Politika v ČR
První informace o nově příchozích ukrajincích do Česka

Jak z pera Jaroslava Haška.

Ta reportáž byla udělaná záměrně , jako zvací video pro podvratnou činnost neZiskovek . Teď se teprve stavidla otevřou .


[quote="pid:68338, uid:181"]Jak z pera Jaroslava Haška.[/quote] Ta reportáž byla udělaná záměrně , jako zvací video pro podvratnou činnost neZiskovek . Teď se teprve stavidla otevřou .

Heslo „Sláva Ukrajině!“ přetvořili na „Sláma u kravína!“

To je ako s tým hrdinom, čo sa hodil s taškou výbušnín pod tank.
Všetci počuli: ,,Za stranu, za lidi".
Len kamarát počul: ,,Zasrané náledí".


[quote="pid:67994, uid:312"]Heslo „Sláva Ukrajině!“ přetvořili na „Sláma u kravína!“[/quote] To je ako s tým hrdinom, čo sa hodil s taškou výbušnín pod tank. Všetci počuli: ,,Za stranu, za lidi". Len kamarát počul: ,,Zasrané náledí".

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spioni-rusko-cesko-uprchlici-valka-na-ukrajine-zpravodajstvi.A220418_191333_domaci_dou?utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Dezinformace, sabotáže, likvidace. Rusko se bude snažit dostat do Česka a dalších států mezi ukrajinskými uprchlíky své špiony. Pravděpodobně na falešné doklady. Zároveň se bude snažit vytvořit v Česku skupiny lidí, kteří budou vystupovat proti přijímání uprchlíků nebo zpochybňovat válku na Ukrajině. Tajné služby mají obavy o narušení fungování země zevnitř.


Jsi proti imigraci a stupidním nápadům vlády ? Jsi Putinův agent ! smile


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/spioni-rusko-cesko-uprchlici-valka-na-ukrajine-zpravodajstvi.A220418_191333_domaci_dou?utm_campaign=abtest189_panel_sluzeb_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Dezinformace, sabotáže, likvidace. Rusko se bude snažit dostat do Česka a dalších států mezi ukrajinskými uprchlíky své špiony. Pravděpodobně na falešné doklady. Zároveň se bude snažit vytvořit v Česku skupiny lidí, kteří budou vystupovat proti přijímání uprchlíků nebo zpochybňovat válku na Ukrajině. Tajné služby mají obavy o narušení fungování země zevnitř. Jsi proti imigraci a stupidním nápadům vlády ? Jsi Putinův agent ! :D

Jsi proti imigraci a stupidním nápadům vlády ? Jsi Putinův agent ! smile


Realita už je absurdnější než Osudy dobrého vojáka Švejka.


[quote="pid:68422, uid:518"]Jsi proti imigraci a stupidním nápadům vlády ? Jsi Putinův agent ! smile[/quote] Realita už je absurdnější než Osudy dobrého vojáka Švejka.

Realita už je absurdnější než Osudy dobrého vojáka Švejka.

Na Západě už na to mají poje "Clown World" => "Klauní svět" (hrubý překlad, snaha evokovat, že je to jako by všichni byli klauni)


[quote="pid:68430, uid:181"]Realita už je absurdnější než Osudy dobrého vojáka Švejka.[/quote] Na Západě už na to mají poje "Clown World" => "Klauní svět" (hrubý překlad, snaha evokovat, že je to jako by všichni byli klauni)
Upravené 21. 4. 2022 o 12:16

Rusko se bude snažit dostat do Česka a dalších států mezi ukrajinskými uprchlíky své špiony. Pravděpodobně na falešné doklady.

a . čo ked si nejaký slniečkár ubytuje doma ruského špiona ? ha smile a on si myslel,že pomáha ukrajincovi ( však nebude moct dobre spat teraz potom článku , koho že to má doma. . .)
tak to budou asi tí ukrajinci , školení v ruských školách....
https://www.youtube.com/watch?v=zF8O1t34B7Y


[quote="pid:68422, uid:518"]Rusko se bude snažit dostat do Česka a dalších států mezi ukrajinskými uprchlíky své špiony. Pravděpodobně na falešné doklady.[/quote] a . čo ked si nejaký slniečkár ubytuje doma ruského špiona ? ha :) a on si myslel,že pomáha ukrajincovi ( však nebude moct dobre spat teraz potom článku , koho že to má doma. . .) tak to budou asi tí ukrajinci , školení v ruských školách.... https://www.youtube.com/watch?v=zF8O1t34B7Y
Upravené 21. 4. 2022 o 10:23

dnes jsem byla tak na cestach a mluvila jsem s lidmi, takze mam dalsi informace.
cestou jsem myslela na to, ze je jasne, ze tyto stranky se kontroluji velkym bratrem a tak si rikam, co si asi velky bratr mysli, ze to cte....


kamaradka, ktera pracuje v materske skolce mi rekla, ze zacina premyslet, ze odejde jinam. nejen to, ze samozrejme se uprednostnuji deti novych prichozich, zatimco jini v teto specializovane skolce musi projit nejakym procesem schvalovacim, ktery trva mesice, u "novych" se neceka a je to ze dne na den, nejen toto, ale i to, ze se upravuji osnovy pro deti, aby deti novych prichozich se citily komfortne.
jiny kamarad mi rekl, ze vrchnost pocita s tim, ze na podzim mohou byt nepokoje a uz se na to materialne pripravuje.
nekteri mi v mem okoli tvrdili, ze je to lez, kdyz nekdo rekne, ze na benzine novi prichozi nechteji platit. dnes mi to potvrdili lidi primo z benzinky.
v jednom meste, v jednom obchode, prisli novi prichozi a rekli, ze oni nebudou platit. tak majitel nesouhlasil, rekl, ze u nej to neplati. prijela policie, ktera pokrcila rameny, ze nemuze nic delat. tak prijela starostka a zaplatila to za ty lidi.
ve spolecnosti je velka nespokojenost i u lidi a vsichni hodnoti soucasnou vladu jako nejhorsi a lidi jim neveri. vsichni pocitaji s tim, ze podzim bude zlomovy a samozrejme vsichni pocitaji s dalsi vlnou.
vsichni kolem me rekli, ze radi pomohou tem, kteri opravdu potrebuji pomoc, ze znaji treba opravdu zeny z ukrajiny, ktere jsou vdecne za pomoc, ale tech je zlomek.


dnes jsem byla tak na cestach a mluvila jsem s lidmi, takze mam dalsi informace. cestou jsem myslela na to, ze je jasne, ze tyto stranky se kontroluji velkym bratrem a tak si rikam, co si asi velky bratr mysli, ze to cte.... kamaradka, ktera pracuje v materske skolce mi rekla, ze zacina premyslet, ze odejde jinam. nejen to, ze samozrejme se uprednostnuji deti novych prichozich, zatimco jini v teto specializovane skolce musi projit nejakym procesem schvalovacim, ktery trva mesice, u "novych" se neceka a je to ze dne na den, nejen toto, ale i to, ze se upravuji osnovy pro deti, aby deti novych prichozich se citily komfortne. jiny kamarad mi rekl, ze vrchnost pocita s tim, ze na podzim mohou byt nepokoje a uz se na to materialne pripravuje. nekteri mi v mem okoli tvrdili, ze je to lez, kdyz nekdo rekne, ze na benzine novi prichozi nechteji platit. dnes mi to potvrdili lidi primo z benzinky. v jednom meste, v jednom obchode, prisli novi prichozi a rekli, ze oni nebudou platit. tak majitel nesouhlasil, rekl, ze u nej to neplati. prijela policie, ktera pokrcila rameny, ze nemuze nic delat. tak prijela starostka a zaplatila to za ty lidi. ve spolecnosti je velka nespokojenost i u lidi a vsichni hodnoti soucasnou vladu jako nejhorsi a lidi jim neveri. vsichni pocitaji s tim, ze podzim bude zlomovy a samozrejme vsichni pocitaji s dalsi vlnou. vsichni kolem me rekli, ze radi pomohou tem, kteri opravdu potrebuji pomoc, ze znaji treba opravdu zeny z ukrajiny, ktere jsou vdecne za pomoc, ale tech je zlomek.

Zdá se, že nejaktivnější hejtman v přijímaní uprchlíků už má toho dost. Pamatuji si, jak aktivně zval uprchlíky k sobě do Českých Budějovic, teď naříká.
https://cnn.iprima.cz/korektnosti-uz-bylo-hodne-cesi-nedokazou-akceptovat-nektere-uprchliky-shodli-se-hejtmani-90744?sznclid=BG1gOTE2MjM9MD0yMDw3MDczMDYyMTR4cDk1MjY2Nj03PDQzKjM9NnhwYTk1MjE0MjQ2MTw8Kjw8M3hnOUU2QjJFRTYxPEZBPEE2NkJHPTc0QjMxMUU9MEY9RzZG&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


Zdá se, že nejaktivnější hejtman v přijímaní uprchlíků už má toho dost. Pamatuji si, jak aktivně zval uprchlíky k sobě do Českých Budějovic, teď naříká. https://cnn.iprima.cz/korektnosti-uz-bylo-hodne-cesi-nedokazou-akceptovat-nektere-uprchliky-shodli-se-hejtmani-90744?sznclid=BG1gOTE2MjM9MD0yMDw3MDczMDYyMTR4cDk1MjY2Nj03PDQzKjM9NnhwYTk1MjE0MjQ2MTw8Kjw8M3hnOUU2QjJFRTYxPEZBPEE2NkJHPTc0QjMxMUU9MEY9RzZG&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Zdá se, že nejaktivnější hejtman v přijímaní uprchlíků už má toho dost. Pamatuji si, jak aktivně zval uprchlíky k sobě do Českých Budějovic, teď naříká.


a neni to jen takova predvolebni agitka?
hejtman kuba si to dost pohnojil behem covidu a vi to.
neverim ani jednomu koalicnimu atomu.


[quote="pid:68966, uid:312"]Zdá se, že nejaktivnější hejtman v přijímaní uprchlíků už má toho dost. Pamatuji si, jak aktivně zval uprchlíky k sobě do Českých Budějovic, teď naříká.[/quote] a neni to jen takova predvolebni agitka? hejtman kuba si to dost pohnojil behem covidu a vi to. neverim ani jednomu koalicnimu atomu.

a neni to jen takova predvolebni agitka?
Také mě to napadlo.smile


[quote="pid:68971, uid:347"]a neni to jen takova predvolebni agitka?[/quote]Také mě to napadlo.8)

Mezi děti se vracejí plané neštovice, násobně vzrostl počet virových střevních infekcí


Počty běžných infekčních chorob se po pauze, kterou způsobila proticovidová opatření, stoupají. Ukazuje to statistika Státního zdravotního ústavu (SZÚ) a trend potvrzují i lékaři. Oproti loňskému roku za období leden až březen čtyřikrát vzrostl počet pacientů s planými neštovicemi, desetkrát častěji pak chodí k lékaři lidé se střevními infekcemi.


Desetinásobně vzrostl počet případů virových střevních infekcí. Od ledna do března letošního roku jich ústav eviduje 3734, loni to bylo 379 případů. Před pandemií a zavedením proticovidových opatření se od ledna do března 2020 nakazilo asi o 1500 pacientů méně.


Nárůst TBC vyloučit nelze


V souvislosti s příchodem válečných uprchlíků z Ukrajiny se hovoří o možném riziku vyššího výskytu tuberkulózy. Grubhoffer zatím takový jev nezaznamenal, možné by však mohlo být.
...
O tuberkulózou nakažených uprchlících z Ukrajiny „informuje“ jeden z řetězových e-mailů, který má zřejmě za cíl veřejnost proti Ukrajincům popudit. Údajně se mělo jednat o lidi ubytované v základní škole v Praze 9. Kromě tuberkulózy měli roznášet i žloutenku. Pravdivost tvrzení však v Radiožurnálu vyvrátil starosta Prahy 9 Tomáš Portlík z ODS. „Je to sprostá lež. Za běžných okolností, kdyby měl člověk čas, by si zasloužila trestní oznámení,“ uvedl.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/mezi-deti-se-vraceji-plane-nestovice-nasobne-vzrostl-pocet-virovych-strevnich-infekci-40394753


Takže kdo si dovolí říci, že by za to mohla moci invaze Ukrajinců (a ještě třeba říci, že na Ukrajině měli biolaboratoře!), tak šup s ním do vězení, protože jeho názor je nedemokratický!


Mezi děti se vracejí plané neštovice, násobně vzrostl počet virových střevních infekcí Počty běžných infekčních chorob se po pauze, kterou způsobila proticovidová opatření, stoupají. Ukazuje to statistika Státního zdravotního ústavu (SZÚ) a trend potvrzují i lékaři. Oproti loňskému roku za období leden až březen čtyřikrát vzrostl počet pacientů s planými neštovicemi, desetkrát častěji pak chodí k lékaři lidé se střevními infekcemi. Desetinásobně vzrostl počet případů virových střevních infekcí. Od ledna do března letošního roku jich ústav eviduje 3734, loni to bylo 379 případů. Před pandemií a zavedením proticovidových opatření se od ledna do března 2020 nakazilo asi o 1500 pacientů méně. Nárůst TBC vyloučit nelze V souvislosti s příchodem válečných uprchlíků z Ukrajiny se hovoří o možném riziku vyššího výskytu tuberkulózy. Grubhoffer zatím takový jev nezaznamenal, možné by však mohlo být. ... O tuberkulózou nakažených uprchlících z Ukrajiny „informuje“ jeden z řetězových e-mailů, který má zřejmě za cíl veřejnost proti Ukrajincům popudit. Údajně se mělo jednat o lidi ubytované v základní škole v Praze 9. Kromě tuberkulózy měli roznášet i žloutenku. Pravdivost tvrzení však v Radiožurnálu vyvrátil starosta Prahy 9 Tomáš Portlík z ODS. „Je to sprostá lež. Za běžných okolností, kdyby měl člověk čas, by si zasloužila trestní oznámení,“ uvedl. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/mezi-deti-se-vraceji-plane-nestovice-nasobne-vzrostl-pocet-virovych-strevnich-infekci-40394753 Takže kdo si dovolí říci, že by za to mohla moci invaze Ukrajinců (a ještě třeba říci, že na Ukrajině měli biolaboratoře!), tak šup s ním do vězení, protože jeho názor je nedemokratický!

Tento týždeň som bola s dvojčatami v poradni /hurá, poslednej/ a pani Dr. sa ma pýtala, či som nezmenila názor na očkovanie, keďže je tu toľko Ukrajincov s bohvieakými chorobami.
Nie, nezmenila. To zbesilé očkovanie na covid ma utvrdilo v tom, že nemienim pokračovať /žiaľ, staršia má všetky 4 "povinné" a mladšie "iba" 2 zo 4/ a nechcem už žiadne.
Prečo to spomínam - lebo nie som jediná, komu Dr. hovorila o náraste počtu Ukrajincov, chorôb, spomínala mi to aj kamarátka aj mamičky v skupine na FB sa stretli s takými vyjadreniami lekárov. Čiže to zas bude zhora, že toto majú hovoriť.


V 21. st. už akosi očakávam, že lekári sa vedia vysporiadať s chorobami, že ich vedia diagnostikovať, že vedia nasadiť správnu liečbu.
Že v nemocnici vám dajú uzdravujúcu stravu, správnu diétu /pri niektorých intoleranciách je to stále problém, hoci prídete so zoznamom, čo môžete/.
A napriek číslu v storočí prichádzajú lekári aj sestry /častokrát sa tvária múdrejšie ako MUDr./ s argumentami , ktoré na mňa pôsobia "ak nezaplatíš odpustky, nepôjdeš do neba". Len samé bububu, nikto nepovie, nebojte sa, vieme to včas zachytiť /matka obyčajne spozornie už pri malinkej odchýlke/ a úspešne liečiť.


Tento týždeň som bola s dvojčatami v poradni /hurá, poslednej/ a pani Dr. sa ma pýtala, **či som nezmenila názor na očkovanie, keďže je tu toľko Ukrajincov s bohvieakými chorobami.** Nie, nezmenila. To zbesilé očkovanie na covid ma utvrdilo v tom, že nemienim pokračovať /žiaľ, staršia má všetky 4 "povinné" a mladšie "iba" 2 zo 4/ a nechcem už žiadne. Prečo to spomínam - lebo nie som jediná, komu Dr. hovorila o náraste počtu Ukrajincov, chorôb, spomínala mi to aj kamarátka aj mamičky v skupine na FB **sa stretli s takými vyjadreniami lekárov.** Čiže to zas bude zhora, že toto majú hovoriť. V 21. st. už akosi očakávam, že lekári sa vedia vysporiadať s chorobami, že ich vedia diagnostikovať, že vedia nasadiť správnu liečbu. Že v nemocnici vám dajú uzdravujúcu stravu, správnu diétu /pri niektorých intoleranciách je to stále problém, hoci prídete so zoznamom, čo môžete/. A napriek číslu v storočí prichádzajú lekári aj sestry /častokrát sa tvária múdrejšie ako MUDr./ s argumentami , ktoré na mňa pôsobia "ak nezaplatíš odpustky, nepôjdeš do neba". Len samé bububu, nikto nepovie, nebojte sa, vieme to včas zachytiť /matka obyčajne spozornie už pri malinkej odchýlke/ a úspešne liečiť.

Školy v Berouně dávají přednost dětem z Ukrajiny, před dětmi z okolních obcí.

Tady by patrně panslovanství bylo mimo mísu, že?


[quote="pid:69306, uid:312"]Školy v Berouně dávají přednost dětem z Ukrajiny, před dětmi z okolních obcí.[/quote] Tady by patrně panslovanství bylo mimo mísu, že?

Tady by patrně panslovanství bylo mimo mísu, že?
Tady naše vláda a nižší řídící složky ukazuje, jak chápe spravedlnost. Dochází ti? Tím, že nedodržuje ideologii spravedlnosti, vyvolává ve společnosti pnutí, ze kterého může vzniknout občanská válka. Západní mustr řízení, rozděluj a panuj. Už víc názorné to nemůže být a ty to pořád nevidíš.


[quote="pid:69307, uid:826"]Tady by patrně panslovanství bylo mimo mísu, že?[/quote]Tady naše vláda a nižší řídící složky ukazuje, jak chápe **spravedlnost**. Dochází ti? Tím, že nedodržuje ideologii spravedlnosti, vyvolává ve společnosti pnutí, ze kterého může vzniknout občanská válka. Západní mustr řízení, rozděluj a panuj. Už víc názorné to nemůže být a ty to pořád nevidíš.
Upravené 24. 4. 2022 o 19:40

Školy v Berouně dávají přednost dětem z Ukrajiny


Media tlačí na konflikt, ale jsou tak trochu v pasti, když zatlačí moc, ztratí vliv na obyvatelstvo, už teď ho ztrácí (obyvatelstvo by se mohlo přiklonit k Rusku nebo vyházet z USA dosazenou vládu, kdyby začali Ukrajinci dělat velký bordel).


Někdo uvažuje, že tady budou batalióny jako na Ukrajině a že nás budou Ukrajinci terorizovat přímo, nejenom prostřednictvím vlády. To považuji, že nepůjde (bandy musí mít alespoň nějakou podporu místních, např. ideologickou). Ta podpora na Ukrajině má hluboké kořeny, banderovský projekt trvá celá staletí a po smrti Stalina má zelenou od marxistů ještě za SSSR, vychovat sadistu trvá dlouho už od dětství. Nějaká míra fašismu tu je již od zmíněné smrti Stalina, ale tlačit o moc více nelze.


On totiž plán fašizace Evropy není od GP, protože fašismus sám o sobě je zcela ne života schopný a existuje jenom díky nadbytku a je dotován z venčí. Například černá díra Ukrajina je zcela dotovaná ze zahraničí včetně bojovníků, takže aby udrželi jenom Ukrajinu musí na to dát všechny zdroje a kolik by potřebovali asi zdrojů na udržení fašismu v celé Evropě, když už nemají ani pro sebe.


GP ten plán neblokuje, protože mu to umožní zavést skrytější formu otroctví, které v porovnání o čem přemýšlí elity bude vypadat jako svoboda.


Zoufale se snaží udržet Ukrajinu, tam se láme chleba, jakmile prohrají končí a nějaké plány na fašizaci pak budou irelevantní.


[quote="pid:69306, uid:312"]Školy v Berouně dávají přednost dětem z Ukrajiny[/quote] Media tlačí na konflikt, ale jsou tak trochu v pasti, když zatlačí moc, ztratí vliv na obyvatelstvo, už teď ho ztrácí (obyvatelstvo by se mohlo přiklonit k Rusku nebo vyházet z USA dosazenou vládu, kdyby začali Ukrajinci dělat velký bordel). Někdo uvažuje, že tady budou batalióny jako na Ukrajině a že nás budou Ukrajinci terorizovat přímo, nejenom prostřednictvím vlády. To považuji, že nepůjde (bandy musí mít alespoň nějakou podporu místních, např. ideologickou). Ta podpora na Ukrajině má hluboké kořeny, banderovský projekt trvá celá staletí a po smrti Stalina má zelenou od marxistů ještě za SSSR, vychovat sadistu trvá dlouho už od dětství. Nějaká míra fašismu tu je již od zmíněné smrti Stalina, ale tlačit o moc více nelze. On totiž plán fašizace Evropy není od GP, protože fašismus sám o sobě je zcela ne života schopný a existuje jenom díky nadbytku a je dotován z venčí. Například černá díra Ukrajina je zcela dotovaná ze zahraničí včetně bojovníků, takže aby udrželi jenom Ukrajinu musí na to dát všechny zdroje a kolik by potřebovali asi zdrojů na udržení fašismu v celé Evropě, když už nemají ani pro sebe. GP ten plán neblokuje, protože mu to umožní zavést skrytější formu otroctví, které v porovnání o čem přemýšlí elity bude vypadat jako svoboda. Zoufale se snaží udržet Ukrajinu, tam se láme chleba, jakmile prohrají končí a nějaké plány na fašizaci pak budou irelevantní.
Upravené 24. 4. 2022 o 22:40

Dochází ti?

Mně jo. A určitě nejsem sám.


[quote="pid:69308, uid:312"]Dochází ti?[/quote] Mně jo. A určitě nejsem sám.

Takže kdo si dovolí říci

Pozor, řetězové maily s kdejakou kravinou, jsou taky všude a kolikrát jsou to prostě nesmysly a lidi tomu planě věří.
Dokonce bych si typl, že některé vypouští BIS jako provokaci.


[quote="pid:69237, uid:181"]Takže kdo si dovolí říci[/quote] Pozor, řetězové maily s kdejakou kravinou, jsou taky všude a kolikrát jsou to prostě nesmysly a lidi tomu planě věří. Dokonce bych si typl, že některé vypouští BIS jako provokaci.

Školy v Berouně dávají přednost dětem z Ukrajiny, před dětmi z okolních obcí.


na jihu moravy, v jednom meste novi prichozi nechteji, aby jejich deti chodily do stejne tridy s ceskymi detmi. bylo jim vyhoveno.


[quote="pid:69306, uid:312"]Školy v Berouně dávají přednost dětem z Ukrajiny, před dětmi z okolních obcí.[/quote] na jihu moravy, v jednom meste novi prichozi nechteji, aby jejich deti chodily do stejne tridy s ceskymi detmi. bylo jim vyhoveno.

Mezi děti se vracejí plané neštovice, násobně vzrostl počet virových střevních infekcí

Tady jsou velice zajímavé informace o okrajině z r. 2015 , kdy byla snaha vypíchat zde gates šmejdy na likvidaci dětí , které pak účinně přivedla později v Indii desetitisíce dětí k ochrnutí a smrti . Samozřejmě po přímém nátlaku světově proslulé WHO - Geheime Staatspolizei , usilovně pracují na vyřešení Otázky přelidnění planety Země .
https://www.zdravotnickydenik.cz/2015/10/ukrajina-je-casovana-bomba-infekcnich-nemoci-obrna-je-jenom-zacatek/
Informace zde obsažené , jsou v současnosti na zadání fašistické kliky popírané a zařazované do souboru dezinformací .


[quote="pid:69237, uid:181"]Mezi děti se vracejí plané neštovice, násobně vzrostl počet virových střevních infekcí[/quote] Tady jsou velice zajímavé informace o okrajině z r. 2015 , kdy byla snaha vypíchat zde gates šmejdy na likvidaci dětí , které pak účinně přivedla později v Indii desetitisíce dětí k ochrnutí a smrti . Samozřejmě po přímém nátlaku světově proslulé WHO - Geheime Staatspolizei , usilovně pracují na vyřešení Otázky přelidnění planety Země . https://www.zdravotnickydenik.cz/2015/10/ukrajina-je-casovana-bomba-infekcnich-nemoci-obrna-je-jenom-zacatek/ Informace zde obsažené , jsou v současnosti na zadání fašistické kliky popírané a zařazované do souboru dezinformací .

to tak po nekolika tydnech otevru bulvar a vyskoci mi clanek, jak pribylo TBC.
pro jistotu diskuse pod clankem nebyla k dispozici, jako vzdy, kdyz neni zadouci, aby se obcan vyjadroval.
bud tedy bulvarni novinari byli nuceni napsat pravdu nebo jen chteji zase vice rozdmychavat nevoli.


https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pripadu-tuberkulozy-v-cesku-oproti-lonsku-vyrazne-pribylo-40394857#


to tak po nekolika tydnech otevru bulvar a vyskoci mi clanek, jak pribylo TBC. pro jistotu diskuse pod clankem nebyla k dispozici, jako vzdy, kdyz neni zadouci, aby se obcan vyjadroval. bud tedy bulvarni novinari byli nuceni napsat pravdu nebo jen chteji zase vice rozdmychavat nevoli. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pripadu-tuberkulozy-v-cesku-oproti-lonsku-vyrazne-pribylo-40394857#

Deruny: jemné ukrajinské bramboráky se zakysanou smetanou


Bramboráky Češi milují. A milují je i Ukrajinci. Zatímco české vynikají často velmi výraznou chutí česneku a majoránky, ty ukrajinské jsou mnohem jemnější, a to i díky hebké struktuře. Brambory na deruny se totiž strouhají úplně jinak, než jsme zvyklí.


https://www.prozeny.cz/clanek/deruny-jemne-ukrajinske-bramboraky-se-zakysanou-smetanou-79978


Abych byl fér, tak za poslední dva dny jsem potkal i několik slušných a milých Ukrajinců, ale stejně bych si raději dal český bramborák!
Zajímalo by mě, jestli úmyslem článku je infiltrace ukrajinské kultury do té české, nasrání lidí a nebo obojí, záležíc dle čitatele.


Deruny: jemné ukrajinské bramboráky se zakysanou smetanou Bramboráky Češi milují. A milují je i Ukrajinci. Zatímco české vynikají často velmi výraznou chutí česneku a majoránky, ty ukrajinské jsou mnohem jemnější, a to i díky hebké struktuře. Brambory na deruny se totiž strouhají úplně jinak, než jsme zvyklí. https://www.prozeny.cz/clanek/deruny-jemne-ukrajinske-bramboraky-se-zakysanou-smetanou-79978 Abych byl fér, tak za poslední dva dny jsem potkal i několik slušných a milých Ukrajinců, ale stejně bych si raději dal český bramborák! Zajímalo by mě, jestli úmyslem článku je infiltrace ukrajinské kultury do té české, nasrání lidí a nebo obojí, záležíc dle čitatele.

Brambory na deruny se totiž strouhají úplně jinak, než jsme zvyklí.
Brambory na bramboráky strouhám také na jemném struhadle. Tak mi víc chutnají.


[quote="pid:69464, uid:181"]Brambory na deruny se totiž strouhají úplně jinak, než jsme zvyklí.[/quote]Brambory na bramboráky strouhám také na jemném struhadle. Tak mi víc chutnají.

Brambory na bramboráky strouhám také na jemném struhadle. Tak mi víc chutnají.


"Vy to možná nevíte, ale já bych nikdy nepozřel něco tak odporného jako je derun!"


"Jak jsi strouhala ty bramboráky??" :-))


Také mám rád spíše na jemno strouhané bramboráky (ale hezky s česnekem, jen tedy s minimem oleje), ale jde o to, že najednou už se nejedná o bramborák, nýbrž se jedná o derun, což mi slovník ukrajinštiny překládá jako bramborák.
https://slovniky.lingea.cz/ukrajinsko-cesky/brambor%C3%A1k


Stejně tak jsem si všiml, že i když mnozí s radostným hýkáním přejímají anglikanismy do českého jazyka, setkal jsem se i s lidmi, které tyto anglikanismy velice vytáčí a ani se jim nedivím.
Anglicky umím dobře, ale když mluvím česky, tak by to mělo být skutečně česky.


[quote="pid:69467, uid:312"]Brambory na bramboráky strouhám také na jemném struhadle. Tak mi víc chutnají.[/quote] "Vy to možná nevíte, ale já bych nikdy nepozřel něco tak odporného jako je derun!" "Jak jsi strouhala ty bramboráky??" :-)) Také mám rád spíše na jemno strouhané bramboráky (ale hezky s česnekem, jen tedy s minimem oleje), ale jde o to, že najednou už se nejedná o bramborák, nýbrž se jedná o derun, což mi slovník ukrajinštiny překládá jako bramborák. https://slovniky.lingea.cz/ukrajinsko-cesky/brambor%C3%A1k Stejně tak jsem si všiml, že i když mnozí s radostným hýkáním přejímají anglikanismy do českého jazyka, setkal jsem se i s lidmi, které tyto anglikanismy velice vytáčí a ani se jim nedivím. Anglicky umím dobře, ale když mluvím česky, tak by to mělo být skutečně česky.

Toto mám DK, pridávam ako som kupila:626702fd818f6


No zvlastne však? A čo tie deti sa nemusia ucit po slovenský? Myslím v MS rozšíri anie slovnej zásoby a pod.?!!? Ako nič proti ruštine, ale prvý je materinský jazyk v takomto veku!!!!


Toto mám DK, pridávam ako som kupila:![626702fd818f6](serve/attachment&path=626702fd818f6) No zvlastne však? A čo tie deti sa nemusia ucit po slovenský? Myslím v MS rozšíri anie slovnej zásoby a pod.?!!? Ako nič proti ruštine, ale prvý je materinský jazyk v takomto veku!!!!

ale prvý je materinský jazyk

Pozor na to, pokud nejsou deti siroty a maji rodice Ukrajince, tedy alespon matku, je pro ne matersky jazyk ukrajinstina/rustina, proto se mu rika matersky jazyk. Slovenstina je az na druhem miste, tu se nauci lehko. Do roka budou mluvit slovensky.


[quote="pid:69481, uid:273"]ale prvý je materinský jazyk[/quote] Pozor na to, pokud nejsou deti siroty a maji rodice Ukrajince, tedy alespon matku, je pro ne matersky jazyk ukrajinstina/rustina, proto se mu rika matersky jazyk. Slovenstina je az na druhem miste, tu se nauci lehko. Do roka budou mluvit slovensky.

@Yori, myslím, že Lavazzu skôr zaujíma, z akého dôvodu majú slovenské deti počúvať nematerinský jazyk, ak je tam len 1 malý Ukrajinec.

Mňa napr. udivuje, že pri všetkých tých peniazoch, priestoroch nikoho nenapadlo zriadiť ukrajinské škôlky, školy vo forme malotriedok. Určite sem prišli aj učiteľky, pokojne si môžu svojich vzdelávať, pokiaľ sú tu len dočasne.


Len oni tu zrejme dočasne nie sú.


@Yori, myslím, že Lavazzu skôr zaujíma, z akého dôvodu majú slovenské deti počúvať nematerinský jazyk, ak je tam len 1 malý Ukrajinec. Mňa napr. udivuje, že pri všetkých tých peniazoch, priestoroch nikoho nenapadlo zriadiť ukrajinské škôlky, školy vo forme malotriedok. Určite sem prišli aj učiteľky, pokojne si môžu svojich vzdelávať, pokiaľ sú tu len dočasne. Len oni tu zrejme dočasne nie sú.

Zorka, diky za vysvetleni, to jsem si spatne precetla.
Zase kdyz to vezmu z druhe strany, tak by se deti naucili rusky (dalsi jazyk, jak kdyz ho najdes) a doma mluvi slovensky, cili materstinou. smile


Zorka, diky za vysvetleni, to jsem si spatne precetla. Zase kdyz to vezmu z druhe strany, tak by se deti naucili rusky (dalsi jazyk, jak kdyz ho najdes) a doma mluvi slovensky, cili materstinou. :)

@Yori to s tým ruským jazykom by bolo síce fajn ... má to 1 ale: v záväzných školských dokumentoch sa píše o vzdelávacom zariadení s vyučovacím jazykom slovenským, ktorý by mal byť dodržaný /napr. Školský vzdelávací program/. Hento, čo robia učiteľky v spomínanej MŠ, je prinajmenšom porušenie pravidiel.

Niečo také môžu robiť v národnostnom školskom zariadení, ak je tam vyučovací jazyk ruský /zároveň so štátnym jazykom/.


@Yori to s tým ruským jazykom by bolo síce fajn ... má to 1 ale: v záväzných školských dokumentoch sa píše o vzdelávacom zariadení s vyučovacím jazykom slovenským, ktorý by mal byť dodržaný /napr. Školský vzdelávací program/. Hento, čo robia učiteľky v spomínanej MŠ, je prinajmenšom porušenie pravidiel. Niečo také môžu robiť v národnostnom školskom zariadení, ak je tam vyučovací jazyk ruský /zároveň so štátnym jazykom/.
Upravené 25. 4. 2022 o 23:52

Len oni tu zrejme dočasne nie sú.

Ukrajinský žiačik (1. stupňa) jednej zo škôl v nitrianskom kraji po cca mesiaci odchádza. Všetci si mysleli, že naspäť domov, do UA. Nakoniec vysvitlo, že pokračuje ďalej na Západ - do GB.


[quote="pid:69492, uid:679"]Len oni tu zrejme dočasne nie sú.[/quote] Ukrajinský žiačik (1. stupňa) jednej zo škôl v nitrianskom kraji po cca mesiaci odchádza. Všetci si mysleli, že naspäť domov, do UA. Nakoniec vysvitlo, že pokračuje ďalej na Západ - do GB.

Rusko se bude snažit dostat do Česka a dalších států mezi ukrajinskými uprchlíky své špiony.

Nicméně... idnes neidnes, toto je velmi pravděpodobné, hraničící s jistotou.


[quote="pid:68422, uid:518"]Rusko se bude snažit dostat do Česka a dalších států mezi ukrajinskými uprchlíky své špiony.[/quote] Nicméně... idnes neidnes, toto je velmi pravděpodobné, hraničící s jistotou.

Zajímalo by mě, jestli úmyslem článku je infiltrace ukrajinské kultury do té české, nasrání lidí a nebo obojí, záležíc dle čitatele.

Ani jedno. Jsou to prostě recepty. A ty jsou jedním z přínosného a užitečného kulturního obohacení narozdíl od škodlivých zvyků a ideologií. Rozšíření řemeslných znalostí je vždy přínosem pro jakoukoli kulturu.


zvlastne však?

Tomu se říká kouzlo nechtěného. Kvůli ukrajinskému capartovi je naučí rusky? To se nepovedlo ani komančům. Nechte idioty pracovat.smile A ta ironie! Na ukrajině zakazují ruštinu a zde ji kvůli ukrajinci učí! smile smile smile


[quote="pid:69464, uid:181"]Zajímalo by mě, jestli úmyslem článku je infiltrace ukrajinské kultury do té české, nasrání lidí a nebo obojí, záležíc dle čitatele.[/quote] Ani jedno. Jsou to prostě recepty. A ty jsou jedním z přínosného a užitečného kulturního obohacení narozdíl od škodlivých zvyků a ideologií. Rozšíření řemeslných znalostí je vždy přínosem pro jakoukoli kulturu. [quote="pid:69481, uid:273"]zvlastne však?[/quote] Tomu se říká kouzlo nechtěného. Kvůli ukrajinskému capartovi je naučí rusky? To se nepovedlo ani komančům. Nechte idioty pracovat.:D A ta ironie! Na ukrajině zakazují ruštinu a zde ji kvůli ukrajinci učí! :D :D :D
Upravené 26. 4. 2022 o 05:02

Slovenstina je až na druhom mieste, tu sa naučí ľahko. Do roka budú hovoriť po slovensky.


myslela som slovenské deti.


[quote="pid:69484, uid:68"]Slovenstina je až na druhom mieste, tu sa naučí ľahko. Do roka budú hovoriť po slovensky.[/quote] myslela som slovenské deti.

Teď jsem se díval na tísicročnu včelu a tam řekli jasně, na válku jsou třeba tři věci, Peníze, Peniážky, Penízky...
A peněz je všude víc než dost, akorát nemají hodnotu. Takže držte si klobouky.


Teď jsem se díval na tísicročnu včelu a tam řekli jasně, na válku jsou třeba tři věci, Peníze, Peniážky, Penízky... A peněz je všude víc než dost, akorát nemají hodnotu. Takže držte si klobouky.

Mňa napr. udivuje, že pri všetkých tých peniazoch, priestoroch nikoho nenapadlo zriadiť ukrajinské škôlky,

To je záměr . Jen se podívejte na fašistický západ , jak záměrně dávají afrodárky do společných tříd . Ve stejném duchu je i inkluze , kdy jsou nařízení , kolik cikánských dětí musí být ve třídě . Kupodivu , pro děti jelit tato pravidla neplatí .
Zajímalo by mne , zda je podchycena u těchto mezinárodních hostů ve školách i školkách jejich bezinfekčnost , co se týče snadno přenosných chorob . Vyšetření , prevence před nástupem atd .


[quote="pid:69492, uid:679"]Mňa napr. udivuje, že pri všetkých tých peniazoch, priestoroch nikoho nenapadlo zriadiť ukrajinské škôlky,[/quote] To je záměr . Jen se podívejte na fašistický západ , jak záměrně dávají afrodárky do společných tříd . Ve stejném duchu je i inkluze , kdy jsou nařízení , kolik cikánských dětí musí být ve třídě . Kupodivu , pro děti jelit tato pravidla neplatí . Zajímalo by mne , zda je podchycena u těchto mezinárodních hostů ve školách i školkách jejich bezinfekčnost , co se týče snadno přenosných chorob . Vyšetření , prevence před nástupem atd .

@Putinovec chápem, že je to zámer.
O inklúzii viem, rozčuľuje ma to roky a oberá o chuť pokračovať v učení po skončení rodičovskej dovolenky. Celkovo v tomto nastavení systému.
Lebo to nie je len o cigánskych deťoch.
Ja som za uplatňovanie zdravého rozumu, logiky v školstve a preto som to napísala. Realita so zdravým rozumom však nemá nič spoločné. Česť výnimkám.

Čo sa týka bezinfekčnosti, tak som zachytila v správach, min. 3 týždne dozadu, že chodia s deťmi po doktoroch pre potvrdenia. Či všetci, neviem. Hovorilo sa aj o nedostatočnom očkovaní Ukrajincov.


Nedávno som bola svedkom, ako Ukrajinka na detskom oddelení putovala od dverí k dverám, hľadala detského lekára /pediatra/. Pýtali sa jej, kde býva / je ubytovaná a podľa toho ju nasmerovali k "víťaznej" Dr., ktorá si ju určite s radosťou prebrala - tipujem, že musia brať, lebo to majú nariadené.




https://www.teraz.sk/slovensko/deti-z-ukrajiny-ktore-ostanu-v-sr-ma/619874-clanok.html
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/150233-pred-nastupom-do-skoly-caka-ukrajinske-deti-zdravotna-prehliadka-stat-im-zabezpeci-aj-povinne-ockovanie


@Putinovec chápem, že je to zámer. O inklúzii viem, rozčuľuje ma to roky a oberá o chuť pokračovať v učení po skončení rodičovskej dovolenky. Celkovo v tomto nastavení systému. Lebo to nie je len o cigánskych deťoch. Ja som za uplatňovanie zdravého rozumu, logiky v školstve a preto som to napísala. Realita so zdravým rozumom však nemá nič spoločné. Česť výnimkám. Čo sa týka bezinfekčnosti, tak som zachytila v správach, min. 3 týždne dozadu, že chodia s deťmi po doktoroch pre potvrdenia. Či všetci, neviem. Hovorilo sa aj o nedostatočnom očkovaní Ukrajincov. Nedávno som bola svedkom, ako Ukrajinka na detskom oddelení putovala od dverí k dverám, hľadala detského lekára /pediatra/. Pýtali sa jej, kde býva / je ubytovaná a podľa toho ju nasmerovali k "víťaznej" Dr., ktorá si ju určite s radosťou prebrala - tipujem, že musia brať, lebo to majú nariadené. ---- https://www.teraz.sk/slovensko/deti-z-ukrajiny-ktore-ostanu-v-sr-ma/619874-clanok.html https://tvnoviny.sk/domace/clanok/150233-pred-nastupom-do-skoly-caka-ukrajinske-deti-zdravotna-prehliadka-stat-im-zabezpeci-aj-povinne-ockovanie

Ukrajinci a zdravotnictví


Na hlavní stránce byl odkaz zdravotní turistika. Článek pojednává jak o ukrajinských pacientech, tak o zdravotnickém personálu od tamtéž. Rád bych se podělil o nepříliš příjemnou zkušenost, a to jsme zdaleka nečelili masivnímu přívalu slovanských bratří.


Jako pooperační pacient jsem si láznil, jenže se mi na plicích usadil nějaký moribundus, a lázeňská lékařka nařídila převoz do nedaleké nemocnice, kde jsem byl přijat na internu. Dlužno dodat, že se tento ústav zdraví netěšil nijak dobré pověsti. Snad jen gyndu prý mají dobrou.


Ležel jsem mezi dědky: profesor češtiny v terminálním stádiu rakoviny slinivky, zmatený strýc, který se neustále snažil prchnout (na vlastní oči jsem viděl, že je možné si vyškubnout cévku, pral se s tím, pak to udělalo velké MLASK), ostatní nebudu zmiňovat. Když odvezli pana profesora, jeho lůžko obsadil ožralý a potlučený ukrajinec. Byl úplně na hadry, spousta krvavých šrámů, a co hůř, po pár hodinách mu nastoupil absťák. Dělal takovej bordel, že jsem mu večer zašeptal do ucha, že jestli nepřestane, tak ho v noci udusím polštářem. Co ale bylo nejhorší: ukrajinský personál se staral výhradně a jen o tuhle zpitou kreaturu, ostatní pacienti jako by nebyli. Takový tyátr se dá jen sotva popsat, tohle bylo na záchytku, ale ukrajinské sestřičky kolem něj lítaly, jako by to byl vlastní fotr.


A moje ošetřující „lékařka“? Blonďatá důra ukrajinská se presentovala jako doktorka, ale drzá a sprostá byla jako chlap. Na propouštěcí zprávě pak stálo: zprávu vytiskla k systému přihlášená Jelena Komputerko, jako definitivní autorita je tam pan primář MUDr. Boleslav Játro, Ph.D., a ta „lékařka“ Aleksandra Doktorenko. Žádný titul, žádná doktorka, ale prcala mě jak sysla, a když jsem prskal, vřískala, že ona je tady doktorka. Takže nás v čekárnách čekají ukáčka bez pojištění, a v ordinacích lékaři s pofiderním vzděláním, se kterými se ani nedomluvíte.


Možná se mi po tom špitálu bude ještě stýskat.


https://dfens-cz.com/ukrajinci-a-zdravotnictvi/


Ukrajinci a zdravotnictví Na hlavní stránce byl odkaz zdravotní turistika. Článek pojednává jak o ukrajinských pacientech, tak o zdravotnickém personálu od tamtéž. Rád bych se podělil o nepříliš příjemnou zkušenost, a to jsme zdaleka nečelili masivnímu přívalu slovanských bratří. Jako pooperační pacient jsem si láznil, jenže se mi na plicích usadil nějaký moribundus, a lázeňská lékařka nařídila převoz do nedaleké nemocnice, kde jsem byl přijat na internu. Dlužno dodat, že se tento ústav zdraví netěšil nijak dobré pověsti. Snad jen gyndu prý mají dobrou. Ležel jsem mezi dědky: profesor češtiny v terminálním stádiu rakoviny slinivky, zmatený strýc, který se neustále snažil prchnout (na vlastní oči jsem viděl, že je možné si vyškubnout cévku, pral se s tím, pak to udělalo velké MLASK), ostatní nebudu zmiňovat. Když odvezli pana profesora, jeho lůžko obsadil ožralý a potlučený ukrajinec. Byl úplně na hadry, spousta krvavých šrámů, a co hůř, po pár hodinách mu nastoupil absťák. Dělal takovej bordel, že jsem mu večer zašeptal do ucha, že jestli nepřestane, tak ho v noci udusím polštářem. Co ale bylo nejhorší: ukrajinský personál se staral výhradně a jen o tuhle zpitou kreaturu, ostatní pacienti jako by nebyli. Takový tyátr se dá jen sotva popsat, tohle bylo na záchytku, ale ukrajinské sestřičky kolem něj lítaly, jako by to byl vlastní fotr. A moje ošetřující „lékařka“? Blonďatá důra ukrajinská se presentovala jako doktorka, ale drzá a sprostá byla jako chlap. Na propouštěcí zprávě pak stálo: zprávu vytiskla k systému přihlášená Jelena Komputerko, jako definitivní autorita je tam pan primář MUDr. Boleslav Játro, Ph.D., a ta „lékařka“ Aleksandra Doktorenko. Žádný titul, žádná doktorka, ale prcala mě jak sysla, a když jsem prskal, vřískala, že ona je tady doktorka. Takže nás v čekárnách čekají ukáčka bez pojištění, a v ordinacích lékaři s pofiderním vzděláním, se kterými se ani nedomluvíte. Možná se mi po tom špitálu bude ještě stýskat. https://dfens-cz.com/ukrajinci-a-zdravotnictvi/

natoceno ve vlaku. tentokrat to pruvodci zvladl


Ano, průvodčí to zvládl na jedničku, ale "aktivisti" z to udělali "diskriminaci".
Citace z článku:



Dál jsem nečetla, protože si mi udělalo mdlo... smile
Zažil snad někdo někdy, že ho nechali jet ve vlaku bez jízdenky?! Každý z nás byl postihovaný a pokud "neměl peníze", byl vyhozený. Tak proč, sakra, je to v případě migrantů diskriminace?


[quote="pid:69539, uid:347"]natoceno ve vlaku. tentokrat to pruvodci zvladl[/quote] Ano, průvodčí to zvládl na jedničku, ale "aktivisti" z to udělali "diskriminaci". Citace z článku: - Dle romského aktivisty Mižigára čelí Romové z Ukrajiny rasismu, jako například rodina na videu, které Mižigár našel, jež byla vyhozena z vlaku, protože neměla peníze na lístky. Ti, kdo se dle aktivisty na uprchlících něčeho takového dopouštějí, si prý nezaslouží nazývat se lidmi. - https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Jste-odpad-Kvuli-Ukrajincum-nadavky-Cesku-A-narceni-700237 Dál jsem nečetla, protože si mi udělalo mdlo... :( **Zažil snad někdo někdy, že ho nechali jet ve vlaku bez jízdenky?!** Každý z nás byl postihovaný a pokud "neměl peníze", byl vyhozený. **Tak proč, sakra, je to v případě migrantů diskriminace?**

Zažil snad někdo někdy, že ho nechali jet ve vlaku bez jízdenky?!


Židi... smile


[quote="pid:69549, uid:203"]Zažil snad někdo někdy, že ho nechali jet ve vlaku bez jízdenky?![/quote] Židi... :x

Tomu se říká kouzlo nechtěného

Presne tak jsem to myslela ...


[quote="pid:69505, uid:781"]Tomu se říká kouzlo nechtěného[/quote] Presne tak jsem to myslela ...

Ukrajinci při oslavě Velikonoc zbili ruskou ženu


Skupina Ukrajinců během oslav Velikonoc v Aténách brutálně zbila ruskou občanku, historičku a archeoložku Oksanu Maryakhinovou. Oběť o tom řekla agentuře RIA Novosti .


Maryakhina uvedla, že ji útočníci kopli, rozbili jí hlavu a obličej. „Byl už večer, naše společnost se rozprchla, zůstali čtyři lidé. V určité vzdálenosti byla ukrajinská skupina, bylo jich asi 30. V jednu chvíli, když už jsme balili věci, začala skupina dlouze a tvrdě křičet „Sláva Ukrajině!“, řekla Ruska.


"Naši kluci - zbyli jen dva - křičeli "Sláva Rusku!". V reakci na to jsme dostali sprchu obscénní urážek a hrozeb a ti lidé šli bojovat s nějakými předměty v rukou, “řekla. Maryakhina upřesnila, že první ránu dostala, když se snažila odtáhnout od sebe bojujicí strany: útočníci ji zasáhli mosaznými klouby nebo jiným železným předmětem do obličeje.


„Snažila jsem se je oddělit a muž, kterého trochu znám, mě praštil mosaznými klouby do obličeje, do zátylku, a když jsem upadla, kopali do mě, kam mohli. Mám modřiny na rukou, na nohou, na žebrech, “řekla Maryakhina. Podle ní cizí lidé poblíž přiběhli na pomoc a zavolali policii, ona ta se dlouho nedostavila.


„Udělala jsem první výpověď na policii, teď půjdu k soudnímu lékaři, aby zaznamenal poškození, včera onu neprovozovali. Určitě mám otřes mozku. Mám rozbitou hlavu, rozbitou tvář. Pak půjdu znovu na policii a doplním informace, které jsem hned neuvedla, a pak se o případ postarají právníci, “řekla oběť.


Jednoho z útočníků podle svých slov poznala. Ukázalo se, že je to jistý Vitalij Povilčuk. Maryakhina řekla, že už zná jeho telefonní číslo a adresu. "A ti, kteří mě zbili, mě znají." Tito lidé chtěli tento boj, čekali, až nás zbude méně. Měli jsme velkou společnost, ale večer se všichni rozešli. Nelitujeme, vyhrajeme. Jsem si jistá, že budou potrestáni, “ uzavřela ruská žena.
https://lenta.ru/news/2022/04/26/ukroreich/


Klasičtí ukrajinští bojovníci. Místo toho, aby si to rozdáli na frontě s vojáky, tak statečně na rekreaci v Aténách bojují s ruskou ženou, navíc při značné přesíle.


To se jím protestuje, v cizí zemí za ochrany policie. Německo.
https://www.youtube.com/watch?v=l_6p19ssSRE


**Ukrajinci při oslavě Velikonoc zbili ruskou ženu** Skupina Ukrajinců během oslav Velikonoc v Aténách brutálně zbila ruskou občanku, historičku a archeoložku Oksanu Maryakhinovou. Oběť o tom řekla agentuře RIA Novosti . Maryakhina uvedla, že ji útočníci kopli, rozbili jí hlavu a obličej. „Byl už večer, naše společnost se rozprchla, zůstali čtyři lidé. V určité vzdálenosti byla ukrajinská skupina, bylo jich asi 30. V jednu chvíli, když už jsme balili věci, začala skupina dlouze a tvrdě křičet „Sláva Ukrajině!“, řekla Ruska. "Naši kluci - zbyli jen dva - křičeli "Sláva Rusku!". V reakci na to jsme dostali sprchu obscénní urážek a hrozeb a ti lidé šli bojovat s nějakými předměty v rukou, “řekla. Maryakhina upřesnila, že první ránu dostala, když se snažila odtáhnout od sebe bojujicí strany: útočníci ji zasáhli mosaznými klouby nebo jiným železným předmětem do obličeje. „Snažila jsem se je oddělit a muž, kterého trochu znám, mě praštil mosaznými klouby do obličeje, do zátylku, a když jsem upadla, kopali do mě, kam mohli. Mám modřiny na rukou, na nohou, na žebrech, “řekla Maryakhina. Podle ní cizí lidé poblíž přiběhli na pomoc a zavolali policii, ona ta se dlouho nedostavila. „Udělala jsem první výpověď na policii, teď půjdu k soudnímu lékaři, aby zaznamenal poškození, včera onu neprovozovali. Určitě mám otřes mozku. Mám rozbitou hlavu, rozbitou tvář. Pak půjdu znovu na policii a doplním informace, které jsem hned neuvedla, a pak se o případ postarají právníci, “řekla oběť. Jednoho z útočníků podle svých slov poznala. Ukázalo se, že je to jistý Vitalij Povilčuk. Maryakhina řekla, že už zná jeho telefonní číslo a adresu. "A ti, kteří mě zbili, mě znají." Tito lidé chtěli tento boj, čekali, až nás zbude méně. Měli jsme velkou společnost, ale večer se všichni rozešli. Nelitujeme, vyhrajeme. Jsem si jistá, že budou potrestáni, “ uzavřela ruská žena. https://lenta.ru/news/2022/04/26/ukroreich/ Klasičtí ukrajinští bojovníci. Místo toho, aby si to rozdáli na frontě s vojáky, tak statečně na rekreaci v Aténách bojují s ruskou ženou, navíc při značné přesíle. To se jím protestuje, v cizí zemí za ochrany policie. Německo. https://www.youtube.com/watch?v=l_6p19ssSRE

Zažil snad někdo někdy, že ho nechali jet ve vlaku bez jízdenky?!


Ano, asi dvakrát.


Jednou jsem si nestihl koupit jízdenku na nádraží a průvodčí vůbec nepřišel a podruhé jsem si chtěl v narvaném vlaku koupit od průvodčího jízdenku a on že za mnou přijde později. Potom, co měl vlak tak obrovské zpoždění, které bylo větší, než běžná délka jízdy jako taková, tak už za mnou radši nešel.


Ale aby za mnou průvodčí za normální situace přišel a řekl, že jízdenku netřeba, to se mi opravdu nestalo.


[quote="pid:69549, uid:203"]Zažil snad někdo někdy, že ho nechali jet ve vlaku bez jízdenky?![/quote] Ano, asi dvakrát. Jednou jsem si nestihl koupit jízdenku na nádraží a průvodčí vůbec nepřišel a podruhé jsem si chtěl v narvaném vlaku koupit od průvodčího jízdenku a on že za mnou přijde později. Potom, co měl vlak tak obrovské zpoždění, které bylo větší, než běžná délka jízdy jako taková, tak už za mnou radši nešel. Ale aby za mnou průvodčí za normální situace přišel a řekl, že jízdenku netřeba, to se mi opravdu nestalo.

Klasičtí ukrajinští bojovníci. Místo toho, aby si to rozdáli na frontě s vojáky, tak statečně na rekreaci v Aténách bojují s ruskou ženou, navíc při značné přesíle.


Stejně jako Antifa a BLM útočí na podporovatele Trumpa.
Ti si též vždy počkali, až většina odejde a pak si vybírali starší muže, ženy, případně rodiny s dětmi.


[quote="pid:69571, uid:158"]Klasičtí ukrajinští bojovníci. Místo toho, aby si to rozdáli na frontě s vojáky, tak statečně na rekreaci v Aténách bojují s ruskou ženou, navíc při značné přesíle.[/quote] Stejně jako Antifa a BLM útočí na podporovatele Trumpa. Ti si též vždy počkali, až většina odejde a pak si vybírali starší muže, ženy, případně rodiny s dětmi.

Dalším se začnou otevírat oči. Státu se nechce vyplácet peníze těm, kteří u sebe Ukrajince ubytovali. A zase bez možnosti diskuze.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-chcete-penize-za-ubytovani-ukrajincu-u-dvou-tretin-zadosti-je-problem-199702


Dalším se začnou otevírat oči. Státu se nechce vyplácet peníze těm, kteří u sebe Ukrajince ubytovali. A zase bez možnosti diskuze. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-chcete-penize-za-ubytovani-ukrajincu-u-dvou-tretin-zadosti-je-problem-199702
Upravené 26. 4. 2022 o 14:22

https://cnn.iprima.cz/pred-klubem-v-brne-cizinci-brutalne-napadli-muze-ten-zemrel-incident-natocily-kamery-106329


Před klubem v Brně cizinci brutálně napadli muže, ten poté zemřel


Na konci reportáže řekne, že se jednalo o muže z východní Evropy


https://cnn.iprima.cz/pred-klubem-v-brne-cizinci-brutalne-napadli-muze-ten-zemrel-incident-natocily-kamery-106329 **Před klubem v Brně cizinci brutálně napadli muže, ten poté zemřel** Na konci reportáže řekne, že se jednalo o muže z východní Evropy

To se jím protestuje, v cizí zemí za ochrany policie. Německo.

Placená klaka .
Potřebují křoví , pro žrouty dojč tv geblsovky .


[quote="pid:69571, uid:158"]To se jím protestuje, v cizí zemí za ochrany policie. Německo.[/quote] Placená klaka . Potřebují křoví , pro žrouty dojč tv geblsovky .

Až milion uprchlíků v Česku. Praxe je pak taková, že 60 až 70 procent z běženců v hostitelských zemích zůstává. A v Česku se už rozmáhá zdravotní turistika. To a další zaznělo na dnešním sněmovním Výboru pro zdravotnictví.
https://www.zdravezpravy.cz/2022/03/30/vybor-zdravotni-turistika-bezencu-se-rozviji-v-cr-i-jinde/?fbclid=IwAR32Z-1NzcCLqEBwL3DY1eJLn1lWteyGywNcd4Ejdw1n9R8i8su3xz0PtEE%3Evz%C3%A1cn%C3%A1


Až milion uprchlíků v Česku. Praxe je pak taková, že 60 až 70 procent z běženců v hostitelských zemích zůstává. A v Česku se už rozmáhá zdravotní turistika. To a další zaznělo na dnešním sněmovním Výboru pro zdravotnictví. https://www.zdravezpravy.cz/2022/03/30/vybor-zdravotni-turistika-bezencu-se-rozviji-v-cr-i-jinde/?fbclid=IwAR32Z-1NzcCLqEBwL3DY1eJLn1lWteyGywNcd4Ejdw1n9R8i8su3xz0PtEE%3Evz%C3%A1cn%C3%A1

Zdravotní péče o běžence z Ukrajiny registrovaných u Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR
[VZP ČR] by letos mohla vyjít na cca 7,1 miliardy korun.
Naopak na straně příjmů u nich pojišťovna počítá s 4,4 miliardy korun.
Výsledek? Deficit rozpočtu VZP ČR ve výši 2,7 miliardy korun.
Podle zástupců pojišťovny ale ani tento schodek rozpočet pojišťovny neohrozí.
https://www.zdravezpravy.cz/2022/04/25/deficit-za-peci-o-bezence-vzp-odhadla-na-27-mld-kc/


Zdravotní péče o běžence z Ukrajiny registrovaných u Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR [VZP ČR] by letos mohla vyjít na cca 7,1 miliardy korun. Naopak na straně příjmů u nich pojišťovna počítá s 4,4 miliardy korun. Výsledek? Deficit rozpočtu VZP ČR ve výši 2,7 miliardy korun. Podle zástupců pojišťovny ale ani tento schodek rozpočet pojišťovny neohrozí. https://www.zdravezpravy.cz/2022/04/25/deficit-za-peci-o-bezence-vzp-odhadla-na-27-mld-kc/

Na ukrajině zakazují ruštinu a zde ji kvůli ukrajinci učí!
Jen pro zajímavost Jak staré jsou tyto aktivistické učitelky,když ovládají čtení v RJ (u nás na základních středních školách se téměř 30 let učí RJ jen omezeně) nebo dětem pouští audio knihu ?


[quote="pid:69505, uid:781"]Na ukrajině zakazují ruštinu a zde ji kvůli ukrajinci učí![/quote] Jen pro zajímavost Jak staré jsou tyto aktivistické učitelky,když ovládají čtení v RJ (u nás na základních středních školách se téměř 30 let učí RJ jen omezeně) nebo dětem pouští audio knihu ?

Učitelů ruštiny na školách bude naprosté minimum. Po převratu se ruštinářky v podstatě ze dne na den musely předělat na angličtinářky a ty nebo ti učitelé, kteří to nezvládli byli odejiti. Více než 30 let se ruština na školách téměř neučí. Ruštinářů zůstalo málo. Bylo by zajímavé, jak a kdo vůbec ruštinu učí.


Učitelů ruštiny na školách bude naprosté minimum. Po převratu se ruštinářky v podstatě ze dne na den musely předělat na angličtinářky a ty nebo ti učitelé, kteří to nezvládli byli odejiti. Více než 30 let se ruština na školách téměř neučí. Ruštinářů zůstalo málo. Bylo by zajímavé, jak a kdo vůbec ruštinu učí.

Jarek

Bylo by zajímavé, jak a kdo vůbec ruštinu učí.


Na Slovensku (teda aspon na skole kde chodi moje dcera) je druhy jazyk jazyk volitelny od siesteho rocnika. Na vyber bola nemcina, francuzstina a rustina. Zjavne na nasej skole problem s ucitelmi rustiny nie je - maju dvoch. Vybralo si ju viac ako polovica deti v triede.


[quote="pid:69735, uid:471"]Bylo by zajímavé, jak a kdo vůbec ruštinu učí.[/quote] Na Slovensku (teda aspon na skole kde chodi moje dcera) je druhy jazyk jazyk volitelny od siesteho rocnika. Na vyber bola nemcina, francuzstina a rustina. Zjavne na nasej skole problem s ucitelmi rustiny nie je - maju dvoch. Vybralo si ju viac ako polovica deti v triede.

Může být, ale těch škol kde se ruština učí je obecně málo. Více než 30 let rusofobie a tzv. prozápadního směřování udělalo své. Znám třeba na Kladně, že tam je taky na několika školách výuka ruštiny, ale není to masový jev.


Může být, ale těch škol kde se ruština učí je obecně málo. Více než 30 let rusofobie a tzv. prozápadního směřování udělalo své. Znám třeba na Kladně, že tam je taky na několika školách výuka ruštiny, ale není to masový jev.

Jarek

Bylo by zajímavé, jak a kdo vůbec ruštinu učí.
My máme RJ jako druhý cizí jazyk na II.stupni ZŠ.Jedna z učitelek má aprobaci na RJ (jinak učí ČJ) a také ředitel (jinak učí VKO) Ostatní děti,které se učí RJ většinou mají někoho z rodiny z býv. SSSR.Kolik škol umožňuje jiný druhý cizí jazyk netuším.Myslím,že v Brně mají na několika školách možnost FJ (zařazení je podmíněno určitým počtem žáků) nebo na osmiletém gymnáziu Fj a Šp.J.
Kolik škol umožňuje jiný druhý cizí jazyk netuším.
Mělo tam být kromě němčiny smile


[quote="pid:69735, uid:471"]Bylo by zajímavé, jak a kdo vůbec ruštinu učí.[/quote] My máme RJ jako druhý cizí jazyk na II.stupni ZŠ.Jedna z učitelek má aprobaci na RJ (jinak učí ČJ) a také ředitel (jinak učí VKO) Ostatní děti,které se učí RJ většinou mají někoho z rodiny z býv. SSSR.Kolik škol umožňuje jiný druhý cizí jazyk netuším.Myslím,že v Brně mají na několika školách možnost FJ (zařazení je podmíněno určitým počtem žáků) nebo na osmiletém gymnáziu Fj a Šp.J. [quote="pid:69750, uid:563"]Kolik škol umožňuje jiný druhý cizí jazyk netuším.[/quote] Mělo tam být kromě němčiny :D

Jen pro zajímavost Jak staré jsou tyto aktivistické učitelky,když ovládají čtení v RJ (u nás na základních středních školách se téměř 30 let učí RJ jen omezeně) nebo dětem pouští audio knihu ?

Nevím. Ale na základě zkušeností z kovidové generální zkoušky kdo propadá davové psychóze, či podléhá nátlaku, to může být jakákoli věková skupina.


[quote="pid:69726, uid:563"]Jen pro zajímavost Jak staré jsou tyto aktivistické učitelky,když ovládají čtení v RJ (u nás na základních středních školách se téměř 30 let učí RJ jen omezeně) nebo dětem pouští audio knihu ?[/quote] Nevím. Ale na základě zkušeností z kovidové generální zkoušky kdo propadá davové psychóze, či podléhá nátlaku, to může být jakákoli věková skupina.
Upravené 27. 4. 2022 o 17:36

ono i nemcina se moc neuci, neni i o ni zajem. vsichni chteji jen anglictinu, takze ve firme byl problem sehnat nemecky mluvici lidi. znam opravdu par lidi, co se chteji nemecky ucit.
zadny jazyk neni zbytecny.


ono i nemcina se moc neuci, neni i o ni zajem. vsichni chteji jen anglictinu, takze ve firme byl problem sehnat nemecky mluvici lidi. znam opravdu par lidi, co se chteji nemecky ucit. zadny jazyk neni zbytecny.

U nás pokud média necenzurují tak Ukrajince zřejmě stále obdivujeme..obzvlášť maďarské cigány s dvojím občanstvím, dle policistů jsou téměř všichni utečenci z okolí Slovenska zedy ne z okolí bojů, tedy praziti sociálních výhod.. Taky se množí informace od ukrajinských uprchlíků že doufají že tam Putin udělá pořádek a ničí euromajdanové vlajky..


https://youtu.be/DdhUZwu5qQA


Tyto záběry ukazovala arménská televize. Patriotský aktivista Mika Badalyan říká, že nikdo ukrajinské uprchlíky z Arménie netlačí. Arméni jsou ale proti tomu, aby Ukrajinci vyzdvihovali „symboly nepřítele, nacistického státu“. 21. dubna se proukrajinskí aktivisté pokusili uspořádat protest poblíž ruské ambasády v Jerevanu. Než se tam dostala skupina rusofobů s ukrajinskými vlajkami, přišla na ruskou ambasádu skupina arménských vlastenců. Akce se změnila v oznámení otevřeného prohlášení: další agresivní chování ukrajinských uprchlíků budou obyvatelé země vnímat jako osobní urážku


Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/143329-ukrainskie-bezhency-doveli-armyan-im-vynesli-poslednee-preduprezhdenie.html
Politikus.info


U nás pokud média necenzurují tak Ukrajince zřejmě stále obdivujeme..obzvlášť maďarské cigány s dvojím občanstvím, dle policistů jsou téměř všichni utečenci z okolí Slovenska zedy ne z okolí bojů, tedy praziti sociálních výhod.. Taky se množí informace od ukrajinských uprchlíků že doufají že tam Putin udělá pořádek a ničí euromajdanové vlajky.. https://youtu.be/DdhUZwu5qQA Tyto záběry ukazovala arménská televize. Patriotský aktivista Mika Badalyan říká, že nikdo ukrajinské uprchlíky z Arménie netlačí. Arméni jsou ale proti tomu, aby Ukrajinci vyzdvihovali „symboly nepřítele, nacistického státu“. 21. dubna se proukrajinskí aktivisté pokusili uspořádat protest poblíž ruské ambasády v Jerevanu. Než se tam dostala skupina rusofobů s ukrajinskými vlajkami, přišla na ruskou ambasádu skupina arménských vlastenců. Akce se změnila v oznámení otevřeného prohlášení: další agresivní chování ukrajinských uprchlíků budou obyvatelé země vnímat jako osobní urážku Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/143329-ukrainskie-bezhency-doveli-armyan-im-vynesli-poslednee-preduprezhdenie.html Politikus.info

Nebo taky v Polsku Banderovský pozdrav sláma na kravímě a kritika Polského národa že nemají na svém Polském shromáždění i euromajdanskou ukrajinskou vlajku..


https://youtu.be/QwLBTfg4Ryk


Ukrobanderovka v Krakově křičí „hanba“ na polském shromáždění Včera, 15:38 • Ukrobanderovka křičí "hanba" a obviňuje Poláky, že přijeli na polské shromáždění s polskými vlajkami, ale nevzali ani jeden žlutý-Blakit...


Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/143291-ukrobanderovka-v-krakove-krichit-ganba-na-polskom-mitinge.html
Politikus.info


Nebo taky v Polsku Banderovský pozdrav sláma na kravímě a kritika Polského národa že nemají na svém Polském shromáždění i euromajdanskou ukrajinskou vlajku.. https://youtu.be/QwLBTfg4Ryk Ukrobanderovka v Krakově křičí „hanba“ na polském shromáždění Včera, 15:38 • Ukrobanderovka křičí "hanba" a obviňuje Poláky, že přijeli na polské shromáždění s polskými vlajkami, ale nevzali ani jeden žlutý-Blakit... Первоисточник публикации: https://politikus.info/video/143291-ukrobanderovka-v-krakove-krichit-ganba-na-polskom-mitinge.html Politikus.info

Děti z Ukrajiny čekají na zápis do škol v Brně. Místa přitom často nejsou ani pro české prvňáky
https://brnenska.drbna.cz/zpravy/vzdelani/24145-deti-z-ukrajiny-cekaji-na-zapis-do-skol-v-brne-mista-pritom-casto-nejsou-ani-pro-ceske-prvnaky.html


**Děti z Ukrajiny čekají na zápis do škol v Brně. Místa přitom často nejsou ani pro české prvňáky** https://brnenska.drbna.cz/zpravy/vzdelani/24145-deti-z-ukrajiny-cekaji-na-zapis-do-skol-v-brne-mista-pritom-casto-nejsou-ani-pro-ceske-prvnaky.html

vcera v centru brna byl nejaky poulicni zpevak. mel pred sebou velkou cedulku "traveller from ukraine". lidi na to uz nereagovali.


vcera v centru brna byl nejaky poulicni zpevak. mel pred sebou velkou cedulku "traveller from ukraine". lidi na to uz nereagovali.

kde jsou vlajeckari, proc neprisli pomoci? proc neprisli aplikovat do praxe ten jejich fanatismus do praxe?
"romove s madarskym obcanstvim" a to si ospravedlni jak tato vlada? v madarsku je valka?
to se ted budou brnaci asi obloukem vyhybat hlavnimu nadrazi jeste vice, nez drive.


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-A-tech-5-tisic-nam-date-kdy-Uprchli-Romove-v-Brne-Pry-to-fakt-neslo-700972


kde jsou vlajeckari, proc neprisli pomoci? proc neprisli aplikovat do praxe ten jejich fanatismus do praxe? "romove s madarskym obcanstvim" a to si ospravedlni jak tato vlada? v madarsku je valka? to se ted budou brnaci asi obloukem vyhybat hlavnimu nadrazi jeste vice, nez drive. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-A-tech-5-tisic-nam-date-kdy-Uprchli-Romove-v-Brne-Pry-to-fakt-neslo-700972

obloukem vyhybat hlavnimu nadrazi jeste vice, nez drive.


Ti paraziti sbalí podporu a odtáhnou parazitovat jinam.


[quote="pid:70273, uid:347"]obloukem vyhybat hlavnimu nadrazi jeste vice, nez drive.[/quote] Ti paraziti sbalí podporu a odtáhnou parazitovat jinam.

Podělím se o čerstvé informace z terénu. Dnes mě povídal jeden obchodní partner, že jeho známí si na chalupě ubytovali Ukrajince, protože se jim přece musí pomáhat, protože válka. Chalupa je pěkná, nově zrekonstruovaná. Blíží se léto a jeho známí by do léta chtěli Ukrajince vypakovat a chalupu užívat pro sebe. Nastal však zásadní problém. Ukrajinci prohlásili, že se nikam nehnou a dokonce začali vyhrožovat násilím. Takže majitelé chalupy šli za právníky a ti od toho dávají ruce pryč, resp. nevědí si s tím rady, protože toto má i politickou rovinu v současné době. Navíc si Ukrajince na chalupě ubytovali tzv. na hubu, takže žádný papír nemají v ruce. Kdyby se jednalo o Čechy, tak je vymetou raz dva. V současné době nevědí co mají dělat a začínají být zoufalí. Dále mě ta samá osoba sdělila, že mají další známou rodinu, kde oba jsou VŠ a mají malé děti, hypotéku a žijí tzv. z výplaty do výplaty na krev jak se říká. Takže pan VŠ sebral svých posledních 30 tis. Kč a poslal je na pomoc Ukrajině, protože musíme přece pomáhat. Takže teď jsou ještě v zoufalejší situaci, protože už asi nemají žádné rezervy. No a dnes mě zase jiná paní povídala, jak to chodí ve školství s Ukrajinci. Nevím přesně, ale má děti bud na ZŠ či SŠ. Do třídy jim taky nasáčkovali asi tři Ukrajinky, které samozřejmě vůbec nerozumí ani česky ani pořádně anglicky. První doporučení ředitele dané školy údajně bylo, aby s nimi učitelé mluvili ukrajinsky či anglicky. Z toho nakonec sešlo, protože třeba matikář, fyzikář nebo tělocvikář není povinen vyučovat v ukrajinštině či angličtině. Nemají to ani v pracovní smlouvě. Takže milé Ukrajinky sedí ve třídě, a to je vše. Prý tak dochází k socializaci jedince. A čím více Ukrajinců ve třídě, tím více škola má peněz na hlavu. Tak to jsou čerstvé informace, které jsem dostal při výkonu povolání.


Podělím se o čerstvé informace z terénu. Dnes mě povídal jeden obchodní partner, že jeho známí si na chalupě ubytovali Ukrajince, protože se jim přece musí pomáhat, protože válka. Chalupa je pěkná, nově zrekonstruovaná. Blíží se léto a jeho známí by do léta chtěli Ukrajince vypakovat a chalupu užívat pro sebe. Nastal však zásadní problém. Ukrajinci prohlásili, že se nikam nehnou a dokonce začali vyhrožovat násilím. Takže majitelé chalupy šli za právníky a ti od toho dávají ruce pryč, resp. nevědí si s tím rady, protože toto má i politickou rovinu v současné době. Navíc si Ukrajince na chalupě ubytovali tzv. na hubu, takže žádný papír nemají v ruce. Kdyby se jednalo o Čechy, tak je vymetou raz dva. V současné době nevědí co mají dělat a začínají být zoufalí. Dále mě ta samá osoba sdělila, že mají další známou rodinu, kde oba jsou VŠ a mají malé děti, hypotéku a žijí tzv. z výplaty do výplaty na krev jak se říká. Takže pan VŠ sebral svých posledních 30 tis. Kč a poslal je na pomoc Ukrajině, protože musíme přece pomáhat. Takže teď jsou ještě v zoufalejší situaci, protože už asi nemají žádné rezervy. No a dnes mě zase jiná paní povídala, jak to chodí ve školství s Ukrajinci. Nevím přesně, ale má děti bud na ZŠ či SŠ. Do třídy jim taky nasáčkovali asi tři Ukrajinky, které samozřejmě vůbec nerozumí ani česky ani pořádně anglicky. První doporučení ředitele dané školy údajně bylo, aby s nimi učitelé mluvili ukrajinsky či anglicky. Z toho nakonec sešlo, protože třeba matikář, fyzikář nebo tělocvikář není povinen vyučovat v ukrajinštině či angličtině. Nemají to ani v pracovní smlouvě. Takže milé Ukrajinky sedí ve třídě, a to je vše. Prý tak dochází k socializaci jedince. A čím více Ukrajinců ve třídě, tím více škola má peněz na hlavu. Tak to jsou čerstvé informace, které jsem dostal při výkonu povolání.

Jarek

A ještě dodatek: dnes jsem byl nakupovat v prodejně TESCO, které bylo plné Ukrajinců. Je zajímavé, že se tam vždy vyrojí až v pozdních odpoledních či podvečerních hodinách. Vyjdu na parkoviště a tam stálo několik aut typu SUV. Takže auta min. za mil. Kč. Z aut se vyvalili chlápci tak do 30 let. Všichni potetovaní od hlavy až k patě. Vůbec bych se nedivil, kdyby na sobě měli vytetované hákové kříže či jiné nacistické symboly. Cigárka a byli vysmátí jako lečo a jen čuměli po ostatních jako kdyby si vybírali oběť. Tady to u nás dopadne zle.


A ještě dodatek: dnes jsem byl nakupovat v prodejně TESCO, které bylo plné Ukrajinců. Je zajímavé, že se tam vždy vyrojí až v pozdních odpoledních či podvečerních hodinách. Vyjdu na parkoviště a tam stálo několik aut typu SUV. Takže auta min. za mil. Kč. Z aut se vyvalili chlápci tak do 30 let. Všichni potetovaní od hlavy až k patě. Vůbec bych se nedivil, kdyby na sobě měli vytetované hákové kříže či jiné nacistické symboly. Cigárka a byli vysmátí jako lečo a jen čuměli po ostatních jako kdyby si vybírali oběť. Tady to u nás dopadne zle.

Jarek

Vyjdu na parkoviště a tam stálo několik aut typu SUV. Takže auta min. za mil. Kč. Z aut se vyvalili chlápci tak do 30 let. Všichni potetovaní od hlavy až k patě.

Mám tu pro tebe stejně překvapeného pána z Rakouska:
https://www.youtube.com/watch?v=mMNQi8gpkvU


K tomu přidám ještě svou poznámku:
Proč nejsou ti chlapíci na UA a nebrání tu svou tolik milovanou vlast?


[quote="pid:70329, uid:471"]Vyjdu na parkoviště a tam stálo několik aut typu SUV. Takže auta min. za mil. Kč. Z aut se vyvalili chlápci tak do 30 let. Všichni potetovaní od hlavy až k patě.[/quote] Mám tu pro tebe stejně překvapeného pána z Rakouska: https://www.youtube.com/watch?v=mMNQi8gpkvU K tomu přidám ještě svou poznámku: **Proč nejsou ti chlapíci na UA a nebrání tu svou tolik milovanou vlast?**

Prosba na Nasredina:
Prosím, založ 2. díl tématu, protože tady je toho už hodně a nedá se sem dostat - špatně se načítá. Díky.


Prosba na Nasredina: Prosím, založ 2. díl tématu, protože tady je toho už hodně a nedá se sem dostat - špatně se načítá. Díky.

V centru Brna táboří desítky Romů z Ukrajiny. Nevíme co s nimi, zní od lidí i neziskovek
https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/24197-v-centru-brna-tabori-desitky-romu-z-ukrajiny-nevime-co-s-nimi-zni-od-lidi-i-neziskovek.html




Nečakané komplikácie pre samosprávy: Kto zaplatí pohreb, ak tu zomrie utečenec?
https://www.noviny.sk/zahranicie/679096-necakane-komplikacie-pre-samospravy-kto-zaplati-pohreb-ak-tu-zomrie-utecenec


**V centru Brna táboří desítky Romů z Ukrajiny. Nevíme co s nimi, zní od lidí i neziskovek** https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/24197-v-centru-brna-tabori-desitky-romu-z-ukrajiny-nevime-co-s-nimi-zni-od-lidi-i-neziskovek.html --- **Nečakané komplikácie pre samosprávy: Kto zaplatí pohreb, ak tu zomrie utečenec?** https://www.noviny.sk/zahranicie/679096-necakane-komplikacie-pre-samospravy-kto-zaplati-pohreb-ak-tu-zomrie-utecenec

Nečakané komplikácie pre samosprávy: Kto zaplatí pohreb, ak tu zomrie utečenec?

Náklady jdou za státem.


[quote="pid:70344, uid:679"]Nečakané komplikácie pre samosprávy: Kto zaplatí pohreb, ak tu zomrie utečenec?[/quote] Náklady jdou za státem.

Jarek

Takže pan VŠ sebral svých posledních 30 tis. Kč a poslal je na pomoc Ukrajině


To je doufám vtip?


[quote="pid:70327, uid:471"]Takže pan VŠ sebral svých posledních 30 tis. Kč a poslal je na pomoc Ukrajině[/quote] To je doufám vtip?

Ale kdepak vtip. To je realita. A ještě něco. Moje známá má kamarádku, která již léta pronajímá byt Ukrajincům, kteří tu jsou celkem dlouho a normálně pracují. Teď přišli s tím, že nájem platit nebudou a budou bydlet zadarmo a k tomu zadarmo jídlo, protože válka a protože jim musíme pomáhat nebo uvidíme. Kamarádka mé známé je u toho v šoku. Tak teď se to řeší.


Ale kdepak vtip. To je realita. A ještě něco. Moje známá má kamarádku, která již léta pronajímá byt Ukrajincům, kteří tu jsou celkem dlouho a normálně pracují. Teď přišli s tím, že nájem platit nebudou a budou bydlet zadarmo a k tomu zadarmo jídlo, protože válka a protože jim musíme pomáhat nebo uvidíme. Kamarádka mé známé je u toho v šoku. Tak teď se to řeší.

Jarek

Ale kdepak vtip. To je realita

To musí být hodně opojný pocit , být za blbce a dělat blbce . Je potřeba to dotyčným sdělit dostatečně pochopitelně . Jsi blbec .
Omlouvám se , nejsem politicky korektní-prolhaný .


[quote="pid:70356, uid:471"]Ale kdepak vtip. To je realita[/quote] To musí být hodně opojný pocit , být za blbce a dělat blbce . Je potřeba to dotyčným sdělit dostatečně pochopitelně . Jsi blbec . Omlouvám se , nejsem politicky korektní-prolhaný .
50.58k
383
54
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept