Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 4

že se Rusku nepodaří dostat NATO na pozice z roku 1997.
Túto možnosť už NATO prepáslo.


[quote="pid:65046, uid:471"]že se Rusku nepodaří dostat NATO na pozice z roku 1997.[/quote]Túto možnosť už NATO prepáslo.

o Maďarsko je zajímavá informace .

To bude zřejmě ten důvod . Zájem o území .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hlas-z-Madarska-k-Ukrajine-Musime-se-postarat-o-Zakarpati-jsou-tam-i-nasi-lide-696942


[quote="pid:65049, uid:185"]o Maďarsko je zajímavá informace .[/quote] To bude zřejmě ten důvod . Zájem o území . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hlas-z-Madarska-k-Ukrajine-Musime-se-postarat-o-Zakarpati-jsou-tam-i-nasi-lide-696942

Tento článek o čtvrté prioritě , vůbec není špatný . V kostce je o tom , že na západě jsou finanční blbci .
https://e-republika.cz/article4519-Proc-vyhrajeme-valku-proti-Zapadu-tim-ze-si-budeme-brat-penize-navzajem


Tento článek o čtvrté prioritě , vůbec není špatný . V kostce je o tom , že na západě jsou finanční blbci . https://e-republika.cz/article4519-Proc-vyhrajeme-valku-proti-Zapadu-tim-ze-si-budeme-brat-penize-navzajem

To bude zřejmě ten důvod . Zájem o území .
Jo, jo, Polsko, Maďarsko, ozvalo se i Rumunsko. Včera jsem viděl mapu, jak to mají kluci vymyšleno. Skoro polovinu chce Polsko, Zakarpatí - Maďarsko, Oděsu s přilehlým územím Rumunsko, Donbas s Luhanskem má připadnout Rusku, a zbytek má být pod protektorátem Polska.
Co myslíte, co řešil Fiala na výletě v Polsku?
Myslíte, že to Rusko dovolí?



[quote="pid:65056, uid:185"]To bude zřejmě ten důvod . Zájem o území .[/quote]Jo, jo, Polsko, Maďarsko, ozvalo se i Rumunsko. Včera jsem viděl mapu, jak to mají kluci vymyšleno. Skoro polovinu chce Polsko, Zakarpatí - Maďarsko, Oděsu s přilehlým územím Rumunsko, Donbas s Luhanskem má připadnout Rusku, a zbytek má být pod protektorátem Polska. Co myslíte, co řešil Fiala na výletě v Polsku? Myslíte, že to Rusko dovolí? https://rusvesna.su/sites/default/files/karta_ukrainy_iz_igry_strategiya.jpg
Upravené 24. 3. 2022 o 17:04

Myslíte, že to Rusko dovolí?

Ked sa podpredseda dumy necha pocut, ze uz maju pripravene kindzale na Polsko ak prekroci hranicu, myslim ze nie. Ale amerika tuto vojnu nespravila aby skoncila len v hranicisch ukrajiny, cakam ze do konca mesiaca spravia nejaky nebezpecny uskok.


[quote="pid:65059, uid:312"]Myslíte, že to Rusko dovolí?[/quote] Ked sa podpredseda dumy necha pocut, ze uz maju pripravene kindzale na Polsko ak prekroci hranicu, myslim ze nie. Ale amerika tuto vojnu nespravila aby skoncila len v hranicisch ukrajiny, cakam ze do konca mesiaca spravia nejaky nebezpecny uskok.

Myslíte, že to Rusko dovolí?

Tak se posadíme a podíváme se , jak Polsko znovu skončí . To bude cvrkot u sousedů a hnědých spodků .
Klaun neměl co řešit , klaun jen vystupuje .


[quote="pid:65059, uid:312"]Myslíte, že to Rusko dovolí?[/quote] Tak se posadíme a podíváme se , jak Polsko znovu skončí . To bude cvrkot u sousedů a hnědých spodků . Klaun neměl co řešit , klaun jen vystupuje .
Upravené 24. 3. 2022 o 17:23

Rozhodující úder dostane anglosaský komplet napřímo a ne přes proxy-nástroje. Až poprvcé zalije dostatečně velkou plochu dostatečně velké množství nadřazené anglosaské krve á tím chirurgem bude Slovanstvo - bude rozhodnuto. A pokud to provede ten "někdo" dostatečně sofistikovaně - ani se nemusí spustit Armagedon. Nevěřím v restart civilizace Západu. Bude pouze dožívat a jde o to, v jak "komfortních" podmínkách.


Rozhodující úder dostane anglosaský komplet napřímo a ne přes proxy-nástroje. Až poprvcé zalije dostatečně velkou plochu dostatečně velké množství nadřazené anglosaské krve á tím chirurgem bude Slovanstvo - bude rozhodnuto. A pokud to provede ten "někdo" dostatečně sofistikovaně - ani se nemusí spustit Armagedon. Nevěřím v restart civilizace Západu. Bude pouze dožívat a jde o to, v jak "komfortních" podmínkách.

Stoltenberg zustane dalsi rok generalnim tajemnikem Nata
Nato se na summitu rozhodlo prodloužit jeho mandát do 30. září 2023.zde


**Stoltenberg zustane dalsi rok generalnim tajemnikem Nata** Nato se na summitu rozhodlo prodloužit jeho mandát do 30. září 2023.[zde](https://orf.at/#/stories/3255486/)

Až poprvcé zalije dostatečně velkou plochu dostatečně velké množství nadřazené anglosaské krve á tím chirurgem bude Slovanstvo

V takovém případě počítejme s tím, že ta krev zůstane dalších pár set let na našich rukou.


[quote="pid:65065, uid:57"]Až poprvcé zalije dostatečně velkou plochu dostatečně velké množství nadřazené anglosaské krve á tím chirurgem bude Slovanstvo[/quote] V takovém případě počítejme s tím, že ta krev zůstane dalších pár set let na našich rukou.

FT: USA zvýší dodávky zkapalněného zemního plynu do EU


Plán na dodávku 15 miliard metrů krychlových LNG do EU má pomoci snížit závislost bloku na ruském plynu


Podle tří osob obeznámených s touto záležitostí dokončují Spojené státy plán dodávek dalších až 15 miliard metrů krychlových zkapalněného zemního plynu do EU do konce roku 2022.


Cílem dohody je pomoci EU snížit závislost na zemním plynu z Ruska, přičemž blok se letos snaží omezit ruský dovoz o dvě třetiny.


Dodávky zkapalněného zemního plynu z USA by přispěly k dosažení cíle, který si EU stanovila tento měsíc, a to nahradit 50 miliard m3 plynu, který v současnosti dodává Rusko, alternativními dodávkami. Podle údajů EU dodaly USA v roce 2021 do Evropy 22 mld. m3 .


Americký prezident Joe Biden a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová doufají, že dohodu oznámí v pátek ráno.


"Jde o dodatečný LNG ze Spojených států pro Evropskou unii, který tak nahradí ruský LNG, který jsme měli dosud," uvedla ve čtvrtek von der Leyenová.


Bílý dům se k tomu odmítl vyjádřit.


EU je pod silným tlakem, aby zakázala dovoz ruské energie, ale německý kancléř Olaf Scholz varoval před okamžitým zákazem fosilních paliv z této země s tím, že takový krok by mohl vyvolat recesi.


Podle německých představitelů by výrazné snížení dovozu ruského plynu v letošním roce dosáhlo stejného cíle jako sankce.


EU tento měsíc představila své plány na dovoz dalších 50 miliard cm LNG od světových producentů včetně USA, Kataru a Egypta, ale někteří analytici varovali, že tento plán je nereálný.


Úředníci informovaní o plánu USA zdůraznili, že konečné množství LNG dodaného do EU bude záviset na obchodních smlouvách.


Velká část americké produkce LNG je již zavázána zemím po celém světě, zejména v Asii.


Mike Yarwood, vedoucí výzkumný pracovník Oxfordského institutu pro energetická studia, uvedl, že Evropa by se musela připravit na to, že bude v příštích letech platit vyšší ceny plynu, aby dosáhla svých cílů.


Volné kapacity Evropy pro dovoz LNG jsou soustředěny na Pyrenejském poloostrově, ale Španělsko má špatné propojení plynovody, které by umožnilo přesunout dovážený plyn do severní Evropy.


Východoevropské země, které jsou nejvíce závislé na ruském plynu, nemají infrastrukturu, která by jim umožnila snadno využívat dovoz LNG, přičemž nedaleké terminály již pracují na plnou kapacitu, což znamená, že by měly problém s dalším zvýšením dovozu.


FT: **USA zvýší dodávky zkapalněného zemního plynu do EU ** Plán na dodávku 15 miliard metrů krychlových LNG do EU má pomoci snížit závislost bloku na ruském plynu Podle tří osob obeznámených s touto záležitostí dokončují Spojené státy plán dodávek dalších až 15 miliard metrů krychlových zkapalněného zemního plynu do EU do konce roku 2022. Cílem dohody je pomoci EU snížit závislost na zemním plynu z Ruska, přičemž blok se letos snaží omezit ruský dovoz o dvě třetiny. Dodávky zkapalněného zemního plynu z USA by přispěly k dosažení cíle, který si EU stanovila tento měsíc, a to nahradit 50 miliard m3 plynu, který v současnosti dodává Rusko, alternativními dodávkami. Podle údajů EU dodaly USA v roce 2021 do Evropy 22 mld. m3 . Americký prezident Joe Biden a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová doufají, že dohodu oznámí v pátek ráno. "Jde o dodatečný LNG ze Spojených států pro Evropskou unii, který tak nahradí ruský LNG, který jsme měli dosud," uvedla ve čtvrtek von der Leyenová. Bílý dům se k tomu odmítl vyjádřit. EU je pod silným tlakem, aby zakázala dovoz ruské energie, ale německý kancléř Olaf Scholz varoval před okamžitým zákazem fosilních paliv z této země s tím, že takový krok by mohl vyvolat recesi. Podle německých představitelů by výrazné snížení dovozu ruského plynu v letošním roce dosáhlo stejného cíle jako sankce. EU tento měsíc představila své plány na dovoz dalších 50 miliard cm LNG od světových producentů včetně USA, Kataru a Egypta, ale někteří analytici varovali, že tento plán je nereálný. Úředníci informovaní o plánu USA zdůraznili, že konečné množství LNG dodaného do EU bude záviset na obchodních smlouvách. Velká část americké produkce LNG je již zavázána zemím po celém světě, zejména v Asii. Mike Yarwood, vedoucí výzkumný pracovník Oxfordského institutu pro energetická studia, uvedl, že Evropa by se musela připravit na to, že bude v příštích letech platit vyšší ceny plynu, aby dosáhla svých cílů. Volné kapacity Evropy pro dovoz LNG jsou soustředěny na Pyrenejském poloostrově, ale Španělsko má špatné propojení plynovody, které by umožnilo přesunout dovážený plyn do severní Evropy. Východoevropské země, které jsou nejvíce závislé na ruském plynu, nemají infrastrukturu, která by jim umožnila snadno využívat dovoz LNG, přičemž nedaleké terminály již pracují na plnou kapacitu, což znamená, že by měly problém s dalším zvýšením dovozu.

že ta krev zůstane dalších pár set let na našich rukou.
Ja mám zato, že sú len dve možnosti. Buď bude svet s Ruskom, alebo svet nebude. V tomto sa stotožňujem s Boletusom. Píše o anglosaskej krvi. nehovorí o poľskej, tureckej, či ukrajinskej krvi. Anglosas vždy bojoval svojimi nástrojmi. A je možné, možno sa mýlim, ale z dnešného pohľadu, podľa toho čo vyvedú zradné elity v Rusku, je možné, že to bude jediná cesta, aby na svete zavládol mier. Za svoje hriechy (aj za hriechy GP), sa budú musieť anglosasi vykúpiť krvou. Buď bude Rusko a bude svet, alebo nebude Rusko a svet nebude, lebo ak by aj Anglosas vyhral, skôr či neskôr privedie svet k záhube.


[quote="pid:65072, uid:810"]že ta krev zůstane dalších pár set let na našich rukou.[/quote]Ja mám zato, že sú len dve možnosti. Buď bude svet s Ruskom, alebo svet nebude. V tomto sa stotožňujem s Boletusom. Píše o anglosaskej krvi. nehovorí o poľskej, tureckej, či ukrajinskej krvi. Anglosas vždy bojoval svojimi nástrojmi. A je možné, možno sa mýlim, ale z dnešného pohľadu, podľa toho čo vyvedú zradné elity v Rusku, je možné, že to bude jediná cesta, aby na svete zavládol mier. Za svoje hriechy (aj za hriechy GP), sa budú musieť anglosasi vykúpiť krvou. Buď bude Rusko a bude svet, alebo nebude Rusko a svet nebude, lebo ak by aj Anglosas vyhral, skôr či neskôr privedie svet k záhube.

Summit NATO: Zelenskyj prosil o stíhačky, nedostane je. Aliance pošle jiné vybavení
a varuje Rusko
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/707686/summit-nato-zelenskyj-prosil-o-stihacky-nedostane-je-aliance-posle-jine-vybaveni-a-varuje-rusko.html
https://www.youtube.com/watch?v=ORG4wiFcGho


623cb580f2a9e
Summit NATO rozhodl o posílení východního křídla
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/summit-nato-rozhodl-o-posileni-vychodniho-kridla/2182204


Summit NATO: Zelenskyj prosil o stíhačky, nedostane je. Aliance pošle jiné vybavení **a varuje Rusko** https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-valka-na-ukrajine/707686/summit-nato-zelenskyj-prosil-o-stihacky-nedostane-je-aliance-posle-jine-vybaveni-a-varuje-rusko.html https://www.youtube.com/watch?v=ORG4wiFcGho ![623cb580f2a9e](serve/attachment&path=623cb580f2a9e) **Summit NATO rozhodl o posílení východního křídla** https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/summit-nato-rozhodl-o-posileni-vychodniho-kridla/2182204
Upravené 24. 3. 2022 o 19:21

Tak se posadíme a podíváme se , jak Polsko znovu skončí .


Dnes som práve hľadal informácie o vojne v Iraku, pardón, o hľadaní zbraní hromadného ničenia a zistil som, že v "koalícii", ktorá sa toho zúčastnila, boli tiež Poliaci. Dokonca priamo vo fáze invázie, nielen ako podpora. Tu je zoznam:


United States
United Kingdom
Australia
Poland
Iraq INC
KDP
PUK
Supported by:
Netherlands[1]
Italy[2]
Spain[3]


Nedajú si pokoja a s čím zachádzajú, tým aj zídu.


[quote="pid:65064, uid:185"]Tak se posadíme a podíváme se , jak Polsko znovu skončí .[/quote] Dnes som práve hľadal informácie o vojne v Iraku, pardón, o hľadaní zbraní hromadného ničenia a zistil som, že v "koalícii", ktorá sa toho zúčastnila, boli tiež Poliaci. Dokonca priamo vo fáze invázie, nielen ako podpora. Tu je zoznam: United States United Kingdom Australia Poland Iraq INC KDP PUK Supported by: Netherlands[1] Italy[2] Spain[3] Nedajú si pokoja a s čím zachádzajú, tým aj zídu.

Moderátor

@Michaela1 - nezůstane. Anebo dnešní krev Ukrajinců zůstává na rukou Putina ? Nastavíme jim opět druhou tvář, anebo se konečně poučíme jednou provždy ? Pozor, tady nejde o čistotu rukou, ale zachování existence. Pusť si závěr Čapkovy Matky...

@Michaela1 - nezůstane. Anebo dnešní krev Ukrajinců zůstává na rukou Putina ? Nastavíme jim opět druhou tvář, anebo se konečně poučíme jednou provždy ? Pozor, tady nejde o čistotu rukou, ale zachování existence. Pusť si závěr Čapkovy Matky...

Dnes som práve hľadal informácie o vojne v Iraku, pardón, o hľadaní zbraní hromadného ničenia a zistil som, že v "koalícii", ktorá sa toho zúčastnila, boli tiež Poliaci
To byl záměr. Potřebovali je vycvičit pro dnešní potřeby. Právě oni budou nasazeni, jako první.


[quote="pid:65091, uid:127"]Dnes som práve hľadal informácie o vojne v Iraku, pardón, o hľadaní zbraní hromadného ničenia a zistil som, že v "koalícii", ktorá sa toho zúčastnila, boli tiež Poliaci[/quote]To byl záměr. Potřebovali je vycvičit pro dnešní potřeby. Právě oni budou nasazeni, jako první.

Polsko již se chystá trhat Ukrajinu

No Štolverk prohlásil, že vojska NATO nepůjdou v rámci tzv. mírové mise na Ukrajinu, tak jak to navrhovalo Polsko. Tedy chápu to tak že ani Polsko do toho nepůjde, protože je členem NATO. Jestli by do toho šlo, znamenalo by to, že vojska NATO jdou na Ukrajinu v podobě Polska. Nebo Štolverk mluvil za NATO jako celek ?


[quote="pid:65048, uid:312"]Polsko již se chystá trhat Ukrajinu[/quote] No Štolverk prohlásil, že vojska NATO nepůjdou v rámci tzv. mírové mise na Ukrajinu, tak jak to navrhovalo Polsko. Tedy chápu to tak že ani Polsko do toho nepůjde, protože je členem NATO. Jestli by do toho šlo, znamenalo by to, že vojska NATO jdou na Ukrajinu v podobě Polska. Nebo Štolverk mluvil za NATO jako celek ?

Jarek

Nebo Štolverk mluvil za NATO jako celek ?
Ano. Pokud Polsko na vlastní pěst vejde na Ukrajinu, NATO nemá povinnost aktivovat článek 5. Ten se aktivuje, když někdo jiný napadne Polsko. Opačně to nefunguje. Ale USA právě tato situace vyhovuje. Pro ně by bylo výhodné, kdyby celá Evropa se šla být na Ukrajinu, válka se rozšířila na celou Evropu, a až by byli všichni dostatečně oslabeni, pak by zasáhli a vyhráli. Tak, jak to bylo v I. i II. sv. válce. Toto je cíl USA. Vyvolat válku, nikomu nepomáhat a nakonec vyhrát. S tím, že Evropa bude spálena do tla.


[quote="pid:65096, uid:471"]Nebo Štolverk mluvil za NATO jako celek ?[/quote]Ano. Pokud Polsko na vlastní pěst vejde na Ukrajinu, NATO nemá povinnost aktivovat článek 5. Ten se aktivuje, když někdo jiný napadne Polsko. Opačně to nefunguje. Ale USA právě tato situace vyhovuje. Pro ně by bylo výhodné, kdyby celá Evropa se šla být na Ukrajinu, válka se rozšířila na celou Evropu, a až by byli všichni dostatečně oslabeni, pak by zasáhli a vyhráli. Tak, jak to bylo v I. i II. sv. válce. Toto je cíl USA. Vyvolat válku, nikomu nepomáhat a nakonec vyhrát. S tím, že Evropa bude spálena do tla.

Polský prezident Andrzej Duda v televizním projevu řekl, že Varšava a celá Evropa „potřebují více Ameriky“ ve vojenském i ekonomickém rozměru.
Duda se ve čtvrtek zúčastnil mimořádného summitu NATO v Bruselu .
"Pozice Polska je jednoznačná. Věříme, že nová strategická koncepce NATO by měla zajistit změny způsobené ruskou agresí proti Ukrajině . Potřebujeme ještě větší účast Unie v našem regionu. Stejně tak, pokud mluvíme o vojácích, takže jde o infrastrukturu,“ řekl Duda.


Připomněl, že v pátek začíná dvoudenní návštěva amerického prezidenta Joea Bidena v Polsku . Polský prezident je pro co největší účast Spojených států jak v obraně, tak v ekonomice republiky.
"Polsko a Evropa potřebují více Ameriky , vojensky i ekonomicky. Budu o tom mluvit s prezidentem USA," řekl.
https://ria.ru/20220324/duda-1779957205.html


**Polský prezident Andrzej Duda v televizním projevu řekl, že Varšava a celá Evropa „potřebují více Ameriky“ ve vojenském i ekonomickém rozměru.** Duda se ve čtvrtek zúčastnil mimořádného summitu NATO v Bruselu . "Pozice Polska je jednoznačná. Věříme, že nová strategická koncepce NATO by měla zajistit změny způsobené ruskou agresí proti Ukrajině . Potřebujeme ještě větší účast Unie v našem regionu. Stejně tak, pokud mluvíme o vojácích, takže jde o infrastrukturu,“ řekl Duda. Připomněl, že v pátek začíná dvoudenní návštěva amerického prezidenta Joea Bidena v Polsku . Polský prezident je pro co největší účast Spojených států jak v obraně, tak v ekonomice republiky. "Polsko a Evropa potřebují více Ameriky , vojensky i ekonomicky. Budu o tom mluvit s prezidentem USA," řekl. https://ria.ru/20220324/duda-1779957205.html

Unipolární svět skončil, řekl Medveděv
Medveděv: unipolární svět skončil, USA již nejsou pány planety


Spojené státy již nejsou pánem planety Země, řekl místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv během dlouhého rozhovoru pro RIA Novosti a RT, ve kterém hodnotil kroky západních zemí proti Rusku v kontextu situace v r. Ukrajina.
"Unipolární svět skončil. Američané už nejsou pány planety Země," řekl.
Celé znění rozhovoru zveřejníme v sobotu.
https://ria.ru/20220324/medvedev-1779954656.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Unipolární svět skončil, řekl Medveděv Medveděv: unipolární svět skončil, USA již nejsou pány planety** Spojené státy již nejsou pánem planety Země, řekl místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv během dlouhého rozhovoru pro RIA Novosti a RT, ve kterém hodnotil kroky západních zemí proti Rusku v kontextu situace v r. Ukrajina. "Unipolární svět skončil. Američané už nejsou pány planety Země," řekl. Celé znění rozhovoru zveřejníme v sobotu. https://ria.ru/20220324/medvedev-1779954656.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Medveděv: unipolární svět skončil, USA již nejsou pány planety


Tak už to začalo, už se otáčejí kabáty ?


[quote="pid:65102, uid:158"]Medveděv: unipolární svět skončil, USA již nejsou pány planety[/quote] Tak už to začalo, už se otáčejí kabáty ?

NATO zvýší vojenskou přítomnost v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku
aby zabránilo prieniku ozbrojených skupín z Ukrajiny na západ.
Poľsko sa už chystá pričleniť si Volyň, Ľvov a Ternopoľ - Čierny Peter - vysporiadanie sa s liahňou banderizmu pripadne Poľsku (myslím si, že Rusko tomu nebude nijako brániť...)


[quote="pid:65045, uid:158"]NATO zvýší vojenskou přítomnost v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku[/quote]aby zabránilo prieniku ozbrojených skupín z Ukrajiny na západ. Poľsko sa už chystá pričleniť si Volyň, Ľvov a Ternopoľ - Čierny Peter - vysporiadanie sa s liahňou banderizmu pripadne Poľsku (myslím si, že Rusko tomu nebude nijako brániť...)

V semknutých řadách evropanů se objevili první náznaky dezertérství smile


Revize měny ve smlouvách o dodávkách ruského plynu znamená, že ceny tohoto zdroje mohou být také přezkoumány, řekl belgický premiér Alexander de Croo.


„Pokud změníme podmínky smlouvy, můžeme vše projednat znovu, včetně cen. Pro mě je nejdůležitější, že ceny klesají. Dnes jsou ceny zcela mimo realitu, jsem rád, že Evropská komise přišla s návrhy, včetně zavedení omezení cen plynu,“ cituje politiku RIA Novosti .


Také belgický premiér zdůraznil, že nepodporuje úplné odmítnutí ropy a plynu z Ruska ze strany EU.


„Hlavní zásadou, kterou se řídí Evropská komise, je, že sankce by měly mít velké důsledky pro Rusko, nikoli pro Evropu. Nejsme ve válce sami se sebou. Nebudeme přijímat opatření, která nás oslabí. To by bylo pro evropskou ekonomiku zničující, nepovažuji to za nutné,“ dodal.
https://yandex.ru/turbo/vz.ru/s/news/2022/3/24/1150283.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FPremer_Belgii_de_Kroo_prizval_peresmotret_cenu_nagaz_posle_perevoda_oplaty_vrubli--6cd33d9133f487ef0cc5a3ff1a3f035f


Bulharský ministr energetiky Alexander Nikolov uvedl, že jeho země může platit za plyn v rublech, jak požaduje Rusko – to je možné se zapojením finanční protistrany. Na tiskové konferenci potvrdil možnost pokračovat v implementaci stávajících dohod.


Již existující smlouvy nepředstavují žádná rizika a bulharský energetický holding se podle něj bude zabývat konkrétním mechanismem provádění plateb.


V Bulharsku existuje finanční protistrana, která může provést transakci v rublech.
Na druhé straně Moldavsko, které nashromáždilo značný dluh vůči Gazpromu, také nevidí žádné potíže s placením v rublech - taková příležitost byla původně stanovena ve smlouvách podepsaných Moldovagazem. Vicepremiér Moldavska Andrej Spinu se domnívá, že varování ruské strany se přímo Kišiněva netýkají a realizaci části převodů v rublech tento týden potvrdil i šéf tamní plynárenské společnosti Vadim Cheban.


Kupujeme rubly za lei a převádíme [do Ruska] v rublech. Nejsou zde žádné problémy.
https://ruposters.ru/news/24-03-2022/bolgariya-moldaviya-soglasilis


Kdo první přiběhne ke gosudarovi, ten dostane lepší cenu. smile


**V semknutých řadách evropanů se objevili první náznaky dezertérství** :) **Revize měny ve smlouvách o dodávkách ruského plynu znamená, že ceny tohoto zdroje mohou být také přezkoumány, řekl belgický premiér Alexander de Croo.** „Pokud změníme podmínky smlouvy, můžeme vše projednat znovu, včetně cen. Pro mě je nejdůležitější, že ceny klesají. Dnes jsou ceny zcela mimo realitu, jsem rád, že Evropská komise přišla s návrhy, včetně zavedení omezení cen plynu,“ cituje politiku RIA Novosti . Také belgický premiér zdůraznil, že nepodporuje úplné odmítnutí ropy a plynu z Ruska ze strany EU. „Hlavní zásadou, kterou se řídí Evropská komise, je, že sankce by měly mít velké důsledky pro Rusko, nikoli pro Evropu. Nejsme ve válce sami se sebou. Nebudeme přijímat opatření, která nás oslabí. To by bylo pro evropskou ekonomiku zničující, nepovažuji to za nutné,“ dodal. https://yandex.ru/turbo/vz.ru/s/news/2022/3/24/1150283.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FPremer_Belgii_de_Kroo_prizval_peresmotret_cenu_nagaz_posle_perevoda_oplaty_vrubli--6cd33d9133f487ef0cc5a3ff1a3f035f **Bulharský ministr energetiky Alexander Nikolov uvedl, že jeho země může platit za plyn v rublech, jak požaduje Rusko – to je možné se zapojením finanční protistrany. Na tiskové konferenci potvrdil možnost pokračovat v implementaci stávajících dohod.** Již existující smlouvy nepředstavují žádná rizika a bulharský energetický holding se podle něj bude zabývat konkrétním mechanismem provádění plateb. V Bulharsku existuje finanční protistrana, která může provést transakci v rublech. **Na druhé straně Moldavsko, které nashromáždilo značný dluh vůči Gazpromu, také nevidí žádné potíže s placením v rublech - taková příležitost byla původně stanovena ve smlouvách podepsaných Moldovagazem.** Vicepremiér Moldavska Andrej Spinu se domnívá, že varování ruské strany se přímo Kišiněva netýkají a realizaci části převodů v rublech tento týden potvrdil i šéf tamní plynárenské společnosti Vadim Cheban. Kupujeme rubly za lei a převádíme [do Ruska] v rublech. Nejsou zde žádné problémy. https://ruposters.ru/news/24-03-2022/bolgariya-moldaviya-soglasilis Kdo první přiběhne ke gosudarovi, ten dostane lepší cenu. :)
Upravené 25. 3. 2022 o 01:07

NATO zvýší vojenskou přítomnost v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku


Vyzerá to že hecujú zelenského aby použil rukami západných špecialistov chemické zbrane pod falošnou vlajkou. Viackrát oznámili túto "červenú" čiaru na jenaní nato.


Okrem nemeckého človeka hovorili všetci len o chemických zbraniach (jo biologické veľmi nechcú zdôrazňovať.)


Naozaj sa chystá provokácia aby mohlo nato zaútočiť. Uvidíme či im to výjde = či bude potom planeta obývateľná pre ľudský druh.


[quote="pid:65045, uid:158"]NATO zvýší vojenskou přítomnost v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku[/quote] Vyzerá to že hecujú zelenského aby použil rukami západných špecialistov chemické zbrane pod falošnou vlajkou. Viackrát oznámili túto "červenú" čiaru na jenaní nato. Okrem nemeckého človeka hovorili všetci len o chemických zbraniach (jo biologické veľmi nechcú zdôrazňovať.) Naozaj sa chystá provokácia aby mohlo nato zaútočiť. Uvidíme či im to výjde = či bude potom planeta obývateľná pre ľudský druh.

Poľsko sa už chystá pričleniť si Volyň, Ľvov a Ternopoľ - Čierny Peter - vysporiadanie sa s liahňou banderizmu pripadne Poľsku


a Zakarpatie Maďarsko? Putin raz povedal (parafrázujem), že Slovensko je susedský štát. Prečo mám taký pocit, že niekto sa silou mocou snaží tomuto priamemu susedstvu zabrániť a využíva na to Poliakov a Maďarov.


[quote="pid:65110, uid:112"]Poľsko sa už chystá pričleniť si Volyň, Ľvov a Ternopoľ - Čierny Peter - vysporiadanie sa s liahňou banderizmu pripadne Poľsku[/quote] a Zakarpatie Maďarsko? Putin raz povedal (parafrázujem), že Slovensko je susedský štát. Prečo mám taký pocit, že niekto sa silou mocou snaží tomuto priamemu susedstvu zabrániť a využíva na to Poliakov a Maďarov.
Upravené 25. 3. 2022 o 06:23

Len aby nebolo tak, že ešte Rusi budú chrániť Ukrajinu pred rozpadom, pred Poliakmi a Maďarmi. Ešte im budú Ukrajinci aj vďačný...


Len aby nebolo tak, že ešte Rusi budú chrániť Ukrajinu pred rozpadom, pred Poliakmi a Maďarmi. Ešte im budú Ukrajinci aj vďačný...

že ešte Rusi budú chrániť Ukrajinu pred rozpadom
Ja si myslím, že triafaš klinec po hlavičke. Všetci čo kričia o celistvosti Ukrajiny, si už brúsia zuby a trhajú ju vo svojich predstavách na kusy. No a čisto teoreticky, jedno je pripojiť územie, na tom území žijú ľudia. Už vidím, ako so svidomí, padajú do náruče s Poliakmi. Polské jelitá sa hrajú s ohňom. Nepoučiteľní.


[quote="pid:65119, uid:138"]že ešte Rusi budú chrániť Ukrajinu pred rozpadom[/quote]Ja si myslím, že triafaš klinec po hlavičke. Všetci čo kričia o celistvosti Ukrajiny, si už brúsia zuby a trhajú ju vo svojich predstavách na kusy. No a čisto teoreticky, jedno je pripojiť územie, na tom území žijú ľudia. Už vidím, ako so svidomí, padajú do náruče s Poliakmi. Polské jelitá sa hrajú s ohňom. Nepoučiteľní.

Anglosasové jsou mistři v manipulaci. Návnada v podobě porcování Ukrajiny byla položena. Pokud opět střední Evropa - její slovanská populace v jednotlivých státech (Polsko, Maďarsko, Rumunsko...) naskočí na nacionalistickou notu, tak jak se jim to povedlo na Ukrajině, máme se na co těšit... S jelitami nemůžeme počítat, jsou jejich, předem si je dosadili. Přísun "svidomých utečenců", dramatické chudnutí, sociální kolaps...
Je celkem jasné, že přímé zapojení stření Evropy do konfliktu budou silně podporovat.


Anglosasové jsou mistři v manipulaci. Návnada v podobě porcování Ukrajiny byla položena. Pokud opět střední Evropa - její slovanská populace v jednotlivých státech (Polsko, Maďarsko, Rumunsko...) naskočí na nacionalistickou notu, tak jak se jim to povedlo na Ukrajině, máme se na co těšit... S jelitami nemůžeme počítat, jsou jejich, předem si je dosadili. Přísun "svidomých utečenců", dramatické chudnutí, sociální kolaps... Je celkem jasné, že přímé zapojení stření Evropy do konfliktu budou silně podporovat.

Je celkem jasné, že přímé zapojení stření Evropy do konfliktu budou silně podporovat.


Podle mě nemají šanci většinové obyvatelstvo do toho zatáhnout, to si to dříve s nimi většinové obyvatelstvo vypořádá, tohle není západ. Vidím, že všude se ozývají nenápadné drobné kritické hlásky i když jsou z jiných pozic než KSB. To je to potřebné malé promile, které brání zapálení davu a nic jiného již nemají než hecovat dav a čekat na porážku, asi jako v Berlíne na konci druhé světové.


Jinak už v tom jedeme (elity) a účastníme se konfliktu na špatné straně, prachy tam sypou, ale lidi do války nedostanou.


[quote="pid:65123, uid:177"]Je celkem jasné, že přímé zapojení stření Evropy do konfliktu budou silně podporovat.[/quote] Podle mě nemají šanci většinové obyvatelstvo do toho zatáhnout, to si to dříve s nimi většinové obyvatelstvo vypořádá, tohle není západ. Vidím, že všude se ozývají nenápadné drobné kritické hlásky i když jsou z jiných pozic než KSB. To je to potřebné malé promile, které brání zapálení davu a nic jiného již nemají než hecovat dav a čekat na porážku, asi jako v Berlíne na konci druhé světové. Jinak už v tom jedeme (elity) a účastníme se konfliktu na špatné straně, prachy tam sypou, ale lidi do války nedostanou.

Ještě k těm úvahám ohledně dělení UA. Pokud by k tomu došlo, tak věřím, že Ruskem osvobozená část naváže na původní státnost UA, která platila do svržení Janukovyče. Do Kyjeva dojdou osvobozenecké jednotky z Donbasu, pak přijede Janukovyč. Budou pak uznány úvěry poskytnuté MMF a SB Ukrajině po převratu? Anebo spadnou celé na odtrženou Halič (a případně i na polského protektora)? Anebo tyto nemalé peníze západ odepíše?


Ještě k těm úvahám ohledně dělení UA. Pokud by k tomu došlo, tak věřím, že Ruskem osvobozená část naváže na původní státnost UA, která platila do svržení Janukovyče. Do Kyjeva dojdou osvobozenecké jednotky z Donbasu, pak přijede Janukovyč. Budou pak uznány úvěry poskytnuté MMF a SB Ukrajině po převratu? Anebo spadnou celé na odtrženou Halič (a případně i na polského protektora)? Anebo tyto nemalé peníze západ odepíše?

Jinak už v tom jedeme (elity) a účastníme se konfliktu na špatné straně, prachy tam sypou, ale lidi do války nedostanou.

Nerad maluju čerty, ale bude hodně záležet na délce konfliktu a míře dopadů na střední Evropu. Rusko zatím nikam nespěchá, čeká až se ukrajinské obyvatelstvo přidá na jeho stranu...
Změny nálad jsou dynamický proces. A netroufám si hodnotit, zda jsou ve všech státech střední Evropy stejné jako u nás. U nás se bojovat většinově nechce, ale ani komplikovat si život otevřeným vystupováním proti válce a našim fašizujícím elitám. Věřících protiruské propagandě je stále dost. S příchodem nových "voličů" a podporovatelů se politická situace může zakonzervovat. Benefity, které dostávají proti většinové domácí populaci nejsou žádným projevem solidarity, jde o řízené nasrávání domácího obyvatelstva. Po případném výbuchu nespokojenosti hrozí nastolení otevřeně fašistického státu s omezenými svobodami (vzor Ukrajina - vlajky už jsme všude vyvěsily). Denacifikace musí proběhnout i u nás, jde jen o to jakou formou.


[quote="pid:65131, uid:426"]Jinak už v tom jedeme (elity) a účastníme se konfliktu na špatné straně, prachy tam sypou, ale lidi do války nedostanou.[/quote] Nerad maluju čerty, ale bude hodně záležet na délce konfliktu a míře dopadů na střední Evropu. Rusko zatím nikam nespěchá, čeká až se ukrajinské obyvatelstvo přidá na jeho stranu... Změny nálad jsou dynamický proces. A netroufám si hodnotit, zda jsou ve všech státech střední Evropy stejné jako u nás. U nás se bojovat většinově nechce, ale ani komplikovat si život otevřeným vystupováním proti válce a našim fašizujícím elitám. Věřících protiruské propagandě je stále dost. S příchodem nových "voličů" a podporovatelů se politická situace může zakonzervovat. Benefity, které dostávají proti většinové domácí populaci nejsou žádným projevem solidarity, jde o řízené nasrávání domácího obyvatelstva. Po případném výbuchu nespokojenosti hrozí nastolení otevřeně fašistického státu s omezenými svobodami (vzor Ukrajina - vlajky už jsme všude vyvěsily). Denacifikace musí proběhnout i u nás, jde jen o to jakou formou.

Ještě k těm úvahám ohledně dělení UA

Pjakin jasně říká, že Ukrajina se dělit nebude. Musí se zlikvidovat banderovská líheň na západní Ukrajině. Jinak budou ze západní Ukrajiny pořád proudit do Ruska neustále silně motivovaní záškodníci škodit Rusku. A zlikvidovat tu líheň musí sami Ukrajinci, např. z Oděsy.


[quote="pid:65136, uid:260"]Ještě k těm úvahám ohledně dělení UA[/quote] Pjakin jasně říká, že Ukrajina se dělit nebude. Musí se zlikvidovat banderovská líheň na západní Ukrajině. Jinak budou ze západní Ukrajiny pořád proudit do Ruska neustále silně motivovaní záškodníci škodit Rusku. A zlikvidovat tu líheň musí sami Ukrajinci, např. z Oděsy.

Musí se zlikvidovat banderovská
Možná polský protektor by mohl splnit roli mouřenína. Zvláště pak, když si Poláci rozpomenou na Volyň.


[quote="pid:65144, uid:147"]Musí se zlikvidovat banderovská[/quote]Možná polský protektor by mohl splnit roli mouřenína. Zvláště pak, když si Poláci rozpomenou na Volyň.

Ruská centrální banka (Bank of Russia) dnes zavedla omezení pohybu finančních prostředků do zemí, které zavedly ekonomické sankce proti Rusku v souvislosti s jeho vojenskou operací na Ukrajině. Píše o tom RT .


„ V reakci na částečné zmrazení ruských rezerv Rusko také zavedlo omezení pohybu finančních prostředků, které by mohly být převedeny do nepřátelských zemí, za srovnatelnou částku ,“ uvádí se v prohlášení na webu Bank of Russia.


Regulátor vysvětlil, že v podstatě uplatňuje „ zrcadlové opatření “, které zakazuje pohyb kapitálu, prodej cenných papírů zahraničními investory a jejich výběr prostředků z ruského finančního systému.


Poznámka: Paní Nablijurýna buď prozřela, anebo podlehla tlaku prostředí ...


Ruská centrální banka (Bank of Russia) dnes zavedla omezení pohybu finančních prostředků do zemí, které zavedly ekonomické sankce proti Rusku v souvislosti s jeho vojenskou operací na Ukrajině. Píše o tom [RT](https://www.rt.com/business/552671-russia-restricts-assets-unfriendly-states/) . „ V reakci na částečné zmrazení ruských rezerv Rusko také zavedlo omezení pohybu finančních prostředků, které by mohly být převedeny do nepřátelských zemí, za srovnatelnou částku ,“ uvádí se v prohlášení na webu Bank of Russia. Regulátor vysvětlil, že v podstatě uplatňuje „ zrcadlové opatření “, které zakazuje pohyb kapitálu, prodej cenných papírů zahraničními investory a jejich výběr prostředků z ruského finančního systému. Poznámka: Paní Nablijurýna buď prozřela, anebo podlehla tlaku prostředí ...
Upravené 25. 3. 2022 o 11:33

A ještě jedna zajímavá zpráva - taky z RT .
Indické úřady na poslední chvíli odvolaly návštěvu vysoce postavené britské delegace v Indii, složené z členů různých politických stran a vedené předsedou Dolní sněmovny Sirem Lindsayem Hoylem, uvedl ve čtvrtek list The Guardian .


Poznámka: Představenstvo východoindické společnosti do Indie, a Indové si vzpomněli na Gándhího?


A ještě jedna zajímavá zpráva - taky z [RT](https://www.rt.com/news/552669-india-cancels-uk-delegation/) . Indické úřady na poslední chvíli odvolaly návštěvu vysoce postavené britské delegace v Indii, složené z členů různých politických stran a vedené předsedou Dolní sněmovny Sirem Lindsayem Hoylem, uvedl ve čtvrtek list The Guardian . Poznámka: Představenstvo východoindické společnosti do Indie, a Indové si vzpomněli na Gándhího?
Upravené 25. 3. 2022 o 11:43

banderovská líheň na západní Ukrajině


To je samozřejmé jenže tato teorie jaksi neřeší situaci kdy bude banderovská líheň v Polsku, a teď je jedno jestli ve Lvově nebo v Přemyšlu.
Je jedno která část haliče nebo celá halič bude polská, podstatné je že v každém případě je banderovská líheň zachována. A když ne v Polsku tak v SR, ČR, Německu,....


[quote="pid:65144, uid:147"]banderovská líheň na západní Ukrajině[/quote] To je samozřejmé jenže tato teorie jaksi neřeší situaci kdy bude banderovská líheň v Polsku, a teď je jedno jestli ve Lvově nebo v Přemyšlu. Je jedno která část haliče nebo celá halič bude polská, podstatné je že v každém případě je banderovská líheň zachována. A když ne v Polsku tak v SR, ČR, Německu,....

A když ne v Polsku tak v SR, ČR, Německu,....
a preto De-liberál-fašizácia musí pokračovať naprieč celou Erópou od východu na západ.


[quote="pid:65149, uid:402"]A když ne v Polsku tak v SR, ČR, Německu,....[/quote] a preto De-liberál-fašizácia musí pokračovať naprieč celou Erópou od východu na západ.

Poznámka: Paní Nablijurýna buď prozřela, anebo podlehla tlaku prostředí ...

Iba malá úvaha:
Možno len predviedla, na koho strane naozaj stojí. (Spáč v opačnom garde).
Ak by sa predčasne prejavila, dávno by ju zdiskreditovali a odvolali.
Putin veľmi dobre vie, prečo ju potvrdil vo funkcií.


[quote="pid:65147, uid:260"]Poznámka: Paní Nablijurýna buď prozřela, anebo podlehla tlaku prostředí ...[/quote] Iba malá úvaha: Možno len predviedla, na koho strane naozaj stojí. (Spáč v opačnom garde). Ak by sa predčasne prejavila, dávno by ju zdiskreditovali a odvolali. Putin veľmi dobre vie, prečo ju potvrdil vo funkcií.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

@hael, ten vlhký sen Poľska môže byť realitou. Tá mapka plus-mínus sa môže stať realitou, záleží na samotných Ukrajincoch. Viď slová m. Zacharovovej o tom, že Ukrajinci šancu na suverénny a celostný štát zachovali. Musíš si uvedomiť, že banderovská liaheň má banderovštinu doslova v kostiach. Treba to nechať vyhniť, robiť tam nápravu by Rusko stálo príliš veľa síl a zdrojov a životov jak ich vojakov, tak im naklonených obyvateľov daných oblastí. Hranice smerom na východ nie je problém uzatvoriť, a aj to by zacvakalo Poľsko. Nech si to vyriešia s banderovcami samotní Poliaci.
Zakarpatská Ukrajina - Maďarské elity by veľmi chceli, otázkou je, čo chce Zakarpatie.
Rumuni utrú hubu, tí nedostanú smerom na východ ani piaď zeme.

@hael, ten vlhký sen Poľska môže byť realitou. Tá mapka plus-mínus sa môže stať realitou, záleží na samotných Ukrajincoch. Viď slová m. Zacharovovej o tom, že Ukrajinci šancu na suverénny a celostný štát zachovali. Musíš si uvedomiť, že banderovská liaheň má banderovštinu doslova v kostiach. Treba to nechať vyhniť, robiť tam nápravu by Rusko stálo príliš veľa síl a zdrojov a životov jak ich vojakov, tak im naklonených obyvateľov daných oblastí. Hranice smerom na východ nie je problém uzatvoriť, a aj to by zacvakalo Poľsko. Nech si to vyriešia s banderovcami samotní Poliaci. Zakarpatská Ukrajina - Maďarské elity by veľmi chceli, otázkou je, čo chce Zakarpatie. Rumuni utrú hubu, tí nedostanú smerom na východ ani piaď zeme.

@hael, ten vlhký sen Poľska môže byť realitou.
To je v přímém rozporu s vyjádřením Lavrova.

[quote="pid:65159, uid:112"]@hael, ten vlhký sen Poľska môže byť realitou.[/quote]To je v přímém rozporu s vyjádřením Lavrova.

To je v přímém rozporu s vyjádřením Lavrova.
ešte dva dne pred zahájením špecoperácie na Ukrajine mal aj V.V.Putin priame vyjadrenie, že sa nechystá útok na Ukrajinu...
Inak, nehádam sa, všetky varianty sú možné - záleží najmä na Ukrajincoch.


[quote="pid:65160, uid:312"]To je v přímém rozporu s vyjádřením Lavrova.[/quote]ešte dva dne pred zahájením špecoperácie na Ukrajine mal aj V.V.Putin priame vyjadrenie, že sa nechystá útok na Ukrajinu... Inak, nehádam sa, všetky varianty sú možné - záleží najmä na Ukrajincoch.

NATO umisťuje na Slovensko "deštník" z Patriotů"?
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Destnik-nad-Slovenskem-NATO-rozmistuje-rakety-Patriot-ministr-dekuje-Nemecku-697020
Tak... to se obávám, že se nedá jen tak přejít...


**NATO umisťuje na Slovensko "deštník" z Patriotů"?** https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Destnik-nad-Slovenskem-NATO-rozmistuje-rakety-Patriot-ministr-dekuje-Nemecku-697020 Tak... to se obávám, že se nedá jen tak přejít...

ešte dva dne pred zahájením špecoperácie na Ukrajine mal aj V.V.Putin priame vyjadrenie, že sa nechystá útok na Ukrajinu...

Neklamal. Nechystal. Už bol pripravený.
Išlo o využitie momentu prekvapenia.


[quote="pid:65161, uid:112"]ešte dva dne pred zahájením špecoperácie na Ukrajine mal aj V.V.Putin priame vyjadrenie, že sa nechystá útok na Ukrajinu...[/quote] Neklamal. Nechystal. Už bol pripravený. Išlo o využitie momentu prekvapenia.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

ten vlhký sen Poľska môže byť realitou
Není to můj názor. Jenom mne překvapilo, jak hezkou mapu mají už Poláci nakreslenou. Trošku výše jsem napsal poznámku, že polský protektor se může dostat do role mouřenína. Možná bude dobrý na tu špinavou práci. Myslím si ale - jak už je to z polské historie známé - tak to Poláci za čas odskáčou. Třeba i dělením. Jejich stát byl vždycky účelovým konstruktem. Navíc se ani nejedná o zemi, která by disponovala potřebnou zdrojovou stabilitou pro takovou vojenskou operaci.


[quote="pid:65159, uid:112"]ten vlhký sen Poľska môže byť realitou[/quote]Není to můj názor. Jenom mne překvapilo, jak hezkou mapu mají už Poláci nakreslenou. Trošku výše jsem napsal poznámku, že polský protektor se může dostat do role mouřenína. Možná bude dobrý na tu špinavou práci. Myslím si ale - jak už je to z polské historie známé - tak to Poláci za čas odskáčou. Třeba i dělením. Jejich stát byl vždycky účelovým konstruktem. Navíc se ani nejedná o zemi, která by disponovala potřebnou zdrojovou stabilitou pro takovou vojenskou operaci.
Upravené 25. 3. 2022 o 13:42

K "porcování" UA:
Dneska se může stát už úplně všechno. Rusko si bude hájit svá historická území, ale se zvůli dnešní bezprávní a bezpáteřní anglosaské scény protesty a diplomacií nic nezmůže.
I Pjakin může vřele nesouhlasit s případným dělení - s tím, že musí být zničena líheň benderovců - ale to chce jen jedna strana. Ta druhá, anglosaská - ta právě dělá co může, aby benderismus zůstal zachovaný a nejlépe se rozšířil po celé Evropě. A to pak bude mela, až se potká benderovec s musulmanským plaváčkem! A je snad jasné, že TOTO Rusku zatím vůbec nehrozí, že to hrozí zemím od UA na západ.
No a co bude s UA nejspíše dneska nikoho nezajímá. Pochybuju, že si Rusko bude pálit prsty tam, kde ho nenávidí. Nepůjdou dál, než do svých zemí se svým obyvatelstvem.
A Halič opatruj Bůh. Myslím tím všechny dobré lidi. Protože - ani Maďaři a ani Poláci jim nikdy nic dobrého nepřinesli.
Připomnělo mi to Tarase Bulbu od jednoho z největších "u-krajinců" Nikolaje V. Gogola (mého oblíbeného). Dva synové jednoho táty, jeden za národ zemře (umučí ho) - druhý zradí a dá se k Polákům (Lachům). Nevím proč, ale myslím si, že právě toto je téma dnešní UA.
https://www.youtube.com/watch?v=6bCwMhLVv6c


K "porcování" UA: Dneska se může stát už úplně všechno. Rusko si bude hájit svá historická území, ale se zvůli dnešní bezprávní a bezpáteřní anglosaské scény protesty a diplomacií nic nezmůže. I Pjakin může vřele nesouhlasit s případným dělení - s tím, že musí být zničena líheň benderovců - ale to chce jen jedna strana. Ta druhá, anglosaská - ta právě dělá co může, aby benderismus zůstal zachovaný a nejlépe se rozšířil po celé Evropě. **A to pak bude mela, až se potká benderovec s musulmanským plaváčkem!** A je snad jasné, že TOTO Rusku zatím vůbec nehrozí, že to hrozí zemím od UA na západ. No a co bude s UA nejspíše dneska nikoho nezajímá. Pochybuju, že si Rusko bude pálit prsty tam, kde ho nenávidí. Nepůjdou dál, než do svých zemí se svým obyvatelstvem. A Halič opatruj Bůh. Myslím tím všechny dobré lidi. Protože - ani Maďaři a ani Poláci jim nikdy nic dobrého nepřinesli. Připomnělo mi to Tarase Bulbu od jednoho z největších "u-krajinců" Nikolaje V. Gogola (mého oblíbeného). **Dva synové jednoho táty, jeden za národ zemře (umučí ho) - druhý zradí a dá se k Polákům (Lachům).** Nevím proč, ale myslím si, že právě toto je téma dnešní UA. https://www.youtube.com/watch?v=6bCwMhLVv6c

Připomnělo mi to Tarase Bulbu od jednoho z největších "u-krajinců" Nikolaje V. Gogola (mého oblíbeného). Dva synové jednoho táty, jeden za národ zemře (umučí ho) - druhý zradí a dá se k Polákům (Lachům). Nevím proč, ale myslím si, že právě toto je téma dnešní UA.


Pak Andrija, mladšího syna, Bulba vlastnoručně zabije. od 2. min
https://www.youtube.com/watch?v=LG_xN0pxGD4


Rusové se vypořádají s benderovci (těmi, kdo zradil vlastní). Nikdo jiný. V Polsku (na západě) by se asimilovali a zrazovali dál, Nebo by je přelstili a využívali, jako Andrije proti vlastním.


[quote="pid:65168, uid:203"]Připomnělo mi to Tarase Bulbu od jednoho z největších "u-krajinců" Nikolaje V. Gogola (mého oblíbeného). Dva synové jednoho táty, jeden za národ zemře (umučí ho) - druhý zradí a dá se k Polákům (Lachům). Nevím proč, ale myslím si, že právě toto je téma dnešní UA.[/quote] Pak Andrija, mladšího syna, Bulba vlastnoručně zabije. od 2. min https://www.youtube.com/watch?v=LG_xN0pxGD4 Rusové se vypořádají s benderovci (těmi, kdo zradil vlastní). Nikdo jiný. V Polsku (na západě) by se asimilovali a zrazovali dál, Nebo by je přelstili a využívali, jako Andrije proti vlastním.

No a co bude s UA nejspíše dneska nikoho nezajímá. Pochybuju, že si Rusko bude pálit prsty tam, kde ho nenávidí. Nepůjdou dál, než do svých zemí se svým obyvatelstvem.
A Halič opatruj Bůh. Myslím tím všechny dobré lidi. Protože - ani Maďaři a ani Poláci jim nikdy nic dobrého nepřinesli.


Nesouhlasím. Rusko vezme všechno i s Haličí. A pokud Poláci něco zkusí, dostanou přes čumák a budou v ruském světě dřív než my.


Teď je struna napjatá a čeká se, kde praskne. V Rusku to ale nebude, praskne na Západě, v Rusku dneska tvrdne beton:


https://www.youtube.com/watch?v=r29k_T_o9To


[quote="pid:65168, uid:203"]No a co bude s UA nejspíše dneska nikoho nezajímá. Pochybuju, že si Rusko bude pálit prsty tam, kde ho nenávidí. Nepůjdou dál, než do svých zemí se svým obyvatelstvem. A Halič opatruj Bůh. Myslím tím všechny dobré lidi. Protože - ani Maďaři a ani Poláci jim nikdy nic dobrého nepřinesli.[/quote] Nesouhlasím. Rusko vezme všechno i s Haličí. A pokud Poláci něco zkusí, dostanou přes čumák a budou v ruském světě dřív než my. Teď je struna napjatá a čeká se, kde praskne. V Rusku to ale nebude, praskne na Západě, v Rusku dneska tvrdne beton: https://www.youtube.com/watch?v=r29k_T_o9To

Lietadlo poľského prezidenta pristálo vo Varšave na ceste na stretnutie s Bidenom
Jakub Kumoch, zástupca kancelárie Andrzeja Dudu pre medzinárodné otázky, uviedol, že program návštevy poľského a amerického prezidenta v Rzeszowe sa mierne zmení.
Lietadlo poľského prezidenta Andrzeja Dudu, ktorý bol na ceste na stretnutie s americkým lídrom Joeom Bidenom v meste Rzeszow na juhovýchode krajiny, núdzovo pristálo vo Varšave. Oznámil to v piatok predstaviteľ Dudovho úradu zodpovedný za medzinárodné otázky Yakub Kumoh.


"Došlo k núdzovému pristátiu lietadla s prezidentom Dudom. Lietadlo sa vrátilo do Varšavy. Teraz čakáme na odlet záložného lietadla do Rzeszowa," citovala Kumocha Poľská tlačová agentúra.


"Program návštevy prezidentov Poľska a Spojených štátov amerických v Rzeszowe sa mierne zmení. Po príchode prezidenta Andrzeja Dudu do Rzeszowa sa uskutoční uvítacia ceremónia prezidenta Joea Bidena," informoval.


Dudove lietadlo bezpečne pristálo na letisku v Rzeszowe, kde ho čaká Biden. Zábery z pristátia odvysielala poľská televízia.


Biden zostal po pristátí vo svojom lietadle Air Force One asi 40 minút, potom zostúpil zo schodov a pozdravil predstaviteľov poľského vedenia a armády, ktorí naňho čakali. Potom nastúpil do svojho auta.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14187171


Lietadlo poľského prezidenta pristálo vo Varšave na ceste na stretnutie s Bidenom Jakub Kumoch, zástupca kancelárie Andrzeja Dudu pre medzinárodné otázky, uviedol, že program návštevy poľského a amerického prezidenta v Rzeszowe sa mierne zmení. **Lietadlo poľského prezidenta Andrzeja Dudu, ktorý bol na ceste na stretnutie s americkým lídrom Joeom Bidenom v meste Rzeszow na juhovýchode krajiny, núdzovo pristálo vo Varšave. Oznámil to v piatok predstaviteľ Dudovho úradu zodpovedný za medzinárodné otázky Yakub Kumoh.** "Došlo k núdzovému pristátiu lietadla s prezidentom Dudom. Lietadlo sa vrátilo do Varšavy. Teraz čakáme na odlet záložného lietadla do Rzeszowa," citovala Kumocha Poľská tlačová agentúra. "Program návštevy prezidentov Poľska a Spojených štátov amerických v Rzeszowe sa mierne zmení. Po príchode prezidenta Andrzeja Dudu do Rzeszowa sa uskutoční uvítacia ceremónia prezidenta Joea Bidena," informoval. Dudove lietadlo bezpečne pristálo na letisku v Rzeszowe, kde ho čaká Biden. Zábery z pristátia odvysielala poľská televízia. Biden zostal po pristátí vo svojom lietadle Air Force One asi 40 minút, potom zostúpil zo schodov a pozdravil predstaviteľov poľského vedenia a armády, ktorí naňho čakali. Potom nastúpil do svojho auta. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14187171

Rzeszow

To je zajimave misto, co si Biden vybral zde, ale tam nam moc nenabizi, a proto zde
Do r. 1772, prvniho deleni Polska patrilo mesto Kralovske risi Polska. Delenim spadalo do Habsburgske monarchie (Halic) az do 1. sv. valky.
V 16. stoleti vzniklo zidovske predmesti na severozapadu, Nove Mesto. V letech 1937 - 1939 - letecky a strojirensky prumysl.
Do prepadeni Nemeckem 1941-194 zde zilo 14 000 zidu. 1941 zde bylo zrizeno gheto. 1942 zde zacaly masove deportace. Zide z mesta a okoli byli zahnani do gheta a odtud prevezeni do koncentracniho tabora Belzec. Za malickost byli strileni. Skupina 1000 lidi prevezena do lesa a tam zavrazdena. V roce 1942 uz v ghetu zily jen 3 000 zidu. Z gheta se stal tabor nucenych praci. V roce 1943 byli lide prevezeni do tabora nucenych praci Szebnie, kde prisla vetsina o zivot. Rodinni prislusnici byli odvezeni do Osvetimi a zavrazdeni. Prezilo jen 600 lidi. Pak v r. 6/1945 byli dalsi zide vyhnani a uz tam zadna zidovska obec nevznikla.


Rzeszów je sidlo biskupstvi. Ve meste je statni univerzita, politechnikum a nekolik vysokych skol, mimo jine take privatnich. Nalezneme zde i vysokou skolu informatiky a managementu. ......


V Rzeszówě sídlí řada mezinárodních společností spojených s leteckým průmyslem. United Technologies Corporation je jednou z nich. Letecké společnosti, vědeckovýzkumná centra a instituce pro výcvik pilotů tvoří "Aviation Valley", letecký klastr v okolí Rzeszowa, kde se vytváří 90 % objemu výroby polského leteckého průmyslu. Kromě leteckého průmyslu zde působí mimo jiné farmaceutická společnost Bausch Health, Cefarm Rzeszów a IT společnost Asseco Poland.


V Rzeszówe ma sidlo jeden z nejstarsich fotbalovych polskych spolku CWKS Resovia.


[quote="pid:65178, uid:12"]Rzeszow[/quote] To je zajimave misto, co si Biden vybral [zde](https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98e%C5%A1ov), ale tam nam moc nenabizi, a proto [zde](https://de.wikipedia.org/wiki/Rzesz%C3%B3w) Do r. 1772, prvniho deleni Polska patrilo mesto Kralovske risi Polska. Delenim spadalo do Habsburgske monarchie (Halic) az do 1. sv. valky. V 16. stoleti vzniklo zidovske predmesti na severozapadu, Nove Mesto. V letech 1937 - 1939 - letecky a strojirensky prumysl. Do prepadeni Nemeckem 1941-194 zde zilo 14 000 zidu. 1941 zde bylo zrizeno gheto. 1942 zde zacaly masove deportace. Zide z mesta a okoli byli zahnani do gheta a odtud prevezeni do koncentracniho tabora Belzec. Za malickost byli strileni. Skupina 1000 lidi prevezena do lesa a tam zavrazdena. V roce 1942 uz v ghetu zily jen 3 000 zidu. Z gheta se stal tabor nucenych praci. V roce 1943 byli lide prevezeni do tabora nucenych praci Szebnie, kde prisla vetsina o zivot. Rodinni prislusnici byli odvezeni do Osvetimi a zavrazdeni. Prezilo jen 600 lidi. Pak v r. 6/1945 byli dalsi zide vyhnani a uz tam zadna zidovska obec nevznikla. Rzeszów je sidlo biskupstvi. Ve meste je statni univerzita, politechnikum a nekolik vysokych skol, mimo jine take privatnich. Nalezneme zde i vysokou skolu informatiky a managementu. ...... V Rzeszówě sídlí řada mezinárodních společností spojených s leteckým průmyslem. United Technologies Corporation je jednou z nich. Letecké společnosti, vědeckovýzkumná centra a instituce pro výcvik pilotů tvoří "Aviation Valley", letecký klastr v okolí Rzeszowa, kde se vytváří 90 % objemu výroby polského leteckého průmyslu. Kromě leteckého průmyslu zde působí mimo jiné farmaceutická společnost Bausch Health, Cefarm Rzeszów a IT společnost Asseco Poland. V Rzeszówe ma sidlo jeden z nejstarsich fotbalovych polskych spolku CWKS Resovia.
Upravené 25. 3. 2022 o 17:09

Jsem zmaten. Slušný člověk, profesor Fiala by přece nelhal, když tvrdil, že o něčem takovém se u Zelenského nejednalo. Takže teď lže Morawiecki.


Deset kroků k ukončení války na Ukrajině. Polsko, Česko a Slovinsko mají plán


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ukrajina-cesko-polsko-slovinsko-eu-valka-konec-kroky-plan.A220325_140516_domaci_remy


V "plánu" je: úplné odpoutání země od SWIFTu, azyl pro ruské dezertéry, úplné zastavení ruské propagandy v Evropě, uzavření přístavů pro ruské lodě, přerušení silniční dopravy do a z RF, sankce na oligarchy i okolí, na všechny členy Jednotného Ruska, zákaz vývozu technologií a vyloučení Ruska ze všech mezinárodních organizací.


„Nemůžeme sedět u jednoho stolu jako zločinci,“ podotkl Morawiecki.


No, ale když se to nepodaří (což se nepodaří), tak ta trojka má plán:


"Pokud nedokážeme zavést účinné sankce, nemáme na výběr: Musíme chránit lid Ukrajiny našimi vlastními štíty,“


„Skutečnost, že Rusko má jaderný arzenál, nemůže být omluvou pro pasivitu. Musíme si být vědomi této hrozby, ale nemůže nás zadržet. Jinak Putin půjde jen dál,“


Takže Pšonci si asi pojedou pro svou zkázu sólově a možná i my budeme dělat stafáž.


Jsem zmaten. Slušný člověk, profesor Fiala by přece nelhal, když tvrdil, že o něčem takovém se u Zelenského nejednalo. Takže teď lže Morawiecki. Deset kroků k ukončení války na Ukrajině. Polsko, Česko a Slovinsko mají plán https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ukrajina-cesko-polsko-slovinsko-eu-valka-konec-kroky-plan.A220325_140516_domaci_remy V "plánu" je: úplné odpoutání země od SWIFTu, azyl pro ruské dezertéry, **úplné zastavení ruské propagandy v Evropě**, uzavření přístavů pro ruské lodě, přerušení silniční dopravy do a z RF, sankce na oligarchy i okolí, na všechny členy Jednotného Ruska, zákaz vývozu technologií a vyloučení Ruska ze **všech** mezinárodních organizací. „Nemůžeme sedět u jednoho stolu jako zločinci,“ podotkl Morawiecki. No, ale když se to nepodaří (což se nepodaří), tak ta trojka má plán: "**Pokud nedokážeme zavést účinné sankce, nemáme na výběr: Musíme chránit lid Ukrajiny našimi vlastními štíty**,“ **„Skutečnost, že Rusko má jaderný arzenál, nemůže být omluvou pro pasivitu. Musíme si být vědomi této hrozby, ale nemůže nás zadržet.** Jinak Putin půjde jen dál,“ Takže Pšonci si asi pojedou pro svou zkázu sólově a možná i my budeme dělat stafáž.
Upravené 25. 3. 2022 o 17:23

Ruské ministerstvo obrany: byla zachycena šifrovaná zpráva s rozkazem velitele Národní gardy Ukrajiny o přípravě ofenzívy na Donbasu


Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o odposlechu šifrování s rozkazem velitele Národní gardy Ukrajiny s plánem na přípravu ofenzívy na Donbasu. Během brífinku to oznámil oficiální zástupce ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.


„Chci vám ještě jednou ukázat originály tajných šifrových telegramů 4. brigády Národní gardy Ukrajiny zajatých ruskými vojáky. Toto je tajný rozkaz velitele Národní gardy Ukrajiny, generálplukovníka Balana, ze dne 22. ledna 2022,“ uvedl během brífinku.


Je třeba poznamenat, že dokument je určen vedoucím severního Kyjeva, jižní Oděsy a západního územního oddělení Národní gardy Ukrajiny.


Rozkaz podrobně popisuje plán přípravy jedné z úderných skupin k útočným operacím v zóně tzv. „Operace společných sil“ na Donbasu.


"Chci zvláště upozornit vaši pozornost." Veškeré činnosti pro bojovou koordinaci nacionalistů mají být ukončeny do 28. února. Za účelem zahájení plnění bojových misí v rámci ukrajinské „Operace společných sil“ na Donbasu v březnu 2022,“ dodal Konašenkov.


Ruské ministerstvo obrany už dříve ukázalo původní tajný rozkaz velitele Národní gardy Ukrajiny k útoku na Donbas, který měl podle ruského ministerstva obrany začít v březnu.
https://yandex.ru/turbo/tvzvezda.ru/s/news/2022325161-IkGPu.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FVMinoborony_soobshhili_operekhvate_yanvarskogo_prikaza_Kieva_onastuplenii_VSU_vDonbasse--2992ce5e96cade2f6ff08713cb8ea094


Takže, už je oficiálně potvrzeno, že Kyjev připravoval útok na Donbas na březen 2022.


V odkazu je video brífinku, ve kterém je shrnutí průběhu celé operace od začátku. Zajímavé je, že naše noviny zveřejnily počet ruských ztrát z tohoto brifínku (1351 zahynulo, 3825 zraněno), ale už zapoměly napsat o ztrátách kyjevské junty - přes 30 000 vojáků, ze kterých 14 000 zahynulo a 16 000 raněných .


Podobně se vyznamenála i řada ruských novin. Uváděly jen počty ruských ztrát. Samozřejmě takové jednostranné informace nahrávají na informační mlýn druhé strany. Zřejmě je to i záměrem části médií.


**Ruské ministerstvo obrany: byla zachycena šifrovaná zpráva s rozkazem velitele Národní gardy Ukrajiny o přípravě ofenzívy na Donbasu** Ministerstvo obrany Ruské federace informovalo o odposlechu šifrování s rozkazem velitele Národní gardy Ukrajiny s plánem na přípravu ofenzívy na Donbasu. Během brífinku to oznámil oficiální zástupce ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov. „Chci vám ještě jednou ukázat originály tajných šifrových telegramů 4. brigády Národní gardy Ukrajiny zajatých ruskými vojáky. Toto je tajný rozkaz velitele Národní gardy Ukrajiny, generálplukovníka Balana, ze dne 22. ledna 2022,“ uvedl během brífinku. Je třeba poznamenat, že dokument je určen vedoucím severního Kyjeva, jižní Oděsy a západního územního oddělení Národní gardy Ukrajiny. Rozkaz podrobně popisuje plán přípravy jedné z úderných skupin k útočným operacím v zóně tzv. „Operace společných sil“ na Donbasu. "Chci zvláště upozornit vaši pozornost." Veškeré činnosti pro bojovou koordinaci nacionalistů mají být ukončeny do 28. února. Za účelem zahájení plnění bojových misí v rámci ukrajinské „Operace společných sil“ na Donbasu v březnu 2022,“ dodal Konašenkov. Ruské ministerstvo obrany už dříve ukázalo původní tajný rozkaz velitele Národní gardy Ukrajiny k útoku na Donbas, který měl podle ruského ministerstva obrany začít v březnu. https://yandex.ru/turbo/tvzvezda.ru/s/news/2022325161-IkGPu.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FVMinoborony_soobshhili_operekhvate_yanvarskogo_prikaza_Kieva_onastuplenii_VSU_vDonbasse--2992ce5e96cade2f6ff08713cb8ea094 **Takže, už je oficiálně potvrzeno, že Kyjev připravoval útok na Donbas na březen 2022.** V odkazu je video brífinku, ve kterém je shrnutí průběhu celé operace od začátku. Zajímavé je, že naše noviny zveřejnily počet ruských ztrát z tohoto brifínku (1351 zahynulo, 3825 zraněno), ale už zapoměly napsat o ztrátách kyjevské junty - přes 30 000 vojáků, ze kterých 14 000 zahynulo a 16 000 raněných . Podobně se vyznamenála i řada ruských novin. Uváděly jen počty ruských ztrát. Samozřejmě takové jednostranné informace nahrávají na informační mlýn druhé strany. Zřejmě je to i záměrem části médií.

Takže Pšonci si asi pojedou pro svou zkázu sólově a možná i my budeme dělat stafáž

No vypadá to tak. To je hrůza. A ještě se k nim přidají ti tzv. uprchlí Ukrajinci.


[quote="pid:65185, uid:372"]Takže Pšonci si asi pojedou pro svou zkázu sólově a možná i my budeme dělat stafáž[/quote] No vypadá to tak. To je hrůza. A ještě se k nim přidají ti tzv. uprchlí Ukrajinci.

Jarek

Biden se přeřekl. Na setkání s Americkými vojáky v Polsku, mluvil s nimi o situaci na Ukrajině a toto povídání ukončil konstatováním, že to uvidí na vlastní oči.


Biden se přeřekl. Na setkání s Americkými vojáky v Polsku, mluvil s nimi o situaci na Ukrajině a toto povídání ukončil konstatováním, že **to uvidí na vlastní oči**.

Nesouhlasím. Rusko vezme všechno i s Haličí.

Možná někdy ano, ale za těchto okolností ne. Myslím si, že Rusko dospělo a nebude cedit krev tam, kde ho nenávidí a jdou proti němu. Vždyť třeba ve Lvově teď vyráběli molotovy na ruské tanky i malé děti. Jak by pak v takové atmosféře mohli něco společně vytvářet? Je to jen o další nenávisti a zkazkách o "křivdě a okupaci". Za 2. války si naprostá většina lidí přála osvobození a benderovců tam zbyla hrstka. A to ještě skrytých. Teď je to daleko horší. Situace nejspíš stejná, jako kdyby dneska Rusové vjeli do Prahy...


[quote="pid:65172, uid:125"]Nesouhlasím. Rusko vezme všechno i s Haličí.[/quote] Možná někdy ano, ale za těchto okolností ne. Myslím si, že Rusko dospělo a nebude cedit krev tam, kde ho nenávidí a jdou proti němu. Vždyť třeba ve Lvově teď vyráběli molotovy na ruské tanky i malé děti. Jak by pak v takové atmosféře mohli něco společně vytvářet? Je to jen o další nenávisti a zkazkách o "křivdě a okupaci". Za 2. války si naprostá většina lidí přála osvobození a benderovců tam zbyla hrstka. A to ještě skrytých. Teď je to daleko horší. Situace nejspíš stejná, jako kdyby dneska Rusové vjeli do Prahy...

FT: Rusko tvrdí, že nová "fáze" ukrajinské ofenzivy se zaměří na Donbas


Rusko uvedlo, že svou měsíc trvající vojenskou ofenzívu na Ukrajině znovu zaměřuje na východní oblast Donbasu, což naznačuje, že Moskva by mohla omezit útoky v jiných částech země.


V pátečním projevu na brífinku ministerstva obrany v Moskvě Sergej Rudskoj, vysoce postavený představitel ruské armády, uvedl, že to, co Kreml označil za "speciální operaci" na Ukrajině, vstupuje do nové fáze, jejímž cílem je úplné "osvobození" Donbasu.


Útoky na další města, včetně hlavního města Kyjeva, označil za součást strategie, která má odvést pozornost ukrajinské armády.


Ukrajinské úřady a západní představitelé reagovali opatrně na tvrzení o změně vojenské strategie, které přišlo poté, co se ruský postup na Kyjev a další města zastavil nebo byl ztížen silnější než očekávanou ukrajinskou obranou.


Americký představitel doprovázející Joea Bidena během cesty do Belgie a Polska uvedl, že USA nepovažují ruská prohlášení za nová a že budou muset zjistit, zda se něco takticky změnilo.


"Hlavní cíle první fáze operace byly splněny," řekl Rudskoj, šéf hlavního operačního ředitelství ruské armády generálního štábu. "Vojenské kapacity ukrajinských ozbrojených sil byly výrazně sníženy, což umožňuje soustředit úsilí na dosažení našeho hlavního cíle: osvobození Donbasu."


Podle jeho slov se ruským jednotkám podařilo zablokovat Kyjev, stejně jako Charkov, Černihiv a Sumy na severovýchodě a Mykolajiv na jihozápadě, a převzít kontrolu nad částí jihu. Tím rozptýlil pozornost ukrajinské armády a omezil její schopnost reagovat v Donbasu.


Rudskoj řekl, že cílem Moskvy bylo vždy "osvobodit" Donbas a že se rozhodla nejprve zacílit na ukrajinské vojenské kapacity v celé zemi.


"Nikdy jsme neplánovali jejich šturmování," řekl Rudskoj s odkazem na Kyjev, Charkov, Sumy a další obléhaná města.


Ačkoli Rusko "nevylučuje možnost", že se na tato města ještě zaměří, "naše síly a prostředky se budou soustředit na svůj hlavní cíl - úplné osvobození Donbasu", dodal.


Zdálo se, že se tím zmenšuje rozsah projevu Vladimira Putina v den invaze, kdy se ruský prezident zdál být odhodlán svrhnout "režim vládnoucí na ukrajinském území" a povzbuzoval případné ruské sympatizanty v ukrajinských ozbrojených silách, aby pučem sesadili ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.


Ruskem podporovaní separatisté vedou v Donbasu zástupnou válku proti kyjevské vládě od roku 2014 poté, co Moskva anektovala Krym. Putin podpořil nároky separatistů na celý region krátce předtím, než Moskva 24. února vyslala na Ukrajinu své jednotky a tanky.


Americké a evropské zpravodajské služby hodnotí, že ruský plán na rychlé vítězství z velké části selhal kvůli taktickým chybám, logistickým omylům a nečekaně silnému ukrajinskému odporu.


Vysoce postavený představitel americké obrany v pátek uvedl, že ruské síly upřednostňují boje v Donbasu a jsou v "defenzivním přikrčení" kolem Kyjeva a nesledují již pozemní ofenzívu směrem k hlavnímu městu. Je však příliš brzy na to, aby bylo možné říci, zda se jejich "strategické" cíle posunuly, uvedl úředník.


Ukrajinské síly získaly zpět část území v jižním městě Cherson, které bylo pod ruskou kontrolou a nyní bylo sporným územím, dodal úředník. To by Rusku značně ztížilo zahájení útoku na strategický přístav Oděsa. Poradce ukrajinského ministra obrany uvedl, že ukrajinské síly získaly půdu v Chersonu.


Jiný západní představitel uvedl známky nízké morálky ruských vojáků poté, co byl velitel brigády úmyslně přejet a zabit vlastními vojáky. Sedmý ruský generál byl zabit, což naznačuje vysoké ztráty vysokých ruských vojáků, dodala tato osoba.


FT: **Rusko tvrdí, že nová "fáze" ukrajinské ofenzivy se zaměří na Donbas** Rusko uvedlo, že svou měsíc trvající vojenskou ofenzívu na Ukrajině znovu zaměřuje na východní oblast Donbasu, což naznačuje, že Moskva by mohla omezit útoky v jiných částech země. V pátečním projevu na brífinku ministerstva obrany v Moskvě Sergej Rudskoj, vysoce postavený představitel ruské armády, uvedl, že to, co Kreml označil za "speciální operaci" na Ukrajině, vstupuje do nové fáze, jejímž cílem je úplné "osvobození" Donbasu. Útoky na další města, včetně hlavního města Kyjeva, označil za součást strategie, která má odvést pozornost ukrajinské armády. Ukrajinské úřady a západní představitelé reagovali opatrně na tvrzení o změně vojenské strategie, které přišlo poté, co se ruský postup na Kyjev a další města zastavil nebo byl ztížen silnější než očekávanou ukrajinskou obranou. Americký představitel doprovázející Joea Bidena během cesty do Belgie a Polska uvedl, že USA nepovažují ruská prohlášení za nová a že budou muset zjistit, zda se něco takticky změnilo. "Hlavní cíle první fáze operace byly splněny," řekl Rudskoj, šéf hlavního operačního ředitelství ruské armády generálního štábu. "Vojenské kapacity ukrajinských ozbrojených sil byly výrazně sníženy, což umožňuje soustředit úsilí na dosažení našeho hlavního cíle: osvobození Donbasu." Podle jeho slov se ruským jednotkám podařilo zablokovat Kyjev, stejně jako Charkov, Černihiv a Sumy na severovýchodě a Mykolajiv na jihozápadě, a převzít kontrolu nad částí jihu. Tím rozptýlil pozornost ukrajinské armády a omezil její schopnost reagovat v Donbasu. Rudskoj řekl, že cílem Moskvy bylo vždy "osvobodit" Donbas a že se rozhodla nejprve zacílit na ukrajinské vojenské kapacity v celé zemi. "Nikdy jsme neplánovali jejich šturmování," řekl Rudskoj s odkazem na Kyjev, Charkov, Sumy a další obléhaná města. Ačkoli Rusko "nevylučuje možnost", že se na tato města ještě zaměří, "naše síly a prostředky se budou soustředit na svůj hlavní cíl - úplné osvobození Donbasu", dodal. Zdálo se, že se tím zmenšuje rozsah projevu Vladimira Putina v den invaze, kdy se ruský prezident zdál být odhodlán svrhnout "režim vládnoucí na ukrajinském území" a povzbuzoval případné ruské sympatizanty v ukrajinských ozbrojených silách, aby pučem sesadili ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Ruskem podporovaní separatisté vedou v Donbasu zástupnou válku proti kyjevské vládě od roku 2014 poté, co Moskva anektovala Krym. Putin podpořil nároky separatistů na celý region krátce předtím, než Moskva 24. února vyslala na Ukrajinu své jednotky a tanky. Americké a evropské zpravodajské služby hodnotí, že ruský plán na rychlé vítězství z velké části selhal kvůli taktickým chybám, logistickým omylům a nečekaně silnému ukrajinskému odporu. Vysoce postavený představitel americké obrany v pátek uvedl, že ruské síly upřednostňují boje v Donbasu a jsou v "defenzivním přikrčení" kolem Kyjeva a nesledují již pozemní ofenzívu směrem k hlavnímu městu. Je však příliš brzy na to, aby bylo možné říci, zda se jejich "strategické" cíle posunuly, uvedl úředník. Ukrajinské síly získaly zpět část území v jižním městě Cherson, které bylo pod ruskou kontrolou a nyní bylo sporným územím, dodal úředník. To by Rusku značně ztížilo zahájení útoku na strategický přístav Oděsa. Poradce ukrajinského ministra obrany uvedl, že ukrajinské síly získaly půdu v Chersonu. Jiný západní představitel uvedl známky nízké morálky ruských vojáků poté, co byl velitel brigády úmyslně přejet a zabit vlastními vojáky. Sedmý ruský generál byl zabit, což naznačuje vysoké ztráty vysokých ruských vojáků, dodala tato osoba.

Biden se přeřekl. Na setkání s Americkými vojáky v Polsku, mluvil s nimi o situaci na Ukrajině a toto povídání ukončil konstatováním, že to uvidí na vlastní oči.

Možná vůbec ne. Dnes oznámili jeho poskoci, že zítra Biden pronese velkou řeč "k celému svobodnému světu".
Samozřejmě na téma "vývoj a možnosti války na Ukrajině".
Možná to bude takové malé "mým národům".
V tom případě chci do první linie nejen fialovou vládu, ale také celé "slavné" velení pražských samospráv. No a aspoň do polní kuchyně také senát se svými Pepky Vyskoči. A když k tomu připočtu novináře a jiné hlásné trouby "proUA", budeme mít rázem celou armádu.


[quote="pid:65196, uid:312"]Biden se přeřekl. Na setkání s Americkými vojáky v Polsku, mluvil s nimi o situaci na Ukrajině a toto povídání ukončil konstatováním, že to uvidí na vlastní oči.[/quote] Možná vůbec ne.** Dnes oznámili jeho poskoci, že zítra Biden pronese velkou řeč "k celému svobodnému světu".** Samozřejmě na téma "vývoj a možnosti války na Ukrajině". Možná to bude takové malé "mým národům". V tom případě chci do první linie nejen fialovou vládu, ale také celé "slavné" velení pražských samospráv. No a aspoň do polní kuchyně také senát se svými Pepky Vyskoči. A když k tomu připočtu novináře a jiné hlásné trouby "proUA", budeme mít rázem celou armádu.

K tym predikciam ohladne ukrajiny ze sa rozpadne, ze rusi pojdu tam lebo nepojdu, tak by som sa najskor pytal rusov napr. tu na fore ako to vidia alebo by som ich pocuval co hovoria. napr Velicko uz riesil postavenie rusinov v zakarpati ze im daju autonomiu.


K tym predikciam ohladne ukrajiny ze sa rozpadne, ze rusi pojdu tam lebo nepojdu, tak by som sa najskor pytal rusov napr. tu na fore ako to vidia alebo by som ich pocuval co hovoria. napr Velicko uz riesil postavenie rusinov v zakarpati ze im daju autonomiu.

Možná to bude takové malé "mým národům".


Oni vlastně nemají na výběr. Operací, ale hlavně dedolarizací z 23.3 byli postaveni před napohled neřešitelný rébus.


Vědí, že když zaútočí, je to jejich konec. Zároveň, když nezaútočí, je to také jejich konec. Ale museli by stáhnout ocas, což po té neskutečné hysterii, nikdy nevídané propagandě a vybičované rusofobii, jaká tady ještě nebyla, není možné.


Budou muset risknout přímý střet.


Věřím a doufám, že Rusko má triumfy v rukávu a že dokáže pacifikovat 5. kolonu. Generály, úředníky, ministry...


Brzy uvidíme.


[quote="pid:65215, uid:203"]Možná to bude takové malé "mým národům".[/quote] Oni vlastně nemají na výběr. Operací, ale hlavně dedolarizací z 23.3 byli postaveni před napohled neřešitelný rébus. Vědí, že když zaútočí, je to jejich konec. Zároveň, když nezaútočí, je to také jejich konec. Ale museli by stáhnout ocas, což po té neskutečné hysterii, nikdy nevídané propagandě a vybičované rusofobii, jaká tady ještě nebyla, není možné. Budou muset risknout přímý střet. Věřím a doufám, že Rusko má triumfy v rukávu a že dokáže pacifikovat 5. kolonu. Generály, úředníky, ministry... Brzy uvidíme.

Oni vlastně nemají na výběr. Operací, ale hlavně dedolarizací z 23.3 byli postaveni před napohled neřešitelný rébus.
Vědí, že když zaútočí, je to jejich konec. Zároveň, když nezaútočí, je to také jejich konec.


Na druhou stranu oni vědí, že když prohrají, nic tak hrozného se jím nestane. Nikdo z nich neudělá kolonií, nikdo je nebude chtít vyhladit z povrchu zemského. Budou se muset jen živit vlastní práci.
Kdežto Rusko, když prohraje, tak nebude.


[quote="pid:65220, uid:372"]Oni vlastně nemají na výběr. Operací, ale hlavně dedolarizací z 23.3 byli postaveni před napohled neřešitelný rébus. Vědí, že když zaútočí, je to jejich konec. Zároveň, když nezaútočí, je to také jejich konec.[/quote] Na druhou stranu oni vědí, že když prohrají, nic tak hrozného se jím nestane. Nikdo z nich neudělá kolonií, nikdo je nebude chtít vyhladit z povrchu zemského. Budou se muset jen živit vlastní práci. Kdežto Rusko, když prohraje, tak nebude.

Polský generál naléhal na Varšavu, aby si udělala nároky na Kaliningrad


Bývalý velitel polských pozemních sil generál Waldemar Skrzypczak prohlásil, že Kaliningrad je od roku 1945 „okupovaným územím“. Jeho slova cituje týdeník Do Rzeczy .


Varšava by si podle Skrzypczaka měla vzpomenout na Kaliningrad a nárokovat si ho, protože tyto země jsou součástí polského území. Generál zároveň připustil, že Kaliningradská oblast „nemá žádný vojenský význam“.
https://lenta.ru/news/2022/03/25/kaliningrad/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Nebezpečnou hru začali Poláci. Kolik polského území dříve patřilo Německu? A také byla doba, kdy Polsko neexistovalo vůbec.
Koukám, že Polsko dosud nechce vzít ponaučení z historie.


**Polský generál naléhal na Varšavu, aby si udělala nároky na Kaliningrad** Bývalý velitel polských pozemních sil generál Waldemar Skrzypczak prohlásil, že Kaliningrad je od roku 1945 „okupovaným územím“. Jeho slova cituje týdeník Do Rzeczy . Varšava by si podle Skrzypczaka měla vzpomenout na Kaliningrad a nárokovat si ho, protože tyto země jsou součástí polského území. Generál zároveň připustil, že Kaliningradská oblast „nemá žádný vojenský význam“. https://lenta.ru/news/2022/03/25/kaliningrad/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Nebezpečnou hru začali Poláci. Kolik polského území dříve patřilo Německu? A také byla doba, kdy Polsko neexistovalo vůbec. Koukám, že Polsko dosud nechce vzít ponaučení z historie.

V té hystérii se asi pozapomnělo na Putinovo oznámení nové ruské zbraně, "založené na rozšířeném poznání v oblasti fyziky". Nikdy neříká veřejně nic jen pro ohromení publika, přičemž to, co neřekne, je stejně důležité.
Prozatím ještě nenastaly ty správné konstelace pro její "slavnostní uvedení na trh".


V té hystérii se asi pozapomnělo na Putinovo oznámení nové ruské zbraně, "založené na rozšířeném poznání v oblasti fyziky". Nikdy neříká veřejně nic jen pro ohromení publika, přičemž to, co neřekne, je stejně důležité. Prozatím ještě nenastaly ty správné konstelace pro její "slavnostní uvedení na trh".

Kdežto Rusko, když prohraje, tak nebude.
Z môjho pohľadu bol Putin doposiať vždy konzistentný. Nikdy netáral do vetra. Ak prehrá Rusko, nebude už žiaden svet.


Koukám, že Polsko dosud nechce vzít ponaučení z historie.
Ja len čakám, kedy nejaké polské Jelito vyhlási, že majú chuť na kus Slovenska. De facto oba štáty sú pod priamym americkým riadením. A ten ostatok nech si teda zoberú Maďari aj so Zakarpatskou Ukrajinou. Potom Nemci s Fialovým Rakušanom slávnosnte vyhlásia, že Česko je už oficiálne ďalšou spolkovou krajinou Nemecka. Ono to už tak v podstate je, akurát k tomu ešte neusporiadali slávnosť.


No a ja sa pýtam, kde je potom povojnové usporiadnenie sveta? Zdrojová základňa kolektívneho západu je kde? Má západ vôbec nejaké zdroje? Táto vojna je len pokračovaním jednej vojny, ktorá bola rozdelená do viacerých fáz. Napr. Stalin do toho hodil vidly. Lenže západ vo svojej samoľúbosti opomenul, mu za chrbátom vyrástli ďalšie mocnosti, jeho bývalé imperiálne kolónie. Tí na ktorých až doteraz parazitoval. A evidentne tieto mocnosti majú neustáleho vysávania životodarnej miazgy západom už plné zuby.


Tiež podlieham tomu, že na tej Ukrajine sa to akosi vlečie. Vlečie sa to? Nedarí sa tým Rusom, tak ako sa nám snažia nahovoriť. Včera som zhodu okolností vypočul akéhosi análneho itika, podľa ktorého sú Rusi na tom tak biedne s pneumatikami, že za chvíľu budú aj na obrnené vozidlá montovať kolesá z rebriňákov. Ja si myslím, že Rusi sa nemajú kam ponáhľať. Im nehorí za riťou. Narušili 8 ročné status qou, keď benderovci vystrájali a robili si čo chceli. Nejdú taktikou spálenej zeme, to by už boli v Prahe a Varšave a z NATA by si ani neprdli. Jedna obrovská pozitívna vlastnosť Putina a jeho riadiaceho zboru je trpezlivosť. Takže buďme trpezliví priatelia a nepodliehajme skepse. Ani prehnaným očakávaniam. Všetko sa deje tak ako sa diať má s prihliadnutím .....


[quote="pid:65227, uid:158"]Kdežto Rusko, když prohraje, tak nebude.[/quote]Z môjho pohľadu bol Putin doposiať vždy konzistentný. Nikdy netáral do vetra. Ak prehrá Rusko, nebude už žiaden svet. [quote="pid:65229, uid:158"]Koukám, že Polsko dosud nechce vzít ponaučení z historie.[/quote]Ja len čakám, kedy nejaké polské Jelito vyhlási, že majú chuť na kus Slovenska. De facto oba štáty sú pod priamym americkým riadením. A ten ostatok nech si teda zoberú Maďari aj so Zakarpatskou Ukrajinou. Potom Nemci s Fialovým Rakušanom slávnosnte vyhlásia, že Česko je už oficiálne ďalšou spolkovou krajinou Nemecka. Ono to už tak v podstate je, akurát k tomu ešte neusporiadali slávnosť. No a ja sa pýtam, kde je potom povojnové usporiadnenie sveta? Zdrojová základňa kolektívneho západu je kde? Má západ vôbec nejaké zdroje? Táto vojna je len pokračovaním jednej vojny, ktorá bola rozdelená do viacerých fáz. Napr. Stalin do toho hodil vidly. Lenže západ vo svojej samoľúbosti opomenul, mu za chrbátom vyrástli ďalšie mocnosti, jeho bývalé imperiálne kolónie. Tí na ktorých až doteraz parazitoval. A evidentne tieto mocnosti majú neustáleho vysávania životodarnej miazgy západom už plné zuby. Tiež podlieham tomu, že na tej Ukrajine sa to akosi vlečie. Vlečie sa to? Nedarí sa tým Rusom, tak ako sa nám snažia nahovoriť. Včera som zhodu okolností vypočul akéhosi análneho itika, podľa ktorého sú Rusi na tom tak biedne s pneumatikami, že za chvíľu budú aj na obrnené vozidlá montovať kolesá z rebriňákov. Ja si myslím, že Rusi sa nemajú kam ponáhľať. Im nehorí za riťou. Narušili 8 ročné status qou, keď benderovci vystrájali a robili si čo chceli. Nejdú taktikou spálenej zeme, to by už boli v Prahe a Varšave a z NATA by si ani neprdli. Jedna obrovská pozitívna vlastnosť Putina a jeho riadiaceho zboru je trpezlivosť. Takže buďme trpezliví priatelia a nepodliehajme skepse. Ani prehnaným očakávaniam. Všetko sa deje tak ako sa diať má s prihliadnutím .....

Takže buďme trpezliví priatelia a nepodliehajme skepse.
Ukrajina nebude mít za chvíli PHM, mazací oleje, náboje a zbraně. Rusové vše ničí, nž se to dostane k vojsku, tak nač spěchat.


[quote="pid:65240, uid:83"]Takže buďme trpezliví priatelia a nepodliehajme skepse.[/quote]Ukrajina nebude mít za chvíli PHM, mazací oleje, náboje a zbraně. Rusové vše ničí, nž se to dostane k vojsku, tak nač spěchat.

Včera HN:
Nový štát by pohltil východ Slovenska. Ruská propaganda delí Európu po vojne
https://hnonline.sk/svet/24400788-novy-stat-by-pohltil-vychod-slovenska-ruska-propaganda-deli-europu-po-vojne


623f0a39a2f8b




máme tu už tému: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5094/ve%C4%BEk%C3%A1-hal%C3%AD%C4%8D/post-65276#post-65276


Včera HN: **Nový štát by pohltil východ Slovenska. Ruská propaganda delí Európu po vojne** https://hnonline.sk/svet/24400788-novy-stat-by-pohltil-vychod-slovenska-ruska-propaganda-deli-europu-po-vojne ![623f0a39a2f8b](serve/attachment&path=623f0a39a2f8b) -------- máme tu už tému: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5094/ve%C4%BEk%C3%A1-hal%C3%AD%C4%8D/post-65276#post-65276
Upravené 26. 3. 2022 o 14:15

Biden v projevu nazval Putina tyranem. Nesmí zůstat u moci, vzkázal


„Teď musíme zůstat sjednoceni. Dnes, zítra i poté a i v dalších desetiletích. Nebude to snadné, ale je to cena, kterou musíme zaplatit. Temnota, která pohání autokracii, nezvítězí nad plamenem svobody,“


„Jestliže Rusko nechtělo mít přítomnost NATO u svých hranic, dnes je proti němu Aliance jednotnější než kdy předtím


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/joe-biden-usa-poslko-ukrajina-valka-rusko.A220326_175231_zahranicni_erb


Biden v projevu nazval Putina tyranem. Nesmí zůstat u moci, vzkázal „Teď musíme zůstat sjednoceni. Dnes, zítra i poté a i v dalších desetiletích. Nebude to snadné, ale je to cena, kterou musíme zaplatit. Temnota, která pohání autokracii, nezvítězí nad plamenem svobody,“ „Jestliže Rusko nechtělo mít přítomnost NATO u svých hranic, dnes je proti němu Aliance jednotnější než kdy předtím https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/joe-biden-usa-poslko-ukrajina-valka-rusko.A220326_175231_zahranicni_erb

Centrální banka zablokovala finanční prostředky nepřátelských zemí na 300 miliard dolarů


Ruská centrální banka uvedla, že v reakci na zablokování jejích zlatých a devizových rezerv v zahraničí ruské úřady prakticky zavedly zrcadlová opatření. Jak je uvedeno v sekci otázky a odpovědi na webových stránkách regulátora , v důsledku zákazu prodeje cenných papírů zahraničními investory a výběru finančních prostředků z ruského finančního systému, jakož i omezení plateb za korporátní a vládní dluhy, Rusko omezilo čerpání prostředků do nepřátelských zemí srovnatelnou částkou...
https://pravo.ru/news/240010/


https://www.youtube.com/watch?v=sWvEssxIUT4


**Centrální banka zablokovala finanční prostředky nepřátelských zemí na 300 miliard dolarů** Ruská centrální banka uvedla, že v reakci na zablokování jejích zlatých a devizových rezerv v zahraničí ruské úřady prakticky zavedly zrcadlová opatření. Jak je uvedeno v sekci otázky a odpovědi na webových stránkách regulátora , v důsledku zákazu prodeje cenných papírů zahraničními investory a výběru finančních prostředků z ruského finančního systému, jakož i omezení plateb za korporátní a vládní dluhy, Rusko omezilo čerpání prostředků do nepřátelských zemí srovnatelnou částkou... https://pravo.ru/news/240010/ https://www.youtube.com/watch?v=sWvEssxIUT4

Jestliže Rusko nechtělo mít přítomnost NATO u svých hranic, dnes je proti němu Aliance jednotnější než kdy předtím
Sleepy Joe mluví, a nadržená polská elita už připravuje "mírovou" anexi Haliče. Možná tam Poláci napochodují, a za chvíli z nich zbude mastný flek. No a Joe řekne, že za ta rizika mu Evropa (NATO) nestojí. Až to Polákům dojde, do čeho byli vmanévrováni, tak začne příprava na dělení Polska vlastníma rukama. Jen úvaha ...


[quote="pid:65317, uid:307"]Jestliže Rusko nechtělo mít přítomnost NATO u svých hranic, dnes je proti němu Aliance jednotnější než kdy předtím[/quote]Sleepy Joe mluví, a nadržená polská elita už připravuje "mírovou" anexi Haliče. Možná tam Poláci napochodují, a za chvíli z nich zbude mastný flek. No a Joe řekne, že za ta rizika mu Evropa (NATO) nestojí. Až to Polákům dojde, do čeho byli vmanévrováni, tak začne příprava na dělení Polska vlastníma rukama. Jen úvaha ...
Upravené 26. 3. 2022 o 20:26

@popolvar - nemyslím. Snižuješ pozici Ruska v konfliktu na Ukrajině na úroveň londánského mopslíka Polska. Rusko přes speciální operaci neřeší JEN tak triviální problém, jako je obsazení Ukrajiny a dosažení úplné demilitarizace "území s názvem Ukrajina".Úplná demilitarizace generuje AUTOMATICKY jako následný produkt i denacifikaci. Přes Ukrajinu nastoupilo Rusko finální střet o svůj globální vliv nejprve v nejbližší zóně vlivu, ale tam rozhodně nebude končit. .Západ prohrál válku hned v první bitvě-ještě diplomatické, kdy Rusko vytáhlo Ultimátum 17.12. To byla fakt nejvýhodnější nabídka status-quo. Odmítli- a všechny další už neohlašované nabídky budou už jen tvrdší. V prosinci se ještě nehejbala 4.priorita, ale Západ ten úder na 4.prioritě (vpád rublu a juanu na komoditní trhy) a blokaci možností na 6.prioritě (permanentní bojová pohotovost jaderné triády) prostě delší dobu zdrojově neustojí. Putin to velmi dobře ví a střídá priority řízení.je to hra ruské sibiřské kočky s anglosaskou myší.
Polsko je bezvýznamná londýnská hnida, která splní opět roli obětního berana v ústupové variantě. Putin má tuto operaci promyšlenu do posledního detailu a zatím to stoprocentně potvrzuje.Čas hreje jednoznačně v jeho prospěch, svrab a neštovice nehrozí v Rusku. ale v Evropě a poté i v JúEsEj. Chce to trpělivost - vývoj je docela slušně odhadnutelný, ale není to pro milovníky akčních seriálů

@popolvar - nemyslím. Snižuješ pozici Ruska v konfliktu na Ukrajině na úroveň londánského mopslíka Polska. Rusko přes speciální operaci neřeší JEN tak triviální problém, jako je obsazení Ukrajiny a dosažení úplné demilitarizace "území s názvem Ukrajina".Úplná demilitarizace generuje AUTOMATICKY jako následný produkt i denacifikaci. Přes Ukrajinu nastoupilo Rusko finální střet o svůj globální vliv nejprve v nejbližší zóně vlivu, ale tam rozhodně nebude končit. .Západ prohrál válku hned v první bitvě-ještě diplomatické, kdy Rusko vytáhlo Ultimátum 17.12. To byla fakt nejvýhodnější nabídka status-quo. Odmítli- a všechny další už neohlašované nabídky budou už jen tvrdší. V prosinci se ještě nehejbala 4.priorita, ale Západ ten úder na 4.prioritě (vpád rublu a juanu na komoditní trhy) a blokaci možností na 6.prioritě (permanentní bojová pohotovost jaderné triády) prostě delší dobu zdrojově neustojí. Putin to velmi dobře ví a střídá priority řízení.je to hra ruské sibiřské kočky s anglosaskou myší. Polsko je bezvýznamná londýnská hnida, která splní opět roli obětního berana v ústupové variantě. Putin má tuto operaci promyšlenu do posledního detailu a zatím to stoprocentně potvrzuje.Čas hreje jednoznačně v jeho prospěch, svrab a neštovice nehrozí v Rusku. ale v Evropě a poté i v JúEsEj. Chce to trpělivost - vývoj je docela slušně odhadnutelný, ale není to pro milovníky akčních seriálů

Chce to trpělivost - vývoj je docela slušně odhadnutelný, ale není to pro milovníky akčních seriálů ...



Stoprocentně vyjádřeno ! Dnes se mě přátelé ptali, na jak dlouho vidím ruské angažmá na Ukrajině. Odpověděl jsem: "Na dva až tři měsíce ...". Rusko má čas a nespěchá. Ne tak Západ. Ten bojuje o své přežití. V pátek jsem se bavil s kamarádem, který se vrátil z Německa, kde pracoval u BMW. Řekl mi, že ho propustili a fabriku dočasně zavřeli. nejsou elektrické kabely z fabriky z Ukrajiny. Z přednášky P. Staněka jsem se dozvěděl, že kromě kabelů z Ukrajiny není thalium do katalizátorů, které evropské automobilky dávají do svých aut. Z Ruska berou 70 procent a to ze dne na den jen tak nenahradí. A v případš USA dnes na nějaké katalizátory serou. Ale ne Evropa. Přesně jak to řekl Pjakin. Západ hraje vabank a Rusko opakuje stalingradskou bitvu o své přežití. Ve hře je ovládnutí Ruska a jeho zdrojů.


> Chce to trpělivost - vývoj je docela slušně odhadnutelný, ale není to pro milovníky akčních seriálů ... Stoprocentně vyjádřeno ! Dnes se mě přátelé ptali, na jak dlouho vidím ruské angažmá na Ukrajině. Odpověděl jsem: "Na dva až tři měsíce ...". Rusko má čas a nespěchá. Ne tak Západ. Ten bojuje o své přežití. V pátek jsem se bavil s kamarádem, který se vrátil z Německa, kde pracoval u BMW. Řekl mi, že ho propustili a fabriku dočasně zavřeli. nejsou elektrické kabely z fabriky z Ukrajiny. Z přednášky P. Staněka jsem se dozvěděl, že kromě kabelů z Ukrajiny není thalium do katalizátorů, které evropské automobilky dávají do svých aut. Z Ruska berou 70 procent a to ze dne na den jen tak nenahradí. A v případš USA dnes na nějaké katalizátory serou. Ale ne Evropa. Přesně jak to řekl Pjakin. Západ hraje vabank a Rusko opakuje stalingradskou bitvu o své přežití. Ve hře je ovládnutí Ruska a jeho zdrojů.

Tečku za Bidenovou návštěvou Polska provedlo dnes Rusko. Ruské rakety, které dnes, 26. března, kolem 15:30 zasáhly vojenské cíle ve Lvově, předčasně ukončily dvoudenní návštěvu amerického prezidenta Joea Bidena v Polsku.


[Tečku za Bidenovou návštěvou Polska](https://sk.news-front.info/2022/03/26/bodku-za-bidenovou-navstevu-polska-urobilo-rusko/ ) provedlo dnes Rusko. Ruské rakety, které dnes, 26. března, kolem 15:30 zasáhly vojenské cíle ve Lvově, předčasně ukončily dvoudenní návštěvu amerického prezidenta Joea Bidena v Polsku.

Ve hře je ovládnutí Ruska a jeho zdrojů.

Na to navážu tímto článkem. Sice je z tohoto zdroje, ale rozhodně je to další díl mozaiky:
https://operationdisclosureofficial.com/2022/02/16/the-straits-of-hormuz-as-a-trigger-to-world-depression/


zveřejnění operace Autor: David Lifschultz, přispívající spisovatel


Předložené dne Únor 16, 2022


HORMUZSKÝ PRŮLIV JAKO SPOUŠTĚČ SVĚTOVÉ DEPRESE


KOMPLIMENTY ORGANIZACE LIFSCHULTZ ZALOŽENÉ V ROCE 1899


Vzhledem ke krizi na Ukrajině je velmi možné, že ruský spojenec Írán by mohl uzavřít Hormuzský průliv v sympatiích v případě války, což by tento minulý článek učinilo velmi relevantním. Čína by mohla využít této příležitosti k uplatnění své autority nad Tchaj-wanem.


Ministr zahraničí Michael Pompeo
Ministerstvo zahraničí
USA2200 C. Street NorthwestWashington
, D.C. 20520


Milý Miku:
Existuje vážný národní zájem, který je ohrožen derivátovou a finanční strukturou nastíněnou níže ve zprávě o použití stochastické teorie kontroly, kterou jsem vysvětlil v jednoduché angličtině níže. Podle Warrena Buffetta představuje trh s deriváty v hodnotě 1,2 biliardy zbraň finančního hromadného ničení. V diskusích nastíněných níže se tyto deriváty používají k odčerpání bilionu dolarů ročně z trhu v manipulovaných ziscích. Kromě toho, že je to parazitické a nezákonné, je to nebezpečné pro národní bezpečnost Spojených států, protože uzavření Hormuzského průlivu Íránem může vyvolat světovou depresi, protože těchto 1,2 bilionu derivátů se zhroutí.
Od roku 2015 se pomyslný objem nesplacených OTC derivátových smluv pohybuje v rozmezí od přibližně 480 bilionů do 550 bilionů dolarů. Pomyslné částky zůstaly v tomto rozmezí ve druhé polovině roku 2017 a podle Banky pro mezinárodní platby (BIS) skončil rok na 532 bilionech dolarů, ale naše švýcarské zdroje říkají, že je mnohem, mnohem vyšší, protože ne všechny tyto transakce jsou hlášeny. Použili jsme 1,2 kvadrilionu, i když některé odhady jsou ještě vyšší. Ačkoli BIS bude tvrdit, že většina z nich je pomyslná, a to je pravda, pokud odhadnete volatilitu na průměrných úrovních, nárůst ceny ropy na tisíc dolarů za barel přivede tyto deriváty pomyslné hodnoty do skutečné expozice, kterou nelze zvládnout podle Warrena Buffetta, který charakterizuje tyto deriváty jako finanční zbraně hromadného ničení, protože dojde k řetězové reakci jako druhu jaderný výbuch, jak se pomyslné biliony dolarů mění ve skutečné, nezvládnutelné expozice.
Krach akciového trhu v roce 1987 byl zrežírován manipulací akciového trhu derivátem hotovostního vypořádání obřím kartelem na Wall St., jak je vysvětleno v článku Stochastic níže. (Podívejte se na naši studii "Goethe, Faust a euro" pro analýzu krachu v roce 200smile. Krach v roce 1987 byl vyřešen tím, že všichni hlavní hráči v kartelu použili své obrovské zisky z manipulace ke zvrácení havárie pomocí stejné techniky, kterou ji srazili, a to bylo úspěšné. Jinými slovy, umístili své pozice pro vypořádání hotovosti nad trh a pak trh vyhnali nahoru, jak to udělali obráceně, aby ho zhroutili. V roce 1987, stejně jako v roce 2008, byly chráněny doktrínou generálního prokurátora Erica Holdera, která je příliš velká na to, aby stíhala. Při krachu v roce 2008 takové úsilí nestačilo a vytvořili jsme asi 400 let úvěrů, abychom zajistili, že peněžní agregáty, jako je M-3, se nezhroutí. 2,7 bilionu dolarů z toho bylo použito jako přebytečné rezervy na opravu rozvah zkrachovalých bank tím, že jim byly zaplaceny úroky nad tržní, aby se deset let nerozdělovaly. Jinými slovy, mezi rokem 1914 při vytvoření Federálního rezervního systému až do roku 2008 bylo vytvořeno 900 miliard dolarů úvěru Federálních rezerv a při krachu v roce 2008 byl tento součet během krátké doby zvýšen na 4,6 bilionu. To nepočítá frakcionalizované rezervy v bankovním systému, které se z této základny zlomkově oddělují. Tyto přebytečné rezervy se nyní odvíjejí s mnohem omezenějším účinkem, než kdyby byly frakcionalizovány. To může být kompenzováno snížením povinných minimálních rezerv, jak to dělají Číňané. Museli jsme vynahradit zničení úvěru a dalo se to zvládnout tím, že jsme to přelepili.
Pokud by Íránci uzavřeli Hormuzský průliv, nedostatek 22% světových dodávek ropy by nemohl být podobně překryt a odpálil by kolaps trhu s deriváty o objemu 1,2 kvadrilionu, což by způsobilo krach trhu horší než 1933 Výmarské Německo. Generál Barry McCaffrey mi vysvětlil níže na obědě v Harvardském klubu, že americká flotila nemůže udržet Hormuzský průliv otevřený, protože k tomu nemůže promítnout dostatečnou vojenskou sílu a flotila musí okamžitě opustit celou oblast v případě války s Íránem, jinak bude čelit úplnému zničení.
"Spojené státy nemají vojenskou sílu, aby udržely Hormuzský průliv otevřený a jejich úkolové skupiny letadlových lodí musí uprchnout, pokud jsou v dosahu ruských a čínských protilodních raket lemujících pobřeží Íránu, které jsou nejpokročilejší na světě." generál Barry McCaffrey, bývalý asistent předsedy sboru náčelníků štábů (JCS); a ředitel strategických plánů a politiky, Sbor náčelníků štábů, v rozhovoru s Davidem Lifschultzem na obědě v Harvardském klubu."
"Pokud budou Hormuzský průliv uzavřeny, cena ropy vzroste na tisíc dolarů za barel, což představuje více než 45% světového HDP, což zhroutí trh s deriváty ve výši 1,2 kvadrilionu proti 80 bilionům světového HDP, což vytvoří světovou depresi bezprecedentních rozměrů." Specialista na ropné deriváty Goldman Sachs v odpovědi na mou otázku na konferenci BCA na základě interních zátěžových testů.
Je důležité poznamenat, že náš nový útočný stíhač F-35C pro naše letadlové lodě má maximální bojový poloměr 1 100 kilometrů, což je přibližně stejný jako starší F/A 18 EF. Dokonce i když jsou vyzbrojeny raketami, tyto bojové poloměry nebudou dostatečné k tomu, aby udržely letadlové lodě mimo dosah íránských pozemních protilodních raket, jejichž dosah je přes 2 000 kilometrů, což jim umožní zničit všechny naše lodě v tomto okruhu. To znamená, že naše lodě nemohou vystřelit. Nedávno jsme sledovali, jak rakety Tomahawk útočí na Sýrii, ale jejich dosah je pouze 1 600 kilometrů, které nesou naše křižníky a torpédoborce, což je činí bezcennými proti pozemnímu protivníkovi s raketovou kapacitou na delší vzdálenosti, jak má Írán v současné době lemující jejich pobřeží.
Spojené státy v roce 2013 úspěšně otestovaly experimentální bezpilotní letoun X-47B, i když potíž s nimi je, že jeho dolet je pouze 1 900 kilometrů oproti asi 1 100 u pilotovaných letadel, ale tento větší dolet nestačí k tomu, aby operoval i mimo 2 000 kilometrů dlouhou raketovou obrannou zeď Íránu.


Rusové dodali do Íránu velké množství raket Sunburn, které byly navrženy tak, aby létaly až devět stop rychlostí 1 500 mil za hodinu s uhýbací kapacitou. Mohou být vystřeleny z valníku, což je činí mobilními. Je ideální pro létání do Hormuzského průlivu, který není širší než čtyřicet mil, zatímco skutečný tranzitní prostor je asi dvě míle v bodech. Tato raketa vypálená z íránských břehů prorazí díru o velikosti místnosti v jakékoli lodi v úžině ve zlomku sekundy. Nadzvuková protilodní raketa SS-N-22 byla popsána jako nejsmrtonosnější raketa na světě, která je dnes navržena tak, aby porazila radarový obranný systém Aegis ve Spojených státech a následné verze. Ruská raketa SS-NX-26 Yakhont (rychlost Mach 2,9) lemuje íránské severní pobřeží. Nebyly vydány žádné odtajněné studie o schopnosti těchto raket proniknout obranou letadlové lodi, ale zdá se, že proti velké palbě těchto raket nelze bránit žádnou známou metodou, ale rušivým vybavením.
Máme však příklad ruské rakety (falešně připisované Číně) navržené s vybavením proti rušení, která zasáhla izraelskou fregatu (INS Hanit, 14. července 2006) u pobřeží Libanonu během izraelského útoku na Hizballáh. Proplul nejmodernějším americkým a izraelským rušicím zařízením. Zatímco Izraelci popřeli, že by dokonce zapnuli své rušicí zařízení, nedávalo žádný smysl, aby se rušicí zařízení INS Hanit vypnulo, když byla tato loď u Libanonu ve válečné zóně a že byly zapnuty, mi potvrdily nejvyšší izraelské úřady (Mossad), které uvedly, že vydaly toto odmítnutí na žádost Američanů, aby nemuselo být známo, že systém na amerických válečných lodích byl bezcenný."
Od tohoto rozhovoru bylo Íránci pořízeno mnohem pokročilejšími raketami, stejně jako pokročilé protiraketové rakety, které mají nepřátelským letadlům odepřít přístup do jejich vzdušného prostoru. Tváří v tvář hrozbě jaderného úderu USA nebo Izraele na Írán získali Íránci na černém trhu jaderné rakety, kterými vyzbrojili své ponorky třídy kilo, které mohou dosáhnout Severní Ameriky. To ukončuje myšlenku, že USA nebo Izrael použijí jaderné zbraně proti Íránu, protože mohou vyřadit New York City. I když se nejedná o vzájemně zaručené zničení, pro USA by to byla příliš vysoká cena, než by zaplatily ztrátu New Yorku nebo Izraele Tel Aviv, čímž by vytvořily adekvátní jaderné odstrašení proti supervelmoci. To také znemožňuje invazi do Íránu. Saúdové také rozprostřeli po celém svém pouštním silu jaderné rakety vyvinuté pro ně Pákistánem, jejichž vývoj dotovali. A říká se, že Izrael má více než dvě stě jaderných raket (zdroj Martin van Cravald v rozhovoru pro nizozemský týdeník Elsever z roku 2003). Blízký východ je tak po zuby ozbrojený.
Pokud Íránci uzavřou Hormuzský průliv, bude odříznuto 22% světových dodávek ropy. Důsledkem bude, že cena ropy vzroste na více než 500,00 až 1000 dolarů za barel a světová ekonomika se začne hroutit a všechny finanční trhy se zhroutí jako v roce 1929, kdy 1,2 kvadrilion derivátů zahájí řetězovou reakci destrukce jako finanční zbraň hromadného ničení. V tomto případě byl nedostatek ropy na rozdíl od nedostatku úvěrů v roce 2008 zničen, protože nemohl být nahrazen fiat nástroji. Olej tam není. Proto je tento trh s deriváty otázkou národní bezpečnosti. Manipulace s trhy je také vážným problémem, protože je nezákonná, ale zdá se, že se o ni nikdo nestará. Polovina akcií obchodovaných na trzích v New Yorku je součástí manipulace, kdy polovina obchodů ve formě systémového obchodování, což je eufemismus. Dokud nebudou tyto deriváty zlikvidovány, Írán ovládá celý svět, ať už to americký Kartáginský kongres chce uznat nebo ne.
Navrhl jsem řešení tohoto problému tehdejšímu ministru energetiky Samuelu Bodmanovi, že společnost s názvem Genoil může čerpat z 900 miliard barelů světových zásob těžké ropy a vytvořit tak rezervní výrobní kapacitu 22 milionů barelů denně za cenu 165 miliard dolarů jako pojistku pro 80 bilionů dolarů světového HDP a Sam si myslel, že je to skvělý nápad. Nicméně, to bylo zablokováno velkými ropnými společnostmi, protože technologie Genoil je velmi rušivá pro hodnotu jejich lehkých ropných rezerv, jejichž hodnota by se zhroutila, protože Genoil může přeměnit těžkou ropu s vysokým obsahem síry na lehkou nesířenou ropu za mnohem levnější cenu než WTI a Brent, které tvoří jejich rezervy.
Doporučujeme, aby ministerstvo zahraničí společně s ministerstvem obrany a ministerstvem financí přistoupilo k uvolnění trhu s deriváty ve výši 2,5 bilionu z důvodů národní bezpečnosti na nouzovém základě. To je dnes zdůrazněno miliardovým odlivem denně v Deutsch Bank, který se pomalu hroutí hlavně kvůli špatnému zacházení s jejich více než 49 biliony dolarů v derivátech.


https://www.investmentwatchblog.com/deutsche-bank-still-has-49-trillion-in-derivatives/


S přáním všeho nejlepšího.


David


[quote="pid:65327, uid:317"]Ve hře je ovládnutí Ruska a jeho zdrojů.[/quote] Na to navážu tímto článkem. Sice je z tohoto zdroje, ale rozhodně je to další díl mozaiky: https://operationdisclosureofficial.com/2022/02/16/the-straits-of-hormuz-as-a-trigger-to-world-depression/ zveřejnění operace Autor: David Lifschultz, přispívající spisovatel Předložené dne Únor 16, 2022 HORMUZSKÝ PRŮLIV JAKO SPOUŠTĚČ SVĚTOVÉ DEPRESE KOMPLIMENTY ORGANIZACE LIFSCHULTZ ZALOŽENÉ V ROCE 1899 Vzhledem ke krizi na Ukrajině je velmi možné, že ruský spojenec Írán by mohl uzavřít Hormuzský průliv v sympatiích v případě války, což by tento minulý článek učinilo velmi relevantním. Čína by mohla využít této příležitosti k uplatnění své autority nad Tchaj-wanem. Ministr zahraničí Michael Pompeo Ministerstvo zahraničí USA2200 C. Street NorthwestWashington , D.C. 20520 Milý Miku: Existuje vážný národní zájem, který je ohrožen derivátovou a finanční strukturou nastíněnou níže ve zprávě o použití stochastické teorie kontroly, kterou jsem vysvětlil v jednoduché angličtině níže. Podle Warrena Buffetta představuje trh s deriváty v hodnotě 1,2 biliardy zbraň finančního hromadného ničení. V diskusích nastíněných níže se tyto deriváty používají k odčerpání bilionu dolarů ročně z trhu v manipulovaných ziscích. Kromě toho, že je to parazitické a nezákonné, je to nebezpečné pro národní bezpečnost Spojených států, protože uzavření Hormuzského průlivu Íránem může vyvolat světovou depresi, protože těchto 1,2 bilionu derivátů se zhroutí. Od roku 2015 se pomyslný objem nesplacených OTC derivátových smluv pohybuje v rozmezí od přibližně 480 bilionů do 550 bilionů dolarů. Pomyslné částky zůstaly v tomto rozmezí ve druhé polovině roku 2017 a podle Banky pro mezinárodní platby (BIS) skončil rok na 532 bilionech dolarů, ale naše švýcarské zdroje říkají, že je mnohem, mnohem vyšší, protože ne všechny tyto transakce jsou hlášeny. Použili jsme 1,2 kvadrilionu, i když některé odhady jsou ještě vyšší. Ačkoli BIS bude tvrdit, že většina z nich je pomyslná, a to je pravda, pokud odhadnete volatilitu na průměrných úrovních, nárůst ceny ropy na tisíc dolarů za barel přivede tyto deriváty pomyslné hodnoty do skutečné expozice, kterou nelze zvládnout podle Warrena Buffetta, který charakterizuje tyto deriváty jako finanční zbraně hromadného ničení, protože dojde k řetězové reakci jako druhu jaderný výbuch, jak se pomyslné biliony dolarů mění ve skutečné, nezvládnutelné expozice. Krach akciového trhu v roce 1987 byl zrežírován manipulací akciového trhu derivátem hotovostního vypořádání obřím kartelem na Wall St., jak je vysvětleno v článku Stochastic níže. (Podívejte se na naši studii "Goethe, Faust a euro" pro analýzu krachu v roce 2008). Krach v roce 1987 byl vyřešen tím, že všichni hlavní hráči v kartelu použili své obrovské zisky z manipulace ke zvrácení havárie pomocí stejné techniky, kterou ji srazili, a to bylo úspěšné. Jinými slovy, umístili své pozice pro vypořádání hotovosti nad trh a pak trh vyhnali nahoru, jak to udělali obráceně, aby ho zhroutili. V roce 1987, stejně jako v roce 2008, byly chráněny doktrínou generálního prokurátora Erica Holdera, která je příliš velká na to, aby stíhala. Při krachu v roce 2008 takové úsilí nestačilo a vytvořili jsme asi 400 let úvěrů, abychom zajistili, že peněžní agregáty, jako je M-3, se nezhroutí. 2,7 bilionu dolarů z toho bylo použito jako přebytečné rezervy na opravu rozvah zkrachovalých bank tím, že jim byly zaplaceny úroky nad tržní, aby se deset let nerozdělovaly. Jinými slovy, mezi rokem 1914 při vytvoření Federálního rezervního systému až do roku 2008 bylo vytvořeno 900 miliard dolarů úvěru Federálních rezerv a při krachu v roce 2008 byl tento součet během krátké doby zvýšen na 4,6 bilionu. To nepočítá frakcionalizované rezervy v bankovním systému, které se z této základny zlomkově oddělují. Tyto přebytečné rezervy se nyní odvíjejí s mnohem omezenějším účinkem, než kdyby byly frakcionalizovány. To může být kompenzováno snížením povinných minimálních rezerv, jak to dělají Číňané. Museli jsme vynahradit zničení úvěru a dalo se to zvládnout tím, že jsme to přelepili. Pokud by Íránci uzavřeli Hormuzský průliv, nedostatek 22% světových dodávek ropy by nemohl být podobně překryt a odpálil by kolaps trhu s deriváty o objemu 1,2 kvadrilionu, což by způsobilo krach trhu horší než 1933 Výmarské Německo. Generál Barry McCaffrey mi vysvětlil níže na obědě v Harvardském klubu, že americká flotila nemůže udržet Hormuzský průliv otevřený, protože k tomu nemůže promítnout dostatečnou vojenskou sílu a flotila musí okamžitě opustit celou oblast v případě války s Íránem, jinak bude čelit úplnému zničení. "Spojené státy nemají vojenskou sílu, aby udržely Hormuzský průliv otevřený a jejich úkolové skupiny letadlových lodí musí uprchnout, pokud jsou v dosahu ruských a čínských protilodních raket lemujících pobřeží Íránu, které jsou nejpokročilejší na světě." generál Barry McCaffrey, bývalý asistent předsedy sboru náčelníků štábů (JCS); a ředitel strategických plánů a politiky, Sbor náčelníků štábů, v rozhovoru s Davidem Lifschultzem na obědě v Harvardském klubu." "Pokud budou Hormuzský průliv uzavřeny, cena ropy vzroste na tisíc dolarů za barel, což představuje více než 45% světového HDP, což zhroutí trh s deriváty ve výši 1,2 kvadrilionu proti 80 bilionům světového HDP, což vytvoří světovou depresi bezprecedentních rozměrů." Specialista na ropné deriváty Goldman Sachs v odpovědi na mou otázku na konferenci BCA na základě interních zátěžových testů. Je důležité poznamenat, že náš nový útočný stíhač F-35C pro naše letadlové lodě má maximální bojový poloměr 1 100 kilometrů, což je přibližně stejný jako starší F/A 18 EF. Dokonce i když jsou vyzbrojeny raketami, tyto bojové poloměry nebudou dostatečné k tomu, aby udržely letadlové lodě mimo dosah íránských pozemních protilodních raket, jejichž dosah je přes 2 000 kilometrů, což jim umožní zničit všechny naše lodě v tomto okruhu. To znamená, že naše lodě nemohou vystřelit. Nedávno jsme sledovali, jak rakety Tomahawk útočí na Sýrii, ale jejich dosah je pouze 1 600 kilometrů, které nesou naše křižníky a torpédoborce, což je činí bezcennými proti pozemnímu protivníkovi s raketovou kapacitou na delší vzdálenosti, jak má Írán v současné době lemující jejich pobřeží. Spojené státy v roce 2013 úspěšně otestovaly experimentální bezpilotní letoun X-47B, i když potíž s nimi je, že jeho dolet je pouze 1 900 kilometrů oproti asi 1 100 u pilotovaných letadel, ale tento větší dolet nestačí k tomu, aby operoval i mimo 2 000 kilometrů dlouhou raketovou obrannou zeď Íránu. Rusové dodali do Íránu velké množství raket Sunburn, které byly navrženy tak, aby létaly až devět stop rychlostí 1 500 mil za hodinu s uhýbací kapacitou. Mohou být vystřeleny z valníku, což je činí mobilními. Je ideální pro létání do Hormuzského průlivu, který není širší než čtyřicet mil, zatímco skutečný tranzitní prostor je asi dvě míle v bodech. Tato raketa vypálená z íránských břehů prorazí díru o velikosti místnosti v jakékoli lodi v úžině ve zlomku sekundy. Nadzvuková protilodní raketa SS-N-22 byla popsána jako nejsmrtonosnější raketa na světě, která je dnes navržena tak, aby porazila radarový obranný systém Aegis ve Spojených státech a následné verze. Ruská raketa SS-NX-26 Yakhont (rychlost Mach 2,9) lemuje íránské severní pobřeží. Nebyly vydány žádné odtajněné studie o schopnosti těchto raket proniknout obranou letadlové lodi, ale zdá se, že proti velké palbě těchto raket nelze bránit žádnou známou metodou, ale rušivým vybavením. Máme však příklad ruské rakety (falešně připisované Číně) navržené s vybavením proti rušení, která zasáhla izraelskou fregatu (INS Hanit, 14. července 2006) u pobřeží Libanonu během izraelského útoku na Hizballáh. Proplul nejmodernějším americkým a izraelským rušicím zařízením. Zatímco Izraelci popřeli, že by dokonce zapnuli své rušicí zařízení, nedávalo žádný smysl, aby se rušicí zařízení INS Hanit vypnulo, když byla tato loď u Libanonu ve válečné zóně a že byly zapnuty, mi potvrdily nejvyšší izraelské úřady (Mossad), které uvedly, že vydaly toto odmítnutí na žádost Američanů, aby nemuselo být známo, že systém na amerických válečných lodích byl bezcenný." Od tohoto rozhovoru bylo Íránci pořízeno mnohem pokročilejšími raketami, stejně jako pokročilé protiraketové rakety, které mají nepřátelským letadlům odepřít přístup do jejich vzdušného prostoru. Tváří v tvář hrozbě jaderného úderu USA nebo Izraele na Írán získali Íránci na černém trhu jaderné rakety, kterými vyzbrojili své ponorky třídy kilo, které mohou dosáhnout Severní Ameriky. To ukončuje myšlenku, že USA nebo Izrael použijí jaderné zbraně proti Íránu, protože mohou vyřadit New York City. I když se nejedná o vzájemně zaručené zničení, pro USA by to byla příliš vysoká cena, než by zaplatily ztrátu New Yorku nebo Izraele Tel Aviv, čímž by vytvořily adekvátní jaderné odstrašení proti supervelmoci. To také znemožňuje invazi do Íránu. Saúdové také rozprostřeli po celém svém pouštním silu jaderné rakety vyvinuté pro ně Pákistánem, jejichž vývoj dotovali. A říká se, že Izrael má více než dvě stě jaderných raket (zdroj Martin van Cravald v rozhovoru pro nizozemský týdeník Elsever z roku 2003). Blízký východ je tak po zuby ozbrojený. Pokud Íránci uzavřou Hormuzský průliv, bude odříznuto 22% světových dodávek ropy. Důsledkem bude, že cena ropy vzroste na více než 500,00 až 1000 dolarů za barel a světová ekonomika se začne hroutit a všechny finanční trhy se zhroutí jako v roce 1929, kdy 1,2 kvadrilion derivátů zahájí řetězovou reakci destrukce jako finanční zbraň hromadného ničení. V tomto případě byl nedostatek ropy na rozdíl od nedostatku úvěrů v roce 2008 zničen, protože nemohl být nahrazen fiat nástroji. Olej tam není. Proto je tento trh s deriváty otázkou národní bezpečnosti. Manipulace s trhy je také vážným problémem, protože je nezákonná, ale zdá se, že se o ni nikdo nestará. Polovina akcií obchodovaných na trzích v New Yorku je součástí manipulace, kdy polovina obchodů ve formě systémového obchodování, což je eufemismus. Dokud nebudou tyto deriváty zlikvidovány, Írán ovládá celý svět, ať už to americký Kartáginský kongres chce uznat nebo ne. Navrhl jsem řešení tohoto problému tehdejšímu ministru energetiky Samuelu Bodmanovi, že společnost s názvem Genoil může čerpat z 900 miliard barelů světových zásob těžké ropy a vytvořit tak rezervní výrobní kapacitu 22 milionů barelů denně za cenu 165 miliard dolarů jako pojistku pro 80 bilionů dolarů světového HDP a Sam si myslel, že je to skvělý nápad. Nicméně, to bylo zablokováno velkými ropnými společnostmi, protože technologie Genoil je velmi rušivá pro hodnotu jejich lehkých ropných rezerv, jejichž hodnota by se zhroutila, protože Genoil může přeměnit těžkou ropu s vysokým obsahem síry na lehkou nesířenou ropu za mnohem levnější cenu než WTI a Brent, které tvoří jejich rezervy. Doporučujeme, aby ministerstvo zahraničí společně s ministerstvem obrany a ministerstvem financí přistoupilo k uvolnění trhu s deriváty ve výši 2,5 bilionu z důvodů národní bezpečnosti na nouzovém základě. To je dnes zdůrazněno miliardovým odlivem denně v Deutsch Bank, který se pomalu hroutí hlavně kvůli špatnému zacházení s jejich více než 49 biliony dolarů v derivátech. https://www.investmentwatchblog.com/deutsche-bank-still-has-49-trillion-in-derivatives/ S přáním všeho nejlepšího. David

Několik zpráv ze sputniku cz...


V Německu mluví o rozpadu Evropy kvůli konfrontaci s Ruskem


17:06 26.03.2022


Evropa by mohla čelit efektu svých vlastních sankcí a trpět protiruskými opatřeními, říká německý ekonom Aika Hamer. Tento názor sdělil v rozhovoru pro RT.
„V celém tomto boji a konfrontaci s Ruskem není žádné zdravé zrno. <...> Pokud se německá ekonomika zhroutí kvůli těmto opatřením, pak se celá Evropa rozpadne," řekl.
Krize podle jeho názoru zasáhne především „střední třídu a nejméně zajištěné v Německu, Evropě a Spojených státech“.


„Můžeme také čelit skutečnosti, že většina Evropanů si již nebude moci dovolit jezdit autem. Bez toho není velký prosperující Západ nic jiného než iluze," uzavřel.
Podle Hamerovy prognózy se tak stane kvůli prudkému nárůstu cen nafty a benzínu. Konkrétně předpokládá, že jejich cena by se pohybovala mezi čtyřmi až šesti eury za litr.


Západní země po zahájení speciální vojenské operace na demilitarizaci Ukrajiny zavedly nové protiruské sankce. Prohlášení o závislosti na ruských energetických zdrojích se však v Evropě brzy ozývalo stále hlasitěji.
Kromě toho nedávno ruský prezident Vladimir Putin oznámil převod plateb za dodávky plynu do nepřátelských zemí na rubly, protože nemá smysl dodávat ruské zboží do Evropské unie a Spojených států a přijímat platby v jejich měně. Hlava státu zároveň zdůraznila, že Rusko bude i nadále dodávat plyn v objemech a za ceny stanovené ve smlouvách, protože země si váží své pověsti.


Ázerbájdžánské ozbrojené síly vstoupily do zóny odpovědnosti ruských mírových sil


18:31 26.03.2022 (aktualizováno: 18:55 26.03.2022)


Ozbrojené síly Ázerbájdžánu vstoupily do zóny odpovědnosti ruského mírového kontingentu na území Náhorního Karabachu, uvedlo ruské ministerstvo obrany.
Uvádí se, že od 24. do 25. března ázerbájdžánské jednotky zasadily čtyři údery bezpilotními letouny Bayraktar na jednotky Náhorního Karabachu poblíž obce Farukh.
„Ve dnech 24. a 25. března Ozbrojené síly Ázerbájdžánské republiky porušily trojstranné prohlášení vůdců Ruska, Ázerbájdžánu a Arménie z 9. listopadu 2020 a vstoupily do zóny odpovědnosti ruského mírového kontingentu a zřídily pozorovací stanoviště,“ uvádí ruské ministerstvo obrany.
Ministerstvo obrany RF podotýká, že v současné době velení ruského mírového kontingentu přijímá opatření k vyřešení situace a navrácení jednotek do původních pozic.


„Ázerbájdžánské straně byla zaslána výzva ke stažení vojáků," dodává se.
Lídr neuznané Republiky Arcach podepsal výnos o dočasném omezení práv a svobod v podmínkách válečného stavu: omezuje se právo na svobodu shromažďování, stávky a další akce, které hrozí ukončením nebo pozastavením činnosti organizací, jsou také zakázány.
Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že Rusko zaslalo výzvu Ázerbájdžánu ke stažení jednotek v Náhorním Karabachu.


Koncem září 2020 byly v Náhorním Karabachu obnoveny bojové akce, které byly pokračováním dlouhodobého konfliktu a vedlo k civilním obětem. Strany se několikrát pokusily uzavřít příměří, ale až trojstranná dohoda dosažená v noci 10. listopadu byla úspěšná. Za zprostředkování Moskvy se Ázerbájdžán a Arménie dohodly na úplném příměří a výměně vězňů a těl mrtvých. Jerevan také předal Baku oblasti Kalbajar, Lachin a Aghdam. Kromě toho byly v regionu rozmístěny ruské mírové jednotky.


Fiala se pochlubil společnou fotkou s Bidenem. „Jste mistr v nevládnutí,“ zaznělo


18:04 26.03.2022


Fotografie zveřejněná premiérem Petrem Fialou na sociálních sítích, na níž si český předseda vlády tiskne ruku s americkým prezidentem Joe Bidenem, vyvolala u sledujících vřelou diskuzi.
Petr Fiala na svých sociálních sítích zveřejnil společnou fotografii s Joe Bidenem, kterou doplnil komentářem, že na summitu se s americkým lídrem stihl vzájemně pozdravit a pronést zdvořilostní fráze. Fiala rozhovor s americkým prezidentem rovněž označil jako srdečný.
„S prezidentem Joem Bidenem jsme si na summitu NATO stihli říct pozdravy a zdvořilostní věty. Bylo to velmi srdečné setkání,“ sdělil Petr Fiala.
Ve svém příspěvku český premiér také uvedl, že si je americký prezident dobře vědom přístupu ČR ohledně celé situace spojené s Ukrajinou a že to velmi kladně oceňuje, což se podle premiéra projevilo i na jejich setkání.
„Prezident Joe Biden velmi dobře ví, co dělá Česká republika, jakou roli hrajeme dnes v Evropě a v pomoci Ukrajině, a to se na našem setkání projevilo,“ prohlásil Fiala.
Na tento příspěvek neprodleně reagovala široká veřejnost. Jedni porovnali tuto fotografii s klasickou fotkou „na památku“, kterých si člověk na cestách vytvoří tisíce, přitom podotýkali, že je málo pravděpodobné, že by mohla mít velký význam:
„Takové fotky se udělají každému na památku, výsostní právo, myslíte, pane Fiala,“ ptá se uživatel s nickem Ellis.
Podobný názor zastává i další sledující.
„Takže za to, že děláte užitečného idiota nic než zdvořilostní fráze,“ píše Dělník práva.
„Vždyť ani neví, s kým si třepe rukou. Ovšem pro tebe to byla čest, sám páníček přijel. Hurá. Notičky dovezl. Bude se sloužit dál,“ píše MA3X.


Jiného uživatele zas zajímá, jestli se premiér zeptal Joe Bidena na obchodní aktivity jeho syna Huntera na Ukrajině, přitom ke komentáři připojil i odkaz na článek, v němž se zmiňuje účast Huntera na výzkumech v biolaboratořích na Ukrajině.
„A zeptal jste se ho rovnou na jeho syna, s čím tam kšeftoval na Ukrajině,“ táže se sledující s nickem Caesar.
Sledující rovněž přemýšlejí o tom, jak toto setkání s americkým prezidentem a tato premiérova cesta do Polska dokážou ovlivnit vnitřní politiku ČR a jak vlastně pomůžou vyřešit veškeré již vzniklé a budoucí problémy.
„Slušná předváděčka a co dál? Co s těmi problémy doma, které jsou a které teprve přijdou... Politika mrtvý brouk...“ komentuje premiérův příspěvek uživatel podepsaný jako Pavel Soused.
S předchozím komentářem souzní i následující uživatel.
„Jste mistr v nevládnutí. Doma se vám to rozpadá, tak aspoň, že máte ty fotečky,“ prohlásil sledující s nickem Uvařená pirátská žába.


Biden vystoupil ve Varšavě. NATO je podle něj „obranná aliance“ a Evropa se musí zbavit energií z RF


19:30 26.03.2022


Americký prezident Joe Biden dnes vystoupil ve Varšavě, jeho projev vysílal Bílý dům. Biden zmínil, že NATO je „obranná aliance“ a Evropa se musí zbavit energetických nosičů z Ruské federace.
„Kreml se snaží vykreslit expanzi NATO jako imperialistický projekt zaměřený na destabilizaci Ruska. Nic z toho není pravda. NATO je čistě obranná aliance," uvedl Biden, který dnes končí své evropské turné.
Americký prezident se dnes také znovu přeřekl, tentokrát uvedl, že kvůli západním sankcím proti Rusku se dnes americký dolar rovná „200 ruským rublům“.
„V důsledku našich bezprecedentních sankcí se rubl téměř okamžitě proměnil v trosky. Ruská ekonomika – a to je mimochodem pravda, nabízí jeden americký dolar za 200 ruských rublů,“ uvedl Biden ve Varšavě.
Mezitím ruský rubl k dolaru v posledních pěti pracovních dnech posiloval, ke konci týdne kurz americké měny na Moskevské burze klesl na 96 rublů.


Americké síly v Evropě nejsou kvůli konfliktu s Ruskou federací, ale na ochranu NATO.
„Jak jsem jasně řekl, naše síly v Evropě se nemají zaplést do konfliktu s ruskými silami. Americké síly jsou tady, aby chránily spojence v NATO,“ uvedl také Biden.
Zároveň Rusko varoval před útokem na území NATO.
„Ani na to nemyslete. Ani jediný centimetr území NATO. Máme posvátnou povinnost podle článku 5 (Charta NATO - pozn. red.) chránit každý centimetr území NATO v rámci našich společných schopností," řekl Biden.
Biden ve Varšavě také uvedl, že se Evropa musí zbavit od ruských energetických nosičů, Spojené státy americké jsou připraveny pomoc. Rusové jsou odříznuti od moderního světa. Byli jste zemí 21. století. Nyní jste zemí 19. století, dodal Biden.
„Můj vzkaz zbytku Evropy spočívá v tom, že nová bitva za svobodu již udělala několik věcí křišťálově jasnými. Za prvé Evropa se musí zbavit závislosti na ruských fosilních palivech a my, Spojené státy, jsme připraveni pomoci," Biden řekl v projevu ve Varšavě na konci svého evropského turné.
Připomněl, že o den dříve v Bruselu oznámil plán na zvýšení dodávek zkapalněného zemního plynu ze Spojených států, aby nahradil část dovozu z Ruska.


Americký prezident Joe Biden také prohlásil, že Rusové nejsou nepřátelé Spojených států.
„Vždy jsem mluvil přímo a upřímně k vám, lidu Ruska. Dovolte mi říci toto, můžete-li naslouchat: vy lidé Ruska nejste naši nepřátelé," řekl Biden, který dnes končí své evropské turné.


Několik zpr&aacute;v ze sputniku cz... =================================== V Německu mluv&iacute; o rozpadu Evropy kvůli konfrontaci s Ruskem ----------------------------------------------------------- 17:06 26.03.2022 Evropa by mohla čelit efektu sv&yacute;ch vlastn&iacute;ch sankc&iacute; a trpět protirusk&yacute;mi opatřen&iacute;mi, ř&iacute;k&aacute; německ&yacute; ekonom Aika Hamer. Tento n&aacute;zor sdělil v rozhovoru pro RT. &bdquo;V cel&eacute;m tomto boji a konfrontaci s Ruskem nen&iacute; ž&aacute;dn&eacute; zdrav&eacute; zrno. &lt;...&gt; Pokud se německ&aacute; ekonomika zhrout&iacute; kvůli těmto opatřen&iacute;m, pak se cel&aacute; Evropa rozpadne,&quot; řekl. Krize podle jeho n&aacute;zoru zas&aacute;hne předev&scaron;&iacute;m &bdquo;středn&iacute; tř&iacute;du a nejm&eacute;ně zaji&scaron;těn&eacute; v Německu, Evropě a Spojen&yacute;ch st&aacute;tech&ldquo;. &bdquo;Můžeme tak&eacute; čelit skutečnosti, že vět&scaron;ina Evropanů si již nebude moci dovolit jezdit autem. Bez toho nen&iacute; velk&yacute; prosperuj&iacute;c&iacute; Z&aacute;pad nic jin&eacute;ho než iluze,&quot; uzavřel. Podle Hamerovy progn&oacute;zy se tak stane kvůli prudk&eacute;mu n&aacute;růstu cen nafty a benz&iacute;nu. Konkr&eacute;tně předpokl&aacute;d&aacute;, že jejich cena by se pohybovala mezi čtyřmi až &scaron;esti eury za litr. Z&aacute;padn&iacute; země po zah&aacute;jen&iacute; speci&aacute;ln&iacute; vojensk&eacute; operace na demilitarizaci Ukrajiny zavedly nov&eacute; protirusk&eacute; sankce. Prohl&aacute;&scaron;en&iacute; o z&aacute;vislosti na rusk&yacute;ch energetick&yacute;ch zdroj&iacute;ch se v&scaron;ak v Evropě brzy oz&yacute;valo st&aacute;le hlasitěji. Kromě toho ned&aacute;vno rusk&yacute; prezident Vladimir Putin ozn&aacute;mil převod plateb za dod&aacute;vky plynu do nepř&aacute;telsk&yacute;ch zem&iacute; na rubly, protože nem&aacute; smysl dod&aacute;vat rusk&eacute; zbož&iacute; do Evropsk&eacute; unie a Spojen&yacute;ch st&aacute;tů a přij&iacute;mat platby v jejich měně. Hlava st&aacute;tu z&aacute;roveň zdůraznila, že Rusko bude i nad&aacute;le dod&aacute;vat plyn v objemech a za ceny stanoven&eacute; ve smlouv&aacute;ch, protože země si v&aacute;ž&iacute; sv&eacute; pověsti. &Aacute;zerb&aacute;jdž&aacute;nsk&eacute; ozbrojen&eacute; s&iacute;ly vstoupily do z&oacute;ny odpovědnosti rusk&yacute;ch m&iacute;rov&yacute;ch sil --------------------------------------------------------------------------------- 18:31 26.03.2022 (aktualizov&aacute;no: 18:55 26.03.2022) Ozbrojen&eacute; s&iacute;ly &Aacute;zerb&aacute;jdž&aacute;nu vstoupily do z&oacute;ny odpovědnosti rusk&eacute;ho m&iacute;rov&eacute;ho kontingentu na &uacute;zem&iacute; N&aacute;horn&iacute;ho Karabachu, uvedlo rusk&eacute; ministerstvo obrany. Uv&aacute;d&iacute; se, že od 24. do 25. března &aacute;zerb&aacute;jdž&aacute;nsk&eacute; jednotky zasadily čtyři &uacute;dery bezpilotn&iacute;mi letouny Bayraktar na jednotky N&aacute;horn&iacute;ho Karabachu pobl&iacute;ž obce Farukh. &bdquo;Ve dnech 24. a 25. března Ozbrojen&eacute; s&iacute;ly &Aacute;zerb&aacute;jdž&aacute;nsk&eacute; republiky poru&scaron;ily trojstrann&eacute; prohl&aacute;&scaron;en&iacute; vůdců Ruska, &Aacute;zerb&aacute;jdž&aacute;nu a Arm&eacute;nie z 9. listopadu 2020 a vstoupily do z&oacute;ny odpovědnosti rusk&eacute;ho m&iacute;rov&eacute;ho kontingentu a zř&iacute;dily pozorovac&iacute; stanovi&scaron;tě,&ldquo; uv&aacute;d&iacute; rusk&eacute; ministerstvo obrany. Ministerstvo obrany RF podot&yacute;k&aacute;, že v současn&eacute; době velen&iacute; rusk&eacute;ho m&iacute;rov&eacute;ho kontingentu přij&iacute;m&aacute; opatřen&iacute; k vyře&scaron;en&iacute; situace a navr&aacute;cen&iacute; jednotek do původn&iacute;ch pozic. &bdquo;&Aacute;zerb&aacute;jdž&aacute;nsk&eacute; straně byla zasl&aacute;na v&yacute;zva ke stažen&iacute; voj&aacute;ků,&quot; dod&aacute;v&aacute; se. L&iacute;dr neuznan&eacute; Republiky Arcach podepsal v&yacute;nos o dočasn&eacute;m omezen&iacute; pr&aacute;v a svobod v podm&iacute;nk&aacute;ch v&aacute;lečn&eacute;ho stavu: omezuje se pr&aacute;vo na svobodu shromažďov&aacute;n&iacute;, st&aacute;vky a dal&scaron;&iacute; akce, kter&eacute; hroz&iacute; ukončen&iacute;m nebo pozastaven&iacute;m činnosti organizac&iacute;, jsou tak&eacute; zak&aacute;z&aacute;ny. Rusk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute; uvedlo, že Rusko zaslalo v&yacute;zvu &Aacute;zerb&aacute;jdž&aacute;nu ke stažen&iacute; jednotek v N&aacute;horn&iacute;m Karabachu. Koncem z&aacute;ř&iacute; 2020 byly v N&aacute;horn&iacute;m Karabachu obnoveny bojov&eacute; akce, kter&eacute; byly pokračov&aacute;n&iacute;m dlouhodob&eacute;ho konfliktu a vedlo k civiln&iacute;m obětem. Strany se několikr&aacute;t pokusily uzavř&iacute;t př&iacute;měř&iacute;, ale až trojstrann&aacute; dohoda dosažen&aacute; v noci 10. listopadu byla &uacute;spě&scaron;n&aacute;. Za zprostředkov&aacute;n&iacute; Moskvy se &Aacute;zerb&aacute;jdž&aacute;n a Arm&eacute;nie dohodly na &uacute;pln&eacute;m př&iacute;měř&iacute; a v&yacute;měně vězňů a těl mrtv&yacute;ch. Jerevan tak&eacute; předal Baku oblasti Kalbajar, Lachin a Aghdam. Kromě toho byly v regionu rozm&iacute;stěny rusk&eacute; m&iacute;rov&eacute; jednotky. Fiala se pochlubil společnou fotkou s Bidenem. &bdquo;Jste mistr v nevl&aacute;dnut&iacute;,&ldquo; zaznělo --------------------------------------------------------------------------------- 18:04 26.03.2022 Fotografie zveřejněn&aacute; premi&eacute;rem Petrem Fialou na soci&aacute;ln&iacute;ch s&iacute;t&iacute;ch, na n&iacute;ž si česk&yacute; předseda vl&aacute;dy tiskne ruku s americk&yacute;m prezidentem Joe Bidenem, vyvolala u sleduj&iacute;c&iacute;ch vřelou diskuzi. Petr Fiala na sv&yacute;ch soci&aacute;ln&iacute;ch s&iacute;t&iacute;ch zveřejnil společnou fotografii s Joe Bidenem, kterou doplnil koment&aacute;řem, že na summitu se s americk&yacute;m l&iacute;drem stihl vz&aacute;jemně pozdravit a pron&eacute;st zdvořilostn&iacute; fr&aacute;ze. Fiala rozhovor s americk&yacute;m prezidentem rovněž označil jako srdečn&yacute;. &bdquo;S prezidentem Joem Bidenem jsme si na summitu NATO stihli ř&iacute;ct pozdravy a zdvořilostn&iacute; věty. Bylo to velmi srdečn&eacute; setk&aacute;n&iacute;,&ldquo; sdělil Petr Fiala. Ve sv&eacute;m př&iacute;spěvku česk&yacute; premi&eacute;r tak&eacute; uvedl, že si je americk&yacute; prezident dobře vědom př&iacute;stupu ČR ohledně cel&eacute; situace spojen&eacute; s Ukrajinou a že to velmi kladně oceňuje, což se podle premi&eacute;ra projevilo i na jejich setk&aacute;n&iacute;. &bdquo;Prezident Joe Biden velmi dobře v&iacute;, co děl&aacute; Česk&aacute; republika, jakou roli hrajeme dnes v Evropě a v pomoci Ukrajině, a to se na na&scaron;em setk&aacute;n&iacute; projevilo,&ldquo; prohl&aacute;sil Fiala. Na tento př&iacute;spěvek neprodleně reagovala &scaron;irok&aacute; veřejnost. Jedni porovnali tuto fotografii s klasickou fotkou &bdquo;na pam&aacute;tku&ldquo;, kter&yacute;ch si člověk na cest&aacute;ch vytvoř&iacute; tis&iacute;ce, přitom podot&yacute;kali, že je m&aacute;lo pravděpodobn&eacute;, že by mohla m&iacute;t velk&yacute; v&yacute;znam: &bdquo;Takov&eacute; fotky se udělaj&iacute; každ&eacute;mu na pam&aacute;tku, v&yacute;sostn&iacute; pr&aacute;vo, mysl&iacute;te, pane Fiala,&ldquo; pt&aacute; se uživatel s nickem Ellis. Podobn&yacute; n&aacute;zor zast&aacute;v&aacute; i dal&scaron;&iacute; sleduj&iacute;c&iacute;. &bdquo;Takže za to, že děl&aacute;te užitečn&eacute;ho idiota nic než zdvořilostn&iacute; fr&aacute;ze,&ldquo; p&iacute;&scaron;e Děln&iacute;k pr&aacute;va. &bdquo;Vždyť ani nev&iacute;, s k&yacute;m si třepe rukou. Ov&scaron;em pro tebe to byla čest, s&aacute;m p&aacute;n&iacute;ček přijel. Hur&aacute;. Notičky dovezl. Bude se sloužit d&aacute;l,&ldquo; p&iacute;&scaron;e MA3X. Jin&eacute;ho uživatele zas zaj&iacute;m&aacute;, jestli se premi&eacute;r zeptal Joe Bidena na obchodn&iacute; aktivity jeho syna Huntera na Ukrajině, přitom ke koment&aacute;ři připojil i odkaz na čl&aacute;nek, v němž se zmiňuje &uacute;čast Huntera na v&yacute;zkumech v biolaboratoř&iacute;ch na Ukrajině. &bdquo;A zeptal jste se ho rovnou na jeho syna, s č&iacute;m tam k&scaron;eftoval na Ukrajině,&ldquo; t&aacute;že se sleduj&iacute;c&iacute; s nickem Caesar. Sleduj&iacute;c&iacute; rovněž přem&yacute;&scaron;lej&iacute; o tom, jak toto setk&aacute;n&iacute; s americk&yacute;m prezidentem a tato premi&eacute;rova cesta do Polska dok&aacute;žou ovlivnit vnitřn&iacute; politiku ČR a jak vlastně pomůžou vyře&scaron;it ve&scaron;ker&eacute; již vznikl&eacute; a budouc&iacute; probl&eacute;my. &bdquo;Slu&scaron;n&aacute; předv&aacute;děčka a co d&aacute;l? Co s těmi probl&eacute;my doma, kter&eacute; jsou a kter&eacute; teprve přijdou... Politika mrtv&yacute; brouk...&ldquo; komentuje premi&eacute;rův př&iacute;spěvek uživatel podepsan&yacute; jako Pavel Soused. S předchoz&iacute;m koment&aacute;řem souzn&iacute; i n&aacute;sleduj&iacute;c&iacute; uživatel. &bdquo;Jste mistr v nevl&aacute;dnut&iacute;. Doma se v&aacute;m to rozpad&aacute;, tak aspoň, že m&aacute;te ty fotečky,&ldquo; prohl&aacute;sil sleduj&iacute;c&iacute; s nickem Uvařen&aacute; pir&aacute;tsk&aacute; ž&aacute;ba. Biden vystoupil ve Var&scaron;avě. NATO je podle něj &bdquo;obrann&aacute; aliance&ldquo; a Evropa se mus&iacute; zbavit energi&iacute; z RF ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 19:30 26.03.2022 Americk&yacute; prezident Joe Biden dnes vystoupil ve Var&scaron;avě, jeho projev vys&iacute;lal B&iacute;l&yacute; dům. Biden zm&iacute;nil, že NATO je &bdquo;obrann&aacute; aliance&ldquo; a Evropa se mus&iacute; zbavit energetick&yacute;ch nosičů z Rusk&eacute; federace. &bdquo;Kreml se snaž&iacute; vykreslit expanzi NATO jako imperialistick&yacute; projekt zaměřen&yacute; na destabilizaci Ruska. Nic z toho nen&iacute; pravda. NATO je čistě obrann&aacute; aliance,&quot; uvedl Biden, kter&yacute; dnes konč&iacute; sv&eacute; evropsk&eacute; turn&eacute;. Americk&yacute; prezident se dnes tak&eacute; znovu přeřekl, tentokr&aacute;t uvedl, že kvůli z&aacute;padn&iacute;m sankc&iacute;m proti Rusku se dnes americk&yacute; dolar rovn&aacute; &bdquo;200 rusk&yacute;m rublům&ldquo;. &bdquo;V důsledku na&scaron;ich bezprecedentn&iacute;ch sankc&iacute; se rubl t&eacute;měř okamžitě proměnil v trosky. Rusk&aacute; ekonomika &ndash; a to je mimochodem pravda, nab&iacute;z&iacute; jeden americk&yacute; dolar za 200 rusk&yacute;ch rublů,&ldquo; uvedl Biden ve Var&scaron;avě. Mezit&iacute;m rusk&yacute; rubl k dolaru v posledn&iacute;ch pěti pracovn&iacute;ch dnech posiloval, ke konci t&yacute;dne kurz americk&eacute; měny na Moskevsk&eacute; burze klesl na 96 rublů. Americk&eacute; s&iacute;ly v Evropě nejsou kvůli konfliktu s Ruskou federac&iacute;, ale na ochranu NATO. &bdquo;Jak jsem jasně řekl, na&scaron;e s&iacute;ly v Evropě se nemaj&iacute; zapl&eacute;st do konfliktu s rusk&yacute;mi silami. Americk&eacute; s&iacute;ly jsou tady, aby chr&aacute;nily spojence v NATO,&ldquo; uvedl tak&eacute; Biden. Z&aacute;roveň Rusko varoval před &uacute;tokem na &uacute;zem&iacute; NATO. &bdquo;Ani na to nemyslete. Ani jedin&yacute; centimetr &uacute;zem&iacute; NATO. M&aacute;me posv&aacute;tnou povinnost podle čl&aacute;nku 5 (Charta NATO - pozn. red.) chr&aacute;nit každ&yacute; centimetr &uacute;zem&iacute; NATO v r&aacute;mci na&scaron;ich společn&yacute;ch schopnost&iacute;,&quot; řekl Biden. Biden ve Var&scaron;avě tak&eacute; uvedl, že se Evropa mus&iacute; zbavit od rusk&yacute;ch energetick&yacute;ch nosičů, Spojen&eacute; st&aacute;ty americk&eacute; jsou připraveny pomoc. Rusov&eacute; jsou odř&iacute;znuti od modern&iacute;ho světa. Byli jste zem&iacute; 21. stolet&iacute;. Nyn&iacute; jste zem&iacute; 19. stolet&iacute;, dodal Biden. &bdquo;Můj vzkaz zbytku Evropy spoč&iacute;v&aacute; v tom, že nov&aacute; bitva za svobodu již udělala několik věc&iacute; kři&scaron;ť&aacute;lově jasn&yacute;mi. Za prv&eacute; Evropa se mus&iacute; zbavit z&aacute;vislosti na rusk&yacute;ch fosiln&iacute;ch palivech a my, Spojen&eacute; st&aacute;ty, jsme připraveni pomoci,&quot; Biden řekl v projevu ve Var&scaron;avě na konci sv&eacute;ho evropsk&eacute;ho turn&eacute;. Připomněl, že o den dř&iacute;ve v Bruselu ozn&aacute;mil pl&aacute;n na zv&yacute;&scaron;en&iacute; dod&aacute;vek zkapalněn&eacute;ho zemn&iacute;ho plynu ze Spojen&yacute;ch st&aacute;tů, aby nahradil č&aacute;st dovozu z Ruska. Americk&yacute; prezident Joe Biden tak&eacute; prohl&aacute;sil, že Rusov&eacute; nejsou nepř&aacute;tel&eacute; Spojen&yacute;ch st&aacute;tů. &bdquo;Vždy jsem mluvil př&iacute;mo a upř&iacute;mně k v&aacute;m, lidu Ruska. Dovolte mi ř&iacute;ci toto, můžete-li naslouchat: vy lid&eacute; Ruska nejste na&scaron;i nepř&aacute;tel&eacute;,&quot; řekl Biden, kter&yacute; dnes konč&iacute; sv&eacute; evropsk&eacute; turn&eacute;.
Upravené 27. 3. 2022 o 05:52

Ritter: Spojené státy přiznaly porážku v konfliktu s Ruskem


Scott Ritter, vojenský expert a zbrojní inspektor OSN v Iráku, poskytl svůj názor na YouTube kanálu The Grayzone o boji mezi USA, NATO a Ruskem. Aliance neví, co má dělat a je vyděšená, Amerika také nemá plán.


„Rusko nechytilo naši návnadu, udělalo z naší pasti past na nás. Rusko o tom ví mnoho let a je připraveno. Toto NATO bylo přepadeno. Podívejte se na paniku na alianční radě. NATO je k smrti vyděšené a neví, co má dělat. A toto Rusko ukázalo pouze ekonomickou odezvu , “ cituje Ritter portál URA.RU.


Expert poznamenává, že dříve Biden hovořil o existenci určitého plánu, pokud dojde k odmítnutí plynu z Ruské federace, ale ve skutečnosti se ukázalo, že neexistuje žádná strategie a Amerika je nucena prosit „almužnu s měděným hrnkem ."


Ritter nazývá Rusy mimořádně chytrými lidmi. Mnozí předpokládali, že Ruská federace okamžitě odřízne EU od plynu, ale Vladimir Putin šel jinou cestou, velmi trpělivě:


„Podle něj bude Evropa muset buď podpořit sankce, nebo vstoupit na ruský trh a nakoupit rubly, aby zaplatila za plyn, což podpoří ruskou měnu.
https://novostivl.ru/post/363916/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Víte, jaký v Rusku koluje vtip?


Finanční zprávy: první nabídka je nejlepší


Zejména pro Polsko byly rubly tištěny s generálem Jaruzelskim, pro Německo s Erichem Honeckerem, pro Českou republiku s Klementem Gottwaldem a pro Francii byly rubly tištěny se Sarkozym a Gadaffym potřásajícími si rukama.


Ale po protestech vůdců Evropské unie byly vytištěny rubly s generalissimem Suvorovem speciálně pro Polsko, pro Německo s Jegorovem a Kantarií, pro Česko s generálem Pavlovským a pro Francii s Alexandrem I.,hladícím mladého mladého Bismarcka po hlavě.


Já bych Pavlovského zaměnil na Koněva a Pavlovského tam dal až po druhém odmítnutí.


No nic. Evropa má jen dvě možnosti - buď se zasebevraždit nebo plynule přejít do rublové zóny. A pak společně s Ruskem budovat jednotný prostor od Lissabonu do Vladivostoku. Což vzhledem k té první možnosti vůbec není špatná alternativa.


**Ritter: Spojen&eacute; st&aacute;ty přiznaly por&aacute;žku v konfliktu s Ruskem** Scott Ritter, vojensk&yacute; expert a zbrojn&iacute; inspektor OSN v Ir&aacute;ku, poskytl svůj n&aacute;zor na YouTube kan&aacute;lu The Grayzone o boji mezi USA, NATO a Ruskem. Aliance nev&iacute;, co m&aacute; dělat a je vydě&scaron;en&aacute;, Amerika tak&eacute; nem&aacute; pl&aacute;n. &bdquo;Rusko nechytilo na&scaron;i n&aacute;vnadu, udělalo z na&scaron;&iacute; pasti past na n&aacute;s. Rusko o tom v&iacute; mnoho let a je připraveno. Toto NATO bylo přepadeno. Pod&iacute;vejte se na paniku na aliančn&iacute; radě. NATO je k smrti vydě&scaron;en&eacute; a nev&iacute;, co m&aacute; dělat. A toto Rusko uk&aacute;zalo pouze ekonomickou odezvu , &ldquo; cituje Ritter port&aacute;l URA.RU. Expert poznamen&aacute;v&aacute;, že dř&iacute;ve Biden hovořil o existenci určit&eacute;ho pl&aacute;nu, pokud dojde k odm&iacute;tnut&iacute; plynu z Rusk&eacute; federace, ale ve skutečnosti se uk&aacute;zalo, že neexistuje ž&aacute;dn&aacute; strategie a Amerika je nucena prosit &bdquo;almužnu s měděn&yacute;m hrnkem .&quot; Ritter naz&yacute;v&aacute; Rusy mimoř&aacute;dně chytr&yacute;mi lidmi. Mnoz&iacute; předpokl&aacute;dali, že Rusk&aacute; federace okamžitě odř&iacute;zne EU od plynu, ale Vladimir Putin &scaron;el jinou cestou, velmi trpělivě: &bdquo;Podle něj bude Evropa muset buď podpořit sankce, nebo vstoupit na rusk&yacute; trh a nakoupit rubly, aby zaplatila za plyn, což podpoř&iacute; ruskou měnu. https://novostivl.ru/post/363916/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop V&iacute;te, jak&yacute; v Rusku koluje vtip? **Finančn&iacute; zpr&aacute;vy: prvn&iacute; nab&iacute;dka je nejlep&scaron;&iacute;** Zejm&eacute;na pro Polsko byly rubly ti&scaron;těny s gener&aacute;lem Jaruzelskim, pro Německo s Erichem Honeckerem, pro Českou republiku s Klementem Gottwaldem a pro Francii byly rubly ti&scaron;těny se Sarkozym a Gadaffym potř&aacute;saj&iacute;c&iacute;mi si rukama. Ale po protestech vůdců Evropsk&eacute; unie byly vyti&scaron;těny rubly s generalissimem Suvorovem speci&aacute;lně pro Polsko, pro Německo s Jegorovem a Kantari&iacute;, pro Česko s gener&aacute;lem Pavlovsk&yacute;m a pro Francii s Alexandrem I.,hlad&iacute;c&iacute;m mlad&eacute;ho mlad&eacute;ho Bismarcka po hlavě. J&aacute; bych Pavlovsk&eacute;ho zaměnil na Koněva a Pavlovsk&eacute;ho tam dal až po druh&eacute;m odm&iacute;tnut&iacute;. No nic. Evropa m&aacute; jen dvě možnosti - buď se zasebevraždit nebo plynule přej&iacute;t do rublov&eacute; z&oacute;ny. A pak společně s Ruskem budovat jednotn&yacute; prostor od Lissabonu do Vladivostoku. Což vzhledem k t&eacute; prvn&iacute; možnosti vůbec nen&iacute; &scaron;patn&aacute; alternativa.
1 ... 3456789 ... 12
166.46k
897
88
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept