Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 4

300 let hlouposti:
Kedmi předpověděl čtvrté rozdělení Polska po vyslání jednotek NATO do Lvova
https://www.infokuryr.info/n/2022/03/27/300-let-hlouposti-kedmi-predpovedel-ctvrte-rozdeleni-polska-po-vyslani-jednotek-nato-do-lvova/


300 let hlouposti: **Kedmi předpověděl čtvrté rozdělení Polska po vyslání jednotek NATO do Lvova** https://www.infokuryr.info/n/2022/03/27/300-let-hlouposti-kedmi-predpovedel-ctvrte-rozdeleni-polska-po-vyslani-jednotek-nato-do-lvova/

jednotný prostor od Lissabonu do Vladivostoku
a v konečnom dôsledku Veľké euroázijské partnerstvo. A tak to aj bude


[quote="pid:65354, uid:158"]jednotný prostor od Lissabonu do Vladivostoku[/quote] a v konečnom dôsledku Veľké euroázijské partnerstvo. A tak to aj bude

62409de1e2508


Ruští vojáci zlikvidovali skladiště raket pro S-300 a Buk nedaleko Kyjeva


09:36 27.03.2022


Ozbrojené síly Ruské federace plní úkoly speciální vojenské operace na Ukrajině.


  1. března vysoce přesné zbraně dlouhého doletu zasáhly velký sklad paliva nedaleko od Lvova, který zásoboval palivem ukrajinské jednotky v západních oblastech Ukrajiny a také nedaleko od Kyjeva.Vysoce přesnými řízenými střelami byla vyřazena z provozu lvovská fabrika, která se zabývala opravami a modernizací protiletadlových raketových systémů Tor a S-125, radarových stanic pro ukrajinské letectvo a také zaměřovačů pro tanky.Vysoce přesnými zbraněmi dlouhého doletu bylo zlikvidováno skladiště raket pro protiletadlové raketové systémy S-300 a Buk ve vesnici Pleseckoje, 30 kilometrů jihozápadně od Kyjeva. Za poslední den operace na Ukrajině operativně-taktické a armádní letectvo zlikvidovalo 67 vojenských objektů Ukrajiny, mezi nimiž 2 velitelská stanoviště, 3 polní sklady se zbraněmi a municí, 11 bašt ukrajinských ozbrojených sil a 20 oblastí, v nichž byla soustředěná vojenská technika.Během noci systémy protivzdušné obrany zničily 18 ukrajinských bezpilotních letounů.Za celou dobu trvání speciální vojenské operace bylo zničeno: 289 bezpilotních letounů, 1656 tanků a dalších obrněných vozidel, 169 vícenásobných raketometů, 684 polních děl a minometů a také 1503 kusů speciálních vojenských vozidel.

V Londýně vysvětlili, proč Kyjevu nepomohou britské tanky


16:04 27.03.2022


Britský ministr obrany Ben Wallace prohlásil, že poskytnutí Ukrajině britských tanků „nebude fungovat“, je třeba se podle něj soustředit na opravu a nalezení ruských strojů.


„Čím víc zdokonalujete zbraně, tím delší školení budete potřebovat, abyste je použili, proto má být hlavní pozornost věnována pomoci Ukrajincům v obnovení nebo nalezení ruských nebo sovětských zařízení, jež mají v inventáři. Poskytnutí britských tanků ve skutečnosti nebude účinné,“ řekl v rozhovoru pro list The Mail on Sunday.
Podle Wallace jsou britské mobilní protivzdušné systémy Starstreak připraveny k rozmístění na Ukrajině, řada příslušníků ukrajinské armády již absolvovala školení v jejich použití.
Ministr obrany tvrdí, že Británie „dělá víc než prakticky kdokoliv jiný“, aby pomohla Ukrajině.
Dodávky Západem zbraní Ukrajině je chyba, zvyšuje to počet obětí, ale neovlivní výsledek operace, prohlásil dříve náčelník hlavní operativní správy Generálního štábu Ozbrojených sil RF Sergej Rudskoj.


Podmínky zrušení sankcí


Hlava britského MZV Liz Trussová v rozhovoru pro list The Telegraph vyzvala k zdvojnásobení sankčního tlaku na Rusko a prohlásila, že zastavení palby a stažení vojsk z Ukrajiny jsou klíčové podmínky zrušení restrikcí.
Vyslovila rovněž mínění, že dnes je třeba „zdvojnásobit sankce a zdvojnásobit množství zbraní dodávaných Ukrajině.“ Podle jejích slov, pokračování a v některých případech eskalace nynější taktiky Ukrajiny a Západu může donutit ruského prezidenta Vladimira Putina usednout za jednací stůl.


Britská ministryně zahraničí uvedla podmínky zrušení protiruských sankcí


13:03 27.03.2022 (aktualizováno: 13:34 27.03.2022)


Hlava britského MZV Liz Trussová v rozhovoru pro list The Telegraph vyzvala k zdvojnásobení sankčního tlaku na Rusko a prohlásila, že zastavení palby a stažení vojsk z Ukrajiny jsou klíčové podmínky zrušení restrikcí.


„Tyto sankce mají být zrušeny pouze po úplném zastavení bojů a stažení vojsk spolu se závazkem, že k další agresi nedojde. Kromě toho existuje možnost použití sankcí v případě další agrese. Je to reálná páka, která se podle mě dá použít. Nebyla použita v roce 2014,“ míní Liz Trussová.
Vyslovila rovněž mínění, že dnes je třeba „zdvojnásobit sankce a zdvojnásobit množství zbraní dodávaných Ukrajině.“ Podle jejích slov, pokračování a v některých případech eskalace nynější taktiky Ukrajiny a Západu může donutit ruského prezidenta Vladimira Putina usednout za jednací stůl.



„Až nastane čas jednání, chci, aby Velká Británie sehrála klíčovou úlohu v zajištění podpory Ukrajiny při uzavření účinné dohody,“ řekla Trussová.



Dodala, že v Británii byla založena speciální skupina pro jednání za účelem poskytnutí pomoci Kyjevu.


Italský novinář: Pokud je Putin zločinec, jsme desetkrát horší


14:00 27.03.2022


Italský novinář Giorgio Bianchi, který v těchto dnech pracoval v Mariupolu, prohlásil, že Západ na Rusko nestačí. Zkritizoval veřejnost za dvojí metr.


„Vidím lidi, kteří v televizi mluví o současnosti, o morálce, o tom, že Putin je zločinec… Pokud je Putin zločinec, jsme desetkrát horší,“ zdůraznil Bianchi.
Západní média lžou o situaci na Donbasu, řekl Bianchi, který se dnes nachází v Doněcku. Obrátil se na italského prezidenta Sergia Mattarellu a odsoudil politiku, kterou provádí Řím.
Bianchi sdělil, že zastavuje lidi na ulici a klade jim otázky. A ti mluví o tom, že ukrajinští neonacisté je zavírali ve sklepech, nedovolili opustit město, stříleli na ně. Novinář byl pobouřen tím, že se v západních médiích o těchto faktech vůbec nemluví.



„Tady skuteční nacisté drží v zajetí zemi. Zemi, která přestala být demokratická v roce 2014 v důsledku neonacistického převratu,“ napsal Bianchi na Telegramu.



Připomněl, že „posledním demokraticky zvoleným prezidentem“ na Ukrajině byl Viktor Janukovyč svržený v roce 2014.
„Od té doby je stát v rukou neonacistů a oligarchů. Takový je výsledek,“ zdůraznil italský novinář.


Fiala zpíval o Dukovanech. Varovali ho, že za jeho chování Rusové přestanou dodávat jaderné palivo


17:13 27.03.2022


Ve svém příspěvku na sociálních sítích český premiér Petr Fiala vyslovil radost z toho, že se vládě podařilo vyhlásit tender na dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany a vyřadit z projektu Rusko. Toto prohlášení znepokojilo občany.


Ve zveřejněném videu Fiala podotýká, že zvyšování cen, jež momentálně probíhá po celém světě, ukazuje důležitost energetické „soběstačnosti“ a podle něj ukazuje rovněž i důležitost nezávislosti na ruských energetických zdrojích. Kvůli čemuž byl zahájen tender na dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany.
Ve videu premiér rovněž vytýká předchozím vládám jejich neschopnost zahájit dostavbu jaderné elektrárny. Podle něj, kdyby vláda tak učinila už před šesti či osmi lety, tak by Česko teď nečelilo energetickým potížím.
Podotkl také, že dostavba jaderné elektrárny je „běh na dlouhou trať“ a její dostavba zabere roky, proto se vláda rovněž zaměřuje i na krátkodobé projekty, jejichž cílem je snížení „závislosti na ruském plynu, které pomohou lidem překonat současné velmi vysoké ceny energií“. Zároveň zdůraznil, že se vláda momentálně zabývá vyhledáváním alternativních dodavatelů, přitom pozornost věnuje i obnovitelným energetickým zdrojům.
Přitom český premiér rozdělil veškerou zodpovědnost za současné energetické potíže mezi předchozí českou vládou a prezidenta Ruska Vladimira Putina.
Video Fiala doprovodil vzkazem.



„Jsem velmi rád, že se naší vládě podařilo zahájit tendr na dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany. Věřím, že dostavba elektrárny je jedním z kroků, které jsou pro budoucnost České republiky zcela zásadní,“ komentoval Fiala.



Po jeho příspěvku následovala okamžitá rozhořčená reakce ze strany uživatelů, někteří vytýkají Fialovi nerozvážné uvažování.



„Pane profesore, a kdo nám bude dodávat jaderné palivo? Vždyť ho všichni kupují od Rusů. Máte domluveného jiného dodavatele? A koho. Prosím odpověď. A co budete dělat, když nám ho za vaše chování přestanou Rusové dodávat už teď,“ táže se Jiřina Horáková.



Stejný názor zastává i Jana Týmová.
„Ty si koumák, a to nechci být sprostá, nemyslíte vůbec na lidi v Česku, ale hlavně sami na sebe a na Ukrajinu, hanba vám,“ rozčiluje se sledující.
Jiní zas odsuzují přehazování zodpovědnosti za problémy na jiné osoby.
„Jste TRAPNÝ, jak vše svádíte na PUTINA. Zamyslete se nad tím konečně,“ píše Anna Brabcová.
Sekunduje jí i jiná sledující sociálních sítí.
„Předchozí ministr jim to všechno nachystal, tak oni to zahájili. To je chlubení bez práce,“ podotýká Věra Cajthamlová.
„Až vyřeší jakoby naoko plyn, tak tahle vláda bude řešit celý rok, odkud brát hliník... Svět funguje na tom, že se točí produkty, a pokud někdo podporuje tohle zničení národa, tak je to pouhý hlupák, nikdo nemá právo špinavou hrou zničit nějaký národ. Rusko to řeklo jasně, pokud se bude západ snažit zničit Rusko politicky, bude to boj na život a na smrt, což je přirozená reakce,“ prohlašuje Milan Čistý.


Heger se pochlubil Patriotem na Sliači a zřejmě zapomněl na Kinžal. Lidé mu něco vzkázali


15:02 27.03.2022 (aktualizováno: 15:04 27.03.2022)


Předseda vlády Slovenska Eduard Heger se na svých sociálních sítích předvedl umístěným na Sliači Patriotem. Rovněž podotkl, že se v brzké době očekává dodání na Slovensko dalších systémů protivzdušné obrany. Toto prohlášení a pýchu odsoudili jeho sledující.
Ve svém prohlášení Heger sdělil, že systém Patriot je už připraven chránit střední Slovensko, svoji zprávu ilustroval fotografií se zmíněnými systémy.



„Systém Patriot na Sliači je připraven poskytnout ochranu nad strategickou částí středního Slovenska. Abychom udrželi většinu našeho území chráněnou, budeme mít dvě německé a jednu holandskou baterii,“ prohlásil politik.



Přitom rovněž podotkl, že už v brzké době „dojde k posílení ochrany východní hranice, a to díky dalším slovenským a spojeneckým systémům protivzdušné obrany“.
Heger také poděkoval spojencům za rychlou a předmětnou pomoc v otázce „ochrany“ Slovenska, Podle jeho názoru to svědčí o plnohodnotnosti členství jeho země v NATO.


Hegerův příspěvek vyvolal bouřlivou reakci internetových uživatelů, lidé ho porovnávají s lídry jiných evropských zemí, kteří podle sledujících zrovna nebudou potřebovat Patrioty, jež nejsou účinné proti moderní ruské technice.



„Kdybychom měli premiéra, jako je pan Orbán, nepotřebovali bychom Patrioty, které nás stejně neochrání... Ne všichni Vám věříme, taháte nás do války... A proto se Vás jako odborníka chci zeptat, jak nás Patriot ochrání v případě útoku raketou Kinžal?“ táže se Lukáš Chovanec.



Dalšího uživatele napadá, že cílem ochrany snad ani není národ, ale americká základna.
„Proboha a koho bude chránit? Mě určitě ne, jen základnu Amíků,“ uvažuje Zoltan Munkacsi.
Richard Kuník nabízí kardinální řešení situace.
„Nejlepší, co může být, je se nikam necpat! Být neutrální! Pryč z NATO!“ prohlašuje sledující.
Shoduje se s nimi v názoru i Jozep Giuseppe Fog, jenž se ptá, před kým chráníme hranice.
„Definujte, před kým chráníme? Před Rusy, nebo jim chceme dát S-300? Všichni víme, že před Rusy Patriot nechrání, protože proti Kinžalu je Patriot bezmocný... A proti Kalibru a Iskanderu má šance minimální, takže NEKLAMTE LIDI,“ tvrdí uživatel.


![62409de1e2508](serve/attachment&path=62409de1e2508) Ruští vojáci zlikvidovali skladiště raket pro S-300 a Buk nedaleko Kyjeva ========================================================================= 09:36 27.03.2022 Ozbrojené síly Ruské federace plní úkoly speciální vojenské operace na Ukrajině. -------------------------------------------------------------------------------- 26. března vysoce přesné zbraně dlouhého doletu zasáhly velký sklad paliva nedaleko od Lvova, který zásoboval palivem ukrajinské jednotky v západních oblastech Ukrajiny a také nedaleko od Kyjeva. Vysoce přesnými řízenými střelami byla vyřazena z provozu lvovská fabrika, která se zabývala opravami a modernizací protiletadlových raketových systémů Tor a S-125, radarových stanic pro ukrajinské letectvo a také zaměřovačů pro tanky. Vysoce přesnými zbraněmi dlouhého doletu bylo zlikvidováno skladiště raket pro protiletadlové raketové systémy S-300 a Buk ve vesnici Pleseckoje, 30 kilometrů jihozápadně od Kyjeva. Za poslední den operace na Ukrajině operativně-taktické a armádní letectvo zlikvidovalo 67 vojenských objektů Ukrajiny, mezi nimiž 2 velitelská stanoviště, 3 polní sklady se zbraněmi a municí, 11 bašt ukrajinských ozbrojených sil a 20 oblastí, v nichž byla soustředěná vojenská technika. Během noci systémy protivzdušné obrany zničily 18 ukrajinských bezpilotních letounů. Za celou dobu trvání speciální vojenské operace bylo zničeno: 289 bezpilotních letounů, 1656 tanků a dalších obrněných vozidel, 169 vícenásobných raketometů, 684 polních děl a minometů a také 1503 kusů speciálních vojenských vozidel. V Londýně vysvětlili, proč Kyjevu nepomohou britské tanky ========================================================= 16:04 27.03.2022 Britský ministr obrany Ben Wallace prohlásil, že poskytnutí Ukrajině britských tanků „nebude fungovat“, je třeba se podle něj soustředit na opravu a nalezení ruských strojů. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- „Čím víc zdokonalujete zbraně, tím delší školení budete potřebovat, abyste je použili, proto má být hlavní pozornost věnována pomoci Ukrajincům v obnovení nebo nalezení ruských nebo sovětských zařízení, jež mají v inventáři. Poskytnutí britských tanků ve skutečnosti nebude účinné,“ řekl v rozhovoru pro list The Mail on Sunday. Podle Wallace jsou britské mobilní protivzdušné systémy Starstreak připraveny k rozmístění na Ukrajině, řada příslušníků ukrajinské armády již absolvovala školení v jejich použití. Ministr obrany tvrdí, že Británie „dělá víc než prakticky kdokoliv jiný“, aby pomohla Ukrajině. Dodávky Západem zbraní Ukrajině je chyba, zvyšuje to počet obětí, ale neovlivní výsledek operace, prohlásil dříve náčelník hlavní operativní správy Generálního štábu Ozbrojených sil RF Sergej Rudskoj. Podmínky zrušení sankcí ----------------------- Hlava britského MZV Liz Trussová v rozhovoru pro list The Telegraph vyzvala k zdvojnásobení sankčního tlaku na Rusko a prohlásila, že zastavení palby a stažení vojsk z Ukrajiny jsou klíčové podmínky zrušení restrikcí. Vyslovila rovněž mínění, že dnes je třeba „zdvojnásobit sankce a zdvojnásobit množství zbraní dodávaných Ukrajině.“ Podle jejích slov, pokračování a v některých případech eskalace nynější taktiky Ukrajiny a Západu může donutit ruského prezidenta Vladimira Putina usednout za jednací stůl. Britská ministryně zahraničí uvedla podmínky zrušení protiruských sankcí ======================================================================== 13:03 27.03.2022 (aktualizováno: 13:34 27.03.2022) Hlava britského MZV Liz Trussová v rozhovoru pro list The Telegraph vyzvala k zdvojnásobení sankčního tlaku na Rusko a prohlásila, že zastavení palby a stažení vojsk z Ukrajiny jsou klíčové podmínky zrušení restrikcí. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- „Tyto sankce mají být zrušeny pouze po úplném zastavení bojů a stažení vojsk spolu se závazkem, že k další agresi nedojde. Kromě toho existuje možnost použití sankcí v případě další agrese. Je to reálná páka, která se podle mě dá použít. Nebyla použita v roce 2014,“ míní Liz Trussová. Vyslovila rovněž mínění, že dnes je třeba „zdvojnásobit sankce a zdvojnásobit množství zbraní dodávaných Ukrajině.“ Podle jejích slov, pokračování a v některých případech eskalace nynější taktiky Ukrajiny a Západu může donutit ruského prezidenta Vladimira Putina usednout za jednací stůl. > „Až nastane čas jednání, chci, aby Velká Británie sehrála klíčovou úlohu v zajištění podpory Ukrajiny při uzavření účinné dohody,“ řekla Trussová. Dodala, že v Británii byla založena speciální skupina pro jednání za účelem poskytnutí pomoci Kyjevu. Italský novinář: Pokud je Putin zločinec, jsme desetkrát horší ============================================================== 14:00 27.03.2022 Italský novinář Giorgio Bianchi, který v těchto dnech pracoval v Mariupolu, prohlásil, že Západ na Rusko nestačí. Zkritizoval veřejnost za dvojí metr. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ „Vidím lidi, kteří v televizi mluví o současnosti, o morálce, o tom, že Putin je zločinec… Pokud je Putin zločinec, jsme desetkrát horší,“ zdůraznil Bianchi. Západní média lžou o situaci na Donbasu, řekl Bianchi, který se dnes nachází v Doněcku. Obrátil se na italského prezidenta Sergia Mattarellu a odsoudil politiku, kterou provádí Řím. Bianchi sdělil, že zastavuje lidi na ulici a klade jim otázky. A ti mluví o tom, že ukrajinští neonacisté je zavírali ve sklepech, nedovolili opustit město, stříleli na ně. Novinář byl pobouřen tím, že se v západních médiích o těchto faktech vůbec nemluví. > „Tady skuteční nacisté drží v zajetí zemi. Zemi, která přestala být demokratická v roce 2014 v důsledku neonacistického převratu,“ napsal Bianchi na Telegramu. Připomněl, že „posledním demokraticky zvoleným prezidentem“ na Ukrajině byl Viktor Janukovyč svržený v roce 2014. „Od té doby je stát v rukou neonacistů a oligarchů. Takový je výsledek,“ zdůraznil italský novinář. Fiala zpíval o Dukovanech. Varovali ho, že za jeho chování Rusové přestanou dodávat jaderné palivo ================================================================================================== 17:13 27.03.2022 Ve svém příspěvku na sociálních sítích český premiér Petr Fiala vyslovil radost z toho, že se vládě podařilo vyhlásit tender na dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany a vyřadit z projektu Rusko. Toto prohlášení znepokojilo občany. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Ve zveřejněném videu Fiala podotýká, že zvyšování cen, jež momentálně probíhá po celém světě, ukazuje důležitost energetické „soběstačnosti“ a podle něj ukazuje rovněž i důležitost nezávislosti na ruských energetických zdrojích. Kvůli čemuž byl zahájen tender na dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany. Ve videu premiér rovněž vytýká předchozím vládám jejich neschopnost zahájit dostavbu jaderné elektrárny. Podle něj, kdyby vláda tak učinila už před šesti či osmi lety, tak by Česko teď nečelilo energetickým potížím. Podotkl také, že dostavba jaderné elektrárny je „běh na dlouhou trať“ a její dostavba zabere roky, proto se vláda rovněž zaměřuje i na krátkodobé projekty, jejichž cílem je snížení „závislosti na ruském plynu, které pomohou lidem překonat současné velmi vysoké ceny energií“. Zároveň zdůraznil, že se vláda momentálně zabývá vyhledáváním alternativních dodavatelů, přitom pozornost věnuje i obnovitelným energetickým zdrojům. Přitom český premiér rozdělil veškerou zodpovědnost za současné energetické potíže mezi předchozí českou vládou a prezidenta Ruska Vladimira Putina. Video Fiala doprovodil vzkazem. > „Jsem velmi rád, že se naší vládě podařilo zahájit tendr na dostavbu Jaderné elektrárny Dukovany. Věřím, že dostavba elektrárny je jedním z kroků, které jsou pro budoucnost České republiky zcela zásadní,“ komentoval Fiala. Po jeho příspěvku následovala okamžitá rozhořčená reakce ze strany uživatelů, někteří vytýkají Fialovi nerozvážné uvažování. > „Pane profesore, a kdo nám bude dodávat jaderné palivo? Vždyť ho všichni kupují od Rusů. Máte domluveného jiného dodavatele? A koho. Prosím odpověď. A co budete dělat, když nám ho za vaše chování přestanou Rusové dodávat už teď,“ táže se Jiřina Horáková. Stejný názor zastává i Jana Týmová. „Ty si koumák, a to nechci být sprostá, nemyslíte vůbec na lidi v Česku, ale hlavně sami na sebe a na Ukrajinu, hanba vám,“ rozčiluje se sledující. Jiní zas odsuzují přehazování zodpovědnosti za problémy na jiné osoby. „Jste TRAPNÝ, jak vše svádíte na PUTINA. Zamyslete se nad tím konečně,“ píše Anna Brabcová. Sekunduje jí i jiná sledující sociálních sítí. „Předchozí ministr jim to všechno nachystal, tak oni to zahájili. To je chlubení bez práce,“ podotýká Věra Cajthamlová. „Až vyřeší jakoby naoko plyn, tak tahle vláda bude řešit celý rok, odkud brát hliník... Svět funguje na tom, že se točí produkty, a pokud někdo podporuje tohle zničení národa, tak je to pouhý hlupák, nikdo nemá právo špinavou hrou zničit nějaký národ. Rusko to řeklo jasně, pokud se bude západ snažit zničit Rusko politicky, bude to boj na život a na smrt, což je přirozená reakce,“ prohlašuje Milan Čistý. Heger se pochlubil Patriotem na Sliači a zřejmě zapomněl na Kinžal. Lidé mu něco vzkázali ========================================================================================= 15:02 27.03.2022 (aktualizováno: 15:04 27.03.2022) Předseda vlády Slovenska Eduard Heger se na svých sociálních sítích předvedl umístěným na Sliači Patriotem. Rovněž podotkl, že se v brzké době očekává dodání na Slovensko dalších systémů protivzdušné obrany. Toto prohlášení a pýchu odsoudili jeho sledující. Ve svém prohlášení Heger sdělil, že systém Patriot je už připraven chránit střední Slovensko, svoji zprávu ilustroval fotografií se zmíněnými systémy. > „Systém Patriot na Sliači je připraven poskytnout ochranu nad strategickou částí středního Slovenska. Abychom udrželi většinu našeho území chráněnou, budeme mít dvě německé a jednu holandskou baterii,“ prohlásil politik. Přitom rovněž podotkl, že už v brzké době „dojde k posílení ochrany východní hranice, a to díky dalším slovenským a spojeneckým systémům protivzdušné obrany“. Heger také poděkoval spojencům za rychlou a předmětnou pomoc v otázce „ochrany“ Slovenska, Podle jeho názoru to svědčí o plnohodnotnosti členství jeho země v NATO. Hegerův příspěvek vyvolal bouřlivou reakci internetových uživatelů, lidé ho porovnávají s lídry jiných evropských zemí, kteří podle sledujících zrovna nebudou potřebovat Patrioty, jež nejsou účinné proti moderní ruské technice. > „Kdybychom měli premiéra, jako je pan Orbán, nepotřebovali bychom Patrioty, které nás stejně neochrání... Ne všichni Vám věříme, taháte nás do války... A proto se Vás jako odborníka chci zeptat, jak nás Patriot ochrání v případě útoku raketou Kinžal?“ táže se Lukáš Chovanec. Dalšího uživatele napadá, že cílem ochrany snad ani není národ, ale americká základna. „Proboha a koho bude chránit? Mě určitě ne, jen základnu Amíků,“ uvažuje Zoltan Munkacsi. Richard Kuník nabízí kardinální řešení situace. „Nejlepší, co může být, je se nikam necpat! Být neutrální! Pryč z NATO!“ prohlašuje sledující. Shoduje se s nimi v názoru i Jozep Giuseppe Fog, jenž se ptá, před kým chráníme hranice. „Definujte, před kým chráníme? Před Rusy, nebo jim chceme dát S-300? Všichni víme, že před Rusy Patriot nechrání, protože proti Kinžalu je Patriot bezmocný... A proti Kalibru a Iskanderu má šance minimální, takže NEKLAMTE LIDI,“ tvrdí uživatel.

Tak už to začalo, už se otáčejí kabáty ?
Pátá kolona v Rusku je už asi v pěkné hysterii. Tady je také zmínka o Medvedevovi https://www.volimcesko.cz/apel-na-patou-kolonu/


[quote="pid:65103, uid:426"]Tak už to začalo, už se otáčejí kabáty ?[/quote] Pátá kolona v Rusku je už asi v pěkné hysterii. Tady je také zmínka o Medvedevovi https://www.volimcesko.cz/apel-na-patou-kolonu/

Hlava britského MZV Liz Trussová v rozhovoru pro list The Telegraph vyzvala k zdvojnásobení sankčního tlaku na Rusko a prohlásila, že zastavení palby a stažení vojsk z Ukrajiny jsou klíčové podmínky zrušení restrikcí.

Ta odporná baba se nezdá , ona má opravdu podle příjmení nasráno v hlavě .
Pokud jsou takhle chytří všichni , tak je nezachrání ani jodová tableta velikosti Venuše .


[quote="pid:65395, uid:781"]Hlava britského MZV Liz Trussová v rozhovoru pro list The Telegraph vyzvala k zdvojnásobení sankčního tlaku na Rusko a prohlásila, že zastavení palby a stažení vojsk z Ukrajiny jsou klíčové podmínky zrušení restrikcí.[/quote] Ta odporná baba se nezdá , ona má opravdu podle příjmení nasráno v hlavě . Pokud jsou takhle chytří všichni , tak je nezachrání ani jodová tableta velikosti Venuše .

Kedmi předpověděl čtvrté rozdělení Polska po vyslání jednotek NATO do Lvova


Ako veci sú, tak na to Poliaci nemusia ani vstúpiť do Ukrajiny...


[quote="pid:65355, uid:78"]Kedmi předpověděl čtvrté rozdělení Polska po vyslání jednotek NATO do Lvova[/quote] Ako veci sú, tak na to Poliaci nemusia ani vstúpiť do Ukrajiny...

Moderátor

Ta odporná baba se nezdá , ona má opravdu podle příjmení nasráno v hlavě .
Pokud jsou takhle chytří všichni , tak je nezachrání ani jodová tableta velikosti Venuše .

smile Hezké.smile K Liz Trussové... Ono to tak vypadá ale blbá není. Plní zadání. Britové chtějí jednat. Zadrápnout se do toho procesu a převzít řízení. A všem ruským kolaborantům to dává navíc prostor hlasitě se pro ta jednání stavět. Hezky pod záminkou patriotismu ve stylu "my válku nechceme, je třeba jednat, Britové nám to nabízí, nepřijmout to, budeme za agresory, atd...". Takže to zrádcům dává prostor k navyšování revolučního potenciálu ke svržení Putina pod záminkou ukončení "války". Protože přijmout ta jednání by byla pro Rusko veliká chyba. A Britové i zrádci uvnitř Ruska to vědí. Svinská politika to je. Nátlak, nátlak a zase nátlak.


[quote="pid:65406, uid:185"]Ta odporná baba se nezdá , ona má opravdu podle příjmení nasráno v hlavě . Pokud jsou takhle chytří všichni , tak je nezachrání ani jodová tableta velikosti Venuše .[/quote] :D Hezké.:) K Liz Trussové... Ono to tak vypadá ale blbá není. Plní zadání. Britové chtějí jednat. Zadrápnout se do toho procesu a převzít řízení. A všem ruským kolaborantům to dává navíc prostor hlasitě se pro ta jednání stavět. Hezky pod záminkou patriotismu ve stylu "my válku nechceme, je třeba jednat, Britové nám to nabízí, nepřijmout to, budeme za agresory, atd...". Takže to zrádcům dává prostor k navyšování revolučního potenciálu ke svržení Putina pod záminkou ukončení "války". Protože přijmout ta jednání by byla pro Rusko veliká chyba. A Britové i zrádci uvnitř Ruska to vědí. Svinská politika to je. Nátlak, nátlak a zase nátlak.
Upravené 28. 3. 2022 o 02:41

Kde všude jsou na Ukrajině vojenské základny NATO

Ukrajina a NATO
Člen bez členstva
Súbežne s územným rozmiestnením síl NATO na Ukrajine prebiehal proces pretvárania ozbrojených síl krajiny podľa západných vzorov.
Za posledných 8 rokov bola štruktúra velenia ozbrojených síl Ukrajiny prevedená na štandardy NATO.
Okrem toho na Ukrajinu smeroval štedrý prúd západných zbraní, vrátane útočných. Východoeurópski členovia aliancie dodali Kyjevu zbrane,
muníciu a vojenskú techniku ​​vrátane bojových obrnených vozidiel, ako aj náhradné diely a komponenty k nim.


  • s priamou podporou a pod vedením bloku sa ukrajinská armáda pripravovala na útok na republiky Donbass - zodpovedajúce rozkazy sa našli na pozíciách, z ktorých boli ukrajinské jednotky vyhnané po začatí špeciálnej operácie na demilitarizáciu Ukrajiny.
  • Po začatí ruskej operácie Severoatlantická aliancia pokračuje v zásobovaní kyjevského režimu zbraňami a muníciou, čo vedie len k nárastu počtu obetí medzi civilistami na Ukrajine a v iných krajinách, ktorí sa stávajú obeťami ozbrojených nájazdníkov z ich jednotiek z územia teritorií (ich ) obrany .

[quote="pid:65421, uid:101"]Kde všude jsou na Ukrajině vojenské základny NATO[/quote] Ukrajina a NATO Člen bez členstva Súbežne s územným rozmiestnením síl NATO na Ukrajine prebiehal proces pretvárania ozbrojených síl krajiny podľa západných vzorov. Za posledných 8 rokov bola štruktúra velenia ozbrojených síl Ukrajiny prevedená na štandardy NATO. Okrem toho na Ukrajinu smeroval štedrý prúd západných zbraní, vrátane útočných. Východoeurópski členovia aliancie dodali Kyjevu zbrane, muníciu a vojenskú techniku ​​vrátane bojových obrnených vozidiel, ako aj náhradné diely a komponenty k nim. - s priamou podporou a pod vedením bloku sa ukrajinská armáda pripravovala na útok na republiky Donbass - zodpovedajúce rozkazy sa našli na pozíciách, z ktorých boli ukrajinské jednotky vyhnané po začatí špeciálnej operácie na demilitarizáciu Ukrajiny. - Po začatí ruskej operácie Severoatlantická aliancia pokračuje v zásobovaní kyjevského režimu zbraňami a muníciou, čo vedie len k nárastu počtu obetí medzi civilistami na Ukrajine a v iných krajinách, ktorí sa stávajú obeťami ozbrojených nájazdníkov z ich jednotiek z územia teritorií (ich ) obrany .
Upravené 28. 3. 2022 o 09:20

Západ šílí z Mariupolu. Co tam asi Rusové najdou....


"V Mariupolu musíme zasáhnout, burcuje francouzský ministr"


https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/v-mariupolu-musime-zasahnout-burcuje-francouzsky-ministr-40391866


"Francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian přirovnal Mariupol k Aleppu v době syrské občanské války. Všichni poneseme kolektivní vinu, pokud nic neuděláme, apeloval."


"Vojenská obléhání jsou strašné války, protože je civilní obyvatelstvo masakrováno, vyhlazováno. Utrpení je strašné,” uvedl Le Drian."


Západ šílí z Mariupolu. Co tam asi Rusové najdou.... "V Mariupolu musíme zasáhnout, burcuje francouzský ministr" https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/v-mariupolu-musime-zasahnout-burcuje-francouzsky-ministr-40391866 "Francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian přirovnal Mariupol k Aleppu v době syrské občanské války. Všichni poneseme kolektivní vinu, pokud nic neuděláme, apeloval." "Vojenská obléhání jsou strašné války, protože je civilní obyvatelstvo masakrováno, vyhlazováno. Utrpení je strašné,” uvedl Le Drian."

Putin nařídil převést platby za vývoz plynu do rublů do 31. března
Ruský prezident Vladimir Putin nařídil vládě, centrální bance a Gazpromu, aby do 31. března převedly platby do rublů na základě smluv o dodávkách plynu do nepřátelských zemí, uvádí web Kremlu.


Zodpovědností za objednávku byli jmenováni premiér Michail Mišustin, šéfka centrální banky Elvira Nabiullina a šéf Gazpromu Alexej Miller. 31. března musí podat hlášení a pokračovat v tom měsíčně.


Putin také pověřil vládu, aby schválila směrnici zástupcům Ruské federace v představenstvu Gazpromu o převodu plateb za dodávky do rublů „při zachování objemů dodávek, cen a cenových zásad stanovených smlouvami“. Prezident pověřil vládu a centrální banku, aby zajistily možnost provádění plateb za plyn v rublech.


  1. března dal Putin pokyn přijímat platby za ruský plyn v rublech ze zemí na seznamu nepřátelských zemí – zahrnovalo 48 států. Proti této iniciativě se vyslovily úřady několika evropských zemí. Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová označila přechod na rubly v platbách za ruský plyn za snahu obejít sankce. Německý ministr financí Christian Lindner doporučil německým energetickým společnostem dodržovat podmínky smluv, tedy platit v dolarech nebo eurech.https://www.vedomosti.ru/economics/news/2022/03/28/915450-putin-31-marta-eksport-gaza-rubli?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

**Putin nařídil převést platby za vývoz plynu do rublů do 31. března** Ruský prezident Vladimir Putin nařídil vládě, centrální bance a Gazpromu, aby do 31. března převedly platby do rublů na základě smluv o dodávkách plynu do nepřátelských zemí, uvádí web Kremlu. Zodpovědností za objednávku byli jmenováni premiér Michail Mišustin, šéfka centrální banky Elvira Nabiullina a šéf Gazpromu Alexej Miller. 31. března musí podat hlášení a pokračovat v tom měsíčně. Putin také pověřil vládu, aby schválila směrnici zástupcům Ruské federace v představenstvu Gazpromu o převodu plateb za dodávky do rublů „při zachování objemů dodávek, cen a cenových zásad stanovených smlouvami“. Prezident pověřil vládu a centrální banku, aby zajistily možnost provádění plateb za plyn v rublech. 23. března dal Putin pokyn přijímat platby za ruský plyn v rublech ze zemí na seznamu nepřátelských zemí – zahrnovalo 48 států. Proti této iniciativě se vyslovily úřady několika evropských zemí. Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová označila přechod na rubly v platbách za ruský plyn za snahu obejít sankce. Německý ministr financí Christian Lindner doporučil německým energetickým společnostem dodržovat podmínky smluv, tedy platit v dolarech nebo eurech. https://www.vedomosti.ru/economics/news/2022/03/28/915450-putin-31-marta-eksport-gaza-rubli?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

"Vojenská obléhání jsou strašné války, protože je civilní obyvatelstvo masakrováno, vyhlazováno. Utrpení je strašné,” uvedl Le Drian."


Otázka je, kým je je civilné obyvateľstvo masakrované.


Zdroj: https://t.me/newsfrontsk/5951


⚡️Z rozhovoru s plukovníkom „Ruskej gardy“ Alexandrom Denisovom:
„Strávil som mnoho rokov vo vojnách, ale náš nepriateľ v tejto špeciálnej vojenskej operácii ma prekvapil a ohromil.“


  • Ako?„Bezohľadnosťou voči vlastnému obyvateľstvu. Bol som v Náhornom Karabachu, Sumgajite, Jerevane a Spitaku, zúčastnil som sa na zmierení osetsko-ingušského konfliktu a na protiteroristickej operácii na severnom Kaukaze. Nikto – ani Azerbajdžanci s Arménmi, ani Čečenci – nikto nikdy nepostavil svojich ľudí pod paľbu.Tu proti nám bojujú neľudia, ktorí špeciálne zariaďujú bojové pozície v obytnom sektore a sami odpaľujú rakety systémov „Grad“ na výškové budovy. Toto je nejaký druh kvintesencie fašizmu, neľudskosti, dovedený do absolútna. Pravda o tomto zverstve musí byť oznámená každému Ukrajincovi.“

Alebo aj tu sú zaujímave info: https://sk.news-front.info/2022/03/27/proces-sebaznicenia-ukrajiny-sa-stava-nezvratnym/


Z článku:


Veľmi jasne je to vidieť na príklade Mariupoľu. Militanti, ktorí zúrivo odolávali, uvedomujúc si, že nedôjde k „odblokovaciemu úderu Ozbrojených síl Ukrajiny“, sa začali pokúšať o útek z obkľúčeného mesta alebo sa dokonca začali vzdávať. Stále je však veľa tých, ktorí, ak sa im nepodarí ujsť, budú bojovať až do konca, ako to Washington potrebuje.


[quote="pid:65440, uid:372"]"Vojenská obléhání jsou strašné války, protože je civilní obyvatelstvo masakrováno, vyhlazováno. Utrpení je strašné,” uvedl Le Drian."[/quote] Otázka je, kým je je civilné obyvateľstvo masakrované. Zdroj: https://t.me/newsfrontsk/5951 ⚡️Z rozhovoru s plukovníkom „Ruskej gardy“ Alexandrom Denisovom: „Strávil som mnoho rokov vo vojnách, ale náš nepriateľ v tejto špeciálnej vojenskej operácii ma prekvapil a ohromil.“ - Ako? „Bezohľadnosťou voči vlastnému obyvateľstvu. Bol som v Náhornom Karabachu, Sumgajite, Jerevane a Spitaku, zúčastnil som sa na zmierení osetsko-ingušského konfliktu a na protiteroristickej operácii na severnom Kaukaze. Nikto – ani Azerbajdžanci s Arménmi, ani Čečenci – nikto nikdy nepostavil svojich ľudí pod paľbu. Tu proti nám bojujú neľudia, ktorí špeciálne zariaďujú bojové pozície v obytnom sektore a sami odpaľujú rakety systémov „Grad“ na výškové budovy. Toto je nejaký druh kvintesencie fašizmu, neľudskosti, dovedený do absolútna. Pravda o tomto zverstve musí byť oznámená každému Ukrajincovi.“ Alebo aj tu sú zaujímave info: https://sk.news-front.info/2022/03/27/proces-sebaznicenia-ukrajiny-sa-stava-nezvratnym/ Z článku: Veľmi jasne je to vidieť na príklade Mariupoľu. Militanti, ktorí zúrivo odolávali, uvedomujúc si, že nedôjde k „odblokovaciemu úderu Ozbrojených síl Ukrajiny“, sa začali pokúšať o útek z obkľúčeného mesta alebo sa dokonca začali vzdávať. Stále je však veľa tých, ktorí, ak sa im nepodarí ujsť, budú bojovať až do konca, ako to Washington potrebuje.

Iný pohľad na príčiny udalostí na Ukrajine:
https://youtu.be/oqWIgt1RSGM?t=6485


Iný pohľad na príčiny udalostí na Ukrajine: https://youtu.be/oqWIgt1RSGM?t=6485
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 28. 3. 2022 o 12:15

Putin nařídil převést platby za vývoz plynu do rublů do 31.
března

https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5036/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-4/7#post-6544


Frankfurter Allgemeine Zeitung (Německo): Zelenskyj kritizoval členy Evropské rady a ztratil jejich podporu


Hodnocení loajality k členským státům EU ze strany Volodymyra Zelenského během projevu v Bruselu odsunulo Evropskou unii od rozhodnutí uvalit nové sankce proti Rusku, píše německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung.


Hodnocení členských zemí EU ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským za pomoc republice vedlo EU k rozhodnutí neuvalit nové sankce proti Rusku. Píše o tom německý list FAZ v sobotu 26. března 2022 .
"Ve čtvrtek večer měl Zelenskij opět možnost "apelovat na svědomí" členů Evropské rady. Tentokrát ji ale propásl. Navíc svým projevem postavil proti sobě šéfy některých vlád," uvedl. publikace říká.
Francie tedy podle Zelenského dostala „čtyři plus“, Řecko, Německo a Portugalsko „dostatečnou“ a „největší provokaci“ prezident zařídil pro maďarskou vládu.
https://inosmi.ru/20220327/ukraina-253561403.html


Borrel věří, že Evropa může odmítnout ruský plyn do dvou let.

Evropská unie bude moci odmítnout ruský plyn do dvou let, řekl šéf evropské diplomacie Josep Borrell v rozhovoru pro Sky News Arabia.
Podle něj se plánuje využití různých zdrojů pro dodávky paliva.
"Snažíme se snížit závislost Evropy na ruských energetických zdrojích, nikoli je zakázat," dodal Borrell.
Nyní Rusko dodává asi 40 procent plynu spotřebovaného v Evropě. Čerpání se provádí po několika trasách: přes Nord Stream , přes Ukrajinu , přes plynovod Jamal-Evropa a Turecký proud. Od poloviny loňského roku přitom ceny na evropském trhu neustále rostou na pozadí nízké obsazenosti podzemních zásobníků plynu, omezené nabídky od velkých dodavatelů a vysoké poptávky po LNG v Asii .
https://ria.ru/20220327/gaz-1780356542.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Jak se říká: víra tvá tě uzdraví.
Ve skutečnosti, ve světě fyzicky neexistuje tolik plynu, který by mohl nahradit ruské dodávky do Evropy a Borrel to ví. Marcinkevič to v jednom ze svých videí krásne rozebral.
Ty kecy, že možná v budoucnu budeme nezávislí na ruském plynu, jsou jen pro to, aby uchlácholily obyvatele, který žasne nad tím, jak je možné se takto rozhádat s největším dodavatelem surovin, na kterých je Evropa životně závislá.


Obyvatel musí být udržován v přesvědčení, že politika EU, která vycházela z toho, že stačí na Rusko společnými silami zatlačit (jak například, nám měsíce tvrdí vládní zmocněnec pro energetiku Bartuška) a vše bude v azuru. Protože to je Rusko, které se bez nás nemůže obejít, jelikož nutně potřebuje naše penízky a my budeme diktovat podmínky.
Ve skutečnosti, Rusko ukazuje, že na naších papírcích tolik nelpí a celá naše strategie je v háji. Proto najednou celá Evropa se "urazila" na Zelenského, který na příkaz USA žádá od Evropy víc sankcí (obětí). Najednou zjišťuje, že "košile je blížší, než kabát" a je si vědomá, že pokud přepne sankční strunu, tá jednoduše praskne, a Evropa už v dubnu může zůstat bez plynu.
Proto Zelenský s celou Ukrajinou půjdou stranou a Evropa se soustředí na to, jak při minimální ztrátě tvaře zajistit ruské dodávky (vyhovět Putinovi). Přitom nevylučuji, že evropští "obětní beránci", takové, jako Polsko, Česko, Slovensko a Pobaltí za příslib dodávek plynu z Evropy, setrvají ve své rusofobské pozicí, vymyslí ještě nějaké sankce a časem přijdou na buben. Ale to už není starosti "staré Evropy". "Když není shůry dáno, v apatice nekoupíš".


**Putin nařídil převést platby za vývoz plynu do rublů do 31. března** https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5036/rusko-vs-amerika-rusko-vs-nato-4/7#post-6544 **Frankfurter Allgemeine Zeitung (Německo): Zelenskyj kritizoval členy Evropské rady a ztratil jejich podporu** Hodnocení loajality k členským státům EU ze strany Volodymyra Zelenského během projevu v Bruselu odsunulo Evropskou unii od rozhodnutí uvalit nové sankce proti Rusku, píše německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung. Hodnocení členských zemí EU ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským za pomoc republice vedlo EU k rozhodnutí neuvalit nové sankce proti Rusku. Píše o tom německý list FAZ v sobotu 26. března 2022 . "Ve čtvrtek večer měl Zelenskij opět možnost "apelovat na svědomí" členů Evropské rady. Tentokrát ji ale propásl. Navíc svým projevem postavil proti sobě šéfy některých vlád," uvedl. publikace říká. Francie tedy podle Zelenského dostala „čtyři plus“, Řecko, Německo a Portugalsko „dostatečnou“ a „největší provokaci“ prezident zařídil pro maďarskou vládu. https://inosmi.ru/20220327/ukraina-253561403.html **Borrel věří, že Evropa může odmítnout ruský plyn do dvou let. ** Evropská unie bude moci odmítnout ruský plyn do dvou let, řekl šéf evropské diplomacie Josep Borrell v rozhovoru pro Sky News Arabia. Podle něj se plánuje využití různých zdrojů pro dodávky paliva. "Snažíme se snížit závislost Evropy na ruských energetických zdrojích, nikoli je zakázat," dodal Borrell. Nyní Rusko dodává asi 40 procent plynu spotřebovaného v Evropě. Čerpání se provádí po několika trasách: přes Nord Stream , přes Ukrajinu , přes plynovod Jamal-Evropa a Turecký proud. Od poloviny loňského roku přitom ceny na evropském trhu neustále rostou na pozadí nízké obsazenosti podzemních zásobníků plynu, omezené nabídky od velkých dodavatelů a vysoké poptávky po LNG v Asii . https://ria.ru/20220327/gaz-1780356542.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Jak se říká: víra tvá tě uzdraví. Ve skutečnosti, ve světě fyzicky neexistuje tolik plynu, který by mohl nahradit ruské dodávky do Evropy a Borrel to ví. Marcinkevič to v jednom ze svých videí krásne rozebral. Ty kecy, že možná v budoucnu budeme nezávislí na ruském plynu, jsou jen pro to, aby uchlácholily obyvatele, který žasne nad tím, jak je možné se takto rozhádat s největším dodavatelem surovin, na kterých je Evropa životně závislá. Obyvatel musí být udržován v přesvědčení, že politika EU, která vycházela z toho, že stačí na Rusko společnými silami zatlačit (jak například, nám měsíce tvrdí vládní zmocněnec pro energetiku Bartuška) a vše bude v azuru. Protože to je Rusko, které se bez nás nemůže obejít, jelikož nutně potřebuje naše penízky a my budeme diktovat podmínky. Ve skutečnosti, Rusko ukazuje, že na naších papírcích tolik nelpí a celá naše strategie je v háji. Proto najednou celá Evropa se "urazila" na Zelenského, který na příkaz USA žádá od Evropy víc sankcí (obětí). Najednou zjišťuje, že "košile je blížší, než kabát" a je si vědomá, že pokud přepne sankční strunu, tá jednoduše praskne, a Evropa už v dubnu může zůstat bez plynu. Proto Zelenský s celou Ukrajinou půjdou stranou a Evropa se soustředí na to, jak při minimální ztrátě tvaře zajistit ruské dodávky (vyhovět Putinovi). Přitom nevylučuji, že evropští "obětní beránci", takové, jako Polsko, Česko, Slovensko a Pobaltí za příslib dodávek plynu z Evropy, setrvají ve své rusofobské pozicí, vymyslí ještě nějaké sankce a časem přijdou na buben. Ale to už není starosti "staré Evropy". "Když není shůry dáno, v apatice nekoupíš".

Summit NATO dokázal nadradenosť Ruska nad alianciou
Najvýstižnejšie vyjadrenia adresované Bruselu možno zhrnúť v jednej vete:
„Blok NATO ako bezpečnostná aliancia nemá v súčasnej situácii stratégiu ani taktiku.»
https://sk.news-front.info/2022/03/27/summit-nato-dokazal-nadradenost-ruska-nad-alianciou/


**Summit NATO dokázal nadradenosť Ruska nad alianciou** Najvýstižnejšie vyjadrenia adresované Bruselu možno zhrnúť v jednej vete: „Blok NATO ako bezpečnostná aliancia nemá v súčasnej situácii stratégiu ani taktiku.» https://sk.news-front.info/2022/03/27/summit-nato-dokazal-nadradenost-ruska-nad-alianciou/

A ještě, jako dodatek k řečenému výše:


Kreml odmítl dodávat plyn do Evropy zdarma
Peskov oznámil nemožnost dodávky plynu zdarma, pokud Evropa odmítne platit v rublech


Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov řekl, že Moskva se nebude angažovat v charitě a nebude dodávat plyn do Evropy zdarma, pokud partneři odmítnou platit v rublech. Informuje o tom agentura TASS .


Mluvčí Kremlu poznamenal, že úřady zpracovávají detaily dodávek plynu do nepřátelských zemí za rubly.


„Nejde o nákup nějakého produktu v obchodě, kde nakupujete a platíte u pokladny, takže jde o doručení, platbu a vyrovnání, je to proces, který se protahuje v průběhu času. Nyní se vypracovávají všechny modality,“ řekl.
https://lenta.ru/news/2022/03/28/platite_v_rub/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


A ještě, jako dodatek k řečenému výše: **Kreml odmítl dodávat plyn do Evropy zdarma Peskov oznámil nemožnost dodávky plynu zdarma, pokud Evropa odmítne platit v rublech** Tiskový tajemník prezidenta Ruska Dmitrij Peskov řekl, že Moskva se nebude angažovat v charitě a nebude dodávat plyn do Evropy zdarma, pokud partneři odmítnou platit v rublech. Informuje o tom agentura TASS . Mluvčí Kremlu poznamenal, že úřady zpracovávají detaily dodávek plynu do nepřátelských zemí za rubly. „Nejde o nákup nějakého produktu v obchodě, kde nakupujete a platíte u pokladny, takže jde o doručení, platbu a vyrovnání, je to proces, který se protahuje v průběhu času. Nyní se vypracovávají všechny modality,“ řekl. https://lenta.ru/news/2022/03/28/platite_v_rub/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Jen malou korekci....
odporná baba,? .....nejodpornejsi zruda byla.... ""krvava Madla ....
Mela rakovinu a v poslednim stadiu se jiz rozpadala... no nakonec dostala co si zaslouzila
..

Ta odporná baba se nezdá ,


Jen malou korekci.... odporná baba,? .....nejodpornejsi zruda byla.... ""krvava Madla .... Mela rakovinu a v poslednim stadiu se jiz rozpadala... no nakonec dostala co si zaslouzila ..[quote="pid:65406, uid:185"]Ta odporná baba se nezdá ,[/quote]
Upravené 28. 3. 2022 o 22:21

Otázka je, kým je je civilné obyvateľstvo masakrované.

Prestituti můžou zahrabat v archivu a všem ukázat , jak hrdinná sebranka z usahnusu , srovnala se zemí Mosul , pomocí zakázaných fosforových a kazetových bomb .


[quote="pid:65451, uid:273"]Otázka je, kým je je civilné obyvateľstvo masakrované.[/quote] Prestituti můžou zahrabat v archivu a všem ukázat , jak hrdinná sebranka z usahnusu , srovnala se zemí Mosul , pomocí zakázaných fosforových a kazetových bomb .

Jen malou korekci....
odporná baba,? .....nejodpornejsi zruda byla.... ""krvava Madla ....
Mela rakovinu a v poslednim stadiu se jiz rozpadala[... no nakonec dostala co si zaslouzila
..quote="pid:65406, uid:185"]Ta odporná baba se nezdá ,
[/quote]
Ta baba shnila stejně , jako uhnívá ten jejich otrokářský parazitický systém .
Dnes zrůdy strojí pohřeb bábě , zítra obyvatelé této planety vystrojí pohřeb zrůdám .


[quote="pid:65470, uid:346"]Jen malou korekci.... odporná baba,? .....nejodpornejsi zruda byla.... ""krvava Madla .... Mela rakovinu a v poslednim stadiu se jiz rozpadala[... no nakonec dostala co si zaslouzila ..quote="pid:65406, uid:185"]Ta odporná baba se nezdá ,[/quote][/quote] Ta baba shnila stejně , jako uhnívá ten jejich otrokářský parazitický systém . Dnes zrůdy strojí pohřeb bábě , zítra obyvatelé této planety vystrojí pohřeb zrůdám .

@Ladič - no hlavně je to typicky anglosasky hloupé. Střet anglosaského pragmatizmu s duchovní podstatou Rusů. Trussová blbá je, protože pokud by v hlavě měla mozek a ne karfiol vařený "al dente", tak vymyslí něco kompatibilního s ruským založením, a ne tenhle algoritmus koňského trhu. Je vidět, že západní civilizace svoji nepěknou historickou roli splnila je načase se s ní rozloučit. Asi ve zlém, karmicky. Příliš málo krve ztratil tenhle ZMETEK na to, kolik jí vycedil z druhých za svoji ponurou historii světového zla. Je načase to vyrovnat.

@Ladič - no hlavně je to typicky anglosasky hloupé. Střet anglosaského pragmatizmu s duchovní podstatou Rusů. Trussová blbá je, protože pokud by v hlavě měla mozek a ne karfiol vařený "al dente", tak vymyslí něco kompatibilního s ruským založením, a ne tenhle algoritmus koňského trhu. Je vidět, že západní civilizace svoji nepěknou historickou roli splnila je načase se s ní rozloučit. Asi ve zlém, karmicky. Příliš málo krve ztratil tenhle ZMETEK na to, kolik jí vycedil z druhých za svoji ponurou historii světového zla. Je načase to vyrovnat.

K tématu "platba rublem za plyn a ropu" zpravodajství:
https://www.youtube.com/watch?v=WJdgSt1RaXU


Svět "je rozdělen" v pohledu na věc.
Tak třeba asijské státy a ruští partneři vítají platbu rublem - a záškodníci to okecávají, že jako "nelze, máme kontrakty". A mnozí si dobře uvědomují, že Putinovo opatření v podstatě znamená odřezání ruského energetického trhu od "petrodolaru". Čína bude Rusko následovat. A my víme, že právě petrodolar "řídil" světové trhy a - laicky řečeno - určoval, kdo bude chudý a kdo bohatý.
V Evropě také neshody. Rakouský ministr tvrdí, že "nejsme připravení na vzdání se ruského plynu a ropy" - ovšem ta "von Lejno" tvrdí pravý opak - že musíme, "protože Putin". Ten německý Šulc se tváří, že je Šalamoun a tvrdí "my máme kontrakty a tam je měna uvedená".
A co dělají USA? Krom toho, že se Biden s Polsku dovolával Boha, že jako není možné, aby vládl v Rusku Putin, tak aparátčíci objíždějí světové dodavatele a snaží se urvat něco pro USA. Dokonce žebronili i v Íránu, na kterém mají své vlastní sankce. A že by něco z toho dodávali do Evropy? Ale kdeže... Doma mají své nasraté obyvatele, se kterými sice Biden "soucítí", ale víc PHM jim zatím prodat nemůže.


K tématu "p**latba rublem za plyn a ropu"** zpravodajství: https://www.youtube.com/watch?v=WJdgSt1RaXU Svět "je rozdělen" v pohledu na věc. Tak třeba asijské státy a ruští partneři vítají platbu rublem - a záškodníci to okecávají, že jako "nelze, máme kontrakty". A mnozí si dobře uvědomují, že Putinovo opatření v podstatě znamená odřezání ruského energetického trhu od "petrodolaru". Čína bude Rusko následovat. A my víme, že právě petrodolar "řídil" světové trhy a - laicky řečeno - určoval, kdo bude chudý a kdo bohatý. V Evropě také neshody. Rakouský ministr tvrdí, že "nejsme připravení na vzdání se ruského plynu a ropy" - ovšem ta "von Lejno" tvrdí pravý opak - že musíme, "protože Putin". Ten německý Šulc se tváří, že je Šalamoun a tvrdí "my máme kontrakty a tam je měna uvedená". A co dělají USA? Krom toho, že se Biden s Polsku dovolával Boha, že jako není možné, aby vládl v Rusku Putin, tak aparátčíci objíždějí světové dodavatele a snaží se urvat něco pro USA. Dokonce žebronili i v Íránu, na kterém mají své vlastní sankce. A že by něco z toho dodávali do Evropy? Ale kdeže... Doma mají své nasraté obyvatele, se kterými sice Biden "soucítí", ale víc PHM jim zatím prodat nemůže.

Čeští dobrovolníci už patrně bojují na Ukrajině
https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1507802426836926468
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/cesti-dobrovolnici-uz-patrne-bojuji-na-ukrajine-40391802


**Čeští dobrovolníci už patrně bojují na Ukrajině** https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1507802426836926468 https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/cesti-dobrovolnici-uz-patrne-bojuji-na-ukrajine-40391802

Čeští dobrovolníci už patrně bojují na Ukrajině


Dostanú aj títo dvadsaťročný trest ako ten Čech, ktorý pred rokmi odišiel bojovať na Donbas?


[quote="pid:65488, uid:78"]Čeští dobrovolníci už patrně bojují na Ukrajině[/quote] Dostanú aj títo dvadsaťročný trest ako ten Čech, ktorý pred rokmi odišiel bojovať na Donbas?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Čo si ide prst odstreliť ten mamľas na fotke?
Takto sa "muzzle brake" nekontroluje, neskrutkuje.
Ale dobre, mladý nácek, hotový k...t. Budúcnosť je mnoho variantná.
Ak neskončí v jame, ktorú si sám vykope, skončí v pracovnom tábore.


Čo si ide prst odstreliť ten mamľas na fotke? Takto sa "muzzle brake" nekontroluje, neskrutkuje. Ale dobre, mladý nácek, hotový k...t. Budúcnosť je mnoho variantná. Ak neskončí v jame, ktorú si sám vykope, skončí v pracovnom tábore.

reml odmítl dodávat plyn do Evropy zdarma
Peskov oznámil nemožnost dodávky plynu zdarma, pokud Evropa odmítne platit v rublech


FT: G7 odmítá Putinův plán převést fakturaci za plyn na rubly


Ministři energetiky zemí G7 jednomyslně odmítli požadavek Vladimira Putina, aby se za dodávky ruské ropy a plynu platilo v rublech, nikoli v dolarech nebo eurech, uvedl německý ministr hospodářství a energetiky.


"Všichni ministři G7 se zcela shodli na tom, že by to bylo jasné a jednostranné porušení stávajících smluv," řekl Robert Habeck novinářům v pondělí v Berlíně po virtuálním setkání s vedoucími představiteli USA, Velké Británie, Francie, Japonska, Itálie a Kanady.


Habeck uvedl, že vedoucí představitelé sdílejí názor, že stávající dohody by měly být respektovány. Německo převzalo předsednictví skupiny G7 na začátku letošního roku.


Putin minulý týden oznámil, že Rusko začne fakturovat evropským odběratelům plynu v rublech, což zvýšilo ceny zemního plynu a posílilo ruskou měnu.


Habeck v pondělí uvedl, že tento krok je pro země G7 "nepřijatelný", a vyzval dotčené společnosti, aby "nenásledovaly Putinův požadavek". Německý vicekancléř uvedl, že Putinův krok je "pokusem o rozkol" západního světa.


Habeck uvedl, že země G7 jsou "připraveny" na "všechny scénáře" včetně možného zastavení ruských energetických dodávek a že současný plán Německa odpojit se od ruského dovozu plynu, ropy a uhlí "krok za krokem" je mezi státy G7 "široce uznáván".


Habeck uvedl, že Putinův krok účtovat za ruské energie v rublech ukazuje, že "stojí zády ke zdi", neboť sankce proti ruské centrální bance vážně poškozují ruskou ekonomiku.


[quote="pid:65466, uid:158"]reml odmítl dodávat plyn do Evropy zdarma Peskov oznámil nemožnost dodávky plynu zdarma, pokud Evropa odmítne platit v rublech[/quote] FT: **G7 odmítá Putinův plán převést fakturaci za plyn na rubly** Ministři energetiky zemí G7 jednomyslně odmítli požadavek Vladimira Putina, aby se za dodávky ruské ropy a plynu platilo v rublech, nikoli v dolarech nebo eurech, uvedl německý ministr hospodářství a energetiky. "Všichni ministři G7 se zcela shodli na tom, že by to bylo jasné a jednostranné porušení stávajících smluv," řekl Robert Habeck novinářům v pondělí v Berlíně po virtuálním setkání s vedoucími představiteli USA, Velké Británie, Francie, Japonska, Itálie a Kanady. Habeck uvedl, že vedoucí představitelé sdílejí názor, že stávající dohody by měly být respektovány. Německo převzalo předsednictví skupiny G7 na začátku letošního roku. Putin minulý týden oznámil, že Rusko začne fakturovat evropským odběratelům plynu v rublech, což zvýšilo ceny zemního plynu a posílilo ruskou měnu. Habeck v pondělí uvedl, že tento krok je pro země G7 "nepřijatelný", a vyzval dotčené společnosti, aby "nenásledovaly Putinův požadavek". Německý vicekancléř uvedl, že Putinův krok je "pokusem o rozkol" západního světa. Habeck uvedl, že země G7 jsou "připraveny" na "všechny scénáře" včetně možného zastavení ruských energetických dodávek a že současný plán Německa odpojit se od ruského dovozu plynu, ropy a uhlí "krok za krokem" je mezi státy G7 "široce uznáván". Habeck uvedl, že Putinův krok účtovat za ruské energie v rublech ukazuje, že "stojí zády ke zdi", neboť sankce proti ruské centrální bance vážně poškozují ruskou ekonomiku.

Habeck uvedl, že země G7 jsou "připraveny" na "všechny scénáře" včetně možného zastavení ruských energetických dodávek a že současný plán Německa odpojit se od ruského dovozu plynu, ropy a uhlí "krok za krokem" je mezi státy G7 "široce uznáván".


Ono to právě "krok za krokem" nebude. Musí se připravit na "hned teď a naraz".


[quote="pid:65496, uid:307"]Habeck uvedl, že země G7 jsou "připraveny" na "všechny scénáře" včetně možného zastavení ruských energetických dodávek a že současný plán Německa odpojit se od ruského dovozu plynu, ropy a uhlí "krok za krokem" je mezi státy G7 "široce uznáván".[/quote] Ono to právě "krok za krokem" nebude. Musí se připravit na "hned teď a naraz".

@Lin - je to fakt bžunda. připomíná mi to slabikář : Ema má maso, mymáme maso.... Takže vyvolenci mají v ruce "kontrakty" a kontraktor má v trubce plyn. Zdá se mi, že má drobet víc, nebo se mejlím...?
ti blbové asi nepochopili, že se svět jednostranně vynucených kontraktů právě skončil a budou muset do fronty a žmoulat kulicha ve zpocených dlaních. Dolar proti fazoli, že to Rus vydrží dýl. Má totiž historickou egregoriální zkušenost Leningradu a Stalingradu... jen si tiše chcípejte,anglos se svými kamarády . A my, asi ze solidarnošči s vámi...

@Lin - je to fakt bžunda. připomíná mi to slabikář : Ema má maso, mymáme maso.... Takže vyvolenci mají v ruce "kontrakty" a kontraktor má v trubce plyn. Zdá se mi, že má drobet víc, nebo se mejlím...? ti blbové asi nepochopili, že se svět jednostranně vynucených kontraktů právě skončil a budou muset do fronty a žmoulat kulicha ve zpocených dlaních. Dolar proti fazoli, že to Rus vydrží dýl. Má totiž historickou egregoriální zkušenost Leningradu a Stalingradu... jen si tiše chcípejte,anglos se svými kamarády . A my, asi ze solidarnošči s vámi...

Taky si myslím, že to Rusko vydrží déle než my. Na jejich straně jsou zdroje. Na naší straně jen barevné papírky, které vlastně nemají žádnou hodnotu. Ano u nás není historická zkušenost Stalingradu a Leningradu, případně i jiných měst. My budeme padat z vyššího základu než oni. Chci věřit Chazinovi, který praví, že už v květnu Západ začne potichu odvolávat některé sankce aby nešel do kolapsu. Tak uvidíme.


Taky si myslím, že to Rusko vydrží déle než my. Na jejich straně jsou zdroje. Na naší straně jen barevné papírky, které vlastně nemají žádnou hodnotu. Ano u nás není historická zkušenost Stalingradu a Leningradu, případně i jiných měst. My budeme padat z vyššího základu než oni. Chci věřit Chazinovi, který praví, že už v květnu Západ začne potichu odvolávat některé sankce aby nešel do kolapsu. Tak uvidíme.

Jarek

"Všichni ministři G7 se zcela shodli na tom, že by to bylo jasné a jednostranné porušení stávajících smluv,"

Zmluvy už stratili platnosť zavedením embarga a sankcií.
Je len dobrá vôľa Ruska, že zatiaľ neboli prerušené dodávky.
Kacírska myšlienka, veľkú časť západnej Ukrajiny majú stále pod kontrolou ukronacisti. Prečo ani toho najväčšieho šialenca (fanatika) nenapadne prerušiť potrubia?


[quote="pid:65496, uid:307"]"Všichni ministři G7 se zcela shodli na tom, že by to bylo jasné a jednostranné porušení stávajících smluv,"[/quote] Zmluvy už stratili platnosť zavedením embarga a sankcií. Je len dobrá vôľa Ruska, že zatiaľ neboli prerušené dodávky. Kacírska myšlienka, veľkú časť západnej Ukrajiny majú stále pod kontrolou ukronacisti. Prečo ani toho najväčšieho šialenca (fanatika) nenapadne prerušiť potrubia?

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Prečo ani toho najväčšieho šialenca (fanatika) nenapadne prerušiť potrubia?

Správný postřeh. Dělám ve firmě, která je obdobou bývalého podniku zahraničního obchodu. Sledujeme situaci globálně. Mohu všechny ubezpečit, že současné vysoké ceny paliv, pšenice nebo třeba másla apod. nemají nic společného se situaci na Ukrajině. Je to jen o nenažranosti distributorů, velko-překupníků, zpracovatelů a samozřejmě v tom budou mít prsty i politici. Je to jen o cíleném vyvolávání paniky a chaosu a pakování si kapes jistých krys. Stejné jako za kovida. Ve skutečnosti v danou chvíli není důvod k vysokým cenám, protože je všeho dostatek. Ukrajina se dle mého názoru reálně může projevit v cenách až tak ve 4 Q tohoto roku. Jen pro ilustraci například někteří ketasové mají nakoupenou pšenici potravinářskou na skladech řekněme za 5 tis. Kč/t. A tuto pšenici pak mlynářům prodávají třeba za 10 - 11 tis. Kč/t, prý kvůli Ukrajině. Nesmysl. Zkrátka zneužívá se situace. A tak je to i s palivy. Opravdu ted zatím není důvod ceny zvyšovat.


[quote="pid:65505, uid:84"]Prečo ani toho najväčšieho šialenca (fanatika) nenapadne prerušiť potrubia?[/quote] Správný postřeh. Dělám ve firmě, která je obdobou bývalého podniku zahraničního obchodu. Sledujeme situaci globálně. Mohu všechny ubezpečit, že současné vysoké ceny paliv, pšenice nebo třeba másla apod. nemají nic společného se situaci na Ukrajině. Je to jen o nenažranosti distributorů, velko-překupníků, zpracovatelů a samozřejmě v tom budou mít prsty i politici. Je to jen o cíleném vyvolávání paniky a chaosu a pakování si kapes jistých krys. Stejné jako za kovida. Ve skutečnosti v danou chvíli není důvod k vysokým cenám, protože je všeho dostatek. Ukrajina se dle mého názoru reálně může projevit v cenách až tak ve 4 Q tohoto roku. Jen pro ilustraci například někteří ketasové mají nakoupenou pšenici potravinářskou na skladech řekněme za 5 tis. Kč/t. A tuto pšenici pak mlynářům prodávají třeba za 10 - 11 tis. Kč/t, prý kvůli Ukrajině. Nesmysl. Zkrátka zneužívá se situace. A tak je to i s palivy. Opravdu ted zatím není důvod ceny zvyšovat.

Jarek

Všichni ministři G7 se zcela shodli na tom, že by to bylo jasné a jednostranné porušení stávajících smluv

Shodnout se můžou, ale otázkou je, jak svým obyvatelům tyto komodity nahradí. Jsou za to zodpovědní - ne že ne. Berou za to nemalé peníze.


svět jednostranně vynucených kontraktů právě skončil a budou muset do fronty a žmoulat kulicha ve zpocených dlaních

Ano, tak to přesně bude. Však USA sice zatím kulichy nežmoulá, ale za zády svých "spojenců", které punktuje k "ernergoodboji", si zajednává dodávky po celém světě. Ti "odhodlaní" jsou jen v EU. Možná si myslí, že jsou nepostižitelní a beztrestní. Jako koza pekari, co prohlásila, že vlády se nemají starat o lidi, ale o to, aby bylo v zemi bezpečno. Což je takové divné za okolností, kdy se celá vláda stará o ukrajinské migranty. A domovští občané v bezpečí vůbec nejsou.


Taky si myslím, že to Rusko vydrží déle než my.

Oni si vážně myslí, že to Putin nikdy neudělá, aby přestal dodávat do Evropy. A já si myslím, že se vážně moc pletou.
Už jen z důvodu, že jsem nikdy nepostřehla, že by Putin jen něčím vyhrožoval. Rusko to má promyšlené a na těch pár měsíců bude stačit dodávat do Asie . Pak stejně celá Evropa přileze "s kulichama" a po kolenou", protože při dnešním nastavení světa se bez plynu a ropy úplně zastaví život. Vůbec nevadí, že nás čeká léto, protože to není jen o topení.
A ceny? Rusko si pak ztráty může vynahradit, protože ceny si bude diktovat samo. Ceny i měnu - a také si může vybrat, kam dodávat bude a na koho se úplně vykašle. To pak může celá republika s kozou pekari v čele začít vyrábět bioplyn, aby ve městech vůbec tekla voda a fungovala kanalizace.


[quote="pid:65496, uid:307"]Všichni ministři G7 se zcela shodli na tom, že by to bylo jasné a jednostranné porušení stávajících smluv[/quote] Shodnout se můžou, ale otázkou je, jak svým obyvatelům tyto komodity nahradí. **Jsou za to zodpovědní - ne že ne.** Berou za to nemalé peníze. [quote="pid:65501, uid:57"]svět jednostranně vynucených kontraktů právě skončil a budou muset do fronty a žmoulat kulicha ve zpocených dlaních[/quote] Ano, tak to přesně bude. Však USA sice zatím kulichy nežmoulá, ale za zády svých "spojenců", které punktuje k "ernergoodboji", si zajednává dodávky po celém světě. Ti "odhodlaní" jsou jen v EU. Možná si myslí, že jsou nepostižitelní a beztrestní. Jako koza pekari, co prohlásila, že **vlády se nemají starat o lidi, ale o to, aby bylo v zemi bezpečno.** Což je takové divné za okolností, kdy se celá vláda stará o ukrajinské migranty. A domovští občané v bezpečí vůbec nejsou. [quote="pid:65504, uid:471"]Taky si myslím, že to Rusko vydrží déle než my.[/quote] **Oni si vážně myslí, že to Putin nikdy neudělá, aby přestal dodávat do Evropy. A já si myslím, že se vážně moc pletou**. Už jen z důvodu, že jsem nikdy nepostřehla, že by Putin jen něčím vyhrožoval. Rusko to má promyšlené a na těch pár měsíců bude stačit dodávat do Asie . Pak stejně celá Evropa přileze "s kulichama" a po kolenou", protože při dnešním nastavení světa se bez plynu a ropy úplně zastaví život. Vůbec nevadí, že nás čeká léto, protože to není jen o topení. A ceny? Rusko si pak ztráty může vynahradit, protože ceny si bude diktovat samo. Ceny i měnu - a také si může vybrat, kam dodávat bude a na koho se úplně vykašle. To pak může celá republika s kozou pekari v čele začít vyrábět bioplyn, aby ve městech vůbec tekla voda a fungovala kanalizace.
Upravené 28. 3. 2022 o 16:49

Habeck uvedl, že Putinův krok účtovat za ruské energie v rublech ukazuje, že "stojí zády ke zdi", neboť sankce proti ruské centrální bance vážně poškozují ruskou ekonomiku.

Jak mohou čekat že Putin bude dodržovat smlouvy , když v anglistánu osobně mazal novičok na kliky , v Protektorátu Čechy a Morava dovezl žigulíkem dva agenty ke skladu a po slavaukrajině rozhazuje schválně chlorové tablety pět v jednom .
Tohle přeci ti bodří a starostliví strýčkové od gangstera nemohou očekávat .
Takže cvakat za ruble , nebo dav v ulicích a oprátky na lampách .


[quote="pid:65496, uid:307"]Habeck uvedl, že Putinův krok účtovat za ruské energie v rublech ukazuje, že "stojí zády ke zdi", neboť sankce proti ruské centrální bance vážně poškozují ruskou ekonomiku.[/quote] Jak mohou čekat že Putin bude dodržovat smlouvy , když v anglistánu osobně mazal novičok na kliky , v Protektorátu Čechy a Morava dovezl žigulíkem dva agenty ke skladu a po slavaukrajině rozhazuje schválně chlorové tablety pět v jednom . Tohle přeci ti bodří a starostliví strýčkové od gangstera nemohou očekávat . Takže cvakat za ruble , nebo dav v ulicích a oprátky na lampách .

Patrušev oznámil, že americký program pokračuje v tradici Třetí říše


Svět brzy uvidí, že Spojené státy pokračují v tradici nacistického Německa s jeho nelidskými experimenty na lidech. Uvedl to tajemník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev , píše RIA Novosti .


Rusko podle něj v současné době dokončuje shromažďování důkazů ohledně vojenských biologických aktivit Spojených států na Ukrajině. „Nepochybuji o tom, že celý civilizovaný svět konečně uvidí, že Amerika se stala důstojným pokračovatelem tradic Třetí říše, kde byly na lidech praktikovány nelidské experimenty,“ zdůraznil Patrušev.


Britské vydání Daily Mail již dříve zveřejnilo dokumenty, z nichž vyplývá, že syn amerického prezidenta Hunter Biden se podílí na biologických projektech na Ukrajině.


Ruské ministerstvo obrany zase napočítalo 30 amerických laboratoří umístěných poblíž 14 osad na Ukrajině. Osm takových zařízení se nacházelo v Kyjevě , pět v Oděse, tři ve Lvově a po dvou v Charkově a Chersonu . Kromě toho ministerstvo objasnilo, že experimenty byly prováděny i se vzorky koronaviru v biolaboratořích vytvořených a financovaných Spojenými státy.
https://lenta.ru/news/2022/03/28/sovbezz/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Patrušev oznámil, že americký program pokračuje v tradici Třetí říše** Svět brzy uvidí, že Spojené státy pokračují v tradici nacistického Německa s jeho nelidskými experimenty na lidech. Uvedl to tajemník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev , píše RIA Novosti . Rusko podle něj v současné době dokončuje shromažďování důkazů ohledně vojenských biologických aktivit Spojených států na Ukrajině. „Nepochybuji o tom, že celý civilizovaný svět konečně uvidí, že Amerika se stala důstojným pokračovatelem tradic Třetí říše, kde byly na lidech praktikovány nelidské experimenty,“ zdůraznil Patrušev. Britské vydání Daily Mail již dříve zveřejnilo dokumenty, z nichž vyplývá, že syn amerického prezidenta Hunter Biden se podílí na biologických projektech na Ukrajině. Ruské ministerstvo obrany zase napočítalo 30 amerických laboratoří umístěných poblíž 14 osad na Ukrajině. Osm takových zařízení se nacházelo v Kyjevě , pět v Oděse, tři ve Lvově a po dvou v Charkově a Chersonu . Kromě toho ministerstvo objasnilo, že experimenty byly prováděny i se vzorky koronaviru v biolaboratořích vytvořených a financovaných Spojenými státy. https://lenta.ru/news/2022/03/28/sovbezz/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Vůbec nevadí, že nás čeká léto, protože to není jen o topení.

Ten Markincevič či jak se jmenuje uvádí, že v Evropě jsou dva vrcholy spotřeby plynu. Jeden je v zimě kdy jsou mrazy, což je pochopitelné a druhý je v létě, kdy je horko. Prý se plyn tak užívá k chlazení jistých průmyslových či technologických provozů. Přiznám se, že vůbec nevím jak se plyn může použít k chlazení a kde. Čili jestli je to pravda, tak nás čeká pěkná řacha.


[quote="pid:65509, uid:203"]Vůbec nevadí, že nás čeká léto, protože to není jen o topení.[/quote] Ten Markincevič či jak se jmenuje uvádí, že v Evropě jsou dva vrcholy spotřeby plynu. Jeden je v zimě kdy jsou mrazy, což je pochopitelné a druhý je v létě, kdy je horko. Prý se plyn tak užívá k chlazení jistých průmyslových či technologických provozů. Přiznám se, že vůbec nevím jak se plyn může použít k chlazení a kde. Čili jestli je to pravda, tak nás čeká pěkná řacha.

Jarek

Ruské ministerstvo obrany zase napočítalo 30 amerických laboratoří umístěných poblíž 14 osad na Ukrajině. Osm takových zařízení se nacházelo v Kyjevě , pět v Oděse, tři ve Lvově a po dvou v Charkově a Chersonu . Kromě toho ministerstvo objasnilo, že experimenty byly prováděny i se vzorky koronaviru v biolaboratořích vytvořených a financovaných Spojenými státy.


To svinstvo se jim hromadí velikou rychlostí , že už to nejde zakrývat . Fašismus-covid-chemickogenetické pokusy na lidech-vyvolávání a vedení válek po celém světě-organizování převratů-podpora terorismu-zotročování a rabování celého lidstva .
Tolikrát je ani nemůžeme oběsit .


[quote="pid:65511, uid:158"]Ruské ministerstvo obrany zase napočítalo 30 amerických laboratoří umístěných poblíž 14 osad na Ukrajině. Osm takových zařízení se nacházelo v Kyjevě , pět v Oděse, tři ve Lvově a po dvou v Charkově a Chersonu . Kromě toho ministerstvo objasnilo, že experimenty byly prováděny i se vzorky koronaviru v biolaboratořích vytvořených a financovaných Spojenými státy.[/quote] To svinstvo se jim hromadí velikou rychlostí , že už to nejde zakrývat . Fašismus-covid-chemickogenetické pokusy na lidech-vyvolávání a vedení válek po celém světě-organizování převratů-podpora terorismu-zotročování a rabování celého lidstva . Tolikrát je ani nemůžeme oběsit .

Čo si ide prst odstreliť ten mamľas na fotke?

A není to takhle náhodou naše ministryně obrany Černochová? Třeba šla příkladem a dneska je už v první linii u Kyjeva!


Jak mohou čekat že Putin bude dodržovat smlouvy

Zapomněl jsi, že Putin vždycky jen lže. Méédia to říkala. smile


[quote="pid:65495, uid:394"]Čo si ide prst odstreliť ten mamľas na fotke?[/quote] **A není to takhle náhodou naše ministryně obrany Černochová?** Třeba šla příkladem a dneska je už v první linii u Kyjeva! [quote="pid:65510, uid:185"]Jak mohou čekat že Putin bude dodržovat smlouvy[/quote] Zapomněl jsi, že Putin vždycky jen lže. Méédia to říkala. :)

@Jarek - podle mně bude největším překvapením Západu ireverzibilita provedených kroků. Tedy definitivní konec historie "co sme si, to sme si.." Z hlediska dlouhodobé ruské suverenizační strategie by to byl krok zpět. Spíše si myslím, že Rusko postaví Západ do role "jednoho z mnoha" a kritériem vztahu nebude řečené, ale realizované. Pro Západ to bude podle mně těžká pohana , pro Rusko finále suverenizace. je to jen můj osobní názor, ale mně by ten starý scénář připadal nesmyslný. Přátelství se Západem není metou vyspělosti, ale nástrojem pro plnění vlastních národních cílů. Stejné platí i o nepřátelství. Doba partńjorů a kolegů je prostě nenávratně pryč. Rusko už Západ nepotřebuje, Západ Rusko převelice...

@Jarek - podle mně bude největším překvapením Západu ireverzibilita provedených kroků. Tedy definitivní konec historie "co sme si, to sme si.." Z hlediska dlouhodobé ruské suverenizační strategie by to byl krok zpět. Spíše si myslím, že Rusko postaví Západ do role "jednoho z mnoha" a kritériem vztahu nebude řečené, ale realizované. Pro Západ to bude podle mně těžká pohana , pro Rusko finále suverenizace. je to jen můj osobní názor, ale mně by ten starý scénář připadal nesmyslný. Přátelství se Západem není metou vyspělosti, ale nástrojem pro plnění vlastních národních cílů. Stejné platí i o nepřátelství. Doba partńjorů a kolegů je prostě nenávratně pryč. Rusko už Západ nepotřebuje, Západ Rusko převelice...
  • Ministerstvo spravodlivosti zaradilo Deutsche Welle do registra zahraničných mediálnych agentov Rezort poznamenal, že rozhodnutie bolo prijaté na základe podkladov, ktoré dostali od poverených štátnych orgánov. „Dňa 28. marca 2022 ministerstvo spravodlivosti Ruska v súlade s požiadavkami platnej legislatívy Ruskej federácie zaradilo Deutsche Welle do registra zahraničných médií vystupujúcich ako zahraničný agent,“ píše sa v správe. Toto rozhodnutie bolo prijaté na základe dokumentov prijatých od oprávnených štátnych orgánov. Nemecká komisia pre udeľovanie licencií a dohľad nad médiami zakázala 2. februára televíznemu kanálu RT DE v Nemecku vysielať v nemčine z dôvodu nedostatku potrebnej licencie. Ruské ministerstvo zahraničia 3. februára informovalo, že Moskva v prvej fáze odvetných krokov v súvislosti so zákazom vysielania RT DE v Nemecku zatvára kanceláriu Deutsche Welle v Rusku. Okrem iných protiopatrení bola zrušená akreditácia všetkých zamestnancov ruskej kancelárie Deutsche Welle. https://tass.ru/obschestvo/14203107

  • Vladimir Putin udelil Kadyrovovi hodnosť generálporučíka. Prezident poznamenal, že hlava Čečenska je príkladom skutočnej, nezištnej a nezištnej služby svojej vlasti a ľuduVladimir Putin udelil Kadyrovovi hodnosť generálporučíka.

  • Bank of Russia zmrazila aktíva nepriateľských krajín za 300 miliárd dolárov. Centrálna banka včera oznámila, že prijala zrkadlové opatrenia proti nepriateľským krajinám s cieľom zmraziť ich finančné aktíva v Rusku v celkovej výške 300 miliárd dolárov. Práve pre túto sumu bolo zavedené obmedzenie pohybu kapitálu, a to zavedením úplného zákazu možnosti zahraničných spoločností predávať akcie ruských spoločností na burze, ako aj úplným odmietnutím platiť zahraničné dlhy. Ruská banka pozastavila platby korporátneho dlhu našich spoločností veriteľom z nepriateľských krajín. Teraz sú všetky platby takýmto veriteľom možné len s písomným súhlasom špeciálne vytvorenej komisie pod vládou Ruskej federácie. Jednoducho povedané, centrálna banka zmrazila akékoľvek externé platby z Ruska do nepriateľských krajín, s výnimkou zahraničnoobchodných operácií na nákup ruského tovaru. Vladimir Putin zároveň už oznámil, že už čoskoro budú môcť nepriateľské krajiny nakupovať ruský tovar len za ruskú menu. „Boli zavedené obmedzenia pohybu kapitálu, zákaz predaja cenných papierov zahraničnými investormi a zákaz ich výberu prostriedkov z ruského finančného systému,“ poznamenal regulátor.Do polovice budúceho týždňa centrálna banka vypracuje postup na prevod európskych spotrebiteľov na platby v rubľoch za plyn. Je pravdepodobné, že tento dokument sa stane základom pre následný prevod našich "partnerov" na ruble a iný tovar. Pokiaľ ide o opatrenia prijaté centrálnou bankou, aby odmietla splatiť zahraničné dlhopisy v cudzej mene, v skutočnosti naša centrálna banka zámerne ide do technického zlyhania ruských spoločností.Celkový korporátny dlh ruských spoločností sa odhaduje na 478 miliárd dolárov. V najbližších 3 rokoch musia ruské spoločnosti zaplatiť nepriateľským krajinám viac ako 200 miliárd dolárov. Teraz však budú musieť západné komerčné banky na tieto peniaze na dlhú dobu zabudnúť. To povedie k platobnej neschopnosti ruských spoločností a k zníženiu ich podnikového ratingu, čo im v budúcnosti znemožní získať úvery od západných bánk. Ale tieto úvery od západných bánk v budúcnosti nebudeme potrebovať. Kroky našej centrálnej banky očividne dokazujú, že ona a štát ako celok sa jednoducho stali ľahostajnými k tomu, že boli oznámené technické zlyhania.O tom, kto dlhy zaplatí a kto nie, bude v tejto chvíli rozhodovať centrálna banka spolu s vládou. Je možné, že v prípade rozmrazenia aktív centrálnej banky bude korporátny dlh splatený v pomernej výške. https://kremll.info/bank-rossii-zamorozil-aktivy-nedruzhestvennyh-stran-na-300-milliardov-dollarov/

  • U ruského miliardára Romana Abramoviča sa po ceste na Ukrajinu a účasti na organizácii rokovaní medzi Moskvou a Kyjevom objavili príznaky podobné príznakom otravy. Informoval o tom denník The Wall Street Journal s odvolaním sa na zdroje blízke situácii. Podľa publikácie Abramovič a dvaja členovia vyjednávacej skupiny z Ukrajiny zažili sčervenanie očí, slzenie a olupovanie kože na tvári a rukách. V súčasnosti sa ich stav zlepšil, nie je ohrozený život, tvrdia spolubesedníci.Je tiež známe, že jednou z obetí by mohol byť poslanec Najvyššej rady Rustem Umerov. Ako napísal Kommersant, sám poslanec ľudu túto informáciu poprel s ubezpečením, že je u neho všetko v poriadku.Times už skôr zverejnil informáciu o nóte ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, ktorú Roman Abramovič odovzdal ruskému vodcovi Vladimirovi Putinovi. Podľa denníka po stretnutí v Kyjeve odletel podnikateľ do Moskvy, aby odovzdal rukou písaný nótu, v ktorej je načrtnutý postoj Ukrajiny k podmienkam mierovej dohody.Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov 24. marca potvrdil, že Roman Abramovič sa zúčastnil na počiatočnej fáze organizovania rokovaní medzi oboma krajinami. Dodal, že v súčasnosti sú do procesu zapojené vyjednávacie tímy.Rokovania medzi Moskvou a Kyjevom sa začali 27. februára, tri dni po začatí ruskej špeciálnej operácie na území Ukrajiny. https://lenta.ru/news/2022/03/28/otravv/


- **Ministerstvo spravodlivosti zaradilo Deutsche Welle do registra zahraničných mediálnych agentov** Rezort poznamenal, že rozhodnutie bolo prijaté na základe podkladov, ktoré dostali od poverených štátnych orgánov. „Dňa 28. marca 2022 ministerstvo spravodlivosti Ruska v súlade s požiadavkami platnej legislatívy Ruskej federácie zaradilo Deutsche Welle do registra zahraničných médií vystupujúcich ako zahraničný agent,“ píše sa v správe. Toto rozhodnutie bolo prijaté na základe dokumentov prijatých od oprávnených štátnych orgánov. Nemecká komisia pre udeľovanie licencií a dohľad nad médiami zakázala 2. februára televíznemu kanálu RT DE v Nemecku vysielať v nemčine z dôvodu nedostatku potrebnej licencie. Ruské ministerstvo zahraničia 3. februára informovalo, že Moskva v prvej fáze odvetných krokov v súvislosti so zákazom vysielania RT DE v Nemecku zatvára kanceláriu Deutsche Welle v Rusku. Okrem iných protiopatrení bola zrušená akreditácia všetkých zamestnancov ruskej kancelárie Deutsche Welle. https://tass.ru/obschestvo/14203107 - **Vladimir Putin udelil Kadyrovovi hodnosť generálporučíka**. Prezident poznamenal, že hlava Čečenska je príkladom skutočnej, nezištnej a nezištnej služby svojej vlasti a ľudu Vladimir Putin udelil Kadyrovovi hodnosť generálporučíka. - **Bank of Russia zmrazila aktíva nepriateľských krajín za 300 miliárd dolárov**. Centrálna banka včera oznámila, že prijala zrkadlové opatrenia proti nepriateľským krajinám s cieľom zmraziť ich finančné aktíva v Rusku v celkovej výške 300 miliárd dolárov. Práve pre túto sumu bolo zavedené obmedzenie pohybu kapitálu, a to zavedením úplného zákazu možnosti zahraničných spoločností predávať akcie ruských spoločností na burze, ako aj úplným odmietnutím platiť zahraničné dlhy. Ruská banka pozastavila platby korporátneho dlhu našich spoločností veriteľom z nepriateľských krajín. Teraz sú všetky platby takýmto veriteľom možné len s písomným súhlasom špeciálne vytvorenej komisie pod vládou Ruskej federácie. Jednoducho povedané, centrálna banka zmrazila akékoľvek externé platby z Ruska do nepriateľských krajín, s výnimkou zahraničnoobchodných operácií na nákup ruského tovaru. Vladimir Putin zároveň už oznámil, že už čoskoro budú môcť nepriateľské krajiny nakupovať ruský tovar len za ruskú menu. „Boli zavedené obmedzenia pohybu kapitálu, zákaz predaja cenných papierov zahraničnými investormi a zákaz ich výberu prostriedkov z ruského finančného systému,“ poznamenal regulátor.Do polovice budúceho týždňa centrálna banka vypracuje postup na prevod európskych spotrebiteľov na platby v rubľoch za plyn. Je pravdepodobné, že tento dokument sa stane základom pre následný prevod našich "partnerov" na ruble a iný tovar. Pokiaľ ide o opatrenia prijaté centrálnou bankou, aby odmietla splatiť zahraničné dlhopisy v cudzej mene, v skutočnosti naša centrálna banka zámerne ide do technického zlyhania ruských spoločností.Celkový korporátny dlh ruských spoločností sa odhaduje na 478 miliárd dolárov. V najbližších 3 rokoch musia ruské spoločnosti zaplatiť nepriateľským krajinám viac ako 200 miliárd dolárov. Teraz však budú musieť západné komerčné banky na tieto peniaze na dlhú dobu zabudnúť. To povedie k platobnej neschopnosti ruských spoločností a k zníženiu ich podnikového ratingu, čo im v budúcnosti znemožní získať úvery od západných bánk. Ale tieto úvery od západných bánk v budúcnosti nebudeme potrebovať. Kroky našej centrálnej banky očividne dokazujú, že ona a štát ako celok sa jednoducho stali ľahostajnými k tomu, že boli oznámené technické zlyhania.O tom, kto dlhy zaplatí a kto nie, bude v tejto chvíli rozhodovať centrálna banka spolu s vládou. Je možné, že v prípade rozmrazenia aktív centrálnej banky bude korporátny dlh splatený v pomernej výške. https://kremll.info/bank-rossii-zamorozil-aktivy-nedruzhestvennyh-stran-na-300-milliardov-dollarov/ - **U ruského miliardára Romana Abramoviča sa po ceste na Ukrajinu a účasti na organizácii rokovaní medzi Moskvou a Kyjevom objavili príznaky podobné príznakom otravy.** Informoval o tom denník The Wall Street Journal s odvolaním sa na zdroje blízke situácii. Podľa publikácie Abramovič a dvaja členovia vyjednávacej skupiny z Ukrajiny zažili sčervenanie očí, slzenie a olupovanie kože na tvári a rukách. V súčasnosti sa ich stav zlepšil, nie je ohrozený život, tvrdia spolubesedníci.Je tiež známe, že jednou z obetí by mohol byť poslanec Najvyššej rady Rustem Umerov. Ako napísal Kommersant, sám poslanec ľudu túto informáciu poprel s ubezpečením, že je u neho všetko v poriadku.Times už skôr zverejnil informáciu o nóte ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského, ktorú Roman Abramovič odovzdal ruskému vodcovi Vladimirovi Putinovi. Podľa denníka po stretnutí v Kyjeve odletel podnikateľ do Moskvy, aby odovzdal rukou písaný nótu, v ktorej je načrtnutý postoj Ukrajiny k podmienkam mierovej dohody.Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov 24. marca potvrdil, že Roman Abramovič sa zúčastnil na počiatočnej fáze organizovania rokovaní medzi oboma krajinami. Dodal, že v súčasnosti sú do procesu zapojené vyjednávacie tímy.Rokovania medzi Moskvou a Kyjevom sa začali 27. februára, tri dni po začatí ruskej špeciálnej operácie na území Ukrajiny. https://lenta.ru/news/2022/03/28/otravv/
Upravené 28. 3. 2022 o 18:23

Přiznám se, že vůbec nevím jak se plyn může použít k chlazení a kde.

Asi jsi nezažil. My měli doma i ledničku na plyn. Čpakovou, ještě před freonem. A pěkně v ní hořel plamínek. Žádná elektřina. Ale jak to fungovalo, nevím. Byl jsem ještě malý.


[quote="pid:65513, uid:471"]Přiznám se, že vůbec nevím jak se plyn může použít k chlazení a kde.[/quote] Asi jsi nezažil. My měli doma i ledničku na plyn. Čpakovou, ještě před freonem. A pěkně v ní hořel plamínek. Žádná elektřina. Ale jak to fungovalo, nevím. Byl jsem ještě malý.

Zde emotivní video z jakési mezinárodní videokonference o situaci ve světě a o Rusku.
https://vk.com/video-177565509_456242653
Oč jde: nějaký americký profesor tam zjevně nesouhlasil s názorem Inda a říká mu, že "celý svět se sjednocuje v boji proti Rusku a proti Putinovi a i Indie si bude muset vybrat stranu, zda být na straně hodnot či na straně teroru".
A Ind mu to pěkně nandal. Ve smyslu, že za poslední roky USA napáchaly ve světě tolik zla a mají za sebou tolik válek a tolik mrtvých, že mluvit o nějakých hodnotách skutečně nemají právo.


Zde emotivní video z jakési mezinárodní videokonference o situaci ve světě a o Rusku. https://vk.com/video-177565509_456242653 Oč jde: nějaký americký profesor tam zjevně nesouhlasil s názorem Inda a říká mu, že "celý svět se sjednocuje v boji proti Rusku a proti Putinovi a i Indie si bude muset vybrat stranu, zda být na straně hodnot či na straně teroru". A Ind mu to pěkně nandal. Ve smyslu, že za poslední roky USA napáchaly ve světě tolik zla a mají za sebou tolik válek a tolik mrtvých, že mluvit o nějakých hodnotách skutečně nemají právo.
Upravené 28. 3. 2022 o 17:27

@Jarek pyln je zásadním zdrojem proplynových elektráren.Pokles produkce EE je nabíledni.Spotřeba EE na ochlazování a air-condition (léto) je zásadní. Energetické úhlíkaté zdroje jsou přes spalovací proces vždy použitelné pro výrobu EE

@Jarek pyln je zásadním zdrojem proplynových elektráren.Pokles produkce EE je nabíledni.Spotřeba EE na ochlazování a air-condition (léto) je zásadní. Energetické úhlíkaté zdroje jsou přes spalovací proces vždy použitelné pro výrobu EE

Přiznám se, že vůbec nevím jak se plyn může použít k chlazení a kde.

Ano, plyn se používá pro chlazení a klimatizaci v komerční sféře a průmyslu zejména z důvodu růstu cen elektrické energie. Výhoda této technologie prý spočívá nejen v nárůstu prodeje plynu, ale i ve vytížení plynárenské sítě v letních měsících. Ona celkově roste potřeba chladu zejména ve velkoprodejnách, kancelářích, nemocnicích, skladech potravin, sportovních střediscích, hotelích apod. V praxi se v současné době nejvíce používá kompresorové a absorpční chlazení. Popisovat princip není myslím důležité. Jen snad, že u kompresorového chlazení rozhodující podíl na spotřebě energie činí elektrická energie pro pohon kompresoru. U absorpčního chlazení je podíl elektrické energie pouze několik % (na pohon čerpadla), rozhodující podíl spotřebované energie tvoří tepelná energie – vzniklá spalováním zemního plynu. Absorpční chlazení je možno využít pro klimatizaci i pro průmyslové chlazení. Obecně je využíváno všude tam, kde je požadována regulace teploty t.j. především v těchto odvětvích a zařízeních:


  • chemický, farmaceutický, papírenský průmysl (nejen pro klimatizaci, ale i pro technologické účely – chlazení strojů, sušení …),
  • potravinářství – skladování potravin, pivovary, mlékárny,
  • nemocnice,
  • sportovní zařízení,
  • administrativní budovy, výpočetní střediska, banky, kina, hotely, restaurace, obchody, obchodní domy.

[quote="pid:65513, uid:471"]Přiznám se, že vůbec nevím jak se plyn může použít k chlazení a kde.[/quote] Ano, plyn se používá pro chlazení a klimatizaci v komerční sféře a průmyslu zejména z důvodu růstu cen elektrické energie. Výhoda této technologie prý spočívá nejen v nárůstu prodeje plynu, ale i ve vytížení plynárenské sítě v letních měsících. Ona celkově roste potřeba chladu zejména ve velkoprodejnách, kancelářích, nemocnicích, skladech potravin, sportovních střediscích, hotelích apod. V praxi se v současné době nejvíce používá kompresorové a absorpční chlazení. Popisovat princip není myslím důležité. Jen snad, že u kompresorového chlazení rozhodující podíl na spotřebě energie činí elektrická energie pro pohon kompresoru. U absorpčního chlazení je podíl elektrické energie pouze několik % (na pohon čerpadla), rozhodující podíl spotřebované energie tvoří tepelná energie – vzniklá spalováním zemního plynu. Absorpční chlazení je možno využít pro klimatizaci i pro průmyslové chlazení. Obecně je využíváno všude tam, kde je požadována regulace teploty t.j. především v těchto odvětvích a zařízeních: - chemický, farmaceutický, papírenský průmysl (nejen pro klimatizaci, ale i pro technologické účely – chlazení strojů, sušení …), - potravinářství – skladování potravin, pivovary, mlékárny, - nemocnice, - sportovní zařízení, - administrativní budovy, výpočetní střediska, banky, kina, hotely, restaurace, obchody, obchodní domy.

Podle této informace centrální banka Vatikánu nakoupila rubly v hodnotě 10 milionů EUR aby mohla nakoupit plyn.


Dokáže někdo ověřit?


The first payment for gas in rubles today was made by Istituto per le Opere di Religione (the Central Bank of the Vatican), having bought 10 million euros worth of rubles from the Central Bank
.
@militaryfromrussia

https://twitter.com/NovationRichard/status/1508497742401789964?t=GgX8BjTUo8t_NOuCZDstYw&s=19

Podle této informace centrální banka Vatikánu nakoupila rubly v hodnotě 10 milionů EUR aby mohla nakoupit plyn. Dokáže někdo ověřit? The first payment for gas in rubles today was made by Istituto per le Opere di Religione (the Central Bank of the Vatican), having bought 10 million euros worth of rubles from the Central Bank . @militaryfromrussia https://twitter.com/NovationRichard/status/1508497742401789964?t=GgX8BjTUo8t_NOuCZDstYw&s=19

Stálý představitel při EU Čižov označil odmítnutí ruských energetických nosičů za sebevraždu pro Evropu


MOSKVA 28. března – RIA Novosti. Situace s ruskými energetickými nosiči může vést k vládním krizím v evropských zemích, řekl Vladimir Čižov, stálý zástupce při Evropské unii, ve vysílání televizního kanálu Rossija 24 .


Evropa podle něj bude muset přejít na platby za rubly, ať už americký prezident Joe Biden slibuje cokoliv .
"Maximálně, co mohou Spojené státy nabídnout, je <...> to je 15 miliard krychlových metrů zkapalněného plynu - to je asi deset procent toho, co se dodává z Ruska do zemí EU. Deset procent je, jak chápete, poměrně malý podíl,“ řekl Čižov.


Poznamenal, že v příštích dnech ruské úřady objasní mechanismus placení za plyn a ropu v rublech.
"Nevidím zde kritickou situaci a opuštění ruských energetických nosičů by podle mě bylo v této fázi pro země EU v určitém smyslu sebevražedné," dodal stálý představitel.
Čižov označil reakci Evropské unie na prohlášení o převodu vyučtování na rubly za „počáteční“ a „emotivní“. Podle jeho názoru to byl pro Evropu jistý šok, který odradil politiky i energetické společnosti.
"Když porovnáme, co teď říkají, pak mají praktický zájem: kde získat rubly?" dodal Čižov.
Zdůraznil, že Moskva dodávky vůbec neodmítá, naopak hodlá navrhnout, jak převádět a směňovat eura za rubly. Pokud ale evropské země svým chováním přinutí Gazprom uzavřít ventil, pak nezbyde než spoléhat na jarní oteplení a na to, že do příští zimy se tento problém vyřeší, uzavřel stálý zástupce.
https://ria.ru/20220328/krizisy-1780568552.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Myslím si, že to tak i dopadne. Plyn nám vypnou, řevu a siláckých řečí bude hodně. Budeme si navzájem prodávat pračky, myčky, auta a mobily dokud nedojdou skladové zásoby. Pak počkáme, co USA, jestli nás zachrání. A protože Rusko začně čile obchodovat "evropropským plynem" s Ásií, nakonec ztratíme nervy a začneme se poptávat, kde nakoupit ruble.
(Mně moje expropriovali v Sběrbanku za nejnižší možný kurz)
Jestli to trucování bude trvat příliš dlouho, Rusko může převést obchodování se všemi svými komoditami za ruble. A to už nebude žádná sranda. Najednou Evropa zjistí, za co všechno je Rusku ne/vděčná


**St&aacute;l&yacute; představitel při EU Čižov označil odm&iacute;tnut&iacute; rusk&yacute;ch energetick&yacute;ch nosičů za sebevraždu pro Evropu** MOSKVA 28. března &ndash; RIA Novosti. Situace s rusk&yacute;mi energetick&yacute;mi nosiči může v&eacute;st k vl&aacute;dn&iacute;m kriz&iacute;m v evropsk&yacute;ch zem&iacute;ch, řekl Vladimir Čižov, st&aacute;l&yacute; z&aacute;stupce při Evropsk&eacute; unii, ve vys&iacute;l&aacute;n&iacute; televizn&iacute;ho kan&aacute;lu Rossija 24 . Evropa podle něj bude muset přej&iacute;t na platby za rubly, ať už americk&yacute; prezident Joe Biden slibuje cokoliv . &quot;Maxim&aacute;lně, co mohou Spojen&eacute; st&aacute;ty nab&iacute;dnout, je &lt;...&gt; to je 15 miliard krychlov&yacute;ch metrů zkapalněn&eacute;ho plynu - to je asi deset procent toho, co se dod&aacute;v&aacute; z Ruska do zem&iacute; EU. Deset procent je, jak ch&aacute;pete, poměrně mal&yacute; pod&iacute;l,&ldquo; řekl Čižov. Poznamenal, že v př&iacute;&scaron;t&iacute;ch dnech rusk&eacute; &uacute;řady objasn&iacute; mechanismus placen&iacute; za plyn a ropu v rublech. &quot;Nevid&iacute;m zde kritickou situaci a opu&scaron;těn&iacute; rusk&yacute;ch energetick&yacute;ch nosičů by podle mě bylo v t&eacute;to f&aacute;zi pro země EU v určit&eacute;m smyslu sebevražedn&eacute;,&quot; dodal st&aacute;l&yacute; představitel. Čižov označil reakci Evropsk&eacute; unie na prohl&aacute;&scaron;en&iacute; o převodu vyučtov&aacute;n&iacute; na rubly za &bdquo;poč&aacute;tečn&iacute;&ldquo; a &bdquo;emotivn&iacute;&ldquo;. Podle jeho n&aacute;zoru to byl pro Evropu jist&yacute; &scaron;ok, kter&yacute; odradil politiky i energetick&eacute; společnosti. &quot;Když porovn&aacute;me, co teď ř&iacute;kaj&iacute;, pak maj&iacute; praktick&yacute; z&aacute;jem: kde z&iacute;skat rubly?&quot; dodal Čižov. Zdůraznil, že Moskva dod&aacute;vky vůbec neodm&iacute;t&aacute;, naopak hodl&aacute; navrhnout, jak přev&aacute;dět a směňovat eura za rubly. Pokud ale evropsk&eacute; země sv&yacute;m chov&aacute;n&iacute;m přinut&iacute; Gazprom uzavř&iacute;t ventil, pak nezbyde než spol&eacute;hat na jarn&iacute; oteplen&iacute; a na to, že do př&iacute;&scaron;t&iacute; zimy se tento probl&eacute;m vyře&scaron;&iacute;, uzavřel st&aacute;l&yacute; z&aacute;stupce. https://ria.ru/20220328/krizisy-1780568552.html?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Mysl&iacute;m si, že to tak i dopadne. Plyn n&aacute;m vypnou, řevu a sil&aacute;ck&yacute;ch řeč&iacute; bude hodně. Budeme si navz&aacute;jem prod&aacute;vat pračky, myčky, auta a mobily dokud nedojdou skladov&eacute; z&aacute;soby. Pak počk&aacute;me, co USA, jestli n&aacute;s zachr&aacute;n&iacute;. A protože Rusko začně čile obchodovat &quot;evropropsk&yacute;m plynem&quot; s &Aacute;si&iacute;, nakonec ztrat&iacute;me nervy a začneme se popt&aacute;vat, kde nakoupit ruble. (Mně moje expropriovali v Sběrbanku za nejniž&scaron;&iacute; možn&yacute; kurz) Jestli to trucov&aacute;n&iacute; bude trvat př&iacute;li&scaron; dlouho, Rusko může přev&eacute;st obchodov&aacute;n&iacute; se v&scaron;emi sv&yacute;mi komoditami za ruble. A to už nebude ž&aacute;dn&aacute; sranda. Najednou Evropa zjist&iacute;, za co v&scaron;echno je Rusku ne/vděčn&aacute;

Plyn nám vypnou, řevu a siláckých řečí bude hodně.

Při fialové vládě dozajista. Ti jsou papežštější než papež.


Poslouchala jsem dneska po dlouhé době Šarije a s očima na vrch hlavy si vyslechla, čím chce Německo nahradit ruský plyn. Není to sranda, prý to uveřejnil Spiegel.
Tak ta "Grétina země zaslíbená" bude nahrazovat plyn uhlím!


[quote=&quot;pid:65544, uid:158&quot;]Plyn n&aacute;m vypnou, řevu a sil&aacute;ck&yacute;ch řeč&iacute; bude hodně.[/quote] Při fialov&eacute; vl&aacute;dě dozajista. Ti jsou papež&scaron;těj&scaron;&iacute; než papež. Poslouchala jsem dneska po dlouh&eacute; době &Scaron;arije a s očima na vrch hlavy si vyslechla, č&iacute;m chce Německo nahradit rusk&yacute; plyn. Nen&iacute; to sranda, pr&yacute; to uveřejnil Spiegel. **Tak ta &quot;Gr&eacute;tina země zasl&iacute;ben&aacute;&quot; bude nahrazovat plyn uhl&iacute;m!**
Upravené 28. 3. 2022 o 21:34

Ve skutečnosti v danou chvíli není důvod k vysokým cenám, protože je všeho dostatek.

S pšenicou chápem, tam je ešte vlaňajšia úroda. Priekupníci robia veľké kšefty. S drevom je to trošku inak. Rusko začiatkom roka vyhlásilo absolútny zákaz vývozu dreva. A k tomu počas minulého roka Čína údajne skupovala zo Slovenska všetko drevo. Tu druhú informáciu mám od človeka, ktorý pracuje vo fachu. On mi zohnal palivové drevo do rodičovského domu. Inak normálne sa teraz na Kysuciach čaká poradovník na palivové drevo a ak bude v Máji, tvrdé drevo bude drahšie od uhlia. Čo je šialené. Asi oprášim sekeru.


[quote=&quot;pid:65508, uid:471&quot;]Ve skutečnosti v danou chv&iacute;li nen&iacute; důvod k vysok&yacute;m cen&aacute;m, protože je v&scaron;eho dostatek.[/quote] S p&scaron;enicou ch&aacute;pem, tam je e&scaron;te vlaňaj&scaron;ia &uacute;roda. Priekupn&iacute;ci robia veľk&eacute; k&scaron;efty. S drevom je to tro&scaron;ku inak. Rusko začiatkom roka vyhl&aacute;silo absol&uacute;tny z&aacute;kaz v&yacute;vozu dreva. A k tomu počas minul&eacute;ho roka Č&iacute;na &uacute;dajne skupovala zo Slovenska v&scaron;etko drevo. Tu druh&uacute; inform&aacute;ciu m&aacute;m od človeka, ktor&yacute; pracuje vo fachu. On mi zohnal palivov&eacute; drevo do rodičovsk&eacute;ho domu. Inak norm&aacute;lne sa teraz na Kysuciach čak&aacute; poradovn&iacute;k na palivov&eacute; drevo a ak bude v M&aacute;ji, tvrd&eacute; drevo bude drah&scaron;ie od uhlia. Čo je &scaron;ialen&eacute;. Asi opr&aacute;&scaron;im sekeru.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Plyn nám vypnou, řevu a siláckých řečí bude hodně.
TauRus

Ten hlavní problém je v tom , že se bez plynu zastaví průmysl . A tím se roztrhá celý řetězec , navazující na sebe . To je to , co západ udělal po přestavbě , ve střední a východní jevropě .
Jinak řečeno , dojč si zopakuje Výmarskou republiku a francištán dny před útokem na Bastilu .
To že plyn nebudou mít lidé , je jim "zatím" jedno . Alespoň dokud jim drží hlavy na krku .


Našel jsem zajímavou perličku , o zoufalství prestitutů a jejich fašistických místodržících .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zoufalstvi-v-ruske-armade-Velitel-divize-mel-spachat-sebevrazdu-kdyz-videl-stav-svych-tanku-697379
Takovou blbost by nevymyslel ani Hašek . Kroupa boys objevují další Vrbětice .


[quote=&quot;pid:65547, uid:203&quot;]Plyn n&aacute;m vypnou, řevu a sil&aacute;ck&yacute;ch řeč&iacute; bude hodně. TauRus[/quote] Ten hlavn&iacute; probl&eacute;m je v tom , že se bez plynu zastav&iacute; průmysl . A t&iacute;m se roztrh&aacute; cel&yacute; řetězec , navazuj&iacute;c&iacute; na sebe . To je to , co z&aacute;pad udělal po přestavbě , ve středn&iacute; a v&yacute;chodn&iacute; jevropě . Jinak řečeno , dojč si zopakuje V&yacute;marskou republiku a franci&scaron;t&aacute;n dny před &uacute;tokem na Bastilu . To že plyn nebudou m&iacute;t lid&eacute; , je jim &quot;zat&iacute;m&quot; jedno . Alespoň dokud jim drž&iacute; hlavy na krku . Na&scaron;el jsem zaj&iacute;mavou perličku , o zoufalstv&iacute; prestitutů a jejich fa&scaron;istick&yacute;ch m&iacute;stodrž&iacute;c&iacute;ch . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zoufalstvi-v-ruske-armade-Velitel-divize-mel-spachat-sebevrazdu-kdyz-videl-stav-svych-tanku-697379 Takovou blbost by nevymyslel ani Ha&scaron;ek . Kroupa boys objevuj&iacute; dal&scaron;&iacute; Vrbětice .
Upravené 29. 3. 2022 o 07:47

Takovou blbost by nevymyslel ani Hašek . Kroupa boys objevují další Vrbětice .

Ja už čítam len nadpisy v Pravde a pripadám si, akoby som stál v kasárňach ,,čiernych barónov". Len imperialistov niekto nahradil Ruskom.
https://www.csfd.cz/film/8462-cerni-baroni/prehled/
Čo bolo, to bolo. Terazky som Major.


-A NEBYLO TO VŠECHNO ÚPLNĚ ABSURDNÍ? -A ČO VY SI KEFALÍN PREDSTAVUJETE POD TAKÝM SLOVOM ABSURDNY?


Plány Rusú zhatí naši mašci bubelatí.


Žižka so samopalom....


[quote=&quot;pid:65564, uid:185&quot;]Takovou blbost by nevymyslel ani Ha&scaron;ek . Kroupa boys objevuj&iacute; dal&scaron;&iacute; Vrbětice .[/quote] Ja už č&iacute;tam len nadpisy v Pravde a pripad&aacute;m si, akoby som st&aacute;l v kas&aacute;rňach ,,čiernych bar&oacute;nov&quot;. Len imperialistov niekto nahradil Ruskom. https://www.csfd.cz/film/8462-cerni-baroni/prehled/ Čo bolo, to bolo. Terazky som Major. -A NEBYLO TO V&Scaron;ECHNO &Uacute;PLNĚ ABSURDN&Iacute;? -A ČO VY SI KEFAL&Iacute;N PREDSTAVUJETE POD TAK&Yacute;M SLOVOM ABSURDNY? Pl&aacute;ny Rus&uacute; zhat&iacute; na&scaron;i ma&scaron;ci bubelat&iacute;. Žižka so samopalom....

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 29. 3. 2022 o 08:48

Ja už čítam len nadpisy v Pravde a pripadám si, akoby som stál v kasárňach ,,čiernych barónov". Len imperialistov niekto nahradil Ruskom.


Takto si pripadám aj ja. Cesta časom do 89, namiesto Ameriky, Rusko. Cenzúra ako vyšitá a už si teda dávam pozor, čo kde poviem a čo napíšem na FB, radšej už nič.


[quote=&quot;pid:65567, uid:84&quot;]Ja už č&iacute;tam len nadpisy v Pravde a pripad&aacute;m si, akoby som st&aacute;l v kas&aacute;rňach ,,čiernych bar&oacute;nov&quot;. Len imperialistov niekto nahradil Ruskom.[/quote] Takto si pripad&aacute;m aj ja. Cesta časom do 89, namiesto Ameriky, Rusko. Cenz&uacute;ra ako vy&scaron;it&aacute; a už si teda d&aacute;vam pozor, čo kde poviem a čo nap&iacute;&scaron;em na FB, rad&scaron;ej už nič.

Podle této informace centrální banka Vatikánu nakoupila rubly v hodnotě 10 milionů EUR aby mohla nakoupit plyn.


Ešte aj keby to nebola pravda. Bude to ozvučenie na koho strane je teraz GP.


Uvidíme.


[quote=&quot;pid:65542, uid:307&quot;]Podle t&eacute;to informace centr&aacute;ln&iacute; banka Vatik&aacute;nu nakoupila rubly v hodnotě 10 milionů EUR aby mohla nakoupit plyn.[/quote] E&scaron;te aj keby to nebola pravda. Bude to ozvučenie na koho strane je teraz GP. Uvid&iacute;me.

Panuje neuvěřitelná agrese vůči Rusku, živená a podporovaná médii. Ani nevím jestli někdy v budoucnu se to může změnit. Horší než plandemie s tečkou. Nedá se o tom mluvit s nikým, jen s ověřeným člověkem, kterého znám a vím jaké má názory. Proto si připadám jako z jiné planety nebo blázen, že vše vidím jinak. Že sem nepatřím.. jako já kdybych byla mimozemšťan.


Panuje neuvěřiteln&aacute; agrese vůči Rusku, živen&aacute; a podporovan&aacute; m&eacute;dii. Ani nev&iacute;m jestli někdy v budoucnu se to může změnit. Hor&scaron;&iacute; než plandemie s tečkou. Ned&aacute; se o tom mluvit s nik&yacute;m, jen s ověřen&yacute;m člověkem, kter&eacute;ho zn&aacute;m a v&iacute;m jak&eacute; m&aacute; n&aacute;zory. Proto si připad&aacute;m jako z jin&eacute; planety nebo bl&aacute;zen, že v&scaron;e vid&iacute;m jinak. Že sem nepatř&iacute;m.. jako j&aacute; kdybych byla mimozem&scaron;ťan.

ked citam tie nenavistne diskusie, tak hodim do eteru take zamyslenie... cudovali ste sa, ze ako mohli byt ludia tak sfanatizovani Hitlerom. dnes sa cudovat nemusite, staci sa pozriet do zrkadla a uvidite tych "nackov", ktorym ak by to dovolovali zakony tak dnes na ulici mucia rusov, rozbijaju ruske obchody a nielen rusov ale aj vsetkych neockovanych. Hlada sa dozorca do internacneho tabora, kto sa hlasi?


ked citam tie nenavistne diskusie, tak hodim do eteru take zamyslenie... cudovali ste sa, ze ako mohli byt ludia tak sfanatizovani Hitlerom. dnes sa cudovat nemusite, staci sa pozriet do zrkadla a uvidite tych &quot;nackov&quot;, ktorym ak by to dovolovali zakony tak dnes na ulici mucia rusov, rozbijaju ruske obchody a nielen rusov ale aj vsetkych neockovanych. Hlada sa dozorca do internacneho tabora, kto sa hlasi?

V Istanbulu začalo "jednání" mezi Ukrajinou a Ruskem6242bf9f5aa05


Mám neblahý pocit, že se rozehrává další past na Putina.


"Rusko" údajně již nepožaduje, aby byla Ukrajina „denacifikována“, a je připraveno nechat Kyjev vstoupit do EU, pokud upustí od svého požadavku na členství v Severoatlantické alianci.


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-ustupuje-od-puvodnich-pozadavku-na-ukrajinu-pise-financial-times-40391997


Erdogan již prohlásil, že cílem je jednání Putin Zelensky, což by jistě byla prohra pro Rusko.


V Istanbulu začalo &quot;jedn&aacute;n&iacute;&quot; mezi Ukrajinou a Ruskem![6242bf9f5aa05](serve/attachment&amp;path=6242bf9f5aa05) M&aacute;m neblah&yacute; pocit, že se rozehr&aacute;v&aacute; dal&scaron;&iacute; past na Putina. &quot;Rusko&quot; &uacute;dajně již nepožaduje, aby byla Ukrajina **&bdquo;denacifikov&aacute;na&ldquo;**, a je připraveno nechat Kyjev vstoupit do EU, pokud upust&iacute; od sv&eacute;ho požadavku na členstv&iacute; v Severoatlantick&eacute; alianci. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-ustupuje-od-puvodnich-pozadavku-na-ukrajinu-pise-financial-times-40391997 Erdogan již prohl&aacute;sil, že c&iacute;lem je jedn&aacute;n&iacute; Putin Zelensky, což by jistě byla prohra pro Rusko.

Rusko" údajně již nepožaduje, aby byla Ukrajina „denacifikována“, a je

Tato "informace" ma vést k tomu, aby obyvatelé provozovaných území měli strach podpořit armádu RF.


[quote=&quot;pid:65577, uid:307&quot;]Rusko&quot; &uacute;dajně již nepožaduje, aby byla Ukrajina &bdquo;denacifikov&aacute;na&ldquo;, a je[/quote] Tato &quot;informace&quot; ma v&eacute;st k tomu, aby obyvatel&eacute; provozovan&yacute;ch &uacute;zem&iacute; měli strach podpořit arm&aacute;du RF.

Mám neblahý pocit, že se rozehrává další past na Putina.
Od Turka by som nič iné neočakával. To je úplne jasné, že je to pasca. Čo iné robia počas celej doby, tzv. kolektívny západ.


[quote=&quot;pid:65577, uid:307&quot;]M&aacute;m neblah&yacute; pocit, že se rozehr&aacute;v&aacute; dal&scaron;&iacute; past na Putina.[/quote]Od Turka by som nič in&eacute; neočak&aacute;val. To je &uacute;plne jasn&eacute;, že je to pasca. Čo in&eacute; robia počas celej doby, tzv. kolekt&iacute;vny z&aacute;pad.

Panuje neuvěřitelná agrese vůči Rusku, živená a podporovaná médii. Ani nevím jestli někdy v budoucnu se to může změnit. Horší než plandemie s tečkou. Nedá se o tom mluvit s nikým, jen s ověřeným člověkem, kterého znám a vím jaké má názory. Proto si připadám jako z jiné planety nebo blázen, že vše vidím jinak. Že sem nepatřím.. jako já kdybych byla mimozemšťan.

Tím křikem se běsnící fašisti, náckové a kolaboranti (máme jich tu na můj vkus opravdu dost) snaží překřičet svůj vlastní strach z budoucnosti, z nastupujícího Ruska. Mlčící většina se k tomu nevyjadřuje, ale pozorují a vidí kdo je kdo. Je potřeba vykydat ten hnůj, z vedení státu a hlavně z masmédií. Rusofobie se pak ztratí jako pára nad hrncem, ve kterém se přestala vařit voda.


[quote=&quot;pid:65574, uid:88&quot;]Panuje neuvěřiteln&aacute; agrese vůči Rusku, živen&aacute; a podporovan&aacute; m&eacute;dii. Ani nev&iacute;m jestli někdy v budoucnu se to může změnit. Hor&scaron;&iacute; než plandemie s tečkou. Ned&aacute; se o tom mluvit s nik&yacute;m, jen s ověřen&yacute;m člověkem, kter&eacute;ho zn&aacute;m a v&iacute;m jak&eacute; m&aacute; n&aacute;zory. Proto si připad&aacute;m jako z jin&eacute; planety nebo bl&aacute;zen, že v&scaron;e vid&iacute;m jinak. Že sem nepatř&iacute;m.. jako j&aacute; kdybych byla mimozem&scaron;ťan.[/quote] T&iacute;m křikem se běsn&iacute;c&iacute; fa&scaron;isti, n&aacute;ckov&eacute; a kolaboranti (m&aacute;me jich tu na můj vkus opravdu dost) snaž&iacute; překřičet svůj vlastn&iacute; strach z budoucnosti, z nastupuj&iacute;c&iacute;ho Ruska. Mlč&iacute;c&iacute; vět&scaron;ina se k tomu nevyjadřuje, ale pozoruj&iacute; a vid&iacute; kdo je kdo. Je potřeba vykydat ten hnůj, z veden&iacute; st&aacute;tu a hlavně z masm&eacute;di&iacute;. Rusofobie se pak ztrat&iacute; jako p&aacute;ra nad hrncem, ve kter&eacute;m se přestala vařit voda.

Mlčící většina se k tomu nevyjadřuje, ale pozorují a vidí kdo je kdo.


Teda já si nechci brát iluze smile, ale když vidím své okolí, tak většina lidí se k tomu rozhodně vyjadřuje a je vypatlaná stejně jako Fialka a kolektiv.


[quote=&quot;pid:65586, uid:177&quot;]Mlč&iacute;c&iacute; vět&scaron;ina se k tomu nevyjadřuje, ale pozoruj&iacute; a vid&iacute; kdo je kdo.[/quote] Teda j&aacute; si nechci br&aacute;t iluze :D, ale když vid&iacute;m sv&eacute; okol&iacute;, tak vět&scaron;ina lid&iacute; se k tomu rozhodně vyjadřuje a je vypatlan&aacute; stejně jako Fialka a kolektiv.

No nedivím se Fialkám a jemu podobným. Obchod za ruble zasahuje na 4 prioritě a zasahuje ten důvod, kvůli kterému většina dělá, to co dělá. Protože jsou za to placeni. Soustavně teď pracují na snížení životní úrovně obyvatelstva v souladu se všemi restarty a resety a green dýly. Rusku stačilo jen zůstat pohromadě a ve vhodnou dobu ukázat alternativu - ne politickému vedení - ale lidem a to stylem - proč se máte, tak jak se máte se ptejte vaši vlády... .


Věrchuškám jde o svoji budoucnost - resp. tuší, že žádná není a musí se starat o to, aby je za pár měsíců nesežrali vlastní lidi.


Slepí hlupáci musí holt vystřízlivět přes ledničku. Nakonec to budou voliči fialky a spol, kdo je bude nejvíce nenávidět. protože jim nezajistili milovaný konzumní způsob života.


Co se týče nenávistných projevů - ještě jsem neměl tu čest a vlastně jsem žádný neslyšel. Ale za to jsem mimoděk vyslechl konverzaci, kde si paní X stěžovla paní Y, že za ty Ukrajince doma vůbec neplatí tolik, kolik slíbili. Další případ byl v autobuse...cestující při placení pronesl...ale ukrajinec to má zdarma.. . Ta nenávist bude problém zejména Pragistánu, ale opačný konec republiky sere trochu něco jiného.


Tak mě ještě napadlo jestli ten lump Putin nechce zopakovat něco podobného, jako byla přehlídka vítězství po druhé světové. Kdy se k mauzoleu zahazovaly nacistické zástavy... to už by asi anglické lóži praskla cévka smile


No nediv&iacute;m se Fialk&aacute;m a jemu podobn&yacute;m. Obchod za ruble zasahuje na 4 prioritě a zasahuje ten důvod, kvůli kter&eacute;mu vět&scaron;ina děl&aacute;, to co děl&aacute;. Protože jsou za to placeni. Soustavně teď pracuj&iacute; na sn&iacute;žen&iacute; životn&iacute; &uacute;rovně obyvatelstva v souladu se v&scaron;emi restarty a resety a green d&yacute;ly. Rusku stačilo jen zůstat pohromadě a ve vhodnou dobu uk&aacute;zat alternativu - ne politick&eacute;mu veden&iacute; - ale lidem a to stylem - proč se m&aacute;te, tak jak se m&aacute;te se ptejte va&scaron;i vl&aacute;dy... . Věrchu&scaron;k&aacute;m jde o svoji budoucnost - resp. tu&scaron;&iacute;, že ž&aacute;dn&aacute; nen&iacute; a mus&iacute; se starat o to, aby je za p&aacute;r měs&iacute;ců nesežrali vlastn&iacute; lidi. Slep&iacute; hlup&aacute;ci mus&iacute; holt vystř&iacute;zlivět přes ledničku. Nakonec to budou voliči fialky a spol, kdo je bude nejv&iacute;ce nen&aacute;vidět. protože jim nezajistili milovan&yacute; konzumn&iacute; způsob života. Co se t&yacute;če nen&aacute;vistn&yacute;ch projevů - je&scaron;tě jsem neměl tu čest a vlastně jsem ž&aacute;dn&yacute; nesly&scaron;el. Ale za to jsem mimoděk vyslechl konverzaci, kde si pan&iacute; X stěžovla pan&iacute; Y, že za ty Ukrajince doma vůbec neplat&iacute; tolik, kolik sl&iacute;bili. Dal&scaron;&iacute; př&iacute;pad byl v autobuse...cestuj&iacute;c&iacute; při placen&iacute; pronesl...ale ukrajinec to m&aacute; zdarma.. . Ta nen&aacute;vist bude probl&eacute;m zejm&eacute;na Pragist&aacute;nu, ale opačn&yacute; konec republiky sere trochu něco jin&eacute;ho. Tak mě je&scaron;tě napadlo jestli ten lump Putin nechce zopakovat něco podobn&eacute;ho, jako byla přehl&iacute;dka v&iacute;tězstv&iacute; po druh&eacute; světov&eacute;. Kdy se k mauzoleu zahazovaly nacistick&eacute; z&aacute;stavy... to už by asi anglick&eacute; l&oacute;ži praskla c&eacute;vka :D

Peskov: Abramovič je zapojený do kontaktov medzi Moskvou a Kyjevom z rozhodnutia oboch strán
Prezidentský tlačový tajomník poznamenal, že podnikateľ nie je oficiálnym členom ruskej delegácie na rokovaniach v Istanbule
Podnikateľ Roman Abramovič nie je oficiálnym členom ruskej delegácie na rokovaniach v Istanbule, ale podieľa sa na zabezpečovaní kontaktov medzi Moskvou a Kyjevom, povedal novinárom hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Dodal, že účasť podnikateľa schválili obe strany.
"Roman Abramovič sa podieľa na zabezpečovaní určitých kontaktov medzi ruskou a ukrajinskou stranou. Nie je oficiálnym členom delegácie - viete, že našu delegáciu vedie prezidentský pobočník [Vladimir] Medinskij. Ale napriek tomu je z našej strany prítomný aj dnes v Istanbule,“ - potvrdil predstaviteľ Kremľa.
V odpovedi na otázku, na ktorej strane bolo prijaté rozhodnutie zapojiť Abramoviča do rokovaní, Peskov vysvetlil: "Na nadviazanie kontaktov medzi oboma stranami je preto potrebné získať súhlas oboch strán." "A v prípade Abramoviča je tento súhlas z oboch strán," dodal.
Rusko-ukrajinské rokovania sa začali 28. februára, na území Bieloruska prebehlo niekoľko kôl. Potom vyjednávači pokračovali v komunikácii prostredníctvom video spojenia. 29. marca sa v Istanbule začalo nové osobné kolo.
Peskov už skôr uviedol, že Abramovič sa zúčastnil na úvodnej fáze rokovaní s Ukrajinou. V utorok je podnikateľ aj v Istanbule.
https://tass.ru/politika/14214017


**Peskov: Abramovič je zapojen&yacute; do kontaktov medzi Moskvou a Kyjevom z rozhodnutia oboch str&aacute;n** Prezidentsk&yacute; tlačov&yacute; tajomn&iacute;k poznamenal, že podnikateľ nie je ofici&aacute;lnym členom ruskej deleg&aacute;cie na rokovaniach v Istanbule Podnikateľ Roman Abramovič nie je ofici&aacute;lnym členom ruskej deleg&aacute;cie na rokovaniach v Istanbule, ale podieľa sa na zabezpečovan&iacute; kontaktov medzi Moskvou a Kyjevom, povedal novin&aacute;rom hovorca rusk&eacute;ho prezidenta Dmitrij Peskov. Dodal, že &uacute;časť podnikateľa schv&aacute;lili obe strany. &quot;Roman Abramovič sa podieľa na zabezpečovan&iacute; určit&yacute;ch kontaktov medzi ruskou a ukrajinskou stranou. Nie je ofici&aacute;lnym členom deleg&aacute;cie - viete, že na&scaron;u deleg&aacute;ciu vedie prezidentsk&yacute; pobočn&iacute;k [Vladimir] Medinskij. Ale napriek tomu je z na&scaron;ej strany pr&iacute;tomn&yacute; aj dnes v Istanbule,&ldquo; - potvrdil predstaviteľ Kremľa. V odpovedi na ot&aacute;zku, na ktorej strane bolo prijat&eacute; rozhodnutie zapojiť Abramoviča do rokovan&iacute;, Peskov vysvetlil: &quot;Na nadviazanie kontaktov medzi oboma stranami je preto potrebn&eacute; z&iacute;skať s&uacute;hlas oboch str&aacute;n.&quot; &quot;A v pr&iacute;pade Abramoviča je tento s&uacute;hlas z oboch str&aacute;n,&quot; dodal. Rusko-ukrajinsk&eacute; rokovania sa začali 28. febru&aacute;ra, na &uacute;zem&iacute; Bieloruska prebehlo niekoľko k&ocirc;l. Potom vyjedn&aacute;vači pokračovali v komunik&aacute;cii prostredn&iacute;ctvom video spojenia. 29. marca sa v Istanbule začalo nov&eacute; osobn&eacute; kolo. Peskov už sk&ocirc;r uviedol, že Abramovič sa z&uacute;častnil na &uacute;vodnej f&aacute;ze rokovan&iacute; s Ukrajinou. V utorok je podnikateľ aj v Istanbule. https://tass.ru/politika/14214017

Abramovic na rozhovorech v Istanbulu
Rozhovory zacaly, ucastni se jich nyni jiz obcan Portugalska R. Abramovic. Neni jasne, za kterou stranu A. vystupuje.
Kdyz byly rozhovory v Gomelu, tak psal izraelsky tisk, ze se zucastnuje za Ukrajinu.
Takova zahada.
https://www.youtube.com/watch?v=jgIxJJ0b5cg


V Istanbulu zacaly rozhovory .. (Clanek s obrazky) zde
Ukrajinske strane bylo doporuceno na rozhovorech nic nepit a nic nejist zde


Kde je Cubajs?
Bezi ruzne dohady, kde by mohl byt, jmenovany jsou ruzne zeme, jako Izrael, kde ma pribuzne, Italie, kde ma vilu, SSA. No, byl videt i v Istanbulu u bankomatu a mohl tam presedat a letet nekam. Mohl ale zustat i v Istanbulu. Intrika spociva v tom, ze Abramovic je take v Istanbulu a ucastni se rozhovoru.
Cubajs je jedna z klicovych figur vubec v soucasnem politickem zivote Ruska, klicovy hrac liberalniho tymu, a je dulezite vedet, kde je, co dela, abychom pochopili probihajici procesy.
https://www.youtube.com/watch?v=Ntntm3PhoC4


**Abramovic na rozhovorech v Istanbulu** Rozhovory zacaly, ucastni se jich nyni jiz obcan Portugalska R. Abramovic. Neni jasne, za kterou stranu A. vystupuje. Kdyz byly rozhovory v Gomelu, tak psal izraelsky tisk, ze se zucastnuje za Ukrajinu. Takova zahada. https://www.youtube.com/watch?v=jgIxJJ0b5cg **V Istanbulu zacaly rozhovory .. (Clanek s obrazky)** [zde](https://www.kommersant.ru/doc/5282042) **Ukrajinske strane bylo doporuceno na rozhovorech nic nepit a nic nejist** [zde](https://www.kommersant.ru/doc/5282212) **Kde je Cubajs?** Bezi ruzne dohady, kde by mohl byt, jmenovany jsou ruzne zeme, jako Izrael, kde ma pribuzne, Italie, kde ma vilu, SSA. No, byl videt i v Istanbulu u bankomatu a mohl tam presedat a letet nekam. Mohl ale zustat i v Istanbulu. Intrika spociva v tom, ze Abramovic je take v Istanbulu a ucastni se rozhovoru. Cubajs je jedna z klicovych figur vubec v soucasnem politickem zivote Ruska, klicovy hrac liberalniho tymu, a je dulezite vedet, kde je, co dela, abychom pochopili probihajici procesy. https://www.youtube.com/watch?v=Ntntm3PhoC4
Upravené 29. 3. 2022 o 14:01

Ukrajinci navrhují neutralitu a cizí země jako garanty. Výsledky míří k Putinovi

Systém garancí bezpečnosti, neutrální status a budoucí rozhovory o Krymu. To během úterních jednání o ukončení války na Ukrajině navrhla v tureckém Istanbulu ukrajinská delegace té ruské. Ta schůzku označila za konstruktivní s tím, že ukrajinské návrhy předá ruskému prezidentovi. Jednání se účastnil i ruský oligarcha Roman Abramovič.


Ruský vyjednavač Vladimir Medinskij uvedl, že o ukrajinských návrzích bude informovat ruského prezidenta Vladimira Putina. Jednání podle něj byla konstruktivní.


Ukrajinská strana oznámila, že už rozhovory natolik pokročily, aby bylo možné svolat schůzku obou prezidentů. Podle Medinského je k tomu však nejdříve potřeba, aby výsledky dohody stvrdily další země.


Kyjev při jednáních navrhnul nový systém garancí, přičemž garanty bezpečnosti by měly být právě některé další státy. Mezi nimi ukrajinští vyjednavači zmiňují Turecko, dále pak Polsko, Kanadu a Izrael.


Pokud bude systém garancí fungovat, Ukrajina by se pak mohla stát neutrální zemí. Navrhovaný neutrální status Ukrajiny by znamenal, že by na jejím území nebyly vojenské základny žádných jiných zemí. Ukrajinci také Rusům navrhli hovory o statusu okupovaného ukrajinského poloostrova Krym na dalších patnáct let, uvedla agentura Reuters.


Pokud by se však měla dohoda s Ruskem uzavřít, museli by ji Ukrajinci nejdříve schválit v referendu, zdůrazňují ukrajinští vyjednavači s tím, že nastat také musí „naprostý mír“ v jejich zemi.


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-valka-turecko-jednani.A220329_090837_zahranicni_kha


**Ukrajinci navrhuj&iacute; neutralitu a ciz&iacute; země jako garanty. V&yacute;sledky m&iacute;ř&iacute; k Putinovi ** Syst&eacute;m garanc&iacute; bezpečnosti, neutr&aacute;ln&iacute; status a budouc&iacute; rozhovory o Krymu. To během &uacute;tern&iacute;ch jedn&aacute;n&iacute; o ukončen&iacute; v&aacute;lky na Ukrajině navrhla v tureck&eacute;m Istanbulu ukrajinsk&aacute; delegace t&eacute; rusk&eacute;. Ta schůzku označila za konstruktivn&iacute; s t&iacute;m, že ukrajinsk&eacute; n&aacute;vrhy před&aacute; rusk&eacute;mu prezidentovi. Jedn&aacute;n&iacute; se &uacute;častnil i rusk&yacute; oligarcha Roman Abramovič. Rusk&yacute; vyjednavač Vladimir Medinskij uvedl, že o ukrajinsk&yacute;ch n&aacute;vrz&iacute;ch bude informovat rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina. Jedn&aacute;n&iacute; podle něj byla konstruktivn&iacute;. Ukrajinsk&aacute; strana ozn&aacute;mila, že už rozhovory natolik pokročily, aby bylo možn&eacute; svolat schůzku obou prezidentů. Podle Medinsk&eacute;ho je k tomu v&scaron;ak nejdř&iacute;ve potřeba, aby v&yacute;sledky dohody stvrdily dal&scaron;&iacute; země. Kyjev při jedn&aacute;n&iacute;ch navrhnul nov&yacute; syst&eacute;m garanc&iacute;, přičemž garanty bezpečnosti by měly b&yacute;t pr&aacute;vě někter&eacute; dal&scaron;&iacute; st&aacute;ty. Mezi nimi ukrajin&scaron;t&iacute; vyjednavači zmiňuj&iacute; Turecko, d&aacute;le pak Polsko, Kanadu a Izrael. Pokud bude syst&eacute;m garanc&iacute; fungovat, Ukrajina by se pak mohla st&aacute;t neutr&aacute;ln&iacute; zem&iacute;. Navrhovan&yacute; neutr&aacute;ln&iacute; status Ukrajiny by znamenal, že by na jej&iacute;m &uacute;zem&iacute; nebyly vojensk&eacute; z&aacute;kladny ž&aacute;dn&yacute;ch jin&yacute;ch zem&iacute;. Ukrajinci tak&eacute; Rusům navrhli hovory o statusu okupovan&eacute;ho ukrajinsk&eacute;ho poloostrova Krym na dal&scaron;&iacute;ch patn&aacute;ct let, uvedla agentura Reuters. Pokud by se v&scaron;ak měla dohoda s Ruskem uzavř&iacute;t, museli by ji Ukrajinci nejdř&iacute;ve schv&aacute;lit v referendu, zdůrazňuj&iacute; ukrajin&scaron;t&iacute; vyjednavači s t&iacute;m, že nastat tak&eacute; mus&iacute; &bdquo;naprost&yacute; m&iacute;r&ldquo; v jejich zemi. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-valka-turecko-jednani.A220329_090837_zahranicni_kha
Upravené 29. 3. 2022 o 14:37

Tá jednání Medinského, která zprostředkovává Turecko s občanem Portugalska Abramovičem a kterým přikvakává Pěskov je totální zrada podpindosů. Jaký Krym na 15 let, jaká setkání Zelenského s Putinem, když nebyly splněny cíle operace? Jen se odvolávají na svoji blízkost k Putinovi, přitom žádný mandát vyjednávat nesmyslné podmínky od něho nemají. Tá jejích bezostyšnost je do nebe volající!
Všímli jste si v dnešním českém mainstreamů titulků? Mají prý informace, že Putin bude brzy sesazen. Aha. Dříve se zalknete svými slínami, než sesadíte Putina. Takových nadějí už bylo...


Dneska se ozval patriot Ruska Kadyrov:
Šéf Čečenska Ramzan Kadyrov nahrál hlasovou zprávu o jednání mezi Ruskem a Ukrajinou a kritizoval setkání delegací konající se v Turecku. O svůj názor na proces vyjednávání se podělil v kanálu Telegram .


„Můj názor je přesvědčen, že tato jednání nebudou mít smysl. Myslím, že musíme dokončit, co jsme začali, zničit Banderu, Natsiky a šaitany. Teprve potom by se mělo rozhodnout, co dál,“ řekl Kadyrov.
https://lenta.ru/news/2022/03/29/don/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


A jinak, dolar nezastavil svůj pád, už se prodává za 88 rublů.
Burzy nějak nepřesvědčily ty pindosonadějné hlášky o převratu v Rusku.


Tady opět čtu: Medinsky řekl, že Ukrajina slíbila potrestat ty, kteří mučili ruské vojáky v zajetí.
https://lenta.ru/news/2022/03/29/nakaz/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
Ajajaj, "Ukrajina slíbila" a Medinský jí uvěřil, vždyť je to taková důvěryhodná země, obzvlášť její představitelé.


Pozdě, Medinský, spěcnaz už chytl ty sadistické kriply, kteří natáčeli video s mučením ruských zajatců. Jsem zvědavý, jak budou zpívat.
https://ria.ru/20220329/pytki-1780702545.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Deset diplomatů od Pobaltských tygrů pojedou domů.
https://ria.ru/20220329/vysylka-1780653160.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Patrušev řekl, že Ukrajina potřebuje vrátit skutečnou lidovládu


Tajemník ruské bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev prohlásil, že Ukrajina potřebuje vrátit skutečnou demokracii a osvobodit obyvatelstvo od útlaku „zvířat v lidské podobě“.


„Dnes je tak důležité vrátit Ukrajině skutečnou lidovládu, osvobodit obyvatele země od útlaku fanatiků a běsnicích, kteří bují na ukrajinské půdě...“ poznamenal Patrušev.


Podle něj nyní Ruská federace „čistí Augeášovy chlívy“ na Ukrajině, vytvořené Spojenými státy a „evropskými nohsledy“.
https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/03/29/17492443.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Má řeč a tak to bude. A na této pozitivní nótě končím svůj vstup.


T&aacute; jedn&aacute;n&iacute; Medinsk&eacute;ho, kter&aacute; zprostředkov&aacute;v&aacute; Turecko s občanem Portugalska Abramovičem a kter&yacute;m přikvak&aacute;v&aacute; Pěskov je tot&aacute;ln&iacute; zrada podpindosů. Jak&yacute; Krym na 15 let, jak&aacute; setk&aacute;n&iacute; Zelensk&eacute;ho s Putinem, když nebyly splněny c&iacute;le operace? Jen se odvol&aacute;vaj&iacute; na svoji bl&iacute;zkost k Putinovi, přitom ž&aacute;dn&yacute; mand&aacute;t vyjedn&aacute;vat nesmysln&eacute; podm&iacute;nky od něho nemaj&iacute;. T&aacute; jej&iacute;ch bezosty&scaron;nost je do nebe volaj&iacute;c&iacute;! V&scaron;&iacute;mli jste si v dne&scaron;n&iacute;m česk&eacute;m mainstreamů titulků? Maj&iacute; pr&yacute; informace, že Putin bude brzy sesazen. Aha. Dř&iacute;ve se zalknete sv&yacute;mi sl&iacute;nami, než sesad&iacute;te Putina. Takov&yacute;ch naděj&iacute; už bylo... **Dneska se ozval patriot Ruska Kadyrov:** &Scaron;&eacute;f Čečenska Ramzan Kadyrov nahr&aacute;l hlasovou zpr&aacute;vu o jedn&aacute;n&iacute; mezi Ruskem a Ukrajinou a kritizoval setk&aacute;n&iacute; delegac&iacute; konaj&iacute;c&iacute; se v Turecku. O svůj n&aacute;zor na proces vyjedn&aacute;v&aacute;n&iacute; se podělil v kan&aacute;lu Telegram . &bdquo;Můj n&aacute;zor je přesvědčen, že tato jedn&aacute;n&iacute; nebudou m&iacute;t smysl. Mysl&iacute;m, že mus&iacute;me dokončit, co jsme začali, zničit Banderu, Natsiky a &scaron;aitany. Teprve potom by se mělo rozhodnout, co d&aacute;l,&ldquo; řekl Kadyrov. https://lenta.ru/news/2022/03/29/don/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop A jinak, dolar nezastavil svůj p&aacute;d, už se prod&aacute;v&aacute; za 88 rublů. Burzy nějak nepřesvědčily ty pindosonadějn&eacute; hl&aacute;&scaron;ky o převratu v Rusku. Tady opět čtu: **Medinsky řekl, že Ukrajina sl&iacute;bila potrestat ty, kteř&iacute; mučili rusk&eacute; voj&aacute;ky v zajet&iacute;.** https://lenta.ru/news/2022/03/29/nakaz/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Ajajaj, &quot;Ukrajina sl&iacute;bila&quot; a Medinsk&yacute; j&iacute; uvěřil, vždyť je to takov&aacute; důvěryhodn&aacute; země, obzvl&aacute;&scaron;ť jej&iacute; představitel&eacute;. Pozdě, Medinsk&yacute;, spěcnaz už chytl ty sadistick&eacute; kriply, kteř&iacute; nat&aacute;čeli video s mučen&iacute;m rusk&yacute;ch zajatců. Jsem zvědav&yacute;, jak budou zp&iacute;vat. https://ria.ru/20220329/pytki-1780702545.html?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Deset diplomatů od Pobaltsk&yacute;ch tygrů pojedou domů. https://ria.ru/20220329/vysylka-1780653160.html?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop **Patru&scaron;ev řekl, že Ukrajina potřebuje vr&aacute;tit skutečnou lidovl&aacute;du** Tajemn&iacute;k rusk&eacute; bezpečnostn&iacute; rady Nikolaj Patru&scaron;ev prohl&aacute;sil, že Ukrajina potřebuje vr&aacute;tit skutečnou demokracii a osvobodit obyvatelstvo od &uacute;tlaku &bdquo;zv&iacute;řat v lidsk&eacute; podobě&ldquo;. &bdquo;Dnes je tak důležit&eacute; vr&aacute;tit Ukrajině skutečnou lidovl&aacute;du, osvobodit obyvatele země od &uacute;tlaku fanatiků a běsnic&iacute;ch, kteř&iacute; buj&iacute; na ukrajinsk&eacute; půdě...&ldquo; poznamenal Patru&scaron;ev. Podle něj nyn&iacute; Rusk&aacute; federace &bdquo;čist&iacute; Auge&aacute;&scaron;ovy chl&iacute;vy&ldquo; na Ukrajině, vytvořen&eacute; Spojen&yacute;mi st&aacute;ty a &bdquo;evropsk&yacute;mi nohsledy&ldquo;. https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/03/29/17492443.shtml?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop M&aacute; řeč a tak to bude. A na t&eacute;to pozitivn&iacute; n&oacute;tě konč&iacute;m svůj vstup.

Taky si myslím. Mě bude zajímat stanovisko Lavrova, Putina, Šojgua aj. Nějaký Medinský ? Všechny za jakoby ruskou stranu zavřít za vlastizradu do vězení s názvem Černý delfín.


Taky si mysl&iacute;m. Mě bude zaj&iacute;mat stanovisko Lavrova, Putina, &Scaron;ojgua aj. Nějak&yacute; Medinsk&yacute; ? V&scaron;echny za jakoby ruskou stranu zavř&iacute;t za vlastizradu do vězen&iacute; s n&aacute;zvem Čern&yacute; delf&iacute;n.

Jarek

Má řeč a tak to bude. A na této pozitivní nótě končím svůj vstup.
Sú to zradcovia. Bodaj by si mal pravdu. Budem sa modliť k Bohu, aby to bolo ako píšeš. Putin musí vedieť, že mu vrážajú dýku do chrbta. Verím, že bol pripravený aj na tieto zradcovské alternatívy. Stretnutie Putina so Zelenským ... Absolútne poníženie nie Putina, ale Ruska. Týmto sviniam je to jedno. A ten Turek by už mal tiež dostať zopár po papuli. Nevďačný zmrd.


[quote=&quot;pid:65612, uid:158&quot;]M&aacute; řeč a tak to bude. A na t&eacute;to pozitivn&iacute; n&oacute;tě konč&iacute;m svůj vstup.[/quote]S&uacute; to zradcovia. Bodaj by si mal pravdu. Budem sa modliť k Bohu, aby to bolo ako p&iacute;&scaron;e&scaron;. Putin mus&iacute; vedieť, že mu vr&aacute;žaj&uacute; d&yacute;ku do chrbta. Ver&iacute;m, že bol pripraven&yacute; aj na tieto zradcovsk&eacute; alternat&iacute;vy. Stretnutie Putina so Zelensk&yacute;m ... Absol&uacute;tne pon&iacute;ženie nie Putina, ale Ruska. T&yacute;mto sviniam je to jedno. A ten Turek by už mal tiež dostať zop&aacute;r po papuli. Nevďačn&yacute; zmrd.

Tá jednání Medinského, která zprostředkovává Turecko s občanem Portugalska Abramovičem a kterým přikvakává Pěskov je totální zrada podpindosů.


Putin ich takto aj vyskúšal..
Možno to bola udička pre kyjevský režim...


Netreba byť ukvapený. Všetko ide ako má.


Turci nikdy nekypeli inteligenciou ale podlosťou, tuposťou a hrubým násilím.


Biele národy vždy brzdila pýcha a nadradenosť, ako Džedájov v Star Warse. Ak sme v pokore, informácie k nám prúdia neskreslené....


[quote=&quot;pid:65612, uid:158&quot;]T&aacute; jedn&aacute;n&iacute; Medinsk&eacute;ho, kter&aacute; zprostředkov&aacute;v&aacute; Turecko s občanem Portugalska Abramovičem a kter&yacute;m přikvak&aacute;v&aacute; Pěskov je tot&aacute;ln&iacute; zrada podpindosů.[/quote] Putin ich takto aj vysk&uacute;&scaron;al.. Možno to bola udička pre kyjevsk&yacute; režim... Netreba byť ukvapen&yacute;. V&scaron;etko ide ako m&aacute;. Turci nikdy nekypeli inteligenciou ale podlosťou, tuposťou a hrub&yacute;m n&aacute;sil&iacute;m. Biele n&aacute;rody vždy brzdila p&yacute;cha a nadradenosť, ako Džed&aacute;jov v Star Warse. Ak sme v pokore, inform&aacute;cie k n&aacute;m pr&uacute;dia neskreslen&eacute;....

Taky si myslím. Mě bude zajímat stanovisko Lavrova, Putina, Šojgua aj. Nějaký Medinský ?

Osobne si myslím; Hráči veľmi dobre vedia, že vyjednávači typu Medinského nemajú žiadnu právomoc a nikto výsledky takýchto jednaní nebude brať vážne. (Ukrajinská strana ich chce potvrdzovať referendom?!).
Skôr je to akási informačná hmla s úplne inými cieľmi. Napríklad, aby dolár nepadal príliš rýchlo... Asi je lepšie niektoré procesy aj takýmto spôsobom, roztiahnúť v čase.


[quote=&quot;pid:65613, uid:471&quot;]Taky si mysl&iacute;m. Mě bude zaj&iacute;mat stanovisko Lavrova, Putina, &Scaron;ojgua aj. Nějak&yacute; Medinsk&yacute; ?[/quote] Osobne si mysl&iacute;m; Hr&aacute;či veľmi dobre vedia, že vyjedn&aacute;vači typu Medinsk&eacute;ho nemaj&uacute; žiadnu pr&aacute;vomoc a nikto v&yacute;sledky tak&yacute;chto jednan&iacute; nebude brať v&aacute;žne. (Ukrajinsk&aacute; strana ich chce potvrdzovať referendom?!). Sk&ocirc;r je to ak&aacute;si informačn&aacute; hmla s &uacute;plne in&yacute;mi cieľmi. Napr&iacute;klad, aby dol&aacute;r nepadal pr&iacute;li&scaron; r&yacute;chlo... Asi je lep&scaron;ie niektor&eacute; procesy aj tak&yacute;mto sp&ocirc;sobom, roztiahn&uacute;ť v čase.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 29. 3. 2022 o 16:57

Vývoj kurzu usd a rublu; odpoledne 88 rublů za dolar, teď 83 rublů za dolar. Viz Ria novosti.


V&yacute;voj kurzu usd a rublu; odpoledne 88 rublů za dolar, teď 83 rublů za dolar. Viz Ria novosti.

Zase ne funguje Aeronet..
Nemáš odkiaľ odpisovať?


[quote=&quot;pid:65642, uid:747&quot;]Zase ne funguje Aeronet..[/quote]Nem&aacute;&scaron; odkiaľ odpisovať?

Dnes je výborný shrnutí na stránkách Thesaker
Mnoho zpráv dnes potvrzuje naše předchozí odhodlání, že Rusko ve skutečnosti provádí velké přeskupení svých sil po tom, co dnes Šojgu nazval úspěšným završením hlavních cílů první fáze operací:
https://thesaker.is/sitrep-operation-z/


Dnes je v&yacute;born&yacute; shrnut&iacute; na str&aacute;nk&aacute;ch Thesaker Mnoho zpr&aacute;v dnes potvrzuje na&scaron;e předchoz&iacute; odhodl&aacute;n&iacute;, že Rusko ve skutečnosti prov&aacute;d&iacute; velk&eacute; přeskupen&iacute; sv&yacute;ch sil po tom, co dnes &Scaron;ojgu nazval &uacute;spě&scaron;n&yacute;m zavr&scaron;en&iacute;m hlavn&iacute;ch c&iacute;lů prvn&iacute; f&aacute;ze operac&iacute;: https://thesaker.is/sitrep-operation-z/

Spím, či bdím? smile


Nejvyšší radě Ukrajiny byl předložen návrh zákona, podle kterého každému, kdo nelegálně opustil Ukrajinu během stanného práva, hrozí až 10 let vězení.
Volodymyr Zelenskyj již dříve podepsal zákon prodlužující stanné právo na Ukrajině na 30 dní od 26. března. (24.2 podepsal poprvé)


„Překročení státní hranice Ukrajiny vojenským personálem, osobami povinnými k výkonu vojenské služby, záložníky, osobami podléhajícími mobilizaci, dále lidovými poslanci Ukrajiny, poslanci místních zastupitelstev, úředníky státních orgánů a orgánů místní samosprávy, obcí, města, představitelé měst, donucovací orgány, soudci, soudci Ústavního soudu Ukrajiny, státní zástupci bez zákonných důvodů za podmínky zvláštní doby nebo právního režimu stanného práva se trestá odnětím svobody na pět až deset let s konfiskací majetku nebo bez ní,“ píše se v textu návrhu zákona.


Zároveň je třeba poznamenat, že 7 až 12 let vězení hrozí také těm vojenským pracovníkům a pohraniční stráži, kteří přispěli k nelegálnímu odchodu ze země.
https://ria.ru/20220329/ukraina-1780759108.html


Eto kruto! A sám Zelenský je kde? smile


P.S. Takže, my zde vítáme, ukryváme, krmíme dezertéry státu, který oficiálně podporujeme?


Sp&iacute;m, či bd&iacute;m? :) ** Nejvy&scaron;&scaron;&iacute; radě Ukrajiny byl předložen n&aacute;vrh z&aacute;kona, podle kter&eacute;ho každ&eacute;mu, kdo neleg&aacute;lně opustil Ukrajinu během stann&eacute;ho pr&aacute;va, hroz&iacute; až 10 let vězen&iacute;**. Volodymyr Zelenskyj již dř&iacute;ve podepsal z&aacute;kon prodlužuj&iacute;c&iacute; stann&eacute; pr&aacute;vo na Ukrajině na 30 dn&iacute; od 26. března. (24.2 podepsal poprv&eacute;) &bdquo;Překročen&iacute; st&aacute;tn&iacute; hranice Ukrajiny vojensk&yacute;m person&aacute;lem, osobami povinn&yacute;mi k v&yacute;konu vojensk&eacute; služby, z&aacute;ložn&iacute;ky, osobami podl&eacute;haj&iacute;c&iacute;mi mobilizaci, d&aacute;le lidov&yacute;mi poslanci Ukrajiny, poslanci m&iacute;stn&iacute;ch zastupitelstev, &uacute;ředn&iacute;ky st&aacute;tn&iacute;ch org&aacute;nů a org&aacute;nů m&iacute;stn&iacute; samospr&aacute;vy, obc&iacute;, města, představitel&eacute; měst, donucovac&iacute; org&aacute;ny, soudci, soudci &Uacute;stavn&iacute;ho soudu Ukrajiny, st&aacute;tn&iacute; z&aacute;stupci bez z&aacute;konn&yacute;ch důvodů za podm&iacute;nky zvl&aacute;&scaron;tn&iacute; doby nebo pr&aacute;vn&iacute;ho režimu stann&eacute;ho pr&aacute;va se trest&aacute; odnět&iacute;m svobody na pět až deset let s konfiskac&iacute; majetku nebo bez n&iacute;,&ldquo; p&iacute;&scaron;e se v textu n&aacute;vrhu z&aacute;kona. Z&aacute;roveň je třeba poznamenat, že 7 až 12 let vězen&iacute; hroz&iacute; tak&eacute; těm vojensk&yacute;m pracovn&iacute;kům a pohraničn&iacute; str&aacute;ži, kteř&iacute; přispěli k neleg&aacute;ln&iacute;mu odchodu ze země. https://ria.ru/20220329/ukraina-1780759108.html Eto kruto! A s&aacute;m Zelensk&yacute; je kde? :) P.S. Takže, my zde v&iacute;t&aacute;me, ukryv&aacute;me, krm&iacute;me dezert&eacute;ry st&aacute;tu, kter&yacute; ofici&aacute;lně podporujeme?
Upravené 29. 3. 2022 o 22:00
1 ... 45678910 ... 12
166.46k
897
88
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept