Mimo kategórií
Příprava na biologické experimenty. Nákladní loď Progress MS-19 se připojila k ISS
Y

Nákladní loď Progress MS-19, která se 15. února vydala k ISS na raketě Sojuz 2.1 z kosmodromu Bajkonur, se připojila k ruskému segmentu stanice, translace je vysílána na webové stránce Roskosmosu.
Cesta k ISS trvala více než dva dny, za tuto dobu loď urazila přibližně 1,4 milionu kilometrů a 34krát obletěla Zemi.
Na palubě lodi je inventář k provedení lékařských a biologických experimentů, pokládání kabelů, aby mohlo být dokončeno vybavení laboratorního modulu Nauka a také šest malých satelitů JUZGU-55 Jihozápadní státní univerzity. Satelity budou vyneseny na oběžnou dráhu během jednoho z výstupů do volného vesmíru.
Nákladní loď zůstane na oběžné dráze po dobu 370 dní.
V současné době pracují na palubě ISS kosmonauti Roskosmosu Anton Škaplerov (velitel stanice) a Pjotr Dubrov, také astronauti NASA Mark Vande Hei, Raja Chari, Thomas Marshburn, Kayla Barronová a astronaut Evropské vesmírné agentury Matthias Maurer.
Cely clanek zde.


Nákladní loď Progress MS-19, která se 15. února vydala k ISS na raketě Sojuz 2.1 z kosmodromu Bajkonur, se připojila k ruskému segmentu stanice, translace je vysílána na webové stránce Roskosmosu. Cesta k ISS trvala více než dva dny, za tuto dobu loď urazila přibližně 1,4 milionu kilometrů a 34krát obletěla Zemi. Na palubě lodi je inventář k provedení lékařských a biologických experimentů, pokládání kabelů, aby mohlo být dokončeno vybavení laboratorního modulu Nauka a také šest malých satelitů JUZGU-55 Jihozápadní státní univerzity. Satelity budou vyneseny na oběžnou dráhu během jednoho z výstupů do volného vesmíru. Nákladní loď zůstane na oběžné dráze po dobu 370 dní. V současné době pracují na palubě ISS kosmonauti Roskosmosu Anton Škaplerov (velitel stanice) a Pjotr Dubrov, také astronauti NASA Mark Vande Hei, Raja Chari, Thomas Marshburn, Kayla Barronová a astronaut Evropské vesmírné agentury Matthias Maurer. Cely clanek [zde](https://cz.sputniknews.com/20220217/priprava-na-biologicke-experimenty-nakladni-lod-progress-ms-19-se-pripojila-k-iss-17657260.html).
206
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept