Zahraničná politika
Putin včera ohlásil novou zbraň a dnes do toho jdou! Jeho prohlášení k národu!

To nikdo netvrdí, ale to také neznamená, že na Ukrajině neprohrál na vyšších prioritách.


Myslím, že neprohráli. A ukáže se to zejména ve chvíli, kdy začne prosakovat pravda. Opakuji, tato operace není okupací, agresí či napadením nevinného, co by znamenalo prohru na vyšších prioritách.


Toto přišlo až PO vyčerpání všech ostatních prostředků, nikoli jako primární prostředek!


Že mainstream, politici a zblblé obyvatelstvo Rusku spílají... vždyť spílali odjakživa. Cokoli udělalo, bylo špatně.


[quote="pid:59548, uid:312"]To nikdo netvrdí, ale to také neznamená, že na Ukrajině neprohrál na vyšších prioritách.[/quote] Myslím, že neprohráli. A ukáže se to zejména ve chvíli, kdy začne prosakovat pravda. Opakuji, tato operace není okupací, agresí či napadením nevinného, co by znamenalo prohru na vyšších prioritách. Toto přišlo až PO vyčerpání všech ostatních prostředků, nikoli jako primární prostředek! Že mainstream, politici a zblblé obyvatelstvo Rusku spílají... vždyť spílali odjakživa. Cokoli udělalo, bylo špatně.
Upravené 24. 2. 2022 o 20:00

Tak Západ jedná na 6. prioritě min. posledních 30 let a úspěšně se tlačí směrem na Východ. Dá se říci, že prohrál ? Západ vůbec používá 6. prioritu už několik set let a zatím dominoval. Když lidi ze Západu na hlavu vyřezali Indiány, tak kdo tady prohrál a vyhrál ? Indiáni ? Ti už skoro nejsou. Problém je jinde. Jak říká Fursov, že Západ snad již 300 let cizeluje propagandu a v tomto je výrazně lepší než Východ. Nakonec v souvislosti s prodejem Sputniku ve světě to jasně řekl i Putin, že v tomto jsou na Západě velmi dobří. Západ má zkrátka lépe propracovaný marketing. No já Rusku přeji, aby tuto situaci pořešili v co nejkratším čase. Aby tam nezatuhli jako v Afghánistánu.


Tak Západ jedná na 6. prioritě min. posledních 30 let a úspěšně se tlačí směrem na Východ. Dá se říci, že prohrál ? Západ vůbec používá 6. prioritu už několik set let a zatím dominoval. Když lidi ze Západu na hlavu vyřezali Indiány, tak kdo tady prohrál a vyhrál ? Indiáni ? Ti už skoro nejsou. Problém je jinde. Jak říká Fursov, že Západ snad již 300 let cizeluje propagandu a v tomto je výrazně lepší než Východ. Nakonec v souvislosti s prodejem Sputniku ve světě to jasně řekl i Putin, že v tomto jsou na Západě velmi dobří. Západ má zkrátka lépe propracovaný marketing. No já Rusku přeji, aby tuto situaci pořešili v co nejkratším čase. Aby tam nezatuhli jako v Afghánistánu.

Jarek

Západ má zkrátka lépe propracovaný marketing.
V tom případě si zopakuj, jaká priorita je marketing.


[quote="pid:59555, uid:471"]Západ má zkrátka lépe propracovaný marketing.[/quote]V tom případě si zopakuj, jaká priorita je marketing.

Ano, bohužel neseděl v Kremlu Ogar Valach, tak to totálně posrali.


Myslím, že neprohráli. A ukáže se to zejména ve chvíli, kdy začne prosakovat pravda. Opakuji, tato operace není okupací, agresí či napadením nevinného, co by znamenalo prohru na 6. prioritě.


Aj chápeš, čo čítaš? Lebo sa mi to veľmi nezdá. Prehrali na vyšších prioritách, nie na šiestej. Že prehrali na vyšších prioritách je úplne jasné z toho, že siahli k šiestej. "Panenko Maria Podsrpenská, vidíš?"


[quote="pid:59553, uid:372"]Ano, bohužel neseděl v Kremlu Ogar Valach, tak to totálně posrali.[/quote] [quote="pid:59554, uid:372"]Myslím, že neprohráli. A ukáže se to zejména ve chvíli, kdy začne prosakovat pravda. Opakuji, tato operace není okupací, agresí či napadením nevinného, co by znamenalo prohru na 6. prioritě.[/quote] Aj chápeš, čo čítaš? Lebo sa mi to veľmi nezdá. Prehrali na vyšších prioritách, nie na šiestej. Že prehrali na vyšších prioritách je úplne jasné z toho, že siahli k šiestej. "Panenko Maria Podsrpenská, vidíš?"
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Tak Západ jedná na 6. prioritě min. posledních 30 let a úspěšně se tlačí směrem na Východ. Dá se říci, že prohrál ?


Ďalší, ktorý nechápe čítaný text. Siahnuť k šiestej priorite znamená prehru na vyšších! Nie prehru celkovo! Západ často využíva šiestu prioritu, pretože v ostatných nemá čo ponúknuť. Keď má, k šiestej priorite obvykle nesiaha.


[quote="pid:59555, uid:471"]Tak Západ jedná na 6. prioritě min. posledních 30 let a úspěšně se tlačí směrem na Východ. Dá se říci, že prohrál ?[/quote] Ďalší, ktorý nechápe čítaný text. Siahnuť k šiestej priorite znamená prehru na vyšších! Nie prehru celkovo! Západ často využíva šiestu prioritu, pretože v ostatných nemá čo ponúknuť. Keď má, k šiestej priorite obvykle nesiaha.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 24. 2. 2022 o 19:55

Aj chápeš, čo čítaš? Lebo sa mi to veľmi nezdá


Myslel jsem pochopitelně vyšší priority. Opraveno.


[quote="pid:59557, uid:623"]Aj chápeš, čo čítaš? Lebo sa mi to veľmi nezdá[/quote] Myslel jsem pochopitelně vyšší priority. Opraveno.

Mám jen kontrolní otázku: Nemyslíš tím snad mě?


Ne, Tebe jsem tím opravdu nemyslel.


Utěšuju se tím, že normální reakce od normálních lidí teprve přijdou

Jedině, že by pod tlakem v televizi řekli aspoň kousek pravdy...


Talerhof

" Na místě, kde tábor stával, postavili velké mezinárodní letiště, kde má dnes svou leteckou základnu i
NATO. "


To je opravdu vrchol cynismu...


Děkuji za připomenutí tohoto dokumentu, přečetl jsem ho celý.


[quote="pid:59477, uid:203"]Mám jen kontrolní otázku: Nemyslíš tím snad mě?[/quote] Ne, Tebe jsem tím opravdu nemyslel. [quote="pid:59477, uid:203"]Utěšuju se tím, že normální reakce od normálních lidí teprve přijdou[/quote] Jedině, že by pod tlakem v televizi řekli aspoň kousek pravdy... [quote="pid:59477, uid:203"]Talerhof[/quote] " Na místě, kde tábor stával, postavili velké mezinárodní letiště, kde má dnes svou leteckou základnu i NATO. " To je opravdu vrchol cynismu... Děkuji za připomenutí tohoto dokumentu, přečetl jsem ho celý.

co bude dal ...me to desi

Tak to mě taky. Zvlášť když vím, že ta právě dorostlá generace je naší budoucností. Já neříkám, že všichni jsou k ničemu. Dost z nich jsou "jen oběti doby". V čem?
Naše (moje) generace, pomalu odcházející do ústraní, ještě zažila nedostatek. Museli jsme si s lecčím poradit sami, naše životní podmínky byly daleko tvrdší. Nikdo nás nevodil do školy, se šikanou jsme si museli umět sami poradit, museli jsme doma pracovat a nesli zodpovědnost. Starali se o mladší sourozence. Ale přesto jsme si prožili své hezké dětství. Já nikdy nezažila nudu. A všechny ty "tvrdé podmínky" nás zocelily a připravily do života. Nekácíme se při každém pšouknutí, ustojíme i ...řekněne ... hodně složité životní zkoušky. A to dnešní mladí neumějí, nejsou zvyklí, hned se vzdávají a "kácí se". Jenže - jejich bavlnkový život se právě končí. Pro nás to bude "normálka" - mít nedostatek, šetřit, nahrazovat jiným... Pro ně to bude šok. My máme ještě priority srovnané - oni už tápou a nevědí, bez čeho se hravě obejdou a co si musí hlídat. Jsou to prostě "chovanci doby technické", kteří ovšem mají velký problém v životě přežít.
A ti Ukrajinci? V podstatě je mi jich líto. Ono mi totiž připadají jak ty děti. Neumějí v životě stát sami za sebe, ale vždy se na "někoho" přilepí a očekávají, že bude jak jejich "rodič". Myslím si, že je tak zkazil život v SSSR. Snad jim tenkrát chtěli vynahradit to minulé utrpení - a mezi tím vymřela generace na samostatnost, strádání a odříkání zvyklá. Já si jinak neumím tu jejich naivitu vysvětlit, protože "životních lekcí" z vlastního státu už mají za sebou několik. A když se člověk podívá na jejich zemi, na bohaté dary jejiich vlasti, kam se narodili, mají všechny předpoklady žít v radosti a dostatku.


[quote="pid:59552, uid:347"]co bude dal ...me to desi[/quote] Tak to mě taky. Zvlášť když vím, že ta právě dorostlá generace je naší budoucností. Já neříkám, že všichni jsou k ničemu. Dost z nich jsou "jen oběti doby". V čem? Naše (moje) generace, pomalu odcházející do ústraní, ještě zažila nedostatek. Museli jsme si s lecčím poradit sami, naše životní podmínky byly daleko tvrdší. Nikdo nás nevodil do školy, se šikanou jsme si museli umět sami poradit, museli jsme doma pracovat a nesli zodpovědnost. Starali se o mladší sourozence. Ale přesto jsme si prožili své hezké dětství. Já nikdy nezažila nudu. A všechny ty "tvrdé podmínky" nás zocelily a připravily do života. Nekácíme se při každém pšouknutí, ustojíme i ...řekněne ... hodně složité životní zkoušky. A to dnešní mladí neumějí, nejsou zvyklí, hned se vzdávají a "kácí se". Jenže - jejich bavlnkový život se právě končí. Pro nás to bude "normálka" - mít nedostatek, šetřit, nahrazovat jiným... Pro ně to bude šok. My máme ještě priority srovnané - oni už tápou a nevědí, bez čeho se hravě obejdou a co si musí hlídat. Jsou to prostě "chovanci doby technické", kteří ovšem mají velký problém v životě přežít. A ti Ukrajinci? V podstatě je mi jich líto. Ono mi totiž připadají jak ty děti. Neumějí v životě stát sami za sebe, ale vždy se na "někoho" přilepí a očekávají, že bude jak jejich "rodič". Myslím si, že je tak zkazil život v SSSR. Snad jim tenkrát chtěli vynahradit to minulé utrpení - a mezi tím vymřela generace na samostatnost, strádání a odříkání zvyklá. Já si jinak neumím tu jejich naivitu vysvětlit, protože "životních lekcí" z vlastního státu už mají za sebou několik. A když se člověk podívá na jejich zemi, na bohaté dary jejiich vlasti, kam se narodili, mají všechny předpoklady žít v radosti a dostatku.

Děkuji za připomenutí tohoto dokumentu, přečetl jsem ho celý.

Já ho dneska taky celý přečetla. Překvapená, jak moc je aktuální. Když jsem to v r. 2014 psala, hrůzy na UA vrcholily a já si myslela, že co nejdřív tomu musí přijít konec a svět se přece musí ozvat, musí to bezpráví zastavit. Jsem nejspíš chronicky naivní v tomto směru....


[quote="pid:59563, uid:181"]Děkuji za připomenutí tohoto dokumentu, přečetl jsem ho celý.[/quote] Já ho dneska taky celý přečetla. Překvapená, jak moc je aktuální. Když jsem to v r. 2014 psala, hrůzy na UA vrcholily a já si myslela, že co nejdřív tomu musí přijít konec a svět se přece musí ozvat, musí to bezpráví zastavit. Jsem nejspíš chronicky naivní v tomto směru....

ze jeji rodina na ukrajine veri bidenovi, EU...veri, ze zapad jim pomuze


To mi připomíná video, jak obyvatelé Čeljabinska žádali Bidena o pomoc s vyřešením jejich lokálního problému...
A Sanja z Floridy se jim vysmál, že Biden se může na nějaký Čeljabinsk vysrat.
(A to z Čeljabinska Sanja pochází.)


[quote="pid:59552, uid:347"]ze jeji rodina na ukrajine veri bidenovi, EU...veri, ze zapad jim pomuze[/quote] To mi připomíná video, jak obyvatelé Čeljabinska žádali Bidena o pomoc s vyřešením jejich lokálního problému... A Sanja z Floridy se jim vysmál, že Biden se může na nějaký Čeljabinsk vysrat. (A to z Čeljabinska Sanja pochází.)

človek až neverí čo počuje z úst napr Fica

ak máš na mysli tento Ficov prejav: https://www.youtube.com/watch?v=TjcxPIIFJ8A, tak v ňom nevidím žiaden problém. Je to prejav v duchu prejavu Danka. Treba počúvať celé v kontexte. Najmä v kontexte miesta a doby...
A navyše je tam aj výzva pre EÚ, aby už konečne robila vlastnú politiku, a nebola poskokom USA a rukojemníkom konfliktu medzi USA a RF.


[quote="pid:59433, uid:17"]človek až neverí čo počuje z úst napr Fica[/quote] ak máš na mysli tento Ficov prejav: https://www.youtube.com/watch?v=TjcxPIIFJ8A, tak v ňom nevidím žiaden problém. Je to prejav v duchu prejavu Danka. Treba počúvať celé v kontexte. Najmä v kontexte miesta a doby... A navyše je tam aj výzva pre EÚ, aby už konečne robila vlastnú politiku, a nebola poskokom USA a rukojemníkom konfliktu medzi USA a RF.

Naše (moje) generace ještě zažila nedostatek. Museli jsme si s lecčím poradit sami, naše životní podmínky byly daleko tvrdší

Keď som bol mladší, otec s mamou nám toto často spomínali, ale vžiť sme sa do ich pocitov už nevedeli, my sme zažili detstvo v idylke a dostatku 80. rokov. Ja mám ale pocit, že tvrdé podmienky mladú generáciu eštelen čakajú, po kovide prišlo zdražovanie a následne vojna u susedov, následky na životnú úroveň to bude mať obrovskú - akurát si to vie málokto predstaviť, ale príde to a otrasie mnohými. Západ ide do kytek, a my s ním, akurát zostáva dúfať, že to nebude také zlé, ako po II. sv. vojne, ale tie životné lekcie sa blížia.


[quote="pid:59564, uid:203"]Naše (moje) generace ještě zažila nedostatek. Museli jsme si s lecčím poradit sami, naše životní podmínky byly daleko tvrdší[/quote] Keď som bol mladší, otec s mamou nám toto často spomínali, ale vžiť sme sa do ich pocitov už nevedeli, my sme zažili detstvo v idylke a dostatku 80. rokov. Ja mám ale pocit, že tvrdé podmienky mladú generáciu eštelen čakajú, po kovide prišlo zdražovanie a následne vojna u susedov, následky na životnú úroveň to bude mať obrovskú - akurát si to vie málokto predstaviť, ale príde to a otrasie mnohými. Západ ide do kytek, a my s ním, akurát zostáva dúfať, že to nebude také zlé, ako po II. sv. vojne, ale tie životné lekcie sa blížia.

Ja mám ale pocit, že tvrdé podmienky mladú generáciu eštelen čakajú,

Však to jsem měla na mysli.
Čeká vás to a myslím si, že o mnoho tvrdší, než to měla naše generace.
Nikdo ale neví, co přijde, co na vás vlastně čeká. Třeba se budete muset znovu učit "přemisťování pěšmo" na delší vzdálenosti, možná uchovávat jídlo bez lednice, nejezdit na dovolené, mít boty na deset let a kabát až do rakve...? Důležité je, abyste se s tím brzy srovnali a nepodělali se z toho.
A do pocitů a prožitků té které generace se fakt vžít nedá... Dá se jen vzít na vědomí, že může být líp/hůř. Já se taky kdysi smála fotkám své mámy a Evy Bosákové ve vydojených teplácích a nerozuměla jsem tomu, že to byl módní hit, že kdo měl (tu příšernou) teplákovou soupravu, byl "někdo".


[quote="pid:59569, uid:48"]Ja mám ale pocit, že tvrdé podmienky mladú generáciu eštelen čakajú,[/quote] Však to jsem měla na mysli. **Čeká vás to a myslím si, že o mnoho tvrdší, než to měla naše generace.** Nikdo ale neví, co přijde, co na vás vlastně čeká. Třeba se budete muset znovu učit "přemisťování pěšmo" na delší vzdálenosti, možná uchovávat jídlo bez lednice, nejezdit na dovolené, mít boty na deset let a kabát až do rakve...? Důležité je, abyste se s tím brzy srovnali a nepodělali se z toho. A do pocitů a prožitků té které generace se fakt vžít nedá... Dá se jen vzít na vědomí, že může být líp/hůř. Já se taky kdysi smála fotkám své mámy a Evy Bosákové ve vydojených teplácích a nerozuměla jsem tomu, že to byl módní hit, že kdo měl (tu příšernou) teplákovou soupravu, byl "někdo".

Nikdo ale neví, co přijde, co na vás vlastně čeká

No bude to ta polévka z trávy a kůra ze stromů. Chazin uvádí, že Západ spadne hlouběji než Rusko v 90. letech. Současně k tomu dodal, že Češi mají solidní pozici, protože jako průmyslový národ s průmyslovou tradicí. Když to dobře uchopí, tak můžou mít nejlepší pozici v Evropě spolu s Německem. Jenže současná věrchuška to uchopuje tak trochu divně. Takže se nic dobrého konat nebude. Tihle škůdci by měli jít na šibenici.


[quote="pid:59583, uid:203"]Nikdo ale neví, co přijde, co na vás vlastně čeká[/quote] No bude to ta polévka z trávy a kůra ze stromů. Chazin uvádí, že Západ spadne hlouběji než Rusko v 90. letech. Současně k tomu dodal, že Češi mají solidní pozici, protože jako průmyslový národ s průmyslovou tradicí. Když to dobře uchopí, tak můžou mít nejlepší pozici v Evropě spolu s Německem. Jenže současná věrchuška to uchopuje tak trochu divně. Takže se nic dobrého konat nebude. Tihle škůdci by měli jít na šibenici.

Jarek

Nekonalo, pretože možno nevedelo, alebo to objektívne okolnosti nedovolili, preto na vyšších prioritách prehralo. Je to skrátka fakt, aj keď sa vám to nepáči.


V jakém časovém horizontu prohrálo? Co u nás? Hážeš flintu do žita. Rusko právě vyhrálo bitvu v jednom z mnoha vysokofrekvenčních procesů. Ruské semínka dlouhodobých procesů jsou již dávno zasazená, jen je potřeba, aby je sadaři dopěstovali. Viz KSB né jen u nás. Vsjo budět charašo.


[quote="pid:59547, uid:623"]Nekonalo, pretože možno nevedelo, alebo to objektívne okolnosti nedovolili, preto na vyšších prioritách prehralo. Je to skrátka fakt, aj keď sa vám to nepáči.[/quote] V jakém časovém horizontu prohrálo? Co u nás? Hážeš flintu do žita. Rusko právě vyhrálo bitvu v jednom z mnoha vysokofrekvenčních procesů. Ruské semínka dlouhodobých procesů jsou již dávno zasazená, jen je potřeba, aby je sadaři dopěstovali. Viz KSB né jen u nás. Vsjo budět charašo.

V jakém časovém horizontu prohrálo? Co u nás? Hážeš flintu do žita. Rusko právě vyhrálo bitvu v jednom z mnoha vysokofrekvenčních procesů.


Tiež mi prídeš ako jeden z tých, ktorí nechápu čítaný text. Konštatujem, že Rusko na Ukrajine prehralo na vyšších prioritách. Nič viac a nič menej. A ty za tým vidíš že hádžem flintu do žita. Rusko včera a dnes porušilo medzinárodné právo, na ktoré sa dlhé desaťročia odvolávalo. Je jedno, aký na to malo dôvod, urobilo tak. Opäť ďalšie konštatovanie faktu, za ktorým netreba nič ďalšie hľadať.


[quote="pid:59599, uid:472"]V jakém časovém horizontu prohrálo? Co u nás? Hážeš flintu do žita. Rusko právě vyhrálo bitvu v jednom z mnoha vysokofrekvenčních procesů.[/quote] Tiež mi prídeš ako jeden z tých, ktorí nechápu čítaný text. Konštatujem, že Rusko na Ukrajine prehralo na vyšších prioritách. Nič viac a nič menej. A ty za tým vidíš že hádžem flintu do žita. Rusko včera a dnes porušilo medzinárodné právo, na ktoré sa dlhé desaťročia odvolávalo. Je jedno, aký na to malo dôvod, urobilo tak. Opäť ďalšie konštatovanie faktu, za ktorým netreba nič ďalšie hľadať.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 24. 2. 2022 o 21:56

Na vyssich prioritach sa prehralo v roku 1953, resp. 1956 ked sa nikto neozval proti destalinizacii a roky 68,89 resp. rozpad ZSSR a vychodneho bloku bol vysledok. Poslednych 30 rokov je pozostatok prehry ZSSR cim nastalo narusenie celeho komplexu bezpecnostnych, vojenskych, ekonomickych, hospodarskych a dalsich vztahov na planete Zem. Samotna ukrajina je prehra este carskeho Ruska, ktoru zacal riesit az teraz Putin na 2.priorite. Zapadne elity odmietli jednat a teda sa sami odsudili na silove riesenie, lenze dnes uz nestoji globalny prediktor parazit na rovnakej strane ako oni cize sa budu asi velmi cudovat preco im ich kroky nebudu vychadzat.


Na vyssich prioritach sa prehralo v roku 1953, resp. 1956 ked sa nikto neozval proti destalinizacii a roky 68,89 resp. rozpad ZSSR a vychodneho bloku bol vysledok. Poslednych 30 rokov je pozostatok prehry ZSSR cim nastalo narusenie celeho komplexu bezpecnostnych, vojenskych, ekonomickych, hospodarskych a dalsich vztahov na planete Zem. Samotna ukrajina je prehra este carskeho Ruska, ktoru zacal riesit az teraz Putin na 2.priorite. Zapadne elity odmietli jednat a teda sa sami odsudili na silove riesenie, lenze dnes uz nestoji globalny prediktor parazit na rovnakej strane ako oni cize sa budu asi velmi cudovat preco im ich kroky nebudu vychadzat.

Putin před podnikateli:
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/putin-sankce-rusko-ukrajina-valka-invaze.A220224_191529_zahranicni_dape


"To nejhlavnější, aby to bylo pochopeno: To, co se děje, je vynucené opatření. Prostě nezůstaly žádné šance udělat něco jiného,“ tvrdil Putin. „Abych byl upřímný, jsem dokonce překvapen. Ale ani v jedné otázce se nepohnuli ani o milimetr,“


Vychází mi to tak, že v Ženevě se něco dohodlo, ale "partneři" na poslední chvíli udělali to, co jim jde nejlíp. Vrazili Rusku kudlu do zad.


Napovídá tomu i fakt, že ještě nedávno Rusko rezolutně odmítalo akci na Ukrajině. Muselo to být něco velmi vážného, co vyjde na povrch teprve později.


Bůh ví, co reálně hrozilo. Takže teď si to Západ vyžere se všemi důsledky.


Putin před podnikateli: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/putin-sankce-rusko-ukrajina-valka-invaze.A220224_191529_zahranicni_dape "To nejhlavnější, aby to bylo pochopeno: To, co se děje, je vynucené opatření. Prostě nezůstaly žádné šance udělat něco jiného,“ tvrdil Putin. **„Abych byl upřímný, jsem dokonce překvapen.** Ale ani v jedné otázce se nepohnuli ani o milimetr,“ Vychází mi to tak, že v Ženevě se něco dohodlo, ale "partneři" na poslední chvíli udělali to, co jim jde nejlíp. Vrazili Rusku kudlu do zad. Napovídá tomu i fakt, že ještě nedávno Rusko rezolutně odmítalo akci na Ukrajině. Muselo to být něco velmi vážného, co vyjde na povrch teprve později. Bůh ví, co reálně hrozilo. Takže teď si to Západ vyžere se všemi důsledky.

Muselo to být něco velmi vážného, co vyjde na povrch teprve později.
Ale vždyť Putin to ozvučil a dal na to důraz a sice Ukrajinská atomová bomba.


[quote="pid:59606, uid:372"]Muselo to být něco velmi vážného, co vyjde na povrch teprve později.[/quote]Ale vždyť Putin to ozvučil a dal na to důraz a sice Ukrajinská atomová bomba.

Rusko včera a dnes porušilo medzinárodné právo


tymto by som si nebol az tak isty, kedze Rusko uz v roku 2020 prijalo zakony, ktore nadraduju Rusku ustavu pred medzinarodnym pravom a nemyslim si, ze by Putin isiel do ozbrojeneho konfliktu, keby to nemal po pravnej stranke ok


[quote="pid:59603, uid:623"]Rusko včera a dnes porušilo medzinárodné právo[/quote] tymto by som si nebol az tak isty, kedze Rusko uz v roku 2020 prijalo zakony, ktore nadraduju Rusku ustavu pred medzinarodnym pravom a nemyslim si, ze by Putin isiel do ozbrojeneho konfliktu, keby to nemal po pravnej stranke ok

Ale vždyť Putin to ozvučil a dal na to důraz a sice Ukrajinská atomová bomba.


To ano, ale hrozilo to bezprostředně?


Možná ano. Proto možná operace okolo Černobylu.


Já si spíš myslím, že bezprostředně hrozil nějaký ten Černobyl. Vyhodili by do vzduchu jadernou elektrárnu a svedli to na Rusko.


Proti tomu je vojenská operace tím menším zlem.


[quote="pid:59608, uid:312"]Ale vždyť Putin to ozvučil a dal na to důraz a sice Ukrajinská atomová bomba.[/quote] To ano, ale hrozilo to bezprostředně? Možná ano. Proto možná operace okolo Černobylu. Já si spíš myslím, že bezprostředně hrozil nějaký ten Černobyl. Vyhodili by do vzduchu jadernou elektrárnu a svedli to na Rusko. Proti tomu je vojenská operace tím menším zlem.

tymto by som si nebol az tak isty, kedze Rusko uz v roku 2020 prijalo zakony, ktore nadraduju Rusku ustavu pred medzinarodnym pravom a nemyslim si, ze by Putin isiel do ozbrojeneho konfliktu, keby to nemal po pravnej stranke ok


V tom prípade mi bliká kontrolka a pripomína mi to maniere jedného zaoceánskeho hegemona. Dúfajme, že sa Rusko nestane jemu podobným.


[quote="pid:59609, uid:1"]tymto by som si nebol az tak isty, kedze Rusko uz v roku 2020 prijalo zakony, ktore nadraduju Rusku ustavu pred medzinarodnym pravom a nemyslim si, ze by Putin isiel do ozbrojeneho konfliktu, keby to nemal po pravnej stranke ok[/quote] V tom prípade mi bliká kontrolka a pripomína mi to maniere jedného zaoceánskeho hegemona. Dúfajme, že sa Rusko nestane jemu podobným.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Na vyssich prioritach sa prehralo v roku 1953, resp. 1956 ked sa nikto neozval proti destalinizacii a roky 68,89 resp. rozpad ZSSR a vychodneho bloku bol vysledok. Poslednych 30 rokov je pozostatok prehry ZSSR cim nastalo narusenie celeho komplexu bezpecnostnych, vojenskych, ekonomickych, hospodarskych a dalsich vztahov na planete Zem. Samotna ukrajina je prehra este carskeho Ruska, ktoru zacal riesit az teraz Putin na 2.priorite. Zapadne elity odmietli jednat a teda sa sami odsudili na silove riesenie, lenze dnes uz nestoji globalny prediktor parazit na rovnakej strane ako oni cize sa budu asi velmi cudovat preco im ich kroky nebudu vychadzat.


Výborné zhrnutie. Bravo!


[quote="pid:59605, uid:252"]Na vyssich prioritach sa prehralo v roku 1953, resp. 1956 ked sa nikto neozval proti destalinizacii a roky 68,89 resp. rozpad ZSSR a vychodneho bloku bol vysledok. Poslednych 30 rokov je pozostatok prehry ZSSR cim nastalo narusenie celeho komplexu bezpecnostnych, vojenskych, ekonomickych, hospodarskych a dalsich vztahov na planete Zem. Samotna ukrajina je prehra este carskeho Ruska, ktoru zacal riesit az teraz Putin na 2.priorite. Zapadne elity odmietli jednat a teda sa sami odsudili na silove riesenie, lenze dnes uz nestoji globalny prediktor parazit na rovnakej strane ako oni cize sa budu asi velmi cudovat preco im ich kroky nebudu vychadzat.[/quote] Výborné zhrnutie. **Bravo!**
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Já si spíš myslím, že bezprostředně hrozil nějaký ten Černobyl. Vyhodili by do vzduchu jadernou elektrárnu a svedli to na Rusko.


Další hrozba: americké biologické laboratoře na Ukrajině. Hrozilo bezprostřední nebezpečí?


[quote="pid:59610, uid:372"]Já si spíš myslím, že bezprostředně hrozil nějaký ten Černobyl. Vyhodili by do vzduchu jadernou elektrárnu a svedli to na Rusko.[/quote] Další hrozba: americké biologické laboratoře na Ukrajině. Hrozilo bezprostřední nebezpečí?

Zeman

Jak říká Boletus, je tlačen prostředím. Dodal bych ještě to, že zaútočil na SWIFT,
což je naopak smrt pro Západ.


tak přijde střízlivění

Jen aby... aby to nesvedli teď vše na RF a neřekli, že za to můžou oni a
jako "řešení" zavedli fašistický režim viz ty řeči o boji s dezinformacemi apod.


konce politiků a politických stran jakožto nástrojů řízení

Nemyslím si, na to ještě není adekvátní náhrada. Ale současné strany a směry politiky a myšlení to budou
mít velmi těžké v tomto desetiletí.


To by v reálném světě znamenalo , budeme na ozbrojenou bandu hodní a oni Nás budou mít rádi .
V reálném světě je nutné takovou bandu rozprášit a neznamená to prohru na vyšší prioritě , ale naopak její podepření .

To už je spíše na filozofickou debatu. Ta poučka platí, ale zase není "prohra" jako Prohra.
Pokud vůbec taková banda vznikla, tak ano je to prohra na vyšších prioritách, ale vyhraná bitva neznamená vyhranou válku.
O tom by mohl povídat dlouze Hannibal...


syrský scénář

Ale Sýrie byl svrchovaný stát, kde se ještě držela původní vláda, které přišli pomoci proti (aspoň relativně)
světem uznávaným teroristům. (myšleno uznávali je za teroristy) Tady útočí na cizí stát proti "legitimní vládě".


( Z pohledu světa, hlavně západního)


Češi mají solidní pozici

Jak říkáš, potenciál tu je, ale musela by se ta příležitost chytit za pačesy a využít => reforma školství, podpora technologií, vývoje a průmyslu.
VŠ chrlit Ing. a ne Gender Studies.... (Ano už se to studuje i u nás a to min. od roku 2013)


Vsjo budět charašo.

https://youtu.be/gl27od638xE => Ještě mnoho bude bolesti, ale dobro zvítězí ! Neztrácejte naději !


[quote="pid:59456, uid:203"]Zeman[/quote] Jak říká Boletus, je tlačen prostředím. Dodal bych ještě to, že zaútočil na SWIFT, což je naopak smrt pro Západ. [quote="pid:59504, uid:471"]tak přijde střízlivění[/quote] Jen aby... aby to nesvedli teď vše na RF a neřekli, že za to můžou oni a jako "řešení" zavedli fašistický režim viz ty řeči o boji s dezinformacemi apod. [quote="pid:59508, uid:572"]konce politiků a politických stran jakožto nástrojů řízení[/quote] Nemyslím si, na to ještě není adekvátní náhrada. Ale současné strany a směry politiky a myšlení to budou mít velmi těžké v tomto desetiletí. [quote="pid:59538, uid:185"]To by v reálném světě znamenalo , budeme na ozbrojenou bandu hodní a oni Nás budou mít rádi . V reálném světě je nutné takovou bandu rozprášit a neznamená to prohru na vyšší prioritě , ale naopak její podepření .[/quote] To už je spíše na filozofickou debatu. Ta poučka platí, ale zase není "prohra" jako Prohra. Pokud vůbec taková banda vznikla, tak ano je to prohra na vyšších prioritách, ale vyhraná bitva neznamená vyhranou válku. O tom by mohl povídat dlouze Hannibal... [quote="pid:59539, uid:781"]syrský scénář[/quote] Ale Sýrie byl svrchovaný stát, kde se ještě držela původní vláda, které přišli pomoci proti (aspoň relativně) světem uznávaným teroristům. (myšleno uznávali je za teroristy) Tady útočí na cizí stát proti "legitimní vládě". ( Z pohledu světa, hlavně západního) [quote="pid:59592, uid:471"]Češi mají solidní pozici[/quote] Jak říkáš, potenciál tu je, ale musela by se ta příležitost chytit za pačesy a využít => reforma školství, podpora technologií, vývoje a průmyslu. VŠ chrlit Ing. a ne Gender Studies.... (Ano už se to studuje i u nás a to min. od roku 2013) [quote="pid:59599, uid:472"]Vsjo budět charašo.[/quote] https://youtu.be/gl27od638xE => Ještě mnoho bude bolesti, ale dobro zvítězí ! Neztrácejte naději !

Jít proti šílencům s vymytými hlavami nemá cenu. Hlavy vymyté "médii". To je právě to, co mě tolik zarazilo a zklamalo...

A není to tak dlouho, co jsme poslouchali ty neustálé lži a strašení o Covidu. Spousta lidí to nakonec prohlédla, bohužel spousta z nich se právě na základě těch lží nechala napíchat nějakým sajrajtem s bůhvíjakým dopadem na jejich zdraví. Ale prostě měl jsem pocit, že důvěryhodnost médií (a politiků) značně poklesla.
Ale po dnešku musím uznat, že jsem se mýlil. Vir Covid najednou zmizel a davu byl předhozen vir Putin a opět se vše opakuje, je to snad ještě horší. Vůbec je nenapadne se zamyslet nad tím, že pokud jim média předtím tak lhala, tak teď už to jsou jako jiná média a vše je čistá pravda? Asi platí, že na to úplné dno prostě musíme spadnout ...


[quote="pid:59509, uid:203"]Jít proti šílencům s vymytými hlavami nemá cenu. Hlavy vymyté "médii". To je právě to, co mě tolik zarazilo a zklamalo...[/quote] A není to tak dlouho, co jsme poslouchali ty neustálé lži a strašení o Covidu. Spousta lidí to nakonec prohlédla, bohužel spousta z nich se právě na základě těch lží nechala napíchat nějakým sajrajtem s bůhvíjakým dopadem na jejich zdraví. Ale prostě měl jsem pocit, že důvěryhodnost médií (a politiků) značně poklesla. Ale po dnešku musím uznat, že jsem se mýlil. Vir Covid najednou zmizel a davu byl předhozen vir Putin a opět se vše opakuje, je to snad ještě horší. Vůbec je nenapadne se zamyslet nad tím, že pokud jim média předtím tak lhala, tak teď už to jsou jako jiná média a vše je čistá pravda? Asi platí, že na to úplné dno prostě musíme spadnout ...

Ale slyšet od Zemana vyjádření podpory ukrajinské vládě a NATO? To ne... to už je příliš a ten chlap už není mým prezidentem. Mohl všechno říct jinak - právě proto, že to není starosta z Horní Dolní.


A co když je to trochu jinak. Tohle napsal na fb Cyril Mrakotský:
Také jste byli dnes konsternováni prezidentovým projevem? Byl jiný, než jsme od něho byli zvyklí slýchat, že? Čím? Byl rezolutní, tvrdý a nesmlouvavý. Vůči Ruské federaci rozhodně. Neochvějně se postavil na stranu států západní Evropy v odsouzení Ruska jako agresora, jediným slovem nezmínil téměř sto padesát zabitých dětí a několik tisíc lidí na Donbasu, a trval na nejpřísnějším potrestání ruského agresora. Jako prezident státu, který je součástí NATO, by takto promluvit dokonce i měl. Přesto mi na tom něco málo neštýmuje.
Když jsem ho vyslechl, vyjelo ze mě: „Vybral si Mah´ral, jako on kdysi jeho?!“ Udělal jsem si pořádného turka, nacpal dýmčičku a začal si to v kebuli převalovat. Dlouho!
Co si tedy vlastně vybral starý lišák?
Jako stát jsme součástí NATO a jako ekonomika už fungujeme jako neoficiální 17. republika BRD. Tohle všechno Miloš ví, u toho všeho byl a jistě to bere v potaz.
Dobří lidé se silným přesvědčením a tahem na branku se, pokud je tomu osud nakloněn, stávají i prezidenty. Tím okamžikem ale nevymažou svůj původní profesní život tím spíše, když byl tím jediným, čím žili. A Miloš Zeman byl především ekonomem. Velmi znalým a sečtělým ekonomem s jasnou vizí. Tu předvedl už za bolševika článkem v Mladém světě, který v tehdejším paradigmatu byl na hraně Sabinova. Že byl ekonomem slovanským dokazuje, že do tzv. „Prognosťáku“ směl být přijat až po revoluci.
Co tedy v projevu zaznělo?
Že jako prezident země, přezývané „Česko“ (podobně třeba Bavorsko, Sasko … apod.) jednoznačně odsuzuje vojenské řešení problému Donbasských republik Ruskem. Že je pro co nejpřísnější potrestání agresora těmi nejpekelnějšími sankcemi, zabavení západem vyvezeného tam majetku ruských oligarchů a … jako třešinku na dortě … odpojení RF od SWIFTu.
Nelze se divit rozhořčení starého muže, který je uvyklý mít ty nejspolehlivější informace z nejtajnějších složek, a který je náhle překvapen nečekaným tahem na šachovnici. Nebo že by ty informace měl? V poslední době se MZ schází poměrně pravidelně s poslancem AB, který by sice v „Prognosťáku“ býval sedět mohl, ale přesto se zarputile věnoval nejprve zahraničnímu obchodu ve prospěch republiky a později vlastnímu bohatnutí. Za obojí byl často napadán, že je rozhodně přinejmenším spícím konfidentem někdejší STB. K smíchu. To je asi stejné, jako kdybyste podezírali náměstka z ČSTP v Kutné Hoře, že dělá pro trafikanta na rohu náměstí. Humorné, že?
Jako erudovaný ekonom MZ nutně ví, že dnes nejsou pro Rusa, při jeho rezervách, žádné sankce kohokoli ničím fatálním. Pro koho ale fatální být mohou, jsou ti, kteří jsou doslova závislí na tom, zda neotočí Rus kolečkem. Dumasovy Tři Mušketýry nepochybně četl a výraz GAZkoněc dozajista zná.
Co se tedy může reálně stát, pokud Rus upraví průtok plynovodem?
1) Prodraží to evropskou výrobu natolik, že přestane být konkurence schopná na zahraničních trzích
2) Hrozí reálné uzavírání podniků, které neutáhnou znásobené náklady na energie
3) Hrozí tudíž i propouštění práceschopných obyvatel, od nichž nejen nebudou příjmy do státní kasy, ale budou naopak na této kase závislí
4) Body 2) a 3) samozřejmě vedou k propastnému schodku ve výběru daní a k ničení ekonomiky státu celkově
Na tohle vše se ale zoufale těší jůesej, pro které je Evropa silným obchodním konkurentem. Může tohle letitý ekonom nevědět?
Třešínkou na dortu je volání po odpojení Ruska od SWIFTu. Jaká může být předpokládaná odpověď Rusa na tuto akci?
Podle mě jednoznačná: „Tak klucí, konec srandy a od zítřka nakupujete za ruble!“ No jó, ale kde je tak rychle vzít – rubl není zrovna rozšířenou valutou v mezinárodním platebním styku. Pokud je chceš získat, musíš mu za ruble něco prodat, že? No jó, ale když ono to nejde … protože sankce. Navíc nevím o ničem zajímavém, co by America first vyráběla a mohla prodávat. Konec tankerů z Jamalu?
Jenže SWIFT je přece dolarová záležitost. O rublu nic neví – toho se netýká. A pak – je tu třeba ještě barterový obchod.
Takže to rozhodnutí ve finále ohrožuje Rusa, nebo dolar?
Takže, nežli se podíváme panu Daňkovi na Ptáčka (J.Cimrman – Vizionář), chci sám sobě položit několik otázek:
1) Ví MZ jako ekonom o tom, že 75% zemního plynu do Evropy z RF stále přichází za pevně dohodnuté ceny 400 USD/ 1000 m3 ?
2) Ví o tom, že veškeré zdražování zemního plynu se provádí na základě povinně „volatilních“ cen zbývajících 25% objemu dodaného plynu?
3) Ví MZ, komu patří burzy, na kterých cenová volatilita energií stanovuje?
4) Ví, do čí kapsy plyne rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou zemního plynu?
5) Ví MZ, kam ústí plynovody z RF do Evropy? A ví, proč?
6) A jedna lahůdková – Ví MZ, jako nejznámější český proponent kanálu D-O-L, o sporu o 3SI (Trojmoří) mezi projekty EAEU a Hanza 2.0?
7) Ví, oč (a o koho) se na UA doopravdy hraje?
😎 Ví MZ, že Evropa nemá prakticky žádné nerostné suroviny a jedinými zdroji pro Albion, pokud ji uhraje, můžeme být jen my?
Pokud si na tyhle otázky pravdivě odpovím jen v rámci svých nepatrných současných znalostí, vychází mi z toho jediné – MZ je podivuhodně konzistentní v názorech, byť pro většinu z nás možná na první kuk nečitelný.


[quote="pid:59456, uid:203"]Ale slyšet od Zemana vyjádření podpory ukrajinské vládě a NATO? To ne... to už je příliš a ten chlap už není mým prezidentem. Mohl všechno říct jinak - právě proto, že to není starosta z Horní Dolní.[/quote] A co když je to trochu jinak. Tohle napsal na fb Cyril Mrakotský: Také jste byli dnes konsternováni prezidentovým projevem? Byl jiný, než jsme od něho byli zvyklí slýchat, že? Čím? Byl rezolutní, tvrdý a nesmlouvavý. Vůči Ruské federaci rozhodně. Neochvějně se postavil na stranu států západní Evropy v odsouzení Ruska jako agresora, jediným slovem nezmínil téměř sto padesát zabitých dětí a několik tisíc lidí na Donbasu, a trval na nejpřísnějším potrestání ruského agresora. Jako prezident státu, který je součástí NATO, by takto promluvit dokonce i měl. Přesto mi na tom něco málo neštýmuje. Když jsem ho vyslechl, vyjelo ze mě: „Vybral si Mah´ral, jako on kdysi jeho?!“ Udělal jsem si pořádného turka, nacpal dýmčičku a začal si to v kebuli převalovat. Dlouho! Co si tedy vlastně vybral starý lišák? Jako stát jsme součástí NATO a jako ekonomika už fungujeme jako neoficiální 17. republika BRD. Tohle všechno Miloš ví, u toho všeho byl a jistě to bere v potaz. Dobří lidé se silným přesvědčením a tahem na branku se, pokud je tomu osud nakloněn, stávají i prezidenty. Tím okamžikem ale nevymažou svůj původní profesní život tím spíše, když byl tím jediným, čím žili. A Miloš Zeman byl především ekonomem. Velmi znalým a sečtělým ekonomem s jasnou vizí. Tu předvedl už za bolševika článkem v Mladém světě, který v tehdejším paradigmatu byl na hraně Sabinova. Že byl ekonomem slovanským dokazuje, že do tzv. „Prognosťáku“ směl být přijat až po revoluci. Co tedy v projevu zaznělo? Že jako prezident země, přezývané „Česko“ (podobně třeba Bavorsko, Sasko … apod.) jednoznačně odsuzuje vojenské řešení problému Donbasských republik Ruskem. Že je pro co nejpřísnější potrestání agresora těmi nejpekelnějšími sankcemi, zabavení západem vyvezeného tam majetku ruských oligarchů a … jako třešinku na dortě … odpojení RF od SWIFTu. Nelze se divit rozhořčení starého muže, který je uvyklý mít ty nejspolehlivější informace z nejtajnějších složek, a který je náhle překvapen nečekaným tahem na šachovnici. Nebo že by ty informace měl? V poslední době se MZ schází poměrně pravidelně s poslancem AB, který by sice v „Prognosťáku“ býval sedět mohl, ale přesto se zarputile věnoval nejprve zahraničnímu obchodu ve prospěch republiky a později vlastnímu bohatnutí. Za obojí byl často napadán, že je rozhodně přinejmenším spícím konfidentem někdejší STB. K smíchu. To je asi stejné, jako kdybyste podezírali náměstka z ČSTP v Kutné Hoře, že dělá pro trafikanta na rohu náměstí. Humorné, že? Jako erudovaný ekonom MZ nutně ví, že dnes nejsou pro Rusa, při jeho rezervách, žádné sankce kohokoli ničím fatálním. Pro koho ale fatální být mohou, jsou ti, kteří jsou doslova závislí na tom, zda neotočí Rus kolečkem. Dumasovy Tři Mušketýry nepochybně četl a výraz GAZkoněc dozajista zná. Co se tedy může reálně stát, pokud Rus upraví průtok plynovodem? 1) Prodraží to evropskou výrobu natolik, že přestane být konkurence schopná na zahraničních trzích 2) Hrozí reálné uzavírání podniků, které neutáhnou znásobené náklady na energie 3) Hrozí tudíž i propouštění práceschopných obyvatel, od nichž nejen nebudou příjmy do státní kasy, ale budou naopak na této kase závislí 4) Body 2) a 3) samozřejmě vedou k propastnému schodku ve výběru daní a k ničení ekonomiky státu celkově Na tohle vše se ale zoufale těší jůesej, pro které je Evropa silným obchodním konkurentem. Může tohle letitý ekonom nevědět? Třešínkou na dortu je volání po odpojení Ruska od SWIFTu. Jaká může být předpokládaná odpověď Rusa na tuto akci? Podle mě jednoznačná: „Tak klucí, konec srandy a od zítřka nakupujete za ruble!“ No jó, ale kde je tak rychle vzít – rubl není zrovna rozšířenou valutou v mezinárodním platebním styku. Pokud je chceš získat, musíš mu za ruble něco prodat, že? No jó, ale když ono to nejde … protože sankce. Navíc nevím o ničem zajímavém, co by America first vyráběla a mohla prodávat. Konec tankerů z Jamalu? Jenže SWIFT je přece dolarová záležitost. O rublu nic neví – toho se netýká. A pak – je tu třeba ještě barterový obchod. Takže to rozhodnutí ve finále ohrožuje Rusa, nebo dolar? Takže, nežli se podíváme panu Daňkovi na Ptáčka (J.Cimrman – Vizionář), chci sám sobě položit několik otázek: 1) Ví MZ jako ekonom o tom, že 75% zemního plynu do Evropy z RF stále přichází za pevně dohodnuté ceny 400 USD/ 1000 m3 ? 2) Ví o tom, že veškeré zdražování zemního plynu se provádí na základě povinně „volatilních“ cen zbývajících 25% objemu dodaného plynu? 3) Ví MZ, komu patří burzy, na kterých cenová volatilita energií stanovuje? 4) Ví, do čí kapsy plyne rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou zemního plynu? 5) Ví MZ, kam ústí plynovody z RF do Evropy? A ví, proč? 6) A jedna lahůdková – Ví MZ, jako nejznámější český proponent kanálu D-O-L, o sporu o 3SI (Trojmoří) mezi projekty EAEU a Hanza 2.0? 7) Ví, oč (a o koho) se na UA doopravdy hraje?

Zeman mě svým projevem potěšil, protože jim zavřel hubu - museli s ním souhlasit, ikdyž neradi. Až opadnou emoce, tak se jich zeptám na Irák, Lybii atd., to bude teprv sranda...

Nejdůležitější část projevu MZ: "No, bylo to kolik?"

Detaily zde
"Bylo to kolik? Česká televize nestihla bezprostředně ukončit Zemanův projev"
24.02.2022
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prezident-milose-zeman-primy-prenos-projev-hodinky-ceska-televize.A220224_111551_domaci_vank


[quote="pid:59493, uid:659"]Zeman mě svým projevem potěšil, protože jim zavřel hubu - museli s ním souhlasit, ikdyž neradi. Až opadnou emoce, tak se jich zeptám na Irák, Lybii atd., to bude teprv sranda...[/quote] [quote="pid:59401, uid:240"]Nejdůležitější část projevu MZ: "No, bylo to kolik?"[/quote] Detaily zde "Bylo to kolik? Česká televize nestihla bezprostředně ukončit Zemanův projev" 24.02.2022 https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prezident-milose-zeman-primy-prenos-projev-hodinky-ceska-televize.A220224_111551_domaci_vank

Konštatujem, že Rusko na Ukrajine prehralo na vyšších prioritách

Chyba, vnímáš Rusko jako agresora, ale Rusko se brání šestou prioritou, aby obhájilo priority vyšší!
Copak Sovětský svaz ve 41 roce prohrál válku na vyšších prioritách, když byl nucen sáhnout po zbraních, aby si ubránilo vyšší priority zobecněných prostředků řízení? Rusko neútočí, Rusko se dnes brání, stejně jako SSSR!
Tak to nepřekrucuj prosím.


[quote="pid:59603, uid:623"]Konštatujem, že Rusko na Ukrajine prehralo na vyšších prioritách[/quote] Chyba, vnímáš Rusko jako agresora, ale Rusko se brání šestou prioritou, aby obhájilo priority vyšší! Copak Sovětský svaz ve 41 roce prohrál válku na vyšších prioritách, když byl nucen sáhnout po zbraních, aby si ubránilo vyšší priority zobecněných prostředků řízení? Rusko neútočí, Rusko se dnes brání, stejně jako SSSR! Tak to nepřekrucuj prosím.

Jedna z pouček KSB říká, že když musíš zasáhnout na 6.prioritě, znamená to, žes prohrál na těch vyšších.

Jenže to neznamená, že to v nastalé situaci není nejlepší řešení. Takový možná trochu za vlasy přitažený příklad: Hajný žije se svou rodinou harmonický život na samotě-hájence v lese. Ač žije zcela v souladu s Božím záměrem, jednoho dne dorazí skupina uprchlých vězňů - recidivistů. Co udělá hajný, pokud má všech pět pohromadě? Vytáhne ze skříně všechno, co střílí, rozdá všem, co jsou schopni střílet a na 6. prioritě vyřeší problém, který mu byl implementován patologickou společností, která vytvoří psychopaty a následně si s nimi nedovede poradit. Prohrál hajný na vyšších prioritách, které se svou rodinou uplatňuje v každodenním životě, tím, že na 6. prioritě musel řešit problém za patologickou společnost? Neprohrál, prohrála ta společnost, která ty zločince vytvořila. Naopak této společnosti posloužil, protože ji zbavil odpadu, který sama vytvořila a nevěděla si sním rady.


[quote="pid:59530, uid:312"]Jedna z pouček KSB říká, že když musíš zasáhnout na 6.prioritě, znamená to, žes prohrál na těch vyšších.[/quote] Jenže to neznamená, že to v nastalé situaci není nejlepší řešení. Takový možná trochu za vlasy přitažený příklad: Hajný žije se svou rodinou harmonický život na samotě-hájence v lese. Ač žije zcela v souladu s Božím záměrem, jednoho dne dorazí skupina uprchlých vězňů - recidivistů. Co udělá hajný, pokud má všech pět pohromadě? Vytáhne ze skříně všechno, co střílí, rozdá všem, co jsou schopni střílet a na 6. prioritě vyřeší problém, který mu byl implementován patologickou společností, která vytvoří psychopaty a následně si s nimi nedovede poradit. Prohrál hajný na vyšších prioritách, které se svou rodinou uplatňuje v každodenním životě, tím, že na 6. prioritě musel řešit problém za patologickou společnost? Neprohrál, prohrála ta společnost, která ty zločince vytvořila. Naopak této společnosti posloužil, protože ji zbavil odpadu, který sama vytvořila a nevěděla si sním rady.
Upravené 24. 2. 2022 o 23:51

Je jedno, aký na to malo dôvod, urobilo tak

Rusko dlouho ohlašovalo, že bude bránit Rusy v Luhansku a Doněcku! To je dostatečný důvod, nemyslíš?


[quote="pid:59603, uid:623"]Je jedno, aký na to malo dôvod, urobilo tak[/quote] Rusko dlouho ohlašovalo, že bude bránit Rusy v Luhansku a Doněcku! To je dostatečný důvod, nemyslíš?

Konať na vyšších prioritách tak, aby k súčasnej situácii vôbec nedošlo. Ste takí zadubení, že to nevidíte? Nekonalo, pretože možno nevedelo, alebo to objektívne okolnosti nedovolili, preto na vyšších prioritách prehralo.

Ale jen dočasně.


[quote="pid:59547, uid:623"]Konať na vyšších prioritách tak, aby k súčasnej situácii vôbec nedošlo. Ste takí zadubení, že to nevidíte? Nekonalo, pretože možno nevedelo, alebo to objektívne okolnosti nedovolili, preto na vyšších prioritách prehralo.[/quote] Ale jen dočasně.

Aj si niečo čítal, či len triafaš od lesa? Ako to, že tam taká banda vôbec vznikla? Má to príčinu v ďalekej minulosti a dnešok je len dôsledok nezvládnutia riadenia na vyšších prioritách. Ukrajina bola súčasťou Sovietskeho zväzu a stále patrí do sféry vplyvu Ruskej federácie.

Možná aj tlsté knihy čítáš, Pjakina však veľa nepočúvaš.


[quote="pid:59541, uid:623"]Aj si niečo čítal, či len triafaš od lesa? Ako to, že tam taká banda vôbec vznikla? Má to príčinu v ďalekej minulosti a dnešok je len dôsledok nezvládnutia riadenia na vyšších prioritách. Ukrajina bola súčasťou Sovietskeho zväzu a stále patrí do sféry vplyvu Ruskej federácie.[/quote] Možná aj tlsté knihy čítáš, Pjakina však veľa nepočúvaš.

Ale vždyť Putin to ozvučil a dal na to důraz a sice Ukrajinská atomová bomba.

Tiež ma to napadlo. Je tu ešte jedna maličkosť. Okolo roku 2015 sa dosť písalo o dohode USA a Ukrajiny, podľa ktorej sa mala v oblasti Černobylu vytvoriť skládka na jadrový odpad. Čo všetko sa tam pod touto zámienkou doviezlo, netušíme.


[quote="pid:59608, uid:312"]Ale vždyť Putin to ozvučil a dal na to důraz a sice Ukrajinská atomová bomba.[/quote] Tiež ma to napadlo. Je tu ešte jedna maličkosť. Okolo roku 2015 sa dosť písalo o dohode USA a Ukrajiny, podľa ktorej sa mala v oblasti Černobylu vytvoriť skládka na jadrový odpad. Čo všetko sa tam pod touto zámienkou doviezlo, netušíme.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

6) A jedna lahůdková – Ví MZ, jako nejznámější český proponent kanálu D-O-L, o sporu o 3SI (Trojmoří) mezi projekty EAEU a Hanza 2.0?

To jsem si myslel, že už jsem toho dost slyšel, viděl a četl, ale o tomhle nikdy.
Mohu poprosit o rozvedení nebo odkaz na zdroje ? Trojmoří +- vím co je a D-O-L by mělo být Dunaj-Odra-Labe ?!
Ale EAEU (EuroAsijská Ekonomická Unie ??) a Hanza 2.0 vyloženě slyším poprvé.


[quote="pid:59635, uid:547"]6) A jedna lahůdková – Ví MZ, jako nejznámější český proponent kanálu D-O-L, o sporu o 3SI (Trojmoří) mezi projekty EAEU a Hanza 2.0?[/quote] To jsem si myslel, že už jsem toho dost slyšel, viděl a četl, ale o tomhle nikdy. Mohu poprosit o rozvedení nebo odkaz na zdroje ? Trojmoří +- vím co je a D-O-L by mělo být Dunaj-Odra-Labe ?! Ale EAEU (EuroAsijská Ekonomická Unie ??) a Hanza 2.0 vyloženě slyším poprvé.

Hanza 2.0 vyloženě slyším poprvé.

Zrejme variácia na trojmorie.
Hanza
621828dc559b5
Hlavné obchodné trasy.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hanza
Hanza bola pôvodne spoločenstvom obchodníkov zo švédskeho Gotlandu (prvé zmienky sa viažu k roku 1161). V 13. storočí sa však začala formovať ako spolok miest. V roku 1282 vznikla nemecká hanza zlúčením miestnych hanz v prosperujúcich obchodných centrách.


[quote="pid:59660, uid:518"]Hanza 2.0 vyloženě slyším poprvé.[/quote] Zrejme variácia na trojmorie. Hanza ![621828dc559b5](serve/attachment&path=621828dc559b5) Hlavné obchodné trasy. https://cs.wikipedia.org/wiki/Hanza Hanza bola pôvodne spoločenstvom obchodníkov zo švédskeho Gotlandu (prvé zmienky sa viažu k roku 1161). V 13. storočí sa však začala formovať ako spolok miest. V roku 1282 vznikla nemecká hanza zlúčením miestnych hanz v prosperujúcich obchodných centrách.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Fica


Tt som počul asi iné vyjadrenie fica ako ty.


https://www.youtube.com/watch?v=TjcxPIIFJ8A


Mimochodom všetci sú bez rúška.


[quote="pid:59433, uid:17"]Fica[/quote] Tt som počul asi iné vyjadrenie fica ako ty. https://www.youtube.com/watch?v=TjcxPIIFJ8A Mimochodom všetci sú bez rúška.

Ale jen dočasně.

Naopak, vyhrálo. Stačí se podívat na Luhansk a Doněck, tam slaví po 8 letech války mír. Rusko včera předvedlo celému světu část svých zbraňových systémů, zabránili tím, my ani nevíme jakému masakru. Jejich prestiž na zdegenerovaném západě je jim dnes nejspíš u pérdele. A to že použily 6. prioritu? Ta pro Luhansk a Doněck bude znamenat nejen ekonomický rozvoj, ale i sociální, zdravotní atd. To je přece vítězství.


[quote="pid:59641, uid:240"]Ale jen dočasně.[/quote] Naopak, vyhrálo. Stačí se podívat na Luhansk a Doněck, tam slaví po 8 letech války mír. Rusko včera předvedlo celému světu část svých zbraňových systémů, zabránili tím, my ani nevíme jakému masakru. Jejich prestiž na zdegenerovaném západě je jim **dnes** nejspíš u pérdele. A to že použily 6. prioritu? Ta pro Luhansk a Doněck bude znamenat nejen ekonomický rozvoj, ale i sociální, zdravotní atd. To je přece vítězství.

Rusko


preto na vyšších prioritách prehralo. Je to skrátka fakt, aj keď sa vám to nepáči.


Souhlas, bez debat


Ale jen dočasně.


Situace se otáčí, 6.priorita je krizové řízení, kde je stále možnost záchrany. Dosud se postupovalo špatně (podle špatné koncepce), ale nyní chirurgicky přesné vojenské akce (dle správné koncepce) situaci pomalu stabilizují.


I zde to hodnotím co velmi přesný manévr - hrozba jaderných zbraní, hrozba další genocidy obyvatel. Minské dohody byli dobré, když měl západ ještě nějakou tvář a možná že i tak budou nějak fungovat dále. Teď Rusko nesmí ustoupit ani o píď , což zdůrazňuje také V.V.Pjakin.


Co zbylo západu pouze media a oči pro pláč.


Obyvatelstvo a jejich chmury "že energie budou ještě dražší a může za to Putin a Rusko" mi ukazují proč to bylo spuštěno. Západ si získává ještě pár dní maskování před lidmi, že zkrachoval. Jinak od Putina to považuji za vynuceny tah, ale vyhrávající. V šachové partii jsou takové situace, že soupeř udělá chybu, ale k vítězství vede pouze jeden (vynucený) tah. Pax Amerikana si tím svůj konec urychlila - ještě by se mohlo udeřit na Thaiwanu a je vymalováno ...


Ještě poznámečka:
Pokud by si byl západ jistý (možná, že byl), že Rusko neporuší dohodu za žádných okolností i když ji soupeř nedodržuje, tak by se toho dalo zneužít (na což možná hráli, ale přepočítali se).


Rusko [quote="pid:59547, uid:623"]preto na vyšších prioritách prehralo. Je to skrátka fakt, aj keď sa vám to nepáči.[/quote] Souhlas, bez debat [quote="pid:59641, uid:240"]Ale jen dočasně.[/quote] Situace se otáčí, 6.priorita je krizové řízení, kde je stále možnost záchrany. Dosud se postupovalo špatně (podle špatné koncepce), ale nyní chirurgicky přesné vojenské akce (dle správné koncepce) situaci pomalu stabilizují. I zde to hodnotím co velmi přesný manévr - hrozba jaderných zbraní, hrozba další genocidy obyvatel. Minské dohody byli dobré, když měl západ ještě nějakou tvář a možná že i tak budou nějak fungovat dále. Teď Rusko nesmí ustoupit ani o píď , což zdůrazňuje také V.V.Pjakin. Co zbylo západu pouze media a oči pro pláč. Obyvatelstvo a jejich chmury "že energie budou ještě dražší a může za to Putin a Rusko" mi ukazují proč to bylo spuštěno. Západ si získává ještě pár dní maskování před lidmi, že zkrachoval. Jinak od Putina to považuji za vynuceny tah, ale vyhrávající. V šachové partii jsou takové situace, že soupeř udělá chybu, ale k vítězství vede pouze jeden (vynucený) tah. Pax Amerikana si tím svůj konec urychlila - ještě by se mohlo udeřit na Thaiwanu a je vymalováno ... Ještě poznámečka: Pokud by si byl západ jistý (možná, že byl), že Rusko neporuší dohodu za žádných okolností i když ji soupeř nedodržuje, tak by se toho dalo zneužít (na což možná hráli, ale přepočítali se).
Upravené 25. 2. 2022 o 07:42

Hanza bola pôvodne spoločenstvom obchodníkov

Jo tu historickou znám, ale ten moderní projekt jsem neslyšel.


Zrejme variácia na trojmorie.

Tohle by mohlo být jen v případě Porážky RF nebo Porážky malobritánie. (úplné)
Jinak si nedokážu představit, že by mohl být formát spolupráce Londýn-Novgorod.


[quote="pid:59667, uid:84"]Hanza bola pôvodne spoločenstvom obchodníkov[/quote] Jo tu historickou znám, ale ten moderní projekt jsem neslyšel. [quote="pid:59667, uid:84"]Zrejme variácia na trojmorie.[/quote] Tohle by mohlo být jen v případě Porážky RF nebo Porážky malobritánie. (úplné) Jinak si nedokážu představit, že by mohl být formát spolupráce Londýn-Novgorod.

Nezbylo na vybranou: Proč V. Putin zahájil operaci k demilitarizaci Ukrajiny.
Vladimir Putin učinil těžké rozhodnutí zahájit speciální operaci na Ukrajině, protože Spojené státy a NATO nenechaly Rusku jinou možnost.
Důsledně ignorovali zájmy Ruska a všechny jeho mírové iniciativy. Poslední kapkou, která předurčila výsledek událostí, bylo Zelenského veřejné prohlášení o záměru vrátit Ukrajině jaderné zbraně.
Západ o Zelenského záměru stále mlčí, ačkoli je v rozporu se smlouvou o nešíření jaderných zbraní. Proč potom tolik vytí kolem Severní Koreje a Íránu? Aha, podle západních zemí jsou nedemokratické.
A Zelenskij je prostě tak demokratický, že nedodržel ani jeden bod minských dohod a nezačal demokraticky komunikovat s vedením DLR a LLR, ale prostě pokračoval v ostřelování civilistů. Není to tyranie? Není tohle totalita? Není to fašismus? Jaký druh demokracie?
Rusové si už nedělají žádné iluze: Civilizovaný Západ má dvojí metr a jsou zvyklí štěkat jen jednohlasně a na rozkaz koho přesně?


Nezbylo na vybranou: Proč V. Putin zahájil operaci k demilitarizaci Ukrajiny. Vladimir Putin učinil těžké rozhodnutí zahájit speciální operaci na Ukrajině, protože Spojené státy a NATO nenechaly Rusku jinou možnost. Důsledně ignorovali zájmy Ruska a všechny jeho mírové iniciativy. Poslední kapkou, která předurčila výsledek událostí, bylo Zelenského veřejné prohlášení o záměru vrátit Ukrajině jaderné zbraně. Západ o Zelenského záměru stále mlčí, ačkoli je v rozporu se smlouvou o nešíření jaderných zbraní. Proč potom tolik vytí kolem Severní Koreje a Íránu? Aha, podle západních zemí jsou nedemokratické. A Zelenskij je prostě tak demokratický, že nedodržel ani jeden bod minských dohod a nezačal demokraticky komunikovat s vedením DLR a LLR, ale prostě pokračoval v ostřelování civilistů. Není to tyranie? Není tohle totalita? Není to fašismus? Jaký druh demokracie? Rusové si už nedělají žádné iluze: Civilizovaný Západ má dvojí metr a jsou zvyklí štěkat jen jednohlasně a na rozkaz koho přesně?

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-07/goldman-commodity-veteran-says-he-s-never-seen-a-market-like-it


Jeff Currie, pozorne sledovaný vedúci výskumu komodít v spoločnosti Goldman Sachs Group Inc., hovorí, že nikdy nezažil, aby komoditné trhy oceňovali nedostatok komodít tak, ako je tomu teraz.


"Robím to už 30 rokov a nikdy som nevidel také trhy," povedal Currie v rozhovore pre televíziu Bloomberg. "Toto je kríza molekúl. Došlo nám všetko, je mi jedno, či je to ropa, plyn, uhlie, meď, hliník, na čo si spomeniete, to nám došlo.


Toto nie je možné zakryť Ukrajinou.


https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-07/goldman-commodity-veteran-says-he-s-never-seen-a-market-like-it Jeff Currie, pozorne sledovaný vedúci výskumu komodít v spoločnosti Goldman Sachs Group Inc., hovorí, že nikdy nezažil, aby komoditné trhy oceňovali nedostatok komodít tak, ako je tomu teraz. "Robím to už 30 rokov a nikdy som nevidel také trhy," povedal Currie v rozhovore pre televíziu Bloomberg. "Toto je kríza molekúl. Došlo nám všetko, je mi jedno, či je to ropa, plyn, uhlie, meď, hliník, na čo si spomeniete, to nám došlo. Toto nie je možné zakryť Ukrajinou.

Nikdo v Evropě a Spojených státech nemá touhu jít do války s Ruskem, uvedla francouzská ministryně obrany Florence Parlyová."Žádná evropská země a Spojené státy si nepřejí vstoupit do války s Ruskem," řekla Parley na rozhlasové stanici RTL. Podle ní je nyní hlavním cílem dosáhnout brzkého příměří.


Ukrajinci jsou zklamáni vírou prezidenta Zelenského v podporu Západu. Ukrajinci na sociálních sítích aktivně diskutují o dění v zemi a zvláštní pozornost věnují zradě Kyjeva Západem. Ukrajinští uživatelé na webu odsuzují úřady země, které svou neochotou uchýlit se k mírové metodě řešení konfliktu na Donbasu zvolily politiku genocidy občanů republik LDNR.
„Pane Zelenskyj, řekněte nám, prosím, proč se ani Spojené státy, ani Evropská unie nerozhodly nám pomáhat a proč naše nejsilnější armáda v Evropě teď nemůže nic dělat? Už dávno jste mohli zastavit válku na Donbasu, jak jste slíbili, a pak by nikdo nevěděl, co jsou skutečně rezavé ruské rakety,“ ptají se ukrajinští občané.
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj řekl, že Severoatlantická aliance nechala Ukrajinu na pokoji. „Zůstali jsme sami. Kdo je připraven bojovat s námi? Upřímně, nevidím je. Kdo je připraven poskytnout Ukrajině záruky vstupu do NATO? Všichni se bojí. Nejsou připraveni vzít nás s sebou do aliance. Zeptal jsem se 27 evropských lídrů, zda Ukrajina vstoupí do NATO, a zeptal jsem se přímo. Všichni se bojí, neodpovídají,“ řekl Zelenskyj.


Nikdo v Evropě a Spojených státech nemá touhu jít do války s Ruskem, uvedla francouzská ministryně obrany Florence Parlyová."Žádná evropská země a Spojené státy si nepřejí vstoupit do války s Ruskem," řekla Parley na rozhlasové stanici RTL. Podle ní je nyní hlavním cílem dosáhnout brzkého příměří. Ukrajinci jsou zklamáni vírou prezidenta Zelenského v podporu Západu. Ukrajinci na sociálních sítích aktivně diskutují o dění v zemi a zvláštní pozornost věnují zradě Kyjeva Západem. Ukrajinští uživatelé na webu odsuzují úřady země, které svou neochotou uchýlit se k mírové metodě řešení konfliktu na Donbasu zvolily politiku genocidy občanů republik LDNR. „Pane Zelenskyj, řekněte nám, prosím, proč se ani Spojené státy, ani Evropská unie nerozhodly nám pomáhat a proč naše nejsilnější armáda v Evropě teď nemůže nic dělat? Už dávno jste mohli zastavit válku na Donbasu, jak jste slíbili, a pak by nikdo nevěděl, co jsou skutečně rezavé ruské rakety,“ ptají se ukrajinští občané. Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj řekl, že Severoatlantická aliance nechala Ukrajinu na pokoji. „Zůstali jsme sami. Kdo je připraven bojovat s námi? Upřímně, nevidím je. Kdo je připraven poskytnout Ukrajině záruky vstupu do NATO? Všichni se bojí. Nejsou připraveni vzít nás s sebou do aliance. Zeptal jsem se 27 evropských lídrů, zda Ukrajina vstoupí do NATO, a zeptal jsem se přímo. Všichni se bojí, neodpovídají,“ řekl Zelenskyj.

Zamyslenie.


Nacifikovali Nemecko aby napadlo Rusko.
Stalin urobil chybu. Čakal mier. Prišla vojna a nekonečné ľudské obete.


Nacifikovali Ukrajinu aby napadlo Rusko.
Putin chybu neurobil. Napravil chybu Stalina. Čakal vojnu. Zasiahol skôr aby nebola ešte väčšia vojna. Doslova vybil tromf z rúk súperov.


Teraz Rusko dobre vie, že kým bude existovať centrum riadenia a štruktúry močiara na svete mier nebude.
Denacifikácia Ukrajiny a aj sveta začala.


Zamyslenie. Nacifikovali Nemecko aby napadlo Rusko. Stalin urobil chybu. Čakal mier. Prišla vojna a nekonečné ľudské obete. Nacifikovali Ukrajinu aby napadlo Rusko. Putin chybu neurobil. Napravil chybu Stalina. Čakal vojnu. Zasiahol skôr aby nebola ešte väčšia vojna. Doslova vybil tromf z rúk súperov. Teraz Rusko dobre vie, že kým bude existovať centrum riadenia a štruktúry močiara na svete mier nebude. Denacifikácia Ukrajiny a aj sveta začala.
Upravené 28. 2. 2022 o 21:32

Zůstali jsme sami.

Tak ukrofašisti zažívají svůj Mnichov.


[quote="pid:59699, uid:746"]Zůstali jsme sami.[/quote] Tak ukrofašisti zažívají svůj Mnichov.

Nacifikovali Nemecko aby napadlo Rusko.
Stalin urobil chybu. Čakal mier. Prišla vojna a nekonečné ľudské obete.

Stalin chybu neudělal . Mohl volit jen špatnou , nebo katastrofickou variantu .


Necháme Rusy a Němce mezi sebou bojovat , až do jejich vzájemného vykrvácení a pomůžeme tomu , kdo bude prohrávat .
Poznatky historie jsou doslova po ruce , stačí je jen využívat .


[quote="pid:59700, uid:196"]Nacifikovali Nemecko aby napadlo Rusko. Stalin urobil chybu. Čakal mier. Prišla vojna a nekonečné ľudské obete.[/quote] Stalin chybu neudělal . Mohl volit jen špatnou , nebo katastrofickou variantu . Necháme Rusy a Němce mezi sebou bojovat , až do jejich vzájemného vykrvácení a pomůžeme tomu , kdo bude prohrávat . Poznatky historie jsou doslova po ruce , stačí je jen využívat .

Gruzie se nepřipojí k západním sankcím proti Rusku 25.02.2022 11:39
Gruzínský premiér Irakli Garibašvili prohlásil, že Gruzie se nepřipojí k finančním a ekonomickým sankcím Západu proti Rusku. „Vzhledem k národním zájmům země a zájmům lidí neplánujeme připojit se k ekonomickým a finančním sankcím Západu proti Rusku.“ řekl Garibašvili.


Gruzie se nepřipojí k západním sankcím proti Rusku 25.02.2022 11:39 Gruzínský premiér Irakli Garibašvili prohlásil, že Gruzie se nepřipojí k finančním a ekonomickým sankcím Západu proti Rusku. „Vzhledem k národním zájmům země a zájmům lidí neplánujeme připojit se k ekonomickým a finančním sankcím Západu proti Rusku.“ řekl Garibašvili.

Hanza 2.0


Myslím, že je vysvětlována v článcích Nikity.


[quote="pid:59660, uid:518"]Hanza 2.0[/quote] Myslím, že je vysvětlována v článcích Nikity.

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj řekl, že Severoatlantická aliance nechala Ukrajinu na pokoji. „Zůstali jsme sami. Kdo je připraven bojovat s námi? Upřímně, nevidím je. Kdo je připraven poskytnout Ukrajině záruky vstupu do NATO? Všichni se bojí. Nejsou připraveni vzít nás s sebou do aliance. Zeptal jsem se 27 evropských lídrů, zda Ukrajina vstoupí do NATO, a zeptal jsem se přímo. Všichni se bojí, neodpovídají,“ řekl Zelenskyj.


ve stredu mne jedna ukrajinka napadla slovne, ze jsem blazen, protoze si myslim, ze EU a USA ukrajine nepomohou. pry ukrajinci veri, ze budou na jejich strane. psala jsem ji, ze asi skutecne malo sleduje EU politiku.
smutne je to, ze zapad si mne ruce, jak slovane berou zbran proti jinym slovanum.
a kolik je te spiny na socialnich sitich. to uz si rikam, ze aby se nekteri rusove v cesku pomalu zacali bat lynce:-(


6218a3cd329c9


[quote="pid:59699, uid:746"]Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj řekl, že Severoatlantická aliance nechala Ukrajinu na pokoji. „Zůstali jsme sami. Kdo je připraven bojovat s námi? Upřímně, nevidím je. Kdo je připraven poskytnout Ukrajině záruky vstupu do NATO? Všichni se bojí. Nejsou připraveni vzít nás s sebou do aliance. Zeptal jsem se 27 evropských lídrů, zda Ukrajina vstoupí do NATO, a zeptal jsem se přímo. Všichni se bojí, neodpovídají,“ řekl Zelenskyj.[/quote] ve stredu mne jedna ukrajinka napadla slovne, ze jsem blazen, protoze si myslim, ze EU a USA ukrajine nepomohou. pry ukrajinci veri, ze budou na jejich strane. psala jsem ji, ze asi skutecne malo sleduje EU politiku. smutne je to, ze zapad si mne ruce, jak slovane berou zbran proti jinym slovanum. a kolik je te spiny na socialnich sitich. to uz si rikam, ze aby se nekteri rusove v cesku pomalu zacali bat lynce:-( ![6218a3cd329c9](serve/attachment&path=6218a3cd329c9)

Vir Covid najednou zmizel a davu byl předhozen vir Putin a opět se vše opakuje, je to snad ještě horší. Vůbec je nenapadne se zamyslet nad tím, že pokud jim média předtím tak lhala, tak teď už to jsou jako jiná média a vše je čistá pravda? Asi platí, že na to úplné dno prostě musíme spadnout ...


Nevyužili sme dostatočne situáciu a neukázali ľuďom, že keď im klamali v súvislosti s epidémiou, budú im klamať znovu v niečom inom. Nepriateľ nás zase predbehol.


Čo sa pádu na samé dno týka, to už bolo prerazené niekoľkokrát. Kognitívne programovanie veľkého množstva ľudí väčšine z nich nikdy neumožní precitnúť, aj keď budú priamo konfrontovaní s realitou. Budú ťahať dole celú spoločnosť, až kým situácia nebude taká zlá, že rozumná časť obyvateľstva si povie dosť, chopí sa iniciatívy a začne robiť poriadok. Budeme to musieť urobiť my sami, ale zatiaľ sa máme ešte stále dobre. Nikto nás nepríde zachrániť, budeme sa musieť zachrániť sami.


[quote="pid:59633, uid:71"]Vir Covid najednou zmizel a davu byl předhozen vir Putin a opět se vše opakuje, je to snad ještě horší. Vůbec je nenapadne se zamyslet nad tím, že pokud jim média předtím tak lhala, tak teď už to jsou jako jiná média a vše je čistá pravda? Asi platí, že na to úplné dno prostě musíme spadnout ...[/quote] Nevyužili sme dostatočne situáciu a neukázali ľuďom, že keď im klamali v súvislosti s epidémiou, budú im klamať znovu v niečom inom. Nepriateľ nás zase predbehol. Čo sa pádu na samé dno týka, to už bolo prerazené niekoľkokrát. Kognitívne programovanie veľkého množstva ľudí väčšine z nich nikdy neumožní precitnúť, aj keď budú priamo konfrontovaní s realitou. Budú ťahať dole celú spoločnosť, až kým situácia nebude taká zlá, že rozumná časť obyvateľstva si povie dosť, chopí sa iniciatívy a začne robiť poriadok. Budeme to musieť urobiť my sami, ale zatiaľ sa máme ešte stále dobre. Nikto nás nepríde zachrániť, budeme sa musieť zachrániť sami.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 25. 2. 2022 o 10:51

smutne je to, ze zapad si mne ruce, jak slovane berou zbran proti jinym slovanum.
a kolik je te spiny na socialnich sitich. to uz si rikam, ze aby se nekteri rusove v cesku pomalu zacali bat lynce:-(

To je fajn , že se takhle veřejně samoodhalují . I v roce 1945 spousta hrdých členů říše hlasitě potvrzovala svoje odhodlání bojovat za ádu . V květnu ten zatím ještě žijící zbytek horečnatě hledal sklep , kde se zakopat .


[quote="pid:59737, uid:347"]smutne je to, ze zapad si mne ruce, jak slovane berou zbran proti jinym slovanum. a kolik je te spiny na socialnich sitich. to uz si rikam, ze aby se nekteri rusove v cesku pomalu zacali bat lynce:-([/quote] To je fajn , že se takhle veřejně samoodhalují . I v roce 1945 spousta hrdých členů říše hlasitě potvrzovala svoje odhodlání bojovat za ádu . V květnu ten zatím ještě žijící zbytek horečnatě hledal sklep , kde se zakopat .
Upravené 25. 2. 2022 o 10:57

Situace se otáčí, 6.priorita je krizové řízení, kde je stále možnost záchrany. Dosud se postupovalo špatně (podle špatné koncepce), ale nyní chirurgicky přesné vojenské akce (dle správné koncepce) situaci pomalu stabilizují.


I zde to hodnotím co velmi přesný manévr - hrozba jaderných zbraní, hrozba další genocidy obyvatel. Minské dohody byli dobré, když měl západ ještě nějakou tvář a možná že i tak budou nějak fungovat dále. Teď Rusko nesmí ustoupit ani o píď , což zdůrazňuje také V.V.Pjakin.


Ještě poznámečka:
Pokud by si byl západ jistý (možná, že byl), že Rusko neporuší dohodu za žádných okolností i když ji soupeř nedodržuje, tak by se toho dalo zneužít (na což možná hráli, ale přepočítali se).


Dobre si to vystihol.


[quote="pid:59675, uid:426"]Situace se otáčí, 6.priorita je krizové řízení, kde je stále možnost záchrany. Dosud se postupovalo špatně (podle špatné koncepce), ale nyní chirurgicky přesné vojenské akce (dle správné koncepce) situaci pomalu stabilizují. I zde to hodnotím co velmi přesný manévr - hrozba jaderných zbraní, hrozba další genocidy obyvatel. Minské dohody byli dobré, když měl západ ještě nějakou tvář a možná že i tak budou nějak fungovat dále. Teď Rusko nesmí ustoupit ani o píď , což zdůrazňuje také V.V.Pjakin.[/quote] [quote="pid:59675, uid:426"]Ještě poznámečka: Pokud by si byl západ jistý (možná, že byl), že Rusko neporuší dohodu za žádných okolností i když ji soupeř nedodržuje, tak by se toho dalo zneužít (na což možná hráli, ale přepočítali se).[/quote] Dobre si to vystihol.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 25. 2. 2022 o 11:05

ještě by se mohlo udeřit na Thaiwanu a je vymalováno ...

Z Čínských vyjádření k probíhající operaci rovněž cítím svěží jarní tchaj-wanský vánek...
Ale zatím s ním, možná mylně, nepočítám...


[quote="pid:59675, uid:426"]ještě by se mohlo udeřit na Thaiwanu a je vymalováno ...[/quote] Z Čínských vyjádření k probíhající operaci rovněž cítím svěží jarní tchaj-wanský vánek... Ale zatím s ním, možná mylně, nepočítám...

natoceno 24.02., donbas
nemecky mluvici zena mluvi o situaci na donbase.
v centru mesta je klid, v pozadi jde slyset exploze, ale jak rika zena, na to jsou lide uz zvykli za tech 8 let.
rika, ze kdyz vidi, co ukazuji zapadni media, je tezke vysvetlovat lidem, kdyz neznaji problematiku. rika, ze 8 let rusko vyzyvalo k dodrzovani minskych dohod. ukrajina se dohody nedrzela. ukrajinska vlada nemela zajem mluvit s premiery zemi v donbasu. misto toho uz 8 let bombarduji krajni oblasti donbaskych republik, strileji tam na civilisty, kteri bydli ve znicenych domech. zemrelo uz tolik lidi, deti. proto obyvatele donbasu slavi prichod ruske armady, protoze to berou jako osvobozeni. v kyjeve je naci-vlada, ktera terorizuje ruske obyvatele.
zena rika, at si nekdo predstavi, ze by misto merkelove zvitezila nejaka jina strana, ktera by okamzite zrusila nemcinu jako uredni rec a nektere spolkove zeme by se odstepily s tim, ze by netolerovaly tuto ilegalni naci vladu. a potom napriklad rusko, by tuto ilegalni vladu podporovalo, posilalo by tam uredniky, lidi jako treba klitschko, kteri by to podporovali verejne. a jednoho dne by potom tato ilegalni vlada, zacala terorizovat ty odstepene spolkove zeme tezkym delostrelectvem, odstrelovat vesnice, je to skutecna valka odstrelovacu, co se na donbase uz 8 let deje. nejen na milice, ktere brani donbas, ale take na obycejne lidi, kteri treba jdou do prace. dokonce strili i na deti, na skolni busy. zena rika, ze sama videla skoly, naprosto rozstrilene, ale o tom zapad mlci. proto zena rika, ze proto jsou ted lidi v donbasu extremne vdecni, ze rusko konecne neco dela, ze osvobozuje lidi od teroru, ktery tam 8 let zazivaji.


https://www.facebook.com/ralph.leimch/videos/663656041496991


update:
rozhovor v anglictine s alina lipp:
https://www.youtube.com/watch?v=llSl_MUH-dM


natoceno 24.02., donbas nemecky mluvici zena mluvi o situaci na donbase. v centru mesta je klid, v pozadi jde slyset exploze, ale jak rika zena, na to jsou lide uz zvykli za tech 8 let. rika, ze kdyz vidi, co ukazuji zapadni media, je tezke vysvetlovat lidem, kdyz neznaji problematiku. rika, ze 8 let rusko vyzyvalo k dodrzovani minskych dohod. ukrajina se dohody nedrzela. ukrajinska vlada nemela zajem mluvit s premiery zemi v donbasu. misto toho uz 8 let bombarduji krajni oblasti donbaskych republik, strileji tam na civilisty, kteri bydli ve znicenych domech. zemrelo uz tolik lidi, deti. proto obyvatele donbasu slavi prichod ruske armady, protoze to berou jako osvobozeni. v kyjeve je naci-vlada, ktera terorizuje ruske obyvatele. zena rika, at si nekdo predstavi, ze by misto merkelove zvitezila nejaka jina strana, ktera by okamzite zrusila nemcinu jako uredni rec a nektere spolkove zeme by se odstepily s tim, ze by netolerovaly tuto ilegalni naci vladu. a potom napriklad rusko, by tuto ilegalni vladu podporovalo, posilalo by tam uredniky, lidi jako treba klitschko, kteri by to podporovali verejne. a jednoho dne by potom tato ilegalni vlada, zacala terorizovat ty odstepene spolkove zeme tezkym delostrelectvem, odstrelovat vesnice, je to skutecna valka odstrelovacu, co se na donbase uz 8 let deje. nejen na milice, ktere brani donbas, ale take na obycejne lidi, kteri treba jdou do prace. dokonce strili i na deti, na skolni busy. zena rika, ze sama videla skoly, naprosto rozstrilene, ale o tom zapad mlci. proto zena rika, ze proto jsou ted lidi v donbasu extremne vdecni, ze rusko konecne neco dela, ze osvobozuje lidi od teroru, ktery tam 8 let zazivaji. https://www.facebook.com/ralph.leimch/videos/663656041496991 update: rozhovor v anglictine s alina lipp: https://www.youtube.com/watch?v=llSl_MUH-dM
Upravené 25. 2. 2022 o 12:11

Dnes 13:53 ruského času, S. Lavrov: Rusko je připraveno jednat s Ukrajinou, ale pod jednou podmínkou, že složí zbraně.
"Jsme připraveni k jednání každou chvíli, jakmile ozbrojené síly Ukrajiny zareagují na výzvu našeho prezidenta, přestaňte klást odpor, složte zbraně," řekl ministr.
Ujistil také, že ruská strana se nechystá ukrajinskou armádu žádným způsobem utlačovat.


Dnes 13:53 ruského času, S. Lavrov: Rusko je připraveno jednat s Ukrajinou, ale pod jednou podmínkou, že složí zbraně. "Jsme připraveni k jednání každou chvíli, jakmile ozbrojené síly Ukrajiny zareagují na výzvu našeho prezidenta, přestaňte klást odpor, složte zbraně," řekl ministr. Ujistil také, že ruská strana se nechystá ukrajinskou armádu žádným způsobem utlačovat.

Rosaviace zakázala Velké Británii lety nad ruským územím


Informuje se, že toto opatření bylo přijato v souladu s ustanoveními Mezivládní dohody o letecké dopravě mezi RF a Velkou Británií jako „odvetný krok na nepřátelská rozhodnutí britských úřadů
MOSKVA, 25. února / TASS / Rusko podle Rosaviace zakazuje přílet a tranzit všech letadel spojených s Velkou Británií nebo těch, které jsou tam registrované.
„Dne 25. února 2022 od 11:00 moskevského času bylo zavedeno omezení na využívání vzdušného prostoru Ruské federace pro lety letadel vlastněných, pronajatých nebo provozovaných osobou spřízněnou s UK nebo registrovanou ve Spojeném království, do destinací v Ruské federaci, včetně tranzitních letů přes vzdušný prostor Ruské federace,“ uvádí se v prohlášení.


https://tass.ru/ekonomika/13855389?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fsearch%3Ftext%3D


Už s nimi nikdo ty jejich hrátky na sankce hrát nebude, když sankce tak oboustranné a s prominutím se pos…te


Rosaviace zakázala Velké Británii lety nad ruským územím Informuje se, že toto opatření bylo přijato v souladu s ustanoveními Mezivládní dohody o letecké dopravě mezi RF a Velkou Británií jako „odvetný krok na nepřátelská rozhodnutí britských úřadů MOSKVA, 25. února / TASS / Rusko podle Rosaviace zakazuje přílet a tranzit všech letadel spojených s Velkou Británií nebo těch, které jsou tam registrované. „Dne 25. února 2022 od 11:00 moskevského času bylo zavedeno omezení na využívání vzdušného prostoru Ruské federace pro lety letadel vlastněných, pronajatých nebo provozovaných osobou spřízněnou s UK nebo registrovanou ve Spojeném království, do destinací v Ruské federaci, včetně tranzitních letů přes vzdušný prostor Ruské federace,“ uvádí se v prohlášení. https://tass.ru/ekonomika/13855389?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fsearch%3Ftext%3D Už s nimi nikdo ty jejich hrátky na sankce hrát nebude, když sankce tak oboustranné a s prominutím se pos…te
Upravené 25. 2. 2022 o 13:39

Dnes 13:53 ruského času, S. Lavrov: Rusko je připraveno jednat s Ukrajinou, ale pod jednou podmínkou, že složí zbraně.


Předpokldádám, že nacistické batalióny zbraně nesloží, vědí, co je čeká. Takto si Západ naběhl na vlastní vidle, když stvořil příliš samostatné a neřiditelné jednotky.


[quote="pid:59781, uid:746"]Dnes 13:53 ruského času, S. Lavrov: Rusko je připraveno jednat s Ukrajinou, ale pod jednou podmínkou, že složí zbraně.[/quote] Předpokldádám, že nacistické batalióny zbraně nesloží, vědí, co je čeká. Takto si Západ naběhl na vlastní vidle, když stvořil příliš samostatné a neřiditelné jednotky.

Nevím, kam dávat "zprávy z fronty". Nové téma se založit obávám, abych nebyla káraná. Tak to dám sem. smile
Zelenský se jaksi kamsi ztratil. Před polednem (moskevského času) měl objednaný rozhovor s Italem Mariem Dragi - ale netelefonoval a jeho telefon nikdo nebral. Dragi se pídil, kde Zelenský je - a nikdo mu neuměl odpovědět. Jeden zdroj tvrdil, že je ukrytý někde v bunkru - druhý zas, že tajně odletěl ze země. Ale...
Tisková služba presidenta UA vypustila před chvílí video, kde Zelenský velmi naléhavě žádá u Putina návštěvu a "rozhovor u jednoho stolu".
A Putin? Souhlasil, ovšem setkání se uskuteční v Minsku a ne za přímé účasti Putina. Zelenský se bude muset spokojit s ruskou delegací, k tomu účelu vybranou... smile
A kde je Zelenský? To jsem se nikde nedočetla.
Neuvádím zdroj, protože mi RT znovu nejde a já se obávám, že místní "hlídači" by mohli zařídit i blokování jiných ruských zdrojů. Však ono to vyleze i tak - někde na jiných stránkách.


Nevím, kam dávat "zprávy z fronty". Nové téma se založit obávám, abych nebyla káraná. Tak to dám sem. :) **Zelenský se jaksi kamsi ztratil.** Před polednem (moskevského času) měl objednaný rozhovor s Italem Mariem Dragi - ale netelefonoval a jeho telefon nikdo nebral. Dragi se pídil, kde Zelenský je - a nikdo mu neuměl odpovědět. Jeden zdroj tvrdil, že je ukrytý někde v bunkru - druhý zas, že tajně odletěl ze země. Ale... Tisková služba presidenta UA vypustila před chvílí video, kde **Zelenský velmi naléhavě žádá u Putina návštěvu a "rozhovor u jednoho stolu".** A Putin? Souhlasil, ovšem setkání se uskuteční v Minsku a ne za přímé účasti Putina. Zelenský se bude muset spokojit s ruskou delegací, k tomu účelu vybranou... :) A kde je Zelenský? To jsem se nikde nedočetla. Neuvádím zdroj, protože mi RT znovu nejde a já se obávám, že místní "hlídači" by mohli zařídit i blokování jiných ruských zdrojů. Však ono to vyleze i tak - někde na jiných stránkách.

Nacistické bataliony se budou snažit dostat například k nám. Je to jako s nacisty po válce, kteří se rozprchli do celého západního světa. Jenže něco mi říká, že tentokrát o ně demográátický Západ nebude mít zájem.


Nacistické bataliony se budou snažit dostat například k nám. Je to jako s nacisty po válce, kteří se rozprchli do celého západního světa. Jenže něco mi říká, že tentokrát o ně demográátický Západ nebude mít zájem.

Jarek

Nevím, kam dávat "zprávy z fronty". Nové téma se založit obávám, abych nebyla káraná. Tak to dám sem. smile


Koľko tém si založila? Káraná nebudeš. V tomto prípade má nové vlákno zmysel. Toľko môj názor.


[quote="pid:59822, uid:203"]Nevím, kam dávat "zprávy z fronty". Nové téma se založit obávám, abych nebyla káraná. Tak to dám sem. smile[/quote] Koľko tém si založila? Káraná nebudeš. V tomto prípade má nové vlákno zmysel. Toľko môj názor.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Zelenský velmi naléhavě žádá u Putina návštěvu a "rozhovor u jednoho stolu"

To je hukot. Druhý den vojenské operace a velký pianista už leze ke křížku. V brzké době očekávám bezpodmínečnou kapitulaci fašistických hord. Ještě je třeba určit k podpisu ukrajinského Pauluse.


[quote="pid:59822, uid:203"]Zelenský velmi naléhavě žádá u Putina návštěvu a "rozhovor u jednoho stolu"[/quote] To je hukot. Druhý den vojenské operace a velký pianista už leze ke křížku. V brzké době očekávám bezpodmínečnou kapitulaci fašistických hord. Ještě je třeba určit k podpisu ukrajinského Pauluse.

Jarek

Neuvádím zdroj, protože mi RT znovu nejde a já se obávám, že místní "hlídači" by mohli zařídit i blokování jiných ruských zdrojů. Však ono to vyleze i tak - někde na jiných stránkách.
Sleduji jeden zdroj, kde se oznamují nové informace on line. Pokud bude nějaká novinka o Zelenském dám to sem.


[quote="pid:59822, uid:203"]Neuvádím zdroj, protože mi RT znovu nejde a já se obávám, že místní "hlídači" by mohli zařídit i blokování jiných ruských zdrojů. Však ono to vyleze i tak - někde na jiných stránkách.[/quote]Sleduji jeden zdroj, kde se oznamují nové informace on line. Pokud bude nějaká novinka o Zelenském dám to sem.

Nacistické bataliony se budou snažit dostat například k nám

No - a to je právě ten průšvih. Ono jich tu už dost je a jsou hodně odrzlí. Většinou je poznáš podle notorické lenosti - ale o to větší huby, podle lásky k fetu - a taky podle toho, že skoro nic neumějí. To už nejsou ti šikovní, pracovití a úslužní chlapíci, na které jsme si tu zvykli.
A ten průšvih je, že je odsud nikdo nedostane a ještě budou hájení jen z principu modrožlutého "flágu"...


[quote="pid:59823, uid:471"]Nacistické bataliony se budou snažit dostat například k nám[/quote] No - a to je právě ten průšvih. Ono jich tu už dost je a jsou hodně odrzlí. Většinou je poznáš podle notorické lenosti - ale o to větší huby, podle lásky k fetu - a taky podle toho, že skoro nic neumějí. To už nejsou ti šikovní, pracovití a úslužní chlapíci, na které jsme si tu zvykli. A ten průšvih je, že je odsud nikdo nedostane a ještě budou hájení jen z principu modrožlutého "flágu"...

Ale dostane. Až NATO ustoupí na pozice z roku 97 jak požaduje Rusko, tak poté půjdou dál na Západ. Stažení NATO na výše zmíněné pozice bude mít dalekosáhlé společenské a ekonomické důsledky i pro EU. Myslí si, že se tu zakopají, ale mýlí se.


Ale dostane. Až NATO ustoupí na pozice z roku 97 jak požaduje Rusko, tak poté půjdou dál na Západ. Stažení NATO na výše zmíněné pozice bude mít dalekosáhlé společenské a ekonomické důsledky i pro EU. Myslí si, že se tu zakopají, ale mýlí se.

Jarek

V brzké době očekávám bezpodmínečnou kapitulaci fašistických hord.
Ano. Já také. Oni totiž nejsou sebevrazi. Až jim všem dojde, že je západní "spojenci" do jednoho hodili přes palubu, tak se vzdají. To jen u nás budou přizdisrášská média a političtí lokajíčkové, papežštější než papež, vyřvávat pro-západní propagandu ještě několik dní poté, co i jejich páníčkové uznají ruskou osvobozeneckou operaci za legitimní a správnou.


[quote="pid:59828, uid:471"]V brzké době očekávám bezpodmínečnou kapitulaci fašistických hord.[/quote]Ano. Já také. Oni totiž nejsou sebevrazi. Až jim všem dojde, že je západní "spojenci" do jednoho hodili přes palubu, tak se vzdají. To jen u nás budou přizdisrášská média a političtí lokajíčkové, papežštější než papež, vyřvávat pro-západní propagandu ještě několik dní poté, co i jejich páníčkové uznají ruskou osvobozeneckou operaci za legitimní a správnou.

Azovci jsou ve všech jednotkách Ukrajinské armády v počtu 20-25 lidí. Působí jako trestní oddíl a zabíjí ty vojáky, kteří nechtěj s Rusy bojovat. Zároveň zneužívají místní obyvatelstvo, především ženy a děti jako štít před Ruskými vojáky.
https://www.youtube.com/watch?v=zD5MedPpk6s&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0


Azovci jsou ve všech jednotkách Ukrajinské armády v počtu 20-25 lidí. Působí jako trestní oddíl a zabíjí ty vojáky, kteří nechtěj s Rusy bojovat. Zároveň zneužívají místní obyvatelstvo, především ženy a děti jako štít před Ruskými vojáky. https://www.youtube.com/watch?v=zD5MedPpk6s&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Nevím jak kdo moc sledujete tu mediální masáž a histerii, včetně reakcí kolegů v práci nebo obecně lidí. Nemohu se zbavit pocitu, že byla velmi dobře využita frustrace lidí z COVID podvodu a je teď koncetrována veškerá negativní energie nasbíraná za dva roky směrem k Rusku.
Má to bohužel podle mě své konsekvence:
-COVID podvod u nás zřejmě nebude odhalován a nahromaděná energie lidí nepovede ke katarzi.
-Dále se zřejmě bude energie rekuperovat novým tématem a označeným nepřítelem č. 1 Ruskem.
-Jsou tohoto SSA elity schopné nebo je to práce 22ky? Podle mě se teď bude uměle oživovat trauma 1968 a dojde ve většině k hlubokému oddělení od Ruského světa a ČR se upevní jako základ anti-Ruska do dalšího budoucího vývoje a nového uspořádání Evropy a přikláním se k 22.


Nevím jak kdo moc sledujete tu mediální masáž a histerii, včetně reakcí kolegů v práci nebo obecně lidí. Nemohu se zbavit pocitu, že byla velmi dobře využita frustrace lidí z COVID podvodu a je teď koncetrována veškerá negativní energie nasbíraná za dva roky směrem k Rusku. Má to bohužel podle mě své konsekvence: -COVID podvod u nás zřejmě nebude odhalován a nahromaděná energie lidí nepovede ke katarzi. -Dále se zřejmě bude energie rekuperovat novým tématem a označeným nepřítelem č. 1 Ruskem. -Jsou tohoto SSA elity schopné nebo je to práce 22ky? Podle mě se teď bude uměle oživovat trauma 1968 a dojde ve většině k hlubokému oddělení od Ruského světa a ČR se upevní jako základ anti-Ruska do dalšího budoucího vývoje a nového uspořádání Evropy a přikláním se k 22.
Upravené 25. 2. 2022 o 15:32

Cernobyl - Britske provokaci bylo zamezeno
Velmi pozitivni zprava!
Rusti vysadkari vzali pod svoji kontrolu Cernobilsky les a celou zonu okolo.
Britanci planovali provokaci s reaktorem a nasmerovat radioaktivni oblaka na Kyjev a obvinit z toho ruska vojska.
Molodci vysadkari, zachranili mnoho zivotu kyjevskych obyvatel od britske provokace.
https://www.youtube.com/watch?v=UahGUWPhogk


**Cernobyl - Britske provokaci bylo zamezeno** Velmi pozitivni zprava! Rusti vysadkari vzali pod svoji kontrolu Cernobilsky les a celou zonu okolo. Britanci planovali provokaci s reaktorem a nasmerovat radioaktivni oblaka na Kyjev a obvinit z toho ruska vojska. Molodci vysadkari, zachranili mnoho zivotu kyjevskych obyvatel od britske provokace. https://www.youtube.com/watch?v=UahGUWPhogk
Upravené 25. 2. 2022 o 16:20

Takhle se honí politické body. Zatímco se současný prezident UA někde skrývá, ten minulý pózuje před kamerami s automatem. Přitom Poroš má - dle mého názoru - na rukách krve mnohem víc a měl by spíš myslet na svou obhajobu před soudem.
https://www.youtube.com/watch?v=yEemYjYRYsg


Britanci planovali provokaci

To se dalo čekat... Proto tam v posledních dnech tolik "nacvičovali". Kdyby k nějaké té další katastrofě došlo, těžké by bylo dokazovat, kdo do toho sarkofágu "prásknul". Už je mi také jasné, proč tolik varování o "křehkosti" sarkofágu.


Takhle se honí politické body. Zatímco se současný prezident UA někde skrývá, ten minulý pózuje před kamerami s automatem. Přitom Poroš má - dle mého názoru - na rukách krve mnohem víc a měl by spíš myslet na svou obhajobu před soudem. https://www.youtube.com/watch?v=yEemYjYRYsg [quote="pid:59864, uid:68"]Britanci planovali provokaci[/quote] To se dalo čekat... Proto tam v posledních dnech tolik "nacvičovali". Kdyby k nějaké té další katastrofě došlo, těžké by bylo dokazovat, kdo do toho sarkofágu "prásknul". Už je mi také jasné, proč tolik varování o "křehkosti" sarkofágu.
Upravené 25. 2. 2022 o 16:34

Přitom ten sarkofág váží min. stovky nebo spíše tisíc t. Ten v žádném případě nemůže být křehký.


Přitom ten sarkofág váží min. stovky nebo spíše tisíc t. Ten v žádném případě nemůže být křehký.

Jarek

Nyni v Cecne - 10 000 vojaku se odpravuje na Ukrajinu

No tak to je konečná pro fašouny až si je vezmou do rukou. A zajatce neberou.


[quote="pid:59843, uid:68"]Nyni v Cecne - 10 000 vojaku se odpravuje na Ukrajinu[/quote] No tak to je konečná pro fašouny až si je vezmou do rukou. A zajatce neberou.

Jarek

Ukrajinská střela zasáhla v Gorlovce na Donbasu školu a zabila 2 učitelky.
https://rusvesna.su/news/1645774491


Rusvesna píše, že Ukrajinci sestřelili svou vlastní stíhačku Su 27 nad Kyjevem a pak její zbytky dopadnuvší na činžák prohlásili za ruské ostřelování civilistů. https://rusvesna.su/news/1645783498


Ruský voják přikryl svým tělem Ukrajinky před střelou VSU a sám zahynul.
https://rusvesna.su/news/1645789235


Ukrajinská střela zasáhla v Gorlovce na Donbasu školu a zabila 2 učitelky. https://rusvesna.su/news/1645774491 Rusvesna píše, že Ukrajinci sestřelili svou vlastní stíhačku Su 27 nad Kyjevem a pak její zbytky dopadnuvší na činžák prohlásili za ruské ostřelování civilistů. https://rusvesna.su/news/1645783498 Ruský voják přikryl svým tělem Ukrajinky před střelou VSU a sám zahynul. https://rusvesna.su/news/1645789235
123
12.33k
163
46
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept