Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 4

Rusko oznámilo prezentaci materiálů k situaci v Buči


Rusko je připraveno předložit materiály o situaci v ukrajinském městě Buča 4. dubna na speciální tiskové konferenci v New Yorku . Uvedl to ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov


„Dnes ústy naší stálé mise [Ruska v OSN ] pořádáme tiskovou konferenci v New Yorku, kde budou prezentovány podrobné materiály, které ukazují skutečnou povahu událostí, které se nyní naši západní kolegové přítomné ve městě Buča snaží použit jako důkaz válečného zločinu ze strany Ruské federace,“ uvedl šéf ruského ministerstva zahraničí .


Poznamenal také, že Rusko bude trvat na vyšetřování zločinů spáchaných Ozbrojenými silami Ukrajiny (AFU), „vedenými nacionalistickými, neonacistickými prapory“. „Pracujeme s našimi přáteli, kolegy, abychom zajistili, že (...) tato obvinění budou založena na zcela jasně konkrétních, nevyvratitelných faktech,“ dodal Lavrov.


Již dříve vyšlo najevo, že zasedání Rady bezpečnosti OSN (BR OSN) k událostem v ukrajinské Buči je naplánováno na úterý 5. dubna v 10:00 (17:00 moskevského času). Vysoká komisařka OSN pro lidská práva Michelle Bacheletová zase řekla, že by se mělo vyvinout veškeré úsilí k vyšetření zpráv o masakrech civilistů v tomto městě.
https://lenta.ru/news/2022/04/04/segodnya/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


A tady vypadá, že Británie se zuby nehty brání svolání RB OSN o Buče


Druhý pokus o svolání Rady bezpečnosti OSN na Buče byl neúspěšný, řekl Lavrov


Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že druhý pokus Moskvy o svolání Rady bezpečnosti OSN k událostem v ukrajinské Buči, který ruské ministerstvo obrany označilo za provokaci, opět selhal.
"Dovolte mi připomenout, že včera jsme ještě požadovali zasedání Rady bezpečnosti OSN , naši britští kolegové, kteří nyní Radě bezpečnosti předsedají, to odmítli. Náš dnešní pokus byl také neúspěšný," řekl ministr na tiskové konferenci, když se vyjadřoval k ruskému pokusu o svolání Rady bezpečnosti OSN k Buče.
https://ria.ru/20220404/bucha-1781770410.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Pentagon se k Buče také moc nechce vyjádřovat
Vysoký představitel Pentagonu uvedl, že Spojené státy nemají nezávislé potvrzení informací o četných obětech mezi civilním obyvatelstvem kyjevského předměstí Buča, které ruské ministerstvo obrany označilo za informační provokaci.
"Nemůžeme nezávisle potvrdit zprávy o zvěrstvech v Buče... Nemůžeme to nezávisle a samostatně potvrdit," řekl novinářům.
https://ria.ru/20220404/bucha-1781749921.html?in=t


**Rusko oznámilo prezentaci materiálů k situaci v Buči** Rusko je připraveno předložit materiály o situaci v ukrajinském městě Buča 4. dubna na speciální tiskové konferenci v New Yorku . Uvedl to ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov „Dnes ústy naší stálé mise [Ruska v OSN ] pořádáme tiskovou konferenci v New Yorku, kde budou prezentovány podrobné materiály, které ukazují skutečnou povahu událostí, které se nyní naši západní kolegové přítomné ve městě Buča snaží použit jako důkaz válečného zločinu ze strany Ruské federace,“ uvedl šéf ruského ministerstva zahraničí . Poznamenal také, že Rusko bude trvat na vyšetřování zločinů spáchaných Ozbrojenými silami Ukrajiny (AFU), „vedenými nacionalistickými, neonacistickými prapory“. „Pracujeme s našimi přáteli, kolegy, abychom zajistili, že (...) tato obvinění budou založena na zcela jasně konkrétních, nevyvratitelných faktech,“ dodal Lavrov. Již dříve vyšlo najevo, že zasedání Rady bezpečnosti OSN (BR OSN) k událostem v ukrajinské Buči je naplánováno na úterý 5. dubna v 10:00 (17:00 moskevského času). Vysoká komisařka OSN pro lidská práva Michelle Bacheletová zase řekla, že by se mělo vyvinout veškeré úsilí k vyšetření zpráv o masakrech civilistů v tomto městě. https://lenta.ru/news/2022/04/04/segodnya/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop A tady vypadá, že Británie se zuby nehty brání svolání RB OSN o Buče **Druhý pokus o svolání Rady bezpečnosti OSN na Buče byl neúspěšný, řekl Lavrov** Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že druhý pokus Moskvy o svolání Rady bezpečnosti OSN k událostem v ukrajinské Buči, který ruské ministerstvo obrany označilo za provokaci, opět selhal. "Dovolte mi připomenout, že včera jsme ještě požadovali zasedání Rady bezpečnosti OSN , naši britští kolegové, kteří nyní Radě bezpečnosti předsedají, to odmítli. Náš dnešní pokus byl také neúspěšný," řekl ministr na tiskové konferenci, když se vyjadřoval k ruskému pokusu o svolání Rady bezpečnosti OSN k Buče. https://ria.ru/20220404/bucha-1781770410.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Pentagon se k Buče také moc nechce vyjádřovat** Vysoký představitel Pentagonu uvedl, že Spojené státy nemají nezávislé potvrzení informací o četných obětech mezi civilním obyvatelstvem kyjevského předměstí Buča, které ruské ministerstvo obrany označilo za informační provokaci. "Nemůžeme nezávisle potvrdit zprávy o zvěrstvech v Buče... Nemůžeme to nezávisle a samostatně potvrdit," řekl novinářům. https://ria.ru/20220404/bucha-1781749921.html?in=t

https://t.me/belshkvarka/42456
Niektorí z civilistov zabitých v Búči dostali prídel potravín, ktorý im dali ruské jednotky zrejme pred svojím ústupom. To opätovne dokazuje, že obete zabili ukrajinskí nacionalisti, pretože podľa ich logiky boli "sabotérmi", ktorí "kolaborovali" s Ruskom.
624b48c570a7b
624b48db5bfe1
624b48e821ced
624b48f3ca4fe


https://t.me/belshkvarka/42456 Niektorí z civilistov zabitých v Búči dostali prídel potravín, ktorý im dali ruské jednotky zrejme pred svojím ústupom. To opätovne dokazuje, že obete zabili ukrajinskí nacionalisti, pretože podľa ich logiky boli "sabotérmi", ktorí "kolaborovali" s Ruskom. ![624b48c570a7b](serve/attachment&path=624b48c570a7b) ![624b48db5bfe1](serve/attachment&path=624b48db5bfe1) ![624b48e821ced](serve/attachment&path=624b48e821ced) ![624b48f3ca4fe](serve/attachment&path=624b48f3ca4fe)

Zlé jazyky tvrdia, že pred hodinou dvaja dôstojníci SBU veľmi neoficiálne prekročili hranice s Bieloruskom a mali so sebou dôležité údaje o streľbe ukrajinských vojakov do civilistov v Buči, z ktorej mŕtvoly potom obvinili Rusov. Ak je to pravda, čoskoro uvidíme pokračovanie ukrajinského filmu.
https://t.me/JokerDPR/25


Zlé jazyky tvrdia, že pred hodinou dvaja dôstojníci SBU veľmi neoficiálne prekročili hranice s Bieloruskom a mali so sebou dôležité údaje o streľbe ukrajinských vojakov do civilistov v Buči, z ktorej mŕtvoly potom obvinili Rusov. Ak je to pravda, čoskoro uvidíme pokračovanie ukrajinského filmu. https://t.me/JokerDPR/25

Takéto udalosti sa stávajú len raz za storočie (Sergey Glazyev)


„ Nový svetový ekonomický poriadok je socialistický v ideológii“


– Sergey Yuryevich, komentujúc dnešné tragické udalosti, na svojom kanáli Telegram ste napísali, že sme si mali prečítať vašu knihu o „poslednej svetovej vojne“, napísanú asi pred 6 rokmi. Ako sa vám podarilo všetko tak presne predpovedať?


– Faktom je, že existujú dlhodobé vzorce ekonomického rozvoja, ktorých analýza a pochopenie umožňuje predpovedať udalosti, ktoré sa v súčasnosti odohrávajú. V súčasnosti zažívame súbežnú zmenu technologických a svetových ekonomických štruktúr, pričom sa mení technologický základ ekonomiky, dochádza k prechodu na zásadne nové technológie a mení sa aj systém riadenia. Takéto udalosti sa dejú asi raz za storočie. Technologické štruktúry sa však menia približne raz za 50 rokov a ich zmenu zvyčajne sprevádza technologická revolúcia, depresia a preteky v zbrojení. A svetové ekonomické štruktúry sa menia raz za 100 rokov a ich zmenu sprevádzajú svetové vojny a sociálne revolúcie.


Povedzme, že pred 100 rokmi sa Britské impérium snažilo udržať si svoju hegemóniu vo svete. Keď už ekonomicky prehrávala so spojenými zdrojmi Ruskej ríše a Nemecka, rozpútala sa prvá svetová vojna vyvolaná britskou rozviedkou, počas ktorej sa všetky tri európske impériá zlikvidovali. Hovorím o rozpade cárskeho Ruska, nemeckej a rakúsko-uhorskej ríše, ale tu môžeme uviesť aj štvrtý – Osmanský prístav. Čo sa týka Británie, tá si istý čas udržala globálnu dominanciu a dokonca sa stala najväčším impériom na planéte. Ale kvôli neúprosným zákonom sociálno-ekonomického rozvoja, koloniálna svetová ekonomická štruktúra založená v skutočnosti na otrockej práci už nemohla zabezpečiť ekonomický rast.(papierové alebo elektronické prostriedky – pozn. red.) . Umožnili masovú výrobu produktov oveľa efektívnejšie ako administratívne systémy koloniálnych ríš 19. storočia.


Vznik sociálnych štátov v ZSSR a USA s centralizovanými riadiacimi systémami umožnil prudký skok v ich ekonomickom rozvoji. V Európe sa systém správy a riadenia spoločností formoval, žiaľ, podľa nacistického vzoru v Nemecku a tiež nie bez pomoci britskej rozviedky. Hitler, spoliehajúc sa na podporu britských spravodajských služieb a amerického kapitálu, pomerne rýchlo nasadil v Nemecku centralizovaný systém podnikového riadenia, ktorý umožnil Tretej ríši veľmi rýchlo dobyť celú Európu. S Božou pomocou sme porazili tento nemecký (presnejšie európsky – s prihliadnutím na dnešnú realitu) fašizmus. Potom zostali vo svete dva modely, ktoré pripisujem imperiálnej svetovej ekonomickej štruktúre: sovietsky a západný (s centrom v USA).


– Teraz sa však toto obdobie „americkej unipolárnej osamelosti“ už končí a zrejme nielen vďaka Rusku, ale predovšetkým Číne a ázijským regiónom ako takým. nie je to tak?


– Hierarchické vertikálne štruktúry charakteristické pre imperiálne svetové hospodárstvo sa skutočne ukázali ako príliš rigidné na zabezpečenie kontinuálnych inovačných procesov a stratili svoju komparatívnu účinnosť pri zabezpečovaní rastu svetovej ekonomiky. Na jeho periférii sa sformoval nový svetový ekonomický poriadok, ktorý je založený na flexibilných modeloch riadenia, sieťovej organizácii výroby, kde štát funguje ako integrátor spájajúci záujmy rôznych sociálnych skupín okolo dosiahnutia jedného cieľa – pozdvihnutia verejnosti. blahobytu. Najpôsobivejším príkladom takejto integrálnej svetovej ekonomickej štruktúry je dnes Čína, ktorá za viac ako 30 rokov trojnásobne prekonala tempo rastu americkej ekonomiky. Čína už v súčasnosti prekonáva Spojené štáty z hľadiska produkcie, exportu high-tech tovaru a miery rastu.


Ďalším príkladom modelu nového svetového ekonomického poriadku, ktorý sme nazvali integrálny (kvôli tomu, že štát v ňom združuje všetky sociálne skupiny rôznych záujmov), je India. Má odlišný politický systém, ale má aj prednosť verejných záujmov pred súkromnými a štát sa snaží maximalizovať mieru rastu, aby mohol bojovať proti chudobe. V tomto zmysle je nový svetový ekonomický poriadok v ideológii socialistický. Zároveň využíva trhové mechanizmy konkurencie, čo umožňuje poskytnúť najvyššiu koncentráciu zdrojov na uskutočnenie technologickej revolúcie s cieľom zabezpečiť ekonomické skoky založené na novom vyspelom technologickom poriadku. Ak sa pozrieme na miery rastu po roku 1995, vidíme, že čínska ekonomika vzrástla 10-krát, zatiaľ čo ekonomika USA vzrástla len o 15 percent. teda už teraz je každému jasné, že v súčasnosti sa tempo svetového hospodárskeho rozvoja presúva do Ázie: Čína, India a krajiny juhovýchodnej Ázie už vyrábajú viac produktov ako USA a EÚ. Ak k nim pripočítame Japonsko alebo Kóreu, v ktorých je systém riadenia podobný vo svojich princípoch integrácii spoločnosti okolo cieľa zvyšovania verejného blahobytu, potom môžeme povedať, že táto nová svetová ekonomická štruktúra už dnes svetu dominuje. sa centrum reprodukcie svetovej ekonomiky presunulo do juhovýchodnej Ázie. S tým, samozrejme, nemôže súhlasiť americká vládnuca elita. v ktorom je systém riadenia podobný vo svojich princípoch integrácii spoločnosti okolo cieľa zvyšovania verejného blahobytu, potom môžeme povedať, že táto nová svetová ekonomická štruktúra už dnes svetu dominuje a centrum reprodukcie svetovej ekonomiky sa presťahovalo do juhovýchodnej Ázie. S tým, samozrejme, nemôže súhlasiť americká vládnuca elita. v ktorom je systém riadenia podobný vo svojich princípoch integrácii spoločnosti okolo cieľa zvyšovania verejného blahobytu, potom môžeme povedať, že táto nová svetová ekonomická štruktúra už dnes svetu dominuje a centrum reprodukcie svetovej ekonomiky sa presťahovalo do juhovýchodnej Ázie. S tým, samozrejme, nemôže súhlasiť americká vládnuca elita.


– Aby som sa s tým zmieril, povedal by som...


  • Áno. Rovnako ako kedysi Britské impérium sa snažia udržať si svoju hegemóniu vo svete. Udalosti odohrávajúce sa dnes sú prejavom toho, ako sa americká finančná a mocná oligarchická elita snaží udržať svetovládu. Dá sa povedať, že posledných 15 rokov vedie svetovú hybridnú vojnu, ktorá sa snaží chaotizovať krajiny mimo jej kontroly a brzdiť rozvoj Čínskej ľudovej republiky. Ale kvôli už archaickému systému vládnutia to nedokážu. Finančná kríza v roku 2008 bola takým prechodným momentom, kedy sa vlastne skončil životný cyklus odchádzajúceho technologického poriadku a začal sa proces masívneho prerozdeľovania kapitálu do nového technologického poriadku, ktorého jadrom je komplex nanobioinžinierstva a informačno-komunikačných technológií. Všetky krajiny začali pumpovať ekonomiku peniazmi. Najjednoduchšia vec, ktorú môže moderná vláda urobiť, je poskytnúť všetkým podnikom prístup k lacným dlhodobým peniazom, aby si mohli osvojiť nové technológie. Ak však v Amerike a Európe išli takéto prostriedky hlavne do finančných bublín a pokryli rozpočtový deficit, tak v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. Najjednoduchšia vec, ktorú môže moderná vláda urobiť, je poskytnúť všetkým podnikom prístup k lacným dlhodobým peniazom, aby si mohli osvojiť nové technológie. Ak však v Amerike a Európe išli takéto prostriedky hlavne do finančných bublín a pokryli rozpočtový deficit, tak v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. Najjednoduchšia vec, ktorú môže moderná vláda urobiť, je poskytnúť všetkým podnikom prístup k lacným dlhodobým peniazom, aby si mohli osvojiť nové technológie. Ak však v Amerike a Európe išli takéto prostriedky hlavne do finančných bublín a pokryli rozpočtový deficit, tak v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. potom v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. potom v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu.

Ekonomická konkurencia už dnes viedla k tomu, že Spojené štáty americké stratili svoje vedúce postavenie. Ak si pamätáte, Donald Trump sa snažil obmedziť rozvoj Číny prostredníctvom obchodnej vojny, no nič z toho nevyšlo.

" Američania otvorili biologický front vojny spustením koronavírusu v Číne "

– Prečo? Chýbalo Trumpovi, ktorý je zvyknutý riskovať a ísť all-in, odhodlanie?

– A ani Trump to nedokázal dostať von, pretože Čína má efektívnejší systém riadenia, ktorý vám umožňuje maximálne sústrediť dostupné výrobné zdroje. Efektívny money management zároveň udržiava emisiu peňazí v obryse rozšírenej reprodukcie reálneho sektora ekonomiky so zameraním na financovanie investícií do rozvoja. Čína má najvyššiu mieru úspor zo všetkých krajín, kde sa investuje asi 45 percent HDP v porovnaní s 20 percentami v Spojených štátoch alebo Rusku. To v skutočnosti zabezpečuje ultra vysoké miery rastu čínskej ekonomiky.

Skrátka, USA boli odsúdené prehrať túto obchodnú vojnu, pretože Čína mohla vyrábať efektívnejšie a financovať rozvoj lacnejšie. Celý bankový systém v Číne je vo vlastníctve štátu, funguje ako jedna vývojová inštitúcia, ktorá usmerňuje peňažné toky na rozšírenie výroby a zvládnutie nových technológií. V Spojených štátoch idú emisie peňazí na financovanie rozpočtového deficitu a prerozdeľujú sa do finančných bublín. Výsledkom je, že efektivita finančného a ekonomického systému USA je 20 percent – ​​len každý piaty dolár sa tam dostane do reálneho sektora a v Číne takmer 90 percent (teda takmer všetok jüan, ktorý vytvára centrálna banka ČĽR) živí kontúry rozširovania výroby a zabezpečuje ultravysoký ekonomický rast.

Trumpove pokusy obmedziť rozvoj Číny metódami obchodnej vojny zlyhali. Zároveň zažili bumerange v samotných Spojených štátoch. Potom Američania otvorili front biologickej vojny spustením koronavírusu v Číne v nádeji, že čínske vedenie túto epidémiu nezvládne a v Číne vznikne chaos. Epidémia však preukázala nízku efektivitu zdravotnej starostlivosti a spôsobila chaos v samotných Spojených štátoch. Čínsky systém vlády aj tu ukázal oveľa väčšiu efektivitu. V Nebeskej ríši je úmrtnosť výrazne nižšia a pandémiu tam zvládli oveľa rýchlejšie. Už v roku 2020 dokonca dosiahli ekonomický rast 2 percentá, zatiaľ čo v Spojených štátoch došlo k poklesu o 10 percent HDP (analytici zaznamenali najväčší pokles od druhej svetovej vojny – ed. poznámka ). Teraz Číňania obnovili tempo rastu okolo 7 percent ročne a niet pochýb o tom, že ČĽR bude pokračovať v sebavedomom rozvoji a bude rozširovať výrobu nového technologického poriadku.

Súbežne s obchodnou vojnou proti Číne pripravovali americké spravodajské služby vojnu proti Rusku, keďže anglosaská geopolitická tradícia považuje našu krajinu za hlavnú prekážku nastolenia svetovej nadvlády americkej a britskej mocenskej a finančnej elity. Treba povedať, že vojna proti Ruskej federácii sa rozvinula hneď po anexii Krymu a po tom, čo americké špeciálne služby zorganizovali na Ukrajine štátny prevrat. Dá sa povedať, že oklamali Rusko, aby súhlasilo s americkou okupáciou Ukrajiny, pričom ju považovali za dočasný jav. Američania sa však zakorenili v 'Ukrajinskej nezávislosti', vytvorili nielen bašty, pestovali nacistov pod ich krídlami, ale aj vycvičili nacistické ozbrojené sily, dali nacistom možnosť získať vojenské vzdelanie, vycvičili ich vo svojich akadémiách, „zošívali“ s nimi všetky ozbrojené sily Ukrajiny. A už 8 rokov pripravujú ozbrojené sily Ukrajiny na boj proti jedinému nepriateľovi – Rusku. Zatiaľ čo masmédiá, ktoré na Ukrajine úplne ovládajú aj Američania, tvorili vo verejnej mysli obraz nepriateľa.

Okrem toho Spojené štáty americké využili menový a finančný front hybridnej vojny proti Ruskej federácii. Už v roku 2014 zaviedli prvé finančné sankcie a odklepli značnú časť západných pôžičiek z ruskej ekonomiky. Teraz sme svedkami ďalšej fázy, kedy vlastne odpojili Rusko od svetového menového a finančného systému, ktorému dominujú. Toto všetko som však predpovedal už pred 10 rokmi na základe teórie meniacich sa svetových ekonomických štruktúr a špecifickej logiky vládnucej elity USA, zameranej na svetovládu. Anglosaská geopolitika je tradične orientovaná proti Ruskému impériu a jeho nástupcom ZSSR a Ruskej federácii, pretože od čias Britského impéria bolo Rusko vnímané ako hlavný protivník Anglosasov. Celá takzvaná geopolitická veda, ktorá sa písala v Londýne, v skutočnosti dospela k súboru odporúčaní, ako zničiť Rusko ako dominantnú silu v Eurázii. Mám na mysli všetky druhy špekulatívnych konštrukcií typu „krajiny mora proti krajinám pevniny“ a podobne.

– Ako sa Rusko tak dostalo do cesty „morským krajinám“? Napokon, geograficky sme so Spojeným kráľovstvom nikdy nehraničili.

– V tejto súvislosti bol vynájdený vzorec: kto ovláda Euráziu, ovláda celý svet. V skutočnosti aplikovaný vývoj už zašiel ďalej. Známa je veta Zbigniewa Brzezinského, že na porazenie Ruska ako superveľmoci treba od neho odtrhnúť Ukrajinu. Celá táto politická dogma, ktorá, ako sa zdá, už dávno vstúpila do histórie, sa napriek tomu dnes reprodukuje v myslení americkej politickej elity. Musím povedať, že stále existujú kurzy geopolitiky 19. storočia na Harvarde a Yale University, ktoré brúsia mozgy budúcich amerických politikov proti Rusku. Takže vlastne naskočili na tento starý a rokmi overený rusofóbny prúd, ktorý bol vždy charakteristický pre anglosaskú geopolitiku. A vzhľadom na Rusko ako hlavného protivníka ich dominancie vo svete,

To, čo sa dnes deje, sa teda dalo ľahko predvídať na základe kombinácie dlhodobých vzorcov ekonomického rozvoja, ktorý vlastne odsúdil svet na hybridnú vojnu, a tradičnej rusofóbie anglosaskej politickej elity. Po tom, čo sa oslabenie ČĽR nevydarilo cez obchodnú vojnu, preniesli Američania hlavný úder svojej vojenskej a politickej moci na Rusko, ktoré považujú za slabý článok svetovej geopolitiky a ekonomiky. Okrem toho sa Anglosasovia snažia nadviazať nadvládu nad Ruskom, aby zrealizovali svoje odveké rusofóbne predstavy o zničení našej krajiny a zároveň oslabení Číny, pretože strategické spojenectvo Ruskej federácie a Číny je príliš tvrdé. Spojené štáty. Nemajú ani ekonomickú, ani vojenskú silu, aby nás zničili spoločne, ani oddelene, to je dôvod, prečo sa nás Spojené štáty spočiatku snažili pohádať s Čínou. To im nevyšlo. Ale oni pomocou našej, povedal by som, pokojnosti, získali kontrolu nad Ukrajinou a dnes používajú našu bratskú republiku ako vojnovú zbraň na zničenie Ruska a potom na uchopenie kontroly nad našimi zdrojmi, aby, opakujem, posilnili ich pozíciu a oslabiť pozíciu Číny. Vo všeobecnosti je to všetko zrejmé, napríklad dva plus dva sa rovná štyrom.

" Američania nebudú môcť vyhrať, rovnako ako Briti neuspeli svojho času. "

– Pravdepodobne je to zrejmé, ale nie pre každého. Medzi ruskou elitou je veľa odporcov spojenectva s Čínou. Aspoň týmto ľuďom sa pred špeciálnou operáciou na Ukrajine zdalo, že americká a západná kultúra je nám zrozumiteľnejšia a bližšia ako hieroglyfická čínska múdrosť a že s našimi „západnými partnermi“ vždy nájdeme spoločnú reč.

– Viete, v roku 2015 som napísal knihu „Posledná svetová vojna. USA začínajú a strácajú“, čo ste spomenuli na začiatku rozhovoru – tam bolo všetko premyslené a odôvodnené. Spojené štáty americké sa pustili do celosvetovej hybridnej vojny – začala sa oranžovými revolúciami s cieľom rozvrátiť regióny sveta, ktoré neovládali – s cieľom posilniť svoju pozíciu a oslabiť pozíciu geopolitických rivalov. Po slávnom mníchovskom prejave prezidenta Putina (február 2007 – pozn. red), uvedomili si, že stratili kontrolu nad Jeľcinovým Ruskom, a to ich vážne znepokojilo. V roku 2008 vypukla finančná kríza a bolo jasné, že sa začína prechod na nový technologický poriadok a starý svetový ekonomický poriadok a predchádzajúci systém riadenia už nezabezpečujú udržateľný ekonomický rozvoj. Čína bola teraz na čele. No a potom sa logika rozpútania svetovej vojny deje, len nie vo formách, ktoré existovali pred 100 rokmi, ale na troch podmienených frontoch – menovo-finančnom (kde USA stále dominujú svetu), obchodno-ekonomickom (kde už stratili prevahu nad Čínou) a informačno-kognitívne (kde majú Američania aj technológie, ktoré sú nadradené našim).

No a nakoniec, štvrtý front je ten biologický, ktorý sa otvoril s príchodom koronavírusu z americko-čínskeho laboratória vo Wu-chane. Dnes vidíme, že na Ukrajine existovala celá sieť biologických laboratórií. Spojené štáty americké sa teda dlho pripravovali na otvorenie biologického frontu svetovej vojny.

Piaty a najzreteľnejší front je v skutočnosti front bojového boja – ako posledný nástroj na prinútenie štátov, ktoré ovládajú, k nespochybniteľnej poslušnosti. Dnes sa situácia aj na tomto fronte vyostruje. To znamená, že na všetkých piatich frontoch svetovej hybridnej vojny prebiehajú aktívne operácie a výsledok sa dá predvídať. Američanom sa nepodarí vyhrať, rovnako ako sa svojho času nepodarilo Angličanom. Hoci Británia formálne vyhrala druhú svetovú vojnu, prehrala politicky a ekonomicky. Angličania stratili celé impérium, stratili viac ako 90 percent územia a 95 percent obyvateľstva. Dva roky po druhej svetovej vojne, kde boli víťazmi, sa ich impérium zrútilo ako domček z karát, pretože ďalší dvaja víťazi – ZSSR a USA – toto impérium nepotrebovali a považovali ho za anachronizmus. tiež svet nebude potrebovať americké nadnárodné korporácie, americký dolár, americké menové a finančné technológie a finančné pyramídy. Toto všetko bude v blízkej budúcnosti minulosťou. Juhovýchodná Ázia sa stane zjavným lídrom svetového ekonomického rozvoja a pred našimi očami sa vytvorí nový svetový ekonomický poriadok.

– Aby sme parafrázovali [Ericha] Remarqua, môžeme povedať, že na západnom fronte konečne nastali zmeny. Ale aké znaky vidíte, že tento mocný globálny systém sa čoskoro stane minulosťou?

– Potom, čo sa Američania zmocnili najprv venezuelských devízových rezerv a odovzdali ich opozícii, potom afganských devízových rezerv, predtým iránskych a teraz ruských, bolo úplne jasné, že dolár prestal byť svetom. mena. Po Američanoch sa tejto hlúposti dopustili aj Európania – euro a libra prestali byť svetovými menami. Preto starý menový a finančný systém prežíva svoje posledné dni. Po tom, čo sa americké doláre, ktoré nikto nepotrebuje, posielajú späť do Ameriky z ázijských krajín, je kolaps svetového menového a finančného systému založeného na dolároch a eurách nevyhnutný. Popredné krajiny prechádzajú na národné meny a euro a dolár prestávajú byť devízovými rezervami.

– Ako vidíte svet po zániku dolárového monopolu?

– V súčasnosti pracujeme na projekte medzinárodnej zmluvy o zavedení novej svetovej zúčtovacej meny naviazanej na národné meny zúčastnených krajín a na výmenu komodít určujúcich skutočné hodnoty. Nebudeme potrebovať americké a európske banky. Vo svete sa rozvíja nový platobný systém založený na moderných digitálnych technológiách s blockchainom, kde banky strácajú význam. Klasický kapitalizmus založený na súkromných bankách sa vytráca. Medzinárodné právo sa obnovuje. Všetky kľúčové medzinárodné vzťahy, vrátane vydávania svetového peňažného obehu, sa začínajú formovať na základe dohôd. Zároveň sa obnovuje význam národnej suverenity, pretože suverénne krajiny prichádzajú k dohode. Základom globálnej hospodárskej spolupráce sú spoločné investície s cieľom zlepšiť blahobyt ľudí. Liberalizácia obchodu prestáva byť akousi prioritou, rešpektujú sa národné priority, každý štát si buduje taký systém ochrany vnútorného trhu a svojho ekonomického priestoru, ktorý považuje za potrebný. To znamená, že éra liberálnej globalizácie sa skončila. Pred našimi očami sa formuje nová svetová ekonomická štruktúra – integrálna, v ktorej niektoré štáty a súkromné ​​banky strácajú súkromný monopol na emisiu peňazí, na použitie vojenskej sily a pod. éra liberálnej globalizácie sa skončila. Pred našimi očami sa formuje nová svetová ekonomická štruktúra – integrálna, v ktorej niektoré štáty a súkromné ​​banky strácajú súkromný monopol na emisiu peňazí, na použitie vojenskej sily a pod. éra liberálnej globalizácie sa skončila. Pred našimi očami sa formuje nová svetová ekonomická štruktúra – integrálna, v ktorej niektoré štáty a súkromné ​​banky strácajú súkromný monopol na emisiu peňazí, na použitie vojenskej sily a pod.

„ Tretí scenár je katastrofický. Zničenie ľudstva ”

– Prečo ste svoju knihu nazvali „Posledná svetová vojna“? Čo živí vašu nádej, že táto globálna vojna je naozaj posledná?

– Túto svetovú vojnu som nazval poslednou, pretože vidíme, že existuje viacero scenárov, ako sa dostať z dnešnej krízy. Prvý scenár, o ktorom som už hovoril, je pokojný a prosperujúci. Spočíva v prekonaní monopolu USA. Aby ste to urobili vo finančnom sektore, musíte opustiť dolár. Aby sme prekonali monopol v informačnej a kognitívnej sfére, je potrebné izolovať náš informačný priestor od amerického a prejsť na vlastné informačné technológie. Krajiny nového svetového ekonomického poriadku, ktoré si vytvárajú vlastné kontúry reprodukcie ekonomiky, ale bez amerického dolára a eura a spoliehajú sa na svoje informačné technológie na hospodárenie s peniazmi, zabezpečujú vysokú mieru ekonomického rozvoja, zatiaľ čo západný svet sa rúca. .

Druhý scenár možného vývoja udalostí je podobný tomu, ktorý chcel Hitler realizovať v období zmeny doterajších svetových ekonomických štruktúr. Toto je pokus o vytvorenie svetovej vlády s nadľudskou ideológiou. Ak Hitler koncipoval nemecký národ ako nadľudí, tak súčasní ideológovia svetovlády vnucujú ľudstvu prechod k posthumanoidnému stavu. Na rozdiel od posthumanizmu Západu sa jadrové krajiny nového svetového ekonomického poriadku vyznačujú socialistickou ideológiou, aj keď s rešpektovaním súkromných záujmov, ochranou súkromného vlastníctva a využívaním trhových mechanizmov. V Číne, Indii, Japonsku a Kórei dominuje socialistická ideológia – alebo skôr zmes socialistickej ideológie, národných záujmov a trhovej konkurencie.

Iné je to u západných politikov, intelektuálov a podnikateľov. To, čo dnes vidíme, je pokus o vytvorenie určitého obrazu nového svetového poriadku so svetovou vládou na čele, kde sú ľudia hnaní do elektronického koncentračného tábora. Ako sa to stalo, môžete vidieť na príklade obmedzení počas pandémie: všetci ľudia dostávajú štítky, prístup k verejným statkom je regulovaný pomocou QR kódov, každý je nútený chodiť vo formácii. Mimochodom, v scenári Rockefellerovej nadácie ešte v roku 2009 bola pandémia a vlastne všetko, čo sa s ňou udialo, úžasne roztriedené na kúsky – vlastne predpovedali budúcnosť. Tento scenár sa nazýval Lock Step, teda „Prechádzka vo formácii“ a západný svet ho nasledoval. Obetujúc svoje vlastné demokratické hodnoty, snažia sa prinútiť ľudí, aby poslúchali príkazy.

Musím však povedať, že Donald Trump do týchto plánov značne zasiahol, pretože zastavil podpis dohôd o transatlantickom a transpacifickom partnerstve, kde všetky krajiny zúčastnené na dohodách obetovali národnú suverenitu vo všetkých sporoch s veľkými biznismi. A musíte pochopiť, že dnes môže akákoľvek nadnárodná spoločnosť vystupovať ako zahraničný investor, a to aj v Spojených štátoch. Podľa týchto zmlúv, ak je v biznise zahraničný kapitál, tak v spore s národnou vládou vzniká akýsi medzinárodný arbitrážny súd, nie je jasné, ako a kým ho zostavil. A títo nikým nevolení sudcovia, menovaní v skutočnosti veľkým medzinárodným biznisom, sú tieto spory vyriešené. V skutočnosti, išlo o to, že štát stráca všetku suverenitu v regulácii vzťahov s veľkopodnikateľmi. Trump však dohodu zastavil – Spojené štáty ju nikdy nepodpísali. Proces formovania svetovej vlády bol teda zastavený. Toto je druhá alternatíva, ktorá je teraz v kríze v dôsledku kolapsu myšlienky globalizácie a postupného opúšťania „pandemických“ obmedzení.

Treba pochopiť, že možnosť svetovej vlády je nezlučiteľná so suverénnym Ruskom, s našou nezávislosťou a úlohou vo svete. V rámci globalistického scenára je Ruská federácia vnímaná ako územie, ktoré je určené na vykorisťovanie západnými nadnárodnými korporáciami. „Pôvodné obyvateľstvo“ musí slúžiť ich záujmom. Pri takomto scenári Rusko ako nezávislá entita mizne, mimochodom rovnako ako Čína. Západná svetová vláda môže začleniť niektorých našich oligarchov do svojej verzie budúcnosti, ale len v druhotriednych a treťotriednych rolách.

Tretí scenár je katastrofický. Zničenie ľudstva…

– Tá istá apokalypsa, o ktorej všetci hovoria?

– No, nie každý... Ale každý sa, samozrejme, bojí. Mimochodom, o amerických biologických laboratóriách, ktoré sa zaoberajú syntézou nebezpečných vírusov, bolo spomenuté v mojej ďalšej knihe, ktorá vyšla o niečo neskôr: „Mor XXI storočia: ako sa vyhnúť katastrofe a prekonať krízu? “

Pamätám si, že v roku 1996, keď som musel pracovať v Bezpečnostnej rade OSN, som navrhol vypracovať koncepciu národnej biologickej bezpečnosti. Pretože už vtedy, takmer pred 30 rokmi, bola genetika dostatočne rozvinutou vedou na syntetizovanie vírusov namierených proti ľuďom určitej rasy alebo určitého pohlavia, určitého veku. To je možné už dlho. Je možné urobiť vírus, ktorý bude fungovať len proti bielym, alebo naopak, iba proti čiernym, iba proti mužom, alebo len proti ženám. Teraz Američania idú ďalej – vidíte, že údaje, ktoré súhlasia s naším ministerstvom obrany, oznámili deň predtým, že americké biologické laboratóriá vyvíjajú vírusy namierené proti Slovanom. Zrejme je to dnes možné – vyrobiť vírus proti nejakému etniku, ktorý má svoj genetický kód.

To, čo sa dnes deje na Ukrajine, je ozvenou agónie mocenskej elity USA, ktorá sa nevie vyrovnať s tým, že už nebude svetovým lídrom. To je jasné každému – aspoň tým, ktorých s Američanmi nespájajú ich vlastné záujmy a nepodliehajú ich kognitívnemu vplyvu.

Uvediem príklad. Keď USA v roku 2014 uvalili sankcie na Rusko, spýtal som sa svojich čínskych kolegov: „Myslíte si, že Američania môžu uvaliť sankcie na Čínu? Boli si istí, že nemôžu. Povedali, že je to nemožné, pretože USA závisia od Číny rovnako silno, ako je Čína závislá od USA. To znamená, že Amerika bude pre seba drahšia. Uplynuli dva roky a Trump spustil obchodnú vojnu proti Číne. A Peking teraz pochopil, že Amerika je nepriateľ, ktorý všetkými prostriedkami utopí čínsky ekonomický zázrak. Predtým neboli moje úvahy s čínskymi kolegami veľmi presvedčivé, rovnako ako moja kniha, ktorú ste spomenuli, veľmi neovplyvnila našu politickú a ekonomickú elitu. Moje argumenty boli zamietnuté. Aj keď už veľa, veľa rokov hovoríme, že dolár treba odmietnuť. Devízové ​​rezervy mali byť odstránené z dolárových nástrojov, z eura na zlato, malo byť potrebné prejsť na náš vlastný menový a finančný systém, vytvoriť si vlastné zúčtovanie v národných menách s partnermi. Toto všetko ponúkame už od roku 2000, keď už bolo jasné, k čomu svetový ekonomický vývoj smeruje. A teraz konečne všetci uvideli svetlo.

„ Američania zombifikovali Ukrajincov a premenili 150 – 200 tisíc ľudí na bojový stroj, ktorý funguje bez rozmýšľania“

– Súdiac podľa srdcervúceho kvílenia, ktoré sa ozýva z tábora liberálov, ako aj udalostí na Ukrajine, ešte nie každý uzrel svetlo sveta.

– Áno, čelíme faktu, že za 8 rokov sa Američanom podarilo oklamať ukrajinský ľud natoľko, že ľudia, ktorí vzdorujú ruskej armáde, takzvané Ozbrojené sily Ukrajiny, vyzerajú jednoducho ako zombie. Manipuluje sa s nimi ako s bábkami. Nie Zelenskyj velí ukrajinskej armáde, dokonca ani ministerstvu obrany Ukrajiny a generálnemu štábu, ale Pentagonu. Z pohľadu boja „do posledného ukrajinského vojaka“ velí veľmi efektívne, pretože títo zombie chlapi sa nevzdávajú. Ale sú v absolútne beznádejnej situácii. Všetci experti už uznali, že Rusko vyhralo vojenskú špeciálnu operáciu, že Ukrajina nemá šancu na odpor, že celá vojenská infraštruktúra bola zničená... Ozbrojeným silám Ukrajiny zostáva len kapitulácia, aby sa minimalizovali ľudské straty. Ukrajinskí dôstojníci (a najmä, samozrejme, nacionalisti) sa však správajú ako zvonku ovládaní zombíci – riadia sa pokynmi z Pentagonu, ktoré im prichádzajú do osobných počítačov a špeciálnych tabletov.

Okrem toho Američania velia svojim bábkam z ozbrojených síl Ukrajiny a rozdeľujú ich do príslušných jednotiek. Každá jednotka má pridelené číslo a každé číslo dostane umelú „vojenskú inteligenciu“ s úlohami každý deň. Naozaj urobili zo 150-200 tisíc ľudí bojovú mašinériu, ktorá funguje bez rozmýšľania, len hlúpo plní všetky ich príkazy. Za 8 rokov dosiahli, že značnú časť ukrajinskej mládeže prinútili nielen postaviť sa proti Rusku, ale vymývaním mozgov z nich urobili svoje slabomyslné nástroje. Nielen potrava pre delá, ale aj kontrolovaná potrava pre delá.

Keďže sú v absolútne beznádejnej situácii, obkľúčení, zbavení všetkých zásob, stále pokračujú v nezmyselnej vojne, odsudzujúc sa na smrť a ťahajú so sebou do hrobu okolitých civilistov. Toto je jasný príklad toho, ako fungujú moderné americké technológie. Musíme pochopiť, že pred nami máme veľmi silnú silu. Viete, pred [vojnou] sme od ruských odborníkov a politikov počúvali, že samotní Ukrajinci sa ekonomicky udusia a potom sa k nám priplazia a vôbec, kam bez nás Ukrajina zájde? Veď bez našich zdrojov a spolupráce s nami nebude schopná zabezpečiť reprodukciu ekonomiky. Ukrajina sa skutočne dostala do stavu ekonomickej katastrofy, ako sme očakávali, ako sme vysvetlili našim ukrajinským kolegom. Ukrajinská republika sa stala spolu s Moldavskom najchudobnejším štátom v Európe. Vzhľadom na to, že Ukrajina ukončila vzťahy s Ruskom, jej straty predstavujú viac ako100 miliárd dolárov . To však nezabránilo americkým a britským politickým stratégom a inštruktorom sformovať 200-tisícovú armádu násilníkov a vrahov, ktorí si úplne neadekvátne predstavujú realitu a sú poslušným nástrojom amerických záujmov.

– To nie sú v Rusku rovnako poslušné americké marionety? Sú to len Ukrajinci, ktorí boli zombifikovaní?

– Áno, a tu treba poznamenať, že prakticky to isté sa deje s centrálnou bankou, ale len v iných otázkach.

– Skôr než prejdeme k centrálnej banke, dovoľte mi to objasniť. Povedali ste, že pracujete na zavedení novej meny. A v akom formáte a s akým tímom?

– Robíme to už dlho ako skupina vedcov. Pred 10 rokmi sme na ekonomickom fóre Astany predstavili správu „K trvalo udržateľnému rastu prostredníctvom spravodlivého svetového ekonomického poriadku“ s projektom prechodu na nový svetový finančný a menový systém, kde sme navrhli reformu systému MMF na základe takzvané špeciálne práva čerpania a na základe upraveného systému MMF – vytvoriť celosvetovú účtovnú menu. Mimochodom, táto myšlienka vtedy vzbudila veľký záujem: náš projekt bol uznaný ako najlepší medzinárodný ekonomický projekt. V praktickom zmysle však žiadny zo štátov zastúpených oficiálnymi menovými orgánmi nemal o tento projekt záujem. Hoci po ňom nasledovali publikácie Nursultana Nazarbajeva, ktoré navrhovali novú menu. Ak si dobre pamätám, ponúkol saAltyn .

– Altyn? To je zaujímavé.

Áno, uverejnenie jeho článku na túto tému dokonca prebehlo v Izvestijach. Ale vec neprišla na rokovania a politické rozhodnutia a dodnes je to skôr návrh odborníkov. Som si však istý, že súčasná situácia nás núti veľmi rýchlo vytvárať nové nástroje na vyrovnanie platieb, pretože dolár a rubeľ bude prakticky nemožné použiť kvôli nekompetentnej politike centrálnej banky, ktorá v skutočnosti koná v záujme medzinárodných špekulantov, nemôže nájsť udržateľnosť.

Objektívne by sa rubeľ mohol stať rezervnou menou spolu s jüanom a rupiou. Bolo by možné prejsť na multimenový systém založený na národných menách. Stále však potrebujeme nejaký ekvivalent na cenotvorbu... Teraz pracujeme na koncepte výmenného priestoru Eurázijskej hospodárskej únie, kde jednou z úloh je aj tvorba nových cenových kritérií. To znamená, že ak chceme, aby sa ceny kovov netvorili v Londýne, ale tu v Rusku, rovnako ako ceny ropy, potom to znamená vznik nejakej inej meny, najmä ak chceme konať nielen v rámci Euroázijskej hospodárskej únie, ale v Eurázii v širšom zmysle, v centre nového svetového ekonomického poriadku, do ktorého zaraďujem Čínu, Indiu, Indočínu, Japonsko, Kóreu a Irán. Sú to veľké krajiny, z ktorých všetky majú svoje základné národné záujmy. Po súčasných príbehoch s konfiškáciou [ruských] dolárových rezerv si myslím, že žiadna krajina nebude chcieť použiť menu inej krajiny ako rezervu. Preto je potrebný nový nástroj. A z môjho pohľadu sa takýmto nástrojom pre začiatok môže stať nejaká syntetická zúčtovacia mena, ktorá by bola postavená ako taký agregovaný index.

– Môžem uviesť nejaké príklady? Čo to je?

– Povedzme, ECU ₠ (európska menová jednotka)– taká skúsenosť bola v Európskej únii. Bol postavený ako kôš s menami. Všetky krajiny, ktoré sa podieľajú na vytváraní novej účtovnej meny, by mali mať nárok na prítomnosť svojej národnej meny v tomto koši. A spoločná mena sa tvorí ako index, ako zložka váženého priemeru týchto národných mien. No a k tomu musíme z môjho pohľadu pridať komodity: nielen zlato, ale aj ropu, kov, obilie a vodu. Akýsi komoditný postroj, ktorý by mal podľa našich odhadov obsahovať asi 20 tovarov. V skutočnosti tvoria proporcie svetových cien, a preto sa musia podieľať na koši na tvorbu novej účtovnej meny. A je potrebná medzinárodná zmluva, ktorý určí pravidlá pre obeh tejto meny a vytvorí organizáciu ako Medzinárodný menový fond. Mimochodom, pred 15 rokmi sme navrhovali reformu MMF, ale už teraz je zrejmé, že nový peňažný finančný systém bude potrebné vybudovať bez Západu. Možno sa k tomu raz Európa pripojí a USA to budú tiež nútené priznať. Ale zatiaľ je jasné, že budeme musieť stavať aj bez nich, napríklad na báze Šanghajskej organizácie spolupráce. Toto sú však len odborné poznatky, ktoré úradom predložíme v priebehu budúceho mesiaca. Možno sa k tomu raz Európa pripojí a USA to budú tiež nútené priznať. Ale zatiaľ je jasné, že budeme musieť stavať aj bez nich, napríklad na báze Šanghajskej organizácie spolupráce. Toto sú však len odborné poznatky, ktoré úradom predložíme v priebehu budúceho mesiaca. Možno sa k tomu raz Európa pripojí a USA to budú tiež nútené priznať. Ale zatiaľ je jasné, že budeme musieť stavať aj bez nich, napríklad na báze Šanghajskej organizácie spolupráce. Toto sú však len odborné poznatky, ktoré úradom predložíme v priebehu budúceho mesiaca.

– A na úrovni vlády alebo na úrovni prezidenta?

– Najprv to pošleme na oddelenia, ktoré sú za tieto záležitosti zodpovedné. Budeme viesť diskusie, rozvinieme nejaké spoločné porozumenie a potom prejdeme na politickú úroveň.

„ Centrálna banka pokračuje v politike podriaďovania sa nepriateľovi“

– Vo svojom telegramovom kanáli píšete, že zostáva len znárodniť Banku Ruska. Prečo to ešte nebolo urobené? Existuje napríklad názor, že Elvira Nabiullina zostáva na svojom poste obrazovky, ale už nič vážne nezvládne. Môžete to vyvrátiť alebo potvrdiť?

– Viete, ja sa nechcem púšťať do konšpiračných teórií.

– Toto je konšpiračná teória?

– Áno, môžeme hovoriť o americkom Deep State v konšpiračných podmienkach. V tomto prípade sú konšpiračné teórie veľmi vhodným myšlienkovým smerom, pretože v Amerike za obrazovkou prezidentov a kongresmanov pôsobia nejaké hlboké sily – špeciálne služby. A v našej vlasti je všetko jednoduché. Máme prezidenta, hlavu štátu, ktorá vybudovala vertikálnu formu moci. U nás je úplne jasné, ako sa tvorí parlament a súdnictvo. Tu vo všeobecnosti nemožno použiť žiadnu konšpiračnú teóriu. To isté platí pre centrálnu banku. Pripomínam, že podľa zákona o centrálnej banke je všetok jej majetok federálnym majetkom. Centrálna banka je teda štátna štruktúra, o tom niet najmenších pochýb.

– A vždy hovorili, že centrálna banka bola oddelená, akoby na vedľajšej koľaji.

– Správnu radu centrálnej banky vymenúva Štátna duma na návrh prezidenta. Dlhé roky som pôsobil ako jej zástupca v národnej bankovej rade, ktorá dohliada na činnosť centrálnej banky. Môžem povedať, že niet pochýb o tom, že centrálna banka je štátnym orgánom na reguláciu peňažného obehu a je aj hlavným finančným regulátorom v krajine.

Ale sú tu nuansy. Ústava stanovuje, že centrálna banka vykonáva svoju politiku nezávisle, to znamená, že je nezávislá od vlády. To však neznamená, že je nezávislý od štátu. Toto je štátna agentúra. Tu je súdny systém u nás aj oficiálne nezávislý od vlády. Preto je centrálna banka ako nezávislý orgán aj napriek tomu formovaná ako štátny regulačný orgán a musí plniť úlohy, ktoré sú nevyhnutné pre rozvoj našej ekonomiky. Na to je potrebné zapojiť centrálnu banku do strategického plánovania. Klasik peňažného obehu stanovuje, že hlavným cieľom menových autorít, teda centrálnej banky, by malo byť vytváranie podmienok pre maximalizáciu investícií. To je to, čo by mal robiť bankový systém – maximalizovať investície. Pretože čím viac investícií, tým väčšia výroba, vyššia technická úroveň, nižšie náklady a nižšia inflácia, tým je ekonomika stabilnejšia. Makroekonomickú stabilizáciu v modernej ekonomike je možné dosiahnuť len na základe zrýchleného vedecko-technického pokroku. Pokusy o cielenie inflácie (takéto buzzword), ktoré centrálna banka posledných 10 rokov prakticky napodobňuje, manipuláciou s kľúčovou úrokovou sadzbou na pozadí voľne plávajúceho rubľa, sú krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. Makroekonomickú stabilizáciu v modernej ekonomike je možné dosiahnuť len na základe zrýchleného vedecko-technického pokroku. Pokusy o cielenie inflácie (takéto buzzword), ktoré centrálna banka posledných 10 rokov prakticky napodobňuje, manipuláciou s kľúčovou úrokovou sadzbou na pozadí voľne plávajúceho rubľa, sú krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. Makroekonomickú stabilizáciu v modernej ekonomike je možné dosiahnuť len na základe zrýchleného vedecko-technického pokroku. Pokusy o cielenie inflácie (takéto buzzword), ktoré centrálna banka posledných 10 rokov prakticky napodobňuje, manipuláciou s kľúčovou úrokovou sadzbou na pozadí voľne plávajúceho rubľa, sú krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. manipuláciou kľúčovej úrokovej sadzby na pozadí voľne plávajúceho rubľa je krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. manipuláciou kľúčovej úrokovej sadzby na pozadí voľne plávajúceho rubľa je krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať.

Čo je inflačné cielenie v praxi? Ide o mimoriadne primitívny a vnútorne protirečivý súbor opatrení, ktorých uplatňovanie ženie ekonomiku do stagflačnej pasce. Centrálna banka hodila rubeľ do voľného obehu, čo je absurdné z pohľadu inflačného cielenia v otvorenej ekonomike, kde kurz priamo ovplyvňuje ceny. A vidíme, ako devalvácia rubľa periodicky zrýchľuje ceny. Navyše menovú politiku zredukovali len na jeden absolútne primitívny nástroj – manipuláciu s kľúčovou úrokovou sadzbou. Ale kľúčová sadzba je percento, za ktoré centrálna banka požičiava peniaze do ekonomiky a sťahuje peniaze z ekonomiky. Jej pokusy potlačiť infláciu zvyšovaním úrokovej miery nemôžu v dnešnej ekonomike uspieť, pretože čím vyššia úroková miera, tým menej úverov, čím menej investícií, tým nižšia technická úroveň a konkurencieschopnosť. Pokles posledne menovaných znamená devalváciu rubľa za 3-4 roky, po tom, čo zvýšia úrokovú sadzbu, údajne na boj proti inflácii. Tým, že nechali kurz rubľa voľne plávať, v skutočnosti ho vydali na milosť a nemilosť menových špekulantov.

Američanom sa táto politika veľmi páči, a tak vedenie našej centrálnej banky a ministerstva financií všemožne vychvaľujú. Veď čo je pre nich dôležité? Aby bolo všetko naviazané na dolár, aby bol rubeľ „nezdravou“ menou, ktorá je nestabilná. A to je paradox, pretože objem devízových rezerv Ruskej federácie bol v poslednom čase 3-krát vyšší ako peňažná zásoba rubľa! To znamená, že centrálna banka mohla stabilizo

**Takéto udalosti sa stávajú len raz za storočie (Sergey Glazyev)** „ Nový svetový ekonomický poriadok je socialistický v ideológii“ – Sergey Yuryevich, komentujúc dnešné tragické udalosti, na svojom kanáli Telegram ste napísali, že sme si mali prečítať vašu knihu o „poslednej svetovej vojne“, napísanú asi pred 6 rokmi. Ako sa vám podarilo všetko tak presne predpovedať? – Faktom je, že existujú dlhodobé vzorce ekonomického rozvoja, ktorých analýza a pochopenie umožňuje predpovedať udalosti, ktoré sa v súčasnosti odohrávajú. V súčasnosti zažívame súbežnú zmenu technologických a svetových ekonomických štruktúr, pričom sa mení technologický základ ekonomiky, dochádza k prechodu na zásadne nové technológie a mení sa aj systém riadenia. Takéto udalosti sa dejú asi raz za storočie. Technologické štruktúry sa však menia približne raz za 50 rokov a ich zmenu zvyčajne sprevádza technologická revolúcia, depresia a preteky v zbrojení. A svetové ekonomické štruktúry sa menia raz za 100 rokov a ich zmenu sprevádzajú svetové vojny a sociálne revolúcie. Povedzme, že pred 100 rokmi sa Britské impérium snažilo udržať si svoju hegemóniu vo svete. Keď už ekonomicky prehrávala so spojenými zdrojmi Ruskej ríše a Nemecka, rozpútala sa prvá svetová vojna vyvolaná britskou rozviedkou, počas ktorej sa všetky tri európske impériá zlikvidovali. Hovorím o rozpade cárskeho Ruska, nemeckej a rakúsko-uhorskej ríše, ale tu môžeme uviesť aj štvrtý – Osmanský prístav. Čo sa týka Británie, tá si istý čas udržala globálnu dominanciu a dokonca sa stala najväčším impériom na planéte. Ale kvôli neúprosným zákonom sociálno-ekonomického rozvoja, koloniálna svetová ekonomická štruktúra založená v skutočnosti na otrockej práci už nemohla zabezpečiť ekonomický rast.(papierové alebo elektronické prostriedky – pozn. red.) . Umožnili masovú výrobu produktov oveľa efektívnejšie ako administratívne systémy koloniálnych ríš 19. storočia. Vznik sociálnych štátov v ZSSR a USA s centralizovanými riadiacimi systémami umožnil prudký skok v ich ekonomickom rozvoji. V Európe sa systém správy a riadenia spoločností formoval, žiaľ, podľa nacistického vzoru v Nemecku a tiež nie bez pomoci britskej rozviedky. Hitler, spoliehajúc sa na podporu britských spravodajských služieb a amerického kapitálu, pomerne rýchlo nasadil v Nemecku centralizovaný systém podnikového riadenia, ktorý umožnil Tretej ríši veľmi rýchlo dobyť celú Európu. S Božou pomocou sme porazili tento nemecký (presnejšie európsky – s prihliadnutím na dnešnú realitu) fašizmus. Potom zostali vo svete dva modely, ktoré pripisujem imperiálnej svetovej ekonomickej štruktúre: sovietsky a západný (s centrom v USA). – Teraz sa však toto obdobie „americkej unipolárnej osamelosti“ už končí a zrejme nielen vďaka Rusku, ale predovšetkým Číne a ázijským regiónom ako takým. nie je to tak? – Hierarchické vertikálne štruktúry charakteristické pre imperiálne svetové hospodárstvo sa skutočne ukázali ako príliš rigidné na zabezpečenie kontinuálnych inovačných procesov a stratili svoju komparatívnu účinnosť pri zabezpečovaní rastu svetovej ekonomiky. Na jeho periférii sa sformoval nový svetový ekonomický poriadok, ktorý je založený na flexibilných modeloch riadenia, sieťovej organizácii výroby, kde štát funguje ako integrátor spájajúci záujmy rôznych sociálnych skupín okolo dosiahnutia jedného cieľa – pozdvihnutia verejnosti. blahobytu. Najpôsobivejším príkladom takejto integrálnej svetovej ekonomickej štruktúry je dnes Čína, ktorá za viac ako 30 rokov trojnásobne prekonala tempo rastu americkej ekonomiky. Čína už v súčasnosti prekonáva Spojené štáty z hľadiska produkcie, exportu high-tech tovaru a miery rastu. Ďalším príkladom modelu nového svetového ekonomického poriadku, ktorý sme nazvali integrálny (kvôli tomu, že štát v ňom združuje všetky sociálne skupiny rôznych záujmov), je India. Má odlišný politický systém, ale má aj prednosť verejných záujmov pred súkromnými a štát sa snaží maximalizovať mieru rastu, aby mohol bojovať proti chudobe. V tomto zmysle je nový svetový ekonomický poriadok v ideológii socialistický. Zároveň využíva trhové mechanizmy konkurencie, čo umožňuje poskytnúť najvyššiu koncentráciu zdrojov na uskutočnenie technologickej revolúcie s cieľom zabezpečiť ekonomické skoky založené na novom vyspelom technologickom poriadku. Ak sa pozrieme na miery rastu po roku 1995, vidíme, že čínska ekonomika vzrástla 10-krát, zatiaľ čo ekonomika USA vzrástla len o 15 percent. teda už teraz je každému jasné, že v súčasnosti sa tempo svetového hospodárskeho rozvoja presúva do Ázie: Čína, India a krajiny juhovýchodnej Ázie už vyrábajú viac produktov ako USA a EÚ. Ak k nim pripočítame Japonsko alebo Kóreu, v ktorých je systém riadenia podobný vo svojich princípoch integrácii spoločnosti okolo cieľa zvyšovania verejného blahobytu, potom môžeme povedať, že táto nová svetová ekonomická štruktúra už dnes svetu dominuje. sa centrum reprodukcie svetovej ekonomiky presunulo do juhovýchodnej Ázie. S tým, samozrejme, nemôže súhlasiť americká vládnuca elita. v ktorom je systém riadenia podobný vo svojich princípoch integrácii spoločnosti okolo cieľa zvyšovania verejného blahobytu, potom môžeme povedať, že táto nová svetová ekonomická štruktúra už dnes svetu dominuje a centrum reprodukcie svetovej ekonomiky sa presťahovalo do juhovýchodnej Ázie. S tým, samozrejme, nemôže súhlasiť americká vládnuca elita. v ktorom je systém riadenia podobný vo svojich princípoch integrácii spoločnosti okolo cieľa zvyšovania verejného blahobytu, potom môžeme povedať, že táto nová svetová ekonomická štruktúra už dnes svetu dominuje a centrum reprodukcie svetovej ekonomiky sa presťahovalo do juhovýchodnej Ázie. S tým, samozrejme, nemôže súhlasiť americká vládnuca elita. – Aby som sa s tým zmieril, povedal by som... - Áno. Rovnako ako kedysi Britské impérium sa snažia udržať si svoju hegemóniu vo svete. Udalosti odohrávajúce sa dnes sú prejavom toho, ako sa americká finančná a mocná oligarchická elita snaží udržať svetovládu. Dá sa povedať, že posledných 15 rokov vedie svetovú hybridnú vojnu, ktorá sa snaží chaotizovať krajiny mimo jej kontroly a brzdiť rozvoj Čínskej ľudovej republiky. Ale kvôli už archaickému systému vládnutia to nedokážu. Finančná kríza v roku 2008 bola takým prechodným momentom, kedy sa vlastne skončil životný cyklus odchádzajúceho technologického poriadku a začal sa proces masívneho prerozdeľovania kapitálu do nového technologického poriadku, ktorého jadrom je komplex nanobioinžinierstva a informačno-komunikačných technológií. Všetky krajiny začali pumpovať ekonomiku peniazmi. Najjednoduchšia vec, ktorú môže moderná vláda urobiť, je poskytnúť všetkým podnikom prístup k lacným dlhodobým peniazom, aby si mohli osvojiť nové technológie. Ak však v Amerike a Európe išli takéto prostriedky hlavne do finančných bublín a pokryli rozpočtový deficit, tak v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. Najjednoduchšia vec, ktorú môže moderná vláda urobiť, je poskytnúť všetkým podnikom prístup k lacným dlhodobým peniazom, aby si mohli osvojiť nové technológie. Ak však v Amerike a Európe išli takéto prostriedky hlavne do finančných bublín a pokryli rozpočtový deficit, tak v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. Najjednoduchšia vec, ktorú môže moderná vláda urobiť, je poskytnúť všetkým podnikom prístup k lacným dlhodobým peniazom, aby si mohli osvojiť nové technológie. Ak však v Amerike a Európe išli takéto prostriedky hlavne do finančných bublín a pokryli rozpočtový deficit, tak v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. potom v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. potom v Číne bola táto kolosálna emisia peňazí úplne nasmerovaná na rast výroby a vývoj nových technológií. Neexistovali žiadne finančné bubliny, zatiaľ čo ultra vysoká monetizácia čínskej ekonomiky nemala za následok infláciu, rast peňažnej zásoby sprevádzal nárast produkcie tovarov, zavádzanie nových vyspelých technológií a nárast verejnej blahobytu. Ekonomická konkurencia už dnes viedla k tomu, že Spojené štáty americké stratili svoje vedúce postavenie. Ak si pamätáte, Donald Trump sa snažil obmedziť rozvoj Číny prostredníctvom obchodnej vojny, no nič z toho nevyšlo. " Američania otvorili biologický front vojny spustením koronavírusu v Číne " – Prečo? Chýbalo Trumpovi, ktorý je zvyknutý riskovať a ísť all-in, odhodlanie? – A ani Trump to nedokázal dostať von, pretože Čína má efektívnejší systém riadenia, ktorý vám umožňuje maximálne sústrediť dostupné výrobné zdroje. Efektívny money management zároveň udržiava emisiu peňazí v obryse rozšírenej reprodukcie reálneho sektora ekonomiky so zameraním na financovanie investícií do rozvoja. Čína má najvyššiu mieru úspor zo všetkých krajín, kde sa investuje asi 45 percent HDP v porovnaní s 20 percentami v Spojených štátoch alebo Rusku. To v skutočnosti zabezpečuje ultra vysoké miery rastu čínskej ekonomiky. Skrátka, USA boli odsúdené prehrať túto obchodnú vojnu, pretože Čína mohla vyrábať efektívnejšie a financovať rozvoj lacnejšie. Celý bankový systém v Číne je vo vlastníctve štátu, funguje ako jedna vývojová inštitúcia, ktorá usmerňuje peňažné toky na rozšírenie výroby a zvládnutie nových technológií. V Spojených štátoch idú emisie peňazí na financovanie rozpočtového deficitu a prerozdeľujú sa do finančných bublín. Výsledkom je, že efektivita finančného a ekonomického systému USA je 20 percent – ​​len každý piaty dolár sa tam dostane do reálneho sektora a v Číne takmer 90 percent (teda takmer všetok jüan, ktorý vytvára centrálna banka ČĽR) živí kontúry rozširovania výroby a zabezpečuje ultravysoký ekonomický rast. Trumpove pokusy obmedziť rozvoj Číny metódami obchodnej vojny zlyhali. Zároveň zažili bumerange v samotných Spojených štátoch. Potom Američania otvorili front biologickej vojny spustením koronavírusu v Číne v nádeji, že čínske vedenie túto epidémiu nezvládne a v Číne vznikne chaos. Epidémia však preukázala nízku efektivitu zdravotnej starostlivosti a spôsobila chaos v samotných Spojených štátoch. Čínsky systém vlády aj tu ukázal oveľa väčšiu efektivitu. V Nebeskej ríši je úmrtnosť výrazne nižšia a pandémiu tam zvládli oveľa rýchlejšie. Už v roku 2020 dokonca dosiahli ekonomický rast 2 percentá, zatiaľ čo v Spojených štátoch došlo k poklesu o 10 percent HDP (analytici zaznamenali najväčší pokles od druhej svetovej vojny – ed. poznámka ). Teraz Číňania obnovili tempo rastu okolo 7 percent ročne a niet pochýb o tom, že ČĽR bude pokračovať v sebavedomom rozvoji a bude rozširovať výrobu nového technologického poriadku. Súbežne s obchodnou vojnou proti Číne pripravovali americké spravodajské služby vojnu proti Rusku, keďže anglosaská geopolitická tradícia považuje našu krajinu za hlavnú prekážku nastolenia svetovej nadvlády americkej a britskej mocenskej a finančnej elity. Treba povedať, že vojna proti Ruskej federácii sa rozvinula hneď po anexii Krymu a po tom, čo americké špeciálne služby zorganizovali na Ukrajine štátny prevrat. Dá sa povedať, že oklamali Rusko, aby súhlasilo s americkou okupáciou Ukrajiny, pričom ju považovali za dočasný jav. Američania sa však zakorenili v 'Ukrajinskej nezávislosti', vytvorili nielen bašty, pestovali nacistov pod ich krídlami, ale aj vycvičili nacistické ozbrojené sily, dali nacistom možnosť získať vojenské vzdelanie, vycvičili ich vo svojich akadémiách, „zošívali“ s nimi všetky ozbrojené sily Ukrajiny. A už 8 rokov pripravujú ozbrojené sily Ukrajiny na boj proti jedinému nepriateľovi – Rusku. Zatiaľ čo masmédiá, ktoré na Ukrajine úplne ovládajú aj Američania, tvorili vo verejnej mysli obraz nepriateľa. Okrem toho Spojené štáty americké využili menový a finančný front hybridnej vojny proti Ruskej federácii. Už v roku 2014 zaviedli prvé finančné sankcie a odklepli značnú časť západných pôžičiek z ruskej ekonomiky. Teraz sme svedkami ďalšej fázy, kedy vlastne odpojili Rusko od svetového menového a finančného systému, ktorému dominujú. Toto všetko som však predpovedal už pred 10 rokmi na základe teórie meniacich sa svetových ekonomických štruktúr a špecifickej logiky vládnucej elity USA, zameranej na svetovládu. Anglosaská geopolitika je tradične orientovaná proti Ruskému impériu a jeho nástupcom ZSSR a Ruskej federácii, pretože od čias Britského impéria bolo Rusko vnímané ako hlavný protivník Anglosasov. Celá takzvaná geopolitická veda, ktorá sa písala v Londýne, v skutočnosti dospela k súboru odporúčaní, ako zničiť Rusko ako dominantnú silu v Eurázii. Mám na mysli všetky druhy špekulatívnych konštrukcií typu „krajiny mora proti krajinám pevniny“ a podobne. – Ako sa Rusko tak dostalo do cesty „morským krajinám“? Napokon, geograficky sme so Spojeným kráľovstvom nikdy nehraničili. – V tejto súvislosti bol vynájdený vzorec: kto ovláda Euráziu, ovláda celý svet. V skutočnosti aplikovaný vývoj už zašiel ďalej. Známa je veta Zbigniewa Brzezinského, že na porazenie Ruska ako superveľmoci treba od neho odtrhnúť Ukrajinu. Celá táto politická dogma, ktorá, ako sa zdá, už dávno vstúpila do histórie, sa napriek tomu dnes reprodukuje v myslení americkej politickej elity. Musím povedať, že stále existujú kurzy geopolitiky 19. storočia na Harvarde a Yale University, ktoré brúsia mozgy budúcich amerických politikov proti Rusku. Takže vlastne naskočili na tento starý a rokmi overený rusofóbny prúd, ktorý bol vždy charakteristický pre anglosaskú geopolitiku. A vzhľadom na Rusko ako hlavného protivníka ich dominancie vo svete, To, čo sa dnes deje, sa teda dalo ľahko predvídať na základe kombinácie dlhodobých vzorcov ekonomického rozvoja, ktorý vlastne odsúdil svet na hybridnú vojnu, a tradičnej rusofóbie anglosaskej politickej elity. Po tom, čo sa oslabenie ČĽR nevydarilo cez obchodnú vojnu, preniesli Američania hlavný úder svojej vojenskej a politickej moci na Rusko, ktoré považujú za slabý článok svetovej geopolitiky a ekonomiky. Okrem toho sa Anglosasovia snažia nadviazať nadvládu nad Ruskom, aby zrealizovali svoje odveké rusofóbne predstavy o zničení našej krajiny a zároveň oslabení Číny, pretože strategické spojenectvo Ruskej federácie a Číny je príliš tvrdé. Spojené štáty. Nemajú ani ekonomickú, ani vojenskú silu, aby nás zničili spoločne, ani oddelene, to je dôvod, prečo sa nás Spojené štáty spočiatku snažili pohádať s Čínou. To im nevyšlo. Ale oni pomocou našej, povedal by som, pokojnosti, získali kontrolu nad Ukrajinou a dnes používajú našu bratskú republiku ako vojnovú zbraň na zničenie Ruska a potom na uchopenie kontroly nad našimi zdrojmi, aby, opakujem, posilnili ich pozíciu a oslabiť pozíciu Číny. Vo všeobecnosti je to všetko zrejmé, napríklad dva plus dva sa rovná štyrom. " Američania nebudú môcť vyhrať, rovnako ako Briti neuspeli svojho času. " – Pravdepodobne je to zrejmé, ale nie pre každého. Medzi ruskou elitou je veľa odporcov spojenectva s Čínou. Aspoň týmto ľuďom sa pred špeciálnou operáciou na Ukrajine zdalo, že americká a západná kultúra je nám zrozumiteľnejšia a bližšia ako hieroglyfická čínska múdrosť a že s našimi „západnými partnermi“ vždy nájdeme spoločnú reč. – Viete, v roku 2015 som napísal knihu „Posledná svetová vojna. USA začínajú a strácajú“, čo ste spomenuli na začiatku rozhovoru – tam bolo všetko premyslené a odôvodnené. Spojené štáty americké sa pustili do celosvetovej hybridnej vojny – začala sa oranžovými revolúciami s cieľom rozvrátiť regióny sveta, ktoré neovládali – s cieľom posilniť svoju pozíciu a oslabiť pozíciu geopolitických rivalov. Po slávnom mníchovskom prejave prezidenta Putina (február 2007 – pozn. red), uvedomili si, že stratili kontrolu nad Jeľcinovým Ruskom, a to ich vážne znepokojilo. V roku 2008 vypukla finančná kríza a bolo jasné, že sa začína prechod na nový technologický poriadok a starý svetový ekonomický poriadok a predchádzajúci systém riadenia už nezabezpečujú udržateľný ekonomický rozvoj. Čína bola teraz na čele. No a potom sa logika rozpútania svetovej vojny deje, len nie vo formách, ktoré existovali pred 100 rokmi, ale na troch podmienených frontoch – menovo-finančnom (kde USA stále dominujú svetu), obchodno-ekonomickom (kde už stratili prevahu nad Čínou) a informačno-kognitívne (kde majú Američania aj technológie, ktoré sú nadradené našim). No a nakoniec, štvrtý front je ten biologický, ktorý sa otvoril s príchodom koronavírusu z americko-čínskeho laboratória vo Wu-chane. Dnes vidíme, že na Ukrajine existovala celá sieť biologických laboratórií. Spojené štáty americké sa teda dlho pripravovali na otvorenie biologického frontu svetovej vojny. Piaty a najzreteľnejší front je v skutočnosti front bojového boja – ako posledný nástroj na prinútenie štátov, ktoré ovládajú, k nespochybniteľnej poslušnosti. Dnes sa situácia aj na tomto fronte vyostruje. To znamená, že na všetkých piatich frontoch svetovej hybridnej vojny prebiehajú aktívne operácie a výsledok sa dá predvídať. Američanom sa nepodarí vyhrať, rovnako ako sa svojho času nepodarilo Angličanom. Hoci Británia formálne vyhrala druhú svetovú vojnu, prehrala politicky a ekonomicky. Angličania stratili celé impérium, stratili viac ako 90 percent územia a 95 percent obyvateľstva. Dva roky po druhej svetovej vojne, kde boli víťazmi, sa ich impérium zrútilo ako domček z karát, pretože ďalší dvaja víťazi – ZSSR a USA – toto impérium nepotrebovali a považovali ho za anachronizmus. tiež svet nebude potrebovať americké nadnárodné korporácie, americký dolár, americké menové a finančné technológie a finančné pyramídy. Toto všetko bude v blízkej budúcnosti minulosťou. Juhovýchodná Ázia sa stane zjavným lídrom svetového ekonomického rozvoja a pred našimi očami sa vytvorí nový svetový ekonomický poriadok. – Aby sme parafrázovali [Ericha] Remarqua, môžeme povedať, že na západnom fronte konečne nastali zmeny. Ale aké znaky vidíte, že tento mocný globálny systém sa čoskoro stane minulosťou? – Potom, čo sa Američania zmocnili najprv venezuelských devízových rezerv a odovzdali ich opozícii, potom afganských devízových rezerv, predtým iránskych a teraz ruských, bolo úplne jasné, že dolár prestal byť svetom. mena. Po Američanoch sa tejto hlúposti dopustili aj Európania – euro a libra prestali byť svetovými menami. Preto starý menový a finančný systém prežíva svoje posledné dni. Po tom, čo sa americké doláre, ktoré nikto nepotrebuje, posielajú späť do Ameriky z ázijských krajín, je kolaps svetového menového a finančného systému založeného na dolároch a eurách nevyhnutný. Popredné krajiny prechádzajú na národné meny a euro a dolár prestávajú byť devízovými rezervami. – Ako vidíte svet po zániku dolárového monopolu? – V súčasnosti pracujeme na projekte medzinárodnej zmluvy o zavedení novej svetovej zúčtovacej meny naviazanej na národné meny zúčastnených krajín a na výmenu komodít určujúcich skutočné hodnoty. Nebudeme potrebovať americké a európske banky. Vo svete sa rozvíja nový platobný systém založený na moderných digitálnych technológiách s blockchainom, kde banky strácajú význam. Klasický kapitalizmus založený na súkromných bankách sa vytráca. Medzinárodné právo sa obnovuje. Všetky kľúčové medzinárodné vzťahy, vrátane vydávania svetového peňažného obehu, sa začínajú formovať na základe dohôd. Zároveň sa obnovuje význam národnej suverenity, pretože suverénne krajiny prichádzajú k dohode. Základom globálnej hospodárskej spolupráce sú spoločné investície s cieľom zlepšiť blahobyt ľudí. Liberalizácia obchodu prestáva byť akousi prioritou, rešpektujú sa národné priority, každý štát si buduje taký systém ochrany vnútorného trhu a svojho ekonomického priestoru, ktorý považuje za potrebný. To znamená, že éra liberálnej globalizácie sa skončila. Pred našimi očami sa formuje nová svetová ekonomická štruktúra – integrálna, v ktorej niektoré štáty a súkromné ​​banky strácajú súkromný monopol na emisiu peňazí, na použitie vojenskej sily a pod. éra liberálnej globalizácie sa skončila. Pred našimi očami sa formuje nová svetová ekonomická štruktúra – integrálna, v ktorej niektoré štáty a súkromné ​​banky strácajú súkromný monopol na emisiu peňazí, na použitie vojenskej sily a pod. éra liberálnej globalizácie sa skončila. Pred našimi očami sa formuje nová svetová ekonomická štruktúra – integrálna, v ktorej niektoré štáty a súkromné ​​banky strácajú súkromný monopol na emisiu peňazí, na použitie vojenskej sily a pod. „ Tretí scenár je katastrofický. Zničenie ľudstva ” – Prečo ste svoju knihu nazvali „Posledná svetová vojna“? Čo živí vašu nádej, že táto globálna vojna je naozaj posledná? – Túto svetovú vojnu som nazval poslednou, pretože vidíme, že existuje viacero scenárov, ako sa dostať z dnešnej krízy. Prvý scenár, o ktorom som už hovoril, je pokojný a prosperujúci. Spočíva v prekonaní monopolu USA. Aby ste to urobili vo finančnom sektore, musíte opustiť dolár. Aby sme prekonali monopol v informačnej a kognitívnej sfére, je potrebné izolovať náš informačný priestor od amerického a prejsť na vlastné informačné technológie. Krajiny nového svetového ekonomického poriadku, ktoré si vytvárajú vlastné kontúry reprodukcie ekonomiky, ale bez amerického dolára a eura a spoliehajú sa na svoje informačné technológie na hospodárenie s peniazmi, zabezpečujú vysokú mieru ekonomického rozvoja, zatiaľ čo západný svet sa rúca. . Druhý scenár možného vývoja udalostí je podobný tomu, ktorý chcel Hitler realizovať v období zmeny doterajších svetových ekonomických štruktúr. Toto je pokus o vytvorenie svetovej vlády s nadľudskou ideológiou. Ak Hitler koncipoval nemecký národ ako nadľudí, tak súčasní ideológovia svetovlády vnucujú ľudstvu prechod k posthumanoidnému stavu. Na rozdiel od posthumanizmu Západu sa jadrové krajiny nového svetového ekonomického poriadku vyznačujú socialistickou ideológiou, aj keď s rešpektovaním súkromných záujmov, ochranou súkromného vlastníctva a využívaním trhových mechanizmov. V Číne, Indii, Japonsku a Kórei dominuje socialistická ideológia – alebo skôr zmes socialistickej ideológie, národných záujmov a trhovej konkurencie. Iné je to u západných politikov, intelektuálov a podnikateľov. To, čo dnes vidíme, je pokus o vytvorenie určitého obrazu nového svetového poriadku so svetovou vládou na čele, kde sú ľudia hnaní do elektronického koncentračného tábora. Ako sa to stalo, môžete vidieť na príklade obmedzení počas pandémie: všetci ľudia dostávajú štítky, prístup k verejným statkom je regulovaný pomocou QR kódov, každý je nútený chodiť vo formácii. Mimochodom, v scenári Rockefellerovej nadácie ešte v roku 2009 bola pandémia a vlastne všetko, čo sa s ňou udialo, úžasne roztriedené na kúsky – vlastne predpovedali budúcnosť. Tento scenár sa nazýval Lock Step, teda „Prechádzka vo formácii“ a západný svet ho nasledoval. Obetujúc svoje vlastné demokratické hodnoty, snažia sa prinútiť ľudí, aby poslúchali príkazy. Musím však povedať, že Donald Trump do týchto plánov značne zasiahol, pretože zastavil podpis dohôd o transatlantickom a transpacifickom partnerstve, kde všetky krajiny zúčastnené na dohodách obetovali národnú suverenitu vo všetkých sporoch s veľkými biznismi. A musíte pochopiť, že dnes môže akákoľvek nadnárodná spoločnosť vystupovať ako zahraničný investor, a to aj v Spojených štátoch. Podľa týchto zmlúv, ak je v biznise zahraničný kapitál, tak v spore s národnou vládou vzniká akýsi medzinárodný arbitrážny súd, nie je jasné, ako a kým ho zostavil. A títo nikým nevolení sudcovia, menovaní v skutočnosti veľkým medzinárodným biznisom, sú tieto spory vyriešené. V skutočnosti, išlo o to, že štát stráca všetku suverenitu v regulácii vzťahov s veľkopodnikateľmi. Trump však dohodu zastavil – Spojené štáty ju nikdy nepodpísali. Proces formovania svetovej vlády bol teda zastavený. Toto je druhá alternatíva, ktorá je teraz v kríze v dôsledku kolapsu myšlienky globalizácie a postupného opúšťania „pandemických“ obmedzení. Treba pochopiť, že možnosť svetovej vlády je nezlučiteľná so suverénnym Ruskom, s našou nezávislosťou a úlohou vo svete. V rámci globalistického scenára je Ruská federácia vnímaná ako územie, ktoré je určené na vykorisťovanie západnými nadnárodnými korporáciami. „Pôvodné obyvateľstvo“ musí slúžiť ich záujmom. Pri takomto scenári Rusko ako nezávislá entita mizne, mimochodom rovnako ako Čína. Západná svetová vláda môže začleniť niektorých našich oligarchov do svojej verzie budúcnosti, ale len v druhotriednych a treťotriednych rolách. Tretí scenár je katastrofický. Zničenie ľudstva… – Tá istá apokalypsa, o ktorej všetci hovoria? – No, nie každý... Ale každý sa, samozrejme, bojí. Mimochodom, o amerických biologických laboratóriách, ktoré sa zaoberajú syntézou nebezpečných vírusov, bolo spomenuté v mojej ďalšej knihe, ktorá vyšla o niečo neskôr: „Mor XXI storočia: ako sa vyhnúť katastrofe a prekonať krízu? “ Pamätám si, že v roku 1996, keď som musel pracovať v Bezpečnostnej rade OSN, som navrhol vypracovať koncepciu národnej biologickej bezpečnosti. Pretože už vtedy, takmer pred 30 rokmi, bola genetika dostatočne rozvinutou vedou na syntetizovanie vírusov namierených proti ľuďom určitej rasy alebo určitého pohlavia, určitého veku. To je možné už dlho. Je možné urobiť vírus, ktorý bude fungovať len proti bielym, alebo naopak, iba proti čiernym, iba proti mužom, alebo len proti ženám. Teraz Američania idú ďalej – vidíte, že údaje, ktoré súhlasia s naším ministerstvom obrany, oznámili deň predtým, že americké biologické laboratóriá vyvíjajú vírusy namierené proti Slovanom. Zrejme je to dnes možné – vyrobiť vírus proti nejakému etniku, ktorý má svoj genetický kód. To, čo sa dnes deje na Ukrajine, je ozvenou agónie mocenskej elity USA, ktorá sa nevie vyrovnať s tým, že už nebude svetovým lídrom. To je jasné každému – aspoň tým, ktorých s Američanmi nespájajú ich vlastné záujmy a nepodliehajú ich kognitívnemu vplyvu. Uvediem príklad. Keď USA v roku 2014 uvalili sankcie na Rusko, spýtal som sa svojich čínskych kolegov: „Myslíte si, že Američania môžu uvaliť sankcie na Čínu? Boli si istí, že nemôžu. Povedali, že je to nemožné, pretože USA závisia od Číny rovnako silno, ako je Čína závislá od USA. To znamená, že Amerika bude pre seba drahšia. Uplynuli dva roky a Trump spustil obchodnú vojnu proti Číne. A Peking teraz pochopil, že Amerika je nepriateľ, ktorý všetkými prostriedkami utopí čínsky ekonomický zázrak. Predtým neboli moje úvahy s čínskymi kolegami veľmi presvedčivé, rovnako ako moja kniha, ktorú ste spomenuli, veľmi neovplyvnila našu politickú a ekonomickú elitu. Moje argumenty boli zamietnuté. Aj keď už veľa, veľa rokov hovoríme, že dolár treba odmietnuť. Devízové ​​rezervy mali byť odstránené z dolárových nástrojov, z eura na zlato, malo byť potrebné prejsť na náš vlastný menový a finančný systém, vytvoriť si vlastné zúčtovanie v národných menách s partnermi. Toto všetko ponúkame už od roku 2000, keď už bolo jasné, k čomu svetový ekonomický vývoj smeruje. A teraz konečne všetci uvideli svetlo. „ Američania zombifikovali Ukrajincov a premenili 150 – 200 tisíc ľudí na bojový stroj, ktorý funguje bez rozmýšľania“ – Súdiac podľa srdcervúceho kvílenia, ktoré sa ozýva z tábora liberálov, ako aj udalostí na Ukrajine, ešte nie každý uzrel svetlo sveta. – Áno, čelíme faktu, že za 8 rokov sa Američanom podarilo oklamať ukrajinský ľud natoľko, že ľudia, ktorí vzdorujú ruskej armáde, takzvané Ozbrojené sily Ukrajiny, vyzerajú jednoducho ako zombie. Manipuluje sa s nimi ako s bábkami. Nie Zelenskyj velí ukrajinskej armáde, dokonca ani ministerstvu obrany Ukrajiny a generálnemu štábu, ale Pentagonu. Z pohľadu boja „do posledného ukrajinského vojaka“ velí veľmi efektívne, pretože títo zombie chlapi sa nevzdávajú. Ale sú v absolútne beznádejnej situácii. Všetci experti už uznali, že Rusko vyhralo vojenskú špeciálnu operáciu, že Ukrajina nemá šancu na odpor, že celá vojenská infraštruktúra bola zničená... Ozbrojeným silám Ukrajiny zostáva len kapitulácia, aby sa minimalizovali ľudské straty. Ukrajinskí dôstojníci (a najmä, samozrejme, nacionalisti) sa však správajú ako zvonku ovládaní zombíci – riadia sa pokynmi z Pentagonu, ktoré im prichádzajú do osobných počítačov a špeciálnych tabletov. Okrem toho Američania velia svojim bábkam z ozbrojených síl Ukrajiny a rozdeľujú ich do príslušných jednotiek. Každá jednotka má pridelené číslo a každé číslo dostane umelú „vojenskú inteligenciu“ s úlohami každý deň. Naozaj urobili zo 150-200 tisíc ľudí bojovú mašinériu, ktorá funguje bez rozmýšľania, len hlúpo plní všetky ich príkazy. Za 8 rokov dosiahli, že značnú časť ukrajinskej mládeže prinútili nielen postaviť sa proti Rusku, ale vymývaním mozgov z nich urobili svoje slabomyslné nástroje. Nielen potrava pre delá, ale aj kontrolovaná potrava pre delá. Keďže sú v absolútne beznádejnej situácii, obkľúčení, zbavení všetkých zásob, stále pokračujú v nezmyselnej vojne, odsudzujúc sa na smrť a ťahajú so sebou do hrobu okolitých civilistov. Toto je jasný príklad toho, ako fungujú moderné americké technológie. Musíme pochopiť, že pred nami máme veľmi silnú silu. Viete, pred [vojnou] sme od ruských odborníkov a politikov počúvali, že samotní Ukrajinci sa ekonomicky udusia a potom sa k nám priplazia a vôbec, kam bez nás Ukrajina zájde? Veď bez našich zdrojov a spolupráce s nami nebude schopná zabezpečiť reprodukciu ekonomiky. Ukrajina sa skutočne dostala do stavu ekonomickej katastrofy, ako sme očakávali, ako sme vysvetlili našim ukrajinským kolegom. Ukrajinská republika sa stala spolu s Moldavskom najchudobnejším štátom v Európe. Vzhľadom na to, že Ukrajina ukončila vzťahy s Ruskom, jej straty predstavujú viac ako100 miliárd dolárov . To však nezabránilo americkým a britským politickým stratégom a inštruktorom sformovať 200-tisícovú armádu násilníkov a vrahov, ktorí si úplne neadekvátne predstavujú realitu a sú poslušným nástrojom amerických záujmov. – To nie sú v Rusku rovnako poslušné americké marionety? Sú to len Ukrajinci, ktorí boli zombifikovaní? – Áno, a tu treba poznamenať, že prakticky to isté sa deje s centrálnou bankou, ale len v iných otázkach. – Skôr než prejdeme k centrálnej banke, dovoľte mi to objasniť. Povedali ste, že pracujete na zavedení novej meny. A v akom formáte a s akým tímom? – Robíme to už dlho ako skupina vedcov. Pred 10 rokmi sme na ekonomickom fóre Astany predstavili správu „K trvalo udržateľnému rastu prostredníctvom spravodlivého svetového ekonomického poriadku“ s projektom prechodu na nový svetový finančný a menový systém, kde sme navrhli reformu systému MMF na základe takzvané špeciálne práva čerpania a na základe upraveného systému MMF – vytvoriť celosvetovú účtovnú menu. Mimochodom, táto myšlienka vtedy vzbudila veľký záujem: náš projekt bol uznaný ako najlepší medzinárodný ekonomický projekt. V praktickom zmysle však žiadny zo štátov zastúpených oficiálnymi menovými orgánmi nemal o tento projekt záujem. Hoci po ňom nasledovali publikácie Nursultana Nazarbajeva, ktoré navrhovali novú menu. Ak si dobre pamätám, ponúkol saAltyn . – Altyn? To je zaujímavé. Áno, uverejnenie jeho článku na túto tému dokonca prebehlo v Izvestijach. Ale vec neprišla na rokovania a politické rozhodnutia a dodnes je to skôr návrh odborníkov. Som si však istý, že súčasná situácia nás núti veľmi rýchlo vytvárať nové nástroje na vyrovnanie platieb, pretože dolár a rubeľ bude prakticky nemožné použiť kvôli nekompetentnej politike centrálnej banky, ktorá v skutočnosti koná v záujme medzinárodných špekulantov, nemôže nájsť udržateľnosť. Objektívne by sa rubeľ mohol stať rezervnou menou spolu s jüanom a rupiou. Bolo by možné prejsť na multimenový systém založený na národných menách. Stále však potrebujeme nejaký ekvivalent na cenotvorbu... Teraz pracujeme na koncepte výmenného priestoru Eurázijskej hospodárskej únie, kde jednou z úloh je aj tvorba nových cenových kritérií. To znamená, že ak chceme, aby sa ceny kovov netvorili v Londýne, ale tu v Rusku, rovnako ako ceny ropy, potom to znamená vznik nejakej inej meny, najmä ak chceme konať nielen v rámci Euroázijskej hospodárskej únie, ale v Eurázii v širšom zmysle, v centre nového svetového ekonomického poriadku, do ktorého zaraďujem Čínu, Indiu, Indočínu, Japonsko, Kóreu a Irán. Sú to veľké krajiny, z ktorých všetky majú svoje základné národné záujmy. Po súčasných príbehoch s konfiškáciou [ruských] dolárových rezerv si myslím, že žiadna krajina nebude chcieť použiť menu inej krajiny ako rezervu. Preto je potrebný nový nástroj. A z môjho pohľadu sa takýmto nástrojom pre začiatok môže stať nejaká syntetická zúčtovacia mena, ktorá by bola postavená ako taký agregovaný index. – Môžem uviesť nejaké príklady? Čo to je? – Povedzme, ECU ₠ (európska menová jednotka)– taká skúsenosť bola v Európskej únii. Bol postavený ako kôš s menami. Všetky krajiny, ktoré sa podieľajú na vytváraní novej účtovnej meny, by mali mať nárok na prítomnosť svojej národnej meny v tomto koši. A spoločná mena sa tvorí ako index, ako zložka váženého priemeru týchto národných mien. No a k tomu musíme z môjho pohľadu pridať komodity: nielen zlato, ale aj ropu, kov, obilie a vodu. Akýsi komoditný postroj, ktorý by mal podľa našich odhadov obsahovať asi 20 tovarov. V skutočnosti tvoria proporcie svetových cien, a preto sa musia podieľať na koši na tvorbu novej účtovnej meny. A je potrebná medzinárodná zmluva, ktorý určí pravidlá pre obeh tejto meny a vytvorí organizáciu ako Medzinárodný menový fond. Mimochodom, pred 15 rokmi sme navrhovali reformu MMF, ale už teraz je zrejmé, že nový peňažný finančný systém bude potrebné vybudovať bez Západu. Možno sa k tomu raz Európa pripojí a USA to budú tiež nútené priznať. Ale zatiaľ je jasné, že budeme musieť stavať aj bez nich, napríklad na báze Šanghajskej organizácie spolupráce. Toto sú však len odborné poznatky, ktoré úradom predložíme v priebehu budúceho mesiaca. Možno sa k tomu raz Európa pripojí a USA to budú tiež nútené priznať. Ale zatiaľ je jasné, že budeme musieť stavať aj bez nich, napríklad na báze Šanghajskej organizácie spolupráce. Toto sú však len odborné poznatky, ktoré úradom predložíme v priebehu budúceho mesiaca. Možno sa k tomu raz Európa pripojí a USA to budú tiež nútené priznať. Ale zatiaľ je jasné, že budeme musieť stavať aj bez nich, napríklad na báze Šanghajskej organizácie spolupráce. Toto sú však len odborné poznatky, ktoré úradom predložíme v priebehu budúceho mesiaca. – A na úrovni vlády alebo na úrovni prezidenta? – Najprv to pošleme na oddelenia, ktoré sú za tieto záležitosti zodpovedné. Budeme viesť diskusie, rozvinieme nejaké spoločné porozumenie a potom prejdeme na politickú úroveň. „ Centrálna banka pokračuje v politike podriaďovania sa nepriateľovi“ – Vo svojom telegramovom kanáli píšete, že zostáva len znárodniť Banku Ruska. Prečo to ešte nebolo urobené? Existuje napríklad názor, že Elvira Nabiullina zostáva na svojom poste obrazovky, ale už nič vážne nezvládne. Môžete to vyvrátiť alebo potvrdiť? – Viete, ja sa nechcem púšťať do konšpiračných teórií. – Toto je konšpiračná teória? – Áno, môžeme hovoriť o americkom Deep State v konšpiračných podmienkach. V tomto prípade sú konšpiračné teórie veľmi vhodným myšlienkovým smerom, pretože v Amerike za obrazovkou prezidentov a kongresmanov pôsobia nejaké hlboké sily – špeciálne služby. A v našej vlasti je všetko jednoduché. Máme prezidenta, hlavu štátu, ktorá vybudovala vertikálnu formu moci. U nás je úplne jasné, ako sa tvorí parlament a súdnictvo. Tu vo všeobecnosti nemožno použiť žiadnu konšpiračnú teóriu. To isté platí pre centrálnu banku. Pripomínam, že podľa zákona o centrálnej banke je všetok jej majetok federálnym majetkom. Centrálna banka je teda štátna štruktúra, o tom niet najmenších pochýb. – A vždy hovorili, že centrálna banka bola oddelená, akoby na vedľajšej koľaji. – Správnu radu centrálnej banky vymenúva Štátna duma na návrh prezidenta. Dlhé roky som pôsobil ako jej zástupca v národnej bankovej rade, ktorá dohliada na činnosť centrálnej banky. Môžem povedať, že niet pochýb o tom, že centrálna banka je štátnym orgánom na reguláciu peňažného obehu a je aj hlavným finančným regulátorom v krajine. Ale sú tu nuansy. Ústava stanovuje, že centrálna banka vykonáva svoju politiku nezávisle, to znamená, že je nezávislá od vlády. To však neznamená, že je nezávislý od štátu. Toto je štátna agentúra. Tu je súdny systém u nás aj oficiálne nezávislý od vlády. Preto je centrálna banka ako nezávislý orgán aj napriek tomu formovaná ako štátny regulačný orgán a musí plniť úlohy, ktoré sú nevyhnutné pre rozvoj našej ekonomiky. Na to je potrebné zapojiť centrálnu banku do strategického plánovania. Klasik peňažného obehu stanovuje, že hlavným cieľom menových autorít, teda centrálnej banky, by malo byť vytváranie podmienok pre maximalizáciu investícií. To je to, čo by mal robiť bankový systém – maximalizovať investície. Pretože čím viac investícií, tým väčšia výroba, vyššia technická úroveň, nižšie náklady a nižšia inflácia, tým je ekonomika stabilnejšia. Makroekonomickú stabilizáciu v modernej ekonomike je možné dosiahnuť len na základe zrýchleného vedecko-technického pokroku. Pokusy o cielenie inflácie (takéto buzzword), ktoré centrálna banka posledných 10 rokov prakticky napodobňuje, manipuláciou s kľúčovou úrokovou sadzbou na pozadí voľne plávajúceho rubľa, sú krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. Makroekonomickú stabilizáciu v modernej ekonomike je možné dosiahnuť len na základe zrýchleného vedecko-technického pokroku. Pokusy o cielenie inflácie (takéto buzzword), ktoré centrálna banka posledných 10 rokov prakticky napodobňuje, manipuláciou s kľúčovou úrokovou sadzbou na pozadí voľne plávajúceho rubľa, sú krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. Makroekonomickú stabilizáciu v modernej ekonomike je možné dosiahnuť len na základe zrýchleného vedecko-technického pokroku. Pokusy o cielenie inflácie (takéto buzzword), ktoré centrálna banka posledných 10 rokov prakticky napodobňuje, manipuláciou s kľúčovou úrokovou sadzbou na pozadí voľne plávajúceho rubľa, sú krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. manipuláciou kľúčovej úrokovej sadzby na pozadí voľne plávajúceho rubľa je krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. manipuláciou kľúčovej úrokovej sadzby na pozadí voľne plávajúceho rubľa je krátkozraké, primitívne a kontraproduktívne. Zvyčajne tieto opatrenia odporúča MMF pre zaostalé krajiny, ktoré samy nevedia rozmýšľať. Čo je inflačné cielenie v praxi? Ide o mimoriadne primitívny a vnútorne protirečivý súbor opatrení, ktorých uplatňovanie ženie ekonomiku do stagflačnej pasce. Centrálna banka hodila rubeľ do voľného obehu, čo je absurdné z pohľadu inflačného cielenia v otvorenej ekonomike, kde kurz priamo ovplyvňuje ceny. A vidíme, ako devalvácia rubľa periodicky zrýchľuje ceny. Navyše menovú politiku zredukovali len na jeden absolútne primitívny nástroj – manipuláciu s kľúčovou úrokovou sadzbou. Ale kľúčová sadzba je percento, za ktoré centrálna banka požičiava peniaze do ekonomiky a sťahuje peniaze z ekonomiky. Jej pokusy potlačiť infláciu zvyšovaním úrokovej miery nemôžu v dnešnej ekonomike uspieť, pretože čím vyššia úroková miera, tým menej úverov, čím menej investícií, tým nižšia technická úroveň a konkurencieschopnosť. Pokles posledne menovaných znamená devalváciu rubľa za 3-4 roky, po tom, čo zvýšia úrokovú sadzbu, údajne na boj proti inflácii. Tým, že nechali kurz rubľa voľne plávať, v skutočnosti ho vydali na milosť a nemilosť menových špekulantov. Američanom sa táto politika veľmi páči, a tak vedenie našej centrálnej banky a ministerstva financií všemožne vychvaľujú. Veď čo je pre nich dôležité? Aby bolo všetko naviazané na dolár, aby bol rubeľ „nezdravou“ menou, ktorá je nestabilná. A to je paradox, pretože objem devízových rezerv Ruskej federácie bol v poslednom čase 3-krát vyšší ako peňažná zásoba rubľa! To znamená, že centrálna banka mohla stabilizovať výmenný kurz na akejkoľvek úrovni. Ale nespravilo to. A kto sú tí špekulanti, ktorým centrálna banka v skutočnosti vyhodila rubeľ na roztrhanie? Hlavnými špekulantmi sú americké hedžové fondy, ktoré v skutočnosti formujú kurz rubľa manipuláciou trhu. Centrálna banka si to však nevšimne, alebo skôr predstiera, že si to nevšimla. Aby ich centrálna banka udržala na devízovom trhu zvýšením úrokovej sadzby, zabíja úvery a robí našu ekonomiku závislou od cudzích zdrojov úverov a devízový finančný systém závislý od záujmov špekulantov. To je v záujme koho centrálna banka pracuje a skrýva sa za cool módne slová ako „inflačné cielenie“, ktoré v posledných rokoch hanebne zlyhalo z hľadiska dynamiky reálnej ceny. Takže u nás je najslabším miestom celého národného bezpečnostného systému vôbec centrálna banka. Jeho vedenie je zasiahnuté nepriateľskou kognitívnou zbraňou, inými slovami, zombifikované. V skutočnosti naše menové orgány robia to, čo nepriateľ potrebuje. Mimochodom, matematicky a chronologicky som dokázal, že prvá vlna sankcií bola voči Rusku uvalená až potom, čo na to centrálna banka pripravila pôdu, konkrétne nechala kurz rubľa voľne plávať a oznámila, že zvýši úrokovú sadzbu, ak by sa v krajine rozbehla inflácia. Len čo centrálna banka prešla na túto zvláštnu politiku, Američania okamžite uvalili sankcie. Ich špekulanti zabezpečili kolaps kurzu rubľa, to vyvolalo inflačnú vlnu a centrálna banka na pokyn MMF zvýšila úrokovú sadzbu, čo úplne paralyzovalo našu ekonomiku. Celkové škody z tejto politiky dnes už dosiahli 50 biliónov rubľov nevyrobených produktov a približne 20 biliónov rubľov nedokončených investícií.Teraz k tomu musíte pridať 300 miliárd dolárov investovaných do zahraničných aktív, ktoré sú teraz zmrazené – to je škoda. Preto, keď hovoríme o znárodnení centrálnej banky, nehovoríme o jej formálnom znárodnení (už bola znárodnená), ale o jej uvedení do politiky súladu s národnými záujmami. Práve teraz je jej politika v rozpore s národnými záujmami. A tu nejde o žiadne sprisahanie. Vidíme, v koho záujme sa takáto politika vykonáva. Centrálna banka zvýšila úrokové sadzby na 20 percent, čím bankári získali dominantné postavenie v ekonomike. S najdrahším a najvzácnejším zdrojom, peniazmi, určujú, ktorý podnik prežije a ktorý podnik zanikne, zbankrotuje atď. Rastúce úrokové sadzby držia celú ruskú ekonomiku ako rukojemníka hŕstky bankárov.Toto je prvé. Po druhé, vedenie centrálnej banky umožnilo ďalší kolaps výmenného kurzu rubľa a zatvorilo výmenný kurz. V dôsledku toho sa dnes banky stali hlavnými menovými špekulantmi: kupujú menu za približne 90 rubľov za dolár a predávajú za 125. Rozdiel sa im vyrovnáva ako nadmerný zisk. – Prečo však podľa vás centrálna banka Ruskej federácie presadzuje politiku v záujme nepriateľa? – Ako som povedal, robí to na odporúčanie Medzinárodného menového fondu. No jej záujmy zdieľajú aj naše veľké banky, ktorým sa táto politika objektívne páči, ako aj naše menové a finančné štruktúry, ktoré sa tiež podieľajú na manipulácii kurzu rubľa. Preto sa okolo tejto politiky vytvára vplyvná lobby, ktorá túto politiku podporuje na základe vlastných súkromných záujmov. Tieto záujmy sú v rozpore so záujmami krajiny, sú im priamo protikladné. A ak sa pozriete na to, čo robí centrálna banka dnes, nepochybujem, že pokračuje v politike skutočného podriaďovania sa nepriateľovi. Podkopáva makroekonomickú stabilitu tým, že umožňuje medzinárodným špekulantom manipulovať s výmenným kurzom rubľa a nekontroluje devízovú pozíciu bánk, ktoré sa stali menovými špekulantmi, hoci centrálna banka by mohla banky ľahko stiahnuť z devízového trhu fixovaním ich devízovej pozície, zákazu bánk nakupovať cudziu menu. A po druhé – zvýšením úrokovej sadzby centrálna banka vlastne zabila investície do rozvoja ruskej ekonomiky, ktoré sú práve teraz veľmi potrebné, predovšetkým na nahradenie dovozu a na obnovenie ekonomickej suverenity, pričom naše vedenie hovorí, že by sme mali nebojte sa sankcií, pretože vytvárajú podmienky pre ekonomický rast, pre substitúciu dovozu... hoci centrálna banka mohla ľahko stiahnuť banky z devízového trhu tým, že by zafixovala ich devízovú pozíciu a zakázala bankám nakupovať cudziu menu. A po druhé – zvýšením úrokovej sadzby centrálna banka vlastne zabila investície do rozvoja ruskej ekonomiky, ktoré sú práve teraz veľmi potrebné, predovšetkým na nahradenie dovozu a na obnovenie ekonomickej suverenity, pričom naše vedenie hovorí, že by sme mali nebojte sa sankcií, pretože vytvárajú podmienky pre ekonomický rast, pre substitúciu dovozu... hoci centrálna banka mohla ľahko stiahnuť banky z devízového trhu tým, že by zafixovala ich devízovú pozíciu a zakázala bankám nakupovať cudziu menu. A po druhé – zvýšením úrokovej sadzby centrálna banka vlastne zabila investície do rozvoja ruskej ekonomiky, ktoré sú práve teraz veľmi potrebné, predovšetkým na nahradenie dovozu a na obnovenie ekonomickej suverenity, pričom naše vedenie hovorí, že by sme mali nebojte sa sankcií, pretože vytvárajú podmienky pre ekonomický rast, pre substitúciu dovozu... Pozrite, asi tretina dovozu EÚ opustila náš trh. Toto sú obrovské príležitosti na nahradenie dovozu. Ak predpokladáme, že naše podniky začnú tieto trhy rozvíjať, potom sa budeme rozvíjať tempom 15 percent ročne. To si však vyžaduje pôžičky. Substitúcia dovozu nemôže vzniknúť bez pôžičiek. Potrebujeme úvery na zriadenie výrobných zariadení, na zvládnutie nových technológií, na nakladanie nevyužitých výrobných kapacít. Takúto stratégiu pokročilého rozvoja máme v akadémii vied dlhodobo vypracovanú a presadzujeme ju. Ale, žiaľ, šialená, z nášho pohľadu, politika centrálnej banky má celkom špecifické vplyvné štruktúry, ktoré sa jej páčia a podporujú. Preto je politika taká stabilná. " Je možné stabilizovať rubeľ za tri dni" – Sergey Yuryevich, ak toto nie je konšpiračná teória, prečo potom centrálna banka pokračuje v takejto politike? Len na základe záujmov lobistov? – Komu je vojna a komu milá matka. Komerčné banky zarábajú 40% zisk na menových špekuláciách. Kúpili ste 90 rubľov za dolár – predali ste ho za 125. 35 rubľov – nič nie je jednoduchšie! Následkom toho máme infláciu, dovoz zdražuje, každý vidí túto šialenú mieru. Ceny všetkých tovarov rastú, ale banky majú super zisky. Okolo tejto politiky sa opäť vytvorila veľmi vplyvná lobby a priznanie zlyhania takejto stratégie pre mnohých ľudí v skutočnosti znamená priznanie ich neschopnosti až sabotáže. A špekulanti s veľkými bankami sú u nás dosť vplyvné štruktúry, ktoré ovplyvňujú rozhodovanie. – No a čo, táto informácia sa nedostane k prvému človeku (Putinovi), je zablokovaná? – Keď som bol poradcom, oznamoval som tieto informácie. – Boli ste vypočutí? – Áno, boli diskusie, diskutovalo sa na Hospodárskej rade, potom sa to uzavrelo, aby to nedráždilo úradníkov. Teraz sa k tomu nechcem vyjadrovať. Dnes vidíme, že ak nezmeníme menovú politiku, potom v tejto hybridnej vojne jednoducho nebude možné prežiť. Teraz musíme čeliť ekonomickým sankciám výrazným zvýšením domácej produkcie. Sú na to výrobné zariadenia, ľudia, suroviny, mozgy – tiež, ale nie sú peniaze. V súčasnosti sú to najjednoduchšie, čo môže štát ľuďom dať, peniaze. – Aký je váš pocit? Je na vrchole porozumenie? – Myslím si, že túto otázku musíte adresovať priamo im. – Mnoho ľudí vás však v súčasnej situácii nazýva takmer osobou číslo 1 – verejne známou osobou, ktorá môže zachrániť Rusko. – Ďakujeme za túto recenziu. Robím čo môžem. – Chcem len pochopiť: ak predtým v našej vlasti nebol žiadny prorok, teraz sa objavil? Ide o dočasný stav s centrálnou bankou? – Je to také zdĺhavé, povedal by som, až 30 rokov. Ak by sme robili kompetentnú menovú politiku v súlade s požiadavkami nového svetového ekonomického poriadku, integrálneho systému, vyvíjali by sme sa ako Čína – o 10 percent ročne. Boli také možnosti. A posledných 30 rokov sme v podstate dupali na rovnakom mieste. Nejde teda ani o to, či počúvajú alebo nie, stačí sa objektívne pozrieť a vidieť, ako sa vyvíja Čína a India a ako sa vyvíjame my. Čo nám bránilo rozvíjať sa presne rovnakým spôsobom? Navyše riadiaci systém nového svetového ekonomického poriadku, ktorý popisujem vo svojich knihách, je univerzálny. Úspešne pracovala v Japonsku predtým, ako Američania zlomili japonský ekonomický rast. A to aj v Etiópii, kde tiež začali formovať tento model riadenia (a dosiahli niekoľkonásobný rast). To znamená, že tento univerzálny model riadenia modernej ekonomiky, zameraný na rast sociálneho blahobytu prostredníctvom investícií do nového technologického poriadku, je potrebné implementovať. Zároveň, samozrejme, cielené nakladanie s peniazmi so sebou nesie aj vysokú zodpovednosť. Hádzanie peňazí z helikoptéry nie je naša vec. – To nie je naša cesta. – Hovoríme o cielenej kreditnej emisii založenej na moderných digitálnych nástrojoch s prísnym kontrolným systémom zameraným na investície do nových technológií. Vieme, ako na to, ako minimalizovať ľudský faktor zavedením digitálnych technológií, vrátane digitálneho rubľa. To je však nevýhodné pre tých, ktorí sa stále držia starých stratégií. Z Ruska si spravili dojnú kravu, vycucli z neho 100 miliárd dolárov do zahraničia offshore spoločnostiam. Teraz nám však Američania uzavreli offshorizáciu. Je tu skutočná príležitosť, musíme ju využiť. – Čo by ste poradil ľuďom? Teraz je hlavnou otázkou internetových vyhľadávačov, kam investovať peniaze v ére turbulencií. Čo by mali ľudia robiť? – V prvom rade nerob prudké pohyby, to by som povedal. V každom prípade, čo určite nie je potrebné – behať po dolároch či eurách. Pretože nevieme, čo bude s týmito menami ďalej. Ak je náš systém odpojený od západného systému, potom naše banky nemôžu efektívne investovať doláre a eurá kdekoľvek, okrem menových špekulácií. Dúfam však, že naše orgány budú stále brzdiť devízový trh. V tejto súvislosti sa ukázalo, že to, čo banky urobili, prudko zvýšili úrokovú sadzbu na vklady v cudzej mene, bolo jasné prehnané, čo vyvolalo paniku. Myslím si, že rubeľ sa stabilizuje, ak sa samozrejme z devízového trhu odstránia špekulanti a zahraničná mena sa bude predávať len pre importérov a ľudí, ktorí prevádzajú peniaze do zahraničia v rozumných medziach príbuzným alebo idú na služobnú cestu v súlade s predpismi . Zvyšok je blokovať kanály úniku meny. Potom sa náš prílev devíz opäť znormalizuje. Viete, máme veľmi pozitívnu obchodnú bilanciu. Zaviedol sa povinný predaj 80 % devízových príjmov. Ak sa tieto príjmy predajú na burze, množstvo meny bude vyššie, ako potrebujú dovozcovia. Budeme mať prebytok meny. To znamená, že rubeľ posilní, to znamená, že sa vráti k starým ukazovateľom - 80 alebo dokonca 70 rubľov za dolár. Kým však centrálna banka neodstráni špekulantov z trhu a neumožní komerčným bankám, aby sa nimi stali, kurz rubľa sa nestabilizuje. Takže, žiaľ, menové orgány sa ešte nespamätali a nezačali realizovať správnu politiku makroekonomickej stabilizácie, nemôžem dať žiadnu inú radu, ako investovať do zlata, ak je to možné (najmä odkedy vláda odstránila DPH zo zlata ). - Takže, kúpiť zlato? – Kúpte si to najnutnejšie. Alebo investujte do nehnuteľnosti, do niečoho spoľahlivého. Čo sa týka investícií v dolároch a eurách... Prestali byť pre nás platidlom. Toto už nie je mena, ale niektoré záväzky iných krajín, ktoré môžu, ale nemusia byť splnené. Musíme teda hľadať iné možnosti. Chcel by som však ešte raz zdôrazniť, že správnou politikou môžeme rubeľ veľmi rýchlo stabilizovať a dokonca obnoviť jeho kúpnu silu. – A napokon z akej perspektívy? – Dá sa to aj zajtra, rozumieš? Primakovova vláda a [Viktor] Geraščenko to urobili za týždeň. – Je toho vláda schopná? – Samozrejme, že môže. Na to je vo všeobecnosti potrebné prijať dve rozhodnutia: fixovať menovú pozíciu komerčných bánk a zaviesť normy pre predaj cudzej meny pre neobchodné operácie, ponechať voľne zameniteľný devízový trh len pre obchodné operácie . To je všetko. Dá sa to napísať za 15 minút a oznámiť do jedného dňa, zaviesť do troch dní – a rubeľ sa stabilizuje. https://thesaker-is.translate.goog/events-like-these-only-happen-once-every-century-sergey-glazyev/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=wapp

Rusko je připraveno předložit materiály o situaci v ukrajinském městě Buča 4. dubna na speciální tiskové konferenci v New Yorku


Slovo Ukrajinec bude brzy znamenat vyvrhele.


Ale. Problematické je i stažení ruské armády z již dobytých území. Vžyť to museli předpokládat. A doufám, že ti vlasovští generálové, kteří to nařídili, budou viset vedle těch ukrů.


[quote="pid:66466, uid:158"]Rusko je připraveno předložit materiály o situaci v ukrajinském městě Buča 4. dubna na speciální tiskové konferenci v New Yorku[/quote] Slovo Ukrajinec bude brzy znamenat vyvrhele. Ale. Problematické je i stažení ruské armády z již dobytých území. Vžyť to museli předpokládat. A doufám, že ti vlasovští generálové, kteří to nařídili, budou viset vedle těch ukrů.

Asi se sázky hodně zvyšují a nejspíš se jedná o ten Mauripol a "vyjednávači" v tom mají nejspíš prsty
https://t.me/legitimniy/11565
Náš zdroj hlásí: hrubá strategie, která bude nyní realizována ve směru ukrajinské krize.


  • Sázky v ukrajinské krizi se opět zvyšují.Tlak na Rusko a jeho ekonomiku nyní zesílí. Sankce budou zpřísněny. Cílem je rozdrtit Rusko bez prodlužování války (a sami chtějí sankce zrušit na podzim, ale už za nové vlády v Rusku, údajně jako dárek Rusům, i když obecně Evropa sama nemůže hru na sankce dlouho udržet na vysoké úrovni, ale nemluví se o tom, vytváří se iluzi klamu).
  • Média budou dál točit kauzu kolem "příběhu Bucha".
  • Poté začne rychlé torpédování mírového vyjednávání, tak aby k němu Ukrajina přistoupila z pozice síly.Zdroj poukazuje na to, že hlavním cílem naší prezidentské kanceláře a "manipulátorů" je nyní přesvědčit Rusy, že prohráli, a nechat je podepsat jakési mírové dohody, jakýsi (fiktivní) mír.Obecně všichni chápou, že půjde o mezidokument, který v samotném Rusku spustí kauzu zrady, pak dojde k protestům, rozkolům a volbám a teprve poté mohou být uzavřeny nové dodatečné dohody, které budou v podstatě kapitulací Ruska.Uvidíme, co z toho vzejde, ale můžeme s jistotou říci, že duben bude určující. Pokud Ruská federace opět odolá, nevěstí to nic dobrého pro celou Ukrajinu.

Asi se sázky hodně zvyšují a nejspíš se jedná o ten Mauripol a "vyjednávači" v tom mají nejspíš prsty https://t.me/legitimniy/11565 Náš zdroj hlásí: hrubá strategie, která bude nyní realizována ve směru ukrajinské krize. - Sázky v ukrajinské krizi se opět zvyšují. Tlak na Rusko a jeho ekonomiku nyní zesílí. Sankce budou zpřísněny. Cílem je rozdrtit Rusko bez prodlužování války (a sami chtějí sankce zrušit na podzim, ale už za nové vlády v Rusku, údajně jako dárek Rusům, i když obecně Evropa sama nemůže hru na sankce dlouho udržet na vysoké úrovni, ale nemluví se o tom, vytváří se iluzi klamu). - Média budou dál točit kauzu kolem "příběhu Bucha". - Poté začne rychlé torpédování mírového vyjednávání, tak aby k němu Ukrajina přistoupila z pozice síly. Zdroj poukazuje na to, že hlavním cílem naší prezidentské kanceláře a "manipulátorů" je nyní přesvědčit Rusy, že prohráli, a nechat je podepsat jakési mírové dohody, jakýsi (fiktivní) mír. Obecně všichni chápou, že půjde o mezidokument, který v samotném Rusku spustí kauzu zrady, pak dojde k protestům, rozkolům a volbám a teprve poté mohou být uzavřeny nové dodatečné dohody, které budou v podstatě kapitulací Ruska. Uvidíme, co z toho vzejde, ale můžeme s jistotou říci, že duben bude určující. Pokud Ruská federace opět odolá, nevěstí to nic dobrého pro celou Ukrajinu.

@Zoja - co to je za blábol ? Trochu soudnosti....

blábol to je, ale jde o to že určitě byl naplánovaný nějaký scénář, který ovšem už nevychází
viz další odkaz
https://t.me/casusbellilive/42479
Bývalý „ľudový gubernátor Donbasu“ Pavel Gubarev, ktorý strávil niekoľko týždňov neďaleko Kyjeva s ruskými jednotkami, potvrdil, že „genocída v Buchu“ bola fejkom ukrajinskej strany.
Gubarev bol súčasťou ruskej skupiny ako vojak ozbrojených síl RF.
„Od 2. do 31. marca 2022 som bol súčasťou práporu v tomto (kyjevskom) smere. Vo všetkých osadách okupovaných našou armádou sa pohyb civilistov po ulici vykonával s bielym obväzom (stužkou) na ľavej ruke. Videl som to v Ivankove, Krasnom Rogu, Maryanovke a ďalších osadách, kde sme chodili na bojové misie.
Asi sa stalo nasledovné. Po stiahnutí Ozbrojených síl RF z tohto pôsobiska po výsledkoch rokovaní v Turecku začali Ozbrojené sily Ukrajiny vstupovať do miest a dedín a neúmyselne (a nevylučujem, že zámerne) spustili paľbu na mužov s bielou páskou na rukách. Stalo sa to hromadne. A keď si uvedomili, že masakrujú civilistov, bolo rozhodnuté prezentovať tento ich zločin ako prácu Ozbrojených síl RF.
Svedčím, že sme sa my, ruskí vojaci, správali k mierumilovným ľuďom dobre, dalo by sa povedať, že s láskou. Malým (niekedy bábätkám) deťom dávali časť suchých dávok: jablkový pretlak, džem. Môj veliteľ po výlete do nemocnice v Gomeli kúpil plienky a detskú výživu z vlastných peňazí, najmä pre bábätká. Rodičia detí plakali od radosti v reakcii na láskavosť našej armády.
Som presvedčený, že táto provokácia bude vyvrátená a jej organizátori dostanú zaslúžený trest.“

[quote="pid:66475, uid:57"]@Zoja - co to je za blábol ? Trochu soudnosti....[/quote] blábol to je, ale jde o to že určitě byl naplánovaný nějaký scénář, který ovšem už nevychází viz další odkaz https://t.me/casusbellilive/42479 Bývalý „ľudový gubernátor Donbasu“ Pavel Gubarev, ktorý strávil niekoľko týždňov neďaleko Kyjeva s ruskými jednotkami, potvrdil, že „genocída v Buchu“ bola fejkom ukrajinskej strany. Gubarev bol súčasťou ruskej skupiny ako vojak ozbrojených síl RF. „Od 2. do 31. marca 2022 som bol súčasťou práporu v tomto (*kyjevskom) smere. Vo všetkých osadách okupovaných našou armádou sa pohyb civilistov po ulici vykonával s bielym obväzom (*stužkou) na ľavej ruke. Videl som to v Ivankove, Krasnom Rogu, Maryanovke a ďalších osadách, kde sme chodili na bojové misie. Asi sa stalo nasledovné. Po stiahnutí Ozbrojených síl RF z tohto pôsobiska po výsledkoch rokovaní v Turecku začali Ozbrojené sily Ukrajiny vstupovať do miest a dedín a neúmyselne (a nevylučujem, že zámerne) spustili paľbu na mužov s bielou páskou na rukách. Stalo sa to hromadne. A keď si uvedomili, že masakrujú civilistov, bolo rozhodnuté prezentovať tento ich zločin ako prácu Ozbrojených síl RF. Svedčím, že sme sa my, ruskí vojaci, správali k mierumilovným ľuďom dobre, dalo by sa povedať, že s láskou. Malým (niekedy bábätkám) deťom dávali časť suchých dávok: jablkový pretlak, džem. Môj veliteľ po výlete do nemocnice v Gomeli kúpil plienky a detskú výživu z vlastných peňazí, najmä pre bábätká. Rodičia detí plakali od radosti v reakcii na láskavosť našej armády. Som presvedčený, že táto provokácia bude vyvrátená a jej organizátori dostanú zaslúžený trest.“

@Zoja - co to je za blábol ? Trochu soudnosti....

Boletus, to je preklad kanálu. Hoci pokladám uvažovanie autora za zvláštne. Sôr poletia hlay ľuďom 5. kolóny.
Rusko vojenskú misiu dokončí, nech sa deje, čo sa deje.
Ohľadom sankcií, mňa skutočne nenapadá, čo môžu ešte vymyslieť. Presnejšie, niečo dôležité.

[quote="pid:66475, uid:57"]@Zoja - co to je za blábol ? Trochu soudnosti....[/quote] Boletus, to je preklad kanálu. Hoci pokladám uvažovanie autora za zvláštne. Sôr poletia hlay ľuďom 5. kolóny. Rusko vojenskú misiu dokončí, nech sa deje, čo sa deje. Ohľadom sankcií, mňa skutočne nenapadá, čo môžu ešte vymyslieť. Presnejšie, niečo dôležité.

@ Berenika....Diky za clanek...hluboka znalost a spousta informaci.....
Dnes by to chtelo aby se objevily ....nove Venezuely, Panamy , Lybie etc... Bolivie...jinymi slovy aby se sily protivnika rozdelili.... pokud ne tak i silne Rusko bude mit tezkou hlavu a spoustu problemu... nebot ti hosi na druhe strane oceanu maji stalete zkusenosti. a vedi o cem to je.

Osud prezidenta a krajiny je dnes, opakujeme, jeden a ten istý.


@ Berenika....Diky za clanek...hluboka znalost a spousta informaci..... Dnes by to chtelo aby se objevily ....nove Venezuely, Panamy , Lybie etc... Bolivie...jinymi slovy aby se sily protivnika rozdelili.... pokud ne tak i silne Rusko bude mit tezkou hlavu a spoustu problemu... nebot ti hosi na druhe strane oceanu maji stalete zkusenosti. a vedi o cem to je.[quote="pid:66217, uid:12"]Osud prezidenta a krajiny je dnes, opakujeme, jeden a ten istý.[/quote]

FT: Ministerstvo financí USA zastaví platby ruského státního dluhu v dolarech


Americké ministerstvo financí uvedlo, že zastaví možnost Ruska provádět platby dluhu v dolarech prostřednictvím amerických bank, čímž se Rusko přiblížilo možnému nesplnění svých závazků vůči mezinárodním investorům.


"Počínaje dnešním dnem nepovolí americké ministerstvo financí provádět žádné dolarové platby dluhu z účtů ruské vlády u amerických finančních institucí. Rusko si musí vybrat mezi odčerpáním zbývajících cenných dolarových rezerv, příchodem nových příjmů nebo platební neschopností," uvedl v pondělí pozdě večer mluvčí amerického ministerstva financí.


Tento krok přichází v době, kdy USA a západní spojenci hledají nové způsoby, jak zpřísnit své sankce vůči Moskvě v důsledku její pokračující války proti Ukrajině a stále brutálnější vojenské taktiky.


USA a jejich spojenci koncem února uvalily na Rusko řadu tvrdých hospodářských sankcí, ale snaží se najít způsoby, jak je dále zpřísnit a zabránit Rusku v jejich obcházení.


"Rusko se potýká s recesí, prudce rostoucí inflací, nedostatkem základního zboží a měnou, která již ve velké části světa nefunguje," uvedl mluvčí ministerstva financí.


"To dále vyčerpá zdroje, které Putin využívá k pokračování své války proti Ukrajině, a způsobí další nejistotu a problémy pro jejich finanční systém," dodal úředník.


FT: **Ministerstvo financí USA zastaví platby ruského státního dluhu v dolarech** Americké ministerstvo financí uvedlo, že zastaví možnost Ruska provádět platby dluhu v dolarech prostřednictvím amerických bank, čímž se Rusko přiblížilo možnému nesplnění svých závazků vůči mezinárodním investorům. "Počínaje dnešním dnem nepovolí americké ministerstvo financí provádět žádné dolarové platby dluhu z účtů ruské vlády u amerických finančních institucí. Rusko si musí vybrat mezi odčerpáním zbývajících cenných dolarových rezerv, příchodem nových příjmů nebo platební neschopností," uvedl v pondělí pozdě večer mluvčí amerického ministerstva financí. Tento krok přichází v době, kdy USA a západní spojenci hledají nové způsoby, jak zpřísnit své sankce vůči Moskvě v důsledku její pokračující války proti Ukrajině a stále brutálnější vojenské taktiky. USA a jejich spojenci koncem února uvalily na Rusko řadu tvrdých hospodářských sankcí, ale snaží se najít způsoby, jak je dále zpřísnit a zabránit Rusku v jejich obcházení. "Rusko se potýká s recesí, prudce rostoucí inflací, nedostatkem základního zboží a měnou, která již ve velké části světa nefunguje," uvedl mluvčí ministerstva financí. "To dále vyčerpá zdroje, které Putin využívá k pokračování své války proti Ukrajině, a způsobí další nejistotu a problémy pro jejich finanční systém," dodal úředník.
Upravené 5. 4. 2022 o 08:42

Ten týden Ukrajinská armáda v Harhově udělá provokace bioloskim zbraněmi, už sú tam novináři který natoce všechno a obvine Rusko za ten útok..Zdroj, člověka který mi to říkal, nic vám neznamená..Po Buče jde jiná provokace za genocid a potom zaútočí na Rusku Armádu v Ukrajině Nato.


Ten týden Ukrajinská armáda v Harhově udělá provokace bioloskim zbraněmi, už sú tam novináři který natoce všechno a obvine Rusko za ten útok..Zdroj, člověka který mi to říkal, nic vám neznamená..Po Buče jde jiná provokace za genocid a potom zaútočí na Rusku Armádu v Ukrajině Nato.
Upravené 5. 4. 2022 o 08:53

Ta válka neskončí jenom v Ukrajině, do té válka už brzo bude celá Europa a válka bude trvat do konce 2025 roku.Kdo přežije bude mít o cemu povídat a psát.Ted je jenom začátek a pravé peklo válka už brzo začne.Te sluničkaře Ukrajinská vlajka brzo nebude bavit, budu mít starostí jak přežít.To kvůli Buči a provokace Harhově má za cíl rozpoutat válku v celé Evropě.Stejni scénáři byl začátek válke v bývalé Jugoslávie ale ten je tu Rusko jako atomovy stát a bude peklo pro některý státy..Válka za rok neskončí, to vám musí bejt jasno, každá válka dopředu se plánuje, minimálně na pět let a víc, ta možná skončí roku 2025 .Já vím, že mi nevěříte, myslite že písem blbosty, uvidíte moc brzo o cemu písem.


Ta válka neskončí jenom v Ukrajině, do té válka už brzo bude celá Europa a válka bude trvat do konce 2025 roku.Kdo přežije bude mít o cemu povídat a psát.Ted je jenom začátek a pravé peklo válka už brzo začne.Te sluničkaře Ukrajinská vlajka brzo nebude bavit, budu mít starostí jak přežít.To kvůli Buči a provokace Harhově má za cíl rozpoutat válku v celé Evropě.Stejni scénáři byl začátek válke v bývalé Jugoslávie ale ten je tu Rusko jako atomovy stát a bude peklo pro některý státy..Válka za rok neskončí, to vám musí bejt jasno, každá válka dopředu se plánuje, minimálně na pět let a víc, ta možná skončí roku 2025 .Já vím, že mi nevěříte, myslite že písem blbosty, uvidíte moc brzo o cemu písem.

válka už brzo bude celá Europa a válka bude trvat do konce 2025 roku.

@Globalisté, ty vieš, že ak sa niečo plánuje, tak sa plánuje poriadne a počíta sa so všetkými variantami - to poprvé, a po druhé - jak plánuje jedna strana konfliktu, tak tak isto plánuje aj druhá strana.
Tebou načrtnutý variant by bol len zopakovaním 2. svetovej vojny, kedy by Európa a Rusko neskutočne utrpelo a zase by zbohatli len USA a VB. To by bolo popretím a znegovaním všetkého, čo bolo dosiahnuté od nástupu Trumpa k moci, v čom aj Biden zdatne pokračuje - ukončenie USA ako svetového hegemóna.
Ver mi, ak by mala táto vojna trvať do roku 2025, tak by to bola vojna celosvetová a tvrdo by zasiahla aj územie USA.
Táto vojna skončí tohto roku, a ak dôjde k zásahu NATO na Ukrajine (vysoko pravdepodobné, pretože je do tejto nastraženej pasce lákané), tak to bude veľmi rýchle vytriezvenie a jeho rýchly koniec. A o to ide. Prečo asi každý vstupujúci štát do EÚ musel najprv vstúpiť do NATO? NATO je drábom na 6. priorite a EÚ na na 5., 4., 3. a 2. priorite presadzovania davo-elitárnej biblickej koncepcie riadenia spoločnosti. NATO je v tejto schéme ako súdna moc v civilnom riadení, ktorá chráni výkonnú, zákonodárnu, ideologickú a konceptuálnu moc. Nemáš šancu ovládnuť a predovšetkým zmeniť ostatné druhy moci, ak nemáš pod kontrolou súdnu moc aj s jej donucovacími složkami, prípadne ak ju nerozložíš.
Preto NATO ako dráb 6. priority (súdna moc) musí skončiť. A aj o tom je Ukrajina.

[quote="pid:66500, uid:747"]válka už brzo bude celá Europa a válka bude trvat do konce 2025 roku.[/quote] @Globalisté, ty vieš, že ak sa niečo plánuje, tak sa plánuje poriadne a počíta sa so všetkými variantami - to poprvé, a po druhé - jak plánuje jedna strana konfliktu, tak tak isto plánuje aj druhá strana. Tebou načrtnutý variant by bol len zopakovaním 2. svetovej vojny, kedy by Európa a Rusko neskutočne utrpelo a zase by zbohatli len USA a VB. To by bolo popretím a znegovaním všetkého, čo bolo dosiahnuté od nástupu Trumpa k moci, v čom aj Biden zdatne pokračuje - ukončenie USA ako svetového hegemóna. Ver mi, ak by mala táto vojna trvať do roku 2025, tak by to bola vojna celosvetová a tvrdo by zasiahla aj územie USA. **Táto vojna skončí tohto roku**, a ak dôjde k zásahu NATO na Ukrajine (vysoko pravdepodobné, pretože je do tejto nastraženej pasce lákané), tak to bude veľmi rýchle vytriezvenie a jeho rýchly koniec. A o to ide. Prečo asi každý vstupujúci štát do EÚ musel najprv vstúpiť do NATO? NATO je drábom na 6. priorite a EÚ na na 5., 4., 3. a 2. priorite presadzovania davo-elitárnej biblickej koncepcie riadenia spoločnosti. NATO je v tejto schéme ako súdna moc v civilnom riadení, ktorá chráni výkonnú, zákonodárnu, ideologickú a konceptuálnu moc. Nemáš šancu ovládnuť a predovšetkým zmeniť ostatné druhy moci, ak nemáš pod kontrolou súdnu moc aj s jej donucovacími složkami, prípadne ak ju nerozložíš. Preto NATO ako dráb 6. priority (súdna moc) musí skončiť. A aj o tom je Ukrajina.

Ruský stálý zástupce při OSN Nebenzia předložil důkazy o provokaci v Buče


Stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Něbenzja předal novinářům video dokazující, že příběh v Buče je zinscenovaný. Píše o tom RIA Novosti .


Diplomat ukázal video, na kterém starosta Buči Anatolij Fedoruk mluví o stažení ruských jednotek z města. Stálý zástupce upozornil na skutečnost, že o údajně „zabitých“ neřekl ani slovo.


„Dne 30. března ruský ministr obrany oznámil stažení ruských ozbrojených sil z řady regionů, včetně Buči. Tuto skutečnost druhý den potvrdil starosta Buči. Anatolij Fedoruk ve svém videu z 31. března prezentoval stažení ruských jednotek jako vítězství ukrajinské armády. Zajímavé je, že nezmínil žádná masová zvěrstva, těla mrtvých, vraždy ani nic podobného. Je těžké si představit, že starosta města zapomněl zmínit tak ničivý scénář,“ řekl Nebenzya.


Ukázal také další video Fedoruka, na kterém se usmívá, směje a nemluví o obětech. Poté ukázal fotografii lidového poslance Ukrajiny Žana Beleniuka, který navštívil Buču po obnovení kontroly Kyjeva nad ní. Je také zobrazen s úsměvem a nezmiňuje mrtvé a zvěrstva.


Nebenzia také ukázal video Národní gardy Ukrajiny, natočené 2. dubna v Buče, kde také nejsou vidět mrtví na ulicích.


Diplomat zdůraznil, že video s těly na silnicích se objevilo až 3. dubna. "Je plné nesrovnalostí a přímých lží," řekl Nebenzya.


Domnívá se, že tato videa "nedávají žádný důvod pochybovat o tom, že se jednalo o inscenaci." Stálý zástupce také slíbil, že o tom poskytne nové důkazy.


Předtím stálý zástupce řekl , že Spojené království odmítlo uspořádat mimořádné zasedání Rady bezpečnosti OSN (RB) k událostem v Buče. Londýn se podle diplomata domníval, že situace nevyžaduje okamžitý zásah Rady bezpečnosti. Nebenzya označil toto odmítnutí za bezprecedentní v praxi Rady bezpečnosti.
https://lenta.ru/news/2022/04/05/bucha/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Ruský stálý zástupce při OSN Nebenzia předložil důkazy o provokaci v Buče** Stálý představitel Ruska při OSN Vasilij Něbenzja předal novinářům video dokazující, že příběh v Buče je zinscenovaný. Píše o tom RIA Novosti . Diplomat ukázal video, na kterém starosta Buči Anatolij Fedoruk mluví o stažení ruských jednotek z města. Stálý zástupce upozornil na skutečnost, že o údajně „zabitých“ neřekl ani slovo. „Dne 30. března ruský ministr obrany oznámil stažení ruských ozbrojených sil z řady regionů, včetně Buči. Tuto skutečnost druhý den potvrdil starosta Buči. Anatolij Fedoruk ve svém videu z 31. března prezentoval stažení ruských jednotek jako vítězství ukrajinské armády. Zajímavé je, že nezmínil žádná masová zvěrstva, těla mrtvých, vraždy ani nic podobného. Je těžké si představit, že starosta města zapomněl zmínit tak ničivý scénář,“ řekl Nebenzya. Ukázal také další video Fedoruka, na kterém se usmívá, směje a nemluví o obětech. Poté ukázal fotografii lidového poslance Ukrajiny Žana Beleniuka, který navštívil Buču po obnovení kontroly Kyjeva nad ní. Je také zobrazen s úsměvem a nezmiňuje mrtvé a zvěrstva. Nebenzia také ukázal video Národní gardy Ukrajiny, natočené 2. dubna v Buče, kde také nejsou vidět mrtví na ulicích. Diplomat zdůraznil, že video s těly na silnicích se objevilo až 3. dubna. "Je plné nesrovnalostí a přímých lží," řekl Nebenzya. Domnívá se, že tato videa "nedávají žádný důvod pochybovat o tom, že se jednalo o inscenaci." Stálý zástupce také slíbil, že o tom poskytne nové důkazy. Předtím stálý zástupce řekl , že **Spojené království odmítlo uspořádat mimořádné zasedání Rady bezpečnosti OSN (RB) k událostem v Buče.** Londýn se podle diplomata domníval, že situace nevyžaduje okamžitý zásah Rady bezpečnosti. Nebenzya označil toto odmítnutí za bezprecedentní v praxi Rady bezpečnosti. https://lenta.ru/news/2022/04/05/bucha/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Generál americké armády zajat v Mariupolu s nacisty AZOV!
04 DUBNA 2022
Cloutier byl zajat ruskými silami v Mariupolu na Ukrajině nebo v jeho okolí, kde, jak tvrdí zprávy, pomáhal praporu AZOV, který je oficiální ukrajinskou nacistickou jednotkou.
E-maily zaslané Pentagonu před několika hodinami zůstaly bez odpovědi, což je z mediálního hlediska velmi neobvyklé. Pokud by tato zpráva byla nepravdivá, Pentagon by ji okamžitě popřel. Nepopřeli to. Ale žádná oficiální odpověď nepřišla z Pentagonu ani v pondělí od 18:10 EDT.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/numerous-reports-u-s-army-general-captured-in-mariupol-with-azov-nazis


Generál americké armády zajat v Mariupolu s nacisty AZOV! 04 DUBNA 2022 Cloutier byl zajat ruskými silami v Mariupolu na Ukrajině nebo v jeho okolí, kde, jak tvrdí zprávy, pomáhal praporu AZOV, který je oficiální ukrajinskou nacistickou jednotkou. E-maily zaslané Pentagonu před několika hodinami zůstaly bez odpovědi, což je z mediálního hlediska velmi neobvyklé. Pokud by tato zpráva byla nepravdivá, Pentagon by ji okamžitě popřel. Nepopřeli to. Ale žádná oficiální odpověď nepřišla z Pentagonu ani v pondělí od 18:10 EDT. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/numerous-reports-u-s-army-general-captured-in-mariupol-with-azov-nazis

P.C.Roberts: Aktuálně znovu o Ukrajině


Celý západní svět žije v Matrixu, čili ve světě, vytvořeném propagandou


  • Stejně jako vše, co vám média a zdravotní i vládní činitelé vyprávěli o kovidu, byla faleš, je faleš i vše, co vám titíž propagandističtí lháři vyprávějí dnes o Ukrajině
  • Rusové nasadili 200 000 mužů proti 600 000 ukrajinských vojáků vycvičených a ozbrojených Spojenými státy a Velkou Britanií. Ukrajinská armáda, která tedy v přesile tři ku jedné byla jako bojová síla zničena rychleji, než Rusové porazili USA a Izraelem vyzbrojenou a vycvičenoou gruzínskou armádu, která v srpnu 2008 přepadla Jižní Osetii. A jedinou příčinou, proč nějaká budova na Ukrajině ještě stojí, je ruská zdrženlivost.

Kreml prostě věří, že Rusko dokáže dosáhnout svých cílů, aniž by přitom Ukrajinu zničilo. . .
https://www.pokec24.cz/blog/p-c-roberts-aktualne-znovu-o-ukrajine/


P.C.Roberts: Aktuálně znovu o Ukrajině -------------------------------------- **Celý západní svět žije v Matrixu, čili ve světě, vytvořeném propagandou** - Stejně jako vše, co vám média a zdravotní i vládní činitelé vyprávěli o kovidu, byla faleš, je faleš i vše, co vám titíž propagandističtí lháři vyprávějí dnes o Ukrajině - Rusové nasadili 200 000 mužů proti 600 000 ukrajinských vojáků vycvičených a ozbrojených Spojenými státy a Velkou Britanií. Ukrajinská armáda, která tedy v přesile tři ku jedné byla jako bojová síla zničena rychleji, než Rusové porazili USA a Izraelem vyzbrojenou a vycvičenoou gruzínskou armádu, která v srpnu 2008 přepadla Jižní Osetii. A jedinou příčinou, proč nějaká budova na Ukrajině ještě stojí, je ruská zdrženlivost. Kreml prostě věří, že Rusko dokáže dosáhnout svých cílů, aniž by přitom Ukrajinu zničilo. . . https://www.pokec24.cz/blog/p-c-roberts-aktualne-znovu-o-ukrajine/

@popolvar

Předpokládáš tedy přímý střet mezi Ruskem a NATO (bez USA..tedy s vyhecovaným Polskem)? Nebo by jsi spíše řekl, že NATO mopslům dojde / došlo / je jasné, že jediný, za koho by museli bojovat všichni je USA?


Ono to NATO má takovou vlastnost, že ty země více na západ nikdy nebojují za ty více na východ. Opačně to však neplatí.


@popolvar Předpokládáš tedy přímý střet mezi Ruskem a NATO (bez USA..tedy s vyhecovaným Polskem)? Nebo by jsi spíše řekl, že NATO mopslům dojde / došlo / je jasné, že jediný, za koho by museli bojovat všichni je USA? Ono to NATO má takovou vlastnost, že ty země více na západ nikdy nebojují za ty více na východ. Opačně to však neplatí.
Upravené 5. 4. 2022 o 12:02

Ruský stálý zástupce při OSN Nebenzia předložil důkazy o provokaci v Buče


Takto nejak si predstavujem, že prebehla "Katyň"....


[quote="pid:66504, uid:158"]Ruský stálý zástupce při OSN Nebenzia předložil důkazy o provokaci v Buče[/quote] Takto nejak si predstavujem, že prebehla "Katyň"....

Zástupce představitele Ruské federace při OSN vyzval Spojené státy k odstranění jaderných zbraní z Evropy


Podle Dmitrije Polyanského, prvního náměstka stálého představitele Ruské federace při OSN, jsou americké jaderné zbraně v Evropě v rozporu se Smlouvou o nešíření jaderných zbraní.


Rusko vyzývá americké úřady, aby vrátily jaderné zbraně z nejaderných zemí na jeho území. Infrastruktura vytvořená v Evropě pro umístění takových zbraní by měla být odstraněna, domnívá se Dmitrij Polyanský, první zástupce stálého představitele Ruska při OSN.


„V rozporu se závazky vyplývajícími z NPT jsou americké nestrategické jaderné zbraně zadržovány na území některých nejaderných evropských zemí, tyto zbraně a jejich nosiče jsou modernizovány a probíhají takzvané „společné jaderné mise“ NATO , které zahrnují zapojení nejaderných členů aliance do výcviku v zacházení s jadernými zbraněm a jejich použití,“ cituje RIA Novosti prohlášení Polyansky.


Vicepremiér, předseda Výboru pro národní bezpečnost a obranu Polska Jaroslaw Kaczynski tento týden prohlásil, že polská strana je připravena rozmístit americké jaderné zbraně na svém území. Poznamenal, že v současné době tato otázka není na pořadu dne. To se ale podle premiéra „může brzy změnit“.


Na výroky Varšavy okamžitě zareagoval Kreml s tím, že případný výskyt amerických jaderných zbraní v Polsku povede ke zvýšení napětí.
https://yandex.ru/turbo/tvzvezda.ru/s/news/202245440-pOIgO.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FZampostpreda_RF_priOON_prizval_SSHA_ubrat_yadernoe_oruzhie_izEvropy--e4e2e51b753e37fdadeab22eda008fd1


**Zástupce představitele Ruské federace při OSN vyzval Spojené státy k odstranění jaderných zbraní z Evropy** Podle Dmitrije Polyanského, prvního náměstka stálého představitele Ruské federace při OSN, jsou americké jaderné zbraně v Evropě v rozporu se Smlouvou o nešíření jaderných zbraní. Rusko vyzývá americké úřady, aby vrátily jaderné zbraně z nejaderných zemí na jeho území. Infrastruktura vytvořená v Evropě pro umístění takových zbraní by měla být odstraněna, domnívá se Dmitrij Polyanský, první zástupce stálého představitele Ruska při OSN. „V rozporu se závazky vyplývajícími z NPT jsou americké nestrategické jaderné zbraně zadržovány na území některých nejaderných evropských zemí, tyto zbraně a jejich nosiče jsou modernizovány a probíhají takzvané „společné jaderné mise“ NATO , které zahrnují zapojení nejaderných členů aliance do výcviku v zacházení s jadernými zbraněm a jejich použití,“ cituje RIA Novosti prohlášení Polyansky. Vicepremiér, předseda Výboru pro národní bezpečnost a obranu Polska Jaroslaw Kaczynski tento týden prohlásil, že polská strana je připravena rozmístit americké jaderné zbraně na svém území. Poznamenal, že v současné době tato otázka není na pořadu dne. To se ale podle premiéra „může brzy změnit“. Na výroky Varšavy okamžitě zareagoval Kreml s tím, že případný výskyt amerických jaderných zbraní v Polsku povede ke zvýšení napětí. https://yandex.ru/turbo/tvzvezda.ru/s/news/202245440-pOIgO.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FZampostpreda_RF_priOON_prizval_SSHA_ubrat_yadernoe_oruzhie_izEvropy--e4e2e51b753e37fdadeab22eda008fd1

Dmitrij Poljanský: V jadernéj vojne nemôžu byť víťazi
USA musia odstrániť svoje jaderné zbrane z Európy a zničiť infraštruktúru na ich umiestnenie. Uviedol to v pondelok prvý námestník stáleho predstaviteľa Ruska pri OSN Dmitrij Polyansky na zasadnutí komisie OSN pre odzbrojenie.


Ruský diplomat zároveň poznamenal, že v poslednom čase sa objavilo množstvo nezodpovedných odborníkov, ktorí diskutujú o možnom použití jadrových zbraní
v špeciálnej operácii na Ukrajine. Na takéto akcie nie sú dôvody,
Rusko sa nechystá usporiadať jadernú vojnu, v ktorej nebudú víťazi


Tvrdíme, že z úst nezodpovedných západných politikov a expertov
treba počuť provokatívne narážky o údajnom možnom použití jadrových zbraní Ruskom počas špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine,“ cituje RIA Novosti Poljanského.


„Tieto výplne nemajú najmenší racionálny základ, sú zamerané na vybičovanie určitej miery protiruskej hystérie a sú určené pre verejnosť, ktorá nepozná základy ruskej bezpečnostnej a obrannej politiky, ktorá má čisto obranný charakter. ,“ zdôraznil.


Ruské použitie svojich jadrových zbraní je možné len v reakcii na použitie zbraní hromadného ničenia proti nemu a jeho spojencom, alebo v prípade agresie, ktorá ohrozuje samotnú existenciu štátu. Rusko pevne dodržiava zásadu, že v jadrovej vojne nemôžu byť víťazi a nemala by sa rozpútať, povedal Poljansky.
https://www.vesti.ru/article/2698952


**Dmitrij Poljanský: V jadernéj vojne nemôžu byť víťazi** USA musia odstrániť svoje jaderné zbrane z Európy a zničiť infraštruktúru na ich umiestnenie. Uviedol to v pondelok prvý námestník stáleho predstaviteľa Ruska pri OSN Dmitrij Polyansky na zasadnutí komisie OSN pre odzbrojenie. Ruský diplomat zároveň poznamenal, že v poslednom čase sa objavilo množstvo **nezodpovedných odborníkov, ktorí diskutujú o možnom použití jadrových zbraní** v špeciálnej operácii na Ukrajine. Na takéto akcie nie sú dôvody, Rusko sa nechystá usporiadať jadernú vojnu, v ktorej nebudú víťazi Tvrdíme, že z úst nezodpovedných západných politikov a expertov treba počuť provokatívne narážky o údajnom možnom použití jadrových zbraní Ruskom počas špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine,“ cituje RIA Novosti Poljanského. „Tieto výplne nemajú najmenší racionálny základ, sú zamerané na vybičovanie určitej miery protiruskej hystérie a sú určené pre verejnosť, ktorá nepozná základy ruskej bezpečnostnej a obrannej politiky, ktorá má čisto obranný charakter. ,“ zdôraznil. Ruské použitie svojich jadrových zbraní je možné len v reakcii na použitie zbraní hromadného ničenia proti nemu a jeho spojencom, alebo v prípade agresie, ktorá ohrozuje samotnú existenciu štátu. Rusko pevne dodržiava zásadu, že v jadrovej vojne nemôžu byť víťazi a nemala by sa rozpútať, povedal Poljansky. https://www.vesti.ru/article/2698952
Upravené 5. 4. 2022 o 12:08

Nové kolo sankcí EU na Rusko:


Evropská komise v úterý navrhne zemím EU nové rozsáhlé sankce proti Rusku, včetně zákazu dovozu uhlí, kaučuku, chemikálií a dalších výrobků z Ruska v hodnotě až 9 miliard eur (9,86 miliardy USD) ročně, uvedl zdroj z EU pro agenturu Reuters.


EU rovněž navrhuje zakázat vývoz do Ruska v hodnotě dalších 10 miliard eur ročně, včetně polovodičů, počítačů, technologií pro zkapalněný zemní plyn a dalších elektrických a dopravních zařízení, uvedl zdroj.


Ruským plavidlům a nákladním automobilům bude rovněž znemožněn vstup do EU, což dále ochromí obchod s Ruskem, uvedl zdroj a dodal, že výjimky se budou vztahovat na energetické produkty, potraviny a léky.


EU rovněž zakáže veškeré transakce s VTB (VTBR.MM) a dalšími třemi ruskými bankami, které již byly vyloučeny ze systému zpráv SWIFT, uvedl zdroj.


Na sankční seznam EU budou přidány další desítky osob, včetně oligarchů a politiků, uvedl zdroj.


https://www.reuters.com/world/europe/eu-propose-new-sweeping-sanctions-against-russia-worth-billions-euros-source-2022-04-05/


Nové kolo sankcí EU na Rusko: Evropská komise v úterý navrhne zemím EU nové rozsáhlé sankce proti Rusku, včetně zákazu dovozu uhlí, kaučuku, chemikálií a dalších výrobků z Ruska v hodnotě až 9 miliard eur (9,86 miliardy USD) ročně, uvedl zdroj z EU pro agenturu Reuters. EU rovněž navrhuje zakázat vývoz do Ruska v hodnotě dalších 10 miliard eur ročně, včetně polovodičů, počítačů, technologií pro zkapalněný zemní plyn a dalších elektrických a dopravních zařízení, uvedl zdroj. Ruským plavidlům a nákladním automobilům bude rovněž znemožněn vstup do EU, což dále ochromí obchod s Ruskem, uvedl zdroj a dodal, že výjimky se budou vztahovat na energetické produkty, potraviny a léky. EU rovněž zakáže veškeré transakce s VTB (VTBR.MM) a dalšími třemi ruskými bankami, které již byly vyloučeny ze systému zpráv SWIFT, uvedl zdroj. Na sankční seznam EU budou přidány další desítky osob, včetně oligarchů a politiků, uvedl zdroj. https://www.reuters.com/world/europe/eu-propose-new-sweeping-sanctions-against-russia-worth-billions-euros-source-2022-04-05/

Nové kolo sankcí EU na Rusko:


  • toto je likvidacia Europy (hlavne bývalého východného bloku ) prídeme o ruský trh Rusko ho nahradí Čínou, Indiou, Brazíliou, Južnou Amerikou,Afrikou , Saudi tiež už snimi spolupracuju....aj bez tých sankcií sa naša stratená dôvera u Ruska bude obnovovať ťažko a pomaly.

[quote="pid:66513, uid:307"]Nové kolo sankcí EU na Rusko:[/quote] - toto je likvidacia Europy (hlavne bývalého východného bloku ) prídeme o ruský trh Rusko ho nahradí Čínou, Indiou, Brazíliou, Južnou Amerikou,Afrikou , Saudi tiež už snimi spolupracuju....aj bez tých sankcií sa naša stratená dôvera u Ruska bude obnovovať ťažko a pomaly.

Cloutier byl zajat ruskými silami v Mariupolu na Ukrajině nebo v jeho okolí624c2b131ee95
zprávy, pomáhal praporu AZOV, který je oficiální ukrajinskou nacistickou jednotkou.

Pokračování tématu (https://t.me/SergeyKolyasnikov/28562) s americkým generálem. Opravdu se věnoval výcviku ukrajinských vojáků, viz foto.


[quote="pid:66505, uid:207"]Cloutier byl zajat ruskými silami v Mariupolu na Ukrajině nebo v jeho okolí![624c2b131ee95](serve/attachment&path=624c2b131ee95) zprávy, pomáhal praporu AZOV, který je oficiální ukrajinskou nacistickou jednotkou.[/quote] Pokračování tématu (https://t.me/SergeyKolyasnikov/28562) s americkým generálem. Opravdu se věnoval výcviku ukrajinských vojáků, viz foto.

Táto vojna skončí tohto roku,
táto vojna toho roku 100% neskončí, to uvidíš kdy skončí..to je jenom začátek, a peklo válke začne koncem roku a bude trvat do 2025..


[quote="pid:66502, uid:112"]Táto vojna skončí tohto roku,[/quote] táto vojna toho roku 100% neskončí, to uvidíš kdy skončí..to je jenom začátek, a peklo válke začne koncem roku a bude trvat do 2025..

Zákaz uhlia a technológií: Bloomberg a The Wall Street Journal o nových sankciách proti Rusku
Európska komisia môže v rámci nových sankcií voči Rusku zaviesť zákaz dovozu ruského uhlia
Európska komisia v rámci nových sankcií voči Rusku môže zaviesť zákaz dovozu ruského uhlia, uvádzajú Bloomberg a The Wall Street Journal s odvolaním sa na vlastné zdroje.


„Európska únia plánuje navrhnúť povinné postupné ukončenie dovozu uhlia z Ruska,“ citovala agentúra Interfax správu agentúry Bloomberg.


Európska komisia môže tiež zakázať vstup na územie únie „väčšine ruských nákladných áut a lodí“.


Wall Street Journal sa dozvedel, že návrhy nového sankčného balíka proti Rusku zahŕňajú zákaz exportu technológií v hodnote 10 miliárd eur do Ruska.


Na prijatie vhodných opatrení je potrebné, aby ich podporilo všetkých 27 členských štátov bloku.


Už skôr nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že protiruské sankcie majú opačný efekt.
https://svpressa.ru/economy/news/330440/?itg=1


Zákaz uhlia a technológií: Bloomberg a The Wall Street Journal o nových sankciách proti Rusku Európska komisia môže v rámci nových sankcií voči Rusku zaviesť zákaz dovozu ruského uhlia Európska komisia v rámci nových sankcií voči Rusku môže zaviesť zákaz dovozu ruského uhlia, uvádzajú Bloomberg a The Wall Street Journal s odvolaním sa na vlastné zdroje. „Európska únia plánuje navrhnúť povinné postupné ukončenie dovozu uhlia z Ruska,“ citovala agentúra Interfax správu agentúry Bloomberg. Európska komisia môže tiež zakázať vstup na územie únie „väčšine ruských nákladných áut a lodí“. Wall Street Journal sa dozvedel, že návrhy nového sankčného balíka proti Rusku zahŕňajú zákaz exportu technológií v hodnote 10 miliárd eur do Ruska. Na prijatie vhodných opatrení je potrebné, aby ich podporilo všetkých 27 členských štátov bloku. Už skôr nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že protiruské sankcie majú opačný efekt. https://svpressa.ru/economy/news/330440/?itg=1

@Dynamo

No jo...Proč vlastně toto Evropa dělá? Proč sama sebe potápí naprosto imbecilním způsobem? Kvůli svazující idiotské ideologii kolektivního západu, jejimž puncem je NATO a EU.


Těžko se může Evropa přestat sebevraždit, když jsou u moci filcky placené Bretton-woodským systémem prostřednictvím USA.


Ideologii kolektivní Evropské sebevraždy ve prospěch USA je potřeba odepsat a označit za takovou jakou je - debilní a nebezpečná. Musí ji nahradit ideologie na zajištění potřeb a soběstačnosti vlastního národa (energetická / potravinová / surovinová...). Pro snadnější dosažení cíle je možné se družit se stejně smýšlejícímu zeměmi.


Není cílem být v něčím vlivu - cílem musí být soběstačný národ v maximální možné míře, nicméně jsou oblasti, kdy se určité míře cizího vlivu nedá vyhnout. Toto je možné přijmout, jedná-li se o vzájemně výhodnou spolupráci. Avšak výhodnou pro národ, ne pro kapsu daného činovníka.


Pragmatická spolupráce může být velmi efektivní, pokud jejím výsledkem není poroba národa. Svého či cizího.


@Dynamo No jo...Proč vlastně toto Evropa dělá? Proč sama sebe potápí naprosto imbecilním způsobem? Kvůli svazující idiotské ideologii kolektivního západu, jejimž puncem je NATO a EU. Těžko se může Evropa přestat sebevraždit, když jsou u moci filcky placené Bretton-woodským systémem prostřednictvím USA. Ideologii kolektivní Evropské sebevraždy ve prospěch USA je potřeba odepsat a označit za takovou jakou je - debilní a nebezpečná. Musí ji nahradit ideologie na zajištění potřeb a soběstačnosti **vlastního národa** (energetická / potravinová / surovinová...). Pro snadnější dosažení cíle je možné se družit se stejně smýšlejícímu zeměmi. Není cílem být v něčím vlivu - cílem musí být soběstačný národ v maximální možné míře, nicméně jsou oblasti, kdy se určité míře cizího vlivu nedá vyhnout. Toto je možné přijmout, jedná-li se o vzájemně výhodnou spolupráci. Avšak výhodnou pro národ, ne pro kapsu daného činovníka. Pragmatická spolupráce může být velmi efektivní, pokud jejím výsledkem není poroba národa. Svého či cizího.
Upravené 5. 4. 2022 o 14:20

Řekl bych, že uhelným kamenem tohoto jsou příslušné tajné služby (jelikož činovník po čase vždy rád podlehne sladkému mámení...) a ne koudelka zaměstnaný u MI6.


Řekl bych, že uhelným kamenem tohoto jsou příslušné tajné služby (jelikož činovník po čase vždy rád podlehne sladkému mámení...) a ne koudelka zaměstnaný u MI6.

Země na celém světě, ale hlavně v Evropě, právě začaly zavádět přídělové systémy na potraviny a paliva.
Potíže Evropy s dodávkami potravin a paliva začaly poté, co většina zemí na kontinentu uvalila na Rusko ekonomické sankce kvůli jeho invazi na Ukrajinu. To ohrozilo zásobování kritickými komoditami v Evropě a dokonce hrozí kolaps již tak narušených globálních dodavatelských řetězců.
V důsledku toho ceny všeho od ropy po pšenici prudce vzrostly, což vedlo k nejvyšší inflaci za několik desetiletí. Po úplném udušení exportu z Ruska také došlo ke snížení dodávek těchto základních produktů.


Slunečnicový olej, pšenice, mléčné výrobky a plyn jsou již na příděl


„Kolaps je tady… a žádné známky zpomalení v dohledné době,“ řekl Harrison Smith z portálu InfoWars. „Ve skutečnosti všechny důkazy svědčí o opaku.“
Poukazuje na ty, kteří momentálně vládnou a mají schopnost kolapsu zabránit, ale ve skutečnosti dělají vše pro to, aby situaci zhoršili a pohánějí totální kolaps světové ekonomiky, zejména v západních zemích.
Smith, představitel časopisu „American Journal“ na InfoWars, poznamenal, že pokud by globální ekonomika nebyla tak závislá na dovozu z jiných zemí, válka na Ukrajině by nezpůsobila tak obrovský problém v zásobování potravinami a palivy.
„Toto všechno je ve skutečnosti podmíněno globalizací. Nebyl by to až takový problém, kdybychom toaletní papír nedováželi z Číny,“ řekl.
„Pokud se nějaké lodi, která najede na mělčinu v Suezském průplavu, doslova na opačné straně světa, podaří nějakým způsobem vyvolat situaci, že si nemůžu koupit toaletní papír… pak je to problém a je to problém ve struktuře světové ekonomiky.“
https://www.infokuryr.info/n/2022/04/05/kolaps-je-blizko-evropske-zeme-zavadeji-pridelovy-system-na-potraviny-a-paliva/


Země na celém světě, ale hlavně v Evropě, právě začaly zavádět přídělové systémy na potraviny a paliva. Potíže Evropy s dodávkami potravin a paliva začaly poté, co většina zemí na kontinentu uvalila na Rusko ekonomické sankce kvůli jeho invazi na Ukrajinu. To ohrozilo zásobování kritickými komoditami v Evropě a dokonce hrozí kolaps již tak narušených globálních dodavatelských řetězců. V důsledku toho ceny všeho od ropy po pšenici prudce vzrostly, což vedlo k nejvyšší inflaci za několik desetiletí. Po úplném udušení exportu z Ruska také došlo ke snížení dodávek těchto základních produktů. **Slunečnicový olej, pšenice, mléčné výrobky a plyn jsou již na příděl** „Kolaps je tady… a žádné známky zpomalení v dohledné době,“ řekl Harrison Smith z portálu InfoWars. „Ve skutečnosti všechny důkazy svědčí o opaku.“ Poukazuje na ty, kteří momentálně vládnou a mají schopnost kolapsu zabránit, ale ve skutečnosti dělají vše pro to, aby situaci zhoršili a pohánějí totální kolaps světové ekonomiky, zejména v západních zemích. Smith, představitel časopisu „American Journal“ na InfoWars, poznamenal, že pokud by globální ekonomika nebyla tak závislá na dovozu z jiných zemí, válka na Ukrajině by nezpůsobila tak obrovský problém v zásobování potravinami a palivy. „Toto všechno je ve skutečnosti podmíněno globalizací. Nebyl by to až takový problém, kdybychom toaletní papír nedováželi z Číny,“ řekl. „Pokud se nějaké lodi, která najede na mělčinu v Suezském průplavu, doslova na opačné straně světa, podaří nějakým způsobem vyvolat situaci, že si nemůžu koupit toaletní papír… pak je to problém a je to problém ve struktuře světové ekonomiky.“ https://www.infokuryr.info/n/2022/04/05/kolaps-je-blizko-evropske-zeme-zavadeji-pridelovy-system-na-potraviny-a-paliva/

Začal tlak na Orbana. Volby jím nevyšly, jak si představovali, teď začne druhá etapa - démonizace, izolace, vyhrožování.


Zelenskij: Orbán si bude muset vybrat mezi Ruskem a světem


Volodymyr Zelenskyj uvedl, že maďarský premiér Viktor Orbán, který je proti rozšíření protiruských sankcí na energetický sektor, si bude muset vybrat mezi Ruskem a zbytkem světa.
Zelenskyj již dříve vyjádřil nespokojenost s tím, že Maďarsko je proti rozšíření protiruských sankcí na energetický sektor, nepodporuje zavedení bezletové zóny nad Ukrajinou , nedodává Kyjevu zbraně a neumožňuje jeho tranzit přes jeho území. Maďarský premiér reagoval slovy, že Budapešť hájí národní zájmy a jedná pouze na její straně. Orbán také uvedl, že Maďarsko je proti šíření protiruských sankcí na energetické zdroje, protože by to vedlo ke zpomalení a zastavení maďarské ekonomiky v co nejkratším čase.


"Vyhrál (parlamentní - pozn. red.) volby... Lidé si ho zvolili, je to premiér. Zdá se mi, že ho to neochrání před tím, že si v této situaci bude muset vybrat mezi Ruskem a zbytkem světa. Může říct, že si vybral Maďarsko, ale Maďarsko je součástí jiného světa, jsou v EU... Určitě chápeme, že toto je evropský stát. Bude si zahrávat s Ruskem, chtíl levnou energii, ale dlouhého trvání to mít nebude," řekl Zelenskyj v rozhovoru s ukrajinskými televizními kanály.


Zelenskij přitom nepředpokládá velké problémy z Maďarska: Budapešť sice zablokuje vstup Ukrajiny do NATO , ale ne všechno na ní v této věci závisí.
Dodal, že chtěl budovat vztahy s Orbánem, ale maďarský premiér se toho podle Zelenského bojí kvůli vlivu Ruské federace.


„Chtěla jsem si k němu najít vztah, volal jsem mu, několikrát, pozval jsem ho na schůzku... Bál se už před volbami... Může se urazit a říci:"Nikdy jsem se nikoho nebál"... Bojí se vlivu Ruské federace na svůj stát, tento vliv tu je. Jinou otázkou je, zda se mu tento vliv líbí nebo ne... Nicméně , lidé v Budapešti už vyšli na náměstí, viděli jsme desítky tisíc lidí... Oficiálního spojence jsme v Budapešti neměli,“ dodal Zelenskyj.
https://ria.ru/20220405/vybor-1781857624.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Už začal vyhrožovat lidmí na náměstích...Doufám je všem jasné, že Zelenský je jen tlampáčem USA. Takový pohodlný pro ně kanál, který reprodukuje jejích choutky.


Ještě před volbami vyhrožoval Duda, že maďarská politika vůči Rusku „přijde je draho“ A to nemluvím o naších daunech, kteří nejeli na setkání Vyšehradské skupiny kvůli postoji Madjarská vůči protiruským sankcím.


Včera Okamura blahopřál Orbanovi ke znovuzvolení a řekl, že Česko by si z něj mělo brát příklad. Samozřejmě, že pro USA bude Orban trnem v oku. Nepotřebují, aby takové příklady narušovaly zdání jednoty západu, kterou je čím dál větší problém udržet.


Začal tlak na Orbana. Volby jím nevyšly, jak si představovali, teď začne druhá etapa - démonizace, izolace, vyhrožování. **Zelenskij: Orbán si bude muset vybrat mezi Ruskem a světem** Volodymyr Zelenskyj uvedl, že maďarský premiér Viktor Orbán, který je proti rozšíření protiruských sankcí na energetický sektor, si bude muset vybrat mezi Ruskem a zbytkem světa. Zelenskyj již dříve vyjádřil nespokojenost s tím, že Maďarsko je proti rozšíření protiruských sankcí na energetický sektor, nepodporuje zavedení bezletové zóny nad Ukrajinou , nedodává Kyjevu zbraně a neumožňuje jeho tranzit přes jeho území. Maďarský premiér reagoval slovy, že Budapešť hájí národní zájmy a jedná pouze na její straně. Orbán také uvedl, že Maďarsko je proti šíření protiruských sankcí na energetické zdroje, protože by to vedlo ke zpomalení a zastavení maďarské ekonomiky v co nejkratším čase. "Vyhrál (parlamentní - pozn. red.) volby... Lidé si ho zvolili, je to premiér.** Zdá se mi, že ho to neochrání před tím, že si v této situaci bude muset vybrat mezi Ruskem a zbytkem světa.** Může říct, že si vybral Maďarsko, ale Maďarsko je součástí jiného světa, jsou v EU... Určitě chápeme, že toto je evropský stát. Bude si zahrávat s Ruskem, chtíl levnou energii, ale dlouhého trvání to mít nebude," řekl Zelenskyj v rozhovoru s ukrajinskými televizními kanály. Zelenskij přitom nepředpokládá velké problémy z Maďarska: Budapešť sice zablokuje vstup Ukrajiny do NATO , ale ne všechno na ní v této věci závisí. Dodal, že chtěl budovat vztahy s Orbánem, ale maďarský premiér se toho podle Zelenského bojí kvůli vlivu Ruské federace. „Chtěla jsem si k němu najít vztah, volal jsem mu, několikrát, pozval jsem ho na schůzku... Bál se už před volbami... Může se urazit a říci:"Nikdy jsem se nikoho nebál"... Bojí se vlivu Ruské federace na svůj stát, tento vliv tu je. Jinou otázkou je, zda se mu tento vliv líbí nebo ne... Nicméně , **lidé v Budapešti už vyšli na náměstí, viděli jsme desítky tisíc lidí..**. Oficiálního spojence jsme v Budapešti neměli,“ dodal Zelenskyj. https://ria.ru/20220405/vybor-1781857624.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Už začal vyhrožovat lidmí na náměstích...Doufám je všem jasné, že Zelenský je jen tlampáčem USA. Takový pohodlný pro ně kanál, který reprodukuje jejích choutky. Ještě před volbami vyhrožoval **Duda, že maďarská politika vůči Rusku „přijde je draho“** A to nemluvím o naších daunech, kteří nejeli na setkání Vyšehradské skupiny kvůli postoji Madjarská vůči protiruským sankcím. Včera Okamura blahopřál Orbanovi ke znovuzvolení a řekl, že Česko by si z něj mělo brát příklad. Samozřejmě, že pro USA bude Orban trnem v oku. Nepotřebují, aby takové příklady narušovaly zdání jednoty západu, kterou je čím dál větší problém udržet.

teď začne druhá etapa - démonizace, izolace, vyhrožování.


Viz výblitek na dezinformačním serveru seznam


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-komentar-proc-madarsko-a-srbsko-opustily-evropu-196994


[quote="pid:66538, uid:158"]teď začne druhá etapa - démonizace, izolace, vyhrožování.[/quote] Viz výblitek na dezinformačním serveru seznam https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-komentar-proc-madarsko-a-srbsko-opustily-evropu-196994

Volodymyr Zelenskyj uvedl, že maďarský premiér Viktor Orbán, který je proti rozšíření protiruských sankcí na energetický sektor, si bude muset vybrat mezi Ruskem a zbytkem světa.
V jedné věci je Zelenský extra dobrý. Donesou mu nový scénář, a za chvíli ho má nabiflovaný.


[quote="pid:66538, uid:158"]Volodymyr Zelenskyj uvedl, že maďarský premiér Viktor Orbán, který je proti rozšíření protiruských sankcí na energetický sektor, si bude muset vybrat mezi Ruskem a zbytkem světa.[/quote]V jedné věci je Zelenský extra dobrý. Donesou mu nový scénář, a za chvíli ho má nabiflovaný.

Rusové několika kalibry zničili další středisko kde se soustřeďovali zahraniční žoldáci, především z USA a VB. Byli to tzv. bojovníci udači (štěstí), kteří měli za sebou bojové akce v různých částech světa.
V Azovstalu našli doklady francouzských žoldáků.


Rusové několika kalibry zničili další středisko kde se soustřeďovali zahraniční žoldáci, především z USA a VB. Byli to tzv. bojovníci udači (štěstí), kteří měli za sebou bojové akce v různých částech světa. V Azovstalu našli doklady francouzských žoldáků.

Obezřetný export a dvousečné znárodnění. Putin promluvil na schůzce o agroprůmyslovém komplexu


Rusko bude opatrnější ohledně vývozu potravin, zejména do zemí, které vůči němu provádějí nepřátelskou politiku, řekl v úterý ruský prezident Vladimir Putin na schůzce o podpoře agroprůmyslového komplexu.


Moskva podle něj může na domácím trhu poskytnout nižší ceny produktů než ve světě a měla by přivést zemědělství k rychlejšímu růstu – nad 3 % ročně.


TASS shromáždil klíčová prohlášení hlavy státu.


O situaci na světovém trhu
„Situace na globálním trhu s potravinami se za poslední dva roky znatelně zhoršila. <...> Chyby v hospodářské, energetické a potravinové politice vyspělých zemí vedly před dvěma lety k prudkému nárůstu cen potravin po celém světě. "


V posledních týdnech se situace vyostřuje: zavádějí se nové sankce proti Moskvě, blokují se dodávky hnojiv z Ruska a Běloruska, zatímco jejich produkce na Západě klesá, mimo jiné kvůli vysokým cenám plynu. Už dříve šéf ministerstva průmyslu a obchodu Denis Manturov řekl, že Rusko by mohlo přeorientovat dodávky, pokud budou problémy s logistikou přetrvávat.


V budoucnu se může situace ve světě zhoršit kvůli nedostatku hnojiv a pokusům vyspělých zemí „vykupovat, přetahovat toky potravin“, čímž „nevyhnutelně zhoršují nedostatek potravin v nejchudších oblastech světa, podnítit nové migrační vlny a obecně řídit světové ceny potravin ještě vyšší."


O exportu potravin
"Je jasné, že letos na pozadí globálního nedostatku potravin budeme muset být v dodávkách potravin do zahraničí obezřetnější, totiž pečlivě sledovat parametry takového exportu do zemí, které jsou vůči nám zjevně nepřátelské."


O situaci na domácím trhu
Situace v Rusku sama o sobě přitom nevyvolává poplach: „Pro hlavní potravinářské skupiny je náš domácí trh plně zajištěn <...> vlastní produkcí a u některého zboží např. slunečnicový olej, obilí , kapacity tuzemských podniků pokrývají přebytečnou poptávku.“


Navíc "zvýšené objemy výroby umožňují <...> zajistit, aby ceny potravin v Rusku byly nižší než na světovém trhu."


O úkolech zemědělců
Nyní musí průmysl minimalizovat negativní externality pro Rusy a zvýšit dodávky vysoce kvalitních a cenově dostupných produktů na domácí trh: "To je klíčový úkol pro tento rok."


Kromě toho je nutné snížit závislost na nákupech v zahraničí „v celém řetězci, jak se říká, z pole až na pult“, především na dovážených semenech a šlechtitelských produktech, vitamínech a krmných přísadách, přípravcích na ochranu rostlin: „Zde jsme je třeba stanovit jasné pokyny pro nahrazování dovozu a ve velmi blízké budoucnosti je vytrvale prosazovat.


Míra růstu zemědělství a podpůrných odvětví by měla v nadcházejících letech přesáhnout – více než 3 % ročně, a to jsou „zcela reálné, rozumné srovnávací hodnoty“.


Na tlak v energetice
"Situace v energetice se zhoršuje v důsledku netržních, hrubých opatření, včetně administrativního tlaku na naši společnost Gazprom v některých evropských zemích. Zaznamenáváme další snahu našich partnerů posouvat vlastní chyby v oblasti ekonomiku a energetiku do Ruska a řešit vznikající v tomto ohledu jsou otázky a problémy opět na náš úkor.“
https://tass.ru/ekonomika/14287797?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Někteří představitelé Západu zároveň volají po znárodnění ruských energetických aktiv v zahraničí: "No, dojdeme daleko. Ať nikdo nezapomene, že jde o dvousečnou zbraň."


**Obezřetn&yacute; export a dvousečn&eacute; zn&aacute;rodněn&iacute;. Putin promluvil na schůzce o agroprůmyslov&eacute;m komplexu** Rusko bude opatrněj&scaron;&iacute; ohledně v&yacute;vozu potravin, zejm&eacute;na do zem&iacute;, kter&eacute; vůči němu prov&aacute;děj&iacute; nepř&aacute;telskou politiku, řekl v &uacute;ter&yacute; rusk&yacute; prezident Vladimir Putin na schůzce o podpoře agroprůmyslov&eacute;ho komplexu. Moskva podle něj může na dom&aacute;c&iacute;m trhu poskytnout niž&scaron;&iacute; ceny produktů než ve světě a měla by přiv&eacute;st zemědělstv&iacute; k rychlej&scaron;&iacute;mu růstu &ndash; nad 3 % ročně. TASS shrom&aacute;ždil kl&iacute;čov&aacute; prohl&aacute;&scaron;en&iacute; hlavy st&aacute;tu. O situaci na světov&eacute;m trhu &bdquo;Situace na glob&aacute;ln&iacute;m trhu s potravinami se za posledn&iacute; dva roky znatelně zhor&scaron;ila. &lt;...&gt; Chyby v hospod&aacute;řsk&eacute;, energetick&eacute; a potravinov&eacute; politice vyspěl&yacute;ch zem&iacute; vedly před dvěma lety k prudk&eacute;mu n&aacute;růstu cen potravin po cel&eacute;m světě. &quot; V posledn&iacute;ch t&yacute;dnech se situace vyostřuje: zav&aacute;děj&iacute; se nov&eacute; sankce proti Moskvě, blokuj&iacute; se dod&aacute;vky hnojiv z Ruska a Běloruska, zat&iacute;mco jejich produkce na Z&aacute;padě kles&aacute;, mimo jin&eacute; kvůli vysok&yacute;m cen&aacute;m plynu. Už dř&iacute;ve &scaron;&eacute;f ministerstva průmyslu a obchodu Denis Manturov řekl, že Rusko by mohlo přeorientovat dod&aacute;vky, pokud budou probl&eacute;my s logistikou přetrv&aacute;vat. V budoucnu se může situace ve světě zhor&scaron;it kvůli nedostatku hnojiv a pokusům vyspěl&yacute;ch zem&iacute; &bdquo;vykupovat, přetahovat toky potravin&ldquo;, č&iacute;mž &bdquo;nevyhnutelně zhor&scaron;uj&iacute; nedostatek potravin v nejchud&scaron;&iacute;ch oblastech světa, podn&iacute;tit nov&eacute; migračn&iacute; vlny a obecně ř&iacute;dit světov&eacute; ceny potravin je&scaron;tě vy&scaron;&scaron;&iacute;.&quot; O exportu potravin &quot;Je jasn&eacute;, že letos na pozad&iacute; glob&aacute;ln&iacute;ho nedostatku potravin budeme muset b&yacute;t v dod&aacute;vk&aacute;ch potravin do zahranič&iacute; obezřetněj&scaron;&iacute;, totiž pečlivě sledovat parametry takov&eacute;ho exportu do zem&iacute;, kter&eacute; jsou vůči n&aacute;m zjevně nepř&aacute;telsk&eacute;.&quot; O situaci na dom&aacute;c&iacute;m trhu Situace v Rusku sama o sobě přitom nevyvol&aacute;v&aacute; poplach: &bdquo;Pro hlavn&iacute; potravin&aacute;řsk&eacute; skupiny je n&aacute;&scaron; dom&aacute;c&iacute; trh plně zaji&scaron;těn &lt;...&gt; vlastn&iacute; produkc&iacute; a u někter&eacute;ho zbož&iacute; např. slunečnicov&yacute; olej, obil&iacute; , kapacity tuzemsk&yacute;ch podniků pokr&yacute;vaj&iacute; přebytečnou popt&aacute;vku.&ldquo; Nav&iacute;c &quot;zv&yacute;&scaron;en&eacute; objemy v&yacute;roby umožňuj&iacute; &lt;...&gt; zajistit, aby ceny potravin v Rusku byly niž&scaron;&iacute; než na světov&eacute;m trhu.&quot; O &uacute;kolech zemědělců Nyn&iacute; mus&iacute; průmysl minimalizovat negativn&iacute; externality pro Rusy a zv&yacute;&scaron;it dod&aacute;vky vysoce kvalitn&iacute;ch a cenově dostupn&yacute;ch produktů na dom&aacute;c&iacute; trh: &quot;To je kl&iacute;čov&yacute; &uacute;kol pro tento rok.&quot; Kromě toho je nutn&eacute; sn&iacute;žit z&aacute;vislost na n&aacute;kupech v zahranič&iacute; &bdquo;v cel&eacute;m řetězci, jak se ř&iacute;k&aacute;, z pole až na pult&ldquo;, předev&scaron;&iacute;m na dov&aacute;žen&yacute;ch semenech a &scaron;lechtitelsk&yacute;ch produktech, vitam&iacute;nech a krmn&yacute;ch př&iacute;sad&aacute;ch, př&iacute;pravc&iacute;ch na ochranu rostlin: &bdquo;Zde jsme je třeba stanovit jasn&eacute; pokyny pro nahrazov&aacute;n&iacute; dovozu a ve velmi bl&iacute;zk&eacute; budoucnosti je vytrvale prosazovat. M&iacute;ra růstu zemědělstv&iacute; a podpůrn&yacute;ch odvětv&iacute; by měla v nadch&aacute;zej&iacute;c&iacute;ch letech přes&aacute;hnout &ndash; v&iacute;ce než 3 % ročně, a to jsou &bdquo;zcela re&aacute;ln&eacute;, rozumn&eacute; srovn&aacute;vac&iacute; hodnoty&ldquo;. Na tlak v energetice &quot;Situace v energetice se zhor&scaron;uje v důsledku netržn&iacute;ch, hrub&yacute;ch opatřen&iacute;, včetně administrativn&iacute;ho tlaku na na&scaron;i společnost Gazprom v někter&yacute;ch evropsk&yacute;ch zem&iacute;ch. Zaznamen&aacute;v&aacute;me dal&scaron;&iacute; snahu na&scaron;ich partnerů posouvat vlastn&iacute; chyby v oblasti ekonomiku a energetiku do Ruska a ře&scaron;it vznikaj&iacute;c&iacute; v tomto ohledu jsou ot&aacute;zky a probl&eacute;my opět na n&aacute;&scaron; &uacute;kor.&ldquo; https://tass.ru/ekonomika/14287797?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Někteř&iacute; představitel&eacute; Z&aacute;padu z&aacute;roveň volaj&iacute; po zn&aacute;rodněn&iacute; rusk&yacute;ch energetick&yacute;ch aktiv v zahranič&iacute;: &quot;No, dojdeme daleko. Ať nikdo nezapomene, že jde o dvousečnou zbraň.&quot;

@popolvar - přesná analýza adresovaná asi omylem do intelektuálního vakua...

@popolvar - přesn&aacute; anal&yacute;za adresovan&aacute; asi omylem do intelektu&aacute;ln&iacute;ho vakua...

@Dynamo - to jako sáhib nechce zpět své papírky? Pozoruhodná nahrávka na smeč,snad ji Putin zužitkuje...

@Dynamo - to jako s&aacute;hib nechce zpět sv&eacute; pap&iacute;rky? Pozoruhodn&aacute; nahr&aacute;vka na smeč,snad ji Putin zužitkuje...
  • Zelenskyj vyzval Bezpečnostnú radu OSN, aby sa rozpustila. Prezident Zelenskyj vyzval Bezpečnostnú radu OSN, aby sa rozpustila alebo vylúčila Rusko zo zloženia Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navrhol, aby sa Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov (OSN) rozpustila alebo vylúčila Rusko zo svojho členstva. Povedal o tom v prejave pred Bezpečnostnou radou OSN, uvádza RIA Novosti. https://lenta.ru/news/2022/04/05/samorospusk/

  • Ruské rakety odovzdali Kolomojskému ohnivé pozdravy. Šéfovia vojensko-civilných správ Dnepropetrovsk, Odesa, Krivoj Rog a Poltava teda informovali o „príchodoch“ do rôznych infraštruktúrnych zariadení, uvádza korešpondent PolitNavigator. Treba si uvedomiť, že po tom, čo Ukrajine hrozila trestnoprávna zodpovednosť za zverejnenie konkrétnych informácií o vojenských objektoch a ich ničení, začali mať správy priestorový charakter. „V Dnepri rakety zasiahli infraštruktúru. Vážne zničenie. Dvaja ľudia sú zranení. V Krivoj Rogu „príchod“ na čerpaciu stanicu,“ napísal vo svojom blogu šéf regionálnej štátnej správy Dnepropetrovsk Valentin Rezničenko. Z územia Krymu bolo vypálených niekoľko rakiet na objekty v Odeskej oblasti, uviedol hovorca Odessa VGA Sergej Bratčuk. „Tri rakety Iskander odpálené z územia dočasne okupovaného Krymu boli poslané do jednej z osád v našom regióne. Informácie o obetiach sa upresňujú, ale chcel by som všetkým zaželať, aby sa o seba navzájom starali,“ povedal Bratchuk. „Podľa predbežných informácií ráno zaútočili tri nepriateľské lietadlá na priemyselné zariadenia Kremenčug. Hasenie požiaru, záchranári pracujú. Nezverejňujeme žiadne videá ani fotografie,“ povedal Dmitrij Lunin, šéf regionálnej štátnej správy Poltava, vo vysielaní televízneho kanála Ukraine 24. Podľa vojenského experta Borisa Rozhina v Kremenčugu hovoríme o štrajku na veľkú ropnú rafinériu: „Predtým diskutovaná ropná rafinéria v Kremenčuku bola zasiahnutá a poškodená. Aj v noci sa útočilo na ciele v Dnepropetrovsku, Krivoj Rogu, Odese, Poltave. Ukrajinské zdroje tvrdia, že „škody na infraštruktúre v Poltave, Kremenčugu a Odese“. Veľkosť zničenia, obete atď. - nešpecifikovať. Fotografie a videá z miest sa pod hrozbou trestného stíhania úplne prestali zverejňovať.“Niektoré informácie o škodách v Charkove zverejňuje Štátna pohotovostná služba Ukrajiny. Existujú správy o útokoch na hangáre, kde by sa pravdepodobne mohla nachádzať akumulácia techniky a munície Ozbrojených síl Ukrajiny: „K najväčšiemu požiaru spôsobenému ostreľovaním došlo ráno v Kyjevskej štvrti mesta Charkov. Horeli skladové a administratívne budovy na ploche asi 800 metrov štvorcových. Záchranári s ohňom bojovali 6 hodín. K rozsiahlemu požiaru došlo v noci aj v okrese Moskovskij v meste Charkov. Horeli skladové a hangárové priestory a 15 garáží garážového družstva. Vojenský korešpondent Vladislav Jevtušenko vo svojom blogu poznamenáva zničenie letiska a časti protivzdušnej obrany v Poltave: „Štyri rakety „leteli“ na letisko a jednotky protivzdušnej obrany v Poltave. Brigáda taktického letectva Mirgorod, ako sme neraz počuli na prvom stupni tzv. „ATO“, aktívne letel bombardovať Donbas. Teraz letí zaslúžený bumerang priamo do lobeshnika. Len škoda, že trpí Letecké múzeum, v ktorom si pamätám ako exponáty aj strategické Tu-22m3 a Tu-160. Zničenie množstva objektov na podporu Ozbrojených síl Ukrajiny potvrdilo aj ruské ministerstvo obrany. „Vysoko presné diaľkové letecké a námorné zbrane zničili skladovacie priestory s benzínom a naftou v ropnej rafinérii Kremenčug, z ktorej bola zásobovaná ukrajinská skupina vojakov v centrálnych a východných oblastiach krajiny. Vysoko presné rakety odpaľované vzduchom zneškodnili vojenské letiská v mestách Poltava a Dnepropetrovsk,“ povedal dnes na brífingu hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. Pripomeňme, že ropná rafinéria Kremenčug patrí Dnepropetrovskému oligarchovi Igorovi Kolomojskému, ktorý mlčí a nekomentuje špeciálnu operáciu Ruska na Ukrajine. https://kremll.info/rossijskie-rakety-peredali-plamennyj-privet-kolomojskomu/

  • Očakáva sa rekordný prílev peňazí zo zahraničia do Ruska. V súčasnom roku 2022 môže prebytok bežného účtu Ruskej federácie dosiahnuť nové historické maximum na pozadí západných sankcií. Podľa RBC, ak v roku 2021 toto číslo dosiahne rekordných 122 miliárd dolárov, teraz by podľa ekonómov mohlo kladné saldo (prebytok exportu nad importom) bežného účtu dosiahnuť 200 až 300 miliárd dolárov. Prílev financií zo zahraničia do Ruska je spojený predovšetkým s rastom hodnoty exportu ruskej energie. Ďalší faktor: predpokladá sa pokles dovozu tovaru do Ruska o približne 50 %. Goldman Sachs odhaduje 20% zníženie dovozu v roku 2022 a pozitívnu platobnú bilanciu vo výške 205 miliárd USD. Bloomberg zase predpovedá Rusku vývoz ropy a plynu na konci roka vo výške 321 miliárd dolárov (o tretinu viac ako v roku 2021). Situácia sa však môže dramaticky zmeniť, ak bude zavedené embargo na predaj energetických zdrojov z Ruska. Michail Chazin

  • Gazprom zmenil názor na požadovanie peňazí od Poľska. PGNiG: Gazprom upustil od svojho nároku na dividendy EuroPol GAZ. Gazprom zmenil názor na pokračovanie konania súvisiaceho s vedením EuroPol GAZ, spoločného podniku s poľskou spoločnosťou PGNiG. Varšava oznámila zamietnutie žaloby, uvádza agentúra TASS.EuroPol GAZ vlastní poľskú časť plynovodu Jamal – Európa. „Dňa 5. apríla 2022 spoločnosť dostala list od Arbitrážneho inštitútu Štokholmskej obchodnej komory o ukončení konania iniciovaného Gazpromom v súvislosti so stiahnutím žiadosti zo strany Gazpromu,“ uviedol PGNiG.Ruská spoločnosť sa o žiadosti o arbitrážne konanie proti PGNiG a EuroPol GAZ dozvedela začiatkom februára. Potom sa objavila správa, že Gazprom chce rešpektovať právo na príjem peňazí vo forme dividend zo zisku EuroPol GAZ, ako aj účasť zástupcov spoločnosti v predstavenstve.Podľa PGNiG sú požiadavky Gazpromu úplne neopodstatnené. PGNiG v EuroPol GAZ vlastní 51,18 percenta, Gazprom vlastní zvyšok. https://lenta.ru/news/2022/04/05/polska/

  • Člen NATO posiela na Ukrajinu ťažké obrnené vozidlá. Poslanec českého parlamentu Benešík povedal, že Praha dodala Ukrajine bojové vozidlá pechoty a tanky T-72Česká republika vyslala na Ukrajinu vlak ťažkých obrnených vozidiel s tankami T-72 a obrnenými transportérmi BMP-1 v rámci pomoci NATO ozbrojeným silám Ukrajiny, informovala Česká rozhlasová spoločnosť.Informáciu potvrdil šéf českého parlamentného výboru pre európske záležitosti Ondrej Benešík.Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg už skôr uviedol, že desaťtisíce ukrajinských vojakov, ktorí sú proti Rusku, boli vycvičené v ozbrojených silách členov Severoatlantickej aliancie. Zdôraznil, že v súčasnosti sa bojov na fronte zúčastňujú vojaci vycvičení alianciou.Americký prezident Joe Biden 24. marca po stretnutí hláv štátov a vlád krajín NATO v Bruseli oznámil, že do júna 2022 NATO zvýši objem vojenskej pomoci Ukrajine, ako aj presunie ďalšie zbraňové systémy do ozbrojených síl. Ozbrojené sily Ukrajiny, najmä systémy protivzdušnej obrany.https://lenta.ru/news/2022/04/05/czech_tanks/


- Zelenskyj vyzval Bezpečnostn&uacute; radu OSN, aby sa rozpustila. Prezident Zelenskyj vyzval Bezpečnostn&uacute; radu OSN, aby sa rozpustila alebo vyl&uacute;čila Rusko zo zloženia Ukrajinsk&yacute; prezident Volodymyr Zelenskyj navrhol, aby sa Bezpečnostn&aacute; rada Organiz&aacute;cie Spojen&yacute;ch n&aacute;rodov (OSN) rozpustila alebo vyl&uacute;čila Rusko zo svojho členstva. Povedal o tom v prejave pred Bezpečnostnou radou OSN, uv&aacute;dza RIA Novosti. https://lenta.ru/news/2022/04/05/samorospusk/ - Rusk&eacute; rakety odovzdali Kolomojsk&eacute;mu ohniv&eacute; pozdravy. &Scaron;&eacute;fovia vojensko-civiln&yacute;ch spr&aacute;v Dnepropetrovsk, Odesa, Krivoj Rog a Poltava teda informovali o &bdquo;pr&iacute;chodoch&ldquo; do r&ocirc;znych infra&scaron;trukt&uacute;rnych zariaden&iacute;, uv&aacute;dza kore&scaron;pondent PolitNavigator. Treba si uvedomiť, že po tom, čo Ukrajine hrozila trestnopr&aacute;vna zodpovednosť za zverejnenie konkr&eacute;tnych inform&aacute;ci&iacute; o vojensk&yacute;ch objektoch a ich ničen&iacute;, začali mať spr&aacute;vy priestorov&yacute; charakter. &bdquo;V Dnepri rakety zasiahli infra&scaron;trukt&uacute;ru. V&aacute;žne zničenie. Dvaja ľudia s&uacute; zranen&iacute;. V Krivoj Rogu &bdquo;pr&iacute;chod&ldquo; na čerpaciu stanicu,&ldquo; nap&iacute;sal vo svojom blogu &scaron;&eacute;f region&aacute;lnej &scaron;t&aacute;tnej spr&aacute;vy Dnepropetrovsk Valentin Rezničenko. Z &uacute;zemia Krymu bolo vyp&aacute;len&yacute;ch niekoľko rakiet na objekty v Odeskej oblasti, uviedol hovorca Odessa VGA Sergej Bratčuk. &bdquo;Tri rakety Iskander odp&aacute;len&eacute; z &uacute;zemia dočasne okupovan&eacute;ho Krymu boli poslan&eacute; do jednej z os&aacute;d v na&scaron;om regi&oacute;ne. Inform&aacute;cie o obetiach sa upresňuj&uacute;, ale chcel by som v&scaron;etk&yacute;m zaželať, aby sa o seba navz&aacute;jom starali,&ldquo; povedal Bratchuk. &bdquo;Podľa predbežn&yacute;ch inform&aacute;ci&iacute; r&aacute;no za&uacute;točili tri nepriateľsk&eacute; lietadl&aacute; na priemyseln&eacute; zariadenia Kremenčug. Hasenie požiaru, z&aacute;chran&aacute;ri pracuj&uacute;. Nezverejňujeme žiadne vide&aacute; ani fotografie,&ldquo; povedal Dmitrij Lunin, &scaron;&eacute;f region&aacute;lnej &scaron;t&aacute;tnej spr&aacute;vy Poltava, vo vysielan&iacute; telev&iacute;zneho kan&aacute;la Ukraine 24. Podľa vojensk&eacute;ho experta Borisa Rozhina v Kremenčugu hovor&iacute;me o &scaron;trajku na veľk&uacute; ropn&uacute; rafin&eacute;riu: &bdquo;Predt&yacute;m diskutovan&aacute; ropn&aacute; rafin&eacute;ria v Kremenčuku bola zasiahnut&aacute; a po&scaron;koden&aacute;. Aj v noci sa &uacute;točilo na ciele v Dnepropetrovsku, Krivoj Rogu, Odese, Poltave. Ukrajinsk&eacute; zdroje tvrdia, že &bdquo;&scaron;kody na infra&scaron;trukt&uacute;re v Poltave, Kremenčugu a Odese&ldquo;. Veľkosť zničenia, obete atď. - ne&scaron;pecifikovať. Fotografie a vide&aacute; z miest sa pod hrozbou trestn&eacute;ho st&iacute;hania &uacute;plne prestali zverejňovať.&ldquo;Niektor&eacute; inform&aacute;cie o &scaron;kod&aacute;ch v Charkove zverejňuje &Scaron;t&aacute;tna pohotovostn&aacute; služba Ukrajiny. Existuj&uacute; spr&aacute;vy o &uacute;tokoch na hang&aacute;re, kde by sa pravdepodobne mohla nach&aacute;dzať akumul&aacute;cia techniky a mun&iacute;cie Ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny: &bdquo;K najv&auml;č&scaron;iemu požiaru sp&ocirc;soben&eacute;mu ostreľovan&iacute;m do&scaron;lo r&aacute;no v Kyjevskej &scaron;tvrti mesta Charkov. Horeli skladov&eacute; a administrat&iacute;vne budovy na ploche asi 800 metrov &scaron;tvorcov&yacute;ch. Z&aacute;chran&aacute;ri s ohňom bojovali 6 hod&iacute;n. K rozsiahlemu požiaru do&scaron;lo v noci aj v okrese Moskovskij v meste Charkov. Horeli skladov&eacute; a hang&aacute;rov&eacute; priestory a 15 gar&aacute;ž&iacute; gar&aacute;žov&eacute;ho družstva. Vojensk&yacute; kore&scaron;pondent Vladislav Jevtu&scaron;enko vo svojom blogu poznamen&aacute;va zničenie letiska a časti protivzdu&scaron;nej obrany v Poltave: &bdquo;&Scaron;tyri rakety &bdquo;leteli&ldquo; na letisko a jednotky protivzdu&scaron;nej obrany v Poltave. Brig&aacute;da taktick&eacute;ho letectva Mirgorod, ako sme neraz počuli na prvom stupni tzv. &bdquo;ATO&ldquo;, akt&iacute;vne letel bombardovať Donbas. Teraz let&iacute; zasl&uacute;žen&yacute; bumerang priamo do lobeshnika. Len &scaron;koda, že trp&iacute; Leteck&eacute; m&uacute;zeum, v ktorom si pam&auml;t&aacute;m ako expon&aacute;ty aj strategick&eacute; Tu-22m3 a Tu-160. Zničenie množstva objektov na podporu Ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny potvrdilo aj rusk&eacute; ministerstvo obrany. &bdquo;Vysoko presn&eacute; diaľkov&eacute; leteck&eacute; a n&aacute;morn&eacute; zbrane zničili skladovacie priestory s benz&iacute;nom a naftou v ropnej rafin&eacute;rii Kremenčug, z ktorej bola z&aacute;sobovan&aacute; ukrajinsk&aacute; skupina vojakov v centr&aacute;lnych a v&yacute;chodn&yacute;ch oblastiach krajiny. Vysoko presn&eacute; rakety odpaľovan&eacute; vzduchom zne&scaron;kodnili vojensk&eacute; letisk&aacute; v mest&aacute;ch Poltava a Dnepropetrovsk,&ldquo; povedal dnes na br&iacute;fingu hovorca rusk&eacute;ho ministerstva obrany Igor Kona&scaron;enkov. Pripomeňme, že ropn&aacute; rafin&eacute;ria Kremenčug patr&iacute; Dnepropetrovsk&eacute;mu oligarchovi Igorovi Kolomojsk&eacute;mu, ktor&yacute; mlč&iacute; a nekomentuje &scaron;peci&aacute;lnu oper&aacute;ciu Ruska na Ukrajine. https://kremll.info/rossijskie-rakety-peredali-plamennyj-privet-kolomojskomu/ - Očak&aacute;va sa rekordn&yacute; pr&iacute;lev peňaz&iacute; zo zahraničia do Ruska. V s&uacute;časnom roku 2022 m&ocirc;že prebytok bežn&eacute;ho &uacute;čtu Ruskej feder&aacute;cie dosiahnuť nov&eacute; historick&eacute; maximum na pozad&iacute; z&aacute;padn&yacute;ch sankci&iacute;. Podľa RBC, ak v roku 2021 toto č&iacute;slo dosiahne rekordn&yacute;ch 122 mili&aacute;rd dol&aacute;rov, teraz by podľa ekon&oacute;mov mohlo kladn&eacute; saldo (prebytok exportu nad importom) bežn&eacute;ho &uacute;čtu dosiahnuť 200 až 300 mili&aacute;rd dol&aacute;rov. Pr&iacute;lev financi&iacute; zo zahraničia do Ruska je spojen&yacute; predov&scaron;etk&yacute;m s rastom hodnoty exportu ruskej energie. Ďal&scaron;&iacute; faktor: predpoklad&aacute; sa pokles dovozu tovaru do Ruska o približne 50 %. Goldman Sachs odhaduje 20% zn&iacute;ženie dovozu v roku 2022 a pozit&iacute;vnu platobn&uacute; bilanciu vo v&yacute;&scaron;ke 205 mili&aacute;rd USD. Bloomberg zase predpoved&aacute; Rusku v&yacute;voz ropy a plynu na konci roka vo v&yacute;&scaron;ke 321 mili&aacute;rd dol&aacute;rov (o tretinu viac ako v roku 2021). Situ&aacute;cia sa v&scaron;ak m&ocirc;že dramaticky zmeniť, ak bude zaveden&eacute; embargo na predaj energetick&yacute;ch zdrojov z Ruska. Michail Chazin - Gazprom zmenil n&aacute;zor na požadovanie peňaz&iacute; od Poľska. PGNiG: Gazprom upustil od svojho n&aacute;roku na dividendy EuroPol GAZ. Gazprom zmenil n&aacute;zor na pokračovanie konania s&uacute;visiaceho s veden&iacute;m EuroPol GAZ, spoločn&eacute;ho podniku s poľskou spoločnosťou PGNiG. Var&scaron;ava ozn&aacute;mila zamietnutie žaloby, uv&aacute;dza agent&uacute;ra TASS.EuroPol GAZ vlastn&iacute; poľsk&uacute; časť plynovodu Jamal &ndash; Eur&oacute;pa. &bdquo;Dňa 5. apr&iacute;la 2022 spoločnosť dostala list od Arbitr&aacute;žneho in&scaron;tit&uacute;tu &Scaron;tokholmskej obchodnej komory o ukončen&iacute; konania iniciovan&eacute;ho Gazpromom v s&uacute;vislosti so stiahnut&iacute;m žiadosti zo strany Gazpromu,&ldquo; uviedol PGNiG.Rusk&aacute; spoločnosť sa o žiadosti o arbitr&aacute;žne konanie proti PGNiG a EuroPol GAZ dozvedela začiatkom febru&aacute;ra. Potom sa objavila spr&aacute;va, že Gazprom chce re&scaron;pektovať pr&aacute;vo na pr&iacute;jem peňaz&iacute; vo forme dividend zo zisku EuroPol GAZ, ako aj &uacute;časť z&aacute;stupcov spoločnosti v predstavenstve. Podľa PGNiG s&uacute; požiadavky Gazpromu &uacute;plne neopodstatnen&eacute;. PGNiG v EuroPol GAZ vlastn&iacute; 51,18 percenta, Gazprom vlastn&iacute; zvy&scaron;ok. https://lenta.ru/news/2022/04/05/polska/ - Člen NATO posiela na Ukrajinu ťažk&eacute; obrnen&eacute; vozidl&aacute;. Poslanec česk&eacute;ho parlamentu Bene&scaron;&iacute;k povedal, že Praha dodala Ukrajine bojov&eacute; vozidl&aacute; pechoty a tanky T-72 Česk&aacute; republika vyslala na Ukrajinu vlak ťažk&yacute;ch obrnen&yacute;ch vozidiel s tankami T-72 a obrnen&yacute;mi transport&eacute;rmi BMP-1 v r&aacute;mci pomoci NATO ozbrojen&yacute;m sil&aacute;m Ukrajiny, informovala Česk&aacute; rozhlasov&aacute; spoločnosť.Inform&aacute;ciu potvrdil &scaron;&eacute;f česk&eacute;ho parlamentn&eacute;ho v&yacute;boru pre eur&oacute;pske z&aacute;ležitosti Ondrej Bene&scaron;&iacute;k.Gener&aacute;lny tajomn&iacute;k NATO Jens Stoltenberg už sk&ocirc;r uviedol, že desaťtis&iacute;ce ukrajinsk&yacute;ch vojakov, ktor&iacute; s&uacute; proti Rusku, boli vycvičen&eacute; v ozbrojen&yacute;ch sil&aacute;ch členov Severoatlantickej aliancie. Zd&ocirc;raznil, že v s&uacute;časnosti sa bojov na fronte z&uacute;častňuj&uacute; vojaci vycvičen&iacute; alianciou.Americk&yacute; prezident Joe Biden 24. marca po stretnut&iacute; hl&aacute;v &scaron;t&aacute;tov a vl&aacute;d kraj&iacute;n NATO v Bruseli ozn&aacute;mil, že do j&uacute;na 2022 NATO zv&yacute;&scaron;i objem vojenskej pomoci Ukrajine, ako aj presunie ďal&scaron;ie zbraňov&eacute; syst&eacute;my do ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l. Ozbrojen&eacute; sily Ukrajiny, najm&auml; syst&eacute;my protivzdu&scaron;nej obrany.https://lenta.ru/news/2022/04/05/czech_tanks/
Upravené 5. 4. 2022 o 19:10

Čínský vyslanec při OSN Zhang Jun vyzval, aby obvinění o Buče postavili na faktech


Čína vyzývá, zdržet se nepodložených obvinění z provokace v Buči, okolnosti musí být ověřeny, obvinění musí být založena na faktech, řekl čínský vyslanec pro organizaci Zhang Jun na zasedání Rady bezpečnosti OSN.
"Zprávy o úmrtích civilistů v Bucha jsou znepokojivé. Příslušné okolnosti a konkrétní příčiny incidentu by měly být ověřeny a stanoveny," řekl Zhang Jun . Podle něj se "jakákoli obvinění musí zakládat na faktech. "Než se závěry objeví, musí se strany zachovat zdrženlivě a vyhnout se nepodloženým obviněním," zdůraznil.
https://ria.ru/20220405/bucha-1781966222.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Č&iacute;nsk&yacute; vyslanec při OSN Zhang Jun vyzval, aby obviněn&iacute; o Buče postavili na faktech** Č&iacute;na vyz&yacute;v&aacute;, zdržet se nepodložen&yacute;ch obviněn&iacute; z provokace v Buči, okolnosti mus&iacute; b&yacute;t ověřeny, obviněn&iacute; mus&iacute; b&yacute;t založena na faktech, řekl č&iacute;nsk&yacute; vyslanec pro organizaci Zhang Jun na zased&aacute;n&iacute; Rady bezpečnosti OSN. &quot;Zpr&aacute;vy o &uacute;mrt&iacute;ch civilistů v Bucha jsou znepokojiv&eacute;. Př&iacute;slu&scaron;n&eacute; okolnosti a konkr&eacute;tn&iacute; př&iacute;činy incidentu by měly b&yacute;t ověřeny a stanoveny,&quot; řekl Zhang Jun . Podle něj se &quot;jak&aacute;koli obviněn&iacute; mus&iacute; zakl&aacute;dat na faktech. &quot;Než se z&aacute;věry objev&iacute;, mus&iacute; se strany zachovat zdrženlivě a vyhnout se nepodložen&yacute;m obviněn&iacute;m,&quot; zdůraznil. https://ria.ru/20220405/bucha-1781966222.html?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Začínají kopat nové dno...


"Zima a žádná teplá voda. Irští dodavatelé energií odstřihli ruskou ambasádu"
"Podle deníku Irish Mirror se i Bank of Ireland rozhodla pozastavit účty ruské ambasády v Irsku."


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-zima-a-zadna-tepla-voda-irsti-dodavatele-energii-odstrihli-ruskou-ambasadu-197056


Zač&iacute;naj&iacute; kopat nov&eacute; dno... &quot;Zima a ž&aacute;dn&aacute; tepl&aacute; voda. Ir&scaron;t&iacute; dodavatel&eacute; energi&iacute; odstřihli ruskou ambas&aacute;du&quot; &quot;Podle den&iacute;ku Irish Mirror se i Bank of Ireland rozhodla pozastavit &uacute;čty rusk&eacute; ambas&aacute;dy v Irsku.&quot; https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-zima-a-zadna-tepla-voda-irsti-dodavatele-energii-odstrihli-ruskou-ambasadu-197056

Ono to NATO má takovou vlastnost, že ty země více na západ nikdy nebojují za ty více na východ. Opačně to však neplatí.

preto jedným z variantov stretu môže byť to, že tí NATO mopslíci z Východu sa do toho pohrnú, a následne západné krajiny NATO ich hodia cez palubu za "iniciatívu na vlastnú päsť"...


[quote=&quot;pid:66507, uid:9&quot;]Ono to NATO m&aacute; takovou vlastnost, že ty země v&iacute;ce na z&aacute;pad nikdy nebojuj&iacute; za ty v&iacute;ce na v&yacute;chod. Opačně to v&scaron;ak neplat&iacute;.[/quote] preto jedn&yacute;m z variantov stretu m&ocirc;že byť to, že t&iacute; NATO mopsl&iacute;ci z V&yacute;chodu sa do toho pohrn&uacute;, a n&aacute;sledne z&aacute;padn&eacute; krajiny NATO ich hodia cez palubu za &quot;iniciat&iacute;vu na vlastn&uacute; p&auml;sť&quot;...

Začal tlak na Orbana. Volby jím nevyšly, jak si představovali, teď začne druhá etapa - démonizace, izolace, vyhrožování.

Přitápí se pod kotel čtvrtou říší .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Evropska-komise-zahaji-disciplinarni-rizeni-s-Madarskem-698248


[quote=&quot;pid:66538, uid:158&quot;]Začal tlak na Orbana. Volby j&iacute;m nevy&scaron;ly, jak si představovali, teď začne druh&aacute; etapa - d&eacute;monizace, izolace, vyhrožov&aacute;n&iacute;.[/quote] Přit&aacute;p&iacute; se pod kotel čtvrtou ř&iacute;&scaron;&iacute; . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Evropska-komise-zahaji-disciplinarni-rizeni-s-Madarskem-698248

Tak tohle se stalo dneska ráno na Praze 6, dost se mi líbil přístup jednoho člověka, kterej řikal tomu aktivistovi: ,,Tak si zjisti, co tam na tý Ukrajině je, Azov a podobně, prober se ty vole." cca 0:25 ve videu.


https://www.novinky.cz/krimi/clanek/kopani-do-tela-biti-kamera-zachytila-drsny-utok-na-aktivisty-v-praze-40392893


Tak tohle se stalo dneska r&aacute;no na Praze 6, dost se mi l&iacute;bil př&iacute;stup jednoho člověka, kterej řikal tomu aktivistovi: ,,Tak si zjisti, co tam na t&yacute; Ukrajině je, Azov a podobně, prober se ty vole.&quot; cca 0:25 ve videu. https://www.novinky.cz/krimi/clanek/kopani-do-tela-biti-kamera-zachytila-drsny-utok-na-aktivisty-v-praze-40392893
Upravené 6. 4. 2022 o 07:35

Takto nejak si predstavujem, že prebehla "Katyň"....

Spočiatku Robert Furr nemal pochybnosti o oficiálnej verzii Katynskej tragédie, avšak neskôr, keď študoval dôkazovú časť týchto obvinení, prišiel k závažným nezrovnalostiam. Nesedeli nábojnice z nemeckých zbraní, ani spôsob zväzovania väzňov, ktorý je charakteristický pre nemeckú stranu, ale aj mnoho ďalších detailov. Pustil sa teda do dôkladnej analýzy dôkazov. Vedel, že ak chce urobiť platný historický výskum, musí identifikovať, lokalizovať, získať, študovať a vyvodiť logické závery z primárnych zdrojov. Nie z ich reprodukcie.
624cc1c364111
https://torden.sk/produkt/zahada-masakra-v-katyni-katyn-loz-historia/


[quote=&quot;pid:66508, uid:45&quot;]Takto nejak si predstavujem, že prebehla &quot;Katyň&quot;....[/quote] Spočiatku Robert Furr nemal pochybnosti o ofici&aacute;lnej verzii Katynskej trag&eacute;die, av&scaron;ak nesk&ocirc;r, keď &scaron;tudoval d&ocirc;kazov&uacute; časť t&yacute;chto obvinen&iacute;, pri&scaron;iel k z&aacute;važn&yacute;m nezrovnalostiam. Nesedeli n&aacute;bojnice z nemeck&yacute;ch zbran&iacute;, ani sp&ocirc;sob zv&auml;zovania v&auml;zňov, ktor&yacute; je charakteristick&yacute; pre nemeck&uacute; stranu, ale aj mnoho ďal&scaron;&iacute;ch detailov. Pustil sa teda do d&ocirc;kladnej anal&yacute;zy d&ocirc;kazov. Vedel, že ak chce urobiť platn&yacute; historick&yacute; v&yacute;skum, mus&iacute; identifikovať, lokalizovať, z&iacute;skať, &scaron;tudovať a vyvodiť logick&eacute; z&aacute;very z prim&aacute;rnych zdrojov. Nie z ich reprodukcie. ![624cc1c364111](serve/attachment&amp;path=624cc1c364111) https://torden.sk/produkt/zahada-masakra-v-katyni-katyn-loz-historia/

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 6. 4. 2022 o 00:27

Jews behind Russia-Ukraine war to form new Jewish state – Islamic scholar According to MEMRI, Mraweh Nassar said that the West has forsaken the Jews because the Zionist project will fail in two years.
Židé stojící za rusko-ukrajinskou válkou za vytvoření nového židovského státu – islámský učenec Podle MEMRI Mraweh Nassar řekl, že Západ opustil Židy, protože sionistický projekt za dva roky selže.
https://www.jpost.com/international/article-703061
Published: APRIL 3, 2022
Židé stojí za ruskou invazí na Ukrajinu a jejich cílem je vytvořit nový židovský stát, který nahradí selhávající sionistický projekt Izrael, prohlásil palestinský islámský učenec Mraweh Nassar, jak uvádí Middle East Media Research Institute (MEMRI).
Nassar, kterého MEMRI identifikovalo jako generálního tajemníka jeruzalémského výboru Mezinárodní unie muslimských učenců, učinil svá tvrzení 22. března v rozhovoru s Channel 9, arabskou televizní stanicí v Turecku, která je podle hlídacího psa médií spojena s Muslimským bratrstvem.
Podle Nassara si tradiční spojenci Židů – USA a Západ – uvědomili, že Izrael „dojde ke svému konci“ během pouhých dvou let, což je přimělo jej opustit.
V důsledku toho, podle jeho teorie, židovský stát našel nové spojence v Rusku a Číně s novým cílem: vytvoření židovského státu na Ukrajině.
To bude podpořeno tvrzením, že Ukrajina je skutečným domovem Židů, kteří dokonce prohlásí, že biblický Jeruzalém spolu s Prvním a Druhým chrámem, je se ve skutečnosti nacházely po celou dobu na Ukrajině, citovala MEMRI Nassara.
… (o Německu, Americe a Holokaustu) …
„[USA] jim stručně řekly: Váš [sionistický] projekt selhal a musíte skončit – když ne letos, tak příští rok,“ vysvětlil učenec podle výzkumného institutu.
"Američané chápou, že podporují neúspěšný projekt, takže [Izraelci] hledají alternativu, kterou může být Rusko nebo [Čína].
Dokonce i samotní Židé, včetně [ministra financí Avigdora] Libermana a [opozičního vůdce Benjamina] Netanjahua, jsou nyní přesvědčeni, že Palestina nemůže být státem pro Židy. Začali tedy říkat, že Svatý Jeruzalém je na Ukrajině a ne v Palestině. Ukrajina je nyní kandidátem na to, aby se stala budoucím židovským státem,“ citovala MEMRI Nassara
„Možná jedním z důvodů, proč podnítili tuto válku, bylo vyprázdnit Ukrajinu, aby [Izrael] nezničil své vztahy s Ruskem nebo [Čínou] kvůli hrstce Židů. Pokud jde o ně, ti [ukrajinští] Židé mohou jít do pekla.”
Ale proč zrovna Ukrajina? Jiná místa na světě mají větší židovskou populaci, i když Ukrajina má jednu z největších. Nassar má vysvětlení: Už tam je židovský stát.
Celý svět ví o židovském státě na východní Ukrajině,“ prohlásil podle agentury pro dohled nad médii. “Vzpomněl jsem si, že tam bylo 43 000 [Židů], ale teď říkají 200 000.”
Ukrajinská židovská komunita se odhaduje na maximálně 200 000, podle kritérií způsobilosti k imigraci do Izraele prostřednictvím zákona o návratu, jak poznamenávají údaje profesora Sergia Della Pergoaly z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě v publikaci 2018 World Jewish Population report.
Pokud jde o ty, kteří se identifikují jako Židé, má však Ukrajina jen asi 50 000 – 12. největší komunitu tohoto druhu v diaspoře –, zatímco ukrajinská vláda uvedla, že v zemi žije více než 106 000 Židů.
Lokalitou na Ukrajině, která je nejvíce ztotožňována s Židy, je Umaň, kde se nachází hrob rabiho Nachmana z Breslova a významné židovské poutní místo. Ale samotná Uman nemá největší židovskou populaci.
Odhady ukazují, že většina ukrajinských Židů žije ve čtyřech velkých městech, přičemž zhruba polovina z nich je v hlavním městě Kyjevě. Dalšími velkými městy jsou Dněpr, Odesa a Charkov. Ale Dněpr, stejně jako Umaň, leží ve střední Ukrajině, zatímco Odesa je více na jihu. Charkov se však nachází na východní Ukrajině a je druhým největším městem země.
Nyní říkají, že chrám a biblický Jeruzalém se nacházejí na Ukrajině a ne v Palestině


Jews behind Russia-Ukraine war to form new Jewish state &ndash; Islamic scholar According to MEMRI, Mraweh Nassar said that the West has forsaken the Jews because the Zionist project will fail in two years. Žid&eacute; stoj&iacute;c&iacute; za rusko-ukrajinskou v&aacute;lkou za vytvořen&iacute; nov&eacute;ho židovsk&eacute;ho st&aacute;tu &ndash; isl&aacute;msk&yacute; učenec Podle MEMRI Mraweh Nassar řekl, že Z&aacute;pad opustil Židy, protože sionistick&yacute; projekt za dva roky selže. https://www.jpost.com/international/article-703061 Published: APRIL 3, 2022 Žid&eacute; stoj&iacute; za ruskou invaz&iacute; na Ukrajinu a jejich c&iacute;lem je vytvořit nov&yacute; židovsk&yacute; st&aacute;t, kter&yacute; nahrad&iacute; selh&aacute;vaj&iacute;c&iacute; sionistick&yacute; projekt Izrael, prohl&aacute;sil palestinsk&yacute; isl&aacute;msk&yacute; učenec Mraweh Nassar, jak uv&aacute;d&iacute; Middle East Media Research Institute (MEMRI). Nassar, kter&eacute;ho MEMRI identifikovalo jako gener&aacute;ln&iacute;ho tajemn&iacute;ka jeruzal&eacute;msk&eacute;ho v&yacute;boru Mezin&aacute;rodn&iacute; unie muslimsk&yacute;ch učenců, učinil sv&aacute; tvrzen&iacute; 22. března v rozhovoru s Channel 9, arabskou televizn&iacute; stanic&iacute; v Turecku, kter&aacute; je podle hl&iacute;dac&iacute;ho psa m&eacute;di&iacute; spojena s Muslimsk&yacute;m bratrstvem. Podle Nassara si tradičn&iacute; spojenci Židů &ndash; USA a Z&aacute;pad &ndash; uvědomili, že Izrael &bdquo;dojde ke sv&eacute;mu konci&ldquo; během pouh&yacute;ch dvou let, což je přimělo jej opustit. V důsledku toho, podle jeho teorie, židovsk&yacute; st&aacute;t na&scaron;el nov&eacute; spojence v Rusku a Č&iacute;ně s nov&yacute;m c&iacute;lem: vytvořen&iacute; židovsk&eacute;ho st&aacute;tu na Ukrajině. To bude podpořeno tvrzen&iacute;m, že Ukrajina je skutečn&yacute;m domovem Židů, kteř&iacute; dokonce prohl&aacute;s&iacute;, že biblick&yacute; Jeruzal&eacute;m spolu s Prvn&iacute;m a Druh&yacute;m chr&aacute;mem, je se ve skutečnosti nach&aacute;zely po celou dobu na Ukrajině, citovala MEMRI Nassara. &hellip; (o Německu, Americe a Holokaustu) &hellip; &bdquo;[USA] jim stručně řekly: V&aacute;&scaron; [sionistick&yacute;] projekt selhal a mus&iacute;te skončit &ndash; když ne letos, tak př&iacute;&scaron;t&iacute; rok,&ldquo; vysvětlil učenec podle v&yacute;zkumn&eacute;ho institutu. &quot;Američan&eacute; ch&aacute;pou, že podporuj&iacute; ne&uacute;spě&scaron;n&yacute; projekt, takže [Izraelci] hledaj&iacute; alternativu, kterou může b&yacute;t Rusko nebo [Č&iacute;na]. Dokonce i samotn&iacute; Žid&eacute;, včetně [ministra financ&iacute; Avigdora] Libermana a [opozičn&iacute;ho vůdce Benjamina] Netanjahua, jsou nyn&iacute; přesvědčeni, že Palestina nemůže b&yacute;t st&aacute;tem pro Židy. Začali tedy ř&iacute;kat, že Svat&yacute; Jeruzal&eacute;m je na Ukrajině a ne v Palestině. Ukrajina je nyn&iacute; kandid&aacute;tem na to, aby se stala budouc&iacute;m židovsk&yacute;m st&aacute;tem,&ldquo; citovala MEMRI Nassara &bdquo;Možn&aacute; jedn&iacute;m z důvodů, proč podn&iacute;tili tuto v&aacute;lku, bylo vypr&aacute;zdnit Ukrajinu, aby [Izrael] nezničil sv&eacute; vztahy s Ruskem nebo [Č&iacute;nou] kvůli hrstce Židů. Pokud jde o ně, ti [ukrajin&scaron;t&iacute;] Žid&eacute; mohou j&iacute;t do pekla.&rdquo; Ale proč zrovna Ukrajina? Jin&aacute; m&iacute;sta na světě maj&iacute; vět&scaron;&iacute; židovskou populaci, i když Ukrajina m&aacute; jednu z největ&scaron;&iacute;ch. Nassar m&aacute; vysvětlen&iacute;: Už tam je židovsk&yacute; st&aacute;t. Cel&yacute; svět v&iacute; o židovsk&eacute;m st&aacute;tě na v&yacute;chodn&iacute; Ukrajině,&ldquo; prohl&aacute;sil podle agentury pro dohled nad m&eacute;dii. &ldquo;Vzpomněl jsem si, že tam bylo 43 000 [Židů], ale teď ř&iacute;kaj&iacute; 200 000.&rdquo; Ukrajinsk&aacute; židovsk&aacute; komunita se odhaduje na maxim&aacute;lně 200 000, podle krit&eacute;ri&iacute; způsobilosti k imigraci do Izraele prostřednictv&iacute;m z&aacute;kona o n&aacute;vratu, jak poznamen&aacute;vaj&iacute; &uacute;daje profesora Sergia Della Pergoaly z Hebrejsk&eacute; univerzity v Jeruzal&eacute;mě v publikaci 2018 World Jewish Population report. Pokud jde o ty, kteř&iacute; se identifikuj&iacute; jako Žid&eacute;, m&aacute; v&scaron;ak Ukrajina jen asi 50 000 &ndash; 12. největ&scaron;&iacute; komunitu tohoto druhu v diaspoře &ndash;, zat&iacute;mco ukrajinsk&aacute; vl&aacute;da uvedla, že v zemi žije v&iacute;ce než 106 000 Židů. Lokalitou na Ukrajině, kter&aacute; je nejv&iacute;ce ztotožňov&aacute;na s Židy, je Umaň, kde se nach&aacute;z&iacute; hrob rabiho Nachmana z Breslova a v&yacute;znamn&eacute; židovsk&eacute; poutn&iacute; m&iacute;sto. Ale samotn&aacute; Uman nem&aacute; největ&scaron;&iacute; židovskou populaci. Odhady ukazuj&iacute;, že vět&scaron;ina ukrajinsk&yacute;ch Židů žije ve čtyřech velk&yacute;ch městech, přičemž zhruba polovina z nich je v hlavn&iacute;m městě Kyjevě. Dal&scaron;&iacute;mi velk&yacute;mi městy jsou Dněpr, Odesa a Charkov. Ale Dněpr, stejně jako Umaň, lež&iacute; ve středn&iacute; Ukrajině, zat&iacute;mco Odesa je v&iacute;ce na jihu. Charkov se v&scaron;ak nach&aacute;z&iacute; na v&yacute;chodn&iacute; Ukrajině a je druh&yacute;m největ&scaron;&iacute;m městem země. Nyn&iacute; ř&iacute;kaj&iacute;, že chr&aacute;m a biblick&yacute; Jeruzal&eacute;m se nach&aacute;zej&iacute; na Ukrajině a ne v Palestině

@popolvar

Nechoď Vašku s pány na led, mnohý příklad máme...


Na vlastní pěst do ničeho nepůjdou, leda by to dostali nařízeno. Což není nemožné, ale doufám, že mnohým je zřejmé, že by dopadli jako Ukrajina.


Hodně bude záležet na konkrétních armádách, do čeho se nechají vmanévrovat svými mopsly.


Situací ještě může hodně zamíchat to, co najdou po dobytí Mauriopolu a Azovstalu. Už včera měli údajně zajmout nějakého US generála


@popolvar Nechoď Va&scaron;ku s p&aacute;ny na led, mnoh&yacute; př&iacute;klad m&aacute;me... Na vlastn&iacute; pěst do ničeho nepůjdou, leda by to dostali nař&iacute;zeno. Což nen&iacute; nemožn&eacute;, ale douf&aacute;m, že mnoh&yacute;m je zřejm&eacute;, že by dopadli jako Ukrajina. Hodně bude z&aacute;ležet na konkr&eacute;tn&iacute;ch arm&aacute;d&aacute;ch, do čeho se nechaj&iacute; vman&eacute;vrovat sv&yacute;mi mopsly. Situac&iacute; je&scaron;tě může hodně zam&iacute;chat to, co najdou po dobyt&iacute; Mauriopolu a Azovstalu. Už včera měli &uacute;dajně zajmout nějak&eacute;ho US gener&aacute;la

Times: USA, Veľká Británia a Austrália súhlasia, že budú spolupracovať na vývoji hypersonických zbraní


Spojené kráľovstvo, USA a Austrália spoločne vyvinú hypersonické zbrane a prostriedky na ich zničenie, uvádza The Times. Za týmto účelom sa bezpečnostná dohoda Aukus rozšíri o spoluprácu v oblasti moderných vysokorýchlostných zbraní, vysvetľuje publikácia. Prelomový bezpečnostný pakt Aukus sa rozšíri o spoluprácu na pokročilých vysokorýchlostných zbraniach a zdieľanie elektronického boja a kybernetických schopností.


Pôvodná správa z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2022-04-05/Times-SSHA-Velikobritaniya-i-Avstraliya


Times: USA, Veľk&aacute; Brit&aacute;nia a Austr&aacute;lia s&uacute;hlasia, že bud&uacute; spolupracovať na v&yacute;voji hypersonick&yacute;ch zbran&iacute; Spojen&eacute; kr&aacute;ľovstvo, USA a Austr&aacute;lia spoločne vyvin&uacute; hypersonick&eacute; zbrane a prostriedky na ich zničenie, uv&aacute;dza The Times. Za t&yacute;mto &uacute;čelom sa bezpečnostn&aacute; dohoda Aukus roz&scaron;&iacute;ri o spolupr&aacute;cu v oblasti modern&yacute;ch vysokor&yacute;chlostn&yacute;ch zbran&iacute;, vysvetľuje publik&aacute;cia. Prelomov&yacute; bezpečnostn&yacute; pakt Aukus sa roz&scaron;&iacute;ri o spolupr&aacute;cu na pokročil&yacute;ch vysokor&yacute;chlostn&yacute;ch zbraniach a zdieľanie elektronick&eacute;ho boja a kybernetick&yacute;ch schopnost&iacute;. P&ocirc;vodn&aacute; spr&aacute;va z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2022-04-05/Times-SSHA-Velikobritaniya-i-Avstraliya

Na vlastní pěst do ničeho nepůjdou
Nezapomeň na polskou elitu, a její chorobné historické ambice. Mají velké sny o Haliči ...


[quote=&quot;pid:66603, uid:9&quot;]Na vlastn&iacute; pěst do ničeho nepůjdou[/quote]Nezapomeň na polskou elitu, a jej&iacute; chorobn&eacute; historick&eacute; ambice. Maj&iacute; velk&eacute; sny o Haliči ...

@hael

Já myslel spíš ty naše. Polské jelita jsou kapitola sama pro sebe... myslím ale, že už jim to bylo vysvětleno, nebo část z nich chápe.


I ty Polské jelita nabídli svoje stíhačky ruské výroby ukrajině, za předpokladu, že budou startovat z německa, jen NE z polských letišť... proč asi...


Ono ohledně NATO a kdo za koho bude bojovat už je vše jasné, jde spíš o to, že si staré filcky snaží udržet moc a dokud jsou ve funkci a jakože je chrání NATO, nehrozí jim tribunál za svinstva, které páchali, nebo je přehlíželi, výměnou za všimné či nevšimné... .


@hael J&aacute; myslel sp&iacute;&scaron; ty na&scaron;e. Polsk&eacute; jelita jsou kapitola sama pro sebe... mysl&iacute;m ale, že už jim to bylo vysvětleno, nebo č&aacute;st z nich ch&aacute;pe. I ty Polsk&eacute; jelita nab&iacute;dli svoje st&iacute;hačky rusk&eacute; v&yacute;roby ukrajině, za předpokladu, že budou startovat z německa, jen NE z polsk&yacute;ch leti&scaron;ť... proč asi... Ono ohledně NATO a kdo za koho bude bojovat už je v&scaron;e jasn&eacute;, jde sp&iacute;&scaron; o to, že si star&eacute; filcky snaž&iacute; udržet moc a dokud jsou ve funkci a jakože je chr&aacute;n&iacute; NATO, nehroz&iacute; jim tribun&aacute;l za svinstva, kter&eacute; p&aacute;chali, nebo je přehl&iacute;želi, v&yacute;měnou za v&scaron;imn&eacute; či nev&scaron;imn&eacute;... .

údajně zajmout nějakého US generála
No sem tam mrkne na Ria novosti a Izvestia na telegrame, ale nič také som tam nenašiel.


[quote=&quot;pid:66603, uid:9&quot;]&uacute;dajně zajmout nějak&eacute;ho US gener&aacute;la[/quote]No sem tam mrkne na Ria novosti a Izvestia na telegrame, ale nič tak&eacute; som tam nena&scaron;iel.

včera měli údajně zajmout nějakého US generála

Zde odkaz na PolitiFact, kde zprávu vyvracejí - jde o klasický fact - checking s vypovídací hodnotou zhruba našeho demagog.cz, pod článkem jsou ale odkazy na dostupné zdroje.


https://www-politifact-com.translate.goog/factchecks/2022/apr/05/tweets/no-nato-allied-land-command-leader-wasnt-captured-/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc


[quote=&quot;pid:66603, uid:9&quot;]včera měli &uacute;dajně zajmout nějak&eacute;ho US gener&aacute;la[/quote] Zde odkaz na PolitiFact, kde zpr&aacute;vu vyvracej&iacute; - jde o klasick&yacute; fact - checking s vypov&iacute;dac&iacute; hodnotou zhruba na&scaron;eho demagog.cz, pod čl&aacute;nkem jsou ale odkazy na dostupn&eacute; zdroje. https://www-politifact-com.translate.goog/factchecks/2022/apr/05/tweets/no-nato-allied-land-command-leader-wasnt-captured-/?_x_tr_sl=en&amp;_x_tr_tl=cs&amp;_x_tr_hl=cs&amp;_x_tr_pto=sc
Upravené 6. 4. 2022 o 12:31

Kdoví, je jasné, že tam běhá spousta ,,instruktorů'', jen asi většinou nemají tak vysoké hodnosti smile


Pokud by to byl fakt, netřeba kolem toho dělat humbuk, pak se totiž líp vyjednává... .


Kdov&iacute;, je jasn&eacute;, že tam běh&aacute; spousta ,,instruktorů&#039;&#039;, jen asi vět&scaron;inou nemaj&iacute; tak vysok&eacute; hodnosti :D Pokud by to byl fakt, netřeba kolem toho dělat humbuk, pak se totiž l&iacute;p vyjedn&aacute;v&aacute;... .

Zajímavá zpráva na německé RT . Ukrajinský prezident Zelenskij v úterý prohlásil, že jeho země nebude jako Švýcarsko, ale bude „velkým Izraelem“.


Poznámka: Bez ohledu na obsah článku možná Zelenskij ozvučil něco, co možná plně nechápe. Každopádně si to ale žehlí u židů.


Zaj&iacute;mav&aacute; zpr&aacute;va na německ&eacute; [RT](https://de.rt.com/der-nahe-osten/135541-selenskyj-ukraine-wird-nach-kriegsende/) . Ukrajinsk&yacute; prezident Zelenskij v &uacute;ter&yacute; prohl&aacute;sil, že jeho země nebude jako &Scaron;v&yacute;carsko, ale bude &bdquo;velk&yacute;m Izraelem&ldquo;. Pozn&aacute;mka: Bez ohledu na obsah čl&aacute;nku možn&aacute; Zelenskij ozvučil něco, co možn&aacute; plně nech&aacute;pe. Každop&aacute;dně si to ale žehl&iacute; u židů.

Vyhladovět Putina. Nestrpím váhání, říká Zelenskyj. Ale může to být jinak
Britský premiér Boris Johnson hodlá dle svých tvrzení „vyhladovět ruskou válečnou mašinérii“. Nové sankce chystá EU i Německo**. A ukrajinský prezident prohlásil, že „nestrpí žádné zaváhání“. S vyhladověním ovšem může být problém. Ruské ministerstvo financí očekává, že za prodej energetických surovin v dubnu kvůli vysokým cenám obdrží téměř 800 miliard rublů navíc.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vyhladovet-Putina-Nestrpim-vahani-rika-Zelenskyj-Ale-muze-to-byt-jinak-698302


Vyhladovět Putina. Nestrp&iacute;m v&aacute;h&aacute;n&iacute;, ř&iacute;k&aacute; Zelenskyj. Ale může to b&yacute;t jinak **Britsk&yacute; premi&eacute;r Boris Johnson hodl&aacute; dle sv&yacute;ch tvrzen&iacute; &bdquo;vyhladovět ruskou v&aacute;lečnou ma&scaron;in&eacute;rii&ldquo;. Nov&eacute; sankce chyst&aacute; EU i Německo******. A ukrajinsk&yacute; prezident prohl&aacute;sil, že &bdquo;nestrp&iacute; ž&aacute;dn&eacute; zav&aacute;h&aacute;n&iacute;&ldquo;. S vyhladověn&iacute;m ov&scaron;em může b&yacute;t probl&eacute;m. Rusk&eacute; ministerstvo financ&iacute; oček&aacute;v&aacute;, že za prodej energetick&yacute;ch surovin v dubnu kvůli vysok&yacute;m cen&aacute;m obdrž&iacute; t&eacute;měř 800 miliard rublů nav&iacute;c. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vyhladovet-Putina-Nestrpim-vahani-rika-Zelenskyj-Ale-muze-to-byt-jinak-698302

Vyhladovět Putina. Nestrpím váhání, říká Zelenskyj.


Ten Zelenský už se vžil do role ředitele zeměkoule. smile


Bude padat z velké výšky, bude zázrak, jestli ten pád vůbec přežije.


[quote=&quot;pid:66687, uid:78&quot;]Vyhladovět Putina. Nestrp&iacute;m v&aacute;h&aacute;n&iacute;, ř&iacute;k&aacute; Zelenskyj.[/quote] Ten Zelensk&yacute; už se vžil do role ředitele zeměkoule. :) Bude padat z velk&eacute; v&yacute;&scaron;ky, bude z&aacute;zrak, jestli ten p&aacute;d vůbec přežije.

Britský premiér Boris Johnson hodlá dle svých tvrzení „vyhladovět ruskou válečnou mašinérii“. Nové sankce chystá EU i Německo*


https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/usa-zprisnuji-sankce-40393024


Británie ve středu zmrazila aktiva ruské instituce Sberbank a Moskevské kreditní banky. Oznámila, že v rámci odvetných opatření za válku na Ukrajině do konce letošního roku ukončí veškerý dovoz ruského uhlí i ropy.


[quote=&quot;pid:66687, uid:78&quot;]Britsk&yacute; premi&eacute;r Boris Johnson hodl&aacute; dle sv&yacute;ch tvrzen&iacute; &bdquo;vyhladovět ruskou v&aacute;lečnou ma&scaron;in&eacute;rii&ldquo;. Nov&eacute; sankce chyst&aacute; EU i Německo*[/quote] https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/usa-zprisnuji-sankce-40393024 Brit&aacute;nie ve středu zmrazila aktiva rusk&eacute; instituce Sberbank a Moskevsk&eacute; kreditn&iacute; banky. Ozn&aacute;mila, že v r&aacute;mci odvetn&yacute;ch opatřen&iacute; za v&aacute;lku na Ukrajině do konce leto&scaron;n&iacute;ho roku ukonč&iacute; ve&scaron;ker&yacute; dovoz rusk&eacute;ho uhl&iacute; i ropy.

PUŠILIN NAŘÍDIL „GENERÁLNÍ PROKURATUŘE DLR“, ABY SE ZABÝVALA „DENACIFIKACÍ“ UKRAJINY
Denis Pušilin, šéf Ruskem kontrolované skupiny DPR, pověřil „Generální prokuraturu DPR“, aby předložila návrhy „normativní právní úpravy denacifikace Ukrajiny“.


Odpovídající „dekret“ podepsaný Pušilinem byl vydán „Výborem obrany státu DPR“, novým „orgánem“, který byl vytvořen pro dobu války podle příkladu zkušeností SSSR za doby Josefa Stalina.


Největší sranda, že tuto skvělou informaci poskytl ukrajinský deník.


PU&Scaron;ILIN NAŘ&Iacute;DIL &bdquo;GENER&Aacute;LN&Iacute; PROKURATUŘE DLR&ldquo;, ABY SE ZAB&Yacute;VALA &bdquo;DENACIFIKAC&Iacute;&ldquo; UKRAJINY Denis Pu&scaron;ilin, &scaron;&eacute;f Ruskem kontrolovan&eacute; skupiny DPR, pověřil &bdquo;Gener&aacute;ln&iacute; prokuraturu DPR&ldquo;, aby předložila n&aacute;vrhy &bdquo;normativn&iacute; pr&aacute;vn&iacute; &uacute;pravy denacifikace Ukrajiny&ldquo;. Odpov&iacute;daj&iacute;c&iacute; &bdquo;dekret&ldquo; podepsan&yacute; Pu&scaron;ilinem byl vyd&aacute;n &bdquo;V&yacute;borem obrany st&aacute;tu DPR&ldquo;, nov&yacute;m &bdquo;org&aacute;nem&ldquo;, kter&yacute; byl vytvořen pro dobu v&aacute;lky podle př&iacute;kladu zku&scaron;enost&iacute; SSSR za doby Josefa Stalina. https://novosti.dn.ua/upload/img/2022/04/06/624d7dd7b74ba-photo1649242369.jpeg Největ&scaron;&iacute; sranda, že tuto skvělou informaci poskytl ukrajinsk&yacute; den&iacute;k.
  • Ministerstvo obrany Ruskej federácie oznámilo, že Kyjev pripravuje nové provokácie podľa "Buchinského scenára" Podľa šéfa Národného centra pre kontrolu obrany Ruskej federácie, generálplukovníka Michaila Mizinceva, boli do toho zapojení predstavitelia západných tlačových agentúr. https://tass.ru/armiya-i-opk/14299047

  • Dmitrij Gordon bol zaradený do registra teroristov a extrémistov. e tam aj televízny moderátor Fakhrudin Sharafmal. Osfinmonitoring zaradil ukrajinského novinára Dmitrija Gordona a televízneho moderátora Fakhrudina Šarafmala do registra teroristov a extrémistov, uviedla v stredu webová stránka ministerstva.Ako vyplýva z údajov zverejnených rezortom, Dmitrij Gordon a Fakhrudin Sharafmal sú zaradení do zoznamu teroristov a extrémistov.Vyšetrovací výbor Ruskej federácie už skôr začal trestné konanie proti Dmitrijovi Gordonovi za výzvy na napadnutie ruských vojakov a rozpútanie vojny proti Rusku s použitím jadrových zbraní. Šéf Vyšetrovacieho výboru Ruska Alexander Bastrykin tiež nariadil právne posúdiť výroky ukrajinského novinára Fakhrudina Šarafmala vyzývajúceho k zabíjaniu Rusov.https://tass.ru/obschestvo/14297695

  • Kurz dolára na moskovskej burze prvýkrát od 23. februára klesol pod 80 rubľov. Kurz dolára na moskovskej burze klesol na 80 rubľov, kurz eura na 86 rubľov Kurz dolára počas menového obchodovania na moskovskej burze klesol prvýkrát od 23. februára na 80 rubľov. Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na obchodné údaje. Agentúra spresňuje, že do 18:33 moskovského času kurz dolára klesol o štyri percentá, čo predstavuje 79,98 rubľov. Je potrebné poznamenať, že o 18:26 sadzba klesla na 80 rubľov. Kurz eura zároveň prvýkrát od 18. februára klesol na 86 rubľov. Podmienky nahradenia rubľa kryptomenami nazval už skôr predseda predstavenstva Asociácie účastníkov trhu elektronických peňazí a prevodu peňazí Viktor Dostov. https://lenta.ru/news/2022/04/06/kurss/

  • Dôstojníci NATO z Mariupolu sa dostali do kontaktu s ruskými jednotkami - žiadajú o prepustenie.Viacerí dôstojníci z krajín NATO (Francúzsko, Nemecko, Veľká Británia) a „neutrálneho“ Švédska, ktorí sú spolu s nacistami z „Azova“ na území podniku Azovstal v Mariupole, kontaktovali ruskú armádu a žiadali o koridor aby vystúpili. Oznámil to dobrovoľník German Vladimirov, ktorý pomáha osloboditeľom Donbasu. Stalo sa tak krátko po správe ruského ministerstva obrany o zničení ďalších dvoch ukrajinských vrtuľníkov vyslaných do Mariupolu na evakuáciu ukrajinských militantov a ich inštruktorov. Vojenský spravodajca Semjon Pegov uviedol, že na základni Azov obsadenej osloboditeľmi sa našlo potvrdenie o prítomnosti armády NATO.„V Mariupole sme našli ďalší zelený baret francúzskeho legionára. Na vojenskej jednotke pri letisku, kde sídlil Azov. Prítomnosť zahraničnej armády v radoch neonacistov teda nie je nejaký špeciálny prípad, ale celkom systémový jav. V blízkej budúcnosti to bude ľahké dokázať,“ tvrdí Pegov.Zbrojár Vladislav Lobajev sa domnieva, že inštruktori NATO by mali byť exponenciálne zničení počas kobercového bombardovania priemyselnej zóny Mariupol.„Buratinizovať a tulipán, aby ostatné európske moria boli neúctivé.Naše ministerstvo obrany a dokonca aj veľvyslanectvá týchto krajín opakovane upozorňovali na potrebu opustiť územie nepriateľských akcií zo strany cudzincov. Ak by tam zostali, nepochybne by páchali nepriateľské a kriminálne činy proti Rusku, čo znamená, že musia vypiť pohár svojho vojaka až do dna, “vysvetlil Lobanov.Samotní ukrajinskí nacisti spolu so svojimi zahraničnými komplicmi mimochodom v Mariupole žiadnu sentimentalitu nepreukázali. Je tam veľa ľudí, ľudí vo vážnom stave. Potrebujú naliehavú lekársku pomoc. Preto práve teraz, v tomto čase, sú ľudia evakuovaní do liečebných ústavov v Novoazovskom okrese, Donecku, v závislosti od stavu ľudí. Armáda bola ohromená týmto počtom ľudí, ktorých nacisti držali v takom stave počas celého tohto obdobia, “povedal v televízii Denis Pushilin, šéf DĽR.Na otázku, ako sa vojakom DĽR dokážu udržať na uzde, keď zajmú ​​vzdávajúcich sa Azov a Veseushnikov, vediac, čo robia, šéf DĽR odpovedal:"Úprimne povedané, neviem, ako majú naši chlapi toľko ľudskosti vo vzťahu k tým ničomníkom, ktorí im padnú do rúk."„Naši chlapci sa držia. Nevidel som šikanovanie, nevidel som žiadny druh nenávisti,“ povedal Denis Pušilin.https://inforuss.info/ofitsery-nato-iz-mariupolya-vyshli-na-svyaz-s-rossijskimi-vojskami-prosyat-otpustit/


- Ministerstvo obrany Ruskej feder&aacute;cie ozn&aacute;milo, že Kyjev pripravuje nov&eacute; provok&aacute;cie podľa &quot;Buchinsk&eacute;ho scen&aacute;ra&quot; Podľa &scaron;&eacute;fa N&aacute;rodn&eacute;ho centra pre kontrolu obrany Ruskej feder&aacute;cie, gener&aacute;lplukovn&iacute;ka Michaila Mizinceva, boli do toho zapojen&iacute; predstavitelia z&aacute;padn&yacute;ch tlačov&yacute;ch agent&uacute;r. https://tass.ru/armiya-i-opk/14299047 - **Dmitrij Gordon bol zaraden&yacute; do registra teroristov a extr&eacute;mistov**. e tam aj telev&iacute;zny moder&aacute;tor Fakhrudin Sharafmal. Osfinmonitoring zaradil ukrajinsk&eacute;ho novin&aacute;ra Dmitrija Gordona a telev&iacute;zneho moder&aacute;tora Fakhrudina &Scaron;arafmala do registra teroristov a extr&eacute;mistov, uviedla v stredu webov&aacute; str&aacute;nka ministerstva.Ako vypl&yacute;va z &uacute;dajov zverejnen&yacute;ch rezortom, Dmitrij Gordon a Fakhrudin Sharafmal s&uacute; zaraden&iacute; do zoznamu teroristov a extr&eacute;mistov.Vy&scaron;etrovac&iacute; v&yacute;bor Ruskej feder&aacute;cie už sk&ocirc;r začal trestn&eacute; konanie proti Dmitrijovi Gordonovi za v&yacute;zvy na napadnutie rusk&yacute;ch vojakov a rozp&uacute;tanie vojny proti Rusku s použit&iacute;m jadrov&yacute;ch zbran&iacute;. &Scaron;&eacute;f Vy&scaron;etrovacieho v&yacute;boru Ruska Alexander Bastrykin tiež nariadil pr&aacute;vne pos&uacute;diť v&yacute;roky ukrajinsk&eacute;ho novin&aacute;ra Fakhrudina &Scaron;arafmala vyz&yacute;vaj&uacute;ceho k zab&iacute;janiu Rusov.https://tass.ru/obschestvo/14297695 - **Kurz dol&aacute;ra na moskovskej burze prv&yacute;kr&aacute;t od 23. febru&aacute;ra klesol pod 80 rubľov**. Kurz dol&aacute;ra na moskovskej burze klesol na 80 rubľov, kurz eura na 86 rubľov Kurz dol&aacute;ra počas menov&eacute;ho obchodovania na moskovskej burze klesol prv&yacute;kr&aacute;t od 23. febru&aacute;ra na 80 rubľov. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS s odvolan&iacute;m sa na obchodn&eacute; &uacute;daje. Agent&uacute;ra spresňuje, že do 18:33 moskovsk&eacute;ho času kurz dol&aacute;ra klesol o &scaron;tyri percent&aacute;, čo predstavuje 79,98 rubľov. Je potrebn&eacute; poznamenať, že o 18:26 sadzba klesla na 80 rubľov. Kurz eura z&aacute;roveň prv&yacute;kr&aacute;t od 18. febru&aacute;ra klesol na 86 rubľov. Podmienky nahradenia rubľa kryptomenami nazval už sk&ocirc;r predseda predstavenstva Asoci&aacute;cie &uacute;častn&iacute;kov trhu elektronick&yacute;ch peňaz&iacute; a prevodu peňaz&iacute; Viktor Dostov. https://lenta.ru/news/2022/04/06/kurss/ - **D&ocirc;stojn&iacute;ci NATO z Mariupolu sa dostali do kontaktu s rusk&yacute;mi jednotkam**i - žiadaj&uacute; o prepustenie.Viacer&iacute; d&ocirc;stojn&iacute;ci z kraj&iacute;n NATO (Franc&uacute;zsko, Nemecko, Veľk&aacute; Brit&aacute;nia) a &bdquo;neutr&aacute;lneho&ldquo; &Scaron;v&eacute;dska, ktor&iacute; s&uacute; spolu s nacistami z &bdquo;Azova&ldquo; na &uacute;zem&iacute; podniku Azovstal v Mariupole, kontaktovali rusk&uacute; arm&aacute;du a žiadali o koridor aby vyst&uacute;pili. Ozn&aacute;mil to dobrovoľn&iacute;k German Vladimirov, ktor&yacute; pom&aacute;ha osloboditeľom Donbasu. Stalo sa tak kr&aacute;tko po spr&aacute;ve rusk&eacute;ho ministerstva obrany o zničen&iacute; ďal&scaron;&iacute;ch dvoch ukrajinsk&yacute;ch vrtuľn&iacute;kov vyslan&yacute;ch do Mariupolu na evaku&aacute;ciu ukrajinsk&yacute;ch militantov a ich in&scaron;truktorov. Vojensk&yacute; spravodajca Semjon Pegov uviedol, že na z&aacute;kladni Azov obsadenej osloboditeľmi sa na&scaron;lo potvrdenie o pr&iacute;tomnosti arm&aacute;dy NATO.&bdquo;V Mariupole sme na&scaron;li ďal&scaron;&iacute; zelen&yacute; baret franc&uacute;zskeho legion&aacute;ra. Na vojenskej jednotke pri letisku, kde s&iacute;dlil Azov. Pr&iacute;tomnosť zahraničnej arm&aacute;dy v radoch neonacistov teda nie je nejak&yacute; &scaron;peci&aacute;lny pr&iacute;pad, ale celkom syst&eacute;mov&yacute; jav. V bl&iacute;zkej bud&uacute;cnosti to bude ľahk&eacute; dok&aacute;zať,&ldquo; tvrd&iacute; Pegov.Zbroj&aacute;r Vladislav Lobajev sa domnieva, že in&scaron;truktori NATO by mali byť exponenci&aacute;lne zničen&iacute; počas kobercov&eacute;ho bombardovania priemyselnej z&oacute;ny Mariupol.&bdquo;Buratinizovať a tulip&aacute;n, aby ostatn&eacute; eur&oacute;pske moria boli ne&uacute;ctiv&eacute;.Na&scaron;e ministerstvo obrany a dokonca aj veľvyslanectv&aacute; t&yacute;chto kraj&iacute;n opakovane upozorňovali na potrebu opustiť &uacute;zemie nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute; zo strany cudzincov. Ak by tam zostali, nepochybne by p&aacute;chali nepriateľsk&eacute; a krimin&aacute;lne činy proti Rusku, čo znamen&aacute;, že musia vypiť poh&aacute;r svojho vojaka až do dna, &ldquo;vysvetlil Lobanov. Samotn&iacute; ukrajinsk&iacute; nacisti spolu so svojimi zahraničn&yacute;mi komplicmi mimochodom v Mariupole žiadnu sentimentalitu nepreuk&aacute;zali. Je tam veľa ľud&iacute;, ľud&iacute; vo v&aacute;žnom stave. Potrebuj&uacute; naliehav&uacute; lek&aacute;rsku pomoc. Preto pr&aacute;ve teraz, v tomto čase, s&uacute; ľudia evakuovan&iacute; do liečebn&yacute;ch &uacute;stavov v Novoazovskom okrese, Donecku, v z&aacute;vislosti od stavu ľud&iacute;. Arm&aacute;da bola ohromen&aacute; t&yacute;mto počtom ľud&iacute;, ktor&yacute;ch nacisti držali v takom stave počas cel&eacute;ho tohto obdobia, &ldquo;povedal v telev&iacute;zii Denis Pushilin, &scaron;&eacute;f DĽR.Na ot&aacute;zku, ako sa vojakom DĽR dok&aacute;žu udržať na uzde, keď zajm&uacute; ​​vzd&aacute;vaj&uacute;cich sa Azov a Veseushnikov, vediac, čo robia, &scaron;&eacute;f DĽR odpovedal:&quot;&Uacute;primne povedan&eacute;, neviem, ako maj&uacute; na&scaron;i chlapi toľko ľudskosti vo vzťahu k t&yacute;m ničomn&iacute;kom, ktor&iacute; im padn&uacute; do r&uacute;k.&quot;&bdquo;Na&scaron;i chlapci sa držia. Nevidel som &scaron;ikanovanie, nevidel som žiadny druh nen&aacute;visti,&ldquo; povedal Denis Pu&scaron;ilin.https://inforuss.info/ofitsery-nato-iz-mariupolya-vyshli-na-svyaz-s-rossijskimi-vojskami-prosyat-otpustit/
Upravené 6. 4. 2022 o 18:43

O historických analógiách "masakru v Buči" a vraždách v Nemmersdorfe


V októbri 1944, už počas bojov na nemeckom území, sovietska armáda na niekoľko dní obsadila Nemmersdorf. Po nútenom ústupe z Nemmersdorfu sa do mesta nahrnuli nemeckí propagandistickí špecialisti vrátane Karla Gebhardta, vedúceho oddelenia propagandy NSDAP pre Východné Prusko. Po dvoch dňoch ich práce hlavný nacistický denník "Völkischer Beobachter" uverejnil článok s názvom "Zúrivosť sovietskych beštií", ktorý opisoval strašné mrzačenie, ktoré údajne sovietske jednotky spôsobili civilistom v Nemmersdorfe, a podrobne opisoval mučenie a vraždy, ktorých dôkazy nacisti objavili.


Tretia ríša zorganizovala medzinárodnú komisiu, do ktorej pozvala zástupcov estónskej "vreckovej vlády". Do týždňa takzvaná Hälmarova komisia zverejnila správu, v ktorej zo všetkého obvinila Moskvu. Mäeho správa sa koncom roka 44 stala jedným z najcitovanejších dokumentov Goebbelsovej propagandy a jej kópie boli rozoslané v cudzích jazykoch všetkým agentúram na celom svete. Na najvyššej úrovni v Berlíne boli vydané pokyny, aby sa "prípad Nemmersdorf" použil ako dôkaz zverstiev sovietskych vojsk.


Po vojne sa touto otázkou zaoberalo mnoho historikov. Najmä nemecký vojnový historik Bernhard Fisch, ktorý sa sám zúčastnil bitky o Nemmersdorf, priznal, že po objavení tiel nemeckou stranou sa neuskutočnil žiadny pokus o ich identifikáciu a na zverejnených fotografiách boli špeciálne zozbierané telá obetí z viacerých obcí vo Východnom Prusku.


Nemecké ministerstvo zahraničných vecí už v 21. storočí priznalo, že Nemmersdorfove falzifikáty úmyselne vypracoval poručík tajnej poľnej polície Wehrmachtu Herr Pfeiffer a potom ich šíril prostredníctvom Berlína.
Ideológovia a PR pracovníci súčasnej Ukrajiny si zrejme tento príbeh veľmi dobre poznali. Pretože podobnosť metód je až na porovnanie.


Dúfajme, že tentoraz nebudeme musieť čakať 80 rokov, kým sa archívy odkryjú.
https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/2349


O historick&yacute;ch anal&oacute;gi&aacute;ch &quot;masakru v Buči&quot; a vražd&aacute;ch v Nemmersdorfe V okt&oacute;bri 1944, už počas bojov na nemeckom &uacute;zem&iacute;, sovietska arm&aacute;da na niekoľko dn&iacute; obsadila Nemmersdorf. Po n&uacute;tenom &uacute;stupe z Nemmersdorfu sa do mesta nahrnuli nemeck&iacute; propagandistick&iacute; &scaron;pecialisti vr&aacute;tane Karla Gebhardta, ved&uacute;ceho oddelenia propagandy NSDAP pre V&yacute;chodn&eacute; Prusko. Po dvoch dňoch ich pr&aacute;ce hlavn&yacute; nacistick&yacute; denn&iacute;k &quot;V&ouml;lkischer Beobachter&quot; uverejnil čl&aacute;nok s n&aacute;zvom &quot;Z&uacute;rivosť sovietskych be&scaron;ti&iacute;&quot;, ktor&yacute; opisoval stra&scaron;n&eacute; mrzačenie, ktor&eacute; &uacute;dajne sovietske jednotky sp&ocirc;sobili civilistom v Nemmersdorfe, a podrobne opisoval mučenie a vraždy, ktor&yacute;ch d&ocirc;kazy nacisti objavili. Tretia r&iacute;&scaron;a zorganizovala medzin&aacute;rodn&uacute; komisiu, do ktorej pozvala z&aacute;stupcov est&oacute;nskej &quot;vreckovej vl&aacute;dy&quot;. Do t&yacute;ždňa takzvan&aacute; H&auml;lmarova komisia zverejnila spr&aacute;vu, v ktorej zo v&scaron;etk&eacute;ho obvinila Moskvu. M&auml;eho spr&aacute;va sa koncom roka 44 stala jedn&yacute;m z najcitovanej&scaron;&iacute;ch dokumentov Goebbelsovej propagandy a jej k&oacute;pie boli rozoslan&eacute; v cudz&iacute;ch jazykoch v&scaron;etk&yacute;m agent&uacute;ram na celom svete. Na najvy&scaron;&scaron;ej &uacute;rovni v Berl&iacute;ne boli vydan&eacute; pokyny, aby sa &quot;pr&iacute;pad Nemmersdorf&quot; použil ako d&ocirc;kaz zverstiev sovietskych vojsk. Po vojne sa touto ot&aacute;zkou zaoberalo mnoho historikov. Najm&auml; nemeck&yacute; vojnov&yacute; historik Bernhard Fisch, ktor&yacute; sa s&aacute;m z&uacute;častnil bitky o Nemmersdorf, priznal, že po objaven&iacute; tiel nemeckou stranou sa neuskutočnil žiadny pokus o ich identifik&aacute;ciu a na zverejnen&yacute;ch fotografi&aacute;ch boli &scaron;peci&aacute;lne zozbieran&eacute; tel&aacute; obet&iacute; z viacer&yacute;ch obc&iacute; vo V&yacute;chodnom Prusku. Nemeck&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; už v 21. storoč&iacute; priznalo, že Nemmersdorfove falzifik&aacute;ty &uacute;myselne vypracoval poruč&iacute;k tajnej poľnej pol&iacute;cie Wehrmachtu Herr Pfeiffer a potom ich &scaron;&iacute;ril prostredn&iacute;ctvom Berl&iacute;na. Ideol&oacute;govia a PR pracovn&iacute;ci s&uacute;časnej Ukrajiny si zrejme tento pr&iacute;beh veľmi dobre poznali. Pretože podobnosť met&oacute;d je až na porovnanie. D&uacute;fajme, že tentoraz nebudeme musieť čakať 80 rokov, k&yacute;m sa arch&iacute;vy odkryj&uacute;. https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/2349
Upravené 6. 4. 2022 o 20:16

Žeby náznaky rozpadu EU:


Únia sa prvýkrát od vypuknutia vojny NEZHODLA na sankciách proti Rusku, rokovania budú pokračovať


https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/25276822-unia-sa-prvykrat-od-vypuknutia-vojny-nezhodla-na-sankciach-proti-rusku-rokovania-budu-pokracovat


Žeby n&aacute;znaky rozpadu EU: &Uacute;nia sa prv&yacute;kr&aacute;t od vypuknutia vojny NEZHODLA na sankci&aacute;ch proti Rusku, rokovania bud&uacute; pokračovať https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/25276822-unia-sa-prvykrat-od-vypuknutia-vojny-nezhodla-na-sankciach-proti-rusku-rokovania-budu-pokracovat
Upravené 6. 4. 2022 o 20:20

@TauRus

en Zelenský už se vžil do role ředitele zeměkoule. smile

Bude padat z velké výšky, bude zázrak, jestli ten pád vůbec přežije.


Mám dojem, že Zelenského židovský původ si globalisté nechávají jako velmi vhodný nástroj při likvidaci Izraele. Typický obětní beran, teď si ho vykrmují......Bakaný chlapeček.


@TauRus [quote=&quot;pid:66689, uid:158&quot;]en Zelensk&yacute; už se vžil do role ředitele zeměkoule. smile Bude padat z velk&eacute; v&yacute;&scaron;ky, bude z&aacute;zrak, jestli ten p&aacute;d vůbec přežije.[/quote] M&aacute;m dojem, že Zelensk&eacute;ho židovsk&yacute; původ si globalist&eacute; nech&aacute;vaj&iacute; jako velmi vhodn&yacute; n&aacute;stroj při likvidaci Izraele. Typick&yacute; obětn&iacute; beran, teď si ho vykrmuj&iacute;......Bakan&yacute; chlapeček.

Spojené kráľovstvo, USA a Austrália spoločne vyvinú hypersonické zbrane a prostriedky na ich zničenie, uvádza The Times.
ešte včera večer som chcel odpísať @Globalisté a @Kaktus, že nielenže vojna na Ukrajine musí skončiť toho roku, ale Rusko musí dosiahnuť aj svoju hlavnú bezpečnostnú záruku, nastolenú v decembri 2021 - odchod NATO na hranice z pred roku 1997, pretože Ukrajina stačí ako nárazníková zóna pri terajšej raketovej výzbroji NATO, avšak nebude stačiť pri zaradení hypersonickej výzbroje. Rusi sú v predstihu cca 2-3 roky.
Takže už len z tohto dôvodu to nebude len o stiahnutí sa NATO, ale aj o vypadnutí USA z Európy, min z krajín bývalej Varšavskej zmluvy.
Ukrajina je len momentálne riešenie, avšak do budúcna bez stiahnutia NATO na hranice z pred roka 1997 bezcenné...
Myslím si, že sa po oficiálnom odmietnutí decembrového “ultimáta” Ruska hrá na zničenie NATO: menší výprask kvôli vstupu na Ukrajinu a následný rozpad ako organizácie, ktorá stratila opodstatnenie - neobstála v konfrontácii s Ruskom.
Som zvedavý, akú úlohu v tomto zohrá Maďarsko, pretože disciplinárne konanie EÚ voči nemu si len tak nenechá...

[quote=&quot;pid:66604, uid:12&quot;]Spojen&eacute; kr&aacute;ľovstvo, USA a Austr&aacute;lia spoločne vyvin&uacute; hypersonick&eacute; zbrane a prostriedky na ich zničenie, uv&aacute;dza The Times.[/quote]e&scaron;te včera večer som chcel odp&iacute;sať @Globalist&eacute; a @Kaktus, že nielenže vojna na Ukrajine mus&iacute; skončiť toho roku, ale Rusko mus&iacute; dosiahnuť aj svoju hlavn&uacute; bezpečnostn&uacute; z&aacute;ruku, nastolen&uacute; v decembri 2021 - odchod NATO na hranice z pred roku 1997, pretože Ukrajina stač&iacute; ako n&aacute;razn&iacute;kov&aacute; z&oacute;na pri teraj&scaron;ej raketovej v&yacute;zbroji NATO, av&scaron;ak nebude stačiť pri zaraden&iacute; hypersonickej v&yacute;zbroje. Rusi s&uacute; v predstihu cca 2-3 roky. Takže už len z tohto d&ocirc;vodu to nebude len o stiahnut&iacute; sa NATO, ale aj o vypadnut&iacute; USA z Eur&oacute;py, min z kraj&iacute;n b&yacute;valej Var&scaron;avskej zmluvy. Ukrajina je len moment&aacute;lne rie&scaron;enie, av&scaron;ak do bud&uacute;cna bez stiahnutia NATO na hranice z pred roka 1997 bezcenn&eacute;... Mysl&iacute;m si, že sa po ofici&aacute;lnom odmietnut&iacute; decembrov&eacute;ho &ldquo;ultim&aacute;ta&rdquo; Ruska hr&aacute; na zničenie NATO: men&scaron;&iacute; v&yacute;prask kv&ocirc;li vstupu na Ukrajinu a n&aacute;sledn&yacute; rozpad ako organiz&aacute;cie, ktor&aacute; stratila opodstatnenie - neobst&aacute;la v konfront&aacute;cii s Ruskom. Som zvedav&yacute;, ak&uacute; &uacute;lohu v tomto zohr&aacute; Maďarsko, pretože disciplin&aacute;rne konanie E&Uacute; voči nemu si len tak nenech&aacute;...

možná Zelenskij ozvučil něco, co možná plně nechápe. Každopádně si to ale žehlí u židů.

Je to herec/bábka - tak ako väčina týchto divných tvorov, ktorých niekedy nazývajú "významnými politikmi" - a jeho scenáristi pracujú nepretržite na nových častiach scenára. Či chápe alebo nie - to bude autorom dosť jedno, hlavné je držať sa textu...


Ale zdá sa, že to žehlenie nebolo pochopené:
Zelenského prejav tvrdo odsúdil izraelský premiér Naftali Bennett, ktorý namietal proti používaniu rétoriky svojho ukrajinského kolegu pri porovnávaní ruských činov s činmi nacistov, pričom uviedol, že „je zakázané čokoľvek prirovnávať k holokaustu“.


Možný súvis s Benettovým postojom:
V Izraeli hrozí pád vlády, poslankyňa vládnej koalície Silman odstupila na protest proti rozhodnutiu ministra zdravotníctva, povoliť návštevníkom prinášať kysnuté jedlá do nemocníc počas židovského sviatku Pessach. Expremiér Netanyahu ako šéf opozície ocenil odvážny krok poslankyne a s otvoreným náručím by ju uvítal v radoch opozície. (rtde.xyz, haaretz.com)


[quote=&quot;pid:66681, uid:260&quot;]možn&aacute; Zelenskij ozvučil něco, co možn&aacute; plně nech&aacute;pe. Každop&aacute;dně si to ale žehl&iacute; u židů.[/quote] Je to herec/b&aacute;bka - tak ako v&auml;čina t&yacute;chto divn&yacute;ch tvorov, ktor&yacute;ch niekedy naz&yacute;vaj&uacute; &quot;v&yacute;znamn&yacute;mi politikmi&quot; - a jeho scen&aacute;risti pracuj&uacute; nepretržite na nov&yacute;ch častiach scen&aacute;ra. Či ch&aacute;pe alebo nie - to bude autorom dosť jedno, hlavn&eacute; je držať sa textu... Ale zd&aacute; sa, že to žehlenie nebolo pochopen&eacute;: _Zelensk&eacute;ho prejav tvrdo ods&uacute;dil izraelsk&yacute; premi&eacute;r Naftali Bennett, ktor&yacute; namietal proti použ&iacute;vaniu r&eacute;toriky svojho ukrajinsk&eacute;ho kolegu pri porovn&aacute;van&iacute; rusk&yacute;ch činov s činmi nacistov, pričom uviedol, že &bdquo;je zak&aacute;zan&eacute; čokoľvek prirovn&aacute;vať k holokaustu&ldquo;._ Možn&yacute; s&uacute;vis s Benettov&yacute;m postojom: _V Izraeli hroz&iacute; p&aacute;d vl&aacute;dy, poslankyňa vl&aacute;dnej koal&iacute;cie Silman odstupila na protest proti rozhodnutiu ministra zdravotn&iacute;ctva, povoliť n&aacute;v&scaron;tevn&iacute;kom prin&aacute;&scaron;ať kysnut&eacute; jedl&aacute; do nemocn&iacute;c počas židovsk&eacute;ho sviatku Pessach. Expremi&eacute;r Netanyahu ako &scaron;&eacute;f opoz&iacute;cie ocenil odv&aacute;žny krok poslankyne a s otvoren&yacute;m n&aacute;ruč&iacute;m by ju uv&iacute;tal v radoch opoz&iacute;cie. (rtde.xyz, haaretz.com)_

Som zvedavý, akú úlohu v tomto zohrá Maďarsko, pretože disciplinárne konanie EÚ voči nemu si len tak nenechá...

reuters.com dnes píše :
Orban povedal, že pozval Putina na rozhovory v Maďarsku, ktoré sa majú uskutočniť s ukrajinským a francúzskym prezidentom, ako aj s nemeckým kancelárom (zaujímavé, že google ešte stále prekladá german chancellor ako “nemecká kancelárka” smile). Povedal, že Putinova odpoveď bola "pozitívna", ale ruský líder povedal, že si to vyžiada podmienky.
"Navrhol som prezidentovi Putinovi, aby okamžite vyhlásil prímerie," povedal Orbán na tlačovej konferencii a dodal, že mu telefonoval Putin. Povedal, že európski lídri ešte neboli o návrhu informovaní.
[…]
"Toto je vojna, ktorú začali Rusi, zaútočili na Ukrajinu, a je to agresia, toto je spoločný postoj Európskej únie a Maďarska zdieľa tento postoj," povedal.
[…]
Orbán povedal, že jeho cieľom je posilniť spojenectvo s Poľskom. Obe krajiny sa roky navzájom podporovali v boji s Bruselom o vládu zákona a prístup k eurofondom.
"Najdôležitejšie je, že naše spojenectvo s Poľskom sa musí upevniť, pretože v tejto búrke nemôžeme zostať sami," povedal Orbán a opísal spojenie s Poľskom ako "vzájomnú obrannú alianciu".


[quote=&quot;pid:66730, uid:112&quot;]Som zvedav&yacute;, ak&uacute; &uacute;lohu v tomto zohr&aacute; Maďarsko, pretože disciplin&aacute;rne konanie E&Uacute; voči nemu si len tak nenech&aacute;...[/quote] reuters.com dnes [p&iacute;&scaron;e]( https://www.reuters.com/world/europe/hungarys-orban-says-he-asked-putin-apply-ceasefire-ukraine-2022-04-06/) : Orban povedal, že pozval Putina na rozhovory v Maďarsku, ktor&eacute; sa maj&uacute; uskutočniť s ukrajinsk&yacute;m a franc&uacute;zskym prezidentom, ako aj s nemeck&yacute;m kancel&aacute;rom (zauj&iacute;mav&eacute;, že google e&scaron;te st&aacute;le preklad&aacute; german chancellor ako &ldquo;nemeck&aacute; kancel&aacute;rka&rdquo; :)). Povedal, že Putinova odpoveď bola &quot;pozit&iacute;vna&quot;, ale rusk&yacute; l&iacute;der povedal, že si to vyžiada podmienky. &quot;Navrhol som prezidentovi Putinovi, aby okamžite vyhl&aacute;sil pr&iacute;merie,&quot; povedal Orb&aacute;n na tlačovej konferencii a dodal, že mu telefonoval Putin. Povedal, že eur&oacute;pski l&iacute;dri e&scaron;te neboli o n&aacute;vrhu informovan&iacute;. [&hellip;] &quot;Toto je vojna, ktor&uacute; začali Rusi, za&uacute;točili na Ukrajinu, a je to agresia, toto je spoločn&yacute; postoj Eur&oacute;pskej &uacute;nie a Maďarska zdieľa tento postoj,&quot; povedal. [&hellip;] Orb&aacute;n povedal, že jeho cieľom je posilniť spojenectvo s Poľskom. Obe krajiny sa roky navz&aacute;jom podporovali v boji s Bruselom o vl&aacute;du z&aacute;kona a pr&iacute;stup k eurofondom. &quot;Najd&ocirc;ležitej&scaron;ie je, že na&scaron;e spojenectvo s Poľskom sa mus&iacute; upevniť, pretože v tejto b&uacute;rke nem&ocirc;žeme zostať sami,&quot; povedal Orb&aacute;n a op&iacute;sal spojenie s Poľskom ako &quot;vz&aacute;jomn&uacute; obrann&uacute; alianciu&quot;.

to není moc dobrý
že by orbán byl trojský kůn londýna?


to nen&iacute; moc dobr&yacute; že by orb&aacute;n byl trojsk&yacute; kůn lond&yacute;na?

to není moc dobrý
že by orbán byl trojský kůn londýna?


"V apríli 1988 sa stal členom Stredoeurópskej výskumnej skupiny. Od septembra 1989 pomocou nadácie George Sorosa (Sörös György)študoval na oxfordskom Pembroke College, dejiny anglickej liberálnej filozofie, ale prerušil štúdium kvôli parlamentným voľbám v roku 1990. Je ženatý s právničkou Lévai Anikó. Majú 5 detí : Ráhel, Gáspár, Sára, Róza a Flóra."


To je úryvek z tohoto stručného (a nepochybně hodně učesaného) životopisu:
https://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/294580-viktor-orban.html


[quote=&quot;pid:66740, uid:402&quot;]to nen&iacute; moc dobr&yacute; že by orb&aacute;n byl trojsk&yacute; kůn lond&yacute;na?[/quote] &quot;V apr&iacute;li 1988 sa stal členom Stredoeur&oacute;pskej v&yacute;skumnej skupiny. Od septembra 1989 pomocou nad&aacute;cie George Sorosa (S&ouml;r&ouml;s Gy&ouml;rgy)&scaron;tudoval na oxfordskom Pembroke College, dejiny anglickej liber&aacute;lnej filozofie, ale preru&scaron;il &scaron;t&uacute;dium kv&ocirc;li parlamentn&yacute;m voľb&aacute;m v roku 1990. Je ženat&yacute; s pr&aacute;vničkou L&eacute;vai Anik&oacute;. Maj&uacute; 5 det&iacute; : R&aacute;hel, G&aacute;sp&aacute;r, S&aacute;ra, R&oacute;za a Fl&oacute;ra.&quot; To je &uacute;ryvek z tohoto stručn&eacute;ho (a nepochybně hodně učesan&eacute;ho) životopisu: https://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/294580-viktor-orban.html
Upravené 7. 4. 2022 o 10:50

Orbán povedal, že jeho cieľom je posilniť spojenectvo s Poľskom. Obe krajiny sa roky navzájom podporovali v boji s Bruselom o vládu zákona a prístup k eurofondom.

Překopává se jevropa . Každý tam má své cíle a hledá k prosazení spojence . Navíc Maďarsko-židovské elity pošilhávají po ukroúzemí .


[quote=&quot;pid:66738, uid:663&quot;]Orb&aacute;n povedal, že jeho cieľom je posilniť spojenectvo s Poľskom. Obe krajiny sa roky navz&aacute;jom podporovali v boji s Bruselom o vl&aacute;du z&aacute;kona a pr&iacute;stup k eurofondom.[/quote] Překop&aacute;v&aacute; se jevropa . Každ&yacute; tam m&aacute; sv&eacute; c&iacute;le a hled&aacute; k prosazen&iacute; spojence . Nav&iacute;c Maďarsko-židovsk&eacute; elity po&scaron;ilh&aacute;vaj&iacute; po ukro&uacute;zem&iacute; .

A jsme dnes znovu ve čtyřicátých letech minulého století .
https://e-republika.cz/article4528-Nemecko-dodava-tanky-Ukrajine-a-pripravuje-se-na-valku-proti-Rusku
Tehdy se drala na nacistický piedestal třetí říše , dnes se tam tlačí ta čtvrtá .
Jak dlouho to asi bude trvat , než výrobci zbraní pocítí osobně důsledky svého konání a tím i obyvatelé daného státu .
O politicích v tomto smyslu nemá cenu psát . Loutka je jen loutka .


A jsme dnes znovu ve čtyřic&aacute;t&yacute;ch letech minul&eacute;ho stolet&iacute; . https://e-republika.cz/article4528-Nemecko-dodava-tanky-Ukrajine-a-pripravuje-se-na-valku-proti-Rusku Tehdy se drala na nacistick&yacute; piedestal třet&iacute; ř&iacute;&scaron;e , dnes se tam tlač&iacute; ta čtvrt&aacute; . Jak dlouho to asi bude trvat , než v&yacute;robci zbran&iacute; poc&iacute;t&iacute; osobně důsledky sv&eacute;ho kon&aacute;n&iacute; a t&iacute;m i obyvatel&eacute; dan&eacute;ho st&aacute;tu . O politic&iacute;ch v tomto smyslu nem&aacute; cenu ps&aacute;t . Loutka je jen loutka .
Upravené 7. 4. 2022 o 07:39

to není moc dobrý
že by orbán byl trojský kůn londýna?
Orbán je pochopil ze Rusko prohrává u Ukrajině a otáčí rétoriku.Podle toho co se děje v Ukrajině, nemám dobrý pocit pro Rusko


[quote=&quot;pid:66740, uid:402&quot;]to nen&iacute; moc dobr&yacute; že by orb&aacute;n byl trojsk&yacute; kůn lond&yacute;na?[/quote]Orb&aacute;n je pochopil ze Rusko prohr&aacute;v&aacute; u Ukrajině a ot&aacute;č&iacute; r&eacute;toriku.Podle toho co se děje v Ukrajině, nem&aacute;m dobr&yacute; pocit pro Rusko
  • The Economist oznámil nečakane vysokú podporu Ruska vo sveteThe Economist: 2/3 svetovej populácie žijú v neutrálnych krajinách, ktoré podporujú Rusko. Magazín The Economist urobil štúdiu a zisťoval, ktoré krajiny podporovali Rusko alebo si udržiavali neutrálny postoj počas vyhrotenia situácie okolo Ukrajiny. Britské vydanie rozdelilo krajiny sveta do troch kategórií: proruské, neutrálne a prozápadné. Ukázalo sa, že do skupiny prozápadných krajín spadalo viac ako sto štátov, vrátane väčšiny Severnej Ameriky a Európy. V týchto štátoch žije len 36 percent svetovej populácie. Do kategórie proruských zároveň spadalo 28 štátov vrátane Číny, Sýrie, Pakistanu, Eritrey a Etiópie. Tieto krajiny tvoria viac ako tretinu svetovej populácie.Ďalších 32 krajín, v ktorých je tiež asi tretina svetovej populácie, bolo klasifikovaných ako neutrálnych. Patrili sem India, Brazília a Bangladéš.Autori publikácie poznamenávajú, že dve tretiny svetovej populácie žijú v krajinách, ktoré podporujú Rusko alebo zaujímajú neutrálny postoj. Hoci je potrebné poznamenať, že výsledky sú silne ovplyvnené Čínou a Indiou s ich veľkým počtom obyvateľov. The Economist uviedol, že Čína spadá do kategórie podpory Moskvy, pretože sa vyhýba odsúdeniu krokov ruského vedenia a je nepravdepodobné, že by sa postavila na stranu Západu, a India posilnila svoju interakciu s Ruskom najmä znížením cien ropy. V dôsledku toho autori materiálu zhrnuli, že nie celé svetové spoločenstvo je pripravené uznať Rusko ako vyvrheľa.Odpor v snahe izolovať Rusko Nemecký ekonóm Andreas Beck povedal, že sankcie voči Moskve neviedli k izolácii Ruska, ale izolovali tie krajiny, ktoré ich zaviedli.Mnohé krajiny podľa neho nepodporili protiruské reštriktívne opatrenia. Expert pripomenul, že obmedzenia voči Moskve odmietli Čína, India, Izrael, Pakistan, takmer všetky krajiny juhovýchodnej Ázie, Blízkeho východu, Južnej Ameriky a Afriky.Okrem toho ekonóm varoval, že Nemecko je v nebezpečnej situácii, pretože v globálnej ekonomike všetko závisí od prístupu k zdrojom. Rusko je tiež dôležitým vývozcom hliníka a niklu, od ktorých je Nemecko závislé, vysvetlil. Beck dodal, že tieto ruské zdroje sú žiadané aj v USA.Švajčiarsky televízny kanál SRF tiež oznámil, že protiruské sankcie by mohli zasiahnuť ekonomiky krajín, ktoré ich uvalia. Poznamenáva sa, že odmietnutie ruského plynu by mohlo viesť k rozsiahlemu nedostatku v Nemecku.SRF uviedla, že odmietnutie surovín z Ruska tvrdo zasiahne nemeckú ekonomiku. Ak teda prestane fungovať najväčší chemický koncern BASF, tak všade bude nedostatok stavebných materiálov a polotovarov. Pre problémy s výrobou čelných skiel by sa mohol zastaviť aj automobilový priemysel. Farmaceutický a potravinársky priemysel bude tiež čeliť nedostatku základných zložiek, predpovedal švajčiarsky televízny kanál.Nedostatok by sa mohol rozšíriť, blahobyt Nemecka by bol ohrozený, takže dodávky ruského plynu sú naliehavo potrebné, zdôraznila SRF.*Diskusia o ďalších vzťahoch s Ruskom The New York Times s odvolaním sa na dvoch vysokopostavených predstaviteľov predtým informovali, že ani medzi západnými krajinami nepanuje jednota v otázke budúcej politiky voči Rusku. Najmä pobaltské krajiny považovali za potrebné úplne prerušiť vzťahy s Moskvou a „zraziť Rusko na kolená“. Ako vysvetlili zdroje publikácie, úrady týchto krajín sa obávajú, že to, čo môže Rusko prezentovať ako víťazstvo, spôsobí vážne poškodenie európskej bezpečnosti. Krajiny NATO ako Francúzsko, Nemecko a Turecko zároveň presadzovali pokračovanie kontaktov s ruským prezidentom Vladimirom Putinom napriek obvineniam z vojnových zločinov proti ruskému štátu.https://lenta.ru/news/2022/04/07/podderjca/

    - Dume bol predložený návrh zákona o trestnom treste za vykonávanie sankcií v Rusku. Dokument stanovuje pokutu až do výšky 1 milióna rubľov alebo väzenie až na 10 rokov. Poslanci Štátnej dumy z frakcie Jednotné Rusko a senátori za Jednotné Rusko vo štvrtok predložili do Dolnej snemovne návrh zákona, ktorým sa za vykonávanie protiruských sankcií v Ruskej federácii zavádzajú trestné sankcie až do 10 rokov väzenia. Informovalo o tom tlačové oddelenie strany.„Jednotné Rusko“ predložilo návrh zákona o trestnej zodpovednosti za vykonávanie sankcií. Dokument stanovuje pokutu až do výšky 1 milióna rubľov alebo väzenie až na 10 rokov. Prvý zástupca šéfa frakcie Jednotné Rusko Dmitrij Vjatkin už skôr uviedol, že návrh zákona je súčasťou ochrany ruskej ekonomiky pred nepriateľskými akciami cudzích štátov. Navrhujú sa zmeny v časti 2 čl. 201 Trestného zákona Ruskej federácie („Zneužitie právomoci“), ktorý stanovuje zodpovednosť za takýto trestný čin v prípade vážnych následkov. Článok sa navrhuje doplniť o novú priťažujúcu okolnosť – „výkon rozhodnutia cudzieho štátu, aliancie cudzích štátov alebo medzinárodnej organizácie o zavedení reštriktívnych opatrení voči Ruskej federácii“. Ako už skôr vysvetlil predseda Výboru Štátnej dumy pre štátnu výstavbu a legislatívu Pavel Krašeninnikov, množstvo ruských spoločností, vrátane spoločností so štátnou účasťou, z toho či onoho dôvodu odmieta spolupracovať s bankami a podnikmi, na ktoré sa už uvalili sankcie. pretože oni sami sa boja pod ne spadnúť. "Je zrejmé, že jedným z cieľov zahraničných sankcií je destabilizovať domácu ekonomiku Ruska, tlačiť domáce kampane proti sebe. Aby sa predišlo zhoršovaniu ekonomickej situácie vo vnútri krajiny, navrhujeme novelizovať Trestný zákon Ruskej federácie," dodal. " povedal. Výkon cudzích sankcií voči Ruskej federácii na území Ruska sa bude trestať pokutou až do výšky 1 milióna rubľov alebo vo výške mzdy, iného príjmu odsúdeného na obdobie až piatich rokov alebo bez neho. Trestný čin môže mať za následok aj nútené práce až na päť rokov s možným odňatím práva na vykonávanie určitých činností až na tri roky. Okrem toho je možný trest odňatia slobody až na 10 rokov s odňatím práva zastávať určité funkcie alebo vykonávať určité činnosti až na tri roky.Ochrana záujmov Ruskej federácie Andrey Klishas, ​​predseda výboru Rady federácie pre ústavnú legislatívu a budovanie štátu, poznamenal, že návrh zákona je zameraný na ochranu záujmov a bezpečnosti Ruskej federácie, práv a slobôd jej občanov a legitímnych záujmov ruských právnických osôb. ."Uvalenie a dodržiavanie sankcií zo strany cudzích štátov alebo zväzov cudzích štátov je zodpovednosťou týchto štátov a zväzov, ako aj ich predstaviteľov. Vychádzame preto z toho, že ak sa niekto vo vnútri Ruskej federácie rozhodne obmedziť práva, resp. slobody občanov Ruskej federácie, právnických osôb, orgánov alebo organizácií, takéto osoby by mali byť trestne zodpovedné,“ zdôraznil senátor.Vládna komisia pre legislatívnu činnosť už skôr schválila kladné posúdenie návrhu zákona kabinetom ministrov s množstvom pripomienok. V preskúmaní sa teda uvádza, že „návrh zákona v plnej miere nezohľadňuje predmety trestnoprávnej ochrany“, keďže sankcie možno uložiť „nielen voči Ruskej federácii, ale aj voči občanom Ruskej federácie, ako aj voči Ruské právnické osoby."Klishas predtým na svojom kanáli Telegram uviedol, že iniciatívu podporil aj Najvyšší súd Ruskej federácie. Návrhy zákonov o zmenách a doplneniach Trestného zákona Ruskej federácie musia byť predložené dolnej komore s preskúmaním vlády a Najvyššieho súdu Ruskej federácie. https://tass.ru/obschestvo/14306663


- **The Economist ozn&aacute;mil nečakane vysok&uacute; podporu Ruska vo svete** The Economist: 2/3 svetovej popul&aacute;cie žij&uacute; v neutr&aacute;lnych krajin&aacute;ch, ktor&eacute; podporuj&uacute; Rusko. Magaz&iacute;n The Economist urobil &scaron;t&uacute;diu a zisťoval, ktor&eacute; krajiny podporovali Rusko alebo si udržiavali neutr&aacute;lny postoj počas vyhrotenia situ&aacute;cie okolo Ukrajiny. Britsk&eacute; vydanie rozdelilo krajiny sveta do troch kateg&oacute;ri&iacute;: prorusk&eacute;, neutr&aacute;lne a proz&aacute;padn&eacute;. Uk&aacute;zalo sa, že do skupiny proz&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n spadalo viac ako sto &scaron;t&aacute;tov, vr&aacute;tane v&auml;č&scaron;iny Severnej Ameriky a Eur&oacute;py. V t&yacute;chto &scaron;t&aacute;toch žije len 36 percent svetovej popul&aacute;cie. Do kateg&oacute;rie prorusk&yacute;ch z&aacute;roveň spadalo 28 &scaron;t&aacute;tov vr&aacute;tane Č&iacute;ny, S&yacute;rie, Pakistanu, Eritrey a Eti&oacute;pie. Tieto krajiny tvoria viac ako tretinu svetovej popul&aacute;cie.Ďal&scaron;&iacute;ch 32 kraj&iacute;n, v ktor&yacute;ch je tiež asi tretina svetovej popul&aacute;cie, bolo klasifikovan&yacute;ch ako neutr&aacute;lnych. Patrili sem India, Braz&iacute;lia a Banglad&eacute;&scaron;.Autori publik&aacute;cie poznamen&aacute;vaj&uacute;, že dve tretiny svetovej popul&aacute;cie žij&uacute; v krajin&aacute;ch, ktor&eacute; podporuj&uacute; Rusko alebo zauj&iacute;maj&uacute; neutr&aacute;lny postoj. Hoci je potrebn&eacute; poznamenať, že v&yacute;sledky s&uacute; silne ovplyvnen&eacute; Č&iacute;nou a Indiou s ich veľk&yacute;m počtom obyvateľov. The Economist uviedol, že Č&iacute;na spad&aacute; do kateg&oacute;rie podpory Moskvy, pretože sa vyh&yacute;ba ods&uacute;deniu krokov rusk&eacute;ho vedenia a je nepravdepodobn&eacute;, že by sa postavila na stranu Z&aacute;padu, a India posilnila svoju interakciu s Ruskom najm&auml; zn&iacute;žen&iacute;m cien ropy. V d&ocirc;sledku toho autori materi&aacute;lu zhrnuli, že nie cel&eacute; svetov&eacute; spoločenstvo je pripraven&eacute; uznať Rusko ako vyvrheľa. **Odpor v snahe izolovať Rusko** Nemeck&yacute; ekon&oacute;m Andreas Beck povedal, že sankcie voči Moskve neviedli k izol&aacute;cii Ruska, ale izolovali tie krajiny, ktor&eacute; ich zaviedli.Mnoh&eacute; krajiny podľa neho nepodporili protirusk&eacute; re&scaron;trikt&iacute;vne opatrenia. Expert pripomenul, že obmedzenia voči Moskve odmietli Č&iacute;na, India, Izrael, Pakistan, takmer v&scaron;etky krajiny juhov&yacute;chodnej &Aacute;zie, Bl&iacute;zkeho v&yacute;chodu, Južnej Ameriky a Afriky.Okrem toho ekon&oacute;m varoval, že Nemecko je v nebezpečnej situ&aacute;cii, pretože v glob&aacute;lnej ekonomike v&scaron;etko z&aacute;vis&iacute; od pr&iacute;stupu k zdrojom. Rusko je tiež d&ocirc;ležit&yacute;m v&yacute;vozcom hlin&iacute;ka a niklu, od ktor&yacute;ch je Nemecko z&aacute;visl&eacute;, vysvetlil. Beck dodal, že tieto rusk&eacute; zdroje s&uacute; žiadan&eacute; aj v USA.&Scaron;vajčiarsky telev&iacute;zny kan&aacute;l SRF tiež ozn&aacute;mil, že protirusk&eacute; sankcie by mohli zasiahnuť ekonomiky kraj&iacute;n, ktor&eacute; ich uvalia. Poznamen&aacute;va sa, že odmietnutie rusk&eacute;ho plynu by mohlo viesť k rozsiahlemu nedostatku v Nemecku.SRF uviedla, že odmietnutie surov&iacute;n z Ruska tvrdo zasiahne nemeck&uacute; ekonomiku. Ak teda prestane fungovať najv&auml;č&scaron;&iacute; chemick&yacute; koncern BASF, tak v&scaron;ade bude nedostatok stavebn&yacute;ch materi&aacute;lov a polotovarov. Pre probl&eacute;my s v&yacute;robou čeln&yacute;ch skiel by sa mohol zastaviť aj automobilov&yacute; priemysel. Farmaceutick&yacute; a potravin&aacute;rsky priemysel bude tiež čeliť nedostatku z&aacute;kladn&yacute;ch zložiek, predpovedal &scaron;vajčiarsky telev&iacute;zny kan&aacute;l.Nedostatok by sa mohol roz&scaron;&iacute;riť, blahobyt Nemecka by bol ohrozen&yacute;, takže dod&aacute;vky rusk&eacute;ho plynu s&uacute; naliehavo potrebn&eacute;, zd&ocirc;raznila SRF. **Diskusia o ďal&scaron;&iacute;ch vzťahoch s Ruskom *The New York Times s odvolan&iacute;m sa na dvoch vysokopostaven&yacute;ch predstaviteľov predt&yacute;m informovali, že ani medzi z&aacute;padn&yacute;mi krajinami nepanuje jednota v ot&aacute;zke bud&uacute;cej politiky voči Rusku. Najm&auml; pobaltsk&eacute; krajiny považovali za potrebn&eacute; &uacute;plne preru&scaron;iť vzťahy s Moskvou a &bdquo;zraziť Rusko na kolen&aacute;&ldquo;. Ako vysvetlili zdroje publik&aacute;cie, &uacute;rady t&yacute;chto kraj&iacute;n sa ob&aacute;vaj&uacute;, že to, čo m&ocirc;že Rusko prezentovať ako v&iacute;ťazstvo, sp&ocirc;sob&iacute; v&aacute;žne po&scaron;kodenie eur&oacute;pskej bezpečnosti. Krajiny NATO ako Franc&uacute;zsko, Nemecko a Turecko z&aacute;roveň presadzovali pokračovanie kontaktov s rusk&yacute;m prezidentom Vladimirom Putinom napriek obvineniam z vojnov&yacute;ch zločinov proti rusk&eacute;mu &scaron;t&aacute;tu.https://lenta.ru/news/2022/04/07/podderjca/ -** Dume bol predložen&yacute; n&aacute;vrh z&aacute;kona o trestnom treste za vykon&aacute;vanie sankci&iacute; v Rusku**. Dokument stanovuje pokutu až do v&yacute;&scaron;ky 1 mili&oacute;na rubľov alebo v&auml;zenie až na 10 rokov. Poslanci &Scaron;t&aacute;tnej dumy z frakcie Jednotn&eacute; Rusko a sen&aacute;tori za Jednotn&eacute; Rusko vo &scaron;tvrtok predložili do Dolnej snemovne n&aacute;vrh z&aacute;kona, ktor&yacute;m sa za vykon&aacute;vanie protirusk&yacute;ch sankci&iacute; v Ruskej feder&aacute;cii zav&aacute;dzaj&uacute; trestn&eacute; sankcie až do 10 rokov v&auml;zenia. Informovalo o tom tlačov&eacute; oddelenie strany.&bdquo;Jednotn&eacute; Rusko&ldquo; predložilo n&aacute;vrh z&aacute;kona o trestnej zodpovednosti za vykon&aacute;vanie sankci&iacute;. Dokument stanovuje pokutu až do v&yacute;&scaron;ky 1 mili&oacute;na rubľov alebo v&auml;zenie až na 10 rokov. Prv&yacute; z&aacute;stupca &scaron;&eacute;fa frakcie Jednotn&eacute; Rusko Dmitrij Vjatkin už sk&ocirc;r uviedol, že n&aacute;vrh z&aacute;kona je s&uacute;časťou ochrany ruskej ekonomiky pred nepriateľsk&yacute;mi akciami cudz&iacute;ch &scaron;t&aacute;tov. Navrhuj&uacute; sa zmeny v časti 2 čl. 201 Trestn&eacute;ho z&aacute;kona Ruskej feder&aacute;cie (&bdquo;Zneužitie pr&aacute;vomoci&ldquo;), ktor&yacute; stanovuje zodpovednosť za tak&yacute;to trestn&yacute; čin v pr&iacute;pade v&aacute;žnych n&aacute;sledkov. Čl&aacute;nok sa navrhuje doplniť o nov&uacute; priťažuj&uacute;cu okolnosť &ndash; &bdquo;v&yacute;kon rozhodnutia cudzieho &scaron;t&aacute;tu, aliancie cudz&iacute;ch &scaron;t&aacute;tov alebo medzin&aacute;rodnej organiz&aacute;cie o zaveden&iacute; re&scaron;trikt&iacute;vnych opatren&iacute; voči Ruskej feder&aacute;cii&ldquo;. Ako už sk&ocirc;r vysvetlil predseda V&yacute;boru &Scaron;t&aacute;tnej dumy pre &scaron;t&aacute;tnu v&yacute;stavbu a legislat&iacute;vu Pavel Kra&scaron;eninnikov, množstvo rusk&yacute;ch spoločnost&iacute;, vr&aacute;tane spoločnost&iacute; so &scaron;t&aacute;tnou &uacute;časťou, z toho či onoho d&ocirc;vodu odmieta spolupracovať s bankami a podnikmi, na ktor&eacute; sa už uvalili sankcie. pretože oni sami sa boja pod ne spadn&uacute;ť. &quot;Je zrejm&eacute;, že jedn&yacute;m z cieľov zahraničn&yacute;ch sankci&iacute; je destabilizovať dom&aacute;cu ekonomiku Ruska, tlačiť dom&aacute;ce kampane proti sebe. Aby sa predi&scaron;lo zhor&scaron;ovaniu ekonomickej situ&aacute;cie vo vn&uacute;tri krajiny, navrhujeme novelizovať Trestn&yacute; z&aacute;kon Ruskej feder&aacute;cie,&quot; dodal. &quot; povedal. V&yacute;kon cudz&iacute;ch sankci&iacute; voči Ruskej feder&aacute;cii na &uacute;zem&iacute; Ruska sa bude trestať pokutou až do v&yacute;&scaron;ky 1 mili&oacute;na rubľov alebo vo v&yacute;&scaron;ke mzdy, in&eacute;ho pr&iacute;jmu ods&uacute;den&eacute;ho na obdobie až piatich rokov alebo bez neho. Trestn&yacute; čin m&ocirc;že mať za n&aacute;sledok aj n&uacute;ten&eacute; pr&aacute;ce až na p&auml;ť rokov s možn&yacute;m odňat&iacute;m pr&aacute;va na vykon&aacute;vanie určit&yacute;ch činnost&iacute; až na tri roky. Okrem toho je možn&yacute; trest odňatia slobody až na 10 rokov s odňat&iacute;m pr&aacute;va zast&aacute;vať určit&eacute; funkcie alebo vykon&aacute;vať určit&eacute; činnosti až na tri roky.**Ochrana z&aacute;ujmov Ruskej feder&aacute;cie** Andrey Klishas, ​​predseda v&yacute;boru Rady feder&aacute;cie pre &uacute;stavn&uacute; legislat&iacute;vu a budovanie &scaron;t&aacute;tu, poznamenal, že n&aacute;vrh z&aacute;kona je zameran&yacute; na ochranu z&aacute;ujmov a bezpečnosti Ruskej feder&aacute;cie, pr&aacute;v a slob&ocirc;d jej občanov a legit&iacute;mnych z&aacute;ujmov rusk&yacute;ch pr&aacute;vnick&yacute;ch os&ocirc;b. .&quot;Uvalenie a dodržiavanie sankci&iacute; zo strany cudz&iacute;ch &scaron;t&aacute;tov alebo zv&auml;zov cudz&iacute;ch &scaron;t&aacute;tov je zodpovednosťou t&yacute;chto &scaron;t&aacute;tov a zv&auml;zov, ako aj ich predstaviteľov. Vych&aacute;dzame preto z toho, že ak sa niekto vo vn&uacute;tri Ruskej feder&aacute;cie rozhodne obmedziť pr&aacute;va, resp. slobody občanov Ruskej feder&aacute;cie, pr&aacute;vnick&yacute;ch os&ocirc;b, org&aacute;nov alebo organiz&aacute;ci&iacute;, tak&eacute;to osoby by mali byť trestne zodpovedn&eacute;,&ldquo; zd&ocirc;raznil sen&aacute;tor.Vl&aacute;dna komisia pre legislat&iacute;vnu činnosť už sk&ocirc;r schv&aacute;lila kladn&eacute; pos&uacute;denie n&aacute;vrhu z&aacute;kona kabinetom ministrov s množstvom pripomienok. V presk&uacute;man&iacute; sa teda uv&aacute;dza, že &bdquo;n&aacute;vrh z&aacute;kona v plnej miere nezohľadňuje predmety trestnopr&aacute;vnej ochrany&ldquo;, keďže sankcie možno uložiť &bdquo;nielen voči Ruskej feder&aacute;cii, ale aj voči občanom Ruskej feder&aacute;cie, ako aj voči Rusk&eacute; pr&aacute;vnick&eacute; osoby.&quot;Klishas predt&yacute;m na svojom kan&aacute;li Telegram uviedol, že iniciat&iacute;vu podporil aj Najvy&scaron;&scaron;&iacute; s&uacute;d Ruskej feder&aacute;cie. N&aacute;vrhy z&aacute;konov o zmen&aacute;ch a doplneniach Trestn&eacute;ho z&aacute;kona Ruskej feder&aacute;cie musia byť predložen&eacute; dolnej komore s presk&uacute;man&iacute;m vl&aacute;dy a Najvy&scaron;&scaron;ieho s&uacute;du Ruskej feder&aacute;cie. https://tass.ru/obschestvo/14306663
Upravené 7. 4. 2022 o 10:21

KONEČNE!


Medvedev túži po Eurázii „od Lisabonu až po Vladivostok“


„Cieľom je v záujme pokoja budúcich generácií samotných Ukrajincov príležitosť konečne vybudovať otvorenú Euráziu – od Lisabonu po Vladivostok,“ uviedol na záver.


https://www.startitup.sk/od-lisabonu-po-vladivostok/


KONEČNE! **Medvedev t&uacute;ži po Eur&aacute;zii &bdquo;od Lisabonu až po Vladivostok&ldquo;** &bdquo;Cieľom je v z&aacute;ujme pokoja bud&uacute;cich gener&aacute;ci&iacute; samotn&yacute;ch Ukrajincov pr&iacute;ležitosť konečne vybudovať otvoren&uacute; Eur&aacute;ziu &ndash; od Lisabonu po Vladivostok,&ldquo; uviedol na z&aacute;ver. https://www.startitup.sk/od-lisabonu-po-vladivostok/

The Economist oznámil nečakane vysokú podporu Ruska vo sveteT


Už sa to derie v mainstríme aj u nás:
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/622717-v-afrike-nema-putin-o-spojencov-nudzu-siri-sa-tam-protizapadna-nalada/


V Afrike nemá Putin o spojencov núdzu, šíri sa tam protizápadná nálada
Na sociálnych sieťach v subsaharskej Afrike pribúda podpora Ruska v príspevkoch členov vlád, osôb z opozície aj od zástancov panafrikanizmu. Televízie v mnohých krajinách preberajú ruskú verziu spravodajstva o vojne na Ukrajine, ľudia sa netaja podporou ruského prezidenta Vladimira Putina, píše agentúra AFP.


„Putin chce pozdvihnúť svoju zem, nemá na rukách otrokársku ani kolonizačnú krv. Aj keď to nie je môj mesiáš, dávam mu prednosť pred všetkými tými prekliatymi africkými prezidentmi podriadenými západnej oligarchii,“ vyhlásil na videu zástanca panafrikanizmu Kemiu Seba. Podobne sa vyjadril aj vodca juhoafrickej radikálnej ľavice Julius Malema.


„Hovoríme NATO a Amerike, že už ich nepodporujeme. Sme s Ruskom a chceme sa mu poďakovať. Dajte im (Západu) lekciu, potrebujeme nový svetový poriadok, unavuje nás prijímať rozkazy,“ uviedol.


Na sociálnych sieťach pribúda kritikov „imperialistov“ a tiež tých, ktorí schvaľujú postup Ruska. „Na YouTube bujnia kanály, ktoré šíria destabilizujúcu debatu. Odďaľujú Západ od afrických režimov a slúžia záujmom Ruska,“ povedal Mahama Tawat z univerzity vo švédskom Malmö.


[quote=&quot;pid:66761, uid:12&quot;]The Economist ozn&aacute;mil nečakane vysok&uacute; podporu Ruska vo sveteT[/quote] Už sa to derie v mainstr&iacute;me aj u n&aacute;s: https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/622717-v-afrike-nema-putin-o-spojencov-nudzu-siri-sa-tam-protizapadna-nalada/ V Afrike nem&aacute; Putin o spojencov n&uacute;dzu, &scaron;&iacute;ri sa tam protiz&aacute;padn&aacute; n&aacute;lada Na soci&aacute;lnych sieťach v subsaharskej Afrike prib&uacute;da podpora Ruska v pr&iacute;spevkoch členov vl&aacute;d, os&ocirc;b z opoz&iacute;cie aj od z&aacute;stancov panafrikanizmu. Telev&iacute;zie v mnoh&yacute;ch krajin&aacute;ch preberaj&uacute; rusk&uacute; verziu spravodajstva o vojne na Ukrajine, ľudia sa netaja podporou rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina, p&iacute;&scaron;e agent&uacute;ra AFP. &bdquo;Putin chce pozdvihn&uacute;ť svoju zem, nem&aacute; na ruk&aacute;ch otrok&aacute;rsku ani kolonizačn&uacute; krv. Aj keď to nie je m&ocirc;j mesi&aacute;&scaron;, d&aacute;vam mu prednosť pred v&scaron;etk&yacute;mi t&yacute;mi prekliatymi africk&yacute;mi prezidentmi podriaden&yacute;mi z&aacute;padnej oligarchii,&ldquo; vyhl&aacute;sil na videu z&aacute;stanca panafrikanizmu Kemiu Seba. Podobne sa vyjadril aj vodca juhoafrickej radik&aacute;lnej ľavice Julius Malema. &bdquo;Hovor&iacute;me NATO a Amerike, že už ich nepodporujeme. Sme s Ruskom a chceme sa mu poďakovať. Dajte im (Z&aacute;padu) lekciu, potrebujeme nov&yacute; svetov&yacute; poriadok, unavuje n&aacute;s prij&iacute;mať rozkazy,&ldquo; uviedol. Na soci&aacute;lnych sieťach prib&uacute;da kritikov &bdquo;imperialistov&ldquo; a tiež t&yacute;ch, ktor&iacute; schvaľuj&uacute; postup Ruska. &bdquo;Na YouTube bujnia kan&aacute;ly, ktor&eacute; &scaron;&iacute;ria destabilizuj&uacute;cu debatu. Odďaľuj&uacute; Z&aacute;pad od africk&yacute;ch režimov a sl&uacute;žia z&aacute;ujmom Ruska,&ldquo; povedal Mahama Tawat z univerzity vo &scaron;v&eacute;dskom Malm&ouml;.

Na Seznam zprávách včera vyšel rozhovor s Pavlem „Kavkazem“ Botkou, který bojuje na straně proruských separatistů. V článku zaznělo i:
„Ukrajinská armáda se svými nacionálními bataliony střílí do města, na lidi. Jejich základní cíle nejsou armáda, vojenské objekty. Jsou to školy, školky, tržnice, autobusová nádraží, nemocnice. Všichni to vědí,“ říká.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-hodne-nas-umira-rusko-ztraty-nepriznava-rika-cech-bojujici-za-separatisty-196881


Na Seznam zpr&aacute;v&aacute;ch včera vy&scaron;el rozhovor s Pavlem &bdquo;Kavkazem&ldquo; Botkou, kter&yacute; bojuje na straně prorusk&yacute;ch separatistů. V čl&aacute;nku zaznělo i: &bdquo;Ukrajinsk&aacute; arm&aacute;da se sv&yacute;mi nacion&aacute;ln&iacute;mi bataliony stř&iacute;l&iacute; do města, na lidi. Jejich z&aacute;kladn&iacute; c&iacute;le nejsou arm&aacute;da, vojensk&eacute; objekty. Jsou to &scaron;koly, &scaron;kolky, tržnice, autobusov&aacute; n&aacute;draž&iacute;, nemocnice. V&scaron;ichni to věd&iacute;,&ldquo; ř&iacute;k&aacute;. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-hodne-nas-umira-rusko-ztraty-nepriznava-rika-cech-bojujici-za-separatisty-196881
  • The Economist oznámil nečakane vysokú podporu Ruska vo sveteThe Economist: 2/3 svetovej populácie žijú v neutrálnych krajinách, ktoré podporujú Rusko. Magazín The Economist urobil štúdiu a zisťoval, ktoré krajiny podporovali Rusko alebo si udržiavali neutrálny postoj počas vyhrotenia situácie okolo Ukrajiny. Britské vydanie rozdelilo krajiny sveta do troch kategórií: proruské, neutrálne a prozápadné. Ukázalo sa, že do skupiny prozápadných krajín spadalo viac ako sto štátov, vrátane väčšiny Severnej Ameriky a Európy. V týchto štátoch žije len 36 percent svetovej populácie. Do kategórie proruských zároveň spadalo 28 štátov vrátane Číny, Sýrie, Pakistanu, Eritrey a Etiópie. Tieto krajiny tvoria viac ako tretinu svetovej populácie.Ďalších 32 krajín, v ktorých je tiež asi tretina svetovej populácie, bolo klasifikovaných ako neutrálnych. Patrili sem India, Brazília a Bangladéš.Autori publikácie poznamenávajú, že dve tretiny svetovej populácie žijú v krajinách, ktoré podporujú Rusko alebo zaujímajú neutrálny postoj. Hoci je potrebné poznamenať, že výsledky sú silne ovplyvnené Čínou a Indiou s ich veľkým počtom obyvateľov. The Economist uviedol, že Čína spadá do kategórie podpory Moskvy, pretože sa vyhýba odsúdeniu krokov ruského vedenia a je nepravdepodobné, že by sa postavila na stranu Západu, a India posilnila svoju interakciu s Ruskom najmä znížením cien ropy. V dôsledku toho autori materiálu zhrnuli, že nie celé svetové spoločenstvo je pripravené uznať Rusko ako vyvrheľa.Odpor v snahe izolovať Rusko Nemecký ekonóm Andreas Beck povedal, že sankcie voči Moskve neviedli k izolácii Ruska, ale izolovali tie krajiny, ktoré ich zaviedli.Mnohé krajiny podľa neho nepodporili protiruské reštriktívne opatrenia. Expert pripomenul, že obmedzenia voči Moskve odmietli Čína, India, Izrael, Pakistan, takmer všetky krajiny juhovýchodnej Ázie, Blízkeho východu, Južnej Ameriky a Afriky.Okrem toho ekonóm varoval, že Nemecko je v nebezpečnej situácii, pretože v globálnej ekonomike všetko závisí od prístupu k zdrojom. Rusko je tiež dôležitým vývozcom hliníka a niklu, od ktorých je Nemecko závislé, vysvetlil. Beck dodal, že tieto ruské zdroje sú žiadané aj v USA.Švajčiarsky televízny kanál SRF tiež oznámil, že protiruské sankcie by mohli zasiahnuť ekonomiky krajín, ktoré ich uvalia. Poznamenáva sa, že odmietnutie ruského plynu by mohlo viesť k rozsiahlemu nedostatku v Nemecku.SRF uviedla, že odmietnutie surovín z Ruska tvrdo zasiahne nemeckú ekonomiku. Ak teda prestane fungovať najväčší chemický koncern BASF, tak všade bude nedostatok stavebných materiálov a polotovarov. Pre problémy s výrobou čelných skiel by sa mohol zastaviť aj automobilový priemysel. Farmaceutický a potravinársky priemysel bude tiež čeliť nedostatku základných zložiek, predpovedal švajčiarsky televízny kanál.Nedostatok by sa mohol rozšíriť, blahobyt Nemecka by bol ohrozený, takže dodávky ruského plynu sú naliehavo potrebné, zdôraznila SRF.*Diskusia o ďalších vzťahoch s Ruskom The New York Times s odvolaním sa na dvoch vysokopostavených predstaviteľov predtým informovali, že ani medzi západnými krajinami nepanuje jednota v otázke budúcej politiky voči Rusku. Najmä pobaltské krajiny považovali za potrebné úplne prerušiť vzťahy s Moskvou a „zraziť Rusko na kolená“. Ako vysvetlili zdroje publikácie, úrady týchto krajín sa obávajú, že to, čo môže Rusko prezentovať ako víťazstvo, spôsobí vážne poškodenie európskej bezpečnosti. Krajiny NATO ako Francúzsko, Nemecko a Turecko zároveň presadzovali pokračovanie kontaktov s ruským prezidentom Vladimirom Putinom napriek obvineniam z vojnových zločinov proti ruskému štátu.https://lenta.ru/news/2022/04/07/podderjca/

    - Dume bol predložený návrh zákona o trestnom treste za vykonávanie sankcií v Rusku. Dokument stanovuje pokutu až do výšky 1 milióna rubľov alebo väzenie až na 10 rokov. Poslanci Štátnej dumy z frakcie Jednotné Rusko a senátori za Jednotné Rusko vo štvrtok predložili do Dolnej snemovne návrh zákona, ktorým sa za vykonávanie protiruských sankcií v Ruskej federácii zavádzajú trestné sankcie až do 10 rokov väzenia. Informovalo o tom tlačové oddelenie strany.„Jednotné Rusko“ predložilo návrh zákona o trestnej zodpovednosti za vykonávanie sankcií. Dokument stanovuje pokutu až do výšky 1 milióna rubľov alebo väzenie až na 10 rokov. Prvý zástupca šéfa frakcie Jednotné Rusko Dmitrij Vjatkin už skôr uviedol, že návrh zákona je súčasťou ochrany ruskej ekonomiky pred nepriateľskými akciami cudzích štátov. Navrhujú sa zmeny v časti 2 čl. 201 Trestného zákona Ruskej federácie („Zneužitie právomoci“), ktorý stanovuje zodpovednosť za takýto trestný čin v prípade vážnych následkov. Článok sa navrhuje doplniť o novú priťažujúcu okolnosť – „výkon rozhodnutia cudzieho štátu, aliancie cudzích štátov alebo medzinárodnej organizácie o zavedení reštriktívnych opatrení voči Ruskej federácii“. Ako už skôr vysvetlil predseda Výboru Štátnej dumy pre štátnu výstavbu a legislatívu Pavel Krašeninnikov, množstvo ruských spoločností, vrátane spoločností so štátnou účasťou, z toho či onoho dôvodu odmieta spolupracovať s bankami a podnikmi, na ktoré sa už uvalili sankcie. pretože oni sami sa boja pod ne spadnúť. "Je zrejmé, že jedným z cieľov zahraničných sankcií je destabilizovať domácu ekonomiku Ruska, tlačiť domáce kampane proti sebe. Aby sa predišlo zhoršovaniu ekonomickej situácie vo vnútri krajiny, navrhujeme novelizovať Trestný zákon Ruskej federácie," dodal. " povedal. Výkon cudzích sankcií voči Ruskej federácii na území Ruska sa bude trestať pokutou až do výšky 1 milióna rubľov alebo vo výške mzdy, iného príjmu odsúdeného na obdobie až piatich rokov alebo bez neho. Trestný čin môže mať za následok aj nútené práce až na päť rokov s možným odňatím práva na vykonávanie určitých činností až na tri roky. Okrem toho je možný trest odňatia slobody až na 10 rokov s odňatím práva zastávať určité funkcie alebo vykonávať určité činnosti až na tri roky.Ochrana záujmov Ruskej federácie Andrey Klishas, ​​predseda výboru Rady federácie pre ústavnú legislatívu a budovanie štátu, poznamenal, že návrh zákona je zameraný na ochranu záujmov a bezpečnosti Ruskej federácie, práv a slobôd jej občanov a legitímnych záujmov ruských právnických osôb. ."Uvalenie a dodržiavanie sankcií zo strany cudzích štátov alebo zväzov cudzích štátov je zodpovednosťou týchto štátov a zväzov, ako aj ich predstaviteľov. Vychádzame preto z toho, že ak sa niekto vo vnútri Ruskej federácie rozhodne obmedziť práva, resp. slobody občanov Ruskej federácie, právnických osôb, orgánov alebo organizácií, takéto osoby by mali byť trestne zodpovedné,“ zdôraznil senátor.Vládna komisia pre legislatívnu činnosť už skôr schválila kladné posúdenie návrhu zákona kabinetom ministrov s množstvom pripomienok. V preskúmaní sa teda uvádza, že „návrh zákona v plnej miere nezohľadňuje predmety trestnoprávnej ochrany“, keďže sankcie možno uložiť „nielen voči Ruskej federácii, ale aj voči občanom Ruskej federácie, ako aj voči Ruské právnické osoby."Klishas predtým na svojom kanáli Telegram uviedol, že iniciatívu podporil aj Najvyšší súd Ruskej federácie. Návrhy zákonov o zmenách a doplneniach Trestného zákona Ruskej federácie musia byť predložené dolnej komore s preskúmaním vlády a Najvyššieho súdu Ruskej federácie. https://tass.ru/obschestvo/14306663

  • Ropné embargo nebolo zahrnuté v piatom balíku sankcií EÚ voči Rusku .Ropné embargo voči Rusku nie je zahrnuté v piatom balíku sankcií EÚ, o ktorom sa rokuje, no ministri zahraničných vecí EÚ sa ním budú zaoberať 11. apríla. Uviedol to vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell po príchode na stretnutie ministrov zahraničných vecí členských krajín NATO."Ropné embargo nie je súčasťou súčasného balíka sankcií, ale ministri ho zvážia v pondelok," povedal Borrell. V komentári k tomu, že veľvyslanci EÚ sa v stredu nedokázali dohodnúť na piatom balíku sankcií proti Rusku, vyjadril nádej, že tento blok obmedzení by mohol byť prijatý „dnes, aspoň zajtra“. "Očakávam, že piaty balík sankcií definitívne schvália najskôr stáli predstavitelia a potom rada ministrov zahraničných vecí <...>," povedal. zajtra."Borrell pripomenul, že koncom tohto týždňa navštívi Kyjev so šéfkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou a dúfa, že počas tejto návštevy oznámi nový balík sankcií.Keď už hovoríme o podpore pre Ukrajinu vo všeobecnosti, Borrell poznamenal, že ukrajinský vodca Volodymyr „Zelensky potrebuje zbrane, zdroje, ďalšie sankcie a izoláciu Ruska“.Putin v reakcii na žiadosť vodcov donbasských republík o pomoc ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine, ktorej cieľom je demilitarizácia a denacifikácia krajiny. DĽR a LĽR spustili operáciu na oslobodenie svojich území, ktoré boli pod kontrolou Kyjeva. V reakcii na to USA, EÚ a niekoľko ich partnerov uvalili na Rusko ekonomické sankcie. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14305755


- **The Economist ozn&aacute;mil nečakane vysok&uacute; podporu Ruska vo svete** The Economist: 2/3 svetovej popul&aacute;cie žij&uacute; v neutr&aacute;lnych krajin&aacute;ch, ktor&eacute; podporuj&uacute; Rusko. Magaz&iacute;n The Economist urobil &scaron;t&uacute;diu a zisťoval, ktor&eacute; krajiny podporovali Rusko alebo si udržiavali neutr&aacute;lny postoj počas vyhrotenia situ&aacute;cie okolo Ukrajiny. Britsk&eacute; vydanie rozdelilo krajiny sveta do troch kateg&oacute;ri&iacute;: prorusk&eacute;, neutr&aacute;lne a proz&aacute;padn&eacute;. Uk&aacute;zalo sa, že do skupiny proz&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n spadalo viac ako sto &scaron;t&aacute;tov, vr&aacute;tane v&auml;č&scaron;iny Severnej Ameriky a Eur&oacute;py. V t&yacute;chto &scaron;t&aacute;toch žije len 36 percent svetovej popul&aacute;cie. Do kateg&oacute;rie prorusk&yacute;ch z&aacute;roveň spadalo 28 &scaron;t&aacute;tov vr&aacute;tane Č&iacute;ny, S&yacute;rie, Pakistanu, Eritrey a Eti&oacute;pie. Tieto krajiny tvoria viac ako tretinu svetovej popul&aacute;cie.Ďal&scaron;&iacute;ch 32 kraj&iacute;n, v ktor&yacute;ch je tiež asi tretina svetovej popul&aacute;cie, bolo klasifikovan&yacute;ch ako neutr&aacute;lnych. Patrili sem India, Braz&iacute;lia a Banglad&eacute;&scaron;.Autori publik&aacute;cie poznamen&aacute;vaj&uacute;, že dve tretiny svetovej popul&aacute;cie žij&uacute; v krajin&aacute;ch, ktor&eacute; podporuj&uacute; Rusko alebo zauj&iacute;maj&uacute; neutr&aacute;lny postoj. Hoci je potrebn&eacute; poznamenať, že v&yacute;sledky s&uacute; silne ovplyvnen&eacute; Č&iacute;nou a Indiou s ich veľk&yacute;m počtom obyvateľov. The Economist uviedol, že Č&iacute;na spad&aacute; do kateg&oacute;rie podpory Moskvy, pretože sa vyh&yacute;ba ods&uacute;deniu krokov rusk&eacute;ho vedenia a je nepravdepodobn&eacute;, že by sa postavila na stranu Z&aacute;padu, a India posilnila svoju interakciu s Ruskom najm&auml; zn&iacute;žen&iacute;m cien ropy. V d&ocirc;sledku toho autori materi&aacute;lu zhrnuli, že nie cel&eacute; svetov&eacute; spoločenstvo je pripraven&eacute; uznať Rusko ako vyvrheľa. **Odpor v snahe izolovať Rusko** Nemeck&yacute; ekon&oacute;m Andreas Beck povedal, že sankcie voči Moskve neviedli k izol&aacute;cii Ruska, ale izolovali tie krajiny, ktor&eacute; ich zaviedli.Mnoh&eacute; krajiny podľa neho nepodporili protirusk&eacute; re&scaron;trikt&iacute;vne opatrenia. Expert pripomenul, že obmedzenia voči Moskve odmietli Č&iacute;na, India, Izrael, Pakistan, takmer v&scaron;etky krajiny juhov&yacute;chodnej &Aacute;zie, Bl&iacute;zkeho v&yacute;chodu, Južnej Ameriky a Afriky.Okrem toho ekon&oacute;m varoval, že Nemecko je v nebezpečnej situ&aacute;cii, pretože v glob&aacute;lnej ekonomike v&scaron;etko z&aacute;vis&iacute; od pr&iacute;stupu k zdrojom. Rusko je tiež d&ocirc;ležit&yacute;m v&yacute;vozcom hlin&iacute;ka a niklu, od ktor&yacute;ch je Nemecko z&aacute;visl&eacute;, vysvetlil. Beck dodal, že tieto rusk&eacute; zdroje s&uacute; žiadan&eacute; aj v USA.&Scaron;vajčiarsky telev&iacute;zny kan&aacute;l SRF tiež ozn&aacute;mil, že protirusk&eacute; sankcie by mohli zasiahnuť ekonomiky kraj&iacute;n, ktor&eacute; ich uvalia. Poznamen&aacute;va sa, že odmietnutie rusk&eacute;ho plynu by mohlo viesť k rozsiahlemu nedostatku v Nemecku.SRF uviedla, že odmietnutie surov&iacute;n z Ruska tvrdo zasiahne nemeck&uacute; ekonomiku. Ak teda prestane fungovať najv&auml;č&scaron;&iacute; chemick&yacute; koncern BASF, tak v&scaron;ade bude nedostatok stavebn&yacute;ch materi&aacute;lov a polotovarov. Pre probl&eacute;my s v&yacute;robou čeln&yacute;ch skiel by sa mohol zastaviť aj automobilov&yacute; priemysel. Farmaceutick&yacute; a potravin&aacute;rsky priemysel bude tiež čeliť nedostatku z&aacute;kladn&yacute;ch zložiek, predpovedal &scaron;vajčiarsky telev&iacute;zny kan&aacute;l.Nedostatok by sa mohol roz&scaron;&iacute;riť, blahobyt Nemecka by bol ohrozen&yacute;, takže dod&aacute;vky rusk&eacute;ho plynu s&uacute; naliehavo potrebn&eacute;, zd&ocirc;raznila SRF. **Diskusia o ďal&scaron;&iacute;ch vzťahoch s Ruskom *The New York Times s odvolan&iacute;m sa na dvoch vysokopostaven&yacute;ch predstaviteľov predt&yacute;m informovali, že ani medzi z&aacute;padn&yacute;mi krajinami nepanuje jednota v ot&aacute;zke bud&uacute;cej politiky voči Rusku. Najm&auml; pobaltsk&eacute; krajiny považovali za potrebn&eacute; &uacute;plne preru&scaron;iť vzťahy s Moskvou a &bdquo;zraziť Rusko na kolen&aacute;&ldquo;. Ako vysvetlili zdroje publik&aacute;cie, &uacute;rady t&yacute;chto kraj&iacute;n sa ob&aacute;vaj&uacute;, že to, čo m&ocirc;že Rusko prezentovať ako v&iacute;ťazstvo, sp&ocirc;sob&iacute; v&aacute;žne po&scaron;kodenie eur&oacute;pskej bezpečnosti. Krajiny NATO ako Franc&uacute;zsko, Nemecko a Turecko z&aacute;roveň presadzovali pokračovanie kontaktov s rusk&yacute;m prezidentom Vladimirom Putinom napriek obvineniam z vojnov&yacute;ch zločinov proti rusk&eacute;mu &scaron;t&aacute;tu.https://lenta.ru/news/2022/04/07/podderjca/ -** Dume bol predložen&yacute; n&aacute;vrh z&aacute;kona o trestnom treste za vykon&aacute;vanie sankci&iacute; v Rusku**. Dokument stanovuje pokutu až do v&yacute;&scaron;ky 1 mili&oacute;na rubľov alebo v&auml;zenie až na 10 rokov. Poslanci &Scaron;t&aacute;tnej dumy z frakcie Jednotn&eacute; Rusko a sen&aacute;tori za Jednotn&eacute; Rusko vo &scaron;tvrtok predložili do Dolnej snemovne n&aacute;vrh z&aacute;kona, ktor&yacute;m sa za vykon&aacute;vanie protirusk&yacute;ch sankci&iacute; v Ruskej feder&aacute;cii zav&aacute;dzaj&uacute; trestn&eacute; sankcie až do 10 rokov v&auml;zenia. Informovalo o tom tlačov&eacute; oddelenie strany.&bdquo;Jednotn&eacute; Rusko&ldquo; predložilo n&aacute;vrh z&aacute;kona o trestnej zodpovednosti za vykon&aacute;vanie sankci&iacute;. Dokument stanovuje pokutu až do v&yacute;&scaron;ky 1 mili&oacute;na rubľov alebo v&auml;zenie až na 10 rokov. Prv&yacute; z&aacute;stupca &scaron;&eacute;fa frakcie Jednotn&eacute; Rusko Dmitrij Vjatkin už sk&ocirc;r uviedol, že n&aacute;vrh z&aacute;kona je s&uacute;časťou ochrany ruskej ekonomiky pred nepriateľsk&yacute;mi akciami cudz&iacute;ch &scaron;t&aacute;tov. Navrhuj&uacute; sa zmeny v časti 2 čl. 201 Trestn&eacute;ho z&aacute;kona Ruskej feder&aacute;cie (&bdquo;Zneužitie pr&aacute;vomoci&ldquo;), ktor&yacute; stanovuje zodpovednosť za tak&yacute;to trestn&yacute; čin v pr&iacute;pade v&aacute;žnych n&aacute;sledkov. Čl&aacute;nok sa navrhuje doplniť o nov&uacute; priťažuj&uacute;cu okolnosť &ndash; &bdquo;v&yacute;kon rozhodnutia cudzieho &scaron;t&aacute;tu, aliancie cudz&iacute;ch &scaron;t&aacute;tov alebo medzin&aacute;rodnej organiz&aacute;cie o zaveden&iacute; re&scaron;trikt&iacute;vnych opatren&iacute; voči Ruskej feder&aacute;cii&ldquo;. Ako už sk&ocirc;r vysvetlil predseda V&yacute;boru &Scaron;t&aacute;tnej dumy pre &scaron;t&aacute;tnu v&yacute;stavbu a legislat&iacute;vu Pavel Kra&scaron;eninnikov, množstvo rusk&yacute;ch spoločnost&iacute;, vr&aacute;tane spoločnost&iacute; so &scaron;t&aacute;tnou &uacute;časťou, z toho či onoho d&ocirc;vodu odmieta spolupracovať s bankami a podnikmi, na ktor&eacute; sa už uvalili sankcie. pretože oni sami sa boja pod ne spadn&uacute;ť. &quot;Je zrejm&eacute;, že jedn&yacute;m z cieľov zahraničn&yacute;ch sankci&iacute; je destabilizovať dom&aacute;cu ekonomiku Ruska, tlačiť dom&aacute;ce kampane proti sebe. Aby sa predi&scaron;lo zhor&scaron;ovaniu ekonomickej situ&aacute;cie vo vn&uacute;tri krajiny, navrhujeme novelizovať Trestn&yacute; z&aacute;kon Ruskej feder&aacute;cie,&quot; dodal. &quot; povedal. V&yacute;kon cudz&iacute;ch sankci&iacute; voči Ruskej feder&aacute;cii na &uacute;zem&iacute; Ruska sa bude trestať pokutou až do v&yacute;&scaron;ky 1 mili&oacute;na rubľov alebo vo v&yacute;&scaron;ke mzdy, in&eacute;ho pr&iacute;jmu ods&uacute;den&eacute;ho na obdobie až piatich rokov alebo bez neho. Trestn&yacute; čin m&ocirc;že mať za n&aacute;sledok aj n&uacute;ten&eacute; pr&aacute;ce až na p&auml;ť rokov s možn&yacute;m odňat&iacute;m pr&aacute;va na vykon&aacute;vanie určit&yacute;ch činnost&iacute; až na tri roky. Okrem toho je možn&yacute; trest odňatia slobody až na 10 rokov s odňat&iacute;m pr&aacute;va zast&aacute;vať určit&eacute; funkcie alebo vykon&aacute;vať určit&eacute; činnosti až na tri roky.**Ochrana z&aacute;ujmov Ruskej feder&aacute;cie** Andrey Klishas, ​​predseda v&yacute;boru Rady feder&aacute;cie pre &uacute;stavn&uacute; legislat&iacute;vu a budovanie &scaron;t&aacute;tu, poznamenal, že n&aacute;vrh z&aacute;kona je zameran&yacute; na ochranu z&aacute;ujmov a bezpečnosti Ruskej feder&aacute;cie, pr&aacute;v a slob&ocirc;d jej občanov a legit&iacute;mnych z&aacute;ujmov rusk&yacute;ch pr&aacute;vnick&yacute;ch os&ocirc;b. .&quot;Uvalenie a dodržiavanie sankci&iacute; zo strany cudz&iacute;ch &scaron;t&aacute;tov alebo zv&auml;zov cudz&iacute;ch &scaron;t&aacute;tov je zodpovednosťou t&yacute;chto &scaron;t&aacute;tov a zv&auml;zov, ako aj ich predstaviteľov. Vych&aacute;dzame preto z toho, že ak sa niekto vo vn&uacute;tri Ruskej feder&aacute;cie rozhodne obmedziť pr&aacute;va, resp. slobody občanov Ruskej feder&aacute;cie, pr&aacute;vnick&yacute;ch os&ocirc;b, org&aacute;nov alebo organiz&aacute;ci&iacute;, tak&eacute;to osoby by mali byť trestne zodpovedn&eacute;,&ldquo; zd&ocirc;raznil sen&aacute;tor.Vl&aacute;dna komisia pre legislat&iacute;vnu činnosť už sk&ocirc;r schv&aacute;lila kladn&eacute; pos&uacute;denie n&aacute;vrhu z&aacute;kona kabinetom ministrov s množstvom pripomienok. V presk&uacute;man&iacute; sa teda uv&aacute;dza, že &bdquo;n&aacute;vrh z&aacute;kona v plnej miere nezohľadňuje predmety trestnopr&aacute;vnej ochrany&ldquo;, keďže sankcie možno uložiť &bdquo;nielen voči Ruskej feder&aacute;cii, ale aj voči občanom Ruskej feder&aacute;cie, ako aj voči Rusk&eacute; pr&aacute;vnick&eacute; osoby.&quot;Klishas predt&yacute;m na svojom kan&aacute;li Telegram uviedol, že iniciat&iacute;vu podporil aj Najvy&scaron;&scaron;&iacute; s&uacute;d Ruskej feder&aacute;cie. N&aacute;vrhy z&aacute;konov o zmen&aacute;ch a doplneniach Trestn&eacute;ho z&aacute;kona Ruskej feder&aacute;cie musia byť predložen&eacute; dolnej komore s presk&uacute;man&iacute;m vl&aacute;dy a Najvy&scaron;&scaron;ieho s&uacute;du Ruskej feder&aacute;cie. https://tass.ru/obschestvo/14306663 - **Ropn&eacute; embargo nebolo zahrnut&eacute; v piatom bal&iacute;ku sankci&iacute; E&Uacute; voči Rusku** .Ropn&eacute; embargo voči Rusku nie je zahrnut&eacute; v piatom bal&iacute;ku sankci&iacute; E&Uacute;, o ktorom sa rokuje, no ministri zahraničn&yacute;ch vec&iacute; E&Uacute; sa n&iacute;m bud&uacute; zaoberať 11. apr&iacute;la. Uviedol to vysok&yacute; predstaviteľ E&Uacute; pre zahraničn&eacute; veci a bezpečnostn&uacute; politiku Josep Borrell po pr&iacute;chode na stretnutie ministrov zahraničn&yacute;ch vec&iacute; člensk&yacute;ch kraj&iacute;n NATO.&quot;Ropn&eacute; embargo nie je s&uacute;časťou s&uacute;časn&eacute;ho bal&iacute;ka sankci&iacute;, ale ministri ho zv&aacute;žia v pondelok,&quot; povedal Borrell. V koment&aacute;ri k tomu, že veľvyslanci E&Uacute; sa v stredu nedok&aacute;zali dohodn&uacute;ť na piatom bal&iacute;ku sankci&iacute; proti Rusku, vyjadril n&aacute;dej, že tento blok obmedzen&iacute; by mohol byť prijat&yacute; &bdquo;dnes, aspoň zajtra&ldquo;. &quot;Očak&aacute;vam, že piaty bal&iacute;k sankci&iacute; definit&iacute;vne schv&aacute;lia najsk&ocirc;r st&aacute;li predstavitelia a potom rada ministrov zahraničn&yacute;ch vec&iacute; &lt;...&gt;,&quot; povedal. zajtra.&quot;Borrell pripomenul, že koncom tohto t&yacute;ždňa nav&scaron;t&iacute;vi Kyjev so &scaron;&eacute;fkou Eur&oacute;pskej komisie Ursulou von der Leyenovou a d&uacute;fa, že počas tejto n&aacute;v&scaron;tevy ozn&aacute;mi nov&yacute; bal&iacute;k sankci&iacute;.Keď už hovor&iacute;me o podpore pre Ukrajinu vo v&scaron;eobecnosti, Borrell poznamenal, že ukrajinsk&yacute; vodca Volodymyr &bdquo;Zelensky potrebuje zbrane, zdroje, ďal&scaron;ie sankcie a izol&aacute;ciu Ruska&ldquo;.Putin v reakcii na žiadosť vodcov donbassk&yacute;ch republ&iacute;k o pomoc ohl&aacute;sil 24. febru&aacute;ra &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu na Ukrajine, ktorej cieľom je demilitariz&aacute;cia a denacifik&aacute;cia krajiny. DĽR a LĽR spustili oper&aacute;ciu na oslobodenie svojich &uacute;zem&iacute;, ktor&eacute; boli pod kontrolou Kyjeva. V reakcii na to USA, E&Uacute; a niekoľko ich partnerov uvalili na Rusko ekonomick&eacute; sankcie. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14305755

No jo, ono tu propagandu o tom, jak je kolektivní západ pupkem světa se nedá udržet do nekonečna, když se každým dalším dnem stále víc ukazuje, že není... .


@popolvar

Nejen kvůli hypersonickým zbraním je pro Rusko nutný maximální nárazník - resp. zahrnout do něj i naše území. Jsou zde i jiné strategické důvody, kvůli němuž je toto území důležité... .


Viz. např. Česká energetika a množství vyvezené elektřiny - západní země se svým poměrem vyrobené elektřiny z fosilních a obnovitelných zdrojů by měly zásadní problém, bez výkonu z ČR použitelného k vyrovnávání stability soustav = tzv. soft power...


No jo, ono tu propagandu o tom, jak je kolektivn&iacute; z&aacute;pad pupkem světa se ned&aacute; udržet do nekonečna, když se každ&yacute;m dal&scaron;&iacute;m dnem st&aacute;le v&iacute;c ukazuje, že nen&iacute;... . @popolvar Nejen kvůli hypersonick&yacute;m zbran&iacute;m je pro Rusko nutn&yacute; maxim&aacute;ln&iacute; n&aacute;razn&iacute;k - resp. zahrnout do něj i na&scaron;e &uacute;zem&iacute;. Jsou zde i jin&eacute; strategick&eacute; důvody, kvůli němuž je toto &uacute;zem&iacute; důležit&eacute;... . Viz. např. Česk&aacute; energetika a množstv&iacute; vyvezen&eacute; elektřiny - z&aacute;padn&iacute; země se sv&yacute;m poměrem vyroben&eacute; elektřiny z fosiln&iacute;ch a obnoviteln&yacute;ch zdrojů by měly z&aacute;sadn&iacute; probl&eacute;m, bez v&yacute;konu z ČR použiteln&eacute;ho k vyrovn&aacute;v&aacute;n&iacute; stability soustav = tzv. soft power...
166.46k
897
88
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept