Zahraničná politika
Ruské systémy elektronického boja vyradili z prevádzky palubné systémy americkej F-22 nad Sýriou

Ruské systémy elektronického boja vyradili z prevádzky palubné systémy americkej F-22 nad Sýriou


https://www.armadnymagazin.sk/2022/02/08/ruske-systemy-elektronickeho-boja-vyradili-z-prevadzky-palubne-systemy-americkej-f-22-nad-syriou/


Amici poslali lietadielko znova bombardovať kade koho na cudzom území ale tento krát odišli naprázdno.


Podľa koncepcie biblickej, oko za oko zub za zub mali nechať tu stíhačku bombardovať a potom ju zostreliť. Alebo podľa koncepcie dobra zla - dobrom sa odplácaj za dobro a zlom za zlo, tiež by mali tú stíhačku zostreliť. Lenže očividne, narozdiel od veľkého množstva (aj tu prítomných) ľudí, Putin pochopil prečo bol adam a eva vyhnaní z raja ... oni neboli odtiaľ vyhnaní pretože jedli jablko, ale pretože prijali KONCEPCIU DOBRA A ZLA. Až na to, že koncepcia dobra - zla je vadná, pretože hlása, že násielie sa dá vyriešiť len násilím, čo samozrejme nekorešponduje s realitou, pretože použitím násilia proti násiliu sa len umocňuje násilie. Keby tú stíhačku zostrelili tak by vykonali násilie a to by vyvolalo ďalšie ešte väčsie násilie. Proti násiliu treba ísť inak, porozumením, napomenutím, obmedzením - prejavmi lásky. Tak aj Rusi porozumeli čo chce tá stíhačka, a obmedzením jej elektronických prístrojov vyjadrili svoje napomenutie, že ďalej sa tak hrať nebudeme. Bude tento krok plodiť ďalšie násilie? No asi ťažko. Po prejavení lásky k pilotovi lietadla Ruským báčikom sediacim za prístrojom rušenia signálov, sa ten pilot uvedomil, že takto to ďalej nepôjde, a musel sa zamyslieť nad tým čo to vlastne koná. Tiež tí čo písali príkaz dostali ďalšiu šancu od Stvoriteľa aby zmenili svoje konanie, seba, svoj násilnícky prístup. Mohli by sme povedať - figu! Nikto sa nezmení - ale to už nie je naša starosť, my sme prejavili ľúbosť, dali sme šancu. To, že pilot, veliteľ, generál ... tu šancu nepochopili, to sa im započíta vo finálnom zúčtovaní po ktorom nastupujú u pilotov posttraumatické stresy, psychické poruchy, samovraždy a pod - americká armáda je plná takých prípadov. Ako Ježiš kázal - Miluj svojho blížneho ako seba samého - čo je oprava starozákoného, realite nezodpovedajúceho oko za oko zub za zub, dobré dobrému a zlé zlému. Máme milovať aj blízkych hajzlíkov? Nuž áno, všetkých bez vínimky, Stvoriteľ ich bude súdiť podľa množstva lásky, ktorú ste im dali a oni ju neprijali. (Samozrejme, miluj blížneho ako seba samého, hovorí o tom, že nebudeš milovať človeka čo ťa chce zabiť, aj keď Ježiš tak spravil. Zachoval sa korektne?)


Ruské systémy elektronického boja vyradili z prevádzky palubné systémy americkej F-22 nad Sýriou https://www.armadnymagazin.sk/2022/02/08/ruske-systemy-elektronickeho-boja-vyradili-z-prevadzky-palubne-systemy-americkej-f-22-nad-syriou/ Amici poslali lietadielko znova bombardovať kade koho na cudzom území ale tento krát odišli naprázdno. Podľa koncepcie biblickej, oko za oko zub za zub mali nechať tu stíhačku bombardovať a potom ju zostreliť. Alebo podľa koncepcie dobra zla - dobrom sa odplácaj za dobro a zlom za zlo, tiež by mali tú stíhačku zostreliť. Lenže očividne, narozdiel od veľkého množstva (aj tu prítomných) ľudí, Putin pochopil prečo bol adam a eva vyhnaní z raja ... oni neboli odtiaľ vyhnaní pretože jedli jablko, ale pretože prijali KONCEPCIU DOBRA A ZLA. Až na to, že koncepcia dobra - zla je vadná, pretože hlása, že násielie sa dá vyriešiť len násilím, čo samozrejme nekorešponduje s realitou, pretože použitím násilia proti násiliu sa len umocňuje násilie. Keby tú stíhačku zostrelili tak by vykonali násilie a to by vyvolalo ďalšie ešte väčsie násilie. Proti násiliu treba ísť inak, porozumením, napomenutím, obmedzením - prejavmi lásky. Tak aj Rusi porozumeli čo chce tá stíhačka, a obmedzením jej elektronických prístrojov vyjadrili svoje napomenutie, že ďalej sa tak hrať nebudeme. Bude tento krok plodiť ďalšie násilie? No asi ťažko. Po prejavení lásky k pilotovi lietadla Ruským báčikom sediacim za prístrojom rušenia signálov, sa ten pilot uvedomil, že takto to ďalej nepôjde, a musel sa zamyslieť nad tým čo to vlastne koná. Tiež tí čo písali príkaz dostali ďalšiu šancu od Stvoriteľa aby zmenili svoje konanie, seba, svoj násilnícky prístup. Mohli by sme povedať - figu! Nikto sa nezmení - ale to už nie je naša starosť, my sme prejavili ľúbosť, dali sme šancu. To, že pilot, veliteľ, generál ... tu šancu nepochopili, to sa im započíta vo finálnom zúčtovaní po ktorom nastupujú u pilotov posttraumatické stresy, psychické poruchy, samovraždy a pod - americká armáda je plná takých prípadov. Ako Ježiš kázal - **Miluj svojho blížneho ako seba samého** - čo je oprava starozákoného, realite nezodpovedajúceho **oko za oko zub za zub, dobré dobrému a zlé zlému**. Máme milovať aj blízkych hajzlíkov? Nuž áno, všetkých bez vínimky, Stvoriteľ ich bude súdiť podľa množstva lásky, ktorú ste im dali a oni ju neprijali. (Samozrejme, miluj blížneho ako seba samého, hovorí o tom, že nebudeš milovať človeka čo ťa chce zabiť, aj keď Ježiš tak spravil. Zachoval sa korektne?)
Upravené 8. 2. 2022 o 08:58

Odbočka od tématu:


KONCEPCIU DOBRA A ZLA


Pravda a dobro to není koncept (i když jsou takové snahy), ale pojmy. Pojmy dobro a zlo jsou součástí lidstva od nepaměti. Problém je v rozlišení co je "dobro" a co je "zlo". Pokud jde o zacházení s "dobrem" v křesťanské kultuře, tak se praktikuje "oplácet zlo dobrem" (neoplácet násilí násilím), co morální apel, docela v rámci možného účinné, ale nefunguje na psychopaty. To dává GP jistou, ale dlouhodobě neudržitelnou možnost, protože do řídících pozic jsou dosazováni lidé, které v rozhodování neomezuje svědomí nemusí řešit dobro a zlo (účel světí prostředky), jak řekl Hitler "náš národ nebude omezovat svědomí" a způsobil mu katastrofu, která ohrožuje jeho přežití.


Pojmy dobro a zlo jsou odrazem lidského svědomí.


Nový "level" je snaha udělat z lidí bezcitné od Boha odpojené stroje a úplně popřít existenci dobra a zla a tudíž svědomí. Tahle snaha je rafinovaně maskovaná předchozí revitalizací dobra a zla (jeden subjekt říká dobro je tohle a druhý tohle) a argumentuje se: podívejte na to utrpení co bylo vykonáno ve jménu dobra. Jenže to není chyba vlastních pojmů, ale chyba zacházení s pojmy, s rozlišením, kdy psychičtí trockisté přiřadí pojmům před davem skrytě jiný význam.


Odbočka od tématu: [quote="pid:56617, uid:106"]KONCEPCIU DOBRA A ZLA[/quote] Pravda a dobro to není koncept (i když jsou takové snahy), ale pojmy. Pojmy dobro a zlo jsou součástí lidstva od nepaměti. Problém je v rozlišení co je "dobro" a co je "zlo". Pokud jde o zacházení s "dobrem" v křesťanské kultuře, tak se praktikuje "oplácet zlo dobrem" (neoplácet násilí násilím), co morální apel, docela v rámci možného účinné, ale nefunguje na psychopaty. To dává GP jistou, ale dlouhodobě neudržitelnou možnost, protože do řídících pozic jsou dosazováni lidé, které v rozhodování neomezuje svědomí nemusí řešit dobro a zlo (účel světí prostředky), jak řekl Hitler "náš národ nebude omezovat svědomí" a způsobil mu katastrofu, která ohrožuje jeho přežití. Pojmy dobro a zlo jsou odrazem lidského svědomí. Nový "level" je snaha udělat z lidí bezcitné od Boha odpojené stroje a úplně popřít existenci dobra a zla a tudíž svědomí. Tahle snaha je rafinovaně maskovaná předchozí revitalizací dobra a zla (jeden subjekt říká dobro je tohle a druhý tohle) a argumentuje se: podívejte na to utrpení co bylo vykonáno ve jménu dobra. Jenže to není chyba vlastních pojmů, ale chyba zacházení s pojmy, s rozlišením, kdy psychičtí trockisté přiřadí pojmům před davem skrytě jiný význam.
Upravené 13. 2. 2022 o 10:41
800
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept