Zahraničná politika
Nemecke hospodarske noviny - svodka z 19.01.2022
Y

EU-komise: Jachty a privatni Jets maji byt usetreny od klima-dani
Zatímco obyčejní občané jsou za" záchranu Světového klimatu " masivně vybízeni k platbě, nejdůležitější hračky superboháčů mají být od plánovaných klimatických daní osvobozeny.


Světová ekonomika na pokraji zhroucení-bublina amerického Federálního rezervního systému praskne
Americká centrální banka Fed a další centrální banky vytvořily obrovskou peněžní bublinu svou masivní měnovou politikou. Ta dříve či později praskne, aby strhla ekonomiky do propasti. Analytici varují před vážnými důsledky tohoto vývoje.


Podezření ze zpronevery: Státní zastupitelství vyšetřuje Baerbock a ministra hospodarstvi Habecka
Berlínská prokuratura zahájila vyšetřování celého Spolkového představenstva Zelených, Annaleny Baerbockové a Roberta Habecka. Jedná se o kontroverzní platby (zproneveru).


Šéf JP Morgan: v roce 2022 zvýší Fed úrokové sazby až sedmkrát
Šéf JPMorgan Jamie Dimon očekává, že Fed v letošním roce zvýší základní úrokovou sazbu až sedmkrát. Je podle něj mylné domnívat se, že to bude probíhat "nějak jemně".


Lauterbach: povinné očkování přijde v dubnu nebo květnu
Podle spolkového ministra zdravotnictví Karla Lauterbacha musí být povinne ockovani rychle schvaleno - v dubnu nebo v květnu, "abych mohl na podzim ještě odvrátit vlnu".


Nejvyšší inflace od roku 1992, potraviny zretelne podrazily
Ceny zboží a služeb se v prosinci zvýšily v průměru o 5,3 procenta ve srovnání se stejným měsícem minulého roku.


Zastánce tvrdé linie FDP Lambsdorff vyzval Německo k dodávkám zbraní na Ukrajinu
Místopředseda FDP Alexander hrabe Lambsdorff se vyslovil pro vojenskou pomoc Ukrajině, která se obává ruského útoku.


Clanky jsou zamknute a k nalezeni zde.


**EU-komise: Jachty a privatni Jets maji byt usetreny od klima-dani** Zatímco obyčejní občané jsou za" záchranu Světového klimatu " masivně vybízeni k platbě, nejdůležitější hračky superboháčů mají být od plánovaných klimatických daní osvobozeny. **Světová ekonomika na pokraji zhroucení-bublina amerického Federálního rezervního systému praskne** Americká centrální banka Fed a další centrální banky vytvořily obrovskou peněžní bublinu svou masivní měnovou politikou. Ta dříve či později praskne, aby strhla ekonomiky do propasti. Analytici varují před vážnými důsledky tohoto vývoje. **Podezření ze zpronevery: Státní zastupitelství vyšetřuje Baerbock a ministra hospodarstvi Habecka** Berlínská prokuratura zahájila vyšetřování celého Spolkového představenstva Zelených, Annaleny Baerbockové a Roberta Habecka. Jedná se o kontroverzní platby (zproneveru). **Šéf JP Morgan: v roce 2022 zvýší Fed úrokové sazby až sedmkrát** Šéf JPMorgan Jamie Dimon očekává, že Fed v letošním roce zvýší základní úrokovou sazbu až sedmkrát. Je podle něj mylné domnívat se, že to bude probíhat "nějak jemně". **Lauterbach: povinné očkování přijde v dubnu nebo květnu **Podle spolkového ministra zdravotnictví Karla Lauterbacha musí být povinne ockovani rychle schvaleno - v dubnu nebo v květnu, "abych mohl na podzim ještě odvrátit vlnu". **Nejvyšší inflace od roku 1992, potraviny zretelne podrazily** Ceny zboží a služeb se v prosinci zvýšily v průměru o 5,3 procenta ve srovnání se stejným měsícem minulého roku. **Zastánce tvrdé linie FDP Lambsdorff vyzval Německo k dodávkám zbraní na Ukrajinu** Místopředseda FDP Alexander hrabe Lambsdorff se vyslovil pro vojenskou pomoc Ukrajině, která se obává ruského útoku. Clanky jsou zamknute a k nalezeni [zde](https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/).
Upravené 19. 1. 2022 o 22:41
379
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept