Mimo kategórií
Bangkok bude mať nový oficiálny názov

Bangkok bude mať nový oficiálny názov


Krung Thep Maha Nakhon sa stal oficiálnym cudzím názvom hlavného mesta Thajska
Thajská kráľovská akademická rada oznámila zmenu oficiálneho zahraničného názvu hlavného mesta krajiny z Bangkoku na Krung Thep Maha Nakhon. Uvádza sa to v stredajšom vyhlásení rezortu.


Dokument zároveň zdôrazňuje, že „možno použiť oba názvy – Bangkok a Krung Thep Maha Nakhon“. Deň predtým schválil kabinet ministrov projekt aktualizácie názvov krajín, území, administratívnych zón a hlavných miest. Predpokladá sa, že nový názov Bangkoku nebude prijatý, kým ho neskontroluje špeciálna komisia.


Rada aktualizovala pravopis krajín, území, administratívnych zón a hlavných miest v slovníku medzinárodných zemepisných názvov „aby odrážal súčasnú situáciu“. Ak sa Krung Thep Maha Nakhon stane oficiálnym zahraničným názvom hlavného mesta, Bangkok bude v zátvorke. Zároveň sa zmenil aj pravopis veľkých a zemepisných názvov v niektorých iných krajinách.


Hlavné mesto Thajska bolo v thajčine vždy známe ako Krung Thep Maha Nakhon, zatiaľ čo anglický názov bol historicky Bangkok. V novembri 2001 rada oznámila používanie Bangkoku ako oficiálneho názvu.
https://tass.ru/obschestvo/13726893


Bangkok bude mať nový oficiálny názov Krung Thep Maha Nakhon sa stal oficiálnym cudzím názvom hlavného mesta Thajska Thajská kráľovská akademická rada oznámila zmenu oficiálneho zahraničného názvu hlavného mesta krajiny z Bangkoku na Krung Thep Maha Nakhon. Uvádza sa to v stredajšom vyhlásení rezortu. Dokument zároveň zdôrazňuje, že „možno použiť oba názvy – Bangkok a Krung Thep Maha Nakhon“. Deň predtým schválil kabinet ministrov projekt aktualizácie názvov krajín, území, administratívnych zón a hlavných miest. Predpokladá sa, že nový názov Bangkoku nebude prijatý, kým ho neskontroluje špeciálna komisia. Rada aktualizovala pravopis krajín, území, administratívnych zón a hlavných miest v slovníku medzinárodných zemepisných názvov „aby odrážal súčasnú situáciu“. Ak sa Krung Thep Maha Nakhon stane oficiálnym zahraničným názvom hlavného mesta, Bangkok bude v zátvorke. Zároveň sa zmenil aj pravopis veľkých a zemepisných názvov v niektorých iných krajinách. Hlavné mesto Thajska bolo v thajčine vždy známe ako Krung Thep Maha Nakhon, zatiaľ čo anglický názov bol historicky Bangkok. V novembri 2001 rada oznámila používanie Bangkoku ako oficiálneho názvu. https://tass.ru/obschestvo/13726893

Krung Thep Maha Nakhon

....znamena Mesto andelu ve zkracene forme.


[quote="pid:58040, uid:12"]Krung Thep Maha Nakhon[/quote] ....znamena Mesto andelu ve zkracene forme.
Upravené 16. 2. 2022 o 14:18
364
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept