Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 3

Wang Yi: Čína a Rusko zůstávají odhodlány neustále prohlubovat komplexní partnerství a strategickou interakci v nové éře (Xinhua News, Čína)


Šéf čínského ministerstva zahraničí podle Sin-chua poznamenal, že čínsko-ruské vztahy, které nejsou oportunistické, jsou založeny na zásadách nevázanosti, nekonfrontace a nepodléhají vlivu a manipulaci třetí strany.


PEKING, 7. března (Sin-chua) – Čína a Rusko jsou i nadále odhodlány neustále prohlubovat komplexní partnerství a strategickou spolupráci v nové éře, prohlásil státní rada a ministr zahraničí Wang Yi v pondělí na tiskové konferenci na 5. zasedání NPC 13. svolání.
Čínsko-ruské vztahy, které nejsou oportunistické, jsou založeny na principech nepřizpůsobivosti, nekonfrontace a nesměřování vůči třetí straně a nepodléhají vlivu a manipulaci ze strany třetí strany, řekl Wang Yi.
Čínsko-ruské vztahy jsou postaveny na historických zkušenostech a otevírají nové obzory v mezinárodních vztazích, řekl Wang.
Jak uvedl, vývoj čínsko-ruských vztahů je dán jejich historickými kořeny. Jsou soběstační. Přátelství mezi národy obou zemí je pevné jako skála.
Spolupráce mezi Čínou a Ruskem má široké vyhlídky, dodal Wang Yi.
Bez ohledu na to, jak obtížná je situace ve světě, Čína a Rusko, při zachování strategického odhodlání, byly a zůstávají odhodlány neustále prohlubovat komplexní partnerství a strategickou interakci v nové éře, řekl Wang.
https://inosmi.ru/20220308/kitay-253313351.html


Docela zásadní prohlášení Číny směrem k západu.


**Wang Yi: Čína a Rusko zůstávají odhodlány neustále prohlubovat komplexní partnerství a strategickou interakci v nové éře (Xinhua News, Čína)** Šéf čínského ministerstva zahraničí podle Sin-chua poznamenal, že **čínsko-ruské vztahy, které nejsou oportunistické, jsou založeny na zásadách nevázanosti, nekonfrontace a nepodléhají vlivu a manipulaci třetí strany.** PEKING, 7. března (Sin-chua) – Čína a Rusko jsou i nadále odhodlány neustále prohlubovat komplexní partnerství a strategickou spolupráci v nové éře, prohlásil státní rada a ministr zahraničí Wang Yi v pondělí na tiskové konferenci na 5. zasedání NPC 13. svolání. Čínsko-ruské vztahy, které nejsou oportunistické, jsou založeny na principech nepřizpůsobivosti, nekonfrontace a nesměřování vůči třetí straně a nepodléhají vlivu a manipulaci ze strany třetí strany, řekl Wang Yi. Čínsko-ruské vztahy jsou postaveny na historických zkušenostech a otevírají nové obzory v mezinárodních vztazích, řekl Wang. Jak uvedl, **vývoj čínsko-ruských vztahů je dán jejich historickými kořeny. Jsou soběstační. Přátelství mezi národy obou zemí je pevné jako skála.** Spolupráce mezi Čínou a Ruskem má široké vyhlídky, dodal Wang Yi. Bez ohledu na to, jak obtížná je situace ve světě, Čína a Rusko, při zachování strategického odhodlání, byly a zůstávají odhodlány neustále prohlubovat komplexní partnerství a strategickou interakci v nové éře, řekl Wang. https://inosmi.ru/20220308/kitay-253313351.html Docela zásadní prohlášení Číny směrem k západu.

tuto válku organizovala klanově-kooperativní skupina v Rusku a hlavním organizátorem toho všeho byla skupina kolem Medveděva

o tom som písal hneď v začiatkoch vojny, keď Putin a jeho ľudia prechytračili tieto klanové skupiny tým, že zahájili operáciu “Z” v okamihu uznania DNR a LNR, a nečakali až na útok Ukrajiny.
ad. delenie Ukrajiny - Pjakin má úplnú pravdu v tom, že je potrebné denacifikovať celú Ukrajinu, a preto bolo vhodnejšie Ukrajinu nedeliť. Lenže tento názor bol vytvorený v čase, keď sa predpokladalo, že, ak sa pohnú sily DNR a LNR, tak sa k nim masívne pridá aj zbytok Ukrajiny okrem vyslovene banderovských oblastí ako Ľvov, Volyň, už aj Kyjev a pod. Nestalo sa tak, starí už nevládzu a stredné ročníky - časť bojovať nechce a zbytok má už podobne ako mladé ročníky vymyté mozgy. Denacifikácia a demilitarizácia liahní banderovcov by znamenala úplne vysídliť vyššie uvedené oblasti, pretože tam prijíma fašizmus a banderovštinu už kojenec v materskom mlieku.
ad. delenie Ukrajiny - možný vývoj som už prezentoval, keď som reagoval na tvoj príspevok o Trojmorí. V hre sú stále všetky scenáre.


[quote="pid:62216, uid:747"]tuto válku organizovala klanově-kooperativní skupina v Rusku a hlavním organizátorem toho všeho byla skupina kolem Medveděva[/quote] o tom som písal hneď v začiatkoch vojny, keď Putin a jeho ľudia prechytračili tieto klanové skupiny tým, že zahájili operáciu “Z” v okamihu uznania DNR a LNR, a nečakali až na útok Ukrajiny. ad. delenie Ukrajiny - Pjakin má úplnú pravdu v tom, že je potrebné denacifikovať celú Ukrajinu, a preto bolo vhodnejšie Ukrajinu nedeliť. Lenže tento názor bol vytvorený v čase, keď sa predpokladalo, že, ak sa pohnú sily DNR a LNR, tak sa k nim masívne pridá aj zbytok Ukrajiny okrem vyslovene banderovských oblastí ako Ľvov, Volyň, už aj Kyjev a pod. Nestalo sa tak, starí už nevládzu a stredné ročníky - časť bojovať nechce a zbytok má už podobne ako mladé ročníky vymyté mozgy. Denacifikácia a demilitarizácia liahní banderovcov by znamenala úplne vysídliť vyššie uvedené oblasti, pretože tam prijíma fašizmus a banderovštinu už kojenec v materskom mlieku. ad. delenie Ukrajiny - možný vývoj som už prezentoval, keď som reagoval na tvoj príspevok o Trojmorí. V hre sú stále všetky scenáre.

ad. delenie Ukrajiny - možný vývoj som už prezentoval, keď som reagoval na tvoj príspevok o Trojmorí. V hre sú stále všetky scenáre.

Nakonec, proč by z části Ukrajiny nemohlo být vytvořené neutrální území (přičleněné k Rusku), vytvořené něco jako demilitarizované pásmo. No a západ se svým zvířecím a démonickým typem psychiky a se svými vlastními zdroji (tj. bez ruských zdrojů) si přežívá jak chce. No a kdo bude chtít žít Lidsky a tvořit Lidskou společnost, může jí pomáhat budovat v Rusku.


[quote="pid:62252, uid:112"]ad. delenie Ukrajiny - možný vývoj som už prezentoval, keď som reagoval na tvoj príspevok o Trojmorí. V hre sú stále všetky scenáre.[/quote] Nakonec, proč by z části Ukrajiny nemohlo být vytvořené neutrální území (přičleněné k Rusku), vytvořené něco jako demilitarizované pásmo. No a západ se svým zvířecím a démonickým typem psychiky a se svými vlastními zdroji (tj. bez ruských zdrojů) si přežívá jak chce. No a kdo bude chtít žít Lidsky a tvořit Lidskou společnost, může jí pomáhat budovat v Rusku.

Глава ДНР о доказательствах помощи извне нацбатальонам Украины


https://www.youtube.com/watch?v=W0Gs9UveVnw


Глава ДНР о доказательствах помощи извне нацбатальонам Украины https://www.youtube.com/watch?v=W0Gs9UveVnw

To bys měl vědět. Jak to dělají tajní, když chtějí rozbít hnutí nebo nějaký proces? Vytvoří falešné lídry, kteří v rozhodující chvíli odvedou svoje ovečky od podstaty.


Agent Volný se chová jinak?


Petr Novák to zhrnul do týchto slov, ktoré hovoria za seba:


"Tomu, co nyní píši se říká "zatřást hrnkem", je to metoda Richarda Marcinka, zakladatele jednotky Seal6, který nedávno zemřel: děcko chytne pod hrnek mouchu, která leze na stole, a pak s tím hrnkem na tom stole zatřese, aby mouchu "zmátlo".
Napíši tedy sérií méně konceptuálních příspěvků s jinou mravní základnou než je zvykem, zatřesu tedy hrnkem a vyplave vše. Lidé začnou psát v míře svého skutečného chápání a mravnosti. A já pak v klidu získám určitou představu v tom, co kdo obhajuje a hlavně jakými argumenty.
Stále platí, že to co je pro jednoho chybou v řízení, je pro druhého naopak cílem.
Vím proč píši a i co je důvodem. Obě mnou popsané skupiny popírají obrázek výše, kdy ani já jsem jej celý neviděl a úspěšně popíral. Byl jsem typický Rustard, který obhajoval vše ruské, i když to mnohdy asi nebylo zcela v pořádku. Nyní je jasné, že jsem uvěřil jedné ze dvou lží. Proto jsem dal včera na svou zeď tento obrázek."
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000491120287


[quote="pid:62209, uid:158"]To bys měl vědět. Jak to dělají tajní, když chtějí rozbít hnutí nebo nějaký proces? Vytvoří falešné lídry, kteří v rozhodující chvíli odvedou svoje ovečky od podstaty. Agent Volný se chová jinak?[/quote] Petr Novák to zhrnul do týchto slov, ktoré hovoria za seba: "Tomu, co nyní píši se říká "zatřást hrnkem", je to metoda Richarda Marcinka, zakladatele jednotky Seal6, který nedávno zemřel: děcko chytne pod hrnek mouchu, která leze na stole, a pak s tím hrnkem na tom stole zatřese, aby mouchu "zmátlo". Napíši tedy sérií méně konceptuálních příspěvků s jinou mravní základnou než je zvykem, zatřesu tedy hrnkem a vyplave vše. Lidé začnou psát v míře svého skutečného chápání a mravnosti. A já pak v klidu získám určitou představu v tom, co kdo obhajuje a hlavně jakými argumenty. Stále platí, že to co je pro jednoho chybou v řízení, je pro druhého naopak cílem. Vím proč píši a i co je důvodem. Obě mnou popsané skupiny popírají obrázek výše, kdy ani já jsem jej celý neviděl a úspěšně popíral. Byl jsem typický Rustard, který obhajoval vše ruské, i když to mnohdy asi nebylo zcela v pořádku. Nyní je jasné, že jsem uvěřil jedné ze dvou lží. Proto jsem dal včera na svou zeď tento obrázek." https://www.facebook.com/profile.php?id=100000491120287

proč by z části Ukrajiny nemohlo být vytvořené neutrální území
Když zůstane západní Ukrajina oddělená od zbytku, nebude to asi dobré. Nevím, jak je západ UA ekonomicky výkonný. Uživí se? Aby se nakonec nestal protektorátem Polska. Já bych jako ideál viděl novou UA:


  • v co největším půdorysu původní země (kromě Krymu a asi i Sevastopolu)
  • jako neutrální stát (ve smyslu účasti ve vojenském paktu), kde by garanci neutrality drželo Rusko, Čína, Indie, Brazílie a třeba JAR, přičemž by mohla být součástí euroasijského bezpečnostního systému
  • jako federaci národů tam žijících
  • s novou ústavou, která by zakázala adoraci nacismu

Zůstává otázka zakarpatské UA.


[quote="pid:62256, uid:573"]proč by z části Ukrajiny nemohlo být vytvořené neutrální území[/quote]Když zůstane západní Ukrajina oddělená od zbytku, nebude to asi dobré. Nevím, jak je západ UA ekonomicky výkonný. Uživí se? Aby se nakonec nestal protektorátem Polska. Já bych jako ideál viděl novou UA: - v co největším půdorysu původní země (kromě Krymu a asi i Sevastopolu) - jako neutrální stát (ve smyslu účasti ve vojenském paktu), kde by garanci neutrality drželo Rusko, Čína, Indie, Brazílie a třeba JAR, přičemž by mohla být součástí euroasijského bezpečnostního systému - jako federaci národů tam žijících - s novou ústavou, která by zakázala adoraci nacismu Zůstává otázka zakarpatské UA.

@TauRus - hraje se partie mezi třemi hráči , globalisté mezi nimi usměrňují anebo modifikují jednotlivé procesy. To, co vidíme, je podle všeho příprava na otevření "druhého frontu" - kauzy Tajwan. Ta propukne podle všeho brzy, asi po konci čínské Paraolympiády. Tyhle prohlášení hlav diplomacie jsou dělostřeleckou přípravou, v okamžiku anexe (podle všeho předem dohodnuté) musí źareagovat každý ze 3 hráčů. Proto je dobré takto posuzovat i vývoj spec.operace na Ukrajině a stále vyšší důraz na 5. a 4. prioritu ( biologické zbraně + postupné komplexní hroucení trhů na Západě.)

@TauRus - hraje se partie mezi třemi hráči , globalisté mezi nimi usměrňují anebo modifikují jednotlivé procesy. To, co vidíme, je podle všeho příprava na otevření "druhého frontu" - kauzy Tajwan. Ta propukne podle všeho brzy, asi po konci čínské Paraolympiády. Tyhle prohlášení hlav diplomacie jsou dělostřeleckou přípravou, v okamžiku anexe (podle všeho předem dohodnuté) musí źareagovat každý ze 3 hráčů. Proto je dobré takto posuzovat i vývoj spec.operace na Ukrajině a stále vyšší důraz na 5. a 4. prioritu ( biologické zbraně + postupné komplexní hroucení trhů na Západě.)

Rusko je totálne obklopené nebezpečnými americkými laboratóriami. Slabosť 90. rokov viedla k tomu, že v priestoroch Sovietskeho zväzu – od Moldavska po Kirgizsko, od Kazachstanu po Gruzínsko – vznikli desiatky vedeckých centier a laboratórií zaoberajúcich sa experimentmi s biologickými zbraňami. Na Ukrajine, blízko hraníc s Ruskom a Bieloruskom, fungovalo pred pár týždňami viac ako dve desiatky takýchto výskumných lokalít. Vrátane a vo veľkom meradle chov rôznych experimentálnych vírusov. V Gruzínsku neďaleko Soči je takýchto tajných laboratórií stále viac ako tucet. Navyše tu už boli zaznamenané úmrtia „experimentálov“, ktorí sa zúčastnili na experimentoch.


Podobné výskumné lokality, vyňaté Západom čo najďalej od vlastného územia. Pôsobia aj v krajinách CSTO – Arménsko, Kazachstan, Kirgizsko. Nachádzajú sa na území bývalých sovietskych chemických bioinštitútov a vojenských skladov. „Centrálne referenčné laboratórium“ bolo otvorené v Almaty na základe Národného vedeckého centra Masguta Aikimbaeva pre obzvlášť nebezpečné infekcie za peniaze Pentagonu. Laboratórium je už rok zaneprázdnené zhromažďovaním a vývozom materiálov z ďalšieho sovietskeho biologického výskumu, modelovania kontrolovaných prepuknutia širokej škály chorôb.


V ďalšom podobnom centre – „Výskumnom ústave pre problémy s biologickou bezpečnosťou“ na juhu Kazachstanu je uložených viac ako 500 obzvlášť nebezpečných patogénov, kmeňov chorôb jednej z najvyšších kategórií nebezpečnosti. Sklenené banky so stovkami najnebezpečnejších infekcií sú navyše umiestnené v starom pozemnom objekte, v ktorom sa už niekoľko desaťročí nezmenil systém ochrany objektu. Chýba zariadenie na kontrolu vnášaných a vynášaných predmetov z ústavu.
Je tiež príznačné, že počas nedávnej rebélie v Kazachstane viaceré z týchto laboratórií takmer padli do rúk teroristov. Nemenej desivá je skutočnosť, že množstvo takýchto laboratórií sa nachádza buď v blízkosti vojenských skladov, arzenálov, alebo na ich území. Je jasné, že v takejto situácii môže každá explózia, akákoľvek núdzová situácia automaticky viesť k tomu, že všetky tieto infekcie, vírusy, ktoré uniknú z ich nespoľahlivých skladovacích priestorov, sa jednoducho rozptýlia – najskôr do všetkých blízkych krajín a potom do celej Eurázie. .


Odborníci a novinári neustále vyjadrujú obavy, že všeobecná degradácia ekonomiky a sociálnej sféry v bývalých sovietskych republikách neumožňuje týmto krajinám reálne sa podieľať na takýchto vedeckých projektoch. Dokonca ani veľmi chudobný Kazachstan nie je teraz schopný postaviť novú budovu s bezpečným skladom pre ten istý „Výskumný ústav pre problémy biologickej bezpečnosti“. A čo je skutočným dôvodom takéhoto neopatrného postoja k najnebezpečnejšiemu problému, už nie je dôležité. Je zrejmé, že nastal čas urýchlene vyriešiť problém s laboratóriami. Až kým s nami problém nevyriešili.


622787790de3d


Rusko je totálne obklopené nebezpečnými americkými laboratóriami. Slabosť 90. rokov viedla k tomu, že v priestoroch Sovietskeho zväzu – od Moldavska po Kirgizsko, od Kazachstanu po Gruzínsko – vznikli desiatky vedeckých centier a laboratórií zaoberajúcich sa experimentmi s biologickými zbraňami. Na Ukrajine, blízko hraníc s Ruskom a Bieloruskom, fungovalo pred pár týždňami viac ako dve desiatky takýchto výskumných lokalít. Vrátane a vo veľkom meradle chov rôznych experimentálnych vírusov. V Gruzínsku neďaleko Soči je takýchto tajných laboratórií stále viac ako tucet. Navyše tu už boli zaznamenané úmrtia „experimentálov“, ktorí sa zúčastnili na experimentoch. Podobné výskumné lokality, vyňaté Západom čo najďalej od vlastného územia. Pôsobia aj v krajinách CSTO – Arménsko, Kazachstan, Kirgizsko. Nachádzajú sa na území bývalých sovietskych chemických bioinštitútov a vojenských skladov. „Centrálne referenčné laboratórium“ bolo otvorené v Almaty na základe Národného vedeckého centra Masguta Aikimbaeva pre obzvlášť nebezpečné infekcie za peniaze Pentagonu. Laboratórium je už rok zaneprázdnené zhromažďovaním a vývozom materiálov z ďalšieho sovietskeho biologického výskumu, modelovania kontrolovaných prepuknutia širokej škály chorôb. V ďalšom podobnom centre – „Výskumnom ústave pre problémy s biologickou bezpečnosťou“ na juhu Kazachstanu je uložených viac ako 500 obzvlášť nebezpečných patogénov, kmeňov chorôb jednej z najvyšších kategórií nebezpečnosti. Sklenené banky so stovkami najnebezpečnejších infekcií sú navyše umiestnené v starom pozemnom objekte, v ktorom sa už niekoľko desaťročí nezmenil systém ochrany objektu. Chýba zariadenie na kontrolu vnášaných a vynášaných predmetov z ústavu. Je tiež príznačné, že počas nedávnej rebélie v Kazachstane viaceré z týchto laboratórií takmer padli do rúk teroristov. Nemenej desivá je skutočnosť, že množstvo takýchto laboratórií sa nachádza buď v blízkosti vojenských skladov, arzenálov, alebo na ich území. Je jasné, že v takejto situácii môže každá explózia, akákoľvek núdzová situácia automaticky viesť k tomu, že všetky tieto infekcie, vírusy, ktoré uniknú z ich nespoľahlivých skladovacích priestorov, sa jednoducho rozptýlia – najskôr do všetkých blízkych krajín a potom do celej Eurázie. . Odborníci a novinári neustále vyjadrujú obavy, že všeobecná degradácia ekonomiky a sociálnej sféry v bývalých sovietskych republikách neumožňuje týmto krajinám reálne sa podieľať na takýchto vedeckých projektoch. Dokonca ani veľmi chudobný Kazachstan nie je teraz schopný postaviť novú budovu s bezpečným skladom pre ten istý „Výskumný ústav pre problémy biologickej bezpečnosti“. A čo je skutočným dôvodom takéhoto neopatrného postoja k najnebezpečnejšiemu problému, už nie je dôležité. Je zrejmé, že nastal čas urýchlene vyriešiť problém s laboratóriami. Až kým s nami problém nevyriešili. ![622787790de3d](serve/attachment&path=622787790de3d)
  • Spojené kráľovstvo zastaví dovoz ruskej ropy a ropných produktov do konca roku 2022: http://go.tass.ru/jZ5Gk

  • USA ukladajú zákaz na akýkoľvek dovoz ruskej ropy a plynu, povedal Biden: ttp://go.tass.ru/jZ5ns . https://vk.com/tassagency?z=video-26284064_456270440%2F4be32e0669be6d6a89%2Fpl_wall_-26284064

  • Európania môžu znížiť teplotu vzduchu vo svojich bytoch, aby bola EÚ energeticky odolnejšia voči Rusku, uviedol zástupca šéfa Európskej komisie Frans Timmermans: http://go.tass.ru/jZ5lN

  • Centrálna banka Ruskej federácie dostala v tomto roku príležitosť obmedziť operácie a transakcie pre banky a neúverové finančné organizácie na obdobie nie dlhšie ako šesť mesiacov, aby zabezpečila finančnú stabilitu:http://go.tass.ru/jZ5pT

  • Európska komisia navrhla krajinám EÚ plán úplného vyradenia uhlia, ropy a plynu z Ruska, ktorý by sa mal realizovať do roku 2030: http://go.tass.ru/jZ5ZI

  • Vladimir Putin podpísal zákon, podľa ktorého budú môcť ruskí občania, ako aj malí a strední podnikatelia v roku 2022 znovu požiadať o úverové prázdniny vrátane hypoték, aj keď túto možnosť počas pandémie využili:http://go.tass.ru/jZ5tx

  • Hlavná vec z vyhlásenia vedúceho Centra riadenia národnej obrany Ruskej federácie Michaila Mizinceva:

▪Ukrajinskí nacionalisti brutálne potláčajú akékoľvek pokusy dostať sa cez humanitárne koridory do Ruska:http://go.tass.ru/jZ5TR

▪Rusko neposkytne Ukrajine databázu ľudí, ktorí sa chcú evakuovať, pretože sa obávajú represálií voči nim:http://go.tass.ru/jZ5TU

▪Na Ukrajinu bolo dodaných 946 ton humanitárneho nákladu, bolo vykonaných 132 humanitárnych akcií:http://go.tass.ru/jZ5Td

▪Za nerušené prekročenie hranice požadujú ukrajinskí pohraničníci úplatky od evakuovaných od 1,5 tisíc do 5 tisíc dolárov:http://go.tass.ru/jZ5TO

  • Fakty núdzového vyčistenia kyjevského režimu od stôp vojenského biologického programu, realizovaného s financovaním ministerstva obrany USA, sú potvrdené, povedala Maria Zakharova:http://go.tass.ru/jZ5jU

  • Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je pripravený diskutovať s ruským vedením o akýchkoľvek politických otázkach, vrátane bezpečnostných záruk pre Ukrajinu v prípade, že ju NATO odmietne prijať do aliancie, Michail Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, povedal: http://go.tass.ru/jZMbQ

  • Janukovyč apeloval na Zelenského: Vy osobne musíte zastaviť krviprelievanie za každú cenu a dosiahnuť mierovú dohodu

  • Cena niklu na LME prvýkrát presiahla 100 tisíc dolárov za tonu
  • Kyjev navrhol nahradiť Budapeštianske memorandum zárukami zo strany USA, Turecka a susedných štátov Ukrajiny-Zelenského vládnuca strana
  • McDonald's dočasne zatvorí 850 svojich reštaurácií v Rusku, píšu médiá s odvolaním sa na generálneho riaditeľa spoločnosti.

- Spojené kráľovstvo zastaví dovoz ruskej ropy a ropných produktov do konca roku 2022: http://go.tass.ru/jZ5Gk - USA ukladajú zákaz na akýkoľvek dovoz ruskej ropy a plynu, povedal Biden: ttp://go.tass.ru/jZ5ns . https://vk.com/tassagency?z=video-26284064_456270440%2F4be32e0669be6d6a89%2Fpl_wall_-26284064 - Európania môžu znížiť teplotu vzduchu vo svojich bytoch, aby bola EÚ energeticky odolnejšia voči Rusku, uviedol zástupca šéfa Európskej komisie Frans Timmermans: http://go.tass.ru/jZ5lN - Centrálna banka Ruskej federácie dostala v tomto roku príležitosť obmedziť operácie a transakcie pre banky a neúverové finančné organizácie na obdobie nie dlhšie ako šesť mesiacov, aby zabezpečila finančnú stabilitu:http://go.tass.ru/jZ5pT - Európska komisia navrhla krajinám EÚ plán úplného vyradenia uhlia, ropy a plynu z Ruska, ktorý by sa mal realizovať do roku 2030: http://go.tass.ru/jZ5ZI - Vladimir Putin podpísal zákon, podľa ktorého budú môcť ruskí občania, ako aj malí a strední podnikatelia v roku 2022 znovu požiadať o úverové prázdniny vrátane hypoték, aj keď túto možnosť počas pandémie využili:http://go.tass.ru/jZ5tx - Hlavná vec z vyhlásenia vedúceho Centra riadenia národnej obrany Ruskej federácie Michaila Mizinceva: ▪Ukrajinskí nacionalisti brutálne potláčajú akékoľvek pokusy dostať sa cez humanitárne koridory do Ruska: http://go.tass.ru/jZ5TR ▪Rusko neposkytne Ukrajine databázu ľudí, ktorí sa chcú evakuovať, pretože sa obávajú represálií voči nim: http://go.tass.ru/jZ5TU ▪Na Ukrajinu bolo dodaných 946 ton humanitárneho nákladu, bolo vykonaných 132 humanitárnych akcií: http://go.tass.ru/jZ5Td ▪Za nerušené prekročenie hranice požadujú ukrajinskí pohraničníci úplatky od evakuovaných od 1,5 tisíc do 5 tisíc dolárov: http://go.tass.ru/jZ5TO - Fakty núdzového vyčistenia kyjevského režimu od stôp vojenského biologického programu, realizovaného s financovaním ministerstva obrany USA, sú potvrdené, povedala Maria Zakharova:http://go.tass.ru/jZ5jU - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je pripravený diskutovať s ruským vedením o akýchkoľvek politických otázkach, vrátane bezpečnostných záruk pre Ukrajinu v prípade, že ju NATO odmietne prijať do aliancie, Michail Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, povedal: http://go.tass.ru/jZMbQ - Janukovyč apeloval na Zelenského: Vy osobne musíte zastaviť krviprelievanie za každú cenu a dosiahnuť mierovú dohodu - Cena niklu na LME prvýkrát presiahla 100 tisíc dolárov za tonu - Kyjev navrhol nahradiť Budapeštianske memorandum zárukami zo strany USA, Turecka a susedných štátov Ukrajiny-Zelenského vládnuca strana - McDonald's dočasne zatvorí 850 svojich reštaurácií v Rusku, píšu médiá s odvolaním sa na generálneho riaditeľa spoločnosti.
Upravené 8. 3. 2022 o 19:07

Podoljak povedal, že Zelenskyj je pripravený diskutovať o akýchkoľvek politických otázkach s vedením Ruskej federácie


Podľa poradcu vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny by mal Kyjev dostať jasný právne záväzný súbor bezpečnostných záruk
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je pripravený diskutovať s ruským vedením o akýchkoľvek politických otázkach, vrátane bezpečnostných záruk pre Ukrajinu v prípade, že ju NATO odmietne prijať do aliancie. Uviedol to v utorok poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Michail Podoljak.


"Prezident Zelenskyj sa nebojí hovoriť s ruskou stranou o akýchkoľvek politických otázkach," komentoval pre ukrajinské vydanie Strana v rozhovore s hlavou štátu v americkej televíznej spoločnosti ABC.


"Je však prirodzené, že chránime našu národnú štátnosť, naše národné práva. A musíme dostať jasný a konkrétny právne záväzný súbor záruk pre našu bezpečnosť v situácii, keď NATO otvorene hovorí, že nedôjde k prijatiu Ukrajiny. je zbytočné teraz hovoriť o detailoch,“ dodal Podoljak.


Ukrajina má možné riešenie problému uznania území Krymu a Doneckej a Luganskej ľudovej republiky, povedal Zelenskyj v rozhovore pre ABC zverejnenom v utorok. Jeho slová zazneli v reakcii na otázku, či Kyjev naďalej odmieta podmienky Moskvy na uznanie Krymu, DĽR a LĽR, ako aj odmietnutie vstupu do NATO.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14000911?utm_source=vk.com&utm_medium=social&utm_campaign=smm_social_share


**Podoljak povedal, že Zelenskyj je pripravený diskutovať o akýchkoľvek politických otázkach s vedením Ruskej federácie** Podľa poradcu vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny by mal Kyjev dostať jasný právne záväzný súbor bezpečnostných záruk Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj je pripravený diskutovať s ruským vedením o akýchkoľvek politických otázkach, vrátane bezpečnostných záruk pre Ukrajinu v prípade, že ju NATO odmietne prijať do aliancie. Uviedol to v utorok poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Michail Podoljak. "Prezident Zelenskyj sa nebojí hovoriť s ruskou stranou o akýchkoľvek politických otázkach," komentoval pre ukrajinské vydanie Strana v rozhovore s hlavou štátu v americkej televíznej spoločnosti ABC. "Je však prirodzené, že chránime našu národnú štátnosť, naše národné práva. A musíme dostať jasný a konkrétny právne záväzný súbor záruk pre našu bezpečnosť v situácii, keď NATO otvorene hovorí, že nedôjde k prijatiu Ukrajiny. je zbytočné teraz hovoriť o detailoch,“ dodal Podoljak. Ukrajina má možné riešenie problému uznania území Krymu a Doneckej a Luganskej ľudovej republiky, povedal Zelenskyj v rozhovore pre ABC zverejnenom v utorok. Jeho slová zazneli v reakcii na otázku, či Kyjev naďalej odmieta podmienky Moskvy na uznanie Krymu, DĽR a LĽR, ako aj odmietnutie vstupu do NATO. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14000911?utm_source=vk.com&utm_medium=social&utm_campaign=smm_social_share

Čínske ministerstvo zahraničných vecí nalieha na USA, aby zverejnili údaje o vojenských biologických laboratóriách na Ukrajine


Hovorca ministerstva Čao Li-ťien uviedol, že na území Ukrajiny pôsobí 26 amerických laboratórií a ďalších podobných zariadení.


Čínska vláda vyzýva Spojené štáty, aby okamžite zverejnili informácie o vojenských biologických laboratóriách na Ukrajine a vírusoch, ktoré sa tam skúmali. Oznámil to v utorok na pravidelnom brífingu hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien.


Ako poznamenal, na území Ukrajiny pôsobilo 26 amerických laboratórií a ďalších podobných zariadení. "Spojené štáty, ako strana, ktorá má najviac informácií o laboratóriách, by mali čo najskôr zverejniť relevantné údaje, vrátane vírusov, ktoré sa tam nachádzali, a povahy výskumu na nich," povedal.


"V záujme zdravia obyvateľov Ukrajiny, susedných regiónov a mimo nich vyzývame príslušné strany, aby zabezpečili bezpečnosť týchto laboratórií," zdôraznil Zhao Lijian. "Spojené štáty, ako strana, ktorá má najviac informácií o laboratóriách, by mali čo najskôr zverejniť relevantné údaje, vrátane vírusov, ktoré sa tam nachádzali, a povahy výskumu na nich," povedal.


"Americké vojenské biologické programy na Ukrajine môžu byť len špičkou ľadovca. Pod zámienkou spolupráce na znižovaní rizík biologickej bezpečnosti a ochrane globálneho zdravia ovládajú USA 336 laboratórií v 30 krajinách. Americká strana tiež vykonala množstvo vojenských biologický výskum v laboratóriu Fort Detrick. Aké sú skutočné zámery Spojených štátov? Čo presne urobili?"


"Vyzývame Spojené štáty, aby poskytli komplexné informácie o svojich vojenských biologických programoch na americkej pôde aj v zahraničí a akceptovali medzinárodné overenie," uzavrel diplomat.


Laboratóriá na Ukrajine


Hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov v nedeľu novinárom povedal, že ruské ozbrojené sily počas špeciálnej operácie na Ukrajine odhalili fakty o realizácii vojenského biologického programu financovaného USA. Podľa generála boli od zamestnancov ukrajinských biologických laboratórií 24. februára prijaté informácie o urgentnom zničení obzvlášť nebezpečných patogénov: moru, antraxu, tularémie, cholery a iných smrteľných chorôb.


Igor Kirillov, šéf Síl radiačnej, chemickej a biologickej obrany ruských ozbrojených síl, uviedol, že na Ukrajine vznikla sieť viac ako 30 biologických laboratórií, ktorých zákazníkom je Agentúra na znižovanie hrozieb pri Ministerstve obrany USA. . Všetci podľa neho dostali 24. februára od ministerstva zdravotníctva Ukrajiny úlohu úplne zlikvidovať bioagens v laboratóriách. Podľa ruského ministerstva obrany je objem amerických financií pre biologické laboratóriá na Ukrajine vyše 200 miliónov dolárov.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13999359


**Čínske ministerstvo zahraničných vecí nalieha na USA, aby zverejnili údaje o vojenských biologických laboratóriách na Ukrajine** Hovorca ministerstva Čao Li-ťien uviedol, že na území Ukrajiny pôsobí 26 amerických laboratórií a ďalších podobných zariadení. Čínska vláda vyzýva Spojené štáty, aby okamžite zverejnili informácie o vojenských biologických laboratóriách na Ukrajine a vírusoch, ktoré sa tam skúmali. Oznámil to v utorok na pravidelnom brífingu hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien. Ako poznamenal, na území Ukrajiny pôsobilo 26 amerických laboratórií a ďalších podobných zariadení. "Spojené štáty, ako strana, ktorá má najviac informácií o laboratóriách, by mali čo najskôr zverejniť relevantné údaje, vrátane vírusov, ktoré sa tam nachádzali, a povahy výskumu na nich," povedal. "V záujme zdravia obyvateľov Ukrajiny, susedných regiónov a mimo nich vyzývame príslušné strany, aby zabezpečili bezpečnosť týchto laboratórií," zdôraznil Zhao Lijian. "Spojené štáty, ako strana, ktorá má najviac informácií o laboratóriách, by mali čo najskôr zverejniť relevantné údaje, vrátane vírusov, ktoré sa tam nachádzali, a povahy výskumu na nich," povedal. "Americké vojenské biologické programy na Ukrajine môžu byť len špičkou ľadovca. Pod zámienkou spolupráce na znižovaní rizík biologickej bezpečnosti a ochrane globálneho zdravia ovládajú USA 336 laboratórií v 30 krajinách. Americká strana tiež vykonala množstvo vojenských biologický výskum v laboratóriu Fort Detrick. Aké sú skutočné zámery Spojených štátov? Čo presne urobili?" "Vyzývame Spojené štáty, aby poskytli komplexné informácie o svojich vojenských biologických programoch na americkej pôde aj v zahraničí a akceptovali medzinárodné overenie," uzavrel diplomat. Laboratóriá na Ukrajine Hovorca ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov v nedeľu novinárom povedal, že ruské ozbrojené sily počas špeciálnej operácie na Ukrajine odhalili fakty o realizácii vojenského biologického programu financovaného USA. Podľa generála boli od zamestnancov ukrajinských biologických laboratórií 24. februára prijaté informácie o urgentnom zničení obzvlášť nebezpečných patogénov: moru, antraxu, tularémie, cholery a iných smrteľných chorôb. Igor Kirillov, šéf Síl radiačnej, chemickej a biologickej obrany ruských ozbrojených síl, uviedol, že na Ukrajine vznikla sieť viac ako 30 biologických laboratórií, ktorých zákazníkom je Agentúra na znižovanie hrozieb pri Ministerstve obrany USA. . Všetci podľa neho dostali 24. februára od ministerstva zdravotníctva Ukrajiny úlohu úplne zlikvidovať bioagens v laboratóriách. Podľa ruského ministerstva obrany je objem amerických financií pre biologické laboratóriá na Ukrajine vyše 200 miliónov dolárov. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13999359

Zajímá mě, jak například USA chce nahradit výpadek ropy z RF, když na celkové spotřebě USA se ropa z RF podílí 51 % ? To mají takové zásoby ? Nebo to nahradí třeba z Iránu ?


Zajímá mě, jak například USA chce nahradit výpadek ropy z RF, když na celkové spotřebě USA se ropa z RF podílí 51 % ? To mají takové zásoby ? Nebo to nahradí třeba z Iránu ?

Jarek

připravuje likvidace Putina pomocí jídla
Já mám docela obavy.


[quote="pid:62216, uid:747"]připravuje likvidace Putina pomocí jídla[/quote]Já mám docela obavy.

Já mám docela obavy

Já myslím, že to má ošetřeno. Když nastoupil do funkce, tak první co udělal, že vyměnil kuchařský a lékařský personál. Za ta léta nabral jistě hodně zkušeností, takže je jistě opatrný. A taky by mu měl zajištovat ochranu GP myslím, protože ted je to v jeho zájmu.


[quote="pid:62310, uid:312"]Já mám docela obavy[/quote] Já myslím, že to má ošetřeno. Když nastoupil do funkce, tak první co udělal, že vyměnil kuchařský a lékařský personál. Za ta léta nabral jistě hodně zkušeností, takže je jistě opatrný. A taky by mu měl zajištovat ochranu GP myslím, protože ted je to v jeho zájmu.

Jarek

operáciu “Z”


a tím i ukončili zombifikaci obyvatelstva.


https://www.csfd.cz/film/234454-svetova-valka-z/prehled/


Lidí míní a HNR mění. 😁


[quote="pid:62252, uid:112"]operáciu “Z”[/quote] a tím i ukončili zombifikaci obyvatelstva. https://www.csfd.cz/film/234454-svetova-valka-z/prehled/ Lidí míní a HNR mění.

Das Erste: „naše priateľstvo je neotrasiteľné“ – Čína zdôraznila dôležitosť vzťahov s Ruskom


Pre Čínu sú vzťahy s Ruskom „medzi najdôležitejšími bilaterálnymi vzťahmi na svete," povedal čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi na výročnom stretnutí Národného ľudového kongresu. Bez ohľadu na to, aká nebezpečná je medzinárodná situácia, Peking bude pokračovať v rozvoji komplexnej partnerstvo s Moskvou, pretože „prispieva k mieru, stabilite a rozvoju“, informuje o slovách ministra nemecký televízny kanál Das Erste.


Napriek udalostiam na Ukrajine Čína označila Rusko za svojho najdôležitejšieho strategického partnera, uvádza Das Erste. Vzťahy s Moskvou patria medzi "najdôležitejšie bilaterálne vzťahy na svete" a priateľstvo medzi týmito dvoma národmi je "neotrasiteľné", povedal čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi počas svojho prejavu na výročnom stretnutí Národného ľudového kongresu.
„Bez ohľadu na to, aká nebezpečná je medzinárodná situácia, budeme pokračovať v napĺňaní našej stratégie a rozvíjať komplexné partnerstvo medzi Čínou a Ruskom aj v novej ére,“ zdôraznil a dodal, že spolupráca oboch národov nie je prospešná len pre obe krajiny. ale tiež „podporuje mier, stabilitu a rozvoj vo svete.


Oficiálne sa Nebeská ríša snaží zaujať neutrálny postoj v rusko-ukrajinskom konflikte, nekritizuje kroky Kremľa, ale nepodporuje ich, pokračuje Das Erste. Peking tvrdí, že je potrebné rešpektovať suverenitu a územnú celistvosť všetkých štátov. Čína zároveň odsudzuje sankcie uvalené na Rusko a tvrdí, že bránia dosiahnutiu politického riešenia konfliktu.


Čínsky prezident Si Ťin-pching a šéf Kremľa Vladimir Putin pred štyrmi týždňami deklarovali vzájomnú podporu kľúčovým záujmom svojich krajín. Peking podporil Moskvu v otázke rozširovania NATO, postavil sa proti nemu a Kremeľ zase uznal Taiwan ako súčasť Číny.


Wang Yi zároveň zdôraznil, že situácia s Taiwanom je iná ako situácia s Ukrajinou. Taiwan je podľa neho stále vnútropolitickým problémom, keďže ostrov bol vždy súčasťou Číny, no Rusko je v konflikte s inou krajinou. Minister zahraničia tiež varoval Spojené štáty pred zasahovaním do situácie na Taiwane a podporou miestnych síl za nezávislosť. To by mohlo destabilizovať situáciu a viesť k neprijateľným následkom pre americkú stranu.


Pôvodná správa z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2022-03-08/Das-Erste-nasha-druzhba-nepokolebima


Das Erste: „**naše priateľstvo je neotrasiteľné“ – Čína zdôraznila dôležitosť vzťahov s Ruskom** Pre Čínu sú vzťahy s Ruskom „medzi najdôležitejšími bilaterálnymi vzťahmi na svete," povedal čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi na výročnom stretnutí Národného ľudového kongresu. Bez ohľadu na to, aká nebezpečná je medzinárodná situácia, Peking bude pokračovať v rozvoji komplexnej partnerstvo s Moskvou, pretože „prispieva k mieru, stabilite a rozvoju“, informuje o slovách ministra nemecký televízny kanál Das Erste. Napriek udalostiam na Ukrajine Čína označila Rusko za svojho najdôležitejšieho strategického partnera, uvádza Das Erste. Vzťahy s Moskvou patria medzi "najdôležitejšie bilaterálne vzťahy na svete" a priateľstvo medzi týmito dvoma národmi je "neotrasiteľné", povedal čínsky minister zahraničných vecí Wang Yi počas svojho prejavu na výročnom stretnutí Národného ľudového kongresu. „Bez ohľadu na to, aká nebezpečná je medzinárodná situácia, budeme pokračovať v napĺňaní našej stratégie a rozvíjať komplexné partnerstvo medzi Čínou a Ruskom aj v novej ére,“ zdôraznil a dodal, že spolupráca oboch národov nie je prospešná len pre obe krajiny. ale tiež „podporuje mier, stabilitu a rozvoj vo svete. Oficiálne sa Nebeská ríša snaží zaujať neutrálny postoj v rusko-ukrajinskom konflikte, nekritizuje kroky Kremľa, ale nepodporuje ich, pokračuje Das Erste. Peking tvrdí, že je potrebné rešpektovať suverenitu a územnú celistvosť všetkých štátov. Čína zároveň odsudzuje sankcie uvalené na Rusko a tvrdí, že bránia dosiahnutiu politického riešenia konfliktu. Čínsky prezident Si Ťin-pching a šéf Kremľa Vladimir Putin pred štyrmi týždňami deklarovali vzájomnú podporu kľúčovým záujmom svojich krajín. Peking podporil Moskvu v otázke rozširovania NATO, postavil sa proti nemu a Kremeľ zase uznal Taiwan ako súčasť Číny. Wang Yi zároveň zdôraznil, že situácia s Taiwanom je iná ako situácia s Ukrajinou. Taiwan je podľa neho stále vnútropolitickým problémom, keďže ostrov bol vždy súčasťou Číny, no Rusko je v konflikte s inou krajinou. Minister zahraničia tiež varoval Spojené štáty pred zasahovaním do situácie na Taiwane a podporou miestnych síl za nezávislosť. To by mohlo destabilizovať situáciu a viesť k neprijateľným následkom pre americkú stranu. Pôvodná správa z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2022-03-08/Das-Erste-nasha-druzhba-nepokolebima

Ruské ozbrojené sily zničili počas operácie na Ukrajine viac ako 2,5 tisíc vojenských objektov Ruské ozbrojené sily zničili počas operácie na Ukrajine viac ako 2,5 tisíc vojenských objektov
Od začiatku ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine bolo zničených viac ako 2500 objektov vojenskej infraštruktúry.
Uviedol to oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.


"Celkovo bolo počas operácie zničených 2 581 zariadení ukrajinskej vojenskej infraštruktúry," uviedol Konašenkov.


Zničených bolo 897 tankov a iných obrnených vozidiel, 662 jednotiek špeciálnych vojenských vozidiel a 84 bezpilotných lietadiel.
https://russian.rt.com/ussr/news/973111-rossiya-ukraina-voennye-obekty


Stoltenberg: NATO nehľadá konflikt s Ruskom
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg potvrdil, že aliancia nehľadá konflikt s Ruskom.
"Sme obranná aliancia, nehľadáme konflikt s Ruskom," citovala agentúra TASS slová Stoltenberga na tlačovej konferencii v Bruseli.


Cieľom NATO je podľa neho zabrániť šíreniu konfliktu za hranice Ukrajiny.


https://russian.rt.com/world/news/973074-koflikt-nato-rossiya


**Ruské ozbrojené sily zničili počas operácie na Ukrajine viac ako 2,5 tisíc vojenských objektov** Ruské ozbrojené sily zničili počas operácie na Ukrajine viac ako 2,5 tisíc vojenských objektov Od začiatku ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine bolo zničených viac ako 2500 objektov vojenskej infraštruktúry. Uviedol to oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. "Celkovo bolo počas operácie zničených 2 581 zariadení ukrajinskej vojenskej infraštruktúry," uviedol Konašenkov. Zničených bolo 897 tankov a iných obrnených vozidiel, 662 jednotiek špeciálnych vojenských vozidiel a 84 bezpilotných lietadiel. https://russian.rt.com/ussr/news/973111-rossiya-ukraina-voennye-obekty **Stoltenberg: NATO nehľadá konflikt s Ruskom** Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg potvrdil, že aliancia nehľadá konflikt s Ruskom. "Sme obranná aliancia, nehľadáme konflikt s Ruskom," citovala agentúra TASS slová Stoltenberga na tlačovej konferencii v Bruseli. Cieľom NATO je podľa neho zabrániť šíreniu konfliktu za hranice Ukrajiny. https://russian.rt.com/world/news/973074-koflikt-nato-rossiya

ajímá mě, jak například USA chce nahradit výpadek ropy z RF, když na celkové spotřebě USA se ropa z RF podílí 51 % ? To mají takové zásoby ? Nebo to nahradí třeba z Iránu ?


Biden plánuje jet do S. Arábie, plus chtějí zrušit sankce na Venezuelu.


[quote="pid:62307, uid:471"]ajímá mě, jak například USA chce nahradit výpadek ropy z RF, když na celkové spotřebě USA se ropa z RF podílí 51 % ? To mají takové zásoby ? Nebo to nahradí třeba z Iránu ?[/quote] Biden plánuje jet do S. Arábie, plus chtějí zrušit sankce na Venezuelu.

FT: Švédský premiér říká, že vstup do NATO by "destabilizoval" region


Švédský středolevicový premiér vyloučil žádost o členství v NATO s tím, že by to "destabilizovalo" bezpečnost severní Evropy.


Představitelé švédských opozičních středopravicových stran znovu vyzvali vládu, aby zahájila diskusi o možném členství v NATO, ale sociálnědemokratická premiérka Magdalena Anderssonová je odmítla.


"Pokud by se Švédsko rozhodlo podat žádost o členství v současné situaci, destabilizovalo by to bezpečnost tohoto konkrétního regionu Evropy a Švédsko by přispělo k další destabilizaci situace," dodala.


Její komentáře jsou v kontrastu se sousedním Finskem, kde středolevicová premiérka Sanna Marinová slíbila rychlou a komplexní debatu mezi stranickými lídry o tom, zda by mělo vstoupit do NATO.


Někteří švédští komentátoři kritizovali Anderssonové volbu slov, přestože švédští sociální demokraté jsou proti členství v NATO dlouhodobě. Anna Dahlbergová, politická redaktorka bulvárního listu Expressen, o Anderssonově použití slova "destabilizující" řekla: "Proč premiér přijímá perspektivu Kremlu?" ptala se.


FT: **Švédský premiér říká, že vstup do NATO by "destabilizoval" region** Švédský středolevicový premiér vyloučil žádost o členství v NATO s tím, že by to "destabilizovalo" bezpečnost severní Evropy. Představitelé švédských opozičních středopravicových stran znovu vyzvali vládu, aby zahájila diskusi o možném členství v NATO, ale sociálnědemokratická premiérka Magdalena Anderssonová je odmítla. "Pokud by se Švédsko rozhodlo podat žádost o členství v současné situaci, destabilizovalo by to bezpečnost tohoto konkrétního regionu Evropy a Švédsko by přispělo k další destabilizaci situace," dodala. Její komentáře jsou v kontrastu se sousedním Finskem, kde středolevicová premiérka Sanna Marinová slíbila rychlou a komplexní debatu mezi stranickými lídry o tom, zda by mělo vstoupit do NATO. Někteří švédští komentátoři kritizovali Anderssonové volbu slov, přestože švédští sociální demokraté jsou proti členství v NATO dlouhodobě. Anna Dahlbergová, politická redaktorka bulvárního listu Expressen, o Anderssonově použití slova "destabilizující" řekla: "Proč premiér přijímá perspektivu Kremlu?" ptala se.

Chazinova stránka:


Janukovyč sa obrátil na Zelenského:
"Veľmi dobre chápem, že máte veľa "poradcov", ale osobne ste povinný za každú cenu zastaviť krviprelievanie a dosiahnuť mierovú dohodu. To sa od vás očakáva na Ukrajine, v Donbase a v Rusku. Ukrajinský ľud a vaši partneri v r. Západ vám bude vďačný."


Ukrajinskí pohraničníci zadržali skupinu 9 ľudí, ktorí sa pokúšali ilegálne prejsť do Moldavska. Medzi utečencami boli aj syn a vnuci Sophie Rotaru Ruslan a Anatolija Evdokimenko.


"Ukrajinu čaká v najbližších týždňoch absolútne nočná mora," povedal dnes 8. marca 2022 riaditeľ CIA William Burns.


OSN žiada nazvať to, čo sa deje na Ukrajine, nie vojnou alebo inváziou, ale „konfliktom“. Šéf ukrajinského ministerstva zahraničia Kuleba už reagoval: „Je ťažké uveriť, že by OSN skutočne mohla zaviesť rovnakú cenzúru, akú teraz zavádza Kremeľ vo vnútri Ruska,“ a vyzval na vyvrátenie týchto informácií.


Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan počas telefonického rozhovoru so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom oznámil možnosť obchodovania s ruským rubľom.


Podpredseda vlády pre energetiku Alexander Novak (mimochodom rodák z Donbasu) si zrejme dal za cieľ zdvihnúť ceny plynu do zajtrajšieho rána na 10 000


"Rusko má informácie o chystanej provokácii proti systému prepravy plynu na Ukrajine: je to nebezpečné a Ruská federácia sa o to nezaujíma. Vo všeobecnosti je Rusko pripravené na to, aby sa Európa vzdala ruských energetických zdrojov, chápe, kam má presmerovať dodávky," dodal. ," povedal.


Šéf ukrajinského ministerstva zahraničia je pobúrený obludnou „zradou“ izraelských aerolínií, ktoré akceptujú platby kartou Mir
Biden povedal, že Spojené štáty zakazujú dovoz energie z Ruska.


Ceny benzínu po zákaze ruskej ropy a plynu stúpnu, ale nebudeme tolerantní k ruskej agresii. Musíme byť energeticky nezávislí – Biden.


EÚ nemá v úmysle zakázať dovoz ruskej energie, - šéf eurodiplomacie Borrell


Čínsky prezident Si Ťin-pching povedal, že sankcie proti Rusku ovplyvnia stabilitu globálnych financií, energetiky a dodávateľských reťazcov.


Zdôraznil, že sa stanú "novou záťažou pre globálnu ekonomiku už zasiahnutú pandémiou".


Bloomberg: Čína zvažuje nákup alebo zvýšenie podielov v ruských energetických a kovospracujúcich spoločnostiach ako Gazprom a UC Rusal.


Rusko nevidí žiadne predpoklady na opätovné začatie rozhovorov o denuklearizácii Kórejského polostrova - Ruské ministerstvo zahraničia


Juhokórejský a japonský laik by mal povedať „ďakujem“ za nadchádzajúce nepokojné noci svojim vládam so slabou vôľou, spojeným so sankciami proti Rusku.


9.marca začne vysielať rádio Sputnik na frekvencii Ekho Moskvy.


McDonald's plánuje dočasne zatvoriť 850 svojich reštaurácií v Rusku, píšu ruské médiá s odvolaním sa na generálneho riaditeľa spoločnosti.


Ukrajinská protivzdušná obrana dosiahla prvé veľké „víťazstvo“ vo vzduchu – zostrelila lietadlo NATO.
Na žiadosť rumunského ministerstva obrany to urýchlene vyšetruje banderovský generálny štáb. Rumunská strana jasne uviedla, že nedávno havarovanú rumunskú stíhačku MiG-21 zostrelil ukrajinský protilietadlový systém S-300.
V troskách našli bojovníci prvky rakety.
Čerstvý Zelenskyj o vstupe Ukrajiny do NATO: Čo sa týka NATO, stratil som záujem o túto otázku, keď sme si uvedomili, že NATO nie je pripravené prijať Ukrajinu. Aliancia sa bojí protirečivých vecí a konfrontácie s Ruskou federáciou


"Aby ste obsadili Kyjev, potrebujete tri armády, ktoré oni (ruskí fašisti - pozn. red.) nemajú... Neviem, s čím rátajú," povedal Arestovič.


Ďalšie jednotky letectva americkej armády sú presunuté do Poľska


Spojené štáty americké premiestnia vrtuľníky AH-64 Apaches a UH-60 Black Hawks z armádnej leteckej brigády 1. jazdeckej divízie z Grécka do Poľska.


Pripomeňme, že Spojené štáty americké takmer ukončili proces nasadenia 18. výsadkového zboru v Poľsku ako súčasti 82. výsadkovej divízie, 101. výsadkovej divízie a 3. pešej divízie.


Podarilo sa zistiť, že starostu Gostomelu (Kyjevská oblasť) Jurija Prilipka zabila SBU za to, že pred dvoma dňami zorganizoval rokovania medzi Ozbrojenými silami Ruskej federácie a SSO Ukrajiny o odchode civilistov z mesta.


V Charkove k neonacistickému pluku Azov dorazili granátomety NLAW a inštruktori NATO


25 samostatná výsadková brigáda ozbrojených síl Ukrajiny odmieta splniť rozkaz Zelenského pokročiť pri obrane Kyjeva - zdroj MOU


Kolóna s civilistami zo Sumy sa presúva smerom k Poltave po „humanitárnom koridore“, na ktorom sa strany dohodli
Objavilo sa zaujímavé video z evakuácie zo Sumy.
V autobuse sedia Ukrajinci s čínskymi tvárami
Kyjevská junta neprepustila miestnych, ale bola nútená prepustiť cudzincov.


Kyjevské úrady naďalej kategoricky odmietajú všetky hlavné evakuačné trasy z Kyjeva, Černigova, Sumy, Charkova a Mariupolu do Ruska


Ruské ministerstvo obrany: Bojovníci práporu územnej obrany naďalej zadržiavajú na Ukrajine ako „ľudský štít“ viac ako 4,5 milióna civilistov, ako aj asi 2 000 cudzincov, ktorí vyjadrili želanie evakuovať sa na bezpečné miesta práve teraz.


Bývalý americký veľvyslanec v Rusku sa na ceste informačnej vojny mení z diplomata na klauna.
Povedzte mu, že Twitter sa v Rusku takmer vôbec nečíta
6227a37cb853e


Chazinova stránka: Janukovyč sa obrátil na Zelenského: "Veľmi dobre chápem, že máte veľa "poradcov", ale osobne ste povinný za každú cenu zastaviť krviprelievanie a dosiahnuť mierovú dohodu. To sa od vás očakáva na Ukrajine, v Donbase a v Rusku. Ukrajinský ľud a vaši partneri v r. Západ vám bude vďačný." Ukrajinskí pohraničníci zadržali skupinu 9 ľudí, ktorí sa pokúšali ilegálne prejsť do Moldavska. Medzi utečencami boli aj syn a vnuci Sophie Rotaru Ruslan a Anatolija Evdokimenko. "Ukrajinu čaká v najbližších týždňoch absolútne nočná mora," povedal dnes 8. marca 2022 riaditeľ CIA William Burns. OSN žiada nazvať to, čo sa deje na Ukrajine, nie vojnou alebo inváziou, ale „konfliktom“. Šéf ukrajinského ministerstva zahraničia Kuleba už reagoval: „Je ťažké uveriť, že by OSN skutočne mohla zaviesť rovnakú cenzúru, akú teraz zavádza Kremeľ vo vnútri Ruska,“ a vyzval na vyvrátenie týchto informácií. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan počas telefonického rozhovoru so svojím ruským náprotivkom Vladimirom Putinom oznámil možnosť obchodovania s ruským rubľom. Podpredseda vlády pre energetiku Alexander Novak (mimochodom rodák z Donbasu) si zrejme dal za cieľ zdvihnúť ceny plynu do zajtrajšieho rána na 10 000 "Rusko má informácie o chystanej provokácii proti systému prepravy plynu na Ukrajine: je to nebezpečné a Ruská federácia sa o to nezaujíma. Vo všeobecnosti je Rusko pripravené na to, aby sa Európa vzdala ruských energetických zdrojov, chápe, kam má presmerovať dodávky," dodal. ," povedal. Šéf ukrajinského ministerstva zahraničia je pobúrený obludnou „zradou“ izraelských aerolínií, ktoré akceptujú platby kartou Mir Biden povedal, že Spojené štáty zakazujú dovoz energie z Ruska. Ceny benzínu po zákaze ruskej ropy a plynu stúpnu, ale nebudeme tolerantní k ruskej agresii. Musíme byť energeticky nezávislí – Biden. EÚ nemá v úmysle zakázať dovoz ruskej energie, - šéf eurodiplomacie Borrell Čínsky prezident Si Ťin-pching povedal, že sankcie proti Rusku ovplyvnia stabilitu globálnych financií, energetiky a dodávateľských reťazcov. Zdôraznil, že sa stanú "novou záťažou pre globálnu ekonomiku už zasiahnutú pandémiou". Bloomberg: Čína zvažuje nákup alebo zvýšenie podielov v ruských energetických a kovospracujúcich spoločnostiach ako Gazprom a UC Rusal. Rusko nevidí žiadne predpoklady na opätovné začatie rozhovorov o denuklearizácii Kórejského polostrova - Ruské ministerstvo zahraničia Juhokórejský a japonský laik by mal povedať „ďakujem“ za nadchádzajúce nepokojné noci svojim vládam so slabou vôľou, spojeným so sankciami proti Rusku. 9.marca začne vysielať rádio Sputnik na frekvencii Ekho Moskvy. McDonald's plánuje dočasne zatvoriť 850 svojich reštaurácií v Rusku, píšu ruské médiá s odvolaním sa na generálneho riaditeľa spoločnosti. Ukrajinská protivzdušná obrana dosiahla prvé veľké „víťazstvo“ vo vzduchu – zostrelila lietadlo NATO. Na žiadosť rumunského ministerstva obrany to urýchlene vyšetruje banderovský generálny štáb. Rumunská strana jasne uviedla, že nedávno havarovanú rumunskú stíhačku MiG-21 zostrelil ukrajinský protilietadlový systém S-300. V troskách našli bojovníci prvky rakety. Čerstvý Zelenskyj o vstupe Ukrajiny do NATO: Čo sa týka NATO, stratil som záujem o túto otázku, keď sme si uvedomili, že NATO nie je pripravené prijať Ukrajinu. Aliancia sa bojí protirečivých vecí a konfrontácie s Ruskou federáciou "Aby ste obsadili Kyjev, potrebujete tri armády, ktoré oni (ruskí fašisti - pozn. red.) nemajú... Neviem, s čím rátajú," povedal Arestovič. Ďalšie jednotky letectva americkej armády sú presunuté do Poľska Spojené štáty americké premiestnia vrtuľníky AH-64 Apaches a UH-60 Black Hawks z armádnej leteckej brigády 1. jazdeckej divízie z Grécka do Poľska. Pripomeňme, že Spojené štáty americké takmer ukončili proces nasadenia 18. výsadkového zboru v Poľsku ako súčasti 82. výsadkovej divízie, 101. výsadkovej divízie a 3. pešej divízie. Podarilo sa zistiť, že starostu Gostomelu (Kyjevská oblasť) Jurija Prilipka zabila SBU za to, že pred dvoma dňami zorganizoval rokovania medzi Ozbrojenými silami Ruskej federácie a SSO Ukrajiny o odchode civilistov z mesta. V Charkove k neonacistickému pluku Azov dorazili granátomety NLAW a inštruktori NATO 25 samostatná výsadková brigáda ozbrojených síl Ukrajiny odmieta splniť rozkaz Zelenského pokročiť pri obrane Kyjeva - zdroj MOU Kolóna s civilistami zo Sumy sa presúva smerom k Poltave po „humanitárnom koridore“, na ktorom sa strany dohodli Objavilo sa zaujímavé video z evakuácie zo Sumy. V autobuse sedia Ukrajinci s čínskymi tvárami Kyjevská junta neprepustila miestnych, ale bola nútená prepustiť cudzincov. Kyjevské úrady naďalej kategoricky odmietajú všetky hlavné evakuačné trasy z Kyjeva, Černigova, Sumy, Charkova a Mariupolu do Ruska Ruské ministerstvo obrany: Bojovníci práporu územnej obrany naďalej zadržiavajú na Ukrajine ako „ľudský štít“ viac ako 4,5 milióna civilistov, ako aj asi 2 000 cudzincov, ktorí vyjadrili želanie evakuovať sa na bezpečné miesta práve teraz. Bývalý americký veľvyslanec v Rusku sa na ceste informačnej vojny mení z diplomata na klauna. Povedzte mu, že Twitter sa v Rusku takmer vôbec nečíta ![6227a37cb853e](serve/attachment&path=6227a37cb853e)
Upravené 8. 3. 2022 o 19:45

Európska komisia navrhla krajinám EÚ plán úplného vyradenia uhlia, ropy a plynu z Ruska, ktorý by sa mal realizovať do roku 2030: http://go.tass.ru/jZ5ZI


Európania môžu znížiť teplotu vzduchu vo svojich bytoch, aby bola EÚ energeticky odolnejšia voči Rusku, uviedol zástupca šéfa Európskej komisie Frans Timmermans: http://go.tass.ru/jZ5lN


Ten reklamní spot z Německa (nebo z Rakouska), který běžel vloni na podzim v temnějších TV, "Co dělat, když nepůjde plyn." dostává zcela konkrétní a hmatatelné obrysy. Jen pořád nevím, jak chlapci z BIS, od policie a ostatní státní zaměstnanci plánují jezdit v automobilech a topit v domech.
.
.
On jim to Lipavský vysvětlí. Piráti jsou na energetiku machři. Poslední dobou z nich padají přímo ohromující nápady.


[quote="pid:62302, uid:12"]Európska komisia navrhla krajinám EÚ plán úplného vyradenia uhlia, ropy a plynu z Ruska, ktorý by sa mal realizovať do roku 2030: http://go.tass.ru/jZ5ZI[/quote] [quote="pid:62302, uid:12"]Európania môžu znížiť teplotu vzduchu vo svojich bytoch, aby bola EÚ energeticky odolnejšia voči Rusku, uviedol zástupca šéfa Európskej komisie Frans Timmermans: http://go.tass.ru/jZ5lN[/quote] Ten reklamní spot z Německa (nebo z Rakouska), který běžel vloni na podzim v temnějších TV, "Co dělat, když nepůjde plyn." dostává zcela konkrétní a hmatatelné obrysy. Jen pořád nevím, jak chlapci z BIS, od policie a ostatní státní zaměstnanci plánují jezdit v automobilech a topit v domech. . . On jim to Lipavský vysvětlí. Piráti jsou na energetiku machři. Poslední dobou z nich padají přímo ohromující nápady.
Upravené 8. 3. 2022 o 19:50

To mají takové zásoby ?

Majú, budú nakupovať Ruský plyn cez tretiu stranu, ako vždy a všetko počas každého embarga.


[quote="pid:62307, uid:471"]To mají takové zásoby ?[/quote] Majú, budú nakupovať Ruský plyn cez tretiu stranu, ako vždy a všetko počas každého embarga.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Ďalšie jednotky letectva americkej armády sú presunuté do Poľska
Spojené štáty americké premiestnia vrtuľníky AH-64 Apaches a UH-60 Black Hawks z armádnej leteckej brigády 1. jazdeckej divízie z Grécka do Poľska.
Čekají převrat v Rusku. Hned, jak se to povede, překročí Ruské hranice.


[quote="pid:62344, uid:12"]Ďalšie jednotky letectva americkej armády sú presunuté do Poľska Spojené štáty americké premiestnia vrtuľníky AH-64 Apaches a UH-60 Black Hawks z armádnej leteckej brigády 1. jazdeckej divízie z Grécka do Poľska.[/quote]Čekají převrat v Rusku. Hned, jak se to povede, překročí Ruské hranice.

Podivné rošády na hranicích s Ukrajinou


Polsko oznámilo, že je připraveno poslat své MiGy-29 na základnu Ramstein a předat je Spojeným státům


"Polské úřady jsou po konzultaci s prezidentem a vládou republiky připraveny okamžitě a bezplatně převést všechny své letouny MiG-29 na základnu v Ramsteinu a předat je k dispozici americké vládě," Informoval o tom web ministerstva v prohlášení.


"Zároveň Polsko žádá Spojené státy, aby mu dodaly použité letouny podobných operačních schopností. Polsko je připraveno okamžitě dohodnout podmínky nákupu těchto letounů," uvedlo ministerstvo zahraničí.


"Polská vláda rovněž apeluje na další země NATO, které vlastní letouny MiG-29, aby podnikly podobné kroky," dodalo ministerstvo.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14004171


Česká republika převezme velení jednotky NATO na Slovensku


Velení nad jednotkou NATO na Slovensku, kterou blok plánuje v této zemi rozmístit v reakci na situaci na Ukrajině, by měla převzít Česká republika. Informovala o tom v úterý agentura ČTK s odvoláním na ministryni obrany republiky Janu Černochovou.


V jednotce NATO na Slovensku bude podle ČTK nasazeno 400 českých vojáků, dalších 250 bude v pohotovosti v Česku, aby se k nim přidali, pokud si to bezpečnostní situace vyžádá. Součástí jednotky by měli být i vojáci z Německa, Nizozemska, Slovinska, Spojených států a samotného Slovenska. Aliance plánuje rozmístit podobné skupiny v Maďarsku, Rumunsku a případně v Bulharsku.


Česká vláda se ve středu bude zabývat otázkou vyslání vojenského personálu národních ozbrojených sil na Slovensko. Po jeho schválení musí rozhodnutí schválit obě komory parlamentu republiky.


Místní média již dříve informovala, že personál jednotky NATO na Slovensku bude tvořit 1200 vojáků.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14003735


Chápe někdo smysl přesunu MIGu do Německa a místo toho si vzít nějaký emerický šrot? A ještě ten nápad ventilují v médiích?
U mě to vyvolává dojem, že spíše chtějí na ty MIGy posadit Ukrajince a poslat je na druhou stranu.
Jak říkal Pjakin, najednou se začala objevovat letadla nad poměr. Dnes také byl sestřelen bombardér bez označení.


**Podivné rošády na hranicích s Ukrajinou** **Polsko oznámilo, že je připraveno poslat své MiGy-29 na základnu Ramstein a předat je Spojeným státům** "Polské úřady jsou po konzultaci s prezidentem a vládou republiky připraveny okamžitě a bezplatně převést všechny své letouny MiG-29 na základnu v Ramsteinu a předat je k dispozici americké vládě," Informoval o tom web ministerstva v prohlášení. "Zároveň Polsko žádá Spojené státy, aby mu dodaly použité letouny podobných operačních schopností. Polsko je připraveno okamžitě dohodnout podmínky nákupu těchto letounů," uvedlo ministerstvo zahraničí. "Polská vláda rovněž apeluje na další země NATO, které vlastní letouny MiG-29, aby podnikly podobné kroky," dodalo ministerstvo. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14004171 **Česká republika převezme velení jednotky NATO na Slovensku** Velení nad jednotkou NATO na Slovensku, kterou blok plánuje v této zemi rozmístit v reakci na situaci na Ukrajině, by měla převzít Česká republika. Informovala o tom v úterý agentura ČTK s odvoláním na ministryni obrany republiky Janu Černochovou. V jednotce NATO na Slovensku bude podle ČTK nasazeno 400 českých vojáků, dalších 250 bude v pohotovosti v Česku, aby se k nim přidali, pokud si to bezpečnostní situace vyžádá. Součástí jednotky by měli být i vojáci z Německa, Nizozemska, Slovinska, Spojených států a samotného Slovenska. Aliance plánuje rozmístit podobné skupiny v Maďarsku, Rumunsku a případně v Bulharsku. Česká vláda se ve středu bude zabývat otázkou vyslání vojenského personálu národních ozbrojených sil na Slovensko. Po jeho schválení musí rozhodnutí schválit obě komory parlamentu republiky. Místní média již dříve informovala, že personál jednotky NATO na Slovensku bude tvořit 1200 vojáků. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14003735 Chápe někdo smysl přesunu MIGu do Německa a místo toho si vzít nějaký emerický šrot? A ještě ten nápad ventilují v médiích? U mě to vyvolává dojem, že spíše chtějí na ty MIGy posadit Ukrajince a poslat je na druhou stranu. Jak říkal Pjakin, najednou se začala objevovat letadla nad poměr. Dnes také byl sestřelen bombardér bez označení.

U mě to vyvolává dojem, že spíše chtějí na ty MIGy posadit Ukrajince a poslat je na druhou stranu.
Souhlas, staré šunky se obětují na Ukrajině a nové zůstanou Polsku.


[quote="pid:62354, uid:158"]U mě to vyvolává dojem, že spíše chtějí na ty MIGy posadit Ukrajince a poslat je na druhou stranu.[/quote]Souhlas, staré šunky se obětují na Ukrajině a nové zůstanou Polsku.

okamžitě a bezplatně převést všechny své letouny MiG-29 na základnu v Ramsteinu a předat je k dispozici americké vládě

Polsko je připraveno okamžitě dohodnout podmínky nákupu těchto letounů,"


Zadarmo odovzdajú Ruské


Za peniaze kúpia emerické!


EDIT: Podľa článku v Pravde:
Varšava vymyslela, ako svoje lietadlá MiG-29 dostať na Ukrajinu a vyhnúť sa priamej konfrontácii s Ruskom - darovať ich USA. Spojené štáty to odmietli.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/619344-polske-migy-na-ukrajinu-bol-by-to-priamy-konflikt-s-moskvou/
Nechcú čierneho Petra v rukách, tak sa snažia problém presunúť na USA.
Toto je prvé normálne chovanie Poliakov v tomto storočí.


[quote="pid:62354, uid:158"]okamžitě a bezplatně převést všechny své letouny MiG-29 na základnu v Ramsteinu a předat je k dispozici americké vládě[/quote] [quote="pid:62354, uid:158"]Polsko je připraveno okamžitě dohodnout podmínky nákupu těchto letounů,"[/quote] Zadarmo odovzdajú Ruské ----------------- Za peniaze kúpia emerické! ================= EDIT: Podľa článku v Pravde: Varšava vymyslela, ako svoje lietadlá MiG-29 dostať na Ukrajinu a vyhnúť sa priamej konfrontácii s Ruskom - darovať ich USA. Spojené štáty to odmietli. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/619344-polske-migy-na-ukrajinu-bol-by-to-priamy-konflikt-s-moskvou/ Nechcú čierneho Petra v rukách, tak sa snažia problém presunúť na USA. Toto je prvé normálne chovanie Poliakov v tomto storočí.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 9. 3. 2022 o 10:43

Chápe někdo smysl přesunu MIGu do Německa a místo toho si vzít nějaký emerický šrot?
Příprava na válku? Nechtějí dopadnout jako Kaddáfí?


[quote="pid:62354, uid:158"]Chápe někdo smysl přesunu MIGu do Německa a místo toho si vzít nějaký emerický šrot?[/quote]Příprava na válku? Nechtějí dopadnout jako Kaddáfí?

"Polské úřady jsou po konzultaci s prezidentem a vládou republiky připraveny okamžitě a bezplatně převést všechny své letouny MiG-29 na základnu v Ramsteinu a předat je k dispozici americké vládě,"


No ukrajinci na americkém šrotu rozhodně lítat nebudou. Aby pilot MIGu-29 přesedlal na F-16 to vyžaduje roky a takový čas ukrajinci nemají. Mně to příjde spíše, že USA snaží předejít situaci, aby nějaký blbec neodstartoval do války nad Ukrajinou z letiště NATO a nespustil nekontrolovatelný sled událostí. A ty MIGy přesunou do USA, aby mohli v TOPGUNu cvičit proti reálným ruským strojům. No a potřebují velké množství ruských letadel na náhradní díly, protože z Ruska ani z Ukrajiny už žádné nedostatnou.


[quote="pid:62354, uid:158"]"Polské úřady jsou po konzultaci s prezidentem a vládou republiky připraveny okamžitě a bezplatně převést všechny své letouny MiG-29 na základnu v Ramsteinu a předat je k dispozici americké vládě,"[/quote] No ukrajinci na americkém šrotu rozhodně lítat nebudou. Aby pilot MIGu-29 přesedlal na F-16 to vyžaduje roky a takový čas ukrajinci nemají. Mně to příjde spíše, že USA snaží předejít situaci, aby nějaký blbec neodstartoval do války nad Ukrajinou z letiště NATO a nespustil nekontrolovatelný sled událostí. A ty MIGy přesunou do USA, aby mohli v TOPGUNu cvičit proti reálným ruským strojům. No a potřebují velké množství ruských letadel na náhradní díly, protože z Ruska ani z Ukrajiny už žádné nedostatnou.

Ruské ministerstvo obrany zverejnilo pôvodný tajný rozkaz o príprave Kyjeva na útok na Donbas
Podľa agentúry "rozkaz odovzdaný veleniu orgánov Národnej gardy Ukrajiny podrobne popisuje plán prípravy jednej z nárazových skupín na útočné operácie v zóne tzv. "Operácie spoločných síl". "na Donbase"
Ruské ministerstvo obrany zverejňuje pôvodný tajný rozkaz veliteľa Národnej gardy Ukrajiny generálplukovníka Mykolu Balana z 22. januára 2022. Rozkaz „O organizovaní výcviku práporovej taktickej skupiny 4. operačnej brigády na plnenie bojových (špeciálnych) úloh v operácii spoločných síl v rámci brigády ozbrojených síl Ukrajiny“. Dokument je adresovaný šéfom severného Kyjeva, južnej Odesy a západných územných oddelení Národnej gardy Ukrajiny,“ povedal Konašenkov.


Generál zdôraznil, že „dokument obsahuje originály podpisov funkcionárov zodpovedných za plnenie úloh velenia Národnej gardy Ukrajiny“.


Podľa jeho slov „v rozkaze predloženom veleniu národnej gardy Ukrajiny je popísaný plán prípravy jednej z úderných skupín na útočné operácie v zóne takzvanej“ operácie spoločných síl „na Donbase“. podrobne.


"Dokument schvaľuje organizačnú a štábnu štruktúru práporovej taktickej skupiny 4. operačnej brigády Národnej gardy, organizáciu jej komplexnej podpory a preradenia do 80. samostatnej leteckej útočnej brigády Ukrajiny. Chcel by som zdôrazniť, že táto jednotka je v súlade s článkom 2 ods. vzdušných útočných jednotiek Ukrajiny sa od roku 2016 cvičí americkí a britskí inštruktori vo výcvikových programoch „štandard NATO“ vo Ľvove,“ zdôraznil oficiálny predstaviteľ ministerstva obrany.
Úlohy


Uviedol, že „v súlade s rozkazom bol zástupca veliteľa Národnej gardy poverený organizáciou bojovej koordinácie práporovo-taktickej skupiny Národnej gardy v rámci 80. samostatnej leteckej útočnej brigády ozbrojených síl Ukrajiny od februára. 7 až 28, 2022."
"Upozorňujem - až päť odsekov po 4 body je venovaných otázkam starostlivého výberu personálu, preskúmaniu všetkých psychológmi a zabezpečeniu ich vysokej motivácie. Národným gardám je preto nariadené zabezpečiť "vizuálnu kampaň, informačné a propagandistické materiály, vlajky a tlačiarenské výrobky,“ povedal Konašenkov.


Zástupca veliteľa Národnej gardy pre personál dostal podľa neho príkaz zorganizovať „účinný systém morálno-psychologickej podpory práporovo-taktickej skupiny 4. operačnej brigády, internú komunikáciu veliteľov s podriadenými, informovanie“, pri zabezpečení „Vysvetlenie personálom o rozhodnutiach vedenia a o dôležitosti plnenia nadchádzajúcich úloh.


„Osobitne upozorňujem na skutočnosť, že paragraf 12 rozkazu zakazuje vysielať do priestoru bojovej koordinácie a na miesto príslušníkov národnej gardy, ktorí preukázali „neuspokojivé“ výsledky psychologických testov podľa kritéria „riziková pripravenosť“. o plnení „bojových špeciálnych úloh“, citoval text generál.


Zdôraznil, že podľa rozkazu „boli nariadené ukončiť všetky opatrenia bojovej koordinácie nacionalistov do 28. februára s cieľom ďalšieho zabezpečenia plnenia bojových úloh v rámci ukrajinskej „Operácie spoločných síl“ na Donbase“.
https://tass.ru/armiya-i-opk/14006523


**Ruské ministerstvo obrany zverejnilo pôvodný tajný rozkaz o príprave Kyjeva na útok na Donbas** Podľa agentúry "rozkaz odovzdaný veleniu orgánov Národnej gardy Ukrajiny podrobne popisuje plán prípravy jednej z nárazových skupín na útočné operácie v zóne tzv. "Operácie spoločných síl". "na Donbase" Ruské ministerstvo obrany zverejňuje pôvodný tajný rozkaz veliteľa Národnej gardy Ukrajiny generálplukovníka Mykolu Balana z 22. januára 2022. Rozkaz „O organizovaní výcviku práporovej taktickej skupiny 4. operačnej brigády na plnenie bojových (špeciálnych) úloh v operácii spoločných síl v rámci brigády ozbrojených síl Ukrajiny“. Dokument je adresovaný šéfom severného Kyjeva, južnej Odesy a západných územných oddelení Národnej gardy Ukrajiny,“ povedal Konašenkov. Generál zdôraznil, že „dokument obsahuje originály podpisov funkcionárov zodpovedných za plnenie úloh velenia Národnej gardy Ukrajiny“. Podľa jeho slov „v rozkaze predloženom veleniu národnej gardy Ukrajiny je popísaný plán prípravy jednej z úderných skupín na útočné operácie v zóne takzvanej“ operácie spoločných síl „na Donbase“. podrobne. "Dokument schvaľuje organizačnú a štábnu štruktúru práporovej taktickej skupiny 4. operačnej brigády Národnej gardy, organizáciu jej komplexnej podpory a preradenia do 80. samostatnej leteckej útočnej brigády Ukrajiny. Chcel by som zdôrazniť, že táto jednotka je v súlade s článkom 2 ods. vzdušných útočných jednotiek Ukrajiny sa od roku 2016 cvičí americkí a britskí inštruktori vo výcvikových programoch „štandard NATO“ vo Ľvove,“ zdôraznil oficiálny predstaviteľ ministerstva obrany. Úlohy Uviedol, že „v súlade s rozkazom bol zástupca veliteľa Národnej gardy poverený organizáciou bojovej koordinácie práporovo-taktickej skupiny Národnej gardy v rámci 80. samostatnej leteckej útočnej brigády ozbrojených síl Ukrajiny od februára. 7 až 28, 2022." "Upozorňujem - až päť odsekov po 4 body je venovaných otázkam starostlivého výberu personálu, preskúmaniu všetkých psychológmi a zabezpečeniu ich vysokej motivácie. Národným gardám je preto nariadené zabezpečiť "vizuálnu kampaň, informačné a propagandistické materiály, vlajky a tlačiarenské výrobky,“ povedal Konašenkov. Zástupca veliteľa Národnej gardy pre personál dostal podľa neho príkaz zorganizovať „účinný systém morálno-psychologickej podpory práporovo-taktickej skupiny 4. operačnej brigády, internú komunikáciu veliteľov s podriadenými, informovanie“, pri zabezpečení „Vysvetlenie personálom o rozhodnutiach vedenia a o dôležitosti plnenia nadchádzajúcich úloh. „Osobitne upozorňujem na skutočnosť, že paragraf 12 rozkazu zakazuje vysielať do priestoru bojovej koordinácie a na miesto príslušníkov národnej gardy, ktorí preukázali „neuspokojivé“ výsledky psychologických testov podľa kritéria „riziková pripravenosť“. o plnení „bojových špeciálnych úloh“, citoval text generál. Zdôraznil, že podľa rozkazu „boli nariadené ukončiť všetky opatrenia bojovej koordinácie nacionalistov do 28. februára s cieľom ďalšieho zabezpečenia plnenia bojových úloh v rámci ukrajinskej „Operácie spoločných síl“ na Donbase“. https://tass.ru/armiya-i-opk/14006523

Ruské veľvyslanectvo sa domnieva, že Spojené štáty sa obávajú odsúdenia za porušenie dohovoru o biologických zbraniach
Ruské ozbrojené sily odhalili skutočnosti o núdzovom očistení Kyjeva od stôp po vojenskom biologickom programe, uviedol ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov.
Vyjadrenia hovorcu ministerstva zahraničných vecí svedčia o obavách Washingtonu, že sa zistí, že Ukrajina a Spojené štáty porušujú Dohovor o biologických zbraniach. Oznámil to v utorok ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov.
"Na ukrajinskom území sa vytvorila sieť biologických laboratórií - viac ako 30 objektov. Objednávateľom prác na nich je Pentagon. Na realizácii projektov sa podieľa firma združená v rezorte armády, predovšetkým Black and Veatch “ povedal Antonov na Facebooku veľvyslanectva. Ako poznamenal, počas špeciálnej operácie na Ukrajine "ozbrojené sily Ruska odhalili fakty o mimoriadnej očiste kyjevským režimom od stôp po vojensko-biologickom programe".


"Existujú informácie o ničení obzvlášť nebezpečných patogénov: pôvodcov moru, antraxu, tularémie, cholery a iných smrteľných chorôb," zdôraznil Antonov. "Vyhlásenia predstaviteľa ministerstva zahraničných vecí naznačujú, že Spojené štáty americké sa obávajú, že patogény skladované v týchto zariadeniach sa dostanú do rúk ruských expertov. V tomto prípade Ukrajina a Spojené štáty potvrdia porušenie Dohovoru o tzv. Zákaz biologických a toxínových zbraní,“ dodal diplomat.


"Som zvedavý, ako Washington zareaguje na dnešné obvinenie ČĽR, že Pentagon rozmiestnil 336 biologických laboratórií v 30 krajinách? Prečo tieto nebezpečné zariadenia vznikajú v zahraničí? Čakáme na úprimnú a priamu odpoveď," povedal Antonov.


K obvineniam predsedu KSORS


Obvinenia, ktoré vzniesli americké úrady proti predsedníčke Koordinačnej rady organizácií ruských krajanov (KSORS) v Spojených štátoch Elene Bransonovej, pripomínajú "hon na čarodejnice", domnieva sa veľvyslanectvo.


"Uvedené tvrdenia sú poburujúce a úplne nepodložené. Ide o prvok rozsiahlej protiruskej kampane, ktorá sa podobá na "hon na čarodejnice" v najhorších tradíciách mccarthizmu," napísala tlačová služba veľvyslanectva na Facebooku a dodala, že považuje trestné stíhanie Bransona „ako nepriateľská akcia“ .


Ruská diplomatická misia poznamenala, že americké úrady takýmto konaním „upierajú ľuďom z Ruska právo udržiavať kontakt s ich vlasťou, aktívne sa podieľať na zachovaní vlastného kultúrneho a jazykového dedičstva“ napriek tomu, že „verejné humanitárne aktivity tzv. naši spoluobčania sú absolútne otvorení, transparentní“.


Bransonová, ktorá má americké a ruské občianstvo, čelí obvineniu, že údajne pôsobila ako zahraničná agentka Ruskej federácie bez riadnej registrácie, informovalo v utorok ministerstvo spravodlivosti. Podľa agentúry od roku 2011 pracuje v prospech ruskej vlády a predstaviteľov na presadzovaní záujmov Moskvy vo Washingtone bez toho, aby to oznámila americkým úradom a porušila tak zákon o registrácii zahraničných agentov (FARA). Branson sa vrátila do Ruska v roku 2020, za obvinenia proti nej by mohla dostať až 35 rokov väzenia.


V novembri 2021 KSORS oznámil, že pozastavuje svoju činnosť v USA v súvislosti s „vyšetrovaním americkými spravodajskými agentúrami, v dôsledku ktorého za posledný rok najmenej tristo ruských krajanov v USA od r. študentov až po dôchodcov, boli podrobení vyšetrovacím opatreniam FBI.“ Niektorí jej členovia a predstavitelia ruskej komunity sa podľa KSORS stali obžalovanými vo vyšetrovaní „pre porušenie zákonov o zahraničných agentoch“.


Spojené štáty americké majú od roku 1938 zákon o registrácii zahraničných agentov. Podľa nej každá fyzická alebo právnická osoba, ktorá pracuje v Spojených štátoch, zastupuje záujmy inej strany (vlády, politickej strany, spoločnosti alebo akéhokoľvek občana) a je zapojená do politických aktivít, musí byť registrovaná ako zahraničný agent.
https://tass.ru/politika/14005857


**Ruské veľvyslanectvo sa domnieva, že Spojené štáty sa obávajú odsúdenia za porušenie dohovoru o biologických zbraniach** Ruské ozbrojené sily odhalili skutočnosti o núdzovom očistení Kyjeva od stôp po vojenskom biologickom programe, uviedol ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov. Vyjadrenia hovorcu ministerstva zahraničných vecí svedčia o obavách Washingtonu, že sa zistí, že Ukrajina a Spojené štáty porušujú Dohovor o biologických zbraniach. Oznámil to v utorok ruský veľvyslanec vo Washingtone Anatolij Antonov. "Na ukrajinskom území sa vytvorila sieť biologických laboratórií - viac ako 30 objektov. Objednávateľom prác na nich je Pentagon. Na realizácii projektov sa podieľa firma združená v rezorte armády, predovšetkým Black and Veatch “ povedal Antonov na Facebooku veľvyslanectva. Ako poznamenal, počas špeciálnej operácie na Ukrajine "ozbrojené sily Ruska odhalili fakty o mimoriadnej očiste kyjevským režimom od stôp po vojensko-biologickom programe". "Existujú informácie o ničení obzvlášť nebezpečných patogénov: pôvodcov moru, antraxu, tularémie, cholery a iných smrteľných chorôb," zdôraznil Antonov. "Vyhlásenia predstaviteľa ministerstva zahraničných vecí naznačujú, že Spojené štáty americké sa obávajú, že patogény skladované v týchto zariadeniach sa dostanú do rúk ruských expertov. V tomto prípade Ukrajina a Spojené štáty potvrdia porušenie Dohovoru o tzv. Zákaz biologických a toxínových zbraní,“ dodal diplomat. "Som zvedavý, ako Washington zareaguje na dnešné obvinenie ČĽR, že Pentagon rozmiestnil 336 biologických laboratórií v 30 krajinách? Prečo tieto nebezpečné zariadenia vznikajú v zahraničí? Čakáme na úprimnú a priamu odpoveď," povedal Antonov. K obvineniam predsedu KSORS Obvinenia, ktoré vzniesli americké úrady proti predsedníčke Koordinačnej rady organizácií ruských krajanov (KSORS) v Spojených štátoch Elene Bransonovej, pripomínajú "hon na čarodejnice", domnieva sa veľvyslanectvo. "Uvedené tvrdenia sú poburujúce a úplne nepodložené. Ide o prvok rozsiahlej protiruskej kampane, ktorá sa podobá na "hon na čarodejnice" v najhorších tradíciách mccarthizmu," napísala tlačová služba veľvyslanectva na Facebooku a dodala, že považuje trestné stíhanie Bransona „ako nepriateľská akcia“ . Ruská diplomatická misia poznamenala, že americké úrady takýmto konaním „upierajú ľuďom z Ruska právo udržiavať kontakt s ich vlasťou, aktívne sa podieľať na zachovaní vlastného kultúrneho a jazykového dedičstva“ napriek tomu, že „verejné humanitárne aktivity tzv. naši spoluobčania sú absolútne otvorení, transparentní“. Bransonová, ktorá má americké a ruské občianstvo, čelí obvineniu, že údajne pôsobila ako zahraničná agentka Ruskej federácie bez riadnej registrácie, informovalo v utorok ministerstvo spravodlivosti. Podľa agentúry od roku 2011 pracuje v prospech ruskej vlády a predstaviteľov na presadzovaní záujmov Moskvy vo Washingtone bez toho, aby to oznámila americkým úradom a porušila tak zákon o registrácii zahraničných agentov (FARA). Branson sa vrátila do Ruska v roku 2020, za obvinenia proti nej by mohla dostať až 35 rokov väzenia. V novembri 2021 KSORS oznámil, že pozastavuje svoju činnosť v USA v súvislosti s „vyšetrovaním americkými spravodajskými agentúrami, v dôsledku ktorého za posledný rok najmenej tristo ruských krajanov v USA od r. študentov až po dôchodcov, boli podrobení vyšetrovacím opatreniam FBI.“ Niektorí jej členovia a predstavitelia ruskej komunity sa podľa KSORS stali obžalovanými vo vyšetrovaní „pre porušenie zákonov o zahraničných agentoch“. Spojené štáty americké majú od roku 1938 zákon o registrácii zahraničných agentov. Podľa nej každá fyzická alebo právnická osoba, ktorá pracuje v Spojených štátoch, zastupuje záujmy inej strany (vlády, politickej strany, spoločnosti alebo akéhokoľvek občana) a je zapojená do politických aktivít, musí byť registrovaná ako zahraničný agent. https://tass.ru/politika/14005857

Ruské ministerstvo obrany: Špeciálna operácia pod vedením Ruska zmarila rozsiahlu ofenzívu Ukrajiny v Donbase


Podľa oficiálneho predstaviteľa ruského vojenského oddelenia Igora Konašenkova zatiaľ nie je známe, do akej miery boli Spojené štáty a NATO zapojené do plánovania a prípravy operácie útokov ukrajinskej armády na Donbas.
Špeciálna vojenská operácia ozbrojených síl RF zabránila a zmarila rozsiahlu ukrajinskú ofenzívu proti Luganskej a Doneckej ľudovej republike v marci 2022. Novinárom to v stredu oznámil oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov.
„Špeciálna vojenská operácia ruských ozbrojených síl, realizovaná od 24. februára, zabránila a zmarila rozsiahlu ofenzívu šokových skupín ukrajinských jednotiek na Luhanskú a Doneckú ľudovú republiku, ktoré nekontroluje Kyjev, v marci tohto roku. roku,“ povedal Konašenkov.


Ako zdôraznil oficiálny predstaviteľ ruského vojenského rezortu, dokazujú to tajné dokumenty velenia Národnej gardy, ktoré sa dostali do vlastníctva ruského vojenského personálu počas špeciálnej vojenskej operácie. Podľa Konašenkova zatiaľ nie je známe, ako hlboko boli Spojené štáty a NATO zapojené do plánovania a prípravy operácie na útok na Donbas ukrajinskou armádou.


„Zatiaľ teda zostáva nejasná len jedna otázka: ako hlboko sa vedenie Spojených štátov a ich spojencov v NATO zapojilo do plánovania a prípravy operácie na útok na Donbas ukrajinským medziútvarovým zoskupením začiatkom marca. Všetci, ktorým dnes tak veľmi záleží na mieri na Ukrajine,“ povedal.


Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine v reakcii na výzvu vedúcich predstaviteľov republík Donbasu o pomoc. Zdôraznil, že plány Moskvy nepočítajú s okupáciou ukrajinských území, cieľom je demilitarizácia a denacifikácia krajiny. Ako sa uvádza na ruskom ministerstve obrany, ruská armáda neútočí na mestá, ale deaktivuje iba vojenskú infraštruktúru, takže nič neohrozuje civilné obyvateľstvo.
https://tass.ru/armiya-i-opk/14006487


**Ruské ministerstvo obrany: Špeciálna operácia pod vedením Ruska zmarila rozsiahlu ofenzívu Ukrajiny v Donbase** Podľa oficiálneho predstaviteľa ruského vojenského oddelenia Igora Konašenkova zatiaľ nie je známe, do akej miery boli Spojené štáty a NATO zapojené do plánovania a prípravy operácie útokov ukrajinskej armády na Donbas. Špeciálna vojenská operácia ozbrojených síl RF zabránila a zmarila rozsiahlu ukrajinskú ofenzívu proti Luganskej a Doneckej ľudovej republike v marci 2022. Novinárom to v stredu oznámil oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov. „Špeciálna vojenská operácia ruských ozbrojených síl, realizovaná od 24. februára, zabránila a zmarila rozsiahlu ofenzívu šokových skupín ukrajinských jednotiek na Luhanskú a Doneckú ľudovú republiku, ktoré nekontroluje Kyjev, v marci tohto roku. roku,“ povedal Konašenkov. Ako zdôraznil oficiálny predstaviteľ ruského vojenského rezortu, dokazujú to tajné dokumenty velenia Národnej gardy, ktoré sa dostali do vlastníctva ruského vojenského personálu počas špeciálnej vojenskej operácie. Podľa Konašenkova zatiaľ nie je známe, ako hlboko boli Spojené štáty a NATO zapojené do plánovania a prípravy operácie na útok na Donbas ukrajinskou armádou. „Zatiaľ teda zostáva nejasná len jedna otázka: ako hlboko sa vedenie Spojených štátov a ich spojencov v NATO zapojilo do plánovania a prípravy operácie na útok na Donbas ukrajinským medziútvarovým zoskupením začiatkom marca. Všetci, ktorým dnes tak veľmi záleží na mieri na Ukrajine,“ povedal. Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine v reakcii na výzvu vedúcich predstaviteľov republík Donbasu o pomoc. Zdôraznil, že plány Moskvy nepočítajú s okupáciou ukrajinských území, cieľom je demilitarizácia a denacifikácia krajiny. Ako sa uvádza na ruskom ministerstve obrany, ruská armáda neútočí na mestá, ale deaktivuje iba vojenskú infraštruktúru, takže nič neohrozuje civilné obyvateľstvo. https://tass.ru/armiya-i-opk/14006487

Блокаду у США организовать НЕ ПОЛУЧИЛОСЬ: Михаил Хазин - о том, как и когда восстановится экономика
https://www.youtube.com/watch?v=EIMA_dddVAk


"НАТО кинули Украину! Если бы ввязывались, то нужно было сразу!": Сергей Михеев - о "партнёрстве"
https://www.youtube.com/watch?v=m1ZAmRDCrBw


Блокаду у США организовать НЕ ПОЛУЧИЛОСЬ: Михаил Хазин - о том, как и когда восстановится экономика https://www.youtube.com/watch?v=EIMA_dddVAk "НАТО кинули Украину! Если бы ввязывались, то нужно было сразу!": Сергей Михеев - о "партнёрстве" https://www.youtube.com/watch?v=m1ZAmRDCrBw

S Venezuelou rokuje USA a chce uvoľniť sankcie voči Venezuele. Oligarchovia Venezuelskí rokujú už s ruskými oligarchami - je to z vysielania online Solovjov


S Venezuelou rokuje USA a chce uvoľniť sankcie voči Venezuele. Oligarchovia Venezuelskí rokujú už s ruskými oligarchami - je to z vysielania online Solovjov

Fox News: Biden postavil Ameriku proti Rusku – a to všetko kvôli morálnej panike
USA sú už v konflikte s Ruskom, tvrdí moderátor Fox News Tucker Carlson. Toto je dojem, ktorý vyvolávajú tvrdé kroky Washingtonu proti Moskve v súvislosti s ruskou špeciálnou operáciou na Ukrajine. Podľa Carlsona sa takýto kurz pre Spojené štáty ukáže ako mimoriadne deštruktívny – a krajina sa k nemu pustila, pretože už nejaký čas v ňom neovláda múdrosť a racionalizmus, ale „morálna panika“.
TUCKER CARLSON, moderátor Fox News: Ak hovoríme o dlhodobých dôsledkoch konfliktu s Ruskom, obraz je ešte hroznejší – kvôli Bidenovým rozhodnutiam teraz Rusko a Čína vytvorili protiamerický blok. Kedysi to bol len nočný scenár, no teraz je to realita. Práve dnes čínsky minister zahraničných vecí nazval Vladimira Putina, citujem, „najdôležitejšieho strategického partnera“ Pekingu. Čo ak teda skončíme bojkotovaním čínskeho tovaru, ak tento konflikt bude pokračovať, pretože Čína vytvorí takúto príležitosť? Nie, nemali by ste s tým počítať – bol by to rasizmus.
Mali by sme sa ale pripraviť na stratu štatútu krajiny – vlastníka svetovej rezervnej meny. Veď to sa nám teraz postupne deje, to je samozrejmé. Zdá sa, že ľudia v Bidenovom tíme si to neuvedomujú, ak nie presne to, čo sa snažia dosiahnuť. Joe Biden sa vo svojom prejave o stave únie pochválil, že sme, ako sa hovorí, za jediný deň znížili ruský rubeľ o 30 percentuálnych bodov. Hurá, sme tu! Ale keď skončíme s oslavami nášho víťazstva v deštrukcii ruskej ekonomiky - no, čo ak si to zaslúžia -, pravdepodobne si položíme otázku: sú tu nejaké mínusy? Nie je to Pyrrhovo víťazstvo?


Poďme sa na to pozrieť bližšie. Táto politika Washingtonu prinútila Rusko, Čínu, Indiu, Turecko a ďalšie krajiny podniknúť kroky na opustenie amerického dolára ešte rýchlejšie. Aby bolo jasné, tieto krajiny spolu predstavujú väčšinu globálnej ekonomiky. Pravdepodobne žiadny americký prezident nejednal so svojou krajinou tak bezohľadne a deštruktívne ako teraz, keď si zvolil tento smer. A ak sa špeciálna operácia na Ukrajine môže už zajtra skončiť, s následkami tohto – teda so stratou amerického dolára ako svetovej rezervnej meny – budeme musieť žiť do konca života.


A vo Washingtone napokon nikto nepripúšťa, že sa to teraz deje – všetci tam sú zaneprázdnení hľadaním nových morálnych víťazstiev, aby ich získali. A naše „progresívne“ spoločnosti – Apple, Mastercard a mnohé ďalšie americké firmy – sú potešené a teraz jasajú, keď sa chvália za to, že prispeli k potrestaniu Ruska. No super, potrestajte Rusko, nám to nevadí. Vynára sa však samotná otázka. Práve teraz, pred našimi očami, banda „progresívnych“ korporácií zničila celú krajinu a uvrhla jej občanov do chudoby bez toho, aby pochopili, kto má pravdu a kto nie. Ukázalo sa, že táto krajina je Rusko, takže väčšinou ani nemyslíme na to, aký precedens sa vytvára, všetko nám vyhovuje - toto je Rusko, koho to zaujíma? Môže sa však stať, že rovnaké metódy sa jedného dňa použijú proti krajine alebo ľuďom, na ktorých osude vám už záleží? Čo ak sa jedného dňa rozhodnú, že teraz hráte rolu Vladimíra Putina a že vás teraz treba vymazať?


Môže sa to stať? Ale nie, nemusíte na to myslieť. Áno, pravdepodobne o tom teraz nebudete vedieť správne premýšľať, aj keď by ste chceli. Vieš prečo? Pretože v krajine nastáva morálna panika. Dovoľte mi pripomenúť, že pre Spojené štáty je to už tretia takáto panika za menej ako dva roky – a mimochodom, krajina, v ktorej k nim dochádza pravidelne, nie je tým najlepším miestom na život. Takéto paniky stavajú ľudí, ktorí sa ich zúčastňujú, do ponižujúcej pozície – a tým, ktorí sa nezúčastňujú, spôsobujú škodu. Ide o chybný a šialený fenomén, ktorý nikto nepotrebuje. Môžete dobre žiť v krajine, kde o výsledkoch situácií rozhoduje múdrosť, zdržanlivosť, racionalizmus a slušnosť, a nie krik.


Žijeme však v krajine morálneho alarmizmu. Prvá z týchto paniiek začala v máji 2020 po smrti Georgea Floyda v Minneapolise – a úplne zmenila Ameriku. Druhý z nich sa premenil na koronavírus – ale pamätáte si, že ste to všetko prežili. Ukazuje sa, že plač neutícha takmer dva roky a hystéria sa stáva oficiálnym jazykom verejných diskusií. A to nepotrebuje nikto, okrem tých ľudí, ktorí z toho profitujú. A kto z toho profituje? Každý, kto sa živí klamstvom.


Klamári majú priam dokonalú ochranu. Opýtajte sa sami seba: koľko vecí, ktoré ste prvýkrát počuli o hnutí Black Lives Matter a potom o koronavíruse, bolo nakoniec pravdivých? Koľko správ, ktoré médiá o týchto témach na začiatku zverejnili, zodpovedalo realite? Len málo - takmer všetky sa ukázali ako lži. Ale potom ste si to nemohli všimnúť, pretože ste na to nemali, pretože na vás kričali. Ak niekto povedal, že to, na čom skutočne záleží, sú životy všetkých ľudí, bol vyhlásený za rasistu. Ak vyjadril obavu z povinného očkovania, označili ho za antivakcinátora. Nič vám to nepripomína? No model zostáva rovnaký. Skúste nejako nahlas povedať, že vojna s Ruskom asi nie je pre Spojené štáty najlepší nápad. V tomto postoji nie je nič radikálne a väčšina Američanov s vami bude súhlasiť – no okamžite vás vyhlásia za Putinovho agenta.


vies co to je? Ide o označovanie, ktoré sa používa ako nástroj sociálnej kontroly. Ľudia vo vedení krajiny sa rozhodli, že ich hlavnou úlohou je povedať vám, koho máte nenávidieť. V takomto prostredí sa všetko naokolo javí ako propaganda, a to všetko preto, že z väčšej časti ide naozaj o propagandu.


Dátum vysielania 08.03.2022.


Pôvodná správa z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2022-03-09/Fox-News-Bajden-stravil-Ameriku


Fox News: Biden postavil Ameriku proti Rusku – a to všetko kvôli morálnej panike USA sú už v konflikte s Ruskom, tvrdí moderátor Fox News Tucker Carlson. Toto je dojem, ktorý vyvolávajú tvrdé kroky Washingtonu proti Moskve v súvislosti s ruskou špeciálnou operáciou na Ukrajine. Podľa Carlsona sa takýto kurz pre Spojené štáty ukáže ako mimoriadne deštruktívny – a krajina sa k nemu pustila, pretože už nejaký čas v ňom neovláda múdrosť a racionalizmus, ale „morálna panika“. TUCKER CARLSON, moderátor Fox News: Ak hovoríme o dlhodobých dôsledkoch konfliktu s Ruskom, obraz je ešte hroznejší – kvôli Bidenovým rozhodnutiam teraz Rusko a Čína vytvorili protiamerický blok. Kedysi to bol len nočný scenár, no teraz je to realita. Práve dnes čínsky minister zahraničných vecí nazval Vladimira Putina, citujem, „najdôležitejšieho strategického partnera“ Pekingu. Čo ak teda skončíme bojkotovaním čínskeho tovaru, ak tento konflikt bude pokračovať, pretože Čína vytvorí takúto príležitosť? Nie, nemali by ste s tým počítať – bol by to rasizmus. Mali by sme sa ale pripraviť na stratu štatútu krajiny – vlastníka svetovej rezervnej meny. Veď to sa nám teraz postupne deje, to je samozrejmé. Zdá sa, že ľudia v Bidenovom tíme si to neuvedomujú, ak nie presne to, čo sa snažia dosiahnuť. Joe Biden sa vo svojom prejave o stave únie pochválil, že sme, ako sa hovorí, za jediný deň znížili ruský rubeľ o 30 percentuálnych bodov. Hurá, sme tu! Ale keď skončíme s oslavami nášho víťazstva v deštrukcii ruskej ekonomiky - no, čo ak si to zaslúžia -, pravdepodobne si položíme otázku: sú tu nejaké mínusy? Nie je to Pyrrhovo víťazstvo? Poďme sa na to pozrieť bližšie. Táto politika Washingtonu prinútila Rusko, Čínu, Indiu, Turecko a ďalšie krajiny podniknúť kroky na opustenie amerického dolára ešte rýchlejšie. Aby bolo jasné, tieto krajiny spolu predstavujú väčšinu globálnej ekonomiky. Pravdepodobne žiadny americký prezident nejednal so svojou krajinou tak bezohľadne a deštruktívne ako teraz, keď si zvolil tento smer. A ak sa špeciálna operácia na Ukrajine môže už zajtra skončiť, s následkami tohto – teda so stratou amerického dolára ako svetovej rezervnej meny – budeme musieť žiť do konca života. A vo Washingtone napokon nikto nepripúšťa, že sa to teraz deje – všetci tam sú zaneprázdnení hľadaním nových morálnych víťazstiev, aby ich získali. A naše „progresívne“ spoločnosti – Apple, Mastercard a mnohé ďalšie americké firmy – sú potešené a teraz jasajú, keď sa chvália za to, že prispeli k potrestaniu Ruska. No super, potrestajte Rusko, nám to nevadí. Vynára sa však samotná otázka. Práve teraz, pred našimi očami, banda „progresívnych“ korporácií zničila celú krajinu a uvrhla jej občanov do chudoby bez toho, aby pochopili, kto má pravdu a kto nie. Ukázalo sa, že táto krajina je Rusko, takže väčšinou ani nemyslíme na to, aký precedens sa vytvára, všetko nám vyhovuje - toto je Rusko, koho to zaujíma? Môže sa však stať, že rovnaké metódy sa jedného dňa použijú proti krajine alebo ľuďom, na ktorých osude vám už záleží? Čo ak sa jedného dňa rozhodnú, že teraz hráte rolu Vladimíra Putina a že vás teraz treba vymazať? Môže sa to stať? Ale nie, nemusíte na to myslieť. Áno, pravdepodobne o tom teraz nebudete vedieť správne premýšľať, aj keď by ste chceli. Vieš prečo? Pretože v krajine nastáva morálna panika. Dovoľte mi pripomenúť, že pre Spojené štáty je to už tretia takáto panika za menej ako dva roky – a mimochodom, krajina, v ktorej k nim dochádza pravidelne, nie je tým najlepším miestom na život. Takéto paniky stavajú ľudí, ktorí sa ich zúčastňujú, do ponižujúcej pozície – a tým, ktorí sa nezúčastňujú, spôsobujú škodu. Ide o chybný a šialený fenomén, ktorý nikto nepotrebuje. Môžete dobre žiť v krajine, kde o výsledkoch situácií rozhoduje múdrosť, zdržanlivosť, racionalizmus a slušnosť, a nie krik. Žijeme však v krajine morálneho alarmizmu. Prvá z týchto paniiek začala v máji 2020 po smrti Georgea Floyda v Minneapolise – a úplne zmenila Ameriku. Druhý z nich sa premenil na koronavírus – ale pamätáte si, že ste to všetko prežili. Ukazuje sa, že plač neutícha takmer dva roky a hystéria sa stáva oficiálnym jazykom verejných diskusií. A to nepotrebuje nikto, okrem tých ľudí, ktorí z toho profitujú. A kto z toho profituje? Každý, kto sa živí klamstvom. Klamári majú priam dokonalú ochranu. Opýtajte sa sami seba: koľko vecí, ktoré ste prvýkrát počuli o hnutí Black Lives Matter a potom o koronavíruse, bolo nakoniec pravdivých? Koľko správ, ktoré médiá o týchto témach na začiatku zverejnili, zodpovedalo realite? Len málo - takmer všetky sa ukázali ako lži. Ale potom ste si to nemohli všimnúť, pretože ste na to nemali, pretože na vás kričali. Ak niekto povedal, že to, na čom skutočne záleží, sú životy všetkých ľudí, bol vyhlásený za rasistu. Ak vyjadril obavu z povinného očkovania, označili ho za antivakcinátora. Nič vám to nepripomína? No model zostáva rovnaký. Skúste nejako nahlas povedať, že vojna s Ruskom asi nie je pre Spojené štáty najlepší nápad. V tomto postoji nie je nič radikálne a väčšina Američanov s vami bude súhlasiť – no okamžite vás vyhlásia za Putinovho agenta. vies co to je? Ide o označovanie, ktoré sa používa ako nástroj sociálnej kontroly. Ľudia vo vedení krajiny sa rozhodli, že ich hlavnou úlohou je povedať vám, koho máte nenávidieť. V takomto prostredí sa všetko naokolo javí ako propaganda, a to všetko preto, že z väčšej časti ide naozaj o propagandu. Dátum vysielania 08.03.2022. Pôvodná správa z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2022-03-09/Fox-News-Bajden-stravil-Ameriku

Čekají převrat v Rusku.


Aj ja si to myslím....
Na Reuters, Finančných weboch a mainstríme beží masírka o bankrote Ruska, ako nevládzu splácať dlhy...
Britský minister obrany Ben Wallace predpovedal, že invázia bude prezidentov koniec....
Vytiahli zas Navaľného... z vezenia burcuje ľudí na námestia...
Aktivujú všetko čo sa dá....


Takže obraz pre dav majú... a ten dav im to verí...
Ja už ani s ľudmi nediskutujem, lebo sa nedá... Každý je múdry- hlavné tí čo sa doteraz o politiku ani nezaujímali- a namiesto argumentácie vyskakujú, kričia. Tak verím, že keď sa karta obráti a začne sa zverejňovať pravda, bude to pre nich facka, ale poriadna výchovná.


[quote="pid:62349, uid:312"]Čekají převrat v Rusku.[/quote] Aj ja si to myslím.... Na Reuters, Finančných weboch a mainstríme beží masírka o bankrote Ruska, ako nevládzu splácať dlhy... Britský minister obrany Ben Wallace predpovedal, že invázia bude prezidentov koniec.... Vytiahli zas Navaľného... z vezenia burcuje ľudí na námestia... Aktivujú všetko čo sa dá.... Takže obraz pre dav majú... a ten dav im to verí... Ja už ani s ľudmi nediskutujem, lebo sa nedá... Každý je múdry- hlavné tí čo sa doteraz o politiku ani nezaujímali- a namiesto argumentácie vyskakujú, kričia. Tak verím, že keď sa karta obráti a začne sa zverejňovať pravda, bude to pre nich facka, ale poriadna výchovná.

Včerajšia informácia o tom, že:
McDonald's dočasne zatvorí 850 svojich reštaurácií v Rusku, píšu médiá s odvolaním sa na generálneho riaditeľa spoločnosti sa nenaplnila. Dnes je Mekáč v Moskve otvorený


Včerajšia informácia o tom, že: McDonald's dočasne zatvorí 850 svojich reštaurácií v Rusku, píšu médiá s odvolaním sa na generálneho riaditeľa spoločnosti sa nenaplnila. Dnes je Mekáč v Moskve otvorený

ale poriadna výchovná.
Niektorých neprebudí ani to. Ale ako stále tvrdím, chlad a hlad lieči. A ďalšia zima v tomto zlodejskom ožobracovacom systéme, bude pre ten dav čo vrieska a čo si pripína trikolórku na klopu krutá. Hlavne pre tých mladých v mama hoteloch, keď aj mame vyschnú zdroje. My sme aspoň psychicky pripravený, že niečo také môže a s veľkou pravdepodobnosťou aj príde vďaka podpindosníckym elitám v Európe, ktoré robia všetko pre záchranu rúcajúcej sa Ameriky na úkor svojich občanov. Takže nie s autom každy kilometer, pre chleba do samošky. Nie na kávičku 15km od dediny, v ktorej bývam, lebo chcem byť na kávičke, prečítam si tam novinky a tak. Ale socializácia bude ďaleko vyššia, kedˇsa budú ohrievať pri ohniskách vonku, alebo mrznúť v rade na potraviny za potravinové lístky. Lenže sýty hladnému neverí. Z obdobia "prepychu" a plytvania všetkým najmä potravinami, pád rovno na držku. A to plytvajú aj takí, ktorí v podstate žijú od výplaty do výplaty. Mám vlastnú skúsenosť, aké nenačaté, nedotknuté potraviny k nám nosí jedna známa, čo jej kolegyne vyhadzujú. A to ich musela naučiť, aby ich bevyhadzovali do koša, ale nosí to k nám ako pre sliepky. Ale verte sú tam čerstvé rohlíky, nedotknutý toastovací chliem, celá klobás, len preto lebo je po záruke. Priznávam. Keď prinesie takéto niečo, meníme sa na sliepky :-).


[quote="pid:62403, uid:94"]ale poriadna výchovná.[/quote]Niektorých neprebudí ani to. Ale ako stále tvrdím, chlad a hlad lieči. A ďalšia zima v tomto zlodejskom ožobracovacom systéme, bude pre ten dav čo vrieska a čo si pripína trikolórku na klopu krutá. Hlavne pre tých mladých v mama hoteloch, keď aj mame vyschnú zdroje. My sme aspoň psychicky pripravený, že niečo také môže a s veľkou pravdepodobnosťou aj príde vďaka podpindosníckym elitám v Európe, ktoré robia všetko pre záchranu rúcajúcej sa Ameriky na úkor svojich občanov. Takže nie s autom každy kilometer, pre chleba do samošky. Nie na kávičku 15km od dediny, v ktorej bývam, lebo chcem byť na kávičke, prečítam si tam novinky a tak. Ale socializácia bude ďaleko vyššia, kedˇsa budú ohrievať pri ohniskách vonku, alebo mrznúť v rade na potraviny za potravinové lístky. Lenže sýty hladnému neverí. Z obdobia "prepychu" a plytvania všetkým najmä potravinami, pád rovno na držku. A to plytvajú aj takí, ktorí v podstate žijú od výplaty do výplaty. Mám vlastnú skúsenosť, aké nenačaté, nedotknuté potraviny k nám nosí jedna známa, čo jej kolegyne vyhadzujú. A to ich musela naučiť, aby ich bevyhadzovali do koša, ale nosí to k nám ako pre sliepky. Ale verte sú tam čerstvé rohlíky, nedotknutý toastovací chliem, celá klobás, len preto lebo je po záruke. Priznávam. Keď prinesie takéto niečo, meníme sa na sliepky :-).

McDonald's dočasne zatvorí 850 svojich reštaurácií v Rusku
Ako vidím, Rusko teraz prichádza o samé perfektné zahraničné mňamky. Bolo by to super, keby McDonald zatvoril aj u nás. Keby sa tu nevozili všelijaké sračky, akože super nápoje ala cocacola.


[quote="pid:62406, uid:12"]McDonald's dočasne zatvorí 850 svojich reštaurácií v Rusku[/quote] Ako vidím, Rusko teraz prichádza o samé perfektné zahraničné mňamky. Bolo by to super, keby McDonald zatvoril aj u nás. Keby sa tu nevozili všelijaké sračky, akože super nápoje ala cocacola.

To, co vidíme, je podle všeho příprava na otevření "druhého frontu" - kauzy Tajwan.


Přesný postřeh. 13.3. končí paraolympiáda v Číně. Tak se pro Čínu otvírá časové okno (do příchodu letního monzunu) pro vyřešení problému s Taiwanem. A Taiwanská armáda je dost silná a připravená takže to Čína nebude mít lehké a jednoduché. Ten problém musí být vyřešen do sjezdu KS Číny v listopadu, kde bude současný prezident Si obhajovat svůj post prezidenta a generálního tajemníka a půjde tam o souboj dvou mocných skupin siloviků a komsomolců. Pokud bude Si jako prezident sjednotitel, komsomolci budou poraženi definitivně. Konec dolaru jako jediného globálního platidla za ropu je už blízko.


Měl jsem nedávno názorový střet s kamarádem, který mi tvrdil, že teď už Putin a Rusko nedostane z Tajwanu ani fň. Odpověděl jsem mu, že Putin by nešel do takové akce bez toho, aby to neměl okoučované. Zdá se, že brzy bude mít Putin a Rusko jak procesory tak jednu, dvě možná i tři velmi moderní výrobní linky. Jediná Evropa a USA budou mít kulový ...


[quote="pid:62298, uid:57"]To, co vidíme, je podle všeho příprava na otevření "druhého frontu" - kauzy Tajwan.[/quote] Přesný postřeh. 13.3. končí paraolympiáda v Číně. Tak se pro Čínu otvírá časové okno (do příchodu letního monzunu) pro vyřešení problému s Taiwanem. A Taiwanská armáda je dost silná a připravená takže to Čína nebude mít lehké a jednoduché. Ten problém musí být vyřešen do sjezdu KS Číny v listopadu, kde bude současný prezident Si obhajovat svůj post prezidenta a generálního tajemníka a půjde tam o souboj dvou mocných skupin siloviků a komsomolců. Pokud bude Si jako prezident sjednotitel, komsomolci budou poraženi definitivně. Konec dolaru jako jediného globálního platidla za ropu je už blízko. Měl jsem nedávno názorový střet s kamarádem, který mi tvrdil, že teď už Putin a Rusko nedostane z Tajwanu ani fň. Odpověděl jsem mu, že Putin by nešel do takové akce bez toho, aby to neměl okoučované. Zdá se, že brzy bude mít Putin a Rusko jak procesory tak jednu, dvě možná i tři velmi moderní výrobní linky. Jediná Evropa a USA budou mít kulový ...

Britské ministerstvo obrany zakázalo vojenskému personálu vstup na Ukrajinu
Porušovatelia zákazu budú čeliť disciplinárnym a administratívnym dôsledkom, uviedol rezort.
Britské ministerstvo obrany zakázalo vojenskému personálu Spojeného kráľovstva vstup na územie Ukrajiny bez povolenia. Informoval o tom v stredu denník The Independent.


"Všetci vojenský personál má až do odvolania zakázané cestovať na Ukrajinu," uviedol hovorca ministerstva obrany.


"Vojenský personál cestujúci na Ukrajinu bude čeliť disciplinárnym a administratívnym dôsledkom," uviedlo ministerstvo obrany vo vyhlásení. Toto ustanovenie sa vzťahuje aj na tých zamestnancov, ktorí sú momentálne vo výpovedi.


Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva už skôr varovalo vojenský personál, aby svojvoľne neodchádzalo na Ukrajinu. Agentúra sa obávala, že objavenie sa britských vojakov na Ukrajine by mohlo viesť k vážnemu zhoršeniu konfliktu a tvrdej reakcii Ruskej federácie.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14005647


**Britské ministerstvo obrany zakázalo vojenskému personálu vstup na Ukrajinu** Porušovatelia zákazu budú čeliť disciplinárnym a administratívnym dôsledkom, uviedol rezort. Britské ministerstvo obrany zakázalo vojenskému personálu Spojeného kráľovstva vstup na územie Ukrajiny bez povolenia. Informoval o tom v stredu denník The Independent. "Všetci vojenský personál má až do odvolania zakázané cestovať na Ukrajinu," uviedol hovorca ministerstva obrany. "Vojenský personál cestujúci na Ukrajinu bude čeliť disciplinárnym a administratívnym dôsledkom," uviedlo ministerstvo obrany vo vyhlásení. Toto ustanovenie sa vzťahuje aj na tých zamestnancov, ktorí sú momentálne vo výpovedi. Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva už skôr varovalo vojenský personál, aby svojvoľne neodchádzalo na Ukrajinu. Agentúra sa obávala, že objavenie sa britských vojakov na Ukrajine by mohlo viesť k vážnemu zhoršeniu konfliktu a tvrdej reakcii Ruskej federácie. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14005647

Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlata


Ruský prezident Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlatých prútov
Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlatých prútov pre fyzické osoby. Dokument je zverejnený na oficiálnom portáli právnych informácií. Predtým bola daň 20 percent.


Došlo k zmenám v daňovom poriadku. Vysvetlivka hovorí, že daň bola hlavnou prekážkou využívania drahých kovov občanmi ako investičného nástroja a dedolarizácie ekonomiky. Potenciálny dopyt Rusov po drahých kovoch v prútoch je podľa odborníkov až 50 ton ročne (15 percent produkcie).


V mnohých krajinách, kde zlato nepodlieha DPH, je vysoký dopyt po drahých kovoch zo súkromného sektora (Nemecko, USA, Čína, India, Thajsko).


Minister financií Anton Siluanov už skôr radil investovať do zlata namiesto dolárov. Poznamenal, že kolísanie cien tohto kovu má zvyčajne krátkodobý charakter. Za deväť mesiacov minulého roka Rusi kúpili rekordné štyri tony zlatých prútov.
https://lenta.ru/news/2022/03/09/zoloto/


**Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlata** **Ruský prezident Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlatých prútov** Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlatých prútov pre fyzické osoby. Dokument je zverejnený na oficiálnom portáli právnych informácií. Predtým bola daň 20 percent. Došlo k zmenám v daňovom poriadku. Vysvetlivka hovorí, že daň bola hlavnou prekážkou využívania drahých kovov občanmi ako investičného nástroja a dedolarizácie ekonomiky. Potenciálny dopyt Rusov po drahých kovoch v prútoch je podľa odborníkov až 50 ton ročne (15 percent produkcie). V mnohých krajinách, kde zlato nepodlieha DPH, je vysoký dopyt po drahých kovoch zo súkromného sektora (Nemecko, USA, Čína, India, Thajsko). Minister financií Anton Siluanov už skôr radil investovať do zlata namiesto dolárov. Poznamenal, že kolísanie cien tohto kovu má zvyčajne krátkodobý charakter. Za deväť mesiacov minulého roka Rusi kúpili rekordné štyri tony zlatých prútov. https://lenta.ru/news/2022/03/09/zoloto/
Upravené 9. 3. 2022 o 09:43

Hlavne pre tých mladých v mama hoteloch, keď aj mame vyschnú zdroje.

Potom bude zlá mama!!!


Opýtajte sa sami seba: koľko vecí, ktoré ste prvýkrát počuli o hnutí Black Lives Matter a potom o koronavíruse, bolo nakoniec pravdivých? Koľko správ, ktoré médiá o týchto témach na začiatku zverejnili, zodpovedalo realite? Len málo - takmer všetky sa ukázali ako lži.


[quote="pid:62408, uid:83"]Hlavne pre tých mladých v mama hoteloch, keď aj mame vyschnú zdroje.[/quote] Potom bude zlá mama!!! [quote="pid:62401, uid:12"]Opýtajte sa sami seba: koľko vecí, ktoré ste prvýkrát počuli o hnutí Black Lives Matter a potom o koronavíruse, bolo nakoniec pravdivých? Koľko správ, ktoré médiá o týchto témach na začiatku zverejnili, zodpovedalo realite? Len málo - takmer všetky sa ukázali ako lži.[/quote]

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 9. 3. 2022 o 09:48

Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlata


Ruský prezident Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlatých prútov
Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlatých prútov pre fyzické osoby. Dokument je zverejnený na oficiálnom portáli právnych informácií. Predtým bola daň 20 percent.


Došlo k zmenám v daňovom poriadku. Vysvetlivka hovorí, že daň bola hlavnou prekážkou využívania drahých kovov občanmi ako investičného nástroja a dedolarizácie ekonomiky. Potenciálny dopyt Rusov po drahých kovoch v prútoch je podľa odborníkov až 50 ton ročne (15 percent produkcie).


V mnohých krajinách, kde zlato nepodlieha DPH, je vysoký dopyt po drahých kovoch zo súkromného sektora (Nemecko, USA, Čína, India, Thajsko).


Minister financií Anton Siluanov už skôr radil investovať do zlata namiesto dolárov. Poznamenal, že kolísanie cien tohto kovu má zvyčajne krátkodobý charakter. Za deväť mesiacov minulého roka Rusi kúpili rekordné štyri tony zlatých prútov.
https://lenta.ru/news/2022/03/09/zoloto/


USA odkladajú hlasovanie o zákaze dovozu energie z Ruska
Politico: USA odkladajú hlasovanie o projekte zákazu dovozu energie z Ruska
Snemovňa reprezentantov Kongresu USA odložila hlasovanie o návrhu zákona o zákaze dovozu energie z Ruska pre námietky Republikánskej strany. Text návrhu zákona sa ešte dopracuje, uvádzajú noviny Politico.


Hlasovanie sa presunulo z utorka na stredu, keďže republikáni vyjadrili nespokojnosť s tým, že text zákona neobsahuje ustanovenie o prerušení bežných obchodných vzťahov s Ruskom a Bieloruskom. Politico objasňuje, že Biely dom na tom trval: úrady sa obávajú, že to bude mať negatívny vplyv na amerických podporovateľov.
Okrem toho návrh zákona údajne zahŕňa prijatie opatrení na „preskúmanie postavenia Ruska vo Svetovej obchodnej organizácii“ americkou stranou, ako aj možnosť zavedenia nových sankcií v súlade s „zákonom Magnitského“.


Americký prezident Joe Biden v utorok 8. marca podpísal dekrét o zákaze dovozu energie z Ruska a nových investícií do ruského energetického sektora. Do USA bol zakázaný dovoz surovej ropy, ropných produktov, ropných palív a olejov, ako aj produktov ich destilácie, skvapalneného zemného plynu, uhlia a uhoľných produktov. Zákaz sa nemusí vzťahovať na urán.
https://lenta.ru/news/2022/03/09/delayingoneday/


Biden hovorí, že ceny plynu pre Američanov pôjdu hore
Je za to zodpovedné Rusko, zdôraznil americký prezident
Ceny benzínu pre bežných Američanov pôjdu hore kvôli sankciám voči Rusku, no americká administratíva v takejto situácii nemôže nič robiť. Uviedol to v utorok americký prezident Joe Biden v odpovedi na otázky novinárov. Jeho slová cituje tlačová agentúra Bieleho domu.


Hlava štátu dostala otázku, čo mieni povedať americkému ľudu o situácii s cenami benzínu. "Budú rásť," odpovedal Biden. Potom sa ho opýtali, čo s tým môže urobiť. "Teraz môžeme urobiť len málo. Rusko je zodpovedné," argumentoval americký líder.
https://tass.ru/ekonomika/14004909


**Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlata** **Ruský prezident Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlatých prútov** Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o zrušení DPH na nákup zlatých prútov pre fyzické osoby. Dokument je zverejnený na oficiálnom portáli právnych informácií. Predtým bola daň 20 percent. Došlo k zmenám v daňovom poriadku. Vysvetlivka hovorí, že daň bola hlavnou prekážkou využívania drahých kovov občanmi ako investičného nástroja a dedolarizácie ekonomiky. Potenciálny dopyt Rusov po drahých kovoch v prútoch je podľa odborníkov až 50 ton ročne (15 percent produkcie). V mnohých krajinách, kde zlato nepodlieha DPH, je vysoký dopyt po drahých kovoch zo súkromného sektora (Nemecko, USA, Čína, India, Thajsko). Minister financií Anton Siluanov už skôr radil investovať do zlata namiesto dolárov. Poznamenal, že kolísanie cien tohto kovu má zvyčajne krátkodobý charakter. Za deväť mesiacov minulého roka Rusi kúpili rekordné štyri tony zlatých prútov. https://lenta.ru/news/2022/03/09/zoloto/ **USA odkladajú hlasovanie o zákaze dovozu energie z Ruska** Politico: USA odkladajú hlasovanie o projekte zákazu dovozu energie z Ruska Snemovňa reprezentantov Kongresu USA odložila hlasovanie o návrhu zákona o zákaze dovozu energie z Ruska pre námietky Republikánskej strany. Text návrhu zákona sa ešte dopracuje, uvádzajú noviny Politico. Hlasovanie sa presunulo z utorka na stredu, keďže republikáni vyjadrili nespokojnosť s tým, že text zákona neobsahuje ustanovenie o prerušení bežných obchodných vzťahov s Ruskom a Bieloruskom. Politico objasňuje, že Biely dom na tom trval: úrady sa obávajú, že to bude mať negatívny vplyv na amerických podporovateľov. Okrem toho návrh zákona údajne zahŕňa prijatie opatrení na „preskúmanie postavenia Ruska vo Svetovej obchodnej organizácii“ americkou stranou, ako aj možnosť zavedenia nových sankcií v súlade s „zákonom Magnitského“. Americký prezident Joe Biden v utorok 8. marca podpísal dekrét o zákaze dovozu energie z Ruska a nových investícií do ruského energetického sektora. Do USA bol zakázaný dovoz surovej ropy, ropných produktov, ropných palív a olejov, ako aj produktov ich destilácie, skvapalneného zemného plynu, uhlia a uhoľných produktov. Zákaz sa nemusí vzťahovať na urán. https://lenta.ru/news/2022/03/09/delayingoneday/ **Biden hovorí, že ceny plynu pre Američanov pôjdu hore** Je za to zodpovedné Rusko, zdôraznil americký prezident Ceny benzínu pre bežných Američanov pôjdu hore kvôli sankciám voči Rusku, no americká administratíva v takejto situácii nemôže nič robiť. Uviedol to v utorok americký prezident Joe Biden v odpovedi na otázky novinárov. Jeho slová cituje tlačová agentúra Bieleho domu. Hlava štátu dostala otázku, čo mieni povedať americkému ľudu o situácii s cenami benzínu. "Budú rásť," odpovedal Biden. Potom sa ho opýtali, čo s tým môže urobiť. "Teraz môžeme urobiť len málo. Rusko je zodpovedné," argumentoval americký líder. https://tass.ru/ekonomika/14004909
Upravené 9. 3. 2022 o 10:22

Organizácia Spojených národov odporúča zamestnancom, aby nepoužívali „vojnu“ alebo „inváziu“ v súvislosti s Ukrajinou.
OSN zakazuje zamestnancom označovať ruskú inváziu na Ukrajinu za „vojnu“
Pracovníci OSN dostali e-maily s pravidlami komunikácie a povinnosťami nestrannosti.
„Keď hovoríte o situácii na Ukrajine, používajte radšej ‚konflikt‘ alebo ‚vojenskú ofenzívu‘ ako ‚vojnu‘ alebo ‚inváziu‘,“ uvádza sa v liste, z ktorého cituje The Irish Times. Komunikačné oddelenie organizácie tiež nariadilo pracovníkom, aby situáciu neopisovali. ako vojna a nepridávať vlajku Ukrajiny do osobných alebo oficiálnych profilov na sieti.


https://www.irishtimes.com/news/world/united-nations-advises-staff-against-using-war-or-invasion-regarding-ukraine-1.4821438


Organizácia Spojených národov odporúča zamestnancom, aby nepoužívali „vojnu“ alebo „inváziu“ v súvislosti s Ukrajinou. OSN zakazuje zamestnancom označovať ruskú inváziu na Ukrajinu za „vojnu“ Pracovníci OSN dostali e-maily s pravidlami komunikácie a povinnosťami nestrannosti. „Keď hovoríte o situácii na Ukrajine, používajte radšej ‚konflikt‘ alebo ‚vojenskú ofenzívu‘ ako ‚vojnu‘ alebo ‚inváziu‘,“ uvádza sa v liste, z ktorého cituje The Irish Times. Komunikačné oddelenie organizácie tiež nariadilo pracovníkom, aby situáciu neopisovali. ako vojna a nepridávať vlajku Ukrajiny do osobných alebo oficiálnych profilov na sieti. https://www.irishtimes.com/news/world/united-nations-advises-staff-against-using-war-or-invasion-regarding-ukraine-1.4821438

https://tass.ru/ekonomika/14007341
BELEHRAD, 9. marca. /TASS/. Energetické zdroje z Ruska hrajú vo východnej Európe rozhodujúcu úlohu, takže Maďarsko nebude rozhodovať zo zámoria v neprospech svojich obyvateľov. Oznámili to v stredu maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó počas slávnostného ceremoniálu spustenia výstavby továrne UBM v srbskom meste Szyd.


"Každému v Európe aj za oceánom by malo byť jasné, že tu, v tejto časti Európy, existuje realita, ktorá závisí od infraštruktúry a existujúcich zdrojov energetických zdrojov. V našom regióne je momentálne rozhodujúcou energiou plyn z Ruska," povedal. zdroj.Samozrejme, že sa to môže zmeniť, ale to trvá mnoho rokov. Preto nechceme a nebudeme prijímať opatrenia a rozhodnutia, ktoré chcú presunúť bremeno na plecia obyvateľov Maďarska a občanov Srbska, je naším spoločným záujmom,“ povedal minister.


"Nedovolíme, aby naši občania zaplatili cenu za vojnu v susednej krajine. Počas pandémie sa nám podarilo vyhnúť problémom s dodávkami a nechceme, aby sa to zmenilo. Keď budeme v Bruseli rokovať o bezpečnosti dodávok energie, bránime nielen maďarské, ale aj srbské záujmy. Môžem vám sľúbiť, že to tak bude aj v budúcnosti,“ zdôraznil Szijjarto.


"Hlas rozumu"
Srbský prezident Aleksandar Vučič zasa podporil Sijjartov postoj k potrebe postarať sa o svojich občanov.


„V dobe, keď nikto nepočúva a nechce počuť, v dobe všeobecnej hystérie je dobré mať takého hosťa a počuť hlas rozumu, signál pokoja, ale aj signál racionálneho hodnotenia. o všetkom, čo sa okolo nás deje,“ povedal Vučič.


Myslím, že Maďarsko má svoju úlohu vo východnej Európe....


https://tass.ru/ekonomika/14007341 BELEHRAD, 9. marca. /TASS/. Energetické zdroje z Ruska hrajú vo východnej Európe rozhodujúcu úlohu, takže Maďarsko nebude rozhodovať zo zámoria v neprospech svojich obyvateľov. Oznámili to v stredu maďarský minister zahraničných vecí Peter Szijjártó počas slávnostného ceremoniálu spustenia výstavby továrne UBM v srbskom meste Szyd. "Každému v Európe aj za oceánom by malo byť jasné, že tu, v tejto časti Európy, existuje realita, ktorá závisí od infraštruktúry a existujúcich zdrojov energetických zdrojov. V našom regióne je momentálne rozhodujúcou energiou plyn z Ruska," povedal. zdroj.Samozrejme, že sa to môže zmeniť, ale to trvá mnoho rokov. Preto nechceme a nebudeme prijímať opatrenia a rozhodnutia, ktoré chcú presunúť bremeno na plecia obyvateľov Maďarska a občanov Srbska, je naším spoločným záujmom,“ povedal minister. "Nedovolíme, aby naši občania zaplatili cenu za vojnu v susednej krajine. Počas pandémie sa nám podarilo vyhnúť problémom s dodávkami a nechceme, aby sa to zmenilo. Keď budeme v Bruseli rokovať o bezpečnosti dodávok energie, bránime nielen maďarské, ale aj srbské záujmy. Môžem vám sľúbiť, že to tak bude aj v budúcnosti,“ zdôraznil Szijjarto. "Hlas rozumu" Srbský prezident Aleksandar Vučič zasa podporil Sijjartov postoj k potrebe postarať sa o svojich občanov. „V dobe, keď nikto nepočúva a nechce počuť, v dobe všeobecnej hystérie je dobré mať takého hosťa a počuť hlas rozumu, signál pokoja, ale aj signál racionálneho hodnotenia. o všetkom, čo sa okolo nás deje,“ povedal Vučič. Myslím, že Maďarsko má svoju úlohu vo východnej Európe....

https://www.teraz.sk/zahranicie/usa-odmietli-navrh-polska-tykajuci-s/617698-clanok.html


Washington 9. marca (TASR) - Spojené štáty v utorok odmietli ponuku Poľska, ktoré vyjadrilo pripravenosť premiestniť všetky svoje stíhačky typu MiG-29 na americkú vojenskú základňu Ramstein v Nemecku a dať ich následne, bezodkladne a bezplatne, k dispozícii Ukrajine.


Agentúra AFP napísala, že Varšava touto ponukou zaskočila amerických predstaviteľov. Podľa Poľskom navrhovanej schémy by tieto lietadlá mohli byť nasadené na Ukrajine, zatiaľ čo poľské letectvo by dostalo ako náhradu stíhačky F-16.


Hovorca amerického Pentagónu John Kirby vo svojej reakcii na poľský návrh v noci na stredu uviedol, že je "neudržateľný".


Podľa televízie CNN Kirby vysvetlil, že návrh Poľska je príliš riskantný, keďže USA a NATO sa snažia vyhnúť priamemu konfliktu medzi alianciou a Ruskom.


Dodal, že s Poľskom a ďalšími spojencami v NATO sa pokračuje v konzultáciách "o tejto otázke a zložitých logistických výzvach, ktoré predstavuje, ale nemyslíme si, že poľský návrh je udržateľný".


Zdôraznil však tiež, že "rozhodnutie o tom, či lietadlá v poľskom vlastníctve budú prevedené na Ukrajinu", prijme poľská vláda.


Tá však ústami premiéra Mateusza Morawieckého vyjadrila želanie, aby sa o tomto probléme v aliancii NATO rozhodlo jednomyseľne, poznamenala agentúra AFP.


https://www.teraz.sk/zahranicie/usa-odmietli-navrh-polska-tykajuci-s/617698-clanok.html Washington 9. marca (TASR) - Spojené štáty v utorok odmietli ponuku Poľska, ktoré vyjadrilo pripravenosť premiestniť všetky svoje stíhačky typu MiG-29 na americkú vojenskú základňu Ramstein v Nemecku a dať ich následne, bezodkladne a bezplatne, k dispozícii Ukrajine. Agentúra AFP napísala, že Varšava touto ponukou zaskočila amerických predstaviteľov. Podľa Poľskom navrhovanej schémy by tieto lietadlá mohli byť nasadené na Ukrajine, zatiaľ čo poľské letectvo by dostalo ako náhradu stíhačky F-16. Hovorca amerického Pentagónu John Kirby vo svojej reakcii na poľský návrh v noci na stredu uviedol, že je "neudržateľný". Podľa televízie CNN Kirby vysvetlil, že návrh Poľska je príliš riskantný, keďže USA a NATO sa snažia vyhnúť priamemu konfliktu medzi alianciou a Ruskom. Dodal, že s Poľskom a ďalšími spojencami v NATO sa pokračuje v konzultáciách "o tejto otázke a zložitých logistických výzvach, ktoré predstavuje, ale nemyslíme si, že poľský návrh je udržateľný". Zdôraznil však tiež, že "rozhodnutie o tom, či lietadlá v poľskom vlastníctve budú prevedené na Ukrajinu", prijme poľská vláda. Tá však ústami premiéra Mateusza Morawieckého vyjadrila želanie, aby sa o tomto probléme v aliancii NATO rozhodlo jednomyseľne, poznamenala agentúra AFP.

Ruské ministerstvo obrany zverejnilo pôvodný tajný rozkaz o príprave Kyjeva na útok na Donbas

Už je to i na Novinkách, ale samozřejmě je to tam zpochybňováno a diskuze je v režii trollů.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-zverejnilo-udajny-ukrajinsky-plan-utoku-na-donbas-40389715


[quote="pid:62385, uid:12"]Ruské ministerstvo obrany zverejnilo pôvodný tajný rozkaz o príprave Kyjeva na útok na Donbas[/quote] Už je to i na Novinkách, ale samozřejmě je to tam zpochybňováno a diskuze je v režii trollů. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-zverejnilo-udajny-ukrajinsky-plan-utoku-na-donbas-40389715

Zdôraznil však tiež, že "rozhodnutie o tom, či lietadlá v poľskom vlastníctve budú prevedené na Ukrajinu", prijme poľská vláda.


A polská vláda v tomto případě naplno pocítí ruskou odpověď.
A zámořský paníček dá od toho ruce pryč.


[quote="pid:62433, uid:94"]Zdôraznil však tiež, že "rozhodnutie o tom, či lietadlá v poľskom vlastníctve budú prevedené na Ukrajinu", prijme poľská vláda.[/quote] A polská vláda v tomto případě naplno pocítí ruskou odpověď. A zámořský paníček dá od toho ruce pryč.

SAE a Saúdská Arábie odmítají jednat se Spojenými státy o dodávkách energie
WSJ: SAE a Saúdská Arábie odmítají kontaktovat Bidena v otázce dodávek energie.


Saúdský korunní princ Mohammed bin Salman Al Saud a korunní princ Abu Dhabi (SAE) Mohammed bin Zayed Al Nahyan odmítli kontaktovat amerického prezidenta Joea Bidena v otázce dodávek ropy. Informoval o tom 8. března list Wall Street Journal s odvoláním na úředníky.


Je třeba poznamenat, že se Bílý dům pokusil zajistit telefonické rozhovory mezi americkým prezidentem a vůdci Saúdské Arábie a Spojených arabských emirátů.


Saúdský korunní princ Mohammed bin Salman Al Saud a šejk SAE Mohammed bin Zayed Al Nahyan odmítli s Bidenem mluvit.


V předvečer Biden řekl, že Spojené státy ukládají zákaz veškerého dovozu plynu a ropy z Ruska. Politik zároveň připustil, že důsledky takových sankcí zasáhnou i samotné státy - ceny benzínu, které dosáhly historicky nejvyšší úrovně , budou nadále růst.


  1. března měl ruský prezident Vladimir Putin telefonický rozhovor s korunním princem z Abú Zabí. Strany jednaly zejména o implementaci dohod ve formátu OPEC+ a aktuálních otázkách rusko-emirátské spolupráce. O dva dny později ruský vůdce hovořil s hlavou Saúdské Arábie. Během dialogu Putin zdůraznil nepřípustnost politizace otázek globálního zásobování energií .https://iz.ru/1302445/2022-03-09/oae-i-saudovskaia-araviia-otkazalis-ot-peregovorov-s-ssha-po-energopostavkam

**SAE a Saúdská Arábie odmítají jednat se Spojenými státy o dodávkách energie** WSJ: SAE a Saúdská Arábie odmítají kontaktovat Bidena v otázce dodávek energie. Saúdský korunní princ Mohammed bin Salman Al Saud a korunní princ Abu Dhabi (SAE) Mohammed bin Zayed Al Nahyan odmítli kontaktovat amerického prezidenta Joea Bidena v otázce dodávek ropy. Informoval o tom 8. března list Wall Street Journal s odvoláním na úředníky. Je třeba poznamenat, že se Bílý dům pokusil zajistit telefonické rozhovory mezi americkým prezidentem a vůdci Saúdské Arábie a Spojených arabských emirátů. Saúdský korunní princ Mohammed bin Salman Al Saud a šejk SAE Mohammed bin Zayed Al Nahyan odmítli s Bidenem mluvit. V předvečer Biden řekl, že Spojené státy ukládají zákaz veškerého dovozu plynu a ropy z Ruska. Politik zároveň připustil, že důsledky takových sankcí zasáhnou i samotné státy - ceny benzínu, které dosáhly historicky nejvyšší úrovně , budou nadále růst. 1. března měl ruský prezident Vladimir Putin telefonický rozhovor s korunním princem z Abú Zabí. Strany jednaly zejména o implementaci dohod ve formátu OPEC+ a aktuálních otázkách rusko-emirátské spolupráce. O dva dny později ruský vůdce hovořil s hlavou Saúdské Arábie. Během dialogu Putin zdůraznil nepřípustnost politizace otázek globálního zásobování energií . https://iz.ru/1302445/2022-03-09/oae-i-saudovskaia-araviia-otkazalis-ot-peregovorov-s-ssha-po-energopostavkam

В украинской армии начался РАЗБРОД! Киев ТЕРЯЕТ КОНТРОЛЬ над своими формированиями


https://www.youtube.com/watch?v=UJugqSWcW90


В украинской армии начался РАЗБРОД! Киев ТЕРЯЕТ КОНТРОЛЬ над своими формированиями https://www.youtube.com/watch?v=UJugqSWcW90

SAE a Saúdská Arábie odmítají jednat se Spojenými státy o dodávkách energie


jak potom chápat "ústupek" Madura a propuštění dvou Američanů z vězení zadržených při pokusu o převrat při akci "Guaido"?


[quote="pid:62451, uid:158"]SAE a Saúdská Arábie odmítají jednat se Spojenými státy o dodávkách energie[/quote] jak potom chápat "ústupek" Madura a propuštění dvou Američanů z vězení zadržených při pokusu o převrat při akci "Guaido"?

jak potom chápat "ústupek" Madura a propuštění dvou Američanů z vězení zadržených při pokusu o převrat při akci "Guaido"?


A jak tento ústupek ovlívní ceny benzínu v USA a na světových trzích?


[quote="pid:62466, uid:307"]jak potom chápat "ústupek" Madura a propuštění dvou Američanů z vězení zadržených při pokusu o převrat při akci "Guaido"?[/quote] A jak tento ústupek ovlívní ceny benzínu v USA a na světových trzích?

СРОЧНО! США готовились к биологической ВОЙНЕ! Сивков о весомых доказательствах России против Америки


https://www.youtube.com/watch?v=ZKweoDRqjpU


СРОЧНО! США готовились к биологической ВОЙНЕ! Сивков о весомых доказательствах России против Америки https://www.youtube.com/watch?v=ZKweoDRqjpU

A jak tento ústupek ovlívní ceny benzínu v USA a na světových trzích?


Zatím nijak.
Je ale známo, že v sobotu delegace z USA navštívila Caracas a zřejmě je slíbeno zrušení sankcí na venezuelskou ropu.


[quote="pid:62468, uid:158"]A jak tento ústupek ovlívní ceny benzínu v USA a na světových trzích?[/quote] Zatím nijak. Je ale známo, že v sobotu delegace z USA navštívila Caracas a zřejmě je slíbeno zrušení sankcí na venezuelskou ropu.

Zatím nijak.
Je ale známo, že v sobotu delegace z USA navštívila Caracas a zřejmě je slíbeno zrušení sankcí na venezuelskou ropu.


Na TG jsem četl odkaz, že je Venezuela hodlá poslat do p.dele, prý si pamatují, co USA dělaly a zůstanou s Ruskem.


P.S. tady


https://t.me/casusbellilive/39111


"Venezuela prijala principiálny postoj nespolupracovať s Bielym domom v otázke energetickej vojny s Ruskom - médiá


Informuje o tom publikácia Readovka
(https://readovka.news/news/90563), odvolávajúca sa na vysoký zdroj z venezuelskej štátnej ropnej spoločnosti PDVSA.


"Bolívarovská vláda podporuje revolučný kurz Huga Cháveza Friasa a pamätáme si všetko zlo, ktoré Spojené štáty priniesli do našej krajiny od začiatku 90. rokov. Zostávame verní všetkým dohodám, ktoré dosiahli prezident Maduro a prezident Putin, rešpektujeme Rusko a jeho ľudia. Väčšina politických síl vo Venezuele odsudzuje sankcie proti Rusku!" - povedal zdroj.


Už skôr bolo oznámené, že Spojené štáty rokujú s Venezuelou o zmiernení sankcií a prípadných dodávok venezuelských energetických zdrojov na globálny trh."


[quote="pid:62476, uid:307"]Zatím nijak. Je ale známo, že v sobotu delegace z USA navštívila Caracas a zřejmě je slíbeno zrušení sankcí na venezuelskou ropu.[/quote] Na TG jsem četl odkaz, že je Venezuela hodlá poslat do p.dele, prý si pamatují, co USA dělaly a zůstanou s Ruskem. P.S. tady https://t.me/casusbellilive/39111 "Venezuela prijala principiálny postoj nespolupracovať s Bielym domom v otázke energetickej vojny s Ruskom - médiá Informuje o tom publikácia Readovka (https://readovka.news/news/90563), odvolávajúca sa na vysoký zdroj z venezuelskej štátnej ropnej spoločnosti PDVSA. "Bolívarovská vláda podporuje revolučný kurz Huga Cháveza Friasa a pamätáme si všetko zlo, ktoré Spojené štáty priniesli do našej krajiny od začiatku 90. rokov. Zostávame verní všetkým dohodám, ktoré dosiahli prezident Maduro a prezident Putin, rešpektujeme Rusko a jeho ľudia. Väčšina politických síl vo Venezuele odsudzuje sankcie proti Rusku!" - povedal zdroj. Už skôr bolo oznámené, že Spojené štáty rokujú s Venezuelou o zmiernení sankcií a prípadných dodávok venezuelských energetických zdrojov na globálny trh."
Upravené 9. 3. 2022 o 13:02

Na TG jsem četl odkaz, že je Venezuela hodlá poslat do p.dele
Veru, veru, nech si Maduro dobre rozmyslí čo urobí, inak ho čaká osud Kadáfího, či Husejna.


[quote="pid:62482, uid:372"]Na TG jsem četl odkaz, že je Venezuela hodlá poslat do p.dele[/quote]Veru, veru, nech si Maduro dobre rozmyslí čo urobí, inak ho čaká osud Kadáfího, či Husejna.

Venezuela hodlá poslat do p.dele, prý si pamatují, co USA dělaly a zůstanou s Ruskem.


A dozaista si budú pamätať aj výroky vládnych predstaviteľov iných štátov, v súvislosti s prezidentskými voľbami vo Venezuele.


[quote="pid:62482, uid:372"]Venezuela hodlá poslat do p.dele, prý si pamatují, co USA dělaly a zůstanou s Ruskem.[/quote] A dozaista si budú pamätať aj výroky vládnych predstaviteľov iných štátov, v súvislosti s prezidentskými voľbami vo Venezuele.

https://ria.ru/20220309/visa-1777255745.html


MOSKVA 9. marca - RIA Novosti. Platobný systém Visa predĺžil platnosť ruských kariet v zahraničí do 11. marca, v rámci Ruskej federácie budú Visa a Mastercard fungovať ako obvykle, uvádza kanál Telegram Alfa-Bank .


https://ria.ru/20220309/visa-1777255745.html MOSKVA 9. marca - RIA Novosti. Platobný systém Visa predĺžil platnosť ruských kariet v zahraničí do 11. marca, v rámci Ruskej federácie budú Visa a Mastercard fungovať ako obvykle, uvádza kanál Telegram Alfa-Bank .

Je ale známo, že v sobotu delegace z USA navštívila Caracas a zřejmě je slíbeno zrušení sankcí na venezuelskou ropu.


Uvidíme, co vyplyne z těchto jednání.


Ale jinak, 70 % venezuelské ropy kontrolují ruské společností
https://masterok.livejournal.com/6115913.html


[quote="pid:62476, uid:307"]Je ale známo, že v sobotu delegace z USA navštívila Caracas a zřejmě je slíbeno zrušení sankcí na venezuelskou ropu.[/quote] Uvidíme, co vyplyne z těchto jednání. Ale jinak, 70 % venezuelské ropy kontrolují ruské společností https://masterok.livejournal.com/6115913.html

Venezuelskou ropu je nutno nákladně zpracovat a vyčistit a i to v rámci spolupráce RF provádí . Mají snad v USA takové zařízení , na velkokapacitní úpravu ropy ?
Jak je vidět , západ tak dlouho dával sankce , až se ucho utrhlo . Teď bude zajímavé sledovat , jak se z toho konglomerátního slepence , budou v rámci sebezáchovy ostatní vytrhávat .
Pochopitelně až na ČR , ale i to má svoje plus . Povede to ke generačnímu vyčištění parazitických klanů .


Venezuelskou ropu je nutno nákladně zpracovat a vyčistit a i to v rámci spolupráce RF provádí . Mají snad v USA takové zařízení , na velkokapacitní úpravu ropy ? Jak je vidět , západ tak dlouho dával sankce , až se ucho utrhlo . Teď bude zajímavé sledovat , jak se z toho konglomerátního slepence , budou v rámci sebezáchovy ostatní vytrhávat . Pochopitelně až na ČR , ale i to má svoje plus . Povede to ke generačnímu vyčištění parazitických klanů .

VTB začala ponúkať vklady v juanoch
Maximálna sadzba bude 8 % ročne
VTB spustila vklad v čínskych jüanoch, maximálna sadzba na to bude 8% ročne. Lehota na umiestnenie finančných prostriedkov pri takejto sadzbe je od troch do šiestich mesiacov, uvádza tlačová služba banky.


"Od 9. marca ponúka VTB zákazníkom nový vklad v jüanoch s maximálnou sadzbou 8 % ročne. Stane sa najziskovejšou alternatívou k vkladom v iných cudzích menách a umožní vkladateľom diverzifikovať ich portfólio," píše sa v správe. .


Vklad v yuanoch je možné otvoriť prostredníctvom VTB Online vo výške 100 yuanov. V pobočkách VTB môžete vložiť zálohu od 500 juanov. "Termín uloženia prostriedkov pri vysokej sadzbe je od troch do šiestich mesiacov. Klient si môže zvoliť mesačnú výplatu príjmu na účet alebo kapitalizáciu úrokov z vkladu," uviedla banka.


Predtým VTB zvýšila sadzby na vklady v rubľoch, dolároch a eurách. Sadzba za polročný vklad v rubľoch vo VTB teda dosahuje 21%, výnos z krátkodobého vkladu v dolároch pri vklade na tri mesiace je 8%, v eurách - 7% ročne.
https://tass.ru/ekonomika/14006431


**VTB začala ponúkať vklady v juanoch** Maximálna sadzba bude 8 % ročne VTB spustila vklad v čínskych jüanoch, maximálna sadzba na to bude 8% ročne. Lehota na umiestnenie finančných prostriedkov pri takejto sadzbe je od troch do šiestich mesiacov, uvádza tlačová služba banky. "Od 9. marca ponúka VTB zákazníkom nový vklad v jüanoch s maximálnou sadzbou 8 % ročne. Stane sa najziskovejšou alternatívou k vkladom v iných cudzích menách a umožní vkladateľom diverzifikovať ich portfólio," píše sa v správe. . Vklad v yuanoch je možné otvoriť prostredníctvom VTB Online vo výške 100 yuanov. V pobočkách VTB môžete vložiť zálohu od 500 juanov. "Termín uloženia prostriedkov pri vysokej sadzbe je od troch do šiestich mesiacov. Klient si môže zvoliť mesačnú výplatu príjmu na účet alebo kapitalizáciu úrokov z vkladu," uviedla banka. Predtým VTB zvýšila sadzby na vklady v rubľoch, dolároch a eurách. Sadzba za polročný vklad v rubľoch vo VTB teda dosahuje 21%, výnos z krátkodobého vkladu v dolároch pri vklade na tri mesiace je 8%, v eurách - 7% ročne. https://tass.ru/ekonomika/14006431

Kanadský premiér pozýva Zelenského, aby vystúpil v parlamente
Kanadský premiér Trudeau oznámil svoj zámer poslať na Ukrajinu náklad vojenskej techniky
Kanadský premiér Justin Trudeau ho počas telefonického rozhovoru s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským pozval do krajiny, aby vystúpil v kanadskom parlamente. Politik o tom napísal na svojej stránke na Twitteri.


„Hovoril som [telefonicky] s prezidentom Zelenským. (...) Pozval ho, aby vystúpil pred parlamentom Kanady. Kanaďanov inšpirovala odvaha a húževnatosť Ukrajincov, ako aj vodcovské kvality, ktoré preukázal ich prezident. Viem, že by ho chceli priamo počúvať,” povedal premiér.
Trudeau tiež informoval ukrajinského lídra o zámere Kanady poslať na Ukrajinu náklad vysoko špecializovanej vojenskej techniky. „Rokovali sme aj o sankciách proti Rusku a humanitárnej pomoci Ukrajine,“ povedal.


Kanada predtým uvalila sankcie na ďalších desať ruských občanov v súvislosti s prebiehajúcou špeciálnou operáciou na Ukrajine. Nový sankčný zoznam Kanady zahŕňa prezidentského tlačového tajomníka Dmitrija Peskova, Vladimíra Solovjova, šéfredaktora RT a tlačovej agentúry Rossiya Segodnya Margaritu Simonjanovú, podnikateľa Olega Deripasku a vedúceho oddelenia T Ekonomickej bezpečnostnej služby FSB Viktora Gavrilova.
https://lenta.ru/news/2022/03/09/treudo_zelensky/


**Kanadský premiér pozýva Zelenského, aby vystúpil v parlamente** Kanadský premiér Trudeau oznámil svoj zámer poslať na Ukrajinu náklad vojenskej techniky Kanadský premiér Justin Trudeau ho počas telefonického rozhovoru s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským pozval do krajiny, aby vystúpil v kanadskom parlamente. Politik o tom napísal na svojej stránke na Twitteri. „Hovoril som [telefonicky] s prezidentom Zelenským. (...) Pozval ho, aby vystúpil pred parlamentom Kanady. Kanaďanov inšpirovala odvaha a húževnatosť Ukrajincov, ako aj vodcovské kvality, ktoré preukázal ich prezident. Viem, že by ho chceli priamo počúvať,” povedal premiér. Trudeau tiež informoval ukrajinského lídra o zámere Kanady poslať na Ukrajinu náklad vysoko špecializovanej vojenskej techniky. „Rokovali sme aj o sankciách proti Rusku a humanitárnej pomoci Ukrajine,“ povedal. Kanada predtým uvalila sankcie na ďalších desať ruských občanov v súvislosti s prebiehajúcou špeciálnou operáciou na Ukrajine. Nový sankčný zoznam Kanady zahŕňa prezidentského tlačového tajomníka Dmitrija Peskova, Vladimíra Solovjova, šéfredaktora RT a tlačovej agentúry Rossiya Segodnya Margaritu Simonjanovú, podnikateľa Olega Deripasku a vedúceho oddelenia T Ekonomickej bezpečnostnej služby FSB Viktora Gavrilova. https://lenta.ru/news/2022/03/09/treudo_zelensky/

USA mali kapacitu na spracovanie venezuelskej ropy, povodne totiz prave tam sa vozila. Po sankciach na Venezuelu zacali vozit z Ruska.
Maduaro si hlavne pamata, ako dlhotrvajuce su zmluvy s USA hned potom, ako prestava byt nutne ich dodrziavat......a druhykrat s Ruskom by uz nenasiel rec


USA mali kapacitu na spracovanie venezuelskej ropy, povodne totiz prave tam sa vozila. Po sankciach na Venezuelu zacali vozit z Ruska. Maduaro si hlavne pamata, ako dlhotrvajuce su zmluvy s USA hned potom, ako prestava byt nutne ich dodrziavat......a druhykrat s Ruskom by uz nenasiel rec
Upravené 9. 3. 2022 o 14:41

Ak je pravda, že colníci na UA-SK hraniciach nielenže zatvárajú oči, ale si z toho spravili biznis, tak Boh ochraňuj ich rodiny pred zberbou, ktorú k nám púšťajú ( vo videu dotyčný spomína 50 dolárov, ale kolujú informácie, že je to aj 350 €)


https://vk.com/video-205669967_456240976?fbclid=IwAR1GQAJ39yFY7fZCdpRaNV0hkOP3Gc2ft_rwSiaUCoTtGGmpR_Q06cr8B-s


Ak je pravda, že colníci na UA-SK hraniciach nielenže zatvárajú oči, ale si z toho spravili biznis, tak Boh ochraňuj ich rodiny pred zberbou, ktorú k nám púšťajú ( vo videu dotyčný spomína 50 dolárov, ale kolujú informácie, že je to aj 350 €) https://vk.com/video-205669967_456240976?fbclid=IwAR1GQAJ39yFY7fZCdpRaNV0hkOP3Gc2ft_rwSiaUCoTtGGmpR_Q06cr8B-s

Mišustin zrušil odškodnění pro držitele patentů z nepřátelských zemí
Kabinet ministrů Ruské federace povolil nevyplácet odškodnění držitelům patentů z nepřátelských zemí


Ruský premiér Michail Mišustin vynuloval odškodnění držitelům patentů z nepřátelských zemí. Informuje o tom „Rossijskaja Gazeta“ s odkazem na příslušné vládní nařízení.


Šéf kabinetu provedl změny v metodice určování náhrady, která se vyplácí majiteli patentu při rozhodování o využití vynálezu bez jeho souhlasu. Nyní je ve vztahu k držitelům patentů z nepřátelských zemí výše úhrady 0 procent ze skutečných výnosů z výroby a prodeje zboží, provádění prací a poskytování služeb, jsou-li použity příslušné vynálezy, užitný vzor nebo průmyslový vzor. pro tohle.


  1. března noviny Kommersant s odkazem na dokument nazvaný „Prioritní akční plán pro zajištění rozvoje ruské ekonomiky v rámci vnějších sankcí“ oznámily záměr ruských úřadů legalizovat pirátský software v Rusku. Ministerstvo digitálního rozvoje vysvětlilo publikaci, že mluvíme pouze o těch programech, které zjevně nemají žádné ruské analogy.https://lenta.ru/news/2022/03/07/patent/

Na západě zapláčou nad výdělkem...
Znamená to, že Rusové mohou kopírovat západní technologie, jak se jíím zachce.


**Mišustin zrušil odškodnění pro držitele patentů z nepřátelských zemí** Kabinet ministrů Ruské federace povolil nevyplácet odškodnění držitelům patentů z nepřátelských zemí Ruský premiér Michail Mišustin vynuloval odškodnění držitelům patentů z nepřátelských zemí. Informuje o tom „Rossijskaja Gazeta“ s odkazem na příslušné vládní nařízení. Šéf kabinetu provedl změny v metodice určování náhrady, která se vyplácí majiteli patentu při rozhodování o využití vynálezu bez jeho souhlasu. Nyní je ve vztahu k držitelům patentů z nepřátelských zemí výše úhrady 0 procent ze skutečných výnosů z výroby a prodeje zboží, provádění prací a poskytování služeb, jsou-li použity příslušné vynálezy, užitný vzor nebo průmyslový vzor. pro tohle. 5. března noviny Kommersant s odkazem na dokument nazvaný „Prioritní akční plán pro zajištění rozvoje ruské ekonomiky v rámci vnějších sankcí“ oznámily záměr ruských úřadů legalizovat pirátský software v Rusku. Ministerstvo digitálního rozvoje vysvětlilo publikaci, že mluvíme pouze o těch programech, které zjevně nemají žádné ruské analogy. https://lenta.ru/news/2022/03/07/patent/ Na západě zapláčou nad výdělkem... Znamená to, že Rusové mohou kopírovat západní technologie, jak se jíím zachce.

Proč začala speciální operace na Ukrajině?
https://www.youtube.com/watch?v=dNipj8IZEnE&t=1s


VSU plánovala útok na Donbas a Krym 8. března. Potvrzují to výpovědí zajatců a notebook NATO s mapou operace.


Proč začala speciální operace na Ukrajině? https://www.youtube.com/watch?v=dNipj8IZEnE&t=1s VSU plánovala útok na Donbas a Krym 8. března. Potvrzují to výpovědí zajatců a notebook NATO s mapou operace.

co sa tyka ukrajinskej hranice, tak ide vraj o ukrajinskych pohranicnikov (takze tym je to jedno) a u chlapov ide vraj o sumy cca 1-5000USD (takze ziadna lacnota)


co sa tyka ukrajinskej hranice, tak ide vraj o ukrajinskych pohranicnikov (takze tym je to jedno) a u chlapov ide vraj o sumy cca 1-5000USD (takze ziadna lacnota)
Upravené 9. 3. 2022 o 14:42

Mišustin zrušil odškodnění pro držitele patentů z nepřátelských zemí


Video, které polopaticky vysvětluje oč dnes běží
https://www.youtube.com/watch?v=7y_isw7eubQ&t=379s


[quote="pid:62504, uid:158"]Mišustin zrušil odškodnění pro držitele patentů z nepřátelských zemí[/quote] Video, které polopaticky vysvětluje oč dnes běží https://www.youtube.com/watch?v=7y_isw7eubQ&t=379s

Varšava vymyslela, ako svoje lietadlá MiG-29 dostať na Ukrajinu a vyhnúť sa priamej konfrontácii s Ruskom - darovať ich USA. Spojené štáty to odmietli.

Zjavne sa tu hrá o to, zatiahnúť do vojny s Ruskom Poľsko. (Naša vláda si dá podrezať hrdlo aj dobrovoľne.), ale bez účasti NATO.


Každé rozhodnutie o odovzdaní útočných zbraní musí jednomyseľne prijať NATO ako celok.


https://it.insideover.com/guerra/caccia-polacchi-allucraina-ora-e-intrigo-internazionale.html
Strojový preklad:
Zdá sa, že prípad poľských bojovníkov na Ukrajine sa mení na medzinárodné intrígy. Žltá začala v posledných dňoch, kedy Spojené štáty prišli prvé zelené svetlo proti krajinám atlantickej aliancie poskytnúť nielen zbrane, ale možno aj vzdušné prostriedky silám Kyjeva. Poľsko, ktoré vlastnilo staré sovietske MiG-29 od pádu Berlínskeho múru, bolo považované za najviac akreditovaný národ, aby tak urobil, pretože ukrajinskí piloti používajú rovnaké prostriedky a pretože Varšava bola vždy západnou základňou proti ruským cieľom. Najmä vo vojne Vladimíra Putina.


Dohoda o dodávke Ofet ETS na Ukrajinu unikla zo stretnutia prezidenta Voloda Zela na stretnutí prostredníctvom zoomu, ktoré malo zostať tajné, ale ktoré oznámili dvaja Republikánski poslanci, ktorí okrem iného trpeli obvineniami pozorovateľov a obyčajných ľudí za to, že označili možnú medzinárodnú dohodu.


Zelenskova žiadosť e Bob Menendez, predseda Výboru pre zahraničné veci Senátu USA, napísal list, v ktorom vyzval vládu, aby "urobila všetko pre to, aby kompenzovala krajiny, ktoré dbajú na zúfalú žiadosť Ukrajiny o bojové lietadlá na obranu svojej vlasti". V praxi potvrdzuje možnú dodávku náhradných lietadiel. A ako hovorí Americká stránka repubblicano, naši spojenci sú ochotní a schopní ich poskytnúť".


Z Varšavy však prišli zamietnutia, ktoré skutočne potvrdili líniu prezidenta Andreho Dudu definovanú v predchádzajúcich dňoch, a to, že Poľsko neposkytne lietadlo, pretože sa chce držať mimo obvodu vojny. Príliš veľa rizík, napriek ok amerického ministra zahraničných vecí Anthon BL A poľské obavy potvrdili priamo Rusko, kde Ministerstvo obrany vydalo poznámku, v ktorej zdôraznilo, že dodávka základní a lietadiel na Ukrajinu inými krajinami by znamenalo potenciálne zapojenie Ukrajiny do vojny.


Potom, vo večerných hodinách v utorok 8. Marca, nový neuveriteľný "žltý", ale tentoraz opačným smerom. Poľsko prostredníctvom svojich oficiálnych kanálov prakticky uzavrelo dohodu o vyslaní svojich MiGov nie na Ukrajinu, ale do Spojených štátov a presne na svoju hlavnú základňu v Nemecku. "Orgány Poľskej republiky sú po konzultácii s prezidentom a vládou pripravené bezodkladne a bezplatne priviesť všetky svoje lietadlá Mig-29 na základňu Ramstein a sprístupniť ich vláde USA," uviedlo vo vyhlásení Ministerstvo zahraničných vecí. A to až po dvoch dňoch od veľmi jasného teetového stola kancelárie predsedu vlády Mateusza Mora Mor konkrétne pomáhame Ukrajincom, ale v iných oblastiach".


Varšavská ponuka zahŕňala aj žiadosť Spojeným štátom "poskytnúť ojazdené lietadlá s rovnakými prevádzkovými schopnosťami. Poľsko je pripravené okamžite stanoviť podmienky pre akvizíciu". V tomto zmysle americké médiá v posledných dňoch hovorili o možnosti predaja F-16 európskej krajine presne namiesto týchto Mig-29 (23 z 30 prevádzkových).


Premiér Moraw Iecki na tlačovej konferencii v Osle dodal, že " Poľsko nie je súčasťou tejto vojny a Nato nie je súčasťou tejto vojny. Preto každé rozhodnutie o odovzdaní útočných zbraní musí jednomyseľne prijať Nato ako celok". Stručne povedané, Varšava uviedla, že je pripravená poskytnúť všetku svoju podporu, ale pod podmienkou, že Atlantická Aliancia rozhodne o ich použití. Tento riadok zopakoval samotný predseda vlády vo Viedni po stretnutí s rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom.


Správa, ktorá prišla po tom, čo americký prezident Biden oznámil ropné embargo v Moskve, ale zopakovala, že nechce, aby sa jeho krajina vojensky zapojila, znepokojila administratívu USA. "Predtým sa s nami nekonzultovali a verím, že je to prekvapujúce oznámenie Poliakov," povedala Victoria Nuland na parlamentnom vypočutí. "Je potrebné zvážiť niekoľko faktorov a medzi našimi spojencami a tiež vo vláde existujú rozdielne názory," pokračoval.


Pevná Pošta tiež prišla pevná reakcia Pentagonu, ktorá definovala predaj MiG-29 do Nemecka ako "udržateľný". Hovorca John Kirb napísal, že hypotéza lietadla odchádzajúceho z Ramsteinovej základne "lietať do vzdušného priestoru, ktorý je sporný s Ruskom nad Ukrajinou, vyvoláva vážne obavy pre celú alianciu Nato". "Budeme pokračovať v konzultáciách s Poľskom a našimi ďalšími spojencami Nato o tejto otázke a ťažkých logistických výzvach, ktoré predstavuje, ale neveríme, že Poľský návrh je trvalo udržateľným návrhom," Kirby


Vzniká však otázka: čo sa v týchto hodinách zmenilo? Najprv ministerstvo zahraničných vecí USA dalo svoje miesto. Poľsko to popieralo. Po poľská vláda obnovená, ale prišiel jasný postoj americkej obrany a diplomacie. Pravdepodobne preto, že samotný prezident sa v súlade s ostatnými vodcami Nato obáva, že vojna by sa mohla rozšíriť a spôsobiť dramatickú eskaláciu. V tom všetkom Kremeľ naďalej varuje: scenár, vysvetľuje Moskva, môže byť "veľmi nežiaduci a potenciálne nebezpečný".


[quote="pid:62379, uid:84"]Varšava vymyslela, ako svoje lietadlá MiG-29 dostať na Ukrajinu a vyhnúť sa priamej konfrontácii s Ruskom - darovať ich USA. Spojené štáty to odmietli.[/quote] Zjavne sa tu hrá o to, zatiahnúť do vojny s Ruskom Poľsko. (Naša vláda si dá podrezať hrdlo aj dobrovoľne.), ale bez účasti NATO. Každé rozhodnutie o odovzdaní útočných zbraní musí jednomyseľne prijať NATO ako celok. ----------------- https://it.insideover.com/guerra/caccia-polacchi-allucraina-ora-e-intrigo-internazionale.html Strojový preklad: Zdá sa, že prípad poľských bojovníkov na Ukrajine sa mení na medzinárodné intrígy. Žltá začala v posledných dňoch, kedy Spojené štáty prišli prvé zelené svetlo proti krajinám atlantickej aliancie poskytnúť nielen zbrane, ale možno aj vzdušné prostriedky silám Kyjeva. Poľsko, ktoré vlastnilo staré sovietske MiG-29 od pádu Berlínskeho múru, bolo považované za najviac akreditovaný národ, aby tak urobil, pretože ukrajinskí piloti používajú rovnaké prostriedky a pretože Varšava bola vždy západnou základňou proti ruským cieľom. Najmä vo vojne Vladimíra Putina. Dohoda o dodávke Ofet ETS na Ukrajinu unikla zo stretnutia prezidenta Voloda Zela na stretnutí prostredníctvom zoomu, ktoré malo zostať tajné, ale ktoré oznámili dvaja Republikánski poslanci, ktorí okrem iného trpeli obvineniami pozorovateľov a obyčajných ľudí za to, že označili možnú medzinárodnú dohodu. Zelenskova žiadosť e Bob Menendez, predseda Výboru pre zahraničné veci Senátu USA, napísal list, v ktorom vyzval vládu, aby "urobila všetko pre to, aby kompenzovala krajiny, ktoré dbajú na zúfalú žiadosť Ukrajiny o bojové lietadlá na obranu svojej vlasti". V praxi potvrdzuje možnú dodávku náhradných lietadiel. A ako hovorí Americká stránka repubblicano, naši spojenci sú ochotní a schopní ich poskytnúť". Z Varšavy však prišli zamietnutia, ktoré skutočne potvrdili líniu prezidenta Andreho Dudu definovanú v predchádzajúcich dňoch, a to, že Poľsko neposkytne lietadlo, pretože sa chce držať mimo obvodu vojny. Príliš veľa rizík, napriek ok amerického ministra zahraničných vecí Anthon BL A poľské obavy potvrdili priamo Rusko, kde Ministerstvo obrany vydalo poznámku, v ktorej zdôraznilo, že dodávka základní a lietadiel na Ukrajinu inými krajinami by znamenalo potenciálne zapojenie Ukrajiny do vojny. Potom, vo večerných hodinách v utorok 8. Marca, nový neuveriteľný "žltý", ale tentoraz opačným smerom. Poľsko prostredníctvom svojich oficiálnych kanálov prakticky uzavrelo dohodu o vyslaní svojich MiGov nie na Ukrajinu, ale do Spojených štátov a presne na svoju hlavnú základňu v Nemecku. "Orgány Poľskej republiky sú po konzultácii s prezidentom a vládou pripravené bezodkladne a bezplatne priviesť všetky svoje lietadlá Mig-29 na základňu Ramstein a sprístupniť ich vláde USA," uviedlo vo vyhlásení Ministerstvo zahraničných vecí. A to až po dvoch dňoch od veľmi jasného teetového stola kancelárie predsedu vlády Mateusza Mora Mor konkrétne pomáhame Ukrajincom, ale v iných oblastiach". Varšavská ponuka zahŕňala aj žiadosť Spojeným štátom "poskytnúť ojazdené lietadlá s rovnakými prevádzkovými schopnosťami. Poľsko je pripravené okamžite stanoviť podmienky pre akvizíciu". V tomto zmysle americké médiá v posledných dňoch hovorili o možnosti predaja F-16 európskej krajine presne namiesto týchto Mig-29 (23 z 30 prevádzkových). Premiér Moraw Iecki na tlačovej konferencii v Osle dodal, že "** Poľsko nie je súčasťou tejto vojny a Nato nie je súčasťou tejto vojny. Preto každé rozhodnutie o odovzdaní útočných zbraní musí jednomyseľne prijať Nato ako celok". Stručne povedané, Varšava uviedla, že je pripravená poskytnúť všetku svoju podporu, ale pod podmienkou, že Atlantická Aliancia rozhodne o ich použití. **Tento riadok zopakoval samotný predseda vlády vo Viedni po stretnutí s rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom. Správa, ktorá prišla po tom, čo americký prezident Biden oznámil ropné embargo v Moskve, ale zopakovala, že nechce, aby sa jeho krajina vojensky zapojila, znepokojila administratívu USA. "Predtým sa s nami nekonzultovali a verím, že je to prekvapujúce oznámenie Poliakov," povedala Victoria Nuland na parlamentnom vypočutí. "Je potrebné zvážiť niekoľko faktorov a medzi našimi spojencami a tiež vo vláde existujú rozdielne názory," pokračoval. Pevná Pošta tiež prišla pevná reakcia Pentagonu, ktorá definovala predaj MiG-29 do Nemecka ako "udržateľný". Hovorca John Kirb napísal, že hypotéza lietadla odchádzajúceho z Ramsteinovej základne "lietať do vzdušného priestoru, ktorý je sporný s Ruskom nad Ukrajinou, vyvoláva vážne obavy pre celú alianciu Nato". "Budeme pokračovať v konzultáciách s Poľskom a našimi ďalšími spojencami Nato o tejto otázke a ťažkých logistických výzvach, ktoré predstavuje, ale neveríme, že Poľský návrh je trvalo udržateľným návrhom," Kirby Vzniká však otázka: čo sa v týchto hodinách zmenilo? Najprv ministerstvo zahraničných vecí USA dalo svoje miesto. Poľsko to popieralo. Po poľská vláda obnovená, ale prišiel jasný postoj americkej obrany a diplomacie. Pravdepodobne preto, že samotný prezident sa v súlade s ostatnými vodcami Nato obáva, že vojna by sa mohla rozšíriť a spôsobiť dramatickú eskaláciu. V tom všetkom Kremeľ naďalej varuje: scenár, vysvetľuje Moskva, môže byť "veľmi nežiaduci a potenciálne nebezpečný".

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 9. 3. 2022 o 14:59

Nyní vidím tyto emigranty z Ukrajiny, jak utíkají před hrůzami války, a když vidím, jak jsou oblečeni a jak mluví, je vše jasné, o co jde. Jsou to všechno lidé ze západní Ukrajiny, kteří této situace bez problémů využívají k tomu, aby odcházeli za prací do západních zemí, a tuto ekonomickou migraci organizovanou ukrajinskou mafií mohu nazvat, protože budou vydělávat na jejich agenturách a zaměstnávat je jako levnou pracovní sílu. Během války v Jugoslávii vypadali ti, kteří utíkali před válkou, mnohem jinak než tito Ukrajinci.


Nyní vidím tyto emigranty z Ukrajiny, jak utíkají před hrůzami války, a když vidím, jak jsou oblečeni a jak mluví, je vše jasné, o co jde. Jsou to všechno lidé ze západní Ukrajiny, kteří této situace bez problémů využívají k tomu, aby odcházeli za prací do západních zemí, a tuto ekonomickou migraci organizovanou ukrajinskou mafií mohu nazvat, protože budou vydělávat na jejich agenturách a zaměstnávat je jako levnou pracovní sílu. Během války v Jugoslávii vypadali ti, kteří utíkali před válkou, mnohem jinak než tito Ukrajinci.

«Киевскому режиму нужна АГОНИЯ!»: Стариков о масштабах западной пропагандистской машины
https://www.youtube.com/watch?v=lddahNiAq_0


«Киевскому режиму нужна АГОНИЯ!»: Стариков о масштабах западной пропагандистской машины https://www.youtube.com/watch?v=lddahNiAq_0
1 ... 5678910
114.17k
733
90
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept