Zahraničná politika
Poslankyňa Bundestagu označila americké požiadavky na zastavenie „Nord Stream 2“ za neprijateľné

Odkladať certifikáciu plynovodu „Nord Stream 2“ nedáva zmysel, požiadavky USA na zastavenie projektu sú neprijateľné.


Korešpondentovi agentúry TASS to povedal poslanec Bundestagu zo strany „Die Linke“ (Ľavica), predstaviteľka Výboru pre zahraničnú politiku Sevim Dağdelen.


„Je absurdné a trúfalé, že vláda USA neustále požaduje, aby bol projekt „Nord Stream 2“ obmedzený a zároveň sa zvýšil objem dovozu ropy z Ruska,“ povedala politička.


Ultimátne vyhlásenia amerického prezidenta Joea Bidena o zastavení „Nord Stream 2“ sú podľa nej „neúctou k demokratickej suverenite Nemecka a jeho európskych partnerov“.


„Biden pravdepodobne vidí európskych partnerov len ako satelitné krajiny, ktoré chce využiť ako trh pre neekologický bridlicový plyn, dobývaný frakovaním,“ povedala politička.


Na prudký nárast cien energií podľa poslankyne v konečnom dôsledku doplatia nemeckí občania.


„Odkladanie certifikácie „Nord Stream 2“ je hlúpe. Kým občania v Európe sa obávajú novej vojny, americké plynárenské koncerny sú vo výbornej nálade,“ dodáva politička.


Odkladať certifikáciu plynovodu „Nord Stream 2“ nedáva zmysel, požiadavky USA na zastavenie projektu sú neprijateľné. Korešpondentovi agentúry TASS to povedal poslanec Bundestagu zo strany „Die Linke“ (Ľavica), predstaviteľka Výboru pre zahraničnú politiku Sevim Dağdelen. „Je absurdné a trúfalé, že vláda USA neustále požaduje, aby bol projekt „Nord Stream 2“ obmedzený a zároveň sa zvýšil objem dovozu ropy z Ruska,“ povedala politička. Ultimátne vyhlásenia amerického prezidenta Joea Bidena o zastavení „Nord Stream 2“ sú podľa nej „neúctou k demokratickej suverenite Nemecka a jeho európskych partnerov“. „Biden pravdepodobne vidí európskych partnerov len ako satelitné krajiny, ktoré chce využiť ako trh pre neekologický bridlicový plyn, dobývaný frakovaním,“ povedala politička. Na prudký nárast cien energií podľa poslankyne v konečnom dôsledku doplatia nemeckí občania. „Odkladanie certifikácie „Nord Stream 2“ je hlúpe. Kým občania v Európe sa obávajú novej vojny, americké plynárenské koncerny sú vo výbornej nálade,“ dodáva politička.
122
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept