Mimo kategórií
Křesťanské pojetí Boha versus Bůh jako Jednota nerozlišených protikladů

@Hox
Zdravia ti Hox.
Ak chceš odkazy na texty dám ti ich. No nie hneď. Znova čítať náboženské knihy sa mi nechce. Čítal som ich dosť dávno preto si nepamätám presné referencie len všeobecne príbehy. Problémom je že každé videnie je trochu iné a v každom nie sú všetky príbehy. Vždy záleží na tom kto ju upravil , preložil, skorigoval. Ak máš chuť čítať môžem ti poskytnúť aj korán v elektronickej podobe. Hlavný problém náboženských kníh je prepisovanie textov podľa aktuálnej potreby. Veď sa menia aj modlitby. Uvediem príklad keď som bol malý modlitba otče náš mala frázu verím vo svätú cirkev všeobecnú, no zmenili to na svätú cirkev katolícku. Načo je dobré meniť to takto a vymedzovať sa od ostatných kresťanských náboženstiev? Ja som bol tiež silno veriaci človek v boha z biblie, no časom som pochopil že to čo tvrdia kňazi sú vlastne putá a nie krídla slobody. Dostatočne morálny človek nepotrebuje kazanue kňaza aby vedel ako má žiť. Úplne stačí žiť tak aby si nemusel prosiť za odpustenie. Dám ti aj jednu priamu otázku, bude čisto hypotetická. Predstav si že predstúpiš pred Boha na posledný súd. Dostaneš na výber božiu milosť a božiu spravodlivosť. Ktorú možnosť si vyberieš? Skús aj napísať prečo si si vybral prvú či druhú možnosť. Nie je v tom žiaden chyták a ani pokus uraziť ťa. Je to len otázka zo zvedavosti.
S pozdravom Peter.

@Hox Zdravia ti Hox. Ak chceš odkazy na texty dám ti ich. No nie hneď. Znova čítať náboženské knihy sa mi nechce. Čítal som ich dosť dávno preto si nepamätám presné referencie len všeobecne príbehy. Problémom je že každé videnie je trochu iné a v každom nie sú všetky príbehy. Vždy záleží na tom kto ju upravil , preložil, skorigoval. Ak máš chuť čítať môžem ti poskytnúť aj korán v elektronickej podobe. Hlavný problém náboženských kníh je prepisovanie textov podľa aktuálnej potreby. Veď sa menia aj modlitby. Uvediem príklad keď som bol malý modlitba otče náš mala frázu verím vo svätú cirkev všeobecnú, no zmenili to na svätú cirkev katolícku. Načo je dobré meniť to takto a vymedzovať sa od ostatných kresťanských náboženstiev? Ja som bol tiež silno veriaci človek v boha z biblie, no časom som pochopil že to čo tvrdia kňazi sú vlastne putá a nie krídla slobody. Dostatočne morálny človek nepotrebuje kazanue kňaza aby vedel ako má žiť. Úplne stačí žiť tak aby si nemusel prosiť za odpustenie. Dám ti aj jednu priamu otázku, bude čisto hypotetická. Predstav si že predstúpiš pred Boha na posledný súd. Dostaneš na výber božiu milosť a božiu spravodlivosť. Ktorú možnosť si vyberieš? Skús aj napísať prečo si si vybral prvú či druhú možnosť. Nie je v tom žiaden chyták a ani pokus uraziť ťa. Je to len otázka zo zvedavosti. S pozdravom Peter.

@Peter Peto

Nemusíš se namáhat, v Genesis nic podobného není, ani nikde v Bibli, ani v Koránu. Nevylučuju že jsi to někde četl, ale nemohla to být Bible ani Korán.


Ad otázka. Otázka je to skutečně hypotetické a jak se říká, coby kdyby. Tak odpovídat nebudu, s dovolením.


@Rusofil

Co se týká Pjakina po nikom jsem nic nechtěl. V Bibli ani v Koránu se nepíše o dvou druzích lidí. Pokud to tak chápeš, to už je tvoje volba. To je alespoň můj názor.


@Peter Peto Nemusíš se namáhat, v Genesis nic podobného není, ani nikde v Bibli, ani v Koránu. Nevylučuju že jsi to někde četl, ale nemohla to být Bible ani Korán. Ad otázka. Otázka je to skutečně hypotetické a jak se říká, coby kdyby. Tak odpovídat nebudu, s dovolením. @Rusofil Co se týká Pjakina po nikom jsem nic nechtěl. V Bibli ani v Koránu se nepíše o dvou druzích lidí. Pokud to tak chápeš, to už je tvoje volba. To je alespoň můj názor.
Upravené 6. 2. 2022 o 16:48

Víš určitě všechno nejlíp, na co se zdržovat s takovou maličkostí, jako skutečný obsah textu, o kterém je řeč.
Píše ten, který nerozezná rozdíl ve slovech "stvořil" a "zformoval".


[quote="pid:56336, uid:235"]Víš určitě všechno nejlíp, na co se zdržovat s takovou maličkostí, jako skutečný obsah textu, o kterém je řeč.[/quote]Píše ten, který nerozezná rozdíl ve slovech "stvořil" a "zformoval".

Píše ten, který nerozezná rozdíl ve slovech "stvořil" a "zformoval".

Ještě za dob Ježíše Krista bylo známo asi 1500 slov. To je asi tolik, kolik se naučíte za rok při učení cizího jazyka. Pochybuji, že by o několik tisíc let dřív mezi těmito slovy dělal někdo rozdíl.


[quote="pid:56354, uid:312"]Píše ten, který nerozezná rozdíl ve slovech "stvořil" a "zformoval".[/quote] Ještě za dob Ježíše Krista bylo známo asi 1500 slov. To je asi tolik, kolik se naučíte za rok při učení cizího jazyka. Pochybuji, že by o několik tisíc let dřív mezi těmito slovy dělal někdo rozdíl.

Dlouho jsem váhal, jestli sem mám tento příspěvek vložit, protože nikomu nepřísluší nikým manipulovat, ani se o to pokoušet.
Každý jsme jedinečná osobnost obklopená jednou Objektivní realitou. Skrze jedinečné přijímače, kde se o ladící knoflík tahá Bůh se "Satanem" každý tuto realitu vnímá jinak. Čí ruku asi těmito osobními výpady v této přetahované posilujete? Navíc v době, kdy je potřeba, aby každý člověk, byť "začátečník" se snažil v co největší míře připoutat pozornost co největšího počtu "neprobuzených" k existenci KOB (a zemi jejího vzniku). Neodradíte těmi žabomyšími válkami náhodného Hledajícího návštěvníka těchto stránek?
Možná to vyznívá jako trapná agitace, ale líp to neumím.


Dlouho jsem váhal, jestli sem mám tento příspěvek vložit, protože nikomu nepřísluší nikým manipulovat, ani se o to pokoušet. Každý jsme jedinečná osobnost obklopená jednou Objektivní realitou. Skrze jedinečné přijímače, kde se o ladící knoflík tahá Bůh se "Satanem" každý tuto realitu vnímá jinak. Čí ruku asi těmito osobními výpady v této přetahované posilujete? Navíc v době, kdy je potřeba, aby každý člověk, byť "začátečník" se snažil v co největší míře připoutat pozornost co největšího počtu "neprobuzených" k existenci KOB (a zemi jejího vzniku). Neodradíte těmi žabomyšími válkami náhodného Hledajícího návštěvníka těchto stránek? Možná to vyznívá jako trapná agitace, ale líp to neumím.
Upravené 6. 2. 2022 o 11:55

Ideologie třetí říše spočívala v tom, že existuje rasa skutečných lidí a dále že existují podřadné rasy, které jsou ještě napůl zvířata respektive na své cestě od opice k člověku ušly zatím jen kousek, zatímco árijská rasa, to jsou ti skuteční lidé. Ty píšeš že existují skuteční lidé, které stvořil Bůh ze světla, a pak jsou tu nějací další lidé, takoví nepovedení, které zformoval Satan z hlíny jako napodobeninu těch skutečných lidí


Na přelomu tisíciletí jsem nechápal, odkud berou západní liberasti tezi, že v tehdejším Rusku je nejvíce neonacistů na světě .... a z později jsem pochopil, že tím mysleli ty kolovraty a novopohanské učení slovansko-arijských véd, včetně častého zobrazení kolovratu.


Sice je to pojmově naprosto vedle vydávat to za nacismus z důvodu podobnosti symbolů, ale ta energie z těch knih čiší. A není žádná záruka, že současné elitáře tohoto novopohanského hnutí nenahradí ještě větší elitáři na principu, že všechny narozené hlíny (= neslovany) bude třeba likvidovat.


[quote="pid:56336, uid:235"]Ideologie třetí říše spočívala v tom, že existuje rasa skutečných lidí a dále že existují podřadné rasy, které jsou ještě napůl zvířata respektive na své cestě od opice k člověku ušly zatím jen kousek, zatímco árijská rasa, to jsou ti skuteční lidé. Ty píšeš že existují skuteční lidé, které stvořil Bůh ze světla, a pak jsou tu nějací další lidé, takoví nepovedení, které zformoval Satan z hlíny jako napodobeninu těch skutečných lidí[/quote] Na přelomu tisíciletí jsem nechápal, odkud berou západní liberasti tezi, že v tehdejším Rusku je nejvíce neonacistů na světě .... a z později jsem pochopil, že tím mysleli ty kolovraty a novopohanské učení slovansko-arijských véd, včetně častého zobrazení kolovratu. Sice je to pojmově naprosto vedle vydávat to za nacismus z důvodu podobnosti symbolů, ale ta energie z těch knih čiší. A není žádná záruka, že současné elitáře tohoto novopohanského hnutí nenahradí ještě větší elitáři na principu, že všechny narozené hlíny (= neslovany) bude třeba likvidovat.

@Nasredin
To je mi ľúto. Veľmi si želám, aby si mal inú skúsenosť. Môj život tiež nebol ľahký a vravím z vlastnej skúsenosti. Inak, kým som bol pod vplyvom kresťanskej vierouky, tak môj život bol ako na húpačke. Začal sa dávať do poriadku až keď som sa z tohto egregoru vytrhol.
Môžem povedať, že vždy keď som o niečo prosil, tak sa to splnilo. Dokonca aj veci, ktoré mi neboli súdené, t.j. mohol som si to vyskúšať, zažiť a potom prišla opičia labka, vďaka čomu som pochopil, že tadiaľto moja cesta nevedie. Jediné, čo sa mi nesplnilo, keď som prosil o výhru v lotérii, a pochopil som, že je to preto, že v hlbke duše sa mi peniaze (a ich vplyv na ľudí) protivia, a nemôžem prosiť o niečo, s čím nie je zladená moja duša (namiesto peňazí treba prosiť o tie veci, ktoré potrebuješ). S lotériou (konkrétne Keno10) to bolo vždy iba tak, že som neuhádol žiadne číslo, tým pádom sa mi vklad vrátil naspäť, čim mi život dal slušne najavo "Tu máš svoje peniaze naspäť, a už to touto cestou nechoď!". Keď sa mi to v živote dvakrát takto zopakovalo, pochopil som, že je to Zhora naozaj takto myslené.
Naučil som sa vnímať aj také veci, že keď sa chystáš niečo urobiť a opakovane ti život blokuje túto činnosť (ak sa to stane aspoň 3x), tak je lepšie od týchto plánov upustiť, lebo výsledok prinesie viac škody ako úžitku. Či už ide o takú banálnu vec, že chceš odoslať na web komentár a opakovane to nejde. Alebo o vážne veci ako je svadba, a opakovane pred ňou vznikajú komplikácie, ktoré ohrozia realizáciu tejto udalosti. To všetko sú priateľské varovania, ktoré je lepšie poslúchnuť, než potom banovať.

Takže okrem peňazí sa mi plnilo všetko, a čakacia doba bola od jedného dňa do jedného roka.


Skutočný pokoj v živote som našiel, až keď som sa začal riadiť výhradne svojou intuíciou. Keď som sa prestal podriaďovať radám iných a situáciám v prípadoch, keď ma intuícia varovala. A to aj v prípadoch, že som mohol vyzerať ako blázon, lebo som sa zachoval odlišne od množstva iných.


Dosť záleží aj na tom, aké otázky kladie človek Bohu. Ťažkosti v živote slúžia najčastejšie ako budíček, aby sa človek vytrhol zo sna a začal si klásť tie správne hlboké otázky o zmysle života.


@Nasredin To je mi ľúto. Veľmi si želám, aby si mal inú skúsenosť. Môj život tiež nebol ľahký a vravím z vlastnej skúsenosti. Inak, kým som bol pod vplyvom kresťanskej vierouky, tak môj život bol ako na húpačke. Začal sa dávať do poriadku až keď som sa z tohto egregoru vytrhol. Môžem povedať, že vždy keď som o niečo prosil, tak sa to splnilo. Dokonca aj veci, ktoré mi neboli súdené, t.j. mohol som si to vyskúšať, zažiť a potom prišla opičia labka, vďaka čomu som pochopil, že tadiaľto moja cesta nevedie. Jediné, čo sa mi nesplnilo, keď som prosil o výhru v lotérii, a pochopil som, že je to preto, že v hlbke duše sa mi peniaze (a ich vplyv na ľudí) protivia, a nemôžem prosiť o niečo, s čím nie je zladená moja duša _(namiesto peňazí treba prosiť o tie veci, ktoré potrebuješ)_. S lotériou (konkrétne Keno10) to bolo vždy iba tak, že som neuhádol žiadne číslo, tým pádom sa mi vklad vrátil naspäť, čim mi život dal slušne najavo "Tu máš svoje peniaze naspäť, a už to touto cestou nechoď!". Keď sa mi to v živote dvakrát takto zopakovalo, pochopil som, že je to Zhora naozaj takto myslené. Naučil som sa vnímať aj také veci, že keď sa chystáš niečo urobiť a opakovane ti život blokuje túto činnosť (ak sa to stane aspoň 3x), tak je lepšie od týchto plánov upustiť, lebo výsledok prinesie viac škody ako úžitku. Či už ide o takú banálnu vec, že chceš odoslať na web komentár a opakovane to nejde. Alebo o vážne veci ako je svadba, a opakovane pred ňou vznikajú komplikácie, ktoré ohrozia realizáciu tejto udalosti. To všetko sú priateľské varovania, ktoré je lepšie poslúchnuť, než potom banovať. Takže okrem peňazí sa mi plnilo všetko, a čakacia doba bola od jedného dňa do jedného roka. Skutočný pokoj v živote som našiel, až keď som sa začal riadiť výhradne svojou intuíciou. Keď som sa prestal podriaďovať radám iných a situáciám v prípadoch, keď ma intuícia varovala. A to aj v prípadoch, že som mohol vyzerať ako blázon, lebo som sa zachoval odlišne od množstva iných. Dosť záleží aj na tom, aké otázky kladie človek Bohu. Ťažkosti v živote slúžia najčastejšie ako budíček, aby sa človek vytrhol zo sna a začal si klásť tie správne hlboké otázky o zmysle života.
Upravené 6. 2. 2022 o 12:28

Sice je to pojmově naprosto vedle vydávat to za nacismus z důvodu podobnosti symbolů, ale ta energie z těch knih čiší.
Zapomínáš na to, že i KSB byla soudem zakázána, jako extremistická literatura.
Říkals, že si ty knihy nečetl a máš to jen zprostředkovaně. Tak jak to můžeš tvrdit?
A symboly byly Slovanům fašisty ukradeny právě proto, aby bylo Slovanstvo dehonestováno a byla mu přisouzena nálepka fašizmu. Nechápu, jak to nemůžeš nevidět. Všechny ty útoky pramení z neznalosti dávného Slovanského světonázoru.


Neuvědomuješ si, že v dnešní době jsou povoleny jenom Talmud, Bible a Korán, kde je ten fašizmus zafixován jako základní podmínka existence lidstva. ROZDĚLUJ A PANUJ!


[quote="pid:56359, uid:388"]Sice je to pojmově naprosto vedle vydávat to za nacismus z důvodu podobnosti symbolů, ale ta energie z těch knih čiší.[/quote]Zapomínáš na to, že i **KSB byla soudem zakázána, jako extremistická literatura.** Říkals, že si ty knihy nečetl a máš to jen zprostředkovaně. Tak jak to můžeš tvrdit? A symboly byly Slovanům fašisty ukradeny právě proto, aby bylo Slovanstvo dehonestováno a byla mu přisouzena nálepka fašizmu. Nechápu, jak to nemůžeš nevidět. Všechny ty útoky pramení z neznalosti dávného Slovanského světonázoru. Neuvědomuješ si, že v dnešní době jsou povoleny jenom Talmud, Bible a Korán, kde je ten fašizmus zafixován jako základní podmínka existence lidstva. **ROZDĚLUJ A PANUJ!**
Upravené 6. 2. 2022 o 12:28

Neuvědomuješ si, že v dnešní době jsou povoleny jenom Talmud, Bible a Korán, kde je ten fašizmus zafixován jako základní podmínka existence lidstva. ROZDĚLUJ A PANUJ!

Domnívám se, že ve svých úplných začátcích byla všechna náboženství (křesťanství a islám nevyjímaje) tzv. "in", "cool" vzhledem k tehdy etablovaným a již dožívajícím věroukám (náboženstvím). Správcové systému podle osvědčeného algoritmu pouze podle ideologické poptávky změnili názvosloví.
To je asi to, co chtěl básník říci.


[quote="pid:56363, uid:312"]Neuvědomuješ si, že v dnešní době jsou povoleny jenom Talmud, Bible a Korán, kde je ten fašizmus zafixován jako základní podmínka existence lidstva. ROZDĚLUJ A PANUJ![/quote] Domnívám se, že ve svých úplných začátcích byla všechna náboženství (křesťanství a islám nevyjímaje) tzv. "in", "cool" vzhledem k tehdy etablovaným a již dožívajícím věroukám (náboženstvím). Správcové systému podle osvědčeného algoritmu pouze podle ideologické poptávky změnili názvosloví. To je asi to, co chtěl básník říci.
Upravené 6. 2. 2022 o 12:38

Ještě za dob Ježíše Krista bylo známo asi 1500 slov.

To znie dosť nepravdepodobne. Z vlastnej skúsenosti učenia cudzích jazykov viem, že to je príliš málo na to, aby si mohol ako-tak komunikovať. Potrebuješ aspoň 3000.
Verím tomu, že aj primitívny amazonský kmeň v džungli má viac ako 1500 slov.


[quote="pid:56355, uid:430"]Ještě za dob Ježíše Krista bylo známo asi 1500 slov.[/quote] To znie dosť nepravdepodobne. Z vlastnej skúsenosti učenia cudzích jazykov viem, že to je príliš málo na to, aby si mohol ako-tak komunikovať. Potrebuješ aspoň 3000. Verím tomu, že aj primitívny amazonský kmeň v džungli má viac ako 1500 slov.

To znie dosť nepravdepodobne.
Souhlas, Miky72 by měl uvést zdroj, ze kterého čerpal.


[quote="pid:56369, uid:6"]To znie dosť nepravdepodobne.[/quote]Souhlas, Miky72 by měl uvést zdroj, ze kterého čerpal.
Upravené 6. 2. 2022 o 12:45

Sice je to pojmově naprosto vedle vydávat to za nacismus z důvodu podobnosti symbolů, ale ta energie z těch knih čiší.

Jura, v tomto môže mať rusofil pravdu. Treba porovnať viacero protagonistov a okúsiť, aká energia z nich ide. V každom stáde sa nájdu čierne ovce. Podľa mňa iná energia ide zo Sidorova, a celkom iná zo Sundakova. To je ako deň a noc.
Ak to správne chápem, tak Rusofil sa snaží o odhalenie a zachovanie tých dobrých prvkov, ktoré v Slovanstve boli. Nerieši Slovansko-arijske védy v podobe, akej sa šíria na internete. Rusofil si robí svoj vlastný výskum. Pod Slovanstvom chápe to, čo on sám vypátral.


[quote="pid:56359, uid:388"]Sice je to pojmově naprosto vedle vydávat to za nacismus z důvodu podobnosti symbolů, ale ta energie z těch knih čiší.[/quote] Jura, v tomto môže mať rusofil pravdu. Treba porovnať viacero protagonistov a okúsiť, aká energia z nich ide. V každom stáde sa nájdu čierne ovce. Podľa mňa iná energia ide zo Sidorova, a celkom iná zo Sundakova. To je ako deň a noc. Ak to správne chápem, tak Rusofil sa snaží o odhalenie a zachovanie tých dobrých prvkov, ktoré v Slovanstve boli. Nerieši Slovansko-arijske védy v podobe, akej sa šíria na internete. Rusofil si robí svoj vlastný výskum. Pod Slovanstvom chápe to, čo on sám vypátral.

K tej polemike o rasizme a deleniu ľudí na svetlých a onakých:


Či už by platila teória, o ktorej hovorí Rusofil, alebo by platila biblická a apokryfná teória, že Boh stvoril Adama a Evu, ale ich prvý syn Kain bol od Satana (Satan mohol prevziať podobu Adama a spáriť sa s Evou). A tým pádom bola v Kainovi zlá krv, ktorá sa dedila aj na jeho potomkov. T.j. bolo dobré a zlé plemeno, a určité rody sa bránili miešať s inými rodmi práve preto, aby nesplodili zlú krv. Prípadne, ak by platilo aj to, že padlí anjeli narobili šarapatu tým, že splodili s ľudskými ženami nefilim, ktorí mali agresívnu povahu, a tieto gény sa potom čoraz viac miešali s génami ostatných ľudí. Tak či tak je tu koncepcia dvojakých ľudí. Problém je ale v tom, že už čistá rasa prakticky ani neexistuje. Ľudí nemožno deliť rasovo, kvôli určitej miere premiešanosti génov.


Štatisticky ešte platí, že anglosasi sú agresívnejší, ale neplatí to na každého jedinca. Rovnako ani každý Slovan nie je dobrý, a sú medzi nimi darebáci, hoci štatisticky v Slovanstve stále prevažuje ideovosť (nadšenie pre vyššie idei)


Tým miešaním sa zabezpečilo to, že problém dobra a zla, je problémom všetkých. Teraz všetky rasy musia hľadať kultúru, ktorá bude eliminovať zlo medzi nimi, inak neprežijú.


K tej polemike o rasizme a deleniu ľudí na svetlých a onakých: Či už by platila teória, o ktorej hovorí Rusofil, alebo by platila biblická a apokryfná teória, že Boh stvoril Adama a Evu, ale ich prvý syn Kain bol od Satana (Satan mohol prevziať podobu Adama a spáriť sa s Evou). A tým pádom bola v Kainovi zlá krv, ktorá sa dedila aj na jeho potomkov. T.j. bolo dobré a zlé plemeno, a určité rody sa bránili miešať s inými rodmi práve preto, aby nesplodili zlú krv. Prípadne, ak by platilo aj to, že padlí anjeli narobili šarapatu tým, že splodili s ľudskými ženami nefilim, ktorí mali agresívnu povahu, a tieto gény sa potom čoraz viac miešali s génami ostatných ľudí. Tak či tak je tu koncepcia dvojakých ľudí. Problém je ale v tom, že už čistá rasa prakticky ani neexistuje. Ľudí nemožno deliť rasovo, kvôli určitej miere premiešanosti génov. Štatisticky ešte platí, že anglosasi sú agresívnejší, ale neplatí to na každého jedinca. Rovnako ani každý Slovan nie je dobrý, a sú medzi nimi darebáci, hoci štatisticky v Slovanstve stále prevažuje ideovosť (nadšenie pre vyššie idei) Tým miešaním sa zabezpečilo to, že problém dobra a zla, je problémom všetkých. Teraz všetky rasy musia hľadať kultúru, ktorá bude eliminovať zlo medzi nimi, inak neprežijú.

Ak to správne chápem, tak Rusofil sa snaží o odhalenie a zachovanie tých dobrých prvkov, ktoré v Slovanstve boli. Nerieši Slovansko-arijske védy v podobe, akej sa šíria na internete. Rusofil si robí svoj vlastný výskum. Pod Slovanstvom chápe to, čo on sám vypátral.
Bravo, Jardobe. Na podporu toho, bych dal další věci, které jsem vypátral, respektive poskládal do jedné mozaiky z různých ověřitelných zdrojů.
Začnu netradičně. Víte co znamená slovo fatální?
Všude se dozvíte, že to znamená citace z Viki."Slovo fatální se k nám dostalo z německého slova fatal. Fatal pochází z latinského fātālis odvozeného od fātum, tedy osud. Fātum vychází ze slova fārī s významem mluvit."


Pěkné vysvětlení, že? Ale nikde není řečeno, jak vlastně to slovo, fatal, vzniklo. Pod slovem fatální chápeme především "neblahý" konec. Zatímco, slovo "osud" o vyloženě neblahém konci nemluví. Osud může být, jak dobrý, tak i zlý. To znamená, že nelze dávat mezi slovy fatální a slovo osud rovnítko.


Takže kde se vlastně to slovo fata-l. Vzalo? Abyste si mohli odpovědět na tuto otázku, stačí se podívat do Slovanského kalendáře. No moment a odkud vlastně pochází slovo kalendář, které se používá na celém světě?
Podívejme se na to, jak se utvořili toto slovo. Pochází ze Slovanského "Коляди дар", Kolady dar, Kalendář.
Ještě vám to nedochází? Znáte slovo "koleda", "koledníci"? Vše toto se do dnešních dob k nám táhne z naše dávné minulosti. Dokonce to potvrdili i naši slovutní církevní hodnostáři na pomezí 15-16 stol.
"В чешских и польских церковных поучениях XV—XVI вв. осуждается языческий обычай колядовать в Рождественский сочельник, когда простые люди толпами ходят всю ноч"
odkaz na Viki:https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B0


A teď zpátky ke Slovanskému kalendáři. Je to nejstarší kalendář na Zemi. Žádný jiný kalendář neudává fakt, že Země měla kdysi dávno 3 oběžná tělesa - Luny. Jejich názvy od největší po nejmenší byly Měsíc, Fata a Ľeľa.
Ty menší byly zničeny a pokaždé to pro naši planetu znamenalo Apokalypsu. No a právě, zničení Faty, dalo název slovu "fatální".
V Rusku se dodnes to slovo zachovalo a znamená "závoj".
A už jen na okraj, na Slovensku existuje slovo "kromka". Vsadím se na 100%, že žádný Slovák neví, odkud se toto slovo vzalo. Tak vězte, že to slovo pochází od slova měsíc, kde tenký tmavý okruh, kolem měsíce, se nazýval kromka. Kromka na chlebu je také tmavá.


A po takových a podobných zjištěních mi bude tady někdo tvrdit, že dějiny Slovanů jsou podvrh, falzum a podobné bláboly? Nejprve si něco o našich dějinách zjistěte a pak vyslovujte své soudy.
Odkaz na článek České astronomické společnosti, která připouští, že Země měla víc měsíců.
https://www.astro.cz/clanky/slunecni-soustava/mela-zeme-vice-mesicu.html


[quote="pid:56373, uid:6"]Ak to správne chápem, tak Rusofil sa snaží o odhalenie a zachovanie tých dobrých prvkov, ktoré v Slovanstve boli. Nerieši Slovansko-arijske védy v podobe, akej sa šíria na internete. Rusofil si robí svoj vlastný výskum. Pod Slovanstvom chápe to, čo on sám vypátral.[/quote]Bravo, Jardobe. Na podporu toho, bych dal další věci, které jsem vypátral, respektive poskládal do jedné mozaiky z různých ověřitelných zdrojů. Začnu netradičně. Víte co znamená slovo **fatální**? Všude se dozvíte, že to znamená citace z Viki."Slovo fatální se k nám dostalo z německého slova fatal. Fatal pochází z latinského fātālis odvozeného od fātum, tedy osud. Fātum vychází ze slova fārī s významem mluvit." Pěkné vysvětlení, že? Ale nikde není řečeno, jak vlastně to slovo, fatal, vzniklo. Pod slovem fatální chápeme především "neblahý" konec. Zatímco, slovo "osud" o vyloženě neblahém konci nemluví. Osud může být, jak dobrý, tak i zlý. To znamená, že nelze dávat mezi slovy fatální a slovo osud rovnítko. Takže kde se vlastně to slovo fata-l. Vzalo? Abyste si mohli odpovědět na tuto otázku, stačí se podívat do Slovanského kalendáře. No moment a odkud vlastně pochází slovo kalendář, které se používá na celém světě? Podívejme se na to, jak se utvořili toto slovo. Pochází ze Slovanského "Коляди дар", Kolady dar, Kalendář. Ještě vám to nedochází? Znáte slovo "koleda", "koledníci"? Vše toto se do dnešních dob k nám táhne z naše dávné minulosti. Dokonce to potvrdili i naši slovutní církevní hodnostáři na pomezí 15-16 stol. "В чешских и польских церковных поучениях XV—XVI вв. осуждается **языческий обычай** колядовать в Рождественский сочельник, когда простые люди толпами ходят всю ноч" odkaz na Viki:https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B0 A teď zpátky ke Slovanskému kalendáři. Je to nejstarší kalendář na Zemi. Žádný jiný kalendář neudává fakt, že Země měla kdysi dávno 3 oběžná tělesa - Luny. Jejich názvy od největší po nejmenší byly Měsíc, Fata a Ľeľa. Ty menší byly zničeny a pokaždé to pro naši planetu znamenalo Apokalypsu. No a právě, **zničení Faty, dalo název slovu "fatální".** V Rusku se dodnes to slovo zachovalo a znamená "závoj". A už jen na okraj, na Slovensku existuje slovo "kromka". Vsadím se na 100%, že žádný Slovák neví, odkud se toto slovo vzalo. Tak vězte, že to slovo pochází od slova měsíc, kde tenký tmavý okruh, kolem měsíce, se nazýval kromka. Kromka na chlebu je také tmavá. A po takových a podobných zjištěních mi bude tady někdo tvrdit, že dějiny Slovanů jsou podvrh, falzum a podobné bláboly? Nejprve si něco o našich dějinách zjistěte a pak vyslovujte své soudy. Odkaz na článek České astronomické společnosti, která připouští, že Země měla víc měsíců. https://www.astro.cz/clanky/slunecni-soustava/mela-zeme-vice-mesicu.html
Upravené 13. 2. 2022 o 11:30

@Rusofil
Neviem či daný link je voľne dostupný a nebude nutná registrácia na VK. No nad Južnou Koreou bol zaznamenaný zvláštny úkaz. Možno je to falošné.
https://vk.com/video158158382_456239423?list=a94dd1021e9120c50c
No na videu vidieť obrovský hviezdny koráb ktorý ničí niečo ako mesiac.

@Rusofil Neviem či daný link je voľne dostupný a nebude nutná registrácia na VK. No nad Južnou Koreou bol zaznamenaný zvláštny úkaz. Možno je to falošné. https://vk.com/video158158382_456239423?list=a94dd1021e9120c50c No na videu vidieť obrovský hviezdny koráb ktorý ničí niečo ako mesiac.

Neviem či daný link je voľne dostupný a nebude nutná registrácia na VK. No nad Južnou Koreou bol zaznamenaný zvláštny úkaz
Nemohu se k tomu vyjádřit, já zkoumám spíš v jazyce a starých bájích. No a podle těch výzkumů, právě zničení Faty má co do činění se zničením Atlantidy.
To video nám ukazuje jednu věc, a sice, že technické prostředky o kterých se mluví ve starých bájích, nejsou výmysl. Nám stačilo 1000 let na vynalezení atomové bomby. Naši předkové měli desetitisíce let, a určitě nebyli hloupější, než jsme my.
Jedno je jisté, tak jak se dnes falšuje historie např. s II.sv. válkou a to je jenom 75 let poté, ukazuje, jak se falšovalo před tím. Tak, jak se ničí materiální památky, tak se ničilo i předtím. Stopy zůstávají především v jazyce a proto se snaží zničit i jazyk.


[quote="pid:56387, uid:14"]Neviem či daný link je voľne dostupný a nebude nutná registrácia na VK. No nad Južnou Koreou bol zaznamenaný zvláštny úkaz[/quote]Nemohu se k tomu vyjádřit, já zkoumám spíš v jazyce a starých bájích. No a podle těch výzkumů, právě zničení Faty má co do činění se zničením Atlantidy. To video nám ukazuje jednu věc, a sice, že technické prostředky o kterých se mluví ve starých bájích, nejsou výmysl. Nám stačilo 1000 let na vynalezení atomové bomby. Naši předkové měli desetitisíce let, a určitě nebyli hloupější, než jsme my. Jedno je jisté, tak jak se dnes falšuje historie např. s II.sv. válkou a to je jenom 75 let poté, ukazuje, jak se falšovalo před tím. Tak, jak se ničí materiální památky, tak se ničilo i předtím. Stopy zůstávají především v jazyce a proto se snaží zničit i jazyk.

Jura, v tomto môže mať rusofil pravdu. Treba porovnať viacero protagonistov a okúsiť, aká energia z nich ide. V každom stáde sa nájdu čierne ovce. Podľa mňa iná energia ide zo Sidorova, a celkom iná zo Sundakova. To je ako deň a noc.
Ak to správne chápem, tak Rusofil sa snaží o odhalenie a zachovanie tých dobrých prvkov, ktoré v Slovanstve boli. Nerieši Slovansko-arijske védy v podobe, akej sa šíria na internete. Rusofil si robí svoj vlastný výskum. Pod Slovanstvom chápe to, čo on sám vypátral.


Hledat dědictví našich předků - ve valné většině Slovanů je v pořádku.


Ale začít to hledání falzifikátem? Tj. lží .... myslíš, že na lži je možné vybudovat spravedlivou společnost?


Ten falzifikát navíc splňuje definici nacionalismu - uznávání velkoleposti vlastní kultury a neuznávání, že i jiné kultury mohou být velkolepé.
U příznivců SAV vidím často fanatismus a odstřižení od reality, když jsou upozorněni na to, že jde o padělek. Dost často nepřijímají jakékoliv výhrady k obsahu svého padělku. Nejsou ochotni zaznamenat, že i kdyby SAV padělek nebyl, tak by popisovaly svět starý 1,5 tisíciletí, který prohrál Biblisty. Příznivci SAV by nejraději škrtli těch 1000-1500 let a odmítli uvažovat o výzvách Jednoboží, kapitalismu, socialismu, kterými jsme všichni prošli. Prostě se chtějí vrátit do prý slavných dob.


Tj. ta lež SAV zapadá do mnohokrát VP SSSR i Pjakinem zmíněné strategie přechodu k nějaké formě středověku.


My naopak potřebujeme vybudovat hlavně pro-lidskou společnost na celém světě (tu můžou vytvořit i Germáni, Arabové, Indiáni, Indové, Anglo-Sasové nebo černoši). Tuhle možnost SAV nedávají. Tak to směřuje nevyhnutelně k nějaké podobě střetu. Však si všimni, že všichni příznivci SAV nesnáší, když VP SSSR cituje Korán (jiní nesnáší, i když cituje Jednoboží v Bibli), tj. nesnáší jiné kultury.


Samozřejmě, že když my sami jsme geneticky Slované, že nebudeme obnovovat (znovu tvořit) černošské nebo arabské obřady=kulturu, ale tu Slovanskou. Ale musí být znovu vytvořena tak, aby neznamenal pošlapání Germánů, Anglosasů, Arabů, černochů,...
Navíc posledním, kdo vzdoroval Biblistům byli opravdu Rusové-Slované (padli před 1000 lety), např. na Britských ostrovech Piktové padli o 500let dříve a na rozdíl od Rusů si nezachovali svou národnost v kotli národů.


Věci, které nebyly v tehdejší společnosti v pořádku budeme chtít opravit - nevidím, že by fanatičtí příznivci "našeho světonázoru" "našeho jazyka" "naší víry" popsaných ve falzu SAV něco takového byli ochotni a schopni připustit.


[quote="pid:56373, uid:6"]Jura, v tomto môže mať rusofil pravdu. Treba porovnať viacero protagonistov a okúsiť, aká energia z nich ide. V každom stáde sa nájdu čierne ovce. Podľa mňa iná energia ide zo Sidorova, a celkom iná zo Sundakova. To je ako deň a noc. Ak to správne chápem, tak Rusofil sa snaží o odhalenie a zachovanie tých dobrých prvkov, ktoré v Slovanstve boli. Nerieši Slovansko-arijske védy v podobe, akej sa šíria na internete. Rusofil si robí svoj vlastný výskum. Pod Slovanstvom chápe to, čo on sám vypátral.[/quote] Hledat dědictví našich předků - ve valné většině Slovanů je v pořádku. Ale začít to hledání falzifikátem? Tj. lží .... myslíš, že na lži je možné vybudovat spravedlivou společnost? Ten falzifikát navíc splňuje definici nacionalismu - uznávání velkoleposti vlastní kultury a neuznávání, že i jiné kultury mohou být velkolepé. U příznivců SAV vidím často fanatismus a odstřižení od reality, když jsou upozorněni na to, že jde o padělek. Dost často nepřijímají jakékoliv výhrady k obsahu svého padělku. Nejsou ochotni zaznamenat, že i kdyby SAV padělek nebyl, tak by popisovaly svět starý 1,5 tisíciletí, který prohrál Biblisty. Příznivci SAV by nejraději škrtli těch 1000-1500 let a odmítli uvažovat o výzvách Jednoboží, kapitalismu, socialismu, kterými jsme všichni prošli. Prostě se chtějí vrátit do prý slavných dob. Tj. ta lež SAV zapadá do mnohokrát VP SSSR i Pjakinem zmíněné strategie přechodu k nějaké formě středověku. My naopak potřebujeme vybudovat hlavně pro-lidskou společnost na celém světě (tu můžou vytvořit i Germáni, Arabové, Indiáni, Indové, Anglo-Sasové nebo černoši). Tuhle možnost SAV nedávají. Tak to směřuje nevyhnutelně k nějaké podobě střetu. Však si všimni, že všichni příznivci SAV nesnáší, když VP SSSR cituje Korán (jiní nesnáší, i když cituje Jednoboží v Bibli), tj. nesnáší jiné kultury. Samozřejmě, že když my sami jsme geneticky Slované, že nebudeme obnovovat (znovu tvořit) černošské nebo arabské obřady=kulturu, ale tu Slovanskou. Ale musí být znovu vytvořena tak, aby neznamenal pošlapání Germánů, Anglosasů, Arabů, černochů,... Navíc posledním, kdo vzdoroval Biblistům byli opravdu Rusové-Slované (padli před 1000 lety), např. na Britských ostrovech Piktové padli o 500let dříve a na rozdíl od Rusů si nezachovali svou národnost v kotli národů. Věci, které nebyly v tehdejší společnosti v pořádku budeme chtít opravit - nevidím, že by fanatičtí příznivci "našeho světonázoru" "našeho jazyka" "naší víry" popsaných ve falzu SAV něco takového byli ochotni a schopni připustit.

Uvediem príklad keď som bol malý modlitba otče náš mala frázu verím vo svätú cirkev všeobecnú, no zmenili to na svätú cirkev katolícku.
Nic takového v "otče náš" není. To je ve "vyznání víry". To se opravdu měnilo. Předkoncilové, pokoncilové. Otčenáš byl později jen vrácen na základ z Bible. Dlouhou dobu jeho součástí byl také dovětek o království nebeském.


[quote="pid:56340, uid:14"]Uvediem príklad keď som bol malý modlitba otče náš mala frázu verím vo svätú cirkev všeobecnú, no zmenili to na svätú cirkev katolícku.[/quote]Nic takového v "otče náš" není. To je ve "vyznání víry". To se opravdu měnilo. Předkoncilové, pokoncilové. Otčenáš byl později jen vrácen na základ z Bible. Dlouhou dobu jeho součástí byl také dovětek o království nebeském.
Upravené 6. 2. 2022 o 22:03

Ale začít to hledání falzifikátem? Tj. lží .... myslíš, že na lži je možné vybudovat spravedlivou společnost?

Ale Rusofil predsa vôbec nehovorí o SAV (SAV tu ospevoval Ogar). Hovorí o svojom výskume Slovanstva a slovanských zvykov. Je predsa dôležité poznať vlastné korene, nech už by boli akékoľvek. Veď aj tam môžeš objaviť užitočné a použiteľné prvky. Skúsenosti môžeš čerpať všade.


Bez mystickej schopnosti vidieť minulosť si ťažko overíme akékoľvek verzie, ale pokiaľ hľadáme pravdu, tak musíme pripustiť všetky možné verzie minulosti a pracovať s nimi.


Bola by škoda umelo si zužovať obzor, zužovať škálu toho, z čoho čerpať zrnká múdrosti (t.j. nie preberať filozofické systémy ako celok, ale extrahovať z neho použiteľné múdrosti pre dnešnú dobu).


[quote="pid:56405, uid:388"]Ale začít to hledání falzifikátem? Tj. lží .... myslíš, že na lži je možné vybudovat spravedlivou společnost?[/quote] Ale Rusofil predsa vôbec nehovorí o SAV (SAV tu ospevoval Ogar). Hovorí o svojom výskume Slovanstva a slovanských zvykov. Je predsa dôležité poznať vlastné korene, nech už by boli akékoľvek. Veď aj tam môžeš objaviť užitočné a použiteľné prvky. Skúsenosti môžeš čerpať všade. Bez mystickej schopnosti vidieť minulosť si ťažko overíme akékoľvek verzie, ale pokiaľ hľadáme pravdu, tak musíme pripustiť všetky možné verzie minulosti a pracovať s nimi. Bola by škoda umelo si zužovať obzor, zužovať škálu toho, z čoho čerpať zrnká múdrosti (t.j. nie preberať filozofické systémy ako celok, ale extrahovať z neho použiteľné múdrosti pre dnešnú dobu).

vojdú cez tunel do svetla a tam si všetko uvedomia

Přesně a když se vrátí, zapomenou. Zůstane jen pozitivní síla zážitku, ale konkrétní chápání "všeho" se vytratí.


[quote="pid:56253, uid:6"]vojdú cez tunel do svetla a tam si všetko uvedomia[/quote] Přesně a když se vrátí, zapomenou. Zůstane jen pozitivní síla zážitku, ale konkrétní chápání "všeho" se vytratí.

Správcové systému podle osvědčeného algoritmu pouze podle ideologické poptávky změnili názvosloví.

Tak tak, další měla být scientologie.


[quote="pid:56367, uid:826"]Správcové systému podle osvědčeného algoritmu pouze podle ideologické poptávky změnili názvosloví.[/quote] Tak tak, další měla být scientologie.

konkrétní chápání "všeho" se vytratí.

Není to tak vždy. Problém je v tom, že jde o poznání "z jiné dimenze", které je nám v běžném stavu vědomí nepřístupné, a taky v tom, že je verbálně neuchopitelné, a tudíž nepřenosné.


[quote="pid:56457, uid:216"]konkrétní chápání "všeho" se vytratí.[/quote] Není to tak vždy. Problém je v tom, že jde o poznání "z jiné dimenze", které je nám v běžném stavu vědomí nepřístupné, a taky v tom, že je verbálně neuchopitelné, a tudíž nepřenosné.

Ale musí být znovu vytvořena tak, aby neznamenal pošlapání Germánů, Anglosasů, Arabů, černochů,...
Problém je právě v tom, světonázoru. Slované se řídí tezí "Cizí nechceme, svoje, nedáme." A teď se podívej na ty, které si jsi vyjmenoval. Chovají se také tak?


[quote="pid:56405, uid:388"]Ale musí být znovu vytvořena tak, aby neznamenal pošlapání Germánů, Anglosasů, Arabů, černochů,...[/quote]Problém je právě v tom, světonázoru. Slované se řídí tezí **"Cizí nechceme, svoje, nedáme."** A teď se podívej na ty, které si jsi vyjmenoval. Chovají se také tak?

Problém je v tom, že jde o poznání "z jiné dimenze"

Já když čtu ty ezoterické bláboly o 4D a 5D, tak to okamžitě přestávám číst. Náš svět je pouze 3D a je uzavřený sám v sobě. Pokud by tomu tak nebylo a zasahovaly by do nás energie jiných dimenzí, tak by neplatil základní zákon fyziky - Zákon o zachování energie. Ten nebyl dosud nikdy zpochybněn.


[quote="pid:56477, uid:810"]Problém je v tom, že jde o poznání "z jiné dimenze"[/quote] Já když čtu ty ezoterické bláboly o 4D a 5D, tak to okamžitě přestávám číst. Náš svět je pouze 3D a je uzavřený sám v sobě. Pokud by tomu tak nebylo a zasahovaly by do nás energie jiných dimenzí, tak by neplatil základní zákon fyziky - Zákon o zachování energie. Ten nebyl dosud nikdy zpochybněn.
Upravené 7. 2. 2022 o 10:02

Náš svět je pouze 3D a je uzavřený sám v sobě.
Co se týče příspěvků o tom vysokém duchovnu, jsem na tom stejně. Pro mě absolutně nepochopitelná slovní spojení. I když si je přečtu několikrát, absolutně nechápu, co tím chce pisatel říci. Nejlepší na tom je, že se tato jejich tvrzení nedají nijak ověřit. A přitom takřka nikdo nic nenamítá.
Co se ale tvého tvrzení týče, že nic jiného kromě 3D neexistuje. Tady bych pochyboval. Podle mě jen nemáme senzory na to, abychom je zachytili. Tak například, hluchý člověk ti bude tvrdit, že nic takového, jako zvuk neexistuje, jen proto, že jeho senzor na zvuk nefunguje. Takže, jaké senzory máme, to evidujeme. Co my víme, na kolik jevů, nám ty senzory chybí.


[quote="pid:56480, uid:430"]Náš svět je pouze 3D a je uzavřený sám v sobě.[/quote]Co se týče příspěvků o tom vysokém duchovnu, jsem na tom stejně. Pro mě absolutně nepochopitelná slovní spojení. I když si je přečtu několikrát, absolutně nechápu, co tím chce pisatel říci. Nejlepší na tom je, že se tato jejich tvrzení nedají nijak ověřit. A přitom takřka nikdo nic nenamítá. Co se ale tvého tvrzení týče, že nic jiného kromě 3D neexistuje. Tady bych pochyboval. Podle mě jen nemáme senzory na to, abychom je zachytili. Tak například, hluchý člověk ti bude tvrdit, že nic takového, jako zvuk neexistuje, jen proto, že jeho senzor na zvuk nefunguje. Takže, jaké senzory máme, to evidujeme. Co my víme, na kolik jevů, nám ty senzory chybí.
Upravené 7. 2. 2022 o 10:15

Já když čtu ty ezoterické bláboly o 4D a 5D, tak to okamžitě přestávám číst

"Tak dve veci":


  • nevím, jak jste si můj příspěvek propojil s "bláboly o 4D a 5D" a ani nevím, co jimi míníte. Já jsem mínila zcela zřetelně jinou úroveň vnímání, nedostupnou v běžném stavu vědomí.
  • jde o osobní, verbálně neuchopitelnou zkušenost, která s fyzikální realitou (přinejmenším s Vámi akcentovaným zákonem zachování energie) nesouvisí. Možná souvisí s tím, co se popisuje v "Tao fyziky" :)

Jinak ne že bych tomu rozuměla, ale s tvrzením o neexistenci vícedimenzionální fyzikální reality bych při současné obecné úrovni poznání byla hodně opatrná. Odkaz (výsostně neduchovní) k pokusům o sjednocující "teorii všeho" a mj. také známé M-teorii (11-rozměrné teorii superstrun).
https://astronuklfyzika.cz/GravitaceB-6.htm


[quote="pid:56480, uid:430"]Já když čtu ty ezoterické bláboly o 4D a 5D, tak to okamžitě přestávám číst[/quote] "Tak dve veci": - nevím, jak jste si můj příspěvek propojil s "bláboly o 4D a 5D" a ani nevím, co jimi míníte. Já jsem mínila zcela zřetelně jinou úroveň vnímání, nedostupnou v běžném stavu vědomí. - jde o osobní, verbálně neuchopitelnou zkušenost, která s fyzikální realitou (přinejmenším s Vámi akcentovaným zákonem zachování energie) nesouvisí. Možná souvisí s tím, co se popisuje v "Tao fyziky" :) Jinak ne že bych tomu rozuměla, ale s tvrzením o neexistenci vícedimenzionální fyzikální reality bych při současné obecné úrovni poznání byla hodně opatrná. Odkaz (výsostně neduchovní) k pokusům o sjednocující "teorii všeho" a mj. také známé M-teorii (11-rozměrné teorii superstrun). https://astronuklfyzika.cz/GravitaceB-6.htm
Upravené 7. 2. 2022 o 11:50

Ale Rusofil predsa vôbec nehovorí o SAV (SAV tu ospevoval Ogar).


chcel si Rusofila zachranit, ale on sa celkom odkopal tymi tromi mesiacmi, ktore si Chinievic, resp. jeho zakulisie vycucalo z prsta. aky ma zmysel hrabat sa v lajnach ezoterikov, ked si to nemame ako overit. ja dostanem v noci videnie, ze pred tisickami rokov sme cestovali po vesmire, asi to ale nikto nebude pokladat za hodnoverne. pri citani Rusofila som ale nadobudol pocit, ze on tym teoriam oddane veri a nijak nespochybnuje a neoveruje informacie - pravda, nema ako pokial sa nedokaze napojit na egregor Zeme, a aj ked si mysli ze je napojeny tak moze byt v skutocnosti pripojeny na inej adrese - ako priklad moze sluzit Levasov, ktory mal dobre umysly ale ovladlo ho ego lebo sa napajal na vlny ktore ho uvaznili v slepej ulicke egocentrizmu - JA to vsetko vidim, precestoval som cely vesmir a boha som nenasiel a pod...


Viacere zdroje poukazuju na to, ze Mesiac v minulosti neobiehal okolo Zeme ale ani za to by som nedal ruku do ohna. V tomto ohlade je skutocne vsetko relativne. Podstatne je to, co formuje a ovplyvnuje nase kazdodenne zivoty, realita ale kazdemu nevoni, preto sa niektori utapaju v drogach a dalsi sa snazia vytvorit si rozpravkovu realitu supermanskeho slovanstva - MY sme vsetko vytvorili a podrasy sme ucili zivotu, teraz je noc svaroga ale MY opat povstaneme a budeme vladnut narodom - skoro ako by som cital stary zakon.


Aj v hladani korenov treba zachovat mieru, nieco moze prezradit priroda - na Kamcatke ale aj v inych castiach sa zachovali obrovske megality, podzemne priestory atd. ale tazko povedat ci ich stavitelov mozme nazyvat predkami - mozno to stavali obrovia ako iny druh od nas. Viac mozme stavat na pisomnostiach ako napr. od Maura Orbiniho, ktory cerpal zo zdrojov ktore postupom casu dokazali zlikvidovat ale potvrdzuju, ze zapadni slovania sa v remeslach a technologii minimalne vyrovnali zapadnemu svetu. Odmietam osocovanie, ze sme vyliezli v 6.storoci z bazin ale tiez aj historiu ktora brnka na strunu nacionalizmu, ked si tu nemame ako overit. Realita je taka, ze sme momentalne(1000) rokov v zajati globalnych otrokarov a ziadne keci o dni svaroga nas z neho nedostanu, iba praca na vlastnych slabostiach ktore nepriatel zneuziva. KOB si za ciel vytycila vychovat Cloveka, SAV chce zo slovana spravit nadcloveka a biblia ale aj rozne nu age prudy, scientologia chce mat z cloveka otroka. Asi tolko, k tak casto kladenej otazke ze preco sa KOB viac nezaobera historiou slovanstva - pred nami su totiz daleko dolezitejsie ulohy a k dalsim sa mozme dostat ked budeme mat dusu na mieste.


[quote="pid:56450, uid:6"]Ale Rusofil predsa vôbec nehovorí o SAV (SAV tu ospevoval Ogar).[/quote] chcel si Rusofila zachranit, ale on sa celkom odkopal tymi tromi mesiacmi, ktore si Chinievic, resp. jeho zakulisie vycucalo z prsta. aky ma zmysel hrabat sa v lajnach ezoterikov, ked si to nemame ako overit. ja dostanem v noci videnie, ze pred tisickami rokov sme cestovali po vesmire, asi to ale nikto nebude pokladat za hodnoverne. pri citani Rusofila som ale nadobudol pocit, ze on tym teoriam oddane veri a nijak nespochybnuje a neoveruje informacie - pravda, nema ako pokial sa nedokaze napojit na egregor Zeme, a aj ked si mysli ze je napojeny tak moze byt v skutocnosti pripojeny na inej adrese - ako priklad moze sluzit Levasov, ktory mal dobre umysly ale ovladlo ho ego lebo sa napajal na vlny ktore ho uvaznili v slepej ulicke egocentrizmu - JA to vsetko vidim, precestoval som cely vesmir a boha som nenasiel a pod... Viacere zdroje poukazuju na to, ze Mesiac v minulosti neobiehal okolo Zeme ale ani za to by som nedal ruku do ohna. V tomto ohlade je skutocne vsetko relativne. Podstatne je to, co formuje a ovplyvnuje nase kazdodenne zivoty, realita ale kazdemu nevoni, preto sa niektori utapaju v drogach a dalsi sa snazia vytvorit si rozpravkovu realitu supermanskeho slovanstva - MY sme vsetko vytvorili a podrasy sme ucili zivotu, teraz je noc svaroga ale MY opat povstaneme a budeme vladnut narodom - skoro ako by som cital stary zakon. Aj v hladani korenov treba zachovat mieru, nieco moze prezradit priroda - na Kamcatke ale aj v inych castiach sa zachovali obrovske megality, podzemne priestory atd. ale tazko povedat ci ich stavitelov mozme nazyvat predkami - mozno to stavali obrovia ako iny druh od nas. Viac mozme stavat na pisomnostiach ako napr. od Maura Orbiniho, ktory cerpal zo zdrojov ktore postupom casu dokazali zlikvidovat ale potvrdzuju, ze zapadni slovania sa v remeslach a technologii minimalne vyrovnali zapadnemu svetu. Odmietam osocovanie, ze sme vyliezli v 6.storoci z bazin ale tiez aj historiu ktora brnka na strunu nacionalizmu, ked si tu nemame ako overit. Realita je taka, ze sme momentalne(1000) rokov v zajati globalnych otrokarov a ziadne keci o dni svaroga nas z neho nedostanu, iba praca na vlastnych slabostiach ktore nepriatel zneuziva. KOB si za ciel vytycila vychovat Cloveka, SAV chce zo slovana spravit nadcloveka a biblia ale aj rozne nu age prudy, scientologia chce mat z cloveka otroka. Asi tolko, k tak casto kladenej otazke ze preco sa KOB viac nezaobera historiou slovanstva - pred nami su totiz daleko dolezitejsie ulohy a k dalsim sa mozme dostat ked budeme mat dusu na mieste.

Realita je taka, ze sme momentalne(1000) rokov v zajati globalnych otrokarov a ziadne keci o dni svaroga nas z neho nedostanu
Podľa toho čo chápeš pod pojomom "keci o dni svaroga" .... keď pod tým chápeš akéhosi pána na obláčiku, ktorý nás drží v nejakom zajatí tak dajme tomu, že to je je dríst. Ale keď pod tým chápeš umiestnenie našej slnečnej sústavy v galaxii, tak už sa dosť mení pohľad. Prípadne keď vezmeš do úvahy Precesiu a periódu 26 tis rokov, tak tu už máme dosť veľa faktov, ktoré sa spochybňovať nedajú. K tomu len dodám, že samotné umiestnenie planéty Zem v slnečnej sústave ovplyvňuje život na nej, pretože sa mení vplyv gravitácie ostaných planét (astrológia?). A nechci mi povedať, že život na našej planéte nezávisí od vesmíru, že môžeme tieto vonkajšie faktory jednoducho zanedbať, pretože ich nechápeme. Vo všeobecnosti SAV obsahujú veľmi veľa užitočných informácií. Každý by mal SAV ovládať asi ako bibliu ... pretože vyhodnocovať obsah knihy, informácie môžeš len vtedy keď si tú knihu poznal a máš s čím porovnať nahromadené informácie. Aj ja čítam kopu kníh kde sú rôzne informácie, niektoré dokonca idú proti KSB, avšak to neznamená, že teraz odhodím 80 % užitočnej informácie len preto že 20 % mi nezapadá do môjho pohľadu na vec.
Nezabúdajme, že každý si spracováva informácie po svojom. Ak je niekto fanatik, tak mu treba pomôcť otvoriť oči. Ale nikdy by som nebránil človeku v čítaní, nadobúdaní informácií a ich vyhodnocovaní. Veď keby vo vačšine krajín nebolo zakázané čítanie MeinKampf tak ľudom by sa hneď otvorili oči pri povinnom očkovaní, testovaní a naháňaní slobodných ľudí iného názoru.


[quote="pid:56498, uid:252"]Realita je taka, ze sme momentalne(1000) rokov v zajati globalnych otrokarov a ziadne keci o dni svaroga nas z neho nedostanu[/quote]Podľa toho čo chápeš pod pojomom "keci o dni svaroga" .... keď pod tým chápeš akéhosi pána na obláčiku, ktorý nás drží v nejakom zajatí tak dajme tomu, že to je je dríst. Ale keď pod tým chápeš umiestnenie našej slnečnej sústavy v galaxii, tak už sa dosť mení pohľad. Prípadne keď vezmeš do úvahy Precesiu a periódu 26 tis rokov, tak tu už máme dosť veľa faktov, ktoré sa spochybňovať nedajú. K tomu len dodám, že samotné umiestnenie planéty Zem v slnečnej sústave ovplyvňuje život na nej, pretože sa mení vplyv gravitácie ostaných planét (astrológia?). A nechci mi povedať, že život na našej planéte nezávisí od vesmíru, že môžeme tieto vonkajšie faktory jednoducho zanedbať, pretože ich nechápeme. Vo všeobecnosti SAV obsahujú veľmi veľa užitočných informácií. Každý by mal SAV ovládať asi ako bibliu ... pretože vyhodnocovať obsah knihy, informácie môžeš len vtedy keď si tú knihu poznal a máš s čím porovnať nahromadené informácie. Aj ja čítam kopu kníh kde sú rôzne informácie, niektoré dokonca idú proti KSB, avšak to neznamená, že teraz odhodím 80 % užitočnej informácie len preto že 20 % mi nezapadá do môjho pohľadu na vec. Nezabúdajme, že každý si spracováva informácie po svojom. Ak je niekto fanatik, tak mu treba pomôcť otvoriť oči. Ale nikdy by som nebránil človeku v čítaní, nadobúdaní informácií a ich vyhodnocovaní. Veď keby vo vačšine krajín nebolo zakázané čítanie MeinKampf tak ľudom by sa hneď otvorili oči pri povinnom očkovaní, testovaní a naháňaní slobodných ľudí iného názoru.

pri citani Rusofila som ale nadobudol pocit, ze on tym teoriam oddane veri a nijak nespochybnuje a neoveruje informacie - pravda, nema ako pokial sa nedokaze napojit na egregor Zeme, a aj ked si mysli ze je napojeny tak moze byt v skutocnosti pripojeny na inej adrese
Levašov mi nic neříká. Nemám sil ani čas obhajovat se. Pomimo v tom nevidím žádný efekt. Chceš číst moje příspěvky, tak je čti, Nechceš nečti. Nedržím ti pistoli u hlavy.
"Národ, který nemá národní vědomí, je hnůj, na kterém rostou ostatní národy." P.P. Stolypin
Dávám sem tři videa člena Ruské geografické společnosti, Sundakova, které garanty jsou Putin a Šojgu, kde popisuje současnou vědu a falšování dějin. S jeho názorem se ztotožňuji. Vyjadřuje se tam i ke Slovanskému kalendáři a mnoha jiným věcem. Cekově videa mají asi 30 minut.


https://www.youtube.com/watch?v=7DOJA2cn2W4&ab_channel=%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8B


https://www.youtube.com/watch?v=n3spxw74FE4&ab_channel=%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8B


https://www.youtube.com/watch?v=FOv-oWlxCFc&ab_channel=%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8B


[quote="pid:56498, uid:252"]pri citani Rusofila som ale nadobudol pocit, ze on tym teoriam oddane veri a nijak nespochybnuje a neoveruje informacie - pravda, nema ako pokial sa nedokaze napojit na egregor Zeme, a aj ked si mysli ze je napojeny tak moze byt v skutocnosti pripojeny na inej adrese[/quote]Levašov mi nic neříká. Nemám sil ani čas obhajovat se. Pomimo v tom nevidím žádný efekt. Chceš číst moje příspěvky, tak je čti, Nechceš nečti. Nedržím ti pistoli u hlavy. "Národ, který nemá národní vědomí, je hnůj, na kterém rostou ostatní národy." P.P. Stolypin Dávám sem tři videa člena Ruské geografické společnosti, Sundakova, které garanty jsou Putin a Šojgu, kde popisuje současnou vědu a falšování dějin. S jeho názorem se ztotožňuji. Vyjadřuje se tam i ke Slovanskému kalendáři a mnoha jiným věcem. Cekově videa mají asi 30 minut. https://www.youtube.com/watch?v=7DOJA2cn2W4&ab_channel=%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8B https://www.youtube.com/watch?v=n3spxw74FE4&ab_channel=%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8B https://www.youtube.com/watch?v=FOv-oWlxCFc&ab_channel=%D0%94%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8B
Upravené 7. 2. 2022 o 16:27

Sice nakonec uvedeš nějaké argumenty, ale kromě nich do příspěvku přidáš i kupu psychologických hodnocení, osobních útoků a obecně manipulativních technik, takže reagovat na podobnou sračku pak znamená nevážit si sám sebe. Jako bys snad měl právo hodnotit ostatní a určovat, kdo se mýlí a kdo ne. Problém je že ty ten pocit máš, což je důvod proč je diskuse s tebou nemožná. To je na téma, kdo se tu považuje za neomylného a majícího patent na pravdu od Boha. Mýlíš se a ani netušíš jak moc. S podobným přístupem to ale ani nikdy nezjistíš. Dokud neuznáš fakt že chyba v téhle naší diskusi vznikla na tvojí straně, a jen díky tobě přešla do osobní roviny, tak se budeš motat na místě a dál se neposuneš. Tímto diskusi s tebou uzavírám. Pokud chceš věřit, že nemám argumenty a podobně, klidně si tomu věř, zůstaneš ve svojí informační bublině. Udělal jsem pokus ti pomoct a byl jsem připravený konkrétně argumentovat, ale při tvém přístupu to opravdu nemám zapotřebí.


Mám aj lepšie veci na práci ako ti opakovať neustále, že kde robíš chyby a v čom a prečo sa mýliš hlavne keď nie si ochotný počúvať čo ti hovorí partner a preto ti poviem dve veľmi dôležité veci:


  • Ego je veľmi dobrý sluha keď ide o zabezpečenie prežitia, ale zlý pán keď ide o hľadanie istiny, lebo má tendenciu privlastniť si názor a urobiť si z toho svoju súčasť.
  • Ego keď si usúdi, že sa na neho útočí aj keď je len poukázanie na nesprávnosť privlastneného, tak robí všetko preto aby človek nemusel opustiť svoj názor a presne toto si tu robil (vrátane toho, že sa prejaví ako zbabelec alebo zaútočí).

Takže vysvetli mi, ako mám na tento jav u teba poukázať bez toho aby si mňa neobvinil z osobnej roviny a psychologického útoku alebo z kádrovania keď napríklad ide o Setterfielda?


[quote="pid:56319, uid:235"]Sice nakonec uvedeš nějaké argumenty, ale kromě nich do příspěvku přidáš i kupu psychologických hodnocení, osobních útoků a obecně manipulativních technik, takže reagovat na podobnou sračku pak znamená nevážit si sám sebe. Jako bys snad měl právo hodnotit ostatní a určovat, kdo se mýlí a kdo ne. Problém je že ty ten pocit máš, což je důvod proč je diskuse s tebou nemožná. To je na téma, kdo se tu považuje za neomylného a majícího patent na pravdu od Boha. Mýlíš se a ani netušíš jak moc. S podobným přístupem to ale ani nikdy nezjistíš. Dokud neuznáš fakt že chyba v téhle naší diskusi vznikla na tvojí straně, a jen díky tobě přešla do osobní roviny, tak se budeš motat na místě a dál se neposuneš. Tímto diskusi s tebou uzavírám. Pokud chceš věřit, že nemám argumenty a podobně, klidně si tomu věř, zůstaneš ve svojí informační bublině. Udělal jsem pokus ti pomoct a byl jsem připravený konkrétně argumentovat, ale při tvém přístupu to opravdu nemám zapotřebí.[/quote] Mám aj lepšie veci na práci ako ti opakovať neustále, že kde robíš chyby a v čom a prečo sa mýliš hlavne keď nie si ochotný počúvať čo ti hovorí partner a preto ti poviem dve veľmi dôležité veci: - Ego je veľmi dobrý sluha keď ide o zabezpečenie prežitia, ale zlý pán keď ide o hľadanie istiny, lebo má tendenciu privlastniť si názor a urobiť si z toho svoju súčasť. - Ego keď si usúdi, že sa na neho útočí aj keď je len poukázanie na nesprávnosť privlastneného, tak robí všetko preto aby človek nemusel opustiť svoj názor a presne [toto si tu robil](https://web.archive.org/web/20200129074203/http://www.vodaksb.eu/diskuse/ksb-a-dvtr/comment-page-5/#comment-184290) (vrátane toho, že sa prejaví ako zbabelec alebo zaútočí). Takže vysvetli mi, ako mám na tento jav u teba poukázať bez toho aby si mňa neobvinil z osobnej roviny a psychologického útoku alebo z kádrovania keď napríklad ide o Setterfielda?

Moderátor

Nadvihnem pár mandlí, ale nevadí.
GP urobil geniálny, ale úplne podlý ťah:


Presvedčil ľudstvo, že Boh/Logos je niekto/niečo iné, ako Človek.


Ide totiž o to, že Človek nielen má v sebe božskú iskru, ale Bohom aj je, ale súčasná kultúra to nielen nepodporuje, ale rovno brzdí.


Nadvihnem pár mandlí, ale nevadí. GP urobil geniálny, ale úplne podlý ťah: Presvedčil ľudstvo, že Boh/Logos je niekto/niečo iné, ako Človek. ================================================================= Ide totiž o to, že Človek nielen má v sebe božskú iskru, ale Bohom aj je, ale súčasná kultúra to nielen nepodporuje, ale rovno brzdí.

Moderátor

Pokud by tomu tak nebylo a zasahovaly by do nás energie jiných dimenzí, tak by neplatil základní zákon fyziky - Zákon o zachování energie. Ten nebyl dosud nikdy zpochybněn.

A ako tento zákon napr. vysvetlí spontánny vznik a zánik častíc vo vákuu?


[quote="pid:56480, uid:430"]Pokud by tomu tak nebylo a zasahovaly by do nás energie jiných dimenzí, tak by neplatil základní zákon fyziky - Zákon o zachování energie. Ten nebyl dosud nikdy zpochybněn.[/quote] A ako tento zákon napr. vysvetlí spontánny vznik a zánik častíc vo vákuu?

A ako tento zákon napr. vysvetlí spontánny vznik a zánik častíc vo vákuu?

Jako současnou fyzikou zatím neobjasněný jev doposud nedefinované formy energie na hmotu a naopak?


[quote="pid:56591, uid:6"]A ako tento zákon napr. vysvetlí spontánny vznik a zánik častíc vo vákuu?[/quote] Jako současnou fyzikou zatím neobjasněný jev doposud nedefinované formy energie na hmotu a naopak?
Upravené 7. 2. 2022 o 23:00

M-teorii (11-rozměrné teorii superstrun)
No a jednou počítali dimenze a zjistili že v 15. dimenzi se sjednotila klasická fyzika s kvantovou. Takže pro mne je to matematický důkaz, že "jednota nerozlišených protikladů", potažmo zdroj všeho stvořeného je v 15. dimenzi.


[quote="pid:56487, uid:810"]M-teorii (11-rozměrné teorii superstrun)[/quote]No a jednou počítali dimenze a zjistili že v 15. dimenzi se sjednotila klasická fyzika s kvantovou. Takže pro mne je to matematický důkaz, že "jednota nerozlišených protikladů", potažmo zdroj všeho stvořeného je v 15. dimenzi.
Upravené 8. 2. 2022 o 01:56

a taky v tom, že je verbálně neuchopitelné, a tudíž nepřenosné.


A jsme v kruhu. Když nejde verbálně popsat cestu k Bohu, jak chceme popisovat Boha samotného. 😉


[quote="pid:56477, uid:810"]a taky v tom, že je verbálně neuchopitelné, a tudíž nepřenosné.[/quote] A jsme v kruhu. Když nejde verbálně popsat cestu k Bohu, jak chceme popisovat Boha samotného.

Nadvihnem pár mandlí,
..Niekomu áno,niekomu nie.V podstate súhlas.Človek je už entita oprostená od nánosov egomysle a jej záchytu,falšovania a prekrúcania princípov pravého Ja približujúca sa k HNR.Pravá myseľ,pravé Ja však nie je Bohom Absolútnym ale bohoČlovekom,božím synom relatívnym k Absolútnu,Bohu podobným.Gp presvedčil,resp.nainštaloval ľudstvu steny,závoj,záves,systémové prekážky k Poznaniu.No aj ten odklon a nepoznanie má svoj účel.


[quote="pid:56575, uid:7"]Nadvihnem pár mandlí,[/quote]..Niekomu áno,niekomu nie.V podstate súhlas.Človek je už entita oprostená od nánosov egomysle a jej záchytu,falšovania a prekrúcania princípov pravého Ja približujúca sa k HNR.Pravá myseľ,pravé Ja však nie je Bohom Absolútnym ale bohoČlovekom,božím synom relatívnym k Absolútnu,Bohu podobným.Gp presvedčil,resp.nainštaloval ľudstvu steny,závoj,záves,systémové prekážky k Poznaniu.No aj ten odklon a nepoznanie má svoj účel.

presvedčil
.A pravdaže sú tu nainštalovaní aj rôzni pseudobohovia s charakteristikami ktoré HNR nemá.


[quote="pid:56609, uid:191"]presvedčil[/quote].A pravdaže sú tu nainštalovaní aj rôzni pseudobohovia s charakteristikami ktoré HNR nemá.

jak chceme popisovat Boha samotného.

No přece hodnej strejda s dlouhejma fousama! Nebo ne?


[quote="pid:56608, uid:216"]jak chceme popisovat Boha samotného.[/quote] No přece hodnej strejda s dlouhejma fousama! Nebo ne?

No přece hodnej strejda s dlouhejma fousama! Nebo ne?


😁😁😁


[quote="pid:56638, uid:826"]No přece hodnej strejda s dlouhejma fousama! Nebo ne?[/quote]

v 15. dimenzi se sjednotila klasická fyzika s kvantovou

To jsem tedy mimo, měla jsem za to, že jde o jednotný popis gravitační interakce na jedné a ostatních interakcí (elektromag., slabé a silné) na druhé straně, tj. vlastně o teoretické spojení obecné relativity (zakřivený časoprostor) a kvantové teorie (nekomutující objekty). To pak ústí do různých teorií strun, četla jsem někde o 27 uvažovaných dimenzích, kde první 4 jsou námi vnímaný prostor a čas, dalších 6 je svinutých a odpovídají za existenci fermionů a jedenáctá je makroskopická, kolmá na všechny ostatní. Zbývající jsou opět svinuté a odpovídají za existenci bosonů.
Můžete nějak stručně upřesnit, co jste tím myslel?


[quote="pid:56605, uid:781"]v 15. dimenzi se sjednotila klasická fyzika s kvantovou[/quote] To jsem tedy mimo, měla jsem za to, že jde o jednotný popis gravitační interakce na jedné a ostatních interakcí (elektromag., slabé a silné) na druhé straně, tj. vlastně o teoretické spojení obecné relativity (zakřivený časoprostor) a kvantové teorie (nekomutující objekty). To pak ústí do různých teorií strun, četla jsem někde o 27 uvažovaných dimenzích, kde první 4 jsou námi vnímaný prostor a čas, dalších 6 je svinutých a odpovídají za existenci fermionů a jedenáctá je makroskopická, kolmá na všechny ostatní. Zbývající jsou opět svinuté a odpovídají za existenci bosonů. Můžete nějak stručně upřesnit, co jste tím myslel?

A jsme v kruhu. Když nejde verbálně popsat cestu k Bohu, jak chceme popisovat Boha samotného.

Cestu k Bohu z velké části verbálně popsat lze (v tomto zcela souhlasím s @Hox , že jde - aspoň v jejím základním popisu - o cestu osobní mravnosti). Také lze popsat jednotlivé aspekty Boha, které nám bylo umožněno na této cestě zprostředkovaně zahlédnout. To, co se verbálnímu popisu vymyká, je osobní prožitek Boha, který je nepřenosný.
Pokud jde o ztotožnění Bůh/Logos/Člověk, naopak zcela souhlasím s @Oracle_911 (i když asi na základě jiných úvah a zdrojů) a na rozdíl od obou bojovníků mám za to, že jejich názory (vezmeme-li v potaz pouze jejich podstatu) mohou velmi dobře obstát vedle sebe.
Pokud jde o "hodnýho strejdu s dlouhejma fousama", @Joe JumperUp rád provokuje a není dobré to živit.

[quote="pid:56608, uid:216"]A jsme v kruhu. Když nejde verbálně popsat cestu k Bohu, jak chceme popisovat Boha samotného.[/quote] Cestu k Bohu z velké části verbálně popsat lze (v tomto zcela souhlasím s @Hox , že jde - aspoň v jejím základním popisu - o cestu osobní mravnosti). Také lze popsat jednotlivé aspekty Boha, které nám bylo umožněno na této cestě zprostředkovaně zahlédnout. To, co se verbálnímu popisu vymyká, je osobní prožitek Boha, který je nepřenosný. Pokud jde o ztotožnění Bůh/Logos/Člověk, naopak zcela souhlasím s @Oracle_911 (i když asi na základě jiných úvah a zdrojů) a na rozdíl od obou bojovníků mám za to, že jejich názory (vezmeme-li v potaz pouze jejich podstatu) mohou velmi dobře obstát vedle sebe. Pokud jde o "hodnýho strejdu s dlouhejma fousama", @Joe JumperUp rád provokuje a není dobré to živit.
Upravené 8. 2. 2022 o 12:05

@Michaela1
V rámci své provokatérské činnosti si dovolím (při)živit se sám a nabízím jednu z nejnovějších tváří Boha:620252d0875c9

@Michaela1 V rámci své provokatérské činnosti si dovolím (při)živit se sám a nabízím jednu z nejnovějších tváří Boha:![620252d0875c9](serve/attachment&path=620252d0875c9)
Upravené 8. 2. 2022 o 12:27

@Joe JumperUp: Čeho chcete dosáhnout?

To kdybych věděl...

[quote="pid:56658, uid:810"]@Joe JumperUp: Čeho chcete dosáhnout?[/quote] To kdybych věděl...

@Michaela1
Jestli se Vás to dotklo, tak se omlouvám. Chtěl jsem to jen trochu odlehčit. Netvrdím, že je můj názor správný, ale domnívám se, že na přelomu 19. a 20. století byl světovým zákulisím ohnut vývoj rozvoje vědy žádoucím směrem, v rámci uchování informačního náskoku před plebsem. Proto byla potlačena a zapomenuta teorie éteru, v rámci čehož byl z tabulky prvků používané Mendělejevem vynechán základní prvek a tabulka byla opticky překopána tak, aby souvislosti co nejvíce zamlžovala.
A co se týče Einsteina, tak pokud opravdu matematika nebyla jeho silnou stránkou, tak jaký asi mohl být jeho přínos pro fyziku, jejímž je matematika jazykem?
Dle mého názoru poskládal pouze některé z poznatků svých odborně zdatných kolegů do požadovaného tvaru. Nebo ještě lépe řečeno, v rámci své ambicióznosti se pod takovýto paskvil podepsal.

@Michaela1 Jestli se Vás to dotklo, tak se omlouvám. Chtěl jsem to jen trochu odlehčit. Netvrdím, že je můj názor správný, ale domnívám se, že na přelomu 19. a 20. století byl světovým zákulisím ohnut vývoj rozvoje vědy žádoucím směrem, v rámci uchování informačního náskoku před plebsem. Proto byla potlačena a zapomenuta teorie éteru, v rámci čehož byl z tabulky prvků používané Mendělejevem vynechán základní prvek a tabulka byla opticky překopána tak, aby souvislosti co nejvíce zamlžovala. A co se týče Einsteina, tak pokud opravdu matematika nebyla jeho silnou stránkou, tak jaký asi mohl být jeho přínos pro fyziku, jejímž je matematika jazykem? Dle mého názoru poskládal pouze některé z poznatků svých odborně zdatných kolegů do požadovaného tvaru. Nebo ještě lépe řečeno, v rámci své ambicióznosti se pod takovýto paskvil podepsal.
Upravené 8. 2. 2022 o 13:34

Teorie strun je stará minimálně 20 let a za tu dobu se nikam nepohnuli. Stačí si přečíst ty jejich perly...

jedenáctá je makroskopická, kolmá na všechny ostatní.


Teorie strun je stará minimálně 20 let a za tu dobu se nikam nepohnuli. Stačí si přečíst ty jejich perly... [quote="pid:56649, uid:810"]jedenáctá je makroskopická, kolmá na všechny ostatní.[/quote]

Teoria strun....este kusok viac nez 20 rokov....problem s nou je, ze nevie predikovat nic, co by nevedeli predikovat starsie teorie a co by sa dalo dokazat experimentom. Co sa tykalo vznik a zanik castic vo vakuu nie je nic principialne nove. Hovori o tom, ze vo vakuu, kde je elmag.pole, vznika virtualny par castica-anticastica (ma opacny naboj a spin), ktore stale vznikaju a zanikaju (nieco ako na mori, ked vystrekuju sprsky vody a padaju naspat). Cele sa to prejavi len pri ciernej diere, kde sa stane, ze jedna cast paru je odchytena ciernou dierou a druha sa "odrazi" opacnym smerom......ide ale o cast pola pred horizontom udalosti. Je to matematicko-fyzikalny model, obdobny ako standardny model pre vyvoj vesmiru a popis elementarnych castic....pravdepodobne nebude spravny v takej miere ako nebola spravna newtonovska fyzika pri rychlostiach blizkych svetlu a pri vysokych energiach ako je CERN. Ale v istych intenciach funguje.
Co sa tyka eteru, neviem ako to bolo za Mendelejeva chapane a popisovane, vo fyzike pred Einsteinom slo skor o vymedzenie absolutnej vztaznej sustavy....proste bol to vytyceny bod, voci ktoremu sa mohlo vsetko merat (a ono to nefungovalo, vid fotoelektricky jav). Nieco obdobne ako boli krystalove sfery okolo Zeme, aj tie predstavovali stabilny bod, voci ktoremu sa mohli veci vztahovat. S teoriou eteru sa proste tieto veci velmi komplikovali pri vypoctoch a predpovediach. Preto sa od toho upustilo. Einsteinove vysvetlenia v specialnej a vseobecnej teorii relativity potom okrem ineho aj predpovedali veci, ktore sa neskor potvrdili experimentalne, takze v urcitej miere sa daju povazovat za pravdive. To, ci existuju ine dimenzie alebo dokonca ine urovne bytia (teda okrem hrubo-hmoty, jemno-hmoty, astralneho sveta aj duchovny svet), fyzika zatial neriesi, kedze riesi skor svet vonkajsi ako svet principu a zmyslu, to je domenou filozofie. A netreba sa mylit, ze filozofia je len taka humanitna veda o nicom, jej prediktorom toho, co sa bude presadzovat v nasom svete (teda tusim 1.priorita), nastup materializmu v 17.storoci priniesol svoje ovocie v 20., nastup postmoderny so svojim programom neexistencie pravdy ci krasy (pretoze vsetky su rovnocenne a ziadna nie je spravna) prinasa ovocie teraz, ked ludia nevedia sa ani ukotvit ani pochopit svet a tych, co ho riadia. Uz ale sa hovori o tom, ze pre sucasnu mladez postmoderna je out a prichadza nieco nove, kedy idealy pre kazdeho su rovnocenne, ale su nutnostou pre osobnost, takze za nejake roky sa to premietne do svetonazoru. A potom pravdepodobne aj do novej fyziky


Teoria strun....este kusok viac nez 20 rokov....problem s nou je, ze nevie predikovat nic, co by nevedeli predikovat starsie teorie a co by sa dalo dokazat experimentom. Co sa tykalo vznik a zanik castic vo vakuu nie je nic principialne nove. Hovori o tom, ze vo vakuu, kde je elmag.pole, vznika virtualny par castica-anticastica (ma opacny naboj a spin), ktore stale vznikaju a zanikaju (nieco ako na mori, ked vystrekuju sprsky vody a padaju naspat). Cele sa to prejavi len pri ciernej diere, kde sa stane, ze jedna cast paru je odchytena ciernou dierou a druha sa "odrazi" opacnym smerom......ide ale o cast pola pred horizontom udalosti. Je to matematicko-fyzikalny model, obdobny ako standardny model pre vyvoj vesmiru a popis elementarnych castic....pravdepodobne nebude spravny v takej miere ako nebola spravna newtonovska fyzika pri rychlostiach blizkych svetlu a pri vysokych energiach ako je CERN. Ale v istych intenciach funguje. Co sa tyka eteru, neviem ako to bolo za Mendelejeva chapane a popisovane, vo fyzike pred Einsteinom slo skor o vymedzenie absolutnej vztaznej sustavy....proste bol to vytyceny bod, voci ktoremu sa mohlo vsetko merat (a ono to nefungovalo, vid fotoelektricky jav). Nieco obdobne ako boli krystalove sfery okolo Zeme, aj tie predstavovali stabilny bod, voci ktoremu sa mohli veci vztahovat. S teoriou eteru sa proste tieto veci velmi komplikovali pri vypoctoch a predpovediach. Preto sa od toho upustilo. Einsteinove vysvetlenia v specialnej a vseobecnej teorii relativity potom okrem ineho aj predpovedali veci, ktore sa neskor potvrdili experimentalne, takze v urcitej miere sa daju povazovat za pravdive. To, ci existuju ine dimenzie alebo dokonca ine urovne bytia (teda okrem hrubo-hmoty, jemno-hmoty, astralneho sveta aj duchovny svet), fyzika zatial neriesi, kedze riesi skor svet vonkajsi ako svet principu a zmyslu, to je domenou filozofie. A netreba sa mylit, ze filozofia je len taka humanitna veda o nicom, jej prediktorom toho, co sa bude presadzovat v nasom svete (teda tusim 1.priorita), nastup materializmu v 17.storoci priniesol svoje ovocie v 20., nastup postmoderny so svojim programom neexistencie pravdy ci krasy (pretoze vsetky su rovnocenne a ziadna nie je spravna) prinasa ovocie teraz, ked ludia nevedia sa ani ukotvit ani pochopit svet a tych, co ho riadia. Uz ale sa hovori o tom, ze pre sucasnu mladez postmoderna je out a prichadza nieco nove, kedy idealy pre kazdeho su rovnocenne, ale su nutnostou pre osobnost, takze za nejake roky sa to premietne do svetonazoru. A potom pravdepodobne aj do novej fyziky

Ide totiž o to, že Človek nielen má v sebe božskú iskru, ale Bohom aj je, ale súčasná kultúra to nielen nepodporuje, ale rovno brzdí.

A k tomu příznačný citát "Poznej sám sebe"...poznej, kým skutečně jsi.


[quote="pid:56575, uid:7"]Ide totiž o to, že Človek nielen má v sebe božskú iskru, ale Bohom aj je, ale súčasná kultúra to nielen nepodporuje, ale rovno brzdí.[/quote] A k tomu příznačný citát _"Poznej sám sebe"_...poznej, kým skutečně jsi.

A omlouvám se jim za to.


Prijaté


[quote="pid:56712, uid:235"]A omlouvám se jim za to.[/quote] Prijaté

Moderátor

teoretické spojení obecné relativity (zakřivený časoprostor) a kvantové teorie (nekomutující objekty)
Ano, tak jsem to myslel. Rozvést ani kde jsem k tomu přišel nemohu. Takto mi to utkvělo v paměti z nějakého zahraničního vědeckého článku před mnoha lety. Sám nejsem odborník. Jen to beru jako možnost.


[quote="pid:56649, uid:810"]teoretické spojení obecné relativity (zakřivený časoprostor) a kvantové teorie (nekomutující objekty)[/quote]Ano, tak jsem to myslel. Rozvést ani kde jsem k tomu přišel nemohu. Takto mi to utkvělo v paměti z nějakého zahraničního vědeckého článku před mnoha lety. Sám nejsem odborník. Jen to beru jako možnost.

@Miky72 bude mať s tým argumentom o "zákone zachovania energie" pravdu v tomto ohľade existencie rôznych dimenzíí. Lenže otázka je, či to vôbec niekto podrobne sleduje a v akej miere citlivosti a presnosti? Prístrojmi nedokážeme merať ešte veľmi veľa javov. Nikto nemá pod meracím prístrojom celú Zem. Tá výmena energie vôbec nemusí prebiehať na úrovni atómov, elektrónov, fotónov. Môže tam byť výmena na úrovni polí alebo častíc, ktoré dnes ešte nevedia pomenovať, nieto zmerať. Preto robiť definitívne závery, že niečo je tak, alebo nie je tak, by nebolo celkom korektné.
Newton definoval zákony mechaniky, vyjadril ich v zákonoch, napr. v=s/t, a o niekoľko storočí neskôr einstein zistil, že tento vzorec naplatí úplne vždy, ale len pri veľmi nízkych podsveteľných rýchlostiach.

@Miky72 bude mať s tým argumentom o "zákone zachovania energie" pravdu v tomto ohľade existencie rôznych dimenzíí. Lenže otázka je, či to vôbec niekto podrobne sleduje a v akej miere citlivosti a presnosti? Prístrojmi nedokážeme merať ešte veľmi veľa javov. Nikto nemá pod meracím prístrojom celú Zem. Tá výmena energie vôbec nemusí prebiehať na úrovni atómov, elektrónov, fotónov. Môže tam byť výmena na úrovni polí alebo častíc, ktoré dnes ešte nevedia pomenovať, nieto zmerať. Preto robiť definitívne závery, že niečo je tak, alebo nie je tak, by nebolo celkom korektné. Newton definoval zákony mechaniky, vyjadril ich v zákonoch, napr. v=s/t, a o niekoľko storočí neskôr einstein zistil, že tento vzorec naplatí úplne vždy, ale len pri veľmi nízkych podsveteľných rýchlostiach.

napr. v=s/t, a o niekoľko storočí neskôr einstein zistil, že tento vzorec naplatí úplne vždy, ale len pri veľmi nízkych podsveteľných rýchlostiach
Ano. A pro krátký čas měření. Třeba planeta Merkur jistě neobíhá ku "c" vyšší než velmi nízkou rychlostí a přesto je u ní měřena relativistická odchylka dráhy. A tuším že to dnes již naměří i u dalších planet. Takže z toho plyne závěr, že Newtonovy zákony mechaniky neplatí nikdy, jen jsou pro běžný život použitelné pro jejich jednoduchost. Vlastně takto vnímat se naše těla učí pohybovat od batolete. Když se nad tím zamyslím, tak pro přítomný okamžik platí Newton, přidám čas a již tu máme relativitu. Ale tělo se pohybuje v přítomném okamžiku a tak to také vnímá.


[quote="pid:56951, uid:6"]napr. v=s/t, a o niekoľko storočí neskôr einstein zistil, že tento vzorec naplatí úplne vždy, ale len pri veľmi nízkych podsveteľných rýchlostiach[/quote]Ano. A pro krátký čas měření. Třeba planeta Merkur jistě neobíhá ku "c" vyšší než velmi nízkou rychlostí a přesto je u ní měřena relativistická odchylka dráhy. A tuším že to dnes již naměří i u dalších planet. Takže z toho plyne závěr, že Newtonovy zákony mechaniky neplatí nikdy, jen jsou pro běžný život použitelné pro jejich jednoduchost. Vlastně takto vnímat se naše těla učí pohybovat od batolete. Když se nad tím zamyslím, tak pro přítomný okamžik platí Newton, přidám čas a již tu máme relativitu. Ale tělo se pohybuje v přítomném okamžiku a tak to také vnímá.

Mohlo by vás to zaujmout. Fyzika ducha, vakuum, částice... Autor Skljarov, na něj se obrací ve svých videích Zaznobin.
Rusky.


https://www.youtube.com/watch?v=a5oIrMvWaCY&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%9B%D0%90%D0%98


Mohlo by vás to zaujmout. Fyzika ducha, vakuum, částice... Autor Skljarov, na něj se obrací ve svých videích Zaznobin. Rusky. https://www.youtube.com/watch?v=a5oIrMvWaCY&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%9B%D0%90%D0%98

Skljarov

Achjo, to tedy v ruštině zatím nedám. U nás se souvislostmi mezi kvantovou fyzikou a duchovním světem zabývá prof. Jan Rak z CERNu, hodně veřejně vystupuje, na internetu toho má spoustu (s J. Duškem např.); pokud vím, přes svůj alternativní projev je mezi fyziky uznáván.
Skljarov je ovšem okouzlující, s českými titulky jsem našla seriál o zapovězené historii:
https://www.youtube.com/watch?v=52nm1Zu2VvA


[quote="pid:57011, uid:312"]Skljarov[/quote] Achjo, to tedy v ruštině zatím nedám. U nás se souvislostmi mezi kvantovou fyzikou a duchovním světem zabývá prof. Jan Rak z CERNu, hodně veřejně vystupuje, na internetu toho má spoustu (s J. Duškem např.); pokud vím, přes svůj alternativní projev je mezi fyziky uznáván. Skljarov je ovšem okouzlující, s českými titulky jsem našla seriál o zapovězené historii: https://www.youtube.com/watch?v=52nm1Zu2VvA

Fyzika ducha, vakuum, částice... Autor Skljarov
Uf, tak jsem se na to teoretické video podíval a řeknu, že jsem z toho celý tumpachový. Ti, kteří tady mluvili fyzikálními termíny si mohou u toho videa rochnit. Vyčerpávající přednáška o duchovnu vysvětlena fyzikálními zákony s použitím schém, grafů, vzorců.
Pro mě důležitý výsledek celé té anabáze, že mýty, a ostatní texty z minulosti mají pravdivý základ a fungují. Také o teorii želaní, metody meditací na změnu světa.
Druhý díl, o využití znalostí z prvního dílu:
https://www.youtube.com/watch?v=V7AqrrtUW00&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%9B%D0%90%D0%98


[quote="pid:57011, uid:312"]Fyzika ducha, vakuum, částice... Autor Skljarov[/quote]Uf, tak jsem se na to teoretické video podíval a řeknu, že jsem z toho celý tumpachový. Ti, kteří tady mluvili fyzikálními termíny si mohou u toho videa rochnit. Vyčerpávající přednáška o duchovnu vysvětlena fyzikálními zákony s použitím schém, grafů, vzorců. Pro mě důležitý výsledek celé té anabáze, že mýty, a ostatní texty z minulosti mají pravdivý základ a fungují. Také o teorii želaní, metody meditací na změnu světa. Druhý díl, o využití znalostí z prvního dílu: https://www.youtube.com/watch?v=V7AqrrtUW00&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%9B%D0%90%D0%98
Upravené 10. 2. 2022 o 18:31

Teď jsem si přečetl zajímavou zprávu od Yori.
"Pred nekolika hodinami veslo ve znamost, ze v ruskych teritorialnich vodach u Kuril objevili nasi marinaci americkou ponorku "Virginia". Vesla do nasich teritorialnich vod, na signaly nereagovala a pote, co ruska fregata pouzila zbrane, opustila teritorialni vody Ruska. Data o zniceni ponorky a cele posadky zatim nejsou. Mozna se takova informace objevi."


Jak jsem tady výše psal o válce Bohů před 7500 lety, kdy byli poraženi Draci, odehrálo se to v době existence říše Kuru v místě Kurukšetr.
Světlana Žarniková, vyslovila tezi, že podruhé, se totéž stalo v roce 1943 při největší tankové bitvě u Kursku.
Kursk a Kurukšetr je jedno a to samé místo.
Možná něco podobného, s velkou mírou nebezpečí pro Draky, proběhlo dnes u Kuril, konkrétně u ostrova Urup.
To by dávalo vysvětlení, proč anglosaští vojáci opouštějí Ukrajinu.


Teď jsem si přečetl zajímavou zprávu od Yori. "Pred nekolika hodinami veslo ve znamost, ze v ruskych teritorialnich vodach u Kuril objevili nasi marinaci americkou ponorku "Virginia". Vesla do nasich teritorialnich vod, na signaly nereagovala a pote, co ruska fregata pouzila zbrane, opustila teritorialni vody Ruska. Data o zniceni ponorky a cele posadky zatim nejsou. Mozna se takova informace objevi." Jak jsem tady výše psal o válce Bohů před 7500 lety, kdy byli poraženi Draci, odehrálo se to v době existence říše **Kur**u v místě Kurukšetr. Světlana Žarniková, vyslovila tezi, že podruhé, se totéž stalo v roce 1943 při největší tankové bitvě u **Kur**sku. Kursk a Kurukšetr je jedno a to samé místo. Možná něco podobného, s velkou mírou nebezpečí pro Draky, proběhlo dnes u **Kur**il, konkrétně u ostrova **Urup**. To by dávalo vysvětlení, proč anglosaští vojáci opouštějí Ukrajinu.
Upravené 13. 2. 2022 o 10:49

Hox zase raz ukázal svoju egregoriálnu posadnutosť. Ako málo stačí, aby sa z rozumného človeka stal náboženský fanatik. Stačilo len čítať a brať vážne tie koranické citácie v Základoch sociológie a inde a pád z hory sa už nedal zastaviť. Slabšie jedince jednoducho nedokážu odolať egregoriálnemu pôsobeniu a Hox slabší jedinec je. A potom hovorte, že v KSB žiadne míny nie sú. No sú a tu je jasný dôkaz. Jednou z nich je pozitívne vykresľovanie koranu a následne islamu, náboženstva, ktoré dokáže dosiahnuť najviac na druhú čakru (stohňu) (jednotlivci ojedinele na tretiu), čo je úplne najnižšie spomedzi všetkých svetových náboženstiev.


KSB nikdy nebude spásou sveta. To by sa predtým musela očistiť od tej lyžice jedu v sude medu a ten sud by nesmel byť naplnený len zo štvrtiny ako teraz, ale musel by byť naplnený celý. Potom by sa dalo hovoriť o niečom revolučnom. Takto to zostane stáť niekde na ceste a nikdy nedôjde do cieľa, pretože ani nevie, čo ten cieľ je. Áno, je to cesta k Človeku, lenže nie tak, ako sa to v KSB pod vplyvom ďalších mín vykresľuje.


Hox zase raz ukázal svoju egregoriálnu posadnutosť. Ako málo stačí, aby sa z rozumného človeka stal náboženský fanatik. Stačilo len čítať a brať vážne tie koranické citácie v Základoch sociológie a inde a pád z hory sa už nedal zastaviť. Slabšie jedince jednoducho nedokážu odolať egregoriálnemu pôsobeniu a Hox slabší jedinec je. A potom hovorte, že v KSB žiadne míny nie sú. No sú a tu je jasný dôkaz. Jednou z nich je pozitívne vykresľovanie koranu a následne islamu, náboženstva, ktoré dokáže dosiahnuť najviac na druhú čakru (stohňu) (jednotlivci ojedinele na tretiu), čo je úplne najnižšie spomedzi všetkých svetových náboženstiev. KSB nikdy nebude spásou sveta. To by sa predtým musela očistiť od tej lyžice jedu v sude medu a ten sud by nesmel byť naplnený len zo štvrtiny ako teraz, ale musel by byť naplnený celý. Potom by sa dalo hovoriť o niečom revolučnom. Takto to zostane stáť niekde na ceste a nikdy nedôjde do cieľa, pretože ani nevie, čo ten cieľ je. Áno, je to cesta k Človeku, lenže nie tak, ako sa to v KSB pod vplyvom ďalších mín vykresľuje.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 12. 2. 2022 o 18:53

Vidím, že slovenské oddelenie má dnes službu. Nadčasy?

Tak se tak sám sebe ptám, zda je možné, aby předchozí příspěvek a uvedený citát, použitý před pár hodinami na jiném vlákně, mohla napsat jedna osoba? Ale možná jsem jen paranoidní. Ale to neznamená, že po mně nejdou!


[quote="pid:57353, uid:623"]Vidím, že slovenské oddelenie má dnes službu. Nadčasy?[/quote] Tak se tak sám sebe ptám, zda je možné, aby předchozí příspěvek a uvedený citát, použitý před pár hodinami na jiném vlákně, mohla napsat jedna osoba? Ale možná jsem jen paranoidní. Ale to neznamená, že po mně nejdou!

Byl tady požadavek na uvedení důkazů z Mahabharáty o válce Bohů s Drakony a že se to týkalo Slovanů, resp. Praslovanů. Jak již bylo dokázáno DNA genealogii, přišli obyvatelé současné Indie na toto území ze severu, tj, území současného Ruska.
No a teď k důkazům.
Abyste se mohli přesvědčit, že jen tak nemluvím do větru, bude dobré, když tento můj příspěvek budete číst s mapou Ruska po ruce, hlavně povodí Volgy.
Jak víme, řeky jsou úložiště paměti. Proto jsem se soustředil na zeměpisné názvy zmíněné v Mahahbarátě. Co se týče samotného eposu začíná příběhem sporů národů Kuru, které žili mezi Indem a Gangou. Postupně k tomu základu byly přidávány další příběhy, které jsou obsaženy v 18 knihách. Jeden z příběhů, nazvaný „Les“, popisuje posvátné zdroje – řeky a jezera země starověkých Árijců, tedy zemi, na níž se odehrály události vyprávěné ve velké básni, Válka Bohů. Tato válka se odehrála u Kurukšetra několik tisíc let před naším letopočtem.


Kde konkrétně ale ten Kurukšetr byl? Tuto otázku zodpověděla samotná Mahabharáta. Jak jsem již dávněji psal ve vláknu Významové roviny Ruského jazyka o řekách, tak jedním z pradávných názvů řeky Volhy bylo Ra.
Podél břehů moří Vorukaš (Mléčné moře Mahábháraty, Bílé moře) a Ranha (Volga) se nacházela řada árijských zemí od Aryanam Vaeja na dalekém severu až po sedm indických zemí na jihu. Ranha.
Stejných sedm zemí je zmíněno v Rig Veda a Mahabharatě jako země mezi Gangou a Yamunou, v Kurukšetra. Říká se o nich: „Slavná Kurukšetra, všechny živé bytosti, stačí tam jít, zbavit se hříchů“ nebo „Kurukšetra je svatý oltář Brahmy; existují svatí bráhmani – mudrci. Kdo se usadí na Kurukšetře a nikdy nepozná smutek.“ Vyvstává otázka sama o sobě: co jsou to za řeky – Ganga a Jamuna, mezi nimiž leží země Brahma? Už jsme zjistili, že Ranha-Ganga je Volha. Staré indické legendy ale nazývají Jamunu jediným velkým přítokem Gangy, přitékajícím z jihozápadu. Podívejme se na mapu a bude nám jasné, že starověká Jamuna je řeka Oka. Není náhodou, že v toku Oky protékají řeky se jmény: Yamna, Yam, Ima, Imyev. Navíc podle árijských textů bylo druhé jméno řeky Jamuna - Kala. Až dodneška je ústí Oky místními nazýváno ústí Kala.


Nedaleko od pramene Jamuny (Oky) se tedy nacházel pramen řeky Sindhu tekoucí na východ a jih a vlévající se do Červonského (Černého) moře ("Sindhu" v sanskrtu - proud, moře). Na březích tohoto moře žili Sindové a nacházelo se město Sind (dnešní Anapa). Dá se předpokládat, že Sindhu starověkých neárijských textů je Don, jehož zdroje nejsou daleko od zdroje Oka. V rozhraní Volha-Oka je mnoho řek, jejichž jména nemají tisíciletí pod kontrolou. Dokázat to nevyžaduje mnoho úsilí. Stačí porovnat názvy řek Poochya s názvy "posvátných pramenů" v Mahábháratě, přesněji v té její části, která je známá jako "Procházka podél pramenů". Je v ní uveden popis více než 200 posvátných vodních nádrží starověké árijské země Bharata v povodí Gangy a Jamuny.
V soupisu řek je první název na Sanskritu a druhý název řeky v Ruštině.


Agastja Agaška
Kušika Kuška
Akša Akša
Manuša Manušinskoi
Apaga Apaka
Pariplava Plava
Arčika Arčikov
Plakša Plaksa
Asita Asata
jezero Ráma. Ráma
Achalja Achalenka
Sita Sita
Vadava Vad
Soma Som
Vamana Vamna
Sutirtcha Sutertki
Vanša Vanša
Tušin Tušina
Varacha Varacha
Urvašn Urvanovsky
Varadana Varaduna
Ušanas Ušanes
Kaveri Kaverka
Šankchini Šankini
Kedara Kindra
Šona Šana
Chubdža Kubdža
Šiva Šivskaja
Kumara Kumarevka
Jakšini Jakšina
Vůbec nepřekvapuje, že kromě doslovné shody názvů posvátných pramenů Mahábháraty a řek středního Ruska, korespondují i jejich vzájemné polohy.


Podle Mahábháraty se jižně od posvátného lesa Kamjaka vlévala do Jamuny řeka Praveni (tj. řeka Pra) s jezerem Godovari (kde „vara“ je v sanskrtu „kruh“). A co dnes? Stejně jako dříve se na jih od Vladimirských lesů řeka Pra vlévá do Oka (Jamuny) a leží u jezera God.


Dále Mahábhárata vypráví, jak mudrc Kaušika zaplavil řeku Para během sucha, která byla na jeho počest přejmenována. Pak ale epos hlásí, že nevděční místní stále nazývají řeku Para a teče z jihu do Jamuny (tedy do Oky). a co? Řeka Para až dosud teče od jihu k Oce a stejně jako před mnoha tisíci lety ji místní nazývají Para.


Dále se tam říká například o řece Pandya, která teče poblíž Varuny, přítoku Sindhu (Don). Řeka Panda se ale i dnes vlévá do největšího přítoku Donu – řeky Vorony (neboli Barony). Mahábhárata popisuje cestu poutníků: "Von Jala a Upajala, řeky vlévající se do Jamuny." Tečou teď někde řeky Jala ("jala" - "voda / řeka" v sanskrtu) a Upa-jala? Jsou to řeka Zhala (Tarusa) a řeka Upa, které se vlévají do řeky Oka poblíž. Právě v Mahabharatě byla poprvé zmíněna řeka Sadanapr (Velký Danapr) - Dněpr, tekoucí na západ z horního toku Gangy (Volhy).


Mahabharata se zmiňuje o lidech Kuru a Kurukšetra. Kurukšetra (doslova „Kurské pole“) a právě v jeho středu se nachází město Kursk, kam „Slovo o polku Igorovo“ umisťuje Kuriany – urozené válečníky.


O válečných lidech Krivi se také zmiňuje Rig Veda. Ale Lotyši a Litevci nazývají všechny Rusy „Krivi“, podle sousedního ruského etnika Krivichi, jehož městy byly Smolensk, Polotsk, Pskov a současné Tartu a Riga. Ale co samotné etnonymum Rusa – ruská země? Zmiňují se o nich ve starověkých mnoho tisíc let starých textech.
Země Bharaty, ležící podél Gangy (Volgy) a Jamuny (Oky) na Kurukšetře, byly jinak nazývány posvátnou, svatou nebo světlou zemí a v sanskrtu „Rusa“ znamená „světlá“.
Závěrem současná řeka Ganga, dostala název podle velké řeky Ranha (Volga) odkud přišli dnešní Indové.
V odkazu nejdete zakresleny řeky z povodí Volgy o kterých se mluví v Mahabharátě. Tyto řeky se na současném Indickém území nenachází.


https://lh3.googleusercontent.com/p6l1pp5tBEfWddxRhYI95mX4VD4Jhug_rbeA9GjZRQUXufLimAG4vrIaU8TdKyr7SrxeZEqgOcE32uz2wCIvbzT8YfCaspQhRVDIu1SacQ


Údaje jsem čerpal kromě vlastních výzkumů také z prací především etnografky a znalkyně sanskritu S.Žarnikové, Skljarova, Sundakova a dalších.


Byl tady požadavek na uvedení důkazů z Mahabharáty o válce Bohů s Drakony a že se to týkalo Slovanů, resp. Praslovanů. Jak již bylo dokázáno DNA genealogii, přišli obyvatelé současné Indie na toto území ze severu, tj, území současného Ruska. No a teď k důkazům. Abyste se mohli přesvědčit, že jen tak nemluvím do větru, bude dobré, když tento můj příspěvek budete číst s mapou Ruska po ruce, hlavně povodí Volgy. Jak víme, řeky jsou úložiště paměti. Proto jsem se soustředil na zeměpisné názvy zmíněné v Mahahbarátě. Co se týče samotného eposu začíná příběhem sporů národů Kuru, které žili mezi Indem a Gangou. Postupně k tomu základu byly přidávány další příběhy, které jsou obsaženy v 18 knihách. Jeden z příběhů, nazvaný „Les“, popisuje posvátné zdroje – řeky a jezera země starověkých Árijců, tedy zemi, na níž se odehrály události vyprávěné ve velké básni, Válka Bohů. Tato válka se odehrála u Kurukšetra několik tisíc let před naším letopočtem. Kde konkrétně ale ten Kurukšetr byl? Tuto otázku zodpověděla samotná Mahabharáta. Jak jsem již dávněji psal ve vláknu Významové roviny Ruského jazyka o řekách, tak jedním z pradávných názvů řeky Volhy bylo Ra. Podél břehů moří Vorukaš (Mléčné moře Mahábháraty, Bílé moře) a Ranha (Volga) se nacházela řada árijských zemí od Aryanam Vaeja na dalekém severu až po sedm indických zemí na jihu. Ranha. Stejných sedm zemí je zmíněno v Rig Veda a Mahabharatě jako země mezi Gangou a Yamunou, v Kurukšetra. Říká se o nich: „Slavná Kurukšetra, všechny živé bytosti, stačí tam jít, zbavit se hříchů“ nebo „Kurukšetra je svatý oltář Brahmy; existují svatí bráhmani – mudrci. Kdo se usadí na Kurukšetře a nikdy nepozná smutek.“ Vyvstává otázka sama o sobě: co jsou to za řeky – Ganga a Jamuna, mezi nimiž leží země Brahma? Už jsme zjistili, že Ranha-Ganga je Volha. Staré indické legendy ale nazývají Jamunu jediným velkým přítokem Gangy, přitékajícím z jihozápadu. Podívejme se na mapu a bude nám jasné, že starověká Jamuna je řeka Oka. Není náhodou, že v toku Oky protékají řeky se jmény: Yamna, Yam, Ima, Imyev. Navíc podle árijských textů bylo druhé jméno řeky Jamuna - Kala. Až dodneška je ústí Oky místními nazýváno ústí Kala. Nedaleko od pramene Jamuny (Oky) se tedy nacházel pramen řeky Sindhu tekoucí na východ a jih a vlévající se do Červonského (Černého) moře ("Sindhu" v sanskrtu - proud, moře). Na březích tohoto moře žili Sindové a nacházelo se město Sind (dnešní Anapa). Dá se předpokládat, že Sindhu starověkých neárijských textů je Don, jehož zdroje nejsou daleko od zdroje Oka. V rozhraní Volha-Oka je mnoho řek, jejichž jména nemají tisíciletí pod kontrolou. Dokázat to nevyžaduje mnoho úsilí. Stačí porovnat názvy řek Poochya s názvy "posvátných pramenů" v Mahábháratě, přesněji v té její části, která je známá jako "Procházka podél pramenů". Je v ní uveden popis více než 200 posvátných vodních nádrží starověké árijské země Bharata v povodí Gangy a Jamuny. V soupisu řek je první název na Sanskritu a druhý název řeky v Ruštině. Agastja Agaška Kušika Kuška Akša Akša Manuša Manušinskoi Apaga Apaka Pariplava Plava Arčika Arčikov Plakša Plaksa Asita Asata jezero Ráma. Ráma Achalja Achalenka Sita Sita Vadava Vad Soma Som Vamana Vamna Sutirtcha Sutertki Vanša Vanša Tušin Tušina Varacha Varacha Urvašn Urvanovsky Varadana Varaduna Ušanas Ušanes Kaveri Kaverka Šankchini Šankini Kedara Kindra Šona Šana Chubdža Kubdža Šiva Šivskaja Kumara Kumarevka Jakšini Jakšina Vůbec nepřekvapuje, že kromě doslovné shody názvů posvátných pramenů Mahábháraty a řek středního Ruska, korespondují i jejich vzájemné polohy. Podle Mahábháraty se jižně od posvátného lesa Kamjaka vlévala do Jamuny řeka Praveni (tj. řeka Pra) s jezerem Godovari (kde „vara“ je v sanskrtu „kruh“). A co dnes? Stejně jako dříve se na jih od Vladimirských lesů řeka Pra vlévá do Oka (Jamuny) a leží u jezera God. Dále Mahábhárata vypráví, jak mudrc Kaušika zaplavil řeku Para během sucha, která byla na jeho počest přejmenována. Pak ale epos hlásí, že nevděční místní stále nazývají řeku Para a teče z jihu do Jamuny (tedy do Oky). a co? Řeka Para až dosud teče od jihu k Oce a stejně jako před mnoha tisíci lety ji místní nazývají Para. Dále se tam říká například o řece Pandya, která teče poblíž Varuny, přítoku Sindhu (Don). Řeka Panda se ale i dnes vlévá do největšího přítoku Donu – řeky Vorony (neboli Barony). Mahábhárata popisuje cestu poutníků: "Von Jala a Upajala, řeky vlévající se do Jamuny." Tečou teď někde řeky Jala ("jala" - "voda / řeka" v sanskrtu) a Upa-jala? Jsou to řeka Zhala (Tarusa) a řeka Upa, které se vlévají do řeky Oka poblíž. Právě v Mahabharatě byla poprvé zmíněna řeka Sadanapr (Velký Danapr) - Dněpr, tekoucí na západ z horního toku Gangy (Volhy). Mahabharata se zmiňuje o lidech Kuru a Kurukšetra. Kurukšetra (doslova „Kurské pole“) a právě v jeho středu se nachází město Kursk, kam „Slovo o polku Igorovo“ umisťuje Kuriany – urozené válečníky. O válečných lidech Krivi se také zmiňuje Rig Veda. Ale Lotyši a Litevci nazývají všechny Rusy „Krivi“, podle sousedního ruského etnika Krivichi, jehož městy byly Smolensk, Polotsk, Pskov a současné Tartu a Riga. Ale co samotné etnonymum Rusa – ruská země? Zmiňují se o nich ve starověkých mnoho tisíc let starých textech. Země Bharaty, ležící podél Gangy (Volgy) a Jamuny (Oky) na Kurukšetře, byly jinak nazývány posvátnou, svatou nebo světlou zemí a v sanskrtu „Rusa“ znamená „světlá“. Závěrem současná řeka Ganga, dostala název podle velké řeky Ranha (Volga) odkud přišli dnešní Indové. V odkazu nejdete zakresleny řeky z povodí Volgy o kterých se mluví v Mahabharátě. Tyto řeky se na současném Indickém území nenachází. https://lh3.googleusercontent.com/p6l1pp5tBEfWddxRhYI95mX4VD4Jhug_rbeA9GjZRQUXufLimAG4vrIaU8TdKyr7SrxeZEqgOcE32uz2wCIvbzT8YfCaspQhRVDIu1SacQ Údaje jsem čerpal kromě vlastních výzkumů také z prací především etnografky a znalkyně sanskritu S.Žarnikové, Skljarova, Sundakova a dalších.
Upravené 13. 2. 2022 o 10:43

Osobná rovina musí mať úroveň. Tá tvoja úroveň nemá, je iba trápna.


Slabšie jedince jednoducho nedokážu odolať egregoriálnemu pôsobeniu a Hox slabší jedinec je.


První citát je z vlákna KSB a Slováci, druhý z tohoto. Komentáře netřeba. Pouze si dovolím předložit svůj pohled.
Toto je fórum týkající se KSB. Součástí vektoru cílů koncepce VP (jejímž je KSB "manuálem" ) je dosažení typu ustrojení psychiky Člověk. Je primitivní dehonestace kohokoliv s tímto v souladu?
Pohnutek k takovému jednání může být celá řada, cílem však vždy zůstane poškození rozšiřování KSB jako "nástroje" posouvání společnosti od GP směrem k VP.


[quote="pid:57475, uid:623"]Osobná rovina musí mať úroveň. Tá tvoja úroveň nemá, je iba trápna.[/quote] [quote="pid:57501, uid:623"]Slabšie jedince jednoducho nedokážu odolať egregoriálnemu pôsobeniu a Hox slabší jedinec je.[/quote] První citát je z vlákna KSB a Slováci, druhý z tohoto. Komentáře netřeba. Pouze si dovolím předložit svůj pohled. Toto je fórum týkající se KSB. Součástí vektoru cílů koncepce VP (jejímž je KSB "manuálem" ) je dosažení typu ustrojení psychiky Člověk. Je primitivní dehonestace kohokoliv s tímto v souladu? Pohnutek k takovému jednání může být celá řada, cílem však vždy zůstane poškození rozšiřování KSB jako "nástroje" posouvání společnosti od GP směrem k VP.

Pohnutek k takovému jednání může být celá řada, cílem však vždy zůstane poškození rozšiřování KSB jako "nástroje" posouvání společnosti od GP směrem k VP.


Omyl, cieľom je upozornenie na nedostatky, závažné chyby a nebezpečenstvá plynúce z KSB a jeho navedenie na správnu cestu. Že sa s tým väčšina z vás nestotožňuje nie je môj problém.


Čo sa osobnej roviny týka, zjavne si nepochopil čo som mal na mysli. Označovať ma za narkomana, ako to urobil Údik, je naozaj trápne, pretože sa nijako nezakladá na realite. V prípade Hoaxa je to úplne o niečom inom. Jeho zmenu za posledné roky a egregoriálnu posadnutosť nevidí naozaj už len slepý.


[quote="pid:57568, uid:826"]Pohnutek k takovému jednání může být celá řada, cílem však vždy zůstane poškození rozšiřování KSB jako "nástroje" posouvání společnosti od GP směrem k VP.[/quote] Omyl, cieľom je upozornenie na nedostatky, závažné chyby a nebezpečenstvá plynúce z KSB a jeho navedenie na správnu cestu. Že sa s tým väčšina z vás nestotožňuje nie je môj problém. Čo sa osobnej roviny týka, zjavne si nepochopil čo som mal na mysli. Označovať ma za narkomana, ako to urobil Údik, je naozaj trápne, pretože sa nijako nezakladá na realite. V prípade Hoaxa je to úplne o niečom inom. Jeho zmenu za posledné roky a egregoriálnu posadnutosť nevidí naozaj už len slepý.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Omyl, cieľom je upozornenie na nedostatky, závažné chyby a nebezpečenstvá plynúce z KSB a jeho navedenie na správnu cestu.

Mohl by jsi uvést nějaký příklad závažné chyby nebo nebezpečí v KSB?


[quote="pid:57585, uid:623"]Omyl, cieľom je upozornenie na nedostatky, závažné chyby a nebezpečenstvá plynúce z KSB a jeho navedenie na správnu cestu.[/quote] Mohl by jsi uvést nějaký příklad závažné chyby nebo nebezpečí v KSB?

Uf, tak jsem se na to teoretické video podíval a řeknu, že jsem z toho celý tumpachový.
Tak som si to pozrel. Veľa vecí mi je už z toho videa známych. Aj to o aure, rôznych typoch ochrany informačného poľa atď. najzaujímavejšia informácia pre mňa bola, že pri rezonancii dvoch duší, dvoch informačných polí nastáva nekontrolovaný prenos rôznej informácie medyi dvoma jedincami. Pritom sa prenáša nie len informácia užitočná ale aj informácia škodná. Rezonancia duší vzniká, keď sú obe duše na zrovnateľnom stupni vývoja, majú porovnateľnú mravnosť a duchovnosť. Dá sa to často krát vidieť u zaľúbencov. Tomu až nekontrolovanému prenosu informácii sa tiež hovorí telepatia - jav kedy prenesená informácia ma niekoľko násobne vyšší obsah než informácia vyjadrená slovom a zmyslami - komunikácia na základe biopoľa, dokonca aj bez slov a bez akéjkoľvek činnosti prebieha energo-informčná výmena. Inak miestami autor máta v tme, tam kde by mal poriadne zabŕdnuť do duchovnej časti sveta, tam ostáva nevyjadrené.


[quote="pid:57131, uid:312"]Uf, tak jsem se na to teoretické video podíval a řeknu, že jsem z toho celý tumpachový.[/quote]Tak som si to pozrel. Veľa vecí mi je už z toho videa známych. Aj to o aure, rôznych typoch ochrany informačného poľa atď. najzaujímavejšia informácia pre mňa bola, že pri rezonancii dvoch duší, dvoch informačných polí nastáva nekontrolovaný prenos rôznej informácie medyi dvoma jedincami. Pritom sa prenáša nie len informácia užitočná ale aj informácia škodná. Rezonancia duší vzniká, keď sú obe duše na zrovnateľnom stupni vývoja, majú porovnateľnú mravnosť a duchovnosť. Dá sa to často krát vidieť u zaľúbencov. Tomu až nekontrolovanému prenosu informácii sa tiež hovorí telepatia - jav kedy prenesená informácia ma niekoľko násobne vyšší obsah než informácia vyjadrená slovom a zmyslami - komunikácia na základe biopoľa, dokonca aj bez slov a bez akéjkoľvek činnosti prebieha energo-informčná výmena. Inak miestami autor máta v tme, tam kde by mal poriadne zabŕdnuť do duchovnej časti sveta, tam ostáva nevyjadrené.
Upravené 13. 2. 2022 o 22:16

Mohl by jsi uvést nějaký příklad závažné chyby nebo nebezpečí v KSB?


Veď som ho uviedol. Pozitívne vykresľovanie koranu tým, že sa uvádzajú len "pozitívne" citácie. Slabší jedinci sa tak napájajú na islamský egregor, ktorý je voči nám krajne nepriateľský. V našich končinách má pozitívne vykresľovanie koranu za následok okrem napájania na nepriateľské egregory, že namiesto prirodzeného odporu k tomuto militantnému náboženstvu na úrovni kresťanstva v stredoveku, sa islam začína vnímať ako niečo prijateľné, čím mu otvára cestu k nám so všetkým zlým, čo k nemu patrí. Že je rozdiel medzi koranickým a historicky sforomovaným islamom? Lenže vo svete je hlavne ten historicky sformovaný dosahujúci nanajvýš druhú čakru/stohňu a aj ten koranický dokáže vystúpiť najviac na tretiu čakru/stohňu. Také kresťanstvo je o päťsto rokov vývoja popredu a vďaka Novému zákonu dokáže dosiahnuť štvrtú čakru/stohňu. Budhizmus a hinduizmus piatu až šiestu čakru/stohňu.


Z akého dôvodu sú v Základoch sociológie a aj v iných knihách citácie nejakého náboženstva? A keď, prečo tam nie sú aj iné, ktoré koran a islam presahujú? Odpoveď je jednoduchá: pretože agent Michail Veličko. Slovanská múdrosť mala všetky tie akože pozitívne veci z koranu tisíce rokov pred jeho vznikom. Ignorácia slovanstva je zámerná. Keď už v knihách KSB slovanstvo spomínajú, tak v silno dehonestujúcich súvislostiach z obdobia Noci Svaroga (Kali Juga) a dokonca manipulatívne, keď Slovanom pripisujú veci, ktoré spáchali naši nepriatelia. Je to náhoda, alebo zámer? Pritom samotné KSB bolo slovanstvom inšpirované a slovanstvo dalo podnet na vznik KSB. Bez slovanstva by žiadne KSB neexistovalo, lenže do VP ZSSR sa infiltrovali nepriateľské živly, ktoré upravili jeho smerovanie a do sudu medu primiešali lyžicu jedu. Na prvej priorite riadenia musí byť prítomných 99% pravdy, aby prešlo 1% lži. A presne to sa stalo. Ten sud je dokonca naplnený len z jednej štvrtiny a najmenej trištvrte vecí úplne alebo z väčšej časti ignoruje.


Niektoré ďalšie úmyselne založené míny som spomínal v minulosti a keď na ne príde čas, upozorním na ne znovu.


[quote="pid:57611, uid:826"]Mohl by jsi uvést nějaký příklad závažné chyby nebo nebezpečí v KSB?[/quote] Veď som ho uviedol. Pozitívne vykresľovanie koranu tým, že sa uvádzajú len "pozitívne" citácie. Slabší jedinci sa tak napájajú na islamský egregor, ktorý je voči nám krajne nepriateľský. V našich končinách má pozitívne vykresľovanie koranu za následok okrem napájania na nepriateľské egregory, že namiesto prirodzeného odporu k tomuto militantnému náboženstvu na úrovni kresťanstva v stredoveku, sa islam začína vnímať ako niečo prijateľné, čím mu otvára cestu k nám so všetkým zlým, čo k nemu patrí. Že je rozdiel medzi koranickým a historicky sforomovaným islamom? Lenže vo svete je hlavne ten historicky sformovaný dosahujúci nanajvýš druhú čakru/stohňu a aj ten koranický dokáže vystúpiť najviac na tretiu čakru/stohňu. Také kresťanstvo je o päťsto rokov vývoja popredu a vďaka Novému zákonu dokáže dosiahnuť štvrtú čakru/stohňu. Budhizmus a hinduizmus piatu až šiestu čakru/stohňu. Z akého dôvodu sú v Základoch sociológie a aj v iných knihách citácie nejakého náboženstva? A keď, prečo tam nie sú aj iné, ktoré koran a islam presahujú? Odpoveď je jednoduchá: pretože agent Michail Veličko. Slovanská múdrosť mala všetky tie akože pozitívne veci z koranu tisíce rokov pred jeho vznikom. Ignorácia slovanstva je zámerná. Keď už v knihách KSB slovanstvo spomínajú, tak v silno dehonestujúcich súvislostiach z obdobia Noci Svaroga (Kali Juga) a dokonca manipulatívne, keď Slovanom pripisujú veci, ktoré spáchali naši nepriatelia. Je to náhoda, alebo zámer? Pritom samotné KSB bolo slovanstvom inšpirované a slovanstvo dalo podnet na vznik KSB. Bez slovanstva by žiadne KSB neexistovalo, lenže do VP ZSSR sa infiltrovali nepriateľské živly, ktoré upravili jeho smerovanie a do sudu medu primiešali lyžicu jedu. Na prvej priorite riadenia musí byť prítomných 99% pravdy, aby prešlo 1% lži. A presne to sa stalo. Ten sud je dokonca naplnený len z jednej štvrtiny a najmenej trištvrte vecí úplne alebo z väčšej časti ignoruje. Niektoré ďalšie úmyselne založené míny som spomínal v minulosti a keď na ne príde čas, upozorním na ne znovu.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 13. 2. 2022 o 22:10

Slovanská múdrosť mala všetky tie akože pozitívne veci z koranu tisíce rokov pred jeho vznikom. Ignorácia slovanstva je zámerná. Keď už v knihách KSB slovanstvo spomínajú, tak v silno dehonestujúcich súvislostiach z obdobia Noci Svaroga a dokonca manipulatívne, keď Slovanom pripisujú veci, ktoré spáchali naši nepriatelia.
Souhlas. Jenom připomenu, že Puškin, který je v KSB vnímán jako tvůrce matrice šťastného a spravedlivého Ruska, byl RPC prohlášen za jazyčníka (védistu), RPC požaduje zakázat jeho díla a dokonce v posledních vydáních Puškinových děl zasahovali do textu tak, že úplně zvrátili význam napsaného.
Takže pokud tady bude někdo vykřikovat, že Slovanské védy jsou fašistické, tak jedním dechem tvrdíte, že Puškin je fašista.
Děti se u nás v dějepisu učí to dějiny Starověkého Egypta, Řecka, Říma, jenom o Slovanech ani ťuk. Proč by také, když jsme najednou spadli z nebe v 5. století, že? Učili jsme se dokonce Bozích a mytologii Řecka, o Bozích a mytologii Egypta, jenom Slovanští Bohové jsou fuj.
Probíhají výstavky kde koho, ale pamatujete si někdo výstavu o tom, jak žili naši předci? I s tou Slovanskou epopejí zametli, jak s nějakým smetím.


[quote="pid:57643, uid:623"]Slovanská múdrosť mala všetky tie akože pozitívne veci z koranu tisíce rokov pred jeho vznikom. Ignorácia slovanstva je zámerná. Keď už v knihách KSB slovanstvo spomínajú, tak v silno dehonestujúcich súvislostiach z obdobia Noci Svaroga a dokonca manipulatívne, keď Slovanom pripisujú veci, ktoré spáchali naši nepriatelia.[/quote]Souhlas. Jenom připomenu, že Puškin, který je v KSB vnímán jako tvůrce matrice šťastného a spravedlivého Ruska, byl RPC prohlášen za jazyčníka (védistu), RPC požaduje zakázat jeho díla a dokonce v posledních vydáních Puškinových děl zasahovali do textu tak, že úplně zvrátili význam napsaného. Takže pokud tady bude někdo vykřikovat, že Slovanské védy jsou fašistické, tak jedním dechem tvrdíte, že Puškin je fašista. Děti se u nás v dějepisu učí to dějiny Starověkého Egypta, Řecka, Říma, jenom o Slovanech ani ťuk. Proč by také, když jsme najednou spadli z nebe v 5. století, že? Učili jsme se dokonce Bozích a mytologii Řecka, o Bozích a mytologii Egypta, jenom Slovanští Bohové jsou fuj. Probíhají výstavky kde koho, ale pamatujete si někdo výstavu o tom, jak žili naši předci? I s tou Slovanskou epopejí zametli, jak s nějakým smetím.
Upravené 13. 2. 2022 o 21:04

pamatujete si někdo výstavu o tom, jak žili naši předci?

Archeoskanzen Modrá... I když z Vašeho pohledu je asi Velká Morava prakticky současnost smile


[quote="pid:57644, uid:312"]pamatujete si někdo výstavu o tom, jak žili naši předci?[/quote] Archeoskanzen Modrá... I když z Vašeho pohledu je asi Velká Morava prakticky současnost :)

Archeoskanzen Modrá
Byl jsem ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Ale to je novověk. Z předkřesťanské doby nic. Trochu mám o tom přehled, dcera se zetěm jsou archeologové.


[quote="pid:57649, uid:810"]Archeoskanzen Modrá[/quote]Byl jsem ve skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm. Ale to je novověk. Z předkřesťanské doby nic. Trochu mám o tom přehled, dcera se zetěm jsou archeologové.
Upravené 13. 2. 2022 o 21:33

Veď som ho uviedol. Pozitívne vykresľovanie koranu tým, že sa uvádzajú len "pozitívne" citácie.

To bych neviděl nijak tragicky a už vůbec ne jako minu. Pravdou je, že Veličko několikrát v těch "besedách" a "hovorech" o islámu mluvil v souvislosti s tím, že korán zakazuje půjčování na úrok - lichvu. Taky mi zablikala kontrolka, ale po kritickém podumání jsem musel uznat, že to určitě nebyla žádná fascinace koránem a islámem, jen "pochválení" koránu, že je v některých otázkách "pokrokovější". Já osobně Korán pokládám za Nový Nový zákon (Bible 2.0), jakékoliv náboženské texty nemůžu dlouho číst, protože mi po pár řádcích duní v hlavě. Možná že právě v náboženských textech jsou ukryté miny, které jsou schopny poctivému čtenáři napáchat škodu v psychice.
Takovéto miny v KSB ale určitě nejsou. Ty pojistky (miny), uváděné v tlustých knihách a dalších materiálech KSB se týkají lidí, kteří by chtěli poznatky získané studiem KSB zneužít. A slouží k tomu, aby právě takovýto jedinec byl podle svého vyjadřování lehce identifikovatelný.


Niektoré ďalšie úmyselne založené míny som spomínal v minulosti a keď na ne príde čas, upozorním na ne znovu.

Domnívám se, že čas nastal. Mohl by jsi uvést nějaký další příklad miny v KSB (alespoň heslovitě ty, co jsi uváděl v minulosti)?


[quote="pid:57643, uid:623"]Veď som ho uviedol. Pozitívne vykresľovanie koranu tým, že sa uvádzajú len "pozitívne" citácie.[/quote] To bych neviděl nijak tragicky a už vůbec ne jako minu. Pravdou je, že Veličko několikrát v těch "besedách" a "hovorech" o islámu mluvil v souvislosti s tím, že korán zakazuje půjčování na úrok - lichvu. Taky mi zablikala kontrolka, ale po kritickém podumání jsem musel uznat, že to určitě nebyla žádná fascinace koránem a islámem, jen "pochválení" koránu, že je v některých otázkách "pokrokovější". Já osobně Korán pokládám za Nový Nový zákon (Bible 2.0), jakékoliv náboženské texty nemůžu dlouho číst, protože mi po pár řádcích duní v hlavě. Možná že právě v náboženských textech jsou ukryté miny, které jsou schopny poctivému čtenáři napáchat škodu v psychice. Takovéto miny v KSB ale určitě nejsou. Ty pojistky (miny), uváděné v tlustých knihách a dalších materiálech KSB se týkají lidí, kteří by chtěli poznatky získané studiem KSB zneužít. A slouží k tomu, aby právě takovýto jedinec byl podle svého vyjadřování lehce identifikovatelný. [quote="pid:57643, uid:623"]Niektoré ďalšie úmyselne založené míny som spomínal v minulosti a keď na ne príde čas, upozorním na ne znovu.[/quote] Domnívám se, že čas nastal. Mohl by jsi uvést nějaký další příklad miny v KSB (alespoň heslovitě ty, co jsi uváděl v minulosti)?

Pravdou je, že Veličko několikrát v těch "besedách" a "hovorech" o islámu mluvil v souvislosti s tím, že korán zakazuje půjčování na úrok - lichvu.
Jak vypovídající, vybral sis to sympatické. Ale jaksi si opomněl propagaci mnohoženství v KSB, i když toto přímo KSB odporuje. Neumím si představit tandem z jednoho muže a 4 žen. A dodnes to KSB neodvolala. Dál bych to tady nerozvíjel, není to téma vlákna.


[quote="pid:57658, uid:826"]Pravdou je, že Veličko několikrát v těch "besedách" a "hovorech" o islámu mluvil v souvislosti s tím, že korán zakazuje půjčování na úrok - lichvu.[/quote]Jak vypovídající, vybral sis to sympatické. Ale jaksi si opomněl propagaci mnohoženství v KSB, i když toto přímo KSB odporuje. Neumím si představit tandem z jednoho muže a 4 žen. A dodnes to KSB neodvolala. Dál bych to tady nerozvíjel, není to téma vlákna.
Upravené 13. 2. 2022 o 22:34

Takže pokud tady bude někdo vykřikovat, že Slovanské védy jsou fašistické, tak jedním dechem tvrdíte, že Puškin je fašista.

Lidi neblbněte! Nic proti poctivému studiu čehokoliv, ale připadá mi, že tu právě probíhá zrod nového Slovanského Supernáboženství. V čem je rozdíl mezi těma fousatejma fláterníkama z RKC a tím, co je uvedeno v citaci? Možná jen to, že ti hlídači Matrixu z RKC prováděli přímou cenzuru, zatímco citovaná věta vybízí k autocenzuře. Jasně že je, znovu opakuji, potřebné studovat co nejširší okruh témat, ale vždy v širokých souvislostech a hlavně S NADHLEDEM.


[quote="pid:57644, uid:312"]Takže pokud tady bude někdo vykřikovat, že Slovanské védy jsou fašistické, tak jedním dechem tvrdíte, že Puškin je fašista.[/quote] Lidi neblbněte! Nic proti poctivému studiu čehokoliv, ale připadá mi, že tu právě probíhá zrod nového Slovanského Supernáboženství. V čem je rozdíl mezi těma fousatejma fláterníkama z RKC a tím, co je uvedeno v citaci? Možná jen to, že ti hlídači Matrixu z RKC prováděli přímou cenzuru, zatímco citovaná věta vybízí k autocenzuře. Jasně že je, znovu opakuji, potřebné studovat co nejširší okruh témat, ale vždy v širokých souvislostech a hlavně S NADHLEDEM.

Neumím si představit tandem z jednoho muže a 4 žen.

To já taky ne. Mohl by jsi uvést, v kterých materiálech se to vyskytuje? Já jsem to nezachytil.


[quote="pid:57660, uid:312"]Neumím si představit tandem z jednoho muže a 4 žen.[/quote] To já taky ne. Mohl by jsi uvést, v kterých materiálech se to vyskytuje? Já jsem to nezachytil.

Slovanského Supernáboženství.
Absolutní blbost. Jde o to, vědět svoji historii. Víš proč? Protože se může stát, že ti přijdou jednou před dveře a řeknou ti, že nejsi tady doma.


[quote="pid:57661, uid:826"]Slovanského Supernáboženství.[/quote]Absolutní blbost. Jde o to, vědět svoji historii. Víš proč? Protože se může stát, že ti přijdou jednou před dveře a řeknou ti, že nejsi tady doma.

Mohl by jsi uvést, v kterých materiálech se to vyskytuje? Já jsem to nezachytil.
Protože nečteš tlusté knihy. Nebudu za tebe dělat tvoji práci.


[quote="pid:57663, uid:826"]Mohl by jsi uvést, v kterých materiálech se to vyskytuje? Já jsem to nezachytil.[/quote]Protože nečteš tlusté knihy. Nebudu za tebe dělat tvoji práci.

Absolutní blbost.

Je to tvůj názor, já si nechám svůj.


Jde o to, vědět svoji historii.

To jsem uvedl v minulé poznámce, dokonce opakovaně. Jen by si z toho (jako z čehokoliv a kohokoliv jiného) Člověk neměl dělat modlu.


[quote="pid:57664, uid:312"]Absolutní blbost.[/quote] Je to tvůj názor, já si nechám svůj. [quote="pid:57664, uid:312"]Jde o to, vědět svoji historii.[/quote] To jsem uvedl v minulé poznámce, dokonce opakovaně. Jen by si z toho (jako z čehokoliv a kohokoliv jiného) Člověk neměl dělat modlu.

Jen by si z toho Člověk neměl dělat modlu.
Řekni to Putinu spolu se Šojgu, členu Ruské geografické společnosti, která má za úkol vypátrat skutečné dějiny Ruska. Nechci ti připomínat, jaká priorita řízení je Historie.


[quote="pid:57666, uid:826"]Jen by si z toho Člověk neměl dělat modlu.[/quote]Řekni to Putinu spolu se Šojgu, členu Ruské geografické společnosti, která má za úkol vypátrat skutečné dějiny Ruska. Nechci ti připomínat, jaká priorita řízení je Historie.
Upravené 13. 2. 2022 o 22:44
1 ... 45678
13.19k
591
32
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept