Mimo kategórií
UCLG - chobotnice globální moci

V Rusku začínají odhalovat dosud neznámá chapadla chobotnice.


Osobně jsem o organizaci „Spojená města a místní samosprávy“ nikdy neslyšel a článek, který odkrývá její celosvětové působení, stojí za přečtení a i za samostatné vlákno.


https://kob-forum.eu/2022/02/04/uclg-chobotnice-globalni-moci/


V Rusku začínají odhalovat dosud neznámá chapadla chobotnice. Osobně jsem o organizaci „Spojená města a místní samosprávy“ nikdy neslyšel a článek, který odkrývá její celosvětové působení, stojí za přečtení a i za samostatné vlákno. https://kob-forum.eu/2022/02/04/uclg-chobotnice-globalni-moci/
Upravené 4. 2. 2022 o 19:07

Zajimave... dobry postreh...
.je jasne, ze soucasne se zmenou financniho systemu se musi zmenit vedle WB + IMF +BIS ..... take fungovani OSN...ktere poslednich nekolik desetileti prosazovalo jine zajmy...nez ke kterym bylo vytvoreno.

https://kob-forum.eu/2022/02/04/uclg-chobotnice-globalni-moci/


Zajimave... dobry postreh... .je jasne, ze soucasne se zmenou financniho systemu se musi zmenit vedle WB + IMF +BIS ..... take fungovani OSN...ktere poslednich nekolik desetileti prosazovalo jine zajmy...nez ke kterym bylo vytvoreno.[quote="pid:56155, uid:372"]https://kob-forum.eu/2022/02/04/uclg-chobotnice-globalni-moci/[/quote]

to UCLG nie je nič nové. V arpádovskom Uhorsku sa takto podobne vybudovala sieť kráľovských miest, kde správu pevne v rukách držal cudzí element - Sasi. Aj ich zradcovská úloha, konkrétne Košíc, prispela k porážke Omodejovcov pri Rozhanovciach, ktorá zhatila plány Matúša Čáka Trenčianskeho za zachovanie ústavy a zriadenia arpádovského Uhorska/Veľkej Maravy.
Takže to, čo úspešne fungovalo v Uhorsku a iste aj všelikde inde, sa len previedlo do globálnej podoby.


to UCLG nie je nič nové. V arpádovskom Uhorsku sa takto podobne vybudovala sieť kráľovských miest, kde správu pevne v rukách držal cudzí element - Sasi. Aj ich zradcovská úloha, konkrétne Košíc, prispela k porážke Omodejovcov pri Rozhanovciach, ktorá zhatila plány Matúša Čáka Trenčianskeho za zachovanie ústavy a zriadenia arpádovského Uhorska/Veľkej Maravy. Takže to, čo úspešne fungovalo v Uhorsku a iste aj všelikde inde, sa len previedlo do globálnej podoby.

Spojená města a místní samosprávy

Už jsem tu jednou psala, že mi toto uskupení připomíná "naše" starosty - tedy STAN. I s tím divným financováním.


[quote="pid:56155, uid:372"]Spojená města a místní samosprávy[/quote] Už jsem tu jednou psala, že mi toto uskupení připomíná "naše" starosty - tedy STAN. I s tím divným financováním.

plány Matúša Čáka Trenčianskeho za zachovanie ústavy a zriadenia arpádovského Uhorska/Veľkej Maravy.

Můžu se prosím zeptat, daly by se někde najít bližší informace k tomuto tématu? Děkuji.
P.S. Zajímavý zážitek - poslouchám souběžně Hauserův koncert v Arena Pula a právě při čtení Vašeho příspěvku najednou slyším Uherskou rapsodii smile


[quote="pid:56163, uid:112"]plány Matúša Čáka Trenčianskeho za zachovanie ústavy a zriadenia arpádovského Uhorska/Veľkej Maravy.[/quote] Můžu se prosím zeptat, daly by se někde najít bližší informace k tomuto tématu? Děkuji. P.S. Zajímavý zážitek - poslouchám souběžně Hauserův koncert v Arena Pula a právě při čtení Vašeho příspěvku najednou slyším Uherskou rapsodii :)

Už jsem tu jednou psala, že mi toto uskupení připomíná "naše" starosty - tedy STAN. I s tím divným financováním.


V podstatě ano, ale tohle bude ještě rozlehlejší a nebude se to omezovat na jednu politickou příslušnost.


Mimochodem, na svých stránkách jsou tajnosnubní. Nepovedlo se mi najít seznam měst a regionů, pouze prohlášení, že členy je 240 000 měst, regionů a metropolí a více než 175 sdružení místních a regionálních samospráv ve 140 zemích.


Kdo přesně? Neřekneme. A jejich stránky jsou skutečně přehlídkou bažinné agendy... opravdu by mě zajímalo, jaká města v ČR jsou členy.


https://www.uclg.org/en


Oprava: členem je m.j. Svaz měst a obcí ČR


https://www.ccre.org/pays/view/35


[quote="pid:56164, uid:203"]Už jsem tu jednou psala, že mi toto uskupení připomíná "naše" starosty - tedy STAN. I s tím divným financováním.[/quote] V podstatě ano, ale tohle bude ještě rozlehlejší a nebude se to omezovat na jednu politickou příslušnost. Mimochodem, na svých stránkách jsou tajnosnubní. Nepovedlo se mi najít seznam měst a regionů, pouze prohlášení, že členy je 240 000 měst, regionů a metropolí a více než 175 sdružení místních a regionálních samospráv ve 140 zemích. Kdo přesně? Neřekneme. A jejich stránky jsou skutečně přehlídkou bažinné agendy... opravdu by mě zajímalo, jaká města v ČR jsou členy. https://www.uclg.org/en **Oprava: členem je m.j. Svaz měst a obcí ČR** https://www.ccre.org/pays/view/35
Upravené 4. 2. 2022 o 21:29

Můžu se prosím zeptat, daly by se někde najít bližší informace k tomuto tématu?

nedokončená séria článkov na oracle blogu, ktorá začína týmto článkom: https://oracle911blog.wordpress.com/2021/03/18/matus-cak-trenciansky/


[quote="pid:56166, uid:810"]Můžu se prosím zeptat, daly by se někde najít bližší informace k tomuto tématu?[/quote] nedokončená séria článkov na oracle blogu, ktorá začína týmto článkom: https://oracle911blog.wordpress.com/2021/03/18/matus-cak-trenciansky/

opravdu by mě zajímalo, jaká města v ČR jsou členy.

Tak to mě taky, ale našla jsem i jiné stránky, Jenže moc nerozumím té "interaktivní mapě".
https://www.smocr.cz/cs/clenstvi/clensky-prispevek


[quote="pid:56171, uid:372"]opravdu by mě zajímalo, jaká města v ČR jsou členy.[/quote] Tak to mě taky, ale našla jsem i jiné stránky, Jenže moc nerozumím té "interaktivní mapě". https://www.smocr.cz/cs/clenstvi/clensky-prispevek
Upravené 4. 2. 2022 o 22:26

Článek je vynikající a komentáře Ireny jdou na podstatu problému jenže připadá mě s křížkem po funuse. Tahle agenda se tlačí dlouho, je rozjetá a je otázka jestli ji lze zastavit nebo ohnout jiným směrem. Vím o čem píši, protože na VŠ jsem měl několik zkoušek, které se toho nějakým způsobem týkaly. Můžu si kliknout na ty bláboly, které jsem musel k zápočtu a zkoušce předkládat. Vlak je rozjetý. Tahle agenda se například na VŠ tlačí studentům do hlavy podle mě od roku 1995. Za tu dobu již generace studentů byly infiltrovány tímto svinstvem. Řada mých spolužáků zůstala na škole a dnes jsou to docenti či profesoři a tuto agendu perou mladším generacím studentů do hlaviček ještě v horším provedení. A je otázka co se děje na středních a základních školách.


Článek je vynikající a komentáře Ireny jdou na podstatu problému jenže připadá mě s křížkem po funuse. Tahle agenda se tlačí dlouho, je rozjetá a je otázka jestli ji lze zastavit nebo ohnout jiným směrem. Vím o čem píši, protože na VŠ jsem měl několik zkoušek, které se toho nějakým způsobem týkaly. Můžu si kliknout na ty bláboly, které jsem musel k zápočtu a zkoušce předkládat. Vlak je rozjetý. Tahle agenda se například na VŠ tlačí studentům do hlavy podle mě od roku 1995. Za tu dobu již generace studentů byly infiltrovány tímto svinstvem. Řada mých spolužáků zůstala na škole a dnes jsou to docenti či profesoři a tuto agendu perou mladším generacím studentů do hlaviček ještě v horším provedení. A je otázka co se děje na středních a základních školách.

Jarek

jenže připadá mě s křížkem po funuse.


Nesouhlasím. Nyní to skryté vylézá na světlo a to je velmi důležité.


Jenže moc nerozumím té "interaktivní mapě".


Nápodobně. Je dělaná tak, aby se v tom čert vyznal.


[quote="pid:56243, uid:471"]jenže připadá mě s křížkem po funuse.[/quote] Nesouhlasím. Nyní to skryté vylézá na světlo a to je velmi důležité. [quote="pid:56180, uid:203"]Jenže moc nerozumím té "interaktivní mapě".[/quote] Nápodobně. Je dělaná tak, aby se v tom čert vyznal.

Na světle to může být, ale je otázka jestli se s tím dá něco dělat. Likvidace státu/států/ nabrala na obrátkách po likvidaci tzv. východního bloku, který v tom překážel. Dělo a děje se to nejen pomocí privatizace, ale taky pomocí tzv. decentralizace státní správy, kdy v rámci tohoto procesu stát bud bezplatně či za tzv. hubičku převáděl a možná ještě převádí státní majetek do majetků měst a obcí. To mělo a má minimálně dvojí efekt, a to rozkrádání /rozuměj například jeho privatizaci/ původně státního majetku a dále se tímto manévrem provádí postupná likvidace státu jako takového. Stát tak přichází o zdrojovou základnu a stává se z něho pak jakýsi dráb , který například vybírá daně a má ozbrojenou pěst v podobě policie a armády. I vznik městské policie je dalším krokem k likvidaci státu. To samé školství. Dříve Ministerstvo školství přímo řídilo každou školu a dnes jsou školy řízeny kraji či obcemi. Prostě hrůza. Je možné, že bude i nadále probíhat přesun státní agendy směrem k městům a obcím a od nich pak směrem k nadnárodním soukromým super organizacím. A zase jsme u toho Great resetu, kde tato agenda na úrovni státu, případně na úrovni měst a obcí by měla přejít do rukou nadnárodních organizací. Bohužel najde se dost blbečků, kteří věří takovým heslům, že stát je špatný hospodář. Naposledy toto vykřikoval Kalousek. Zatím tady není žádná síla, která by lidem vysvětlila, že právě stát jakožto soubor nástrojů k řízení populace na daném teritoriu je tou poslední obrannou linií například před zvůlí soukromých nadnárodních společností, protože stát z podstaty své existence má jiné cíle a jiné spády než soukromé společnosti. Tohle si podle mě většina lidí vůbec neuvědomuje.


Na světle to může být, ale je otázka jestli se s tím dá něco dělat. Likvidace státu/států/ nabrala na obrátkách po likvidaci tzv. východního bloku, který v tom překážel. Dělo a děje se to nejen pomocí privatizace, ale taky pomocí tzv. decentralizace státní správy, kdy v rámci tohoto procesu stát bud bezplatně či za tzv. hubičku převáděl a možná ještě převádí státní majetek do majetků měst a obcí. To mělo a má minimálně dvojí efekt, a to rozkrádání /rozuměj například jeho privatizaci/ původně státního majetku a dále se tímto manévrem provádí postupná likvidace státu jako takového. Stát tak přichází o zdrojovou základnu a stává se z něho pak jakýsi dráb , který například vybírá daně a má ozbrojenou pěst v podobě policie a armády. I vznik městské policie je dalším krokem k likvidaci státu. To samé školství. Dříve Ministerstvo školství přímo řídilo každou školu a dnes jsou školy řízeny kraji či obcemi. Prostě hrůza. Je možné, že bude i nadále probíhat přesun státní agendy směrem k městům a obcím a od nich pak směrem k nadnárodním soukromým super organizacím. A zase jsme u toho Great resetu, kde tato agenda na úrovni státu, případně na úrovni měst a obcí by měla přejít do rukou nadnárodních organizací. Bohužel najde se dost blbečků, kteří věří takovým heslům, že stát je špatný hospodář. Naposledy toto vykřikoval Kalousek. Zatím tady není žádná síla, která by lidem vysvětlila, že právě stát jakožto soubor nástrojů k řízení populace na daném teritoriu je tou poslední obrannou linií například před zvůlí soukromých nadnárodních společností, protože stát z podstaty své existence má jiné cíle a jiné spády než soukromé společnosti. Tohle si podle mě většina lidí vůbec neuvědomuje.

Jarek

Řada mých spolužáků zůstala na škole a dnes jsou to docenti či profesoři a tuto agendu perou mladším generacím studentů do hlaviček ještě v horším provedení. A je otázka co se děje na středních a základních školách.

Potom by na školách mali zostávať predovšetkým takí ľudia, ktorí si zachovali zdravý úsudok, a netlačiť študentom do hláv toto svinstvo, ale riediť tento vplyv svojou prítomnosťou v školskom kolégiu.


[quote="pid:56243, uid:471"]Řada mých spolužáků zůstala na škole a dnes jsou to docenti či profesoři a tuto agendu perou mladším generacím studentů do hlaviček ještě v horším provedení. A je otázka co se děje na středních a základních školách.[/quote] Potom by na školách mali zostávať predovšetkým takí ľudia, ktorí si zachovali zdravý úsudok, a netlačiť študentom do hláv toto svinstvo, ale riediť tento vplyv svojou prítomnosťou v školskom kolégiu.

Ono cca okolo roku 2013 sa vyjadroval Soros a aj EU (hlavne cez madarskych politikov), ze EU sa musi transformovat defacto na spolocenstvo regionov....teda juzne Slovensko+cast Madarska (oni ale asi neverili, ze to bude len cast).....decentralizacia tomu mala napomoct.....potom uz nemas silne staty ani vlady a v podstate by vladla EK aj bez mandatov


Ono cca okolo roku 2013 sa vyjadroval Soros a aj EU (hlavne cez madarskych politikov), ze EU sa musi transformovat defacto na spolocenstvo regionov....teda juzne Slovensko+cast Madarska (oni ale asi neverili, ze to bude len cast).....decentralizacia tomu mala napomoct.....potom uz nemas silne staty ani vlady a v podstate by vladla EK aj bez mandatov

ze EU sa musi transformovat defacto na spolocenstvo regionov...

Jde o jednu z integračních teorií EU, koncept „Evropy regionů“, podle kterého by právě regiony měly v Evropě budoucnosti hrát rozhodující roli, zatímco role národních států by se omezila na minimum. Tradiční role národních států by tak měly být postupně odčerpávány jak seshora ze strany nadnárodních institucí, tak zezdola ze strany sílících regionů.
Myslím, že tomuto konceptu byl jako pokusné zvířátko obětován náš společný stát.


[quote="pid:56258, uid:187"]ze EU sa musi transformovat defacto na spolocenstvo regionov...[/quote] Jde o jednu z integračních teorií EU, koncept „Evropy regionů“, podle kterého by právě regiony měly v Evropě budoucnosti hrát rozhodující roli, zatímco role národních států by se omezila na minimum. Tradiční role národních států by tak měly být postupně odčerpávány jak seshora ze strany nadnárodních institucí, tak zezdola ze strany sílících regionů. Myslím, že tomuto konceptu byl jako pokusné zvířátko obětován náš společný stát.
1.07k
14
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept