Mimo kategórií
Berlusconi sa rozhodol nekandidovať na prezidenta Talianska

Berlusconi sa rozhodol nekandidovať na prezidenta Talianska


Ako vysvetlil Berlusconi, jeho rozhodnutie je diktované skutočnosťou, že uprednostňuje kolektívne záujmy nad svojimi vlastnými. „Taliansko dnes potrebuje jednotu, [je potrebné] prekonať koncept ‚väčšina je opozícia‘ v záujme spoločného boja proti vážnej sanitárnej kríze. Uvedomujúc si vysoký stupeň zodpovednosti, žiadam všetkých, ktorí navrhli [moju kandidatúru] neuvádzať moje meno,“ napísal Berlusconi.


Zároveň poznamenal, že "po početných stretnutiach s poslancami a regionálnymi delegátmi, najmä tými, ktorí zastupujú iné politické sily a nie sú zaradení do stredopravej koalície, som zistil, že na zvolenie je dostatok hlasov."


Berlusconi poukázal na dôležité úlohy, ktoré stoja pred vládou. "Preto sa domnievam, že vláda Maria Draghiho by mala pracovať až do konca tohto zvolania parlamentu, aby pokračovala v potrebných reformách," dodal expremiér. Draghi je tiež považovaný za kandidáta na prezidenta.


Hlasovanie o kandidátovi na prezidenta Talianska by sa malo začať 24. januára na spoločnej schôdzi oboch komôr parlamentu za účasti 58 zástupcov regiónov. V prvých troch kolách hlasovania musí kandidát, ktorého meno účastníci hlasovania napíšu na papierik, získať 2/3 hlasov. Od štvrtého kola stačí prekonať hranicu absolútnej väčšiny (50 % plus jedna). To je 505 hlasov v aktuálnom zastupiteľstve. Predtým Berlusconiho podporu prezidentovi avizovali strany stredopravej koalície - "Vpred, Taliansko", "Liga" a "Bratia Talianska". Lídri Demokratickej strany a Hnutia 5 hviezd boli kategoricky proti.


Medzi možnými kandidátmi je bývalý premiér a súčasný európsky komisár pre hospodárske záležitosti Paolo Gentiloni, stály poslanec, bývalý Berlusconiho spojenec Pierferdinando Casini. Mnohí obhajujú voľbu ženy za prezidentku. A najpravdepodobnejšími kandidátmi sú súčasná ministerka spravodlivosti Marta Cartabia a predsedníčka hornej komory (Senátu), poslankyňa strany Forza Italia Maria Elisabetta Casellati.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13499931


Berlusconi sa rozhodol nekandidovať na prezidenta Talianska Ako vysvetlil Berlusconi, jeho rozhodnutie je diktované skutočnosťou, že uprednostňuje kolektívne záujmy nad svojimi vlastnými. „Taliansko dnes potrebuje jednotu, [je potrebné] prekonať koncept ‚väčšina je opozícia‘ v záujme spoločného boja proti vážnej sanitárnej kríze. Uvedomujúc si vysoký stupeň zodpovednosti, žiadam všetkých, ktorí navrhli [moju kandidatúru] neuvádzať moje meno,“ napísal Berlusconi. Zároveň poznamenal, že "po početných stretnutiach s poslancami a regionálnymi delegátmi, najmä tými, ktorí zastupujú iné politické sily a nie sú zaradení do stredopravej koalície, som zistil, že na zvolenie je dostatok hlasov." Berlusconi poukázal na dôležité úlohy, ktoré stoja pred vládou. "Preto sa domnievam, že vláda Maria Draghiho by mala pracovať až do konca tohto zvolania parlamentu, aby pokračovala v potrebných reformách," dodal expremiér. Draghi je tiež považovaný za kandidáta na prezidenta. Hlasovanie o kandidátovi na prezidenta Talianska by sa malo začať 24. januára na spoločnej schôdzi oboch komôr parlamentu za účasti 58 zástupcov regiónov. V prvých troch kolách hlasovania musí kandidát, ktorého meno účastníci hlasovania napíšu na papierik, získať 2/3 hlasov. Od štvrtého kola stačí prekonať hranicu absolútnej väčšiny (50 % plus jedna). To je 505 hlasov v aktuálnom zastupiteľstve. Predtým Berlusconiho podporu prezidentovi avizovali strany stredopravej koalície - "Vpred, Taliansko", "Liga" a "Bratia Talianska". Lídri Demokratickej strany a Hnutia 5 hviezd boli kategoricky proti. Medzi možnými kandidátmi je bývalý premiér a súčasný európsky komisár pre hospodárske záležitosti Paolo Gentiloni, stály poslanec, bývalý Berlusconiho spojenec Pierferdinando Casini. Mnohí obhajujú voľbu ženy za prezidentku. A najpravdepodobnejšími kandidátmi sú súčasná ministerka spravodlivosti Marta Cartabia a predsedníčka hornej komory (Senátu), poslankyňa strany Forza Italia Maria Elisabetta Casellati. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13499931

Berlusconi sa rozhodol nekandidovať na prezidenta Talianska


Vetrí problémy, chce byť od nich čo najďalej.


[quote="pid:53820, uid:12"]Berlusconi sa rozhodol nekandidovať na prezidenta Talianska[/quote] Vetrí problémy, chce byť od nich čo najďalej.

Moderátor

neviem, mne to skor pripada, ci nebol pritlaceny....niekde inde bola debata o tom, ze Berlusconi ma priatelske vztahy s Putinom a vyjadril sa, ze osobne by zrusil vsetky tie zakazy, co sa tykaju covid...kedze cele predstavenie musi pok


neviem, mne to skor pripada, ci nebol pritlaceny....niekde inde bola debata o tom, ze Berlusconi ma priatelske vztahy s Putinom a vyjadril sa, ze osobne by zrusil vsetky tie zakazy, co sa tykaju covid...kedze cele predstavenie musi pokracovat, musia tam dostat niekoho, kto sa nebude vzpierat
461
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept