Mimo kategórií
Anarchokapitalismus

Poslední dobou se ve svém okolí (Praha) dost setkávám s názory oslavující anarchokapitalismus, kterého je zde v ČR hlavním propagátorem, jakýsi odredovaný Urza.
Dostal jsem se do střetu s kamarádem, který této ideologii propadl.


Velice to zjednoduším, stručně a jasně:
On tvrdí, že stát jenom překáží a všechny jeho složky by měly být placené dobrovolně (policie, armáda, zdravotnictví atd. prostě formou neziskovky).


Dostal jsem ho na to, že když si založím neziskovku a vytuneluju jí. Zdrhnu někam na druhej konec světa, tak bude dělat co a kdo co bude dělat dál?


Zaráží mě, že tohle téma teď v poslední době rezonuje v Praze dost často v generaci - řekněme 25 - 45 let.


Možná tohle téma tady chybí, úplně bych to nepodceňoval, tak to jenom tak nadhodím do pranice, pokud o to bude zájem tady u nás mezi náma KOBÁKAMA. smile
Takhle podobně vznikal v Praze vliv Havlismu, tak snad to nebude mít takový následky, ale ty tendence tu jsou, pro mě je to úplná utopie.


Poslední dobou se ve svém okolí (Praha) dost setkávám s názory oslavující anarchokapitalismus, kterého je zde v ČR hlavním propagátorem, jakýsi odredovaný Urza. Dostal jsem se do střetu s kamarádem, který této ideologii propadl. Velice to zjednoduším, stručně a jasně: On tvrdí, že stát jenom překáží a všechny jeho složky by měly být placené dobrovolně (policie, armáda, zdravotnictví atd. prostě formou neziskovky). Dostal jsem ho na to, že když si založím neziskovku a vytuneluju jí. Zdrhnu někam na druhej konec světa, tak bude dělat co a kdo co bude dělat dál? Zaráží mě, že tohle téma teď v poslední době rezonuje v Praze dost často v generaci - řekněme 25 - 45 let. Možná tohle téma tady chybí, úplně bych to nepodceňoval, tak to jenom tak nadhodím do pranice, pokud o to bude zájem tady u nás mezi náma KOBÁKAMA. 8) Takhle podobně vznikal v Praze vliv Havlismu, tak snad to nebude mít takový následky, ale ty tendence tu jsou, pro mě je to úplná utopie.

AnCap je tu už dlouho. Já byl AnCapák, něž mě přítel seznámil právě s KSB a přesvědčil. Po mnoha debatách.
AnCap má jednoduchou Achilovu patu => cedulka = moc. Není stát, tak nikdo nemá moc a všichni mají svobodu.
Stačí vysvětlit moc voj., ekonomickou, informační apod. a je většinou vymalováno.
Je to ryzí kapitalismus, který by se buď rychle převrhl ve fašistický korporátní feudalismus nebo by zkolabovala společnost.
GP si nemůže dovolit ani jedno.


AnCap je tu už dlouho. Já byl AnCapák, něž mě přítel seznámil právě s KSB a přesvědčil. Po mnoha debatách. AnCap má jednoduchou Achilovu patu => cedulka = moc. Není stát, tak nikdo nemá moc a všichni mají svobodu. Stačí vysvětlit moc voj., ekonomickou, informační apod. a je většinou vymalováno. Je to ryzí kapitalismus, který by se buď rychle převrhl ve fašistický korporátní feudalismus nebo by zkolabovala společnost. GP si nemůže dovolit ani jedno.

Rekl bych ze tento trend zde jiz existuje nekolik desitek let.....small government"...??
nebot kdyz existuje z dani obcanu tak prerusta...burecracie buji a vznika nam mnoho darmozroutu...
.ale vlada by mela byt instanci ktera zije z dani poplatniku a mela by hajit jejich zajmy....tedy zajmy svych obcanu....
Osobne vidim problem, ze jsme nechali vyrust/ lepe receno prerust nadnarodni corporace ...ktere delaji billiony $$$ a korumpuji nase politiky a prosazuji politiku ktera haji zajmy elit a kapitalu......nikoliv obcanu...
Kdyz nekdo neposloucha tak je opet za nase penize pomoci tajnych sluzeb zlikvidovan.....
Bylo by zajimave...je nechat vytvorit maly statecek...vyclenit nejaky okrsek....zajistit aby nedostavali finance z venku a nechat je at ukazi co jsou schopni....pokud by uspeli tak bychom meli novy model ..." hodny nasledovani....no a pokud by zkrachovali tak je tam nechat bez moznosti vycestovani/tedy emmigrace..
Chteli jste to tak to mate.... nebot"" priklady tahnou""...
Nejake diskuse s nimi nemaji smysl.....SKODA HAZET PERLY SVINIM>>>>quote="pid:55984, uid:633"]názory oslavující anarchokapitalismus,[/quote]


Rekl bych ze tento trend zde jiz existuje nekolik desitek let.....small government"...?? nebot kdyz existuje z dani obcanu tak prerusta...burecracie buji a vznika nam mnoho darmozroutu... .ale vlada by mela byt instanci ktera zije z dani poplatniku a mela by hajit jejich zajmy....tedy zajmy svych obcanu.... Osobne vidim problem, ze jsme nechali vyrust/ lepe receno prerust nadnarodni corporace ...ktere delaji billiony $$$ a korumpuji nase politiky a prosazuji politiku ktera haji zajmy elit a kapitalu......nikoliv obcanu... Kdyz nekdo neposloucha tak je opet za nase penize pomoci tajnych sluzeb zlikvidovan..... Bylo by zajimave...je nechat vytvorit maly statecek...vyclenit nejaky okrsek....zajistit aby nedostavali finance z venku a nechat je at ukazi co jsou schopni....pokud by uspeli tak bychom meli novy model ..." hodny nasledovani....no a pokud by zkrachovali tak je tam nechat bez moznosti vycestovani/tedy emmigrace.. Chteli jste to tak to mate.... nebot"" priklady tahnou""... Nejake diskuse s nimi nemaji smysl.....SKODA HAZET PERLY SVINIM>>>>quote="pid:55984, uid:633"]názory oslavující anarchokapitalismus,[/quote]

nech sa pozrie do Somalska alebo niektoreho statu v Afrike ci Juznej Amerike....stat, ktory je minimalny predstavuje pre ludi aj minimalnu ochranu. Ako je uz tu uvedene......maly stat znamena, ze si to defacto sprivatizuje nejaky oligarcha a nie ze nastane sloboda. A kym politikov v akej takej miere mozu ludia vymenit, oligarchov-feudalov nie. Najkrajsie je to vidno v sucasnosti na Ukrajine


nech sa pozrie do Somalska alebo niektoreho statu v Afrike ci Juznej Amerike....stat, ktory je minimalny predstavuje pre ludi aj minimalnu ochranu. Ako je uz tu uvedene......maly stat znamena, ze si to defacto sprivatizuje nejaky oligarcha a nie ze nastane sloboda. A kym politikov v akej takej miere mozu ludia vymenit, oligarchov-feudalov nie. Najkrajsie je to vidno v sucasnosti na Ukrajine

Anarchokapitalismus je vrchol kaleidoskopického vidění světa. Nedávná Urzova nehoda v Itálii byla nepochybně JŽO. Uvidíme, zda se poučil.


Anarchokapitalismus je vrchol kaleidoskopického vidění světa. Nedávná Urzova nehoda v Itálii byla nepochybně JŽO. Uvidíme, zda se poučil.

Anarchokapitalizmus je zavŕšenie ideologickej tlačenky v intelektuálnych kruhoch liberálov, a to aj tých klasických aj tých post-moderných fašistických. V Československu to v 90. rokoch rozniesli mimovládky, ktoré presadzovali trhovú ekonomiku a privatizáciu všetkého, v ČR to bol Liberální institut, kde si svoje odrobil Josef Šíma a za odmenu dostal kapitál na CEVRO institut, kde je od vzniku rektorom https://www.cevroinstitut.cz/cs/pedagog/prof-ing-josef-sima-ph-d/ . Na Slovensku túto agendu popularizovali najmä mimovládky Nadácia Hayeka a Konzervatívny inštitút, ktoré boli plno financované buď USA alebo cez OSF či korporácie, ktorým pomohli k privatizácii strategických podnikov.


Na webe LI sa dajú nájsť rôzne chuťovky na všelijaké témy, čo ukazuje kaleidoskop jak sviňa, ako spomenul vyššie JabiPun.
Otevřené hranice: etika a ekonomie migrace
Ve světě rostoucích bariér jde o výjimečnou a nadmíru potřebnou knihu. V ní autor předkládá v dnešní době odvážný argument pro uvolnění všech omezení, kterými státy regulují imigraci. Výsledkem takové politiky by bylo celosvětové vymýcení chudoby a s tím související rozkvět ekonomik napříč planetou.
https://libinst.cz/produkt/otevrene-hranice-etika-a-ekonomie-migrace/


Tieto knihy a názory priťahujú pozornosť mladších hlavne preto, lebo je v nich všade rozoberaná sloboda ako základ spoločnosti a tým základ pre pôžitky a konzum. A na druhej štát ako zlyhávanie spoločnosti kvôli korupcii (v korporáciách údajne korupcia neexistuje), s čím sa stotožňujú nielen liberáli. Takáto dualita je dokola rozvíjaná na tisíc spôsobov, kde požadovaným výsledkom je tzv. otvorená spoločnosť riadená mimovládkami a korporáciami, teda model veľkého resetul.


Akurát ten pojem slobody sa ukázal byť dosť iný, než jeden dúfal. Viď heslo slovenských podpindosov: Vakcína je sloboda.
Snáď vytriezvejú tí, ktorí velebili súkromné korporácie po skúsenosti s kovidom a smrtiacimi vakcínami, ale aj tí, čo verili, že nejaký neštátny tzv. tretí sektor sa bude starať o blaho obyvateľstva. Kovid ukazuje presný opak.


Anarchokapitalizmus je zavŕšenie ideologickej tlačenky v intelektuálnych kruhoch liberálov, a to aj tých klasických aj tých post-moderných fašistických. V Československu to v 90. rokoch rozniesli mimovládky, ktoré presadzovali trhovú ekonomiku a privatizáciu všetkého, v ČR to bol Liberální institut, kde si svoje odrobil Josef Šíma a za odmenu dostal kapitál na CEVRO institut, kde je od vzniku rektorom https://www.cevroinstitut.cz/cs/pedagog/prof-ing-josef-sima-ph-d/ . Na Slovensku túto agendu popularizovali najmä mimovládky Nadácia Hayeka a Konzervatívny inštitút, ktoré boli plno financované buď USA alebo cez OSF či korporácie, ktorým pomohli k privatizácii strategických podnikov. Na webe LI sa dajú nájsť rôzne chuťovky na všelijaké témy, čo ukazuje kaleidoskop jak sviňa, ako spomenul vyššie JabiPun. **Otevřené hranice: etika a ekonomie migrace** Ve světě rostoucích bariér jde o výjimečnou a nadmíru potřebnou knihu. V ní autor předkládá v dnešní době odvážný argument pro uvolnění všech omezení, kterými státy regulují imigraci. Výsledkem takové politiky by bylo celosvětové vymýcení chudoby a s tím související rozkvět ekonomik napříč planetou. https://libinst.cz/produkt/otevrene-hranice-etika-a-ekonomie-migrace/ Tieto knihy a názory priťahujú pozornosť mladších hlavne preto, lebo je v nich všade rozoberaná sloboda ako základ spoločnosti a tým základ pre pôžitky a konzum. A na druhej štát ako zlyhávanie spoločnosti kvôli korupcii (v korporáciách údajne korupcia neexistuje), s čím sa stotožňujú nielen liberáli. Takáto dualita je dokola rozvíjaná na tisíc spôsobov, kde požadovaným výsledkom je tzv. otvorená spoločnosť riadená mimovládkami a korporáciami, teda model veľkého resetul. Akurát ten pojem slobody sa ukázal byť dosť iný, než jeden dúfal. Viď heslo slovenských podpindosov: Vakcína je sloboda. Snáď vytriezvejú tí, ktorí velebili súkromné korporácie po skúsenosti s kovidom a smrtiacimi vakcínami, ale aj tí, čo verili, že nejaký neštátny tzv. tretí sektor sa bude starať o blaho obyvateľstva. Kovid ukazuje presný opak.
Upravené 4. 2. 2022 o 16:42

Je přelomová doba, mění se systém - a to je vždy provázené určitým druhem anarchie. Je celkem jedno, jak se to jmenuje nyní, ale anarchii to má už v názvu. Musela jsem si najít, co to ten "anarchokapitalismus" vlastně je. A je to stejná destrukce jako všechny ty anarchismy před ním - a i po něm. Anarchie je totiž o destrukci a destrukce je také její nabízená změna. Ve smyslu "všechno rozbijeme, rozložíme, zničíme - a budeme žít na troskách toho všeho - a budeme svobodní a šťastní". Není tam nic o budování, zakládání, opravování, zlepšování...
Navíc tento hlásá mírumilovnou cestu s úctou k soukromému vlastnictví - ale nedozvěděla jsem se, jak a čím ho chtějí prosazovat a jak chtějí to soukromé vlastnictví ochraňovat. Lidé se přeci nemění ze dne na den a bez nějaké "společenské smlouvy" o ochraně majetku jsou jejich slova jen prázdné řeči. A jak chránit osobní svobodu? Nerozumějí tou "svobodou" právě anarchii? Obávám se, že ano. Nedávno jsme tu diskutovali nad tématem "stát" a jeho funkce a myslím si, že jsme se shodli na tom, že zatím není žádná lepší forma spolužití většího počtu lidí.
No a velmi zajímavé je, že ten anarchokapitalismus vůbec nic nemá proti korporacím a nadnárodním společnostem, protože prý "mají konkurenci a nejsou to monopoly".
Bože... do čehos to duši dal... :-(


Je přelomová doba, mění se systém - a to je vždy provázené **určitým druhem anarchie.** Je celkem jedno, jak se to jmenuje nyní, ale anarchii to má už v názvu. Musela jsem si najít, co to ten "anarchokapitalismus" vlastně je. A je to stejná destrukce jako všechny ty anarchismy před ním - a i po něm. **Anarchie je totiž o destrukci a destrukce je také její nabízená změna**. Ve smyslu **"všechno rozbijeme, rozložíme, zničíme - a budeme žít na troskách toho všeho - a budeme svobodní a šťastní"**. Není tam nic o budování, zakládání, opravování, zlepšování... Navíc tento hlásá mírumilovnou cestu s úctou k soukromému vlastnictví - ale nedozvěděla jsem se, jak a čím ho chtějí prosazovat a jak chtějí to soukromé vlastnictví ochraňovat. Lidé se přeci nemění ze dne na den a bez nějaké "společenské smlouvy" o ochraně majetku jsou jejich slova jen prázdné řeči. A jak chránit osobní svobodu? Nerozumějí tou "svobodou" právě anarchii? Obávám se, že ano. Nedávno jsme tu diskutovali nad tématem "stát" a jeho funkce a myslím si, že jsme se shodli na tom, že zatím není žádná lepší forma spolužití většího počtu lidí. No a velmi zajímavé je, že ten** anarchokapitalismus vůbec nic nemá proti korporacím a nadnárodním společnostem**, protože prý "mají konkurenci a nejsou to monopoly". Bože... do čehos to duši dal... :-(

Anarchie je totiž o destrukci a destrukce je také její nabízená změna

Tisíc a jedna podob "Ordo ab chao". Vždycky to dopadlo špatně a vždycky znovu se na to lidé chytí. Trockisté všech dob, spojte se...


[quote="pid:56139, uid:203"]Anarchie je totiž o destrukci a destrukce je také její nabízená změna[/quote] Tisíc a jedna podob "Ordo ab chao". Vždycky to dopadlo špatně a vždycky znovu se na to lidé chytí. Trockisté všech dob, spojte se...

No a velmi zajímavé je, že ten anarchokapitalismus vůbec nic nemá proti korporacím a nadnárodním společnostem


Mám teď rozkoukanou první řadu japonského anime Bubblegum Crisis a tam je zrovna taková korporace...jmenuje se Genom.
Zabývá se výrobou různých hybridních robotů, kyborgů nebo jak bych to nazval.
Inspirace Blade Runnerem je tam taky, takže by se asi dalo říci i mimo jiné replikantů.


Asi i bez zhlédnutí toho anime Vám dojde, že o dobro lidu té korporaci nejde.


Dodatek: Pokud jste to někdo viděli celé, prosím neprozrazujte mi děj, díky. :-)


[quote="pid:56139, uid:203"]No a velmi zajímavé je, že ten anarchokapitalismus vůbec nic nemá proti korporacím a nadnárodním společnostem[/quote] Mám teď rozkoukanou první řadu japonského anime Bubblegum Crisis a tam je zrovna taková korporace...jmenuje se Genom. Zabývá se výrobou různých hybridních robotů, kyborgů nebo jak bych to nazval. Inspirace Blade Runnerem je tam taky, takže by se asi dalo říci i mimo jiné replikantů. Asi i bez zhlédnutí toho anime Vám dojde, že o dobro lidu té korporaci nejde. Dodatek: Pokud jste to někdo viděli celé, prosím neprozrazujte mi děj, díky. :-)
Upravené 5. 2. 2022 o 16:29

Anarchie je totiž o destrukci


To není pravda anarchie je řád vzniklý spontánně odspodu. V podstatě by se dalo říct, že to co je komunismus v ekonomickém smyslu je anarchismus ve společenském.


K Urzovi


Jednou jsem na youtube klikl na nějakou jeho debatu s docentkou Švihlíkovou, vypnul jsem to po jeho 2 větách. Šzačala s tím, že je potřeba redistribuce a přerozdělování a on souhlasil, ale řekl že to musí být dobrovolné. Víc jsem k potvrzení jeho debility nepotřeboval.


[quote="pid:56139, uid:203"]Anarchie je totiž o destrukci[/quote] To není pravda anarchie je řád vzniklý spontánně odspodu. V podstatě by se dalo říct, že to co je komunismus v ekonomickém smyslu je anarchismus ve společenském. K Urzovi Jednou jsem na youtube klikl na nějakou jeho debatu s docentkou Švihlíkovou, vypnul jsem to po jeho 2 větách. Šzačala s tím, že je potřeba redistribuce a přerozdělování a on souhlasil, ale řekl že to musí být dobrovolné. Víc jsem k potvrzení jeho debility nepotřeboval.

anarchie je řád

Anarchie je definovaná ABSENCÍ HIERARCHIE ne "nějakým" řádem smile


[quote="pid:56280, uid:402"]anarchie je řád[/quote] Anarchie je definovaná ***ABSENCÍ HIERARCHIE*** ne "nějakým" řádem :D
Upravené 6. 2. 2022 o 20:17

lépe řečeno hierarchií vytvořenou pro potřeby nějakého účelu a ne danou nějakou společenskou smlouvou
je to jiným způsobem vytvořený řád


lépe řečeno hierarchií vytvořenou pro potřeby nějakého účelu a ne danou nějakou společenskou smlouvou je to jiným způsobem vytvořený řád

Nevidím celkom zmysel v rozoberaní AnCapu na tomto fóre, samozrejme, že si tu budú ľudia hladkať navzájom ego aj keď o tom veľa nevedia, čo dokazujú samotné komentáre typu, že v afrických diktátorských režimoch je nejaký AnCap.


Z doterajšieho výskumu ľudskej spoločnosti a IQ jej členov sa javí, že IQ spoločnosti priamo súvisí vôbec s možnosťou mať fungujúci štát, čím nižšie IQ tým štát funguje horšie, až nefunguje vôbec (prevláda násilie, zákon najsilnejšieho...čo sa s AnCapom vylučuje, keďže je založený na NAPe). Čím vyššie IQ tým lepšie vedia štáty fungovať (vidno na rozdielnom IQ napríklad medzi Japonskom, Škandináviou a Mexikom).


AnCap ma veľmi nevzrušuje, je len pravdepodobným následkom NAPu. NAP je teoreticky veľmi prepracovaný a v podstate nemá logickú chybu, okrem toho vyššie uvedeného IQ spoločnosti (proste keď to ľudia nechcú tak to nebude). Nedá sa vnútiť ako nejaký režim či zriadenie, keby to aj niekto napríklad vo voľbách presadil, že by všetko zrušil tak je v súčasnosti vysoko pravdepodobné, že by ľudia zase štát založili. Z tohto pohľadu ho nevnímam ako hrozbu KSB ani vlastne ničoho ale skôr utopickú predstavu fungovania spoločnosti bez násilia.


NAP je užitočný koncept v uvedomení si jednotlivca, že súčasná spoločnosť je založená na použití násilia už len výberom daní, s čím z nejakého dôvodu veľká časť populácie nesúhlasí aj keď je to fakt. Tu vzniká potom základné nepochopenie tak priaznivcov ako aj oponentov celého konceptu, keď oponent akceptujúci uplatnenie násilia ako základného kameňa jeho videnia sveta ide diskutovať o detailoch s niekým, kto ho kategoricky odmieta ako základný kameň jeho videnia sveta.


Nevidím celkom zmysel v rozoberaní AnCapu na tomto fóre, samozrejme, že si tu budú ľudia hladkať navzájom ego aj keď o tom veľa nevedia, čo dokazujú samotné komentáre typu, že v afrických diktátorských režimoch je nejaký AnCap. Z doterajšieho výskumu ľudskej spoločnosti a IQ jej členov sa javí, že IQ spoločnosti priamo súvisí vôbec s možnosťou mať fungujúci štát, čím nižšie IQ tým štát funguje horšie, až nefunguje vôbec (prevláda násilie, zákon najsilnejšieho...čo sa s AnCapom vylučuje, keďže je založený na NAPe). Čím vyššie IQ tým lepšie vedia štáty fungovať (vidno na rozdielnom IQ napríklad medzi Japonskom, Škandináviou a Mexikom). AnCap ma veľmi nevzrušuje, je len pravdepodobným následkom NAPu. NAP je teoreticky veľmi prepracovaný a v podstate nemá logickú chybu, okrem toho vyššie uvedeného IQ spoločnosti (proste keď to ľudia nechcú tak to nebude). Nedá sa vnútiť ako nejaký režim či zriadenie, keby to aj niekto napríklad vo voľbách presadil, že by všetko zrušil tak je v súčasnosti vysoko pravdepodobné, že by ľudia zase štát založili. Z tohto pohľadu ho nevnímam ako hrozbu KSB ani vlastne ničoho ale skôr utopickú predstavu fungovania spoločnosti bez násilia. NAP je užitočný koncept v uvedomení si jednotlivca, že súčasná spoločnosť je založená na použití násilia už len výberom daní, s čím z nejakého dôvodu veľká časť populácie nesúhlasí aj keď je to fakt. Tu vzniká potom základné nepochopenie tak priaznivcov ako aj oponentov celého konceptu, keď oponent akceptujúci uplatnenie násilia ako základného kameňa jeho videnia sveta ide diskutovať o detailoch s niekým, kto ho kategoricky odmieta ako základný kameň jeho videnia sveta.

založený na NAPe

nejak mi to nedopina, tak sa opytam smile... co je to NAP ?


[quote="pid:56505, uid:592"]založený na NAPe[/quote] nejak mi to nedopina, tak sa opytam :)... co je to NAP ?

ejak mi to nedopina, tak sa opytam smile... co je to NAP ?

NAP je užitočný koncept v uvedomení si jednotlivca, že súčasná spoločnosť je založená na použití násilia už len výberom daní,

https://en.wikipedia.org/wiki/Non-aggression_principle


  • ja som zastánca toho mat silnú obrannú armádu ( čo, dnes u nás neexistuje )„Ak chcete mier, pripravte sa na vojnu“ číže zakladná vojenská služba ( im prospeje )a muž aby tak vedel aj bránit vlast a rodinu . Dnes mám pocit , že skor poniektorí "muži " vedia použivat lepšie kozmetiku než ženy

[quote="pid:56518, uid:40"]ejak mi to nedopina, tak sa opytam smile... co je to NAP ?[/quote] [quote="pid:56505, uid:592"]NAP je užitočný koncept v uvedomení si jednotlivca, že súčasná spoločnosť je založená na použití násilia už len výberom daní,[/quote] https://en.wikipedia.org/wiki/Non-aggression_principle - ja som zastánca toho mat silnú obrannú armádu ( čo, dnes u nás neexistuje ) „Ak chcete mier, pripravte sa na vojnu“ číže zakladná vojenská služba ( im prospeje ) a muž aby tak vedel aj bránit vlast a rodinu . Dnes mám pocit , že skor poniektorí "muži " vedia použivat lepšie kozmetiku než ženy
Upravené 7. 2. 2022 o 15:21

aha - non-aggression-principle = NAP
... vdaka, daska smile


aha - non-aggression-principle = NAP ... vdaka, daska :)
1.07k
15
13
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept