Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 4

opravdu hodně blbcu věří pohádkám.


preto vas na vsetkych serveroch kam strkate vase fantazmagorie ,rozomleli na prach a dalej tam už nepachnete..


p.s.--citacie z tzv.psychologockych a psychiatrickych ucebnic si strcte ,ved vy viete kam...


[quote="pid:67196, uid:747"]opravdu hodně blbcu věří pohádkám.[/quote] preto vas na vsetkych serveroch kam strkate vase fantazmagorie ,rozomleli na prach a dalej tam už nepachnete.. p.s.--citacie z tzv.psychologockych a psychiatrickych ucebnic si strcte ,ved vy viete kam...

Americké IT společnosti Cisco, Dell, HP a další zrušily omezení partnerství s Ruskem.
Toto prohlášení se objevilo na internetových stránkách Úřadu pro kontrolu zahraničních aktiv Ministerstva financí USA.
Dokument stanoví, že americké společnosti mohou opět prodávat a dodávat do Ruska internetové služby, software, zařízení a technologie.
To znamená, že zadali Evropany, aby opustili Rusko, a pak, ejhle, oni se vracejí na vyklizenou půdu... 11:53 zde.


Americké IT společnosti Cisco, Dell, HP a další zrušily omezení partnerství s Ruskem. Toto prohlášení se objevilo na internetových stránkách Úřadu pro kontrolu zahraničních aktiv Ministerstva financí USA. Dokument stanoví, že americké společnosti mohou opět prodávat a dodávat do Ruska internetové služby, software, zařízení a technologie. To znamená, že zadali Evropany, aby opustili Rusko, a pak, ejhle, oni se vracejí na vyklizenou půdu... [11:53 zde](https://t.me/s/kedmi).

p.s.--citacie z tzv.psychologockych a psychiatrickych ucebnic si strcte ,ved vy viete kam...
pane pro tebe, byl jsem profesionální voják v JNA a potom o Chorvatské armádě, o strategie válke vím hodně víc než všechny vy na foru.Jak začela válka spolu z generálem Stipetic který je bio u bivale JNA profi voják bílý jsme u uskem kruhu chorvatckeh vedení ohledně války Navrhli jsme od začátku predsjedniku Tuđmanu že zdamo teritorie na kterýma Srbska a Srbové mají převahu a to je bývalá SAO Krajina.Mnozi hrvatcky nacionalisté který vůbec neměli ponětí co je válka, strategie nás odsuzovaly a prostě chtěli holom prdelom válčit protiv silnější armádě. Viděli jsme že nemá sanse že udržíme některý teritorie a bylo je lepší že nejdeme to toho gdy by mohly prohrát.Tomu já říkám armádní strategie a Ruska armáda jsla do Kyjeva a viděl že to nemůžu udržet.Tomu já říkám špatná strategie a ví můžete dál kecat co chcete a nevíte o válce u praksi nic, jenom vaše pustá teorie která se řídí podle pohádek od Pjakina.Potom za pět let, chorvatcke armáda měla zbraň, byle jsoú tři profesionální armádní brygade, speciální jednotka policie, armáda ozbrojená atd A v SAO Krajině u to doba byl haos, nedisciplina i začela akca nejdřív Blesk a potom Oluja.Ja tomu říkám strategie válečná a ne pohádka.Byl jsem osobně dá generálem Stipanicem v Banie kdy ce celý korpus Srbska zdál a mi jsme udělali koridor že mužů bez zbraní do Srbska z rodin, kdo htěl zůstat byl osvobozen i mohl žít dál u Chorvatcku..Prosím vás, ve válce je úplně jiná realita než co media píšu a ví furt sistem fandění píšete věci které nemají nic dá skutečnosti válce na Ukrajině.Vite buec o cemu se mluví zákulisí, víte buec kdo a proč stojí za toto valkom, nevíte nic, jenom furt stejná písnička, západ zkrahuje, Nato u prdeli atd .Ví opravdu mislite že je na západu tolik blbcu že nevidě co dělají nebo Nato.Trohu realitě a ne fandění bylo by lepší .Čas ukáže že jsem v hodně věcí měl pravdu nebo ne.


[quote="pid:67199, uid:443"]p.s.--citacie z tzv.psychologockych a psychiatrickych ucebnic si strcte ,ved vy viete kam...[/quote]pane pro tebe, byl jsem profesionální voják v JNA a potom o Chorvatské armádě, o strategie válke vím hodně víc než všechny vy na foru.Jak začela válka spolu z generálem Stipetic který je bio u bivale JNA profi voják bílý jsme u uskem kruhu chorvatckeh vedení ohledně války Navrhli jsme od začátku predsjedniku Tuđmanu že zdamo teritorie na kterýma Srbska a Srbové mají převahu a to je bývalá SAO Krajina.Mnozi hrvatcky nacionalisté který vůbec neměli ponětí co je válka, strategie nás odsuzovaly a prostě chtěli holom prdelom válčit protiv silnější armádě. Viděli jsme že nemá sanse že udržíme některý teritorie a bylo je lepší že nejdeme to toho gdy by mohly prohrát.Tomu já říkám armádní strategie a Ruska armáda jsla do Kyjeva a viděl že to nemůžu udržet.Tomu já říkám špatná strategie a ví můžete dál kecat co chcete a nevíte o válce u praksi nic, jenom vaše pustá teorie která se řídí podle pohádek od Pjakina.Potom za pět let, chorvatcke armáda měla zbraň, byle jsoú tři profesionální armádní brygade, speciální jednotka policie, armáda ozbrojená atd A v SAO Krajině u to doba byl haos, nedisciplina i začela akca nejdřív Blesk a potom Oluja.Ja tomu říkám strategie válečná a ne pohádka.Byl jsem osobně dá generálem Stipanicem v Banie kdy ce celý korpus Srbska zdál a mi jsme udělali koridor že mužů bez zbraní do Srbska z rodin, kdo htěl zůstat byl osvobozen i mohl žít dál u Chorvatcku..Prosím vás, ve válce je úplně jiná realita než co media píšu a ví furt sistem fandění píšete věci které nemají nic dá skutečnosti válce na Ukrajině.Vite buec o cemu se mluví zákulisí, víte buec kdo a proč stojí za toto valkom, nevíte nic, jenom furt stejná písnička, západ zkrahuje, Nato u prdeli atd .Ví opravdu mislite že je na západu tolik blbcu že nevidě co dělají nebo Nato.Trohu realitě a ne fandění bylo by lepší .Čas ukáže že jsem v hodně věcí měl pravdu nebo ne.

V Litve skoncil zavod na vyrobu fosforecnani Lifosa. Zavod exportoval 90% produkce hnojiva do Nemecka, Francie, Holandska, VB, Turecka, Pakistanu, Indie Guatemly i do jinych zemi.
Co se stalo? Jednoduse zavod spadl pod sankce proti ruskym spolecnostem Evroxim a jejich reditele A. Melnicenka. 11:51 zde.


V Litve skoncil zavod na vyrobu fosforecnani Lifosa. Zavod exportoval 90% produkce hnojiva do Nemecka, Francie, Holandska, VB, Turecka, Pakistanu, Indie Guatemly i do jinych zemi. Co se stalo? Jednoduse zavod spadl pod sankce proti ruskym spolecnostem Evroxim a jejich reditele A. Melnicenka. [11:51 zde](https://t.me/s/kedmi).
Upravené 10. 4. 2022 o 16:33

To znamená, že zadali Evropany, aby opustili Rusko, a pak, ejhle, oni se vracejí na vyklizenou půdu...


Trochu si ulevím v psychice a rýpnu ( chování našeho "státu" mě štve (tedy kolonie, ale on i sluha může mít nějakou důstojnost) ).


To přece věděli "všichni" hned od začátku (článků o tom bylo dost), čekali na zázrak nebo co?


[quote="pid:67208, uid:68"]To znamená, že zadali Evropany, aby opustili Rusko, a pak, ejhle, oni se vracejí na vyklizenou půdu...[/quote] Trochu si ulevím v psychice a rýpnu ( chování našeho "státu" mě štve (tedy kolonie, ale on i sluha může mít nějakou důstojnost) ). To přece věděli "všichni" hned od začátku (článků o tom bylo dost), čekali na zázrak nebo co?

Tato válka probíhá jako popření všeho, čemu jsme se v JNA učili.
@Globalisté s týmto s tebou vrelo súhlasím, pretože tieto boje na 6. priorite sú síce zjavným, ale len zástupným frontom, ktorý vytvára predpolie pre boje na frontoch vyšších priorít. Je to podobné ako vo VVV, kedy sa na 6. priorite pri ofenzívach ČA vytvárali falošné smery útoku s vytvorením malých predpolí pomocou obmedzeného počtu vojakov, ktorých úlohou bolo zmiasť nepriateľa, aby do tohto ohniska presunul svoje hlavné bojové jednotky. A takýmto falošným predpolím je dnes celý ukrajinský front na 6. priorite. Skutočná ofenzíva je na iných prioritách a jej úspech bude znamenať posun frontu skokovo min. na hranice NATA z roku 1997. Aj “darovanie” slovenskej S 300-ky Ukrajine je potrebné chápať ako vytvorenie predpolia - dôvodu na “prechod frontu” našim územím. Niet dôvodu na zásah v prípade neutrálneho štátu a Rusko varovalo dopredu, aby sa cudzie štáty nevmiešavali do konfliktu na Ukrajine. “Darovaním” sa Slovensko vmiešalo so všetkými z toho vyplývajúcimi dôsledkami.
A tento konflikt opätovne skončí úplnou porážkou “Berlína” (teraz je to Brusel - to symbolické prepojenie Berlīna z 2. svetovej s “Berlínom” dneška - Bruselom a Tretej ríše Hitlera s EÚ je skrze osobu Ursula von der Leyen - rodáčka z regiónu Brusel, vydatá za Nemca, ministerka vo všetkých kabinetoch Merkelovej (výpovedné aj v akých - ten postup pripomína prácu Hitlera - ministerka pre rodinu..., ministerka práce a sociálnych vecí, a nakoniec ministerka obrany) a následne najvyšší post v novodobom “Berlíne” - Bruseli a “Tretej ríši” - EÚ. Ten novodobý Hitler je Ursula von der Leyen, a nie Breivik (slúžil na zvedenie na falošnú stopu, to preto tie jeho analógie s Hitlerom). Berlín dobyli bieloruské fronty Rokosovského a Žukova (z východu a severu) a ukrajinský Koneva z juhu, ktorý len krátko predtým oslobodil Maďarsko a Budapešť... dúfam, že symbolika dnešných dní s udalosťami 1945 je viac než očividná a pochopiteľná pre všetkých...)
Spojenci opäť porazia “Hitlera” a víťazná vlajka zaveje nad “Reichstagom” v Bruseli. Akurát, že teraz je to trocha iné spojenectvo, bude trocha iná vlajka a Jalta II prerozdelila trocha inak sféry vplyvu a tentokràt to nebude o okupačných zónach v “Nemecku”...

Preto by som sa nevzrušoval nad zāstupným, pomerne statickým frontom na Ukrajine, pretože ten je skôr analógiou 1. svetovej... Na západnom fronte nič nového (statická pozičná vojna na fronte a zrazu Nemecko kapitulovalo - skutočný boj prebehol inde a na iných frontoch s radikálnym dopadom aj na ten na 6. priorite.
Tož tak...


[quote="pid:67164, uid:747"]Tato válka probíhá jako popření všeho, čemu jsme se v JNA učili.[/quote]@Globalisté s týmto s tebou vrelo súhlasím, pretože tieto boje na 6. priorite sú síce zjavným, ale len zástupným frontom, ktorý vytvára predpolie pre boje na frontoch vyšších priorít. Je to podobné ako vo VVV, kedy sa na 6. priorite pri ofenzívach ČA vytvárali falošné smery útoku s vytvorením malých predpolí pomocou obmedzeného počtu vojakov, ktorých úlohou bolo zmiasť nepriateľa, aby do tohto ohniska presunul svoje hlavné bojové jednotky. A takýmto falošným predpolím je dnes celý ukrajinský front na 6. priorite. Skutočná ofenzíva je na iných prioritách a jej úspech bude znamenať posun frontu skokovo min. na hranice NATA z roku 1997. Aj “darovanie” slovenskej S 300-ky Ukrajine je potrebné chápať ako vytvorenie predpolia - dôvodu na “prechod frontu” našim územím. Niet dôvodu na zásah v prípade neutrálneho štátu a Rusko varovalo dopredu, aby sa cudzie štáty nevmiešavali do konfliktu na Ukrajine. “Darovaním” sa Slovensko vmiešalo so všetkými z toho vyplývajúcimi dôsledkami. A tento konflikt opätovne skončí úplnou porážkou “Berlína” (teraz je to Brusel - to symbolické prepojenie Berlīna z 2. svetovej s “Berlínom” dneška - Bruselom a Tretej ríše Hitlera s EÚ je skrze osobu Ursula von der Leyen - rodáčka z regiónu Brusel, vydatá za Nemca, ministerka vo všetkých kabinetoch Merkelovej (výpovedné aj v akých - ten postup pripomína prácu Hitlera - ministerka pre rodinu..., ministerka práce a sociálnych vecí, a nakoniec ministerka obrany) a následne najvyšší post v novodobom “Berlíne” - Bruseli a “Tretej ríši” - EÚ. Ten novodobý Hitler je Ursula von der Leyen, a nie Breivik (slúžil na zvedenie na falošnú stopu, to preto tie jeho analógie s Hitlerom). Berlín dobyli bieloruské fronty Rokosovského a Žukova (z východu a severu) a ukrajinský Koneva z juhu, ktorý len krátko predtým oslobodil Maďarsko a Budapešť... dúfam, že symbolika dnešných dní s udalosťami 1945 je viac než očividná a pochopiteľná pre všetkých...) Spojenci opäť porazia “Hitlera” a víťazná vlajka zaveje nad “Reichstagom” v Bruseli. Akurát, že teraz je to trocha iné spojenectvo, bude trocha iná vlajka a Jalta II prerozdelila trocha inak sféry vplyvu a tentokràt to nebude o okupačných zónach v “Nemecku”... Preto by som sa nevzrušoval nad zāstupným, pomerne statickým frontom na Ukrajine, pretože ten je skôr analógiou 1. svetovej... Na západnom fronte nič nového (statická pozičná vojna na fronte a zrazu Nemecko kapitulovalo - skutočný boj prebehol inde a na iných frontoch s radikálnym dopadom aj na ten na 6. priorite. Tož tak...

Preto by som sa nevzrušoval nad zāstupným, pomerne statickým frontom na Ukrajine, pretože ten je skôr analógiou 1. svetovej... Na západnom fronte nič nového (statická pozičná vojna na fronte a zrazu Nemecko kapitulovalo - skutočný boj prebehol inde a na iných frontoch s radikálnym dopadom aj na ten na 6. priorite.
Tož tak...
ty který vede válku, ty se neřídí prioritám atd.Musite pochopit že Nato má svoji strategie a cíl jako i Rusko.Musite pochopit že je Nato světová velmoc a ne skup blbcu..Jiná věc co někdo fandí nebo nefadni ale v válce máte tisíce věci které jako laici vůbec nevíte..Nepisem že odporují vám ale mám osobně skuteśenosti vím moc dobře co je válka jak se řídí armáda v válce atd . Vedení armádě podléhá i politickim razhodnutim i musí to akceptovat..https://hrvatski-vojnik.hr/kako-se-hrvatskoj-vojsci-u-oluji-predao-21-kordunski-korpus/ ten pán co potpisiuje kapitulaci je pan Bulat z Srbské armádě, ten pán rozšířením rukám je generál Stipetic, ten pán z papírem z leve straně generála Stipetica jsem já osobně.Uz dál nic nebudu psát, už brzo uvidíte a pochopíte o cemu písem.


[quote="pid:67212, uid:112"]Preto by som sa nevzrušoval nad zāstupným, pomerne statickým frontom na Ukrajine, pretože ten je skôr analógiou 1. svetovej... Na západnom fronte nič nového (statická pozičná vojna na fronte a zrazu Nemecko kapitulovalo - skutočný boj prebehol inde a na iných frontoch s radikálnym dopadom aj na ten na 6. priorite. Tož tak...[/quote]ty který vede válku, ty se neřídí prioritám atd.Musite pochopit že Nato má svoji strategie a cíl jako i Rusko.Musite pochopit že je Nato světová velmoc a ne skup blbcu..Jiná věc co někdo fandí nebo nefadni ale v válce máte tisíce věci které jako laici vůbec nevíte..Nepisem že odporují vám ale mám osobně skuteśenosti vím moc dobře co je válka jak se řídí armáda v válce atd . Vedení armádě podléhá i politickim razhodnutim i musí to akceptovat..https://hrvatski-vojnik.hr/kako-se-hrvatskoj-vojsci-u-oluji-predao-21-kordunski-korpus/ ten pán co potpisiuje kapitulaci je pan Bulat z Srbské armádě, ten pán rozšířením rukám je generál Stipetic, ten pán z papírem z leve straně generála Stipetica jsem já osobně.Uz dál nic nebudu psát, už brzo uvidíte a pochopíte o cemu písem.
Upravené 10. 4. 2022 o 12:26

Karikatúra z roku 1956 je dnes relevantná
6252b08860d17


Karikatúra **z roku 1956** je dnes relevantná ![6252b08860d17](serve/attachment&path=6252b08860d17)

Musite pochopit že je Nato světová velmoc


Technická: NATO není subjekt, ale objekt (vojenské uskupení), takže nemůže být velmocí, to je nějaké nelogické kostrbaté (možná problémy s jazykem, pokud není rodným je časté, že nedává smysl rodilcům). A ten objekt řídí subjekt USA. NATO je mopslík USA a dělá to co che USA a nemá jak jsem již psal hned na začátku žádnou vlastní subjektnost. Jednu chvíli byli dokonce slyšet hlasy pro vytvoření Evropské armády, ale již umlkly.


[quote="pid:67213, uid:747"]Musite pochopit že je Nato světová velmoc[/quote] Technická: NATO není subjekt, ale objekt (vojenské uskupení), takže nemůže být velmocí, to je nějaké nelogické kostrbaté (možná problémy s jazykem, pokud není rodným je časté, že nedává smysl rodilcům). A ten objekt řídí subjekt USA. NATO je mopslík USA a dělá to co che USA a nemá jak jsem již psal hned na začátku žádnou vlastní subjektnost. Jednu chvíli byli dokonce slyšet hlasy pro vytvoření Evropské armády, ale již umlkly.
Upravené 10. 4. 2022 o 12:45

pro tebe


Juhoslaviu rozbili za vydatnej pomoci fašounu z Nemecka,presne taki fašouni a vrahovia zien,deti,kojencova a starych ludi,z Chorvatska a Slovinska ,ktori tu vystupujete pod nickom globaliste.


pod nickom globaliste ste obyčajni ,hnusni fašouni a cela ta verbež co vas financuje ,,,


virtualne vitazstva si pište do mainstreamu,tu nemaš šancu uspiet,paniček ta nepochvali a shekely nepridu na ucet...


[quote="pid:67209, uid:747"]pro tebe[/quote] Juhoslaviu rozbili za vydatnej pomoci fašounu z Nemecka,presne taki fašouni a vrahovia zien,deti,kojencova a starych ludi,z Chorvatska a Slovinska ,ktori tu vystupujete pod nickom globaliste. pod nickom globaliste ste obyčajni ,hnusni fašouni a cela ta verbež co vas financuje ,,, virtualne vitazstva si pište do mainstreamu,tu nemaš šancu uspiet,paniček ta nepochvali a shekely nepridu na ucet...

pod nickom globaliste


Technická: příspěvky od @Globalisté nejsou stejnorodé, občas to má hlavu a patu, ale často střídáno s vědomě provokativními příspěvky (jeden mě až rozesmál byl ve stylu: počkejte co napíši příště to padnete na zadek).

Provokativní příspěvky kradou pozornost a té máme v životě omezené množství, tak je dobré si dobře rozmyslet čemu ji věnovat.


[quote="pid:67221, uid:443"]pod nickom globaliste[/quote] Technická: příspěvky od @Globalisté nejsou stejnorodé, občas to má hlavu a patu, ale často střídáno s vědomě provokativními příspěvky (jeden mě až rozesmál byl ve stylu: počkejte co napíši příště to padnete na zadek). Provokativní příspěvky kradou pozornost a té máme v životě omezené množství, tak je dobré si dobře rozmyslet čemu ji věnovat.

Juhoslaviu rozbili za vydatnej pomoci fašounu z Nemecka,presne taki fašouni a vrahovia zien,deti,kojencova a starych ludi,z Chorvatska a Slovinska ,ktori tu vystupujete pod nickom globaliste.
neser a nepíší blbosty a ne víš o tomu vůbec nic, proč se razbyla Jugoslávie atd.


[quote="pid:67221, uid:443"]Juhoslaviu rozbili za vydatnej pomoci fašounu z Nemecka,presne taki fašouni a vrahovia zien,deti,kojencova a starych ludi,z Chorvatska a Slovinska ,ktori tu vystupujete pod nickom globaliste.[/quote]neser a nepíší blbosty a ne víš o tomu vůbec nic, proč se razbyla Jugoslávie atd.

neser a nepíší blbosty


Som rád, že som ti pohol žlčníkom


Koniec sveta je skrátka nevyhnutný. Bezpečne predpovedať ho však vedia iba osvietené nicky globaliste , s papierom z prestížnych dúhovo genderovych amerických univerzít.


[quote="pid:67226, uid:747"]neser a nepíší blbosty[/quote] Som rád, že som ti pohol žlčníkom Koniec sveta je skrátka nevyhnutný. Bezpečne predpovedať ho však vedia iba osvietené nicky globaliste , s papierom z prestížnych dúhovo genderovych amerických univerzít.

Ruská armáda zničila odpalovací zařízení ukrajinských systémů protivzdušné obrany S-300


Ruské ozbrojené síly zničily ukrajinské systémy protivzdušné obrany S-300 v Mykolajivské a Charkovské oblasti pomocí vysoce přesných leteckých střel, řekl v neděli mluvčí ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov.
"Vysoce přesné střely odpalované vzduchem poblíž obce Starobogdanovka v Mykolajivské oblasti a na vojenském letišti Čugujev ( Charkovská oblast - pozn. red.) zničily odpalovací zařízení ukrajinských protiletadlových raketových systémů S-300 identifikovaných rozvědkou," řekl.
https://ria.ru/20220410/ukraina-1782753686.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Jestli je to slovenské S-300, tak se tam dlouho neohřálo...


Ruská armáda zničila odpalovací zařízení ukrajinských systémů protivzdušné obrany S-300 Ruské ozbrojené síly zničily ukrajinské systémy protivzdušné obrany S-300 v Mykolajivské a Charkovské oblasti pomocí vysoce přesných leteckých střel, řekl v neděli mluvčí ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov. "Vysoce přesné střely odpalované vzduchem poblíž obce Starobogdanovka v Mykolajivské oblasti a na vojenském letišti Čugujev ( Charkovská oblast - pozn. red.) zničily odpalovací zařízení ukrajinských protiletadlových raketových systémů S-300 identifikovaných rozvědkou," řekl. https://ria.ru/20220410/ukraina-1782753686.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Jestli je to slovenské S-300, tak se tam dlouho neohřálo...

Včerajšia správa:


08:11 Konfrontácia medzi Ruskom a Spojenými štátmi
Nexta na Twitteri upozorňuje na slová ruského veľvyslanca Anatolija Antonova, ktorý uviedol, že kroky západu sú príliš nebezpečné a provokatívne. V dôsledku toho hrozí priama vojenská konfrontácia medzi Spojenými štátmi a Kremľom.
https://www.startitup.sk/rusi-tvrdia-ze-obvinenia-z-masakrovania-civilistov-su-provokacie-nacionalistickeho-rezimu-online/


https://tass.com/politics/1435201


Katalin Tara mala na VK toto:


6252c796b9ac7


Včerajšia správa: 08:11 **Konfrontácia medzi Ruskom a Spojenými štátmi** Nexta na Twitteri upozorňuje na slová **ruského veľvyslanca Anatolija Antonova**, ktorý uviedol, že kroky západu sú príliš nebezpečné a provokatívne. V dôsledku toho hrozí priama vojenská konfrontácia medzi Spojenými štátmi a Kremľom. https://www.startitup.sk/rusi-tvrdia-ze-obvinenia-z-masakrovania-civilistov-su-provokacie-nacionalistickeho-rezimu-online/ https://tass.com/politics/1435201 Katalin Tara mala na VK toto: ![6252c796b9ac7](serve/attachment&path=6252c796b9ac7)

Spojenci opäť porazia “Hitlera” a víťazná vlajka zaveje nad “Reichstagom” v Bruseli. Akurát, že teraz je to trocha iné spojenectvo, bude trocha iná vlajka a Jalta II prerozdelila trocha inak sféry vplyvu

S touto predpoveďou sa dá súhlasiť. Je to veľmi pravdepodobný scenár, s možnými obmenami pri názvoch zúčastnených strán.


Ale k tejto analógii patrí i otázka: Čo priniesla 2. svetová vojna - bez ohľadu na to, kto "zvíťazil"? 80 miliónov zabitých ľudí. Utrpenie. Zničené hodnoty. Koho-čoho víťazstvo to vlastne v Berlíne bolo? Svet dodnes riadia a vlastnia tie isté "elity". Pre nich sa nezmenilo vôbec nič. V norimerských procesoch odsúdili niekoľko svojich vybraných, už nepotrebných, prípadne rizikových služobníkov. Na skutočných organizátorov tejto najmasovejšej vraždy v histórii ľudstva sa nemôže ukázať dodnes. Koľko takýchto "víťazstiev" ešte ľudstvo zvládne?


[quote="pid:67212, uid:112"]Spojenci opäť porazia “Hitlera” a víťazná vlajka zaveje nad “Reichstagom” v Bruseli. Akurát, že teraz je to trocha iné spojenectvo, bude trocha iná vlajka a Jalta II prerozdelila trocha inak sféry vplyvu[/quote] S touto predpoveďou sa dá súhlasiť. Je to veľmi pravdepodobný scenár, s možnými obmenami pri názvoch zúčastnených strán. Ale k tejto analógii patrí i otázka: Čo priniesla 2. svetová vojna - bez ohľadu na to, kto "zvíťazil"? 80 miliónov zabitých ľudí. Utrpenie. Zničené hodnoty. Koho-čoho víťazstvo to vlastne v Berlíne bolo? Svet dodnes riadia a vlastnia tie isté "elity". Pre nich sa nezmenilo vôbec nič. V norimerských procesoch odsúdili niekoľko svojich vybraných, už nepotrebných, prípadne rizikových služobníkov. Na skutočných organizátorov tejto najmasovejšej vraždy v histórii ľudstva sa nemôže ukázať dodnes. Koľko takýchto "víťazstiev" ešte ľudstvo zvládne?

Koniec sveta je skrátka nevyhnutný. Bezpečne predpovedať ho však vedia iba osvietené nicky globaliste , s papierom z prestížnych dúhovo genderovych amerických univerzít.
zase píšeš blbost, podle vás a Pjakina už dávno západ, Nato,Amerika neegzistuje..nepište blbosty které nemají nic z realitou u životě..


[quote="pid:67230, uid:443"]Koniec sveta je skrátka nevyhnutný. Bezpečne predpovedať ho však vedia iba osvietené nicky globaliste , s papierom z prestížnych dúhovo genderovych amerických univerzít.[/quote]zase píšeš blbost, podle vás a Pjakina už dávno západ, Nato,Amerika neegzistuje..nepište blbosty které nemají nic z realitou u životě..

Globalisté = pytel informačních blech. To k té rozmanitosti, z níž jde málo zkušenému hlava kolem. Jako účastník diskuse je to bída, ale jako trenažer jsou kluci (možná i holky) fajn...Kolik jich asi v "týmu" je ?


Globalisté = pytel informačních blech. To k té rozmanitosti, z níž jde málo zkušenému hlava kolem. Jako účastník diskuse je to bída, ale jako trenažer jsou kluci (možná i holky) fajn...Kolik jich asi v "týmu" je ?

V Českej republike uvažovali o vytvorení americkej vojenskej základne kvôli situácii na Ukrajine
Česká vláda bude diskutovať o možnosti vytvorenia americkej vojenskej základne kvôli situácii na UkrajineČeská vláda bude rokovať o možnosti vytvorenia americkej vojenskej základne v krajine. Uvažovalo sa o tom v súvislosti s krízou okolo Ukrajiny a ruskou špeciálnou operáciou, povedal podpredseda vlády, minister práce a sociálnych vecí republiky Marian Jurechka, píše Mladá fronta DNES.


Yurechka zdôraznil, že rozhodnutie o založení základne padne definitívne až po diskusiách. „Ak by takáto základňa bola teraz na území Ukrajiny, potom by sme sa v tejto situácii nenachádzali,“ priznal minister. Verí, že americké ozbrojené sily dokážu vytvoriť základne v meste Pržerov alebo v obci Mošnov na severovýchode republiky.


Česká ministerka obrany Yana Černochová už skôr potvrdila, že úrady plánujú diskutovať o možnom využití amerických vojenských základní v krajine s Pentagonom. Rokovania sa podľa šéfa rezortu obrany môžu uskutočniť v druhej polovici apríla.https://lenta.ru/news/2022/04/10/ruskojurecka/


**V Českej republike uvažovali o vytvorení americkej vojenskej základne kvôli situácii na Ukrajine** Česká vláda bude diskutovať o možnosti vytvorenia americkej vojenskej základne kvôli situácii na UkrajineČeská vláda bude rokovať o možnosti vytvorenia americkej vojenskej základne v krajine. Uvažovalo sa o tom v súvislosti s krízou okolo Ukrajiny a ruskou špeciálnou operáciou, povedal podpredseda vlády, minister práce a sociálnych vecí republiky Marian Jurechka, píše Mladá fronta DNES. Yurechka zdôraznil, že rozhodnutie o založení základne padne definitívne až po diskusiách. „Ak by takáto základňa bola teraz na území Ukrajiny, potom by sme sa v tejto situácii nenachádzali,“ priznal minister. Verí, že americké ozbrojené sily dokážu vytvoriť základne v meste Pržerov alebo v obci Mošnov na severovýchode republiky. Česká ministerka obrany Yana Černochová už skôr potvrdila, že úrady plánujú diskutovať o možnom využití amerických vojenských základní v krajine s Pentagonom. Rokovania sa podľa šéfa rezortu obrany môžu uskutočniť v druhej polovici apríla.https://lenta.ru/news/2022/04/10/ruskojurecka/

Nežný, urgantný a láskavý Peskov: čomu tlačový tajomník prezidenta nerozumel...
Tému nastolil jeden z prvých čitateľov kanála, Artyom Antonov, ďakujem a podávam vám ruku. Vyjadrím sa, pokiaľ je autorov pohľad na plachtu zaujímavý pre ostatných, ktorí sa prihlásili s podobnou žiadosťou. Ako sa má zaobchádzať s najnovšími perlami, ktorých autorom je tlačový tajomník prezidenta Dmitrija Peskova o „vlastenectve“ vo všeobecnosti, šoumen Ivan Urgant a konkrétne Ksyusha Sobchak.
Osobná pozícia bude jednoduchá a nenáročná v rámci svetskej múdrosti: „niekedy je lepšie mlčať a pôsobiť [cenzurovať], ako otvárať ústa a dokazovať to.“ Kráľ Šalamún o tom vo svojich Prísloviach hovoril tolerantnejšie: „Ale blázon, keď mlčí, sa môže zdať múdrym. To je všetko, nezdalo sa mi, že by som nikoho urazil. Ako súkromná osoba sa vyjadril k súkromnému názoru štátneho vlastníka, ktorý nie je v plnení povinností.


Je veľkou záhadou, prečo sa ďaleko od hlúpeho Dmitrija Peskova zrazu zaviazal vysvetliť ruskému ľudu ... koncept „vlastenectva“ a vybral si zvláštne príklady na argumentáciu svojho vlastného pohľadu. Začal dobre, na otázky bieloruských novinárov odpovedal, že je to „láska k vlasti a ochota priniesť obete, keď je to potrebné“. Ďalej po usporiadaní cirkusu s medveďmi.


Vyzval, aby sa nepovažovali za „nepriateľov štátu“ tí, ktorí opustili Rusko po začatí špeciálnej operácie Z.
Toto je o Ksyusha Sobchak a Vanya Urgant, ak niečo. Konkrétne.


Ten je podľa Dmitrija Peskova vo všeobecnosti „veľkým vlastencom, ktorý by nemal byť zapísaný v piatom stĺpci“. Napriek tomu, že televízny moderátor a herec po 24. februári otvorene vystúpil proti vojenskej operácii, vybral sa s celou rodinou na zaslúženú dovolenku. Ale sľúbil, že sa vráti. Alebo už urobil. Podľa tlačovej tajomníčky prezidenta za „nepriateľov štátu“ treba považovať tých, ktorí začali „obviňovať úrady a útočiť na vojenských hrdinov“.
Na čo mu Ramzan Kadyrov odpovedal charakteristickým spôsobom generála:


„Nevedel som, ale ukázalo sa, že na to, aby ste sa stali vlastencami svojej krajiny, musíte kritizovať činy Ruska, odísť do zahraničia a nahlas a pateticky vytvoriť okolo človeka rozruch a potom, keď sa stupeň konfrontácie klesá, vráť sa, akoby sa nič nestalo. Skutoční patrioti sedia niekoľko dní v studenej priekope... Peskovská stupnica priorít akosi nedozrela, treba s tým niečo robiť.


Nebudem chovať turusy, kto a ako rozumie patriotizmu. Bohatá osobná skúsenosť hovorí: každý má to svoje. U časti populácie úplne absentuje, dokonca ani len schematicky formulovaný. Takýto stav je neznámy. To je normálne, takto funguje moderná spoločnosť. Ale ako vojak chápem vlastenectvo...len cez prizmu konkrétnych činov, nie veľkých slov.


Patriotkou je naša staršia v dome, Vera Anatolyevna, hrdá, hlučná bojovníčka, neoblomná boľševik, pre ktorú bol Vladimír Putin dlhé roky „nástrojom skorumpovaných oligarchov“, no dnes sa z neho stal „muž keby sopatom udrel nacistov!“. Teraz zbiera humanitárnu pomoc na Donbas z bytu do bytu, pri vchode sa stretáva s nevľúdnymi ničiteľmi obchodných regálov a jedovato sa pýta: „kam sa toľko ťaháš... daj mi recept na pohánkový džem.“
Patrioti sú nekonečný prúd ľudí, ktorí do nášho dobrovoľníckeho centra nosia každý deň jedlo, veci, jednoduché veci do domácnosti, oblečenie a bielizeň, škatuľky cigariet („toto je pre našich chlapcov ... tam, určite to pošli ďalej“) , knihy a albumy s detskými kresbami. Patriotkou je krehká študentka Tanyusha, ktorá svoj „iPhone“ nasilu prilepila k početnej rodine utečencov z okolia Charkova so slovami: „keď sa všetko skončí, vráťte ho“. Existuje nespočetné množstvo príkladov, sú ich stovky len v ich vlastnom zornom poli, milióny - po celej krajine ...


Preboha, nereagujte negatívne na nezmyselné vyhlásenie hovorcu prezidenta Dmitrija Peskova. V reakcii na Ramzana Kadyrova ticho a s rešpektom prikývnite. Ide o rôzne póly, medzi ktorými je obrovský priestor myšlienok, činov, úvah, pozícií a tendencií našej zložitej spoločnosti. Koľko ľudí, toľko chápaní „vlastenectva“. Ale nutne tiahne k ich pólu.


Takto funguje spoločnosť, opakujem. Keď sú predstavitelia „kreatívnej elity“ obklopení nadmernou nepretržitou pozornosťou, úctou a hypertrofovaným záujmom. Na ich slová, skutky, osobný život. Najpriemernejší provinčný herec zomrel ... davy ľudí, tlač, potlesk, more kvetov a smutné tváre so srdečnými prejavmi. A na pohrebe zaslúžilého učiteľa či lekára, hrdinu Veľkej vlasteneckej vojny či workoholického rádoby... iba príbuzných a priateľov, pár známych, prípadne krátky nekrológ.


Vždy to tak bolo a bude to tak aj naďalej. Kto zabáva, vymýšľa scénické obrazy, píše populárne piesne a recituje cudzie piesne, smeje sa a paroduje – vo všetkých vekových kategóriách sú považovaní za „elitu spoločnosti“. Naozaj talentovaných ľudí je medzi nimi málo, prevažnú časť tvoria obyčajní herci, remeselníci a učni obrovskej tvorivej dielne. Všetci sa snažia robiť tváre - ale Charlie Chaplin a Andrei Mironov ... kusový tovar.Je tu Filatov s jeho „Fedotom lukostrelcom“ a sú tam tisíce neznámych „Ctených členov Zväzu spisovateľov“ s rýmovanými nezmyslami. Je tu nenapodobiteľný Gradsky... a na druhom extréme sú tisícky krásnych speváčok, ktorým nevonia talent, ale vznáša sa len výrazná vôňa bankoviek investovaných do propagácie. To je normálne, nevarte so štipľavým pohŕdaním. Vyberte si ako osobnú ladičku tých, ktorí si svojím životom zaslúžili právo byť vypočutí.


Je tu Zhvanetsky s hlbokými životnými šnúrami a na druhom extréme sú umelci „originálneho žánru“, stálice talkshow. Blogeri, komici, parodisti, vtipkári, stand-up komici a vulgárni vtipkári. Dokonca aj profesionálni majstri ako Vanya Urgant. Prečo by to, preboha, malo byť v ťažkých časoch vztýčené na transparenty? Zaujímať sa o to, čo si Z myslí o špeciálnych operáciách, urobiť z toho indikátor stavu spoločnosti? Je to filozof, mysliteľ, verejná osobnosť, politický vodca, významný spisovateľ, vojenský expert? nie Ani sa nepriblížil.


Herec, moderátor, šoumen a herec, za veľa peňazí, kvalitne a niekedy aj talentovane robí svoju prácu, ktorá spočíva v jedinom – baviť divákov. Žiadne sťažnosti, človek si svoje spájkovanie poctivo odpracuje. Ale keď kolektívny tvorca Vani-Ksyusha začne verejne hovoriť o veciach, od ktorých sú nekonečne ďaleko, je to neslušné. Nevhodný. Nie veľmi chytrý. A pre niekoho ... jednoduchý vojak a dôstojník - urážlivý. Ďalší hodnotový systém.


Sú vedľa každého z mojich čitateľov ľudia, ktorí nepodporujú rozhodnutie prezidenta demilitarizovať a denacifikovať Ukrajinu? Samozrejme, sociológia je pripravená poskytnúť presné čísla - takmer 20% ruskej populácie. Neveria, že je ohrozený osud Ruska, ich osobná bezpečnosť, budúcnosť ich detí a vnúčat. Existenciu cynického a neľudského neonacizmu v Kyjeve, hroznejšieho ako Hitlerov, považujú za kremeľskú propagandu.


Zradcovia, vlasovci, banderovci? nie Mimosúdne osobné postavenie občana, ktoré má zo zákona právo na existenciu. Ak to neprerástlo do konkrétnych deštruktívnych činov a činov, samozrejme. Ale nazvať „vlastencom“ človeka, ktorý, khe-khe... mierne povedané, nevyjadril svoj postoj k tomu, čo sa deje, v tichosti splynul z územia krajiny na „dovolenku“ a skrýval sa v očakávaní rozuzlenia. ukrajinských udalostí je zo strany tlačového tajomníka prezidenta jasná prehnanosť. Vanya Urgant je nám ľahostajná, zabudnutá. Prečo spomínať?


Je možné akýmkoľvek spôsobom zaobchádzať s čestnými skutkami Ingeborgy Dapkunaite, Makarevicha, Akunina a mnohých ďalších predstaviteľov „kreatívnej elity“. Osobne ich rešpektujem, ak našli silu priamo a jednoznačne vyhlásiť, že nesúhlasíme s Putinom, sme proti špeciálnej operácii Z, osem rokov genocídy rusky hovoriacich ľudí na Donbase nepovažujeme za dostatočný dôvod. za ozbrojené odstránenie neonacizmu zo života ukrajinskej spoločnosti. Pevným hlasom.


Takže takto a z takýchto dôvodov ospravedlňujúcich. Jasné a zrozumiteľné, ďakujem za info. Ľavé Rusko - vaša voľba, veľa šťastia, postarajte sa o seba. Aby sme však Vanyu Urgant zaradili medzi „patriotov“ ... Patriot Leps a patriot Vinokur, desiatky ďalších predstaviteľov tvorivej inteligencie dnes putujú vojenskými jednotkami a nemocnicami s koncertmi a vystúpeniami, zbierajú milióny rubľov prostredníctvom kultúrnych inštitúcií a stránok na sociálnych sieťach siete, organizovať pomoc ukrajinským utečencom a obyvateľom Donbasu, našim chlapom.


Jasne, jasne, lakonicky vyjadril postoj. Verejne a nahlas, bez priemerného „odchodu na dovolenku“ alebo záhadného ticha na mesiac. A niektorí potichu prichádzajú do Donecka a Luganska, Volnovachy a Mariupolu, žiadajú ich, aby odstránili kamery, navštívili nemocnice, sirotince, bojové jednotky LDNR. Pomáhajú rukami, osobnými prostriedkami, dopravou, spojmi na vrchole, so všetkým, čo môžu... Čo spôsobuje úplne inú mieru najhlbšej úcty.


Ak Vanya Urgant nemá odvahu povedať „za“ alebo „proti“ - nemučte osobu. Neoznačujte ho zlým slovom. Existuje tretí stav mysle, rozhliadni sa okolo seba... volá sa to neviem. Nerozumel som, nerozumiem, pochybujem, "moja chata je na okraji." Osobný výber. Nie každý je vnútorne pripravený prijať pozíciu Ramzana Kadyrova. Pred tým treba dozrieť, variť v inom ľudskom „kotli“, komunikovať s inými ľuďmi. Staňte sa vedome patriotom bez toho, aby ste sa riadili vrtkavou módou.


Kto je Dmitrij Peskov? úradník. Oficiálne. Neplní si povinnosti veľmi dobre alebo naberá na seba nadmerné množstvo nadbytočných vecí. Koniec koncov, Garant v roku 2018 povedal:
"Niekedy sa nesie taká snehová búrka, že jej prestávam rozumieť."
Len päť minút vstúpiť do kancelárie garanta a potom tri hodiny (prizmou vlastných skúseností a porozumenia) písať tlačové správy. Takto funguje dopravník a systém.


Dmitrij Peskov žije už desaťročia v trojuholníku „kancelária-limuzína-byt“. Medzi nespočetnými úradníkmi, ľuďmi v drahých oblekoch, reportérmi s výbornou duševnou organizáciou, zástupom Ivanov Urgantov a Ksjusha... Intelektuálov a bohémov. S vlastným súkromným uhlom pohľadu, kto, ako a ako hlboko je „vlastenec“. Tlačový tajomník nenavštevuje továrne a zákopy vojakov, ako môže vedieť, že vlastenectvo sa prejavuje skutkami a nie slovami?


Vyjadril tlačový tajomník názor prezidenta svojou podivnou reprízou? Rozhodne nie. K správaniu našej „elity“ sa už predtým ručiteľ definitívne vyjadril. Veľmi ťažké. Jednoznačne odsúdil Rusov, usilujúcich sa o „európsky spôsob života na chodbe majstrov života, rasu majstrov“. Vladimir Putin v ruštine povedal: Prebieha „prirodzená a nevyhnutná sebačistenie spoločnosti“, čo len posilní Rusko.


Sú tam, ako hovorí, postavy: „ktoré sa nezaobídu bez foie gras, ustríc alebo takzvaných rodových slobôd.“ Nechajte ich existovať, zvolili si mentálnu voľbu strán konfliktu. My tomu hovoríme Empire of Lies, oni tomu hovoria civilizovaný svet. Dobré zbavenie sa, ani slovo odsúdenia. Ak uvoľnili stoličku, odmietli funkciu a plat panovníka, alebo odišli z krajiny. Začali ste otvorene pomáhať nepriateľom Ruska? Slová proti nepoviem za taký poctivý výber.


Ale! Koniec koncov, na slová Dmitrija Peskova môže byť iný uhol pohľadu, však? Hoci je trikrát tlačovým tajomníkom samotného prezidenta, manželom šarmantnej ženy, vzdelaného a subtílneho intelektuála. Samozrejme, máme slobodnú demokratickú krajinu. Osobne stojím bok po boku s pozíciou Ramzana Kadyrova a som pripravený predložiť vám nemenej živé vyhlásenia ruských občanov.


Dmitrij Konanykhin, spisovateľ:


„Vanechka sa len bála. Vanya je dobrý chlapec. Ale Rusi, ktorí zaútočili na Mariupol, sa nemohli zľaknúť a odísť do Izraela. Nie sú tak dobrí a nie tak talentovaní. Jednoducho sa obetujú a oslobodia mesto svätej apoštolskej Márie Magdalény.“
Evgenia Prosvetová, blogerka:


„Muž v puberte, zamestnanec Channel One, vysoko platený profesionál, nechápal, čo sa deje, a dostal strach. Nebál som sa a rozumel som len ľuďom na ceste. Zvyšok býva v drahej škôlke pre prestarnuté infantilné deti. Rozumieť. Odpustiť. Prepáč. Priplatiť si. A ešte raz si priplat za pochopenie a nebáť sa.
Dmitrij Evstafiev, politológ:


„Andrey Vlasov bol vo všeobecnosti veliteľom najlepších, ako sa verilo, v Červenej armáde 99. pešej divízie, vzdelaný človek, pracoval v Číne. Len sa zľakol a nerozumel politickým jemnostiam. A jeho v slučke ... Čo necivilizovaní ľudia, však? Tí, ktorí nerozumejú jemnej mentálnej organizácii.
Sergei Mardan, novinár:


"Teraz sa Peskov bude musieť zapriahnuť pre svojich priateľov z Echo Moskvy." Povedz, že každý má právo na svoj názor. V Peskovoch zrejme strašia Medinského „vavríny“. Len nejaké nezdravé vzrušenie medzi tými, ktorí chcú ospravedlniť zradu. Medzitým ukrajinská armáda pokračuje v zabíjaní a mučení našich vojakov a civilistov.
Dmitrij Lekukh, ekonóm:


"Takže. Ak je Vanya Urgant „vlastenec“, potom je Chulpan Khamatova zjavne priamym ruským štátnikom. Aj Krym treba vrátiť, rozumiem tomu správne?“
Serega Karnaukhov, politológ:


"A Urgant je patriot a Sobchak." Kto ešte? Možno je Zelenskyj obeťou okolností? Je to len herec, nerozumie politike."


Môžete pokračovať donekonečna, špeciálne zhromaždená zbierka za posledný deň. Aby sa nedopatrením nezabudlo. Celý tento prenášač talentov z "Evening Urgant", nespočetných domácich intelektuálov, ruských a ukrajinských hviezd, ktorých dnes zmätený showman pobozkal. Kde sú teraz? Je to tak, väčšina v jednom rade nadáva, uráža, agituje proti Rusku.


Poďme na to. Pena emócií opadne, treba robiť iné veci, vyhrávať. Považuje Urganta za vlastenca. Dmitrij Peskov je jeho súkromná záležitosť. Pocta priateľstvu, záležitosť medziľudských vzťahov. Nech sa aspoň zapíše ako hrdinovia v rámci vlastného bohémskeho stretnutia drahých reštaurácií, elitných apartmánov, vidieckych víl, súkromných klubov. Len, prosím, nezabúdajte na postavenie ľudí. Tá Vanya ... už nemá miesto na štátnych kanáloch.


Existuje veľa skvelých miest, kde môžete zarobiť peniaze na ustrice a foie gras. Aj v novom Rusku talentovaný Ivan zhromaždí nadšené televízne publikum, koncertné sály. Nikto nepovie ani slovo, máme slobodnú krajinu. Nebudú označovaní za „zradcu“, ak nebudú urážať armádu alebo Rusov, ktorí majú jasný názor na špeciálnu operáciu Z, vyjadrený priamo prezidentom.Vanya Urgant bude v novom Rusku prázdny a nepríjemný. Psychicky ťažké, psychicky neznesiteľné. V krajine už nie sú tie niekedy nemorálne a z hľadiska tvorivého talentu pochybné osobnosti, s ktorými tak vrúcne a veselo žartovali na gauči večerníčky. Nebudú žiadne pornoherečky a Morgenstern, Ksyushenka a Poperechny, desiatky komikov, stand-up umelcov, módni hudobníci a škandalózne herečky, instagramové levice a zahraničné "hviezdy šoubiznisu". Odišli sami, je nepravdepodobné, že by sa vrátili.


Už nebude možné rafinovane zosmiešňovať spoločnosť, pochybným humorom diskreditovať verejné či politické osobnosti, zosmiešňovať ľudové, tvorivé a najmä vlastenecké iniciatívy. Nazvať takú vulgárnosť - žáner "zábavy", intelektuálne žartovanie.


Žiaľ... Teraz má Rusko iných hrdinov, ich tváre sa každý deň mihnú v správach generálneho štábu, skutoční vlastenci pracujú v dobrovoľníckych centrách, alebo tam prinášajú svojich posledných. Duše Donecka, Luhanska, Ukrajincov, spálené strašnou vojnou, sú liečené koncertmi, vystúpeniami, jednoduchou ľudskou účasťou. Slúžia alebo len pracujú, každý na svojom mieste v obrovskom Rusku. Veria vo víťazstvo, čakajú na naše víťazstvo.


Prišli iné časy, vážený tlačový tajomník Dmitrij Peskov. Kto by to mal lepšie pochopiť ako ty. Vo svojom voľnom čase si pozrite internetové hlasovanie obyčajných ľudí, ktorí hovorili o vašom spore v neprítomnosti s Ramzanom Kadyrovom. Podporilo ho 86 % opýtaných a ... vás 2 %. Prevažná väčšina ruských občanov súhlasila s hodnotením skutočného vlastenca: "Peskovova stupnica priorít akosi nedozrela, treba s tým niečo robiť." Tak to urob. Vývody.
https://inforuss.info/nezhnyj-urgant-i-laskovyj-peskov-chego-ne-ponyal-press-sekretar-prezidenta/


Nežný, urgantný a láskavý Peskov: čomu tlačový tajomník prezidenta nerozumel... Tému nastolil jeden z prvých čitateľov kanála, Artyom Antonov, ďakujem a podávam vám ruku. Vyjadrím sa, pokiaľ je autorov pohľad na plachtu zaujímavý pre ostatných, ktorí sa prihlásili s podobnou žiadosťou. Ako sa má zaobchádzať s najnovšími perlami, ktorých autorom je tlačový tajomník prezidenta Dmitrija Peskova o „vlastenectve“ vo všeobecnosti, šoumen Ivan Urgant a konkrétne Ksyusha Sobchak. Osobná pozícia bude jednoduchá a nenáročná v rámci svetskej múdrosti: „niekedy je lepšie mlčať a pôsobiť [cenzurovať], ako otvárať ústa a dokazovať to.“ Kráľ Šalamún o tom vo svojich Prísloviach hovoril tolerantnejšie: „Ale blázon, keď mlčí, sa môže zdať múdrym. To je všetko, nezdalo sa mi, že by som nikoho urazil. Ako súkromná osoba sa vyjadril k súkromnému názoru štátneho vlastníka, ktorý nie je v plnení povinností. Je veľkou záhadou, prečo sa ďaleko od hlúpeho Dmitrija Peskova zrazu zaviazal vysvetliť ruskému ľudu ... koncept „vlastenectva“ a vybral si zvláštne príklady na argumentáciu svojho vlastného pohľadu. Začal dobre, na otázky bieloruských novinárov odpovedal, že je to „láska k vlasti a ochota priniesť obete, keď je to potrebné“. Ďalej po usporiadaní cirkusu s medveďmi. Vyzval, aby sa nepovažovali za „nepriateľov štátu“ tí, ktorí opustili Rusko po začatí špeciálnej operácie Z. Toto je o Ksyusha Sobchak a Vanya Urgant, ak niečo. Konkrétne. Ten je podľa Dmitrija Peskova vo všeobecnosti „veľkým vlastencom, ktorý by nemal byť zapísaný v piatom stĺpci“. Napriek tomu, že televízny moderátor a herec po 24. februári otvorene vystúpil proti vojenskej operácii, vybral sa s celou rodinou na zaslúženú dovolenku. Ale sľúbil, že sa vráti. Alebo už urobil. Podľa tlačovej tajomníčky prezidenta za „nepriateľov štátu“ treba považovať tých, ktorí začali „obviňovať úrady a útočiť na vojenských hrdinov“. Na čo mu Ramzan Kadyrov odpovedal charakteristickým spôsobom generála: „Nevedel som, ale ukázalo sa, že na to, aby ste sa stali vlastencami svojej krajiny, musíte kritizovať činy Ruska, odísť do zahraničia a nahlas a pateticky vytvoriť okolo človeka rozruch a potom, keď sa stupeň konfrontácie klesá, vráť sa, akoby sa nič nestalo. Skutoční patrioti sedia niekoľko dní v studenej priekope... Peskovská stupnica priorít akosi nedozrela, treba s tým niečo robiť. Nebudem chovať turusy, kto a ako rozumie patriotizmu. Bohatá osobná skúsenosť hovorí: každý má to svoje. U časti populácie úplne absentuje, dokonca ani len schematicky formulovaný. Takýto stav je neznámy. To je normálne, takto funguje moderná spoločnosť. Ale ako vojak chápem vlastenectvo...len cez prizmu konkrétnych činov, nie veľkých slov. Patriotkou je naša staršia v dome, Vera Anatolyevna, hrdá, hlučná bojovníčka, neoblomná boľševik, pre ktorú bol Vladimír Putin dlhé roky „nástrojom skorumpovaných oligarchov“, no dnes sa z neho stal „muž keby sopatom udrel nacistov!“. Teraz zbiera humanitárnu pomoc na Donbas z bytu do bytu, pri vchode sa stretáva s nevľúdnymi ničiteľmi obchodných regálov a jedovato sa pýta: „kam sa toľko ťaháš... daj mi recept na pohánkový džem.“ Patrioti sú nekonečný prúd ľudí, ktorí do nášho dobrovoľníckeho centra nosia každý deň jedlo, veci, jednoduché veci do domácnosti, oblečenie a bielizeň, škatuľky cigariet („toto je pre našich chlapcov ... tam, určite to pošli ďalej“) , knihy a albumy s detskými kresbami. Patriotkou je krehká študentka Tanyusha, ktorá svoj „iPhone“ nasilu prilepila k početnej rodine utečencov z okolia Charkova so slovami: „keď sa všetko skončí, vráťte ho“. Existuje nespočetné množstvo príkladov, sú ich stovky len v ich vlastnom zornom poli, milióny - po celej krajine ... Preboha, nereagujte negatívne na nezmyselné vyhlásenie hovorcu prezidenta Dmitrija Peskova. V reakcii na Ramzana Kadyrova ticho a s rešpektom prikývnite. Ide o rôzne póly, medzi ktorými je obrovský priestor myšlienok, činov, úvah, pozícií a tendencií našej zložitej spoločnosti. Koľko ľudí, toľko chápaní „vlastenectva“. Ale nutne tiahne k ich pólu. Takto funguje spoločnosť, opakujem. Keď sú predstavitelia „kreatívnej elity“ obklopení nadmernou nepretržitou pozornosťou, úctou a hypertrofovaným záujmom. Na ich slová, skutky, osobný život. Najpriemernejší provinčný herec zomrel ... davy ľudí, tlač, potlesk, more kvetov a smutné tváre so srdečnými prejavmi. A na pohrebe zaslúžilého učiteľa či lekára, hrdinu Veľkej vlasteneckej vojny či workoholického rádoby... iba príbuzných a priateľov, pár známych, prípadne krátky nekrológ. Vždy to tak bolo a bude to tak aj naďalej. Kto zabáva, vymýšľa scénické obrazy, píše populárne piesne a recituje cudzie piesne, smeje sa a paroduje – vo všetkých vekových kategóriách sú považovaní za „elitu spoločnosti“. Naozaj talentovaných ľudí je medzi nimi málo, prevažnú časť tvoria obyčajní herci, remeselníci a učni obrovskej tvorivej dielne. Všetci sa snažia robiť tváre - ale Charlie Chaplin a Andrei Mironov ... kusový tovar.Je tu Filatov s jeho „Fedotom lukostrelcom“ a sú tam tisíce neznámych „Ctených členov Zväzu spisovateľov“ s rýmovanými nezmyslami. Je tu nenapodobiteľný Gradsky... a na druhom extréme sú tisícky krásnych speváčok, ktorým nevonia talent, ale vznáša sa len výrazná vôňa bankoviek investovaných do propagácie. To je normálne, nevarte so štipľavým pohŕdaním. Vyberte si ako osobnú ladičku tých, ktorí si svojím životom zaslúžili právo byť vypočutí. Je tu Zhvanetsky s hlbokými životnými šnúrami a na druhom extréme sú umelci „originálneho žánru“, stálice talkshow. Blogeri, komici, parodisti, vtipkári, stand-up komici a vulgárni vtipkári. Dokonca aj profesionálni majstri ako Vanya Urgant. Prečo by to, preboha, malo byť v ťažkých časoch vztýčené na transparenty? Zaujímať sa o to, čo si Z myslí o špeciálnych operáciách, urobiť z toho indikátor stavu spoločnosti? Je to filozof, mysliteľ, verejná osobnosť, politický vodca, významný spisovateľ, vojenský expert? nie Ani sa nepriblížil. Herec, moderátor, šoumen a herec, za veľa peňazí, kvalitne a niekedy aj talentovane robí svoju prácu, ktorá spočíva v jedinom – baviť divákov. Žiadne sťažnosti, človek si svoje spájkovanie poctivo odpracuje. Ale keď kolektívny tvorca Vani-Ksyusha začne verejne hovoriť o veciach, od ktorých sú nekonečne ďaleko, je to neslušné. Nevhodný. Nie veľmi chytrý. A pre niekoho ... jednoduchý vojak a dôstojník - urážlivý. Ďalší hodnotový systém. Sú vedľa každého z mojich čitateľov ľudia, ktorí nepodporujú rozhodnutie prezidenta demilitarizovať a denacifikovať Ukrajinu? Samozrejme, sociológia je pripravená poskytnúť presné čísla - takmer 20% ruskej populácie. Neveria, že je ohrozený osud Ruska, ich osobná bezpečnosť, budúcnosť ich detí a vnúčat. Existenciu cynického a neľudského neonacizmu v Kyjeve, hroznejšieho ako Hitlerov, považujú za kremeľskú propagandu. Zradcovia, vlasovci, banderovci? nie Mimosúdne osobné postavenie občana, ktoré má zo zákona právo na existenciu. Ak to neprerástlo do konkrétnych deštruktívnych činov a činov, samozrejme. Ale nazvať „vlastencom“ človeka, ktorý, khe-khe... mierne povedané, nevyjadril svoj postoj k tomu, čo sa deje, v tichosti splynul z územia krajiny na „dovolenku“ a skrýval sa v očakávaní rozuzlenia. ukrajinských udalostí je zo strany tlačového tajomníka prezidenta jasná prehnanosť. Vanya Urgant je nám ľahostajná, zabudnutá. Prečo spomínať? Je možné akýmkoľvek spôsobom zaobchádzať s čestnými skutkami Ingeborgy Dapkunaite, Makarevicha, Akunina a mnohých ďalších predstaviteľov „kreatívnej elity“. Osobne ich rešpektujem, ak našli silu priamo a jednoznačne vyhlásiť, že nesúhlasíme s Putinom, sme proti špeciálnej operácii Z, osem rokov genocídy rusky hovoriacich ľudí na Donbase nepovažujeme za dostatočný dôvod. za ozbrojené odstránenie neonacizmu zo života ukrajinskej spoločnosti. Pevným hlasom. Takže takto a z takýchto dôvodov ospravedlňujúcich. Jasné a zrozumiteľné, ďakujem za info. Ľavé Rusko - vaša voľba, veľa šťastia, postarajte sa o seba. Aby sme však Vanyu Urgant zaradili medzi „patriotov“ ... Patriot Leps a patriot Vinokur, desiatky ďalších predstaviteľov tvorivej inteligencie dnes putujú vojenskými jednotkami a nemocnicami s koncertmi a vystúpeniami, zbierajú milióny rubľov prostredníctvom kultúrnych inštitúcií a stránok na sociálnych sieťach siete, organizovať pomoc ukrajinským utečencom a obyvateľom Donbasu, našim chlapom. Jasne, jasne, lakonicky vyjadril postoj. Verejne a nahlas, bez priemerného „odchodu na dovolenku“ alebo záhadného ticha na mesiac. A niektorí potichu prichádzajú do Donecka a Luganska, Volnovachy a Mariupolu, žiadajú ich, aby odstránili kamery, navštívili nemocnice, sirotince, bojové jednotky LDNR. Pomáhajú rukami, osobnými prostriedkami, dopravou, spojmi na vrchole, so všetkým, čo môžu... Čo spôsobuje úplne inú mieru najhlbšej úcty. Ak Vanya Urgant nemá odvahu povedať „za“ alebo „proti“ - nemučte osobu. Neoznačujte ho zlým slovom. Existuje tretí stav mysle, rozhliadni sa okolo seba... volá sa to neviem. Nerozumel som, nerozumiem, pochybujem, "moja chata je na okraji." Osobný výber. Nie každý je vnútorne pripravený prijať pozíciu Ramzana Kadyrova. Pred tým treba dozrieť, variť v inom ľudskom „kotli“, komunikovať s inými ľuďmi. Staňte sa vedome patriotom bez toho, aby ste sa riadili vrtkavou módou. Kto je Dmitrij Peskov? úradník. Oficiálne. Neplní si povinnosti veľmi dobre alebo naberá na seba nadmerné množstvo nadbytočných vecí. Koniec koncov, Garant v roku 2018 povedal: "Niekedy sa nesie taká snehová búrka, že jej prestávam rozumieť." Len päť minút vstúpiť do kancelárie garanta a potom tri hodiny (prizmou vlastných skúseností a porozumenia) písať tlačové správy. Takto funguje dopravník a systém. Dmitrij Peskov žije už desaťročia v trojuholníku „kancelária-limuzína-byt“. Medzi nespočetnými úradníkmi, ľuďmi v drahých oblekoch, reportérmi s výbornou duševnou organizáciou, zástupom Ivanov Urgantov a Ksjusha... Intelektuálov a bohémov. S vlastným súkromným uhlom pohľadu, kto, ako a ako hlboko je „vlastenec“. Tlačový tajomník nenavštevuje továrne a zákopy vojakov, ako môže vedieť, že vlastenectvo sa prejavuje skutkami a nie slovami? Vyjadril tlačový tajomník názor prezidenta svojou podivnou reprízou? Rozhodne nie. K správaniu našej „elity“ sa už predtým ručiteľ definitívne vyjadril. Veľmi ťažké. Jednoznačne odsúdil Rusov, usilujúcich sa o „európsky spôsob života na chodbe majstrov života, rasu majstrov“. Vladimir Putin v ruštine povedal: Prebieha „prirodzená a nevyhnutná sebačistenie spoločnosti“, čo len posilní Rusko. Sú tam, ako hovorí, postavy: „ktoré sa nezaobídu bez foie gras, ustríc alebo takzvaných rodových slobôd.“ Nechajte ich existovať, zvolili si mentálnu voľbu strán konfliktu. My tomu hovoríme Empire of Lies, oni tomu hovoria civilizovaný svet. Dobré zbavenie sa, ani slovo odsúdenia. Ak uvoľnili stoličku, odmietli funkciu a plat panovníka, alebo odišli z krajiny. Začali ste otvorene pomáhať nepriateľom Ruska? Slová proti nepoviem za taký poctivý výber. Ale! Koniec koncov, na slová Dmitrija Peskova môže byť iný uhol pohľadu, však? Hoci je trikrát tlačovým tajomníkom samotného prezidenta, manželom šarmantnej ženy, vzdelaného a subtílneho intelektuála. Samozrejme, máme slobodnú demokratickú krajinu. Osobne stojím bok po boku s pozíciou Ramzana Kadyrova a som pripravený predložiť vám nemenej živé vyhlásenia ruských občanov. Dmitrij Konanykhin, spisovateľ: „Vanechka sa len bála. Vanya je dobrý chlapec. Ale Rusi, ktorí zaútočili na Mariupol, sa nemohli zľaknúť a odísť do Izraela. Nie sú tak dobrí a nie tak talentovaní. Jednoducho sa obetujú a oslobodia mesto svätej apoštolskej Márie Magdalény.“ Evgenia Prosvetová, blogerka: „Muž v puberte, zamestnanec Channel One, vysoko platený profesionál, nechápal, čo sa deje, a dostal strach. Nebál som sa a rozumel som len ľuďom na ceste. Zvyšok býva v drahej škôlke pre prestarnuté infantilné deti. Rozumieť. Odpustiť. Prepáč. Priplatiť si. A ešte raz si priplat za pochopenie a nebáť sa. Dmitrij Evstafiev, politológ: „Andrey Vlasov bol vo všeobecnosti veliteľom najlepších, ako sa verilo, v Červenej armáde 99. pešej divízie, vzdelaný človek, pracoval v Číne. Len sa zľakol a nerozumel politickým jemnostiam. A jeho v slučke ... Čo necivilizovaní ľudia, však? Tí, ktorí nerozumejú jemnej mentálnej organizácii. Sergei Mardan, novinár: "Teraz sa Peskov bude musieť zapriahnuť pre svojich priateľov z Echo Moskvy." Povedz, že každý má právo na svoj názor. V Peskovoch zrejme strašia Medinského „vavríny“. Len nejaké nezdravé vzrušenie medzi tými, ktorí chcú ospravedlniť zradu. Medzitým ukrajinská armáda pokračuje v zabíjaní a mučení našich vojakov a civilistov. Dmitrij Lekukh, ekonóm: "Takže. Ak je Vanya Urgant „vlastenec“, potom je Chulpan Khamatova zjavne priamym ruským štátnikom. Aj Krym treba vrátiť, rozumiem tomu správne?“ Serega Karnaukhov, politológ: "A Urgant je patriot a Sobchak." Kto ešte? Možno je Zelenskyj obeťou okolností? Je to len herec, nerozumie politike." Môžete pokračovať donekonečna, špeciálne zhromaždená zbierka za posledný deň. Aby sa nedopatrením nezabudlo. Celý tento prenášač talentov z "Evening Urgant", nespočetných domácich intelektuálov, ruských a ukrajinských hviezd, ktorých dnes zmätený showman pobozkal. Kde sú teraz? Je to tak, väčšina v jednom rade nadáva, uráža, agituje proti Rusku. Poďme na to. Pena emócií opadne, treba robiť iné veci, vyhrávať. Považuje Urganta za vlastenca. Dmitrij Peskov je jeho súkromná záležitosť. Pocta priateľstvu, záležitosť medziľudských vzťahov. Nech sa aspoň zapíše ako hrdinovia v rámci vlastného bohémskeho stretnutia drahých reštaurácií, elitných apartmánov, vidieckych víl, súkromných klubov. Len, prosím, nezabúdajte na postavenie ľudí. Tá Vanya ... už nemá miesto na štátnych kanáloch. Existuje veľa skvelých miest, kde môžete zarobiť peniaze na ustrice a foie gras. Aj v novom Rusku talentovaný Ivan zhromaždí nadšené televízne publikum, koncertné sály. Nikto nepovie ani slovo, máme slobodnú krajinu. Nebudú označovaní za „zradcu“, ak nebudú urážať armádu alebo Rusov, ktorí majú jasný názor na špeciálnu operáciu Z, vyjadrený priamo prezidentom.Vanya Urgant bude v novom Rusku prázdny a nepríjemný. Psychicky ťažké, psychicky neznesiteľné. V krajine už nie sú tie niekedy nemorálne a z hľadiska tvorivého talentu pochybné osobnosti, s ktorými tak vrúcne a veselo žartovali na gauči večerníčky. Nebudú žiadne pornoherečky a Morgenstern, Ksyushenka a Poperechny, desiatky komikov, stand-up umelcov, módni hudobníci a škandalózne herečky, instagramové levice a zahraničné "hviezdy šoubiznisu". Odišli sami, je nepravdepodobné, že by sa vrátili. Už nebude možné rafinovane zosmiešňovať spoločnosť, pochybným humorom diskreditovať verejné či politické osobnosti, zosmiešňovať ľudové, tvorivé a najmä vlastenecké iniciatívy. Nazvať takú vulgárnosť - žáner "zábavy", intelektuálne žartovanie. Žiaľ... Teraz má Rusko iných hrdinov, ich tváre sa každý deň mihnú v správach generálneho štábu, skutoční vlastenci pracujú v dobrovoľníckych centrách, alebo tam prinášajú svojich posledných. Duše Donecka, Luhanska, Ukrajincov, spálené strašnou vojnou, sú liečené koncertmi, vystúpeniami, jednoduchou ľudskou účasťou. Slúžia alebo len pracujú, každý na svojom mieste v obrovskom Rusku. Veria vo víťazstvo, čakajú na naše víťazstvo. Prišli iné časy, vážený tlačový tajomník Dmitrij Peskov. Kto by to mal lepšie pochopiť ako ty. Vo svojom voľnom čase si pozrite internetové hlasovanie obyčajných ľudí, ktorí hovorili o vašom spore v neprítomnosti s Ramzanom Kadyrovom. Podporilo ho 86 % opýtaných a ... vás 2 %. Prevažná väčšina ruských občanov súhlasila s hodnotením skutočného vlastenca: "Peskovova stupnica priorít akosi nedozrela, treba s tým niečo robiť." Tak to urob. Vývody. https://inforuss.info/nezhnyj-urgant-i-laskovyj-peskov-chego-ne-ponyal-press-sekretar-prezidenta/

Nežný, urgantný a láskavý Peskov: čomu tlačový tajomník prezidenta nerozumel...

Zbytečně zahlcuješ vlákno. Patří to do rubriky "Rusko"


[quote="pid:67258, uid:12"]Nežný, urgantný a láskavý Peskov: čomu tlačový tajomník prezidenta nerozumel...[/quote] Zbytečně zahlcuješ vlákno. Patří to do rubriky "Rusko"

práve hlásili na Soloviev live, že slovenská S300 zničená po ceste v Nikolajevskej oblasti.. Nestihla do cieľa prísť, dúfam, že aj naša pseudo vláda padne rýchlo


práve hlásili na Soloviev live, že slovenská S300 zničená po ceste v Nikolajevskej oblasti.. Nestihla do cieľa prísť, dúfam, že aj naša pseudo vláda padne rýchlo
Upravené 10. 4. 2022 o 17:03

Slovensko možná prodá samohybné houfnice Ukrajině


Slovensko jedná s Ukrajinou o možném prodeji samohybných houfnic slovenské výroby "Zuzana", řekl v éteru Slovenské televize šéf Ministerstva obrany republiky Jaroslav Nagy.


"V současné době jednáme s Ukrajinou o možném prodeji samohybných houfnic Zuzana na Ukrajinu. Jednáme o prodeji," řekl Nagy, aniž by upřesnil, o jaký typ houfnic Zuzana mluví.
"Jednáme také o možné opravě poškozených ukrajinských bojových vozidel a tanků T-72 a T-75 v našich podnicích obrany. Mohli bychom je opravit a vrátit zpět na Ukrajinu," dodal ministr.


Nagy nastolil otázku dalšího provozu starých sovětských stíhaček MiG-29 ve výzbroji slovenského letectva . Podle ministra budou muset tato letadla brzy „přistát na zemi“, protože ruští technici již nebudou sledovat jejich stav. „Čím dříve rozhodneme o konečném ‚přistání MiGů‘, tím lépe,“ zdůraznil šéf slovenského ministerstva obrany.
https://ria.ru/20220410/ukraina-1782773174.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Slovenská nezodpovědná vláda dělá vše pro to, aby Slovensko bylo přiznáno účastníkem konfliktu, se všemi vyplývajícími pro zemi důsledky. Tohle už je do nebe volající!


**Slovensko možná prodá samohybné houfnice Ukrajině** Slovensko jedná s Ukrajinou o možném prodeji samohybných houfnic slovenské výroby "Zuzana", řekl v éteru Slovenské televize šéf Ministerstva obrany republiky Jaroslav Nagy. "V současné době jednáme s Ukrajinou o možném prodeji samohybných houfnic Zuzana na Ukrajinu. Jednáme o prodeji," řekl Nagy, aniž by upřesnil, o jaký typ houfnic Zuzana mluví. "Jednáme také o možné opravě poškozených ukrajinských bojových vozidel a tanků T-72 a T-75 v našich podnicích obrany. Mohli bychom je opravit a vrátit zpět na Ukrajinu," dodal ministr. Nagy nastolil otázku dalšího provozu starých sovětských stíhaček MiG-29 ve výzbroji slovenského letectva . Podle ministra budou muset tato letadla brzy „přistát na zemi“, protože ruští technici již nebudou sledovat jejich stav. „Čím dříve rozhodneme o konečném ‚přistání MiGů‘, tím lépe,“ zdůraznil šéf slovenského ministerstva obrany. https://ria.ru/20220410/ukraina-1782773174.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Slovenská nezodpovědná vláda dělá vše pro to, aby Slovensko bylo přiznáno účastníkem konfliktu, se všemi vyplývajícími pro zemi důsledky. Tohle už je do nebe volající!

Jestli je to slovenské S-300, tak se tam dlouho neohřálo...
Ono boli už aj nepodložené tvrdenia, že S-300 išla na Ukrajinu cca 2-3 týždne dozadu. Aj keď asi by bolo ozaj ťažké presun takéhoto systému, na obzvlášť malom Slovensku utajiť, na niektorých foto bol pri koľajách sneh. Nie je to síce dôležité, ale tá naša S-300 už mohla byť zničená dávnejšie. Vtedy keď Naď tvrdil, že ju dajú až vtedy, keď nám NATO poskytne inú obranu. Bolo treba zahrať divadlo, že ju tam práve teraz dali, asi už to nebolo udržateľné, že S-300 tu vlastne už niekoľko týždňov nie je a napr. jadrové elektrárne ostali absolútne bez ochrany. Napr. aj pred tým zlým Ruskom, ktoré ako vieme jedno z prvých čo vykonalo bol útok na černobyľskú elektráreň. Len konšpirujem. Či uvažujem? Či si dovolím pochybovať? Myslím, že to bol Fico, ktorý sa už vtedy pýtal, že čo je s našou S-300.


[quote="pid:67231, uid:158"]Jestli je to slovenské S-300, tak se tam dlouho neohřálo...[/quote]Ono boli už aj nepodložené tvrdenia, že S-300 išla na Ukrajinu cca 2-3 týždne dozadu. Aj keď asi by bolo ozaj ťažké presun takéhoto systému, na obzvlášť malom Slovensku utajiť, na niektorých foto bol pri koľajách sneh. Nie je to síce dôležité, ale tá naša S-300 už mohla byť zničená dávnejšie. Vtedy keď Naď tvrdil, že ju dajú až vtedy, keď nám NATO poskytne inú obranu. Bolo treba zahrať divadlo, že ju tam práve teraz dali, asi už to nebolo udržateľné, že S-300 tu vlastne už niekoľko týždňov nie je a napr. jadrové elektrárne ostali absolútne bez ochrany. Napr. aj pred tým zlým Ruskom, ktoré ako vieme jedno z prvých čo vykonalo bol útok na černobyľskú elektráreň. Len konšpirujem. Či uvažujem? Či si dovolím pochybovať? Myslím, že to bol Fico, ktorý sa už vtedy pýtal, že čo je s našou S-300.

Černochová chce v USA otevřít i jednání o americké přítomnosti v ČR
Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) bude po Velikonocích jednat ve Spojených státech se svým protějškem Lloydem Austinem. Podle Černochové je ve hře i jednání o americké přítomnosti v České republice. „V rámci této bilaterální schůzky chci otevřít i toto téma,“ řekla Deníku N.
Nastínila, že Česko může jít cestou dohody jako Slovensko, kdy Američané na základě dohody mohou v zemi využívat dvě vojenské základny.
/.../
Součástí dubnové cesty ministryně obrany do USA bude také převoz ostatků brigádního generála Františka Moravce do Česka. Moravec bude pochován podle svého přání v rodné Čáslavi. Někdejší velitel československé rozvědky pracující pro exilovou vládu v Londýně je považován za autora plánu na atentát na zastupujícího říšského kancléře Reinharda Heydricha. Po odchodu z komunistického Československa žil v USA.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cernochova-chce-v-usa-otevrit-i-jednani-o-americke-pritomnosti-v-cr-40393405


**Černochová chce v USA otevřít i jednání o americké přítomnosti v ČR** Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) bude **po Velikonocích** jednat ve Spojených státech se svým protějškem Lloydem Austinem. Podle Černochové je ve hře i jednání o americké přítomnosti v České republice. „V rámci této bilaterální schůzky chci otevřít i toto téma,“ řekla Deníku N. Nastínila, že **Česko může jít cestou dohody jako Slovensko**, kdy Američané na základě dohody mohou v zemi využívat dvě vojenské základny. /.../ Součástí dubnové cesty ministryně obrany do USA bude také **převoz ostatků brigádního generála Františka Moravce do Česka**. Moravec bude pochován podle svého přání v rodné Čáslavi. Někdejší velitel československé rozvědky pracující pro exilovou vládu v Londýně je považován za autora plánu na atentát na zastupujícího říšského kancléře Reinharda Heydricha. Po odchodu z komunistického Československa žil v USA. https://www.novinky.cz/domaci/clanek/cernochova-chce-v-usa-otevrit-i-jednani-o-americke-pritomnosti-v-cr-40393405

Nastínila, že Česko může jít cestou dohody jako Slovensko, kdy Američané na základě dohody mohou v zemi využívat dvě vojenské základny.
Také víme, jak vypadají státy, které USA opouštějí.
Rusové po sametu odešli, ale území zanechali nepoškozené. Když odcházejí USA, nezůstane kámen na kameni.


[quote="pid:67268, uid:679"]Nastínila, že Česko může jít cestou dohody jako Slovensko, kdy Američané na základě dohody mohou v zemi využívat dvě vojenské základny.[/quote]Také víme, jak vypadají státy, které USA opouštějí. Rusové po sametu odešli, ale území zanechali nepoškozené. Když odcházejí USA, nezůstane kámen na kameni.

Slovenská nezodpovědná vláda dělá vše pro to, aby Slovensko bylo přiznáno účastníkem konfliktu, se všemi vyplývajícími pro zemi důsledky. Tohle už je do nebe volající!

TauRus, za tú dlhú dobu by si mohol vedieť, že my nemáme vládu, ale klub fanúšikov doktora Chocholouška. 😎
https://youtu.be/8hxFjuF-3c0


[quote="pid:67263, uid:158"]Slovenská nezodpovědná vláda dělá vše pro to, aby Slovensko bylo přiznáno účastníkem konfliktu, se všemi vyplývajícími pro zemi důsledky. Tohle už je do nebe volající![/quote] TauRus, za tú dlhú dobu by si mohol vedieť, že my nemáme vládu, ale klub fanúšikov doktora Chocholouška.

Netušíte prosím někdo, zda k dané události píší i něco média v Rusku?
Našel jsem toto:
https://161.ru/text/incidents/2022/04/06/71236121/


[quote="pid:67295, uid:573"]Netušíte prosím někdo, zda k dané události píší i něco média v Rusku?[/quote]Našel jsem toto: https://161.ru/text/incidents/2022/04/06/71236121/

Rakúsky kancelár navštívi Moskvu
Kronen Zeitung: Rakúsky kancelár Nehammer plánuje navštíviť Moskvu 11. apríla
Rakúsky kancelár Karl Nehammer sa podľa novín Kronen Zeitung s odvolaním sa na kancelárkin sprievod chystá v pondelok 11. apríla navštíviť Moskvu.


Je potrebné poznamenať, že cesta bola dohodnutá s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. Nehammer sa podľa neho chce dostať do „stavania mostov“ a plánuje „vynaložiť maximálne úsilie, aby sa svetu trochu priblížil“. Ako poznamenalo kancelárkino okolie, vyžaduje si to nielen telefonické rozhovory, ale aj osobné návštevy.


9 apríla Nehammer pricestoval na návštevu Ukrajiny. Zároveň povedal, že Európska únia neprestane sprísňovať protiruské sankcie, kým Moskva nezastaví špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine. Zdôraznil, že reštriktívne opatrenia sú zamerané na zastavenie nepriateľských akcií.
https://lenta.ru/news/2022/04/10/nehammer_moscow/


**Rakúsky kancelár navštívi Moskvu** Kronen Zeitung: Rakúsky kancelár Nehammer plánuje navštíviť Moskvu 11. apríla Rakúsky kancelár Karl Nehammer sa podľa novín Kronen Zeitung s odvolaním sa na kancelárkin sprievod chystá v pondelok 11. apríla navštíviť Moskvu. Je potrebné poznamenať, že cesta bola dohodnutá s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. Nehammer sa podľa neho chce dostať do „stavania mostov“ a plánuje „vynaložiť maximálne úsilie, aby sa svetu trochu priblížil“. Ako poznamenalo kancelárkino okolie, vyžaduje si to nielen telefonické rozhovory, ale aj osobné návštevy. 9 apríla Nehammer pricestoval na návštevu Ukrajiny. Zároveň povedal, že Európska únia neprestane sprísňovať protiruské sankcie, kým Moskva nezastaví špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine. Zdôraznil, že reštriktívne opatrenia sú zamerané na zastavenie nepriateľských akcií. https://lenta.ru/news/2022/04/10/nehammer_moscow/
Upravené 10. 4. 2022 o 19:08

Našel jsem toto:

Ještě tady:
https://v1.ru/text/gorod/2022/04/07/71237417/
Znepokojivé je, že k události došlo poblíž Volgogradu (Volgograd = Stalingrad). Na tom regionálním volgogradském webu jsem ještě narazila na zprávu ze 14. února, kdy se v obci Log zřítil dron na obytný dům, což způsobilo mezi obyvatelstvem paniku, mělo se za to, že už vypukla válka.
A ještě titulek zprávy z dnešního vydání: "Volgogradské obyvatele vyděsil hřibovitý sloup kouře na obloze nad Volžským"
https://v1.ru/text/gorod/2022/04/10/71246159/
Snad to je jen hloupá novinářská rétorika, ale působí to jako nějaké vzkazy.


[quote="pid:67297, uid:312"]Našel jsem toto:[/quote] Ještě tady: https://v1.ru/text/gorod/2022/04/07/71237417/ Znepokojivé je, že k události došlo poblíž Volgogradu (Volgograd = Stalingrad). Na tom regionálním volgogradském webu jsem ještě narazila na zprávu ze 14. února, kdy se v obci Log zřítil dron na obytný dům, což způsobilo mezi obyvatelstvem paniku, mělo se za to, že už vypukla válka. A ještě titulek zprávy z dnešního vydání: "Volgogradské obyvatele vyděsil hřibovitý sloup kouře na obloze nad Volžským" https://v1.ru/text/gorod/2022/04/10/71246159/ Snad to je jen hloupá novinářská rétorika, ale působí to jako nějaké vzkazy.

Pre nich sa nezmenilo vôbec nič.


S tím nesouhlasím až do dneška křičí a prskají na bolševiky a Stalina, od dob SSSR je jasné, že lidé si dokážou vládnout sami a ty elitářský zmetky nepotřebují. GP a všechny zrádné elity se spojili a vzepjali ve smrtelné křeči, aby SSSR rozbily a trvalo jim to více než 50.let. A Rusko dnes na to navazuje a staví informační pole na Velké Vlastenecké Válce. Vše má smysl, vše dojde spravedlivého konce neboť Bůh je spravedlivý. Ten spravedlivý konec oddaluje pouze naše nízká morálka. Jenže silná vůle jde přes kratičkou délku života a dokáže pracovat na díle, který je v nedohlednu (démonická a ještě více lidská psychika).


Konec davo-elitární společnosti je neodvratný, jakkoliv se mohou cítit vůči davu vše dovolující elity bez odpovědnosti odolní a beztrestní. Sociální super systém se stal složitějším a již není řiditelný dřívějšími metodami. Návrat do středověku a zjednodušení systému je již také nemožný, při tom procesu by došlo ke ztrátě řízení (pro GP), informace jsou již příliš dostupné a někdo by našel skulinku a využil toho a GP by utřel nos nebo by byl GP zlikvidován.


Nastává čas souborných intelektů, spolupracujících kolektivů, které slouží sami sobě a společnosti (svému rozvoji a rozvoji společnosti) a ne nějakému jednotlivci, jakkoliv schopnému.


[quote="pid:67248, uid:663"]Pre nich sa nezmenilo vôbec nič.[/quote] S tím nesouhlasím až do dneška křičí a prskají na bolševiky a Stalina, od dob SSSR je jasné, že lidé si dokážou vládnout sami a ty elitářský zmetky nepotřebují. GP a všechny zrádné elity se spojili a vzepjali ve smrtelné křeči, aby SSSR rozbily a trvalo jim to více než 50.let. A Rusko dnes na to navazuje a staví informační pole na Velké Vlastenecké Válce. Vše má smysl, vše dojde spravedlivého konce neboť Bůh je spravedlivý. Ten spravedlivý konec oddaluje pouze naše nízká morálka. Jenže silná vůle jde přes kratičkou délku života a dokáže pracovat na díle, který je v nedohlednu (démonická a ještě více lidská psychika). Konec davo-elitární společnosti je neodvratný, jakkoliv se mohou cítit vůči davu vše dovolující elity bez odpovědnosti odolní a beztrestní. Sociální super systém se stal složitějším a již není řiditelný dřívějšími metodami. Návrat do středověku a zjednodušení systému je již také nemožný, při tom procesu by došlo ke ztrátě řízení (pro GP), informace jsou již příliš dostupné a někdo by našel skulinku a využil toho a GP by utřel nos nebo by byl GP zlikvidován. Nastává čas souborných intelektů, spolupracujících kolektivů, které slouží sami sobě a společnosti (svému rozvoji a rozvoji společnosti) a ne nějakému jednotlivci, jakkoliv schopnému.

občas to má hlavu a patu,

To sú iba okopírované články a príspevky od iných autorov v rôznych jazykoch bez udania zdroja.


[quote="pid:67224, uid:426"]občas to má hlavu a patu,[/quote] To sú iba okopírované články a príspevky od iných autorov v rôznych jazykoch bez udania zdroja.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

dnes
FB Extra plus
13 h ·
Rusko zorganizovalo v sobotu vojenské cvičenie v Kaliningrade – ruskej enkláve ležiacej na pobreží Baltského mora medzi Poľskom a Litvou. TASR o tom informovala na základe správy agentúry Reuters. "Až 1000 príslušníkov armády... a vyše 60 kusov vojenského vybavenia bolo súčasťou kontroly," uviedlo veliteľstvo ruskej Baltskej flotily. Okrem toho počas noci absolvovalo vojenské manévre v Kaliningradskej oblasti aj 20 stíhačiek typu Su-27 a bombardérov námorného letectva typu Su-27. Tie nacvičovali útok na pozemné ciele a ciele pohybujúce sa nízkou rýchlosťou, vojenské stanovištia a vojenské vybavenie. Veliteľstvo Baltskej flotily nešpecifikovalo dôvod, pre ktorý sa cvičenia konali, a ani to, či boli plánované. Cvičenia sa však konali iba niekoľko dni po tom, ako námestník ruského ministra zahraničných vecí Alexandr Gruško varoval európske krajiny pred akýmkoľvek potenciálnym zásahom v Kaliningradskej oblasti, pričom uviedol, že by to bola "hra s ohňom", analyzuje Reuters.
Zdroj: TASR/Extra plus


dnes FB Extra plus 13 h · Rusko zorganizovalo v sobotu vojenské cvičenie v Kaliningrade – ruskej enkláve ležiacej na pobreží Baltského mora medzi Poľskom a Litvou. TASR o tom informovala na základe správy agentúry Reuters. "Až 1000 príslušníkov armády... a vyše 60 kusov vojenského vybavenia bolo súčasťou kontroly," uviedlo veliteľstvo ruskej Baltskej flotily. Okrem toho počas noci absolvovalo vojenské manévre v Kaliningradskej oblasti aj 20 stíhačiek typu Su-27 a bombardérov námorného letectva typu Su-27. Tie nacvičovali útok na pozemné ciele a ciele pohybujúce sa nízkou rýchlosťou, vojenské stanovištia a vojenské vybavenie. Veliteľstvo Baltskej flotily nešpecifikovalo dôvod, pre ktorý sa cvičenia konali, a ani to, či boli plánované. Cvičenia sa však konali iba niekoľko dni po tom, ako námestník ruského ministra zahraničných vecí Alexandr Gruško varoval európske krajiny pred akýmkoľvek potenciálnym zásahom v Kaliningradskej oblasti, pričom uviedol, že by to bola "hra s ohňom", analyzuje Reuters. Zdroj: TASR/Extra plus

Pěkné shrnutí taktiky Ruské armády. Zaznělo tam také, že z Americké strany přišla informace, že prý generál o kterém se psalo, že byl zajat, zemřel 28.3.2022.
https://zen.yandex.ru/video/watch/6251650f1305c02d2586bc24


Pěkné shrnutí taktiky Ruské armády. Zaznělo tam také, že z Americké strany přišla informace, že prý generál o kterém se psalo, že byl zajat, zemřel 28.3.2022. https://zen.yandex.ru/video/watch/6251650f1305c02d2586bc24
Upravené 10. 4. 2022 o 23:49

Dodávky vojenské techniky včetně českých tanků T72 na Ukrajinu jsou včetně vyškoleného personálu. Žádní „Ukrajinci“ v nich jezdit nebudou. Stejně je to i u zbrojních dodávek z Velké Británie, Polska, Austrálie, USA, Německa…
https://ceskavec.com/2022/04/dodavky-zahranicni-techniky-vcetne-ceskych-tanku-t72-jsou-vcetne-vyskoleneho-personalu-zadni-ukrajinci-v-nich-jezdit-nebudou-protoze-to-neni-technicky-mozne-stejne-je-to-i-u-dalsich-dodavek-z-v


Je to možné? Logiku to dáva ...


**Dodávky vojenské techniky včetně českých tanků T72 na Ukrajinu jsou včetně vyškoleného personálu. Žádní „Ukrajinci“ v nich jezdit nebudou. Stejně je to i u zbrojních dodávek z Velké Británie, Polska, Austrálie, USA, Německa…** https://ceskavec.com/2022/04/dodavky-zahranicni-techniky-vcetne-ceskych-tanku-t72-jsou-vcetne-vyskoleneho-personalu-zadni-ukrajinci-v-nich-jezdit-nebudou-protoze-to-neni-technicky-mozne-stejne-je-to-i-u-dalsich-dodavek-z-v Je to možné? Logiku to dáva ...

že prý generál o kterém se psalo, že byl zajat,


mozno ...6253c81d728ed


[quote="pid:67336, uid:312"]že prý generál o kterém se psalo, že byl zajat,[/quote] mozno ...![6253c81d728ed](serve/attachment&path=6253c81d728ed)

Dodávky vojenské techniky včetně českých tanků T72 na Ukrajinu jsou včetně vyškoleného personálu.

České tanky a obrněné transportéry dodané na Ukrajinu byly zničeny. Tanky T 72 M a obrněné transportéry BVP 1 dodané tento týden Českou republikou ze skladů společnosti Excalibur Army na Ukrajinu, byly tento týden zničeny ruským letectvem v železniční stanci Lozova zhruba 120 km od Charkova. Stalo se tak dříve než byla dokončena jejich překládka z železničních vagonů a mohly být nasazeny na frontě kam směřovaly….
https://t.me/vakcinacnirealita/9421


[quote="pid:67338, uid:679"]Dodávky vojenské techniky včetně českých tanků T72 na Ukrajinu jsou včetně vyškoleného personálu.[/quote] České tanky a obrněné transportéry dodané na Ukrajinu byly zničeny. Tanky T 72 M a obrněné transportéry BVP 1 dodané tento týden Českou republikou ze skladů společnosti Excalibur Army na Ukrajinu, byly tento týden zničeny ruským letectvem v železniční stanci Lozova zhruba 120 km od Charkova. Stalo se tak dříve než byla dokončena jejich překládka z železničních vagonů a mohly být nasazeny na frontě kam směřovaly…. https://t.me/vakcinacnirealita/9421

V uplynulém týdnu byly na Ukrajinu aktivně dodávány těžké zbraně z Evropy (tanky, BMP, systémy protivzdušné obrany, MLRS atd.). Ruské ministerstvo obrany denně informuje o likvidaci velkých hromad zařízení na Ukrajině. Z toho lze vyvodit, že nejen demilitarizace Ukrajiny, ale i demilitarizace evropské části NATO je nyní v plném proudu. Вот вам и многоходовка.
Zkopírováno z telegramu z uzavřené skupiny.


V uplynulém týdnu byly na Ukrajinu aktivně dodávány těžké zbraně z Evropy (tanky, BMP, systémy protivzdušné obrany, MLRS atd.). Ruské ministerstvo obrany denně informuje o likvidaci velkých hromad zařízení na Ukrajině. Z toho lze vyvodit, že nejen demilitarizace Ukrajiny, ale i demilitarizace evropské části NATO je nyní v plném proudu. Вот вам и многоходовка. Zkopírováno z telegramu z uzavřené skupiny.

@Rusofil - to spíše vypadá, že z generála se stalo "cenné zboží" a je uložen ve spolehlivém skladišti a čeká na prodej.

@Rusofil - to spíše vypadá, že z generála se stalo "cenné zboží" a je uložen ve spolehlivém skladišti a čeká na prodej.

to spíše vypadá, že z generála se stalo "cenné zboží" a je uložen ve spolehlivém skladišti a čeká na prodej.
Já jsem za to rád. Usáci asi tajně doufali, že nepřežil, tak se pokusili o manévr, ale nevyšel, sorry.


[quote="pid:67371, uid:57"]to spíše vypadá, že z generála se stalo "cenné zboží" a je uložen ve spolehlivém skladišti a čeká na prodej.[/quote]Já jsem za to rád. Usáci asi tajně doufali, že nepřežil, tak se pokusili o manévr, ale nevyšel, sorry.

mozno ...
Můžeš dát zdroj? Rád bych se podíval na doprovodný text.


[quote="pid:67360, uid:443"]mozno ...[/quote]Můžeš dát zdroj? Rád bych se podíval na doprovodný text.

@Dynamo - nebylo to naopak ? NATO vstoupí do Švédska a Finska? Ale vážně- tohle je typická info-válka , vstup do NATO je procedura a vstup v takovéto době je úplně samostatná kapitola. Ale spíše to vidím jako pokus části elit zaháčkovat se v politické struktuře NATO. No a anglosasové pochopitelně informačně pracují

@Dynamo - nebylo to naopak ? NATO vstoupí do Švédska a Finska? Ale vážně- tohle je typická info-válka , vstup do NATO je procedura a vstup v takovéto době je úplně samostatná kapitola. Ale spíše to vidím jako pokus části elit zaháčkovat se v politické struktuře NATO. No a anglosasové pochopitelně informačně pracují

Fiala, Lejnová a teraz aj strapatý mopslík z Malobritanie navštívil Kyjev
Boris Johnson hovoril o ceste vlakom do Kyjeva
Britský premiér pricestoval do Kyjeva, kde sa 9. apríla stretol s prezidentom Volodymyrom Zelenským z Poľska. Vo videu, ktoré zverejnil The Independent,
Johnson ďakuje zamestnancom ukrajinských železníc . . .
https://www.rbc.ru/politics/10/04/2022/6252cba89a79476247984bac
https://www.youtube.com/watch?v=TZK_UfC_m_k


Fiala, Lejnová a teraz aj strapatý mopslík z Malobritanie navštívil Kyjev **Boris Johnson hovoril o ceste vlakom do Kyjeva** Britský premiér pricestoval do Kyjeva, kde sa 9. apríla stretol s prezidentom Volodymyrom Zelenským z Poľska. Vo videu, ktoré zverejnil The Independent, Johnson ďakuje zamestnancom ukrajinských železníc . . . https://www.rbc.ru/politics/10/04/2022/6252cba89a79476247984bac https://www.youtube.com/watch?v=TZK_UfC_m_k

V.Klaus Není to česká válka, jak nám říkají soudruzi Rakušan a Černochová vedl
https://www.youtube.com/watch?v=4KPZUtNj63E&t=1s


Válka na Ukrajině není českou válkou, v pořadu K věci na CNN Prima NEWS
to řekl bývalý český prezident Václav Klaus. Zkritizoval ministra vnitra Víta Rakušana (STAN)
a ministryní obrany Janu Černochovou (ODS) a nelichotivě je označil za „soudruhy“.
Pochválil naopak maďarského premiéra Viktora Orbána.
https://cnn.iprima.cz/klaus-soudruzi-rakusan-s-cernochovou-povazuji-konflikt-na-ukrajine-za-ceskou-valku-89612



V.Klaus **Není to česká válka, jak nám říkají soudruzi Rakušan a Černochová vedl** https://www.youtube.com/watch?v=4KPZUtNj63E&t=1s Válka na Ukrajině není českou válkou, v pořadu K věci na CNN Prima NEWS to řekl bývalý český prezident Václav Klaus. Zkritizoval ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) a ministryní obrany Janu Černochovou (ODS) a nelichotivě je označil za „soudruhy“. Pochválil naopak maďarského premiéra Viktora Orbána. https://cnn.iprima.cz/klaus-soudruzi-rakusan-s-cernochovou-povazuji-konflikt-na-ukrajine-za-ceskou-valku-89612 - sem nejde pracovní síla . . . https://cnn.iprima.cz/klaus-valka-na-ukrajine-na-nas-dopadne-hur-nez-covid-s-uprchliky-sem-nejde-pracovni-sila-87830

české tanky a obrněné transportéry dodané na Ukrajinu byly zničeny


  • len tak ma napadlo . Ked skoro všetky zbrane, čo sú v ČR ,posiela Černochová na Ukrajinu.Tak ma napadla otázka . Ak by k niečomu došlo v ČR , mala by sa reálne ČR čím bránit ?

[quote="pid:67361, uid:101"]české tanky a obrněné transportéry dodané na Ukrajinu byly zničeny[/quote] - len tak ma napadlo . Ked skoro všetky zbrane, čo sú v ČR ,posiela Černochová na Ukrajinu. Tak ma napadla otázka . Ak by k niečomu došlo v ČR , mala by sa reálne ČR čím bránit ?

mala by sa reálne ČR čím bránit ?


Tak maximálně sudlicemi, cepy a vozovou hradou. Na druhou stranu netřeba zbrojní pas. 🤔


[quote="pid:67404, uid:78"]mala by sa reálne ČR čím bránit ?[/quote] Tak maximálně sudlicemi, cepy a vozovou hradou. Na druhou stranu netřeba zbrojní pas.

len tak ma napadlo . Ked skoro všetky zbrane, čo sú v ČR ,posiela Černochová na Ukrajinu.Tak ma napadla otázka . Ak by k niečomu došlo v ČR , mala by sa reálne ČR čím bránit ?


Ano. V ČR máme mnoho sluníčkářských brigád, které v případě potřeby zaujmou místo v první linii a nepřítele zaženou transparenty s rozhodnými hesly. V týlu máme mnoho neziskovek, které opatří informační analýzu a zajistí koordinovaný postup našich slunných brigád. V případě potřeby jsme schopni a ochotni vyslat okolním státům, v případě žádosti o pomoc, duhové speciální jednotky.




Také mě to napadlo, nicméně z různých zdrojů (například plk. Štefec) se lze dozvědět, že Armáda ČR byla ve stavu nebojeschopnosti už před zasíláním techniky Ukrajině. Bojeschopná část naší armády je na zahraničních misích a vojáci v této části naší armády jsou učeni k věrnosti NATO, nikoliv ČR. Takže asi tak...


[quote="pid:67404, uid:78"]len tak ma napadlo . Ked skoro všetky zbrane, čo sú v ČR ,posiela Černochová na Ukrajinu.Tak ma napadla otázka . Ak by k niečomu došlo v ČR , mala by sa reálne ČR čím bránit ?[/quote] Ano. V ČR máme mnoho sluníčkářských brigád, které v případě potřeby zaujmou místo v první linii a nepřítele zaženou transparenty s rozhodnými hesly. V týlu máme mnoho neziskovek, které opatří informační analýzu a zajistí koordinovaný postup našich slunných brigád. V případě potřeby jsme schopni a ochotni vyslat okolním státům, v případě žádosti o pomoc, duhové speciální jednotky. --- Také mě to napadlo, nicméně z různých zdrojů (například plk. Štefec) se lze dozvědět, že Armáda ČR byla ve stavu nebojeschopnosti už před zasíláním techniky Ukrajině. Bojeschopná část naší armády je na zahraničních misích a vojáci v této části naší armády jsou učeni k věrnosti NATO, nikoliv ČR. Takže asi tak...
Upravené 11. 4. 2022 o 13:20
  • Borrell potvrdil túžbu EÚ po vojenskom scenári urovnania konfliktu na Ukrajine**Šéf zahraničnej služby EÚ uviedol, že EÚ bude rokovať o rozšírení vojenskej pomoci KyjevuŠéf zahraničnej služby Európskej únie Josep Borrell potvrdil túžbu komunity hľadať urovnanie konfliktu na Ukrajine silou a rozšíriť vojenskú pomoc tejto krajine. Uviedol zodpovedajúce vyhlásenie v pondelok po svojom príchode na stretnutie ministrov zahraničných vecí EÚ v Luxemburgu."Áno, vojny sa vyhrávajú alebo prehrávajú na bojisku," odpovedal Borrell na otázku, či je pripravený podporiť svoje vyhlásenie v Kyjeve, že vojnu na Ukrajine "treba vyhrať na bojisku". „Budeme diskutovať o rozšírení pomoci Ukrajine,“ cituje ho tlačová služba Európskej komisie. Podľa Borrella sa "v najbližších dňoch" eskalácia napätia na Donbase len zintenzívni. Zároveň poznamenal, že teraz môžete bez problémov cestovať do Kyjeva. "Do Kyjeva môžete cestovať, koľko chcete, som svedkom. Znovu sme tam otvorili našu misiu," dodal Borrell.Uviedol tiež, že ministri zahraničných vecí krajín EÚ zvážia plné uplatnenie sankcií voči Rusku a budú diskutovať o nových obmedzeniach, no neodpovedal na otázku, či sa bude diskutovať o otázke embarga na dodávky ropy na Ukrajinu.https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14340125

  • Medvedev: Európa v záujme boja proti Rusku rýchlo zabudla na „nemenné hodnoty“ v ekológii. Podľa zástupcu šéfa Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Washington dlhodobo bojuje o energetický trh v Európe a je pripravený „zahryznúť sa do toho zubami“.Spojené štáty americké sa pod zámienkou boja proti „krvavému režimu“ v Rusku snažia získať prístup na európsky energetický trh, aby tam okrem iného dodávali špinavú bridlicovú ropu. Zároveň samotní Európania rýchlo zabudli na svoje neotrasiteľné hodnoty a vrhli sa na novú špinavú energiu, uviedol v pondelok podpredseda Bezpečnostnej rady (SB) Ruskej federácie Dmitrij Medvedev v publikácii o svojej Telegramový kanál s názvom „Nie je to osobné, len biznis“ a podtitulom „Ako čo najlepšie využiť to, čo sa deje na Ukrajine“.Upozornil na skutočnosť, že Washington už dlho bojuje o energetický trh v Európe a je pripravený „zahryznúť sa do toho zubami“, no v posledných rokoch to výrazne brzdí zelená agenda Európanov a bombastická rétorika. s tým spojené. "Teraz je čas, aby sa Amerika otočila opačným smerom a riadne vyzbierala peniaze pod zámienkou spoločného boja proti "krvavému režimu" v Rusku a zásobovanie Starého sveta najšpinavšou ropou a plynom na svete. Kto sú teraz záujem o globálne otepľovanie a ciele trvalo udržateľného rozvoja, ktoré vyhlásila OSN?" - povedal Medvedev. Zároveň pokračoval, že Európa, „ktorej myseľ sa úplne zbláznila kvôli odmietnutiu ruských nosičov energie“, bude musieť zabudnúť na svoje zelené ideály. „Je úžasné, ako Európania bez jediného premýšľania napľuli na všetky svoje „neotrasiteľné hodnoty“ posledných desaťročí, všetky „globálne výzvy a hrozby“ a ponáhľali sa vpred za svojím šťastím – novou špinavou energiou,“ podpredseda. uviedla Bezpečnostná rada Ruska.Teraz, vysvetlil, Európa čaká na to, v čom bola kedysi taká šmrncovná. „Nie je čas, aby si spojenci najbohatšej mocnosti pripomenuli, že proces ťažby bridlicovej ropy v Spojených štátoch spôsobuje rekordné škody na životnom prostredí,“ povedal Medvedev.Ako s iróniou dodal zástupca šéfa Bezpečnostnej rady, nevadí, že takéto projekty nie sú v súlade s medzinárodnými dohovormi, a tak bol rozvoj bridlicových zásob napríklad v Európe kedysi zakázaný. Koniec koncov, okrem znečistenia podzemnej pitnej vody a rizika zemetrasení sa úniky metánu vo všetkých fázach výroby a prepravy uhľovodíkov stávajú hlavným zdrojom poškodenia životného prostredia v týchto priemyselných odvetviach, vysvetlil.Medvedev poznamenal, že americká verejnosť sa v posledných rokoch neúspešne pokúšala upozorniť americkú verejnosť na tento problém. "V USA ľudia ani zďaleka nie sú nadšení chamtivosťou firiem a dobre si uvedomujú, že metán ako skleníkový plyn je desaťkrát nebezpečnejší ako oxid uhličitý a jeho úniky vyvolávajú vážne zdravotné problémy," zdôraznil. Podľa zástupcu šéfa Bezpečnostnej rady štúdie ukazujú, že vypustenie iba 2,3 % vyprodukovaného metánu do atmosféry neguje všetky environmentálne výhody takejto výroby v porovnaní s uhlím. A v bridlicových ložiskách sa miera úniku pohybuje od 1,5 do 9 %, povedal. Západné podnebie sa blíži - Podľa podpredsedu Bezpečnostnej rady Ruskej federácie USA na takýto moment dlho čakali a starostlivo sa naň pripravovali. Politiku krajiny v oblasti klímy v posledných rokoch nazval „demonštratívne ignorovanie medzinárodných environmentálnych dohôd vrátane Kjótskeho a Parížskeho [protokolov]“.„Kecanie o životnom prostredí je dôležité, ale dôležitejšie sú peniaze,“ zdôraznil v tejto súvislosti Medvedev. Vysvetlil, že ak by Spojené štáty ratifikovali Kjótsky protokol, boli by nútené výrazne znížiť emisie skleníkových plynov vo svojom priemysle alebo nakupovať kvóty od iných krajín. "Ale kým Európa investovala do boja proti globálnemu otepľovaniu, USA sedeli na svojich peniazoch ako sliepka na vajciach. Nie ako "dobrí blázni" ako Nemecko, ktorému sa podarilo prijať program Energiewende, ktorého celkové náklady sa odhadujú na 500 až 600 miliárd eur, “- povedal podpredseda Bezpečnostnej rady.To podľa neho priamo ovplyvnilo náklady na energie a spôsobilo vážne poškodenie konkurencieschopnosti nemeckých výrobcov na svetových trhoch vrátane toho amerického. Zároveň Spojené štáty "potichu dotovali svoju vlastnú ekonomiku na úkor zvyšku sveta", povedal Medvedev, a iba skryté úniky metánu by prinútili Washington minúť v rokoch 2008-2017 na nákup až 700 miliárd dolárov. nových kvót."A tak sú peniaze v bezpečí. A nechajte "čestného porazeného" Nemecko teraz plakať a horúčkovito počítajúc straty. Amerike sa darí dobre, pokiaľ existujú európski blázni, ktorí sú pripravení zaplatiť jej účty za životné prostredie," povedal zástupca šéfa Ruská bezpečnostná rada zhodnotila situáciu.Dodal však, že Európa, „starnúca, no stále usilovná americká študentka“, je pripravená rýchlo si polepšiť napriek Rusku a „na radosť amerických mešcov, ktorým nezáleží na prírode a zdraví občanov EÚ“."No, čoskoro dostanú od ruského režimu palivo zadarmo. Myslím, že nie je ďaleko deň, kedy sa v Európe objaví usmievavá Greta Thunbergová v reklame na čerpacie stanice pod americkou značkou," zhrnul Medvedev sprevádzajúci finále. slová so smajlíkom.https://tass.ru/politika/14340505

  • Lavrov označil ďalší cieľ špeciálnej operácie na Ukrajine. Lavrov povedal, že špeciálna operácia je navrhnutá tak, aby ukončila smer Spojených štátov k ovládnutiu svetaMinister zahraničných vecí Sergej Lavrov vymenoval ďalší cieľ ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine. Tá je podľa neho navrhnutá tak, aby ukončila bezohľadnú expanziu Spojených štátov a jej smerovanie k dominancii vo svete. O slovách šéfa rezortu zahraničia informuje RIA Novosti.Lavrov vysvetlil, že Washington si buduje dominanciu „okázalým porušovaním medzinárodného práva“ podľa pravidiel, ktoré sa vytvárajú od prípadu k prípadu.Tlačový tajomník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov už skôr uviedol, že jedným z hlavných cieľov špeciálnej operácie je záchrana LDNR a obnovenie štátnosti republík v rámci hraníc z roku 2014. "To znamená v medziach, ktoré sú stanovené v ústavách Luhanskej ľudovej republiky a Doneckej ľudovej republiky," povedal Peskov. Ruský prezident Vladimir Putin 24. februára oznámil začiatok špeciálnej vojenskej operácie na Donbase. Rozhodnutie nasledovalo po uznaní Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky. Potom niekoľko západných krajín pristúpilo k zavedeniu nových balíkov sankcií proti Moskve.https://lenta.ru/news/2022/04/11/567834/


- **Borrell potvrdil túžbu EÚ po vojenskom scenári urovnania konfliktu na Ukrajine**** Šéf zahraničnej služby EÚ uviedol, že EÚ bude rokovať o rozšírení vojenskej pomoci Kyjevu Šéf zahraničnej služby Európskej únie Josep Borrell potvrdil túžbu komunity hľadať urovnanie konfliktu na Ukrajine silou a rozšíriť vojenskú pomoc tejto krajine. Uviedol zodpovedajúce vyhlásenie v pondelok po svojom príchode na stretnutie ministrov zahraničných vecí EÚ v Luxemburgu."Áno, vojny sa vyhrávajú alebo prehrávajú na bojisku," odpovedal Borrell na otázku, či je pripravený podporiť svoje vyhlásenie v Kyjeve, že vojnu na Ukrajine "treba vyhrať na bojisku". „Budeme diskutovať o rozšírení pomoci Ukrajine,“ cituje ho tlačová služba Európskej komisie. Podľa Borrella sa "v najbližších dňoch" eskalácia napätia na Donbase len zintenzívni. Zároveň poznamenal, že teraz môžete bez problémov cestovať do Kyjeva. "Do Kyjeva môžete cestovať, koľko chcete, som svedkom. Znovu sme tam otvorili našu misiu," dodal Borrell.Uviedol tiež, že ministri zahraničných vecí krajín EÚ zvážia plné uplatnenie sankcií voči Rusku a budú diskutovať o nových obmedzeniach, no neodpovedal na otázku, či sa bude diskutovať o otázke embarga na dodávky ropy na Ukrajinu.https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14340125 - **Medvedev: Európa v záujme boja proti Rusku rýchlo zabudla na „nemenné hodnoty“ v ekológii**. Podľa zástupcu šéfa Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Washington dlhodobo bojuje o energetický trh v Európe a je pripravený „zahryznúť sa do toho zubami“. Spojené štáty americké sa pod zámienkou boja proti „krvavému režimu“ v Rusku snažia získať prístup na európsky energetický trh, aby tam okrem iného dodávali špinavú bridlicovú ropu. Zároveň samotní Európania rýchlo zabudli na svoje neotrasiteľné hodnoty a vrhli sa na novú špinavú energiu, uviedol v pondelok podpredseda Bezpečnostnej rady (SB) Ruskej federácie Dmitrij Medvedev v publikácii o svojej Telegramový kanál s názvom „Nie je to osobné, len biznis“ a podtitulom „Ako čo najlepšie využiť to, čo sa deje na Ukrajine“.Upozornil na skutočnosť, že Washington už dlho bojuje o energetický trh v Európe a je pripravený „zahryznúť sa do toho zubami“, no v posledných rokoch to výrazne brzdí zelená agenda Európanov a bombastická rétorika. s tým spojené. "Teraz je čas, aby sa Amerika otočila opačným smerom a riadne vyzbierala peniaze pod zámienkou spoločného boja proti "krvavému režimu" v Rusku a zásobovanie Starého sveta najšpinavšou ropou a plynom na svete. Kto sú teraz záujem o globálne otepľovanie a ciele trvalo udržateľného rozvoja, ktoré vyhlásila OSN?" - povedal Medvedev. Zároveň pokračoval, že Európa, „ktorej myseľ sa úplne zbláznila kvôli odmietnutiu ruských nosičov energie“, bude musieť zabudnúť na svoje zelené ideály. „Je úžasné, ako Európania bez jediného premýšľania napľuli na všetky svoje „neotrasiteľné hodnoty“ posledných desaťročí, všetky „globálne výzvy a hrozby“ a ponáhľali sa vpred za svojím šťastím – novou špinavou energiou,“ podpredseda. uviedla Bezpečnostná rada Ruska.Teraz, vysvetlil, Európa čaká na to, v čom bola kedysi taká šmrncovná. „Nie je čas, aby si spojenci najbohatšej mocnosti pripomenuli, že proces ťažby bridlicovej ropy v Spojených štátoch spôsobuje rekordné škody na životnom prostredí,“ povedal Medvedev.Ako s iróniou dodal zástupca šéfa Bezpečnostnej rady, nevadí, že takéto projekty nie sú v súlade s medzinárodnými dohovormi, a tak bol rozvoj bridlicových zásob napríklad v Európe kedysi zakázaný. Koniec koncov, okrem znečistenia podzemnej pitnej vody a rizika zemetrasení sa úniky metánu vo všetkých fázach výroby a prepravy uhľovodíkov stávajú hlavným zdrojom poškodenia životného prostredia v týchto priemyselných odvetviach, vysvetlil.Medvedev poznamenal, že americká verejnosť sa v posledných rokoch neúspešne pokúšala upozorniť americkú verejnosť na tento problém. "V USA ľudia ani zďaleka nie sú nadšení chamtivosťou firiem a dobre si uvedomujú, že metán ako skleníkový plyn je desaťkrát nebezpečnejší ako oxid uhličitý a jeho úniky vyvolávajú vážne zdravotné problémy," zdôraznil. Podľa zástupcu šéfa Bezpečnostnej rady štúdie ukazujú, že vypustenie iba 2,3 % vyprodukovaného metánu do atmosféry neguje všetky environmentálne výhody takejto výroby v porovnaní s uhlím. A v bridlicových ložiskách sa miera úniku pohybuje od 1,5 do 9 %, povedal. Západné podnebie sa blíži - Podľa podpredsedu Bezpečnostnej rady Ruskej federácie USA na takýto moment dlho čakali a starostlivo sa naň pripravovali. Politiku krajiny v oblasti klímy v posledných rokoch nazval „demonštratívne ignorovanie medzinárodných environmentálnych dohôd vrátane Kjótskeho a Parížskeho [protokolov]“.„Kecanie o životnom prostredí je dôležité, ale dôležitejšie sú peniaze,“ zdôraznil v tejto súvislosti Medvedev. Vysvetlil, že ak by Spojené štáty ratifikovali Kjótsky protokol, boli by nútené výrazne znížiť emisie skleníkových plynov vo svojom priemysle alebo nakupovať kvóty od iných krajín. "Ale kým Európa investovala do boja proti globálnemu otepľovaniu, USA sedeli na svojich peniazoch ako sliepka na vajciach. Nie ako "dobrí blázni" ako Nemecko, ktorému sa podarilo prijať program Energiewende, ktorého celkové náklady sa odhadujú na 500 až 600 miliárd eur, “- povedal podpredseda Bezpečnostnej rady.To podľa neho priamo ovplyvnilo náklady na energie a spôsobilo vážne poškodenie konkurencieschopnosti nemeckých výrobcov na svetových trhoch vrátane toho amerického. Zároveň Spojené štáty "potichu dotovali svoju vlastnú ekonomiku na úkor zvyšku sveta", povedal Medvedev, a iba skryté úniky metánu by prinútili Washington minúť v rokoch 2008-2017 na nákup až 700 miliárd dolárov. nových kvót."A tak sú peniaze v bezpečí. A nechajte "čestného porazeného" Nemecko teraz plakať a horúčkovito počítajúc straty. Amerike sa darí dobre, pokiaľ existujú európski blázni, ktorí sú pripravení zaplatiť jej účty za životné prostredie," povedal zástupca šéfa Ruská bezpečnostná rada zhodnotila situáciu.Dodal však, že Európa, „starnúca, no stále usilovná americká študentka“, je pripravená rýchlo si polepšiť napriek Rusku a „na radosť amerických mešcov, ktorým nezáleží na prírode a zdraví občanov EÚ“."No, čoskoro dostanú od ruského režimu palivo zadarmo. Myslím, že nie je ďaleko deň, kedy sa v Európe objaví usmievavá Greta Thunbergová v reklame na čerpacie stanice pod americkou značkou," zhrnul Medvedev sprevádzajúci finále. slová so smajlíkom.https://tass.ru/politika/14340505 - **Lavrov označil ďalší cieľ špeciálnej operácie na Ukrajine**. Lavrov povedal, že špeciálna operácia je navrhnutá tak, aby ukončila smer Spojených štátov k ovládnutiu sveta Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vymenoval ďalší cieľ ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine. Tá je podľa neho navrhnutá tak, aby ukončila bezohľadnú expanziu Spojených štátov a jej smerovanie k dominancii vo svete. O slovách šéfa rezortu zahraničia informuje RIA Novosti.Lavrov vysvetlil, že Washington si buduje dominanciu „okázalým porušovaním medzinárodného práva“ podľa pravidiel, ktoré sa vytvárajú od prípadu k prípadu.Tlačový tajomník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov už skôr uviedol, že jedným z hlavných cieľov špeciálnej operácie je záchrana LDNR a obnovenie štátnosti republík v rámci hraníc z roku 2014. "To znamená v medziach, ktoré sú stanovené v ústavách Luhanskej ľudovej republiky a Doneckej ľudovej republiky," povedal Peskov. Ruský prezident Vladimir Putin 24. februára oznámil začiatok špeciálnej vojenskej operácie na Donbase. Rozhodnutie nasledovalo po uznaní Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky. Potom niekoľko západných krajín pristúpilo k zavedeniu nových balíkov sankcií proti Moskve.https://lenta.ru/news/2022/04/11/567834/
Upravené 11. 4. 2022 o 13:56

Kedmi - Dánsko a Švédsko obnovily vyřizování a vydávání všech typů víz pro ruské občany, včetně turistických víz - dánský vízový operátor VFS Global. 11:53 zde.


Kedmi - Dánsko a Švédsko obnovily vyřizování a vydávání všech typů víz pro ruské občany, včetně turistických víz - dánský vízový operátor VFS Global. [11:53 zde.](https://t.me/s/Kedmi)

Dar slovenské vlády S 300 je už mimo provoz.


Brífink ruského ministerstva obrany (11.04.2022)
Ruské ozbrojené síly pokračují ve speciální vojenské operaci na Ukrajině.


  • V neděli 10. dubna zničily vysoce přesné rakety Kalibr odpalované z moře na jižním okraji Dněpropetrovska techniku protiletadlového raketového pluku S-300, kterou kyjevskému režimu dodala jedna z evropských zemí a která byla ukryta v hangáru. Zasaženy byly mimo jiné čtyři odpalovací zařízení S-300 a až 25 příslušníků ukrajinských ozbrojených sil.
  • V noci na dnešek zničily vysoce přesné letecké střely u obce Velyka Novoselovka opravárenskou základnu zbraní a vojenské techniky ukrajinských sil protivzdušné obrany, včetně raketových systémů země-vzduch Buk-M1 a OSA-AKM.
  • Zničeny byly také dva muniční sklady v oblastech Nikolajev a Žovtneve a radar raketového systému země-vzduch S-300 v oblasti Uspenivka.

Dar slovenské vlády S 300 je už mimo provoz. Brífink ruského ministerstva obrany (11.04.2022) Ruské ozbrojené síly pokračují ve speciální vojenské operaci na Ukrajině. - V neděli 10. dubna zničily vysoce přesné rakety Kalibr odpalované z moře na jižním okraji Dněpropetrovska techniku protiletadlového raketového pluku S-300, kterou kyjevskému režimu dodala jedna z evropských zemí a která byla ukryta v hangáru. Zasaženy byly mimo jiné čtyři odpalovací zařízení S-300 a až 25 příslušníků ukrajinských ozbrojených sil. - V noci na dnešek zničily vysoce přesné letecké střely u obce Velyka Novoselovka opravárenskou základnu zbraní a vojenské techniky ukrajinských sil protivzdušné obrany, včetně raketových systémů země-vzduch Buk-M1 a OSA-AKM. - Zničeny byly také dva muniční sklady v oblastech Nikolajev a Žovtneve a radar raketového systému země-vzduch S-300 v oblasti Uspenivka.

Ano. V ČR máme mnoho sluníčkářských brigád, které v případě potřeby zaujmou místo v první linii a nepřítele zaženou transparenty s rozhodnými hesly. V týlu máme mnoho neziskovek, které opatří informační analýzu a zajistí koordinovaný postup našich slunných brigád. V případě potřeby jsme schopni a ochotni vyslat okolním státům, v případě žádosti o pomoc, duhové speciální jednotky.


"Trochu přitvrdíme. Čas vyjednávání vypršel. Říkejte si tomu extrém, ale navrhuji, abychom šli tvrdě a bez prodlení zaútočili skutečně masovou letákovou kampaní. A zatímco se z ní bude zbírat, nasadíme cirkusáky, alegorické vozy, pouliční divadlo a možná i dobročinné koncerty, ano? A pokud to bude málo, lituji, ale přijde čas triček: "Mutanti ven!" "Vesmírní chameleoni? Ne, děkuji!" A pokud je tohle nevyžene, pak už nevím co."
https://youtu.be/bDJG-hKtk3w?t=105


Koncerty už máme a namiesto tričiek vlajočky.


[quote="pid:67406, uid:473"]Ano. V ČR máme mnoho sluníčkářských brigád, které v případě potřeby zaujmou místo v první linii a nepřítele zaženou transparenty s rozhodnými hesly. V týlu máme mnoho neziskovek, které opatří informační analýzu a zajistí koordinovaný postup našich slunných brigád. V případě potřeby jsme schopni a ochotni vyslat okolním státům, v případě žádosti o pomoc, duhové speciální jednotky.[/quote] _"Trochu přitvrdíme. Čas vyjednávání vypršel. Říkejte si tomu extrém, ale navrhuji, abychom šli tvrdě a bez prodlení zaútočili skutečně masovou letákovou kampaní. A zatímco se z ní bude zbírat, nasadíme cirkusáky, alegorické vozy, pouliční divadlo a možná i dobročinné koncerty, ano? A pokud to bude málo, lituji, ale přijde čas triček: "Mutanti ven!" "Vesmírní chameleoni? Ne, děkuji!" A pokud je tohle nevyžene, pak už nevím co."_ https://youtu.be/bDJG-hKtk3w?t=105 Koncerty už máme a namiesto tričiek vlajočky.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 11. 4. 2022 o 15:56

Žádní „Ukrajinci“ v nich jezdit nebudou.

Naši to nebudou, to by museli být sebevrazi. Dobře ví, v jakém stavu ta technika je.


[quote="pid:67338, uid:679"]Žádní „Ukrajinci“ v nich jezdit nebudou.[/quote] Naši to nebudou, to by museli být sebevrazi. Dobře ví, v jakém stavu ta technika je.

mala by sa reálne ČR čím bránit ?

My máme něco na obranu ? smile Myslím že ten vlak už dávno odjel a nebyl to ten z minulého týdne...


[quote="pid:67404, uid:78"]mala by sa reálne ČR čím bránit ?[/quote] My máme něco na obranu ? :D Myslím že ten vlak už dávno odjel a nebyl to ten z minulého týdne...

Myslím že ten vlak už dávno odjel a nebyl to ten z minulého týdne...
tiež si myslím


[quote="pid:67455, uid:518"]Myslím že ten vlak už dávno odjel a nebyl to ten z minulého týdne...[/quote] tiež si myslím

mala by sa reálne ČR čím bránit ?


Jasně že ano. Vždyť jedna civilní fábie stačí vyřadit z provozu celou "letku" pandurů. Ještě jich pár po republice jezdí :-)


[quote="pid:67404, uid:78"]mala by sa reálne ČR čím bránit ?[/quote] Jasně že ano. Vždyť jedna civilní fábie stačí vyřadit z provozu celou "letku" pandurů. Ještě jich pár po republice jezdí :-)

Takmer dve stovky ukrajinských pravoslávnych duchovných žiadajú medzinárodný cirkevný súd pre moskovského patriarchu Kirilla
Skoro dve stovky ukrajinských pravoslávnych duchovných sa podpísali pod vyhlásenie žiadajúce medzinárodný cirkevný súd pre moskovského patriarchu Kirilla. Dôvodom je jeho podpora vojny proti Ukrajine, informoval Denník N.
https://refresher.sk/113284-Takmer-dve-stovky-ukrajinskych-pravoslavnych-duchovnych-ziadaju-medzinarodny-cirkevny-sud-pre-moskovskeho-patriarchu-Kirilla


18:10
Boris Kollár sa musí ospravedlniť za svoj výrok o tom, že Putin a Orbán si čoskoro rozparcelujú aj Slovensko
Strana Aliancia-Szövetség vyzvala predsedu Národnej rady SR Boris Kollára (Sme rodina), aby sa ospravedlnil za svoj výrok z nedele 10. apríla, že si Vladimír Putin a Viktor Orbán čoskoro rozparcelujú aj Slovensko. Podľa mimoparlamentnej strany prekročil druhý najvyšší ústavný činiteľ svojím vyjadrením všetky hranice. Stanovisko strany Aliancia-Szövetség poskytla Klára Magdeme.
https://www.noviny.sk/zahranicie/674861-online-styridsiaty-siedmy-den-na-ukrajine
Povedal to vo včerajšom Na telo na TV Markíza.


Biden telefonoval Ramaphosovi po tom, ako sa JAR zdržala hlasovania
https://www.trend.sk/spravy/biden-telefonoval-ramaphosovi-tom-ako-jar-zdrzala-hlasovania-osn-rusku


**Takmer dve stovky ukrajinských pravoslávnych duchovných žiadajú medzinárodný cirkevný súd pre moskovského patriarchu Kirilla** Skoro dve stovky ukrajinských pravoslávnych duchovných sa podpísali pod vyhlásenie žiadajúce medzinárodný cirkevný súd pre moskovského patriarchu Kirilla. Dôvodom je jeho podpora vojny proti Ukrajine, informoval Denník N. https://refresher.sk/113284-Takmer-dve-stovky-ukrajinskych-pravoslavnych-duchovnych-ziadaju-medzinarodny-cirkevny-sud-pre-moskovskeho-patriarchu-Kirilla 18:10 **Boris Kollár sa musí ospravedlniť za svoj výrok o tom, že Putin a Orbán si čoskoro rozparcelujú aj Slovensko** Strana Aliancia-Szövetség vyzvala predsedu Národnej rady SR Boris Kollára (Sme rodina), aby sa ospravedlnil za svoj výrok z nedele 10. apríla, že si Vladimír Putin a Viktor Orbán čoskoro rozparcelujú aj Slovensko. Podľa mimoparlamentnej strany prekročil druhý najvyšší ústavný činiteľ svojím vyjadrením všetky hranice. Stanovisko strany Aliancia-Szövetség poskytla Klára Magdeme. https://www.noviny.sk/zahranicie/674861-online-styridsiaty-siedmy-den-na-ukrajine Povedal to vo včerajšom Na telo na TV Markíza. **Biden telefonoval Ramaphosovi po tom, ako sa JAR zdržala hlasovania** https://www.trend.sk/spravy/biden-telefonoval-ramaphosovi-tom-ako-jar-zdrzala-hlasovania-osn-rusku

Uniklý rozhovor dvou ukrajinských vojáků o podvodu v Buči, velitel jebe svého podřízeného, že to tam dementně naaranžovali. Video sem dám v čase originálního rozhovoru, od začátku videa je překlad do češtiny.


https://youtu.be/ZzRaMj2KeBw?t=267


Uniklý rozhovor dvou ukrajinských vojáků o podvodu v Buči, velitel jebe svého podřízeného, že to tam dementně naaranžovali. Video sem dám v čase originálního rozhovoru, od začátku videa je překlad do češtiny. https://youtu.be/ZzRaMj2KeBw?t=267

Rusofil a Michaela1
Díky za odpověď.


Tak si říkám, jestli to patří do stejné kategorie jako útok v Bělgorodu a jak jsem tu někde četl - krytí vojenského letadla NATO civilním letadlem při letu do Ruska.


Jestli jsem to vydedukoval správně, tak raketa se nějakým divným způsobem dostala z letadla do obydleného domu (centrální ulice, dům č. 11).


Rusofil a Michaela1 Díky za odpověď. Tak si říkám, jestli to patří do stejné kategorie jako útok v Bělgorodu a jak jsem tu někde četl - krytí vojenského letadla NATO civilním letadlem při letu do Ruska. Jestli jsem to vydedukoval správně, tak raketa se nějakým divným způsobem dostala z letadla do obydleného domu (centrální ulice, dům č. 11).

Chtěl bych věřit, že velmi brzy bude (babička) čekat na osvobození a bude schopna bezpečně vytáhnout rudý prapor z domu a na Den vítězství, který je pro nás všechny posvátný, uctít památku svých rodičů a těch, kteří osvobodili Ukrajinu od nacistů, beze strachu, že někdo pošlape tento prapor," první náměstek stálého zástupce Ruské federace Dmitrij Poljanskij na zasedání Rady bezpečnosti OSN
https://t.me/swodki/67180?single


Chtěl bych věřit, že velmi brzy bude (babička) čekat na osvobození a bude schopna bezpečně vytáhnout rudý prapor z domu a na Den vítězství, který je pro nás všechny posvátný, uctít památku svých rodičů a těch, kteří osvobodili Ukrajinu od nacistů, beze strachu, že někdo pošlape tento prapor," první náměstek stálého zástupce Ruské federace Dmitrij Poljanskij na zasedání Rady bezpečnosti OSN https://t.me/swodki/67180?single

https://v1.ru/text/gorod/2022/04/07/71237417/
...
https://v1.ru/text/gorod/2022/04/10/71246159/
Snad to je jen hloupá novinářská rétorika, ale působí to jako nějaké vzkazy.


..., tak raketa se nějakým divným způsobem dostala z letadla do obydleného domu (centrální ulice, dům č. 11).


https://v1.ru/text/gorod/2022/04/12/71249954/


[quote="pid:67305, uid:810"]https://v1.ru/text/gorod/2022/04/07/71237417/ ... https://v1.ru/text/gorod/2022/04/10/71246159/ Snad to je jen hloupá novinářská rétorika, ale působí to jako nějaké vzkazy.[/quote] [quote="pid:67477, uid:573"]..., tak raketa se nějakým divným způsobem dostala z letadla do obydleného domu (centrální ulice, dům č. 11).[/quote] https://v1.ru/text/gorod/2022/04/12/71249954/

Na Ukrajině jsou elitní jednotky speciálních sil Spojených států amerických a Velké Británie, řekl Georges Malbruno, reportér francouzských novin Le Figaro.
Podle něj mluvíme o vojácích Speciální letecké služby Británie (SAS) a vojácích první operační jednotky speciálních sil "Delta" americké armády. Novinář s odvoláním na zdroj francouzské rozvědky uvedl, že zahraniční speciální jednotky jsou na území Ukrajiny přítomny od samého počátku ruské zvláštní operace.
https://t.me/swodki/67959


Na Ukrajině jsou elitní jednotky speciálních sil Spojených států amerických a Velké Británie, řekl Georges Malbruno, reportér francouzských novin Le Figaro. Podle něj mluvíme o vojácích Speciální letecké služby Británie (SAS) a vojácích první operační jednotky speciálních sil "Delta" americké armády. Novinář s odvoláním na zdroj francouzské rozvědky uvedl, že zahraniční speciální jednotky jsou na území Ukrajiny přítomny od samého počátku ruské zvláštní operace. https://t.me/swodki/67959

https://v1.ru/text/gorod/2022/04/12/71249954/
a ešte zaujímavejšie je to, že v tom článku je umiestnená aj reklama-inzerát s obrázkom nákladného auta NIE!!! v ukrajinských farbách, ale... (kabína je modrá a zaplachtovaná korba je žltá) s nápisom na plachte “Perejezd v Slovakiu” a s textom pod obrázkom auta “Perejechať v Slovakiu iz Rosii”. Po kliknutí sa dostanete na túto stránku https://1-trk.ru/uslugi/domashnie-veshchi-i-pereezdy/mezhdunarodnye-pereezdy/slovakiya-/?utm_source=yandex&utm_medium=cpc&utm_campaign=71933831_07._Mezhdunarodnye_pereezdy_iz_Rossii_v_stranu._Chastnye._RSIA&utm_content=11836367685&utm_term=Переехать%20в%20Словакию&source=v1.ru&yclid=1885328933918932498, kde odporúčam predovšetkým prvý odstavec, ale oplatí sa prečítať celé, a všimnúť si aj fotografie: Mariánsky stĺp, Prezidentský palác s piatimi iba slovenskými vlajkami, Pohľad z nádvoria Oravského zámku pomedzi dvoch levov na bránu. Ten 22-ročný tankista by ešte mohla byť náhoda, aj to modrožlté auto, ale v spojení s tým textom a troma fotografiami zo Slovenska je to jednoznačne správa - odkaz, pretože Mariánsky stĺp = Veľká Mara (Veľká Marava/arpádovské Uhorsko), 5 slovenských vlajok pred prezidentským palácom = konceptuálna samostatnosť a suverenita, 5 stupňov moci, Pohľad pomedzi levov z nádvoria = rodovým erbom Matúša Čáka Trenčianskeho bol zlatý/žltý lev v modrom poli.
Myslím si, že viac písať k tomu netreba, azda len to, čo znamená ten 22-ročný tankista Alexej Martinov - cár Alexej I bol otcom Petra I (toho pravého) a Martinov je odkaz na Martin a Maticu slovenskú. 22 - aj GP prináša obeť - bojuje za vyššie uvedené, avšak “v ukazannyje vami sroki”...


[quote="pid:67678, uid:331"]https://v1.ru/text/gorod/2022/04/12/71249954/[/quote]a ešte zaujímavejšie je to, že v tom článku je umiestnená aj reklama-inzerát s obrázkom nákladného auta NIE!!! v ukrajinských farbách, ale... (kabína je modrá a zaplachtovaná korba je žltá) s nápisom na plachte “Perejezd v Slovakiu” a s textom pod obrázkom auta “Perejechať v Slovakiu iz Rosii”. Po kliknutí sa dostanete na túto stránku https://1-trk.ru/uslugi/domashnie-veshchi-i-pereezdy/mezhdunarodnye-pereezdy/slovakiya-/?utm_source=yandex&utm_medium=cpc&utm_campaign=71933831_07._Mezhdunarodnye_pereezdy_iz_Rossii_v_stranu._Chastnye._RSIA&utm_content=11836367685&utm_term=Переехать%20в%20Словакию&source=v1.ru&yclid=1885328933918932498, kde odporúčam predovšetkým prvý odstavec, ale oplatí sa prečítať celé, a všimnúť si aj fotografie: Mariánsky stĺp, Prezidentský palác s piatimi iba slovenskými vlajkami, Pohľad z nádvoria Oravského zámku pomedzi dvoch levov na bránu. Ten 22-ročný tankista by ešte mohla byť náhoda, aj to modrožlté auto, ale v spojení s tým textom a troma fotografiami zo Slovenska je to jednoznačne správa - odkaz, pretože Mariánsky stĺp = Veľká Mara (Veľká Marava/arpádovské Uhorsko), 5 slovenských vlajok pred prezidentským palácom = konceptuálna samostatnosť a suverenita, 5 stupňov moci, Pohľad pomedzi levov z nádvoria = rodovým erbom Matúša Čáka Trenčianskeho bol zlatý/žltý lev v modrom poli. Myslím si, že viac písať k tomu netreba, azda len to, čo znamená ten 22-ročný tankista Alexej Martinov - cár Alexej I bol otcom Petra I (toho pravého) a Martinov je odkaz na Martin a Maticu slovenskú. 22 - aj GP prináša obeť - bojuje za vyššie uvedené, avšak “v ukazannyje vami sroki”...

Ministerstvo obrany Ruskej federácie oznámilo, že v Mariupole sa vzdalo viac ako 1 000 vojakov Oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov uviedol, že medzi odovzdanými vojakmi bolo 162 dôstojníkov a 47 žien. V Mariupole sa dobrovoľne vzdalo viac ako 1000 ukrajinských vojakov, vrátane 162 dôstojníkov a 47 vojakov. Oznámil to v stredu oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov. Podľa neho v areáli hutníckeho závodu. Iľjič v dôsledku úspešných útočných operácií jednotiek domobrany Doneckej ľudovej republiky a ruských ozbrojených síl 1026 vojakov 36. námornej brigády dobrovoľne zložilo zbrane a vzdalo sa. Medzi odovzdanými príslušníkmi ozbrojených síl Ukrajiny je 162 dôstojníkov a 47 vojakov. Uviedol, že 151 zranených ukrajinských vojakov 36. brigády námornej pechoty dostalo na mieste primárnu lekársku starostlivosť, po ktorej boli všetci prevezení na ošetrenie do mestskej nemocnice v Mariupole. https://tass.ru/armiya-i-opk/14362663


Zelenskij ponúkol Rusku, že zadržaného Medvedčuka vymení za ukrajinských zajatcov
Ako poznamenal prezident Ukrajiny, politik sa skrýval 48 dní. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navrhol vymeniť šéfa politickej rady strany Opozičná platforma - Za život Viktora Medvedčuka za ukrajinských vojnových zajatcov."Navrhujem Ruskej federácii, aby vymenila [Medvedčuka] za našich chlapov v ruskom zajatí. Preto je dôležité, aby naše orgány činné v trestnom konaní a armáda zvážili aj túto možnosť," uviedol v stredu vo videu. Medvedčuk sa podľa prezidenta ukrýval 48 dní. "A nakoniec som sa rozhodol pokúsiť sa ujsť z nášho štátu," povedal Zelenskyj.Ukrajinský prezident v utorok oznámil zadržanie Medvedčuka tým, že na svojom kanáli Telegram zverejnil fotografiu muža, ktorý vyzeral ako on v putách. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov uviedol, že túto fotografiu je potrebné skontrolovať kvôli veľkému počtu falzifikátov.https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14360833


**Ministerstvo obrany Ruskej federácie oznámilo, že v Mariupole sa vzdalo viac ako 1 000 vojakov** Oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov uviedol, že medzi odovzdanými vojakmi bolo 162 dôstojníkov a 47 žien. V Mariupole sa dobrovoľne vzdalo viac ako 1000 ukrajinských vojakov, vrátane 162 dôstojníkov a 47 vojakov. Oznámil to v stredu oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov. Podľa neho v areáli hutníckeho závodu. Iľjič v dôsledku úspešných útočných operácií jednotiek domobrany Doneckej ľudovej republiky a ruských ozbrojených síl 1026 vojakov 36. námornej brigády dobrovoľne zložilo zbrane a vzdalo sa. Medzi odovzdanými príslušníkmi ozbrojených síl Ukrajiny je 162 dôstojníkov a 47 vojakov. Uviedol, že 151 zranených ukrajinských vojakov 36. brigády námornej pechoty dostalo na mieste primárnu lekársku starostlivosť, po ktorej boli všetci prevezení na ošetrenie do mestskej nemocnice v Mariupole. https://tass.ru/armiya-i-opk/14362663 **Zelenskij ponúkol Rusku, že zadržaného Medvedčuka vymení za ukrajinských zajatcov** Ako poznamenal prezident Ukrajiny, politik sa skrýval 48 dní. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navrhol vymeniť šéfa politickej rady strany Opozičná platforma - Za život Viktora Medvedčuka za ukrajinských vojnových zajatcov."Navrhujem Ruskej federácii, aby vymenila [Medvedčuka] za našich chlapov v ruskom zajatí. Preto je dôležité, aby naše orgány činné v trestnom konaní a armáda zvážili aj túto možnosť," uviedol v stredu vo videu. Medvedčuk sa podľa prezidenta ukrýval 48 dní. "A nakoniec som sa rozhodol pokúsiť sa ujsť z nášho štátu," povedal Zelenskyj.Ukrajinský prezident v utorok oznámil zadržanie Medvedčuka tým, že na svojom kanáli Telegram zverejnil fotografiu muža, ktorý vyzeral ako on v putách. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov uviedol, že túto fotografiu je potrebné skontrolovať kvôli veľkému počtu falzifikátov.https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14360833
Upravené 13. 4. 2022 o 10:10

Ministerstvo obrany Ruskej federácie oznámilo, že v Mariupole sa vzdalo viac ako 1 000 vojakov


https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5148/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-5/post-67711#post-67711


je nové téma č.5, prosím uzavřít toto


[quote="pid:67716, uid:12"]Ministerstvo obrany Ruskej federácie oznámilo, že v Mariupole sa vzdalo viac ako 1 000 vojakov[/quote] https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5148/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-5/post-67711#post-67711 je nové téma č.5, prosím uzavřít toto

Zelenskyj oficiálne oznámil, že SBU počas špeciálnej operácie zadržala ukrajinského politika - šéfa strany Opozičná platforma - Za život Viktora Medvedčuka.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil v utorok večer fotografiu zadržaného poslanca Najvyššej rady Viktora Medvedčuka,
ktorý zmizol krátko po ruskej invázii na Ukrajinu.


Generálna prokuratúra Ukrajiny viní Medvedčuka z velezrady a napomáhania činnosti teroristických organizácií.


"Špeciálna operácia bola vykonaná vďaka SBU. Výborne!
Podrobnosti neskôr," píše sa v správe pod fotografiou Medvedčuka v putách.
"Vymeňte tohto vašeho chlapca"


Ukrajinský prezident Zelenskij medzitým ponúkol výmenu Putinovho chlapca
za zajatých ukrajinských vojakov.
"Je veľmi symbolické, že práve na Deň kozmonautiky bol Medvedčuk zadržaný.
Ukrýval sa 48 dní. A nakoniec sa rozhodol pokúsiť sa o útek mimo nášho štátu."
Povedal Zelenskyj.


"Považujem to od neho za obzvlášť cynické používať vojenskú kamufláž.
Snažil sa tak maskovať. Taký "bojovník". Taký vlastenec.
No, ak si sám Medvedčuk vybral vojenskú uniformu, spadá pod pravidlá vojny."
"Navrhujem Ruskej federácii, aby vymenila tohto vášho chlapca za našich chlapcov a dievčatá, ktorí sú teraz v ruskom zajatí. Preto je dôležité, aby naše orgány činné v trestnom konaní a vojenské orgány zvážili túto možnosť," dodal prezident Ukrajiny.
Člen zakázanej strany


Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov povedal, že nevie povedať,
nakoľko je fotografia pravdivá.


"Videl som Medvedčuka. Nemôžem povedať, do akej miery je to pravda.
Bolo by nesprávne povedať niečo bez akéhokoľvek potvrdenia," povedal Peskov novinárom.
Poslanec Opozičnej platformy - Za život ,
zakázanéj po začiatku vojny je od 13. mája 2021 v domácom väzení.


Krátko po ruskej invázii na Ukrajinu zmizol. Medvedčukov právnik povedal, že opustil svoj dom v Kyjeve kvôli vyhrážkam, ale zostáva v meste na bezpečnom mieste.


Šéf bezpečnostnej služby Ukrajiny Ivan Bakanov poznamenal, že Medvedčuk bol zadržaný v dôsledku "bleskovej a nebezpečnej viacúrovňovej špeciálnej operácie".


Z čoho je Medvedčuk obvinenýV roku 2021 Rada národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny uvalila sankcie na Viktora Medvedčuka a jeho manželku Oksanu Marčenkovú. Jeho účty boli zmrazené a televízne kanály spojené s politikom boli zatvorené.


Čoskoro bol Medvedčuk obvinený podľa niekoľkých článkov.
Obviňujú ho zo spolupráce s Ruskom pri rozvoji energetických projektov na Kryme
po jeho anexii, ako aj zo odovzdávania tajných informácií Moskve
a z účasti na nezákonných schémach dodávok uhlia z oblastí Donbasu
pod kontrolou samozvanej DĽR a LĽR.
https://www.bbc.com/russian/news-61088898


**Zelenskyj oficiálne oznámil, že SBU počas špeciálnej operácie zadržala ukrajinského politika - šéfa strany Opozičná platforma - Za život Viktora Medvedčuka.** Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zverejnil v utorok večer fotografiu zadržaného poslanca Najvyššej rady Viktora Medvedčuka, ktorý zmizol krátko po ruskej invázii na Ukrajinu. Generálna prokuratúra Ukrajiny viní Medvedčuka z velezrady a napomáhania činnosti teroristických organizácií. "Špeciálna operácia bola vykonaná vďaka SBU. Výborne! Podrobnosti neskôr," píše sa v správe pod fotografiou Medvedčuka v putách. **"Vymeňte tohto vašeho chlapca"** Ukrajinský prezident Zelenskij medzitým ponúkol výmenu Putinovho chlapca **za zajatých ukrajinských vojakov.** "Je veľmi symbolické, že práve na Deň kozmonautiky bol Medvedčuk zadržaný. Ukrýval sa 48 dní. A nakoniec sa rozhodol pokúsiť sa o útek mimo nášho štátu." Povedal Zelenskyj. "Považujem to od neho za obzvlášť cynické používať vojenskú kamufláž. Snažil sa tak maskovať. Taký "bojovník". Taký vlastenec. No, ak si sám Medvedčuk vybral vojenskú uniformu, spadá pod pravidlá vojny." "Navrhujem Ruskej federácii, aby vymenila tohto vášho chlapca za našich chlapcov a dievčatá, ktorí sú teraz v ruskom zajatí. Preto je dôležité, aby naše orgány činné v trestnom konaní a vojenské orgány zvážili túto možnosť," dodal prezident Ukrajiny. Člen zakázanej strany Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov povedal, že nevie povedať, nakoľko je fotografia pravdivá. "Videl som Medvedčuka. Nemôžem povedať, do akej miery je to pravda. Bolo by nesprávne povedať niečo bez akéhokoľvek potvrdenia," povedal Peskov novinárom. Poslanec Opozičnej platformy - Za život , zakázanéj po začiatku vojny je od 13. mája 2021 v domácom väzení. Krátko po ruskej invázii na Ukrajinu zmizol. Medvedčukov právnik povedal, že opustil svoj dom v Kyjeve kvôli vyhrážkam, ale zostáva v meste na bezpečnom mieste. Šéf bezpečnostnej služby Ukrajiny Ivan Bakanov poznamenal, že Medvedčuk bol zadržaný v dôsledku "bleskovej a nebezpečnej viacúrovňovej špeciálnej operácie". Z čoho je Medvedčuk obvinenýV roku 2021 Rada národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny uvalila sankcie na Viktora Medvedčuka a jeho manželku Oksanu Marčenkovú. Jeho účty boli zmrazené a televízne kanály spojené s politikom boli zatvorené. Čoskoro bol Medvedčuk obvinený podľa niekoľkých článkov. Obviňujú ho zo spolupráce s Ruskom pri rozvoji energetických projektov na Kryme po jeho anexii, ako aj zo odovzdávania tajných informácií Moskve a z účasti na nezákonných schémach dodávok uhlia z oblastí Donbasu pod kontrolou samozvanej DĽR a LĽR. https://www.bbc.com/russian/news-61088898

prosím uzavřít toto
připojují se, už to blbne.


[quote="pid:67718, uid:307"]prosím uzavřít toto[/quote] připojují se, už to blbne.

Čo je veľa, to je málo... Toľko nových moderátorov a nikto z nich nevie opraviť chybu? Kde je zuzka aktivistka? Prečo neurobila prepojenia a nenastavila pripnutie? Aha, lebo to nevie, nechce a nemôže. Ale ja som bol zlý, keď som to urobil. Tu je vidieť, aký to má (ne)zmysel bez toho. smile


Čo je veľa, to je málo... Toľko nových moderátorov a nikto z nich nevie opraviť chybu? Kde je zuzka aktivistka? Prečo neurobila prepojenia a nenastavila pripnutie? Aha, lebo to nevie, nechce a nemôže. Ale ja som bol zlý, keď som to urobil. Tu je vidieť, aký to má (ne)zmysel bez toho. :D
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 13. 4. 2022 o 15:13
1 ... 9101112
166.46k
897
88
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept