Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 2

obrázok/maľba sa ukáže v plnej kráse

Přijde mi to, že "zloděj volá chyťte zloděje !".


[quote="pid:58524, uid:617"]obrázok/maľba sa ukáže v plnej kráse[/quote] Přijde mi to, že "zloděj volá chyťte zloděje !".

Británie je už zoufalá


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Boris-Johnson-ma-strach-Putin-pry-chysta-nejvetsi-evropskou-valku-od-roku-1945-693433


"Podle britského premiéra informace zpravodajských služeb naznačují, že Rusko má v úmyslu zahájit invazi, která obklíčí ukrajinské hlavní město Kyjev „Lidé musí pochopit, jakou cenu v podobě lidských životů by to mohlo mít,“ řekl Johnson v rozhovoru se Sophií Raworthovou z BBC."


A konečně řekl, čeho se tak bojí


...."dodal Johnson s tím, že nemůžeme v Evropě připustit novou Jaltu, která v únoru 1945 předurčila poválečný vývoj v Evropě."


Británie je už zoufalá https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Boris-Johnson-ma-strach-Putin-pry-chysta-nejvetsi-evropskou-valku-od-roku-1945-693433 "Podle britského premiéra informace zpravodajských služeb naznačují, že Rusko má v úmyslu zahájit invazi, která obklíčí ukrajinské hlavní město Kyjev „Lidé musí pochopit, jakou cenu v podobě lidských životů by to mohlo mít,“ řekl Johnson v rozhovoru se Sophií Raworthovou z BBC." A konečně řekl, čeho se tak bojí ...."dodal Johnson s tím, že **nemůžeme v Evropě připustit novou Jaltu**, která v únoru 1945 předurčila poválečný vývoj v Evropě."

...."dodal Johnson s tím, že nemůžeme v Evropě připustit novou Jaltu, která v únoru 1945 předurčila poválečný vývoj v Evropě.
Hlavně když ta nová Jalta bude tentokrát bez nich.


[quote="pid:58584, uid:372"]...."dodal Johnson s tím, že nemůžeme v Evropě připustit novou Jaltu, která v únoru 1945 předurčila poválečný vývoj v Evropě.[/quote]Hlavně když ta nová Jalta bude tentokrát bez nich.

Podle Panarina v noci při pokusu o vniknutí diverzantů na území DNR, byl zabit instruktor VB.
https://www.youtube.com/watch?v=XfJS_2_9Rsc&ab_channel=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%98%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD


Podle Panarina v noci při pokusu o vniknutí diverzantů na území DNR, byl zabit instruktor VB. https://www.youtube.com/watch?v=XfJS_2_9Rsc&ab_channel=%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BE%D1%80%D0%98%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%8C%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD

Zřejmě se máme na co "těšit"....


Christian Lindner: K přerušení dodávek plynu z Ruska nedošlo ani v době studené války, nyní to může být jinak
https://oenergetice.cz/plyn/christian-lindner-k-preruseni-dodavek-plynu-ruska-nedoslo-dobe-studene-valky-nyni-muze-byt-jinak


**Zřejmě se máme na co "těšit"....** Christian Lindner: K přerušení dodávek plynu z Ruska nedošlo ani v době studené války, nyní to může být jinak https://oenergetice.cz/plyn/christian-lindner-k-preruseni-dodavek-plynu-ruska-nedoslo-dobe-studene-valky-nyni-muze-byt-jinak
Upravené 21. 2. 2022 o 20:08

přerušení dodávek plynu z Ruska
Jediný kto potrebuje odstrihnúť EU od Ruského plynu je USA. Veď Biden sám povedal, že v prípade "ruskej invázie" vypnú Nord Stream. Ked sa opýtali, že ako to urobia, len sa pousmial a povedal: "Uvidíte..."


[quote="pid:58620, uid:270"]přerušení dodávek plynu z Ruska[/quote]Jediný kto potrebuje odstrihnúť EU od Ruského plynu je USA. Veď Biden sám povedal, že v prípade "ruskej invázie" vypnú Nord Stream. Ked sa opýtali, že ako to urobia, len sa pousmial a povedal: "Uvidíte..."

Macron a Putin dohodli summit.


Ministři zahraničí obou zemí se za tímto účelem sejdou v nadcházejících dnech a budou pracovat na možném summitu na nejvyšší úrovni s Ruskem, Ukrajinou a spojenci s cílem vytvořit nový bezpečnostní řád v Evropě, uvedl Elysejský palác.


https://www.reuters.com/world/europe/macron-putin-agree-take-action-preserve-peace-elysee-2022-02-20/


Macron a Putin dohodli summit. Ministři zahraničí obou zemí se za tímto účelem sejdou v nadcházejících dnech a budou pracovat na možném summitu na nejvyšší úrovni s Ruskem, Ukrajinou a spojenci s cílem vytvořit nový bezpečnostní řád v Evropě, uvedl Elysejský palác. https://www.reuters.com/world/europe/macron-putin-agree-take-action-preserve-peace-elysee-2022-02-20/

možném summitu na nejvyšší úrovni s Ruskem, Ukrajinou a spojenci


Podivná to informace agentury Reuters. Uvedený summit by nebyl v souladu s návrhy Ruska z 17.12.2021 na zajištění jeho bezpečnosti. Nemluvě o tom, že s Ukrajinou nemá Rusko de facto o čem hovořit...


Rusko nic takového nepotvrzuje, zůstává na svých neměnných pozicích, pouze sděluje, že si zítra ruský a francouzský ministři zahraničí zavolají.
https://tass.ru/politika/13774977
https://tass.ru/politika/13775417


[quote="pid:58629, uid:307"]možném summitu na nejvyšší úrovni s Ruskem, Ukrajinou a spojenci[/quote] Podivná to informace agentury Reuters. Uvedený summit by nebyl v souladu s návrhy Ruska z 17.12.2021 na zajištění jeho bezpečnosti. Nemluvě o tom, že s Ukrajinou nemá Rusko de facto o čem hovořit... Rusko nic takového nepotvrzuje, zůstává na svých neměnných pozicích, pouze sděluje, že si zítra ruský a francouzský ministři zahraničí zavolají. https://tass.ru/politika/13774977 https://tass.ru/politika/13775417
Upravené 20. 2. 2022 o 16:48

návrhy Ruska z 17.11.2021


nebylo to 17.12.2021?


[quote="pid:58630, uid:270"]návrhy Ruska z 17.11.2021[/quote] nebylo to 17.12.2021?

nebylo to 17.12.2021?


Bylo. Děkuji...


[quote="pid:58632, uid:307"]nebylo to 17.12.2021?[/quote] Bylo. Děkuji...

Putin a Macron organizují setkání kontaktní skupiny na Donbasu
Ruský prezident Vladimir Putin a jeho francouzský protějšek Emmanuel Macron se dohodli, že v příštích několika hodinách uspořádají setkání kontaktní skupiny, která bude pracovat na příměří v Donbasu. Informuje o tom agentura Reuters .


Kontaktní skupina bude muset vypracovat seznam podmínek nezbytných k deeskalaci situace na kontaktní lince. Odpovídající rozhodnutí padlo během telefonických rozhovorů mezi vůdci obou zemí, které proběhly 20. února.


Prezidenti se také shodli na zvýšení intenzity kontaktů mezi ministerstvy zahraničí obou zemí. V příštích dnech se francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian sejde se svým ruským protějškem Sergejem Lavrovem .


Elysejský palác poznamenal, že vynaloží veškeré možné úsilí k vyřešení současné krize v hlavním proudu diplomacie. V Paříži se také uskuteční několik konzultací o situaci na Ukrajině.


Prezidenti Ruska a Francie měli telefonický rozhovor, který trval téměř dvě hodiny. Ruský vůdce během rozhovoru vyjádřil znepokojení nad eskalací na Donbasu a řekl, že za to mohou činy ukrajinských bezpečnostních sil. Podle Putina dodávky zbraní, které na Ukrajinu provádějí země NATO , tlačí Kyjev k agresi.
https://lenta.ru/news/2022/02/20/putinimakron/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Putin a Macron organizují setkání kontaktní skupiny na Donbasu** Ruský prezident Vladimir Putin a jeho francouzský protějšek Emmanuel Macron se dohodli, že v příštích několika hodinách uspořádají setkání kontaktní skupiny, která bude pracovat na příměří v Donbasu. Informuje o tom agentura Reuters . Kontaktní skupina bude muset vypracovat seznam podmínek nezbytných k deeskalaci situace na kontaktní lince. Odpovídající rozhodnutí padlo během telefonických rozhovorů mezi vůdci obou zemí, které proběhly 20. února. Prezidenti se také shodli na zvýšení intenzity kontaktů mezi ministerstvy zahraničí obou zemí. V příštích dnech se francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian sejde se svým ruským protějškem Sergejem Lavrovem . Elysejský palác poznamenal, že vynaloží veškeré možné úsilí k vyřešení současné krize v hlavním proudu diplomacie. V Paříži se také uskuteční několik konzultací o situaci na Ukrajině. Prezidenti Ruska a Francie měli telefonický rozhovor, který trval téměř dvě hodiny. Ruský vůdce během rozhovoru vyjádřil znepokojení nad eskalací na Donbasu a řekl, že za to mohou činy ukrajinských bezpečnostních sil. Podle Putina dodávky zbraní, které na Ukrajinu provádějí země NATO , tlačí Kyjev k agresi. https://lenta.ru/news/2022/02/20/putinimakron/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Ruský prezident Vladimir Putin a jeho francouzský protějšek Emmanuel Macron se dohodli, že v příštích několika hodinách uspořádají setkání kontaktní skupiny, která bude pracovat na příměří v Donbasu.


Takže něco dohodnou, Kyjev to poruší, ale už to půjde za ním.


Mimochodem, on to asi ani neporuší Kyjev, ale jednotky, které nemá pod kontrolou. Tzn. Brity, Poláky, ISILovce, Azov nebo Pravý sektor. Nikoli ukrajinskou armádu, ale tyto jednotky bude nutno začistit.


[quote="pid:58636, uid:158"]Ruský prezident Vladimir Putin a jeho francouzský protějšek Emmanuel Macron se dohodli, že v příštích několika hodinách uspořádají setkání kontaktní skupiny, která bude pracovat na příměří v Donbasu.[/quote] Takže něco dohodnou, Kyjev to poruší, ale už to půjde za ním. Mimochodem, on to asi ani neporuší Kyjev, ale jednotky, které nemá pod kontrolou. Tzn. Brity, Poláky, ISILovce, Azov nebo Pravý sektor. Nikoli ukrajinskou armádu, ale tyto jednotky bude nutno začistit.

Christian Lindner: K přerušení dodávek plynu z Ruska nedošlo ani v době studené války, nyní to může být jinak

Zase průhledná a účelová propaganda . Nebyla to RF, kdo záměrně nenakoupil v Evropě plyn a nechal poloprázdné zásobníky plynu . Toto je původní plán , záměrně vytvořený nedostatek hodit na Putina , jenže lež kulhá na oba pařáty a lidem je to zřejmé , což je pro jelity smrtící smyčka v plánování .


[quote="pid:58620, uid:270"]Christian Lindner: K přerušení dodávek plynu z Ruska nedošlo ani v době studené války, nyní to může být jinak[/quote] Zase průhledná a účelová propaganda . Nebyla to RF, kdo záměrně nenakoupil v Evropě plyn a nechal poloprázdné zásobníky plynu . Toto je původní plán , záměrně vytvořený nedostatek hodit na Putina , jenže lež kulhá na oba pařáty a lidem je to zřejmé , což je pro jelity smrtící smyčka v plánování .

ase průhledná a účelová propaganda .



"Německo se obává, že by Rusko mohlo v případě války s Ukrajinou reagovat na západní sankce přerušením dodávek plynu.
To by mohlo ochromit největší evropskou ekonomiku, uvedl německý ministr financí pro Financial Times."


Ten článek je o něčem jiném... A zřejmě by se nejednalo ze strany Ruska jen o přerušení dodávek plynu, ale i ropy, uhlí, obilí, různých surovin apod.


[quote="pid:58648, uid:185"]ase průhledná a účelová propaganda .[/quote] ** "Německo se obává, že by Rusko mohlo v případě války s Ukrajinou reagovat na západní sankce přerušením dodávek plynu.** To by mohlo ochromit největší evropskou ekonomiku, uvedl německý ministr financí pro Financial Times." Ten článek je o něčem jiném... A zřejmě by se nejednalo ze strany Ruska jen o přerušení dodávek plynu, ale i ropy, uhlí, obilí, různých surovin apod.

Americké ministerstvo zahraničia varuje pred hrozbou teroristických útokov v Rusku.

Veľvyslanectvo USA v Rusku vydalo varovanie pred hrozbou teroristických činov v Rusku vrátane Moskvy a Petrohradu. Odvolávajú sa na niektoré nemenované vyjadrenia niektorých mediálnych zdrojov. Útoky sa podľa amerického veľvyslanectva môžu odohrať na železničných staniciach, staniciach metra, nákupných centrách a iných miestach hromadného preťaženia civilistov.


Ruské ministerstvo zahraničných vecí má dôvodný záujem o to, či americké ministerstvo zahraničia postúpilo tieto informácie o hrozbe teroristických útokov ruským orgánom činným v trestnom konaní.


**Americké ministerstvo zahraničia varuje pred hrozbou teroristických útokov v Rusku. ** Veľvyslanectvo USA v Rusku vydalo varovanie pred hrozbou teroristických činov v Rusku vrátane Moskvy a Petrohradu. Odvolávajú sa na niektoré nemenované vyjadrenia niektorých mediálnych zdrojov. Útoky sa podľa amerického veľvyslanectva môžu odohrať na železničných staniciach, staniciach metra, nákupných centrách a iných miestach hromadného preťaženia civilistov. Ruské ministerstvo zahraničných vecí má dôvodný záujem o to, či americké ministerstvo zahraničia postúpilo tieto informácie o hrozbe teroristických útokov ruským orgánom činným v trestnom konaní.

merické ministerstvo zahraničia varuje pred hrozbou teroristických útokov v Rusku.


Zdroj ? Děkuji.


[quote="pid:58668, uid:804"]merické ministerstvo zahraničia varuje pred hrozbou teroristických útokov v Rusku.[/quote] Zdroj ? Děkuji.

Americké ministerstvo zahraničia varuje pred hrozbou teroristických útokov v Rusku.


Jako mafie. Když nezaplatíte, tak vás postihne nehoda. Takhle otevřeně vyhrožovat, to je už zoufalství a snad nezůstane bez patřičné odezvy.


je to i na mainstreamu:


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/podle-americkeho-velvyslanectvi-v-rusku-hrozi-teroristicke-utoky-40387743


"Americké velvyslanectví v Moskvě v neděli vyzvalo americké občany, aby si připravili evakuační plán opuštění Ruska. Podle úřadu hrozí teroristické útoky v Moskvě, v Petrohradě a u hranice s Ukrajinou."


"Existují hrozby útoků na obchodní centra, železnici a stanice metra a na další veřejné prostory ve velkých obydlených místech v Moskvě i v Petrohradě a také u ruské hranice s Ukrajinou, kde panuje vysoké napětí,” stojí v oznámení velvyslanectví."


[quote="pid:58668, uid:804"]Americké ministerstvo zahraničia varuje pred hrozbou teroristických útokov v Rusku.[/quote] Jako mafie. Když nezaplatíte, tak vás postihne nehoda. Takhle otevřeně vyhrožovat, to je už zoufalství a snad nezůstane bez patřičné odezvy. je to i na mainstreamu: https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/podle-americkeho-velvyslanectvi-v-rusku-hrozi-teroristicke-utoky-40387743 "Americké velvyslanectví v Moskvě v neděli vyzvalo americké občany, aby si připravili evakuační plán opuštění Ruska. Podle úřadu hrozí teroristické útoky v Moskvě, v Petrohradě a u hranice s Ukrajinou." "Existují hrozby útoků na obchodní centra, železnici a stanice metra a na další veřejné prostory ve velkých obydlených místech v Moskvě i v Petrohradě a také u ruské hranice s Ukrajinou, kde panuje vysoké napětí,” stojí v oznámení velvyslanectví."

Jako mafie. Když nezaplatíte, tak vás postihne nehoda. Takhle otevřeně vyhrožovat, to je už zoufalství a snad nezůstane bez patřičné odezvy.
Pamatujete si, když jsem před dvěma týdny zde na fóru psal, že Rusko bude mít v rámci Ruska velké problémy, obrovské problémy.Mnozí se mi smáli a mysleli si, že píšu nesmysly. Měl jsem informace o možných teoretických akcích, které jsou již připraveny a je třeba je realizovat pouze s pomocí mnoha cizích zpravodajských služeb, a to se stane v nejbližších dnech.


[quote="pid:58672, uid:372"]Jako mafie. Když nezaplatíte, tak vás postihne nehoda. Takhle otevřeně vyhrožovat, to je už zoufalství a snad nezůstane bez patřičné odezvy.[/quote]Pamatujete si, když jsem před dvěma týdny zde na fóru psal, že Rusko bude mít v rámci Ruska velké problémy, obrovské problémy.Mnozí se mi smáli a mysleli si, že píšu nesmysly. Měl jsem informace o možných teoretických akcích, které jsou již připraveny a je třeba je realizovat pouze s pomocí mnoha cizích zpravodajských služeb, a to se stane v nejbližších dnech.

Měl jsem informace o možných teoretických akcích, které jsou již připraveny a je třeba je realizovat pouze s pomocí mnoha cizích zpravodajských služeb, a to se stane v nejbližších dnech.

Ale ne všechny zpravodajské služby jsou pohádkáři a věstiči z křišťálové koule. Ty ruské určitě ne, takže myslím, že není důvod k panice.


[quote="pid:58675, uid:747"]Měl jsem informace o možných teoretických akcích, které jsou již připraveny a je třeba je realizovat pouze s pomocí mnoha cizích zpravodajských služeb, a to se stane v nejbližších dnech.[/quote] Ale ne všechny zpravodajské služby jsou pohádkáři a věstiči z křišťálové koule. Ty ruské určitě ne, takže myslím, že není důvod k panice.

Ale ne všechny zpravodajské služby jsou pohádkáři a věstiči z křišťálové koule. Ty ruské určitě ne, takže myslím, že není důvod k panice.
Uvidíte v příštích dnech, co se bude dít, všechno je to politická hra a zpravodajské služby, aby různými akcemi odvedly pozornost od skutečného a jde o dohodu mezi Amerikou a Ruskem v Ženevě. Obě strany lžou, manipulují s informacemi a nejde nijak prozradit, na čem se doopravdy dohodly.O tom, na čem se dohodly, jsem již psal, nemám smysl vše psát znovu.


[quote="pid:58677, uid:826"]Ale ne všechny zpravodajské služby jsou pohádkáři a věstiči z křišťálové koule. Ty ruské určitě ne, takže myslím, že není důvod k panice.[/quote]Uvidíte v příštích dnech, co se bude dít, všechno je to politická hra a zpravodajské služby, aby různými akcemi odvedly pozornost od skutečného a jde o dohodu mezi Amerikou a Ruskem v Ženevě. Obě strany lžou, manipulují s informacemi a nejde nijak prozradit, na čem se doopravdy dohodly.O tom, na čem se dohodly, jsem již psal, nemám smysl vše psát znovu.

To bude asi tahle, ne?
Zelenskij si veľmi dobre uvedomuje, že prípadná vojna bude mať pre Ukrajinu devastačný následok. Vie aj o tom, že USA a Západ ho zradili. On totiž pre krajinu nepotrebuje zbrane, ale mierové východisko. Uvedomuje si, že USA Ukrajinu do vojny tlačia za každú cenu. Vie aj o tom, že myšlienky na vstup do NATO sa môže vzdať. Ako plynie čas, už samotní predstavitelia vlády a parlamentu Ukrajiny pomaly, ale isto opúšťajú myšlienku na vstup do NATO. Vie aj o tom, že Doneck a Luhansk sa môže pripojiť k Rusku na základe referenda podobne ako Krym.


V prípade návštevy Zelenského u Putina sú možné nasledovné východiská z krízy. Ukrajina obnoví svoju neutralitu. Už viacerí ukrajinskí poslanci sa zaoberajú myšlienkou obnovenia neutrality, čo je dobrý znak. Na základe toho získa od Ruska pomoc na obnovu krajiny a vzájomné záruky spísané v mierovej dohode medzi Ukrajinou a Ruskom. Doneck a Luhansk môžu získať status autonómie. Putin takto ponúkne Zelenskému čestné východisko z krízy, bez toho, aby bol vnímaný ako ten, čo na šachovnici konfliktu prehral. Ono platí totiž jedna múdra veta: „Každá vojna je dopredu prehraná, bez ohľadu na to, kto ju vyhral.“!!!
Obidve krajiny si tak vzájomne výhodne usporiadajú svoje vzťahy. Čierny Peter a obrovská medzinárodná hanba zostane USA a zločineckej organizácii NATO…
Dôležitá poznámka na záver: Zelenskij situáciu na Ukrajine konzultoval aj s Izraelom. Izrael odporučil Zelenskému, rokovať s Putinom a dohodnúť mier. Zelenskij je totiž žid a aj na Ukrajine je významná židovská diaspóra ohrozená vojenským konfliktom…A pro neutrální Ukrajinu rozhodují Židé v Rusku a na Ukrajině, nikoli Putin.Putin a Zelinski jsou jen loutky a o tom rozhodují hlavní hráči mezi Židy.


[quote="pid:58683, uid:826"]To bude asi tahle, ne?[/quote]Zelenskij si veľmi dobre uvedomuje, že prípadná vojna bude mať pre Ukrajinu devastačný následok. Vie aj o tom, že USA a Západ ho zradili. On totiž pre krajinu nepotrebuje zbrane, ale mierové východisko. Uvedomuje si, že USA Ukrajinu do vojny tlačia za každú cenu. Vie aj o tom, že myšlienky na vstup do NATO sa môže vzdať. Ako plynie čas, už samotní predstavitelia vlády a parlamentu Ukrajiny pomaly, ale isto opúšťajú myšlienku na vstup do NATO. Vie aj o tom, že Doneck a Luhansk sa môže pripojiť k Rusku na základe referenda podobne ako Krym. V prípade návštevy Zelenského u Putina sú možné nasledovné východiská z krízy. Ukrajina obnoví svoju neutralitu. Už viacerí ukrajinskí poslanci sa zaoberajú myšlienkou obnovenia neutrality, čo je dobrý znak. Na základe toho získa od Ruska pomoc na obnovu krajiny a vzájomné záruky spísané v mierovej dohode medzi Ukrajinou a Ruskom. Doneck a Luhansk môžu získať status autonómie. Putin takto ponúkne Zelenskému čestné východisko z krízy, bez toho, aby bol vnímaný ako ten, čo na šachovnici konfliktu prehral. Ono platí totiž jedna múdra veta: „Každá vojna je dopredu prehraná, bez ohľadu na to, kto ju vyhral.“!!! Obidve krajiny si tak vzájomne výhodne usporiadajú svoje vzťahy. Čierny Peter a obrovská medzinárodná hanba zostane USA a zločineckej organizácii NATO… Dôležitá poznámka na záver: Zelenskij situáciu na Ukrajine konzultoval aj s Izraelom. Izrael odporučil Zelenskému, rokovať s Putinom a dohodnúť mier. Zelenskij je totiž žid a aj na Ukrajine je významná židovská diaspóra ohrozená vojenským konfliktom…A pro neutrální Ukrajinu rozhodují Židé v Rusku a na Ukrajině, nikoli Putin.Putin a Zelinski jsou jen loutky a o tom rozhodují hlavní hráči mezi Židy.

To bude asi tahle, ne?

Měl jsem informace


Beru zpět, bude to asi jinak:
https://nezavislamedia.cz/vojna-na-ukrajine-moze-byt-zazehnana-rokovanim-putina-so-zelenskymak-zelenskeho-usa-nezlikviduje/


To dávalo tak nezvykle velkej smysl, až to bylo podezřelý.


[quote="pid:58683, uid:826"]To bude asi tahle, ne?[/quote] [quote="pid:58675, uid:747"]Měl jsem informace[/quote] Beru zpět, bude to asi jinak: https://nezavislamedia.cz/vojna-na-ukrajine-moze-byt-zazehnana-rokovanim-putina-so-zelenskymak-zelenskeho-usa-nezlikviduje/ To dávalo tak nezvykle velkej smysl, až to bylo podezřelý.

To dávalo tak nezvykle velkej smysl, až to bylo podezřelý.


Co, opět opisuje? Plagiátor jeden! smile


Proto jeho příspěvky si navzájem odporují. Jednou opíše tam, podruhé jinde. A vše svede na tajné. Už jsem si říkal, jestli mu nenašeptává Koudelka. smile


[quote="pid:58686, uid:826"]To dávalo tak nezvykle velkej smysl, až to bylo podezřelý.[/quote] Co, opět opisuje? Plagiátor jeden! :D Proto jeho příspěvky si navzájem odporují. Jednou opíše tam, podruhé jinde. A vše svede na tajné. Už jsem si říkal, jestli mu nenašeptává Koudelka. :)

jestli mu nenašeptává Koudelka.

Nebo Andor Šándor.
Ale ty jeho klasický bláboly je asi opravdu vlastní tvorba. Takový slátaniny jinde snad nalézt nelze.


[quote="pid:58690, uid:158"]jestli mu nenašeptává Koudelka.[/quote] Nebo Andor Šándor. Ale ty jeho klasický bláboly je asi opravdu vlastní tvorba. Takový slátaniny jinde snad nalézt nelze.
Upravené 21. 2. 2022 o 00:52

„O bezpečnostných otázkach v Európe“: Putin a Biden prijali Macronov návrh usporiadať summit


Vladimir Putin a Joe Biden prijali návrh Emmanuela Macrona usporiadať rusko-americký summit o bezpečnosti a strategickej stabilite v Európe. Podľa tlačovej služby Elyzejského paláca program kontaktu medzi lídrami oboch krajín pripravia Sergej Lavrov a Anthony Blinken počas stretnutia naplánovaného na 24. februára.


https://russian.rt.com/ussr/article/965376-donbass-ukraina-obostrenie-konflikt-rossiya


**„O bezpečnostných otázkach v Európe“: Putin a Biden prijali Macronov návrh usporiadať summit** Vladimir Putin a Joe Biden prijali návrh Emmanuela Macrona usporiadať rusko-americký summit o bezpečnosti a strategickej stabilite v Európe. Podľa tlačovej služby Elyzejského paláca program kontaktu medzi lídrami oboch krajín pripravia Sergej Lavrov a Anthony Blinken počas stretnutia naplánovaného na 24. februára. https://russian.rt.com/ussr/article/965376-donbass-ukraina-obostrenie-konflikt-rossiya

"Americké velvyslanectví v Moskvě v neděli vyzvalo americké občany, aby si připravili evakuační plán opuštění Ruska. Podle úřadu hrozí teroristické útoky v Moskvě, v Petrohradě a u hranice s Ukrajinou."


sťahujú si svojich psov preč... to je celé, je to dobrá správa smile


[quote="pid:58672, uid:372"]"Americké velvyslanectví v Moskvě v neděli vyzvalo americké občany, aby si připravili evakuační plán opuštění Ruska. Podle úřadu hrozí teroristické útoky v Moskvě, v Petrohradě a u hranice s Ukrajinou."[/quote] sťahujú si svojich psov preč... to je celé, je to dobrá správa :)

„O bezpečnostných otázkach v Európe“: Putin a Biden prijali Macronov návrh usporiadať summit
Je to hra Ameriky a Ruska s pomocí idiotů GP, jak skrýt všechny problémy, které vznikly během projektu Covid 19. Nyní byla vynalezena nová rétorika, lži, podvody, aby bylo možné pobavit naivní a hloupé lidi. Ne jako Rusko, jako mnoho zemí světa, EU začala se stejným systémem projektu Covid. Všechno je to stejná banda, která lže lidem a jejich osobní, politické zájmy platí chudí. Stále můžete na fóru zpívat své písně, ale nakonec vám dojde, že to byla jedna velká vzájemná dohoda a mnozí z vás pochopí, že jste byli naivní a hloupí. Nečekejte nějaký nový ruský svět, ve kterém mnozí z vás žijí a věříte, příliš žijete v pohádkách, které jsou nedosažitelné.


[quote="pid:58693, uid:12"]„O bezpečnostných otázkach v Európe“: Putin a Biden prijali Macronov návrh usporiadať summit[/quote]Je to hra Ameriky a Ruska s pomocí idiotů GP, jak skrýt všechny problémy, které vznikly během projektu Covid 19. Nyní byla vynalezena nová rétorika, lži, podvody, aby bylo možné pobavit naivní a hloupé lidi. Ne jako Rusko, jako mnoho zemí světa, EU začala se stejným systémem projektu Covid. Všechno je to stejná banda, která lže lidem a jejich osobní, politické zájmy platí chudí. Stále můžete na fóru zpívat své písně, ale nakonec vám dojde, že to byla jedna velká vzájemná dohoda a mnozí z vás pochopí, že jste byli naivní a hloupí. Nečekejte nějaký nový ruský svět, ve kterém mnozí z vás žijí a věříte, příliš žijete v pohádkách, které jsou nedosažitelné.

Nečekejte nějaký nový ruský svět, ve kterém mnozí z vás žijí a věříte, příliš žijete v pohádkách, které jsou nedosažitelné.

My už jsme se dávno dočkali. Takový bájný pohádkový svět, jaký nám tu předkládáte, nikdo jiný nemůže nabídnout.


[quote="pid:58699, uid:747"]Nečekejte nějaký nový ruský svět, ve kterém mnozí z vás žijí a věříte, příliš žijete v pohádkách, které jsou nedosažitelné.[/quote] My už jsme se dávno dočkali. Takový bájný pohádkový svět, jaký nám tu předkládáte, nikdo jiný nemůže nabídnout.

Telefonický rozhovor s prezidentem Francie Emmanuelem Macronem
Vladimir Putin měl z iniciativy francouzské strany telefonický rozhovor s prezidentem Francouzské republiky Emmanuelem Macronem.

20.února 202217:15
V návaznosti na rozhovory během nedávné návštěvy prezidenta Macrona v Moskvě a pravidelných telefonických rozhovorů oba lídři podrobně diskutovali o vývoji kolem Ukrajiny a také o vývoji ohledně dlouhodobých záruk právní bezpečnosti pro Ruskou federaci.


Vzhledem k rychle se zhoršující situaci podél kontaktní linie v Donbasu byly vyjádřeny vážné obavy. Prezident Ruska poznamenal, že důvodem eskalace byly provokace ukrajinských ozbrojenců. Pozornost byla věnována moderním zbraním a střelivu, které na Ukrajinu zasílají členské země NATO, což povzbuzuje Kyjev k vojenskému řešení problému Donbasu. V důsledku toho civilisté v Doněcké a Luganské lidové republice trpí a jsou nuceni odejít do Ruska, aby se zachránili před sílícími útoky.


Znovu bylo zdůrazněno, že Kyjev pouze napodobuje proces vyjednávání a neustále odmítá implementovat minské dohody i dohody dosažené v rámci normandského formátu. Vzhledem k současné situaci považovali oba prezidenti za účelné zintenzivnit hledání diplomatického řešení mezi ministry zahraničí a politickými poradci lídrů zemí normandského formátu. Tato setkání mají pomoci obnovit příměří a zajistit pokrok v urovnání konfliktu kolem Donbasu.


S ohledem na výše uvedené faktory Vladimir Putin znovu zdůraznil, že je třeba, aby USA a NATO braly požadavky Ruska na zajištění svých bezpečnostních záruk co nejvážněji a reagovaly konkrétně a k věci.


Oba vůdci se dohodli na udržování kontaktu na různých úrovních.
http://en.kremlin.ru/events/president/news/67818


O přípravě a svolání nějakého summitu ani zmínky, spíše o trvání na bezpečnostních zárukách Ruska, předaných USA a NATO 17.12.2021 a na Minských dohodách.
Summit, to je jen zbožné přání těch, kteří neplní, k čemu se v minulosti zavázali.


**Telefonický rozhovor s prezidentem Francie Emmanuelem Macronem Vladimir Putin měl z iniciativy francouzské strany telefonický rozhovor s prezidentem Francouzské republiky Emmanuelem Macronem. ** 20.února 202217:15 V návaznosti na rozhovory během nedávné návštěvy prezidenta Macrona v Moskvě a pravidelných telefonických rozhovorů oba lídři podrobně diskutovali o vývoji kolem Ukrajiny a také o vývoji ohledně dlouhodobých záruk právní bezpečnosti pro Ruskou federaci. Vzhledem k rychle se zhoršující situaci podél kontaktní linie v Donbasu byly vyjádřeny vážné obavy. Prezident Ruska poznamenal, že důvodem eskalace byly provokace ukrajinských ozbrojenců. Pozornost byla věnována moderním zbraním a střelivu, které na Ukrajinu zasílají členské země NATO, což povzbuzuje Kyjev k vojenskému řešení problému Donbasu. V důsledku toho civilisté v Doněcké a Luganské lidové republice trpí a jsou nuceni odejít do Ruska, aby se zachránili před sílícími útoky. Znovu bylo zdůrazněno, že Kyjev pouze napodobuje proces vyjednávání a neustále odmítá implementovat minské dohody i dohody dosažené v rámci normandského formátu. Vzhledem k současné situaci považovali oba prezidenti za účelné zintenzivnit hledání diplomatického řešení mezi ministry zahraničí a politickými poradci lídrů zemí normandského formátu. Tato setkání mají pomoci obnovit příměří a zajistit pokrok v urovnání konfliktu kolem Donbasu. S ohledem na výše uvedené faktory Vladimir Putin znovu zdůraznil, že je třeba, aby USA a NATO braly požadavky Ruska na zajištění svých bezpečnostních záruk co nejvážněji a reagovaly konkrétně a k věci. Oba vůdci se dohodli na udržování kontaktu na různých úrovních. http://en.kremlin.ru/events/president/news/67818 **O přípravě a svolání nějakého summitu ani zmínky, spíše o trvání na bezpečnostních zárukách Ruska, předaných USA a NATO 17.12.2021 a na Minských dohodách. Summit, to je jen zbožné přání těch, kteří neplní, k čemu se v minulosti zavázali. **
Upravené 21. 2. 2022 o 10:26

Putin zvolá zasadnutie Ruskej bezpečnostnej rady

Kremeľ uviedol, že išlo o „nie pravidelné“ zasadnutie Bezpečnostnej rady


Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok zíde na zasadnutí Bezpečnostnej rady krajiny, povedal novinárom tlačový tajomník hlavy štátu Dmitrij Peskov.


"Veľmi skoro, doslova o 10-15 minút, prezident Putin zvolá zasadnutie Ruskej bezpečnostnej rady," uviedol hovorca Kremľa. Spresnil, že ide o „veľké“ stretnutie, a nie pravidelnejšie stretnutia prezidenta so stálymi členmi Bezpečnostnej rady Ruskej federácie. Na podujatí sa podľa neho očakáva vystúpenie samotnej hlavy štátu, možné sú aj hlásenia ďalších účastníkov.


V odpovedi na objasňujúcu otázku Peskov povedal, že toto „nie je bežné“ zasadnutie Bezpečnostnej rady. Hovorca Kremľa zároveň neodpovedal na otázku k téme podujatia.


V pondelok má Putin navyše na programe stretnutie s členmi ruského paralympijského tímu. Uskutoční sa prostredníctvom videohovoru. "Ďalej sa prezident v pokračovaní príprav na príhovor [do Federálneho zhromaždenia] stretne o plnení pokynov, ktoré boli dané v rámci posolstiev rokov 2020 a 2021," povedal tlačový tajomník prednostu pridaný štát.


Spresnil, že na podujatí plánujú vystúpiť podpredsedovia vlády Tatyana Goliková o opatreniach na podporu rodín s deťmi, Marat Khusnullin o rozvoji regionálnej infraštruktúry, Alexander Novák o plynofikácii regiónov, ako aj prednosta ministerstva Vzdelávanie Sergey Kravtsov o rozvoji školského vzdelávania, ministerka kultúry Olga Lyubimova - o rozvoji infraštruktúry kultúrnych organizácií.


Michail Kuznecov, šéf výkonného výboru ONF, bude hovoriť o výsledkoch monitorovania plnenia predchádzajúcich pokynov. Stretnutie sa podľa hovorcu Kremľa uskutoční úplne v otvorenom režime.
https://tass.ru/politika/13780447


**Putin zvolá zasadnutie Ruskej bezpečnostnej rady ** Kremeľ uviedol, že išlo o „nie pravidelné“ zasadnutie Bezpečnostnej rady Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok zíde na zasadnutí Bezpečnostnej rady krajiny, povedal novinárom tlačový tajomník hlavy štátu Dmitrij Peskov. "Veľmi skoro, doslova o 10-15 minút, prezident Putin zvolá zasadnutie Ruskej bezpečnostnej rady," uviedol hovorca Kremľa. Spresnil, že ide o „veľké“ stretnutie, a nie pravidelnejšie stretnutia prezidenta so stálymi členmi Bezpečnostnej rady Ruskej federácie. Na podujatí sa podľa neho očakáva vystúpenie samotnej hlavy štátu, možné sú aj hlásenia ďalších účastníkov. V odpovedi na objasňujúcu otázku Peskov povedal, že toto „nie je bežné“ zasadnutie Bezpečnostnej rady. Hovorca Kremľa zároveň neodpovedal na otázku k téme podujatia. V pondelok má Putin navyše na programe stretnutie s členmi ruského paralympijského tímu. Uskutoční sa prostredníctvom videohovoru. "Ďalej sa prezident v pokračovaní príprav na príhovor [do Federálneho zhromaždenia] stretne o plnení pokynov, ktoré boli dané v rámci posolstiev rokov 2020 a 2021," povedal tlačový tajomník prednostu pridaný štát. Spresnil, že na podujatí plánujú vystúpiť podpredsedovia vlády Tatyana Goliková o opatreniach na podporu rodín s deťmi, Marat Khusnullin o rozvoji regionálnej infraštruktúry, Alexander Novák o plynofikácii regiónov, ako aj prednosta ministerstva Vzdelávanie Sergey Kravtsov o rozvoji školského vzdelávania, ministerka kultúry Olga Lyubimova - o rozvoji infraštruktúry kultúrnych organizácií. Michail Kuznecov, šéf výkonného výboru ONF, bude hovoriť o výsledkoch monitorovania plnenia predchádzajúcich pokynov. Stretnutie sa podľa hovorcu Kremľa uskutoční úplne v otvorenom režime. https://tass.ru/politika/13780447

@Joe JumperUp, prečo sa stále vyjadruješ, keď nemáš čo povedať? S Globalisté nemusíš súhlasiť, ani ja väčšinou nesúhlasím, ale aspoň píše k veci. Ty píšeš iba nesúvisiace reakcie na neho. Aký to má zmysel?

@Joe JumperUp, prečo sa stále vyjadruješ, keď nemáš čo povedať? S Globalisté nemusíš súhlasiť, ani ja väčšinou nesúhlasím, ale aspoň píše k veci. Ty píšeš iba nesúvisiace reakcie na neho. Aký to má zmysel?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 2. 2022 o 11:02

JumperUp, prečo sa stále vyjadruješ, keď nemáš čo povedať?

Není to otázka spíš na @Globalisté? Já se pouze snažím uvést věci na pravou míru, když cítím levárnu. To ti vadí?

[quote="pid:58720, uid:623"]JumperUp, prečo sa stále vyjadruješ, keď nemáš čo povedať?[/quote] Není to otázka spíš na @Globalisté? Já se pouze snažím uvést věci na pravou míru, když cítím levárnu. To ti vadí?

Když se dívám na to, jak Zelenský kličkuje a nedaří se mu vyvolat válku s Ruskem, začínám mít obavy o jeho život.


Když se dívám na to, jak Zelenský kličkuje a nedaří se mu vyvolat válku s Ruskem, začínám mít obavy o jeho život.

Není to otázka spíš na @Globalisté? Já se pouze snažím uvést věci na pravou míru, když cítím levárnu. To ti vadí?

Neuvádzaš veci na pravú mieru, iba bez argumentov zosmiešňuješ. Globalisté píšu čo považujú za vhodné a potrebné. Ty iba zbytočne zahlcujuceš diskusiu nepodstatným balastom. Máš čitateľov za natoľko primitívnych, že si na komentáre Globalisté, ktorí sa priznali, že patria k chorvátskym službám, nedokážu urobiť vlastný názor bez tvojho zosmiešňovania? Ja si to nemyslím.


[quote="pid:58721, uid:826"]Není to otázka spíš na @Globalisté? Já se pouze snažím uvést věci na pravou míru, když cítím levárnu. To ti vadí?[/quote] Neuvádzaš veci na pravú mieru, iba bez argumentov zosmiešňuješ. Globalisté píšu čo považujú za vhodné a potrebné. Ty iba zbytočne zahlcujuceš diskusiu nepodstatným balastom. Máš čitateľov za natoľko primitívnych, že si na komentáre Globalisté, ktorí sa priznali, že patria k chorvátskym službám, nedokážu urobiť vlastný názor bez tvojho zosmiešňovania? Ja si to nemyslím.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 2. 2022 o 11:30

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-je-o-vas-Fialo-Vedci-a-covid-Necekany-dopis-Dost-jiny-693525
Jeden nástroj odepisuje jiné nástroje . Hoši jsou nepozorní a neskáčou tak jak mají . Pohybují se v globální agendě jako slon v porcelánu . A vzhledem k tomu , že se agendy překrývají s očekáváním státních jelit USA , tak maňáskům vůbec nezávidím.
Koneckonců , už je zase potřeba ukázat loutkám dostatečně krvavý konec .


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-je-o-vas-Fialo-Vedci-a-covid-Necekany-dopis-Dost-jiny-693525 Jeden nástroj odepisuje jiné nástroje . Hoši jsou nepozorní a neskáčou tak jak mají . Pohybují se v globální agendě jako slon v porcelánu . A vzhledem k tomu , že se agendy překrývají s očekáváním státních jelit USA , tak maňáskům vůbec nezávidím. Koneckonců , už je zase potřeba ukázat loutkám dostatečně krvavý konec .

Neuvádzaš veci na pravú mieru, iba bez argumentov zosmiešňuješ. Globalisté píše čo považujú za vhodné a potrebné. Ty iba zbytočne zahlcujuceš diskusiu nepodstatným balastom. Máš čitateľov za natoľko primitívnych, že si na komentáre Globalisté, ktorí sa priznali, že patria k chorvátskym službám, nedokážu urobiť vlastný názor bez tvojho zosmiešňovania? Ja si to nemyslím.

Každý si myslíme něco. Já si myslím, že nemáš pravdu a kladu si otázku, zda tu nejsi ze stejného důvodu, jako @Globalisté?

[quote="pid:58726, uid:623"]Neuvádzaš veci na pravú mieru, iba bez argumentov zosmiešňuješ. Globalisté píše čo považujú za vhodné a potrebné. Ty iba zbytočne zahlcujuceš diskusiu nepodstatným balastom. Máš čitateľov za natoľko primitívnych, že si na komentáre Globalisté, ktorí sa priznali, že patria k chorvátskym službám, nedokážu urobiť vlastný názor bez tvojho zosmiešňovania? Ja si to nemyslím.[/quote] Každý si myslíme něco. Já si myslím, že nemáš pravdu a kladu si otázku, zda tu nejsi ze stejného důvodu, jako @Globalisté?

Každý si myslíme něco. Já si myslím, že nemáš pravdu a kladu si otázku, zda tu nejsi ze stejného důvodu, jako @Globalisté?

Pravidelne ma tu obviňujete, že som agent. Vaša vec. Nič to nemení na tom, že bez argumentov nič neuvedieš na pravú mieru. Takže láskavo prestaň so svojimi posmeškami a zbytočným zahlcovaním diskusie, ale začni argumentovať a vysvetľovať, prečo a v čom sa Globalisté mýli. Podľa mňa je očividné, že väčšinou píše hlúposti, takže načo zahlcovať diskusiu alebo strácať čas vysvetľovaním očividného? Osobne mi viac vadia tvoje posmešky ako jeho hlúposti. Končím diskusiu mimo témy (pokračovať môžeme v súkromných správach).


[quote="pid:58729, uid:826"]Každý si myslíme něco. Já si myslím, že nemáš pravdu a kladu si otázku, zda tu nejsi ze stejného důvodu, jako @Globalisté?[/quote] Pravidelne ma tu obviňujete, že som agent. Vaša vec. Nič to nemení na tom, že bez argumentov nič neuvedieš na pravú mieru. Takže láskavo prestaň so svojimi posmeškami a zbytočným zahlcovaním diskusie, ale začni argumentovať a vysvetľovať, prečo a v čom sa Globalisté mýli. Podľa mňa je očividné, že väčšinou píše hlúposti, takže načo zahlcovať diskusiu alebo strácať čas vysvetľovaním očividného? Osobne mi viac vadia tvoje posmešky ako jeho hlúposti. Končím diskusiu mimo témy (pokračovať môžeme v súkromných správach).
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 21. 2. 2022 o 11:48

Když se dívám na to, jak Zelenský kličkuje a nedaří se mu vyvolat válku s Ruskem, začínám mít obavy o jeho život.

Zlikvidovať ,,koletívneho Putina" sa im zjavne nepodarí a urobiť zo Zelenského druhého Kuciaka by mnohým hralo do karát. Predpokladám však, že táto varianta je podchytená a tajné služby majú dostatočnú ochrannú ruku nad životom Zelenského.


[quote="pid:58722, uid:312"]Když se dívám na to, jak Zelenský kličkuje a nedaří se mu vyvolat válku s Ruskem, začínám mít obavy o jeho život.[/quote] Zlikvidovať ,,koletívneho Putina" sa im zjavne nepodarí a urobiť zo Zelenského druhého Kuciaka by mnohým hralo do karát. Predpokladám však, že táto varianta je podchytená a tajné služby majú dostatočnú ochrannú ruku nad životom Zelenského.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Pravidelne ma tu obviňujete, že som agent. Vaša vec.

Nikoho z ničeho neobviňuji. Pokud má někdo v pracovní náplni tu slídit, prosím, pořád je tu šance, že pod náporem informací začne jeho osobnost směřovat k psychice Člověk. Pokud se však soustavně, cílevědomě (byť třeba "úplně blbou" stylizací) pokouší vnášet škodlivé informace, domnívám se, že je potřeba na to alespoň upozornit.
Taky bych to tímto asi uzavřel.


[quote="pid:58732, uid:623"]Pravidelne ma tu obviňujete, že som agent. Vaša vec.[/quote] Nikoho z ničeho neobviňuji. Pokud má někdo v pracovní náplni tu slídit, prosím, pořád je tu šance, že pod náporem informací začne jeho osobnost směřovat k psychice Člověk. Pokud se však soustavně, cílevědomě (byť třeba "úplně blbou" stylizací) pokouší vnášet škodlivé informace, domnívám se, že je potřeba na to alespoň upozornit. Taky bych to tímto asi uzavřel.
Upravené 21. 2. 2022 o 11:53

Kremeľ potvrdil druhý rozhovor Putina a Macrona o Ukrajine za deň


Prezidenti Ruska a Francúzska podľa tlačového tajomníka hlavy štátu Dmitrija Peskova zdôraznili potrebu pokračovať v dialógu medzi ministerstvami zahraničných vecí a politickými poradcami v „normanskom formáte“


Ruský prezident Vladimir Putin a francúzsky prezident Emmanuel Macron absolvovali v pondelok večer ďalší telefonický rozhovor o situácii na Ukrajine. Oznámil to tlačový tajomník hlavy ruského štátu Dmitrij Peskov.
"Včera, asi o 1:00, z iniciatívy prezidenta Macrona mali lídri Ruska a Francúzska druhý telefonický rozhovor toho dňa," povedal. "Prezidenti pokračovali v diskusii o situácii okolo Ukrajiny," uviedol hovorca.


"Zdôraznili potrebu pokračovať v dialógu medzi ministerstvami zahraničných vecí a politickými poradcami [vo formáte Normandie (Rusko, Nemecko, Francúzsko, Ukrajina)]," povedal Peskov. "V blízkej budúcnosti sú možné aj kontakty medzi Ruskom a Francúzskom na úrovni ministrov zahraničných vecí," dodal.


Peskov uviedol, že telefonický rozhovor medzi Putinom a Macronom sa uskutočnil z iniciatívy Paríža.


"V skutočnosti dnes, niekde okolo jednej v noci, prebehol druhý [za posledných 24 hodín] telefonický rozhovor s prezidentom Macronom. Tento telefonický rozhovor inicioval sám Macron," povedal.


Hovorca Kremľa uviedol, že napätie v situácii narastá. "Aktívne kontakty pokračujú. [Lídri] súhlasili s pokračovaním dialógu prostredníctvom ministerstiev zahraničných vecí, ako aj politických poradcov," dodal Peskov.
Nedeľné rozhovory


Kremeľská tlačová služba v nedeľu informovala o rozhovore Macrona a Putina, v ktorom ruský líder okrem iného uviedol, že za eskaláciou situácie na Donbase stoja provokácie kyjevských bezpečnostných síl. Okrem toho sa počas rozhovoru „upozornil na prebiehajúce čerpanie moderných zbraní a munície zo strany krajín NATO na Ukrajine“. Ruská strana tiež zdôraznila, že Kyjev len napodobňuje proces rokovaní, tvrdošijne odmieta implementovať minské dohody a dohody dosiahnuté v normandskom formáte.


Tlačová služba poznamenala, že vzhľadom na akútnosť súčasného stavu považujú prezidenti za vhodné zintenzívniť hľadanie riešení diplomatickou cestou prostredníctvom ministerstiev zahraničných vecí a politických poradcov lídrov krajín participujúcich na normandskom formáte.


Následne francúzska televízia BFM informovala o druhom rozhovore lídrov za deň. Po rozhovore s Putinom Macron zavolal aj americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi, ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi a britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi.


Elyzejský palác neskôr informoval, že Macron navrhol usporiadať samit medzi Bidenom a Putinom a následne s príslušnými zainteresovanými stranami, na ktorom by sa diskutovalo o bezpečnosti a strategickej stabilite v Európe. Podľa francúzskej strany hlavy Spojených štátov a Ruska "súhlasili s ustanoveniami takéhoto summitu". Otázky pre summit pripravia ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken počas stretnutia 24. februára.


V poslednom čase sa v západných krajinách, ale aj na Ukrajine objavujú vyhlásenia o možnej ruskej invázii na ukrajinské územie. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a nepodloženú eskaláciu napätia. Peskov zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Zároveň nevylúčil možnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie dôsledky budú mať pokusy o použitie sily na vyriešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny.
https://tass.ru/politika/13779525


**Kremeľ potvrdil druhý rozhovor Putina a Macrona o Ukrajine za deň ** Prezidenti Ruska a Francúzska podľa tlačového tajomníka hlavy štátu Dmitrija Peskova zdôraznili potrebu pokračovať v dialógu medzi ministerstvami zahraničných vecí a politickými poradcami v „normanskom formáte“ Ruský prezident Vladimir Putin a francúzsky prezident Emmanuel Macron absolvovali v pondelok večer ďalší telefonický rozhovor o situácii na Ukrajine. Oznámil to tlačový tajomník hlavy ruského štátu Dmitrij Peskov. "Včera, asi o 1:00, z iniciatívy prezidenta Macrona mali lídri Ruska a Francúzska druhý telefonický rozhovor toho dňa," povedal. "Prezidenti pokračovali v diskusii o situácii okolo Ukrajiny," uviedol hovorca. "Zdôraznili potrebu pokračovať v dialógu medzi ministerstvami zahraničných vecí a politickými poradcami [vo formáte Normandie (Rusko, Nemecko, Francúzsko, Ukrajina)]," povedal Peskov. "V blízkej budúcnosti sú možné aj kontakty medzi Ruskom a Francúzskom na úrovni ministrov zahraničných vecí," dodal. Peskov uviedol, že telefonický rozhovor medzi Putinom a Macronom sa uskutočnil z iniciatívy Paríža. "V skutočnosti dnes, niekde okolo jednej v noci, prebehol druhý [za posledných 24 hodín] telefonický rozhovor s prezidentom Macronom. Tento telefonický rozhovor inicioval sám Macron," povedal. Hovorca Kremľa uviedol, že napätie v situácii narastá. "Aktívne kontakty pokračujú. [Lídri] súhlasili s pokračovaním dialógu prostredníctvom ministerstiev zahraničných vecí, ako aj politických poradcov," dodal Peskov. Nedeľné rozhovory Kremeľská tlačová služba v nedeľu informovala o rozhovore Macrona a Putina, v ktorom ruský líder okrem iného uviedol, že za eskaláciou situácie na Donbase stoja provokácie kyjevských bezpečnostných síl. Okrem toho sa počas rozhovoru „upozornil na prebiehajúce čerpanie moderných zbraní a munície zo strany krajín NATO na Ukrajine“. Ruská strana tiež zdôraznila, že Kyjev len napodobňuje proces rokovaní, tvrdošijne odmieta implementovať minské dohody a dohody dosiahnuté v normandskom formáte. Tlačová služba poznamenala, že vzhľadom na akútnosť súčasného stavu považujú prezidenti za vhodné zintenzívniť hľadanie riešení diplomatickou cestou prostredníctvom ministerstiev zahraničných vecí a politických poradcov lídrov krajín participujúcich na normandskom formáte. Následne francúzska televízia BFM informovala o druhom rozhovore lídrov za deň. Po rozhovore s Putinom Macron zavolal aj americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi, ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, nemeckému kancelárovi Olafovi Scholzovi a britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi. Elyzejský palác neskôr informoval, že Macron navrhol usporiadať samit medzi Bidenom a Putinom a následne s príslušnými zainteresovanými stranami, na ktorom by sa diskutovalo o bezpečnosti a strategickej stabilite v Európe. Podľa francúzskej strany hlavy Spojených štátov a Ruska "súhlasili s ustanoveniami takéhoto summitu". Otázky pre summit pripravia ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov a americký minister zahraničných vecí Anthony Blinken počas stretnutia 24. februára. V poslednom čase sa v západných krajinách, ale aj na Ukrajine objavujú vyhlásenia o možnej ruskej invázii na ukrajinské územie. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a nepodloženú eskaláciu napätia. Peskov zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Zároveň nevylúčil možnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie dôsledky budú mať pokusy o použitie sily na vyriešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny. https://tass.ru/politika/13779525

NOVÝ BEZPEČNOSTNÝ PORIADOK V EURÓPE


Na potrebe nájsť diplomatické riešenie ukrajinskej krízy sa v telefonickom rozhovore zhodli Macron s Putinom, uviedol to Elyzejský palác.


Ministri zahraničných vecí oboch krajín sa za týmto účelom stretnú v najbližších dňoch a budú pracovať na možnom summite na najvyššej úrovni s Ruskom, Ukrajinou a so spojencami s cieľom vytvoriť nový bezpečnostný poriadok v Európe, dodal Elyzejský palác. (reuters)


https://dennikn.sk/minuta/2729607/?ref=pop


**NOVÝ BEZPEČNOSTNÝ PORIADOK V EURÓPE** Na potrebe nájsť diplomatické riešenie ukrajinskej krízy sa v telefonickom rozhovore zhodli Macron s Putinom, uviedol to Elyzejský palác. Ministri zahraničných vecí oboch krajín sa za týmto účelom stretnú v najbližších dňoch a budú pracovať na možnom summite na najvyššej úrovni s Ruskom, Ukrajinou a so spojencami **s cieľom vytvoriť nový bezpečnostný poriadok v Európe**, dodal Elyzejský palác. (reuters) https://dennikn.sk/minuta/2729607/?ref=pop

Tak už se nám začínají profilovat ti účastníci Jalty , kteří budou mít alespoň zastoupení v oblastech , kde se bude řešit globální rozložení sil ?
Podle toho jak se mrská panáček Macron , tak mnozí o tuto možnost mají zájem .


Tak už se nám začínají profilovat ti účastníci Jalty , kteří budou mít alespoň zastoupení v oblastech , kde se bude řešit globální rozložení sil ? Podle toho jak se mrská panáček Macron , tak mnozí o tuto možnost mají zájem .

Von der Lejno hrozí


Rusko by v případě útoku na Ukrajinu bylo podle šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové v zásadě odstřiženo od mezinárodních finančních trhů. Připravované sankce v rozhovoru pro německou televizi ARD označila za masivní. Zaměřily by se prý především na ruské hospodářství a na produkty, které země není schopna vyrábět sama.


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/von-der-leyenova-rusko-bychom-v-podstate-odstrihli-od-financnich-trhu-40387777


Von der Lejno hrozí Rusko by v případě útoku na Ukrajinu bylo podle šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové v zásadě odstřiženo od mezinárodních finančních trhů. Připravované sankce v rozhovoru pro německou televizi ARD označila za masivní. Zaměřily by se prý především na ruské hospodářství a na produkty, které země není schopna vyrábět sama. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/von-der-leyenova-rusko-bychom-v-podstate-odstrihli-od-financnich-trhu-40387777

Někdo musí zaplatit Ukrajinským klanům , jinak nebudou pokračovat ve hře . Zatáhne to samozřejmě EU .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tricet-miliard-I-vasich-EU-se-rozhodla-ze-Ukrajina-potrebuje-podporit-693549


Někdo musí zaplatit Ukrajinským klanům , jinak nebudou pokračovat ve hře . Zatáhne to samozřejmě EU . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tricet-miliard-I-vasich-EU-se-rozhodla-ze-Ukrajina-potrebuje-podporit-693549

Rusko by v případě útoku na Ukrajinu bylo podle šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové v zásadě odstřiženo od mezinárodních finančních trhů.


To ano, ale USA, EU a jejich poskoci budou v zásadě odstřiženi od ruských dodávek plynu, ropy, uhlí, nerostů, obilí, apod. A to je ve "hře" ještě Čína a další státy...
"Šťastná" to paní Ursula von der Leynová...


[quote="pid:58765, uid:372"]Rusko by v případě útoku na Ukrajinu bylo podle šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové v zásadě odstřiženo od mezinárodních finančních trhů.[/quote] **To ano, ale USA, EU a jejich poskoci budou v zásadě odstřiženi od ruských dodávek plynu, ropy, uhlí, nerostů, obilí, apod. A to je ve "hře" ještě Čína a další státy... "Šťastná" to paní Ursula von der Leynová...**
Upravené 21. 2. 2022 o 15:20

Rusko by v případě útoku na Ukrajinu bylo podle šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové v zásadě odstřiženo od mezinárodních finančních trhů. Připravované sankce v rozhovoru pro německou televizi ARD označila za masivní. Zaměřily by se prý především na ruské hospodářství a na produkty, které země není schopna vyrábět sama.


To ano, ale USA, EU a jejich poskoci budou v zásadě odstřiženi od ruských dodávek plynu, ropy, uhlí, nerostů, obilí, apod. A to je ve "hře" Čína a další státy...
"Šťastná" to paní Ursula von der Leynová...


Kto koho viac potrebuje? Kto bez druhého schudobnie a kto bez druhého umrie?


[quote="pid:58765, uid:372"]Rusko by v případě útoku na Ukrajinu bylo podle šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové v zásadě odstřiženo od mezinárodních finančních trhů. Připravované sankce v rozhovoru pro německou televizi ARD označila za masivní. Zaměřily by se prý především na ruské hospodářství a na produkty, které země není schopna vyrábět sama.[/quote] [quote="pid:58778, uid:270"]To ano, ale USA, EU a jejich poskoci budou v zásadě odstřiženi od ruských dodávek plynu, ropy, uhlí, nerostů, obilí, apod. A to je ve "hře" Čína a další státy... "Šťastná" to paní Ursula von der Leynová...[/quote] Kto koho viac potrebuje? Kto bez druhého schudobnie a kto bez druhého umrie?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

tak mnozí o tuto možnost mají zájem .


I my bychom mohli mít své "želízko ve hře", prezidenta ČR Miloše Zemana. Uvidíme...


[quote="pid:58747, uid:185"]tak mnozí o tuto možnost mají zájem .[/quote] I my bychom mohli mít své "želízko ve hře", prezidenta ČR Miloše Zemana. Uvidíme...

Americké ministerstvo zahraničia varuje pred hrozbou teroristických útokov v Rusku.

To jim vyloženě vyhrožují... jak milé.


[quote="pid:58668, uid:804"]Americké ministerstvo zahraničia varuje pred hrozbou teroristických útokov v Rusku.[/quote] To jim vyloženě vyhrožují... jak milé.

Co, opět opisuje? Plagiátor jeden!

Asi tak polovina věcí, které tady píše účet Globalisté je kopie odjinud (když nepočítám pak krátké reakce na někoho).


[quote="pid:58690, uid:158"]Co, opět opisuje? Plagiátor jeden![/quote] Asi tak polovina věcí, které tady píše účet Globalisté je kopie odjinud (když nepočítám pak krátké reakce na někoho).
Upravené 21. 2. 2022 o 15:39

Co chystají Putin a Macron?
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/co-chystaji-putin-a-macron/

"Rusko (a Čína!) chce jiný multipolární světový řád založený na plné suverenitě všech zemí
, takový, v němž mezinárodní právo slouží jako základ pro vztahy mezi suverénními státy, takový, v němž je bezpečnost vždy definována a chápána jako kolektivní bezpečnosti a bezpečnosti, v níž Organizace spojených národů zůstává jediným nejvyšším orgánem pro prosazování pravidel mezinárodního práva."

A kdo z nás by to nechtěl ?!


**Co chystají Putin a Macron?** https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/co-chystaji-putin-a-macron/ ** "Rusko (a Čína!) chce jiný multipolární světový řád založený na plné suverenitě všech zemí**, takový, v němž mezinárodní právo slouží jako základ pro vztahy mezi suverénními státy, takový, v němž je bezpečnost vždy definována a chápána jako kolektivní bezpečnosti a bezpečnosti, v níž Organizace spojených národů zůstává jediným nejvyšším orgánem pro prosazování pravidel mezinárodního práva." ** A kdo z nás by to nechtěl ?! **
Upravené 21. 2. 2022 o 15:42

Такого ЕЩЁ не было! Срочное заявление Шойгу о ситуации на Донбассе!


https://www.youtube.com/watch?v=V53jGULsnug


Putin: Rozhodnutie o uznaní DĽR a LĽR sa prijme 21. februára
Prezident Ruska povedal, že si vypočul názor členov Bezpečnostnej rady


Rozhodnutie o uznaní vyhlásenej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR) padne 21. februára. Oznámil to v pondelok ruský prezident Vladimir Putin.


"Vážení kolegovia, počul som váš názor. Rozhodnutie padne dnes," povedal Putin a poďakoval členom Bezpečnostnej rady, ktorí sa zúčastnili na stretnutí.


https://tass.ru/politika/13788471


Такого ЕЩЁ не было! Срочное заявление Шойгу о ситуации на Донбассе! https://www.youtube.com/watch?v=V53jGULsnug Putin: Rozhodnutie o uznaní DĽR a LĽR sa prijme 21. februára Prezident Ruska povedal, že si vypočul názor členov Bezpečnostnej rady Rozhodnutie o uznaní vyhlásenej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR) padne 21. februára. Oznámil to v pondelok ruský prezident Vladimir Putin. "Vážení kolegovia, počul som váš názor. Rozhodnutie padne dnes," povedal Putin a poďakoval členom Bezpečnostnej rady, ktorí sa zúčastnili na stretnutí. https://tass.ru/politika/13788471
Upravené 21. 2. 2022 o 17:13

V Radě bezpečnosti RF v přímém vysílání proběhlo zasedání k otázce uznání suverenity DNR a LNR. Po ukončení bylo Putinem oznámeno, že rozhodnutí o uznání republik ohlásí dnes.
Zasedání probíhalo tak, že Putin po úvodním slovu, volal k tribuně klíčové úředníky ministerstev, FSB atd., předsedu Dumy a další


Všichni vystupující se vyjádřili pro přiznání republik.


Sam o sobě tento formát zasedání RB RF byl mimořádný. Putinovi zřejmě šlo o to, aby nikdo potom nemohl vykládat, že si myslel něco jiného.
Kdo umí rusky, doporučuji se podívat. od - 2:33:11
https://www.youtube.com/watch?v=CqRpaG4iHe8


V Radě bezpečnosti RF v přímém vysílání proběhlo zasedání k otázce uznání suverenity DNR a LNR. Po ukončení bylo Putinem oznámeno, že rozhodnutí o uznání republik ohlásí dnes. Zasedání probíhalo tak, že Putin po úvodním slovu, volal k tribuně klíčové úředníky ministerstev, FSB atd., předsedu Dumy a další Všichni vystupující se vyjádřili pro přiznání republik. Sam o sobě tento formát zasedání RB RF byl mimořádný. Putinovi zřejmě šlo o to, aby nikdo potom nemohl vykládat, že si myslel něco jiného. Kdo umí rusky, doporučuji se podívat. od - 2:33:11 https://www.youtube.com/watch?v=CqRpaG4iHe8
Upravené 21. 2. 2022 o 17:50

Je otázka, jestli uznání republik je krok dobrým směrem. Čas ukáže.


Je otázka, jestli uznání republik je krok dobrým směrem. Čas ukáže.

Jarek

Tak toto je fakt vážne rozhodnutie. Sledoval som cca 25 min. Putin, Šojgu, Lavrov, čiastočne Patrušev, ostatných si domyslím, resp. to, čo som predpokladal potvrdil Taurus.
Beriem to ako hotovú vec s mimoriadne vážnymi následkami. K tomu niekoľko otázok - v akých hraniciach uznajú Luganskú a Doneckú ľud. republiku? V hraniciach kontroly opolčencov, alebo v administratívnych hraniciach?
Druhá vec, z reči Šojgu som vyrozumel, že horšie zvládnuteľné bataliony banderovcov sú skôr rozptýlené po mestách Ukrajiny, kde buzerujú každého, kto by bol, čo len trochu proti chunte.
To by znamenalo, že proti DĽR a LĽR stojí vojsko, kde slúži dosť ukrajincov ruskej národnosti.
Ak by aj boli sústredení na jednu oblasť a bolo by možné ich dostať sústredenou paľbou, je to ako páliť aj do vlastných radov. Tipujem min. 20% vojakov možno aj viac. Chirurgicky rezať v prípade konfliktu zahraničných žoldnierov asi nebude možné.
Ako to uhrať je fakt tažký rébus.
Ešte Šojgu spomínal, že Ukrajina je bližšie k získaniu jadrových zbraní ako Irán a Sev. Kórea.
Vyzerá to tak, že sa rozhodli "jesli draka neobchodima, nado byť pervym....."


Tak toto je fakt vážne rozhodnutie. Sledoval som cca 25 min. Putin, Šojgu, Lavrov, čiastočne Patrušev, ostatných si domyslím, resp. to, čo som predpokladal potvrdil Taurus. Beriem to ako hotovú vec s mimoriadne vážnymi následkami. K tomu niekoľko otázok - v akých hraniciach uznajú Luganskú a Doneckú ľud. republiku? V hraniciach kontroly opolčencov, alebo v administratívnych hraniciach? Druhá vec, z reči Šojgu som vyrozumel, že horšie zvládnuteľné bataliony banderovcov sú skôr rozptýlené po mestách Ukrajiny, kde buzerujú každého, kto by bol, čo len trochu proti chunte. To by znamenalo, že proti DĽR a LĽR stojí vojsko, kde slúži dosť ukrajincov ruskej národnosti. Ak by aj boli sústredení na jednu oblasť a bolo by možné ich dostať sústredenou paľbou, je to ako páliť aj do vlastných radov. Tipujem min. 20% vojakov možno aj viac. Chirurgicky rezať v prípade konfliktu zahraničných žoldnierov asi nebude možné. Ako to uhrať je fakt tažký rébus. Ešte Šojgu spomínal, že Ukrajina je bližšie k získaniu jadrových zbraní ako Irán a Sev. Kórea. Vyzerá to tak, že sa rozhodli "jesli draka neobchodima, nado byť pervym....."

Je otázka, jestli uznání republik je krok dobrým směrem. Čas ukáže.


Pro Rusy a jiné národnosti žijící na Ukrajině určitě ne. Otázkou ovšem je, jaký bude další vývoj ?! Pochybuji, že by se ukrajinští nacionalisté s odtržením Donbasu smířili.


[quote="pid:58806, uid:471"]Je otázka, jestli uznání republik je krok dobrým směrem. Čas ukáže.[/quote] Pro Rusy a jiné národnosti žijící na Ukrajině určitě ne. Otázkou ovšem je, jaký bude další vývoj ?! Pochybuji, že by se ukrajinští nacionalisté s odtržením Donbasu smířili.

Všichni vystupující se vyjádřili pro přiznání republik.


už čoskoro:


Ak Kremeľ uzná nezávislosť DLR a LLR, automaticky uzná aj jednotlivé orgány týchto republík a ich zástupcov. A títo zástupcovia ako predstavitelia uznaných štátov budú potom môcť požiadať Moskvu o vojenskú pomoc pred agresiou NATO a Kyjeva. Tiež ako politickí zastúpcovia, budú môcť požiadať o rozmiestnenie ruských vojsk a zbraňových systémov.
V tom okamihu Kyjev navždy stratí obe republiky, ktoré skopírujú model Kosova, Abcházska a Južného Osetska.


Ukrajina rozpadne a prvým výstrelom bude Kremľom uznanie DLR a LLR. Čas sa kráti....


6213cd9005e64
Etnická mapa Ukrainy


[quote="pid:58794, uid:158"]Všichni vystupující se vyjádřili pro přiznání republik.[/quote] už čoskoro: Ak Kremeľ uzná nezávislosť DLR a LLR, automaticky uzná aj jednotlivé orgány týchto republík a ich zástupcov. A títo zástupcovia ako predstavitelia uznaných štátov budú potom môcť požiadať Moskvu o vojenskú pomoc pred agresiou NATO a Kyjeva. Tiež ako politickí zastúpcovia, budú môcť požiadať o rozmiestnenie ruských vojsk a zbraňových systémov. V tom okamihu Kyjev navždy stratí obe republiky, ktoré skopírujú model Kosova, Abcházska a Južného Osetska. Ukrajina rozpadne a prvým výstrelom bude Kremľom uznanie DLR a LLR. Čas sa kráti.... ![6213cd9005e64](serve/attachment&path=6213cd9005e64) Etnická mapa Ukrainy
Upravené 21. 2. 2022 o 18:38

Tak nikdo z nás neznáme přesné znění tzv. Minských dohod. Nikdo z nás neví o čem se jedná v zákulisí. Nevíme jaké jsou právní výklady. Bývá pravidlem, že u mezinárodních dohod tohoto typu bývají i tajné dodatky. Vůbec bych se nedivil, kdyby tomu bylo i v tomto případě. Když sleduji výraz tváře Putina, tak to na mě celé působí jako že byl do toho dotlačen, tak jako v případě penzijní reformy, kdy byl zpočátku proti a nakonec v vzhledem k okolnostem podepsal i když s velkými úpravami. Můj subjektivní dojem je takový, že Putin není velkým příznivcem uznání republik. Ne vše se v politice povede.


Tak nikdo z nás neznáme přesné znění tzv. Minských dohod. Nikdo z nás neví o čem se jedná v zákulisí. Nevíme jaké jsou právní výklady. Bývá pravidlem, že u mezinárodních dohod tohoto typu bývají i tajné dodatky. Vůbec bych se nedivil, kdyby tomu bylo i v tomto případě. Když sleduji výraz tváře Putina, tak to na mě celé působí jako že byl do toho dotlačen, tak jako v případě penzijní reformy, kdy byl zpočátku proti a nakonec v vzhledem k okolnostem podepsal i když s velkými úpravami. Můj subjektivní dojem je takový, že Putin není velkým příznivcem uznání republik. Ne vše se v politice povede.

Jarek

přesné znění tzv. Minských dohod


Ukrajina mala prejsť procesom federalizácie . Jednotlivé etnické územia mali mať svoje vlastné vlády, svoje miestne samosprávy a súdy, svoje vlastné úrady .
Zahraničnú a bezpečnostnú politiku spolu so sociálnym zabezpečením, vzdelávaním a zdravím mala mať na starosti federálna vláda.


Problém s federalizáciou na Ukrajine je však v tom, že veľmi silná banderovská klika v Kyjeve nechce federalizáciu, pretože chce upierať jednotlivým etnickým skupinám na Ukrajine právo používať svoj rodný jazyk, najmä ruský, poľský, maďarský, rumunský a bulharský. Všetko sa začalo v roku 2017, keď ukrajinský parlament schválil drakonický jazykový zákon ktorý nariaďuje používanie iba ukrajinčiny na všetkých školách na Ukrajine. Ukrajina porušila niekoľko medzinárodných dohovorov. Ale to bol len začiatok.....


[quote="pid:58819, uid:471"]přesné znění tzv. Minských dohod[/quote] Ukrajina mala prejsť procesom federalizácie . Jednotlivé etnické územia mali mať svoje vlastné vlády, svoje miestne samosprávy a súdy, svoje vlastné úrady . Zahraničnú a bezpečnostnú politiku spolu so sociálnym zabezpečením, vzdelávaním a zdravím mala mať na starosti federálna vláda. Problém s federalizáciou na Ukrajine je však v tom, že veľmi silná banderovská klika v Kyjeve nechce federalizáciu, pretože chce upierať jednotlivým etnickým skupinám na Ukrajine právo používať svoj rodný jazyk, najmä ruský, poľský, maďarský, rumunský a bulharský. Všetko sa začalo v roku 2017, keď ukrajinský parlament schválil drakonický jazykový zákon ktorý nariaďuje používanie iba ukrajinčiny na všetkých školách na Ukrajine. Ukrajina porušila niekoľko medzinárodných dohovorov. Ale to bol len začiatok.....

Tak nikdo z nás neznáme přesné znění tzv. Minských dohod.

Tu sú dokonca na SME! https://svet.sme.sk/c/7645826/plne-znenie-minskej-dohody-o-primeri-na-vychode-ukrajiny.html
Je tam to podstatné stiahnutie zbraní, odchod žoldnierov, amnestia, osobitný štatút oboch oblastí v rámci Ukrajiny atď.
Nejaký rozdielny výklad a tajné dodatky to by som neriešil. Proste Ukrajina to podpísala, lebo vtedy dostala na prdel - Debaľcevo a pod. a teraz dozbrojili a nechcú to plniť ani náhodou.
Že Putin tým nie je nadšený vidím aj ja. Akonáhle ich uznajú kocky sú hodené.


[quote="pid:58819, uid:471"]Tak nikdo z nás neznáme přesné znění tzv. Minských dohod.[/quote] Tu sú dokonca na SME! https://svet.sme.sk/c/7645826/plne-znenie-minskej-dohody-o-primeri-na-vychode-ukrajiny.html Je tam to podstatné stiahnutie zbraní, odchod žoldnierov, amnestia, osobitný štatút oboch oblastí v rámci Ukrajiny atď. Nejaký rozdielny výklad a tajné dodatky to by som neriešil. Proste Ukrajina to podpísala, lebo vtedy dostala na prdel - Debaľcevo a pod. a teraz dozbrojili a nechcú to plniť ani náhodou. Že Putin tým nie je nadšený vidím aj ja. Akonáhle ich uznajú kocky sú hodené.

Uznání DLR a LLR znamenají tvrdé sankce na Rusko. V důsledku silné zdražení elektřiny a plynu v EU.


Uznání DLR a LLR znamenají tvrdé sankce na Rusko. V důsledku silné zdražení elektřiny a plynu v EU.

Tak nikdo z nás neznáme přesné znění tzv. Minských dohod. Nikdo z nás neví o čem se jedná v zákulisí.


Minské dohody byly zveřejněny a kdo se s ními chtěl seznámit, mohl je přečíst. Domnívám se, že na vodě.ksb byly přeloženy.


Ruská strana pravidelně informuje o zákulisních jednáních. A jelikož druhá strana ruská prohlášení nedementuje, tak sdělení ruské strany musíme pokládat za pravdivá.


Jestli sledovat chronologii schvalování návrhu k uznání republik a žádosti k Putinu, tak celou věc vidím následovně. Zjuganov předložil návrh a hned se schoval do nemocnice s virózkou.
Z toho usuzuji, že ten návrh byl z jeho strany zamýšlen, jako podraz na Putina s tím, aby potom mohl Putina neustále kritizovat za neuznání republik. Duma jeho návrh podpořila. Tam se zdráhám posuzovat, jaké úmysly kdo měl.


Poté, jak se situace na Donbasku vyostřila, do toho návrhu se opřela média a začala vytvářet veřejné mínění. Putine, uznej republiky!


Putin proto svolal radu bezpečnosti a rozhodl se, že zasedání proběhne veřejně. Mimo jiné, každý se musel vyjádřit a jedním z prvních šel Medvěděv. Tím Putin svázal ruce opozici.


Situace s republikami je taková, že Rusko nejspíše bude muset zasáhnout. Jestli zasáhne po přiznání, právně to bude vypadat líp.


Ve hře je ještě jednání Ruska s USA ohledně jejích stažení z Evropy. Vzhledem k tomu, že se najednou vynořily dokumenty o závazcích NATO nerozšiřovat se na východ, Biden to celé může zahrát do autu a říct, že v zájmu zachování celistvosti Ukrajiny, oni se raději stáhnou nebo aspoň začnou plnit Minské dohody.
Protože pokud dostanou od Rusů po hubě na Ukrajině, ztrátí tvář úplně a vytlačeny z Evropy stejně budou.


Dnes bude promluva Putina k občanům. Co se odehrává mezi zasedáním a promluvou, se asi dozvíme později. Ale jedno je jisté, na Západě vznikla panika. Zelenského už začali kritizovat za nevhodné chování:


Politico: Zelenského slova o nečinnosti spojenců urazila Západ
Slova ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o nečinnosti spojenců na pozadí situace kolem Ukrajiny urazila Západ. Politico o tom píše.


Materiál říká , že Zelenskij nejprve sklidil ovace během mnichovské bezpečnostní konference a poté „kousl ruce, které mu tleskali“ kvůli tvrdým slovům na adresu západních spojenců.


Je třeba poznamenat, že kritika v Zelenského prohlášení se týkala toho, že spojenci nepodnikli dostatečné kroky k „potrestání Moskvy“ ak integraci Ukrajiny do bezpečnostního systému Západu.


Americký prezident Joe Biden už dříve označil rozhodnutí ukrajinského kolegy Volodymyra Zelenského za nejmoudřejší rozhodnutí letět na mnichovskou bezpečnostní konferenci na pozadí situace kolem Ukrajiny.
https://russian.rt.com/ussr/news/965828-zelenskii-zayavlenie-zapad?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


A ještě. Olympiáda skončila, zítra má vystoupit čínský prezident s prohlášením o začátku nové éry v mezinárodních vztazích.
Jednání v rukavičkách vůči USA a západu tím skončí také. A oni to dobře vědí.


[quote="pid:58819, uid:471"]Tak nikdo z nás neznáme přesné znění tzv. Minských dohod. Nikdo z nás neví o čem se jedná v zákulisí.[/quote] Minské dohody byly zveřejněny a kdo se s ními chtěl seznámit, mohl je přečíst. Domnívám se, že na vodě.ksb byly přeloženy. Ruská strana pravidelně informuje o zákulisních jednáních. A jelikož druhá strana ruská prohlášení nedementuje, tak sdělení ruské strany musíme pokládat za pravdivá. Jestli sledovat chronologii schvalování návrhu k uznání republik a žádosti k Putinu, tak celou věc vidím následovně. Zjuganov předložil návrh a hned se schoval do nemocnice s virózkou. Z toho usuzuji, že ten návrh byl z jeho strany zamýšlen, jako podraz na Putina s tím, aby potom mohl Putina neustále kritizovat za neuznání republik. Duma jeho návrh podpořila. Tam se zdráhám posuzovat, jaké úmysly kdo měl. Poté, jak se situace na Donbasku vyostřila, do toho návrhu se opřela média a začala vytvářet veřejné mínění. Putine, uznej republiky! Putin proto svolal radu bezpečnosti a rozhodl se, že zasedání proběhne veřejně. Mimo jiné, každý se musel vyjádřit a jedním z prvních šel Medvěděv. Tím Putin svázal ruce opozici. Situace s republikami je taková, že Rusko nejspíše bude muset zasáhnout. Jestli zasáhne po přiznání, právně to bude vypadat líp. Ve hře je ještě jednání Ruska s USA ohledně jejích stažení z Evropy. Vzhledem k tomu, že se najednou vynořily dokumenty o závazcích NATO nerozšiřovat se na východ, Biden to celé může zahrát do autu a říct, že v zájmu zachování celistvosti Ukrajiny, oni se raději stáhnou nebo aspoň začnou plnit Minské dohody. Protože pokud dostanou od Rusů po hubě na Ukrajině, ztrátí tvář úplně a vytlačeny z Evropy stejně budou. Dnes bude promluva Putina k občanům. Co se odehrává mezi zasedáním a promluvou, se asi dozvíme později. Ale jedno je jisté, na Západě vznikla panika. Zelenského už začali kritizovat za nevhodné chování: **Politico: Zelenského slova o nečinnosti spojenců urazila Západ** Slova ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o nečinnosti spojenců na pozadí situace kolem Ukrajiny urazila Západ. Politico o tom píše. Materiál říká , že Zelenskij nejprve sklidil ovace během mnichovské bezpečnostní konference a poté „kousl ruce, které mu tleskali“ kvůli tvrdým slovům na adresu západních spojenců. Je třeba poznamenat, že kritika v Zelenského prohlášení se týkala toho, že spojenci nepodnikli dostatečné kroky k „potrestání Moskvy“ ak integraci Ukrajiny do bezpečnostního systému Západu. Americký prezident Joe Biden už dříve označil rozhodnutí ukrajinského kolegy Volodymyra Zelenského za nejmoudřejší rozhodnutí letět na mnichovskou bezpečnostní konferenci na pozadí situace kolem Ukrajiny. https://russian.rt.com/ussr/news/965828-zelenskii-zayavlenie-zapad?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop A ještě. Olympiáda skončila, zítra má vystoupit čínský prezident s prohlášením o začátku nové éry v mezinárodních vztazích. Jednání v rukavičkách vůči USA a západu tím skončí také. A oni to dobře vědí.

zítra má vystoupit čínský prezident s prohlášením o začátku nové éry v mezinárodních vztazích.

Zajtra 22.2.2022 toho bude asi hodne. Veru, pri takýchto číslach sa ohlasujú zásadné veci.


[quote="pid:58835, uid:158"]zítra má vystoupit čínský prezident s prohlášením o začátku nové éry v mezinárodních vztazích.[/quote] Zajtra 22.2.2022 toho bude asi hodne. Veru, pri takýchto číslach sa ohlasujú zásadné veci.

otázka:
môžu zajtra republiky po uznaní Ruskom požiadať ODKB o pomoc???


Putin povedal Macronovi a Scholzovi, že čoskoro podpíše dekrét o uznaní DNR a LNR
Ako bolo uvedené v Kremli, francúzsky prezident a nemecká kancelárka „vyjadrili sklamanie z tohto vývoja“ udalostí, ale naznačili, že sú pripravení pokračovať v kontaktoch.


Ruský prezident Vladimir Putin telefonoval s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. V kontakte s nimi ruský líder povedal, že "v blízkej budúcnosti má v úmysle podpísať" dekrét o uznaní Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, uvádza tlačová služba Kremľa.


Pripomína sa, že Putin informoval lídrov Francúzska a Nemecka o výsledkoch rozšíreného zasadnutia Bezpečnostnej rady Ruskej federácie, ktorá posudzovala súčasnú situáciu okolo Donbasu v kontexte rozhodnutia Štátnej dumy o uznaní Donecka a Luganské ľudové republiky. Vedenie DĽR a LĽR dostalo v pondelok aj výzvy na uznanie ich suverenity v súvislosti s vojenskou agresiou ukrajinských úradov, masívnym ostreľovaním územia Donbasu, v dôsledku čoho trpí civilné obyvateľstvo.


„Vzhľadom na to všetko prezident Ruska povedal, že má v úmysle v blízkej budúcnosti podpísať príslušný dekrét,“ píše sa v správe.


Uvádza sa, že francúzsky prezident a nemecká kancelárka „vyjadrili sklamanie z tohto vývoja“ udalostí. Zároveň, dodal Kremeľ, Macron a Scholz naznačili pripravenosť pokračovať v kontaktoch.
https://tass.ru/politika/13790707


otázka: môžu zajtra republiky po uznaní Ruskom požiadať ODKB o pomoc??? Putin povedal Macronovi a Scholzovi, že čoskoro podpíše dekrét o uznaní DNR a LNR Ako bolo uvedené v Kremli, francúzsky prezident a nemecká kancelárka „vyjadrili sklamanie z tohto vývoja“ udalostí, ale naznačili, že sú pripravení pokračovať v kontaktoch. Ruský prezident Vladimir Putin telefonoval s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. V kontakte s nimi ruský líder povedal, že "v blízkej budúcnosti má v úmysle podpísať" dekrét o uznaní Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, uvádza tlačová služba Kremľa. Pripomína sa, že Putin informoval lídrov Francúzska a Nemecka o výsledkoch rozšíreného zasadnutia Bezpečnostnej rady Ruskej federácie, ktorá posudzovala súčasnú situáciu okolo Donbasu v kontexte rozhodnutia Štátnej dumy o uznaní Donecka a Luganské ľudové republiky. Vedenie DĽR a LĽR dostalo v pondelok aj výzvy na uznanie ich suverenity v súvislosti s vojenskou agresiou ukrajinských úradov, masívnym ostreľovaním územia Donbasu, v dôsledku čoho trpí civilné obyvateľstvo. „Vzhľadom na to všetko prezident Ruska povedal, že má v úmysle v blízkej budúcnosti podpísať príslušný dekrét,“ píše sa v správe. Uvádza sa, že francúzsky prezident a nemecká kancelárka „vyjadrili sklamanie z tohto vývoja“ udalostí. Zároveň, dodal Kremeľ, Macron a Scholz naznačili pripravenosť pokračovať v kontaktoch. https://tass.ru/politika/13790707
Upravené 21. 2. 2022 o 19:35

Je tam to podstatné

Opakuji že není dobré se opírat o to, co bylo někde na webu kdesi cosi zveřejněno a údajně podstatní část, která ve skutečnosti podstatnou částí být ani nemusí. Ted nás začnou krmit tím, že Rusko uznáním porušuje tzv. Minské dohody. Ve skutečnosti tomu tak být nemusí. Bude záležet na výkladu a mnoha dalších okolnostech, o kterých nevíme nic. Co bude dělat Západ ? Očekávám sankce, štěkání a vytí pejska na měsíc. Neočekávám invazi směrem na Východ.


[quote="pid:58827, uid:175"]Je tam to podstatné[/quote] Opakuji že není dobré se opírat o to, co bylo někde na webu kdesi cosi zveřejněno a údajně podstatní část, která ve skutečnosti podstatnou částí být ani nemusí. Ted nás začnou krmit tím, že Rusko uznáním porušuje tzv. Minské dohody. Ve skutečnosti tomu tak být nemusí. Bude záležet na výkladu a mnoha dalších okolnostech, o kterých nevíme nic. Co bude dělat Západ ? Očekávám sankce, štěkání a vytí pejska na měsíc. Neočekávám invazi směrem na Východ.

Jarek

Vlk predikuje, Biden dal povel, aby během zítřka ukrajinští nacisté zaútočili na Doněck a Lugansk ...


https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/02/21/ernestova-ukrajinska-svodka-ze-dne-21-02-2022/


Vlk predikuje, Biden dal povel, aby během zítřka ukrajinští nacisté zaútočili na Doněck a Lugansk ... https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/02/21/ernestova-ukrajinska-svodka-ze-dne-21-02-2022/
Upravené 21. 2. 2022 o 19:53

Biden dal povel, aby během zítřka ukrajinští nacisté zaútočili na Doněck a Lugansk

V takovém případě si koledují o to, že se Rusové zastaví řekněme v Užhorodu. A v takovém případě posunou sféru vlivu ještě více směrem na Západ. Takže ta sebranka ve Lvově se dlouho nezdrží a přesídlí se třeba do té Bratislavy a pak třeba do Prahy, jak jsem predikoval. Ale ani v Praze se dlouho neohřeje.


[quote="pid:58849, uid:317"]Biden dal povel, aby během zítřka ukrajinští nacisté zaútočili na Doněck a Lugansk[/quote] V takovém případě si koledují o to, že se Rusové zastaví řekněme v Užhorodu. A v takovém případě posunou sféru vlivu ještě více směrem na Západ. Takže ta sebranka ve Lvově se dlouho nezdrží a přesídlí se třeba do té Bratislavy a pak třeba do Prahy, jak jsem predikoval. Ale ani v Praze se dlouho neohřeje.

Jarek

Priamy prenos prejavu V. V. Putina k dianiu na Ukrajine. Dá sa spustiť od začiatku.
Začal naplno "Začnem tým, že súčasná Ukrajina bola úplne založená Ruskom. Presnejšie, boľševickým, komunistickým Ruskom. Tento proces začal prakticky okamžite po revolúcii v 1917...."
https://www.youtube.com/watch?v=uvcCB5dZPZI


Priamy prenos prejavu V. V. Putina k dianiu na Ukrajine. Dá sa spustiť od začiatku. Začal naplno "Začnem tým, že súčasná Ukrajina bola úplne založená Ruskom. Presnejšie, boľševickým, komunistickým Ruskom. Tento proces začal prakticky okamžite po revolúcii v 1917...." https://www.youtube.com/watch?v=uvcCB5dZPZI
123456 ... 11
88.01k
822
93
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept