Zahraničná politika
Otřesná fakta ukrajinské genocídy obyvatel Donbasu. Prohlášení a tisková konference Pušilina, hlavy Donbasu 11.2.2022 rj.

https://www.youtube.com/watch?v=mbu2zVkT7hg


Na tiskové konference Pušilina byli přítomní novináří ruských a zahraničních médií, osobně a online.


V úvodu konference Pušilin uvédl chronologii událostí před a po převratu na Ukrajině v roce 2014, které vedly k osamostanění se Donbasu, prostředníctvím referendu.
Zazněla otřesná fakta chronologie genocídy civilního obyvatelstva tohoto regionu ze strany představitelu rádoby oficiální moci současného Kyjeva. Jak po převratu řádili nacisti, kolik lidí zmrzačili, zabili, včetně děti. Jak bombardovali vesnice a města, školy a domy. Jak sestřelili Boeing a zavraždili vůdce donbaského odporu Motorollu a Zacharčenka. Přičemž Pušilin v diskusí uvédl, že je to jenom malý výčet zločinů kyjevské vlády, která je ve své podstatě teroristická. Které země je v tom podporovaly a podporují. Mezi jinými, takovými, jako USA a VB byla jmenována i Česká republika.
Promluvil i o tom, že Minské dohody vznikly, jako ústupek Kyjevské vládě po její porážce po vojenském útoku na Donbas a po obklíčení ukrajinských vojsk.
Ukrajinský režím tehdy ze strachu, že utrpí porážku podepsal dohody a dnes je nechce plnit.
Jaká je situace na hranicích s Donbasem - koncentrace vojsk VSU a zbraní z Evropy a světa.
Jak USA vynucuje na zemích NATO, aby zamlčovaly realitu a podporovaly ukrajinský fašistický režím zbraněmi atd.


Dávám to na samostatné vlákno pro případ, že by někdo chtěl toto video otitulkovat a šířit.


Dnes na aktualitách.cz v článku o setkání Lavrova s Trussovou bylo zveřejněno krátké video o tom, jak v Doněcku lidé žijí a jak Rusko jím pomáhá. Nevím, za jakým účelem toto udělali. Asi tím chtěli říct, jak Rusko se vměšuje di záležitostí Ukrajiny. Přitom na mě video spíše působí dojmem, že bez Ruska obyvatelé Doněcku byli úplně v koncích. A pod tímto článkem je zpráva ČTK o tom, že kolaborant primátor Hřib v pondělí jede na Ukrajinu, aby podpořil její vládu proti Rusku.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozcilila-lavrova-a-hrozi-ruskym-oligarchum-liz-trussovou-in/r~901795f08b2611ecab010cc47ab5f122/?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Jestli Ukrajina zaútočí na Donbas, tak i tento kolaborant spolu s Lipavským budou vinní z podněcování válečného konfliktu. Tito dva zastupují jenom sebe a hlouček dalších kolaborantů. V žádném případě celou zemí!


https://www.youtube.com/watch?v=mbu2zVkT7hg Na tiskové konference Pušilina byli přítomní novináří ruských a zahraničních médií, osobně a online. V úvodu konference Pušilin uvédl chronologii událostí před a po převratu na Ukrajině v roce 2014, které vedly k osamostanění se Donbasu, prostředníctvím referendu. Zazněla otřesná fakta chronologie genocídy civilního obyvatelstva tohoto regionu ze strany představitelu rádoby oficiální moci současného Kyjeva. Jak po převratu řádili nacisti, kolik lidí zmrzačili, zabili, včetně děti. Jak bombardovali vesnice a města, školy a domy. Jak sestřelili Boeing a zavraždili vůdce donbaského odporu Motorollu a Zacharčenka. Přičemž Pušilin v diskusí uvédl, že je to jenom malý výčet zločinů kyjevské vlády, která je ve své podstatě teroristická. Které země je v tom podporovaly a podporují. Mezi jinými, takovými, jako USA a VB byla jmenována i Česká republika. Promluvil i o tom, že Minské dohody vznikly, jako ústupek Kyjevské vládě po její porážce po vojenském útoku na Donbas a po obklíčení ukrajinských vojsk. Ukrajinský režím tehdy ze strachu, že utrpí porážku podepsal dohody a dnes je nechce plnit. Jaká je situace na hranicích s Donbasem - koncentrace vojsk VSU a zbraní z Evropy a světa. Jak USA vynucuje na zemích NATO, aby zamlčovaly realitu a podporovaly ukrajinský fašistický režím zbraněmi atd. Dávám to na samostatné vlákno pro případ, že by někdo chtěl toto video otitulkovat a šířit. Dnes na aktualitách.cz v článku o setkání Lavrova s Trussovou bylo zveřejněno krátké video o tom, jak v Doněcku lidé žijí a jak Rusko jím pomáhá. Nevím, za jakým účelem toto udělali. Asi tím chtěli říct, jak Rusko se vměšuje di záležitostí Ukrajiny. Přitom na mě video spíše působí dojmem, že bez Ruska obyvatelé Doněcku byli úplně v koncích. A pod tímto článkem je zpráva ČTK o tom, že kolaborant primátor Hřib v pondělí jede na Ukrajinu, aby podpořil její vládu proti Rusku. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozcilila-lavrova-a-hrozi-ruskym-oligarchum-liz-trussovou-in/r~901795f08b2611ecab010cc47ab5f122/?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Jestli Ukrajina zaútočí na Donbas, tak i tento kolaborant spolu s Lipavským budou vinní z podněcování válečného konfliktu. Tito dva zastupují jenom sebe a hlouček dalších kolaborantů. V žádném případě celou zemí!

Těch debilů podporujících otevřeně fašistický a teroristický režim je mnohem více . Nelze zapomínat ani na Černochovou , europosrance Štětinu , pasáka prostituta Jandy Koláře atd .
A je to dobře , pro budoucí začištění těchto deviantů a jejich klanů , prostřednictvím válečného tribunálu .
Z tohoto se nelze vyvinit ani vykecat .


Těch debilů podporujících otevřeně fašistický a teroristický režim je mnohem více . Nelze zapomínat ani na Černochovou , europosrance Štětinu , pasáka prostituta Jandy Koláře atd . A je to dobře , pro budoucí začištění těchto deviantů a jejich klanů , prostřednictvím válečného tribunálu . Z tohoto se nelze vyvinit ani vykecat .

Z tohoto se nelze vyvinit ani vykecat .


Já si myslím, že v případě konfliktu by měli být v první linii. Lipavský jim vysvětlí, jak se nasadit helmu. A hybaj do boje, zmrdi!


[quote="pid:57304, uid:185"]Z tohoto se nelze vyvinit ani vykecat .[/quote] Já si myslím, že v případě konfliktu by měli být v první linii. Lipavský jim vysvětlí, jak se nasadit helmu. A hybaj do boje, zmrdi!

Tiskovka je dlouhá, poslouchám jí s přestávkami, vypadá, že se skutečně konala před velkou bouří.
Byl dotaz, proč po 7 letech nevšímání si ze stran médií a západního společenství problém Donbasu, najednou konference takového formátu se koná. Kdo byl iniciátorem?
Pušilin odpověděl, že doba si ji vyžádala. Vzhledem k zostření konfrontace mezi Ruskem a USA a NATO, rýsuje se bude vyvolán konflikt na Ukrajině. Proto i západní média a organizace projevily o ní zájem.
Dále byl dotaz na regiony Doněcka, které se dostaly pod ukrajinskou správu. Tam je obzvlášť nepříznivá situace ruského obyvatelstva. A z jejích strany se množí dotazy, kdy příjde osvobození a jak se mají chovat, až začne osvoboditelná operace?
Pušilin odpověděl, že osvoboditelná operace začne, ale až poté, co zaútočí Ukrajina. Obyvatelstvo se má především postarat o svoje bezpečí. To bude pro ně hlavním úkolem.


Tiskovka je dlouhá, poslouchám jí s přestávkami, vypadá, že se skutečně konala před velkou bouří. Byl dotaz, proč po 7 letech nevšímání si ze stran médií a západního společenství problém Donbasu, najednou konference takového formátu se koná. Kdo byl iniciátorem? Pušilin odpověděl, že doba si ji vyžádala. Vzhledem k zostření konfrontace mezi Ruskem a USA a NATO, rýsuje se bude vyvolán konflikt na Ukrajině. Proto i západní média a organizace projevily o ní zájem. Dále byl dotaz na regiony Doněcka, které se dostaly pod ukrajinskou správu. Tam je obzvlášť nepříznivá situace ruského obyvatelstva. A z jejích strany se množí dotazy, kdy příjde osvobození a jak se mají chovat, až začne osvoboditelná operace? Pušilin odpověděl, že osvoboditelná operace začne, ale až poté, co zaútočí Ukrajina. Obyvatelstvo se má především postarat o svoje bezpečí. To bude pro ně hlavním úkolem.

Obyvatelstvo se má především postarat o svoje bezpečí. To bude pro ně hlavním úkolem.

.... a jak to ti chudaci, uz 8 roku zkouseni, maji udelat?


[quote="pid:57309, uid:158"]Obyvatelstvo se má především postarat o svoje bezpečí. To bude pro ně hlavním úkolem.[/quote] .... a jak to ti chudaci, uz 8 roku zkouseni, maji udelat?
Upravené 11. 2. 2022 o 19:37

.... a jak to ti chudaci, uz 8 roku zkouseni, maji udelat?


V předešlem příspěvku jsem se nezmínil, že obyvatele Donbasu pod ukrajinskou správou se ptáli, jak mohou být nápomocní při operací osvobození. A na to přišla tá pušilinová odpověď.
Oni se neptáli na to, jak je zachrání nebo jak se mají zachránit. Ptáli se na to, jak mohou být nápomocní.


[quote="pid:57344, uid:68"].... a jak to ti chudaci, uz 8 roku zkouseni, maji udelat?[/quote] V předešlem příspěvku jsem se nezmínil, že obyvatele Donbasu pod ukrajinskou správou se ptáli, jak mohou být nápomocní při operací osvobození. A na to přišla tá pušilinová odpověď. Oni se neptáli na to, jak je zachrání nebo jak se mají zachránit. Ptáli se na to, jak mohou být nápomocní.

Tiskovku jsem ještě neposlouchala, nejspíš si ji budu muset také rozdělit.
A teď, co mě napadalo, když jsem četla Taurův a Putinovcův komentář.
Těch, kdo tu od počátku podporoval banderovce, je velmi mnoho. tehdy - v tom r. 2014 - to byla celá vláda. Vzpomínám třeba na "prodejnou šlapku" Zaorálka. Vzpomínám na bezplatné léčení banderovských zabijáků - kdežto pro děti Donbasu, roztrhané granáty a bombami, neměli ani slovíčko slitování. Já se velmi stydím za kreatury, které vzešly z našeho národa. Bude trvat mnoho desetiletí, než budou jimi napáchané škody nějak námi odčiněné. Možná ani stovka let nepomůže.
Kdo to tenkrát u nás vládl? Namátkou: Sobotka, Babiš, Jourová, Jurečka, Stropnický, Bělobrádek, Herman, Dienstbier ml. Nedá se zapomenout, jak se tenkrát ke všemu dění na UA stavěli a veřejně podporovali zabijáky.
Takže není divu, že jsme na seznamu nepřátelských zemí. A to je to hrozné a šílené.


K dění připomínám, že i naše diskuse na Leva byla v té době pod útokem. Nadávali i vyhrožovali, snažili se "navést pořádek" a obviňovali nás ze lži. Když na to vzpomínám, mám dojem, že se možná už nepočítalo s tím, že u nás bude umět někdo rusky tak, aby mohl informovat o dění z té druhé stránky, bez "hlavního mediálního proudu". A taky si neskromně myslím, že se nám tenkrát podařilo nahlodat v lidech onu bezmeznou důvěru v "média". Když viděli videa, fotky... sledovali osud Berkutů i hrdinských obránců Donbasu. Možná jsem patetická, ale na tuhle hrůzu se nedá zapomenout.


K oněm zavražděným bych připomněla nejen osudy donbaských obyvatel - hlavně dětí. za všechny třeba osud Váni, který prošel u nás bez povšimnutí - zato byl tlačen osud "utopeného migrantského dítěte, vyplaveného mořem".
Připomenu i tragické smrti mnohých novinářů (z Ruska - odkud jinud, když se nikdo o válku na Donbase nezajímal). Zákeřně zastřelených. Připomenu i krutou smrt Olega Buziny, který zpočátku majdan hájil a chodil ve vyšívance, aby velice brzy pochopil, o čem to celé je. Pak už byl jen velmi smutný...ale také ostrý jak břitva v komentování událostí.


Prostě - je toho moc a moc a myslím si, že Donbas už by si konečně zasloužil klid. A Ukrajinci by měli přijít k rozumu, měli by si konečně uvědomit, kdo a co brání jejich zemi v klidném životě. Rusko to v žádném případě není.


Doplnění: konečně jsem našla, co jsem hledala. Myslím, že to přiblíží atmosféru celé té proklaté doby:
https://vk.com/video9246185_167837366


Tiskovku jsem ještě neposlouchala, nejspíš si ji budu muset také rozdělit. A teď, co mě napadalo, když jsem četla Taurův a Putinovcův komentář. Těch, kdo tu od počátku podporoval banderovce, je velmi mnoho. tehdy - v tom r. 2014 - to byla celá vláda. Vzpomínám třeba na "prodejnou šlapku" Zaorálka. Vzpomínám na bezplatné léčení banderovských zabijáků - kdežto pro děti Donbasu, roztrhané granáty a bombami, neměli ani slovíčko slitování. Já se velmi stydím za kreatury, které vzešly z našeho národa. Bude trvat mnoho desetiletí, než budou jimi napáchané škody nějak námi odčiněné. Možná ani stovka let nepomůže. Kdo to tenkrát u nás vládl? Namátkou: Sobotka, Babiš, Jourová, Jurečka, Stropnický, Bělobrádek, Herman, Dienstbier ml. Nedá se zapomenout, jak se tenkrát ke všemu dění na UA stavěli a veřejně podporovali zabijáky. Takže není divu, že jsme na seznamu nepřátelských zemí. A to je to hrozné a šílené. K dění připomínám, že i naše diskuse na Leva byla v té době pod útokem. Nadávali i vyhrožovali, snažili se "navést pořádek" a obviňovali nás ze lži. Když na to vzpomínám, mám dojem, že se možná už nepočítalo s tím, že u nás bude umět někdo rusky tak, aby mohl informovat o dění z té druhé stránky, bez "hlavního mediálního proudu". A taky si neskromně myslím, že se nám tenkrát podařilo nahlodat v lidech onu bezmeznou důvěru v "média". Když viděli videa, fotky... sledovali osud Berkutů i hrdinských obránců Donbasu. Možná jsem patetická, ale na tuhle hrůzu se nedá zapomenout. K oněm zavražděným bych připomněla nejen osudy donbaských obyvatel - hlavně dětí. za všechny třeba osud Váni, který prošel u nás bez povšimnutí - zato byl tlačen osud "utopeného migrantského dítěte, vyplaveného mořem". Připomenu i tragické smrti mnohých novinářů (z Ruska - odkud jinud, když se nikdo o válku na Donbase nezajímal). Zákeřně zastřelených. Připomenu i krutou smrt Olega Buziny, který zpočátku majdan hájil a chodil ve vyšívance, aby velice brzy pochopil, o čem to celé je. Pak už byl jen velmi smutný...ale také ostrý jak břitva v komentování událostí. Prostě - je toho moc a moc a myslím si, že Donbas už by si konečně zasloužil klid. A Ukrajinci by měli přijít k rozumu, měli by si konečně uvědomit, kdo a co brání jejich zemi v klidném životě. Rusko to v žádném případě není. Doplnění: konečně jsem našla, co jsem hledala. Myslím, že to přiblíží atmosféru celé té proklaté doby: https://vk.com/video9246185_167837366
Upravené 11. 2. 2022 o 20:44

Děkuji, Ireno. Nyní odbočím od tématu, snad mi to tu odpustí.
Píšeš, že nejen Leva informovalo. Já vím, sledovala jsem. Zvláště Outsidermedia - to bylo jedno z mých prvních alternativních médií. A tady ty a paní Zajíc, moje dobrá víla, se svým Světem ruskýma očima - odvážná paní, jedna z prvních, co se odvážila čerpat z ruských zdrojů. Pro ty, co možná nechápou slovo "odvážila":
Tenkrát byla taková doba, že uvést někde cosi z ruského zdroje se rovnalo výsměchu. Nikdo to nečetl, protože "ruská propaganda". Až takhle zblblí lidé byli. A Irena mi to určitě potvrdí. Já si toho na Zvědavci zažila dost a vydržela jsem jen díky dobrým duším, které se mě zastaly.
V té době jsem už musela notně "oprašovat" RJ, protože po těch "hladových letech" opovržení okolí jsem byla prakticky začátečník. Na Leva moc děkuji Taurovi, který uměl najít ty "ruské zdroje" a nezmanipulované, objektivní. Znal tamní prostředí a věděl. My tady - po těch letech - už ne.
Takže jsem použila tento komentář jako osobní poděkování nejen tobě, ale všem dalším odvážným, co se nebáli být průkopníky. A jsem moc ráda, že dodnes tak nějak držíme při sobě nebo aspoň o sobě víme. Díky. smile


Děkuji, Ireno. Nyní odbočím od tématu, snad mi to tu odpustí. Píšeš, že nejen Leva informovalo. Já vím, sledovala jsem. Zvláště Outsidermedia - to bylo jedno z mých prvních alternativních médií. A tady ty a paní Zajíc, moje dobrá víla, se svým Světem ruskýma očima - odvážná paní, jedna z prvních, co se odvážila čerpat z ruských zdrojů. Pro ty, co možná nechápou slovo "odvážila": Tenkrát byla taková doba, že uvést někde cosi z ruského zdroje se rovnalo výsměchu. Nikdo to nečetl, protože "ruská propaganda". Až takhle zblblí lidé byli. A Irena mi to určitě potvrdí. Já si toho na Zvědavci zažila dost a vydržela jsem jen díky dobrým duším, které se mě zastaly. V té době jsem už musela notně "oprašovat" RJ, protože po těch "hladových letech" opovržení okolí jsem byla prakticky začátečník. Na Leva moc děkuji Taurovi, který uměl najít ty "ruské zdroje" a nezmanipulované, objektivní. Znal tamní prostředí a věděl. My tady - po těch letech - už ne. Takže jsem použila tento komentář jako osobní poděkování nejen tobě, ale všem dalším odvážným, co se nebáli být průkopníky. A jsem moc ráda, že dodnes tak nějak držíme při sobě nebo aspoň o sobě víme. Díky. :)
1.27k
9
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept