Politika v ČR
Nová záloha státu. Dobrý nápad nebo nekalý plán v pozadí ?

Po letech čekání vstoupil v platnost nový zákon o zbraních a s ním i nové věci jako je projekt "Zálohy státu". Má to v praxi být něco jako aktivní záloha, ale pro policii.


Jako střelec a vlastenec jsou to dlouho sledoval a plánoval se přihlásit a získat všechny aprobace, avšak když jsem si teď přečetl tu přísahu a zamyslel se nad celou COVIDovou situací, tak mě to nutí k zamyšlení.


Je to opravdu dobrý plán jak zapojit občany do ochrany a obrany státu (tak jsem to vždy bral a podporoval) nebo je v pozadí něco jiného ?


Moje logika je následující, občanská armáda tvořená "branci" je více věrná národu než-li státu - úředníkům. Takže by měla být bezpečnější v rámci možností zneužití diktátory. A věřím, že to samé by mělo platit i zde. Tedy nemělo by dojít tak jednoduše ke zneužití proti občanům.


Za mě osobně je to krok dobrým směrem k posílení pozice občanů ve státě stejně tak k posílení jeho bezpečnosti.


Chtěl jsem ale znát i vaše názory a pohledy na věc.


Zde jsou propozice i obecné informace o kurzech a jejich náplni, stejně tak základní informace o projektu.
https://www.czub.cz/strelecke-kurzy/


Po letech čekání vstoupil v platnost nový zákon o zbraních a s ním i nové věci jako je projekt "Zálohy státu". Má to v praxi být něco jako aktivní záloha, ale pro policii. Jako střelec a vlastenec jsou to dlouho sledoval a plánoval se přihlásit a získat všechny aprobace, avšak když jsem si teď přečetl tu přísahu a zamyslel se nad celou COVIDovou situací, tak mě to nutí k zamyšlení. Je to opravdu dobrý plán jak zapojit občany do ochrany a obrany státu (tak jsem to vždy bral a podporoval) nebo je v pozadí něco jiného ? Moje logika je následující, občanská armáda tvořená "branci" je více věrná národu než-li státu - úředníkům. Takže by měla být bezpečnější v rámci možností zneužití diktátory. A věřím, že to samé by mělo platit i zde. Tedy nemělo by dojít tak jednoduše ke zneužití proti občanům. Za mě osobně je to krok dobrým směrem k posílení pozice občanů ve státě stejně tak k posílení jeho bezpečnosti. Chtěl jsem ale znát i vaše názory a pohledy na věc. Zde jsou propozice i obecné informace o kurzech a jejich náplni, stejně tak základní informace o projektu. https://www.czub.cz/strelecke-kurzy/

@Boletus @Oracle_911 @Rusofil @Irena (a klidně i další)

Mohu vás poprosit o názor a váš pohled na věc ?


Děkuji a přeji hezký zbytek víkendu.


@Boletus @Oracle_911 @Rusofil @Irena (a klidně i další) Mohu vás poprosit o názor a váš pohled na věc ? Děkuji a přeji hezký zbytek víkendu.

Aktivní záloha pro fašistický režim ? Nikdy !


Aktivní záloha pro fašistický režim ? Nikdy !

Souhlasím s Putinovcem. Ten krok je odpovědí na samo organizování domobrany, kdy Hamáček prohlásil, že toto nemá oporu v zákoně a sami připraví právní rámec na organizaci dobrovolníků. Toto je zřejmě výsledek jejich snahy. Byl bych v tom směru opatrný. Již máme podepsanou smlouvu s Německou policií o jejím zásahu na našem území.
Při velkých nepokojích se dělá to, že proti vlastním, se pošle někdo cizí, kdo nebude mít k lidem žádný vztah.
Takže použití dobrovolných aktivních záloh je problematické. Přísahat něčemu a někomu, kdy nevím, kam mě pošlou, asi ne. Ve fašistických státech funguje policie proti lidem, na udržení systému.


Souhlasím s Putinovcem. Ten krok je odpovědí na samo organizování domobrany, kdy Hamáček prohlásil, že toto nemá oporu v zákoně a sami připraví právní rámec na organizaci dobrovolníků. Toto je zřejmě výsledek jejich snahy. Byl bych v tom směru opatrný. Již máme podepsanou smlouvu s Německou policií o jejím zásahu na našem území. Při velkých nepokojích se dělá to, že proti vlastním, se pošle někdo cizí, kdo nebude mít k lidem žádný vztah. Takže použití dobrovolných aktivních záloh je problematické. Přísahat něčemu a někomu, kdy nevím, kam mě pošlou, asi ne. Ve fašistických státech funguje policie proti lidem, na udržení systému.

Aktivní záloha pro fašistický režim ? Nikdy !

Když jsem byl mladý a hloupý, tak jsme občas u táboráků bojovali proti "totalitě" (před listopadem) zpíváním této písničky. Až v průběhu devastace národa a státu v devadesátých letech jsem si uvědomil, jaký byl Karel Kryl génius a jak daleko dopředu viděl.
https://www.youtube.com/watch?v=JYcDjz3MJ0E


[quote="pid:58516, uid:185"]Aktivní záloha pro fašistický režim ? Nikdy ![/quote] Když jsem byl mladý a hloupý, tak jsme občas u táboráků bojovali proti "totalitě" (před listopadem) zpíváním této písničky. Až v průběhu devastace národa a státu v devadesátých letech jsem si uvědomil, jaký byl Karel Kryl génius a jak daleko dopředu viděl. https://www.youtube.com/watch?v=JYcDjz3MJ0E

Při pohledu na několikaletý vyvolávaný požár na Ukrajině , nemůže člověka nenapadnout , že sýr v pastičce nebude zdarma . Ty svoje proplácené náboje zdarma , za úpis vlastní krví , si můžou strčit někam . Já jim biomasu pro kanonenfutr dělat nebudu .


Při pohledu na několikaletý vyvolávaný požár na Ukrajině , nemůže člověka nenapadnout , že sýr v pastičce nebude zdarma . Ty svoje proplácené náboje zdarma , za úpis vlastní krví , si můžou strčit někam . Já jim biomasu pro kanonenfutr dělat nebudu .

Já jim biomasu pro kanonenfutr dělat nebudu .

Pozor, aby nedošlo k nedorozumění. Takhle "Záloha státu" má spadat pod MV, tedy je to spíš záloha Policie a ne armády.
Když si přečtete ty kurzy, tak je to zacílené spíše na strážení hranic, ostrahu objektu, reakci na trestnou činnost a případně
teroristické útoky.


[quote="pid:58570, uid:185"]Já jim biomasu pro kanonenfutr dělat nebudu .[/quote] Pozor, aby nedošlo k nedorozumění. Takhle "Záloha státu" má spadat pod MV, tedy je to spíš záloha Policie a ne armády. Když si přečtete ty kurzy, tak je to zacílené spíše na strážení hranic, ostrahu objektu, reakci na trestnou činnost a případně teroristické útoky.

nový zákon o zbraních a s ním i nové věci jako je projekt "Zálohy státu".

Odpovedal si si sám. Potrebujú mať pod kontrolou strelcov. Ak si dobrý, budú Ťa verbovať do elitnejších jednotiek. Ak odmietneš, prídu problémy.
V každom prípade sa vytvorí o Tebe zložka, ktorú ,,kompetentné" osoby využijú v budúcnosti.


avšak když jsem si teď přečetl tu přísahu a zamyslel se

Je pravdou, že každý nástroj sa dá zneužiť. A v tomto prípade tým nástrojom budeš Ty.
Ve fašistických státech funguje policie proti lidem, na udržení systému.

Ešte pridám postreh z minulosti. V prvej svetovej Taliansko zradilo trojspolok a bojovalo na strane trojdohody. Talianský vojak bol pre Habsburgovcov iba vojnový zajatec. Legionárov bez súdu strieľali, ako dezertérov. Dobre si rozmysli, ako sa z takéhoto záväzku vyvlečieš.
spíš záloha Policie a ne armády.

spíše na strážení hranic, ostrahu objektu, reakci na trestnou činnost a případně
teroristické útoky.

Zasa si si odpovedal sám. Armáda aj polícia sú nástroje štátu. To, že na hraničnom prechode vidíš colníka s policajtom, neznamená, že zvyšok hraníc nestráži armáda. Dnes bežne nasadzujú proti demonštrantom aj armádu. Dôležitý je veliaci dôstojník.


"Zálohy státu".


[quote="pid:58147, uid:518"]nový zákon o zbraních a s ním i nové věci jako je projekt "Zálohy státu".[/quote] Odpovedal si si sám. Potrebujú mať pod kontrolou strelcov. Ak si dobrý, budú Ťa verbovať do elitnejších jednotiek. Ak odmietneš, prídu problémy. V každom prípade sa vytvorí o Tebe zložka, ktorú ,,kompetentné" osoby využijú v budúcnosti. [quote="pid:58147, uid:518"]avšak když jsem si teď přečetl tu přísahu a zamyslel se[/quote] Je pravdou, že každý nástroj sa dá zneužiť. A v tomto prípade tým nástrojom budeš Ty. [quote="pid:58546, uid:312"]Ve fašistických státech funguje policie proti lidem, na udržení systému.[/quote] Ešte pridám postreh z minulosti. V prvej svetovej Taliansko zradilo trojspolok a bojovalo na strane trojdohody. Talianský vojak bol pre Habsburgovcov iba vojnový zajatec. Legionárov bez súdu strieľali, ako dezertérov. **Dobre si rozmysli, ako sa z takéhoto záväzku vyvlečieš.** [quote="pid:58574, uid:518"]spíš záloha Policie a ne armády.[/quote] [quote="pid:58574, uid:518"]spíše na strážení hranic, ostrahu objektu, reakci na trestnou činnost a případně teroristické útoky.[/quote] Zasa si si odpovedal sám. Armáda aj polícia sú nástroje štátu. To, že na hraničnom prechode vidíš colníka s policajtom, neznamená, že zvyšok hraníc nestráži armáda. Dnes bežne nasadzujú proti demonštrantom aj armádu. Dôležitý je veliaci dôstojník. [quote="pid:58147, uid:518"]"Zálohy státu".[/quote]

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 20. 2. 2022 o 12:44

To, že na hraničnom prechode vidíš colníka s policajtom, neznamená, že zvyšok hraníc nestráži armáda. Dnes bežne nasadzujú proti demonštrantom aj armádu.

Není to výcvik pro těžkooděnce na zvládání davu.


Dobre si rozmysli, ako sa z takéhoto záväzku vyvlečieš.

Co se týče toho slibu, tak jak již naznačil jeden přítel tak i zde Putinovec.
Aktivní záloha pro fašistický režim ? Nikdy !


Do projektu se (aspoň zatím, než se změní systém a směřování státu) nepřihlásím.
Je to v praxi (co já vím) tak, že si uděláte kurzy, dostanete potvrzení o jejich úspěšném splnění
a pak s nimi jdete na PČR a tam vyplníte formulář atd... jako se zbrojákem. Zkoušku můžete udělat, ale dostanete jen potvrzení o vykonání (úspěšném) zkoušky. Až s tím se pak jde žádat o ZP.


Takže v současnosti to vidím na vykonání kurzů (vypadají dost užitečně a dobře postavené) a následně co udělám s potvrzeními je 2. věc.


[quote="pid:58575, uid:84"]To, že na hraničnom prechode vidíš colníka s policajtom, neznamená, že zvyšok hraníc nestráži armáda. Dnes bežne nasadzujú proti demonštrantom aj armádu.[/quote] Není to výcvik pro těžkooděnce na zvládání davu. [quote="pid:58575, uid:84"]Dobre si rozmysli, ako sa z takéhoto záväzku vyvlečieš.[/quote] Co se týče toho slibu, tak jak již naznačil jeden přítel tak i zde Putinovec. [quote="pid:58516, uid:185"]Aktivní záloha pro fašistický režim ? Nikdy ![/quote] Do projektu se (aspoň zatím, než se změní systém a směřování státu) nepřihlásím. Je to v praxi (co já vím) tak, že si uděláte kurzy, dostanete potvrzení o jejich úspěšném splnění a pak s nimi jdete na PČR a tam vyplníte formulář atd... jako se zbrojákem. Zkoušku můžete udělat, ale dostanete jen potvrzení o vykonání (úspěšném) zkoušky. Až s tím se pak jde žádat o ZP. Takže v současnosti to vidím na vykonání kurzů (vypadají dost užitečně a dobře postavené) a následně co udělám s potvrzeními je 2. věc.

Takže v současnosti to vidím na vykonání kurzů (vypadají dost užitečně a dobře postavené) a následně co udělám s potvrzeními je 2. věc.

Treba si veľmi pozorne prečítať malé písmenka v zmluve a nezabudnúť ani na ,,informačnú doložku".
Najdrahšie veci sú vždy ,,zadarmo."


V každom prípade sa vytvorí o Tebe zložka, ktorú ,,kompetentné" osoby využijú v budúcnosti.


[quote="pid:58585, uid:518"]Takže v současnosti to vidím na vykonání kurzů (vypadají dost užitečně a dobře postavené) a následně co udělám s potvrzeními je 2. věc.[/quote] Treba si veľmi pozorne prečítať malé písmenka v zmluve a nezabudnúť ani na ,,informačnú doložku". Najdrahšie veci sú vždy ,,zadarmo." [quote="pid:58575, uid:84"]V každom prípade sa vytvorí o Tebe zložka, ktorú ,,kompetentné" osoby využijú v budúcnosti.[/quote]

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Aktivní záloha pro fašistický režim ? Nikdy !


Freikorps?


[quote="pid:58516, uid:185"]Aktivní záloha pro fašistický režim ? Nikdy ![/quote] Freikorps?

Freikorps?
Maximálne tak Volkssturm + pár desiatok pemotivovaných bezmozgov čo to budú riadiť....


[quote="pid:58590, uid:181"]Freikorps?[/quote] Maximálne tak Volkssturm + pár desiatok pemotivovaných bezmozgov čo to budú riadiť....

Historie toho napoví hodně .
https://cs.wikipedia.org/wiki/Nacistick%C3%A9_ozbrojen%C3%A9_a_bezpe%C4%8Dnostn%C3%AD_sbory
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cern%C3%A9_ko%C5%A1ile
https://cs.wikipedia.org/wiki/Lidov%C3%A9_milice
https://cs.wikipedia.org/wiki/Batalion_Azov
Každý režim si buduje svoji oporu , která má sloužit pro zájmy vyvalených .


Historie toho napoví hodně . https://cs.wikipedia.org/wiki/Nacistick%C3%A9_ozbrojen%C3%A9_a_bezpe%C4%8Dnostn%C3%AD_sbory https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cern%C3%A9_ko%C5%A1ile https://cs.wikipedia.org/wiki/Lidov%C3%A9_milice https://cs.wikipedia.org/wiki/Batalion_Azov Každý režim si buduje svoji oporu , která má sloužit pro zájmy vyvalených .

Treba si veľmi pozorne prečítať malé písmenka v zmluve a nezabudnúť ani na ,,informačnú doložku".
Najdrahšie veci sú vždy ,,zadarmo."

Kurzy nejsou zadarmo, každý si je sám platí a poskytují je soukromé firmy.
Na kurzu nepodepisujete žádnou smlouvu. Chce to číst celé vlákno a na začátku se podívat na odkaz na kurzy, který jsem dodal.
Je to odkaz na popis projektu a kurzů, ale na stránkách CZUB (Zbrojovka Uherský Brod), která je jednou z firem nabízející kurzy.


[quote="pid:58588, uid:84"]Treba si veľmi pozorne prečítať malé písmenka v zmluve a nezabudnúť ani na ,,informačnú doložku". Najdrahšie veci sú vždy ,,zadarmo."[/quote] Kurzy nejsou zadarmo, každý si je sám platí a poskytují je soukromé firmy. Na kurzu nepodepisujete žádnou smlouvu. Chce to číst celé vlákno a na začátku se podívat na odkaz na kurzy, který jsem dodal. Je to odkaz na popis projektu a kurzů, ale na stránkách CZUB (Zbrojovka Uherský Brod), která je jednou z firem nabízející kurzy.

Kurzy nejsou zadarmo, každý si je sám platí a poskytují je soukromé firmy.
Na kurzu nepodepisujete žádnou smlouvu.


Súkromné firmy? Pozrel si si minulosť inštruktorov?
CITUJEM:
…..použití zbraně je vždy až poslední možností.
Absolventi programu střelecké přípravy dle zákona č.14/2021 Sb. by neměli být pouze osobami výborně ovládajícími zbraně, ale měli by se především naučit schopnostem, jak konfliktům předcházet.
Získají také znalosti a postupy v oblasti poskytování první pomoci, sebeobrany, taktiky a psychologických aspektech. Svými znalostmi a dovednostmi tak budou platnou podporou pro celý systém integrovaného záchranného systému.Kurzy mohou pořádat pouze osoby, kterým byla MV ČR udělena akreditace. Jednotlivé kurzy na sebe navazují a je nutné je absolvovat postupně, od programu MV 101.
KONIEC CITÁTU.


PS. Tieto kurzy určite nefungujú tak, že si povyberáš hrozienka a zvyšok odhodíš. Ak Ti záleží len na streľbe, zaplať si strelnicu.


PS.1. Rozhodnúť sa však musíš sám.


[quote="pid:58599, uid:518"]Kurzy nejsou zadarmo, každý si je sám platí a poskytují je soukromé firmy. Na kurzu nepodepisujete žádnou smlouvu.[/quote] Súkromné firmy? Pozrel si si minulosť inštruktorov? CITUJEM: …..použití zbraně je vždy až poslední možností. Absolventi programu střelecké přípravy dle zákona č.14/2021 Sb. by neměli být pouze osobami výborně ovládajícími zbraně, ale měli by se především naučit schopnostem, jak konfliktům předcházet. Získají také znalosti a postupy v oblasti poskytování první pomoci, sebeobrany, taktiky a psychologických aspektech. Svými znalostmi a dovednostmi tak budou platnou podporou pro celý systém integrovaného záchranného systému.Kurzy mohou pořádat pouze osoby, kterým byla MV ČR udělena akreditace. Jednotlivé kurzy na sebe navazují a je nutné je absolvovat postupně, od programu MV 101. KONIEC CITÁTU. PS. Tieto kurzy určite nefungujú tak, že si povyberáš hrozienka a zvyšok odhodíš. Ak Ti záleží len na streľbe, zaplať si strelnicu. PS.1. **Rozhodnúť sa však musíš sám.**

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 20. 2. 2022 o 15:01

Na kurzu nepodepisujete žádnou smlouvu.

Pokud nad tím někdo přemýšlí, tak si pořádně přečtěte, co podepisujete. Minimálně se patrně bude jednat o podpis nějakého dokladu o zaplacení - přečíst od A do Z i ten. Může tam být nějaká nenápadná formulace. Pokud se cokoliv nebude zdát, tak nepodepisovat!
Mě v tom odkazu na ten kurz zarazila následující pasáž:


Slib stanovené zálohy státu


  • Slibuji věrnost České republice.
  • Slibuji, že jako občan a vlastenec budu respektovat principy demokratického právního státu a budu obětavě plnit úkoly, které mi budou jako členovi stanovené zálohy státu uloženy.
  • Slibuji, že při plnění úkolů stanovené zálohy státu i v občanském životě budu jednat odpovědně, odvážně a skromně.Bude-li třeba, budu odhodlaně snášet nepohodlí a nebezpečí s tím spojená.
  • Slibuji, že budu vždy příkladně dbát zásad bezpečného nakládání se zbraní.

Takže se domnívám, že se něco podepisovat bude. Já osobně bych od toho utíkal co nejdál, ale pokud to někoho láká, tak držet se výše uvedeného.


[quote="pid:58599, uid:518"]Na kurzu nepodepisujete žádnou smlouvu.[/quote] Pokud nad tím někdo přemýšlí, tak si pořádně přečtěte, co podepisujete. Minimálně se patrně bude jednat o podpis nějakého dokladu o zaplacení - přečíst od A do Z i ten. Může tam být nějaká nenápadná formulace. Pokud se cokoliv nebude zdát, tak nepodepisovat! Mě v tom odkazu na ten kurz zarazila následující pasáž: ***Slib stanovené zálohy státu*** - Slibuji věrnost České republice. - Slibuji, že jako občan a vlastenec budu respektovat principy demokratického právního státu a budu obětavě plnit úkoly, které mi budou jako členovi stanovené zálohy státu uloženy. - Slibuji, že při plnění úkolů stanovené zálohy státu i v občanském životě budu jednat odpovědně, odvážně a skromně. Bude-li třeba, budu odhodlaně snášet nepohodlí a nebezpečí s tím spojená. - Slibuji, že budu vždy příkladně dbát zásad bezpečného nakládání se zbraní. Takže se domnívám, že se něco podepisovat bude. Já osobně bych od toho utíkal co nejdál, ale pokud to někoho láká, tak držet se výše uvedeného.
Upravené 20. 2. 2022 o 16:08

Útek nie je riešenie.
Ako sme sa bavili:
riešenie závisí od celkovej morálky
a gramotnosti osobnej interpretácie zákona (praVidla),
i vôle..konať.
Je vôľa = je ČeloVek.
Niet vôle = niet CeloVeka.


A ako sme sa taktiež bavili:
Choďte do akýchkoľvek tzv. "politických strán",
organizácii, zložiek, funkcii a konajte tam
v rámci svojich možností svoju povinnosť
ako ČLOVEK, robte osvetu, ale hlavne NEBOJTE SA.
Tak i istý Ježiš z Nas Ar je vravieval.
T.j., ak ste si dostatočne osvojili
ultimatívnu zbraň = KSB/DVTR.
Boh, kamaráti, i my tu vám s riešením
problémov=výziev=príležitostí pomôžeme, poradíme.


A áno - opatrnosť je vec druhá, ďalšia,
no nepliesť si ju so strachom,
bo ten len paralyzuje, ovcu vytvára,
mentálny kóšiar buduje!


Prevezmite tam vždy postupne kontrolu nad situáciou.
Nezabúdajte, že je to NÁŠ štát, NAŠA polícia, NAŠA armáda
a rozhodne nepatrí nejakým otrokársko-fašistickým
agentom a ich kolaborantom!
Jednajte vždy z pozície autority, konceptuálne podloženej sily.
Dávno je čas ten ich bordel ukončiť.
Začiatok ich konca. Koniec začiatku.
Čím skôr, tým menej zbytočných obetí.
Hľadajte v ľuďoch spojencov.
Je ich viac než dosť, drvivá väčšina.
Zoberte im strach a dajte im realistickú nádej, ukážte cestu


Vždy, keď sa dá, buďte priamy,
a keď nie, využite ich zbrane,
ako v aikide, či jude.
No nezabúdajte, že účel svätIA prostriedky
a nie svätÍ.


Hlavne si ale užívajte ten boj ZA niečo,
ponúkanie celkovo objektívne pre všetkých lepších riešení.
Nebojte sa myslieť!
I sám v poli síce je vojak..,
no hľadajte si vždy podobne mysliacich, ako vy.
Ak nie sú, tak si ich vychovajte.


Infiltrujte ich a bez fanfár po tichu
znovu prevezmite ako zodpovední občania
nad SVOJIM štátom (z(a)riadením) kontrolu.
Cesta to síce dlhá, no príjemná
a hlavne bezpečná, spoločne.
Ten vie to, druhý zas ono
a všetci spolu urobíme mnoho.


Útek nie je riešenie. Ako sme sa bavili: riešenie závisí od celkovej morálky a gramotnosti osobnej interpretácie zákona (praVidla), i vôle..konať. Je vôľa = je ČeloVek. Niet vôle = niet CeloVeka. A ako sme sa taktiež bavili: Choďte do akýchkoľvek tzv. "politických strán", organizácii, zložiek, funkcii a konajte tam v rámci svojich možností svoju povinnosť ako ČLOVEK, robte osvetu, ale hlavne NEBOJTE SA. Tak i istý Ježiš z Nas Ar je vravieval. T.j., ak ste si dostatočne osvojili ultimatívnu zbraň = KSB/DVTR. Boh, kamaráti, i my tu vám s riešením problémov=výziev=príležitostí pomôžeme, poradíme. A áno - opatrnosť je vec druhá, ďalšia, no nepliesť si ju so strachom, bo ten len paralyzuje, ovcu vytvára, mentálny kóšiar buduje! Prevezmite tam vždy postupne kontrolu nad situáciou. Nezabúdajte, že je to NÁŠ štát, NAŠA polícia, NAŠA armáda a rozhodne nepatrí nejakým otrokársko-fašistickým agentom a ich kolaborantom! Jednajte vždy z pozície autority, konceptuálne podloženej sily. Dávno je čas ten ich bordel ukončiť. Začiatok ich konca. Koniec začiatku. Čím skôr, tým menej zbytočných obetí. Hľadajte v ľuďoch spojencov. Je ich viac než dosť, drvivá väčšina. Zoberte im strach a dajte im realistickú nádej, ukážte cestu Vždy, keď sa dá, buďte priamy, a keď nie, využite ich zbrane, ako v aikide, či jude. No nezabúdajte, že účel svätIA prostriedky a nie svätÍ. Hlavne si ale užívajte ten boj ZA niečo, ponúkanie celkovo objektívne pre všetkých lepších riešení. Nebojte sa myslieť! I sám v poli síce je vojak.., no hľadajte si vždy podobne mysliacich, ako vy. Ak nie sú, tak si ich vychovajte. Infiltrujte ich a bez fanfár po tichu znovu prevezmite ako zodpovední občania nad SVOJIM štátom (z(a)riadením) kontrolu. Cesta to síce dlhá, no príjemná a hlavne bezpečná, spoločne. Ten vie to, druhý zas ono a všetci spolu urobíme mnoho.
Upravené 22. 2. 2022 o 06:32

@Quilgen:
Chválím za postup - chceš názory od těch, kterým věříš, ale dobře víš, že rozhodnutí je jen na tobě.
Tak přispěju i já svým názorem...
Vím ze spolehlivých "míst", že Policie ČR má ohromný problém s "kádry". Spíš tedy - ti, co se hlásí, jsou téměř nepoužitelní. Kde jsou ty časy, kdy k policii byl velmi přísný výběr s důrazem na tělesnou zdatnost, psychologický profil a obratnost. A co je hodně blbé - odcházejí ti, kteří ještě za něco stojí, kteří umějí, vědí... a jsou také schopní někoho něčemu učit.
Takže si myslím, že ona "organizace záložáků" bude něco na způsob "východiska z nouze".
Přihlásí se ti, kteří na to mají (tím nemyslím finančně). Nebude to pro ně práce, ale koníček. Budou se sami aktivně udržovat v "provozuschopném" stavu.
Ale u toho "použití" mám vážně blbý pocit - zvláště když si čtu tu přísahu...
Co když ten "státem stanovený úkol" bude v pobíhání po demonstraci v červené bundičce provokatéra?
Však to tu už bylo několikrát, že policejní provokatéři "směřovali dav" k násilí a výtržnostem - nejen na majetku, ale i na skupinách obyvatel. A je nad slunce jasné, že "dav" je jak přetopený kotel a pokud nemá bouchnout do ksichtu "elitám", musí se vybít někde jinde. A to co nejdřív...
Tím neříkám, že se nemáš cvičit a zdokonalovat. Ale - jsou nejspíš i jiné organizace, kde to tak jde. Po hlavičkou policie si nedělám žádné iluze o "dobré věci" - už jen z principu, že už dávno neslouží občanům, ale má za úkol chránit zadky "elitám"...

@Quilgen: Chválím za postup - chceš názory od těch, kterým věříš, ale dobře víš, že rozhodnutí je jen na tobě. Tak přispěju i já svým názorem... Vím ze spolehlivých "míst", že Policie ČR má ohromný problém s "kádry". Spíš tedy - ti, co se hlásí, jsou téměř nepoužitelní. Kde jsou ty časy, kdy k policii byl velmi přísný výběr s důrazem na tělesnou zdatnost, psychologický profil a obratnost. A co je hodně blbé - odcházejí ti, kteří ještě za něco stojí, kteří umějí, vědí... a jsou také schopní někoho něčemu učit. **Takže si myslím, že ona "organizace záložáků" bude něco na způsob "východiska z nouze".** Přihlásí se ti, kteří na to mají (tím nemyslím finančně). Nebude to pro ně práce, ale koníček. Budou se sami aktivně udržovat v "provozuschopném" stavu. Ale u toho "použití" mám vážně blbý pocit - zvláště když si čtu tu přísahu... **Co když ten "státem stanovený úkol" bude v pobíhání po demonstraci v červené bundičce provokatéra?** Však to tu už bylo několikrát, že policejní provokatéři "směřovali dav" k násilí a výtržnostem - nejen na majetku, ale i na skupinách obyvatel. A je nad slunce jasné, že "dav" je jak přetopený kotel a pokud nemá bouchnout do ksichtu "elitám", musí se vybít někde jinde. A to co nejdřív... Tím neříkám, že se nemáš cvičit a zdokonalovat. Ale - jsou nejspíš i jiné organizace, kde to tak jde. Po hlavičkou policie si nedělám žádné iluze o "dobré věci" - už jen z principu, že už dávno neslouží občanům, ale má za úkol chránit zadky "elitám"...
Upravené 21. 2. 2022 o 11:36

Z vlastných skúseností môžem potvrdiť,
že veľká väčšina policajtov je stále v poriadku
a len na niektorých kľúčových postoch
sú zo zahraničia dosadení agenti, zasTupci
nadnárodnej mafie.
S tými si to musia policajti riešiť postupne
osobne interne a treba ich v tom podporovať.
Celoplošne, ale i tak, že osobne ako politicky aktívny občan
vstúpite do zboru, armády a podobných organizácii.
Tých zradcov treba napádať a robiť im súkromne zo života peklo.
ROZKAZY GRAMOTNE INTERPRETOVAŤ PO SVOJOM,
ak chápete, kam mierim..
Púšťať von operačné informácie,
ktoré sú proti ľuďom. Aj s menami
a ideálne adresami pobytu, ŠPZ, atď..
Anonymne na fórach.
Aby si to s nimi mohli potom už obćania riešiť, zatoćiť, zakrútiť.
Nevyhrážať sa, ale rovno konať.
Občiansky zodpovedne.
Konštruktívny teror voči zločincom,
voči teroristickým kolaborantom.
Symetricky i asymetricky.


Z vlastných skúseností môžem potvrdiť, že veľká väčšina policajtov je stále v poriadku a len na niektorých kľúčových postoch sú zo zahraničia dosadení agenti, zasTupci nadnárodnej mafie. S tými si to musia policajti riešiť postupne osobne interne a treba ich v tom podporovať. Celoplošne, ale i tak, že osobne ako politicky aktívny občan vstúpite do zboru, armády a podobných organizácii. Tých zradcov treba napádať a robiť im súkromne zo života peklo. ROZKAZY GRAMOTNE INTERPRETOVAŤ PO SVOJOM, ak chápete, kam mierim.. Púšťať von operačné informácie, ktoré sú proti ľuďom. Aj s menami a ideálne adresami pobytu, ŠPZ, atď.. Anonymne na fórach. Aby si to s nimi mohli potom už obćania riešiť, zatoćiť, zakrútiť. Nevyhrážať sa, ale rovno konať. Občiansky zodpovedne. Konštruktívny teror voči zločincom, voči teroristickým kolaborantom. Symetricky i asymetricky.

Souhlasím s Putinovcem a Rusofiem. Do aktivních záloh bych za současného režimu nešel.


Souhlasím s Putinovcem a Rusofiem. Do aktivních záloh bych za současného režimu nešel.

Jarek

Gramotná ofenzíva je vždy lepšia ako defenzíva.
Globalizácia je objektívny proces rovnako,
ako evolúcia.
Musíte ovládnuť ten dej
(proces, jeho frekvenčné parametre),
nie sa pred ním schovávať.
Konceptuálny ústup je cesta do pekla, do prúseru.
Musíte zvyšovať sázky, nie znižovať,
inak kopete masový hrob svojim deťom,
bo tí sociopati len čakajú na vaše zaváhanie.
Nesmiete im nechať sa nadýchnuť
a ak, tak iba s ponukou, ktorú nemôžu odmietnuť.


Gramotná ofenzíva je vždy lepšia ako defenzíva. Globalizácia je objektívny proces rovnako, ako evolúcia. Musíte ovládnuť ten dej (proces, jeho frekvenčné parametre), nie sa pred ním schovávať. Konceptuálny ústup je cesta do pekla, do prúseru. Musíte zvyšovať sázky, nie znižovať, inak kopete masový hrob svojim deťom, bo tí sociopati len čakajú na vaše zaváhanie. Nesmiete im nechať sa nadýchnuť a ak, tak iba s ponukou, ktorú nemôžu odmietnuť.

Zapomínáš Ludo na to , že chtějí podepsat formu slibu-přísahy . Jen pro srandu králíkům to není , zrovna tak jako podpis u informovaného souhlasu s píchnutím gates svinstva .
Bourat se dá i zvenčí a to tak , že včas prosáknou informace o tom , o jakou pastičku se jedná .
Ale to , že se na tento pokus o převzetí procesu budování domobrany vyčlení prostory , zbraně a náboje , se ještě hodit bude .


Zapomínáš Ludo na to , že chtějí podepsat formu slibu-přísahy . Jen pro srandu králíkům to není , zrovna tak jako podpis u informovaného souhlasu s píchnutím gates svinstva . Bourat se dá i zvenčí a to tak , že včas prosáknou informace o tom , o jakou pastičku se jedná . Ale to , že se na tento pokus o převzetí procesu budování domobrany vyčlení prostory , zbraně a náboje , se ještě hodit bude .

Aj prísahu si vždy môžeš interpretovať po svojom.
Iba ak je príliš absurdná, tak ju nepodpíšeš, prísahu vykonať nejdeš.
Rovnako, ako kedysi na vojne.
Proste sa tým pádom nestávaš vojakom
a na teba sa príslušné zákony nevzťahujú.
Okrem toho je prísaha len zdrap papiera.
Podobne, ako akákoľvek dohoda,
ak už nezodpovedá objektívnej realite
a potrebám jednej zo strán.


Zmluva je vždy len orientačná.
Preceňovanie princípu zmlúv je jednou zo základných
problémov tohto režimu.
Nevstupujte do tejto pasce.
Zmluva je len odporúčanie
a má konkrétny rámec platnosti.
Miestny, časový, no hlavne čo
sa týka i množstva ďalších referenčných mier.
Je to odhad, orientačný nástrel konceptu
spolupráce medzi nejakými subjektami


Nielen podnikatelia tento problém-výzvu-príležitosť veľmi dobre poznajú.
Zmluva nikdy nie je niečo absolútne, je to násTroj.
V prípade, že sú ciele subjektov rovnaké,
a ak nie, ide o dočasné fixovanie pozícii
v tom zmysle, kto poskytne do budúCnosti
objektívne celkovo lepšiu interpretáciu zmluvy.
Ľudovo povedané: "Kto bude mať dlhší dych"
T.j., "tvorivý konkurz" o vyššie sázky, o vyššiu mieru chápania
dlhodobých tendencii rozvoja objektívnych
socionaturálnych dejov (javov, procesov).


Aj prísahu si vždy môžeš interpretovať po svojom. Iba ak je príliš absurdná, tak ju nepodpíšeš, prísahu vykonať nejdeš. Rovnako, ako kedysi na vojne. Proste sa tým pádom nestávaš vojakom a na teba sa príslušné zákony nevzťahujú. Okrem toho je prísaha len zdrap papiera. Podobne, ako akákoľvek dohoda, ak už nezodpovedá objektívnej realite a potrebám jednej zo strán. Zmluva je vždy len orientačná. Preceňovanie princípu zmlúv je jednou zo základných problémov tohto režimu. Nevstupujte do tejto pasce. Zmluva je len odporúčanie a má konkrétny rámec platnosti. Miestny, časový, no hlavne čo sa týka i množstva ďalších referenčných mier. Je to odhad, orientačný nástrel konceptu spolupráce medzi nejakými subjektami Nielen podnikatelia tento problém-výzvu-príležitosť veľmi dobre poznajú. Zmluva nikdy nie je niečo absolútne, je to násTroj. V prípade, že sú ciele subjektov rovnaké, a ak nie, ide o dočasné fixovanie pozícii v tom zmysle, kto poskytne do budúCnosti objektívne celkovo lepšiu interpretáciu zmluvy. Ľudovo povedané: "Kto bude mať dlhší dych" T.j., "tvorivý konkurz" o vyššie sázky, o vyššiu mieru chápania dlhodobých tendencii rozvoja objektívnych socionaturálnych dejov (javov, procesov).
Upravené 22. 2. 2022 o 07:15

Tieto kurzy určite nefungujú tak, že si povyberáš hrozienka a zvyšok odhodíš. Ak Ti záleží len na streľbe, zaplať si strelnicu.

Tak se 1. nenaučíš dobře střílet...


Rozhodnúť sa však musíš sám.

To už jsem, děkuji.


Kde jsem řekl něco o nějakém vybírání ?
Samozřejmě, že kurz je složený z více věcí. Tím líp, víc se člověk naučí !
Střelec, co jen střílí na papír není připraven na boj.


[quote="pid:58617, uid:84"]Tieto kurzy určite nefungujú tak, že si povyberáš hrozienka a zvyšok odhodíš. Ak Ti záleží len na streľbe, zaplať si strelnicu.[/quote] Tak se 1. nenaučíš dobře střílet... [quote="pid:58617, uid:84"]Rozhodnúť sa však musíš sám.[/quote] To už jsem, děkuji. Kde jsem řekl něco o nějakém vybírání ? Samozřejmě, že kurz je složený z více věcí. Tím líp, víc se člověk naučí ! Střelec, co jen střílí na papír není připraven na boj.

Slib stanovené zálohy státu

To je věc, která je po kurzu .. opět jste to nečetli.
Je to jako se ZP (pokud ho tu vůbec někdo má...).
Prvně uděláte zkoušku odborné způsobilosti a za to vám dají papír, že jste zkoušku úspěšně složil.
Teprve s tím papírem jdete na PČR si zažádat o Zbrojní Průkaz. Tady je to stejné, udělaté kurzy, dostanete certifikát a až ten odnesete společně s přihláškovým formulářem na PČR..... a nebo taky ne smile


Takže se domnívám, že se něco podepisovat bude. Já osobně bych od toho utíkal co nejdál, ale pokud to někoho láká, tak držet se výše uvedeného.

Tedy domníváte se mylně.
Ale i tak mi v tom slibu nic závadného nepřijde. 2. jaká bude praxe.


[quote="pid:58618, uid:826"]Slib stanovené zálohy státu[/quote] To je věc, která je po kurzu .. opět jste to nečetli. Je to jako se ZP (pokud ho tu vůbec někdo má...). Prvně uděláte zkoušku odborné způsobilosti a za to vám dají papír, že jste zkoušku úspěšně složil. Teprve s tím papírem jdete na PČR si zažádat o Zbrojní Průkaz. Tady je to stejné, udělaté kurzy, dostanete certifikát a až ten odnesete společně s přihláškovým formulářem na PČR..... a nebo taky ne ;) [quote="pid:58618, uid:826"]Takže se domnívám, že se něco podepisovat bude. Já osobně bych od toho utíkal co nejdál, ale pokud to někoho láká, tak držet se výše uvedeného.[/quote] Tedy domníváte se mylně. Ale i tak mi v tom slibu nic závadného nepřijde. 2. jaká bude praxe.
Upravené 21. 2. 2022 o 14:33

Ludo , je to podobné jako Ukrajinské volby . Stále sondují , jakou podporu dokáží dát dohromady a od toho se odvíjí jejich stupeň drzosti .


Ludo , je to podobné jako Ukrajinské volby . Stále sondují , jakou podporu dokáží dát dohromady a od toho se odvíjí jejich stupeň drzosti .

Policie ČR má ohromný problém s "kádry".

Ano o tom taky vím smile a ne málo. smile Kdyby to nebylo k pláči...
Řekněme, že proběhl jeden rozhovor s jistým příslušníkem, že až se něco po... tak budu volat souseda a kámoše a ne PČR smile


Takže si myslím, že ona "organizace záložáků" bude něco na způsob "východiska z nouze".

Abychom je suplovali, až se to posere. Oni si daj kafe a koblížek a "my" to odmakáme... (třeba ty hranice). Nedávné uzavření okresů
ukázalo, že nejsou schopni větší kontrolní nebo bezpečnostní akce (organizace a lidské zdroje pokulhávají).


Co když ten "státem stanovený úkol" bude v pobíhání po demonstraci v červené bundičce provokatéra?

Na to tam nemáš výcvik a nevím, kdo by jim na to kývl se střelců co znám...
Opravdu si myslím, že je to spíše příprava na ostrahu hranic či objektů nebo reakci na teroristické útoky.
Ale souhlasím, že pod "úkol" lze napsat cokoli.
Po hlavičkou policie

Ti tam jen dělají papíry. Ty kurzy vedou firmy, které se tím už roky živí (kromě CZUB).


Jak říkáš, zdokonalovat je se třeba, ale k tomu se není třeba přihlásit do programu.
Sice by mi dali 500 nábojů a možná další výhody, ale to není zas taková podpora...


[quote="pid:58730, uid:203"]Policie ČR má ohromný problém s "kádry".[/quote] Ano o tom taky vím :D a ne málo. :D Kdyby to nebylo k pláči... Řekněme, že proběhl jeden rozhovor s jistým příslušníkem, že až se něco po... tak budu volat souseda a kámoše a ne PČR :D [quote="pid:58730, uid:203"]Takže si myslím, že ona "organizace záložáků" bude něco na způsob "východiska z nouze".[/quote] Abychom je suplovali, až se to posere. Oni si daj kafe a koblížek a "my" to odmakáme... (třeba ty hranice). Nedávné uzavření okresů ukázalo, že nejsou schopni větší kontrolní nebo bezpečnostní akce (organizace a lidské zdroje pokulhávají). [quote="pid:58730, uid:203"]Co když ten "státem stanovený úkol" bude v pobíhání po demonstraci v červené bundičce provokatéra?[/quote] Na to tam nemáš výcvik a nevím, kdo by jim na to kývl se střelců co znám... Opravdu si myslím, že je to spíše příprava na ostrahu hranic či objektů nebo reakci na teroristické útoky. Ale souhlasím, že pod "úkol" lze napsat cokoli. [quote="pid:58730, uid:203"]Po hlavičkou policie[/quote] Ti tam jen dělají papíry. Ty kurzy vedou firmy, které se tím už roky živí (kromě CZUB). Jak říkáš, zdokonalovat je se třeba, ale k tomu se není třeba přihlásit do programu. Sice by mi dali 500 nábojů a možná další výhody, ale to není zas taková podpora...

Do aktivních záloh

Tohle není Aktivní Záloha AČR.
Ale ano souhlasím.


[quote="pid:58745, uid:471"]Do aktivních záloh[/quote] Tohle není Aktivní Záloha AČR. Ale ano souhlasím.

o jakou pastičku se jedná .

Já si spíš myslím, že je to 1. tunel smile (protože jsme v Česku, tak jak jinak a mám už o tom i info smile ).
Ale taky je to příprava na to "Co po NATO ?". Tedy najednou budeme "zranitelní" a bez armády.


prostory , zbraně a náboje , se ještě hodit bude .

Myslím, že celý projekt je velice dobrý a bude se hodit. Reálně je problém někde jinde a to je směřování státu.


Tady myslím, že je třeba upozornit na to, že podle kapacit kurzů a časové náročnosti
se ten projet reálně rozjede a nabyde počtu nad 1000 lidí ne dřív než tak za 3 roky. A to ještě bude set sakra úspěch.
Osobně bych si tipnul tak 5 let. A v roce 2027 bude jiný svět a snad i jiná Republika.


[quote="pid:58756, uid:185"]o jakou pastičku se jedná .[/quote] Já si spíš myslím, že je to 1. tunel :D (protože jsme v Česku, tak jak jinak a mám už o tom i info :D ). Ale taky je to příprava na to "Co po NATO ?". Tedy najednou budeme "zranitelní" a bez armády. [quote="pid:58756, uid:185"]prostory , zbraně a náboje , se ještě hodit bude .[/quote] Myslím, že celý projekt je velice dobrý a bude se hodit. Reálně je problém někde jinde a to je směřování státu. Tady myslím, že je třeba upozornit na to, že podle kapacit kurzů a časové náročnosti se ten projet reálně rozjede a nabyde počtu nad 1000 lidí ne dřív než tak za 3 roky. A to ještě bude set sakra úspěch. Osobně bych si tipnul tak 5 let. A v roce 2027 bude jiný svět a snad i jiná Republika.
Upravené 21. 2. 2022 o 15:15

Kde jsem řekl něco o nějakém vybírání ?
Presne tu:
Takže v současnosti to vidím na vykonání kurzů (vypadají dost užitečně a dobře postavené) a následně co udělám s potvrzeními je 2. věc.
Vytvorí sa o Tebe zložka, ktorú ,,kompetentné" osoby využijú v budúcnosti.
Osobně bych si tipnul tak 5 let. A v roce 2027 bude jiný svět a snad i jiná Republika.
Ak uvažuješ v dlhšom časovom horizonte, možno by stálo za to sa tam infiltrovať. To však záleží aj na tom, koľko máš vlastne rokov. Priority sa vekom menia.
A za zváženie sú aj príspevky od @Ludo.

[quote="pid:58767, uid:518"]Kde jsem řekl něco o nějakém vybírání ?[/quote]Presne tu: [quote="pid:58585, uid:518"]Takže v současnosti to vidím na vykonání kurzů (vypadají dost užitečně a dobře postavené) a následně co udělám s potvrzeními je 2. věc.[/quote]Vytvorí sa o Tebe zložka, ktorú ,,kompetentné" osoby využijú v budúcnosti. [quote="pid:58777, uid:518"]Osobně bych si tipnul tak 5 let. A v roce 2027 bude jiný svět a snad i jiná Republika.[/quote]Ak uvažuješ v dlhšom časovom horizonte, možno by stálo za to sa tam infiltrovať. To však záleží aj na tom, koľko máš vlastne rokov. Priority sa vekom menia. A za zváženie sú aj príspevky od @Ludo.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Ak uvažuješ v dlhšom časovom horizonte, možno by stálo za to sa tam infiltrovať.
Ano, myslím, že to je důvod, zkusit to.


[quote="pid:58792, uid:84"]Ak uvažuješ v dlhšom časovom horizonte, možno by stálo za to sa tam infiltrovať.[/quote]Ano, myslím, že to je důvod, zkusit to.

Ludo , je to podobné jako Ukrajinské volby . Stále sondují , jakou podporu dokáží dát dohromady a od toho se odvíjí jejich stupeň drzosti .


A my nemusíme "sondovať" ich??


Výraz "účel svätIA prostriedky" predsa neznamená,
že keď ťa niekto chce zotročiť, zabiť, otráviť,
tak mu nemáš, nemôžeš prij..bať!


Tupý radikálne pacifistický dement
je vhodný akurát tak na jatky,
do klobásy pre tých psychopatických
pseudoliberálnych kaniBaalov.
Nato ste sa narodili??


Áno, snažiť sa operovať bez zbytoćného násilia,
ale keď je už nevyhnutné, udierať prvý.
Nenechať ich, že šak nech si vystrelia, pichnú do tvojho decka, či??
Kto chce mier, musí sa pripravovať na vojnu,
infiltrovať nepriateľa, dostať ho pod kontrolu.
Iba potom možno jatky nebudú nutné.
Načo chcete sakra ešte ćakať??
Premárnite už aj posledné príležitosti.
Myslíte, že vám bude podhadzovaných
Zhora ešte veľa ďalších???


[quote="pid:58771, uid:185"]Ludo , je to podobné jako Ukrajinské volby . Stále sondují , jakou podporu dokáží dát dohromady a od toho se odvíjí jejich stupeň drzosti .[/quote] A my nemusíme "sondovať" ich?? Výraz "účel svätIA prostriedky" predsa neznamená, že keď ťa niekto chce zotročiť, zabiť, otráviť, tak mu nemáš, nemôžeš prij..bať! Tupý radikálne pacifistický dement je vhodný akurát tak na jatky, do klobásy pre tých psychopatických pseudoliberálnych kaniBaalov. Nato ste sa narodili?? Áno, snažiť sa operovať bez zbytoćného násilia, ale keď je už nevyhnutné, udierať prvý. Nenechať ich, že šak nech si vystrelia, pichnú do tvojho decka, či?? Kto chce mier, musí sa pripravovať na vojnu, infiltrovať nepriateľa, dostať ho pod kontrolu. Iba potom možno jatky nebudú nutné. Načo chcete sakra ešte ćakať?? Premárnite už aj posledné príležitosti. Myslíte, že vám bude podhadzovaných Zhora ešte veľa ďalších???
Upravené 21. 2. 2022 o 19:02

Presne tu
no ano kurzy si udělám a nikam se nemusím hlásit smile omg


To jsme se nepochopili. Já myslel, že myslíte pitvat ty kurzy nebo tak....
Ne, jak už jsem několikrát řekl, kurzy sám o sobě není vázán na žádnou přísahu ani nic podobného.


Vytvorí sa o Tebe zložka, ktorú ,,kompetentné" osoby využijú v budúcnosti.


Na každého je složka smile To už je trochu Qanon. Každopádně pořád mám pocit, že si myslíte, že ty kurzi řídí stát.
Neřídí. Je to soukromá záležitost. V tomhle prostředí se už delší dobu pohybuji a mám nejeden kurz za sebou.


Jak už jsem dříve zmiňoval, je to taky "tunel" šmelo smile => CZUB a HardTask jako 2 největší firmy u nás si to tak jako "ošéfovaly"... smile
V podstatě Hard Task ( https://www.hardtask.cz/ )dneska nabízí výsvik, který dneska nemá ani kde kdo v armádě. Problém je, že většina lidí, si dá pár lvl pistole a trochu puška a už víc nechtějí. Tyhle kurzy se "nápadně" (jistě náhodně smile ) podobají jistým kurzům, které HT už delší dobu nabízí.
CZUB si asi řeklo, že to bude dobrý bysnys a tak se do toho taky vložili (mají na to zdroje, že jo...). A taky že tyto 2 firmy jako jediné už do 2 měsíců po vstupu zákona v platnost už mají licence smile . Ostatní můžou žádat ... a čekat...
Tedy jde o takový dobrý bysnys se státní reklamou a podporou a navíc i tichým (aspoň dočasným) monopolem.
S tím, že ty kurzy 201 a 301 kromě těch 2 nemá nikdo prostředky provádět.


@Kryštof30 Takže bych mírnil trochu bujnou fantasii.

Nikde nikomu nic neslibuji a nepodepisuji. A kdyby to náhodou bylo součástí těch kurzů (o čemž silně pochybuji).
Tak jsou jiné firmy, které učí totéž nebo i sám HT to učí, jen se ten kurz jmenuje jinak smile


Ak uvažuješ v dlhšom časovom horizonte, možno by stálo za to sa tam infiltrovať.

Co infiltrovat ?! smile Vy si snad představujete lidové milice nebo co ?! Uděláte kurz, dostanete papír.
S tím papírem můžete (a nemusíte) požádat o další papír. Razítko jak na úřadě, děkuji na shledanou.
S těmi lidmi se už neuvidíte a nepotkáte smile To nejsou nijak organizované jednotky smile To nemá žádnou strukturu.
=> viz nejspíš jde hlavně o šmelo z původně dobrého Národně-Obranného záměru zákona


Já znám člověka, který byl u psaní a projednávání zákona. Z nápadu jak argumentovat proti Bruselským zákazům zbraní
obranou státu se postupně stal bysnys pro zmíněné firmy. Čučkaři tam fakt nefigurují smile


[quote="pid:58792, uid:84"]Presne tu[/quote]no ano kurzy si udělám a nikam se nemusím hlásit :D omg To jsme se nepochopili. Já myslel, že myslíte pitvat ty kurzy nebo tak.... Ne, jak už jsem několikrát řekl, kurzy sám o sobě není vázán na žádnou přísahu ani nic podobného. [quote="pid:58792, uid:84"]Vytvorí sa o Tebe zložka, ktorú ,,kompetentné" osoby využijú v budúcnosti.[/quote] Na každého je složka :D To už je trochu Qanon. Každopádně pořád mám pocit, že si myslíte, že ty kurzi řídí stát. Neřídí. Je to soukromá záležitost. V tomhle prostředí se už delší dobu pohybuji a mám nejeden kurz za sebou. Jak už jsem dříve zmiňoval, je to taky "tunel" šmelo :D => CZUB a HardTask jako 2 největší firmy u nás si to tak jako "ošéfovaly"... :D V podstatě Hard Task ( https://www.hardtask.cz/ )dneska nabízí výsvik, který dneska nemá ani kde kdo v armádě. Problém je, že většina lidí, si dá pár lvl pistole a trochu puška a už víc nechtějí. Tyhle kurzy se "nápadně" (jistě náhodně ;) ) podobají jistým kurzům, které HT už delší dobu nabízí. CZUB si asi řeklo, že to bude dobrý bysnys a tak se do toho taky vložili (mají na to zdroje, že jo...). A taky že tyto 2 firmy jako jediné už do 2 měsíců po vstupu zákona v platnost už mají licence :D . Ostatní můžou žádat ... a čekat... Tedy jde o takový dobrý bysnys se státní reklamou a podporou a navíc i tichým (aspoň dočasným) monopolem. S tím, že ty kurzy 201 a 301 kromě těch 2 nemá nikdo prostředky provádět. @Kryštof30 Takže bych mírnil trochu bujnou fantasii. Nikde nikomu nic neslibuji a nepodepisuji. A kdyby to náhodou bylo součástí těch kurzů (o čemž silně pochybuji). Tak jsou jiné firmy, které učí totéž nebo i sám HT to učí, jen se ten kurz jmenuje jinak :D [quote="pid:58792, uid:84"]Ak uvažuješ v dlhšom časovom horizonte, možno by stálo za to sa tam infiltrovať.[/quote] Co infiltrovat ?! :D Vy si snad představujete lidové milice nebo co ?! Uděláte kurz, dostanete papír. S tím papírem můžete (a nemusíte) požádat o další papír. Razítko jak na úřadě, děkuji na shledanou. S těmi lidmi se už neuvidíte a nepotkáte :D To nejsou nijak organizované jednotky :D To nemá žádnou strukturu. => viz nejspíš jde hlavně o šmelo z původně dobrého Národně-Obranného záměru zákona Já znám člověka, který byl u psaní a projednávání zákona. Z nápadu jak argumentovat proti Bruselským zákazům zbraní obranou státu se postupně stal bysnys pro zmíněné firmy. Čučkaři tam fakt nefigurují :D

Nikde nikomu nic neslibuji a nepodepisuji. A kdyby to náhodou bylo součástí těch kurzů

Rozhodne nie som proti Tebe, len sa hrám na diablovho advokáta so skúsenosťami človeka 50+. Nechcem konšpirovať, ani Ťa presviedčať, iba nabádam k opatrnosti.


S těmi lidmi se už neuvidíte a nepotkáte smile To nejsou nijak organizované jednotky

Prajem Ti, aby to tak bolo.


Co infiltrovat ?!

Školenia a kurzy vytvárajú nielen nové vedomosti a skúsenosti, ale aj kontakty. Vytvárajú sa tak ďalšie možnosti v kariérnom i osobnom živote.
A taky že tyto 2 firmy jako jediné už do 2 měsíců po vstupu zákona v platnost už mají licence
Sám si upozornil, že nie všetko je košer. Dôvod na opatrnosť.


[quote="pid:58809, uid:518"]Nikde nikomu nic neslibuji a nepodepisuji. A kdyby to náhodou bylo součástí těch kurzů[/quote] Rozhodne nie som proti Tebe, len sa hrám na diablovho advokáta so skúsenosťami človeka 50+. Nechcem konšpirovať, ani Ťa presviedčať, iba nabádam k opatrnosti. [quote="pid:58809, uid:518"]S těmi lidmi se už neuvidíte a nepotkáte smile To nejsou nijak organizované jednotky[/quote] Prajem Ti, aby to tak bolo. [quote="pid:58809, uid:518"]Co infiltrovat ?![/quote] Školenia a kurzy vytvárajú nielen nové vedomosti a skúsenosti, ale aj kontakty. Vytvárajú sa tak ďalšie možnosti v kariérnom i osobnom živote. [quote="pid:58809, uid:518"]A taky že tyto 2 firmy jako jediné už do 2 měsíců po vstupu zákona v platnost už mají licence[/quote] Sám si upozornil, že nie všetko je košer. Dôvod na opatrnosť.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 21. 2. 2022 o 18:55

Prajem Ti, aby to tak bolo.

Nemusíš mi nic přát, tak to je. Hlavně nikdo pořádně ani neví co bude smile
Neví to střelci a neví to PČR a neví to ani vláda. Jak už jsem řekl, bylo to od začátku hlavně o tom,
že máme papír, kterým budeme mávat před Bruselem. Pak si pár podnikavců řeklo, že by na tom mohl být i nějaký peníz.
Taková česká klasika, co bude dál je ve hvězdách, ale jak už jsem napsal.
V rámci té organizace z toho do roku 2027 bude jen administrativní položka. A pak už bude jiný svět.


Školenia a kurzy vytvárajú nielen nové vedomosti a skúsenosti, ale aj kontakty. Vytvárajú sa tak ďalšie možnosti v kariérnom i osobnom živote.

Asi jo, ale já moc nedělám kontakty. Já spíš seru lidi. Jsem mistr ve hře na nervy smile


Sám si upozornil, že nie všetko je košer. Dôvod na opatrnosť.

Se státem. Ten projekt i kurzy jsou logické a prakticky a rozumně poskládané.
(až mě to překvapilo) Jak už jsem zmínil, problém je ve státě, ale o tom se tady bavíme každý den roky...


Jak jsem řekl, proto se taky zatím nepřihlásím do projektu.
Jen si zajdu na kurzy. Sám už jich mám za sebou několik. Kdyby to někdo zapisoval, tak už stejně mám dávno složku.


[quote="pid:58826, uid:84"]Prajem Ti, aby to tak bolo.[/quote] Nemusíš mi nic přát, tak to je. Hlavně nikdo pořádně ani neví co bude :D Neví to střelci a neví to PČR a neví to ani vláda. Jak už jsem řekl, bylo to od začátku hlavně o tom, že máme papír, kterým budeme mávat před Bruselem. Pak si pár podnikavců řeklo, že by na tom mohl být i nějaký peníz. Taková česká klasika, co bude dál je ve hvězdách, ale jak už jsem napsal. V rámci té organizace z toho do roku 2027 bude jen administrativní položka. A pak už bude jiný svět. [quote="pid:58826, uid:84"]Školenia a kurzy vytvárajú nielen nové vedomosti a skúsenosti, ale aj kontakty. Vytvárajú sa tak ďalšie možnosti v kariérnom i osobnom živote.[/quote] Asi jo, ale já moc nedělám kontakty. Já spíš seru lidi. Jsem mistr ve hře na nervy :D [quote="pid:58826, uid:84"]Sám si upozornil, že nie všetko je košer. Dôvod na opatrnosť.[/quote] Se státem. Ten projekt i kurzy jsou logické a prakticky a rozumně poskládané. (až mě to překvapilo) Jak už jsem zmínil, problém je ve státě, ale o tom se tady bavíme každý den roky... Jak jsem řekl, proto se taky zatím nepřihlásím do projektu. Jen si zajdu na kurzy. Sám už jich mám za sebou několik. Kdyby to někdo zapisoval, tak už stejně mám dávno složku.

Jsem mistr ve hře na nervy

Hovorím tomu, používať vlastný rozum. Ľudia, čo chcú z Tvojich úst, počuť svoje názory, za priateľstvo nestoja.


[quote="pid:58846, uid:518"]Jsem mistr ve hře na nervy[/quote] Hovorím tomu, používať vlastný rozum. Ľudia, čo chcú z Tvojich úst, počuť svoje názory, za priateľstvo nestoja.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 21. 2. 2022 o 20:12

udia, čo chcú z Tvojich úst, počuť svoje názory, za priateľstvo nestoja.

No to jo, toho se taky držím, ale nikdy bych nemohl být tajný agent smile Neumím se přetvařovat.
A diplomacie ...


[quote="pid:58855, uid:84"]udia, čo chcú z Tvojich úst, počuť svoje názory, za priateľstvo nestoja.[/quote] No to jo, toho se taky držím, ale nikdy bych nemohl být tajný agent :D Neumím se přetvařovat. A diplomacie ...

Každopádně děkuji všem za přispění do diskuze, za váš úhel pohledu a názor na věc.
V budoucnu tady založím nějaké vlákno ohledně zbraní, taktiky tréninku apod.
Něco mi říká, že se to bude hodit...


Každopádně děkuji všem za přispění do diskuze, za váš úhel pohledu a názor na věc. V budoucnu tady založím nějaké vlákno ohledně zbraní, taktiky tréninku apod. Něco mi říká, že se to bude hodit...

Karásek (představitel LEXu => organizace za práva majitelů legálních zbraní) vysvětluje novou Zálohu Státu


https://www.youtube.com/watch?v=Bghlf8mq4XE


Karásek (představitel LEXu => organizace za práva majitelů legálních zbraní) vysvětluje novou Zálohu Státu https://www.youtube.com/watch?v=Bghlf8mq4XE
1.6k
38
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept