Zahraničná politika
Evropa našla nečekanou „alternativu“ ruského plynu v Australii
Y

Canberra je ochotna vyvážet zkapalněný zemní plyn (LNG) do Evropy při snížení dodávek ruského paliva, prohlásil ministr přírodních a vodních zdrojů Austrálie Keith Pitt. Jeho slova uvádějí noviny The Australian.
„Australští producenti LNG jsou spolehlivými partnery… ve stádiu vypracování je několik velkých projektů, které zemi zajistí možnost uspokojovat rostoucí světovou poptávku,“ tvrdí ministr.
Spojené státy oznámily dříve své plány najít alternativní zdroje zemního plynu pro Evropu pro případ zastavení ruského tranzitu přes Ukrajinu.
Podle slov Vladimira Putina se nedostatek plynu na evropském trhu stal výsledkem hospodářské politiky Evropské komise. Kromě toho z USA a z Blízkého východu bylo do Evropy nedodáno osm miliard kubíků plynu, zatímco Gazprom zvýšil import o 11 miliard kubíků.zde


Canberra je ochotna vyvážet zkapalněný zemní plyn (LNG) do Evropy při snížení dodávek ruského paliva, prohlásil ministr přírodních a vodních zdrojů Austrálie Keith Pitt. Jeho slova uvádějí noviny The Australian. „Australští producenti LNG jsou spolehlivými partnery… ve stádiu vypracování je několik velkých projektů, které zemi zajistí možnost uspokojovat rostoucí světovou poptávku,“ tvrdí ministr. Spojené státy oznámily dříve své plány najít alternativní zdroje zemního plynu pro Evropu pro případ zastavení ruského tranzitu přes Ukrajinu. Podle slov Vladimira Putina se nedostatek plynu na evropském trhu stal výsledkem hospodářské politiky Evropské komise. Kromě toho z USA a z Blízkého východu bylo do Evropy nedodáno osm miliard kubíků plynu, zatímco Gazprom zvýšil import o 11 miliard kubíků.[zde](https://cz.sputniknews.com/20220126/evropa-nasla-necekanou-alternativu-ruskeho-plynu-17356249.html)

Aby nahradila ruský dovoz plynu, na to nemá Austrálie kapacity ani plynu ani lodí.


Když je drahá doprava LNG z USA, tak o kolik bude dražší ta z Austrálie?


Ano, může dorazit pár lodí, aby nahradily denní dodávky z Ruska, ale než se znovu otočí, tak Evropa bude na suchu.


Aby nahradila ruský dovoz plynu, na to nemá Austrálie kapacity ani plynu ani lodí. Když je drahá doprava LNG z USA, tak o kolik bude dražší ta z Austrálie? Ano, může dorazit pár lodí, aby nahradily denní dodávky z Ruska, ale než se znovu otočí, tak Evropa bude na suchu.

Aby nahradila ruský dovoz plynu, na to nemá Austrálie kapacity ani plynu ani lodí.


Bude to ruský plyn tak či onak, len zbohatnú na tom austrálske firmy.
Ja si myslím, že je čas súdiť tú bruselskú čvargu za vlastizradu a genocídu...


[quote="pid:54874, uid:388"]Aby nahradila ruský dovoz plynu, na to nemá Austrálie kapacity ani plynu ani lodí.[/quote] Bude to ruský plyn tak či onak, len zbohatnú na tom austrálske firmy. Ja si myslím, že je čas súdiť tú bruselskú čvargu za vlastizradu a genocídu...

Moderátor

Bude to ruský plyn
V blízké budoucnosti bude možná zajímavé sledovat lodní provoz třeba u jamalského arktického terminálu.


[quote="pid:55257, uid:7"]Bude to ruský plyn[/quote]V blízké budoucnosti bude možná zajímavé sledovat lodní provoz třeba u jamalského arktického terminálu.

Rusové nejsou hlupáci , pokud situace vygraduje tímto směrem , tak prostě přestanou spolku AUKUS dodávat svůj plyn .
A copak potom západ dodá ? Jak dlouho bude trvat , než Evropané tuhle sebranku ze čtvrté říše , nemilosrdně vyvraždí do posledního .


Rusové nejsou hlupáci , pokud situace vygraduje tímto směrem , tak prostě přestanou spolku AUKUS dodávat svůj plyn . A copak potom západ dodá ? Jak dlouho bude trvat , než Evropané tuhle sebranku ze čtvrté říše , nemilosrdně vyvraždí do posledního .

Aby nahradila ruský dovoz plynu, na to nemá Austrálie kapacity ani plynu ani lodí.


Když je drahá doprava LNG z USA, tak o kolik bude dražší ta z Austrálie?


Joooj, to sa netráp, veď oni prekopú tunel krížom cez zemeguľu a plyn pôjde tade. Bude to super eko bio grýndýl bezstopová CO2 topka.


[quote="pid:54874, uid:388"]Aby nahradila ruský dovoz plynu, na to nemá Austrálie kapacity ani plynu ani lodí. Když je drahá doprava LNG z USA, tak o kolik bude dražší ta z Austrálie?[/quote] Joooj, to sa netráp, veď oni prekopú tunel krížom cez zemeguľu a plyn pôjde tade. Bude to super eko bio grýndýl bezstopová CO2 topka.
939
6
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept