Zahraničná politika
Viktor Orban na navsteve v Moskve u Putina
Y

V Kremlu probihaji rozhovory VV. Putina s madarskym premierem Viktorem Orbanem.
Na pořadu dne – otázky dalšího rozvoje bilaterální spolupráce v obchodně-ekonomické, energetické a kulturně-humanitární oblasti, a také aktuální problémy zajištění evropské bezpečnosti. zde


Orbán poděkoval Putinovi za uzavření dohody s Gazpromem
Maďarský premiér Viktor Orbán během schůzky s ruským prezidentem Vladimirem Putinem uvedl, že celá Evropa čelí energetické krizi, ale Maďarsko je vděčné za uzavření dohody s Gazpromem a chce zvýšit dodávky plynu.
Budapešť spoléhá na zvýšení dodávek plynu.
Jedná se o dohodu, kterou strany uzavřely v září loňského roku. Dohoda platí 15 let a za toto období Maďarsko získá 4,5 miliardy metrů krychlových plynu ročně dvěma možnými trasami – přes Rakousko a přes Srbsko.
„Tato dohoda do roku 2036, podepsaná loni, je výsledkem naší společné práce. A v tomto smyslu je důležité nejen to, že dodávky budou stabilní až do roku 2036. Důležité je, že i dnes Maďarsko nakupuje ruský plyn pětkrát levněji, než je tržní cena v Evropě,“ řekl Putin. Připomněl, že spolupráce mezi oběma zeměmi pokračuje v rámci velkých projektů, a to ve společné práci na jaderné elektrárně Paks.
„Energetika jako celek zaujímá v naší spolupráci velké místo,“ poznamenal Putin.
Putin a Orbán navíc diskutovali o situaci v Evropě. Ruský prezident slíbil, že bude informovat maďarského premiéra o návrzích ohledně bezpečnostních záruk a o tom, jak se tento proces vyvíjí. Orbán zdůraznil, že žádný evropský lídr nechce válku a Budapešť stojí o politická řešení.
Orbán avizoval, že hodlá kandidovat v příštích dubnových volbách a věří, že vyhraje.
„Toto je naše 12. setkání. Téměř každý, kdo byli mými kolegy z EU, už jimi nejsou... Upřímně neplánuji odejít. V dubnu jsou volby. Chci vyhrát, takže odůvodněně předpokládám, že se v příštích dvou letech uvidíme,“ prohlásil Orbán.„Pokud jde o bezpečnost, byl to ten nejnapínavější příběh, protože moje dnešní návštěva je zčásti i mírovou misí a chtěl bych ujistit, že žádný lídr Evropské unie, žádný lídr členských států by válku nechtěl. Stojíme o politické řešení,“ uijšťoval Orbán.
Cely clanek na zde


V Kremlu probihaji rozhovory VV. Putina s madarskym premierem Viktorem Orbanem. Na pořadu dne – otázky dalšího rozvoje bilaterální spolupráce v obchodně-ekonomické, energetické a kulturně-humanitární oblasti, a také aktuální problémy zajištění evropské bezpečnosti. [zde](http://kremlin.ru/events/president/news/67682) **Orbán poděkoval Putinovi za uzavření dohody s Gazpromem** Maďarský premiér Viktor Orbán během schůzky s ruským prezidentem Vladimirem Putinem uvedl, že celá Evropa čelí energetické krizi, ale Maďarsko je vděčné za uzavření dohody s Gazpromem a chce zvýšit dodávky plynu. Budapešť spoléhá na zvýšení dodávek plynu. Jedná se o dohodu, kterou strany uzavřely v září loňského roku. Dohoda platí 15 let a za toto období Maďarsko získá 4,5 miliardy metrů krychlových plynu ročně dvěma možnými trasami – přes Rakousko a přes Srbsko. „Tato dohoda do roku 2036, podepsaná loni, je výsledkem naší společné práce. A v tomto smyslu je důležité nejen to, že dodávky budou stabilní až do roku 2036. Důležité je, že i dnes Maďarsko nakupuje ruský plyn pětkrát levněji, než je tržní cena v Evropě,“ řekl Putin. Připomněl, že spolupráce mezi oběma zeměmi pokračuje v rámci velkých projektů, a to ve společné práci na jaderné elektrárně Paks. „Energetika jako celek zaujímá v naší spolupráci velké místo,“ poznamenal Putin. Putin a Orbán navíc diskutovali o situaci v Evropě. Ruský prezident slíbil, že bude informovat maďarského premiéra o návrzích ohledně bezpečnostních záruk a o tom, jak se tento proces vyvíjí. Orbán zdůraznil, že žádný evropský lídr nechce válku a Budapešť stojí o politická řešení. Orbán avizoval, že hodlá kandidovat v příštích dubnových volbách a věří, že vyhraje. „Toto je naše 12. setkání. Téměř každý, kdo byli mými kolegy z EU, už jimi nejsou... Upřímně neplánuji odejít. V dubnu jsou volby. Chci vyhrát, takže odůvodněně předpokládám, že se v příštích dvou letech uvidíme,“ prohlásil Orbán.„Pokud jde o bezpečnost, byl to ten nejnapínavější příběh, protože moje dnešní návštěva je zčásti i mírovou misí a chtěl bych ujistit, že žádný lídr Evropské unie, žádný lídr členských států by válku nechtěl. Stojíme o politické řešení,“ uijšťoval Orbán. Cely clanek na [zde](https://cz.sputniknews.com/20220201/orban-podekoval-putinovi-za-uzavreni-dohody-s-gazpromem-17429141.html)
Upravené 1. 2. 2022 o 17:40

Ukrajina začala od Maďarska kupovat ruský plyn
Plyn, který v úterý začala Ukrajina nakupovat od Maďarska, je ruského původu, upozornil portál Strana.ua.
Již v pondělí ředitel společnosti Operator GTS Ukrajiny Sergij Makogon oznámil, že Kyjev poprvé začal dovážet plyn přímo z Maďarska, zatímco dříve dostával palivo reverzně.
„Ukrajina bude kupovat stejný ruský plyn, ale přes prostředníky v podobě Slovenska a Maďarska (ti ho dostanou přes Turecký proud nebo Nord Stream),“ uvádí se v příspěvku portálu na jeho kanálu Telegram.
V příspěvku se také uvádí, že zahájení dodávek se časově shodovalo s návštěvou maďarského premiéra Viktora Orbána v Moskvě. Maďarský premiér po jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem uvedl, že se obě strany blíží dohodě o dodávce další miliardy metrů krychlových plynu. Putin včera poznamenal, že zvýšení dodávek plynu o toto množství by pro Rusko nemělo být „zvláštním problémem“. zde


**Ukrajina začala od Maďarska kupovat ruský plyn** Plyn, který v úterý začala Ukrajina nakupovat od Maďarska, je ruského původu, upozornil portál Strana.ua. Již v pondělí ředitel společnosti Operator GTS Ukrajiny Sergij Makogon oznámil, že Kyjev poprvé začal dovážet plyn přímo z Maďarska, zatímco dříve dostával palivo reverzně. „Ukrajina bude kupovat stejný ruský plyn, ale přes prostředníky v podobě Slovenska a Maďarska (ti ho dostanou přes Turecký proud nebo Nord Stream),“ uvádí se v příspěvku portálu na jeho kanálu Telegram. V příspěvku se také uvádí, že zahájení dodávek se časově shodovalo s návštěvou maďarského premiéra Viktora Orbána v Moskvě. Maďarský premiér po jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem uvedl, že se obě strany blíží dohodě o dodávce další miliardy metrů krychlových plynu. Putin včera poznamenal, že zvýšení dodávek plynu o toto množství by pro Rusko nemělo být „zvláštním problémem“. [zde](https://cz.sputniknews.com/20220202/media-ukrajina-zacala-od-madarska-kupovat-rusky-plyn-17437456.html)

Do Maďarska proudí plyn 5x levnější než do EU - a předpokládám, že i k nám.
https://www.lidovky.cz/svet/orban-a-putin-si-notovali-u-plynu.A220201_181230_ln_zahranici_tmr
A jak je to možné, když i Maďarsko patří do EU a - dle našich politiků - musí dodržovat nařízení EU?
Odpověď uvádět nemusím, protože si tu každý umí odpovědět sám....
Zvrhlost a zrádcovství fialové vlády a hlavně poslanců v europarlamentu, kteří jsou tam i zadarmo drazí. Takže ne, že nejde uzavřít samostatnou smlouvu s Ruskem!
No... ale díky Hřibům, Kolářům a ostatním řeporyjským prasatům bychom stejně u Ruska neuspěli... smile


**Do Maďarska proudí plyn 5x levnější než do EU - a předpokládám, že i k nám.** https://www.lidovky.cz/svet/orban-a-putin-si-notovali-u-plynu.A220201_181230_ln_zahranici_tmr A jak je to možné, když i Maďarsko patří do EU a - dle našich politiků - **musí** dodržovat nařízení EU? Odpověď uvádět nemusím, protože si tu každý umí odpovědět sám.... Zvrhlost a zrádcovství fialové vlády a hlavně poslanců v europarlamentu, kteří jsou tam i zadarmo drazí. **Takže ne, že nejde uzavřít samostatnou smlouvu s Ruskem!** No... ale díky Hřibům, Kolářům a ostatním řeporyjským prasatům bychom stejně u Ruska neuspěli... :(

Takže ne, že nejde uzavřít samostatnou smlouvu s Ruskem!

Naše vláda říká, že Orbán prodal za plyn svobodu!


Podle lidovce Jana Bartoška Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Za-plyn-prodal-Orban-svobodu-sekl-lidovec-Bude-se-divit-691487


[quote="pid:55705, uid:203"]Takže ne, že nejde uzavřít samostatnou smlouvu s Ruskem![/quote] Naše vláda říká, že Orbán prodal za plyn svobodu! Podle lidovce Jana Bartoška Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Za-plyn-prodal-Orban-svobodu-sekl-lidovec-Bude-se-divit-691487

Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.

Na takové pindy fakt už chybí slova... Jako bychom my byli suverénní a svobodní a jako bychom si mohli vést vlastní zahraniční politiku... smile Tohle mohl říkat tak před deseti lety, šašek jeden. A jen by mě moc zajímalo, jestli těm svým řečem taky věří.


[quote="pid:55713, uid:101"]Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.[/quote] Na takové pindy fakt už chybí slova... Jako bychom my byli suverénní a svobodní a jako bychom si mohli vést vlastní zahraniční politiku... :( Tohle mohl říkat tak před deseti lety, šašek jeden. A jen by mě moc zajímalo, jestli těm svým řečem taky věří.

Podle lidovce Jana Bartoška Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.

To je tragédie, kolaborantské SPOU vykřikuje něco o suverenitě a svobodě. Ani na zlomek sekundy je nenapadne, že by měli hájit zájmy národa - obyčejných lidí.
Nejspíš budeme muset obnovit lidové milice, protože v normálním funkčním státě, by je za takovou zradu, co stihli v krátkém čase od voleb předvést, státní policie postavila před soud.


[quote="pid:55713, uid:101"]Podle lidovce Jana Bartoška Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.[/quote] To je tragédie, kolaborantské SPOU vykřikuje něco o suverenitě a svobodě. Ani na zlomek sekundy je nenapadne, že by měli hájit zájmy národa - obyčejných lidí. Nejspíš budeme muset obnovit lidové milice, protože v normálním funkčním státě, by je za takovou zradu, co stihli v krátkém čase od voleb předvést, státní policie postavila před soud.

Naše vláda říká, že Orbán prodal za plyn svobodu!


Podle lidovce Jana Bartoška Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.


To vůbec nemá cenu komentovat. Ne tady. Pro masy jo, aby konečně pochopily.. ale tady všichni víme, jak to je a zbývá si jedině odplivnout...


[quote="pid:55713, uid:101"]Naše vláda říká, že Orbán prodal za plyn svobodu! Podle lidovce Jana Bartoška Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.[/quote] To vůbec nemá cenu komentovat. Ne tady. Pro masy jo, aby konečně pochopily.. ale tady všichni víme, jak to je a zbývá si jedině odplivnout...

To vůbec nemá cenu komentovat. Ne tady. Pro masy jo, aby konečně pochopily.

Jasně, že zdejší skalní chápou. Ale mám dojem, že tento web je živý a otevřený, stále sem nakukuje někdo nový. A pro ty má cenu komentovat i to, co je zdejším jasné a zažité. smile


[quote="pid:55754, uid:518"]To vůbec nemá cenu komentovat. Ne tady. Pro masy jo, aby konečně pochopily.[/quote] Jasně, že zdejší skalní chápou. Ale mám dojem, že tento web je živý a otevřený, **stále sem nakukuje někdo nový**.** A pro ty má cenu komentovat** i to, co je zdejším jasné a zažité. :)

Podle lidovce Jana Bartoška Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.
Asi aby se to pohnulo správným směrem, musí nejspíš národ zkusit, co to znamená mít v panelákovém bytě třeba po tři týdny kolem 12 stupňů. Pak kolaboranti v establišmentu nejpíš okusí, co to je hněv lidu a bojkot státní moci. Černoprdelník Bartošek pak může odvážně zkoušet kázat o naší svobodě. Naší armády se to asi nebude týkat - ti se budou zabývat zadržováním na UA, popřípadě budou hájit koloniální zájmy Paříže v Mali. Nicméně policie by měla racionálně uvažovat.


[quote="pid:55713, uid:101"]Podle lidovce Jana Bartoška Orbán zaprodal svou zemi, levný plyn vyměnil za její suverenitu a svobodu v zahraniční politice.[/quote]Asi aby se to pohnulo správným směrem, musí nejspíš národ zkusit, co to znamená mít v panelákovém bytě třeba po tři týdny kolem 12 stupňů. Pak kolaboranti v establišmentu nejpíš okusí, co to je hněv lidu a bojkot státní moci. Černoprdelník Bartošek pak může odvážně zkoušet kázat o naší svobodě. Naší armády se to asi nebude týkat - ti se budou zabývat zadržováním na UA, popřípadě budou hájit koloniální zájmy Paříže v Mali. Nicméně policie by měla racionálně uvažovat.

si aby se to pohnulo správným směrem, musí nejspíš národ zkusit, co to znamená mít v panelákovém bytě třeba po tři týdny kolem 12 stupňů. Pak kolaboranti v establišmentu nejpíš okusí, co to je hněv lidu a bojkot státní moci.

Dost dobrou možnost protestu ukázal i Tomio. Prudit poslance neustálým dotazováním, žádostmi a vyjadřováním nevole s jejich chováním - jasná zpětná vazba. Ono už jen to, že si část lidí uvědomí, že mají právo se ptát a požadovat nápravu je zlomový moment pro fašisty. Oni nás potřebují udržet na distanc a v předklonu - s hlubokou pokorou, úctou a poslušností k vrchnosti. Tuhle mentalitu sluhů musíme v sobě co nejrychleji zlomit a jsou v ryt..


[quote="pid:55787, uid:260"]si aby se to pohnulo správným směrem, musí nejspíš národ zkusit, co to znamená mít v panelákovém bytě třeba po tři týdny kolem 12 stupňů. Pak kolaboranti v establišmentu nejpíš okusí, co to je hněv lidu a bojkot státní moci.[/quote] Dost dobrou možnost protestu ukázal i Tomio. Prudit poslance neustálým dotazováním, žádostmi a vyjadřováním nevole s jejich chováním - jasná zpětná vazba. Ono už jen to, že si část lidí uvědomí, že mají právo se ptát a požadovat nápravu je zlomový moment pro fašisty. Oni nás potřebují udržet na distanc a v předklonu - s hlubokou pokorou, úctou a poslušností k vrchnosti. Tuhle mentalitu sluhů musíme v sobě co nejrychleji zlomit a jsou v ryt..

Max Ogorov na facebooku dal preklad zaujimaveho clanku:


Pohľad Maďarov , vrámci ich 150 000 menšiny.
Szijjártó o ukrajinskom konflikte: Ak Kyjev nezmení protimenšinovú politiku, Maďarsko nemôže ponúknuť veľkú pomoc
Vzhľadom na to, že Ukrajina odmieta ustúpiť v súvislosti so svojou protimenšinovou politikou, potenciálna pomoc maďarskej vlády v konflikte s Ruskom je tiež obmedzená, uviedol minister zahraničných vecí v rozhovore pre denník Magyar Nemzet , ktorý podporuje Fidesz .
Péter Szijjártó tiež ocenil vzťahy Maďarska s Ruskom, ktoré sú podľa neho založené na pragmatizme, a dodal, že „nikto nemôže žiadať“, aby sme sa zdržali zintenzívnenia bilaterálnych vzťahov s krajinou.
„Ťažko pomôcť Ukrajincom“
Maďarská vláda urobila niekoľko gest smerom k Ukrajine, ale nedostala nič na oplátku, poznamenáva maďarský minister zahraničných vecí v rozhovore.
„Maďari v Zakarpatsku dostali iba odňatie práv, provokáciu a v mnohých prípadoch aj fyzické zastrašovanie. (...) ak Ukrajinci neustúpia z tejto politiky, výrazne to obmedzí schopnosť maďarskej vlády poskytnúť Ukrajine akúkoľvek podporu, dokonca aj v tomto konflikte [s Ruskom].“
V odpovedi na otázku, ktorá poukázala na to, že ukrajinské pozbavenie práv menšín je namierené najmä proti Rusom žijúcim na Ukrajine, Szijjártó povedal, že ho „veľmi nezaujíma, prečo to Ukrajinci robia“, pričom tvrdil, že to musí svojim západným kolegom vysvetliť. že súvisiace maďarské akcie nemajú „žiadny ruský rozmer“. ( proti Rusom ok???? poznamka)
Szijjártó tvrdí, že v tejto súvislosti „vyskúšali všetko“, aby situáciu urovnali. „Odporučil som, aby sa maďarská komunita začlenila medzi domorodé menšiny, aby sa anulovalo akékoľvek zbavenie práv. Ani oni to neboli ochotní urobiť. Len za posledných desať rokov sa do Zakarpatska neprisťahovalo 150 000 Maďarov. Ak je niekto domorodý, tak je. Nemôžeme sa teda dostať ani tak ďaleko, aby sme uznali základné historické fakty, čo je veľký problém.“ Povedal, že v tejto otázke už nie je optimistický, ale „nádej zomiera posledná“.
Szijjártó o rusko-ukrajinskom konflikte
Szijjártó sa vyhol otázke s odvolaním sa na poľského ministra zahraničných vecí Raua, ktorý povedal, že Európa za posledných 30 rokov nebola bližšie k vojne, pričom sa zameral skôr na odmietnutie ďalšej vznikajúcej situácie podobnej studenej vojne a naliehal na snahy zamerané na vyriešenie konfliktu prostredníctvom rokovaní.
Minister zahraničných vecí tvrdil, že zatiaľ čo rétorika je na verejnosti bojovná, medzi Američanmi a Rusmi v zákulisí prebiehajú „férové ​​a niekedy srdečné“ rokovania.
„Nikto nás však nemôže žiadať“, aby sme upustili od zintenzívnenia bilaterálnych vzťahov s Ruskom, hovorí a tvrdí, že už len preto, že tí, ktorí používajú vojnovú rétoriku proti Rusom, sú tí, ktorí pod povrchom robia obrovské obchody v a s Rusko.
Dobré vzťahy s Ruskom sú v záujme Maďarska
V dôsledku toho Szijjártó chváli vzťahy s Ruskom, inak by podľa neho Maďarsko nemohlo kúpiť vakcíny Sputnik, nemohlo by evakuovať Maďarov uväznených v Kazachstane počas demonštrácií a nemohlo by uzavrieť dlhodobú zmluvu o nákupe plynu.
„Len sa usmievame nad pozíciou, do ktorej sa iní dostali svojou pokryteckou energetickou politikou,“
ďalej hovorí.
Minister zahraničných vecí zdôraznil, že „záujmom Maďarska je jednoznačne zachovať pragmatický, normálny vzťah s Rusmi založený na vzájomnom rešpekte“.
Vzhľadom na to, že Ukrajina odmieta ustúpiť v súvislosti so svojou protimenšinovou politikou, potenciálna pomoc maďarskej vlády v konflikte s Ruskom je tiež obmedzená, uviedol minister zahraničných vecí v rozhovore pre denník Magyar Nemzet , ktorý podporuje Fidesz . Péter Szijjártó tiež ocenil vzťahy Maďarska s Ruskom, ktoré sú podľa neho založené na pragmatizme, a dodal, že „nikto nemôže žiadať“, aby sme sa zdržali zintenzívnenia bilaterálnych vzťahov s krajinou.
„Ťažko pomôcť Ukrajincom“
Maďarská vláda urobila niekoľko gest smerom k Ukrajine, ale nedostala nič na oplátku, poznamenáva maďarský minister zahraničných vecí v rozhovore.
„Maďari v Zakarpatsku dostali iba odňatie práv, provokáciu a v mnohých prípadoch aj fyzické zastrašovanie. (...) ak Ukrajinci neustúpia z tejto politiky, výrazne to obmedzí schopnosť maďarskej vlády poskytnúť Ukrajine akúkoľvek podporu, dokonca aj v tomto konflikte [s Ruskom].“
V odpovedi na otázku, ktorá poukázala na to, že ukrajinské pozbavenie práv menšín je namierené najmä proti Rusom žijúcim na Ukrajine, Szijjártó povedal, že ho „veľmi nezaujíma, prečo to Ukrajinci robia“, pričom tvrdil, že to musí svojim západným kolegom vysvetliť. že súvisiace maďarské akcie nemajú „žiadny ruský rozmer“.
Szijjártó tvrdí, že v tejto súvislosti „vyskúšali všetko“, aby situáciu urovnali. „Odporučil som, aby sa maďarská komunita začlenila medzi domorodé menšiny, aby sa anulovalo akékoľvek zbavenie práv. Ani oni to neboli ochotní urobiť. Len za posledných desať rokov sa do Zakarpatska neprisťahovalo 150 000 Maďarov. Ak je niekto domorodý, tak je. Nemôžeme sa teda dostať ani tak ďaleko, aby sme uznali základné historické fakty, čo je veľký problém.“ Povedal, že v tejto otázke už nie je optimistický, ale „nádej zomiera posledná“.
Szijjártó o rusko-ukrajinskom konflikte
Szijjártó sa vyhol otázke s odvolaním sa na poľského ministra zahraničných vecí Raua, ktorý povedal, že Európa za posledných 30 rokov nebola bližšie k vojne, pričom sa zameral skôr na odmietnutie ďalšej vznikajúcej situácie podobnej studenej vojne a naliehal na snahy zamerané na vyriešenie konfliktu prostredníctvom rokovaní.
Minister zahraničných vecí tvrdil, že zatiaľ čo rétorika je na verejnosti bojovná, medzi Američanmi a Rusmi v zákulisí prebiehajú „férové ​​a niekedy srdečné“ rokovania.
„Nikto nás však nemôže žiadať“, aby sme upustili od zintenzívnenia bilaterálnych vzťahov s Ruskom, hovorí a tvrdí, že už len preto, že tí, ktorí používajú vojnovú rétoriku proti Rusom, sú tí, ktorí pod povrchom robia obrovské obchody v a s Rusko.
Súvisiaci článok
Opozícia vyzýva premiéra Orbána, aby pre rusko-ukrajinskú situáciu zrušil návštevu Moskvy
Opozícia vyzýva premiéra Orbána, aby pre rusko-ukrajinskú situáciu zrušil návštevu Moskvy
„Návšteva Viktora Orbána – a skutočnosť, že napriek situácii svoju cestu nezrušil – vysiela odkaz, že NATO a členské štáty EÚ nie sú jednotné v odmietaní Putinových návrhov,“ uviedli opozičné strany. Pokračovať v čítaní
Dobré vzťahy s Ruskom sú v záujme Maďarska
V dôsledku toho Szijjártó chváli vzťahy s Ruskom, inak by podľa neho Maďarsko nemohlo kúpiť vakcíny Sputnik, nemohlo by evakuovať Maďarov uväznených v Kazachstane počas demonštrácií a nemohlo by uzavrieť dlhodobú zmluvu o nákupe plynu.
„Len sa usmievame nad pozíciou, do ktorej sa iní dostali svojou pokryteckou energetickou politikou,“
hovorí.
Minister zahraničných vecí zdôraznil, že „záujmom Maďarska je jednoznačne zachovať pragmatický, normálny vzťah s Rusmi založený na vzájomnom rešpekte“.
Zahraničná politika už nesmie byť založená na symboloch alebo ideológiách, ale na národných záujmoch.“
V príspevku na Facebooku zverejnenom pred dňom zároveň potvrdil, že odloženie bezprostrednej návštevy premiéra Orbána v Moskve neprichádza do úvahy.
Zahraničné zasahovanie do maďarských volieb
V závere rozhovoru naznačuje aj potenciálne zahraničné zasahovanie do maďarských volieb, proti čomu „urobia všetko“. Minister zahraničných vecí uviedol, že niektoré veľvyslanectvá v Maďarsku „nabádajú ostatné, aby podnikli spoločné kroky“. Szijjártó to pripisuje tomu, že maďarská vláda ide proti liberálnemu mainstreamu a jeho hegemónnym cieľom, preto chcú, aby išli, a robia všetko pre to, aby pomohli opozícii.


https://hungarytoday.hu/fm-szijjarto-ukraine-conflict-kyiv-minority-transcarpathia-russia-usa-orban/


Max Ogorov na facebooku dal preklad zaujimaveho clanku: Pohľad Maďarov , vrámci ich 150 000 menšiny. Szijjártó o ukrajinskom konflikte: Ak Kyjev nezmení protimenšinovú politiku, Maďarsko nemôže ponúknuť veľkú pomoc Vzhľadom na to, že Ukrajina odmieta ustúpiť v súvislosti so svojou protimenšinovou politikou, potenciálna pomoc maďarskej vlády v konflikte s Ruskom je tiež obmedzená, uviedol minister zahraničných vecí v rozhovore pre denník Magyar Nemzet , ktorý podporuje Fidesz . Péter Szijjártó tiež ocenil vzťahy Maďarska s Ruskom, ktoré sú podľa neho založené na pragmatizme, a dodal, že „nikto nemôže žiadať“, aby sme sa zdržali zintenzívnenia bilaterálnych vzťahov s krajinou. „Ťažko pomôcť Ukrajincom“ Maďarská vláda urobila niekoľko gest smerom k Ukrajine, ale nedostala nič na oplátku, poznamenáva maďarský minister zahraničných vecí v rozhovore. „Maďari v Zakarpatsku dostali iba odňatie práv, provokáciu a v mnohých prípadoch aj fyzické zastrašovanie. (...) ak Ukrajinci neustúpia z tejto politiky, výrazne to obmedzí schopnosť maďarskej vlády poskytnúť Ukrajine akúkoľvek podporu, dokonca aj v tomto konflikte [s Ruskom].“ V odpovedi na otázku, ktorá poukázala na to, že ukrajinské pozbavenie práv menšín je namierené najmä proti Rusom žijúcim na Ukrajine, Szijjártó povedal, že ho „veľmi nezaujíma, prečo to Ukrajinci robia“, pričom tvrdil, že to musí svojim západným kolegom vysvetliť. že súvisiace maďarské akcie nemajú „žiadny ruský rozmer“. ( proti Rusom ok???? poznamka) Szijjártó tvrdí, že v tejto súvislosti „vyskúšali všetko“, aby situáciu urovnali. „Odporučil som, aby sa maďarská komunita začlenila medzi domorodé menšiny, aby sa anulovalo akékoľvek zbavenie práv. Ani oni to neboli ochotní urobiť. Len za posledných desať rokov sa do Zakarpatska neprisťahovalo 150 000 Maďarov. Ak je niekto domorodý, tak je. Nemôžeme sa teda dostať ani tak ďaleko, aby sme uznali základné historické fakty, čo je veľký problém.“ Povedal, že v tejto otázke už nie je optimistický, ale „nádej zomiera posledná“. Szijjártó o rusko-ukrajinskom konflikte Szijjártó sa vyhol otázke s odvolaním sa na poľského ministra zahraničných vecí Raua, ktorý povedal, že Európa za posledných 30 rokov nebola bližšie k vojne, pričom sa zameral skôr na odmietnutie ďalšej vznikajúcej situácie podobnej studenej vojne a naliehal na snahy zamerané na vyriešenie konfliktu prostredníctvom rokovaní. Minister zahraničných vecí tvrdil, že zatiaľ čo rétorika je na verejnosti bojovná, medzi Američanmi a Rusmi v zákulisí prebiehajú „férové ​​a niekedy srdečné“ rokovania. „Nikto nás však nemôže žiadať“, aby sme upustili od zintenzívnenia bilaterálnych vzťahov s Ruskom, hovorí a tvrdí, že už len preto, že tí, ktorí používajú vojnovú rétoriku proti Rusom, sú tí, ktorí pod povrchom robia obrovské obchody v a s Rusko. Dobré vzťahy s Ruskom sú v záujme Maďarska V dôsledku toho Szijjártó chváli vzťahy s Ruskom, inak by podľa neho Maďarsko nemohlo kúpiť vakcíny Sputnik, nemohlo by evakuovať Maďarov uväznených v Kazachstane počas demonštrácií a nemohlo by uzavrieť dlhodobú zmluvu o nákupe plynu. „Len sa usmievame nad pozíciou, do ktorej sa iní dostali svojou pokryteckou energetickou politikou,“ ďalej hovorí. Minister zahraničných vecí zdôraznil, že „záujmom Maďarska je jednoznačne zachovať pragmatický, normálny vzťah s Rusmi založený na vzájomnom rešpekte“. Vzhľadom na to, že Ukrajina odmieta ustúpiť v súvislosti so svojou protimenšinovou politikou, potenciálna pomoc maďarskej vlády v konflikte s Ruskom je tiež obmedzená, uviedol minister zahraničných vecí v rozhovore pre denník Magyar Nemzet , ktorý podporuje Fidesz . Péter Szijjártó tiež ocenil vzťahy Maďarska s Ruskom, ktoré sú podľa neho založené na pragmatizme, a dodal, že „nikto nemôže žiadať“, aby sme sa zdržali zintenzívnenia bilaterálnych vzťahov s krajinou. „Ťažko pomôcť Ukrajincom“ Maďarská vláda urobila niekoľko gest smerom k Ukrajine, ale nedostala nič na oplátku, poznamenáva maďarský minister zahraničných vecí v rozhovore. „Maďari v Zakarpatsku dostali iba odňatie práv, provokáciu a v mnohých prípadoch aj fyzické zastrašovanie. (...) ak Ukrajinci neustúpia z tejto politiky, výrazne to obmedzí schopnosť maďarskej vlády poskytnúť Ukrajine akúkoľvek podporu, dokonca aj v tomto konflikte [s Ruskom].“ V odpovedi na otázku, ktorá poukázala na to, že ukrajinské pozbavenie práv menšín je namierené najmä proti Rusom žijúcim na Ukrajine, Szijjártó povedal, že ho „veľmi nezaujíma, prečo to Ukrajinci robia“, pričom tvrdil, že to musí svojim západným kolegom vysvetliť. že súvisiace maďarské akcie nemajú „žiadny ruský rozmer“. Szijjártó tvrdí, že v tejto súvislosti „vyskúšali všetko“, aby situáciu urovnali. „Odporučil som, aby sa maďarská komunita začlenila medzi domorodé menšiny, aby sa anulovalo akékoľvek zbavenie práv. Ani oni to neboli ochotní urobiť. Len za posledných desať rokov sa do Zakarpatska neprisťahovalo 150 000 Maďarov. Ak je niekto domorodý, tak je. Nemôžeme sa teda dostať ani tak ďaleko, aby sme uznali základné historické fakty, čo je veľký problém.“ Povedal, že v tejto otázke už nie je optimistický, ale „nádej zomiera posledná“. Szijjártó o rusko-ukrajinskom konflikte Szijjártó sa vyhol otázke s odvolaním sa na poľského ministra zahraničných vecí Raua, ktorý povedal, že Európa za posledných 30 rokov nebola bližšie k vojne, pričom sa zameral skôr na odmietnutie ďalšej vznikajúcej situácie podobnej studenej vojne a naliehal na snahy zamerané na vyriešenie konfliktu prostredníctvom rokovaní. Minister zahraničných vecí tvrdil, že zatiaľ čo rétorika je na verejnosti bojovná, medzi Američanmi a Rusmi v zákulisí prebiehajú „férové ​​a niekedy srdečné“ rokovania. „Nikto nás však nemôže žiadať“, aby sme upustili od zintenzívnenia bilaterálnych vzťahov s Ruskom, hovorí a tvrdí, že už len preto, že tí, ktorí používajú vojnovú rétoriku proti Rusom, sú tí, ktorí pod povrchom robia obrovské obchody v a s Rusko. Súvisiaci článok Opozícia vyzýva premiéra Orbána, aby pre rusko-ukrajinskú situáciu zrušil návštevu Moskvy Opozícia vyzýva premiéra Orbána, aby pre rusko-ukrajinskú situáciu zrušil návštevu Moskvy „Návšteva Viktora Orbána – a skutočnosť, že napriek situácii svoju cestu nezrušil – vysiela odkaz, že NATO a členské štáty EÚ nie sú jednotné v odmietaní Putinových návrhov,“ uviedli opozičné strany. Pokračovať v čítaní Dobré vzťahy s Ruskom sú v záujme Maďarska V dôsledku toho Szijjártó chváli vzťahy s Ruskom, inak by podľa neho Maďarsko nemohlo kúpiť vakcíny Sputnik, nemohlo by evakuovať Maďarov uväznených v Kazachstane počas demonštrácií a nemohlo by uzavrieť dlhodobú zmluvu o nákupe plynu. „Len sa usmievame nad pozíciou, do ktorej sa iní dostali svojou pokryteckou energetickou politikou,“ hovorí. Minister zahraničných vecí zdôraznil, že „záujmom Maďarska je jednoznačne zachovať pragmatický, normálny vzťah s Rusmi založený na vzájomnom rešpekte“. Zahraničná politika už nesmie byť založená na symboloch alebo ideológiách, ale na národných záujmoch.“ V príspevku na Facebooku zverejnenom pred dňom zároveň potvrdil, že odloženie bezprostrednej návštevy premiéra Orbána v Moskve neprichádza do úvahy. Zahraničné zasahovanie do maďarských volieb V závere rozhovoru naznačuje aj potenciálne zahraničné zasahovanie do maďarských volieb, proti čomu „urobia všetko“. Minister zahraničných vecí uviedol, že niektoré veľvyslanectvá v Maďarsku „nabádajú ostatné, aby podnikli spoločné kroky“. Szijjártó to pripisuje tomu, že maďarská vláda ide proti liberálnemu mainstreamu a jeho hegemónnym cieľom, preto chcú, aby išli, a robia všetko pre to, aby pomohli opozícii. https://hungarytoday.hu/fm-szijjarto-ukraine-conflict-kyiv-minority-transcarpathia-russia-usa-orban/

Moderator

Ruský prezident slíbil, že bude informovat maďarského premiéra o návrzích ohledně bezpečnostních záruk a o tom, jak se tento proces vyvíjí. Orbán zdůraznil, že žádný evropský lídr nechce válku a Budapešť stojí o politická řešení.
Takže Orbán bol posol. Priniesol bielu vlajku od EÚ a dohodu, že EÚ sa postará (zaplatí) o plyn pre Ukrajinu.


[quote="pid:55592, uid:68"]Ruský prezident slíbil, že bude informovat maďarského premiéra o návrzích ohledně bezpečnostních záruk a o tom, jak se tento proces vyvíjí. Orbán zdůraznil, že žádný evropský lídr nechce válku a Budapešť stojí o politická řešení.[/quote]Takže Orbán bol posol. Priniesol bielu vlajku od EÚ a dohodu, že EÚ sa postará (zaplatí) o plyn pre Ukrajinu.

Madarsko vyzera ze bude obchodny uzol pre plyn, ak Nemecko cuvne a NS2 nespusti


Madarsko vyzera ze bude obchodny uzol pre plyn, ak Nemecko cuvne a NS2 nespusti

je to momentální středoevropský Big deal. Na trhu je hned několik trhovců a Putinův tým je nechává předvádět své zboží :
1) Polsko se svou nesebevědomou vnější politikou a až trapným patolízalstvím k anglosasům. Vrcholem politické sebekastrace jsou sehrávané kamarádčofty se dvěma dynamickými outsidery - malobritánií a Ukrajinou. Postoj malobritánie lze pochopit, ale plácání se po zádech s teritoriem Ukrajina ?
2) dynamickou diplomacii 4xmenšího Maďarska jako dobře zvoleného enfant terrible EÚ . Orbán je šikovný a zkušený vyjednávač a převzal několik mandátů pro blízkou budoucnost. Nesehrává tolik očekávanou (protivníky) roli kremelské onuce , ale dovede si mistrovsky vymanévrovávat dostečný prostor k potřebné míře autentičnosti a nestrannosti
3) zajímavé je, že ČR a SR je na okraji jakýchkoliv emancipačních snah, je tedy patrno, že nejméně žádoucí je model obnovy ČSR II. Vůbec bych to nebral jako definitivu, ale přechodný stav.


je to momentální středoevropský Big deal. Na trhu je hned několik trhovců a Putinův tým je nechává předvádět své zboží : 1) Polsko se svou nesebevědomou vnější politikou a až trapným patolízalstvím k anglosasům. Vrcholem politické sebekastrace jsou sehrávané kamarádčofty se dvěma dynamickými outsidery - malobritánií a Ukrajinou. Postoj malobritánie lze pochopit, ale plácání se po zádech s teritoriem Ukrajina ? 2) dynamickou diplomacii 4xmenšího Maďarska jako dobře zvoleného enfant terrible EÚ . Orbán je šikovný a zkušený vyjednávač a převzal několik mandátů pro blízkou budoucnost. Nesehrává tolik očekávanou (protivníky) roli kremelské onuce , ale dovede si mistrovsky vymanévrovávat dostečný prostor k potřebné míře autentičnosti a nestrannosti 3) zajímavé je, že ČR a SR je na okraji jakýchkoliv emancipačních snah, je tedy patrno, že nejméně žádoucí je model obnovy ČSR II. Vůbec bych to nebral jako definitivu, ale přechodný stav.
Upravené 3. 2. 2022 o 17:08

Ku plynárskemu uzlu treba dodať est aj Transportný uzol.


  1. Dokoncene Dialnice juh-sever, vychod- zapad
  2. East west terminal Fenyeslitke vo vystavbe. Po dokonceni nas Terminal v Ciernej nad Tisou moze mat velky problem pri nasej proti ruskej vlade. Rusi lahko spravia tah podobny ako pri pobaltskych krajinach, ze poslu tovar do HU namiesto SVK.
  3. Vystavba-modernizacia zeleznicnej siete Budapest – Belehrad (Cast hodvabnej cesty, bankovy uver poskytla Cina): rychlost 160 km/h, po dokonceni najrychlejsie vlakove spojenie s Greckymi prístavmi

Ku plynárskemu uzlu treba dodať est aj Transportný uzol. 1. Dokoncene Dialnice juh-sever, vychod- zapad 2. East west terminal Fenyeslitke vo vystavbe. Po dokonceni nas Terminal v Ciernej nad Tisou moze mat velky problem pri nasej proti ruskej vlade. Rusi lahko spravia tah podobny ako pri pobaltskych krajinach, ze poslu tovar do HU namiesto SVK. 3. Vystavba-modernizacia zeleznicnej siete Budapest – Belehrad (Cast hodvabnej cesty, bankovy uver poskytla Cina): rychlost 160 km/h, po dokonceni najrychlejsie vlakove spojenie s Greckymi prístavmi

Vůbec bych to nebral jako definitivu, ale přechodný stav.

To doufám, protože Poláky tu chci asi tak jako Slováci Maďary. (Nic osobního proti nim, ale každý na svém.)


[quote="pid:55941, uid:57"]Vůbec bych to nebral jako definitivu, ale přechodný stav.[/quote] To doufám, protože Poláky tu chci asi tak jako Slováci Maďary. (Nic osobního proti nim, ale každý na svém.)

Myslím si, že s Maďary coby distributory plynu se počítalo z ruské strany vždy. Ať už šlo o Jižní proud, do kterého na nátlak Brusele hodilo vidle Bulharsko, počítá se s ním i v Tureckém proudu. Takže jestli si to Maďarsko nějak nepokazí, bude to mít dobré - což se nedá říct o Slovensku a ani o Česku. Tam žádné plynové, ropovodné ani tranzitní plány nekončí.

treba dodať est aj Transportný uzol.

Výborný postřeh, souhlasím. A myslím si, že s tím transportním uzlem může souviset i Zemanův sen o Dunajsko-labsko-oderském kanále.
Ve své podstatě v těchto transportních plánech jde hlavně o to, jak nejrychleji spojit Evropu s Asií, což si myslím, že je nutné.


Myslím si, že s Maďary coby distributory plynu se počítalo z ruské strany vždy. Ať už šlo o Jižní proud, do kterého na nátlak Brusele hodilo vidle Bulharsko, počítá se s ním i v Tureckém proudu. Takže jestli si to Maďarsko nějak nepokazí, bude to mít dobré - což se nedá říct o Slovensku a ani o Česku. Tam žádné plynové, ropovodné ani tranzitní plány nekončí. [quote="pid:55945, uid:712"]treba dodať est aj Transportný uzol.[/quote] Výborný postřeh, souhlasím. A myslím si, že s tím transportním uzlem může souviset i Zemanův sen o Dunajsko-labsko-oderském kanále. Ve své podstatě v těchto transportních plánech jde hlavně o to, jak nejrychleji spojit Evropu s Asií, což si myslím, že je nutné.

Ve své podstatě v těchto transportních plánech jde hlavně o to, jak nejrychleji spojit Evropu s Asií, což si myslím, že je nutné.

Hlavně to bude dobrý kšeft a hloupé podpindosnické loutky v ČR a SK ostrouhají mrkvičku, protože je jasné že obchodovat se bude i po přeformátování Evropy a vítěz v tomhle klání už je celkem jasný. A také se Orbán - Maďaři dostávají do vedoucího postavení ve V4.


[quote="pid:55963, uid:203"]Ve své podstatě v těchto transportních plánech jde hlavně o to, jak nejrychleji spojit Evropu s Asií, což si myslím, že je nutné.[/quote] Hlavně to bude dobrý kšeft a hloupé podpindosnické loutky v ČR a SK ostrouhají mrkvičku, protože je jasné že obchodovat se bude i po přeformátování Evropy a vítěz v tomhle klání už je celkem jasný. A také se Orbán - Maďaři dostávají do vedoucího postavení ve V4.

A také se Orbán - Maďaři dostávají do vedoucího postavení ve V4.

Quod erat fiendum.


[quote="pid:55969, uid:177"]A také se Orbán - Maďaři dostávají do vedoucího postavení ve V4.[/quote] Quod erat fiendum.

Na trhu je hned několik trhovců a Putinův tým je nechává předvádět své zboží

Maďarský a Srbský trhovníci prví pochopili že sa situácia zmenila a minimálne na východnej stane trhu pravidlá už nebude určovať londýnska kancelária ani ich poskoci v bruselskom babylone a rozhodne to nebude ani ošklbaná Berlínska orlica alebo vypelichaný Galský kohút. Uncle Sam síce napína svaly pretože veľa trhovníkov ešte verí že dokáže skrotiť medveďa a draka a preto sa ho boja. V skutočnosti už medveď a drak Uncle Samovi nepodliehajú pretože pochopili že bez tovaru od draka a energií od medveďa žiaden trh nebude. Keď toto pochopia aj trhovníci na západe pošlú Uncle Sama domov za oceán, zavrú londýnsku kanceláriu a začnú spolupracovať. Zabezpečia nielen seba ale ak budú chcieť môžu aj nakŕmiť a vzdelať Afriku a stredný východ. Alebo naopak môžu zapáliť "obilnicu" a požiar potom zničí nielen "trhovisko" a medveďov veľký dom, ale aj cely nový aj starý, rozvinutý aj rozvojový a vlastne všetok civilizovaný svet.


[quote="pid:55941, uid:57"]Na trhu je hned několik trhovců a Putinův tým je nechává předvádět své zboží[/quote] Maďarský a Srbský trhovníci prví pochopili že sa situácia zmenila a minimálne na východnej stane trhu pravidlá už nebude určovať londýnska kancelária ani ich poskoci v bruselskom babylone a rozhodne to nebude ani ošklbaná Berlínska orlica alebo vypelichaný Galský kohút. Uncle Sam síce napína svaly pretože veľa trhovníkov ešte verí že dokáže skrotiť medveďa a draka a preto sa ho boja. V skutočnosti už medveď a drak Uncle Samovi nepodliehajú pretože pochopili že bez tovaru od draka a energií od medveďa žiaden trh nebude. Keď toto pochopia aj trhovníci na západe pošlú Uncle Sama domov za oceán, zavrú londýnsku kanceláriu a začnú spolupracovať. Zabezpečia nielen seba ale ak budú chcieť môžu aj nakŕmiť a vzdelať Afriku a stredný východ. Alebo naopak môžu zapáliť "obilnicu" a požiar potom zničí nielen "trhovisko" a medveďov veľký dom, ale aj cely nový aj starý, rozvinutý aj rozvojový a vlastne všetok civilizovaný svet.

Maďarsko zablokovalo vstup Ukrajiny do společného centra kybernetických operací NATO, uvádí internetová publikace Evropská Pravda s odkazem na zdroje.
Podle publikace dříve tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany (NSDC) Ukrajiny Oleksiy Danilov oznámil skutečnost blokády jedním ze států Severoatlantické aliance.


„Jedna z evropských zemí odmítla naší zemi účast v této respektované instituci,“ řekl.


Následně nejmenovaný zdroj vysvětlil, že Maďarsko zablokovalo vstup Ukrajiny do společného centra kybernetických operací NATO.
https://russian.rt.com/world/news/957427-vengriya-ukraina-kibercenter-nato


**Maďarsko zablokovalo vstup Ukrajiny do společného centra kybernetických operací NATO,** uvádí internetová publikace Evropská Pravda s odkazem na zdroje. Podle publikace dříve tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany (NSDC) Ukrajiny Oleksiy Danilov oznámil skutečnost blokády jedním ze států Severoatlantické aliance. „Jedna z evropských zemí odmítla naší zemi účast v této respektované instituci,“ řekl. Následně nejmenovaný zdroj vysvětlil, že Maďarsko zablokovalo vstup Ukrajiny do společného centra kybernetických operací NATO. https://russian.rt.com/world/news/957427-vengriya-ukraina-kibercenter-nato
2k
21
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept