Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 4

Německo žádá Polsko, aby pozastavilo vlaky s ukrajinskými uprchlíky, řekl v TVN náměstek ministra vnitra a správy Polska Pavel Shefernaker .
Podle posledních údajů dorazilo do Polska z Ukrajiny od 24. února více než 1,7 milionu lidí .


"Včera večer nás kontaktovalo německé ministerstvo vnitra a požádali nás, zda bychom mohli zastavit zvláštní vlaky, které jedou do Německa , protože tam už bylo úzké hrdlo," řekl Schäfernaker.


"To ukazuje, jak nebyla EU na tuto situaci připravena. Co znamená úzké hrdlo? Za tři dny odjelo z Varšavy, Krakova a Katovic 28 tisíc lidí. Přitom u nás je 1,5 milionů lidí, poznamenal náměstek ministra vnitra.


Očekává přitom, že další země EU budou ukrajinské uprchlíky přijímat i nadále.
"Musíme se všichni podporovat, počítám s evropskou solidaritou," řekl náměstek ministra.
https://ria.ru/20220314/bezhentsy-1778015563.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Německo žádá Polsko, aby pozastavilo vlaky s ukrajinskými uprchlíky**, řekl v TVN náměstek ministra vnitra a správy Polska Pavel Shefernaker . Podle posledních údajů dorazilo do Polska z Ukrajiny od 24. února více než 1,7 milionu lidí . "Včera večer nás kontaktovalo německé ministerstvo vnitra a požádali nás, zda bychom mohli zastavit zvláštní vlaky, které jedou do Německa , protože tam už bylo úzké hrdlo," řekl Schäfernaker. "To ukazuje, jak nebyla EU na tuto situaci připravena. Co znamená úzké hrdlo? Za tři dny odjelo z Varšavy, Krakova a Katovic 28 tisíc lidí. Přitom u nás je 1,5 milionů lidí, poznamenal náměstek ministra vnitra. Očekává přitom, že další země EU budou ukrajinské uprchlíky přijímat i nadále. "Musíme se všichni podporovat, počítám s evropskou solidaritou," řekl náměstek ministra. https://ria.ru/20220314/bezhentsy-1778015563.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

DĽR oznámila smrť 20 ľudí v dôsledku pádu rakety "Tochka-U"
Medzi mŕtvymi sú deti, ďalších deväť ľudí dostalo
Obeťami pádu rakety Tochka-U v Donecku bolo podľa predbežných údajov 20 ľudí vrátane detí, deväť ľudí bolo zranených. Oznámil to v pondelok šéf DĽR Denis Pušilin vo vysielaní televízneho kanála Rossija-1.
"Tochka-U" bola zostrelená, ale aj trosky spôsobili také škody a najhoršia je smrť civilného obyvateľstva. V priestoroch bankomatu ľudia len stáli v rade, stáli na zastávke. 20 ľudí - to je podľa predbežných údajov mŕtvych, ďalších deväť zranených. Medzi mŕtvymi sú deti,“ povedal Pušilin.


Ako spresnil Pušilin, Tochka-U niesla kazetovú nálož. Podľa neho "ak by nebola zostrelená, obetí by bolo nepomerne viac."


Ministerstvo zdravotníctva DĽR informovalo, že po páde rakety bolo do nemocníc doručených 18 zranených, počet obetí sa upresňuje.


"K 12:22 (čas sa zhoduje s Moskvou - pozn. TASS) bolo 18 zranených osôb dopravených do zdravotníckych zariadení záchrannou službou," uviedlo ministerstvo zdravotníctva DĽR vo svojom telegramovom kanáli. "Všetkým obetiam boli poskytnuté potrebná lekárska starostlivosť v plnom objeme“. "Informácie o mŕtvych sa spresňujú," uviedlo ministerstvo.


Podľa spravodajcu agentúry TASS úlomky balistickej strely dopadli najmä v blízkosti pobočky Centrálnej republikánskej banky, kde sa v tom čase nachádzali desiatky ľudí, predovšetkým dôchodcov.


Podľa Ruslana Yakubova, vedúceho kancelárie DĽR v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria, je teraz ťažké uviesť presný počet mŕtvych a zranených. "Veľa mŕtvych a zranených," dodal.
Šéf DĽR nariadil pripraviť dekrét o vyhlásení smútku za zosnulými v centre Donecka.


"Samozrejme, vzhľadom na počet obetí, vzhľadom na barbarstvo tohto zločinu som dal príkaz pripraviť dekrét o vyhlásení smútku," povedal na televíznom kanáli Rossija-24.
Kontrola územia


Raketa Točka-U, ktorá dorazila do centra Donecka, bola odpálená z územia Doneckej oblasti, ktorá je stále pod kontrolou Ozbrojených síl Ukrajiny, uviedol Pušilin.


"Určite, toto (odpálenie rakiet - pozn. TASS) pochádza z tej časti bývalej Doneckej oblasti, ktorú stále nemáme pod kontrolou. Palebné body sú zasiahnuté každý deň a každú noc, ale množstvo zbraní, ktoré boli vytiahnuté v posledných mesiacoch, je pôsobivé,“ povedal.


Situácia na kontaktnej línii v Donbase sa vyhrotila 17. februára. V Doneckej a Luganskej ľudovej republike hlásili najintenzívnejšie ostreľovanie z Ukrajiny za posledné mesiace, ktoré trvá dodnes. Medzi civilistami sú mŕtvi a ranení, obytné budovy a civilná infraštruktúra sú denne poškodzované. Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu v reakcii na výzvu vodcov donbasských republík o pomoc.
https://tass.ru/armiya-i-opk/14059903


**DĽR oznámila smrť 20 ľudí v dôsledku pádu rakety "Tochka-U"** Medzi mŕtvymi sú deti, ďalších deväť ľudí dostalo Obeťami pádu rakety Tochka-U v Donecku bolo podľa predbežných údajov 20 ľudí vrátane detí, deväť ľudí bolo zranených. Oznámil to v pondelok šéf DĽR Denis Pušilin vo vysielaní televízneho kanála Rossija-1. "Tochka-U" bola zostrelená, ale aj trosky spôsobili také škody a najhoršia je smrť civilného obyvateľstva. V priestoroch bankomatu ľudia len stáli v rade, stáli na zastávke. 20 ľudí - to je podľa predbežných údajov mŕtvych, ďalších deväť zranených. Medzi mŕtvymi sú deti,“ povedal Pušilin. Ako spresnil Pušilin, Tochka-U niesla kazetovú nálož. Podľa neho "ak by nebola zostrelená, obetí by bolo nepomerne viac." Ministerstvo zdravotníctva DĽR informovalo, že po páde rakety bolo do nemocníc doručených 18 zranených, počet obetí sa upresňuje. "K 12:22 (čas sa zhoduje s Moskvou - pozn. TASS) bolo 18 zranených osôb dopravených do zdravotníckych zariadení záchrannou službou," uviedlo ministerstvo zdravotníctva DĽR vo svojom telegramovom kanáli. "Všetkým obetiam boli poskytnuté potrebná lekárska starostlivosť v plnom objeme“. "Informácie o mŕtvych sa spresňujú," uviedlo ministerstvo. Podľa spravodajcu agentúry TASS úlomky balistickej strely dopadli najmä v blízkosti pobočky Centrálnej republikánskej banky, kde sa v tom čase nachádzali desiatky ľudí, predovšetkým dôchodcov. Podľa Ruslana Yakubova, vedúceho kancelárie DĽR v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria, je teraz ťažké uviesť presný počet mŕtvych a zranených. "Veľa mŕtvych a zranených," dodal. Šéf DĽR nariadil pripraviť dekrét o vyhlásení smútku za zosnulými v centre Donecka. "Samozrejme, vzhľadom na počet obetí, vzhľadom na barbarstvo tohto zločinu som dal príkaz pripraviť dekrét o vyhlásení smútku," povedal na televíznom kanáli Rossija-24. Kontrola územia Raketa Točka-U, ktorá dorazila do centra Donecka, bola odpálená z územia Doneckej oblasti, ktorá je stále pod kontrolou Ozbrojených síl Ukrajiny, uviedol Pušilin. "Určite, toto (odpálenie rakiet - pozn. TASS) pochádza z tej časti bývalej Doneckej oblasti, ktorú stále nemáme pod kontrolou. Palebné body sú zasiahnuté každý deň a každú noc, ale množstvo zbraní, ktoré boli vytiahnuté v posledných mesiacoch, je pôsobivé,“ povedal. Situácia na kontaktnej línii v Donbase sa vyhrotila 17. februára. V Doneckej a Luganskej ľudovej republike hlásili najintenzívnejšie ostreľovanie z Ukrajiny za posledné mesiace, ktoré trvá dodnes. Medzi civilistami sú mŕtvi a ranení, obytné budovy a civilná infraštruktúra sú denne poškodzované. Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu v reakcii na výzvu vodcov donbasských republík o pomoc. https://tass.ru/armiya-i-opk/14059903
  • Pravoslávna cirkev v Amsterdame prerušila vzťahy s Ruskou pravoslávnou cirkvouOrtodoxná farnosť v Amsterdame sa rozhodla prerušiť vzťahy s Moskovským patriarchátomRuská pravoslávna farnosť svätého Mikuláša z Myry v Amsterdame prerušila vzťahy s Moskovským patriarchátom kvôli ruskej vojenskej špeciálnej operácii na Ukrajine. Náboženská organizácia to oznámila na svojej oficiálnej webovej stránke. Farnosť uviedla, že rozhodnutie prerušiť vzťahy s Ruskou pravoslávnou cirkvou (ROC) bolo spôsobené vyhrážkami, ktoré začali amsterdamským kňazom dochádzať po tom, ako vyjadrili svoj postoj ku konfliktu na Ukrajine. Tieto okolnosti prinútili farnosť zvolať 14. marca mimoriadne zasadnutie. "Počas stretnutia duchovní z farnosti jednomyseľne vyhlásili, že je pre nich nemožné vykonávať svoju službu ako súčasť Moskovského patriarchátu a poskytovať duchovne bezpečné prostredie pre farníkov," uviedla farnosť vo vyhlásení. https://lenta.ru/news/2022/03/14/ruspatriarchy/

  • Na Taiwane sa zrútila vojenská stíhačka Stíhačka taiwanského letectva havarovala počas cvičného letu, pilot prežil Stíhačka taiwanského letectva (vzdušných síl) Mirage 2000 sa zrútila počas cvičného letu. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na tlačovú službu miestnej správy. Podľa úradov sa pilotovi lietadla podarilo ujsť, prežil. Je potrebné poznamenať, že sa katapultoval pri východnom pobreží ostrova, neskôr ho našli záchranné zložky. Príčina nešťastia je momentálne v štádiu vyšetrovania. 4. marca bolo oznámené, že izraelský kanál Channel 13 News ukázal stíhačku z filmu Star Wars a odovzdal ju ako lietadlo havarované na Ukrajine. Kanál ukázal fragment amatérskeho videa poľského umeleckého tímu Star Wars. https://lenta.ru/news/2022/03/14/taiwan_crush/

  • Čína požadovala od Spojených štátov objasnenie vojensko-biologických aktivít na UkrajineHovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí vyzýva USA, aby vysvetlili vojensko-biologické aktivity na Ukrajine Spojené štáty americké musia plne objasniť svoje vojensko-biologické aktivity na Ukrajine. Od Washingtonu to požadoval hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien, uvádza RIA Novosti. "Ak chcú Spojené štáty dokázať úprimnosť svojich aktivít, prečo tieto biologické laboratóriá neotvoria pre nezávislý výskum medzinárodných expertov?" spresnil diplomat. Uviedol, že kroky Washingtonu v tejto oblasti znepokojujú svetové spoločenstvo. Námestníčka ministra zahraničných vecí USA pre politické záležitosti Victoria Nulandová už skôr potvrdila, že na Ukrajine existujú biologické výskumné zariadenia. Okrem toho dodala, že Spojené štáty zo svojej strany pracujú na tom, aby sa nedostali pod kontrolu Moskvy. https://lenta.ru/news/2022/03/14/knr_us/

  • V Drone havarovanom v Záhrebe našieil 40 kilogramov výbušnín. Letecká bomba v drone, ktorý spadol v Záhrebe, obsahovala 40 kilogramov výbušnín Dron, ktorý sa v noci na 11. marca zrútil v Záhrebe, obsahoval 40 kilogramov výbušnín. V relácii národnej televízie HRT to uviedol poradca ministra obrany Chorvátska generál Zeljko Živanovič. Tvrdí, že ide o bombu ruskej výroby, ktorej hmotnosť bola 120 kilogramov. Našli v nej 40 kilogramov výbušnín. Živanovič spresnil, že bomba vybuchla, keď sa dron ponoril do zeme. Chorvátsky minister obrany Mario Banojic 13. marca uviedol, že úlomky dronu niesli stopy výbušniny a prítomnosť leteckej bomby sovietskej výroby. Incident vyšetrujú partneri z NATO. horvátsky vojenský expert Robert Baric zároveň spochybnil verziu o možnej prítomnosti 120-kilogramovej leteckej bomby na zariadení. https://lenta.ru/news/2022/03/14/nashli_40_kg_vzryvchatki/


- Pravoslávna cirkev v Amsterdame prerušila vzťahy s Ruskou pravoslávnou cirkvou Ortodoxná farnosť v Amsterdame sa rozhodla prerušiť vzťahy s Moskovským patriarchátom Ruská pravoslávna farnosť svätého Mikuláša z Myry v Amsterdame prerušila vzťahy s Moskovským patriarchátom kvôli ruskej vojenskej špeciálnej operácii na Ukrajine. Náboženská organizácia to oznámila na svojej oficiálnej webovej stránke. Farnosť uviedla, že rozhodnutie prerušiť vzťahy s Ruskou pravoslávnou cirkvou (ROC) bolo spôsobené vyhrážkami, ktoré začali amsterdamským kňazom dochádzať po tom, ako vyjadrili svoj postoj ku konfliktu na Ukrajine. Tieto okolnosti prinútili farnosť zvolať 14. marca mimoriadne zasadnutie. "Počas stretnutia duchovní z farnosti jednomyseľne vyhlásili, že je pre nich nemožné vykonávať svoju službu ako súčasť Moskovského patriarchátu a poskytovať duchovne bezpečné prostredie pre farníkov," uviedla farnosť vo vyhlásení. https://lenta.ru/news/2022/03/14/ruspatriarchy/ - Na Taiwane sa zrútila vojenská stíhačka Stíhačka taiwanského letectva havarovala počas cvičného letu, pilot prežil Stíhačka taiwanského letectva (vzdušných síl) Mirage 2000 sa zrútila počas cvičného letu. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na tlačovú službu miestnej správy. Podľa úradov sa pilotovi lietadla podarilo ujsť, prežil. Je potrebné poznamenať, že sa katapultoval pri východnom pobreží ostrova, neskôr ho našli záchranné zložky. Príčina nešťastia je momentálne v štádiu vyšetrovania. 4. marca bolo oznámené, že izraelský kanál Channel 13 News ukázal stíhačku z filmu Star Wars a odovzdal ju ako lietadlo havarované na Ukrajine. Kanál ukázal fragment amatérskeho videa poľského umeleckého tímu Star Wars. https://lenta.ru/news/2022/03/14/taiwan_crush/ - Čína požadovala od Spojených štátov objasnenie vojensko-biologických aktivít na Ukrajine Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí vyzýva USA, aby vysvetlili vojensko-biologické aktivity na Ukrajine Spojené štáty americké musia plne objasniť svoje vojensko-biologické aktivity na Ukrajine. Od Washingtonu to požadoval hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien, uvádza RIA Novosti. "Ak chcú Spojené štáty dokázať úprimnosť svojich aktivít, prečo tieto biologické laboratóriá neotvoria pre nezávislý výskum medzinárodných expertov?" spresnil diplomat. Uviedol, že kroky Washingtonu v tejto oblasti znepokojujú svetové spoločenstvo. Námestníčka ministra zahraničných vecí USA pre politické záležitosti Victoria Nulandová už skôr potvrdila, že na Ukrajine existujú biologické výskumné zariadenia. Okrem toho dodala, že Spojené štáty zo svojej strany pracujú na tom, aby sa nedostali pod kontrolu Moskvy. https://lenta.ru/news/2022/03/14/knr_us/ - V Drone havarovanom v Záhrebe našieil 40 kilogramov výbušnín. Letecká bomba v drone, ktorý spadol v Záhrebe, obsahovala 40 kilogramov výbušnín Dron, ktorý sa v noci na 11. marca zrútil v Záhrebe, obsahoval 40 kilogramov výbušnín. V relácii národnej televízie HRT to uviedol poradca ministra obrany Chorvátska generál Zeljko Živanovič. Tvrdí, že ide o bombu ruskej výroby, ktorej hmotnosť bola 120 kilogramov. Našli v nej 40 kilogramov výbušnín. Živanovič spresnil, že bomba vybuchla, keď sa dron ponoril do zeme. Chorvátsky minister obrany Mario Banojic 13. marca uviedol, že úlomky dronu niesli stopy výbušniny a prítomnosť leteckej bomby sovietskej výroby. Incident vyšetrujú partneri z NATO. horvátsky vojenský expert Robert Baric zároveň spochybnil verziu o možnej prítomnosti 120-kilogramovej leteckej bomby na zariadení. https://lenta.ru/news/2022/03/14/nashli_40_kg_vzryvchatki/

Putin podpísal zákon o registrácii práv na cudzie lietadlá
Zmeny v leteckom kódexe umožnia ruským leteckým spoločnostiam ponechať si flotilu zahraničných lietadiel a umožnia im prevádzkovať lietadlá na domácich linkách.
Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o opatreniach na podporu civilného letectva, ktorý umožňuje registrovať práva na zahraničné lietadlá prenajaté ruskými spoločnosťami, ako aj vydávať im domáce osvedčenia o letovej spôsobilosti. Dokument je zverejnený na oficiálnom portáli právnych informácií.
Zmeny a doplnenia Leteckého zákonníka Ruskej federácie a množstvo legislatívnych aktov umožňujú ruským leteckým spoločnostiam ponechať si flotilu zahraničných lietadiel a umožňujú prevádzkovať lietadlá na domácich linkách. Certifikácia civilných lietadiel bude prebiehať za účasti certifikačných centier a skúšobných laboratórií, ktorých požiadavky určí ministerstvo dopravy.


Ako sa uvádza vo vysvetlivke, zákon je zameraný na zachovanie flotily zahraničných lietadiel pred prevádzkovateľmi Ruskej federácie s cieľom zabezpečiť nepretržité fungovanie činností v oblasti civilného letectva v rámci prijímania protisankčných opatrení. .


V dokumente sa tiež počíta s posunutím termínov certifikácie technických prostriedkov na zaistenie bezpečnosti dopravy z 1. januára 2022 na 31. decembra 2023, čo „umožní subjektom dopravnej infraštruktúry prerozdeliť finančné prostriedky potrebné na certifikačné konanie,“. hovoria sprievodné materiály.
https://tass.ru/ekonomika/14061267


**Putin podpísal zákon o registrácii práv na cudzie lietadlá** Zmeny v leteckom kódexe umožnia ruským leteckým spoločnostiam ponechať si flotilu zahraničných lietadiel a umožnia im prevádzkovať lietadlá na domácich linkách. Ruský prezident Vladimir Putin podpísal zákon o opatreniach na podporu civilného letectva, ktorý umožňuje registrovať práva na zahraničné lietadlá prenajaté ruskými spoločnosťami, ako aj vydávať im domáce osvedčenia o letovej spôsobilosti. Dokument je zverejnený na oficiálnom portáli právnych informácií. Zmeny a doplnenia Leteckého zákonníka Ruskej federácie a množstvo legislatívnych aktov umožňujú ruským leteckým spoločnostiam ponechať si flotilu zahraničných lietadiel a umožňujú prevádzkovať lietadlá na domácich linkách. Certifikácia civilných lietadiel bude prebiehať za účasti certifikačných centier a skúšobných laboratórií, ktorých požiadavky určí ministerstvo dopravy. Ako sa uvádza vo vysvetlivke, zákon je zameraný na zachovanie flotily zahraničných lietadiel pred prevádzkovateľmi Ruskej federácie s cieľom zabezpečiť nepretržité fungovanie činností v oblasti civilného letectva v rámci prijímania protisankčných opatrení. . V dokumente sa tiež počíta s posunutím termínov certifikácie technických prostriedkov na zaistenie bezpečnosti dopravy z 1. januára 2022 na 31. decembra 2023, čo „umožní subjektom dopravnej infraštruktúry prerozdeliť finančné prostriedky potrebné na certifikačné konanie,“. hovoria sprievodné materiály. https://tass.ru/ekonomika/14061267

ríčina nešťastia je momentálne v štádiu vyšetrovania. 4. marca bolo oznámené, že izraelský kanál Channel 13 News ukázal stíhačku z filmu Star Wars a odovzdal ju ako lietadlo havarované na Ukrajine. Kanál ukázal fragment amatérskeho videa poľského umeleckého tímu Star Wars.


Vyzerá to ako prípravu na akciu s fingovaným útokom na Zem.
Prieskum bojom?


Začína to byť drsné.


[quote="pid:63330, uid:12"]ríčina nešťastia je momentálne v štádiu vyšetrovania. 4. marca bolo oznámené, že izraelský kanál Channel 13 News ukázal stíhačku z filmu Star Wars a odovzdal ju ako lietadlo havarované na Ukrajine. Kanál ukázal fragment amatérskeho videa poľského umeleckého tímu Star Wars.[/quote] Vyzerá to ako prípravu na akciu s fingovaným útokom na Zem. Prieskum bojom? Začína to byť drsné.

Indie dnes oznámila, že je připravena obchodovat s Ruskem v Rublech, nebo Juanech.


Indie dnes oznámila, že je připravena obchodovat s Ruskem v Rublech, nebo Juanech.

FT: Čína podporuje ruská tvrzení o biologických zbraních USA


Čínští diplomaté a významná státní média zopakovali ruské dezinformační zprávy o biologických laboratořích provozovaných USA na Ukrajině, čímž prohloubili napětí mezi Washingtonem a Pekingem před kritickým bezpečnostním setkáním v Evropě.


Yang Jiechi, nejvyšší čínský představitel pro zahraniční politiku, a Jake Sullivan, americký poradce pro národní bezpečnost, se v pondělí setkají v Římě, což bude první osobní setkání vysokých čínských a amerických představitelů od doby, kdy ruský prezident Vladimir Putin nařídil vstup vojsk na Ukrajinu.


Jednání se uskuteční na pozadí rostoucí frustrace na Západě ze vztahů Číny s Ruskem a z toho, že Peking odmítá invazi odsoudit.


List Financial Times v pondělí informoval, že Rusko požádalo Čínu o vojenské vybavení na podporu své invaze na Ukrajinu, což vyvolalo v Bílém domě obavy, že by Peking mohl podkopat snahy Západu pomoci ukrajinským silám bránit svou zemi.


Oficiální rétorika Číny ohledně ukrajinského konfliktu se však o víkendu soustředila na obvinění, že USA využívají Ukrajinu k výzkumu nebezpečných patogenů a biologických zbraní.


Oficiální státní tisková agentura Xinhua v neděli zveřejnila "satelitní vyšetřování", v němž zveřejnila satelitní snímky údajných amerických laboratoří, které Rusko identifikovalo. Xinhua zopakovala ruská tvrzení, že se USA snaží zjistit, jak šířit patogeny prostřednictvím zvířat.


Nacionalistický bulvární deník Global Times přinesl článek založený na článku zveřejněném v ruském deníku Izvestija, v němž nejmenovaný bývalý ukrajinský úředník tvrdil, že Ukrajina má síť vojenských výzkumných zařízení pod dohledem svých bezpečnostních služeb a modernizovaných USA.


Zprávy se objevily poté, co stálý vyslanec Číny při OSN Čang Ťün v pátek odmítl tvrzení USA, že obvinění z existence biologických laboratoří jsou "nepodložená". Uvedl, že "obavy vznesené Ruskem by měly být řádně řešeny".


Ukrajinští představitelé vyjádřili naději, že by Čína mohla hrát roli prostředníka v konfliktu, přičemž ministr zahraničí Dmytro Kuleba uvedl, že země "má dostatek nástrojů, aby mohla něco změnit" při ukončení války.


Reakce Pekingu na invazi zostřila kritiku role čínských technologických společností při šíření kremelských řečí - a také při umlčování proukrajinských hlasů.


Čínské mediální platformy se "naprosto podílely" na cenzurování informací o Ukrajině a šíření propagandy, uvedl Yaqiu Wang, expert na Čínu z americké skupiny Human Rights Watch, která se věnuje kampaním.


Zatímco čínské společnosti vždy usnadňovaly státní propagandu, velkým rozdílem v posledních týdnech bylo šíření ruské propagandy, včetně vysílání stanic RT a Sputnik, uvedl Wang.


"Lidé uvnitř Velkého firewallu i mimo něj žijí ve stále paralelnějším informačním vesmíru," dodala.


FT: **Čína podporuje ruská tvrzení o biologických zbraních USA** Čínští diplomaté a významná státní média zopakovali ruské dezinformační zprávy o biologických laboratořích provozovaných USA na Ukrajině, čímž prohloubili napětí mezi Washingtonem a Pekingem před kritickým bezpečnostním setkáním v Evropě. Yang Jiechi, nejvyšší čínský představitel pro zahraniční politiku, a Jake Sullivan, americký poradce pro národní bezpečnost, se v pondělí setkají v Římě, což bude první osobní setkání vysokých čínských a amerických představitelů od doby, kdy ruský prezident Vladimir Putin nařídil vstup vojsk na Ukrajinu. Jednání se uskuteční na pozadí rostoucí frustrace na Západě ze vztahů Číny s Ruskem a z toho, že Peking odmítá invazi odsoudit. List Financial Times v pondělí informoval, že Rusko požádalo Čínu o vojenské vybavení na podporu své invaze na Ukrajinu, což vyvolalo v Bílém domě obavy, že by Peking mohl podkopat snahy Západu pomoci ukrajinským silám bránit svou zemi. Oficiální rétorika Číny ohledně ukrajinského konfliktu se však o víkendu soustředila na obvinění, že USA využívají Ukrajinu k výzkumu nebezpečných patogenů a biologických zbraní. Oficiální státní tisková agentura Xinhua v neděli zveřejnila "satelitní vyšetřování", v němž zveřejnila satelitní snímky údajných amerických laboratoří, které Rusko identifikovalo. Xinhua zopakovala ruská tvrzení, že se USA snaží zjistit, jak šířit patogeny prostřednictvím zvířat. Nacionalistický bulvární deník Global Times přinesl článek založený na článku zveřejněném v ruském deníku Izvestija, v němž nejmenovaný bývalý ukrajinský úředník tvrdil, že Ukrajina má síť vojenských výzkumných zařízení pod dohledem svých bezpečnostních služeb a modernizovaných USA. Zprávy se objevily poté, co stálý vyslanec Číny při OSN Čang Ťün v pátek odmítl tvrzení USA, že obvinění z existence biologických laboratoří jsou "nepodložená". Uvedl, že "obavy vznesené Ruskem by měly být řádně řešeny". Ukrajinští představitelé vyjádřili naději, že by Čína mohla hrát roli prostředníka v konfliktu, přičemž ministr zahraničí Dmytro Kuleba uvedl, že země "má dostatek nástrojů, aby mohla něco změnit" při ukončení války. Reakce Pekingu na invazi zostřila kritiku role čínských technologických společností při šíření kremelských řečí - a také při umlčování proukrajinských hlasů. Čínské mediální platformy se "naprosto podílely" na cenzurování informací o Ukrajině a šíření propagandy, uvedl Yaqiu Wang, expert na Čínu z americké skupiny Human Rights Watch, která se věnuje kampaním. Zatímco čínské společnosti vždy usnadňovaly státní propagandu, velkým rozdílem v posledních týdnech bylo šíření ruské propagandy, včetně vysílání stanic RT a Sputnik, uvedl Wang. "Lidé uvnitř Velkého firewallu i mimo něj žijí ve stále paralelnějším informačním vesmíru," dodala.

z Chazinovej stránky:
USA, Veľká Británia a Austrália by mali vziať do úvahy obavy medzinárodného spoločenstva týkajúce sa AUKUS a rizika šírenia jadrových zbraní - čínsky hovorca


Pri diskusii o Tripartitnom bezpečnostnom partnerstve AUKUS (Spolupráca USA, Spojeného kráľovstva a Austrálie v oblasti jadrovej ponorky) je najdôležitejšie zamerať sa na jeho podstatu, t. j. či táto spolupráca súvisí s nezákonným transferom materiálov pre jadrové zbrane.


Týka sa to integrity, účinnosti a autority Zmluvy o nešírení jadrových zbraní /NPT/, ako aj záujmov všetkých členských krajín Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu /MAAE/, preto je potrebné dať trom krajinám v tomto smere jasné vysvetlenie. Povedal to v stredu stály predstaviteľ Čínskej ľudovej republiky pri Úrade OSN a ďalších medzinárodných organizáciách vo Viedni Wang Qun.


Rada guvernérov MAAE mala v stredu zasadnutie, na ktorom sa konkrétne diskutovalo o rôznych otázkach, ktoré majú vplyv na NPT, ako je napríklad transfer materiálov pre jadrové zbrane a zabezpečenie a dohľad nad nimi v rámci AUKUS.


Podľa diplomata, ak je AUKUS skutočne zapojený do nezákonného transferu materiálov pre jadrové zbrane, potom činy týchto troch krajín flagrantne a priamo porušia a spochybnia NPT, poškodia medzinárodný systém nešírenia jadrových zbraní a podkopú globálne strategické stability a medzinárodného bezpečnostného poriadku. Spojené štáty, Veľká Británia a Austrália musia okamžite úplne odstúpiť od tejto spolupráce.


A ak sa tieto tri krajiny nevzdajú svojej príslušnej spolupráce, členské štáty MAAE majú právo a zodpovednosť pokračovať v napredovaní vhodného procesu medzivládnych diskusií s cieľom nájsť riešenie na ochranu dôveryhodnosti a účinnosti NPT. ako aj serióznosť systému záruk a dohľadu agentúry.


622f4df4c1163


z Chazinovej stránky: USA, Veľká Británia a Austrália by mali vziať do úvahy obavy medzinárodného spoločenstva týkajúce sa AUKUS a rizika šírenia jadrových zbraní - čínsky hovorca Pri diskusii o Tripartitnom bezpečnostnom partnerstve AUKUS (Spolupráca USA, Spojeného kráľovstva a Austrálie v oblasti jadrovej ponorky) je najdôležitejšie zamerať sa na jeho podstatu, t. j. či táto spolupráca súvisí s nezákonným transferom materiálov pre jadrové zbrane. Týka sa to integrity, účinnosti a autority Zmluvy o nešírení jadrových zbraní /NPT/, ako aj záujmov všetkých členských krajín Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu /MAAE/, preto je potrebné dať trom krajinám v tomto smere jasné vysvetlenie. Povedal to v stredu stály predstaviteľ Čínskej ľudovej republiky pri Úrade OSN a ďalších medzinárodných organizáciách vo Viedni Wang Qun. Rada guvernérov MAAE mala v stredu zasadnutie, na ktorom sa konkrétne diskutovalo o rôznych otázkach, ktoré majú vplyv na NPT, ako je napríklad transfer materiálov pre jadrové zbrane a zabezpečenie a dohľad nad nimi v rámci AUKUS. Podľa diplomata, ak je AUKUS skutočne zapojený do nezákonného transferu materiálov pre jadrové zbrane, potom činy týchto troch krajín flagrantne a priamo porušia a spochybnia NPT, poškodia medzinárodný systém nešírenia jadrových zbraní a podkopú globálne strategické stability a medzinárodného bezpečnostného poriadku. Spojené štáty, Veľká Británia a Austrália musia okamžite úplne odstúpiť od tejto spolupráce. A ak sa tieto tri krajiny nevzdajú svojej príslušnej spolupráce, členské štáty MAAE majú právo a zodpovednosť pokračovať v napredovaní vhodného procesu medzivládnych diskusií s cieľom nájsť riešenie na ochranu dôveryhodnosti a účinnosti NPT. ako aj serióznosť systému záruk a dohľadu agentúry. ![622f4df4c1163](serve/attachment&path=622f4df4c1163)
Upravené 14. 3. 2022 o 15:15
  • Centrum kybernetickej bezpečnosti Ruskej federácie vydalo odporúčania v súvislosti s hromadnými útokmi na webové aplikácie: http://go.tass.ru/jpYlR
  • Roskomnadzor požadoval, aby Google vrátil prístup ku kanálom Гостелерадиофонда Gosteleradiofondu na YouTube. Ako už bolo uvedené v oddelení, takéto konanie porušuje princípy slobodného šírenia informácií a neobmedzeného prístupu k nim: http://go.tass.ru/jpYBi - Rusko pripraví pokyn v rubľoch na splatenie zahraničného dlhu. Šéf ministerstva financií Anton Siluanov tiež povedal, že čínsky jüan je jednou z devízových rezerv Ruskej federácie:http://go.tass.ru/jpYzW
  • O použití rakety Točka-U rozhodlo velenie ukrajinskej skupiny vojsk po schválení vedením Ozbrojených síl Ukrajiny v Kyjeve, uviedol hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov:http://go.tass.ru/jp16o https://vk.com/tassagency?z=video-26284064_456270526%2Fa69a8fac7338f1be9c%2Fpl_wall_-26284064
  • Vladimir Putin podpísal zákon, ktorý umožňuje oprávneným bankám predávať zlaté tehličky jednotlivcom za cudziu menu. Zákon tiež zjednodušuje mechanizmus odkupovania vlastných akcií samotnou akciovou spoločnosťou: http://go.tass.ru/jp12s
  • Lotyšsko by chcelo, aby Turecko nasadilo na svojich leteckých základniach drony Bayraktar TB2: http://go.tass.ru/jp1AJ

- Centrum kybernetickej bezpečnosti Ruskej federácie vydalo odporúčania v súvislosti s hromadnými útokmi na webové aplikácie: http://go.tass.ru/jpYlR - Roskomnadzor požadoval, aby Google vrátil prístup ku kanálom Гостелерадиофонда Gosteleradiofondu na YouTube. Ako už bolo uvedené v oddelení, takéto konanie porušuje princípy slobodného šírenia informácií a neobmedzeného prístupu k nim: http://go.tass.ru/jpYBi -** Rusko pripraví pokyn v rubľoch na splatenie zahraničného dlhu.** Šéf ministerstva financií Anton Siluanov tiež povedal, že čínsky jüan je jednou z devízových rezerv Ruskej federácie: http://go.tass.ru/jpYzW - O použití rakety Točka-U rozhodlo velenie ukrajinskej skupiny vojsk po schválení vedením Ozbrojených síl Ukrajiny v Kyjeve, uviedol hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov:http://go.tass.ru/jp16o https://vk.com/tassagency?z=video-26284064_456270526%2Fa69a8fac7338f1be9c%2Fpl_wall_-26284064 - Vladimir Putin podpísal zákon, ktorý umožňuje oprávneným bankám predávať zlaté tehličky jednotlivcom za cudziu menu. Zákon tiež zjednodušuje mechanizmus odkupovania vlastných akcií samotnou akciovou spoločnosťou: http://go.tass.ru/jp12s - Lotyšsko by chcelo, aby Turecko nasadilo na svojich leteckých základniach drony Bayraktar TB2: http://go.tass.ru/jp1AJ

Prerušenie rusko-ukrajinských rozhovorov
Rusko a Ukrajina budú mať technickú prestávku v procese rokovaní do 15. marca
Moskva a Kyjev oznámili prestávku v rokovaniach o demilitarizácii a denacifikácii Ukrajiny. Podľa Michaila Podoljaka, poradcu vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, si strany dávajú „technickú“ prestávku do utorka 15. marca. Informáciu priniesla agentúra TASS.


"V rokovaniach bola do zajtra technická prestávka." Za ďalšiu prácu v pracovných podskupinách a objasnenie jednotlivých definícií,“ povedal Podoljak. Ukrajinský politik zároveň ubezpečil, že rokovania s Ruskom prebiehajú.


Rokovania medzi Kremľom a kyjevskými úradmi sa prvýkrát uskutočnili 27. februára, tri dni po začatí ruskej špeciálnej operácie na ochranu obyvateľstva Donbasu. Odvtedy sa delegácie pravidelne stretávajú, aby si vyjasnili stanoviská a najnovšie pokusy o dohodu už prebehli online.
Ráno 14. marca Podoljak hovoril o svojom vznikajúcom optimizme ohľadom výsledku rusko-ukrajinských rokovaní pre Kyjev. „Môj opatrný optimizmus vychádza z toho, že oni (ruská strana – cca „Lenta.ru“) chápu, že nás nezlomia a nebudú mať dostatok zdrojov,“ vysvetlil postoj politik.


V ten istý deň bola nad Doneckom zostrelená raketa Ozbrojených síl Ukrajiny. Výbuch zabil 17 ľudí.
https://lenta.ru/news/2022/03/14/pint_stop/


**Zacharová obvinila slovenské ministerstvo zahraničia zo solidarity s Banderovcami


Zacharová poukázala na neprípustnosť vyjadrení MZV SR o pohrebiskách sovietskych vojakov.
Reakcia MZV SR na znesvätenie vojenského pamätníka „Slavín“ je neprijateľná, keďže hovorí o solidarite MZV s „banderovskými silami“ na Ukrajine. Tento názor vyjadrila oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharova v komentári na stránke ministerstva.


Začiatkom marca neznámi ľudia znesvätili vojnový pamätník Slavín v centre Bratislavy: bolo tam pochovaných 6845 sovietskych vojakov. Slovenské ministerstvo zahraničných vecí v komentári k incidentu poznamenalo, že občania Slovenska týmto spôsobom apelujú na Rusko a žiadajú ho, aby „ukončila nezmyselnú vojnu“.


Zakharová toto vyhlásenie kritizovala a obvinila ministerstvo zahraničia z "povzbudzovania barbarov, ktorí sa vysmievajú hrobom padlých". „Takáto cynická reakcia slovenského ministerstva zahraničných vecí hneď na druhý deň viedla k ďalšiemu vandalskému činu proti pamätníku sovietskej armády v meste Svidník. Takýto súhlas úradov so zosmiešňovaním pamiatky mŕtvych provokuje vandalov k novým a novým rúhačským skutkom,“ domnieva sa predstaviteľ ruského ministerstva zahraničia.


Maria Zacharovová už skôr komentovala slová francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, že neverí, že ruská operácia je zameraná na boj proti nacizmu. Podľa nej sa za posledné roky objavili tisíce faktov, ktoré potvrdzujú opak.
https://lenta.ru/news/2022/03/14/7485803/


**Prerušenie rusko-ukrajinských rozhovorov** Rusko a Ukrajina budú mať technickú prestávku v procese rokovaní do 15. marca Moskva a Kyjev oznámili prestávku v rokovaniach o demilitarizácii a denacifikácii Ukrajiny. Podľa Michaila Podoljaka, poradcu vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, si strany dávajú „technickú“ prestávku do utorka 15. marca. Informáciu priniesla agentúra TASS. "V rokovaniach bola do zajtra technická prestávka." Za ďalšiu prácu v pracovných podskupinách a objasnenie jednotlivých definícií,“ povedal Podoljak. Ukrajinský politik zároveň ubezpečil, že rokovania s Ruskom prebiehajú. Rokovania medzi Kremľom a kyjevskými úradmi sa prvýkrát uskutočnili 27. februára, tri dni po začatí ruskej špeciálnej operácie na ochranu obyvateľstva Donbasu. Odvtedy sa delegácie pravidelne stretávajú, aby si vyjasnili stanoviská a najnovšie pokusy o dohodu už prebehli online. Ráno 14. marca Podoljak hovoril o svojom vznikajúcom optimizme ohľadom výsledku rusko-ukrajinských rokovaní pre Kyjev. „Môj opatrný optimizmus vychádza z toho, že oni (ruská strana – cca „Lenta.ru“) chápu, že nás nezlomia a nebudú mať dostatok zdrojov,“ vysvetlil postoj politik. V ten istý deň bola nad Doneckom zostrelená raketa Ozbrojených síl Ukrajiny. Výbuch zabil 17 ľudí. https://lenta.ru/news/2022/03/14/pint_stop/ **Zacharová obvinila slovenské ministerstvo zahraničia zo solidarity s Banderovcami ================================================================================= Zacharová poukázala na neprípustnosť vyjadrení MZV SR o pohrebiskách sovietskych vojakov. Reakcia MZV SR na znesvätenie vojenského pamätníka „Slavín“ je neprijateľná, keďže hovorí o solidarite MZV s „banderovskými silami“ na Ukrajine. Tento názor vyjadrila oficiálna zástupkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharova v komentári na stránke ministerstva. Začiatkom marca neznámi ľudia znesvätili vojnový pamätník Slavín v centre Bratislavy: bolo tam pochovaných 6845 sovietskych vojakov. Slovenské ministerstvo zahraničných vecí v komentári k incidentu poznamenalo, že občania Slovenska týmto spôsobom apelujú na Rusko a žiadajú ho, aby „ukončila nezmyselnú vojnu“. Zakharová toto vyhlásenie kritizovala a obvinila ministerstvo zahraničia z "povzbudzovania barbarov, ktorí sa vysmievajú hrobom padlých". „Takáto cynická reakcia slovenského ministerstva zahraničných vecí hneď na druhý deň viedla k ďalšiemu vandalskému činu proti pamätníku sovietskej armády v meste Svidník. Takýto súhlas úradov so zosmiešňovaním pamiatky mŕtvych provokuje vandalov k novým a novým rúhačským skutkom,“ domnieva sa predstaviteľ ruského ministerstva zahraničia. Maria Zacharovová už skôr komentovala slová francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, že neverí, že ruská operácia je zameraná na boj proti nacizmu. Podľa nej sa za posledné roky objavili tisíce faktov, ktoré potvrdzujú opak. https://lenta.ru/news/2022/03/14/7485803/

Moderátor Fox News Tucker Carlson hovorí, že technickí giganti teraz manipulujú Američanmi ako nikto iný
https://vk.com/feed?z=video-40316705_456329166%2F19b756513028e6096b%2Fpl_post_-40316705_42203833


Ruské ministerstvo obrany oznámilo úspešnú operáciu na odblokovanie Mariupolu
Generálplukovník Michail Mizincev, vedúci Centra riadenia národnej obrany Ruskej federácie, uviedol, že úspešná operácia na odblokovanie Mariupolu umožnila otvoriť humanitárne koridory a začať masovú evakuáciu obyvateľstva
"Úspešná operácia na odblokovanie mesta umožnila dnes od 15:00 otvoriť humanitárne koridory na odchod civilistov a začať masovú evakuáciu obyvateľstva, ktoré bolo dlho rukojemníkmi neonacistov," povedal Mizincev. .


Oznámil tiež zničenie takmer všetkých neonacistických strelníc, ktoré boli vybavené v prímestských oblastiach Mariupolu.
https://russian.rt.com/ussr/news/975777-minoborony-rossiya-mariupol


**Moderátor Fox News Tucker Carlson hovorí, že technickí giganti teraz manipulujú Američanmi ako nikto iný** https://vk.com/feed?z=video-40316705_456329166%2F19b756513028e6096b%2Fpl_post_-40316705_42203833 **Ruské ministerstvo obrany oznámilo úspešnú operáciu na odblokovanie Mariupolu** Generálplukovník Michail Mizincev, vedúci Centra riadenia národnej obrany Ruskej federácie, uviedol, že úspešná operácia na odblokovanie Mariupolu umožnila otvoriť humanitárne koridory a začať masovú evakuáciu obyvateľstva "Úspešná operácia na odblokovanie mesta umožnila dnes od 15:00 otvoriť humanitárne koridory na odchod civilistov a začať masovú evakuáciu obyvateľstva, ktoré bolo dlho rukojemníkmi neonacistov," povedal Mizincev. . Oznámil tiež zničenie takmer všetkých neonacistických strelníc, ktoré boli vybavené v prímestských oblastiach Mariupolu. https://russian.rt.com/ussr/news/975777-minoborony-rossiya-mariupol
Upravené 14. 3. 2022 o 16:12

Přečtěte si zajímavý rozhovor a bylo by potřeba, aby četla i česká vláda, možná by pochopila, o co jde v souvislosti s válkou na Ukrajině: Sankce vůči Rusku: Největší krok k dedolarizaci umírajícího světa západních financí https://alterminfo.blogspot.com/2022/03/sankcije-rusijinajveci-korak-u.html


Přečtěte si zajímavý rozhovor a bylo by potřeba, aby četla i česká vláda, možná by pochopila, o co jde v souvislosti s válkou na Ukrajině: Sankce vůči Rusku: Největší krok k dedolarizaci umírajícího světa západních financí https://alterminfo.blogspot.com/2022/03/sankcije-rusijinajveci-korak-u.html

Čo hovoríte na toto?


https://www.infovojna.bz/article/stoltenberg-prohlasil-ze-pokud-jedina-ruska-kulka-zasahne-konvoj-nato-s-dodavkami-zbrani-ukrajine-bude-to-znamenat-aktivaci-clanku-5-washingtonske-smlouvy-a-valecny-akt-utoku-na-clenske-zeme-nato


Danilov doslova uvedl: “Dnes šéf NATO… pan Stoltenberg učinil prohlášení: pokud jediný projektil, jediná kulka zasáhne konvoj, který doručuje zbraně na Ukrajinu, NATO to bude považovat za spuštění článku 5 Severoatlantické smlouvy.“


Výrok okamžitě vedl v Kremlu k mimořádnému zasedání prezidentova bezpečnostního výboru, protože podle posledních informací došlo v noci na dnešek v Bruselu k nebezpečnému rozhodnutí, o kterém média zatím ještě neinformovala. NATO se podle ruských novinářů, a nyní i podle prohlášení ukrajinského ministra národní bezpečnosti, rozhodlo pro dodávky zbraní a munice Ukrajině pod plnou ochranou NATO, a to až do místa určení, tedy nikoliv na státní hranice Ukrajiny, ale hluboko do ukrajinského vnitrozemí! Konvoje NATO jsou tak v této chvíli nejnebezpečnějším nástrojem pro vyvolání 3. světové války.


No ja neviem, začínam mať celkom strach. Môj optimizmus už hodne nabúral posledný Pjakin, ani neviem, či ho dnes kuknem, ak bude....


Čo hovoríte na toto? https://www.infovojna.bz/article/stoltenberg-prohlasil-ze-pokud-jedina-ruska-kulka-zasahne-konvoj-nato-s-dodavkami-zbrani-ukrajine-bude-to-znamenat-aktivaci-clanku-5-washingtonske-smlouvy-a-valecny-akt-utoku-na-clenske-zeme-nato Danilov doslova uvedl: “Dnes šéf NATO… pan Stoltenberg učinil prohlášení: pokud jediný projektil, jediná kulka zasáhne konvoj, který doručuje zbraně na Ukrajinu, NATO to bude považovat za spuštění článku 5 Severoatlantické smlouvy.“ Výrok okamžitě vedl v Kremlu k mimořádnému zasedání prezidentova bezpečnostního výboru, protože podle posledních informací došlo v noci na dnešek v Bruselu k nebezpečnému rozhodnutí, o kterém média zatím ještě neinformovala. NATO se podle ruských novinářů, a nyní i podle prohlášení ukrajinského ministra národní bezpečnosti, rozhodlo pro dodávky zbraní a munice Ukrajině pod plnou ochranou NATO, a to až do místa určení, tedy nikoliv na státní hranice Ukrajiny, ale hluboko do ukrajinského vnitrozemí! Konvoje NATO jsou tak v této chvíli nejnebezpečnějším nástrojem pro vyvolání 3. světové války. No ja neviem, začínam mať celkom strach. Môj optimizmus už hodne nabúral posledný Pjakin, ani neviem, či ho dnes kuknem, ak bude....

začínam mať celkom strach
Oprosti se od strachu. Nic horší než smrt není. USA jen zvyšují stávky. Putin necukne.


[quote="pid:63369, uid:273"]začínam mať celkom strach[/quote]Oprosti se od strachu. Nic horší než smrt není. USA jen zvyšují stávky. Putin necukne.

Podle oficiálních íránských médií, při posledním útoku na 2 objekty izraelského Mossadu v Iráku bylo zlikvidováno 9 izraelských generálů.
https://www.youtube.com/watch?v=IeHwNtPRNNs


Podle oficiálních íránských médií, při posledním útoku na 2 objekty izraelského Mossadu v Iráku bylo zlikvidováno 9 izraelských generálů. https://www.youtube.com/watch?v=IeHwNtPRNNs

vyvolání 3. světové války


bez komentáře
622f6854b717e


[quote="pid:63369, uid:273"]vyvolání 3. světové války[/quote] bez komentáře ![622f6854b717e](serve/attachment&path=622f6854b717e)

Danilov doslova uvedl: “Dnes šéf NATO… pan Stoltenberg učinil prohlášení: pokud jediný projektil, jediná kulka zasáhne konvoj, který doručuje zbraně na Ukrajinu, NATO to bude považovat za spuštění článku 5 Severoatlantické smlouvy.“


Každý konvoj se zbraněmi je legitimním cílem ve vojenském konfliktu.
Nevím, na co chce Stoltenberg namontovat 5. článek Severoatlantické smlouvy, když nezareagovali ani na včerejší likvidací dobrovolníků z NATO. Spíše se snažili mediálně minimalizovat ztráty.


[quote="pid:63369, uid:273"]Danilov doslova uvedl: “Dnes šéf NATO… pan Stoltenberg učinil prohlášení: pokud jediný projektil, jediná kulka zasáhne konvoj, který doručuje zbraně na Ukrajinu, NATO to bude považovat za spuštění článku 5 Severoatlantické smlouvy.“[/quote] Každý konvoj se zbraněmi je legitimním cílem ve vojenském konfliktu. Nevím, na co chce Stoltenberg namontovat 5. článek Severoatlantické smlouvy, když nezareagovali ani na včerejší likvidací dobrovolníků z NATO. Spíše se snažili mediálně minimalizovat ztráty.

Lavazza: moj laicky pohlad je, ze Stoltenberg to oficialne nepotvrdi....NATO sa snazi vyhybat vsetkemu co hrozi vojnou s RF (vezmime si len problem Polska a USA ohladom polskych stihaciek pre Ukrajinu, nikto nie je ochotny poskytnut letisko, odkial by mohli odstartovat) a teraz toto? UA na druhej strane tvrdi, ze RF stratila uz 13000 muzov a oni nejakych 1800, snazia sa zo vsetkych sil zatiahnut do vojny aj NATO (vcelku by ma zaujimalo, kto na UA je ten, koho vsetky tie armadne zlozky naozaj pocuvaju, napr. ako teraz ten uder TOCkou na civilov, co chcu tito....nie USA a velvyslanectvo, to je jasne, ale ti, co su zainteresovani aj svojou kozou a vedia/vidia, kam to cele speje a co si vlastne slubuju od tohto masakru pre seba).
Otazka je skor co bude pred nami ekonomicky, VW uz hovori, ze ak sa vojna v relativne kratkej dobe neskonci, tak bude masaker energii a hladu aj v Europe, kedze ta nebude mat peniaze po zastaveni priemyslu, ani pre seba. Neviem si to predstavit


Lavazza: moj laicky pohlad je, ze Stoltenberg to oficialne nepotvrdi....NATO sa snazi vyhybat vsetkemu co hrozi vojnou s RF (vezmime si len problem Polska a USA ohladom polskych stihaciek pre Ukrajinu, nikto nie je ochotny poskytnut letisko, odkial by mohli odstartovat) a teraz toto? UA na druhej strane tvrdi, ze RF stratila uz 13000 muzov a oni nejakych 1800, snazia sa zo vsetkych sil zatiahnut do vojny aj NATO (vcelku by ma zaujimalo, kto na UA je ten, koho vsetky tie armadne zlozky naozaj pocuvaju, napr. ako teraz ten uder TOCkou na civilov, co chcu tito....nie USA a velvyslanectvo, to je jasne, ale ti, co su zainteresovani aj svojou kozou a vedia/vidia, kam to cele speje a co si vlastne slubuju od tohto masakru pre seba). Otazka je skor co bude pred nami ekonomicky, VW uz hovori, ze ak sa vojna v relativne kratkej dobe neskonci, tak bude masaker energii a hladu aj v Europe, kedze ta nebude mat peniaze po zastaveni priemyslu, ani pre seba. Neviem si to predstavit

@jajajaja máš v tom chybku. Druhá světová začala dříve a jinde. A taky tam skončila porážkou Japonska. Takže tady nepouštěj strašilky.

@jajajaja máš v tom chybku. Druhá světová začala dříve a jinde. A taky tam skončila porážkou Japonska. Takže tady nepouštěj strašilky.

Jarek

Neviem si to predstavit
Pokud máš něco našetřeno, kup nějaké potraviny. Pokud máš zahradu zasaď co můžeš, sbírej byliny, plody, všechno usuš. Mrazáky budou zřejmě k ničemu. Já o víkendu vyséval všechna semena, co jsem měl doma, a které mají termín. Dřevo na topení připravuji již několik let. Atd. Nic jiného se nedá dělat. Beru to tak, že se stane to, co je nám od HNR předurčeno a proto se natrápím. Děj se vůle Boží.


[quote="pid:63374, uid:187"]Neviem si to predstavit[/quote]Pokud máš něco našetřeno, kup nějaké potraviny. Pokud máš zahradu zasaď co můžeš, sbírej byliny, plody, všechno usuš. Mrazáky budou zřejmě k ničemu. Já o víkendu vyséval všechna semena, co jsem měl doma, a které mají termín. Dřevo na topení připravuji již několik let. Atd. Nic jiného se nedá dělat. Beru to tak, že se stane to, co je nám od HNR předurčeno a proto se natrápím. Děj se vůle Boží.

Tako to můžeme rovnou polemizovat jestli ty 2 války nebyla jedna třicetiletá. Oficiální datum je 1.9. 1939 a ne že ne.
Já jsem to nepsal jen jsem na to narazil na telegramu.


Tako to můžeme rovnou polemizovat jestli ty 2 války nebyla jedna třicetiletá. Oficiální datum je 1.9. 1939 a ne že ne. Já jsem to nepsal jen jsem na to narazil na telegramu.

Druhá světová začala dříve a jinde. A taky tam skončila porážkou Japonska. Takže tady nepouštěj strašilky.
Ale vypadá to zajímavě.


[quote="pid:63377, uid:471"]Druhá světová začala dříve a jinde. A taky tam skončila porážkou Japonska. Takže tady nepouštěj strašilky.[/quote]Ale vypadá to zajímavě.

Otazka je skor co bude pred nami ekonomicky, VW uz hovori, ze ak sa vojna v relativne kratkej dobe neskonci, tak bude masaker energii a hladu aj v Europe, kedze ta nebude mat peniaze po zastaveni priemyslu, ani pre seba. Neviem si to predstavit


Ďakujem Janka, nemala by som diskusiu odvádzať iným smerom. Pragmaticky to mám tak, Stanek vo videu, ktoré bolo na Oriho blogu, povedal, že to je zápas o existenčný model civilizácie. Jódové tabletky nezháňam, pretože keby to šlo týmto smerom je koniec. Ja reálne predpokladám ten scenár a to obrovskú krízu, hladomor. My sme začali nakupovať potraviny, aspoň polročnú zásobu, neviem, či to pomôže, ale mne to pomáha aspoň v tom, že niečo robím. Ukrajina a Rusko 30% pšenice a Ukrajina slnečnica. Kedy sú sejú jariny? Trebalo pomaly na poliach robiť, ale z pochopiteľných dôvodov to nejde. Stanek to tam pekne vysvetľuje, toto by mali púšťať od rána do večera v TV, aby si ľudia uvedomili o čo ide o.i.


[quote="pid:63374, uid:187"]Otazka je skor co bude pred nami ekonomicky, VW uz hovori, ze ak sa vojna v relativne kratkej dobe neskonci, tak bude masaker energii a hladu aj v Europe, kedze ta nebude mat peniaze po zastaveni priemyslu, ani pre seba. Neviem si to predstavit[/quote] Ďakujem Janka, nemala by som diskusiu odvádzať iným smerom. Pragmaticky to mám tak, Stanek vo videu, ktoré bolo na Oriho blogu, povedal, že to je zápas o existenčný model civilizácie. Jódové tabletky nezháňam, pretože keby to šlo týmto smerom je koniec. Ja reálne predpokladám ten scenár a to obrovskú krízu, hladomor. My sme začali nakupovať potraviny, aspoň polročnú zásobu, neviem, či to pomôže, ale mne to pomáha aspoň v tom, že niečo robím. Ukrajina a Rusko 30% pšenice a Ukrajina slnečnica. Kedy sú sejú jariny? Trebalo pomaly na poliach robiť, ale z pochopiteľných dôvodov to nejde. Stanek to tam pekne vysvetľuje, toto by mali púšťať od rána do večera v TV, aby si ľudia uvedomili o čo ide o.i.

Jinak klídek nějak se mi nechce věřit, že by hlavouni v americe a v západní evropě měli zájem spáchat sebevraždu kvůli nějaký ukroruině nebo slovensku


Jinak klídek nějak se mi nechce věřit, že by hlavouni v americe a v západní evropě měli zájem spáchat sebevraždu kvůli nějaký ukroruině nebo slovensku

Ukrajina použila "Točka-U" s kazetovou hlavicou v Donecku. Zahynuli desiatky ľudí
Zahynulo 23 ľudí a 18 ďalších bolo zranených.
Ukrajinská armáda v pondelok odpálila raketu Točka-U vybavenú kazetovou hlavicou do centra Donecka. Raketa bola zostrelená, no v dôsledku padajúcich trosiek podľa najnovších údajov zahynulo 23 ľudí a najmenej 18 bolo zranených.
Moskva a Doneck už označili používanie „Točka-U“ v obytných štvrtiach za vojnový zločin. Agentúra TASS zozbierala hlavné informácie o raketovom útoku.
Okolnosti vplyvu


„Točka-U“ podľa Ministerstva obrany Ruskej federácie odpálili približne o 11:30 moskovského času z Krasnoarmejskej oblasti, ktorú kontrolujú ukrajinské nacionalistické formácie. Približne o 12:00 moskovského času boli prijaté správy o zostrelenej rakete nad Doneckom, ktorej úlomky, ako informoval spravodajca agentúry TASS, dopadli neďaleko budovy vlády a Krupskej knižnice, ako aj na Univerzitnú ulicu.


Podľa najnovších údajov Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie zahynulo 23 ľudí vrátane detí a najmenej 18 bolo zranených. Ministerstvo obrany hlásilo 20 mŕtvych a 28 hospitalizovaných.


Zástupca šéfa odboru ľudových milícií DĽR Eduard Basurin v pondelok uviedol, že ukrajinská armáda intenzívne ostreľuje obytné oblasti Donecka. Len počas uplynulého víkendu bolo podľa neho zničených viac ako 50 zariadení mestskej infraštruktúry.
kazetová munícia


"Tochka-U" vystrelená na Doneck, ako uviedol šéf DĽR Denis Pušilin, niesli kazetovú hlavicu. Zdôraznil, že k dnešnému dňu donecká armáda zostrelila už viac ako 15 rakiet tohto typu, no doteraz "neboli nabité kazetovou muníciou".


Ako zdôraznilo Ministerstvo obrany Ruskej federácie, použitie takejto munície dokazuje, že účelom úderu bolo zabiť čo najviac civilistov.


Kazetová munícia je zakázaná takmer vo všetkých európskych krajinách, ako aj v Austrálii, Kanade, Japonsku a mnohých ďalších štátoch. Ukrajina (podobne ako Rusko a Spojené štáty americké) nepristúpila k príslušnému dohovoru.
reakcia vlády


Pušilin označil použitie rakety Točka-U na ostreľovanie centra Donecka za vojnový zločin. "Ide o obludný zločin kyjevského režimu. Toto samozrejme spadá pod vojnový zločin. V tomto pláne nie je vidno žiadnu opozíciu ani pokusy o poškodenie vojenskej infraštruktúry. Ide o špecifický cieľ v centrálnej časti mesto. Kde nie sú a nikdy neboli vojenské objekty,“ povedal.


Šéf DĽR ubezpečil, že objekt, z ktorého bola raketa odpálená, bude detekovaný a zničený. Ak by raketu nezostrelili, bolo by podľa neho nepomerne viac obetí, no už teraz „môžeme hovoriť o najväčšom počte obetí a zranených medzi civilným obyvateľstvom v dôsledku jednostupňového úderu. " Pušilin vyhlásil utorok 15. marca za deň smútku v DĽR za tých, ktorí zomreli v dôsledku raketového útoku.


Ruské ministerstvo obrany tiež označilo použitie Točka-U za vojnový zločin a zdôraznilo, že rozhodnutie o použití takýchto zbraní malo prijať „aspoň velenie ukrajinskej skupiny vojsk po schválení vedením OS SR“. Ukrajina v Kyjeve."


Vyšetrovací výbor začal trestné konanie vo veci smrti obyvateľov Donecka podľa časti 1 čl. 356 Trestného zákona Ruskej federácie („Použitie zakázaných prostriedkov a metód vedenia vojny“), čo znamená až 20 rokov väzenia.


Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov v komentári k správam o raketovom útoku odpovedal, že ukrajinská armáda „očividne koná podľa pokynov a metód svojich zámorských veliteľov“. "Ruské ozbrojené sily používajú moderné vysoko presné zbrane, zasahujú len vojenskú a informačnú infraštruktúru," pripomenul.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14064219


Ukrajina použila "Točka-U" s kazetovou hlavicou v Donecku. Zahynuli desiatky ľudí Zahynulo 23 ľudí a 18 ďalších bolo zranených. Ukrajinská armáda v pondelok odpálila raketu Točka-U vybavenú kazetovou hlavicou do centra Donecka. Raketa bola zostrelená, no v dôsledku padajúcich trosiek podľa najnovších údajov zahynulo 23 ľudí a najmenej 18 bolo zranených. Moskva a Doneck už označili používanie „Točka-U“ v obytných štvrtiach za vojnový zločin. Agentúra TASS zozbierala hlavné informácie o raketovom útoku. Okolnosti vplyvu „Točka-U“ podľa Ministerstva obrany Ruskej federácie odpálili približne o 11:30 moskovského času z Krasnoarmejskej oblasti, ktorú kontrolujú ukrajinské nacionalistické formácie. Približne o 12:00 moskovského času boli prijaté správy o zostrelenej rakete nad Doneckom, ktorej úlomky, ako informoval spravodajca agentúry TASS, dopadli neďaleko budovy vlády a Krupskej knižnice, ako aj na Univerzitnú ulicu. Podľa najnovších údajov Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie zahynulo 23 ľudí vrátane detí a najmenej 18 bolo zranených. Ministerstvo obrany hlásilo 20 mŕtvych a 28 hospitalizovaných. Zástupca šéfa odboru ľudových milícií DĽR Eduard Basurin v pondelok uviedol, že ukrajinská armáda intenzívne ostreľuje obytné oblasti Donecka. Len počas uplynulého víkendu bolo podľa neho zničených viac ako 50 zariadení mestskej infraštruktúry. kazetová munícia "Tochka-U" vystrelená na Doneck, ako uviedol šéf DĽR Denis Pušilin, niesli kazetovú hlavicu. Zdôraznil, že k dnešnému dňu donecká armáda zostrelila už viac ako 15 rakiet tohto typu, no doteraz "neboli nabité kazetovou muníciou". Ako zdôraznilo Ministerstvo obrany Ruskej federácie, použitie takejto munície dokazuje, že účelom úderu bolo zabiť čo najviac civilistov. Kazetová munícia je zakázaná takmer vo všetkých európskych krajinách, ako aj v Austrálii, Kanade, Japonsku a mnohých ďalších štátoch. Ukrajina (podobne ako Rusko a Spojené štáty americké) nepristúpila k príslušnému dohovoru. reakcia vlády Pušilin označil použitie rakety Točka-U na ostreľovanie centra Donecka za vojnový zločin. "Ide o obludný zločin kyjevského režimu. Toto samozrejme spadá pod vojnový zločin. V tomto pláne nie je vidno žiadnu opozíciu ani pokusy o poškodenie vojenskej infraštruktúry. Ide o špecifický cieľ v centrálnej časti mesto. Kde nie sú a nikdy neboli vojenské objekty,“ povedal. Šéf DĽR ubezpečil, že objekt, z ktorého bola raketa odpálená, bude detekovaný a zničený. Ak by raketu nezostrelili, bolo by podľa neho nepomerne viac obetí, no už teraz „môžeme hovoriť o najväčšom počte obetí a zranených medzi civilným obyvateľstvom v dôsledku jednostupňového úderu. " Pušilin vyhlásil utorok 15. marca za deň smútku v DĽR za tých, ktorí zomreli v dôsledku raketového útoku. Ruské ministerstvo obrany tiež označilo použitie Točka-U za vojnový zločin a zdôraznilo, že rozhodnutie o použití takýchto zbraní malo prijať „aspoň velenie ukrajinskej skupiny vojsk po schválení vedením OS SR“. Ukrajina v Kyjeve." Vyšetrovací výbor začal trestné konanie vo veci smrti obyvateľov Donecka podľa časti 1 čl. 356 Trestného zákona Ruskej federácie („Použitie zakázaných prostriedkov a metód vedenia vojny“), čo znamená až 20 rokov väzenia. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov v komentári k správam o raketovom útoku odpovedal, že ukrajinská armáda „očividne koná podľa pokynov a metód svojich zámorských veliteľov“. "Ruské ozbrojené sily používajú moderné vysoko presné zbrane, zasahujú len vojenskú a informačnú infraštruktúru," pripomenul. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14064219

Danilov doslova uvedl: “Dnes šéf NATO… pan Stoltenberg učinil prohlášení: pokud jediný projektil, jediná kulka zasáhne konvoj, který doručuje zbraně na Ukrajinu, NATO to bude považovat za spuštění článku 5 Severoatlantické smlouvy.“

Fero povedal, že Jožo povedal......
Skôr je to info pre ukľudnenie ,,spojencov", lebo zisťujú, že majú akosi priveľa odporu okolo seba. Neskôr sa vyhlásenie ,,nepotvrdí".


Oprosti se od strachu. Nic horší než smrt není. USA jen zvyšují stávky. Putin necukne.

Ži v kľude svoj život každý deň naplno.


Beru to tak, že se stane to, co je nám od HNR předurčeno a proto se natrápím.


[quote="pid:63369, uid:273"]Danilov doslova uvedl: “Dnes šéf NATO… pan Stoltenberg učinil prohlášení: pokud jediný projektil, jediná kulka zasáhne konvoj, který doručuje zbraně na Ukrajinu, NATO to bude považovat za spuštění článku 5 Severoatlantické smlouvy.“[/quote] Fero povedal, že Jožo povedal...... Skôr je to info pre ukľudnenie ,,spojencov", lebo zisťujú, že majú akosi priveľa odporu okolo seba. Neskôr sa vyhlásenie ,,nepotvrdí". [quote="pid:63370, uid:312"]Oprosti se od strachu. Nic horší než smrt není. USA jen zvyšují stávky. Putin necukne.[/quote] Ži v kľude svoj život každý deň naplno. [quote="pid:63378, uid:312"]Beru to tak, že se stane to, co je nám od HNR předurčeno a proto se natrápím.[/quote]

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Ukrajina použila "Točka-U" s kazetovou hlavicou v Donecku. Zahynuli desiatky ľudí
Zahynulo 23 ľudí a 18 ďalších bolo zranených.
Ukrajinská armáda v pondelok odpálila raketu Točka-U vybavenú kazetovou hlavicou do centra Donecka. Raketa bola zostrelená, no v dôsledku padajúcich trosiek podľa najnovších údajov zahynulo 23 ľudí a najmenej 18 bolo zranených.
Moskva a Doneck už označili používanie „Točka-U“ v obytných štvrtiach za vojnový zločin. Agentúra TASS zozbierala hlavné informácie o raketovom útoku.
Okolnosti vplyvu


„Točka-U“ podľa Ministerstva obrany Ruskej federácie odpálili približne o 11:30 moskovského času z Krasnoarmejskej oblasti, ktorú kontrolujú ukrajinské nacionalistické formácie. Približne o 12:00 moskovského času boli prijaté správy o zostrelenej rakete nad Doneckom, ktorej úlomky, ako informoval spravodajca agentúry TASS, dopadli neďaleko budovy vlády a Krupskej knižnice, ako aj na Univerzitnú ulicu.


Podľa najnovších údajov Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie zahynulo 23 ľudí vrátane detí a najmenej 18 bolo zranených. Ministerstvo obrany hlásilo 20 mŕtvych a 28 hospitalizovaných.


Zástupca šéfa odboru ľudových milícií DĽR Eduard Basurin v pondelok uviedol, že ukrajinská armáda intenzívne ostreľuje obytné oblasti Donecka. Len počas uplynulého víkendu bolo podľa neho zničených viac ako 50 zariadení mestskej infraštruktúry.
kazetová munícia


"Tochka-U" vystrelená na Doneck, ako uviedol šéf DĽR Denis Pušilin, niesli kazetovú hlavicu. Zdôraznil, že k dnešnému dňu donecká armáda zostrelila už viac ako 15 rakiet tohto typu, no doteraz "neboli nabité kazetovou muníciou".


Ako zdôraznilo Ministerstvo obrany Ruskej federácie, použitie takejto munície dokazuje, že účelom úderu bolo zabiť čo najviac civilistov.


Kazetová munícia je zakázaná takmer vo všetkých európskych krajinách, ako aj v Austrálii, Kanade, Japonsku a mnohých ďalších štátoch. Ukrajina (podobne ako Rusko a Spojené štáty americké) nepristúpila k príslušnému dohovoru.
reakcia vlády


Pušilin označil použitie rakety Točka-U na ostreľovanie centra Donecka za vojnový zločin. "Ide o obludný zločin kyjevského režimu. Toto samozrejme spadá pod vojnový zločin. V tomto pláne nie je vidno žiadnu opozíciu ani pokusy o poškodenie vojenskej infraštruktúry. Ide o špecifický cieľ v centrálnej časti mesto. Kde nie sú a nikdy neboli vojenské objekty,“ povedal.


Šéf DĽR ubezpečil, že objekt, z ktorého bola raketa odpálená, bude detekovaný a zničený. Ak by raketu nezostrelili, bolo by podľa neho nepomerne viac obetí, no už teraz „môžeme hovoriť o najväčšom počte obetí a zranených medzi civilným obyvateľstvom v dôsledku jednostupňového úderu. " Pušilin vyhlásil utorok 15. marca za deň smútku v DĽR za tých, ktorí zomreli v dôsledku raketového útoku.


Ruské ministerstvo obrany tiež označilo použitie Točka-U za vojnový zločin a zdôraznilo, že rozhodnutie o použití takýchto zbraní malo prijať „aspoň velenie ukrajinskej skupiny vojsk po schválení vedením OS SR“. Ukrajina v Kyjeve."


Vyšetrovací výbor začal trestné konanie vo veci smrti obyvateľov Donecka podľa časti 1 čl. 356 Trestného zákona Ruskej federácie („Použitie zakázaných prostriedkov a metód vedenia vojny“), čo znamená až 20 rokov väzenia.


Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov v komentári k správam o raketovom útoku odpovedal, že ukrajinská armáda „očividne koná podľa pokynov a metód svojich zámorských veliteľov“. "Ruské ozbrojené sily používajú moderné vysoko presné zbrane, zasahujú len vojenskú a informačnú infraštruktúru," pripomenul.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14064219


Putin označil raketový útok na Doneck z Točka-U za barbarskú akciu
Ruský prezident Vladimir Putin počas telefonického rozhovoru s izraelským premiérom Naftalim Bennettom označil raketový útok ukrajinských jednotiek na Doneck z Točka-U za barbarský čin.
Uvádza sa to v správe na internetovej stránke Kremľa.


Putin a Bennett si naďalej vymieňali názory na situáciu okolo ruskej špeciálnej operácie na ochranu Donbasu.


„V tejto súvislosti Vladimír Putin upozornil na novú barbarskú akciu ukrajinskej armády – dnešný raketový útok na centrálnu štvrť Donecka s použitím kazetovej munície, ktorý viedol k početným obetiam medzi civilistami v meste,“ uviedol Kremeľ.


Bennett tiež informoval Putina o svojich nedávnych kontaktoch v ukrajinských otázkach s lídrami viacerých štátov.


Ruský prezident sa podelil o svoje hodnotenie negociačného procesu medzi predstaviteľmi Ruska a Ukrajiny, ktorý v týchto dňoch prebieha formou videokonferencie.
https://russian.rt.com/ussr/news/975852-putin-doneck-tochka-u


**Ukrajina použila "Točka-U" s kazetovou hlavicou v Donecku. Zahynuli desiatky ľudí** Zahynulo 23 ľudí a 18 ďalších bolo zranených. Ukrajinská armáda v pondelok odpálila raketu Točka-U vybavenú kazetovou hlavicou do centra Donecka. Raketa bola zostrelená, no v dôsledku padajúcich trosiek podľa najnovších údajov zahynulo 23 ľudí a najmenej 18 bolo zranených. Moskva a Doneck už označili používanie „Točka-U“ v obytných štvrtiach za vojnový zločin. Agentúra TASS zozbierala hlavné informácie o raketovom útoku. Okolnosti vplyvu „Točka-U“ podľa Ministerstva obrany Ruskej federácie odpálili približne o 11:30 moskovského času z Krasnoarmejskej oblasti, ktorú kontrolujú ukrajinské nacionalistické formácie. Približne o 12:00 moskovského času boli prijaté správy o zostrelenej rakete nad Doneckom, ktorej úlomky, ako informoval spravodajca agentúry TASS, dopadli neďaleko budovy vlády a Krupskej knižnice, ako aj na Univerzitnú ulicu. Podľa najnovších údajov Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie zahynulo 23 ľudí vrátane detí a najmenej 18 bolo zranených. Ministerstvo obrany hlásilo 20 mŕtvych a 28 hospitalizovaných. Zástupca šéfa odboru ľudových milícií DĽR Eduard Basurin v pondelok uviedol, že ukrajinská armáda intenzívne ostreľuje obytné oblasti Donecka. Len počas uplynulého víkendu bolo podľa neho zničených viac ako 50 zariadení mestskej infraštruktúry. kazetová munícia "Tochka-U" vystrelená na Doneck, ako uviedol šéf DĽR Denis Pušilin, niesli kazetovú hlavicu. Zdôraznil, že k dnešnému dňu donecká armáda zostrelila už viac ako 15 rakiet tohto typu, no doteraz "neboli nabité kazetovou muníciou". Ako zdôraznilo Ministerstvo obrany Ruskej federácie, použitie takejto munície dokazuje, že účelom úderu bolo zabiť čo najviac civilistov. Kazetová munícia je zakázaná takmer vo všetkých európskych krajinách, ako aj v Austrálii, Kanade, Japonsku a mnohých ďalších štátoch. Ukrajina (podobne ako Rusko a Spojené štáty americké) nepristúpila k príslušnému dohovoru. reakcia vlády Pušilin označil použitie rakety Točka-U na ostreľovanie centra Donecka za vojnový zločin. "Ide o obludný zločin kyjevského režimu. Toto samozrejme spadá pod vojnový zločin. V tomto pláne nie je vidno žiadnu opozíciu ani pokusy o poškodenie vojenskej infraštruktúry. Ide o špecifický cieľ v centrálnej časti mesto. Kde nie sú a nikdy neboli vojenské objekty,“ povedal. Šéf DĽR ubezpečil, že objekt, z ktorého bola raketa odpálená, bude detekovaný a zničený. Ak by raketu nezostrelili, bolo by podľa neho nepomerne viac obetí, no už teraz „môžeme hovoriť o najväčšom počte obetí a zranených medzi civilným obyvateľstvom v dôsledku jednostupňového úderu. " Pušilin vyhlásil utorok 15. marca za deň smútku v DĽR za tých, ktorí zomreli v dôsledku raketového útoku. Ruské ministerstvo obrany tiež označilo použitie Točka-U za vojnový zločin a zdôraznilo, že rozhodnutie o použití takýchto zbraní malo prijať „aspoň velenie ukrajinskej skupiny vojsk po schválení vedením OS SR“. Ukrajina v Kyjeve." Vyšetrovací výbor začal trestné konanie vo veci smrti obyvateľov Donecka podľa časti 1 čl. 356 Trestného zákona Ruskej federácie („Použitie zakázaných prostriedkov a metód vedenia vojny“), čo znamená až 20 rokov väzenia. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov v komentári k správam o raketovom útoku odpovedal, že ukrajinská armáda „očividne koná podľa pokynov a metód svojich zámorských veliteľov“. "Ruské ozbrojené sily používajú moderné vysoko presné zbrane, zasahujú len vojenskú a informačnú infraštruktúru," pripomenul. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14064219 **Putin označil raketový útok na Doneck z Točka-U za barbarskú akciu** Ruský prezident Vladimir Putin počas telefonického rozhovoru s izraelským premiérom Naftalim Bennettom označil raketový útok ukrajinských jednotiek na Doneck z Točka-U za barbarský čin. Uvádza sa to v správe na internetovej stránke Kremľa. Putin a Bennett si naďalej vymieňali názory na situáciu okolo ruskej špeciálnej operácie na ochranu Donbasu. „V tejto súvislosti Vladimír Putin upozornil na novú barbarskú akciu ukrajinskej armády – dnešný raketový útok na centrálnu štvrť Donecka s použitím kazetovej munície, ktorý viedol k početným obetiam medzi civilistami v meste,“ uviedol Kremeľ. Bennett tiež informoval Putina o svojich nedávnych kontaktoch v ukrajinských otázkach s lídrami viacerých štátov. Ruský prezident sa podelil o svoje hodnotenie negociačného procesu medzi predstaviteľmi Ruska a Ukrajiny, ktorý v týchto dňoch prebieha formou videokonferencie. https://russian.rt.com/ussr/news/975852-putin-doneck-tochka-u
Upravené 14. 3. 2022 o 19:38

Bennett tiež informoval Putina o svojich nedávnych kontaktoch v ukrajinských otázkach s lídrami viacerých štátov.


Tak uvidíme, čo prinesie dnešná návšteva u Fiony, dúfam, že konečne pochopí.


[quote="pid:63397, uid:12"]Bennett tiež informoval Putina o svojich nedávnych kontaktoch v ukrajinských otázkach s lídrami viacerých štátov.[/quote] Tak uvidíme, čo prinesie dnešná návšteva u Fiony, dúfam, že konečne pochopí.

Tak uvidíme, čo prinesie dnešná návšteva u Fiony, dúfam, že konečne pochopí.
Kto bol u Fiony?


[quote="pid:63399, uid:273"]Tak uvidíme, čo prinesie dnešná návšteva u Fiony, dúfam, že konečne pochopí.[/quote]Kto bol u Fiony?

asi bolo myslené toto
Žeby ten čo bol u Putina pred pár dňami a odvtedy robí poštára po EU unii


[quote="pid:63403, uid:679"]asi bolo myslené toto[/quote]Žeby ten čo bol u Putina pred pár dňami a odvtedy robí poštára po EU unii

Nedávno měl Macron rozhovor s Putinem ohledně Ukrajiny, po kterém prohlásil, že se s ním jednat nedá a Francie zavádí nové sankce.
Přišla odvěta od GP - na Korzice jsou nepokoje.


Při nepokojích bylo na Korsice zraněno téměř 40 lidí
Obyvatelé vyšli do ulic na podporu separatisty Ivana Colonny


K masovým nepokojům došlo v neděli večer na ostrově Korsika, kde místní obyvatelé vyšli do ulic na podporu korsického separatisty Ivana Colonny, který byl hospitalizován po útoku ve francouzském vězení. Při střetech s policií bylo podle prefektury Horní Korsika zraněno téměř 40 lidí.


"Zranění různé závažnosti utrpělo celkem 24 policistů, 13 demonstrantů a jeden kolemjdoucí," uvedla prefektura. K nejnásilnějším střetům se strážci zákona došlo ve městě Bastia na severovýchodě ostrova. "Asi 300 lidí, z nichž mnozí měli na hlavě kukly, zaútočilo na policejní prefekturu. Házeli na budovu lahve a kameny," uvedly úřady.


"Prefekt důrazně odsuzuje nepokoje, ke kterým došlo na protestech, a vyzývá obyvatele centrálních oblastí Bastie, aby v neděli večer neopouštěli své domovy," stojí ve zprávě.


Demonstrace na Korsice začaly poté, co byl Colonna počátkem března napaden radikálním islamistou drženým s ním ve věznici Arles (pevninská Francie). Sám Korsičan si ve Francii odpykával doživotní trest za vraždu prefekta Korsiky Clauda Erignaca 6. února 1998. Po incidentu byl Colonna hospitalizován, je v kómatu.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14057043?utm_source=yandex.ru&utm_medium=organic&utm_campaign=yandex.ru&utm_referrer=yandex.ru


https://www.youtube.com/watch?v=-Z42Acw5yaE


Nedávno měl Macron rozhovor s Putinem ohledně Ukrajiny, po kterém prohlásil, že se s ním jednat nedá a Francie zavádí nové sankce. Přišla odvěta od GP - na Korzice jsou nepokoje. **Při nepokojích bylo na Korsice zraněno téměř 40 lidí Obyvatelé vyšli do ulic na podporu separatisty Ivana Colonny** K masovým nepokojům došlo v neděli večer na ostrově Korsika, kde místní obyvatelé vyšli do ulic na podporu korsického separatisty Ivana Colonny, který byl hospitalizován po útoku ve francouzském vězení. Při střetech s policií bylo podle prefektury Horní Korsika zraněno téměř 40 lidí. "Zranění různé závažnosti utrpělo celkem 24 policistů, 13 demonstrantů a jeden kolemjdoucí," uvedla prefektura. K nejnásilnějším střetům se strážci zákona došlo ve městě Bastia na severovýchodě ostrova. "Asi 300 lidí, z nichž mnozí měli na hlavě kukly, zaútočilo na policejní prefekturu. Házeli na budovu lahve a kameny," uvedly úřady. "Prefekt důrazně odsuzuje nepokoje, ke kterým došlo na protestech, a vyzývá obyvatele centrálních oblastí Bastie, aby v neděli večer neopouštěli své domovy," stojí ve zprávě. Demonstrace na Korsice začaly poté, co byl Colonna počátkem března napaden radikálním islamistou drženým s ním ve věznici Arles (pevninská Francie). Sám Korsičan si ve Francii odpykával doživotní trest za vraždu prefekta Korsiky Clauda Erignaca 6. února 1998. Po incidentu byl Colonna hospitalizován, je v kómatu. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14057043?utm_source=yandex.ru&utm_medium=organic&utm_campaign=yandex.ru&utm_referrer=yandex.ru https://www.youtube.com/watch?v=-Z42Acw5yaE

Rusko a Čína uvažují o jednotné měně
EHS a Čína se rozhodly vytvořit nezávislý mezinárodní měnový a finanční systém


Čína a Euroasijská hospodářská unie (EEC), která zahrnuje Rusko, uvažují o vytvoření nezávislého mezinárodního měnového a finančního systému, píše Sputnik Kazachstán. Za tímto účelem se země rozhodly zavést jednotnou mezinárodní měnu.


Toto rozhodnutí padlo po videokonferenci o spolupráci mezi EHS a Čínou. Hodnota nové měny bude vypočítána jako index národních měn zúčastněných zemí a cen komodit. Účastníci jednání se shodli na předložení návrhu k projednání do konce března.


„Vzhledem ke společným výzvám a rizikům spojeným s globálním ekonomickým zpomalením a restriktivními opatřeními vůči státům EAEU a Číně by naše země měly zintenzivnit praktickou spolupráci jak na úrovni pravidelných expertních dialogů, tak v oblasti společných opatření a projektů,“ řekl ministr pro integraci a makroekonomii EHS Sergey Glazyev . Připomněl, že Čína byla první na světě, která po pandemickém uzamčení přešla do fáze národního hospodářského oživení.
https://lenta.ru/news/2022/03/14/ruschina/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Rusko a Čína uvažují o jednotné měně** **EHS a Čína se rozhodly vytvořit nezávislý mezinárodní měnový a finanční systém** Čína a Euroasijská hospodářská unie (EEC), která zahrnuje Rusko, uvažují o vytvoření nezávislého mezinárodního měnového a finančního systému, píše Sputnik Kazachstán. Za tímto účelem se země rozhodly zavést jednotnou mezinárodní měnu. Toto rozhodnutí padlo po videokonferenci o spolupráci mezi EHS a Čínou. Hodnota nové měny bude vypočítána jako index národních měn zúčastněných zemí a cen komodit. Účastníci jednání se shodli na předložení návrhu k projednání do konce března. „Vzhledem ke společným výzvám a rizikům spojeným s globálním ekonomickým zpomalením a restriktivními opatřeními vůči státům EAEU a Číně by naše země měly zintenzivnit praktickou spolupráci jak na úrovni pravidelných expertních dialogů, tak v oblasti společných opatření a projektů,“ řekl ministr pro integraci a makroekonomii EHS Sergey Glazyev . Připomněl, že Čína byla první na světě, která po pandemickém uzamčení přešla do fáze národního hospodářského oživení. https://lenta.ru/news/2022/03/14/ruschina/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

máš v tom chybku. Druhá světová začala dříve a jinde.


Nemá, tohle jsou oficiální uzněné datumy a pokud se posílají zprávy, tak se ukládají do konkrétních matric a ne "náhodných možných".
Jedna věc je spekulace historiků a odborníků a 2. jsou dané data a uznané definice.


[quote="pid:63377, uid:471"]máš v tom chybku. Druhá světová začala dříve a jinde.[/quote] Nemá, tohle jsou oficiální uzněné datumy a pokud se posílají zprávy, tak se ukládají do konkrétních matric a ne "náhodných možných". Jedna věc je spekulace historiků a odborníků a 2. jsou dané data a uznané definice.

Podivné detaily ukrajinské války a moje otázky ...


https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/03/14/podivne-detaily-ukrajinske-valky-a-moje-otazky/


Zcela legitmní otázky, které by si měl položit každý rozumně uvažující člověk.


Podivné detaily ukrajinské války a moje otázky ... https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/03/14/podivne-detaily-ukrajinske-valky-a-moje-otazky/ Zcela legitmní otázky, které by si měl položit každý rozumně uvažující člověk.

Jinak klídek nějak se mi nechce věřit, že by hlavouni v americe a v západní evropě měli zájem spáchat sebevraždu kvůli nějaký ukroruině nebo slovensku

Oni ne, ale oni budou v klidu. Národ, ten obětují klidně. Maduro taky jed steaky, když Venezuelský národ hladověl.


[quote="pid:63388, uid:402"]Jinak klídek nějak se mi nechce věřit, že by hlavouni v americe a v západní evropě měli zájem spáchat sebevraždu kvůli nějaký ukroruině nebo slovensku[/quote] Oni ne, ale oni budou v klidu. Národ, ten obětují klidně. Maduro taky jed steaky, když Venezuelský národ hladověl.

Putin označil raketový útok na Doneck z Točka-U za barbarskú akciu
Ruský prezident Vladimir Putin počas telefonického rozhovoru s izraelským premiérom Naftalim Bennettom označil raketový útok ukrajinských jednotiek na Doneck z Točka-U za barbarský čin.
Uvádza sa to v správe na internetovej stránke Kremľa.


Teprve k noci jsem se dostal k tomu, abych zjistil něco bližšího o tom útoku.
Prohlášení MO RF k útoku na Doněck
https://www.youtube.com/watch?v=pyv9qus5LCo&t=1s


Označil útok za teroristický a nelidský čin, který měl zabit, co nejvíce civilistů. Z útoku obvinil velení Ukrajiny. Počet obětí uvédl 20 lidí a desítky zraněných.


A ještě. ve svém streamu Ruslan Ostaško vypráví a ukazuje, co se tam odehrálo, doslova jatka.
https://www.youtube.com/watch?v=k9iAuggxSLw


TASS uvádí, že Guterres řekl, že informace o ostřelování Doněcka jsou politováníhodné.


"Viděl jsem zprávy v médiích o tomto incidentu. Náš postoj je velmi jasný. Jakýkoli útok na civilisty, civilní infrastrukturu je politováníhodný, pokud je náhodný, a zaslouží si odsouzení, pokud je proveden úmyslně," řekl.


Dále Gutteres uvédl, že "Vyhlídka na jaderný konflikt, dříve nemyslitelná, se nyní vrátila do oblasti možného. Musí být také zachována bezpečnost jaderných zařízení," řekl v pondělí novinářům generální tajemník.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14065691?utm_source=yandex.ru&utm_medium=organic&utm_campaign=yandex.ru&utm_referrer=yandex.ru


Je jasné, že Rusko tento čín (útok na Doněck) bez odvěty nenechá. Také je jasné, že ruské vedení si velice dobře uvědomuje, kdo ukrajinskému velení kryje záda. Já si myslím, že útok na Doněck byl odvětou na ruský útok na Javorovký poligon. Druhá strana zvedla sázky ve smyslu: Vy naše žoldáky, my vaše civilisty. A to je jen přederha. Uvidíme, kdo první couvne. Ještě musím zdůraznit, že kdyby raketa z Točky-U nebyla sestřelená, mrtvých by bylo násobně víc. Takže, zde byl jasný záměr ohromit protivníka počtem mrtvých a zraněných civilistů.


Očekávám, že na tento akt terorismu Rusko odpoví velice tvrdě a možná nejen na území Ukrajiny. Nakonec slova Guterrese tomu napovídají.


[quote="pid:63397, uid:12"]Putin označil raketový útok na Doneck z Točka-U za barbarskú akciu Ruský prezident Vladimir Putin počas telefonického rozhovoru s izraelským premiérom Naftalim Bennettom označil raketový útok ukrajinských jednotiek na Doneck z Točka-U za barbarský čin. Uvádza sa to v správe na internetovej stránke Kremľa.[/quote] Teprve k noci jsem se dostal k tomu, abych zjistil něco bližšího o tom útoku. Prohlášení MO RF k útoku na Doněck https://www.youtube.com/watch?v=pyv9qus5LCo&t=1s Označil útok za teroristický a nelidský čin, který měl zabit, co nejvíce civilistů. Z útoku obvinil velení Ukrajiny. Počet obětí uvédl 20 lidí a desítky zraněných. A ještě. ve svém streamu Ruslan Ostaško vypráví a ukazuje, co se tam odehrálo, doslova jatka. https://www.youtube.com/watch?v=k9iAuggxSLw TASS uvádí, že Guterres řekl, že informace o ostřelování Doněcka jsou politováníhodné. "Viděl jsem zprávy v médiích o tomto incidentu. Náš postoj je velmi jasný. Jakýkoli útok na civilisty, civilní infrastrukturu je politováníhodný, pokud je náhodný, a zaslouží si odsouzení, pokud je proveden úmyslně," řekl. Dále Gutteres uvédl, že "Vyhlídka na jaderný konflikt, dříve nemyslitelná, se nyní vrátila do oblasti možného. Musí být také zachována bezpečnost jaderných zařízení," řekl v pondělí novinářům generální tajemník. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14065691?utm_source=yandex.ru&utm_medium=organic&utm_campaign=yandex.ru&utm_referrer=yandex.ru Je jasné, že Rusko tento čín (útok na Doněck) bez odvěty nenechá. Také je jasné, že ruské vedení si velice dobře uvědomuje, kdo ukrajinskému velení kryje záda. Já si myslím, že útok na Doněck byl odvětou na ruský útok na Javorovký poligon. Druhá strana zvedla sázky ve smyslu: Vy naše žoldáky, my vaše civilisty. A to je jen přederha. Uvidíme, kdo první couvne. Ještě musím zdůraznit, že kdyby raketa z Točky-U nebyla sestřelená, mrtvých by bylo násobně víc. Takže, zde byl jasný záměr ohromit protivníka počtem mrtvých a zraněných civilistů. Očekávám, že na tento akt terorismu Rusko odpoví velice tvrdě a možná nejen na území Ukrajiny. Nakonec slova Guterrese tomu napovídají.

„Bodovo zničené“: Ministerstvo obrany oznámilo likvidáciu takmer všetkých palebných pozícií neonacistov v Mariupole
Armáda DĽR s podporou ruských ozbrojených síl zničila takmer všetky strelnice vybavené neonacistami v prímestských oblastiach Mariupolu. Ako uvádza ruské ministerstvo obrany, úspešná operácia na odblokovanie mesta umožnila otvoriť humanitárne koridory a začať hromadnú evakuáciu civilistov, ktorí boli dlhodobo rukojemníkmi nacionalistických formácií Ukrajiny.
„Bodovo zničené“: Ministerstvo obrany oznámilo likvidáciu takmer všetkých palebných pozícií neonacistov v Mariupole


https://russian.rt.com/ussr/article/975435-ukraina-obstrel-donbass-rossiya-peregovory


„Bodovo zničené“: Ministerstvo obrany oznámilo likvidáciu takmer všetkých palebných pozícií neonacistov v Mariupole Armáda DĽR s podporou ruských ozbrojených síl zničila takmer všetky strelnice vybavené neonacistami v prímestských oblastiach Mariupolu. Ako uvádza ruské ministerstvo obrany, úspešná operácia na odblokovanie mesta umožnila otvoriť humanitárne koridory a začať hromadnú evakuáciu civilistov, ktorí boli dlhodobo rukojemníkmi nacionalistických formácií Ukrajiny. „Bodovo zničené“: Ministerstvo obrany oznámilo likvidáciu takmer všetkých palebných pozícií neonacistov v Mariupole https://russian.rt.com/ussr/article/975435-ukraina-obstrel-donbass-rossiya-peregovory

Bidenov poradca chcel s Patrushevom rokovať
Bloomberg: Bidenov poradca hľadá kontakt s tajomníkom Bezpečnostnej rady Patruševom pre Ukrajinu
Asistent prezidenta Spojených štátov pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan chcel telefonovať s tajomníkom ruskej bezpečnostnej rady Nikolajom Patruševom. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroj.


Sullivan podľa agentúry hľadá kontakt so svojím ruským náprotivkom, aby "priamo varoval Kremeľ pred operáciou pod falošnou vlajkou na Ukrajine" alebo využívaním konfliktu ako zámienky na použitie chemických zbraní.


V súčasnosti nie sú dohodnuté rokovania medzi Sullivanom a Patrushevom, poznamenáva Bloomberg.


Predtým Sullivan počas rokovaní v Ríme čínskym predstaviteľom povedal, že Washington je znepokojený interakciou Pekingu s Moskvou na pozadí udalostí na Ukrajine. "Máme hlboké obavy z koordinácie Číny s Ruskom v tejto chvíli a poradca pre národnú bezpečnosť bol v tejto veci a potenciálnych dôsledkoch niektorých akcií úprimný," uviedla americká administratíva.
https://lenta.ru/news/2022/03/15/saliva/


**Bidenov poradca chcel s Patrushevom rokovať** Bloomberg: Bidenov poradca hľadá kontakt s tajomníkom Bezpečnostnej rady Patruševom pre Ukrajinu Asistent prezidenta Spojených štátov pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan chcel telefonovať s tajomníkom ruskej bezpečnostnej rady Nikolajom Patruševom. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroj. Sullivan podľa agentúry hľadá kontakt so svojím ruským náprotivkom, aby "priamo varoval Kremeľ pred operáciou pod falošnou vlajkou na Ukrajine" alebo využívaním konfliktu ako zámienky na použitie chemických zbraní. V súčasnosti nie sú dohodnuté rokovania medzi Sullivanom a Patrushevom, poznamenáva Bloomberg. Predtým Sullivan počas rokovaní v Ríme čínskym predstaviteľom povedal, že Washington je znepokojený interakciou Pekingu s Moskvou na pozadí udalostí na Ukrajine. "Máme hlboké obavy z koordinácie Číny s Ruskom v tejto chvíli a poradca pre národnú bezpečnosť bol v tejto veci a potenciálnych dôsledkoch niektorých akcií úprimný," uviedla americká administratíva. https://lenta.ru/news/2022/03/15/saliva/

Jepičí život zahraničních žoldáků na Ukrajině.


https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/03/15/z-twitteru-americkeho-dobrovolnika-bojujiciho-za-kyjev/#more-979821


Situaci vystihující komentář na aktualních konfliktech ...


Re: Ukrajina
Příspěvek od puma » 14 bře 2022, 13:44
:sipka: Svodky Generálního štábu VSU se stále více podobají těm německým z roku 1944. Svodky VSU jsou stále více skoupé, ale stále zajímavé. Všude, kde nepřítel bojuje utrpí vážné ztráty, téměř po celou dobu ustupuje a přeskupuje se a takzvané nevýznamné úspěchy v postupu ho již dovedly do nitra území Ukrajiny. Například Izjum podle svodek VSU stále formálně není dobyt, ale včera VSU, pochopitelně úspěšně, odrazila Rusy 15-20 km jižně od Izjumu.


http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=48bf9bf4894d6da36e6b00955f27f0ee&start=10440


Je dobré se znovu podívat na československou klasiku, teď mám na mysli "Ostře sledované vlaky": "Situace našich armád je kromobyčejně příznivá ...".


Jepičí život zahraničních žoldáků na Ukrajině. https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/03/15/z-twitteru-americkeho-dobrovolnika-bojujiciho-za-kyjev/#more-979821 Situaci vystihující komentář na aktualních konfliktech ... Re: Ukrajina Příspěvek od puma » 14 bře 2022, 13:44 :sipka: Svodky Generálního štábu VSU se stále více podobají těm německým z roku 1944. Svodky VSU jsou stále více skoupé, ale stále zajímavé. Všude, kde nepřítel bojuje utrpí vážné ztráty, téměř po celou dobu ustupuje a přeskupuje se a takzvané nevýznamné úspěchy v postupu ho již dovedly do nitra území Ukrajiny. Například Izjum podle svodek VSU stále formálně není dobyt, ale včera VSU, pochopitelně úspěšně, odrazila Rusy 15-20 km jižně od Izjumu. http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=48bf9bf4894d6da36e6b00955f27f0ee&start=10440 Je dobré se znovu podívat na československou klasiku, teď mám na mysli "Ostře sledované vlaky": "Situace našich armád je kromobyčejně příznivá ...".

Zelenského úrad vyjadril názor na možný termín uzavretia dohody s Ruskom
Aleksey Arestovič, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, verí, že dohoda bude uzavretá najneskôr v máji
Dohoda medzi Ruskom a Ukrajinou môže byť uzavretá do jedného alebo dvoch týždňov, v extrémnych prípadoch - v máji. Tento názor vyjadril poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny Oleksij Arestovič.
"Môžem povedať toto - myslím si, že najneskôr v máji, začiatkom mája, by sme s najväčšou pravdepodobnosťou mali dosiahnuť mierovú dohodu a možno oveľa rýchlejšie. Uvidíme, beriem termín. <...> alebo v blízkej budúcnosti v budúcnosti sa dohodneme – týždeň, dva alebo potom do konca mája po ďalšom kole,“ povedal v rozhovore zverejnenom na YouTube na kanáli Feigin Live.


Rusko-ukrajinské rokovania pokračovali v pondelok 14. marca prostredníctvom video odkazu. Delegáciu Ruskej federácie na rokovaniach s Ukrajinou prostredníctvom video spojenia, ako aj pri osobných stretnutiach v Bielorusku vedie asistent prezidenta Ruska Vladimír Medinskij. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ohlásil ďalšie kolo na 15. marca.


Ruský vodca Vladimir Putin ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine v reakcii na výzvu vodcov republík Donbasu o pomoc. Zdôraznil, že plány Moskvy nezahŕňajú okupáciu ukrajinských území, cieľom je demilitarizácia a denacifikácia krajiny.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14070219


Ministerstvo obrany Ruskej federácie oznámilo prevzatie kontroly nad celým územím Chersonskej oblasti
Skupina jednotiek DĽR dosiahla líniu Verkhnetoretskoye - Novoselovka-2

В Минобороны РФ заявили о взятии под контроль всей территории Херсонской области
Группировка войск ДНР вышла на рубеж Верхнеторецкое - Новоселовка-2
https://tass.ru/armiya-i-opk/14070773


Ruské vzdušné sily dobyli baštu nacionalistov a zahraničných žoldnierov neďaleko Kyjeva
Jednotky ruských vzdušných síl dobyli na Ukrajine baštu nacionalistov a zahraničných žoldnierov pri obci Guta-Mezhigorskaya v Kyjevskej oblasti. Armáda zhabala desať protitankových systémov Javelin a niektoré ďalšie typy zbraní dodaných západnými krajinami.
Oznámil to oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov.


„Vočer 14. marca v oblasti osady Guta-Mezhigorskaya jednotky ruských výsadkových jednotiek dobyli baštu nacionalistov a zahraničných žoldnierov. Ruskí výsadkári zhabali desať protitankových raketových systémov Javelin americkej výroby a množstvo ďalších typov zbraní dodávaných západnými krajinami Ukrajine,“ povedal.


Všetky ukoristené oštepy a ďalšie cudzie zbrane sú odovzdané jednotkám Ľudových milícií Doneckej a Luganskej ľudovej republiky.


Ruské vzdušné sily dobyli baštu nacionalistov a zahraničných žoldnierov neďaleko Kyjeva
https://russian.rt.com/ussr/news/976024-vdv-zahvatili-opornyi-punkt-nacionalistov


**Zelensk&eacute;ho &uacute;rad vyjadril n&aacute;zor na možn&yacute; term&iacute;n uzavretia dohody s Ruskom** Aleksey Arestovič, poradca ved&uacute;ceho kancel&aacute;rie prezidenta Ukrajiny, ver&iacute;, že dohoda bude uzavret&aacute; **najnesk&ocirc;r v m&aacute;ji** Dohoda medzi Ruskom a Ukrajinou m&ocirc;že byť uzavret&aacute; do jedn&eacute;ho alebo dvoch t&yacute;ždňov, v extr&eacute;mnych pr&iacute;padoch - v m&aacute;ji. Tento n&aacute;zor vyjadril poradca ved&uacute;ceho kancel&aacute;rie prezidenta Ukrajiny Oleksij Arestovič. &quot;M&ocirc;žem povedať toto - mysl&iacute;m si, že najnesk&ocirc;r v m&aacute;ji, začiatkom m&aacute;ja, by sme s najv&auml;č&scaron;ou pravdepodobnosťou mali dosiahnuť mierov&uacute; dohodu a možno oveľa r&yacute;chlej&scaron;ie. Uvid&iacute;me, beriem term&iacute;n. &lt;...&gt; alebo v bl&iacute;zkej bud&uacute;cnosti v bud&uacute;cnosti sa dohodneme &ndash; t&yacute;ždeň, dva alebo potom do konca m&aacute;ja po ďal&scaron;om kole,&ldquo; povedal v rozhovore zverejnenom na YouTube na kan&aacute;li Feigin Live. Rusko-ukrajinsk&eacute; rokovania pokračovali v pondelok 14. marca prostredn&iacute;ctvom video odkazu. Deleg&aacute;ciu Ruskej feder&aacute;cie na rokovaniach s Ukrajinou prostredn&iacute;ctvom video spojenia, ako aj pri osobn&yacute;ch stretnutiach v Bielorusku vedie asistent prezidenta Ruska Vladim&iacute;r Medinskij. Ukrajinsk&yacute; prezident Volodymyr Zelenskyj ohl&aacute;sil ďal&scaron;ie kolo na 15. marca. Rusk&yacute; vodca Vladimir Putin ohl&aacute;sil 24. febru&aacute;ra &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu na Ukrajine v reakcii na v&yacute;zvu vodcov republ&iacute;k Donbasu o pomoc. Zd&ocirc;raznil, že pl&aacute;ny Moskvy nezahŕňaj&uacute; okup&aacute;ciu ukrajinsk&yacute;ch &uacute;zem&iacute;, cieľom je demilitariz&aacute;cia a denacifik&aacute;cia krajiny. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14070219 **Ministerstvo obrany Ruskej feder&aacute;cie ozn&aacute;milo prevzatie kontroly nad cel&yacute;m &uacute;zem&iacute;m Chersonskej oblasti Skupina jednotiek DĽR dosiahla l&iacute;niu Verkhnetoretskoye - Novoselovka-2 ** В Минобороны РФ заявили о взятии под контроль всей территории Херсонской области Группировка войск ДНР вышла на рубеж Верхнеторецкое - Новоселовка-2 https://tass.ru/armiya-i-opk/14070773 **Rusk&eacute; vzdu&scaron;n&eacute; sily dobyli ba&scaron;tu nacionalistov a zahraničn&yacute;ch žoldnierov neďaleko Kyjeva** Jednotky rusk&yacute;ch vzdu&scaron;n&yacute;ch s&iacute;l dobyli na Ukrajine ba&scaron;tu nacionalistov a zahraničn&yacute;ch žoldnierov pri obci Guta-Mezhigorskaya v Kyjevskej oblasti. Arm&aacute;da zhabala desať protitankov&yacute;ch syst&eacute;mov Javelin a niektor&eacute; ďal&scaron;ie typy zbran&iacute; dodan&yacute;ch z&aacute;padn&yacute;mi krajinami. Ozn&aacute;mil to ofici&aacute;lny predstaviteľ rusk&eacute;ho ministerstva obrany gener&aacute;lmajor Igor Kona&scaron;enkov. &bdquo;Vočer 14. marca v oblasti osady Guta-Mezhigorskaya jednotky rusk&yacute;ch v&yacute;sadkov&yacute;ch jednotiek dobyli ba&scaron;tu nacionalistov a zahraničn&yacute;ch žoldnierov. Rusk&iacute; v&yacute;sadk&aacute;ri zhabali desať protitankov&yacute;ch raketov&yacute;ch syst&eacute;mov Javelin americkej v&yacute;roby a množstvo ďal&scaron;&iacute;ch typov zbran&iacute; dod&aacute;van&yacute;ch z&aacute;padn&yacute;mi krajinami Ukrajine,&ldquo; povedal. V&scaron;etky ukoristen&eacute; o&scaron;tepy a ďal&scaron;ie cudzie zbrane s&uacute; odovzdan&eacute; jednotk&aacute;m Ľudov&yacute;ch mil&iacute;ci&iacute; Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Rusk&eacute; vzdu&scaron;n&eacute; sily dobyli ba&scaron;tu nacionalistov a zahraničn&yacute;ch žoldnierov neďaleko Kyjeva https://russian.rt.com/ussr/news/976024-vdv-zahvatili-opornyi-punkt-nacionalistov
Upravené 15. 3. 2022 o 08:50

Fero povedal, že Jožo povedal......


Ozvučil to aj Pjakin včera... Nerozumiem úplne všetkému, moja ruština je celkom slabá, ale to som pochopila jasne. Takže až tak nevinne by som to nevidela. Pjakin tiež pekne vysvetlil (pokus o parafrázovanie), že Nato síce deklaruje, že nechce bojovať v konflikte. No a vieme, že Nato vždy dodržalo svoje sľuby, veď je to tam samí gentlemen.


[quote=&quot;pid:63395, uid:84&quot;]Fero povedal, že Jožo povedal......[/quote] Ozvučil to aj Pjakin včera... Nerozumiem &uacute;plne v&scaron;etk&eacute;mu, moja ru&scaron;tina je celkom slab&aacute;, ale to som pochopila jasne. Takže až tak nevinne by som to nevidela. Pjakin tiež pekne vysvetlil (pokus o parafr&aacute;zovanie), že Nato s&iacute;ce deklaruje, že nechce bojovať v konflikte. No a vieme, že Nato vždy dodržalo svoje sľuby, veď je to tam sam&iacute; gentlemen.

Z aktuálních konfliktů:


Fiala i premiéři Polska a Slovinska míří do Kyjeva za prezidentem Zelenským


Do Kyjeva za Volodymyrem Zelenským míří v úterý podpořit Ukrajinu, která se brání ruské vojenské agresi, premiér Petr Fiala společně s předsedy vlád Polska Mateuszem Morawieckim a Slovinska Janezem Janšou. Fiala to ráno zveřejnil na svém oficiálním facebookovém účtu. Cílem návštěvy je podpořit suverenitu a nezávislost Ukrajiny celou Evropskou unií.


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prem ... domaci_kop




To zase bude lahůdka...už používají ty největší a nejvěrnější mopsly...


Co se týče konfliktu s NATO...nevím jak Evropští NATO retardáti, ale Bidenovi by prospělo, kdyby mohl před volbami vypadat jako mírotvůrce ochraňující svět před jadernou apokalypsou a říct, že USA se účastnit nebudou.


Z aktu&aacute;ln&iacute;ch konfliktů: Fiala i premi&eacute;ři Polska a Slovinska m&iacute;ř&iacute; do Kyjeva za prezidentem Zelensk&yacute;m Do Kyjeva za Volodymyrem Zelensk&yacute;m m&iacute;ř&iacute; v &uacute;ter&yacute; podpořit Ukrajinu, kter&aacute; se br&aacute;n&iacute; rusk&eacute; vojensk&eacute; agresi, premi&eacute;r Petr Fiala společně s předsedy vl&aacute;d Polska Mateuszem Morawieckim a Slovinska Janezem Jan&scaron;ou. Fiala to r&aacute;no zveřejnil na sv&eacute;m ofici&aacute;ln&iacute;m facebookov&eacute;m &uacute;čtu. C&iacute;lem n&aacute;v&scaron;těvy je podpořit suverenitu a nez&aacute;vislost Ukrajiny celou Evropskou uni&iacute;. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prem ... domaci_kop ---------------------------------------- To zase bude lahůdka...už použ&iacute;vaj&iacute; ty největ&scaron;&iacute; a nejvěrněj&scaron;&iacute; mopsly... Co se t&yacute;če konfliktu s NATO...nev&iacute;m jak Evrop&scaron;t&iacute; NATO retard&aacute;ti, ale Bidenovi by prospělo, kdyby mohl před volbami vypadat jako m&iacute;rotvůrce ochraňuj&iacute;c&iacute; svět před jadernou apokalypsou a ř&iacute;ct, že USA se &uacute;častnit nebudou.

Mimoto, zajímalo by mně jak chtějí do Kyjeva dorazit, když už je skoro obklíčený...No neřekl bych, že skončí v Kyjevě...Stále platí, že být takto bezvýznamným mopslem a cestovat na Ukrajinu, může být hodně o hubu...


Mimoto, zaj&iacute;malo by mně jak chtěj&iacute; do Kyjeva dorazit, když už je skoro obkl&iacute;čen&yacute;...No neřekl bych, že skonč&iacute; v Kyjevě...St&aacute;le plat&iacute;, že b&yacute;t takto bezv&yacute;znamn&yacute;m mopslem a cestovat na Ukrajinu, může b&yacute;t hodně o hubu...

Mimoto, zajímalo by mně jak chtějí do Kyjeva dorazit, když už je skoro obklíčený...No neřekl bych, že skončí v Kyjevě...Stále platí, že být takto bezvýznamným mopslem a cestovat na Ukrajinu, může být hodně o hubu...


Mimoto, zaj&iacute;malo by mně jak chtěj&iacute; do Kyjeva dorazit, když už je skoro obkl&iacute;čen&yacute;...No neřekl bych, že skonč&iacute; v Kyjevě...St&aacute;le plat&iacute;, že b&yacute;t takto bezv&yacute;znamn&yacute;m mopslem a cestovat na Ukrajinu, může b&yacute;t hodně o hubu...

Za Zelenským prídu na rokovania lídri východoeurópskych krajín
Premiéri Poľska, Česka a Slovinska pricestujú na Ukrajinu 15. marca na rokovanie so Zelenským
Premiéri Poľska, Českej republiky a Slovinska pricestujú do Kyjeva 15. marca na rokovanie s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a premiérom Denysom Šmygalom, uvádza sa vo vyhlásení na oficiálnej webovej stránke poľského kabinetu.


„Predseda Rady ministrov Mateusz Morawiecki a podpredseda Rady ministrov, predseda Výboru pre národnú bezpečnosť a obranu Jaroslav Kaczynski spolu s českým premiérom Petrom Fialom a slovinským premiérom Janezom Janszom dnes cestujú do Kyjeva. ako zástupcovia Európskej rady na stretnutie s prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelenským a predsedom vlády Ukrajiny Denysom Šmygalom.
Lídri krajín východnej Európy budú s prezidentom Ukrajiny diskutovať o procese diplomatického urovnania ukrajinskej krízy a ekonomickej pomoci Európskej únie. "Účelom návštevy je potvrdiť bezvýhradnú podporu celej Európskej únie suverenite a nezávislosti Ukrajiny, ako aj prezentovať široký balík podpory ukrajinskému štátu a spoločnosti," povedali predstavitelia kabinetu ministrov. špecifikované.


Aleksey Arestovič, poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, predtým povedal, že uzavretie mierovej dohody a stiahnutie ruských jednotiek sa očakáva v najlepšom prípade do jedného až dvoch týždňov, minimálne do konca mája.
https://lenta.ru/news/2022/03/15/ministry_meeting/


V Spojených štátoch vyhlásili pátranie po žoldnieroch na evakuáciu najvyšších predstaviteľov Ukrajiny

Agregátor PMC v Spojených štátoch oznámil, že hľadá žoldnierov na Ukrajine za 2 tisíc dolárov denne
Agregátor pracovných miest pre súkromné ​​vojenské spoločnosti (PMC) v Spojených štátoch oznámil, že hľadá žoldnierov s platbou 1 až 2 000 dolárov (od 115 do 230 000 rubľov) za deň na „skryté operácie na evakuáciu ľudí“ na Ukrajine. RIA Novosti uvádza s odvolaním sa na stránku agregátora.


V popise práce sa uvádza, že kandidáti musia mať päťročnú vojenskú prax vo východnej Európe alebo prácu v PMC a minimálne jeden rok bojovej praxe v operáciách v zahraničí. Kandidáti musia mať zručnosti na ochranu súkromných klientov samostatne alebo v skupine maximálne piatich ľudí a znalosti sovietskych zbraní.


Samostatne sa poznamenalo, že prednosť budú mať kandidáti, ktorí hovoria po rusky alebo ukrajinsky, majú skúsenosti s pátracími a záchrannými operáciami bez podpory v oblastiach aktívneho nepriateľstva, ako aj tí, ktorí majú skúsenosti s pohybom cez nepriateľské územie v rámci malého konvoja. . Pravdepodobne je takýto súbor kritérií pre kandidátov spôsobený tým, že hlavnou úlohou kandidátov bude evakuácia prvých osôb Ukrajiny z krajiny.
Hovorca ministerstva obrany Igor Konašenkov 14. marca uviedol, že agentúra bude pokračovať v likvidácii zahraničných žoldnierov prichádzajúcich na Ukrajinu. Zdôraznil tiež, že všetky miesta nasadenia sú ruským jednotkám známe a budú pokračovať v presných úderoch.


Ministerstvo obrany 13. marca informovalo o zničení až 180 zahraničných žoldnierov na západe Ukrajiny. Rezort vysvetlil, že výcvikové strediská pred bojmi cvičili žoldnierov. Tieto centrá slúžili aj ako sklady zbraní a vojenského materiálu z cudzích krajín.
https://lenta.ru/news/2022/03/15/us_mercenaries/


Za Zelensk&yacute;m pr&iacute;du na rokovania l&iacute;dri v&yacute;chodoeur&oacute;pskych kraj&iacute;n Premi&eacute;ri Poľska, Česka a Slovinska pricestuj&uacute; na Ukrajinu 15. marca na rokovanie so Zelensk&yacute;m Premi&eacute;ri Poľska, Českej republiky a Slovinska pricestuj&uacute; do Kyjeva 15. marca na rokovanie s ukrajinsk&yacute;m prezidentom Volodymyrom Zelensk&yacute;m a premi&eacute;rom Denysom &Scaron;mygalom, uv&aacute;dza sa vo vyhl&aacute;sen&iacute; na ofici&aacute;lnej webovej str&aacute;nke poľsk&eacute;ho kabinetu. &bdquo;Predseda Rady ministrov Mateusz Morawiecki a podpredseda Rady ministrov, predseda V&yacute;boru pre n&aacute;rodn&uacute; bezpečnosť a obranu Jaroslav Kaczynski spolu s česk&yacute;m premi&eacute;rom Petrom Fialom a slovinsk&yacute;m premi&eacute;rom Janezom Janszom dnes cestuj&uacute; do Kyjeva. ako z&aacute;stupcovia Eur&oacute;pskej rady na stretnutie s prezidentom Ukrajiny Volodymyrom Zelensk&yacute;m a predsedom vl&aacute;dy Ukrajiny Denysom &Scaron;mygalom. L&iacute;dri kraj&iacute;n v&yacute;chodnej Eur&oacute;py bud&uacute; s prezidentom Ukrajiny diskutovať o procese diplomatick&eacute;ho urovnania ukrajinskej kr&iacute;zy a ekonomickej pomoci Eur&oacute;pskej &uacute;nie. &quot;&Uacute;čelom n&aacute;v&scaron;tevy je potvrdiť bezv&yacute;hradn&uacute; podporu celej Eur&oacute;pskej &uacute;nie suverenite a nez&aacute;vislosti Ukrajiny, ako aj prezentovať &scaron;irok&yacute; bal&iacute;k podpory ukrajinsk&eacute;mu &scaron;t&aacute;tu a spoločnosti,&quot; povedali predstavitelia kabinetu ministrov. &scaron;pecifikovan&eacute;. Aleksey Arestovič, poradca ved&uacute;ceho kancel&aacute;rie ukrajinsk&eacute;ho prezidenta Volodymyra Zelensk&eacute;ho, predt&yacute;m povedal, že uzavretie mierovej dohody a stiahnutie rusk&yacute;ch jednotiek sa očak&aacute;va v najlep&scaron;om pr&iacute;pade do jedn&eacute;ho až dvoch t&yacute;ždňov, minim&aacute;lne do konca m&aacute;ja. https://lenta.ru/news/2022/03/15/ministry_meeting/ **V Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch vyhl&aacute;sili p&aacute;tranie po žoldnieroch na evaku&aacute;ciu najvy&scaron;&scaron;&iacute;ch predstaviteľov Ukrajiny ** Agreg&aacute;tor PMC v Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch ozn&aacute;mil, že hľad&aacute; žoldnierov na Ukrajine za 2 tis&iacute;c dol&aacute;rov denne Agreg&aacute;tor pracovn&yacute;ch miest pre s&uacute;kromn&eacute; ​​vojensk&eacute; spoločnosti (PMC) v Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch ozn&aacute;mil, že hľad&aacute; žoldnierov s platbou 1 až 2 000 dol&aacute;rov (od 115 do 230 000 rubľov) za deň na &bdquo;skryt&eacute; oper&aacute;cie na evaku&aacute;ciu ľud&iacute;&ldquo; na Ukrajine. RIA Novosti uv&aacute;dza s odvolan&iacute;m sa na str&aacute;nku agreg&aacute;tora. V popise pr&aacute;ce sa uv&aacute;dza, že kandid&aacute;ti musia mať p&auml;ťročn&uacute; vojensk&uacute; prax vo v&yacute;chodnej Eur&oacute;pe alebo pr&aacute;cu v PMC a minim&aacute;lne jeden rok bojovej praxe v oper&aacute;ci&aacute;ch v zahranič&iacute;. Kandid&aacute;ti musia mať zručnosti na ochranu s&uacute;kromn&yacute;ch klientov samostatne alebo v skupine maxim&aacute;lne piatich ľud&iacute; a znalosti sovietskych zbran&iacute;. Samostatne sa poznamenalo, že prednosť bud&uacute; mať kandid&aacute;ti, ktor&iacute; hovoria po rusky alebo ukrajinsky, maj&uacute; sk&uacute;senosti s p&aacute;trac&iacute;mi a z&aacute;chrann&yacute;mi oper&aacute;ciami bez podpory v oblastiach akt&iacute;vneho nepriateľstva, ako aj t&iacute;, ktor&iacute; maj&uacute; sk&uacute;senosti s pohybom cez nepriateľsk&eacute; &uacute;zemie v r&aacute;mci mal&eacute;ho konvoja. . Pravdepodobne je tak&yacute;to s&uacute;bor krit&eacute;ri&iacute; pre kandid&aacute;tov sp&ocirc;soben&yacute; t&yacute;m, že hlavnou &uacute;lohou kandid&aacute;tov bude evaku&aacute;cia prv&yacute;ch os&ocirc;b Ukrajiny z krajiny. Hovorca ministerstva obrany Igor Kona&scaron;enkov 14. marca uviedol, že agent&uacute;ra bude pokračovať v likvid&aacute;cii zahraničn&yacute;ch žoldnierov prich&aacute;dzaj&uacute;cich na Ukrajinu. Zd&ocirc;raznil tiež, že v&scaron;etky miesta nasadenia s&uacute; rusk&yacute;m jednotk&aacute;m zn&aacute;me a bud&uacute; pokračovať v presn&yacute;ch &uacute;deroch. Ministerstvo obrany 13. marca informovalo o zničen&iacute; až 180 zahraničn&yacute;ch žoldnierov na z&aacute;pade Ukrajiny. Rezort vysvetlil, že v&yacute;cvikov&eacute; stredisk&aacute; pred bojmi cvičili žoldnierov. Tieto centr&aacute; sl&uacute;žili aj ako sklady zbran&iacute; a vojensk&eacute;ho materi&aacute;lu z cudz&iacute;ch kraj&iacute;n. https://lenta.ru/news/2022/03/15/us_mercenaries/

Pjakin tiež pekne vysvetlil (pokus o parafrázovanie), že Nato síce deklaruje, že nechce bojovať v konflikte. No a vieme, že Nato vždy dodržalo svoje sľuby, veď je to tam samí gentlemen.
Pjakinovi příliš nevěřím, příliš fantazíruje a vypráví stále stejný příběh a podle toho, co říká, o tom všem nemám žádné klíčové informace, ale jeho osobní fantazii. Myslím, že za tím vším jsou mnohem silnější světoví hráči jako Čína, Indie, Brazílie, arabské země a přes Ukrajinu zničení americké státní elity a delorizace dolaru ve světě, kde budou velké měnové změny kolem plateb EU atd, ptáčkům na větvi je jasné, že EU již nemůže fungovat jako taková a dochází k transformaci státu EU. Česká republika je kolonií Ameriky a Anglie, čeští politici nesmí bez souhlasu Američanů na záchod.


[quote=&quot;pid:63441, uid:273&quot;]Pjakin tiež pekne vysvetlil (pokus o parafr&aacute;zovanie), že Nato s&iacute;ce deklaruje, že nechce bojovať v konflikte. No a vieme, že Nato vždy dodržalo svoje sľuby, veď je to tam sam&iacute; gentlemen.[/quote]Pjakinovi př&iacute;li&scaron; nevěř&iacute;m, př&iacute;li&scaron; fantaz&iacute;ruje a vypr&aacute;v&iacute; st&aacute;le stejn&yacute; př&iacute;běh a podle toho, co ř&iacute;k&aacute;, o tom v&scaron;em nem&aacute;m ž&aacute;dn&eacute; kl&iacute;čov&eacute; informace, ale jeho osobn&iacute; fantazii. Mysl&iacute;m, že za t&iacute;m v&scaron;&iacute;m jsou mnohem silněj&scaron;&iacute; světov&iacute; hr&aacute;či jako Č&iacute;na, Indie, Braz&iacute;lie, arabsk&eacute; země a přes Ukrajinu zničen&iacute; americk&eacute; st&aacute;tn&iacute; elity a delorizace dolaru ve světě, kde budou velk&eacute; měnov&eacute; změny kolem plateb EU atd, pt&aacute;čkům na větvi je jasn&eacute;, že EU již nemůže fungovat jako takov&aacute; a doch&aacute;z&iacute; k transformaci st&aacute;tu EU. Česk&aacute; republika je koloni&iacute; Ameriky a Anglie, če&scaron;t&iacute; politici nesm&iacute; bez souhlasu Američanů na z&aacute;chod.

V samotném Rusku jistě dojde k transformaci a vše závisí na následujících dvou měsících, jak celý proces skončí. Podaří se Pindusum zlikvidovat Putina a podaří se jím spustit velkou vlnu vnitřních nepokojů v samotném Rusku. Pokud uspěje 5. kolona, ​​je vše jasné jako den,co Rusko čeká. Když se to všechno nepodaří, probíne obrovská politická čistka i v samotném Rusku, kde to bude pro mnohé velmi bolestivé a krvavé.Příští dva měsíce jsou klíčové pro vyřešení všech těchto událostí souvisejících s Ukrajinou a samotným Ruskem.


V samotn&eacute;m Rusku jistě dojde k transformaci a v&scaron;e z&aacute;vis&iacute; na n&aacute;sleduj&iacute;c&iacute;ch dvou měs&iacute;c&iacute;ch, jak cel&yacute; proces skonč&iacute;. Podař&iacute; se Pindusum zlikvidovat Putina a podař&iacute; se j&iacute;m spustit velkou vlnu vnitřn&iacute;ch nepokojů v samotn&eacute;m Rusku. Pokud uspěje 5. kolona, ​​je v&scaron;e jasn&eacute; jako den,co Rusko ček&aacute;. Když se to v&scaron;echno nepodař&iacute;, prob&iacute;ne obrovsk&aacute; politick&aacute; čistka i v samotn&eacute;m Rusku, kde to bude pro mnoh&eacute; velmi bolestiv&eacute; a krvav&eacute;.Př&iacute;&scaron;t&iacute; dva měs&iacute;ce jsou kl&iacute;čov&eacute; pro vyře&scaron;en&iacute; v&scaron;ech těchto ud&aacute;lost&iacute; souvisej&iacute;c&iacute;ch s Ukrajinou a samotn&yacute;m Ruskem.

Ruské ministerstvo zahraničia: Kyjev verbuje teroristov zo Sýrie
Námestník ministra zahraničných vecí Ruskej federácie Oleg Syromolotov hovoril v mimoriadnom rozhovore pre agentúru TASS o nábore teroristov zo Sýrie Kyjevom a úlohe SBU v tejto veci a zhodnotil aj vyhliadky na dialóg medzi Ruskom a USA.


Máte nejaké informácie o účasti žoldnierov zo západných krajín, teroristov z oblasti Blízkeho východu na strane Ozbrojených síl Ukrajiny?


Západní žoldnieri v ukrajinských národných práporoch sú dobre známi. Mnohí z nich sa objavili na Ukrajine dávno pred začiatkom špeciálnej operácie na demilitarizáciu a denacifikáciu tejto krajiny a podarilo sa im krvavo prispieť k početným zločinom proti obyvateľom Donbasu.
Novým fenoménom bol aktívny nábor kyjevským režimom za asistencie západných kurátorov a sponzorov žoldnierov z radov teroristov, ktorí svoje schopnosti ukázali na Blízkom východe, predovšetkým v Sýrii.


Tam sa toto publikum už stretlo s ruskou armádou. A teraz, morálne ponížení, títo ISIS, Nusroviti a ďalší horia túžbou pomstiť porážku, ktorú utrpeli zabitím „Rusov“. Zároveň je dôležité vziať do úvahy, že „Rusi“ v ich chápaní sú Rusi aj Ukrajinci bez ohľadu na etnickú príslušnosť a národnosť. Týmto spôsobom sa na Ukrajinu dovážajú brutálne a slepé vražedné zbrane, smädné po „ruskej“ krvi, ktorej služby sa sľubujú platiť za ceny, ktoré sa zdajú byť fantastické na pomery Blízkeho východu, desaťkrát vyššie ako „priemerný plat“ jedného človeka. militantov v Sýrii či Líbyi.


Je hnusné, že celá táto ohavnosť sa nedeje v tajnosti, ale v skutočnosti otvorene. Prácu vykonávajú nielen nacionalistické organizácie, ale aj ukrajinské veľvyslanectvá vo viacerých štátoch Blízkeho východu. Na osobné zoznámenie a výber kandidátov sú na miesto vyslaní pracovníci Bezpečnostnej služby Ukrajiny. Banderovci sa vo svojom protiruskom šialenstve na sociálnych sieťach chvália, že sa im vraj podarilo naverbovať istého militanta, ktorý mal na svedomí „stovku ruských tankov zničených v Sýrii“. S takýmito „asistentmi“ je vraj víťazstvo nad nepriateľom zaručené.


Môžem s plnou dôverou vyhlásiť, že militanti naverbovaní na Blízkom východe nezachránia ukrajinských nacistov pred porážkou. Prítomnosť teroristov v radoch Síl územnej obrany Ukrajiny môže len dodatočne demonštrovať bezzásadovú mizantropickú podstatu súčasného kyjevského režimu a viesť k novým obetiam, a to aj medzi ukrajinskými občanmi, ktorým sa ruská armáda všetkými možnými spôsobmi snaží vyhnúť. , pričom riskujú svoje životy.


  • Existujú nejaké informácie, že by sa Spojené štáty mohli pokúsiť využiť špeciálnu vojenskú operáciu na rozvírenie situácie v Rusku a krajinách SNŠ? Nedávno Protiteroristické centrum SNŠ uviedlo, že sú zaznamenané pokusy extrémistických organizácií podnietiť protestné nálady za destabilizáciu, až po pokus o prevzatie moci. Vnímate takéto trendy, aké protiopatrenia sa prijímajú?

“Bohužiaľ, pokusy rôznych teroristických a extrémistických organizácií vyburcovať protestné nálady v spoločnosti a využiť ich na destabilizáciu vnútropolitickej situácie, a to aj v členských štátoch SNŠ, neustávajú. Januárové udalosti v Kazachstane sú toho príkladom. Ako viete, vďaka mierovej misii CSTO, realizovanej v duchu spojeneckej vzájomnej podpory, sa podarilo zabrániť narušeniu celistvosti Kazachstanu a zabezpečiť normalizáciu situácie v krajine. Ďalším príkladom je Ukrajina, kde sa v dôsledku prevratu v roku 2014 v krajine s podporou Západu dostali k moci neonacistické sily, ktoré rozpútali občiansku vojnu na Donbase a sabotovali všetky snahy medzinárodného spoločenstva vyriešiť tento konflikt na osem rokov. Špeciálna vojenská operácia, ktorú v súčasnosti realizujú ruské ozbrojené sily, je okrem iného zameraná na boj proti skutočným nebezpečným výzvam šírenia nacistickej ideológie z územia Ukrajiny.

— Môžeme predpokladať, že na pozadí všetkého, čo sa deje, dialóg medzi Ruskom a Spojenými štátmi o kybernetickej bezpečnosti úplne zamrzol a teraz je v tejto oblasti každý sám za seba?

  • Profesionálny a odpolitizovaný dialóg medzi Ruskom a USA v oblasti zaistenia medzinárodnej informačnej bezpečnosti je schopný priniesť konkrétne výsledky.

Práce v tejto oblasti sa vykonávajú pod záštitou aparátu Bezpečnostnej rady Ruskej federácie a Rady národnej bezpečnosti USA. Niekoľko stretnutí sa uskutočnilo vo formáte „Kremeľ-Biely dom“ za účasti zástupcov kompetentných rezortov. Jedným z konkrétnych výsledkov bolo potlačenie aktivít zločineckej skupiny REvil, ktorá podnikala útoky na objekty kritickej infraštruktúry pomocou „ransomware vírusov“.


Čo sa týka perspektív profilovej spolupráce, konštatujeme, že úsilie len jednej strany na pokračovanie spolupráce nestačí. Je to, ako sa hovorí, „obojsmerná ulica“.
Dúfame, že „duch Ženevy“, ktorý vznikol po stretnutí lídrov Ruska a USA v júni 2021, zvíťazí a Američania si zachovajú konštruktívny prístup a zdravý rozum


Naša krajina je vždy otvorená odpolitizovanému a pragmatickému dialógu na základe súboru konkrétnych opatrení, ktoré v septembri 2020 navrhol ruský prezident Vladimir Putin.


— Súčasná kríza jasne ukázala zraniteľnosť digitálnych zdrojov voči vonkajším hrozbám, ktoré sú namierené tak proti štátu, komerčným štruktúram, ako aj proti bežným občanom. Nemalo by Rusko v tejto súvislosti premýšľať o prehodnotení prístupov k nútenej digitalizácii všetkého a všetkého?


— Proces digitalizácie sa už začal a ide o nezvratný proces. Digitalizáciu ekonomiky mnohé krajiny považujú za jednu z hlavných hybných síl vlastného rozvoja, ktorá zabezpečuje bezpečnosť a chráni suverenitu.


Digitálna ekonomika je pre našu krajinu navrhnutá tak, aby okrem iného riešila úlohy zabezpečenia informačnej bezpečnosti na základe domáceho vývoja v oblasti prenosu, spracovania a uchovávania údajov, čo zaručuje ochranu záujmov jednotlivca, podnikov a štátu, ako aj vytvorenie globálnej konkurencieschopnej infraštruktúry.


Nebudem preberať technické záležitosti, ktoré patria do kompetencie iných ruských rezortov. Dotknem sa len politických aspektov tejto oblasti a príspevku ruského ministerstva zahraničných vecí k tomuto procesu.


Zločiny v informačnom priestore majú skutočne globálny charakter, spôsobujú značné škody na ekonomickej aktivite štátov, poškodzujú obchodné štruktúry, blahobyt miliónov ľudí a čoraz častejšie sa využívajú ako maska ​​na podkopávanie sociálno-politických a sociálno-politických vzťahov. ekonomická situácia v rámci štátov, čo predstavuje hrozbu pre ich suverenitu. Z iniciatívy Ruskej federácie boli spustené a fungujú dva hlavné negociačné procesy v systéme OSN.


V súlade s rezolúciou VZ OSN č. 74/247 z 27. decembra 2019 bol zriadený Osobitný výbor na vypracovanie komplexného medzinárodného dohovoru o boji proti využívaniu IKT (informačných a komunikačných technológií – pozn. TASS) na kriminálne účely. Za jej podpredsedu bol zvolený ruský zástupca. Nami navrhnutá a konsenzom prijatá rezolúcia Valného zhromaždenia OSN č. 75/282 stanovila prijateľný plán a postup ďalšej práce Osobitného výboru.


Ruská federácia 27. júla 2021 ako prvá spomedzi členských štátov OSN so spolusponzormi Číny, Bieloruska, Nikaraguy a Tadžikistanu oficiálne predložila osobitnému výboru plnohodnotný návrh dohovoru o boji proti používaniu tzv. IKT na kriminálne účely, ktoré získalo podporu viacerých krajín.


Najdôležitejšou líniou zostáva Otvorená pracovná skupina OSN (OEWG) pre otázky bezpečnosti pri využívaní informačných a komunikačných technológií a samotných IKT na roky 2021 – 2025, zriadená v súlade s rezolúciou Valného zhromaždenia OSN č. 75/240 z 31. decembra, 2020 a prioritne pokračovať je v rozvoji pravidiel, noriem a princípov zodpovedného správania sa štátov v informačnom priestore.


Prijatím konsenzuálnej rezolúcie VZ OSN č. 76/19, ktorú sme navrhli spoločne so Spojenými štátmi 6. decembra 2021, bolo možné skonsolidovať WGE ako jediný vyjednávací mechanizmus o medzinárodnej informačnej bezpečnosti (ISB) pod záštitou OSN a potvrdiť svoj mandát.


Budeme pokračovať v našej strategickej línii rozvíjať v rámci WGE normy, princípy a pravidlá pre zodpovedné správanie štátov v informačnom priestore a urobiť ich právne záväznými, presadzovať koncepciu Dohovoru OSN o poskytovaní IIS, konsolidovať ruské prístupy v rámci osobitného výboru v budúcom dohovore OSN o boji proti používaniu IKT na kriminálne účely.


Najdôležitejšie je pre nás presadenie kandidatúr ruských predstaviteľov do riadiacich orgánov Medzinárodnej telekomunikačnej únie (ITU): Rashida Ismailova za zvolenie do funkcie generálneho tajomníka ITU a Nikolaja Varlamova za znovuzvolenie podľa nového Rádiokomunikačného poriadku. Správna rada vo voľbách počas Konferencie splnomocnencov v roku 2022 (Bukurešť, 26. september - 14. október 2022 - pozn. TASS). ITU je špecializovaná agentúra Organizácie Spojených národov v oblasti IKT.


Dôležitou oblasťou práce sa stáva zvyšovanie efektívnosti verejno-súkromných partnerstiev v oblasti medzinárodnej informačnej bezpečnosti, ako aj posilňovanie spolupráce v tejto oblasti s regionálnymi združeniami. Mnohostranne sa pracuje na podpise celého radu dokumentov o medzinárodnej informačnej bezpečnosti, vrátane bilaterálnych medzivládnych dohôd, s krajinami SNŠ, ázijsko-tichomorského regiónu, Európy, Latinskej Ameriky, Blízkeho východu a Afriky. Len za posledné dva roky bolo podpísaných päť dohôd o IIS – s Indonéziou, Iránom, Kirgizskom, Nikaraguou, Uzbekistanom a celkovo je ich 14.
https://tass.ru/interviews/14061727?from=teaser


**Rusk&eacute; ministerstvo zahraničia: Kyjev verbuje teroristov zo S&yacute;rie** N&aacute;mestn&iacute;k ministra zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Ruskej feder&aacute;cie Oleg Syromolotov hovoril v mimoriadnom rozhovore pre agent&uacute;ru TASS o n&aacute;bore teroristov zo S&yacute;rie Kyjevom a &uacute;lohe SBU v tejto veci a zhodnotil aj vyhliadky na dial&oacute;g medzi Ruskom a USA. M&aacute;te nejak&eacute; inform&aacute;cie o &uacute;časti žoldnierov zo z&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n, teroristov z oblasti Bl&iacute;zkeho v&yacute;chodu na strane Ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny? Z&aacute;padn&iacute; žoldnieri v ukrajinsk&yacute;ch n&aacute;rodn&yacute;ch pr&aacute;poroch s&uacute; dobre zn&aacute;mi. Mnoh&iacute; z nich sa objavili na Ukrajine d&aacute;vno pred začiatkom &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na demilitariz&aacute;ciu a denacifik&aacute;ciu tejto krajiny a podarilo sa im krvavo prispieť k početn&yacute;m zločinom proti obyvateľom Donbasu. Nov&yacute;m fenom&eacute;nom bol akt&iacute;vny n&aacute;bor kyjevsk&yacute;m režimom za asistencie z&aacute;padn&yacute;ch kur&aacute;torov a sponzorov žoldnierov z radov teroristov, ktor&iacute; svoje schopnosti uk&aacute;zali na Bl&iacute;zkom v&yacute;chode, predov&scaron;etk&yacute;m v S&yacute;rii. Tam sa toto publikum už stretlo s ruskou arm&aacute;dou. A teraz, mor&aacute;lne pon&iacute;žen&iacute;, t&iacute;to ISIS, Nusroviti a ďal&scaron;&iacute; horia t&uacute;žbou pomstiť por&aacute;žku, ktor&uacute; utrpeli zabit&iacute;m &bdquo;Rusov&ldquo;. Z&aacute;roveň je d&ocirc;ležit&eacute; vziať do &uacute;vahy, že &bdquo;Rusi&ldquo; v ich ch&aacute;pan&iacute; s&uacute; Rusi aj Ukrajinci bez ohľadu na etnick&uacute; pr&iacute;slu&scaron;nosť a n&aacute;rodnosť. T&yacute;mto sp&ocirc;sobom sa na Ukrajinu dov&aacute;žaj&uacute; brut&aacute;lne a slep&eacute; vražedn&eacute; zbrane, sm&auml;dn&eacute; po &bdquo;ruskej&ldquo; krvi, ktorej služby sa sľubuj&uacute; platiť za ceny, ktor&eacute; sa zdaj&uacute; byť fantastick&eacute; na pomery Bl&iacute;zkeho v&yacute;chodu, desaťkr&aacute;t vy&scaron;&scaron;ie ako &bdquo;priemern&yacute; plat&ldquo; jedn&eacute;ho človeka. militantov v S&yacute;rii či L&iacute;byi. Je hnusn&eacute;, že cel&aacute; t&aacute;to ohavnosť sa nedeje v tajnosti, ale v skutočnosti otvorene. Pr&aacute;cu vykon&aacute;vaj&uacute; nielen nacionalistick&eacute; organiz&aacute;cie, ale aj ukrajinsk&eacute; veľvyslanectv&aacute; vo viacer&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch Bl&iacute;zkeho v&yacute;chodu. Na osobn&eacute; zozn&aacute;menie a v&yacute;ber kandid&aacute;tov s&uacute; na miesto vyslan&iacute; pracovn&iacute;ci Bezpečnostnej služby Ukrajiny. Banderovci sa vo svojom protiruskom &scaron;ialenstve na soci&aacute;lnych sieťach chv&aacute;lia, že sa im vraj podarilo naverbovať ist&eacute;ho militanta, ktor&yacute; mal na svedom&iacute; &bdquo;stovku rusk&yacute;ch tankov zničen&yacute;ch v S&yacute;rii&ldquo;. S tak&yacute;mito &bdquo;asistentmi&ldquo; je vraj v&iacute;ťazstvo nad nepriateľom zaručen&eacute;. M&ocirc;žem s plnou d&ocirc;verou vyhl&aacute;siť, že militanti naverbovan&iacute; na Bl&iacute;zkom v&yacute;chode nezachr&aacute;nia ukrajinsk&yacute;ch nacistov pred por&aacute;žkou. Pr&iacute;tomnosť teroristov v radoch S&iacute;l &uacute;zemnej obrany Ukrajiny m&ocirc;že len dodatočne demon&scaron;trovať bezz&aacute;sadov&uacute; mizantropick&uacute; podstatu s&uacute;časn&eacute;ho kyjevsk&eacute;ho režimu a viesť k nov&yacute;m obetiam, a to aj medzi ukrajinsk&yacute;mi občanmi, ktor&yacute;m sa rusk&aacute; arm&aacute;da v&scaron;etk&yacute;mi možn&yacute;mi sp&ocirc;sobmi snaž&iacute; vyhn&uacute;ť. , pričom riskuj&uacute; svoje životy. - Existuj&uacute; nejak&eacute; inform&aacute;cie, že by sa Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty mohli pok&uacute;siť využiť &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu na rozv&iacute;renie situ&aacute;cie v Rusku a krajin&aacute;ch SN&Scaron;? Ned&aacute;vno Protiteroristick&eacute; centrum SN&Scaron; uviedlo, že s&uacute; zaznamenan&eacute; pokusy extr&eacute;mistick&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute; podnietiť protestn&eacute; n&aacute;lady za destabiliz&aacute;ciu, až po pokus o prevzatie moci. Vn&iacute;mate tak&eacute;to trendy, ak&eacute; protiopatrenia sa prij&iacute;maj&uacute;? &ldquo;Bohužiaľ, pokusy r&ocirc;znych teroristick&yacute;ch a extr&eacute;mistick&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute; vyburcovať protestn&eacute; n&aacute;lady v spoločnosti a využiť ich na destabiliz&aacute;ciu vn&uacute;tropolitickej situ&aacute;cie, a to aj v člensk&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch SN&Scaron;, neust&aacute;vaj&uacute;. Janu&aacute;rov&eacute; udalosti v Kazachstane s&uacute; toho pr&iacute;kladom. Ako viete, vďaka mierovej misii CSTO, realizovanej v duchu spojeneckej vz&aacute;jomnej podpory, sa podarilo zabr&aacute;niť naru&scaron;eniu celistvosti Kazachstanu a zabezpečiť normaliz&aacute;ciu situ&aacute;cie v krajine. Ďal&scaron;&iacute;m pr&iacute;kladom je Ukrajina, kde sa v d&ocirc;sledku prevratu v roku 2014 v krajine s podporou Z&aacute;padu dostali k moci neonacistick&eacute; sily, ktor&eacute; rozp&uacute;tali občiansku vojnu na Donbase a sabotovali v&scaron;etky snahy medzin&aacute;rodn&eacute;ho spoločenstva vyrie&scaron;iť tento konflikt na osem rokov. &Scaron;peci&aacute;lna vojensk&aacute; oper&aacute;cia, ktor&uacute; v s&uacute;časnosti realizuj&uacute; rusk&eacute; ozbrojen&eacute; sily, je okrem in&eacute;ho zameran&aacute; na boj proti skutočn&yacute;m nebezpečn&yacute;m v&yacute;zvam &scaron;&iacute;renia nacistickej ideol&oacute;gie z &uacute;zemia Ukrajiny. &mdash; M&ocirc;žeme predpokladať, že na pozad&iacute; v&scaron;etk&eacute;ho, čo sa deje, dial&oacute;g medzi Ruskom a Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi o kybernetickej bezpečnosti &uacute;plne zamrzol a teraz je v tejto oblasti každ&yacute; s&aacute;m za seba? - Profesion&aacute;lny a odpolitizovan&yacute; dial&oacute;g medzi Ruskom a USA v oblasti zaistenia medzin&aacute;rodnej informačnej bezpečnosti je schopn&yacute; priniesť konkr&eacute;tne v&yacute;sledky. Pr&aacute;ce v tejto oblasti sa vykon&aacute;vaj&uacute; pod z&aacute;&scaron;titou apar&aacute;tu Bezpečnostnej rady Ruskej feder&aacute;cie a Rady n&aacute;rodnej bezpečnosti USA. Niekoľko stretnut&iacute; sa uskutočnilo vo form&aacute;te &bdquo;Kremeľ-Biely dom&ldquo; za &uacute;časti z&aacute;stupcov kompetentn&yacute;ch rezortov. Jedn&yacute;m z konkr&eacute;tnych v&yacute;sledkov bolo potlačenie aktiv&iacute;t zločineckej skupiny REvil, ktor&aacute; podnikala &uacute;toky na objekty kritickej infra&scaron;trukt&uacute;ry pomocou &bdquo;ransomware v&iacute;rusov&ldquo;. Čo sa t&yacute;ka perspekt&iacute;v profilovej spolupr&aacute;ce, kon&scaron;tatujeme, že &uacute;silie len jednej strany na pokračovanie spolupr&aacute;ce nestač&iacute;. Je to, ako sa hovor&iacute;, &bdquo;obojsmern&aacute; ulica&ldquo;. D&uacute;fame, že &bdquo;duch Ženevy&ldquo;, ktor&yacute; vznikol po stretnut&iacute; l&iacute;drov Ruska a USA v j&uacute;ni 2021, zv&iacute;ťaz&iacute; a Američania si zachovaj&uacute; kon&scaron;trukt&iacute;vny pr&iacute;stup a zdrav&yacute; rozum Na&scaron;a krajina je vždy otvoren&aacute; odpolitizovan&eacute;mu a pragmatick&eacute;mu dial&oacute;gu na z&aacute;klade s&uacute;boru konkr&eacute;tnych opatren&iacute;, ktor&eacute; v septembri 2020 navrhol rusk&yacute; prezident Vladimir Putin. &mdash; S&uacute;časn&aacute; kr&iacute;za jasne uk&aacute;zala zraniteľnosť digit&aacute;lnych zdrojov voči vonkaj&scaron;&iacute;m hrozb&aacute;m, ktor&eacute; s&uacute; namieren&eacute; tak proti &scaron;t&aacute;tu, komerčn&yacute;m &scaron;trukt&uacute;ram, ako aj proti bežn&yacute;m občanom. Nemalo by Rusko v tejto s&uacute;vislosti prem&yacute;&scaron;ľať o prehodnoten&iacute; pr&iacute;stupov k n&uacute;tenej digitaliz&aacute;cii v&scaron;etk&eacute;ho a v&scaron;etk&eacute;ho? &mdash; Proces digitaliz&aacute;cie sa už začal a ide o nezvratn&yacute; proces. Digitaliz&aacute;ciu ekonomiky mnoh&eacute; krajiny považuj&uacute; za jednu z hlavn&yacute;ch hybn&yacute;ch s&iacute;l vlastn&eacute;ho rozvoja, ktor&aacute; zabezpečuje bezpečnosť a chr&aacute;ni suverenitu. Digit&aacute;lna ekonomika je pre na&scaron;u krajinu navrhnut&aacute; tak, aby okrem in&eacute;ho rie&scaron;ila &uacute;lohy zabezpečenia informačnej bezpečnosti na z&aacute;klade dom&aacute;ceho v&yacute;voja v oblasti prenosu, spracovania a uchov&aacute;vania &uacute;dajov, čo zaručuje ochranu z&aacute;ujmov jednotlivca, podnikov a &scaron;t&aacute;tu, ako aj vytvorenie glob&aacute;lnej konkurencieschopnej infra&scaron;trukt&uacute;ry. Nebudem preberať technick&eacute; z&aacute;ležitosti, ktor&eacute; patria do kompetencie in&yacute;ch rusk&yacute;ch rezortov. Dotknem sa len politick&yacute;ch aspektov tejto oblasti a pr&iacute;spevku rusk&eacute;ho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; k tomuto procesu. Zločiny v informačnom priestore maj&uacute; skutočne glob&aacute;lny charakter, sp&ocirc;sobuj&uacute; značn&eacute; &scaron;kody na ekonomickej aktivite &scaron;t&aacute;tov, po&scaron;kodzuj&uacute; obchodn&eacute; &scaron;trukt&uacute;ry, blahobyt mili&oacute;nov ľud&iacute; a čoraz častej&scaron;ie sa využ&iacute;vaj&uacute; ako maska ​​na podkop&aacute;vanie soci&aacute;lno-politick&yacute;ch a soci&aacute;lno-politick&yacute;ch vzťahov. ekonomick&aacute; situ&aacute;cia v r&aacute;mci &scaron;t&aacute;tov, čo predstavuje hrozbu pre ich suverenitu. Z iniciat&iacute;vy Ruskej feder&aacute;cie boli spusten&eacute; a funguj&uacute; dva hlavn&eacute; negociačn&eacute; procesy v syst&eacute;me OSN. V s&uacute;lade s rezol&uacute;ciou VZ OSN č. 74/247 z 27. decembra 2019 bol zriaden&yacute; Osobitn&yacute; v&yacute;bor na vypracovanie komplexn&eacute;ho medzin&aacute;rodn&eacute;ho dohovoru o boji proti využ&iacute;vaniu IKT (informačn&yacute;ch a komunikačn&yacute;ch technol&oacute;gi&iacute; &ndash; pozn. TASS) na krimin&aacute;lne &uacute;čely. Za jej podpredsedu bol zvolen&yacute; rusk&yacute; z&aacute;stupca. Nami navrhnut&aacute; a konsenzom prijat&aacute; rezol&uacute;cia Valn&eacute;ho zhromaždenia OSN č. 75/282 stanovila prijateľn&yacute; pl&aacute;n a postup ďal&scaron;ej pr&aacute;ce Osobitn&eacute;ho v&yacute;boru. Rusk&aacute; feder&aacute;cia 27. j&uacute;la 2021 ako prv&aacute; spomedzi člensk&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov OSN so spolusponzormi Č&iacute;ny, Bieloruska, Nikaraguy a Tadžikistanu ofici&aacute;lne predložila osobitn&eacute;mu v&yacute;boru plnohodnotn&yacute; n&aacute;vrh dohovoru o boji proti použ&iacute;vaniu tzv. IKT na krimin&aacute;lne &uacute;čely, ktor&eacute; z&iacute;skalo podporu viacer&yacute;ch kraj&iacute;n. Najd&ocirc;ležitej&scaron;ou l&iacute;niou zost&aacute;va Otvoren&aacute; pracovn&aacute; skupina OSN (OEWG) pre ot&aacute;zky bezpečnosti pri využ&iacute;van&iacute; informačn&yacute;ch a komunikačn&yacute;ch technol&oacute;gi&iacute; a samotn&yacute;ch IKT na roky 2021 &ndash; 2025, zriaden&aacute; v s&uacute;lade s rezol&uacute;ciou Valn&eacute;ho zhromaždenia OSN č. 75/240 z 31. decembra, 2020 a prioritne pokračovať je v rozvoji pravidiel, noriem a princ&iacute;pov zodpovedn&eacute;ho spr&aacute;vania sa &scaron;t&aacute;tov v informačnom priestore. Prijat&iacute;m konsenzu&aacute;lnej rezol&uacute;cie VZ OSN č. 76/19, ktor&uacute; sme navrhli spoločne so Spojen&yacute;mi &scaron;t&aacute;tmi 6. decembra 2021, bolo možn&eacute; skonsolidovať WGE ako jedin&yacute; vyjedn&aacute;vac&iacute; mechanizmus o medzin&aacute;rodnej informačnej bezpečnosti (ISB) pod z&aacute;&scaron;titou OSN a potvrdiť svoj mand&aacute;t. Budeme pokračovať v na&scaron;ej strategickej l&iacute;nii rozv&iacute;jať v r&aacute;mci WGE normy, princ&iacute;py a pravidl&aacute; pre zodpovedn&eacute; spr&aacute;vanie &scaron;t&aacute;tov v informačnom priestore a urobiť ich pr&aacute;vne z&aacute;v&auml;zn&yacute;mi, presadzovať koncepciu Dohovoru OSN o poskytovan&iacute; IIS, konsolidovať rusk&eacute; pr&iacute;stupy v r&aacute;mci osobitn&eacute;ho v&yacute;boru v bud&uacute;com dohovore OSN o boji proti použ&iacute;vaniu IKT na krimin&aacute;lne &uacute;čely. Najd&ocirc;ležitej&scaron;ie je pre n&aacute;s presadenie kandidat&uacute;r rusk&yacute;ch predstaviteľov do riadiacich org&aacute;nov Medzin&aacute;rodnej telekomunikačnej &uacute;nie (ITU): Rashida Ismailova za zvolenie do funkcie gener&aacute;lneho tajomn&iacute;ka ITU a Nikolaja Varlamova za znovuzvolenie podľa nov&eacute;ho R&aacute;diokomunikačn&eacute;ho poriadku. Spr&aacute;vna rada vo voľb&aacute;ch počas Konferencie splnomocnencov v roku 2022 (Bukure&scaron;ť, 26. september - 14. okt&oacute;ber 2022 - pozn. TASS). ITU je &scaron;pecializovan&aacute; agent&uacute;ra Organiz&aacute;cie Spojen&yacute;ch n&aacute;rodov v oblasti IKT. D&ocirc;ležitou oblasťou pr&aacute;ce sa st&aacute;va zvy&scaron;ovanie efekt&iacute;vnosti verejno-s&uacute;kromn&yacute;ch partnerstiev v oblasti medzin&aacute;rodnej informačnej bezpečnosti, ako aj posilňovanie spolupr&aacute;ce v tejto oblasti s region&aacute;lnymi združeniami. Mnohostranne sa pracuje na podpise cel&eacute;ho radu dokumentov o medzin&aacute;rodnej informačnej bezpečnosti, vr&aacute;tane bilater&aacute;lnych medzivl&aacute;dnych doh&ocirc;d, s krajinami SN&Scaron;, &aacute;zijsko-tichomorsk&eacute;ho regi&oacute;nu, Eur&oacute;py, Latinskej Ameriky, Bl&iacute;zkeho v&yacute;chodu a Afriky. Len za posledn&eacute; dva roky bolo podp&iacute;san&yacute;ch p&auml;ť doh&ocirc;d o IIS &ndash; s Indon&eacute;ziou, Ir&aacute;nom, Kirgizskom, Nikaraguou, Uzbekistanom a celkovo je ich 14. https://tass.ru/interviews/14061727?from=teaser
Upravené 15. 3. 2022 o 10:47

Česká republika je kolonií Ameriky a Anglie,

Stejně tak, jako všechny státy bývalého Východního bloku.


čeští politici nesmí bez souhlasu Američanů na záchod.

V každé davo-elitární společnosti jsou politici dobře vydržovanými děvkami klanů, jejichž zájmy prosazují, jak říká V.V.Pjakin, tzv. "domácími" negry.


[quote=&quot;pid:63462, uid:747&quot;]Česk&aacute; republika je koloni&iacute; Ameriky a Anglie, [/quote] Stejně tak, jako v&scaron;echny st&aacute;ty b&yacute;val&eacute;ho V&yacute;chodn&iacute;ho bloku. [quote=&quot;pid:63462, uid:747&quot;]če&scaron;t&iacute; politici nesm&iacute; bez souhlasu Američanů na z&aacute;chod.[/quote] V každ&eacute; davo-elit&aacute;rn&iacute; společnosti jsou politici dobře vydržovan&yacute;mi děvkami klanů, jejichž z&aacute;jmy prosazuj&iacute;, jak ř&iacute;k&aacute; V.V.Pjakin, tzv. &quot;dom&aacute;c&iacute;mi&quot; negry.
Upravené 15. 3. 2022 o 11:09

Zelenskyj podpísal zákon kriminalizujúci spoluprácu s Ruskom
Nový trestný článok sa môže dotknúť aj poslancov Rady, ktorí odišli z krajiny alebo predtým zastávali „nevlasteneckú“ politickú funkciu, uviedol podpredseda ukrajinského parlamentu Oleksandr Kornienko.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal zákon, ktorým sa mení a dopĺňa ukrajinský trestný zákonník o článok „kolaboracionizmus“, ktorý má slúžiť na potrestanie akejkoľvek spolupráce s Ruskom. Oznámil to v utorok podpredseda Najvyššej rady Alexander Kornienko.
Na túto tému
Politická ekonómia kolízie: aké budú dlhodobé dôsledky sankcií pre ruskú ekonomiku
"Zákon o kolaborácii už podpísal prezident. Podľa mojich informácií bude zverejnený," povedal v televízii Ukrajina-24.


Kornienko, ktorý zastupuje stranu Sluha ľudu, dodal, že pod nový trestný článok by sa mohli vzťahovať aj poslanci Rady, ktorí odišli z krajiny alebo predtým zastávali „nevlasteneckú“ politickú funkciu. "Čo sa týka poslancov, tam sú rôzne čísla, nebudem ich teraz konkretizovať. Viac ako 20 ľudových poslancov nie je na Ukrajine," spresnil Kornienko.


Podľa politika by za takéto činy mali jeho kolegovia dostať podľa tohto článku maximálny trest - 15 rokov väzenia. Kornienko zároveň zdôraznil, že rozlišuje medzi "nevlasteneckými" poslancami a tými, ktorí sú na zahraničnej pracovnej ceste, aby sa zúčastnili na zasadnutí Parlamentného zhromaždenia Rady Európy.


23 februára predložila skupina poslancov Rady zo strany Európska solidarita a vládnucej strany Sluha ľudu do parlamentu návrh zákona, ktorý kriminalizuje „domácu, administratívnu, hospodársku, vojenskú, politickú, vojensko-politickú a inú spoluprácu s agresorským štátom. " Autori navrhli doplniť Trestný zákon Ukrajiny o článok „kolaboracionizmus“, ktorý by stanovil trest odňatia slobody na tri až 15 rokov. V januári 2015 prijala Najvyššia rada rezolúciu, ktorá označila Rusko za „krajinu agresora“.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14073349


**Zelenskyj podp&iacute;sal z&aacute;kon kriminalizuj&uacute;ci spolupr&aacute;cu s Ruskom** Nov&yacute; trestn&yacute; čl&aacute;nok sa m&ocirc;že dotkn&uacute;ť aj poslancov Rady, ktor&iacute; odi&scaron;li z krajiny alebo predt&yacute;m zast&aacute;vali &bdquo;nevlasteneck&uacute;&ldquo; politick&uacute; funkciu, uviedol podpredseda ukrajinsk&eacute;ho parlamentu Oleksandr Kornienko. Ukrajinsk&yacute; prezident Volodymyr Zelenskyj podp&iacute;sal z&aacute;kon, ktor&yacute;m sa men&iacute; a dopĺňa ukrajinsk&yacute; trestn&yacute; z&aacute;konn&iacute;k o čl&aacute;nok &bdquo;kolaboracionizmus&ldquo;, ktor&yacute; m&aacute; sl&uacute;žiť na potrestanie akejkoľvek spolupr&aacute;ce s Ruskom. Ozn&aacute;mil to v utorok podpredseda Najvy&scaron;&scaron;ej rady Alexander Kornienko. Na t&uacute;to t&eacute;mu Politick&aacute; ekon&oacute;mia kol&iacute;zie: ak&eacute; bud&uacute; dlhodob&eacute; d&ocirc;sledky sankci&iacute; pre rusk&uacute; ekonomiku &quot;Z&aacute;kon o kolabor&aacute;cii už podp&iacute;sal prezident. Podľa mojich inform&aacute;ci&iacute; bude zverejnen&yacute;,&quot; povedal v telev&iacute;zii Ukrajina-24. Kornienko, ktor&yacute; zastupuje stranu Sluha ľudu, dodal, že pod nov&yacute; trestn&yacute; čl&aacute;nok by sa mohli vzťahovať aj poslanci Rady, ktor&iacute; odi&scaron;li z krajiny alebo predt&yacute;m zast&aacute;vali &bdquo;nevlasteneck&uacute;&ldquo; politick&uacute; funkciu. &quot;Čo sa t&yacute;ka poslancov, tam s&uacute; r&ocirc;zne č&iacute;sla, nebudem ich teraz konkretizovať. Viac ako 20 ľudov&yacute;ch poslancov nie je na Ukrajine,&quot; spresnil Kornienko. Podľa politika by za tak&eacute;to činy mali jeho kolegovia dostať podľa tohto čl&aacute;nku maxim&aacute;lny trest - 15 rokov v&auml;zenia. Kornienko z&aacute;roveň zd&ocirc;raznil, že rozli&scaron;uje medzi &quot;nevlasteneck&yacute;mi&quot; poslancami a t&yacute;mi, ktor&iacute; s&uacute; na zahraničnej pracovnej ceste, aby sa z&uacute;častnili na zasadnut&iacute; Parlamentn&eacute;ho zhromaždenia Rady Eur&oacute;py. 23 febru&aacute;ra predložila skupina poslancov Rady zo strany Eur&oacute;pska solidarita a vl&aacute;dnucej strany Sluha ľudu do parlamentu n&aacute;vrh z&aacute;kona, ktor&yacute; kriminalizuje &bdquo;dom&aacute;cu, administrat&iacute;vnu, hospod&aacute;rsku, vojensk&uacute;, politick&uacute;, vojensko-politick&uacute; a in&uacute; spolupr&aacute;cu s agresorsk&yacute;m &scaron;t&aacute;tom. &quot; Autori navrhli doplniť Trestn&yacute; z&aacute;kon Ukrajiny o čl&aacute;nok &bdquo;kolaboracionizmus&ldquo;, ktor&yacute; by stanovil trest odňatia slobody na tri až 15 rokov. V janu&aacute;ri 2015 prijala Najvy&scaron;&scaron;ia rada rezol&uacute;ciu, ktor&aacute; označila Rusko za &bdquo;krajinu agresora&ldquo;. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14073349
Upravené 15. 3. 2022 o 13:03

„Nič nepovedali“: Kremeľ je sklamaný nedostatočnou reakciou Západu na smrť v Donecku po ostreľovaní ukrajinských ozbrojených síl
Ani Biely dom, ani vedenie NATO, ani lídri Európy a medzinárodných organizácií nehovoria nič o incidente v Donecku, kde zahynuli civilisti po raketovom útoku ozbrojených síl Ukrajiny pomocou Točka-U, uviedol Dmitrij Peskov. Kremeľ je podľa neho „veľmi, veľmi sklamaný“, že Západ ignoroval, čo sa stalo, a nikoho neodsúdil. Podľa najnovších údajov zahynulo v dôsledku ostreľovania Donecka 21 civilistov.
https://russian.rt.com/ussr/article/975958-ukraina-donbass-specoperaciya-rossiya


**&bdquo;Nič nepovedali&ldquo;: Kremeľ je sklaman&yacute; nedostatočnou reakciou Z&aacute;padu na smrť v Donecku po ostreľovan&iacute; ukrajinsk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l** Ani Biely dom, ani vedenie NATO, ani l&iacute;dri Eur&oacute;py a medzin&aacute;rodn&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute; nehovoria nič o incidente v Donecku, kde zahynuli civilisti po raketovom &uacute;toku ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny pomocou Točka-U, uviedol Dmitrij Peskov. Kremeľ je podľa neho &bdquo;veľmi, veľmi sklaman&yacute;&ldquo;, že Z&aacute;pad ignoroval, čo sa stalo, a nikoho neods&uacute;dil. Podľa najnov&scaron;&iacute;ch &uacute;dajov zahynulo v d&ocirc;sledku ostreľovania Donecka 21 civilistov. https://russian.rt.com/ussr/article/975958-ukraina-donbass-specoperaciya-rossiya

přečtěte si, jak západní propaganda neustále píše lži, dezinformace atd. Tento portál Index.hr vlastní Angličané a nedivím se, že chorvatští občané na tom portálu mohou každý den číst nesmysly. Podle komentářů na tom portálu je vidět, že většina nebo 95% komentujících jim už nevěří, otevřeně jim píše, že portál je dezinformace, lži atp. Může být Putin svržen pučem? Expert říká, že šance se zvyšují , a když to říkají pánové z Ameriky, pak je to jen jejich prázdné přání. Pravděpodobnost svržení Putina je nyní mnohem vyšší než před měsícem, řekl Insideru Adam Casey z Weiserova centra pro nové demokracie na University of Michigan. https://www.index.hr/vijesti/clanak/moze-li-putin-biti-srusen-pucem-strucnjak-kaze-da-su-sanse-sve-vece/2347563.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d


přečtěte si, jak z&aacute;padn&iacute; propaganda neust&aacute;le p&iacute;&scaron;e lži, dezinformace atd. Tento port&aacute;l Index.hr vlastn&iacute; Angličan&eacute; a nediv&iacute;m se, že chorvat&scaron;t&iacute; občan&eacute; na tom port&aacute;lu mohou každ&yacute; den č&iacute;st nesmysly. Podle koment&aacute;řů na tom port&aacute;lu je vidět, že vět&scaron;ina nebo 95% komentuj&iacute;c&iacute;ch jim už nevěř&iacute;, otevřeně jim p&iacute;&scaron;e, že port&aacute;l je dezinformace, lži atp. Může b&yacute;t Putin svržen pučem? Expert ř&iacute;k&aacute;, že &scaron;ance se zvy&scaron;uj&iacute; , a když to ř&iacute;kaj&iacute; p&aacute;nov&eacute; z Ameriky, pak je to jen jejich pr&aacute;zdn&eacute; př&aacute;n&iacute;. Pravděpodobnost svržen&iacute; Putina je nyn&iacute; mnohem vy&scaron;&scaron;&iacute; než před měs&iacute;cem, řekl Insideru Adam Casey z Weiserova centra pro nov&eacute; demokracie na University of Michigan. https://www.index.hr/vijesti/clanak/moze-li-putin-biti-srusen-pucem-strucnjak-kaze-da-su-sanse-sve-vece/2347563.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Völkischer Beobachter, 2.5.1945....ehm, vlastně idnes, 15.3.2022:


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-nahly-kolaps-panika-kreml-ukrajina-valka-invaze-obeti-scenare-primeri-nekonvencni.A220315_081311_zahranicni_remy?zdroj=otvirak


"Rusko směřuje na Ukrajině k naprosté porážce, zhroucení jeho postavení na bojových frontách může být náhlé a katastrofální. Nyní Kreml panikaří, protože žádný „plán B“ neexistuje."


Jak se ta historie opakuje...


V&ouml;lkischer Beobachter, 2.5.1945....ehm, vlastně idnes, 15.3.2022: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-nahly-kolaps-panika-kreml-ukrajina-valka-invaze-obeti-scenare-primeri-nekonvencni.A220315_081311_zahranicni_remy?zdroj=otvirak &quot;Rusko směřuje na Ukrajině k naprost&eacute; por&aacute;žce, zhroucen&iacute; jeho postaven&iacute; na bojov&yacute;ch front&aacute;ch může b&yacute;t n&aacute;hl&eacute; a katastrof&aacute;ln&iacute;. Nyn&iacute; Kreml panikař&iacute;, protože ž&aacute;dn&yacute; &bdquo;pl&aacute;n B&ldquo; neexistuje.&quot; Jak se ta historie opakuje...

Zajímalo by mě, co znamená cesta tý trubky Fialy na Ukrajinu.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/premier-fiala-valka-na-ukrajine-zelenskych-morawiecki-jansa-kyjev.A220315_083127_domaci_kop


1) nikam nejedou, nanejvýš do Varšavy na US velvyslanectví.
2) skutečně ty loutky posadili do vlaku do Kyjeva. Pak bych si dokázal představit, že v jednom vagonu sedí trojice blbů a v dalších se vezou zbraně.
Případný zásah (možná i ukroarmády) by vyvolal reakci - tři mrtví premiéři zemí EU a NATO.


Cesta totiž nedává smysl, Zelí jednak komunikuje skrze videohovory, jednak se zfetovanou troskou domluvíte leda hovno.


Jsem zvědav, co z toho vyleze.


Zaj&iacute;malo by mě, co znamen&aacute; cesta t&yacute; trubky Fialy na Ukrajinu. https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/premier-fiala-valka-na-ukrajine-zelenskych-morawiecki-jansa-kyjev.A220315_083127_domaci_kop 1) nikam nejedou, nanejv&yacute;&scaron; do Var&scaron;avy na US velvyslanectv&iacute;. 2) skutečně ty loutky posadili do vlaku do Kyjeva. Pak bych si dok&aacute;zal představit, že v jednom vagonu sed&iacute; trojice blbů a v dal&scaron;&iacute;ch se vezou zbraně. Př&iacute;padn&yacute; z&aacute;sah (možn&aacute; i ukroarm&aacute;dy) by vyvolal reakci - tři mrtv&iacute; premi&eacute;ři zem&iacute; EU a NATO. Cesta totiž ned&aacute;v&aacute; smysl, Zel&iacute; jednak komunikuje skrze videohovory, jednak se zfetovanou troskou domluv&iacute;te leda hovno. Jsem zvědav, co z toho vyleze.
Upravené 15. 3. 2022 o 13:24

Případný zásah (možná i ukroarmády) by vyvolal reakci - tři mrtví premiéři zemí EU a NATO.


tohle mě také napadlo...


[quote=&quot;pid:63491, uid:372&quot;]Př&iacute;padn&yacute; z&aacute;sah (možn&aacute; i ukroarm&aacute;dy) by vyvolal reakci - tři mrtv&iacute; premi&eacute;ři zem&iacute; EU a NATO.[/quote] tohle mě tak&eacute; napadlo...

jak chtějí do Kyjeva dorazit, když už je skoro obklíčený

Tu sa mi natíska otázka. Ak je tam taká hrozná bezpečnostná situácia a Rusi vraždia hlava nehlava, nie je to pre nich (ako premiérov) nebezpečné? Alebo je pravda úplne niekde inde?
Naši politickí titani sa nepridali? Až mi to je čudné...


[quote=&quot;pid:63450, uid:9&quot;]jak chtěj&iacute; do Kyjeva dorazit, když už je skoro obkl&iacute;čen&yacute;[/quote] Tu sa mi nat&iacute;ska ot&aacute;zka. Ak je tam tak&aacute; hrozn&aacute; bezpečnostn&aacute; situ&aacute;cia a Rusi vraždia hlava nehlava, nie je to pre nich (ako premi&eacute;rov) nebezpečn&eacute;? Alebo je pravda &uacute;plne niekde inde? Na&scaron;i politick&iacute; titani sa nepridali? Až mi to je čudn&eacute;...

jak chtějí do Kyjeva dorazit, když už je skoro obklíčený
nebuďte naivní, Kyjev neuvidí, média vám otevřeně lžou, všichni jsou v polské Varšavě .Pozván byl i chorvatský prezident Milanovič, který odmítl a otevřeně řekl, že se toho cirkusu účastnit nechce, protože výsledek té války je jasný, jen hlupáci nevidí.


[quote=&quot;pid:63450, uid:9&quot;]jak chtěj&iacute; do Kyjeva dorazit, když už je skoro obkl&iacute;čen&yacute;[/quote]nebuďte naivn&iacute;, Kyjev neuvid&iacute;, m&eacute;dia v&aacute;m otevřeně lžou, v&scaron;ichni jsou v polsk&eacute; Var&scaron;avě .Pozv&aacute;n byl i chorvatsk&yacute; prezident Milanovič, kter&yacute; odm&iacute;tl a otevřeně řekl, že se toho cirkusu &uacute;častnit nechce, protože v&yacute;sledek t&eacute; v&aacute;lky je jasn&yacute;, jen hlup&aacute;ci nevid&iacute;.

Ukrajinská delegácia oznámila obnovenie rokovaní s Ruskom
Člen kyjevskej delegácie, poslanec Rady David Arakhamia uviedol, že kontakty už prebiehajú
Delegácie Ruska a Ukrajiny v utorok obnovili rokovania. Informovala o tom publikácia "Ukrajinská pravda" s odvolaním sa na člena kyjevskej delegácie, poslanca Davida Arakhamia.


Na otázku o načasovaní rokovaní v utorok Arakhamia odpovedala: "Už prebiehajú."
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14074285


Rusko bude naďalej blokovať populárne služby VPN
Khinshtein uviedol, že Roskomnadzor bude naďalej blokovať služby VPN v Rusku
Roskomnadzor už v Rusku zablokoval asi 20 populárnych služieb VPN. Povedal to podľa Interfaxu Alexander Khinshtein, predseda výboru Štátnej dumy pre informačnú politiku, vo vysielaní stanice DumaTV. Zároveň upozornil, že tieto práce budú pokračovať.


„Dnes už bolo zablokovaných asi dve desiatky populárnych sietí VPN v Rusku. Budú ďalej blokované,“ povedal poslanec o obmedzeniach, ktoré krajina uvalila na služby Meta.


Khinshtein dodal, že blokovanie VPN nie je ľahká úloha, ale vykonáva ju Roskomnadzor. Zástupca tiež poznamenal, že všetci Rusi, ktorí naďalej používajú Instagram, „tak či onak používajú systém obchádzania smerovania siete“.


Khinshtein už skôr uviedol, že ruskí používatelia nebudú niesť zodpovednosť za príspevky na sociálnej sieti Instagram po možnom uznaní spoločnosti Meta ako extrémistickej spoločnosti. Obyvatelia krajiny budú potrestaní za publikácie iba v prípade, že porušia požiadavky zákona.
https://lenta.ru/news/2022/03/15/hinn/


**Ukrajinsk&aacute; deleg&aacute;cia ozn&aacute;mila obnovenie rokovan&iacute; s Ruskom** Člen kyjevskej deleg&aacute;cie, poslanec Rady David Arakhamia uviedol, že kontakty už prebiehaj&uacute; Deleg&aacute;cie Ruska a Ukrajiny v utorok obnovili rokovania. Informovala o tom publik&aacute;cia &quot;Ukrajinsk&aacute; pravda&quot; s odvolan&iacute;m sa na člena kyjevskej deleg&aacute;cie, poslanca Davida Arakhamia. Na ot&aacute;zku o načasovan&iacute; rokovan&iacute; v utorok Arakhamia odpovedala: &quot;Už prebiehaj&uacute;.&quot; https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14074285 Rusko bude naďalej blokovať popul&aacute;rne služby VPN Khinshtein uviedol, že Roskomnadzor bude naďalej blokovať služby VPN v Rusku Roskomnadzor už v Rusku zablokoval asi 20 popul&aacute;rnych služieb VPN. Povedal to podľa Interfaxu Alexander Khinshtein, predseda v&yacute;boru &Scaron;t&aacute;tnej dumy pre informačn&uacute; politiku, vo vysielan&iacute; stanice DumaTV. Z&aacute;roveň upozornil, že tieto pr&aacute;ce bud&uacute; pokračovať. &bdquo;Dnes už bolo zablokovan&yacute;ch asi dve desiatky popul&aacute;rnych siet&iacute; VPN v Rusku. Bud&uacute; ďalej blokovan&eacute;,&ldquo; povedal poslanec o obmedzeniach, ktor&eacute; krajina uvalila na služby Meta. Khinshtein dodal, že blokovanie VPN nie je ľahk&aacute; &uacute;loha, ale vykon&aacute;va ju Roskomnadzor. Z&aacute;stupca tiež poznamenal, že v&scaron;etci Rusi, ktor&iacute; naďalej použ&iacute;vaj&uacute; Instagram, &bdquo;tak či onak použ&iacute;vaj&uacute; syst&eacute;m obch&aacute;dzania smerovania siete&ldquo;. Khinshtein už sk&ocirc;r uviedol, že rusk&iacute; použ&iacute;vatelia nebud&uacute; niesť zodpovednosť za pr&iacute;spevky na soci&aacute;lnej sieti Instagram po možnom uznan&iacute; spoločnosti Meta ako extr&eacute;mistickej spoločnosti. Obyvatelia krajiny bud&uacute; potrestan&iacute; za publik&aacute;cie iba v pr&iacute;pade, že poru&scaron;ia požiadavky z&aacute;kona. https://lenta.ru/news/2022/03/15/hinn/
Upravené 15. 3. 2022 o 14:10

Ukrajinská delegácia oznámila obnovenie rokovaní s Ruskom
Byl jsem osobně přítomen v Jugoslávii v podobných situacích jednání, tato jednání nemají se současnou situací nic zvláštního společného. Kolem těchto jednání by měli být všichni tito jedinci odstraněni jako informační pole, které má lidem údajně sdělit, že se něco děje. Nic z toho, skutečná opatření jsou, když Zelinsky bude naproti Putinovi a podpíše papír, který Putin položí na stůl, všechno ostatní je zábava pro naivní.Od těchto jednání nic nečekejte, vše je pro forma a s klíčovými událostmi souvisejícími s tou válkou to nemá nic společného a ani to nerozhodne. Rozhodnutí padlo již dávno a je jen otázkou dnů, kdy naproti Putinovi usedne pan Zelinski, přečtěte si nabídku, která se neodmítá


[quote=&quot;pid:63497, uid:12&quot;]Ukrajinsk&aacute; deleg&aacute;cia ozn&aacute;mila obnovenie rokovan&iacute; s Ruskom[/quote]Byl jsem osobně př&iacute;tomen v Jugosl&aacute;vii v podobn&yacute;ch situac&iacute;ch jedn&aacute;n&iacute;, tato jedn&aacute;n&iacute; nemaj&iacute; se současnou situac&iacute; nic zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;ho společn&eacute;ho. Kolem těchto jedn&aacute;n&iacute; by měli b&yacute;t v&scaron;ichni tito jedinci odstraněni jako informačn&iacute; pole, kter&eacute; m&aacute; lidem &uacute;dajně sdělit, že se něco děje. Nic z toho, skutečn&aacute; opatřen&iacute; jsou, když Zelinsky bude naproti Putinovi a podp&iacute;&scaron;e pap&iacute;r, kter&yacute; Putin polož&iacute; na stůl, v&scaron;echno ostatn&iacute; je z&aacute;bava pro naivn&iacute;.Od těchto jedn&aacute;n&iacute; nic nečekejte, v&scaron;e je pro forma a s kl&iacute;čov&yacute;mi ud&aacute;lostmi souvisej&iacute;c&iacute;mi s tou v&aacute;lkou to nem&aacute; nic společn&eacute;ho a ani to nerozhodne. Rozhodnut&iacute; padlo již d&aacute;vno a je jen ot&aacute;zkou dnů, kdy naproti Putinovi usedne pan Zelinski, přečtěte si nab&iacute;dku, kter&aacute; se neodm&iacute;t&aacute;

Brusel se distancoval od rozhodnutí vedoucích představitelů Polska, Slovinska a České republiky odcestovat do Kyjeva s tím, že tato cesta není oficiální misí EU.

Tito tři vedoucí představitelé přijeli na Ukrajinu, aby se setkali s prezidentem Volodymyrem Zelenským, ale vysoký úředník EU uvedl, že tato návštěva "vyvolává otázku zhoršení situace", a dodal: "Nechceme dát Putinovi žádnou záminku k další eskalaci."


Předseda Evropské rady Charles Michel i předsedkyně Komise Ursula von der Leyenová byli o záměru tří lídrů vycestovat informováni minulý týden, uvedli jejich mluvčí.


"Každý mírumilovný občan Evropské unie by si samozřejmě velmi dobře uvědomoval rizika, která s sebou taková cesta do země, která je předmětem brutální invaze, nese," řekl mluvčí komise Eric Mamer.


Litevský eurokomisař, který v úterý odcestoval do ukrajinského Lvova, rovněž "nebyl na žádné oficiální misi", uvedl Mamer.


**Brusel se distancoval od rozhodnut&iacute; vedouc&iacute;ch představitelů Polska, Slovinska a Česk&eacute; republiky odcestovat do Kyjeva s t&iacute;m, že tato cesta nen&iacute; ofici&aacute;ln&iacute; mis&iacute; EU. ** Tito tři vedouc&iacute; představitel&eacute; přijeli na Ukrajinu, aby se setkali s prezidentem Volodymyrem Zelensk&yacute;m, ale vysok&yacute; &uacute;ředn&iacute;k EU uvedl, že tato n&aacute;v&scaron;těva &quot;vyvol&aacute;v&aacute; ot&aacute;zku zhor&scaron;en&iacute; situace&quot;, a dodal: &quot;Nechceme d&aacute;t Putinovi ž&aacute;dnou z&aacute;minku k dal&scaron;&iacute; eskalaci.&quot; Předseda Evropsk&eacute; rady Charles Michel i předsedkyně Komise Ursula von der Leyenov&aacute; byli o z&aacute;měru tř&iacute; l&iacute;drů vycestovat informov&aacute;ni minul&yacute; t&yacute;den, uvedli jejich mluvč&iacute;. &quot;Každ&yacute; m&iacute;rumilovn&yacute; občan Evropsk&eacute; unie by si samozřejmě velmi dobře uvědomoval rizika, kter&aacute; s sebou takov&aacute; cesta do země, kter&aacute; je předmětem brut&aacute;ln&iacute; invaze, nese,&quot; řekl mluvč&iacute; komise Eric Mamer. Litevsk&yacute; eurokomisař, kter&yacute; v &uacute;ter&yacute; odcestoval do ukrajinsk&eacute;ho Lvova, rovněž &quot;nebyl na ž&aacute;dn&eacute; ofici&aacute;ln&iacute; misi&quot;, uvedl Mamer.
Upravené 15. 3. 2022 o 15:49

Do Kyjeva za Volodymyrem Zelenským míří v úterý podpořit Ukrajinu, která se brání ruské vojenské agresi, premiér Petr Fiala společně s předsedy vlád Polska Mateuszem Morawieckim a Slovinska Janezem Janšou. Fiala to ráno zveřejnil na svém oficiálním facebookovém účtu. Cílem návštěvy je podpořit suverenitu a nezávislost Ukrajiny celou Evropskou unií.

Jak se jmenuje to studio , kde se tyto scény natáčejí ? Pokud sáhnou omylem po starém scénáři , tak kadet Biegler , totiž fialenka sudetská , bude mávat ukrovlajkou z měsíčního povrchu .


[quote=&quot;pid:63448, uid:9&quot;]Do Kyjeva za Volodymyrem Zelensk&yacute;m m&iacute;ř&iacute; v &uacute;ter&yacute; podpořit Ukrajinu, kter&aacute; se br&aacute;n&iacute; rusk&eacute; vojensk&eacute; agresi, premi&eacute;r Petr Fiala společně s předsedy vl&aacute;d Polska Mateuszem Morawieckim a Slovinska Janezem Jan&scaron;ou. Fiala to r&aacute;no zveřejnil na sv&eacute;m ofici&aacute;ln&iacute;m facebookov&eacute;m &uacute;čtu. C&iacute;lem n&aacute;v&scaron;těvy je podpořit suverenitu a nez&aacute;vislost Ukrajiny celou Evropskou uni&iacute;.[/quote] Jak se jmenuje to studio , kde se tyto sc&eacute;ny nat&aacute;čej&iacute; ? Pokud s&aacute;hnou omylem po star&eacute;m sc&eacute;n&aacute;ři , tak kadet Biegler , totiž fialenka sudetsk&aacute; , bude m&aacute;vat ukrovlajkou z měs&iacute;čn&iacute;ho povrchu .

Brusel se distancoval od rozhodnutí vedoucích představitelů Polska, Slovinska a České republiky odcestovat do Kyjeva s tím, že tato cesta není oficiální misí EU.

Být nechtěným , snadno obětovatelným voříškem , sebou nese značná rizika . Pro ČR a zbytek planety , zde žádná škoda nevzejde .


[quote=&quot;pid:63508, uid:307&quot;]Brusel se distancoval od rozhodnut&iacute; vedouc&iacute;ch představitelů Polska, Slovinska a Česk&eacute; republiky odcestovat do Kyjeva s t&iacute;m, že tato cesta nen&iacute; ofici&aacute;ln&iacute; mis&iacute; EU.[/quote] B&yacute;t nechtěn&yacute;m , snadno obětovateln&yacute;m voř&iacute;&scaron;kem , sebou nese značn&aacute; rizika . Pro ČR a zbytek planety , zde ž&aacute;dn&aacute; &scaron;koda nevzejde .

Brusel se distancoval od rozhodnutí vedoucích představitelů Polska, Slovinska a České republiky odcestovat do Kyjeva s tím, že tato cesta není oficiální misí EU.


Což znamená, že tyto tři krasavice jsou více pod vlivem Londýna, než zbytek Evropy. A co, že Fiona nejela, copak nebo kdopak ji odradil?


[quote=&quot;pid:63508, uid:307&quot;]Brusel se distancoval od rozhodnut&iacute; vedouc&iacute;ch představitelů Polska, Slovinska a Česk&eacute; republiky odcestovat do Kyjeva s t&iacute;m, že tato cesta nen&iacute; ofici&aacute;ln&iacute; mis&iacute; EU.[/quote] Což znamen&aacute;, že tyto tři krasavice jsou v&iacute;ce pod vlivem Lond&yacute;na, než zbytek Evropy. A co, že Fiona nejela, copak nebo kdopak ji odradil?

A co, že Fiona nejela, copak nebo kdopak ji odradil?


Asi ju z(a)drzala navsteva z Izraela... smile


[quote=&quot;pid:63521, uid:158&quot;]A co, že Fiona nejela, copak nebo kdopak ji odradil?[/quote] Asi ju z(a)drzala navsteva z Izraela... :D

Rusko uvalilo sankcie na Bidena a Blinkena


Celkovo sa na čiernu listinu dostalo 13 ľudí.
Moskva v reakcii na sankcie Washingtonu zakázala americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi a 12 ďalším americkým predstaviteľom vstup do Ruska. Uvádza sa to v správe, ktorú v utorok zverejnilo ruské ministerstvo zahraničných vecí.


„V reakcii na sériu bezprecedentných sankcií, ktoré okrem iného zakazujú vstup do Spojených štátov najvyšším predstaviteľom Ruskej federácie, od 15. marca ruský „stoplist“ obsahuje na základe reciprocity prezidenta Joea Bidena, Minister zahraničných vecí Anthony Blinken, minister obrany Lloyd Austin a predseda náčelníkov štábov spojených výborov Mark Milley, ako aj množstvo vedúcich oddelení a známych amerických osobností.


„Zoznam stopiek“, ktorý je zverejnený na webovej stránke ruského diplomatického oddelenia, obsahuje:


  • americký prezident Joe Biden;

  • minister zahraničných vecí USA Anthony Blinken;

    šéf Pentagonu Lloyd Austin;asistent prezidenta pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan;

  • riaditeľ CIA William Burns;

    predseda zboru náčelníkov štábov Mark Milley;

    tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psaki;

    zástupca asistenta prezidenta pre národnú bezpečnosť Duleep Singh;

    riaditeľka Agentúry pre medzinárodný rozvoj Samantha Power;

    syn prezidenta USA Hunter Biden;

    bývalá ministerka zahraničných vecí USA a bývalá prezidentská kandidátka Hillary Clintonová;

    prvý námestník ministra financií USA Adewail Adeyemo;

    Prezident a predseda predstavenstva Exportno-importnej banky Reta Joe Lewis.


Ministerstvo zahraničných vecí zdôraznilo, že Moskva v blízkej budúcnosti oznámi rozšírenie zoznamu osôb, ktoré majú zakázaný vstup do Ruska, vrátane najvyšších predstaviteľov USA.


„V blízkej budúcnosti budú nasledovať ďalšie oznámenia s cieľom rozšíriť zoznam sankcií tak, aby zahŕňal najvyšších predstaviteľov USA, vojenských predstaviteľov, zákonodarcov, podnikateľov, odborníkov a ľudí z médií, ktorí sú rusofóbni alebo prispievajú k podnecovaniu nenávisti voči Rusku a zavádzaniu reštriktívnych opatrení. "Tieto akcie sa uskutočnia v organickej jednote s rozsiahlymi rozhodnutiami prijatými vládou Ruskej federácie vo finančnej, bankovej a iných oblastiach na ochranu ruskej ekonomiky a zabezpečenie jej trvalo udržateľného rozvoja."


Ako vysvetlilo ministerstvo, reakcia Ruska na sériu amerických sankcií bola nevyhnutným dôsledkom extrémne rusofóbneho kurzu zo strany Washingtonu. „Tento krok, urobený ako protireakcia, bol nevyhnutným dôsledkom extrémne rusofóbneho kurzu súčasnej americkej administratívy, ktorá v zúfalej snahe udržať si americkú hegemóniu vsadila, odhodlajúc všetku slušnosť, na čelné obmedzenie Rusko,“ píše sa v dokumente.


Rusko zároveň neodmieta udržiavať oficiálne vzťahy, ak zodpovedajú jeho národným záujmom, a v prípade potreby „vyrieši problémy vyplývajúce z postavenia osôb, ktoré sú na „čiernej listine“, aby organizoval kontakty na vysokej úrovni. "


Sledujte naše novinky na Telegrame, VKontakte a Odnoklassniki.
https://tass.ru/politika/14077851


Rusko uvalilo sankcie na Bidena a Blinkena ========================================== Celkovo sa na čiernu listinu dostalo 13 ľud&iacute;. Moskva v reakcii na sankcie Washingtonu zak&aacute;zala americk&eacute;mu prezidentovi Joeovi Bidenovi a 12 ďal&scaron;&iacute;m americk&yacute;m predstaviteľom vstup do Ruska. Uv&aacute;dza sa to v spr&aacute;ve, ktor&uacute; v utorok zverejnilo rusk&eacute; ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute;. &bdquo;V reakcii na s&eacute;riu bezprecedentn&yacute;ch sankci&iacute;, ktor&eacute; okrem in&eacute;ho zakazuj&uacute; vstup do Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov najvy&scaron;&scaron;&iacute;m predstaviteľom Ruskej feder&aacute;cie, od 15. marca rusk&yacute; &bdquo;stoplist&ldquo; obsahuje na z&aacute;klade reciprocity prezidenta Joea Bidena, Minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Anthony Blinken, minister obrany Lloyd Austin a predseda n&aacute;čeln&iacute;kov &scaron;t&aacute;bov spojen&yacute;ch v&yacute;borov Mark Milley, ako aj množstvo ved&uacute;cich oddelen&iacute; a zn&aacute;mych americk&yacute;ch osobnost&iacute;. &bdquo;Zoznam stopiek&ldquo;, ktor&yacute; je zverejnen&yacute; na webovej str&aacute;nke rusk&eacute;ho diplomatick&eacute;ho oddelenia, obsahuje: - americk&yacute; prezident Joe Biden; - minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; USA Anthony Blinken; &scaron;&eacute;f Pentagonu Lloyd Austin; asistent prezidenta pre n&aacute;rodn&uacute; bezpečnosť Jake Sullivan; - riaditeľ CIA William Burns; predseda zboru n&aacute;čeln&iacute;kov &scaron;t&aacute;bov Mark Milley; tlačov&aacute; tajomn&iacute;čka Bieleho domu Jen Psaki; z&aacute;stupca asistenta prezidenta pre n&aacute;rodn&uacute; bezpečnosť Duleep Singh; riaditeľka Agent&uacute;ry pre medzin&aacute;rodn&yacute; rozvoj Samantha Power; syn prezidenta USA Hunter Biden; b&yacute;val&aacute; ministerka zahraničn&yacute;ch vec&iacute; USA a b&yacute;val&aacute; prezidentsk&aacute; kandid&aacute;tka Hillary Clintonov&aacute;; prv&yacute; n&aacute;mestn&iacute;k ministra financi&iacute; USA Adewail Adeyemo; Prezident a predseda predstavenstva Exportno-importnej banky Reta Joe Lewis. Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; zd&ocirc;raznilo, že Moskva v bl&iacute;zkej bud&uacute;cnosti ozn&aacute;mi roz&scaron;&iacute;renie zoznamu os&ocirc;b, ktor&eacute; maj&uacute; zak&aacute;zan&yacute; vstup do Ruska, vr&aacute;tane najvy&scaron;&scaron;&iacute;ch predstaviteľov USA. &bdquo;V bl&iacute;zkej bud&uacute;cnosti bud&uacute; nasledovať ďal&scaron;ie ozn&aacute;menia s cieľom roz&scaron;&iacute;riť zoznam sankci&iacute; tak, aby zahŕňal najvy&scaron;&scaron;&iacute;ch predstaviteľov USA, vojensk&yacute;ch predstaviteľov, z&aacute;konodarcov, podnikateľov, odborn&iacute;kov a ľud&iacute; z m&eacute;di&iacute;, ktor&iacute; s&uacute; rusof&oacute;bni alebo prispievaj&uacute; k podnecovaniu nen&aacute;visti voči Rusku a zav&aacute;dzaniu re&scaron;trikt&iacute;vnych opatren&iacute;. &quot;Tieto akcie sa uskutočnia v organickej jednote s rozsiahlymi rozhodnutiami prijat&yacute;mi vl&aacute;dou Ruskej feder&aacute;cie vo finančnej, bankovej a in&yacute;ch oblastiach na ochranu ruskej ekonomiky a zabezpečenie jej trvalo udržateľn&eacute;ho rozvoja.&quot; Ako vysvetlilo ministerstvo, reakcia Ruska na s&eacute;riu americk&yacute;ch sankci&iacute; bola nevyhnutn&yacute;m d&ocirc;sledkom extr&eacute;mne rusof&oacute;bneho kurzu zo strany Washingtonu. &bdquo;Tento krok, uroben&yacute; ako protireakcia, bol nevyhnutn&yacute;m d&ocirc;sledkom extr&eacute;mne rusof&oacute;bneho kurzu s&uacute;časnej americkej administrat&iacute;vy, ktor&aacute; v z&uacute;falej snahe udržať si americk&uacute; hegem&oacute;niu vsadila, odhodlaj&uacute;c v&scaron;etku slu&scaron;nosť, na čeln&eacute; obmedzenie Rusko,&ldquo; p&iacute;&scaron;e sa v dokumente. Rusko z&aacute;roveň neodmieta udržiavať ofici&aacute;lne vzťahy, ak zodpovedaj&uacute; jeho n&aacute;rodn&yacute;m z&aacute;ujmom, a v pr&iacute;pade potreby &bdquo;vyrie&scaron;i probl&eacute;my vypl&yacute;vaj&uacute;ce z postavenia os&ocirc;b, ktor&eacute; s&uacute; na &bdquo;čiernej listine&ldquo;, aby organizoval kontakty na vysokej &uacute;rovni. &quot; Sledujte na&scaron;e novinky na Telegrame, VKontakte a Odnoklassniki. https://tass.ru/politika/14077851

Asi ju z(a)drzala navsteva z Izraela...


A to je dobře.
Bennet včera mluvil s Putinem a ten ho v rozhovoru upozornil na novou barbarskou akci ukrajinské armády – raketový útok na centrální čtvrť Doněcka za použití kazetové munice, který vedl k četným obětem mezi civilisty ve městě,“
https://tass.ru/politika/14067191


Doufám, že Bennet Fioně vysvětlil, jak Rusové jsou naštvaní a jaké důsledky pro ní osobně mohou vyplynout z její aktivity kolem zasílaní zbraní na Ukrajinu.


[quote=&quot;pid:63523, uid:13&quot;]Asi ju z(a)drzala navsteva z Izraela...[/quote] A to je dobře. Bennet včera mluvil s Putinem a ten ho v rozhovoru upozornil na novou barbarskou akci ukrajinsk&eacute; arm&aacute;dy &ndash; raketov&yacute; &uacute;tok na centr&aacute;ln&iacute; čtvrť Doněcka za použit&iacute; kazetov&eacute; munice, kter&yacute; vedl k četn&yacute;m obětem mezi civilisty ve městě,&ldquo; https://tass.ru/politika/14067191 Douf&aacute;m, že Bennet Fioně vysvětlil, jak Rusov&eacute; jsou na&scaron;tvan&iacute; a jak&eacute; důsledky pro n&iacute; osobně mohou vyplynout z jej&iacute; aktivity kolem zas&iacute;lan&iacute; zbran&iacute; na Ukrajinu.
Upravené 15. 3. 2022 o 17:41

Když jsme u toho Izraele...
Zelenský se netěší velké přízni. Izrael totiž zakázal vjezd Ukrajinců na své území, pokud nebudou mít povolení od (izraelského) Ministerstva vnitra. Samozřejmě - nejdříve si musí žadatel o vjezd podat žádost, může i elektronicky - a pak čeká na rozhodnutí, protože povolení se vystavuje pouze "zvláštním kategoriím" ... smile
Ukrajina to považuje za nepřátelský krok.


Když jsme u toho Izraele... Zelensk&yacute; se netě&scaron;&iacute; velk&eacute; př&iacute;zni. Izrael totiž zak&aacute;zal vjezd Ukrajinců na sv&eacute; &uacute;zem&iacute;, pokud nebudou m&iacute;t povolen&iacute; od (izraelsk&eacute;ho) Ministerstva vnitra. Samozřejmě - nejdř&iacute;ve si mus&iacute; žadatel o vjezd podat ž&aacute;dost, může i elektronicky - a pak ček&aacute; na rozhodnut&iacute;, protože povolen&iacute; se vystavuje pouze &quot;zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;m kategori&iacute;m&quot; ... :) Ukrajina to považuje za nepř&aacute;telsk&yacute; krok.

Rusko uvalilo sankcie na Bidena a Blinkena

.... take uvalilo sankce na cleny Kanady i na Trudeaua.
https://www.youtu.be/YOEkNJOJk4k


[quote=&quot;pid:63525, uid:12&quot;]Rusko uvalilo sankcie na Bidena a Blinkena[/quote] .... take uvalilo sankce na cleny Kanady i na Trudeaua. https://www.youtu.be/YOEkNJOJk4k

Zelenský se netěší velké přízni. Izrael totiž zakázal vjezd Ukrajinců na své území, pokud nebudou mít povolení od (izraelského) Ministerstva vnitr

Žádoucí je pouze přesun směrem z Izraele na Ukrajinu . Až se otevře vhodné okno příležitosti .
A jak mnohokrát ukázala historická zkušenost , tak impuls obyvatelům k opuštění domu a přestěhování se na předen vytýčené místo , lze i podpálením starého objektu .


[quote=&quot;pid:63538, uid:203&quot;]Zelensk&yacute; se netě&scaron;&iacute; velk&eacute; př&iacute;zni. Izrael totiž zak&aacute;zal vjezd Ukrajinců na sv&eacute; &uacute;zem&iacute;, pokud nebudou m&iacute;t povolen&iacute; od (izraelsk&eacute;ho) Ministerstva vnitr[/quote] Ž&aacute;douc&iacute; je pouze přesun směrem z Izraele na Ukrajinu . Až se otevře vhodn&eacute; okno př&iacute;ležitosti . A jak mnohokr&aacute;t uk&aacute;zala historick&aacute; zku&scaron;enost , tak impuls obyvatelům k opu&scaron;těn&iacute; domu a přestěhov&aacute;n&iacute; se na předen vyt&yacute;čen&eacute; m&iacute;sto , lze i podp&aacute;len&iacute;m star&eacute;ho objektu .
1234 ... 12
166.46k
897
88
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept