História
Pohled Koncepce na misi proroků ve světové historii

A vládne ten, kdo má lepší a kvalitnější informaci.

Domnívám se, že že lépe řídí (manévruje - slovo vládne je spíš termín GP, když už tedy používat termíny KSB) ten, kdo informaci nejen že má, ale hlavně ji správně pochopí.


[quote="pid:69164, uid:312"]A vládne ten, kdo má lepší a kvalitnější informaci.[/quote] Domnívám se, že že lépe řídí (manévruje - slovo vládne je spíš termín GP, když už tedy používat termíny KSB) ten, kdo informaci nejen že má, ale hlavně ji **správně pochopí**.

že lépe řídí (manévruje - slovo vládne je spíš termín GP
Vláda je přece "moc". A co je moc? Do praxe převedena schopnost řídit. To je prosím poučka KSB.
Použil jsem slovo z Ruštiny "владеет" přišlo mi trefnější.


Mohl bych dál pokračovat ve výměně názorů, ale na dnes mám jiné plány, tak možná později.


[quote="pid:69169, uid:826"]že lépe řídí (manévruje - slovo vládne je spíš termín GP[/quote]Vláda je přece "moc". A co je moc? **Do praxe převedena schopnost řídit.** To je prosím poučka KSB. Použil jsem slovo z Ruštiny "владеет" přišlo mi trefnější. Mohl bych dál pokračovat ve výměně názorů, ale na dnes mám jiné plány, tak možná později.
Upravené 23. 4. 2022 o 12:27

Ohľadom toho, že by vraj akurát Angličania nepoznali rozdiel medzi spravodlivosťou a zákonom a nemali na to samostatné slová.
Ak sa nemýlim, tak majú na to justice a law.
A mali by taktiež chápať, čo je spravodlivosť, keď to chápu Američania používajúci ich jazyk. Stačí si pomyslieť na komixovú superhrdinskú kultúru. Hádam hrdinom z Justice League ide o spravodlivosť a nie o zákony, ktoré predpokladám, že popri tom sami porušujú.


BTW, aby nebolo, že som dáky fanda anglánov, tak písmená v mojom nicku nesúvisia s Great Britain, BBC ani Banskou Bystricou smile smile


Ohľadom toho, že by vraj akurát **Angličania** nepoznali rozdiel medzi **spravodlivosťou** a **zákonom** a nemali na to samostatné slová. Ak sa nemýlim, tak majú na to **justice** a **law**. A mali by taktiež chápať, čo je spravodlivosť, keď to chápu Američania používajúci ich jazyk. Stačí si pomyslieť na komixovú superhrdinskú kultúru. Hádam hrdinom z Justice League ide o spravodlivosť a nie o zákony, ktoré predpokladám, že popri tom sami porušujú. BTW, aby nebolo, že som dáky fanda anglánov, tak písmená v mojom nicku nesúvisia s Great Britain, BBC ani Banskou Bystricou (blush) (wasntme)

law.
Nechci již do toho víc vrtat, čtenáři mají již dost informací, aby si názor udělali sami. Já dám jen to, co mi napsalo, když jsem zadal do vyhledávače slovo "law".
"The system of rules which a particular country or community recognizes as regulating the actions of its members and which it may enforce by the imposition of penalties.
they were taken to court for breaking the law"


Tedy:
"systém pravidel, která určitá země nebo společenství uznává jako regulující jednání svých členů a která může vymáhat ukládáním sankcí."


Pokud toto považuješ za spravedlnost...


[quote="pid:69175, uid:413"]law.[/quote]Nechci již do toho víc vrtat, čtenáři mají již dost informací, aby si názor udělali sami. Já dám jen to, co mi napsalo, když jsem zadal do vyhledávače slovo "law". "The system of rules which a particular country or community recognizes as regulating the actions of its members and which it may enforce by the imposition of penalties. they were taken to court for breaking the law" Tedy: "systém pravidel, která určitá země nebo společenství uznává jako regulující jednání svých členů a která může vymáhat ukládáním sankcí." Pokud toto považuješ za spravedlnost...

Pokud toto považuješ za spravedlnost...

Začíná se to tady nějak zamotávat, tak abych předešla dalšímu rozebírání, co kdo napsal a jak to myslel:
V příspěvku GBB se "law" nepovažuje za "spravedlnost", nýbrž za "právo" (argumentuje, že rozdíl mezi "justice" a "law" odpovídá našemu rozdílu mezi "spravedlností" a "právem" ).
Jinak angl. "justice" (lat. "iustitia" ) zhruba odpovídá tomu, co máme na mysli, když mluvíme o "spravedlnosti" jakožto té dámě se zavázanýma očima ("fiat iustitia, pereat mundus" ), "equity" (lat. "equitas" ) spravedlnosti ve smyslu spíše férovosti či slušnosti (něco jako když si ta dáma sundá pásku z očí), "judiciary" (z lat. iudicium, iudicere: soud nebo rozsudek, soudit - "Iudicium Dei = Boží soud) odpovídá našemu pojmu soudnictví nebo justice, "law" odpovídá latinskému "ius" a našemu "právu" nebo "zákonu" . Má to hromadu nuancí závislých na kontextu, to ale opravdu není na tuto debatu.


[quote="pid:69188, uid:312"]Pokud toto považuješ za spravedlnost...[/quote] Začíná se to tady nějak zamotávat, tak jen abych předešla dalšímu rozebírání, co kdo napsal a jak to myslel: V příspěvku GBB se "law" nepovažuje za "spravedlnost", nýbrž za "právo" (argumentuje, že rozdíl mezi "justice" a "law" odpovídá našemu rozdílu mezi "spravedlností" a "právem" ). Jinak angl. "justice" (lat. "iustitia" ) zhruba odpovídá tomu, co máme na mysli, když mluvíme o "spravedlnosti" jakožto té dámě se zavázanýma očima ("fiat iustitia, pereat mundus" ), "equity" (lat. "equitas" ) odpovídá spravedlnosti ve smyslu spíše férovosti či slušnosti (něco jako když si ta dáma sundá pásku z očí), "judiciary" (z lat. iudicium, iudicere: soud nebo rozsudek, soudit - "Iudicium Dei = Boží soud) odpovídá našemu pojmu soudnictví nebo justice, "law" odpovídá latinskému "ius" a našemu "právu" nebo "zákonu" . Má to hromadu nuancí závislých na kontextu, to ale opravdu není na tuto debatu.
Upravené 23. 4. 2022 o 18:13

Myslím, že anglosasi spravili chybu, keď slovom "spravodlivosť" (justice, od slova "just" spravodlivý) začali označovať aj súdne štruktúry. Dokonca niektorí sudcovia sa nechajú oslovovať Mr. Justice (čo je úplný nonsens v davo-"elitárnej spoločnosti" )


Pripomína mi to jednu vec. Kedysi ma kolegovia povzbudzovali, aby som v prekladoch používal slovo dejiny namiesto slova "história". Lebo Historia je skratkou (Iz Tori Ja = som s Tóry - židovskej biblie. T.j. Historia je sú sfalšované dejiny ľudstva) Ale časom som dospel k názoru, že tu treba byť opatrný. Slovo dejiny dnes používam iba tam, kde sa hovorí o chronológii všeobecne. Ale prakticky všetko, čo sa nejako bližšie dotýka ľudských dejín, nazývam história.
Keď hovoríme o nejakých historických udalostiach ľudských dejín, tak nikdy nebudeme mať istotu, že tento výklad je správny. Vždy je to len hádanie z kávovej šálky. Bola by hlúposť nejakú novú verziu histórie nazvať "dejinami" a potom panikáriť, keď sa zistí, že aj táto nová verzia je mýtus, ale termín "dejiny" už bol tým mýtom poškvrnený. Preto ľudské dejiny zásadne označujem - históriou. Pojem "dejiny" musí zostať čistý a neskompromitovaný.


To, že v jedných jazykoch neexistujú jednoslovné preklady druhých jazykov je bežná vec. V ruštine je množstvo slov, ktoré nemajú v slovenčine preklad, a je ťažké ich prekladať, najčastejšie opisom alebo približným slovom, čo je vždy nepresné.


Takisto je fakt, že jazyk má vplyv na mentalitu človeka a jeho svetonázor. Jazyk je totiž nástroj. A s niektorým nástrojom sa pracuje lepšie a s iným horšie. Niektorý jazyk sa viacej a detailnejšie venuje určitým javom, má pre ne viac pojmov atď, a iný vníma svet cez svoju lexiku a štruktúru inak.


S tým súcitom u angličanov by som nesúhlasil. Významy slov je najlepšie posudzovať podľa výkladových slovníkov. Použijem Thesaurus.
https://www.dictionary.com/browse/sympathy
https://www.dictionary.com/browse/compassion
Veľmi podobné slovenskému výkladu:
súcit -u m. citová účasť s niekým (v nešťastí ap.), poľutovanie: vzbudzovať s., pomôcť zo s-u, mať s. (s niekým) súcitiť;


Aj keď je fakt, že v slovenčine to logicky samo vyplýva zo zloženia slova: "sú+cit" = "spoločné cítenie", t.j. prežívať rovnakú emóciu s niekým iným, najmä pokiaľ ide o trápenie.


Podobne aj slovo svedomie majú dobre vysvetlené:
https://www.dictionary.com/browse/conscience


Ten rozdiel, ktorý pozorujeme v boji anglosasov proti slovanom, bude skôr o inom. Podľa mňa to bude o tom, že "elita" má iné zmýšľanie než bežní ľudia. Je to šľachta, ktorá bola šľachtená. Oni majú úplne iní svetonázor, možno ani svedomie a empatiu nemajú, t.j. sú psychopati. Chyba teda nemusí byť vyložene v jazyku, ale v defektnej psychike a svetonázore západnej šľachty. Preto má aj taký sklon k fašizmu.


Myslím, že anglosasi spravili chybu, keď slovom "spravodlivosť" (justice, od slova "just" spravodlivý) začali označovať aj súdne štruktúry. Dokonca niektorí sudcovia sa nechajú oslovovať Mr. Justice (čo je úplný nonsens v davo-"elitárnej spoločnosti" ) Pripomína mi to jednu vec. Kedysi ma kolegovia povzbudzovali, aby som v prekladoch používal slovo dejiny namiesto slova "história". Lebo Historia je skratkou (Iz Tori Ja = som s Tóry - židovskej biblie. T.j. Historia je sú sfalšované dejiny ľudstva) Ale časom som dospel k názoru, že tu treba byť opatrný. Slovo dejiny dnes používam iba tam, kde sa hovorí o chronológii všeobecne. Ale prakticky všetko, čo sa nejako bližšie dotýka ľudských dejín, nazývam história. Keď hovoríme o nejakých historických udalostiach ľudských dejín, tak nikdy nebudeme mať istotu, že tento výklad je správny. Vždy je to len hádanie z kávovej šálky. Bola by hlúposť nejakú novú verziu histórie nazvať "dejinami" a potom panikáriť, keď sa zistí, že aj táto nová verzia je mýtus, ale termín "dejiny" už bol tým mýtom poškvrnený. Preto ľudské dejiny zásadne označujem - históriou. Pojem "dejiny" musí zostať čistý a neskompromitovaný. To, že v jedných jazykoch neexistujú jednoslovné preklady druhých jazykov je bežná vec. V ruštine je množstvo slov, ktoré nemajú v slovenčine preklad, a je ťažké ich prekladať, najčastejšie opisom alebo približným slovom, čo je vždy nepresné. Takisto je fakt, že jazyk má vplyv na mentalitu človeka a jeho svetonázor. Jazyk je totiž nástroj. A s niektorým nástrojom sa pracuje lepšie a s iným horšie. Niektorý jazyk sa viacej a detailnejšie venuje určitým javom, má pre ne viac pojmov atď, a iný vníma svet cez svoju lexiku a štruktúru inak. S tým súcitom u angličanov by som nesúhlasil. Významy slov je najlepšie posudzovať podľa výkladových slovníkov. Použijem Thesaurus. https://www.dictionary.com/browse/sympathy https://www.dictionary.com/browse/compassion Veľmi podobné slovenskému výkladu: súcit -u m. citová účasť s niekým (v nešťastí ap.), poľutovanie: vzbudzovať s., pomôcť zo s-u, mať s. (s niekým) súcitiť; Aj keď je fakt, že v slovenčine to logicky samo vyplýva zo zloženia slova: "sú+cit" = "spoločné cítenie", t.j. prežívať rovnakú emóciu s niekým iným, najmä pokiaľ ide o trápenie. Podobne aj slovo svedomie majú dobre vysvetlené: https://www.dictionary.com/browse/conscience Ten rozdiel, ktorý pozorujeme v boji anglosasov proti slovanom, bude skôr o inom. Podľa mňa to bude o tom, že "elita" má iné zmýšľanie než bežní ľudia. Je to šľachta, ktorá bola šľachtená. Oni majú úplne iní svetonázor, možno ani svedomie a empatiu nemajú, t.j. sú psychopati. Chyba teda nemusí byť vyložene v jazyku, ale v defektnej psychike a svetonázore západnej šľachty. Preto má aj taký sklon k fašizmu.

Podle mého jsou jiní. Nikdy ses nezamýšlel nad tím, proč je proti nám vedena válka již několik tisíc let? Já ano, a hledám příčiny, proč tomu tak je.


Britové, Španělé a další vyvraždili v koloniální éře miliony a milony (a spíše více) lidí po celém světě.
Nejspíš se také Parazitovi nehodili do krámu.
A navíc, kdoví, jak to bylo dle reálných dějin.


Válka je vedená proti Lidstvu, nikoliv jen proti Slovanům, ať už si pod tím pojmem představuješ cokoliv.


Myslíš, že nějaký anglosas by v podobné diskusi nařkl svého kolegu, že Slovany považuje za podřadné?


Já doufám, že se takoví najdou!


To, že isté slovo nemajú v slovníku, jednoducho nie je náhoda.

Nic takového, že je to náhoda, jsem netvrdil.
Můžeš omezovat, škrtit, jak chceš, ale nikdy zcela nezadusíš cit pro spravedlnost déle, než na krátkou chvíli.


Mr. Justice


Pan Ozajstný :-)


[quote="pid:69125, uid:312"]Podle mého jsou jiní. Nikdy ses nezamýšlel nad tím, proč je proti nám vedena válka již několik tisíc let? Já ano, a hledám příčiny, proč tomu tak je.[/quote] Britové, Španělé a další vyvraždili v koloniální éře miliony a milony (a spíše více) lidí po celém světě. Nejspíš se také Parazitovi nehodili do krámu. A navíc, kdoví, jak to bylo dle reálných dějin. Válka je vedená proti Lidstvu, nikoliv jen proti Slovanům, ať už si pod tím pojmem představuješ cokoliv. [quote="pid:69125, uid:312"]Myslíš, že nějaký anglosas by v podobné diskusi nařkl svého kolegu, že Slovany považuje za podřadné?[/quote] Já doufám, že se takoví najdou! [quote="pid:69126, uid:663"]To, že isté slovo nemajú v slovníku, jednoducho nie je náhoda.[/quote] Nic takového, že je to náhoda, jsem netvrdil. Můžeš omezovat, škrtit, jak chceš, ale nikdy zcela nezadusíš cit pro spravedlnost déle, než na krátkou chvíli. [quote="pid:69214, uid:6"]Mr. Justice[/quote] Pan Ozajstný :-)

Válka je vedená proti Lidstvu, nikoliv jen proti Slovanům, ať už si pod tím pojmem představuješ cokoliv.
Toto je ukázka naprostého nepochopení běžících procesů, které má kořeny v neznalosti historie.
První genocida Slovanů se odehrála 3500 let před naším letopočtem na severu Německa. Vyhráli Slované.
Tam naši nepřátelé zjistili, že 6.prioritou nás nezdolají, proto začali proti nám bojovat na vyšších prioritách.
Říkáš, že se bojuje proti lidstvu, jako takovému. Já to přece nepopírám, ale nejdříve musí zdolat Slovany, kteří jako jediní bojují za přežití lidstva. Podívej se na zbytek Světa, který se nepřidal se sankcemi proti Rusku. Všichni se zatajeným dechem sledují ten boj na život a na smrt, který teď vedou Rusové proti kolektivnímu západu a drží Rusům všechny palce. Oni totiž dobře vědí, že pokud Rusové prohrají, je s nimi konec.
A to, že se nebojovalo jen proti Slovanům, ale byli vyhlazeni v Americe Indiáni a podobně, to byl jen testovací polygon na vypilování genocidní techniky, podobně, jako Bůrská válka na testování koncentračních táborů. Dej příklad jiného etnika, než Slovanů, proti kterému se na Zemi bojuje již 5500 let.
Někteří zdejší diskutující mají představu o historii, kterou jim vytvořili a napsali západní "historici" v čele s jezuity, místo skutečné historie, která byla soustavně ničena (požár Alexandrijské knihovny, knihovny Ivana Hrozného, hmotných památek atd.).
To se pak nedivím, co za bludy se tady dočtu.
Místo toho, aby začali studovat i jiné zdroje, nejen ty západní o kterých jsem psal výše, budou tady kopat do lidí, kteří jim ty zdroje přinášejí až pod nos. Jo, přivést koně k vodě dokáže jeden člověk, ale ani 40, ho nedonutí napít se. Jsi jeden z takových koní.


[quote="pid:69227, uid:181"]Válka je vedená proti Lidstvu, nikoliv jen proti Slovanům, ať už si pod tím pojmem představuješ cokoliv.[/quote]Toto je ukázka naprostého nepochopení běžících procesů, které má kořeny v neznalosti historie. První genocida Slovanů se odehrála 3500 let před naším letopočtem na severu Německa. Vyhráli Slované. Tam naši nepřátelé zjistili, že 6.prioritou nás nezdolají, proto začali proti nám bojovat na vyšších prioritách. Říkáš, že se bojuje proti lidstvu, jako takovému. Já to přece nepopírám, ale nejdříve musí zdolat Slovany, kteří jako jediní bojují za přežití lidstva. Podívej se na zbytek Světa, který se nepřidal se sankcemi proti Rusku. Všichni se zatajeným dechem sledují ten boj na život a na smrt, který teď vedou Rusové proti kolektivnímu západu a drží Rusům všechny palce. Oni totiž dobře vědí, že pokud Rusové prohrají, je s nimi konec. A to, že se nebojovalo jen proti Slovanům, ale byli vyhlazeni v Americe Indiáni a podobně, to byl jen testovací polygon na vypilování genocidní techniky, podobně, jako Bůrská válka na testování koncentračních táborů. Dej příklad jiného etnika, než Slovanů, proti kterému se na Zemi bojuje již 5500 let. Někteří zdejší diskutující mají představu o historii, kterou jim vytvořili a napsali západní "historici" v čele s jezuity, místo skutečné historie, která byla soustavně ničena (požár Alexandrijské knihovny, knihovny Ivana Hrozného, hmotných památek atd.). To se pak nedivím, co za bludy se tady dočtu. Místo toho, aby začali studovat i jiné zdroje, nejen ty západní o kterých jsem psal výše, budou tady kopat do lidí, kteří jim ty zdroje přinášejí až pod nos. Jo, přivést koně k vodě dokáže jeden člověk, ale ani 40, ho nedonutí napít se. Jsi jeden z takových koní.
Upravené 24. 4. 2022 o 09:20

A všiml sis, že Hox přispívá, respektive má jen 4 témata, která pořád, v určitých periodách omílá?


Jj, všiml, ale už neovlivňuje, jak dané vlákno skončí.


Ale když se vrátím na úplný začátek tohoto vlákna: Pohled koncepce na misi proroků ve světě.
Přidám sem svůj pohled: Proroci byli pověřeni jistým úkolem, aby korigovali vývoj společnosti určitým a žádoucím směrem. Byli pověřeni pro danou dobu s výhledem do budoucnosti. Ale Ježíš Bibli nepsal, on hlásal SLOVO. Kdo sepsal Bibli (příp. korán) do patřičné podoby a za jakým účelem je ovšem už věc druhá.


[quote="pid:69108, uid:312"]A všiml sis, že Hox přispívá, respektive má jen 4 témata, která pořád, v určitých periodách omílá?[/quote] Jj, všiml, ale už neovlivňuje, jak dané vlákno skončí. Ale když se vrátím na úplný začátek tohoto vlákna: Pohled koncepce na misi proroků ve světě. Přidám sem svůj pohled: Proroci byli pověřeni jistým úkolem, aby korigovali vývoj společnosti určitým a žádoucím směrem. Byli pověřeni pro danou dobu s výhledem do budoucnosti. Ale Ježíš Bibli nepsal, on hlásal SLOVO. Kdo sepsal Bibli (příp. korán) do patřičné podoby a za jakým účelem je ovšem už věc druhá.

Ale když se vrátím na úplný začátek tohoto vlákna: Pohled koncepce na misi proroků ve světě. Byli pověřeni pro danou dobu...
Já bych dodal i pro dané území. Napsal jsem v samém začátku vlákna to, že proroci nebyli určeni pro Slovanské obyvatelstvo, jelikož to žilo podle Božích konů. Bůh posílal proroky tam, kde se podle jeho konů nežilo. Copak bylo podle Božích konů, aby si muži brali za ženy šestiletí holčičky? Proto Ježíš, proto Mohamed. Ale jak je vidět, moc to nepomohlo.


A souhlasím s tebou, že hlavní bylo SLOVO, a ne to, co bylo zapsáno. Copak mohl Mohamed zkontrolovat, co bylo zapsáno do Koránu? No nemohl, ten byl sepsán 30-50 let po jeho smrti. A i kdyby byl napsán za jeho života, tak by to také nemohl zkontrolovat, jelikož neuměl psát ani číst. Jen Bůh ví, co bylo Mohamedu sesláno.


[quote="pid:69246, uid:573"]Ale když se vrátím na úplný začátek tohoto vlákna: Pohled koncepce na misi proroků ve světě. Byli pověřeni pro danou dobu...[/quote]**Já bych dodal i pro dané území.** Napsal jsem v samém začátku vlákna to, že proroci nebyli určeni pro Slovanské obyvatelstvo, jelikož to žilo podle Božích konů. Bůh posílal proroky tam, kde se podle jeho konů nežilo. Copak bylo podle Božích konů, aby si muži brali za ženy šestiletí holčičky? Proto Ježíš, proto Mohamed. Ale jak je vidět, moc to nepomohlo. A souhlasím s tebou, že hlavní bylo SLOVO, a ne to, co bylo zapsáno. Copak mohl Mohamed zkontrolovat, co bylo zapsáno do Koránu? No nemohl, ten byl sepsán 30-50 let po jeho smrti. A i kdyby byl napsán za jeho života, tak by to také nemohl zkontrolovat, jelikož neuměl psát ani číst. Jen Bůh ví, co bylo Mohamedu sesláno.
Upravené 24. 4. 2022 o 09:59

Já napsal v samém začátku vlákna to, že proroci nebyli určeni pro Slovanské obyvatelstvo, jelikož to žilo podle Božích konů.

Souhlas. Bůh jistě posílá proroky tam, kde jsou třeba.
Ke zdravému Člověku je zbytečné posílat lékaře.


[quote="pid:69251, uid:312"]Já napsal v samém začátku vlákna to, že proroci nebyli určeni pro Slovanské obyvatelstvo, jelikož to žilo podle Božích konů.[/quote] Souhlas. Bůh jistě posílá proroky tam, kde jsou třeba. Ke zdravému Člověku je zbytečné posílat lékaře.

Ježíš Bibli nepsal, on hlásal SLOVO
..Len dodám,"<dával príklady a konal skutky


[quote=&quot;pid:69246, uid:573&quot;]Jež&iacute;&scaron; Bibli nepsal, on hl&aacute;sal SLOVO[/quote]..Len dod&aacute;m,&quot;&lt;d&aacute;val pr&iacute;klady a konal skutky

Souhlas. Bůh jistě posílá proroky tam, kde jsou třeba.
Ke zdravému Člověku je zbytečné posílat lékaře.
Trefné. Libí se mi. Pokud nemáš nic proti tomu, bude to jeden z mých dalších argumentů do budoucnosti. smile


[quote=&quot;pid:69252, uid:573&quot;]Souhlas. Bůh jistě pos&iacute;l&aacute; proroky tam, kde jsou třeba. Ke zdrav&eacute;mu Člověku je zbytečn&eacute; pos&iacute;lat l&eacute;kaře.[/quote]Trefn&eacute;. Lib&iacute; se mi. Pokud nem&aacute;&scaron; nic proti tomu, bude to jeden z m&yacute;ch dal&scaron;&iacute;ch argumentů do budoucnosti. 8)

Začíná se to tady nějak zamotávat, tak abych předešla dalšímu rozebírání, co kdo napsal a jak to myslel:
Dobrá poznámka, ale čekal jsem něco víc.
Vidím, že to co jsem chtěl sdělit zůstalo nepochopeno, tak možná k pochopení dojde malým příkladem.
V první řadě by bylo dobré definovat, co je to vlastně spravedlnost. Existuje nespočet definicí, které se snaží tento pojem vysvětlit, ale můj obraz mi dal takovou definici. Tedy: Spravedlnost je istina, harmonie, balans, zohlednění zájmů všech členů společnosti, kde nesmí být katastrofická událost předmětem byznisu (tj. člověk onemocní, nemůže zaplatit nějaké daně a podobně a dostane se do exekuce).
Například: máme ve společnosti představitele klanů a občanů. Spravedlnost v tomto případě bude, pokud zájmy budou zohledněny v klíči win win. To je postup, který ze světových politiků uplatňuje jenom Putin. To znamená, že Putin ve svém řízení uplatňuje ideologii spravedlnosti.
Jakou politiku dělá západ? Výhradně win lose.
Tedy se zpětně opačným směrem dostáváme k mému prvotnímu tvrzení, že Slované hájí spravedlnost, zatím co anglosasové hájí jenom své zájmy. A proto v jejich jazyce, pojem spravedlnosti neexistuje. Oni ji totiž nepotřebují, dokonce ji považují za nebezpečnou svým zájmům. Protože spravedlnost znamená win win, která jde proti win lose.
Určitě jste všichni viděli nějaké Hollywoodské detektivky, kde byl nějaký soudní proces. Vůbec tam nešlo o istinu, tedy spravedlnost, ale výhradně o to, který z advokátů vyhraje. Toto je koncentrovaná ukázka anglosaské "spravedlnosti".
Ještě jeden příklad anglosaské "spravedlnosti". Určitě jste slyšeli výrok krvavé Madly o Rusku, že není spravedlivé, aby jedna země měla tolik nerostného bohatství. No, ale co, Rusko nechtělo prodávat své suroviny? Naopak, Rusko rádo prodávalo to, co vytěžilo a to za přijatelné ceny. Tedy win win.
Ale západu se to nelíbilo, on chtěl a pořád chce suroviny rabovat, mít je zadarmo a ještě k tomu snížit počet obyvatel Ruska na 15 milionů. Tak si západ představuje "spravedlnost" win lose. A v tomto přístupu nevidí nic zvláštního, naopak, ty, kteří to tak nemají považuje za slabochy, kteří si zaslouží být ovládnuti.


[quote=&quot;pid:69191, uid:810&quot;]Zač&iacute;n&aacute; se to tady nějak zamot&aacute;vat, tak abych přede&scaron;la dal&scaron;&iacute;mu rozeb&iacute;r&aacute;n&iacute;, co kdo napsal a jak to myslel:[/quote]Dobr&aacute; pozn&aacute;mka, ale čekal jsem něco v&iacute;c. Vid&iacute;m, že to co jsem chtěl sdělit zůstalo nepochopeno, tak možn&aacute; k pochopen&iacute; dojde mal&yacute;m př&iacute;kladem. V prvn&iacute; řadě by bylo dobr&eacute; definovat, co je to vlastně **spravedlnost**. Existuje nespočet definic&iacute;, kter&eacute; se snaž&iacute; tento pojem vysvětlit, ale můj obraz mi dal takovou definici. Tedy: Spravedlnost je istina, harmonie, balans, zohledněn&iacute; z&aacute;jmů v&scaron;ech členů společnosti, kde nesm&iacute; b&yacute;t katastrofick&aacute; ud&aacute;lost předmětem byznisu (tj. člověk onemocn&iacute;, nemůže zaplatit nějak&eacute; daně a podobně a dostane se do exekuce). Např&iacute;klad: m&aacute;me ve společnosti představitele klanů a občanů. Spravedlnost v tomto př&iacute;padě bude, pokud z&aacute;jmy budou zohledněny v kl&iacute;či win win. To je postup, kter&yacute; ze světov&yacute;ch politiků uplatňuje jenom Putin. To znamen&aacute;, že Putin ve sv&eacute;m ř&iacute;zen&iacute; uplatňuje ideologii spravedlnosti. Jakou politiku děl&aacute; z&aacute;pad? V&yacute;hradně win lose. Tedy se zpětně opačn&yacute;m směrem dost&aacute;v&aacute;me k m&eacute;mu prvotn&iacute;mu tvrzen&iacute;, že Slovan&eacute; h&aacute;j&iacute; spravedlnost, zat&iacute;m co anglosasov&eacute; h&aacute;j&iacute; jenom sv&eacute; z&aacute;jmy. A proto v jejich jazyce, pojem spravedlnosti neexistuje. Oni ji totiž nepotřebuj&iacute;, dokonce ji považuj&iacute; za nebezpečnou sv&yacute;m z&aacute;jmům. Protože spravedlnost znamen&aacute; win win, kter&aacute; jde proti win lose. Určitě jste v&scaron;ichni viděli nějak&eacute; Hollywoodsk&eacute; detektivky, kde byl nějak&yacute; soudn&iacute; proces. Vůbec tam ne&scaron;lo o istinu, tedy spravedlnost, ale v&yacute;hradně o to, kter&yacute; z advok&aacute;tů vyhraje. Toto je koncentrovan&aacute; uk&aacute;zka anglosask&eacute; &quot;spravedlnosti&quot;. Je&scaron;tě jeden př&iacute;klad anglosask&eacute; &quot;spravedlnosti&quot;. Určitě jste sly&scaron;eli v&yacute;rok krvav&eacute; Madly o Rusku, že nen&iacute; spravedliv&eacute;, aby jedna země měla tolik nerostn&eacute;ho bohatstv&iacute;. No, ale co, Rusko nechtělo prod&aacute;vat sv&eacute; suroviny? Naopak, Rusko r&aacute;do prod&aacute;valo to, co vytěžilo a to za přijateln&eacute; ceny. Tedy win win. Ale z&aacute;padu se to nel&iacute;bilo, on chtěl a poř&aacute;d chce suroviny rabovat, m&iacute;t je zadarmo a je&scaron;tě k tomu sn&iacute;žit počet obyvatel Ruska na 15 milionů. Tak si z&aacute;pad představuje &quot;spravedlnost&quot; win lose. A v tomto př&iacute;stupu nevid&iacute; nic zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;ho, naopak, ty, kteř&iacute; to tak nemaj&iacute; považuje za slabochy, kteř&iacute; si zaslouž&iacute; b&yacute;t ovl&aacute;dnuti.
Upravené 24. 4. 2022 o 17:57

Tedy se zpětně opačným směrem dostáváme k mému prvotnímu tvrzení, že Slované hájí spravedlnost, zatím co anglosasové hájí jenom své zájmy.


Ale západu se to nelíbilo, on chtěl a pořád chce suroviny rabovat, mít je zadarmo a ještě k tomu snížit počet obyvatel Ruska na 15 milionů. Tak si západ představuje "spravedlnost" win lose. A v tomto přístupu nevidí nic zvláštního, naopak, ty, kteří to tak nemají považuje za slabochy, kteří si zaslouží být ovládnuti.


Budu předpokládat, že tvé nacistické (glorifikace slovanstva) agitace pramení z upřímného nadšení. Nicméně i tak pokládám za nezbytné na ně upozornit.
Já bych to (v duchu KSB) formuloval tak, že Slované tvoří podstatnou část nositelů sociálně spravedlivé koncepce (VP), zatímco anglosasové, vzhledem k tomu, že jejich území je faktickým sídlem globálních elit, jsou pod silným vlivem parazitické koncepce (GP).
Často se tu opakuje, že velmi stručným vyjádřením podstaty GP je rozděl a panuj, zatímco u VP je to sjednocuj a spolupracuj.


[quote=&quot;pid:69287, uid:312&quot;]Tedy se zpětně opačn&yacute;m směrem dost&aacute;v&aacute;me k m&eacute;mu prvotn&iacute;mu tvrzen&iacute;, že Slovan&eacute; h&aacute;j&iacute; spravedlnost, zat&iacute;m co anglosasov&eacute; h&aacute;j&iacute; jenom sv&eacute; z&aacute;jmy.[/quote] [quote=&quot;pid:69287, uid:312&quot;]Ale z&aacute;padu se to nel&iacute;bilo, on chtěl a poř&aacute;d chce suroviny rabovat, m&iacute;t je zadarmo a je&scaron;tě k tomu sn&iacute;žit počet obyvatel Ruska na 15 milionů. Tak si z&aacute;pad představuje &quot;spravedlnost&quot; win lose. A v tomto př&iacute;stupu nevid&iacute; nic zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;ho, naopak, ty, kteř&iacute; to tak nemaj&iacute; považuje za slabochy, kteř&iacute; si zaslouž&iacute; b&yacute;t ovl&aacute;dnuti.[/quote] Budu předpokl&aacute;dat, že tv&eacute; nacistick&eacute; (glorifikace slovanstva) agitace pramen&iacute; z upř&iacute;mn&eacute;ho nad&scaron;en&iacute;. Nicm&eacute;ně i tak pokl&aacute;d&aacute;m za nezbytn&eacute; na ně upozornit. J&aacute; bych to (v duchu KSB) formuloval tak, že Slovan&eacute; tvoř&iacute; podstatnou č&aacute;st nositelů soci&aacute;lně spravedliv&eacute; koncepce (VP), zat&iacute;mco anglosasov&eacute;, vzhledem k tomu, že jejich &uacute;zem&iacute; je faktick&yacute;m s&iacute;dlem glob&aacute;ln&iacute;ch elit, jsou pod siln&yacute;m vlivem parazitick&eacute; koncepce (GP). Často se tu opakuje, že velmi stručn&yacute;m vyj&aacute;dřen&iacute;m podstaty GP je rozděl a panuj, zat&iacute;mco u VP je to sjednocuj a spolupracuj.

A proto v jejich jazyce, pojem spravedlnosti neexistuje.

Myslím si, že ten pojem je slovo justice. Načo ho potom pridávali do slovníku, keď už mali slovo law. Ak to bolo v opačnom poradí, tak načo by pridávali druhé slovo s rovnakým významom. Dôvod by sa asi našiel, ale aj tak.


Chcelo by to spraviť prieskum medzi bežnými Angličanmi, ale aj tak si myslím, že chápu, že spravodlivosť je niečo iné ako zákon. Akurát že môžu si pod spravodlivosťou predstavovať niečo iné ako Slovania, alebo pred ňou proste zatvárať oči, lebo nevidia spôsob, ako by im spravodlivosť voči svetu zaručila win-win situáciu a nie len zníženie svojho vplyvu, a tým aj životnej úrovne.


Súhlasím, že sú na tom s chápaním spravodlivosti o dosť horšie ako Slovania. Asi neboli na nich páchané také krivdy ako na nás, tak ich nemal kto v tom chápaní vycvičiť. Do histórie Slovanov či tých duchovných vecí sa až tak nevyznám, ale neprekvapilo by ma, keby sme ten cit pre spravodlivosť mali práve kvôli tým krivdám "od počiatku vekov" a nie preto, že by sme boli práve my nejakí "nadľudia". Čo ak sme, tak v poho, tým lepšie pre nás. smile


nacistické (glorifikace slovanstva)

Asi si chcel napísať nacionalistické, je v tom rozdiel.


[quote=&quot;pid:69287, uid:312&quot;]A proto v jejich jazyce, pojem spravedlnosti neexistuje.[/quote] Mysl&iacute;m si, že ten pojem je slovo justice. Načo ho potom prid&aacute;vali do slovn&iacute;ku, keď už mali slovo law. Ak to bolo v opačnom porad&iacute;, tak načo by prid&aacute;vali druh&eacute; slovo s rovnak&yacute;m v&yacute;znamom. D&ocirc;vod by sa asi na&scaron;iel, ale aj tak. Chcelo by to spraviť prieskum medzi bežn&yacute;mi Angličanmi, ale aj tak si mysl&iacute;m, že ch&aacute;pu, že spravodlivosť je niečo in&eacute; ako z&aacute;kon. Akur&aacute;t že m&ocirc;žu si pod spravodlivosťou predstavovať niečo in&eacute; ako Slovania, alebo pred ňou proste zatv&aacute;rať oči, lebo nevidia sp&ocirc;sob, ako by im spravodlivosť voči svetu zaručila win-win situ&aacute;ciu a nie len zn&iacute;ženie svojho vplyvu, a t&yacute;m aj životnej &uacute;rovne. S&uacute;hlas&iacute;m, že s&uacute; na tom s ch&aacute;pan&iacute;m spravodlivosti o dosť hor&scaron;ie ako Slovania. Asi neboli na nich p&aacute;chan&eacute; tak&eacute; krivdy ako na n&aacute;s, tak ich nemal kto v tom ch&aacute;pan&iacute; vycvičiť. Do hist&oacute;rie Slovanov či t&yacute;ch duchovn&yacute;ch vec&iacute; sa až tak nevyzn&aacute;m, ale neprekvapilo by ma, keby sme ten cit pre spravodlivosť mali pr&aacute;ve kv&ocirc;li t&yacute;m krivd&aacute;m &quot;od počiatku vekov&quot; a nie preto, že by sme boli pr&aacute;ve my nejak&iacute; &quot;nadľudia&quot;. Čo ak sme, tak v poho, t&yacute;m lep&scaron;ie pre n&aacute;s. :) [quote=&quot;pid:69296, uid:826&quot;]nacistick&eacute; (glorifikace slovanstva)[/quote] Asi si chcel nap&iacute;sať nacionalistick&eacute;, je v tom rozdiel.
Upravené 24. 4. 2022 o 18:38

Asi si chcel napísať nacionalistické, je v tom rozdiel.

Chtěl jsem napsat přesně, co jsem napsal, ale uznávám, že termín "nacionalistické" je asi vhodnějí. I když patologická podstata je u obou pojmů stejná.


Ještě doplním definice obou pojmů podle KSB:


Nacionalizmus


Uvedomenie si neopakovateľnej osobitosti svojho národa v spojení s odmietaním alebo
ignorovaním veľkou časťou ľudí výnimočnosti a dôležitosti iných kultúr a národov a ich
význam pre ľudstvo a jeho budúcnosť, v procese historického rozvoja a následnosti
pokolení.


Nacismus


Pokusy likvidácie iných kultúr prípadne aj národov (ktoré ich vytvorili) prívržencami
konkrétneho nacionalizmu alebo rasizmu. V základe nacizmu leží nacionalizmus alebo
rasizmus, no v určitých prípadoch tam môže byť aj náboženská neznášanlivosť k
inovercom, nakoľko vierovyznanie môže byť neoddeliteľnou časťou historicky vytvorenej
národnej kultúry.


Domnívám se, že nacionalismus s nacismem kráčí ruku v ruce. Rozdíl je jen v délce řetězu vzteklého psa.


[quote=&quot;pid:69298, uid:413&quot;]Asi si chcel nap&iacute;sať nacionalistick&eacute;, je v tom rozdiel.[/quote] Chtěl jsem napsat přesně, co jsem napsal, ale uzn&aacute;v&aacute;m, že term&iacute;n &quot;nacionalistick&eacute;&quot; je asi vhodněj&iacute;. I když patologick&aacute; podstata je u obou pojmů stejn&aacute;. Je&scaron;tě dopln&iacute;m definice obou pojmů podle KSB: ### Nacionalizmus Uvedomenie si neopakovateľnej osobitosti svojho n&aacute;roda v spojen&iacute; s odmietan&iacute;m alebo ignorovan&iacute;m veľkou časťou ľud&iacute; v&yacute;nimočnosti a d&ocirc;ležitosti in&yacute;ch kult&uacute;r a n&aacute;rodov a ich v&yacute;znam pre ľudstvo a jeho bud&uacute;cnosť, v procese historick&eacute;ho rozvoja a n&aacute;slednosti pokolen&iacute;. ### Nacismus Pokusy likvid&aacute;cie in&yacute;ch kult&uacute;r pr&iacute;padne aj n&aacute;rodov (ktor&eacute; ich vytvorili) pr&iacute;vržencami konkr&eacute;tneho nacionalizmu alebo rasizmu. V z&aacute;klade nacizmu lež&iacute; nacionalizmus alebo rasizmus, no v určit&yacute;ch pr&iacute;padoch tam m&ocirc;že byť aj n&aacute;božensk&aacute; nezn&aacute;&scaron;anlivosť k inovercom, nakoľko vierovyznanie m&ocirc;že byť neoddeliteľnou časťou historicky vytvorenej n&aacute;rodnej kult&uacute;ry. Domn&iacute;v&aacute;m se, že nacionalismus s nacismem kr&aacute;č&iacute; ruku v ruce. Rozd&iacute;l je jen v d&eacute;lce řetězu vztekl&eacute;ho psa.
Upravené 24. 4. 2022 o 19:21

Budu předpokládat, že tvé nacistické (glorifikace slovanstva) agitace pramení z upřímného nadšení. Nicméně i tak pokládám za nezbytné na ně upozornit.
Já bych to (v duchu KSB) formuloval tak, že Slované tvoří podstatnou část nositelů sociálně spravedlivé koncepce (VP), zatímco anglosasové, vzhledem k tomu, že jejich území je faktickým sídlem globálních elit, jsou pod silným vlivem parazitické koncepce (GP
Škoda, že již nežije Zaznobin, nasměroval bych tě s výhradami k němu. Ale proto, že již nežije, alespoň ti převyprávím, co na toto téma říká. Video ti neposílám, jelikož neumíš Rusky a bylo by to zbytečné.
Tak věz, Zaznobin řekl toto: různí vykladači Ježišova života tvrdí, že byl v mnoha zemích, dokonce v Indii, ale to není pravda. Ježíš dostal vnuknutí, aby šel na sever, na Slovanské země navštívit jejich volchvy. Chtěl vidět zemi, kde lidé žijí podle slova Božího a je možné vybudovat společnost o které mluvil ve svých kázáních. Když volchvům vykládal svůj pohled na společnost, ti mu řekli, že oni tak žijí již tisíce let. Tam se Ježíš přesvědčil, že taková Boží společnost existuje a po návratu do Jeruzaléma ještě vehementněji pokračoval ve svém kázání.
Pak v prvním století přišel ke Slovanům další,ale kvalitativně jiný, Andrej Pervozvannyj (apoštol Andrej), který chtěl křesťanství instalovat na Rusi, ale volchvové jej vyhnali. Pak muselo uplynout dalších 1000 let, aby se tam křesťanství uchytilo. Mluví se o křtění Rusi v roce 988, ale toto vůbec neproběhlo a trvalo dalších 400 let než se křesťanství v pravoslavné verzi na Rusi jakž takž uchytilo.
A řeknu ti, že v tom videu Zaznobin říká ještě jednu věc, kterou ty a Hoxova hvězdná pěchota tvrdě popírá a sice to, že v Bibli se mluví o dvou Bozích. Tak jak jsem to tvrdil již dávno. Tak snad nebudeš popírat jednoho z autorů KSB.
Tak mě víc neobtěžuj s tvými dedukcemi.


[quote=&quot;pid:69296, uid:826&quot;]Budu předpokl&aacute;dat, že tv&eacute; nacistick&eacute; (glorifikace slovanstva) agitace pramen&iacute; z upř&iacute;mn&eacute;ho nad&scaron;en&iacute;. Nicm&eacute;ně i tak pokl&aacute;d&aacute;m za nezbytn&eacute; na ně upozornit. J&aacute; bych to (v duchu KSB) formuloval tak, že Slovan&eacute; tvoř&iacute; podstatnou č&aacute;st nositelů soci&aacute;lně spravedliv&eacute; koncepce (VP), zat&iacute;mco anglosasov&eacute;, vzhledem k tomu, že jejich &uacute;zem&iacute; je faktick&yacute;m s&iacute;dlem glob&aacute;ln&iacute;ch elit, jsou pod siln&yacute;m vlivem parazitick&eacute; koncepce (GP[/quote]&Scaron;koda, že již nežije Zaznobin, nasměroval bych tě s v&yacute;hradami k němu. Ale proto, že již nežije, alespoň ti převypr&aacute;v&iacute;m, co na toto t&eacute;ma ř&iacute;k&aacute;. Video ti nepos&iacute;l&aacute;m, jelikož neum&iacute;&scaron; Rusky a bylo by to zbytečn&eacute;. Tak věz, Zaznobin řekl toto: různ&iacute; vykladači Ježi&scaron;ova života tvrd&iacute;, že byl v mnoha zem&iacute;ch, dokonce v Indii, ale to nen&iacute; pravda. Jež&iacute;&scaron; dostal vnuknut&iacute;, aby &scaron;el na sever, na Slovansk&eacute; země nav&scaron;t&iacute;vit jejich volchvy. Chtěl vidět zemi, kde lid&eacute; žij&iacute; podle slova Bož&iacute;ho a je možn&eacute; vybudovat společnost o kter&eacute; mluvil ve sv&yacute;ch k&aacute;z&aacute;n&iacute;ch. Když volchvům vykl&aacute;dal svůj pohled na společnost, ti mu řekli, že oni tak žij&iacute; již tis&iacute;ce let. Tam se Jež&iacute;&scaron; přesvědčil, že takov&aacute; Bož&iacute; společnost existuje a po n&aacute;vratu do Jeruzal&eacute;ma je&scaron;tě vehementněji pokračoval ve sv&eacute;m k&aacute;z&aacute;n&iacute;. Pak v prvn&iacute;m stolet&iacute; při&scaron;el ke Slovanům dal&scaron;&iacute;,ale kvalitativně jin&yacute;, Andrej Pervozvannyj (apo&scaron;tol Andrej), kter&yacute; chtěl křesťanstv&iacute; instalovat na Rusi, ale volchvov&eacute; jej vyhnali. Pak muselo uplynout dal&scaron;&iacute;ch 1000 let, aby se tam křesťanstv&iacute; uchytilo. Mluv&iacute; se o křtěn&iacute; Rusi v roce 988, ale toto vůbec neproběhlo a trvalo dal&scaron;&iacute;ch 400 let než se křesťanstv&iacute; v pravoslavn&eacute; verzi na Rusi jakž takž uchytilo. A řeknu ti, že v tom videu Zaznobin ř&iacute;k&aacute; je&scaron;tě jednu věc, kterou ty a Hoxova hvězdn&aacute; pěchota tvrdě pop&iacute;r&aacute; a sice to, že v Bibli se mluv&iacute; o dvou Boz&iacute;ch. Tak jak jsem to tvrdil již d&aacute;vno. Tak snad nebude&scaron; pop&iacute;rat jednoho z autorů KSB. Tak mě v&iacute;c neobtěžuj s tv&yacute;mi dedukcemi.
Upravené 24. 4. 2022 o 19:07

Tak mě víc neobtěžuj s tvými dedukcemi.

Nemám ve zvyku kohokoliv obtěžovat. Pokud ti vadí názor druhých na diskuzním fóru, tak si založ sektu a poučuj své ovečky.


[quote=&quot;pid:69300, uid:312&quot;]Tak mě v&iacute;c neobtěžuj s tv&yacute;mi dedukcemi.[/quote] Nem&aacute;m ve zvyku kohokoliv obtěžovat. Pokud ti vad&iacute; n&aacute;zor druh&yacute;ch na diskuzn&iacute;m f&oacute;ru, tak si založ sektu a poučuj sv&eacute; ovečky.

Pokud ti vadí názor druhých na diskuzním fóru, tak si založ sektu a poučuj své ovečky.
Mám rád názory druhých, které mají hlavu a patu, ale plané dedukce a nálepkování nacizmem a fašizmem do toho nepatří. K nálepkování se uchylují jen ti, kteří nemají argumenty. Kdybys argumentoval věcně, také bych ti odpovídal v jiném tónu.


[quote=&quot;pid:69301, uid:826&quot;]Pokud ti vad&iacute; n&aacute;zor druh&yacute;ch na diskuzn&iacute;m f&oacute;ru, tak si založ sektu a poučuj sv&eacute; ovečky.[/quote]M&aacute;m r&aacute;d n&aacute;zory druh&yacute;ch, kter&eacute; maj&iacute; hlavu a patu, ale plan&eacute; dedukce a n&aacute;lepkov&aacute;n&iacute; nacizmem a fa&scaron;izmem do toho nepatř&iacute;. K n&aacute;lepkov&aacute;n&iacute; se uchyluj&iacute; jen ti, kteř&iacute; nemaj&iacute; argumenty. Kdybys argumentoval věcně, tak&eacute; bych ti odpov&iacute;dal v jin&eacute;m t&oacute;nu.

nálepkování nacizmem a fašizmem do toho nepatří.

O fašismu nepadlo ani slovo a o nálepkování se nejedná ani omylem. Řeč nebyla o tobě, ale o tvých výrocích.


[quote=&quot;pid:69302, uid:312&quot;]n&aacute;lepkov&aacute;n&iacute; nacizmem a fa&scaron;izmem do toho nepatř&iacute;.[/quote] O fa&scaron;ismu nepadlo ani slovo a o n&aacute;lepkov&aacute;n&iacute; se nejedn&aacute; ani omylem. Řeč nebyla o tobě, ale o tv&yacute;ch v&yacute;roc&iacute;ch.

A to, že se nebojovalo jen proti Slovanům, ale byli vyhlazeni v Americe Indiáni a podobně, to byl jen testovací polygon na vypilování genocidní techniky, podobně, jako Bůrská válka na testování koncentračních táborů.


Proč to zní, jakoby v případě Indiánů ti to bylo skoro jedno?...


Dej příklad jiného etnika, než Slovanů, proti kterému se na Zemi bojuje již 5500 let.

Co vůbec víme o světě před 6000 lety? Tím myslím informace, které si lze skutečně ověřit.
Reálně nic.


Jsi jeden z takových koní.

Beru to jako pochvalu.


[quote=&quot;pid:69243, uid:312&quot;]A to, že se nebojovalo jen proti Slovanům, ale byli vyhlazeni v Americe Indi&aacute;ni a podobně, to byl jen testovac&iacute; polygon na vypilov&aacute;n&iacute; genocidn&iacute; techniky, podobně, jako Bůrsk&aacute; v&aacute;lka na testov&aacute;n&iacute; koncentračn&iacute;ch t&aacute;borů.[/quote] Proč to zn&iacute;, jakoby v př&iacute;padě Indi&aacute;nů ti to bylo skoro jedno?... [quote=&quot;pid:69243, uid:312&quot;]Dej př&iacute;klad jin&eacute;ho etnika, než Slovanů, proti kter&eacute;mu se na Zemi bojuje již 5500 let.[/quote] Co vůbec v&iacute;me o světě před 6000 lety? T&iacute;m mysl&iacute;m informace, kter&eacute; si lze skutečně ověřit. Re&aacute;lně nic. [quote=&quot;pid:69243, uid:312&quot;]Jsi jeden z takov&yacute;ch kon&iacute;.[/quote] Beru to jako pochvalu.

Co vůbec víme o světě před 6000 lety?
Stačí ti vykopávky? Protože tato událost byla potvrzena vykopávkami. Nikdy tady netvrdím nic, co se nedá dokázat.


[quote=&quot;pid:69333, uid:181&quot;]Co vůbec v&iacute;me o světě před 6000 lety?[/quote]Stač&iacute; ti vykop&aacute;vky? Protože tato ud&aacute;lost byla potvrzena vykop&aacute;vkami. Nikdy tady netvrd&iacute;m nic, co se ned&aacute; dok&aacute;zat.

Nacizmus, ako už bolo aj v definícii vyššie, je zameraný na likvidáciu cudzích kultúr, národov a jeho predstaviteľov.


O toto sa podľa mňa v tomto vlákne nejedná. Glorifikácia nie je nacizmus. Veď niekto by o KOBákoch kľudne mohol povedať, že glorifikujeme Rusko.


Na svete je veľa kultúr a národov. Niektoré sú neškodné, no iné sú agresívne. Ako chceš spojiť kultúry do jednej civilizácie, ak si ponechajú svoju agresivitu? Ako zmieriš Palestínčanov a Izraelcov? Slovanov a anglosasov?


Podľa mňa sa to dá len dialektickým diplomatickým dialógom (hlavne práca s mládežou), kde kultúry budú hľadať, čo ich spája, t.j. čo budú rozvíjať; a tiež budú hľadať, čo ich rozdeľuje, čo škodí, a to budú zo svojej kultúry odbúravať... T.j. budúca jednota rôznorodých národov je možná, len ako sa kultúry vyliečia zo svojich defektov a ten zdravý základ budú rozvíjať.


Liečenie kultúry nie je jej likvidácia! Je to liečenie. Kultúra, jej zdravé jadro sa zachováva! Preto ak kritizujeme nezdravé prvky svojej alebo cudzej kultúry, nie je to vonkoncom o nacizme, ale o potrebe liečenia týchto kultúr.


Len tak sa bude dať zjednocovať a tvoriť. Napr. židovstvo, kým bude pod vplyvom talmudu, nebude schopné sa integrovať do Ľudskej civilizácie. Slovanské národy tiež veľa toho zabudli a v mnohom zdegradovali, budú musieť znova doháňať stratenú duchovnosť (ak je pravda, že pred tisíc a viac rokmi boli ešte duchovne vysoko).


Nacizmus, ako už bolo aj v defin&iacute;cii vy&scaron;&scaron;ie, je zameran&yacute; na likvid&aacute;ciu cudz&iacute;ch kult&uacute;r, n&aacute;rodov a jeho predstaviteľov. O toto sa podľa mňa v tomto vl&aacute;kne nejedn&aacute;. Glorifik&aacute;cia nie je nacizmus. Veď niekto by o KOB&aacute;koch kľudne mohol povedať, že glorifikujeme Rusko. Na svete je veľa kult&uacute;r a n&aacute;rodov. Niektor&eacute; s&uacute; ne&scaron;kodn&eacute;, no in&eacute; s&uacute; agres&iacute;vne. Ako chce&scaron; spojiť kult&uacute;ry do jednej civiliz&aacute;cie, ak si ponechaj&uacute; svoju agresivitu? Ako zmieri&scaron; Palest&iacute;nčanov a Izraelcov? Slovanov a anglosasov? Podľa mňa sa to d&aacute; len dialektick&yacute;m diplomatick&yacute;m dial&oacute;gom (hlavne pr&aacute;ca s ml&aacute;dežou), kde kult&uacute;ry bud&uacute; hľadať, čo ich sp&aacute;ja, t.j. čo bud&uacute; rozv&iacute;jať; a tiež bud&uacute; hľadať, čo ich rozdeľuje, čo &scaron;kod&iacute;, a to bud&uacute; zo svojej kult&uacute;ry odb&uacute;ravať... T.j. bud&uacute;ca jednota r&ocirc;znorod&yacute;ch n&aacute;rodov je možn&aacute;, len ako sa kult&uacute;ry vyliečia zo svojich defektov a ten zdrav&yacute; z&aacute;klad bud&uacute; rozv&iacute;jať. Liečenie kult&uacute;ry nie je jej likvid&aacute;cia! Je to liečenie. Kult&uacute;ra, jej zdrav&eacute; jadro sa zachov&aacute;va! Preto ak kritizujeme nezdrav&eacute; prvky svojej alebo cudzej kult&uacute;ry, nie je to vonkoncom o nacizme, ale o potrebe liečenia t&yacute;chto kult&uacute;r. Len tak sa bude dať zjednocovať a tvoriť. Napr. židovstvo, k&yacute;m bude pod vplyvom talmudu, nebude schopn&eacute; sa integrovať do Ľudskej civiliz&aacute;cie. Slovansk&eacute; n&aacute;rody tiež veľa toho zabudli a v mnohom zdegradovali, bud&uacute; musieť znova doh&aacute;ňať straten&uacute; duchovnosť (ak je pravda, že pred tis&iacute;c a viac rokmi boli e&scaron;te duchovne vysoko).
Upravené 25. 4. 2022 o 00:27

Glorifikácia nie je nacizmus.


Preto ak kritizujeme nezdravé prvky svojej alebo cudzej kultúry, nie je to vonkoncom o nacizme, ale o potrebe liečenia týchto kultúr.


Souhlasím (s celým příspěvkem). Jenže donekonečna omílaná nadřazenost jedné kultury a jedním dechem opovrhování jinou kulturou je od hranice mezi nacionalismem a nacismem nebezpečně blízko. Proto jsem pokládal za nezbytné to zmínit.


[quote=&quot;pid:69336, uid:6&quot;]Glorifik&aacute;cia nie je nacizmus.[/quote] [quote=&quot;pid:69336, uid:6&quot;]Preto ak kritizujeme nezdrav&eacute; prvky svojej alebo cudzej kult&uacute;ry, nie je to vonkoncom o nacizme, ale o potrebe liečenia t&yacute;chto kult&uacute;r.[/quote] Souhlas&iacute;m (s cel&yacute;m př&iacute;spěvkem). Jenže donekonečna om&iacute;lan&aacute; nadřazenost jedn&eacute; kultury a jedn&iacute;m dechem opovrhov&aacute;n&iacute; jinou kulturou je od hranice mezi nacionalismem a nacismem nebezpečně bl&iacute;zko. Proto jsem pokl&aacute;dal za nezbytn&eacute; to zm&iacute;nit.

Souhlasím (s celým příspěvkem). Jenže donekonečna omílaná nadřazenost jedné kultury a jedním dechem opovrhování jinou kulturou je od hranice mezi nacionalismem a nacismem nebezpečně blízko. Proto jsem pokládal za nezbytné to zmínit.

Podľa mňa to hovorí nie preto, aby sa z nás stali "svidomí", ale preto, že si málo ako národ vážime sami seba, tradície predkov (často sa tu pohrdavo vyjadruje o slovanoch, hoci o tak dávnej historii vieme len všelijaké mýty). A možno aj preto, aby sme si uvedomili, že sme v reálnej globálnej vojne, a slniečkárstvo nám nepomôže, ale iba skutočná stratégia ako vyliečiť ľudstvo z nenávisti. Áno, je to vojna proti celému ľudstvu, ale na ňu si nepriateľ vybral jednu časť ľudstva, aby bojovala proti druhej časti (proti svojim bratrom). Anglosasi sú naši pomýlení bratia (ako v Tarasovi Buľboví. Jeden brat proti druhému). Presnejšie ich elity, ktoré sa snažia zmagoriť aj obyčajný ľud.


Ja verím, že ak by sa spravila anketa, tak väčšina obyčajných angličanov celkom správne popíše pojem spravodlivosť. Možno aj ich "elity", ale tie budú klamať. Nepovedia, ako si naozaj spravodlivosť predstavujú. "Elity" sú iná sorta ľudí, s premytým mozgom, bez svedomia a empatie.


Ja si pod pojmom spravodlivosť predstavujem hľadanie harmónie v celom supersystéme (ľudia medzi sebou aj s prírodou), ale najmä z hľadiska stability a dlhodobej udržateľnosti. Liečenie niekedy spočiatku aj bolí, ale potom nasleduje proces hojenia a dlhodobé zdravie. Liečenie nemožno odmietnuť len pre ten prvotný bolestivý manéver/operáciu. Dôležitejší je výsledok z hľadiska dlhodobej stability.


[quote=&quot;pid:69337, uid:826&quot;]Souhlas&iacute;m (s cel&yacute;m př&iacute;spěvkem). Jenže donekonečna om&iacute;lan&aacute; nadřazenost jedn&eacute; kultury a jedn&iacute;m dechem opovrhov&aacute;n&iacute; jinou kulturou je od hranice mezi nacionalismem a nacismem nebezpečně bl&iacute;zko. Proto jsem pokl&aacute;dal za nezbytn&eacute; to zm&iacute;nit.[/quote] Podľa mňa to hovor&iacute; nie preto, aby sa z n&aacute;s stali &quot;svidom&iacute;&quot;, ale preto, že si m&aacute;lo ako n&aacute;rod v&aacute;žime sami seba, trad&iacute;cie predkov (často sa tu pohrdavo vyjadruje o slovanoch, hoci o tak d&aacute;vnej historii vieme len v&scaron;elijak&eacute; m&yacute;ty). A možno aj preto, aby sme si uvedomili, že sme v re&aacute;lnej glob&aacute;lnej vojne, a slniečk&aacute;rstvo n&aacute;m nepom&ocirc;že, ale iba skutočn&aacute; strat&eacute;gia ako vyliečiť ľudstvo z nen&aacute;visti. &Aacute;no, je to vojna proti cel&eacute;mu ľudstvu, ale na ňu si nepriateľ vybral jednu časť ľudstva, aby bojovala proti druhej časti (proti svojim bratrom). Anglosasi s&uacute; na&scaron;i pom&yacute;len&iacute; bratia (ako v Tarasovi Buľbov&iacute;. Jeden brat proti druh&eacute;mu). Presnej&scaron;ie ich elity, ktor&eacute; sa snažia zmagoriť aj obyčajn&yacute; ľud. Ja ver&iacute;m, že ak by sa spravila anketa, tak v&auml;č&scaron;ina obyčajn&yacute;ch angličanov celkom spr&aacute;vne pop&iacute;&scaron;e pojem spravodlivosť. Možno aj ich &quot;elity&quot;, ale tie bud&uacute; klamať. Nepovedia, ako si naozaj spravodlivosť predstavuj&uacute;. &quot;Elity&quot; s&uacute; in&aacute; sorta ľud&iacute;, s premyt&yacute;m mozgom, bez svedomia a empatie. Ja si pod pojmom spravodlivosť predstavujem hľadanie harm&oacute;nie v celom supersyst&eacute;me (ľudia medzi sebou aj s pr&iacute;rodou), ale najm&auml; z hľadiska stability a dlhodobej udržateľnosti. Liečenie niekedy spočiatku aj bol&iacute;, ale potom nasleduje proces hojenia a dlhodob&eacute; zdravie. Liečenie nemožno odmietnuť len pre ten prvotn&yacute; bolestiv&yacute; man&eacute;ver/oper&aacute;ciu. D&ocirc;ležitej&scaron;&iacute; je v&yacute;sledok z hľadiska dlhodobej stability.

Podľa mňa to hovorí nie preto, aby sa z nás stali "svidomí", ale preto, že si málo ako národ vážime sami seba, tradície predkov (často sa tu pohrdavo vyjadruje o slovanoch, hoci o tak dávnej historii vieme len všelijaké mýty).

Opět souhlasím v podstatě s celým příspěvkem. Ale opět pokládám za nezbytné zmínit, že každá sebušlechtilejší myšlenka může být velice snadno zneužita. Obzvláště v době společenského marasmu, který (a velice rád bych se mýlil) se patrně bude velice rychle stupňovat. Lehce se pak vynoří další (falešný) prorok aby plnil funkci ikony updatované verze davo-elitárního spasení.


[quote=&quot;pid:69340, uid:6&quot;]Podľa mňa to hovor&iacute; nie preto, aby sa z n&aacute;s stali &quot;svidom&iacute;&quot;, ale preto, že si m&aacute;lo ako n&aacute;rod v&aacute;žime sami seba, trad&iacute;cie predkov (často sa tu pohrdavo vyjadruje o slovanoch, hoci o tak d&aacute;vnej historii vieme len v&scaron;elijak&eacute; m&yacute;ty).[/quote] Opět souhlas&iacute;m v podstatě s cel&yacute;m př&iacute;spěvkem. Ale opět pokl&aacute;d&aacute;m za nezbytn&eacute; zm&iacute;nit, že každ&aacute; sebu&scaron;lechtilej&scaron;&iacute; my&scaron;lenka může b&yacute;t velice snadno zneužita. Obzvl&aacute;&scaron;tě v době společensk&eacute;ho marasmu, kter&yacute; (a velice r&aacute;d bych se m&yacute;lil) se patrně bude velice rychle stupňovat. Lehce se pak vynoř&iacute; dal&scaron;&iacute; (fale&scaron;n&yacute;) prorok aby plnil funkci ikony updatovan&eacute; verze davo-elit&aacute;rn&iacute;ho spasen&iacute;.

Liečenie kultúry nie je jej likvidácia! Je to liečenie. Kultúra, jej zdravé jadro sa zachováva! Preto ak kritizujeme nezdravé prvky svojej alebo cudzej kultúry, nie je to vonkoncom o nacizme, ale o potrebe liečenia týchto kultúr.


Léčení potřebuje jak kultura Slovanů (v menší míře), tak i ostatní kultury (ve větší míře). Je však třeba mít správnou diagnózu, kterou by metodologie KSB měla umožnit udělat a z části je dokonce již hotová.


[quote=&quot;pid:69336, uid:6&quot;]Liečenie kult&uacute;ry nie je jej likvid&aacute;cia! Je to liečenie. Kult&uacute;ra, jej zdrav&eacute; jadro sa zachov&aacute;va! Preto ak kritizujeme nezdrav&eacute; prvky svojej alebo cudzej kult&uacute;ry, nie je to vonkoncom o nacizme, ale o potrebe liečenia t&yacute;chto kult&uacute;r.[/quote] L&eacute;čen&iacute; potřebuje jak kultura Slovanů (v men&scaron;&iacute; m&iacute;ře), tak i ostatn&iacute; kultury (ve vět&scaron;&iacute; m&iacute;ře). Je v&scaron;ak třeba m&iacute;t spr&aacute;vnou diagn&oacute;zu, kterou by metodologie KSB měla umožnit udělat a z č&aacute;sti je dokonce již hotov&aacute;.

Jardobe, tady něco o světonázoru pravěkých Slovanů.
https://www.youtube.com/watch?v=_yzhKl_jeRE&list=PL2zbO1Ks2ovyIgJAS91DX1O8ZhAgXlymH&index=3&ab_channel=%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%A2%D0%92


Neznámá genocida starověkých Slovanů
https://www.youtube.com/watch?v=fz8giYr3AQI&ab_channel=%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%A2%D0%92


Jardobe, tady něco o světon&aacute;zoru pravěk&yacute;ch Slovanů. https://www.youtube.com/watch?v=_yzhKl_jeRE&amp;list=PL2zbO1Ks2ovyIgJAS91DX1O8ZhAgXlymH&amp;index=3&amp;ab_channel=%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%A2%D0%92 Nezn&aacute;m&aacute; genocida starověk&yacute;ch Slovanů https://www.youtube.com/watch?v=fz8giYr3AQI&amp;ab_channel=%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%A2%D0%92

Zajímal by mě postoj Rusofila k ruskému bolševismu.


Stále doufám, že v rozepři mezi mnou a Rusofilem jde o nedorozumění...


Koukám na výše uvedené video a zatím nemám dojem, že by za nimi bylo hurá Slovanství, jako za tím, co prezentuje Tartárie, SAV a např. Ogar. Knihy uvedených autorů bych rád uvedl do prodeje, pokud s tím budou ostatní z komunity souhlasit (a jestli je překlad).


P.S. V popisku videa na youtube je větička: "Proč byl populární světonázor pro vládnoucí elitu nepřijatelný."


Což chápu jako potvrzení teze VP SSSR (kterou zde já pouze ozvučuji), že tehdejší kultura prehistorické Rusi prohrála s GP (křtění Rusi) kvůli průniku davo-"elitarismu" do svého řízení v období těsně před prohrou.


A opakuji, prohrát s GP není ostuda, prohrál celý svět. Slované prohráli jako poslední a prohráli na nejméně úrovních. Jejich způsob žití je použitelný (s nějakými úpravami) k vytvoření vzorové ruské (lidské) civilizace)


Zaj&iacute;mal by mě postoj Rusofila k rusk&eacute;mu bol&scaron;evismu. [quote=&quot;pid:69353, uid:312&quot;]Jardobe, tady něco o světon&aacute;zoru pravěk&yacute;ch Slovanů. https://www.youtube.com/watch?v=_yzhKl_jeRE&amp;list=PL2zbO1Ks2ovyIgJAS91DX1O8ZhAgXlymH&amp;index=3&amp;ab_channel=%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%A2%D0%92 [/quote] St&aacute;le douf&aacute;m, že v rozepři mezi mnou a Rusofilem jde o nedorozuměn&iacute;... Kouk&aacute;m na v&yacute;&scaron;e uveden&eacute; video a zat&iacute;m nem&aacute;m dojem, že by za nimi bylo hur&aacute; Slovanstv&iacute;, jako za t&iacute;m, co prezentuje Tart&aacute;rie, SAV a např. Ogar. Knihy uveden&yacute;ch autorů bych r&aacute;d uvedl do prodeje, pokud s t&iacute;m budou ostatn&iacute; z komunity souhlasit (a jestli je překlad). P.S. V popisku videa na youtube je větička: _&quot;Proč byl popul&aacute;rn&iacute; světon&aacute;zor pro vl&aacute;dnouc&iacute; elitu nepřijateln&yacute;.&quot;_ Což ch&aacute;pu jako potvrzen&iacute; teze VP SSSR (kterou zde j&aacute; pouze ozvučuji), že tehdej&scaron;&iacute; kultura prehistorick&eacute; Rusi prohr&aacute;la s GP (křtěn&iacute; Rusi) kvůli průniku davo-&quot;elitarismu&quot; do sv&eacute;ho ř&iacute;zen&iacute; v obdob&iacute; těsně před prohrou. A opakuji, prohr&aacute;t s GP nen&iacute; ostuda, prohr&aacute;l cel&yacute; svět. Slovan&eacute; prohr&aacute;li jako posledn&iacute; a prohr&aacute;li na nejm&eacute;ně &uacute;rovn&iacute;ch. Jejich způsob žit&iacute; je použiteln&yacute; (s nějak&yacute;mi &uacute;pravami) k vytvořen&iacute; vzorov&eacute; rusk&eacute; (lidsk&eacute;) civilizace)
Upravené 25. 4. 2022 o 23:39

Zajímal by mě postoj Rusofila k ruskému bolševismu.
Považuji ho za přínos a pokus vyvedení lidí z Biblického otroctví.


[quote=&quot;pid:69367, uid:388&quot;]Zaj&iacute;mal by mě postoj Rusofila k rusk&eacute;mu bol&scaron;evismu.[/quote]Považuji ho za př&iacute;nos a pokus vyveden&iacute; lid&iacute; z Biblick&eacute;ho otroctv&iacute;.

@jardob Ptal jsi se dříve, co by stálo za to přeložit ... tak něco od Pyžikova asi ano. Považuji ho za prověřeného.

http://leva-net.webnode.cz/products/alexandr-pyzikov-o-konceptualni-moci-stalina-jak-se-stalin-stal-stalinem/


@jardob Ptal jsi se dř&iacute;ve, co by st&aacute;lo za to přeložit ... tak něco od Pyžikova asi ano. Považuji ho za prověřen&eacute;ho. http://leva-net.webnode.cz/products/alexandr-pyzikov-o-konceptualni-moci-stalina-jak-se-stalin-stal-stalinem/

Ptal jsi se dříve, co by stálo za to přeložit ... tak něco od Pyžikova asi ano. Považuji ho za prověřeného.

Určite áno. Pozeral som Torden, ani on sa Pyžikovovi zatiaľ nevenuje.


[quote=&quot;pid:69380, uid:388&quot;]Ptal jsi se dř&iacute;ve, co by st&aacute;lo za to přeložit ... tak něco od Pyžikova asi ano. Považuji ho za prověřen&eacute;ho.[/quote] Určite &aacute;no. Pozeral som Torden, ani on sa Pyžikovovi zatiaľ nevenuje.

Inak napadla mi taká vec. Občas vnikajú prudké reakcie medzi diskutérmi.


Skúste sa k diskusii s iným človekom postaviť ako k úlohe riadenia v zmysle vytvorenia plodného a konštruktívneho procesu. Ako cvičenie DVTR.
Ak diskusného partnera urazíte a prakticky spálite most, tak ste zbabrali úlohu skôr, než začala. Také riadenie procesu je neefektívne a je známkou nešikovného manažéra.


Diskusia je "delikátny proces" a treba vždy najprv premýšľať nad zvolenými slovami, až potom ich vypustiť do éteru. Správny prístup a správne slová robia proces harmonickým a efektívnym, prináša viac výsledkov. Niečo iné je diskutovať v uvoľnenej atmosfére, a iné je, keď viem, že niekto ide so mnou debatovať ako inšpektor a pri prvej príležitosti na mňa vychrli výčitky. K takému človeku budem len veľmi stručný a náš rozhovor neprinesie veľa plodov.


A našou úlohou predsa je "spájaj a tvor".


Všimnite si, ako geniálne vzorovo ukazuje tento princíp KSB Putin. On prakticky nikdy neurazil tie subjekty, s ktorými rokuje. Hoci je mu jasné, že nie všetci majú dobré úmysly. Nikdy iný subjekt (inú hlavu štátu, rokovacieho partnera) neoznačil za nepriateľa (vraga). Maximálne iné štáty označili ako "nedružestvennye", čo sa nedá preložiť jedným slovom, je to "nie priateľské". Putin prakticky vždy hľadá konštruktívny spôsob spolupráce. Ak niekto robí podrazy a spamätá sa, tak znova dostane ponuku spolupráce, len menej výhodnú. V principiálnych veciach je ostrý: žiadny nacizmus!
Putin je vlastne perfektným praktikom KSB v praxi... Ukazuje duchovnosť KSB na sebe. Ako by to malo vyzerať.


A čo sa týka trollov alebo ľudí, ktorí nedávajú plody svojho rozumu, nič svoje, len chŕlia prevzaté informácie z iných kníh a webov (až má človek pocit, že sa rozpráva s mrtvou knihou alebo webom a nie s živým človekom), tak tu tiež treba zvoliť správny manažersky prístup: "nekŕmiť!".


Inak napadla mi tak&aacute; vec. Občas vnikaj&uacute; prudk&eacute; reakcie medzi diskut&eacute;rmi. Sk&uacute;ste sa k diskusii s in&yacute;m človekom postaviť ako k &uacute;lohe riadenia v zmysle vytvorenia plodn&eacute;ho a kon&scaron;trukt&iacute;vneho procesu. Ako cvičenie DVTR. Ak diskusn&eacute;ho partnera uraz&iacute;te a prakticky sp&aacute;lite most, tak ste zbabrali &uacute;lohu sk&ocirc;r, než začala. Tak&eacute; riadenie procesu je neefekt&iacute;vne a je zn&aacute;mkou ne&scaron;ikovn&eacute;ho manaž&eacute;ra. Diskusia je &quot;delik&aacute;tny proces&quot; a treba vždy najprv prem&yacute;&scaron;ľať nad zvolen&yacute;mi slovami, až potom ich vypustiť do &eacute;teru. Spr&aacute;vny pr&iacute;stup a spr&aacute;vne slov&aacute; robia proces harmonick&yacute;m a efekt&iacute;vnym, prin&aacute;&scaron;a viac v&yacute;sledkov. Niečo in&eacute; je diskutovať v uvoľnenej atmosf&eacute;re, a in&eacute; je, keď viem, že niekto ide so mnou debatovať ako in&scaron;pektor a pri prvej pr&iacute;ležitosti na mňa vychrli v&yacute;čitky. K tak&eacute;mu človeku budem len veľmi stručn&yacute; a n&aacute;&scaron; rozhovor neprinesie veľa plodov. A na&scaron;ou &uacute;lohou predsa je &quot;sp&aacute;jaj a tvor&quot;. V&scaron;imnite si, ako geni&aacute;lne vzorovo ukazuje tento princ&iacute;p KSB Putin. On prakticky nikdy neurazil tie subjekty, s ktor&yacute;mi rokuje. Hoci je mu jasn&eacute;, že nie v&scaron;etci maj&uacute; dobr&eacute; &uacute;mysly. Nikdy in&yacute; subjekt (in&uacute; hlavu &scaron;t&aacute;tu, rokovacieho partnera) neoznačil za nepriateľa (vraga). Maxim&aacute;lne in&eacute; &scaron;t&aacute;ty označili ako &quot;nedružestvennye&quot;, čo sa ned&aacute; preložiť jedn&yacute;m slovom, je to &quot;nie priateľsk&eacute;&quot;. Putin prakticky vždy hľad&aacute; kon&scaron;trukt&iacute;vny sp&ocirc;sob spolupr&aacute;ce. Ak niekto rob&iacute; podrazy a spam&auml;t&aacute; sa, tak znova dostane ponuku spolupr&aacute;ce, len menej v&yacute;hodn&uacute;. V principi&aacute;lnych veciach je ostr&yacute;: žiadny nacizmus! Putin je vlastne perfektn&yacute;m praktikom KSB v praxi... Ukazuje duchovnosť KSB na sebe. Ako by to malo vyzerať. A čo sa t&yacute;ka trollov alebo ľud&iacute;, ktor&iacute; ned&aacute;vaj&uacute; plody svojho rozumu, nič svoje, len chŕlia prevzat&eacute; inform&aacute;cie z in&yacute;ch kn&iacute;h a webov (až m&aacute; človek pocit, že sa rozpr&aacute;va s mrtvou knihou alebo webom a nie s živ&yacute;m človekom), tak tu tiež treba zvoliť spr&aacute;vny manažersky pr&iacute;stup: &quot;nekŕmiť!&quot;.
Upravené 25. 4. 2022 o 23:14

Diskusia je "delikátny proces" a treba vždy najprv premýšľať nad zvolenými slovami, až potom ich vypustiť do éteru. Správny prístup a správne slová robia proces harmonickým a efektívnym, prináša viac výsledkov. Niečo iné je diskutovať v uvoľnenej atmosfére, a iné je, keď viem, že niekto ide so mnou debatovať ako inšpektor a pri prvej príležitosti na mňa vychrli výčitky. K takému človeku budem len veľmi stručný a náš rozhovor neprinesie veľa plodov.

Výborné! Celý příspěvek. Ano ano. Umění, vlastně ne-umění diskuze je zásadní problém a úkol pro každého naučit se to. Možná potom by se "pohnuly ledy" i v globální politice rychleji.


[quote=&quot;pid:69490, uid:6&quot;]Diskusia je &quot;delik&aacute;tny proces&quot; a treba vždy najprv prem&yacute;&scaron;ľať nad zvolen&yacute;mi slovami, až potom ich vypustiť do &eacute;teru. Spr&aacute;vny pr&iacute;stup a spr&aacute;vne slov&aacute; robia proces harmonick&yacute;m a efekt&iacute;vnym, prin&aacute;&scaron;a viac v&yacute;sledkov. Niečo in&eacute; je diskutovať v uvoľnenej atmosf&eacute;re, a in&eacute; je, keď viem, že niekto ide so mnou debatovať ako in&scaron;pektor a pri prvej pr&iacute;ležitosti na mňa vychrli v&yacute;čitky. K tak&eacute;mu človeku budem len veľmi stručn&yacute; a n&aacute;&scaron; rozhovor neprinesie veľa plodov.[/quote] V&yacute;born&eacute;! Cel&yacute; př&iacute;spěvek. Ano ano. Uměn&iacute;, vlastně ne-uměn&iacute; diskuze je z&aacute;sadn&iacute; probl&eacute;m a &uacute;kol pro každ&eacute;ho naučit se to. Možn&aacute; potom by se &quot;pohnuly ledy&quot; i v glob&aacute;ln&iacute; politice rychleji.

Proč neustále pěstuješ myšlenku Vyvoleného národa a potřeby bojovat se všemi jinými, než jsi ty sám?


Podsúvanie a nepochopenie toho, o čom Rusofil píše. Chápem, že cez svoj dogmatický filter nedokážeš prepustiť myšlienku, ktorá by tvoju ilúziu narušila.


Protože máš neustále potřebu obhájit si, že jsou podřadní.


Nemá. Tieto slová mu vkladáš do úst ty. Namiesto rozumu používaš pocity. To je prejav bytostí na nízkej úrovni duchovného vývoja.


Válka je vedená proti Lidstvu, nikoliv jen proti Slovanům, ať už si pod tím pojmem představuješ cokoliv.


Ako Slovana ma v prvom rade zaujíma vojna proti Slovanom, až potom vojna proti ľudstvu (samozrejme s chápaním vojny proti ľudstvu). V opačnom poradí nemusíme prežiť. Že to máš prevrátené o tebe svedčí.


A to, že se nebojovalo jen proti Slovanům, ale byli vyhlazeni v Americe Indiáni a podobně, to byl jen testovací polygon na vypilování genocidní techniky, podobně, jako Bůrská válka na testování koncentračních táborů.


Proč to zní, jakoby v případě Indiánů ti to bylo skoro jedno?...


Premietaš do toho svoje vlastné predstavy. Unikajú ti súvislosti, v ktorých to bolo napísané. Je to divné, pretože si s nimi sám začal. Problém je v tebe, nie v tom, čo píše Rusofil.


Léčení potřebuje jak kultura Slovanů (v menší míře), tak i ostatní kultury (ve větší míře). Je však třeba mít správnou diagnózu, kterou by metodologie KSB měla umožnit udělat a z části je dokonce již hotová.


Si dokonalá ukážka toho, že samotné KSB to nedokáže. Tebe a podobným chýba rozlíšenie. Prečo asi? "Komu není zhůry dáno..."


Koukám na výše uvedené video a zatím nemám dojem, že by za nimi bylo hurá Slovanství, jako za tím, co prezentuje Tartárie, SAV a např. Ogar.


Nulové chápanie a znalosti, silná potreba sa vymedziť. Obdivujem Rusofila, že má s takými ako ty trpezlivosť. Je zbytočné hádzať perly sviniam. Ale tu nejde o teba, ide tu o ostatných.




Ani v jednom komentári som nevidel, že by ste sa zastali Slovanov. Zastávate sa vždy iba cudzích a našich vždy iba špiníte. Hanba vám. Mína rovnakosti (nie rovnosti) v KSB sa u jednoduchších jedincov naplno prejavuje.


Rusofil to vystihol. Prináša vám veci na striebornom podnose s uvedením zdrojov, ale vám sa nechce študovať, pretože ste sa zamilovali do KSB, ktoré chápete dogmaticky a podvedome sa vyhýbate všetkému, čo by narušilo vašu chorú a zvrátenú predstavu o svete.


[quote=&quot;pid:69119, uid:181&quot;]Proč neust&aacute;le pěstuje&scaron; my&scaron;lenku Vyvolen&eacute;ho n&aacute;roda a potřeby bojovat se v&scaron;emi jin&yacute;mi, než jsi ty s&aacute;m?[/quote] Pods&uacute;vanie a nepochopenie toho, o čom Rusofil p&iacute;&scaron;e. Ch&aacute;pem, že cez svoj dogmatick&yacute; filter nedok&aacute;že&scaron; prepustiť my&scaron;lienku, ktor&aacute; by tvoju il&uacute;ziu naru&scaron;ila. [quote=&quot;pid:69122, uid:181&quot;]Protože m&aacute;&scaron; neust&aacute;le potřebu obh&aacute;jit si, že jsou podřadn&iacute;.[/quote] Nem&aacute;. Tieto slov&aacute; mu vklad&aacute;&scaron; do &uacute;st ty. Namiesto rozumu použ&iacute;va&scaron; pocity. To je prejav bytost&iacute; na n&iacute;zkej &uacute;rovni duchovn&eacute;ho v&yacute;voja. [quote=&quot;pid:69227, uid:181&quot;]V&aacute;lka je veden&aacute; proti Lidstvu, nikoliv jen proti Slovanům, ať už si pod t&iacute;m pojmem představuje&scaron; cokoliv.[/quote] Ako Slovana ma v prvom rade zauj&iacute;ma vojna proti Slovanom, až potom vojna proti ľudstvu (samozrejme s ch&aacute;pan&iacute;m vojny proti ľudstvu). V opačnom porad&iacute; nemus&iacute;me prežiť. Že to m&aacute;&scaron; prevr&aacute;ten&eacute; o tebe svedč&iacute;. [quote=&quot;pid:69243, uid:312&quot;]A to, že se nebojovalo jen proti Slovanům, ale byli vyhlazeni v Americe Indi&aacute;ni a podobně, to byl jen testovac&iacute; polygon na vypilov&aacute;n&iacute; genocidn&iacute; techniky, podobně, jako Bůrsk&aacute; v&aacute;lka na testov&aacute;n&iacute; koncentračn&iacute;ch t&aacute;borů.[/quote] [quote=&quot;pid:69333, uid:181&quot;]Proč to zn&iacute;, jakoby v př&iacute;padě Indi&aacute;nů ti to bylo skoro jedno?...[/quote] Premieta&scaron; do toho svoje vlastn&eacute; predstavy. Unikaj&uacute; ti s&uacute;vislosti, v ktor&yacute;ch to bolo nap&iacute;san&eacute;. Je to divn&eacute;, pretože si s nimi s&aacute;m začal. Probl&eacute;m je v tebe, nie v tom, čo p&iacute;&scaron;e Rusofil. [quote=&quot;pid:69348, uid:388&quot;]L&eacute;čen&iacute; potřebuje jak kultura Slovanů (v men&scaron;&iacute; m&iacute;ře), tak i ostatn&iacute; kultury (ve vět&scaron;&iacute; m&iacute;ře). Je v&scaron;ak třeba m&iacute;t spr&aacute;vnou diagn&oacute;zu, kterou by metodologie KSB měla umožnit udělat a z č&aacute;sti je dokonce již hotov&aacute;.[/quote] Si dokonal&aacute; uk&aacute;žka toho, že samotn&eacute; KSB to nedok&aacute;že. Tebe a podobn&yacute;m ch&yacute;ba rozl&iacute;&scaron;enie. Prečo asi? _&quot;Komu nen&iacute; zhůry d&aacute;no...&quot;_ [quote=&quot;pid:69367, uid:388&quot;]Kouk&aacute;m na v&yacute;&scaron;e uveden&eacute; video a zat&iacute;m nem&aacute;m dojem, že by za nimi bylo hur&aacute; Slovanstv&iacute;, jako za t&iacute;m, co prezentuje Tart&aacute;rie, SAV a např. Ogar.[/quote] Nulov&eacute; ch&aacute;panie a znalosti, siln&aacute; potreba sa vymedziť. Obdivujem Rusofila, že m&aacute; s tak&yacute;mi ako ty trpezlivosť. Je zbytočn&eacute; h&aacute;dzať perly sviniam. Ale tu nejde o teba, ide tu o ostatn&yacute;ch. --- Ani v jednom koment&aacute;ri som nevidel, že by ste sa zastali Slovanov. Zast&aacute;vate sa vždy iba cudz&iacute;ch a na&scaron;ich vždy iba &scaron;pin&iacute;te. Hanba v&aacute;m. M&iacute;na rovnakosti (nie rovnosti) v KSB sa u jednoduch&scaron;&iacute;ch jedincov naplno prejavuje. Rusofil to vystihol. Prin&aacute;&scaron;a v&aacute;m veci na striebornom podnose s uveden&iacute;m zdrojov, ale v&aacute;m sa nechce &scaron;tudovať, pretože ste sa zamilovali do KSB, ktor&eacute; ch&aacute;pete dogmaticky a podvedome sa vyh&yacute;bate v&scaron;etk&eacute;mu, čo by naru&scaron;ilo va&scaron;u chor&uacute; a zvr&aacute;ten&uacute; predstavu o svete.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 26. 4. 2022 o 13:46

Tak proč si to nenajdeš v překladači?

To si celý ty. Nič o problematike nevieš, ale ideš poučovať.


Naprosto souhlasím, jen bych dodal, že určitě není v souladu s božím záměrem se nad kýmkoliv (okatě) povyšovat.


Primitív sa púšťa do diskusie s rozumným a rozhľadeným človekom. Samozrejme ani zďaleka nedosahuje jeho úrovne, preto keď mu dá človek najavo, že sa mýli, pri svojej malosti to považuje za nadraďovanie sa. Aký úbohý chudák musí byť taký človek. Mal by diskutovať s deťmi na pieskovisku, nie sa zápajať do diskusie s dospelými o veciach, ktorým nerozumie. Keď dorastie, môže diskutovať s dospelými. Lenže dnešní dospelí už potom budú úplne niekde inde.


Budu předpokládat, že tvé nacistické (glorifikace slovanstva) agitace pramení z upřímného nadšení.


Podsúvanie, lži, osočovanie, nepochopenie. Od teba ma to neprekvapuje. Čím menej chápeš, tým viac sa vyjadruješ. Nie je to len prípad neznalosti angličtiny a snaha o poučovanie niekoho, kto angličtinu, narozdiel od teba, ovláda. Angličtina je len najkrajšia ukážka tvojho prístupu. Ako som ti už viackrát napísal do súkromných správ. Teba stačí nechať písať a v diskusii sa odrovnáš aj sám.


Nemám ve zvyku kohokoliv obtěžovat. Pokud ti vadí názor druhých na diskuzním fóru, tak si založ sektu a poučuj své ovečky.


Tvoje závery sú mimo, argumenty nemáš, tak si sa zmohol iba na primitívnu osobnú úroveň (aj osobná úroveň by mala mať úroveň). Ako obyčajne.


[quote=&quot;pid:69152, uid:826&quot;]Tak proč si to nenajde&scaron; v překladači?[/quote] To si cel&yacute; ty. Nič o problematike nevie&scaron;, ale ide&scaron; poučovať. [quote=&quot;pid:69157, uid:826&quot;]Naprosto souhlas&iacute;m, jen bych dodal, že určitě nen&iacute; v souladu s bož&iacute;m z&aacute;měrem se nad k&yacute;mkoliv (okatě) povy&scaron;ovat.[/quote] Primit&iacute;v sa p&uacute;&scaron;ťa do diskusie s rozumn&yacute;m a rozhľaden&yacute;m človekom. Samozrejme ani zďaleka nedosahuje jeho &uacute;rovne, preto keď mu d&aacute; človek najavo, že sa m&yacute;li, pri svojej malosti to považuje za nadraďovanie sa. Ak&yacute; &uacute;boh&yacute; chud&aacute;k mus&iacute; byť tak&yacute; človek. Mal by diskutovať s deťmi na pieskovisku, nie sa z&aacute;pajať do diskusie s dospel&yacute;mi o veciach, ktor&yacute;m nerozumie. Keď dorastie, m&ocirc;že diskutovať s dospel&yacute;mi. Lenže dne&scaron;n&iacute; dospel&iacute; už potom bud&uacute; &uacute;plne niekde inde. [quote=&quot;pid:69296, uid:826&quot;]Budu předpokl&aacute;dat, že tv&eacute; nacistick&eacute; (glorifikace slovanstva) agitace pramen&iacute; z upř&iacute;mn&eacute;ho nad&scaron;en&iacute;.[/quote] Pods&uacute;vanie, lži, osočovanie, nepochopenie. Od teba ma to neprekvapuje. Č&iacute;m menej ch&aacute;pe&scaron;, t&yacute;m viac sa vyjadruje&scaron;. Nie je to len pr&iacute;pad neznalosti angličtiny a snaha o poučovanie niekoho, kto angličtinu, narozdiel od teba, ovl&aacute;da. Angličtina je len najkraj&scaron;ia uk&aacute;žka tvojho pr&iacute;stupu. Ako som ti už viackr&aacute;t nap&iacute;sal do s&uacute;kromn&yacute;ch spr&aacute;v. Teba stač&iacute; nechať p&iacute;sať a v diskusii sa odrovn&aacute;&scaron; aj s&aacute;m. [quote=&quot;pid:69301, uid:826&quot;]Nem&aacute;m ve zvyku kohokoliv obtěžovat. Pokud ti vad&iacute; n&aacute;zor druh&yacute;ch na diskuzn&iacute;m f&oacute;ru, tak si založ sektu a poučuj sv&eacute; ovečky.[/quote] Tvoje z&aacute;very s&uacute; mimo, argumenty nem&aacute;&scaron;, tak si sa zmohol iba na primit&iacute;vnu osobn&uacute; &uacute;roveň (aj osobn&aacute; &uacute;roveň by mala mať &uacute;roveň). Ako obyčajne.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Drak zůstane drakem, i když se tváří, že je někdo jiný. podívej se ještě Jednou na Ruskou pohádku "On Drakon".


Dokonalé. Je to presne tak. Drak sa môže počlovečiť. Ale nikdy, opakujem nikdy, sa nestane Človekom. Niektorým hlupákom a drakom sa to samozrejme nepáči. Človekom je iba ten, kto má človečenskú genetiku a zároveň človečenského ducha. Samotný duch a samotná genetika nestačí!


Proroci byli pověřeni jistým úkolem, aby korigovali vývoj společnosti určitým a žádoucím směrem.


Bůh jistě posílá proroky tam, kde jsou třeba.
Ke zdravému Člověku je zbytečné posílat lékaře.


Veľmi dobre napísané. K nám žiadny "prorok" chodiť nemusel.


[quote=&quot;pid:69150, uid:312&quot;]Drak zůstane drakem, i když se tv&aacute;ř&iacute;, že je někdo jin&yacute;. pod&iacute;vej se je&scaron;tě Jednou na Ruskou poh&aacute;dku &quot;On Drakon&quot;.[/quote] Dokonal&eacute;. Je to presne tak. Drak sa m&ocirc;že počlovečiť. Ale nikdy, opakujem nikdy, sa nestane Človekom. Niektor&yacute;m hlup&aacute;kom a drakom sa to samozrejme nep&aacute;či. Človekom je iba ten, kto m&aacute; človečensk&uacute; genetiku a z&aacute;roveň človečensk&eacute;ho ducha. Samotn&yacute; duch a samotn&aacute; genetika nestač&iacute;! [quote=&quot;pid:69246, uid:573&quot;]Proroci byli pověřeni jist&yacute;m &uacute;kolem, aby korigovali v&yacute;voj společnosti určit&yacute;m a ž&aacute;douc&iacute;m směrem.[/quote] [quote=&quot;pid:69252, uid:573&quot;]Bůh jistě pos&iacute;l&aacute; proroky tam, kde jsou třeba. Ke zdrav&eacute;mu Člověku je zbytečn&eacute; pos&iacute;lat l&eacute;kaře.[/quote] Veľmi dobre nap&iacute;san&eacute;. K n&aacute;m žiadny &quot;prorok&quot; chodiť nemusel.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 26. 4. 2022 o 11:35

Samozrejme je každému človeku bez ohľadu na rasu, národ atď. umožnené dovoliť cítiť súcit a lásku.


Bez diskusie - áno, každému.


Teoretický potenciál oslobodiť sa má každý. Nie je to závislé od rasy, ale od základu, ktorý mu dáva spoločnosť, kde sa narodil a od dlźky a intenzity pôsobenia vplyvu "GP" na toto spoločenstvo.


Podstatné je slovíčko "teoretický". V praxi sú vidieť obrovské rozdiely od 1% do 90%.


[quote=&quot;pid:69133, uid:663&quot;]Samozrejme je každ&eacute;mu človeku bez ohľadu na rasu, n&aacute;rod atď. umožnen&eacute; dovoliť c&iacute;tiť s&uacute;cit a l&aacute;sku.[/quote] Bez diskusie - **&aacute;no, každ&eacute;mu.** [quote=&quot;pid:69167, uid:663&quot;]Teoretick&yacute; potenci&aacute;l oslobodiť sa m&aacute; každ&yacute;. Nie je to z&aacute;visl&eacute; od rasy, ale od z&aacute;kladu, ktor&yacute; mu d&aacute;va spoločnosť, kde sa narodil a od dlźky a intenzity p&ocirc;sobenia vplyvu &quot;GP&quot; na toto spoločenstvo.[/quote] Podstatn&eacute; je slov&iacute;čko &quot;teoretick&yacute;&quot;. V praxi s&uacute; vidieť obrovsk&eacute; rozdiely od 1% do 90%.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Tohle už je na ban trola Ogara.


Pravda ti nesedí, preto by si chcel blokovať. Aké typické pre takých, ako si ty. Argumenty žiadne. Asi ti vyhovovalo Hoaxove fórum, kde iné ako ním schválené názory nemohli zaznieť. Požadujem zablokovanie teba za špinenie národa, nevzdelanosť, ignoráciu faktov a nezmyselné obviňovanie nezaložené na skutočnosti. Hanbi sa.


[quote=&quot;pid:69566, uid:388&quot;]Tohle už je na ban trola Ogara.[/quote] Pravda ti nesed&iacute;, preto by si chcel blokovať. Ak&eacute; typick&eacute; pre tak&yacute;ch, ako si ty. Argumenty žiadne. Asi ti vyhovovalo Hoaxove f&oacute;rum, kde in&eacute; ako n&iacute;m schv&aacute;len&eacute; n&aacute;zory nemohli zaznieť. Požadujem zablokovanie teba za &scaron;pinenie n&aacute;roda, nevzdelanosť, ignor&aacute;ciu faktov a nezmyseln&eacute; obviňovanie nezaložen&eacute; na skutočnosti. Hanbi sa.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 26. 4. 2022 o 12:03

Ogare, šlo by to jednou i bez urážek v osobní rovině?


Ogare, &scaron;lo by to jednou i bez ur&aacute;žek v osobn&iacute; rovině?

Ako Slovana ma v prvom rade zaujíma vojna proti Slovanom, až potom vojna proti ľudstvu (samozrejme s chápaním vojny proti ľudstvu). V opačnom poradí nemusíme prežiť. Že to máš prevrátené o tebe svedčí.

Ani v jednom komentári som nevidel, že by ste sa zastali Slovanov. Zastávate sa vždy iba cudzích a našich vždy iba špiníte. Hanba vám. Mína rovnakosti v KSB sa u jednoduchších jedincov naplno prejavuje.

Předesílám, že důvodem poznámky není útok proti kontrétní osobě. Jen prostě nelze nereagovat.
Jaký dojem asi zanechají tyto (a jiné) přinejmenším nacionalistické výkřiky v mysli náhodného návštěvníka tohoto webu? Neodradí ho o to od dalšího zájmu o KOB? A není to účelem těchto chorých statí?
Otázkou zůstává, zda to autor nechápe nebo zda to činí úmyslně, popř. proč?


[quote=&quot;pid:69544, uid:623&quot;]Ako Slovana ma v prvom rade zauj&iacute;ma vojna proti Slovanom, až potom vojna proti ľudstvu (samozrejme s ch&aacute;pan&iacute;m vojny proti ľudstvu). V opačnom porad&iacute; nemus&iacute;me prežiť. Že to m&aacute;&scaron; prevr&aacute;ten&eacute; o tebe svedč&iacute;.[/quote] [quote=&quot;pid:69544, uid:623&quot;]Ani v jednom koment&aacute;ri som nevidel, že by ste sa zastali Slovanov. Zast&aacute;vate sa vždy iba cudz&iacute;ch a na&scaron;ich vždy iba &scaron;pin&iacute;te. Hanba v&aacute;m. M&iacute;na rovnakosti v KSB sa u jednoduch&scaron;&iacute;ch jedincov naplno prejavuje.[/quote] Předes&iacute;l&aacute;m, že důvodem pozn&aacute;mky nen&iacute; &uacute;tok proti kontr&eacute;tn&iacute; osobě. Jen prostě nelze nereagovat. Jak&yacute; dojem asi zanechaj&iacute; tyto (a jin&eacute;) přinejmen&scaron;&iacute;m nacionalistick&eacute; v&yacute;křiky v mysli n&aacute;hodn&eacute;ho n&aacute;v&scaron;těvn&iacute;ka tohoto webu? Neodrad&iacute; ho o to od dal&scaron;&iacute;ho z&aacute;jmu o KOB? A nen&iacute; to &uacute;čelem těchto chor&yacute;ch stat&iacute;? Ot&aacute;zkou zůst&aacute;v&aacute;, zda to autor nech&aacute;pe nebo zda to čin&iacute; &uacute;myslně, popř. proč?

Jaký dojem asi zanechají tyto (a jiné) přinejmenším nacionalistické výkřiky v mysli náhodného návštěvníka tohoto webu?

Tomu, čo žiadaš, sa hovorí politická korektnosť. Pre mňa je tento výraz synonymom pokrytectva. Ogar má vedomosti, má názory a nemá problém ich prezentovať. Ak s tým má niekto problém, mal by ho hľadať sám u seba.
Dáte mu nálepku nacionalista a vyhlásite, že s nacionalistami sa nebavíte? Nič vám to nepripomína?


Aj pre mňa je niekedy jeho prejav arogantný. Ale má obsah. Dokonca i tá arogancia.


Ak vidíš toto fórum ako výkladnú skriňu KSB, prečo má byť skrytá jeho podstata, že poznanie je procesom a nie statickou dogmou vybraných vykladačov pravdy? Čo ak práve jeho príspevky privedú náhodných návštevníov k tomu, že sa začnú zaujímať o KSB?


Tohle už je na ban trola Ogara

Takýto príspevok - bez akejkoľvek výpovednej hodnoty, bez argumentu - je trolingom.


[quote=&quot;pid:69573, uid:826&quot;]Jak&yacute; dojem asi zanechaj&iacute; tyto (a jin&eacute;) přinejmen&scaron;&iacute;m nacionalistick&eacute; v&yacute;křiky v mysli n&aacute;hodn&eacute;ho n&aacute;v&scaron;těvn&iacute;ka tohoto webu?[/quote] Tomu, čo žiada&scaron;, sa hovor&iacute; politick&aacute; korektnosť. Pre mňa je tento v&yacute;raz synonymom pokrytectva. Ogar m&aacute; vedomosti, m&aacute; n&aacute;zory a nem&aacute; probl&eacute;m ich prezentovať. Ak s t&yacute;m m&aacute; niekto probl&eacute;m, mal by ho hľadať s&aacute;m u seba. D&aacute;te mu n&aacute;lepku nacionalista a vyhl&aacute;site, že s nacionalistami sa nebav&iacute;te? Nič v&aacute;m to nepripom&iacute;na? Aj pre mňa je niekedy jeho prejav arogantn&yacute;. Ale m&aacute; obsah. Dokonca i t&aacute; arogancia. Ak vid&iacute;&scaron; toto f&oacute;rum ako v&yacute;kladn&uacute; skriňu KSB, prečo m&aacute; byť skryt&aacute; jeho podstata, že poznanie je procesom a nie statickou dogmou vybran&yacute;ch vykladačov pravdy? Čo ak pr&aacute;ve jeho pr&iacute;spevky prived&uacute; n&aacute;hodn&yacute;ch n&aacute;v&scaron;tevn&iacute;ov k tomu, že sa začn&uacute; zauj&iacute;mať o KSB? [quote=&quot;pid:69566, uid:388&quot;]Tohle už je na ban trola Ogara[/quote] Tak&yacute;to pr&iacute;spevok - bez akejkoľvek v&yacute;povednej hodnoty, bez argumentu - je trolingom.

Inak napadla mi taká vec.

Krásně napsané.


Veľmi dobre napísané. K nám žiadny "prorok" chodiť nemusel.


Jenom dopřesním: co platilo před cca 2000 let, nemusí platit pro dnešní dobu.
Já sám se cítím být Slovanem, snažím se studovat trochu historii, zvyky apod. Protože je důležité znát historii. Jenže historii píší vítězové.


Na planetě Zemi je spousta národů a společenství a jestli jsem to pochopil správně, tak přes vzájemnou spolupráci by všechny národy měly společně vytvořit Království Boží na Zemi. Některý národ dostal do vínku víc (a je "povinen" poskytnout pomoc a radu těm národům, které dostali méně). Jenže tento úkol je potřeba přijmout s úctou, láskou a pokorou. Ona ta hranice mezi hrdostí k vlastnímu národu - nacismem, fašismem může být velice tenká a nepřekročit tuto hranici může být mnohdy složité. Z historie tu máme v bibli krásné ponaučení o jednom vyvoleném a výjimečném národu, který bude kralovat a panovat všem ostatním národům.


Bohužel, co jsme viděli za 2.sv. války - těch nejhorších zvěrstev se dopouštěli obyvatelé západního Ruska (Slované - Ukrajinci). Co dnešní Poláci, Litevci (služebníci Londýna a Washingtonu) - to nejsou Slované. Dnešní svět je globalizovaný a tak je k tomu potřeba i přistupovat. Těch informací už je všude dost, jsou všem přístupné a každý se může svobodně rozhodnout, zda se vydá cestou zla, nebo se bude snažit jít cestou dobra.
Jestli mohu vyslovit svůj názor, tak pokud by dnes měl na zemi sestoupit další prorok, tak by jej potřebovali i Slované.


[quote=&quot;pid:69490, uid:6&quot;]Inak napadla mi tak&aacute; vec.[/quote] Kr&aacute;sně napsan&eacute;. [quote=&quot;pid:69547, uid:623&quot;]Veľmi dobre nap&iacute;san&eacute;. K n&aacute;m žiadny &quot;prorok&quot; chodiť nemusel.[/quote] Jenom dopřesn&iacute;m: co platilo před cca 2000 let, nemus&iacute; platit pro dne&scaron;n&iacute; dobu. J&aacute; s&aacute;m se c&iacute;t&iacute;m b&yacute;t Slovanem, snaž&iacute;m se studovat trochu historii, zvyky apod. Protože je důležit&eacute; zn&aacute;t historii. Jenže historii p&iacute;&scaron;&iacute; v&iacute;tězov&eacute;. Na planetě Zemi je spousta n&aacute;rodů a společenstv&iacute; a jestli jsem to pochopil spr&aacute;vně, tak přes vz&aacute;jemnou spolupr&aacute;ci by v&scaron;echny n&aacute;rody měly společně vytvořit Kr&aacute;lovstv&iacute; Bož&iacute; na Zemi. Někter&yacute; n&aacute;rod dostal do v&iacute;nku v&iacute;c (a je &quot;povinen&quot; poskytnout pomoc a radu těm n&aacute;rodům, kter&eacute; dostali m&eacute;ně). Jenže tento &uacute;kol je potřeba přijmout s &uacute;ctou, l&aacute;skou a pokorou. Ona ta hranice mezi hrdost&iacute; k vlastn&iacute;mu n&aacute;rodu - nacismem, fa&scaron;ismem může b&yacute;t velice tenk&aacute; a nepřekročit tuto hranici může b&yacute;t mnohdy složit&eacute;. Z historie tu m&aacute;me v bibli kr&aacute;sn&eacute; ponaučen&iacute; o jednom vyvolen&eacute;m a v&yacute;jimečn&eacute;m n&aacute;rodu, kter&yacute; bude kralovat a panovat v&scaron;em ostatn&iacute;m n&aacute;rodům. Bohužel, co jsme viděli za 2.sv. v&aacute;lky - těch nejhor&scaron;&iacute;ch zvěrstev se dopou&scaron;těli obyvatel&eacute; z&aacute;padn&iacute;ho Ruska (Slovan&eacute; - Ukrajinci). Co dne&scaron;n&iacute; Pol&aacute;ci, Litevci (služebn&iacute;ci Lond&yacute;na a Washingtonu) - to nejsou Slovan&eacute;. Dne&scaron;n&iacute; svět je globalizovan&yacute; a tak je k tomu potřeba i přistupovat. Těch informac&iacute; už je v&scaron;ude dost, jsou v&scaron;em př&iacute;stupn&eacute; a každ&yacute; se může svobodně rozhodnout, zda se vyd&aacute; cestou zla, nebo se bude snažit j&iacute;t cestou dobra. Jestli mohu vyslovit svůj n&aacute;zor, tak pokud by dnes měl na zemi sestoupit dal&scaron;&iacute; prorok, tak by jej potřebovali i Slovan&eacute;.

Bohužel, co jsme viděli za 2.sv. války - těch nejhorších zvěrstev se dopouštěli obyvatelé západního Ruska (Slované - Ukrajinci). Co dnešní Poláci, Litevci (služebníci Londýna a Washingtonu) - to nejsou Slované
Toto je důsledek uříznutí kořenů. Zkus uříznout vzrostlý strom a zasadit ho. A také je to důsledek důvěřivé, až naivní povahy. Věříme, že to ostatní s námi myslí dobře. A i když naší důvěru x krát zklamou, pořád najíždíme na tytéž hrábě. Napr. ČR po zradě "spojenců" v r. 1939, a odmítnutí pomoci od spojenců v r. 1968. A teď jsme západu opět otevřely svoji náruč. I když nás naši předci v pohádkách před západem (půlnočním královstvím) varují. Ale toto varování některým z našich občanů nedochází, protože naše staré pohádky se k dětem již nedostanou. Místo toho nám nabízejí pohádky, kde si vezme princ prince, místo princezny.
Poláci to samé. VB je podvedla v r. 1939 a totéž se děje dnes. Proto je tak důležité znát historii, abychom se z té naivity uzdravili.
Je to jako v manželství. Manžel ženu x krát podvede, ona mu odpustí a pak se diví, že to udělal zase. Zrada se nemá odpouštět. Pokaždé musí dojít k potrestání. K odpuštění má dojít až po pokání a nápravě následků.
U našich západních spojenců k pokání a nápravě následků nikdy nedošlo a my jim pokaždé odpustíme a uvěříme. Jsme jak podvedená žena, která si sama sebe neváží.


[quote=&quot;pid:69618, uid:573&quot;]Bohužel, co jsme viděli za 2.sv. v&aacute;lky - těch nejhor&scaron;&iacute;ch zvěrstev se dopou&scaron;těli obyvatel&eacute; z&aacute;padn&iacute;ho Ruska (Slovan&eacute; - Ukrajinci). Co dne&scaron;n&iacute; Pol&aacute;ci, Litevci (služebn&iacute;ci Lond&yacute;na a Washingtonu) - to nejsou Slovan&eacute;[/quote]Toto je důsledek uř&iacute;znut&iacute; kořenů. Zkus uř&iacute;znout vzrostl&yacute; strom a zasadit ho. A tak&eacute; je to důsledek důvěřiv&eacute;, až naivn&iacute; povahy. Věř&iacute;me, že to ostatn&iacute; s n&aacute;mi mysl&iacute; dobře. A i když na&scaron;&iacute; důvěru x kr&aacute;t zklamou, poř&aacute;d naj&iacute;žd&iacute;me na tyt&eacute;ž hr&aacute;bě. Napr. ČR po zradě &quot;spojenců&quot; v r. 1939, a odm&iacute;tnut&iacute; pomoci od spojenců v r. 1968. A teď jsme z&aacute;padu opět otevřely svoji n&aacute;ruč. I když n&aacute;s na&scaron;i předci v poh&aacute;dk&aacute;ch před z&aacute;padem (půlnočn&iacute;m kr&aacute;lovstv&iacute;m) varuj&iacute;. Ale toto varov&aacute;n&iacute; někter&yacute;m z na&scaron;ich občanů nedoch&aacute;z&iacute;, protože na&scaron;e star&eacute; poh&aacute;dky se k dětem již nedostanou. M&iacute;sto toho n&aacute;m nab&iacute;zej&iacute; poh&aacute;dky, kde si vezme princ prince, m&iacute;sto princezny. Pol&aacute;ci to sam&eacute;. VB je podvedla v r. 1939 a tot&eacute;ž se děje dnes. Proto je tak důležit&eacute; zn&aacute;t historii, abychom se z t&eacute; naivity uzdravili. Je to jako v manželstv&iacute;. Manžel ženu x kr&aacute;t podvede, ona mu odpust&iacute; a pak se div&iacute;, že to udělal zase. Zrada se nem&aacute; odpou&scaron;tět. Pokažd&eacute; mus&iacute; doj&iacute;t k potrest&aacute;n&iacute;. K odpu&scaron;těn&iacute; m&aacute; doj&iacute;t až po pok&aacute;n&iacute; a n&aacute;pravě n&aacute;sledků. U na&scaron;ich z&aacute;padn&iacute;ch spojenců k pok&aacute;n&iacute; a n&aacute;pravě n&aacute;sledků nikdy nedo&scaron;lo a my jim pokažd&eacute; odpust&iacute;me a uvěř&iacute;me. Jsme jak podveden&aacute; žena, kter&aacute; si sama sebe nev&aacute;ž&iacute;.
Upravené 26. 4. 2022 o 22:20

Bohužel, co jsme viděli za 2.sv. války - těch nejhorších zvěrstev se dopouštěli obyvatelé západního Ruska (Slované - Ukrajinci).

Ktoré udalosti konkretne myslíš? Nemám dejiny Ukrajiny kvôli ich značnej rozporuplnosti celkom pochopené, zaujímali by ma dobré zdroje.


Ale vo všebecnosti, na území dnešnej Ukrajiny žilo veľa etník, podľa Protokolu z Wannsee tam žili v roku 1942 takmer 3 milióny židovských osôb. Na ich likvidácii (a likvidácii "der Untermenschen" Slovanov), mali eminentný záujem ich sionistickí príbuzní, zastúpení Hitlerovými SS. Ak sa pozrieme na to, čo sa tam deje dnes, isté paralely sú neodškriepiteľné.
Tých, čo práve striasa od hanby a zlosti poprosím, nech sa zamyslia, kto im túto blokádu k zamysleniu sa nad novodobými osudmi židov (okrem ich role ako obete) vštepil.


[quote=&quot;pid:69618, uid:573&quot;]Bohužel, co jsme viděli za 2.sv. v&aacute;lky - těch nejhor&scaron;&iacute;ch zvěrstev se dopou&scaron;těli obyvatel&eacute; z&aacute;padn&iacute;ho Ruska (Slovan&eacute; - Ukrajinci).[/quote] Ktor&eacute; udalosti konkretne mysl&iacute;&scaron;? Nem&aacute;m dejiny Ukrajiny kv&ocirc;li ich značnej rozporuplnosti celkom pochopen&eacute;, zauj&iacute;mali by ma dobr&eacute; zdroje. Ale vo v&scaron;ebecnosti, na &uacute;zem&iacute; dne&scaron;nej Ukrajiny žilo veľa etn&iacute;k, podľa Protokolu z Wannsee tam žili v roku 1942 takmer 3 mili&oacute;ny židovsk&yacute;ch os&ocirc;b. Na ich likvid&aacute;cii (a likvid&aacute;cii &quot;der Untermenschen&quot; Slovanov), mali eminentn&yacute; z&aacute;ujem ich sionistick&iacute; pr&iacute;buzn&iacute;, zast&uacute;pen&iacute; Hitlerov&yacute;mi SS. Ak sa pozrieme na to, čo sa tam deje dnes, ist&eacute; paralely s&uacute; neod&scaron;kriepiteľn&eacute;. T&yacute;ch, čo pr&aacute;ve striasa od hanby a zlosti popros&iacute;m, nech sa zamyslia, kto im t&uacute;to blok&aacute;du k zamysleniu sa nad novodob&yacute;mi osudmi židov (okrem ich role ako obete) v&scaron;tepil.

Jaký dojem asi zanechají tyto (a jiné) přinejmenším nacionalistické výkřiky v mysli náhodného návštěvníka tohoto webu?


Tomu, čo žiadaš, sa hovorí politická korektnosť. Pre mňa je tento výraz synonymom pokrytectva. Ogar má vedomosti, má názory a nemá problém ich prezentovať. Ak s tým má niekto problém, mal by ho hľadať sám u seba.

V uchvácenosti těmi jeho nacionalistickými žvásty ti možná uniklo pár důležitých faktů:


  • nikde v mé poznámce nic nežádám (politická korektnost je poslední věc, kterou bych vyžadoval)
  • v dotazu byla stěžejní druhá a třetí věta, které jsi do citace nezahrnul a sice: "
    Neodradí ho o to od dalšího zájmu o KOB? A není to účelem těchto chorých statí?

Dáte mu nálepku nacionalista a vyhlásite, že s nacionalistami sa nebavíte? Nič vám to nepripomína?

Už jsem to (myslím, že na tomto vlákně) zmiňoval: vyhrazení se proti názoru někoho přeci není nálepkování. Ale když už jsi nálepkování zmínil, tak si přečti pár jeho poznámek. Řekl bych, že se z jeho strany často nejedná jen o pouhé nálepkování, ale o urážky. Patrně mu to při tom jeho intelektuálním natřásání nedochází.


Ak vidíš toto fórum ako výkladnú skriňu KSB, prečo má byť skrytá jeho podstata, že poznanie je procesom a nie statickou dogmou vybraných vykladačov pravdy? Čo ak práve jeho príspevky privedú náhodných návštevníov k tomu, že sa začnú zaujímať o KSB?


(Toto) fórum by nemělo být výkladní skříní čehokoliv. A fórum KSB by určitě nemělo být výstavní skříní nacionalismu v jakkoliv moderní jeho podobě, kterou se tu někteří vykladači pravdy usilovně snaží propagovat.
Není náhodou jejich cílem diskreditovat KOB?


[quote=&quot;pid:69573, uid:826&quot;]Jak&yacute; dojem asi zanechaj&iacute; tyto (a jin&eacute;) přinejmen&scaron;&iacute;m nacionalistick&eacute; v&yacute;křiky v mysli n&aacute;hodn&eacute;ho n&aacute;v&scaron;těvn&iacute;ka tohoto webu?[/quote] [quote=&quot;pid:69604, uid:663&quot;]Tomu, čo žiada&scaron;, sa hovor&iacute; politick&aacute; korektnosť. Pre mňa je tento v&yacute;raz synonymom pokrytectva. Ogar m&aacute; vedomosti, m&aacute; n&aacute;zory a nem&aacute; probl&eacute;m ich prezentovať. Ak s t&yacute;m m&aacute; niekto probl&eacute;m, mal by ho hľadať s&aacute;m u seba.[/quote] V uchv&aacute;cenosti těmi jeho nacionalistick&yacute;mi žv&aacute;sty ti možn&aacute; uniklo p&aacute;r důležit&yacute;ch faktů: - nikde v m&eacute; pozn&aacute;mce nic než&aacute;d&aacute;m (politick&aacute; korektnost je posledn&iacute; věc, kterou bych vyžadoval) - v dotazu byla stěžejn&iacute; druh&aacute; a třet&iacute; věta, kter&eacute; jsi do citace nezahrnul a sice: &quot; [quote=&quot;pid:69573, uid:826&quot;]Neodrad&iacute; ho o to od dal&scaron;&iacute;ho z&aacute;jmu o KOB? A nen&iacute; to &uacute;čelem těchto chor&yacute;ch stat&iacute;?[/quote] [quote=&quot;pid:69604, uid:663&quot;]D&aacute;te mu n&aacute;lepku nacionalista a vyhl&aacute;site, že s nacionalistami sa nebav&iacute;te? Nič v&aacute;m to nepripom&iacute;na?[/quote] Už jsem to (mysl&iacute;m, že na tomto vl&aacute;kně) zmiňoval: vyhrazen&iacute; se proti n&aacute;zoru někoho přeci nen&iacute; n&aacute;lepkov&aacute;n&iacute;. Ale když už jsi n&aacute;lepkov&aacute;n&iacute; zm&iacute;nil, tak si přečti p&aacute;r jeho pozn&aacute;mek. Řekl bych, že se z jeho strany často nejedn&aacute; jen o pouh&eacute; n&aacute;lepkov&aacute;n&iacute;, ale o ur&aacute;žky. Patrně mu to při tom jeho intelektu&aacute;ln&iacute;m natř&aacute;s&aacute;n&iacute; nedoch&aacute;z&iacute;. [quote=&quot;pid:69604, uid:663&quot;]Ak vid&iacute;&scaron; toto f&oacute;rum ako v&yacute;kladn&uacute; skriňu KSB, prečo m&aacute; byť skryt&aacute; jeho podstata, že poznanie je procesom a nie statickou dogmou vybran&yacute;ch vykladačov pravdy? Čo ak pr&aacute;ve jeho pr&iacute;spevky prived&uacute; n&aacute;hodn&yacute;ch n&aacute;v&scaron;tevn&iacute;ov k tomu, že sa začn&uacute; zauj&iacute;mať o KSB?[/quote] (Toto) f&oacute;rum by nemělo b&yacute;t v&yacute;kladn&iacute; skř&iacute;n&iacute; čehokoliv. A f&oacute;rum KSB by určitě nemělo b&yacute;t v&yacute;stavn&iacute; skř&iacute;n&iacute; nacionalismu v jakkoliv modern&iacute; jeho podobě, kterou se tu někteř&iacute; vykladači pravdy usilovně snaž&iacute; propagovat. Nen&iacute; n&aacute;hodou jejich c&iacute;lem diskreditovat KOB?
Upravené 27. 4. 2022 o 01:54

@Joe JumperUp, na teba je zbytočné reagovať. Si taký typický dobroser (nie je to osobná rovina, je to vystihnutie podstaty). Čím menej vieš, tým viac sa vyjadruješ. Našiel si si nepriateľa, proti ktorému bojuješ. Lenže to by si na neho musel dorásť. Takto tie tvoje výlevy vychádzajú na smiech. Nič hodnotné nedokážeš vyprodukovať (aspoň ja som nič také od teba nečítal), preto si sa pasoval do pozície ochrancu jedinej správnej pravdy (ani tej poriadne nerozumieš). Je to ako s Amerikou. Nedokáže svetu nič ponúknuť, preto na svoju existenciu potrebuje vonkajšieho nepriateľa. Ty tiež, aby si sa cítil aspoň trochu užitočný, musíš bojovať proti Globalisté a mne. Si smiešna figúrka ako Pepek vyskoč. Pardón, Josef Vyskočil. smile


@Joe JumperUp, na teba je zbytočn&eacute; reagovať. Si tak&yacute; typick&yacute; dobroser (nie je to osobn&aacute; rovina, je to vystihnutie podstaty). Č&iacute;m menej vie&scaron;, t&yacute;m viac sa vyjadruje&scaron;. Na&scaron;iel si si nepriateľa, proti ktor&eacute;mu bojuje&scaron;. Lenže to by si na neho musel dor&aacute;sť. Takto tie tvoje v&yacute;levy vych&aacute;dzaj&uacute; na smiech. Nič hodnotn&eacute; nedok&aacute;že&scaron; vyprodukovať (aspoň ja som nič tak&eacute; od teba neč&iacute;tal), preto si sa pasoval do poz&iacute;cie ochrancu jedinej spr&aacute;vnej pravdy (ani tej poriadne nerozumie&scaron;). Je to ako s Amerikou. Nedok&aacute;že svetu nič pon&uacute;knuť, preto na svoju existenciu potrebuje vonkaj&scaron;ieho nepriateľa. Ty tiež, aby si sa c&iacute;til aspoň trochu užitočn&yacute;, mus&iacute;&scaron; bojovať proti Globalist&eacute; a mne. Si smie&scaron;na fig&uacute;rka ako Pepek vyskoč. Pard&oacute;n, Josef Vyskočil. ]:) https://ksbforum.eu/sites/default/assets/img/profiles/61b3525d03a72.png
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 27. 4. 2022 o 13:49

@Joe JumperUp, na teba je zbytočné reagovať. Si taký typický dobroser (nie je to osobná rovina, je to vystihnutie podstaty). Čím menej vieš, tým viac sa vyjadruješ. Našiel si si nepriateľa, proti ktorému bojuješ. Lenže to by si na neho musel dorásť. Takto tie tvoje výlevy vychádzajú na smiech. Nič hodnotné nedokážeš vyprodukovať (aspoň ja som nič také od teba nečítal), preto si sa pasoval do pozície ochrancu jedinej správnej pravdy (ani tej poriadne nerozumieš). Je to ako s Amerikou. Nedokáže svetu nič ponúknuť, preto na svoju existenciu potrebuje vonkajšieho nepriateľa. Ty tiež, aby si sa cítil aspoň trochu užitočný, musíš bojovať proti Globalisté a mne. Si smiešna figúrka ako Pepek vyskoč. Pardón, Josef Vyskočil. smile

Musím uznat, že až tak blbej, jak by člověk soudil podle tvých rozesíracích komentářů, nejsi. Namísto poklesu na tvou mravní úroveň a snaze co nejvíce uškodit ti prozradím jednoduchou pravdu, kterou trefně vystihl (údajně) Voltaire, že daleko horší než zločinec (zloděj) primitivní, je zločinec rafinovaný, zjemnělý, vzdělaný...

Dans la vie, il existe deux types de voleurs :


  1. Le voleur ordinaire : c’est celui qui vous vole votre argent, votre portefeuille, votre vélo, votre parapluie, etc…

2- Le voleur politique : c’est celui qui vous vole votre avenir, vos rêves, votre savoir, votre salaire, votre éducation, votre santé, votre force, votre sourire, etc…


La grande différence entre ces deux types de voleurs,


*c’est que le voleur ordinaire vous choisit pour vous voler votre bien,
*tandis que le voleur politique, c’est vous qui le choisissez pour qu’il vous vole.

Et l’autre grande différence, qui n’est pas des moindres,


*c’est que le voleur ordinaire est traqué par la police,
*tandis que le voleur politique est le plus souvent protégé par une escorte de police.
[quote=&quot;pid:69710, uid:623&quot;]@Joe JumperUp, na teba je zbytočn&eacute; reagovať. Si tak&yacute; typick&yacute; dobroser (nie je to osobn&aacute; rovina, je to vystihnutie podstaty). Č&iacute;m menej vie&scaron;, t&yacute;m viac sa vyjadruje&scaron;. Na&scaron;iel si si nepriateľa, proti ktor&eacute;mu bojuje&scaron;. Lenže to by si na neho musel dor&aacute;sť. Takto tie tvoje v&yacute;levy vych&aacute;dzaj&uacute; na smiech. Nič hodnotn&eacute; nedok&aacute;že&scaron; vyprodukovať (aspoň ja som nič tak&eacute; od teba neč&iacute;tal), preto si sa pasoval do poz&iacute;cie ochrancu jedinej spr&aacute;vnej pravdy (ani tej poriadne nerozumie&scaron;). Je to ako s Amerikou. Nedok&aacute;že svetu nič pon&uacute;knuť, preto na svoju existenciu potrebuje vonkaj&scaron;ieho nepriateľa. Ty tiež, aby si sa c&iacute;til aspoň trochu užitočn&yacute;, mus&iacute;&scaron; bojovať proti Globalist&eacute; a mne. Si smie&scaron;na fig&uacute;rka ako Pepek vyskoč. Pard&oacute;n, Josef Vyskočil. smile[/quote] Mus&iacute;m uznat, že až tak blbej, jak by člověk soudil podle tv&yacute;ch rozes&iacute;rac&iacute;ch koment&aacute;řů, nejsi. Nam&iacute;sto poklesu na tvou mravn&iacute; &uacute;roveň a snaze co nejv&iacute;ce u&scaron;kodit ti prozrad&iacute;m jednoduchou pravdu, kterou trefně vystihl (&uacute;dajně) Voltaire, že daleko hor&scaron;&iacute; než zločinec (zloděj) primitivn&iacute;, je zločinec rafinovan&yacute;, zjemněl&yacute;, vzdělan&yacute;... Dans la vie, il existe deux types de voleurs : 1. Le voleur ordinaire : c&rsquo;est celui qui vous vole votre argent, votre portefeuille, votre v&eacute;lo, votre parapluie, etc&hellip; 2- Le voleur politique : c&rsquo;est celui qui vous vole votre avenir, vos r&ecirc;ves, votre savoir, votre salaire, votre &eacute;ducation, votre sant&eacute;, votre force, votre sourire, etc&hellip; La grande diff&eacute;rence entre ces deux types de voleurs, *c&rsquo;est que le voleur ordinaire vous choisit pour vous voler votre bien, *tandis que le voleur politique, c&rsquo;est vous qui le choisissez pour qu&rsquo;il vous vole. Et l&rsquo;autre grande diff&eacute;rence, qui n&rsquo;est pas des moindres, *c&rsquo;est que le voleur ordinaire est traqu&eacute; par la police, *tandis que le voleur politique est le plus souvent prot&eacute;g&eacute; par une escorte de police.
Upravené 27. 4. 2022 o 14:09

že daleko horší než zločinec (zloděj) primitivní


Tým chceš povedať, že si primitívny zločinec? Sám si to napísal. smile


[quote=&quot;pid:69714, uid:826&quot;]že daleko hor&scaron;&iacute; než zločinec (zloděj) primitivn&iacute;[/quote] T&yacute;m chce&scaron; povedať, že si primit&iacute;vny zločinec? S&aacute;m si to nap&iacute;sal. 8)
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Tým chceš povedať, že si primitívny zločinec? Sám si to napísal.

Ale vůbec ne, přečti (přečtěte) si to ještě jednou, popř. vícekrát. A hned bude zřejmé, že podstatou sdělení je fakt, že daleko horší, než zoufalec, dohnaný zločineckým režimem do nejspodnějších pater kriminálního prostředí, je protekční šmejd, který tento zločinecký (parazitický, davo-elitární) systém vědomě pomáhá držet při životě.


[quote=&quot;pid:69716, uid:623&quot;]T&yacute;m chce&scaron; povedať, že si primit&iacute;vny zločinec? S&aacute;m si to nap&iacute;sal.[/quote] Ale vůbec ne, přečti (přečtěte) si to je&scaron;tě jednou, popř. v&iacute;cekr&aacute;t. A hned bude zřejm&eacute;, že podstatou sdělen&iacute; je fakt, že daleko hor&scaron;&iacute;, než zoufalec, dohnan&yacute; zločineck&yacute;m režimem do nejspodněj&scaron;&iacute;ch pater krimin&aacute;ln&iacute;ho prostřed&iacute;, je protekčn&iacute; &scaron;mejd, kter&yacute; tento zločineck&yacute; (parazitick&yacute;, davo-elit&aacute;rn&iacute;) syst&eacute;m **vědomě** pom&aacute;h&aacute; držet při životě.

(Toto) fórum by nemělo být výkladní skříní čehokoliv. A fórum KSB by určitě nemělo být výstavní skříní nacionalismu v jakkoliv moderní jeho podobě, kterou se tu někteří vykladači pravdy usilovně snaží propagovat.
Není náhodou jejich cílem diskreditovat KOB?


Někteří tu chtěli důkazy ohledně trolování Ogara ... výše jeden máte. Jakoukoliv výtku proti sobě (zde obvinění z nacionalismu) vezme a zabalí ji proti názorovému oponentovi. To je manipulace jak sviňa. Možná by bylo lepší to nazvat lež.


A lží nic dobrého není možné dosáhnout. Lež jen zapleveluje diskusi.


[quote=&quot;pid:69657, uid:826&quot;] (Toto) f&oacute;rum by nemělo b&yacute;t v&yacute;kladn&iacute; skř&iacute;n&iacute; čehokoliv. A f&oacute;rum KSB by určitě nemělo b&yacute;t v&yacute;stavn&iacute; skř&iacute;n&iacute; nacionalismu v jakkoliv modern&iacute; jeho podobě, kterou se tu někteř&iacute; vykladači pravdy usilovně snaž&iacute; propagovat. Nen&iacute; n&aacute;hodou jejich c&iacute;lem diskreditovat KOB?[/quote] Někteř&iacute; tu chtěli důkazy ohledně trolov&aacute;n&iacute; Ogara ... v&yacute;&scaron;e jeden m&aacute;te. Jakoukoliv v&yacute;tku proti sobě (zde obviněn&iacute; z nacionalismu) vezme a zabal&iacute; ji proti n&aacute;zorov&eacute;mu oponentovi. To je manipulace jak sviňa. Možn&aacute; by bylo lep&scaron;&iacute; to nazvat lež. A lž&iacute; nic dobr&eacute;ho nen&iacute; možn&eacute; dos&aacute;hnout. Lež jen zapleveluje diskusi.
Upravené 28. 4. 2022 o 00:51

Tým chceš povedať, že si primitívny zločinec? Sám si to napísal


Další manipulace - lež od Ogara.


Nic jiného než takovéto manipulativní techniky (a samozřejmě vychvalování padělku SAV) zde Ogar nepředvádí.


[quote=&quot;pid:69716, uid:623&quot;]T&yacute;m chce&scaron; povedať, že si primit&iacute;vny zločinec? S&aacute;m si to nap&iacute;sal[/quote] Dal&scaron;&iacute; manipulace - lež od Ogara. Nic jin&eacute;ho než takov&eacute;to manipulativn&iacute; techniky (a samozřejmě vychvalov&aacute;n&iacute; padělku SAV) zde Ogar nepředv&aacute;d&iacute;.

Ktoré udalosti konkretne myslíš? Nemám dejiny Ukrajiny kvôli ich značnej rozporuplnosti celkom pochopené, zaujímali by ma dobré zdroje.


Už to tu jednou bylo:
Kdybych měl zapomenout na ně, Bože na nebi, zapomeň na mě… – novysmer.cz
Koncentrační tábor Jasanovac (Chorvatsko) – nejen na netu je informací dost.


Stačí se podívat na dnešní Evropu. Těch nejhorších zvěrstev se dnes v Evropě dopouští kdo a kde? Západ sice dodává jen zbraně a informační podporu, ale vlastní zabíjení i způsob zabíjení již provádí už konkrétní osoby. Pokud bych připustil, že i chlapci z Azova (na základě biologického a genového původu asi Slované; na základě kulturního a psychologického hlediska …….).


[quote=&quot;pid:69638, uid:663&quot;]Ktor&eacute; udalosti konkretne mysl&iacute;&scaron;? Nem&aacute;m dejiny Ukrajiny kv&ocirc;li ich značnej rozporuplnosti celkom pochopen&eacute;, zauj&iacute;mali by ma dobr&eacute; zdroje.[/quote] Už to tu jednou bylo: Kdybych měl zapomenout na ně, Bože na nebi, zapomeň na mě&hellip; &ndash; novysmer.cz Koncentračn&iacute; t&aacute;bor Jasanovac (Chorvatsko) &ndash; nejen na netu je informac&iacute; dost. Stač&iacute; se pod&iacute;vat na dne&scaron;n&iacute; Evropu. Těch nejhor&scaron;&iacute;ch zvěrstev se dnes v Evropě dopou&scaron;t&iacute; kdo a kde? Z&aacute;pad sice dod&aacute;v&aacute; jen zbraně a informačn&iacute; podporu, ale vlastn&iacute; zab&iacute;jen&iacute; i způsob zab&iacute;jen&iacute; již prov&aacute;d&iacute; už konkr&eacute;tn&iacute; osoby. Pokud bych připustil, že i chlapci z Azova (na z&aacute;kladě biologick&eacute;ho a genov&eacute;ho původu asi Slovan&eacute;; na z&aacute;kladě kulturn&iacute;ho a psychologick&eacute;ho hlediska &hellip;&hellip;.).

To už sa rovno môže otvoriť tá téma o zoznamovaní. Aj to bolo zábavnejšie, ako niektoré tieto doťahovačky čítať. Na nich sa bavia protivníci. smile Možno by bolo lepšie ich nasrať postupným zmierovaním sa. smile


Ten cit pre spravodlivosť má aj tienistú stránku. Vie rozoštvávať spoločnosť zvnútra, ľudí, ktorí sú na jednej lodi. Diskusné názorové nezhody bývajú obvykle len otázka času alebo otázka vôle, či je človek vtedy radšej ticho. A keď už začnú nastávať, tiež môže byť otázkou času, kedy sa niekomu šmykne a povie nejakú narážku či niečo pre druhého nepekné. Keď je to časté, alebo silné, alebo hneď, aktivuje sa cit pre spravodlivosť a nastáva túžba ujmu nejak diskusne vrátiť. (aké požičaj, také vráť). To ale nemusí byť také ľahké, ani sa nemusí dať hneď. Nevrátená ujma môže na účte zostať do ďalšej diskusie. Dokonca ani potom sa nemusí podariť vyrovnať skóre. Lenže druhá strana to aj tak môže brať ako útok, a tak môže spraviť druhú narážku. A to sa môže ľahko nabaľovať.


Takto túžba po spravodlivosti vie zmeniť stav "sme na jednej lodi a plodne diskutujme" na "počkaj, najprv sa vyrovnajme (ak to boli urážky či kritizovanie namiesto kritiky) a potom plodne diskutujme". K vyrovnaniu asi skôr nedôjde, jednak človek môže diskusne ťahať za kratší koniec (napr. menej naštudovaná téma, slabšie argumentačné techniky...), a každý pokus o vracanie vyvolá adekvátnu odozvu (zlo plodí zlo), pričom takto nerovnosť skóre môže ešte aj narastať, alebo je tomu druhému vracanie proti srsti, alebo neskôr rezignuje naň. Lenže skóre môže vyprchávať rôzne pomaly. A tak keď ujma nie je spravodlivo vrátená, môže zostávať pociťovať nejaký stupeň nenávisti. To je potom odzrkadlené v ďalších konverzáciách alebo ignorovaní konverzovania.


Keď už sú tie mosty spálené a vybudované barikády, je ohromne ťažké to resetovať. Jedna strana je rukojemníkom citu pre spravodlivosť a druhá si tiež myslí, že len reaguje, lebo prečo by si to mala nechať. Tým sa vlastne stáva tiež rukojemníkom citu pre spravodlivosť a vzniká začarovaný kruh.


Dá sa to riešiť napríklad obdobím ignorovania, kým to (obojstranne) nevyprchá. A neskôr skúšať opatrne odznova a dávať si pozor na šmyknutia. Ale to funguje asi len keď sa človek zaobíde bez riešenia konfrontačných tém či autocenzúrou pri nich, lebo tam je riziko, že to celé vygraduje odznova. Zdá sa mi, že tu je takéto vyriešenie nepravdepodobné, tu sa chodí témy riešiť (alebo čítať). Možno niektorých napadne funkčné riešenie, možno niektorí napíšu a možno sa niektorí inšpirujú a možno tu bude potom príjemnejšie. A možno nezainteresovaní ľudia majú dosť rozumu na to, aby sa do toho radšej neplietli a nemal by som sa ani ja.


Záver: Cesta do pekla je možno dláždená aj citom pre spravodlivosť. Keď sa do toho zamontuje ľudská povaha, ego. Je to smutný paradox, keď sa bojuje za lepší svet (o lásku) aj pomocou nenávisti. Možno by sa malo zamyslieť, či má byť láska až na prvom mieste, alebo kašľať na ňu, iné veci sú dôležitejšie a nejako tento život už dokráčame, veď svet lásky budeme mať potom "doma" tam "hore", tu sme len na výprave. smile


To už sa rovno m&ocirc;že otvoriť t&aacute; t&eacute;ma o zoznamovan&iacute;. Aj to bolo z&aacute;bavnej&scaron;ie, ako niektor&eacute; tieto doťahovačky č&iacute;tať. Na nich sa bavia protivn&iacute;ci. :S Možno by bolo lep&scaron;ie ich nasrať postupn&yacute;m zmierovan&iacute;m sa. ]:) Ten **cit pre spravodlivosť m&aacute; aj tienist&uacute; str&aacute;nku**. Vie rozo&scaron;tv&aacute;vať spoločnosť zvn&uacute;tra, ľud&iacute;, ktor&iacute; s&uacute; na jednej lodi. Diskusn&eacute; n&aacute;zorov&eacute; nezhody b&yacute;vaj&uacute; obvykle len ot&aacute;zka času alebo ot&aacute;zka v&ocirc;le, či je človek vtedy rad&scaron;ej ticho. A keď už začn&uacute; nast&aacute;vať, tiež m&ocirc;že byť ot&aacute;zkou času, kedy sa niekomu &scaron;mykne a povie nejak&uacute; nar&aacute;žku či niečo pre druh&eacute;ho nepekn&eacute;. Keď je to čast&eacute;, alebo siln&eacute;, alebo hneď, aktivuje sa cit pre spravodlivosť a nast&aacute;va t&uacute;žba ujmu nejak diskusne vr&aacute;tiť. (ak&eacute; požičaj, tak&eacute; vr&aacute;ť). To ale nemus&iacute; byť tak&eacute; ľahk&eacute;, ani sa nemus&iacute; dať hneď. Nevr&aacute;ten&aacute; ujma m&ocirc;že na &uacute;čte zostať do ďal&scaron;ej diskusie. Dokonca ani potom sa nemus&iacute; podariť vyrovnať sk&oacute;re. Lenže druh&aacute; strana to aj tak m&ocirc;že brať ako &uacute;tok, a tak m&ocirc;že spraviť druh&uacute; nar&aacute;žku. A to sa m&ocirc;že ľahko nabaľovať. Takto t&uacute;žba po spravodlivosti vie zmeniť stav &quot;sme na jednej lodi a plodne diskutujme&quot; na &quot;počkaj, najprv sa vyrovnajme (ak to boli ur&aacute;žky či kritizovanie namiesto kritiky) a potom plodne diskutujme&quot;. K vyrovnaniu asi sk&ocirc;r ned&ocirc;jde, jednak človek m&ocirc;že diskusne ťahať za krat&scaron;&iacute; koniec (napr. menej na&scaron;tudovan&aacute; t&eacute;ma, slab&scaron;ie argumentačn&eacute; techniky...), a každ&yacute; pokus o vracanie vyvol&aacute; adekv&aacute;tnu odozvu (zlo plod&iacute; zlo), pričom takto nerovnosť sk&oacute;re m&ocirc;že e&scaron;te aj narastať, alebo je tomu druh&eacute;mu vracanie proti srsti, alebo nesk&ocirc;r rezignuje naň. Lenže sk&oacute;re m&ocirc;že vyprch&aacute;vať r&ocirc;zne pomaly. A tak keď ujma nie je spravodlivo vr&aacute;ten&aacute;, m&ocirc;že zost&aacute;vať pociťovať nejak&yacute; stupeň nen&aacute;visti. To je potom odzrkadlen&eacute; v ďal&scaron;&iacute;ch konverz&aacute;ci&aacute;ch alebo ignorovan&iacute; konverzovania. Keď už s&uacute; tie mosty sp&aacute;len&eacute; a vybudovan&eacute; barik&aacute;dy, je ohromne ťažk&eacute; to resetovať. Jedna strana je rukojemn&iacute;kom citu pre spravodlivosť a druh&aacute; si tiež mysl&iacute;, že len reaguje, lebo prečo by si to mala nechať. T&yacute;m sa vlastne st&aacute;va tiež rukojemn&iacute;kom citu pre spravodlivosť a vznik&aacute; začarovan&yacute; kruh. D&aacute; sa to rie&scaron;iť napr&iacute;klad obdob&iacute;m ignorovania, k&yacute;m to (obojstranne) nevyprch&aacute;. A nesk&ocirc;r sk&uacute;&scaron;ať opatrne odznova a d&aacute;vať si pozor na &scaron;myknutia. Ale to funguje asi len keď sa človek zaob&iacute;de bez rie&scaron;enia konfrontačn&yacute;ch t&eacute;m či autocenz&uacute;rou pri nich, lebo tam je riziko, že to cel&eacute; vygraduje odznova. Zd&aacute; sa mi, že tu je tak&eacute;to vyrie&scaron;enie nepravdepodobn&eacute;, tu sa chod&iacute; t&eacute;my rie&scaron;iť (alebo č&iacute;tať). Možno niektor&yacute;ch napadne funkčn&eacute; rie&scaron;enie, možno niektor&iacute; nap&iacute;&scaron;u a možno sa niektor&iacute; in&scaron;piruj&uacute; a možno tu bude potom pr&iacute;jemnej&scaron;ie. A možno nezainteresovan&iacute; ľudia maj&uacute; dosť rozumu na to, aby sa do toho rad&scaron;ej neplietli a nemal by som sa ani ja. Z&aacute;ver: **Cesta do pekla je možno dl&aacute;žden&aacute; aj citom pre spravodlivosť.** Keď sa do toho zamontuje ľudsk&aacute; povaha, ego. Je to smutn&yacute; paradox, keď sa bojuje za lep&scaron;&iacute; svet (o l&aacute;sku) aj pomocou nen&aacute;visti. Možno by sa malo zamyslieť, či m&aacute; byť l&aacute;ska až na prvom mieste, alebo ka&scaron;ľať na ňu, in&eacute; veci s&uacute; d&ocirc;ležitej&scaron;ie a nejako tento život už dokr&aacute;čame, veď svet l&aacute;sky budeme mať potom &quot;doma&quot; tam &quot;hore&quot;, tu sme len na v&yacute;prave. :)

Ogar Valach
Prestaň sa prosím vyžívať v potýčkach a daj niečo o etruskoch


Ogar Valach Prestaň sa pros&iacute;m vyž&iacute;vať v pot&yacute;čkach a daj niečo o etruskoch

Zdá sa mi, že tu je takéto vyriešenie nepravdepodobné, tu sa chodí témy riešiť (alebo čítať).

A možno nezainteresovaní ľudia majú dosť rozumu na to, aby sa do toho radšej neplietli...


Je to smutný paradox, keď sa bojuje za lepší svet (o lásku) aj pomocou nenávisti.

Vďaka za tento komentár.Presne vystihuje to čo si myslím o niektorých prispevkoch,ktoré idú už až do absurdna.6269a5fd4eb52


[quote=&quot;pid:69767, uid:413&quot;]Zd&aacute; sa mi, že tu je tak&eacute;to vyrie&scaron;enie nepravdepodobn&eacute;, tu sa chod&iacute; t&eacute;my rie&scaron;iť (alebo č&iacute;tať).[/quote] [quote=&quot;pid:69767, uid:413&quot;]A možno nezainteresovan&iacute; ľudia maj&uacute; dosť rozumu na to, aby sa do toho rad&scaron;ej neplietli...[/quote] [quote=&quot;pid:69767, uid:413&quot;]Je to smutn&yacute; paradox, keď sa bojuje za lep&scaron;&iacute; svet (o l&aacute;sku) aj pomocou nen&aacute;visti.[/quote] Vďaka za tento koment&aacute;r.Presne vystihuje to čo si mysl&iacute;m o niektor&yacute;ch prispevkoch,ktor&eacute; id&uacute; už až do absurdna.![6269a5fd4eb52](serve/attachment&amp;path=6269a5fd4eb52)

Nič sa nedeje náhodne a všetko má svoj význam a zmysel.

Upravené 27. 4. 2022 o 22:24

Ten cit pre spravodlivosť má aj tienistú stránku.

Pěkné, pěkné. Hezky jsi rozebral psychologii diskusí na sociálních sítích. Plně souhlasím. Tak to je.
Mám jen poznámku k podstatě článku. Já to nevnímám jako touhu po spravedlnosti ale touhu po satisfakci. Vyrovnání účtů. Na energetické rovině jako cit pro rovnováhu.
Sám jsi vystihl mou myšlenku tímto:
"počkaj, najprv sa vyrovnajme (ak to boli urážky či kritizovanie namiesto kritiky) a potom plodne diskutujme"

ps: Ano, ono to lze brát tak, že touha po satisfakci je tou stinnou stránkou citu pro spravedlnost. Jenže já z takových diskusí necítím touhu po spravedlnosti ale sebestřednost a touhu zvítězit. Každopádně tvůj článek to vystihuje správně a nejvíc se mi líbí jak jsi rozebral tu věc jak to dokáže dlouho tzv. "viset ve vzduchu". Proto jsem se ozval s tou energetickou rovinou. Protože v tom hrají roli egregory a celkově programy v noosféře. Tzv. "mají v tom prsty čerti".


[quote=&quot;pid:69767, uid:413&quot;]Ten cit pre spravodlivosť m&aacute; aj tienist&uacute; str&aacute;nku.[/quote] Pěkn&eacute;, pěkn&eacute;. Hezky jsi rozebral psychologii diskus&iacute; na soci&aacute;ln&iacute;ch s&iacute;t&iacute;ch. Plně souhlas&iacute;m. Tak to je. M&aacute;m jen pozn&aacute;mku k podstatě čl&aacute;nku. J&aacute; to nevn&iacute;m&aacute;m jako touhu po spravedlnosti ale touhu po satisfakci. Vyrovn&aacute;n&iacute; &uacute;čtů. Na energetick&eacute; rovině jako cit pro rovnov&aacute;hu. S&aacute;m jsi vystihl mou my&scaron;lenku t&iacute;mto: [quote=&quot;pid:69767, uid:413&quot;]&quot;počkaj, najprv sa vyrovnajme (ak to boli ur&aacute;žky či kritizovanie namiesto kritiky) a potom plodne diskutujme&quot;[/quote] ps: Ano, ono to lze br&aacute;t tak, že touha po satisfakci je tou stinnou str&aacute;nkou citu pro spravedlnost. Jenže j&aacute; z takov&yacute;ch diskus&iacute; nec&iacute;t&iacute;m touhu po spravedlnosti ale sebestřednost a touhu zv&iacute;tězit. Každop&aacute;dně tvůj čl&aacute;nek to vystihuje spr&aacute;vně a nejv&iacute;c se mi l&iacute;b&iacute; jak jsi rozebral tu věc jak to dok&aacute;že dlouho tzv. &quot;viset ve vzduchu&quot;. Proto jsem se ozval s tou energetickou rovinou. Protože v tom hraj&iacute; roli egregory a celkově programy v noosf&eacute;ře. Tzv. &quot;maj&iacute; v tom prsty čerti&quot;.
Upravené 27. 4. 2022 o 23:24

Možno by sa malo zamyslieť, či má byť láska až na prvom mieste, alebo kašľať na ňu, iné veci sú dôležitejšie a nejako tento život už dokráčame, veď svet lásky budeme mať potom "doma" tam "hore", tu sme len na výprave.

Krásne si v príspevku ukázal dôležitosť miery u citu pre spravodlivosť.
Ešte doplním môj názor na pobyt "tu dolu, na výprave", ktorý využívam v diskusiách: Od HNR sme dostali Zem v stave harmonického raja. Takže pokiaľ tu na Zemi ten raj opäť nevybudujeme, žiadnu ďalšiu Zem od HNR nedostaneme. Jednoducho, pokrokové kozmické technológie budú dovtedy pre nás nedostupné.


[quote=&quot;pid:69767, uid:413&quot;]Možno by sa malo zamyslieť, či m&aacute; byť l&aacute;ska až na prvom mieste, alebo ka&scaron;ľať na ňu, in&eacute; veci s&uacute; d&ocirc;ležitej&scaron;ie a nejako tento život už dokr&aacute;čame, veď svet l&aacute;sky budeme mať potom &quot;doma&quot; tam &quot;hore&quot;, tu sme len na v&yacute;prave.[/quote] Kr&aacute;sne si v pr&iacute;spevku uk&aacute;zal d&ocirc;ležitosť miery u citu pre spravodlivosť. E&scaron;te dopln&iacute;m m&ocirc;j n&aacute;zor na pobyt &quot;tu dolu, na v&yacute;prave&quot;, ktor&yacute; využ&iacute;vam v diskusi&aacute;ch: Od HNR sme dostali Zem v stave harmonick&eacute;ho raja. Takže pokiaľ tu na Zemi ten raj op&auml;ť nevybudujeme, žiadnu ďal&scaron;iu Zem od HNR nedostaneme. Jednoducho, pokrokov&eacute; kozmick&eacute; technol&oacute;gie bud&uacute; dovtedy pre n&aacute;s nedostupn&eacute;.

Takže pokiaľ tu na Zemi ten raj opäť nevybudujeme, žiadnu ďalšiu Zem od HNR nedostaneme.

Podepisuji a dodávám, že vším potřebným k jeho dosažení jsme byli vybaveni, protože Bůh není hazardér a v kostky nehraje, byť mu to mnozí podsouvají. "Hledejte Boží království a jeho spravedlnost; vše ostatní vám bude přidáno." Pokusy o definici spravedlnosti naším jazykem (jazyky) jsou už od Platonovy Ústavy marné, protože vložený program nelze definovat zevnitř. Ale můžeme se postupně rozpomenout.


[quote=&quot;pid:69793, uid:136&quot;]Takže pokiaľ tu na Zemi ten raj op&auml;ť nevybudujeme, žiadnu ďal&scaron;iu Zem od HNR nedostaneme.[/quote] Podepisuji a dod&aacute;v&aacute;m, že v&scaron;&iacute;m potřebn&yacute;m k jeho dosažen&iacute; jsme byli vybaveni, protože Bůh nen&iacute; hazard&eacute;r a v kostky nehraje, byť mu to mnoz&iacute; podsouvaj&iacute;. &quot;Hledejte Bož&iacute; kr&aacute;lovstv&iacute; a jeho spravedlnost; v&scaron;e ostatn&iacute; v&aacute;m bude přid&aacute;no.&quot; Pokusy o definici spravedlnosti na&scaron;&iacute;m jazykem (jazyky) jsou už od Platonovy &Uacute;stavy marn&eacute;, protože vložen&yacute; program nelze definovat zevnitř. Ale můžeme se postupně rozpomenout.
Upravené 28. 4. 2022 o 10:35

Nevěřím vlastním očím, kolik altruistů se tady najednou objevilo.
Tak doufám, že budete příště vystupovat s láskou a podle dalších zásad, které jste tady popsali. Já to slíbit nemůžu, ještě jsem nedorostl do vašich mravních kvalit. A i spravedlnost asi chápu tak nějak nesprávně, proto předem prosím o pochopení a shovívavost před mojí nedokonalostí.


Nevěř&iacute;m vlastn&iacute;m oč&iacute;m, kolik altruistů se tady najednou objevilo. Tak douf&aacute;m, že budete př&iacute;&scaron;tě vystupovat s l&aacute;skou a podle dal&scaron;&iacute;ch z&aacute;sad, kter&eacute; jste tady popsali. J&aacute; to sl&iacute;bit nemůžu, je&scaron;tě jsem nedorostl do va&scaron;ich mravn&iacute;ch kvalit. A i spravedlnost asi ch&aacute;pu tak nějak nespr&aacute;vně, proto předem pros&iacute;m o pochopen&iacute; a shov&iacute;vavost před moj&iacute; nedokonalost&iacute;.

Veľmi symbolické. Keď sa vlákno k Misii prorokov v histórii stane vláknom o diskusnej kultúre a psychológii. Niečo ako vývoj Ježišovho posolstva v kresťanskej cirkvi. Namiesto snahy pochopiť posolstvo Zvestovateľa (v našom prípade diskutujúcich smile) sa dostala do centra pozornosti forma a výkon náboženských rituálov (v našom prípade forma vedenia diskusie) a prekrúcanie, zamlčanie jeho posolstva.


(Aj) v rámci tejto paralely mi vychádza, že presun pozornosti tu v diskusii je (zčasti bezštruktúrne) riadeným procesom. Nielen v tomto vlákne.


Veľmi symbolick&eacute;. Keď sa vl&aacute;kno k Misii prorokov v hist&oacute;rii stane vl&aacute;knom o diskusnej kult&uacute;re a psychol&oacute;gii. Niečo ako v&yacute;voj Ježi&scaron;ovho posolstva v kresťanskej cirkvi. Namiesto snahy pochopiť posolstvo Zvestovateľa (v na&scaron;om pr&iacute;pade diskutuj&uacute;cich :)) sa dostala do centra pozornosti forma a v&yacute;kon n&aacute;božensk&yacute;ch ritu&aacute;lov (v na&scaron;om pr&iacute;pade forma vedenia diskusie) a prekr&uacute;canie, zamlčanie jeho posolstva. (Aj) v r&aacute;mci tejto paralely mi vych&aacute;dza, že presun pozornosti tu v diskusii je (zčasti bez&scaron;trukt&uacute;rne) riaden&yacute;m procesom. Nielen v tomto vl&aacute;kne.

Keď sa vlákno k Misii prorokov v histórii stane vláknom o diskusnej kultúre a psychológii.

Stačí to brať ako vsuvku, nie ako odklon. Asi som to mal napísať do samostatnej témy. Kľudne súvisiace príspevky môže nejaký(á) moderátor(ka) presunúť do novovytvorenej témy.
Namiesto snahy pochopiť posolstvo Zvestovateľa (v našom prípade diskutujúcich smile) sa dostala do centra pozornosti forma a výkon náboženských rituálov (v našom prípade forma vedenia diskusie) a prekrúcanie, zamlčanie jeho posolstva.

Snáď len na chvíľu. To posolstvo sa v príjemnejšej forme ľahšie prijíma a zdalo sa mi, že je v nej čo zlepšovať a že môžem nejakými myšlienkami pomôcť.


(Aj) v rámci tejto paralely mi vychádza, že presun pozornosti tu v diskusii je (zčasti bezštruktúrne) riadeným procesom. Nielen v tomto vlákne.

Môže byť. A v tomto prípade dokonca súhlasím, chcel som presunúť na chvíľu pozornosť na kultúru diskusie (mal som spraviť samostatnú tému). Inak je to môj len 3. príspevok od minulého leta a z nich prvý presúvajúci pozornosť, takže ja v tom "nejedu". smile
Nevěřím vlastním očím, kolik altruistů se tady najednou objevilo.
Tak doufám, že budete příště vystupovat s láskou a podle dalších zásad, které jste tady popsali. Já to slíbit nemůžu, ještě jsem nedorostl do vašich mravních kvalit. A i spravedlnost asi chápu tak nějak nesprávně, proto předem prosím o pochopení a shovívavost před mojí nedokonalostí.

Stačí to brať ako pripomenutie si jedného z ideálnych? vektorov, kam v snahe smerovať. Mohol to pripomenúť ktokoľvek. Len som to skúsil napísať vlastnými slovami. Konať tak aj v praxi, ako vieme, je niečo úplne iné. A kľudne v tomto môžeš byť na tom lepšie ako my.


Smerovať tam môžme azda všetci. Vďaka tej vychytávke slobodnej vôli. Dobre, stačí už "motivačných kecov", začínam sa hanbiť, že tu vypisujem veci, ktoré sú každému jasné a aj ich uskutočňujeme podľa toho, ako sa komu dá a chce. Ja k tomu smerujem tiež len vo "voľnom čase" a neviem, či by som dokázal spokojne žiť bez podpichovania a iných konverzačných vylomenín a taktiež vracanie narážok a pod. mi nie je cudzie. smile


[quote=&quot;pid:69852, uid:663&quot;]Keď sa vl&aacute;kno k Misii prorokov v hist&oacute;rii stane vl&aacute;knom o diskusnej kult&uacute;re a psychol&oacute;gii.[/quote] Stač&iacute; to brať ako vsuvku, nie ako odklon. Asi som to mal nap&iacute;sať do samostatnej t&eacute;my. Kľudne s&uacute;visiace pr&iacute;spevky m&ocirc;že nejak&yacute;(&aacute;) moder&aacute;tor(ka) presun&uacute;ť do novovytvorenej t&eacute;my. [quote=&quot;pid:69852, uid:663&quot;]Namiesto snahy pochopiť posolstvo Zvestovateľa (v na&scaron;om pr&iacute;pade diskutuj&uacute;cich smile) sa dostala do centra pozornosti forma a v&yacute;kon n&aacute;božensk&yacute;ch ritu&aacute;lov (v na&scaron;om pr&iacute;pade forma vedenia diskusie) a prekr&uacute;canie, zamlčanie jeho posolstva.[/quote] Sn&aacute;ď len na chv&iacute;ľu. To posolstvo sa v pr&iacute;jemnej&scaron;ej forme ľah&scaron;ie prij&iacute;ma a zdalo sa mi, že je v nej čo zlep&scaron;ovať a že m&ocirc;žem nejak&yacute;mi my&scaron;lienkami pom&ocirc;cť. [quote=&quot;pid:69852, uid:663&quot;] (Aj) v r&aacute;mci tejto paralely mi vych&aacute;dza, že presun pozornosti tu v diskusii je (zčasti bez&scaron;trukt&uacute;rne) riaden&yacute;m procesom. Nielen v tomto vl&aacute;kne.[/quote] M&ocirc;že byť. A v tomto pr&iacute;pade dokonca s&uacute;hlas&iacute;m, chcel som presun&uacute;ť na chv&iacute;ľu pozornosť na kult&uacute;ru diskusie (mal som spraviť samostatn&uacute; t&eacute;mu). Inak je to m&ocirc;j len 3. pr&iacute;spevok od minul&eacute;ho leta a z nich prv&yacute; pres&uacute;vaj&uacute;ci pozornosť, takže ja v tom &quot;nejedu&quot;. :) [quote=&quot;pid:69845, uid:312&quot;]Nevěř&iacute;m vlastn&iacute;m oč&iacute;m, kolik altruistů se tady najednou objevilo. Tak douf&aacute;m, že budete př&iacute;&scaron;tě vystupovat s l&aacute;skou a podle dal&scaron;&iacute;ch z&aacute;sad, kter&eacute; jste tady popsali. J&aacute; to sl&iacute;bit nemůžu, je&scaron;tě jsem nedorostl do va&scaron;ich mravn&iacute;ch kvalit. A i spravedlnost asi ch&aacute;pu tak nějak nespr&aacute;vně, proto předem pros&iacute;m o pochopen&iacute; a shov&iacute;vavost před moj&iacute; nedokonalost&iacute;.[/quote] Stač&iacute; to brať ako pripomenutie si jedn&eacute;ho z ide&aacute;lnych? vektorov, kam v snahe smerovať. Mohol to pripomen&uacute;ť ktokoľvek. Len som to sk&uacute;sil nap&iacute;sať vlastn&yacute;mi slovami. Konať tak aj v praxi, ako vieme, je niečo &uacute;plne in&eacute;. A kľudne v tomto m&ocirc;že&scaron; byť na tom lep&scaron;ie ako my. Smerovať tam m&ocirc;žme azda v&scaron;etci. Vďaka tej vychyt&aacute;vke slobodnej v&ocirc;li. Dobre, stač&iacute; už &quot;motivačn&yacute;ch kecov&quot;, zač&iacute;nam sa hanbiť, že tu vypisujem veci, ktor&eacute; s&uacute; každ&eacute;mu jasn&eacute; a aj ich uskutočňujeme podľa toho, ako sa komu d&aacute; a chce. Ja k tomu smerujem tiež len vo &quot;voľnom čase&quot; a neviem, či by som dok&aacute;zal spokojne žiť bez podpichovania a in&yacute;ch konverzačn&yacute;ch vylomen&iacute;n a taktiež vracanie nar&aacute;žok a pod. mi nie je cudzie. :)

Keď sa vlákno k Misii prorokov v histórii stane vláknom o diskusnej kultúre a psychológii. Niečo ako vývoj Ježišovho posolstva v kresťanskej cirkvi.

Možná jste se inspiroval létajícím cirkusem v odkazu nahoře a řekl si s Monty Pythony (v reakci na kritiku údajného zesměšnění Ježíše): “Postava Ježíše není v zásadě směšná, směšné je, když někdo mluví o lásce a míru a lidé pak tráví dva tisíce let tím, že se navzájem mučí a zabíjejí, protože se nemohou dohodnout, jak to řekl.“ S tím lze souhlasit smile


[quote=&quot;pid:69852, uid:663&quot;]Keď sa vl&aacute;kno k Misii prorokov v hist&oacute;rii stane vl&aacute;knom o diskusnej kult&uacute;re a psychol&oacute;gii. Niečo ako v&yacute;voj Ježi&scaron;ovho posolstva v kresťanskej cirkvi.[/quote] Možn&aacute; jste se inspiroval l&eacute;taj&iacute;c&iacute;m cirkusem v odkazu nahoře a řekl si s Monty Pythony (v reakci na kritiku &uacute;dajn&eacute;ho zesmě&scaron;něn&iacute; Jež&iacute;&scaron;e): &ldquo;Postava Jež&iacute;&scaron;e nen&iacute; v z&aacute;sadě smě&scaron;n&aacute;, smě&scaron;n&eacute; je, když někdo mluv&iacute; o l&aacute;sce a m&iacute;ru a lid&eacute; pak tr&aacute;v&iacute; dva tis&iacute;ce let t&iacute;m, že se navz&aacute;jem muč&iacute; a zab&iacute;jej&iacute;, protože se nemohou dohodnout, jak to řekl.&ldquo; S t&iacute;m lze souhlasit :)
Upravené 28. 4. 2022 o 18:20

Jakoukoliv výtku proti sobě (zde obvinění z nacionalismu) vezme a zabalí ji proti názorovému oponentovi.


Keď ťa označím za vola, budeš mať potrebu mi dokázať, že ním nie si? Asi nie. Joe JumperUp ma pravidelne obviňoval, že som agent, a potom sa sám trikrát prekecol sa, že on sám je agent. Vraj píšem nacionalistické žvásty. Ešte nedávno to označoval za "židotlachy" (netuším, čo to znamená).


na tvé prázdné, přiblblé židotlachy nemám čas ani náladu


Nech sa konečne rozhodne ako to podľa neho je. Naozaj si myslíš, že budem reagovať na takéto prízemné obviňovania?


Pepka vyskoča si sám vybral ako svoj obrázok. Buď je to génius, ktorý si robí srandu, alebo sa skôr blíži podobnej mentálnej úrovni ako postava zo Švejka. Keďže jeho písanie o primitívnom zločincovi mu sadlo a riť na šerbeľ, je jasné, ktorá z týchto možností je správna. Keby do mňa stále nerýpal, nevracalo by sa mu to ako bumerang. Týmto ho opätovne žiadam o zmier (ignoráciu), ale bolo potrebné reagovať na tvoje obviňovania. Už sa k tomu nebudem vracať.


Nic jiného než takovéto manipulativní techniky (a samozřejmě vychvalování padělku SAV) zde Ogar nepředvádí.


Ogar sa zameriava na obhajobu našich predkov. To cudzinec ako ty nedokáže pochopiť. Ogar naštastie nie je sám. Dokonca hrá skôr druhé husle pri ešte rozhľadenejšom a kultivovanejšom Rusofilovi. Naše Védy obsahujú 60-80% pravdy. Niekomu sa to môže zdať málo, ale Bliblia neobsahuje viac ako 30%. Okrem toho, pravda, ktorá zostala vo Védach zachovaná, mnohonásobne presahuje nielen Bilbiu, ale aj KSB, pretože KSB síce obsahuje 99% pravdy, lenže je to pravda prízemná, ktorá duchovnú oblasť takmer úplne ignoruje. Vyzdvihuje cudzie učenia nevhodné pre našich ľudí a Slovanov špiní tak priehľadnými lžami, že sa človek pýta, ako je vôbec možné, že sa do KSB dostali. A potom tu máme agenta Michaila Velička, ktorého som ako prvý označoval za agenta, a teraz sa to už aj potvrdilo z iných zdrojov, a všetko zapadne na miesto. A ty ma tu chceš osočovať?


Nedokážeš oponovať informáciam o našich predkoch, preto sa uchyľuješ iba k argumentom ad hominem.




Toto je môj posledný komentár o nepodstatných veciach. Vráťme sa k téme, alebo to nechajme tak.


[quote=&quot;pid:69723, uid:388&quot;]Jakoukoliv v&yacute;tku proti sobě (zde obviněn&iacute; z nacionalismu) vezme a zabal&iacute; ji proti n&aacute;zorov&eacute;mu oponentovi.[/quote] Keď ťa označ&iacute;m za vola, bude&scaron; mať potrebu mi dok&aacute;zať, že n&iacute;m nie si? Asi nie. Joe JumperUp ma pravidelne obviňoval, že som agent, a potom sa s&aacute;m trikr&aacute;t prekecol sa, že on s&aacute;m je agent. Vraj p&iacute;&scaron;em nacionalistick&eacute; žv&aacute;sty. E&scaron;te ned&aacute;vno to označoval za &quot;židotlachy&quot; (netu&scaron;&iacute;m, čo to znamen&aacute;). [quote=&quot;pid:67868, uid:826&quot;]na tv&eacute; pr&aacute;zdn&eacute;, přiblbl&eacute; židotlachy nem&aacute;m čas ani n&aacute;ladu[/quote] Nech sa konečne rozhodne ako to podľa neho je. Naozaj si mysl&iacute;&scaron;, že budem reagovať na tak&eacute;to pr&iacute;zemn&eacute; obviňovania? Pepka vyskoča si s&aacute;m vybral ako svoj obr&aacute;zok. Buď je to g&eacute;nius, ktor&yacute; si rob&iacute; srandu, alebo sa sk&ocirc;r bl&iacute;ži podobnej ment&aacute;lnej &uacute;rovni ako postava zo &Scaron;vejka. Keďže jeho p&iacute;sanie o primit&iacute;vnom zločincovi mu sadlo a riť na &scaron;erbeľ, je jasn&eacute;, ktor&aacute; z t&yacute;chto možnost&iacute; je spr&aacute;vna. Keby do mňa st&aacute;le ner&yacute;pal, nevracalo by sa mu to ako bumerang. T&yacute;mto ho op&auml;tovne žiadam o zmier (ignor&aacute;ciu), ale bolo potrebn&eacute; reagovať na tvoje obviňovania. Už sa k tomu nebudem vracať. [quote=&quot;pid:69724, uid:388&quot;]Nic jin&eacute;ho než takov&eacute;to manipulativn&iacute; techniky (a samozřejmě vychvalov&aacute;n&iacute; padělku SAV) zde Ogar nepředv&aacute;d&iacute;.[/quote] Ogar sa zameriava na obhajobu na&scaron;ich predkov. To cudzinec ako ty nedok&aacute;že pochopiť. Ogar na&scaron;tastie nie je s&aacute;m. Dokonca hr&aacute; sk&ocirc;r druh&eacute; husle pri e&scaron;te rozhľadenej&scaron;om a kultivovanej&scaron;om Rusofilovi. Na&scaron;e V&eacute;dy obsahuj&uacute; 60-80% pravdy. Niekomu sa to m&ocirc;že zdať m&aacute;lo, ale Bliblia neobsahuje viac ako 30%. Okrem toho, pravda, ktor&aacute; zostala vo V&eacute;dach zachovan&aacute;, mnohon&aacute;sobne presahuje nielen Bilbiu, ale aj KSB, pretože KSB s&iacute;ce obsahuje 99% pravdy, lenže je to pravda pr&iacute;zemn&aacute;, ktor&aacute; duchovn&uacute; oblasť takmer &uacute;plne ignoruje. Vyzdvihuje cudzie učenia nevhodn&eacute; pre na&scaron;ich ľud&iacute; a Slovanov &scaron;pin&iacute; tak priehľadn&yacute;mi lžami, že sa človek p&yacute;ta, ako je v&ocirc;bec možn&eacute;, že sa do KSB dostali. A potom tu m&aacute;me agenta Michaila Velička, ktor&eacute;ho som ako prv&yacute; označoval za agenta, a teraz sa to už aj potvrdilo z in&yacute;ch zdrojov, a v&scaron;etko zapadne na miesto. A ty ma tu chce&scaron; osočovať? Nedok&aacute;že&scaron; oponovať inform&aacute;ciam o na&scaron;ich predkoch, preto sa uchyľuje&scaron; iba k argumentom ad hominem. --- Toto je m&ocirc;j posledn&yacute; koment&aacute;r o nepodstatn&yacute;ch veciach. Vr&aacute;ťme sa k t&eacute;me, alebo to nechajme tak.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 29. 4. 2022 o 08:48

@Rusofil
ps. Ešte ma trápi naše nedorozumenie. To na začiatku o anglických termínoch som nechcel myslieť ako kritiku, ale v dobrom ako pokus o korekciu (domnieval som sa, že bol v tom omyl), aby sa pri ďalších dedukciách nevychádzalo z chybných predpokladov. Dobre na to nadviazal @jardob

Myslím, že anglosasi spravili chybu, keď slovom "spravodlivosť" (justice, od slova "just" spravodlivý) začali označovať aj súdne štruktúry. Dokonca niektorí sudcovia sa nechajú oslovovať Mr. Justice (čo je úplný nonsens v davo-"elitárnej spoločnosti" )

Myslím si, že spravodlivosť chápeš dozaista dostatočne dobre ak aj nie lepšie.
A pri písaní toho dlhého príspevku zhodou okolností o spravodlivosti som vôbec nemyslel na teba. Nepamätám si, že by mi na tvojich príspevkoch niečo vadilo. Myslím si, že robíš svoju aktivitu dosť dobre kvalitatívne aj kvantitatívne a za to ti patrí uznanie. Aj kopu ďalším.


Pre tých, ktorí tu nemávajú diskusné problémy to bolo skôr ako prevencia, pokus o vysvetlenie, ako také nevraživosti vznikajú a dynamika ich nekonečného udržiavania.
Pre tých, ktorí také problémy žiaľ už majú a rôzne veľa nakopené, to bolo pokus o vysvetlenie, ako sa k tomu dopracovali a inšpirácia, čo s tým môžu robiť. Sám som to zažil až do takéhoto maxi stavu, takže viem o čom píšem. Je to veľmi ťažké prekonať. Ale netreba sa vzdávať, aj keď vyprchávanie a udobrovanie môže trvať podobne dlho, ako to vznikalo. Tak držím palce, potom takým ľuďom tiež bude patriť zaslúžené uznanie. smile


@Rusofil ps. E&scaron;te ma tr&aacute;pi na&scaron;e nedorozumenie. To na začiatku o anglick&yacute;ch term&iacute;noch som nechcel myslieť ako kritiku, ale v dobrom ako pokus o korekciu (domnieval som sa, že bol v tom omyl), aby sa pri ďal&scaron;&iacute;ch dedukci&aacute;ch nevych&aacute;dzalo z chybn&yacute;ch predpokladov. Dobre na to nadviazal @jardob [quote=&quot;pid:69214, uid:6&quot;]Mysl&iacute;m, že anglosasi spravili chybu, keď slovom &quot;spravodlivosť&quot; (justice, od slova &quot;just&quot; spravodliv&yacute;) začali označovať aj s&uacute;dne &scaron;trukt&uacute;ry. Dokonca niektor&iacute; sudcovia sa nechaj&uacute; oslovovať Mr. Justice (čo je &uacute;pln&yacute; nonsens v davo-&quot;elit&aacute;rnej spoločnosti&quot; )[/quote] Mysl&iacute;m si, že spravodlivosť ch&aacute;pe&scaron; dozaista dostatočne dobre ak aj nie lep&scaron;ie. A pri p&iacute;san&iacute; toho dlh&eacute;ho pr&iacute;spevku zhodou okolnost&iacute; o spravodlivosti som v&ocirc;bec nemyslel na teba. Nepam&auml;t&aacute;m si, že by mi na tvojich pr&iacute;spevkoch niečo vadilo. Mysl&iacute;m si, že rob&iacute;&scaron; svoju aktivitu dosť dobre kvalitat&iacute;vne aj kvantitat&iacute;vne a za to ti patr&iacute; uznanie. Aj kopu ďal&scaron;&iacute;m. Pre t&yacute;ch, ktor&iacute; tu nem&aacute;vaj&uacute; diskusn&eacute; probl&eacute;my to bolo sk&ocirc;r ako prevencia, pokus o vysvetlenie, ako tak&eacute; nevraživosti vznikaj&uacute; a dynamika ich nekonečn&eacute;ho udržiavania. Pre t&yacute;ch, ktor&iacute; tak&eacute; probl&eacute;my žiaľ už maj&uacute; a r&ocirc;zne veľa nakopen&eacute;, to bolo pokus o vysvetlenie, ako sa k tomu dopracovali a in&scaron;pir&aacute;cia, čo s t&yacute;m m&ocirc;žu robiť. S&aacute;m som to zažil až do tak&eacute;hoto maxi stavu, takže viem o čom p&iacute;&scaron;em. Je to veľmi ťažk&eacute; prekonať. Ale netreba sa vzd&aacute;vať, aj keď vyprch&aacute;vanie a udobrovanie m&ocirc;že trvať podobne dlho, ako to vznikalo. Tak drž&iacute;m palce, potom tak&yacute;m ľuďom tiež bude patriť zasl&uacute;žen&eacute; uznanie. :)

Ogar sa zameriava na obhajobu našich predkov.


O jedné a ta samá věci (např. vyšívaná košile) se můžeme bavit vlastenecky, nacionalisticky nebo nacisticky.
Skutečným studentům KSB připomínám, že nacionalismus je davo-"elitaristický" koncept a GP je pouze nejúspějšnější davo-"elitarismus", který si podmaňuje všechny ostatní davo-"elitarismy", tj. i ty nacionalistické. V případě Slovanů předhozením padělků typu SAV, ... Kam to vede dnes a denně ukazují VelikoUkři, kteří bez páníčka z USA neudělají ani krok.


Připomínám v této souvislosti svůj názor, že Obhajoba našich předků je v pořádku, ale je potřeba vzít v potaz zkušenosti posledního tisíciletí (od poroby v důsledků svěcení Rusi ... po začlenění vědy do vysvětlení přírodních jevů, socialismus a KSB).


Obhajoba našich předků v tvém podání (min podle mě a snad to zde potvrzují i další diskutující) obsahuje nacionalistické prvky (= neuznávání jiných kultur) nebo jiné podoby davo-"elitarismu" (Slovanské obřady v tebou postovaných materiálech vykonává obřadník - prezentovaný např. jako "mocný volchv" - a jednotliví obřadníci = elitáři mezi sebou soupeří .... sám jsi uvedl Kurowský ne, jiný ano.


Keď ťa označím za vola, budeš mať potrebu mi dokázať, že ním nie si?


Dokazováním "že nejsi vůl" pomocí výše uvedených lží a překrucování dokazuješ, že ten vůl jsi ... nedělej to, a tím získáš kredit k tomu "nebýt za vola považovaný"


Např. Tvé odmítání Velička je věc, o které se dá diskustovat ... tj. opravuji své předchozí vyjádření, že jsi do zdejší diskuse zatím nepřinesl nic pozitivního.


Nicméně mě osobně připomíná vylévání vaničky i s dítětem: Mise proroka Mohameda měla pro Slovanstvo své nápravné poselství, které oni tehdy nevyužili (a pravděpodobně toto odmítnutí přispělo k jejich prohře s biblisty). KSB toto nápravné poselství dnes v sobě zapracovala ... ale je pravda že nejspíše z důvodů tlaku Velička a spol. se v Základech sociologie objevilo pozitivní hodnocení mnohoženství, což se dá považovat za přestřelení v tom zahrnování potřebných oprav světonázoru. Ale i tak svou zásluhu zde máš.


[quote=&quot;pid:69891, uid:623&quot;]Ogar sa zameriava na obhajobu na&scaron;ich predkov.[/quote] O jedn&eacute; a ta sam&aacute; věci (např. vy&scaron;&iacute;van&aacute; ko&scaron;ile) se můžeme bavit vlastenecky, nacionalisticky nebo nacisticky. Skutečn&yacute;m studentům KSB připom&iacute;n&aacute;m, že nacionalismus je davo-&quot;elitaristick&yacute;&quot; koncept a GP je pouze nej&uacute;spěj&scaron;něj&scaron;&iacute; davo-&quot;elitarismus&quot;, kter&yacute; si podmaňuje v&scaron;echny ostatn&iacute; davo-&quot;elitarismy&quot;, tj. i ty nacionalistick&eacute;. V př&iacute;padě Slovanů předhozen&iacute;m padělků typu SAV, ... Kam to vede dnes a denně ukazuj&iacute; VelikoUkři, kteř&iacute; bez p&aacute;n&iacute;čka z USA neudělaj&iacute; ani krok. Připom&iacute;n&aacute;m v t&eacute;to souvislosti svůj n&aacute;zor, že Obhajoba na&scaron;ich předků je v poř&aacute;dku, ale je potřeba vz&iacute;t v potaz zku&scaron;enosti posledn&iacute;ho tis&iacute;cilet&iacute; (od poroby v důsledků svěcen&iacute; Rusi ... po začleněn&iacute; vědy do vysvětlen&iacute; př&iacute;rodn&iacute;ch jevů, socialismus a KSB). Obhajoba na&scaron;ich předků v tv&eacute;m pod&aacute;n&iacute; (min podle mě a snad to zde potvrzuj&iacute; i dal&scaron;&iacute; diskutuj&iacute;c&iacute;) obsahuje nacionalistick&eacute; prvky (= neuzn&aacute;v&aacute;n&iacute; jin&yacute;ch kultur) nebo jin&eacute; podoby davo-&quot;elitarismu&quot; (Slovansk&eacute; obřady v tebou postovan&yacute;ch materi&aacute;lech vykon&aacute;v&aacute; obřadn&iacute;k - prezentovan&yacute; např. jako &quot;mocn&yacute; volchv&quot; - a jednotliv&iacute; obřadn&iacute;ci = elit&aacute;ři mezi sebou soupeř&iacute; .... s&aacute;m jsi uvedl Kurowsk&yacute; ne, jin&yacute; ano. [quote=&quot;pid:69891, uid:623&quot;]Keď ťa označ&iacute;m za vola, bude&scaron; mať potrebu mi dok&aacute;zať, že n&iacute;m nie si?[/quote] Dokazov&aacute;n&iacute;m &quot;že nejsi vůl&quot; pomoc&iacute; v&yacute;&scaron;e uveden&yacute;ch lž&iacute; a překrucov&aacute;n&iacute; dokazuje&scaron;, že ten vůl jsi ... nedělej to, a t&iacute;m z&iacute;sk&aacute;&scaron; kredit k tomu &quot;neb&yacute;t za vola považovan&yacute;&quot; Např. Tv&eacute; odm&iacute;t&aacute;n&iacute; Velička je věc, o kter&eacute; se d&aacute; diskustovat ... tj. opravuji sv&eacute; předchoz&iacute; vyj&aacute;dřen&iacute;, že jsi do zdej&scaron;&iacute; diskuse zat&iacute;m nepřinesl nic pozitivn&iacute;ho. Nicm&eacute;ně mě osobně připom&iacute;n&aacute; vyl&eacute;v&aacute;n&iacute; vaničky i s d&iacute;tětem: Mise proroka Mohameda měla pro Slovanstvo sv&eacute; n&aacute;pravn&eacute; poselstv&iacute;, kter&eacute; oni tehdy nevyužili (a pravděpodobně toto odm&iacute;tnut&iacute; přispělo k jejich prohře s biblisty). KSB toto n&aacute;pravn&eacute; poselstv&iacute; dnes v sobě zapracovala ... ale je pravda že nejsp&iacute;&scaron;e z důvodů tlaku Velička a spol. se v Z&aacute;kladech sociologie objevilo pozitivn&iacute; hodnocen&iacute; mnohoženstv&iacute;, což se d&aacute; považovat za přestřelen&iacute; v tom zahrnov&aacute;n&iacute; potřebn&yacute;ch oprav světon&aacute;zoru. Ale i tak svou z&aacute;sluhu zde m&aacute;&scaron;.

Mise proroka Mohameda měla pro Slovanstvo své nápravné poselství, které oni tehdy nevyužili (a pravděpodobně toto odmítnutí přispělo k jejich prohře s biblisty). KSB toto nápravné poselství dnes v sobě zapracovala ... ale je pravda že nejspíše z důvodů tlaku Velička a spol. se v Základech sociologie objevilo pozitivní hodnocení mnohoženství, což se dá považovat za přestřelení v tom zahrnování potřebných oprav světonázoru. Ale i tak svou zásluhu zde máš.
Mise proroka Mohameda neuspěla proto, že hlásala pedofilství, prznění malých děvčátek, mnohoženství, absenci lásky a věčnou válku. Což bylo pro naše předky, žijící v souladu s Bohem, nepřijatelné.


Ještě bych dodal, že Bůh stvořil muže a ženu zároveň, tj, jako rovnocenné bytosti, podle své podoby. Proto byla žena u Slovanů rovnocenná muži. Kde oba zastávali jiné role, ale obě tyto role byly rovnocenné. U Slovanů byli Člověkem jak muž, tak i žena.


"26Tehdy Bůh řekl: „Učiňme člověka k našemu obrazu, podle naší podoby! Ať panují nad mořskými rybami, nad nebeským ptactvem, nad dobytkem, nade vší zemí i nad veškerou havětí lezoucí po zemi.“
27Bůh stvořil člověka ke svému obrazu,
k obrazu Božímu stvořil jej:
jako muže a ženu stvořil je."


Zatím co u muslimů, podle Koránu, byl stvořen nejprve muž, a až pak z jeho žebra žena. Takže žena se u nich již rodí v podřízeném postavení muži a není s mužem rovnocenná. Slovo "člověk" u nich znamená pouze "muž". Žena se za člověka nepovažuje. V Saudské Arábii byla uznána žena za člověka až v roce 2021!


A tomu měli naši předkové naslouchat?


[quote=&quot;pid:69902, uid:388&quot;]Mise proroka Mohameda měla pro Slovanstvo sv&eacute; n&aacute;pravn&eacute; poselstv&iacute;, kter&eacute; oni tehdy nevyužili (a pravděpodobně toto odm&iacute;tnut&iacute; přispělo k jejich prohře s biblisty). KSB toto n&aacute;pravn&eacute; poselstv&iacute; dnes v sobě zapracovala ... ale je pravda že nejsp&iacute;&scaron;e z důvodů tlaku Velička a spol. se v Z&aacute;kladech sociologie objevilo pozitivn&iacute; hodnocen&iacute; mnohoženstv&iacute;, což se d&aacute; považovat za přestřelen&iacute; v tom zahrnov&aacute;n&iacute; potřebn&yacute;ch oprav světon&aacute;zoru. Ale i tak svou z&aacute;sluhu zde m&aacute;&scaron;.[/quote]Mise proroka Mohameda neuspěla proto, že hl&aacute;sala pedofilstv&iacute;, przněn&iacute; mal&yacute;ch děvč&aacute;tek, mnohoženstv&iacute;, absenci l&aacute;sky a věčnou v&aacute;lku. Což bylo pro na&scaron;e předky, žij&iacute;c&iacute; v souladu s Bohem, nepřijateln&eacute;. Je&scaron;tě bych dodal, že Bůh stvořil muže a ženu z&aacute;roveň, tj, jako rovnocenn&eacute; bytosti, podle sv&eacute; podoby. Proto byla žena u Slovanů rovnocenn&aacute; muži. Kde oba zast&aacute;vali jin&eacute; role, ale obě tyto role byly rovnocenn&eacute;. U Slovanů byli Člověkem jak muž, tak i žena. &quot;26Tehdy Bůh řekl: &bdquo;Učiňme člověka k na&scaron;emu obrazu, podle na&scaron;&iacute; podoby! Ať panuj&iacute; nad mořsk&yacute;mi rybami, nad nebesk&yacute;m ptactvem, nad dobytkem, nade v&scaron;&iacute; zem&iacute; i nad ve&scaron;kerou havět&iacute; lezouc&iacute; po zemi.&ldquo; 27Bůh stvořil člověka ke sv&eacute;mu obrazu, k obrazu Bož&iacute;mu stvořil jej: jako muže a ženu stvořil je.&quot; Zat&iacute;m co u muslimů, podle Kor&aacute;nu, byl stvořen nejprve muž, a až pak z jeho žebra žena. Takže žena se u nich již rod&iacute; v podř&iacute;zen&eacute;m postaven&iacute; muži a nen&iacute; s mužem rovnocenn&aacute;. Slovo &quot;člověk&quot; u nich znamen&aacute; pouze &quot;muž&quot;. Žena se za člověka nepovažuje. V Saudsk&eacute; Ar&aacute;bii byla uzn&aacute;na žena za člověka až v roce 2021! A tomu měli na&scaron;i předkov&eacute; naslouchat?
Upravené 29. 4. 2022 o 12:08

Keď ťa označím za vola, budeš mať potrebu mi dokázať, že ním nie si? Asi nie. Joe JumperUp ma pravidelne obviňoval, že som agent, a potom sa sám trikrát prekecol sa, že on sám je agent. Vraj píšem nacionalistické žvásty. Ešte nedávno to označoval za "židotlachy" (netuším, čo to znamená).

Nech sa konečne rozhodne ako to podľa neho je. Naozaj si myslíš, že budem reagovať na takéto prízemné obviňovania?


Pepka vyskoča si sám vybral ako svoj obrázok. Buď je to génius, ktorý si robí srandu, alebo sa skôr blíži podobnej mentálnej úrovni ako postava zo Švejka. Keďže jeho písanie o primitívnom zločincovi mu sadlo a riť na šerbeľ, je jasné, ktorá z týchto možností je správna. Keby do mňa stále nerýpal, nevracalo by sa mu to ako bumerang. Týmto ho opätovne žiadam o zmier (ignoráciu), ale bolo potrebné reagovať na tvoje obviňovania. Už sa k tomu nebudem vracať.


Kdo jsi, víš nejlépe ty sám. Co se mě týká, vůbec nemám potřebu se tebou zabývat. Na provokace a pokusy o diskreditaci je však nutno reagovat důsledně a včas. A někdy bohužel nezbývá, než se řídít příslovím: "Na hrubý pytel hrubá záplata".
A ještě si dovolím položit otázku. Proč člověk tvých (jak se ty sám prezentuješ) intelektuálních kvalit a vědomostí ztrácí čas s něčím tak nedokonalým, jako je KOB (podle tvých tvrzení)?


[quote=&quot;pid:69891, uid:623&quot;]Keď ťa označ&iacute;m za vola, bude&scaron; mať potrebu mi dok&aacute;zať, že n&iacute;m nie si? Asi nie. Joe JumperUp ma pravidelne obviňoval, že som agent, a potom sa s&aacute;m trikr&aacute;t prekecol sa, že on s&aacute;m je agent. Vraj p&iacute;&scaron;em nacionalistick&eacute; žv&aacute;sty. E&scaron;te ned&aacute;vno to označoval za &quot;židotlachy&quot; (netu&scaron;&iacute;m, čo to znamen&aacute;).[/quote] [quote=&quot;pid:69891, uid:623&quot;]Nech sa konečne rozhodne ako to podľa neho je. Naozaj si mysl&iacute;&scaron;, že budem reagovať na tak&eacute;to pr&iacute;zemn&eacute; obviňovania? Pepka vyskoča si s&aacute;m vybral ako svoj obr&aacute;zok. Buď je to g&eacute;nius, ktor&yacute; si rob&iacute; srandu, alebo sa sk&ocirc;r bl&iacute;ži podobnej ment&aacute;lnej &uacute;rovni ako postava zo &Scaron;vejka. Keďže jeho p&iacute;sanie o primit&iacute;vnom zločincovi mu sadlo a riť na &scaron;erbeľ, je jasn&eacute;, ktor&aacute; z t&yacute;chto možnost&iacute; je spr&aacute;vna. Keby do mňa st&aacute;le ner&yacute;pal, nevracalo by sa mu to ako bumerang. T&yacute;mto ho op&auml;tovne žiadam o zmier (ignor&aacute;ciu), ale bolo potrebn&eacute; reagovať na tvoje obviňovania. Už sa k tomu nebudem vracať.[/quote] Kdo jsi, v&iacute;&scaron; nejl&eacute;pe ty s&aacute;m. Co se mě t&yacute;k&aacute;, vůbec nem&aacute;m potřebu se tebou zab&yacute;vat. Na provokace a pokusy o diskreditaci je v&scaron;ak nutno reagovat důsledně a včas. A někdy bohužel nezb&yacute;v&aacute;, než se ř&iacute;d&iacute;t př&iacute;slov&iacute;m: &quot;Na hrub&yacute; pytel hrub&aacute; z&aacute;plata&quot;. A je&scaron;tě si dovol&iacute;m položit ot&aacute;zku. Proč člověk tv&yacute;ch (jak se ty s&aacute;m prezentuje&scaron;) intelektu&aacute;ln&iacute;ch kvalit a vědomost&iacute; ztr&aacute;c&iacute; čas s něč&iacute;m tak nedokonal&yacute;m, jako je KOB (podle tv&yacute;ch tvrzen&iacute;)?
Upravené 29. 4. 2022 o 11:24

Ogar sa zameriava na obhajobu našich predkov. To cudzinec ako ty nedokáže pochopiť. Ogar naštastie nie je sám. Dokonca hrá skôr druhé husle pri ešte rozhľadenejšom a kultivovanejšom Rusofilovi. Naše Védy obsahujú 60-80% pravdy. Niekomu sa to môže zdať málo, ale Bliblia neobsahuje viac ako 30%. Okrem toho, pravda, ktorá zostala vo Védach zachovaná, mnohonásobne presahuje nielen Bilbiu, ale aj KSB, pretože KSB síce obsahuje 99% pravdy, lenže je to pravda prízemná, ktorá duchovnú oblasť takmer úplne ignoruje. Vyzdvihuje cudzie učenia nevhodné pre našich ľudí a Slovanov špiní tak priehľadnými lžami, že sa človek pýta, ako je vôbec možné, že sa do KSB dostali. A potom tu máme agenta Michaila Velička, ktorého som ako prvý označoval za agenta, a teraz sa to už aj potvrdilo z iných zdrojov, a všetko zapadne na miesto. A ty ma tu chceš osočovať?

Když se na na tuto část tvé poznámky podívám optikou Jamese Bonda (abych zůstal ve tvé zjevně oblíbené oblasti špionáže), tak mě napadají pouze čtyři logická vysvětlení:
1) Autor tvrzení špatně vložil do příspěvku citaci
2) Autor je schizofrenik
3) Autor je egomaniak a hovoří o sobě ve třetí osobě
4) Agentura si platí blby, jejichž levá ruka neví, co dělá pravá.


[quote=&quot;pid:69891, uid:623&quot;]Ogar sa zameriava na obhajobu na&scaron;ich predkov. To cudzinec ako ty nedok&aacute;že pochopiť. Ogar na&scaron;tastie nie je s&aacute;m. Dokonca hr&aacute; sk&ocirc;r druh&eacute; husle pri e&scaron;te rozhľadenej&scaron;om a kultivovanej&scaron;om Rusofilovi. Na&scaron;e V&eacute;dy obsahuj&uacute; 60-80% pravdy. Niekomu sa to m&ocirc;že zdať m&aacute;lo, ale Bliblia neobsahuje viac ako 30%. Okrem toho, pravda, ktor&aacute; zostala vo V&eacute;dach zachovan&aacute;, mnohon&aacute;sobne presahuje nielen Bilbiu, ale aj KSB, pretože KSB s&iacute;ce obsahuje 99% pravdy, lenže je to pravda pr&iacute;zemn&aacute;, ktor&aacute; duchovn&uacute; oblasť takmer &uacute;plne ignoruje. Vyzdvihuje cudzie učenia nevhodn&eacute; pre na&scaron;ich ľud&iacute; a Slovanov &scaron;pin&iacute; tak priehľadn&yacute;mi lžami, že sa človek p&yacute;ta, ako je v&ocirc;bec možn&eacute;, že sa do KSB dostali. A potom tu m&aacute;me agenta Michaila Velička, ktor&eacute;ho som ako prv&yacute; označoval za agenta, a teraz sa to už aj potvrdilo z in&yacute;ch zdrojov, a v&scaron;etko zapadne na miesto. A ty ma tu chce&scaron; osočovať?[/quote] Když se na na tuto č&aacute;st tv&eacute; pozn&aacute;mky pod&iacute;v&aacute;m optikou Jamese Bonda (abych zůstal ve tv&eacute; zjevně obl&iacute;ben&eacute; oblasti &scaron;pion&aacute;že), tak mě napadaj&iacute; pouze čtyři logick&aacute; vysvětlen&iacute;: 1) Autor tvrzen&iacute; &scaron;patně vložil do př&iacute;spěvku citaci 2) Autor je schizofrenik 3) Autor je egomaniak a hovoř&iacute; o sobě ve třet&iacute; osobě 4) Agentura si plat&iacute; blby, jejichž lev&aacute; ruka nev&iacute;, co děl&aacute; prav&aacute;.

ps. Ešte ma trápi naše nedorozumenie.
Netrap se tím. Je to prkotina. Příspěvek o "spravedlnosti" bych tady nedával, kdyby mi tato věc neudeřila během jednoho dne několikrát do očí a uší z několika nezávislých zdrojů. Bral jsem to jako pokyn z noosféry.
Déle se podobnými myšlenkami zabývám, proč Slované tak vadí, že se je snaží vyhubit již několik tisíciletí. Myslím, že jsem na to přišel. Pomalu o tom píši článek, ale jde to ztuha, jelikož chci mít svá tvrzení podložená zdroji. To, co tady občas napíšu, je jen malá kapka v moři.
Ale k té spravedlnosti. Nehledě na to, že tématem spravedlnosti se intenzívně zabýval Zaznobin i Pjakin, jeden den jsem tuto myšlenku slyšel v diskusi na jedné ruské TV, pak jsem ji náhodou zaslechl u dlouholetého tlumočníka Putina (ovládá kolem 30 jazyků), tam to bylo řečeno kulantněji.
Podle anglosaského chápání spravedlnosti, je vlastně to, co s Ruskem provádějí, spravedlivé.
Závěrem. Mě nepopuzují jiné názory, mě popuzuje nálepkování, apriori odmítání a tvrzení ničím nepodložených tezí.
Např: že Slované potřebovali Proroka. Toto tvrdí, bez toho, aby řekli, co tak strašného Slované dělali, že Bůh jim ho poslal. I když Bůh Mohameda neposlal Slovanům, ale Arabům. Bůh chtěl pořád vychovávat Slovany, ale proroky posílal na Arabský poloostrov a Egypta. Není to schizofrenie?


[quote=&quot;pid:69892, uid:413&quot;]ps. E&scaron;te ma tr&aacute;pi na&scaron;e nedorozumenie.[/quote]Netrap se t&iacute;m. Je to prkotina. Př&iacute;spěvek o &quot;spravedlnosti&quot; bych tady ned&aacute;val, kdyby mi tato věc neudeřila během jednoho dne několikr&aacute;t do oč&iacute; a u&scaron;&iacute; z několika nez&aacute;visl&yacute;ch zdrojů. Bral jsem to jako pokyn z noosf&eacute;ry. D&eacute;le se podobn&yacute;mi my&scaron;lenkami zab&yacute;v&aacute;m, proč Slovan&eacute; tak vad&iacute;, že se je snaž&iacute; vyhubit již několik tis&iacute;cilet&iacute;. Mysl&iacute;m, že jsem na to při&scaron;el. Pomalu o tom p&iacute;&scaron;i čl&aacute;nek, ale jde to ztuha, jelikož chci m&iacute;t sv&aacute; tvrzen&iacute; podložen&aacute; zdroji. To, co tady občas nap&iacute;&scaron;u, je jen mal&aacute; kapka v moři. Ale k t&eacute;** spravedlnosti**. Nehledě na to, že t&eacute;matem spravedlnosti se intenz&iacute;vně zab&yacute;val Zaznobin i Pjakin, jeden den jsem tuto my&scaron;lenku sly&scaron;el v diskusi na jedn&eacute; rusk&eacute; TV, pak jsem ji n&aacute;hodou zaslechl u dlouholet&eacute;ho tlumočn&iacute;ka Putina (ovl&aacute;d&aacute; kolem 30 jazyků), tam to bylo řečeno kulantněji. Podle anglosask&eacute;ho ch&aacute;p&aacute;n&iacute; spravedlnosti, je vlastně to, co s Ruskem prov&aacute;děj&iacute;, spravedliv&eacute;. Z&aacute;věrem. Mě nepopuzuj&iacute; jin&eacute; n&aacute;zory, mě popuzuje n&aacute;lepkov&aacute;n&iacute;, apriori odm&iacute;t&aacute;n&iacute; a tvrzen&iacute; nič&iacute;m nepodložen&yacute;ch tez&iacute;. Např: že Slovan&eacute; potřebovali Proroka. Toto tvrd&iacute;, bez toho, aby řekli, co tak stra&scaron;n&eacute;ho Slovan&eacute; dělali, že Bůh jim ho poslal. I když Bůh Mohameda neposlal Slovanům, ale Arabům. Bůh chtěl poř&aacute;d vychov&aacute;vat Slovany, ale proroky pos&iacute;lal na Arabsk&yacute; poloostrov a Egypta. Nen&iacute; to schizofrenie?

Mise proroka Mohameda neuspěla proto, že hlásala pedofilství, prznění malých děvčátek, mnohoženství, absenci lásky a věčnou válku. Což bylo pro naše předky, žijící v souladu s Bohem, nepřijatelné.

Ďaľším neľudským prvkom Koránu i Starého zákona je akceptovanie inštitútu otroctva ako úplnej samozrejmosti.


Zatím co u muslimů, podle Koránu, byl stvořen nejprve muž, a až pak z jeho žebra žena. Takže žena se u nich již rodí v podřízeném postavení muži a není s mužem rovnocenná. Slovo "člověk" u nich znamená pouze "muž".

Nielen u moslimov. Z Prvej knihy Mojžišovej - Genesis:


“...a nastalo ráno, pátý den.[...] A Bůh přistoupil k tomu, aby stvořil člověka ke svému obrazu, stvořil ho k obrazu Božímu; stvořil je [jako] muže a ženu.”


a potom, v neurčenom čase, niekto iný (Jehova) stvoril človeka II,


“A Jehova Bůh přistoupil k tomu, aby vytvořil člověka z prachu zemské půdy a aby vdechl do jeho chřípí dech života, a člověk se stal živou duší.”


a ženu II,


“ale pro člověka se nenašla pomocnice jako jeho doplněk. Jehova Bůh tedy uvedl na člověka hluboký spánek, a zatímco on spal, vzal jedno z jeho žeber a nad jeho místem pak tělo uzavřel. A Jehova Bůh přistoupil k tomu, aby ze žebra, které vzal z člověka, postavil ženu a aby ji přivedl k člověku.”


ktorí sú, pomenovaní ako Adam a Eva, v rámci biblickej koncepcie vydávaní za prvých ľudí.


[quote=&quot;pid:69905, uid:312&quot;]Mise proroka Mohameda neuspěla proto, že hl&aacute;sala pedofilstv&iacute;, przněn&iacute; mal&yacute;ch děvč&aacute;tek, mnohoženstv&iacute;, absenci l&aacute;sky a věčnou v&aacute;lku. Což bylo pro na&scaron;e předky, žij&iacute;c&iacute; v souladu s Bohem, nepřijateln&eacute;.[/quote] Ďaľ&scaron;&iacute;m neľudsk&yacute;m prvkom Kor&aacute;nu i Star&eacute;ho z&aacute;kona je akceptovanie in&scaron;tit&uacute;tu otroctva ako &uacute;plnej samozrejmosti. [quote=&quot;pid:69905, uid:312&quot;]Zat&iacute;m co u muslimů, podle Kor&aacute;nu, byl stvořen nejprve muž, a až pak z jeho žebra žena. Takže žena se u nich již rod&iacute; v podř&iacute;zen&eacute;m postaven&iacute; muži a nen&iacute; s mužem rovnocenn&aacute;. Slovo &quot;člověk&quot; u nich znamen&aacute; pouze &quot;muž&quot;.[/quote] Nielen u moslimov. Z Prvej knihy Mojži&scaron;ovej - Genesis: _&ldquo;...a nastalo r&aacute;no, p&aacute;t&yacute; den.[...] A Bůh přistoupil k tomu, aby stvořil člověka ke sv&eacute;mu obrazu, stvořil ho k obrazu Bož&iacute;mu; stvořil je [jako] muže a ženu.&rdquo;_ a potom, v neurčenom čase, niekto in&yacute; (Jehova) stvoril človeka II, _&ldquo;A Jehova Bůh přistoupil k tomu, aby vytvořil člověka z prachu zemsk&eacute; půdy a aby vdechl do jeho chř&iacute;p&iacute; dech života, a člověk se stal živou du&scaron;&iacute;.&rdquo;_ a ženu II, _&ldquo;ale pro člověka se nena&scaron;la pomocnice jako jeho doplněk. Jehova Bůh tedy uvedl na člověka hlubok&yacute; sp&aacute;nek, a zat&iacute;mco on spal, vzal jedno z jeho žeber a nad jeho m&iacute;stem pak tělo uzavřel. A Jehova Bůh přistoupil k tomu, aby ze žebra, kter&eacute; vzal z člověka, postavil ženu a aby ji přivedl k člověku.&rdquo;_ ktor&iacute; s&uacute;, pomenovan&iacute; ako Adam a Eva, v r&aacute;mci biblickej koncepcie vyd&aacute;van&iacute; za prv&yacute;ch ľud&iacute;.
Upravené 29. 4. 2022 o 15:11

a potom, v neurčenom čase, niekto iný (Jehova) stvoril človeka II,
Právě o tom mluvím. Bůh posílal proroky k těm, koho zformoval někdo jiný, než Bůh, cestou genetické manipulace. Ukázalo se, že ta manipulace obsahovala určité chyby, které měly vliv na světonázor výrobku. Proto tam byla potřeba korekce, a proto proroci.


[quote=&quot;pid:69926, uid:663&quot;]a potom, v neurčenom čase, niekto in&yacute; (Jehova) stvoril človeka II,[/quote]Pr&aacute;vě o tom mluv&iacute;m. Bůh pos&iacute;lal proroky k těm, koho zformoval někdo jin&yacute;, než Bůh, cestou genetick&eacute; manipulace. Uk&aacute;zalo se, že ta manipulace obsahovala určit&eacute; chyby, kter&eacute; měly vliv na světon&aacute;zor v&yacute;robku. Proto tam byla potřeba korekce, a proto proroci.
Upravené 29. 4. 2022 o 15:29
14.63k
382
31
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept