Zahraničná politika
Ruská ponorka so 160 jadrovými zbraňami na palube sa nečakane vynorila pri pobreží USA

Ruská ponorka so 160 jadrovými zbraňami na palube sa vynorila pri pobreží USA


Ruská jadrová ponorka projektu Borey, ktorá nesie na palube 16 balistických rakiet Bulava, sa nečakane objavila pri pobreží Spojených štátov, čo vyvolalo vo Washingtone vážne obavy.


Každá z rakiet v prevádzke s ponorkou je schopná niesť až desať jadrových hlavíc. To vytvorilo mimoriadne vážne nebezpečenstvo pre Spojené štáty, keďže americká armáda nebola schopná sledovať ruskú jadrovú ponorku.


Podľa publikácie NetEase sa ruská jadrová ponorka projektu Borey (podľa iných zdrojov išlo o ponorku projektu Akula) nepozorovane priblížila k americkému pobrežiu. Po tom, čo sa ponorka začala vracať na základňu, bolo možné zistiť, kde sa nachádza jadrová ponorka s až 160 jadrovými hlavicami na palubách. Ponorka tejto triedy je schopná zničiť väčšinu územia Spojených štátov amerických v priebehu niekoľkých minút.


Ruské jadrové ponorky budú môcť neustále hliadkovať vo vodách pri pobreží USA v prípade, že sa Rusko rozhodne vybudovať námornú základňu na Kube alebo vo Venezuele, ako už skôr uviedli zástupcovia ruského ministerstva zahraničia.


https://english-pravda-ru.translate.goog/news/world/150057-russian_submarine/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=wapp


Ruská ponorka so 160 jadrovými zbraňami na palube sa vynorila pri pobreží USA Ruská jadrová ponorka projektu Borey, ktorá nesie na palube 16 balistických rakiet Bulava, sa nečakane objavila pri pobreží Spojených štátov, čo vyvolalo vo Washingtone vážne obavy. Každá z rakiet v prevádzke s ponorkou je schopná niesť až desať jadrových hlavíc. To vytvorilo mimoriadne vážne nebezpečenstvo pre Spojené štáty, keďže americká armáda nebola schopná sledovať ruskú jadrovú ponorku. Podľa publikácie NetEase sa ruská jadrová ponorka projektu Borey (podľa iných zdrojov išlo o ponorku projektu Akula) nepozorovane priblížila k americkému pobrežiu. Po tom, čo sa ponorka začala vracať na základňu, bolo možné zistiť, kde sa nachádza jadrová ponorka s až 160 jadrovými hlavicami na palubách. Ponorka tejto triedy je schopná zničiť väčšinu územia Spojených štátov amerických v priebehu niekoľkých minút. Ruské jadrové ponorky budú môcť neustále hliadkovať vo vodách pri pobreží USA v prípade, že sa Rusko rozhodne vybudovať námornú základňu na Kube alebo vo Venezuele, ako už skôr uviedli zástupcovia ruského ministerstva zahraničia. https://english-pravda-ru.translate.goog/news/world/150057-russian_submarine/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=wapp
Upravené 15. 1. 2022 o 15:07

To asi nebola jedna z tých bučiacich kráv


Toto bude jedna z tých, ktoré NATO nazýva "čierna diera", pretože ich nedokáže vysledovať.


[quote="pid:52793, uid:642"]To asi nebola jedna z tých bučiacich kráv[/quote] Toto bude jedna z tých, ktoré NATO nazýva "čierna diera", pretože ich nedokáže vysledovať.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 15. 1. 2022 o 16:38

Tak zase to není tak velké překvapení. Ruské námořnictvo disponuje ponorkami s bezkavitačním pohonem, pod vodou jsou neslyšitelné. Má na tom zásluhu i jeden odborník z ČR, který před několika lety vyřešil regulaci pohonu, bez které by to nefungovalo.


Tak zase to není tak velké překvapení. Ruské námořnictvo disponuje ponorkami s bezkavitačním pohonem, pod vodou jsou neslyšitelné. Má na tom zásluhu i jeden odborník z ČR, který před několika lety vyřešil regulaci pohonu, bez které by to nefungovalo.

Ruská jadrová ponorka projektu Borey, ktorá nesie na palube 16 balistických rakiet Bulava, sa nečakane objavila pri pobreží Spojených štátov, čo vyvolalo vo Washingtone vážne obavy.
Médiá v amerike napíšu - armáda spojených štátov s ľahkosťou objavila jednu z najvyspelejších Ruských ponoriek. Stačil jej na to ďalekohľad, kedže ponorka sa vynorila blízko pobrežia USA. Minister obrany spolu s NATO začali ihneď rokovania o nákupe lepších ďalekohľadov, ktoré vidia ďalej a dokonca aj do budúcnosti, aby armáda a NATO dokázali objaviť Ruskú ponorku skôr ako sa vynorí. smile


[quote="pid:52791, uid:738"]Ruská jadrová ponorka projektu Borey, ktorá nesie na palube 16 balistických rakiet Bulava, sa nečakane objavila pri pobreží Spojených štátov, čo vyvolalo vo Washingtone vážne obavy.[/quote]Médiá v amerike napíšu - armáda spojených štátov s ľahkosťou objavila jednu z najvyspelejších Ruských ponoriek. Stačil jej na to ďalekohľad, kedže ponorka sa vynorila blízko pobrežia USA. Minister obrany spolu s NATO začali ihneď rokovania o nákupe lepších ďalekohľadov, ktoré vidia ďalej a dokonca aj do budúcnosti, aby armáda a NATO dokázali objaviť Ruskú ponorku skôr ako sa vynorí. :D

Ruská spravodajská loď sa nepozorovane priblížila k pobrežiu Veľkej Británie


Veľká Británia, 16. januára 2022 (AM) – Pred niekoľkými hodinami sa ruská vojnová loď, zatiaľ neurčeného typu, priblížila k britskému pobrežiu tak blízko, že ju mohli vidieť aj miestni obyvatelia. Súdiac podľa prezentovaných fotografií, hovoríme o prieskumnej vojnovej lodi. Plavidlu sa podarilo dostať extrémne blízko k pobrežiu Veľkej Británie z Doverského prielivu.


Ako vyplýva z údajov poskytnutých miestnymi obyvateľmi, ruskú vojnovú loď nesprevádzali lode britského námorníctva, hoci výskyt ruských vojnových lodí v oblasti je pravidelne v sprievode 2 až 3 lodí britskej flotily. Momentálne nie je možné zistiť, o ktorej konkrétnej lodi hovoríme, avšak ruské vojenské plavidlo tohto typu disponuje výkonnými prostriedkami elektronického boja, ktoré sú schopné potlačiť radarové zariadenia. Podľa predpokladov sa ruská vojnová loď mohla nepozorovane dostať do blízkosti pobrežia Veľkej Británie práve pomocou svojich elektronických protiopatrení.


Neskôr po objavení ruskej lode bola k nej vyslaná hliadková loď britského námorníctva, avšak v tom čase už ruská loď dokončila svoj tranzit cez Doverský prieliv.


Provokácia britského torpédoborca


Koncom júna hliadková loď ruskej FSB vykonala varovnú streľbu v smere na britský torpédoborec Defender neďaleko pobrežia Krymu. Vedľa lode bola uskutočnená aj streľba z armádnej stíhačky Su-24. Informovala o tom štátna agentúra TASS . Ruskí pohraničníci obvinili posádku lode z porušovania hraníc. Údajne na varovania nereagovala. Ruské ministerstvo obrany si predvolalo britského vojenského atašé. Britské kráľovské námorníctvo už predtým v júni uviedlo, že HMS Defender sa presúva do Čierneho mora “na vykonávanie svojich vlastných misií”. Ruský senátor Sergej Cekov v komentári pre RIA Novosti tento krok odsúdil ako zjavné porušenie medzinárodných noriem. Novinár BBC, ktorý bol na palube HMS Defender, potvrdil, že loď vedome vstúpila do teritoriálnych vôd Krymu. Poznamenal tiež, že nad loďou preletelo „asi 20“ ruských lietadiel a že začul varovné výstrely.


https://www.armadnymagazin.sk/2022/01/16/ruska-spravodajska-lod-sa-nepozorovane-priblizila-k-pobreziu-velkej-britanie/


Ruská spravodajská loď sa nepozorovane priblížila k pobrežiu Veľkej Británie Veľká Británia, 16. januára 2022 (AM) – Pred niekoľkými hodinami sa ruská vojnová loď, zatiaľ neurčeného typu, priblížila k britskému pobrežiu tak blízko, že ju mohli vidieť aj miestni obyvatelia. Súdiac podľa prezentovaných fotografií, hovoríme o prieskumnej vojnovej lodi. Plavidlu sa podarilo dostať extrémne blízko k pobrežiu Veľkej Británie z Doverského prielivu. Ako vyplýva z údajov poskytnutých miestnymi obyvateľmi, ruskú vojnovú loď nesprevádzali lode britského námorníctva, hoci výskyt ruských vojnových lodí v oblasti je pravidelne v sprievode 2 až 3 lodí britskej flotily. Momentálne nie je možné zistiť, o ktorej konkrétnej lodi hovoríme, avšak ruské vojenské plavidlo tohto typu disponuje výkonnými prostriedkami elektronického boja, ktoré sú schopné potlačiť radarové zariadenia. Podľa predpokladov sa ruská vojnová loď mohla nepozorovane dostať do blízkosti pobrežia Veľkej Británie práve pomocou svojich elektronických protiopatrení. Neskôr po objavení ruskej lode bola k nej vyslaná hliadková loď britského námorníctva, avšak v tom čase už ruská loď dokončila svoj tranzit cez Doverský prieliv. Provokácia britského torpédoborca Koncom júna hliadková loď ruskej FSB vykonala varovnú streľbu v smere na britský torpédoborec Defender neďaleko pobrežia Krymu. Vedľa lode bola uskutočnená aj streľba z armádnej stíhačky Su-24. Informovala o tom štátna agentúra TASS . Ruskí pohraničníci obvinili posádku lode z porušovania hraníc. Údajne na varovania nereagovala. Ruské ministerstvo obrany si predvolalo britského vojenského atašé. Britské kráľovské námorníctvo už predtým v júni uviedlo, že HMS Defender sa presúva do Čierneho mora “na vykonávanie svojich vlastných misií”. Ruský senátor Sergej Cekov v komentári pre RIA Novosti tento krok odsúdil ako zjavné porušenie medzinárodných noriem. Novinár BBC, ktorý bol na palube HMS Defender, potvrdil, že loď vedome vstúpila do teritoriálnych vôd Krymu. Poznamenal tiež, že nad loďou preletelo „asi 20“ ruských lietadiel a že začul varovné výstrely. https://www.armadnymagazin.sk/2022/01/16/ruska-spravodajska-lod-sa-nepozorovane-priblizila-k-pobreziu-velkej-britanie/
1.74k
5
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept