Zahraničná politika
Izrael - zpravy
Y

Blinken na summitu arabskych statu v Izraeli
Pred setkanim se 4 predstaviteli arabskych statu v Izraeli se US-min. zahr. Blinken setkal s izraelskym min. zahr veci Jairem Lapidem.
Tesil se, ze se na to, ze se setka se starymi prateli, aby prohloubil svazky a spolecne pracovali na rozvinuti dalekosahlych partnerstvich, rekl Blinken jeste pred odjezdem z Warsavy.
Blinken navstivi do stredy jeste Zapadni Jordan, Alzirsko a Maroko. Blinken bude ve vsech rozhovorech zduraznovat, ze "SSA jsou, vzhledem agresi Kremlu, solidarni s vladou vlady a lidu Ukrajiny".
Dalsi temata jsou vztahy Izraele a Palestiny a "destabilizacni aktivity" Iranu.
Historicke setkani
Blinken a Lapid se později zúčastní vrcholné schůzky s ministry zahraničí čtyř arabských států v Sde Boker na jihu Izraele. Zástupci Spojených arabských emirátů (SAE), Bahrajnu, Maroka a Egypta měli do Izraele dorazit odpoledne a na večer byla naplánována večeře. Schůzky a výpovědi jsou naplánovány na následující den. Izraelské ministerstvo zahraničí označilo summit za historický.
Izrael podepsal v září 2020 ve Washingtonu dohody o navázání diplomatických vztahů s Bahrajnem a SAE. Za hlavní příčinu sblížení jsou považovány ekonomické důvody. Tyto země však také vytvářejí spojenectví proti Íránu. Za SAE a Bahrajnem následovaly Maroko a Súdán. Dříve udržovaly diplomatické vztahy s Izraelem pouze dva arabské státy, Egypt a Jordánsko. zde


**Blinken na summitu arabskych statu v Izraeli** Pred setkanim se 4 predstaviteli arabskych statu v Izraeli se US-min. zahr. Blinken setkal s izraelskym min. zahr veci Jairem Lapidem. Tesil se, ze se na to, ze se setka se starymi prateli, aby prohloubil svazky a spolecne pracovali na rozvinuti dalekosahlych partnerstvich, rekl Blinken jeste pred odjezdem z Warsavy. Blinken navstivi do stredy jeste Zapadni Jordan, Alzirsko a Maroko. Blinken bude ve vsech rozhovorech zduraznovat, ze "SSA jsou, vzhledem agresi Kremlu, solidarni s vladou vlady a lidu Ukrajiny". Dalsi temata jsou vztahy Izraele a Palestiny a "destabilizacni aktivity" Iranu. **Historicke setkani** Blinken a Lapid se později zúčastní vrcholné schůzky s ministry zahraničí čtyř arabských států v Sde Boker na jihu Izraele. Zástupci Spojených arabských emirátů (SAE), Bahrajnu, Maroka a Egypta měli do Izraele dorazit odpoledne a na večer byla naplánována večeře. Schůzky a výpovědi jsou naplánovány na následující den. Izraelské ministerstvo zahraničí označilo summit za historický. Izrael podepsal v září 2020 ve Washingtonu dohody o navázání diplomatických vztahů s Bahrajnem a SAE. Za hlavní příčinu sblížení jsou považovány ekonomické důvody. Tyto země však také vytvářejí spojenectví proti Íránu. Za SAE a Bahrajnem následovaly Maroko a Súdán. Dříve udržovaly diplomatické vztahy s Izraelem pouze dva arabské státy, Egypt a Jordánsko. [zde](https://orf.at/#/stories/3256018/)

Šéf izraelské vlády Naftali Bennett se podle udaju své kancelare nakazil koronavirem
Padesátiletý premier měl pozitivní test, ale cíti se dobře, uvedl dnes ve svém prohlášení. V práci bude pokračovat z domova, uvedl.
Bennett se včera v Jeruzalémě setkal s americkým ministrem zahraničí Antony Blinkenem. Blinken bude nyní testován, oznámil jeho mluvčí.
Blinken se má dnes v izraelském pouštním městě Sde Boker zúčastnit vrcholné schůzky s ministry zahraničí čtyř arabských států - Egypta, Spojených arabských emirátů, Bahrajnu a Maroka. Izrael zde bude zastupovat ministr zahraničí Jair Lapid.
Cisla novych infenkci v Izraeli opet rostou. zde


**Šéf izraelské vlády Naftali Bennett se podle udaju své kancelare nakazil koronavirem** Padesátiletý premier měl pozitivní test, ale cíti se dobře, uvedl dnes ve svém prohlášení. V práci bude pokračovat z domova, uvedl. Bennett se včera v Jeruzalémě setkal s americkým ministrem zahraničí Antony Blinkenem. Blinken bude nyní testován, oznámil jeho mluvčí. Blinken se má dnes v izraelském pouštním městě Sde Boker zúčastnit vrcholné schůzky s ministry zahraničí čtyř arabských států - Egypta, Spojených arabských emirátů, Bahrajnu a Maroka. Izrael zde bude zastupovat ministr zahraničí Jair Lapid. Cisla novych infenkci v Izraeli opet rostou. [zde](https://orf.at/#/stories/3256172/)
Upravené 28. 3. 2022 o 21:37

Rakousky ministr zahranici Schallenberg a min. hospodarstvi Schramböck cestuji na pracovni navstevu do Izraele
Na zítřek jsou naplánovány rozhovory se zástupci izraelských start-upů. Kromě toho se členové vlády zúčastní prezentace nové lanovky, kterou v Haifě postavila rakouská společnost Doppelmayr.
Ve středu se Schallenberg setká na pracovní schůzce s izraelským ministrem zahraničí Jairem Lapidem. Chce také hovořit o válce na Ukrajině a o situaci na Blízkém Východě. Schramböck se setkává s izraelskou ministryní hospodářství Ornou Barbivayovou. Plánuje se také položení věnce k památníku holocaustu Yad Vashem.


**Rakousky ministr zahranici Schallenberg a min. hospodarstvi Schramböck cestuji na pracovni navstevu do Izraele** Na zítřek jsou naplánovány rozhovory se zástupci izraelských start-upů. Kromě toho se členové vlády zúčastní prezentace nové lanovky, kterou v Haifě postavila rakouská společnost Doppelmayr. Ve středu se Schallenberg setká na pracovní schůzce s izraelským ministrem zahraničí Jairem Lapidem. Chce také hovořit o válce na Ukrajině a o situaci na Blízkém Východě. Schramböck se setkává s izraelskou ministryní hospodářství Ornou Barbivayovou. Plánuje se také položení věnce k památníku holocaustu Yad Vashem.
814
2
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept