Zahraničná politika
Banka Ruska otestuje platbu za tovar a služby v digitálnych rubľoch na jeseň 2022.

Na jeseň tohto roku centrálna banka začne už druhú etapu testovania digitálneho rubľa, uviedla prvá podpredsedníčka ruského regulátora Olga Skorobogatova.


Testovanie digitálneho rubľa prebieha v niekoľkých krokoch. Spočiatku boli k platforme pripojené úverové organizácie, potom federálna pokladnica. Ďalšou etapou je spustenie smart kontraktov a operácií s účasťou fyzických osôb, právnických osôb a štátu. Centrálna banka tiež plánuje zabezpečiť výmenu digitálneho rubľa za cudziu menu a poskytnúť nerezidentom možnosť otvárať si svoje peňaženky.


„Funkciu platenia za tovar a služby pomocou digitálneho rubľa plánujeme spustiť už túto jeseň. Radi by sme otestovali operácie s digitálnym rubľom s iným okruhom účastníkov finančného trhu. Je to pre nás mimoriadne dôležité, pretože nám to poskytne len skúsenosti, ktoré nám v budúcnosti umožnia prezentovať rôzne služby v rôznych scenároch,“ povedala Skorobogatová.


Digitálny rubeľ zníži mieru korupcie v Rusku a sprehľadní systém. Podľa koncepcie vývojárov digitálneho rubľa bude mať nový formát peňazí jedinečné kódy, takže každá transakcia za tovar, služby a prevody bude plne zobrazená. Tento názor predtým vyjadril Artem Golubev, docent katedry Ekonomiky na NWRIU RANEPA, kandidát ekonomických vied.


Zdroj: https://riafan.ru/1608273-bank-rossii-protestiruet-oplatu-tovarov-i-uslug-cifrovymi-rublyami-osenyu-2022-goda


Na jeseň tohto roku centrálna banka začne už druhú etapu testovania digitálneho rubľa, uviedla prvá podpredsedníčka ruského regulátora Olga Skorobogatova. Testovanie digitálneho rubľa prebieha v niekoľkých krokoch. Spočiatku boli k platforme pripojené úverové organizácie, potom federálna pokladnica. Ďalšou etapou je spustenie smart kontraktov a operácií s účasťou fyzických osôb, právnických osôb a štátu. Centrálna banka tiež plánuje zabezpečiť výmenu digitálneho rubľa za cudziu menu a poskytnúť nerezidentom možnosť otvárať si svoje peňaženky. „Funkciu platenia za tovar a služby pomocou digitálneho rubľa plánujeme spustiť už túto jeseň. Radi by sme otestovali operácie s digitálnym rubľom s iným okruhom účastníkov finančného trhu. Je to pre nás mimoriadne dôležité, pretože nám to poskytne len skúsenosti, ktoré nám v budúcnosti umožnia prezentovať rôzne služby v rôznych scenároch,“ povedala Skorobogatová. Digitálny rubeľ zníži mieru korupcie v Rusku a sprehľadní systém. Podľa koncepcie vývojárov digitálneho rubľa bude mať nový formát peňazí jedinečné kódy, takže každá transakcia za tovar, služby a prevody bude plne zobrazená. Tento názor predtým vyjadril Artem Golubev, docent katedry Ekonomiky na NWRIU RANEPA, kandidát ekonomických vied. Zdroj: https://riafan.ru/1608273-bank-rossii-protestiruet-oplatu-tovarov-i-uslug-cifrovymi-rublyami-osenyu-2022-goda
165
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept