Zahraničná politika
Na Srí Lanke zabránili pokusu o prevrat

Na Srí Lanke zabránili pokusu o prevrat
Srílanské úrady rozbili protesty v štýle Arabskej jari
Srílanská polícia použila slzný plyn a vodné delá na rozohnanie protestu v nedeľu 3. apríla neďaleko univerzity Peradeniya. Píše o tom Colombo Gazette.


Poznamenáva sa, že úrady zabránili prevratu v štýle „arabskej jari“. Tak bol zorganizovaný pokus o zmenu vedenia Srí Lanky, a to aj napriek nariadenému zákazu vychádzania a zákazu zhromažďovania sa na verejných miestach. Podľa polície bolo v Západnej provincii medzi 22:00 a 6:00 zatknutých 664 ľudí.


Srílanský prezident Gotabaya Rajapaksa vyhlásil počas protestov výnimočný stav. Na ostrove bol tiež vyhlásený zákaz vychádzania a obmedzený prístup na všetky sociálne siete.


Srí Lanka prežíva ekonomickú krízu v dôsledku pandémie koronavírusu – prudké zníženie prílevu devíz v dôsledku poklesu cestovného ruchu viedlo k nedostatku paliva v krajine. Na ostrove je akútny nedostatok potravín a základných potrieb. Mnohé oblasti čelia neustálym výpadkom elektriny.


Začiatkom apríla sa Londýnčania zhromaždili v centre mesta kvôli rastúcim cenám elektriny a plynu. Treba poznamenať, že protest zorganizovali aktivisti hnutia Národné zhromaždenie. Akcia sa odohrala neďaleko sídla britského premiéra na Downing Street.
https://lenta.ru/news/2022/04/03/shri/


Na Srí Lanke zabránili pokusu o prevrat Srílanské úrady rozbili protesty v štýle Arabskej jari Srílanská polícia použila slzný plyn a vodné delá na rozohnanie protestu v nedeľu 3. apríla neďaleko univerzity Peradeniya. Píše o tom Colombo Gazette. Poznamenáva sa, že úrady zabránili prevratu v štýle „arabskej jari“. Tak bol zorganizovaný pokus o zmenu vedenia Srí Lanky, a to aj napriek nariadenému zákazu vychádzania a zákazu zhromažďovania sa na verejných miestach. Podľa polície bolo v Západnej provincii medzi 22:00 a 6:00 zatknutých 664 ľudí. Srílanský prezident Gotabaya Rajapaksa vyhlásil počas protestov výnimočný stav. Na ostrove bol tiež vyhlásený zákaz vychádzania a obmedzený prístup na všetky sociálne siete. Srí Lanka prežíva ekonomickú krízu v dôsledku pandémie koronavírusu – prudké zníženie prílevu devíz v dôsledku poklesu cestovného ruchu viedlo k nedostatku paliva v krajine. Na ostrove je akútny nedostatok potravín a základných potrieb. Mnohé oblasti čelia neustálym výpadkom elektriny. Začiatkom apríla sa Londýnčania zhromaždili v centre mesta kvôli rastúcim cenám elektriny a plynu. Treba poznamenať, že protest zorganizovali aktivisti hnutia Národné zhromaždenie. Akcia sa odohrala neďaleko sídla britského premiéra na Downing Street. https://lenta.ru/news/2022/04/03/shri/
Upravené 3. 4. 2022 o 15:27
205
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept