Mimo kategórií
Recko pod snehem
Y

Zimní počasí ochromilo části Řecka
Silné sněžení způsobuje problémy především ve středním a jižním Řecku. V mnoha regionech byli lidé vyzýváni, aby pokud možno neopouštěli dům. Infrastruktura není ve velké části země přizpůsobena chladu a sněhu.
Je to již druhý rok po sobě, kdy se Řecko potýká se silnym snezenim v zimě po ničivých vlnách veder v létě. Zatímco sníh není na severu země neobvyklý, zasněženy jsou i ostrovy jako Kréta a Mykonos.
Pro mnoho lidí v postižených oblastech je to život ohrožující.
Problémy v letecké a silniční dopravě
V Aténách tradičně propuká dopravní chaos, sotva padnou první vločky. Je to také proto, že zimní pneumatiky jsou málo rozšířené. Aktuální sněžení je však tak silné, že v okolí hlavního města musely být uzavřeny četné silnice, včetně dálnic.
Stavby nejsou uzpusobeny na nízké teploty, špatně izolované a bez řádné možnosti vytápění. Pro bezdomovce a ty, kteří nemohou vytápět své domovy, proto město v takových situacích otevírá veřejné budovy. Školy ve velké části Řecka zůstaly zavřené i v úterý, informovala televizní stanice ERT.
Zasněžené pláže, odříznuté horské vesnice
Velmi neobvyklá je sněhová pokrývka na ostrovech. Na Sporadách a některých Kykladských ostrovech byla již ráno vidět bílá sněhová pokrývka. Na ostrově Mykonos byly pláže pod bílou sněhovou pokrývkou. Na Andros, Naxos a Tinos byly horské vesnice odříznuty od okolního světa. Na mnoha místech byly také přerušeny trajektové linky, což pro ostrovy jako Tinos znamená, že jsou po dobu sněžení odříznuty od okolního světa.
Istanbulské letiště zasáhla sněhová bouře
Zima způsobila problémy i v Turecku. Letiště v Istanbulu kvůli silné sněhové bouři zrušilo všechny lety až do pondělního večera. "Kvůli nepříznivému počasí bude provoz z bezpečnostních důvodů dočasně pozastaven," uvedlo turecké letiště.
Podle tureckých médií to bylo poprvé od otevření v roce 2019, kdy bylo Istanbulské letiště kvůli špatnému počasí zcela uzavřeno. Kvůli silnému sněžení od pondělního večera úřady radily obyvatelům metropole, aby pro jistotu zůstali doma. zde
Obrazky a video v clanku.


**Zimní počasí ochromilo části Řecka** Silné sněžení způsobuje problémy především ve středním a jižním Řecku. V mnoha regionech byli lidé vyzýváni, aby pokud možno neopouštěli dům. Infrastruktura není ve velké části země přizpůsobena chladu a sněhu. Je to již druhý rok po sobě, kdy se Řecko potýká se silnym snezenim v zimě po ničivých vlnách veder v létě. Zatímco sníh není na severu země neobvyklý, zasněženy jsou i ostrovy jako Kréta a Mykonos. Pro mnoho lidí v postižených oblastech je to život ohrožující. **Problémy v letecké a silniční dopravě** V Aténách tradičně propuká dopravní chaos, sotva padnou první vločky. Je to také proto, že zimní pneumatiky jsou málo rozšířené. Aktuální sněžení je však tak silné, že v okolí hlavního města musely být uzavřeny četné silnice, včetně dálnic. Stavby nejsou uzpusobeny na nízké teploty, špatně izolované a bez řádné možnosti vytápění. Pro bezdomovce a ty, kteří nemohou vytápět své domovy, proto město v takových situacích otevírá veřejné budovy. Školy ve velké části Řecka zůstaly zavřené i v úterý, informovala televizní stanice ERT. **Zasněžené pláže, odříznuté horské vesnice** Velmi neobvyklá je sněhová pokrývka na ostrovech. Na Sporadách a některých Kykladských ostrovech byla již ráno vidět bílá sněhová pokrývka. Na ostrově Mykonos byly pláže pod bílou sněhovou pokrývkou. Na Andros, Naxos a Tinos byly horské vesnice odříznuty od okolního světa. Na mnoha místech byly také přerušeny trajektové linky, což pro ostrovy jako Tinos znamená, že jsou po dobu sněžení odříznuty od okolního světa. **Istanbulské letiště zasáhla sněhová bouře** Zima způsobila problémy i v Turecku. Letiště v Istanbulu kvůli silné sněhové bouři zrušilo všechny lety až do pondělního večera. "Kvůli nepříznivému počasí bude provoz z bezpečnostních důvodů dočasně pozastaven," uvedlo turecké letiště. Podle tureckých médií to bylo poprvé od otevření v roce 2019, kdy bylo Istanbulské letiště kvůli špatnému počasí zcela uzavřeno. Kvůli silnému sněžení od pondělního večera úřady radily obyvatelům metropole, aby pro jistotu zůstali doma. [zde](https://orf.at/stories/3244805/) Obrazky a video v clanku.
Upravené 24. 1. 2022 o 23:04
208
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept